Huvud
Skäl

De mest effektiva sätten att behandla prostatit med folkmekanismer

Prostatit är ett av de allvarligaste problemen med dagens modernitet. Sjukdom, vilket orsakar mycket problem och obehag. Denna sjukdom kräver behandling. Innan du börjar ta mediciner och förgiftar sjukdomen med kemiska preparat, prova folkläkemedel för prostatit.

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, som är inflammatorisk och kräver kirurgisk behandling. Den främsta orsaken till sjukdomen är dålig blodcirkulation i bäckenorganen eller smittspridningen. De första yttringarna av prostatit, vilket är vad den smärta och sveda vid urinering, kränkning av styrka, täta urinträngningar, bör du omedelbart kontakta en urolog och börja behandlingen. Annars riskerar du att bli en olycklig ägare till kronisk prostatit.

Behandling av prostatit med folkmedicin: fördelar med traditionell medicin

Kronisk prostatit behöver lång behandling. Första platsen ges till medicinska preparat. Allt beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Behandla prostatit med folkmekanismer väl i samband med traditionell behandling och justering av det vanliga sättet att leva.

Populära metoder för behandling av prostatit har ett antal fördelar:

 • Nästan aldrig ge biverkningar.
 • Hög portabilitet.
 • Stärker patientens immunförsvar.
 • Kan kombineras med mediciner.
 • Att bli av med samtidiga sjukdomar.
Effektiv behandling av prostatit med folkmekanismer

Behandling av prostatit i hemmet är endast tillåtet efter samråd med din läkare. Sådan behandling kan leda till allergiska reaktioner på komponenter av läkemedel eller komplikationer efter vissa fysiska övningar.

Folkmedel för prostatit hos män

Folkmetoder för behandling av prostatit är mer än hundra metoder för att bli av med sjukdom en gång för alla. Här, och fysiska övningar, och behandling med örter, enemas. Vi kommer att prata mer om varje metod.

Enkla övningar för behandling av prostatit

fysisk träning

Det har redan upprepats nämnts att huvudorsaken till prostatit är dålig blodcirkulation i bäckenorganen, vilket orsakar stillastående processer. För att cirkulera blodet med maximal effektivitet är det nödvändigt att stimulera det med fysisk ansträngning. Om prostatan är bakteriell, så är denna metod osannolikt att visa effektiviteten.

När icke-bakteriell prostatit hjälpas av fysisk aktivitet

Mot prostatit har en hel uppsättning övningar utvecklats:

 • Knäböj. Ett av de effektiva sätten att behandla. Squat bör vara så djupt som möjligt, häng inte på knänivån. Endast djuphuggning ger ett positivt resultat. På en dag måste du utföra upp till 100 sittplatser. Om en sådan övning är för mycket för dig, minska den till 3 gånger i veckan. Du kan dela upp hundra sit-ups i tre metoder. Om nästa dag du störs av smärta i dina ben - detta är ett tecken på svaghet i musklerna i underbenen och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen, inklusive prostata.
Hur man gör squats
 • Späd squats med sax. Varje ben utförs upp till 20 gånger.
Övning sax
 • Ligga på magen, bör du räta ut dina ben. Upp till 20 gånger.
 • Vi ligger på baksidan, höja våra ben så att knäna är nära ditt ansikte. Vi omfamnar våra ben med våra händer och i denna position fryser vi i 20 minuter. Det visar sig att ligga mer - ljug mer, desto effektivare är träningen.
 • Från prostatit hos män hjälper massan av perineumbrunnen. Först tidigt på morgonen, efter att ha vaknat, sen innan du äter, står i full tillväxt. Det kommer att rädda dig från stillastående processer i prostata.

Varför är det nödvändigt att behandla prostatit med folkmekanismer

Det vanligaste sättet att bota prostatit är att ta växtbaserade läkemedel.

Växtberedningar

Förberedelser baserade på örter tillskrivs ett antal otänkbara åtgärder:

 • Kämpar mot virus och inflammationer.
 • Bekämpning och avlägsnande av spasmer.
 • Smärtsam handling.
 • Hemostatisk funktion
Fytoterapi har bara en nackdel - varaktigheten av behandlingen

I denna traditionella metod finns det en nackdel - dess varaktighet. Fytoterapi är bra inte bara på prostata, utan också på kroppen som helhet. Positivt påverkar levern och magen. Därför kommer mottagandet av läkemedel baserade på olika örter vara mycket mer lojala. Du och att bli av med prostatit kommer att gå framåt och stärka din immunitet.

Folk recept för behandling av prostatit

Det finns ett antal rekommendationer som förbättrar effekten av fytopreparationer:

 1. Hemma behandlas prostatit med avkok, juice, tinkturer, vilka används inåt.
 2. Fytoterapi, i kombination med elektrofores, ökar ibland effektiviteten av behandlingen.
 3. Vid framställning av en alkoholtinktur använder jag den övre delen av växterna för framställning av buljonger - rötter.

Folk recept från prostatit för internt bruk

Det finns sådana recept för terapi och förebyggande av sjukdom. De är lätta att förbereda:

 • Blad av vanlig björk, gräs och löv tranbär dvulomnoy nässlor blandas i lika proportioner med gräsplanen murgröna blad Potent gås och salviablad. Den resulterande torra blandningen är viktig för att blanda grundligt. För att förbereda buljongen behöver du 10 gram samling. Det är nödvändigt att hälla 300 ml brygga och 10 minuter för att värma i ett vattenbad. Låt det brygga i ca 2 timmar och dränera. Avkok är berusad i varm form för 1/4 - 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid.
Gras övervintra paraply
 • Bladet av paraplyjurt, Johannesjurt, frukten av enbäret, plantainens löv är stora, björnbäret är ett vanligt ört-celandine stort. För att förbereda samlingen tas varje komponent jämnt. Före användning ska samlingen krossas noggrant i ett pulver och häll 250 ml kokande vatten och koka i 5 minuter. Vi insisterar 2 timmar och filtrerar. Ta fytoterapi i ett halvt glas i en varm form 4 gånger om dagen 20 minuter efter att ha ätit.
 • Helichrysum blommor är vanliga, blommor fläder, nässlor ört, gräs gemensam toadflax, en frukt, blommor och renfana rötter kvickrot blandat med gräs, rölleka, svalört och frukterna av Schisandra chinensis i lika delar. Tillräckligt 10 g samling häll 300 ml kokande vatten på ett vattenbad i ca 20 minuter. Låt oss brygga i 2 timmar och filtrera. Kokt avkok tas oralt i form av värme till en fjärdedel - en halv kopp 3 gånger om dagen en timme före måltid.
Immortelle sandig
 • Blad av björk, cowberry löv, horsetail gräs, rhizom av valerian officinalis och selleri rhizome luktfri - lika. 10 g av fytosporan fylls med 300 ml kokande vatten, upphettas i ett vattenbad under 10 minuter och insisteras i 2 timmar. Den filtrerade buljongen ska tas i en varm form 1/2 kopp 3 gånger om dagen en timme före en måltid.
Rhodiola rosea
 • Ett annat effektivt recept med rhodiola rosea. För att förbereda läkemedlet används endast växtens rot. Torkad och hackad rhodiola rot ska hällas 200 ml kokande vatten och koka i 15 minuter i ett vattenbad. Låt det brygga i 1 timme, dränera och ta ett halvt glas om dagen två gånger.
 • Effektivt botar symtomen på prostatit ört celandine. På basis av saften av denna ört, gör en alkohollösning. För att göra detta, i proportioner på 1: 1, kombinera juice av celandine och alkohol. Behandlingsförloppet är 2 månader. För mottagning finns det ett helt schema: medicinen tas endast på tom mage. För varje 50 mg vatten varje dag, tillsätt en droppe lösning. Så snart antalet droppar når 30, börjar vi minska dosen. Denna metod klarar sig perfekt med förebyggande av adenom, borttagning av puffiness, blockerar bildandet av polyper och andra neoplasmer, är en utmärkt förebyggande metod för cancer tumörer, främjar god immunitet.
Kalanchoe

Behandling med Kalanchoe visade sig vara ett bra verktyg. Vi samlar ett glas Kalanchoe blad, häll 0,5 liter vodka och insistera 5 dagar. Ta tinktur ska vara en gång om dagen, en tesked.

Behandling av prostatit i hemmet av folkmekanismer

De bästa folkmekanismerna för prostatit bereddes av naturen själv. Från tidigt i tider har healare och trollkarlar försökt hjälpa män som är ensamma med prostata sjukdomar. De inkluderade kronisk prostatit.

Fröer av pumpa skalade

Effektivt bekämpar sjukdomen ett antal av följande offentligt tillgängliga produkter:

 • Pumpa frön. I traditionell behandling är denna produkt inte den sista platsen. Vid första tecken på sjukdom rekommenderas att man äter 30 solrosfrön om dagen. Detta är ett bra förebyggande av prostatit. Kämpar perfekt mot prostatit hos män - pumpa-honungskulor. De görs helt enkelt. 0,5 kg raka pumpafrön rullas genom köttkvarn och lägger till 200 g honung. Från denna blandning rullar vi små bollar. Av utseende bör de likna en genomsnittlig hasselnöt. Varje dag måste du äta 1 till 2 bollar. För att bollarna ska försämras, förvara dem på en sval plats.
Hacka pumpa frön i en mugg
 • Häll pumpa frön i en mixer nästan till ett pulverformigt tillstånd. Ta två matskedar i en halvtimme före måltider, tvättas med rent vatten eller vatten med honung, vilket är att föredra. Detta är en av de effektiva behandlingsmetoderna för män med prostatit. En kurs om året räcker.
Aspen bark med prostatit
 • Aspen bark. Denna komponent av fytoprodukt bör samlas in ordentligt. Fytoterapeuter rekommenderar att man lagrar aspenbark i slutet av april, då inga knoppar och första blad visade sig. Torka det noggrant och krossa det. Vi tar en volym om 1 liter och fyller 1/3 av askens bark och resterande utrymme är översvämmade med vatten. Blandningen insisteras i två veckor, då filtreras den mycket bra. Infusion tas tre gånger om dagen på en matsked. Denna behandlingsmetod har en negativ - tinkturen är ganska bitter.
Persilja med prostatit
 • Persilja. Denna växt har länge varit en mänsklig berömmelse. Det kan ta bort inflammation och svullnad, maximalt förbättra människans tillstånd. Fröet och roten av växten används i terapin. Du kan dricka persilja juice en halvtimme före måltiderna. Några krossar fröna i pulver och häll sedan kokande vatten och stå på spisen i 10-15 minuter.
Vitlök är ett effektivt botemedel mot prostatit!
 • Vitlök är en populär och effektiv behandlingsmetod. För framställning av tinkturer använder vi 5 vitlöksklyfta, som hälls i 0,5 liter kokande vatten och låt det brygga för en dag. Efter en noggrann ansträngning är läkemedlet redo. Det tas i en mängd av 50 gram dagligen före måltiderna.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

När det gäller prostatit i kronisk form är det helt omöjligt att bota sjukdomen, men att faktiskt minska dess obehagliga symptom. Folkmedel för kronisk prostatit är tillgängliga och effektiva om de används i samband med medicinering.

Kronisk prostatit behandlas med fytoterapi. Den mest effektiva är skumkål, kamomill, rosmarin, bärbär. På grundval av dessa örter är beredda avkok, vilka tas oralt enligt ett visst schema. Så skinniga, rosmarin och björnbär kombinerar i lika delar, tillräckligt för 1 tesked av varje komponent, häll 300 ml varmt vatten och insistera i ca 3 timmar. Den färdiga "elixiren" tas på en tom mage på flera sippor.

Bland de mest effektiva sätten att behandla sjukdom är honung och alla honungsprodukter. Dess naturliga komponenter kan bota kronisk prostatit och korrigera patientens allmänna tillstånd: stärka immuniteten, ge kroppen alla nödvändiga mineraler och vitaminer. För behandling av kronisk prostatit, använder män ljus med propolis, naturlig honung och pollen och avskum. Effektiv folkmedicin för prostatit är ett glas varm mjölk med tillägg av 1 matsked honung. Om dryckesdelarna inte är allergiska, underlättar det det övergripande tillståndet.

Profylax av prostatit med folkmekanismer

Huvudprinciperna för behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

 1. Underhålla en hälsosam livsstil
 2. Folkmekanismer kombineras med massage
 3. Det är viktigt att ställa in en lång period av behandling. Var inte rädd för biverkningar. Många komponenter kommer att kunna rensa din kropp och dra ur allting onödigt. Om du märker förändringar i kroppen inte bättre under behandlingen, kontakta en läkare.
 4. Behandlingstiden tar en månad, och i vissa fall ännu mer. Det är väldigt viktigt att slutföra kursen.

Traditionell medicin behöver alltid en partner. I sin roll verkar genomförbar fysisk aktivitet, rätt näring och regelbundet, intimt liv.

Effektiv behandling av prostatit

Inflammation av prostata adenom är en manlig sjukdom som påverkar en ganska stor andel människor, särskilt om det finns en predisposition. Under lång tid studerade denna sjukdom var det möjligt att ta reda på de metoder som visar maximal effektivitet vid behandling av prostatit.

Den vanligaste orsaken till sjukdomen är en bakterieinfektion, så de flesta teknikerna kämpar med det. För att förskriva en effektiv behandling för prostatit, är det nödvändigt att ta hänsyn till många aspekter, inklusive patientens ålder och tillståndet för hans immunitet.

När snabb behandling krävs

Det finns ett antal manifestationer där du omgående ska kontakta en specialist. Behandling av inflammation i ett tidigt skede är mest effektivt. Det finns följande symtom, i detektering som det är nödvändigt att genomgå en undersökning med en urolog:

 • smärta i perineum
 • problem med urinering
 • minskad libido och erektion;
 • generell sjukdom.

Sjukdomen påverkar oftast människor i sin ålder, men i riskzonen är absolut alla män. För att undvika problem i framtiden är det nödvändigt att genomgå regelbundna undersökningar och behandlas vid sjukdoms första manifestationer.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Vad används i början

Om en person har fått några symtom och vände sig till en läkare, kommer han först och främst att tilldelas diagnos. Det är en av de viktigaste stadierna av hela behandlingen, eftersom det bidrar till att klargöra sjukdomen, dess typ och svårighetsgrad.

Först och främst utser en specialist ett blodprov och saft av prostata. För att diagnostisera en enkel bakteriell prostatit kan det vara tillräckligt. Dessutom kan följande procedurer tilldelas:

 • forskning av urinfloran
 • rektal undersökning av prostata;
 • ultraljudsundersökning av perineum.

Sjukdom kan orsaka så kallade stillastående processer. I detta fall kommer behandlingen av prostatit att förändras avsevärt. Vid diagnossteget är det möjligt att bestämma orsaken till sjukdomen och börja kompetent terapi, som till sist kommer att bota prostatit.

Endast en specialist kommer att kunna ordinera en effektiv behandling för prostatit. Behandlingen ska motsvara svårighetsgraden av sjukdomen. I vissa fall kan du behöva gå till sjukhus (om urinering är svår eller om det finns feber och svår smärta). Under stationära förhållanden kan de snabbt lindra smärtan och utföra en noggrann diagnos.

behandling

En integrerad del och det mest effektiva sättet att behandla prostatit av bakteriell natur är antibakteriella medel. De kan också användas för att bli av med en stagnerande typ, som oftast mot bakgrund av stillastående processer, påverkas prostata av infektioner. De blir grunden för att bli av med sjukdomen, men mycket ofta för att få resultatet kräver användningen av ett integrerat tillvägagångssätt.

Förutom antibiotika tilldelas läkare olika immunostimulanter för att bota prostatit snabbare. Om du inte använder ett integrerat tillvägagångssätt, är det hög sannolikhet att sjukdomen kommer att återvända. Återfall inträffar mycket ofta, särskilt om lesionen har en kronisk kurs. Människor kan också använda folkmedicin som kompletterar traditionell medicin.

Det klassiska sättet

Oftast kan akut infektionsinflammation botas med hjälp av vissa mediciner. De bästa drogerna i det här fallet:

 1. Antibiotika. De tillåter att förstöra den patogena mikrofloran. Förberedelser väljs, baserat på testresultaten, används vanligtvis antimikrobiella medel av ett brett spektrum av åtgärder.
 2. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel. De kan ta bort symtomen på sjukdomen, vilket underlättar patientens tillstånd. De appliceras rektalt, ofta i form av ljus.
 3. Lokala och interna immunostimulerande medel. Användningen av denna typ av medicinering är nödvändig för att stimulera kroppens egna reserver, vilket helt eliminerar infektionen. Det är immunitet som slutligen botar en person.

Denna teknik används för att behandla akut okomplicerad inflammation i prostata. Det kan variera något under kroppens individuella egenskaper. Oberoende användning av mediciner utan diagnos och rådgivning med en läkare leder till komplikationer och förekomsten av biverkningar.

Kombinationen av olika former av medicinering gör att du snabbt kan besegra sjukdomen. Försum inte bort olika rektala suppositorier, eftersom de hjälper till att leverera den aktiva substansen direkt till lesionsstället. Användningen av denna form av läkemedlet kan effektivt bota någon form av inflammation i prostata.

Terapi av kongestiv inflammation

Om en person lider av stagnation i bäckenområdet, föreskrivs fysioterapeutiska procedurer av en specialist. Effektiv behandling av kronisk prostatit är användningen av så kallad prostata massage. Det är en direktmassage av det inflammerade organet i ett rektalt sätt. Efter denna procedur kan du bli av med allt stagnerande vätska (hemlig prostata, venöst blod). Dessutom kan följande procedurer användas:

 • magnetisk terapi;
 • ultraljudsinflytande;
 • användning av högfrekvent ström.

Fysioterapeutiska förfaranden har kontraindikationer. Vanligtvis används de inte i den akuta sjukdomen. Oftast används de vid tiden för eftergift i kronisk kurs för att få ett stabilt resultat och fullständig botemedel. Före användning genomgår en person en detaljerad undersökning för att säkerställa att förfarandena inte är hälsofarliga. Användningsförmågan bestäms av läkaren. Massage i prostata kan göra ett viktigt bidrag till segern över inflammation och befria området av skador från stillastående processer.

Endast en bra specialist kommer att kunna utföra fysioterapi. För att utföra massagen av prostata är det nödvändigt att ha hög kvalifikation, annars kommer skada att göras istället för nytta.

Folkliga vägar

För behandling av komplexa sjukdomar används alla tillgängliga medel. Det finns ett antal effektiva folkmekanismer som bidrar till att bli av med sjukdomen. I allmänhet syftar de till att öka sin egen immunitet. Vissa läkemedel har en antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt på hela kroppen. Det är värt att notera att du endast kan använda sådana verktyg som ett tillägg till traditionell medicin. Terapi av prostata med folkmekanismer för infektion kan bestå i användningen av:

 • vitamindekok och fruktdrycker;
 • örter och ämnen som stimulerar immunitet.

Det mest effektiva folkemedlet för prostatit är malurt, eftersom det har en antibakteriell effekt. Den används både i torr och i bryggd form. Buljongen appliceras 3 gånger om dagen i en dos av 50 ml. För att göra 150 ml bryggt malurt behöver du hälla en tesked torkat gräs med kokande vatten. Innan du använder det är det lämpligt att rådgöra med en läkare. Malurt har en allmän effekt på kroppen, det stimulerar immunitet väl och bekämpar inflammation, men det har kontraindikationer, det kan inte förbrukas under lång tid i stora doser.

Behandling av prostatit med folkmekanismer kan utföras med hjälp av honung. Det kommer att behöva användas i vanligt form eller som tillsats för te. Honung ska ersätta det vanliga sockret, men äter inte mer än 150 gram per dag. Den nuvarande honungsprodukten innehåller ett stort antal användbara ämnen. Det kan användas löpande, viktigast av allt, för att minska konsumtionen av andra söta livsmedel till ett minimum.

Ett annat verktyg är en enkel persilja. Den innehåller alla nödvändiga element för att lyckas avlägsna akut eller kronisk inflammation. Det är nog att använda det på ett bekvämt sätt regelbundet för att vara till nytta. Du kan bara använda persilja juice, i detta fall för att uppnå effekten, du kommer att behöva konsumera 3 matskedar av detta ämne dagligen. Behandling av prostatit med folkmekanismer bör inte störa huvudterapin, bör inte överge läkemedelsmedicin till förmån för de noterade fonderna.

Kirurgisk ingrepp

Operationer för behandling av prostatit är extremt sällsynta. Eftersom de för närvarande är ineffektiva och orsakar många biverkningar (erektil dysfunktion, ejaculationsstörning). I vissa fall är det bara nödvändigt att använda kirurgisk ingrepp. Detta sker om sjukdomen är komplicerad och ett livshotande tillstånd har inträffat. Olika abscesser, oförmåga att urinera, misstänkt svullnad är indikationer på operation.

Själva ingripandet är ett fullständigt eller partiellt avlägsnande av prostata, och dränering av abscessen kan också utföras för att lindra suppuration. Beroende på svårighetsgraden av de komplikationer som uppstår, väljs lämplig typ av operation. Postoperativ återhämtning tar cirka 10 dagar. Cirka 50 procent av fallen med hjälp av partiell borttagning är det möjligt att uppnå fullständig botemedel. Denna andel av många skrämmer bort det här sättet att bli av med sjukdomen.

Vilka biverkningar kan inträffa under behandlingen?

Allvarliga droger används för att bli av med sjukdomen. Antibiotika kräver kontroll av vissa organers funktioner om de används i mer än en månad. Intaget av antibakteriella medel inåt förstör den tjäna mikrofloran i tarmen, och bär också ut i levern. Andra läkemedel som används vid behandling ger sällan biverkningar.

På grund av felaktig eller långvarig användning av antibakteriella medel kan följande biverkningar inträffa:

 • försämring av det allmänna tillståndet
 • smärta i rätt hypokondrium
 • diarré;
 • kräkningar.

Det är viktigt att använda alla läkemedel i enlighet med instruktioner eller instruktioner från en specialist. Överstiga inte dosen eller använd ytterligare produkter utan recept. Om tillståndet förvärras bör du kontakta en specialist för att justera behandlingen. På grund av den fara som uppkommer under administreringen av en tablettform av antibiotika är det nödvändigt att fokusera på att återställa sin egen immunitet. Detta är det enda sättet att snabbt bli av med sjukdomen, utan att allvarligt skada andra organ.

Åtgärder för tidig återhämtning

Förutom läkemedelsterapi måste en person följa vissa regler. Om lesionen är akut är det nödvändigt:

 • att följa sängvila
 • att vägra från sexuella kontakter
 • använd tillräckligt med vätska.

Om sjukdomen har en kronisk kurs är det viktigt:

 • flytta och ge en lätt belastning till bäckenområdet;
 • försöka få ett regelbundet sexuellt liv (särskilt under eftergivningsperioden)
 • ät rätt
 • regelbundet övervakas.

Efter en viss period utan återfall, liksom vid bekräftelse av analys av frånvaro av infektion - sjukdomen botas. För att uppnå en fullständig botemedel är det nödvändigt att hålla sig till specialiserad förebyggande behandling.

förebyggande

För att korrigera resultaten av behandlingen måste du använda förebyggande åtgärder. Förebyggande åtgärder kan börja användas under en kronisk sjukdomsförlopp. När inflammationen är akut är de flesta kontraindicerade.

Profylakse syftar till att eliminera stillastående processer, upprätthålla immunitet, eliminera sammorbiditeter. Det är extremt viktigt att eliminera orsaken till sjukdomen (stagnation, infektion övergång från ett annat område).

Efter det kommer att vara möjligt att bota prostatit, måste vissa åtgärder utföras kontinuerligt. De är enkla och har en allmän karaktär:

 • du måste överge dåliga vanor
 • gå ner i vikt (om tillgängligt) och börja äta ordentligt
 • regelbundet besöka läkare för en undersökning.

Regelbunden leverans av test är en viktig del av förebyggandet. Varje man borde besöka en urolog minst en gång om året. Undersökningar hjälper till att undvika reinfektion. Inspektion och diagnos är också effektiva för primär prevention, eftersom de hjälper till att fixa förutsättningarna för sjukdomen och snabbt bli av med dem.

Tidpunkten för återhämtning från prostatainflammation

Den verkliga behandlingen för prostatit beror på många faktorer. För det första påverkar den organismens individuella egenskaper (ålder, immunitet, ärftlighet). För det andra påverkas detta av tidpunkten för hänvisning till specialister och den föreskrivna behandlingen. Korrekt utvalda mediciner hjälper till att bli av med sjukdomen helt.

I allmänhet kan en akut form som diagnostiseras i ett tidigt skede härdas inom en månad. Kroniskt utseende kräver längre exponering. Mycket ofta säger folk att de misslyckades att bli av med denna sjukdom. Behandling av kronisk inflammation kan ta flera månader. Som ett minimum är det möjligt att uppnå remission och lindring av alla symtom. Med väl valda terapi kan nästan alla förvänta sig ett botemedel.

Om sjukdomen inte är mottaglig för medicinering, görs mer forskning. Det är viktigt att kontrollera varje del av kroppen för förekomst av samtidiga sjukdomar och speciella immunbristförhållanden. Alla negativa faktorer bör elimineras. Till läkarnas förfogande finns det effektiva metoder för terapi och kroppsforskning, så tro inte att sjukdomen är allvarligt behandlad.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

De mest effektiva metoderna för behandling av prostatit, deras egenskaper och resultat

För flera år sedan ansågs den kroniska formen av prostatit oåterkallelig, och terapin syftade till att förebygga perioder av förvärring. Moderna experter tror att med rätt tillvägagångssätt från ett obehagligt tillstånd kan du helt bli av med. Effektiv behandling av prostatit innebär arbete på flera sätt. Förteckningen över obligatoriska manipuleringar och tilläggsförfaranden beror på patientens tillstånd, sjukdomens form och orsak, dess stadium. Den optimala uppsättningen aktiviteter för ett specifikt fall bör vara en erfaren läkare, experiment leder ofta till konsolidering av symtom och en ökning av behandlingstiden.

Innehållet i artikeln

Obligatoriska moment av behandlingsregimen

Oavsett hur effektiv behandlingen för prostatit är, kommer den bara att ge de önskade resultaten om vissa förändringar görs i den vanliga regimen. Att ignorera dessa fundament i bästa fall kommer att orsaka en långvarig återhämtning. I värsta fall kommer symtom på sjukdom att återkomma igen och igen, och helt från dem att bli av och det blir inte.

Reglerna för att återställa och behålla prostatafunktionen är mycket enkla:

 1. Du måste aktivt delta i sport eller åtminstone flytta mer. Detta hämmar utvecklingen av stillastående fenomen i organen i det lilla bäckenet, stimulerar blodcirkulationen, påskyndar metaboliska processer.
 2. Sexuellt liv bör vara regelbundet och naturligt, inte öva avbrutet samlag. Det bör avstå från att ta profilmedicinering, vilket fördröjer ögonblicket av utlösningen. Om det finns problem, bör de hanteras av proffs.
 3. För att upprätthålla hälsan i prostata och bäckenorganen är det bättre att överge oskyddad oral och analsex. Mikroorganismer som tränger in i hankroppen med sådan aktivitet kan orsaka en försämring av situationen.
 4. Avslag på promiskuösa sexuella relationer minskar sannolikheten för sekundär infektion och utvecklingen av infektioner som försvagar kroppen.

Introduktion till härdregimen, avvisande av dåliga vanor och korrigering av den vanliga kosten kan också ge positiva effekter. Detta förbättrar inte bara bäckens organ, utan ökar också tonen i hela kroppen, förlänger ungdomen.

Medicin för prostatit

Med det traditionella tillvägagångssättet vid behandling av prostatit är det sällan möjligt att utan medicinering. Det är inte nödvändigt att vara begränsad till produktion som aktivt annonseras av drogister och tv. Valet av produkter och schemaläggning av deras mottagning är också bättre att överlåta till en specialist.

Typer av nödvändiga droger

Drogterapi med prostatit planeras baserat på sjukdomsformen och orsaken, den kliniska bilden, patientens klagomål och kroppens egenskaper. Läkemedel utskrivna av en läkare är förbjudna att ersätta dem med analoger, utesluta dem från behandlingsplanen.

Här är de droger som används i första hand:

 • Läkemedel som minskar nivån av hormoner på körteln. Minska organets aktivitet, på grund av vilken den minskar i storlek och slutar att ge obehag. Svullnaden i bildningen avlägsnas, utflödet av urin är etablerat.
 • Alfa-blockerare. Upprätta arbetet med sphincters, som urineringshandlingen beror på. Detta är ett verkligt sätt att underlätta processen och förhindra att urin kommer in i prostatakörtlarna.
 • Antibiotika. Utses endast om aktiviteten av bakterier är etablerad. Deras åtgärder är inriktade på att hämma patogena processer. Korrekt utvalda läkemedel kan fullständigt bota prostatit av bakteriell natur.
 • Remedier för inflammation. Deras användning underlättar patientens tillstånd, minskar svullnaden i vävnaderna och etablerar processen för utsöndring av sekret.

Ibland innehåller planen antispasmodik och smärtstillande medel. Det är inte nödvändigt att tillgripa mottagningen utan föregående samråd med den behandlande läkaren. Alla mediciner är inte kombinerade och säkra för kroppen.

Lista över effektiva verktyg

Idag kan en mängd olika medel användas för att behandla en inflammerad prostata. Tabellen visar de vanligaste drogerna som har visat sig på den positiva sidan.

För säker och effektiv behandling av prostatitförtecknade läkemedel och ytterligare medel måste tas strängt i schema och inte överstiga de doser som läkaren ställt. Försummelse av normer eller målmedveten åtstramning av terapin ger inte snabbare resultat. Detta kan bara leda till biverkningar och försvagning av kroppen.

Sjukgymnastik för inflammation i prostata

Fysioterapeutiska förfaranden som används för prostatit, har en ljus förebyggande och botande effekt. Många av dem kan utföras hemma, vilket inte minskar deras effektivitet.

De mest effektiva och säkra är sådana anvisningar:

 • Vanliga och sessila badar. De lindrar muskelspänning, lindrar smärta, normaliserar processen med urinuttag.
 • Microclysters. För sitt beteende är det vanligt att använda vätskor med tillsats av apoteksprodukter eller naturprodukter. De fungerar inte värre än badkar och ger ännu snabbare resultat.
 • Stigande eller kontrasterande dusch. Den enklaste sak en man kan göra med en prostatit är att ta en av de givna sorters dusch. Sessioner bör göras regelbundet, en engångsförfarande med stor lättnad kommer inte att medföra.
 • Hårdvara tekniker. Elektrofores och användningen av blå lampor i kombination med andra riktningar ger en mer stabil terapeutisk effekt. Dessa tillvägagångssätt bör endast tillämpas om en specialist är direkt involverad.
 • Varmare. Agerar på principen om andra förfaranden baserade på höga temperaturer Ger omedelbar lättnad, förenklar processen att gå på toaletten.

De resulterade manipulationerna verkar bara enkla, i praktiken gör de uppenbart terapeutiskt inflytande på en organism. Av denna anledning kan de inte användas utan tillstånd av en läkare. Många av dem är förbjudna under den akuta perioden av sjukdomen.

Effektiv och prisvärd prostata massage

Med tanke på effektiva metoder för behandling av prostatit är det nödvändigt att nämna och massera prostatakörteln. Efter den första sessionen märker patienterna en markant förbättring av deras tillstånd. En fullständig procedurförlopp kan rädda ett antal obehagliga symptom. Manipulation kan utföras på sjukhus eller hemma.

Mannen upptar knä-armbågspositionen, på grund av vilken bäckensmusklerna slappar av. Specialisten bär handskar, behandlar pekfingret med en gel och injicerar det i ändtarmen. Han har tagit sig till prostata och utför en serie strökande och tryckande rörelser. Sådana åtgärder bidrar till utflödet av hemligheten hos körtelvävnaden, etablering av blodflöde i sin massa. Varaktigheten av exponeringen och kursens varaktighet är individuell i varje enskilt fall och beror på den positiva dynamiken.

Folkmekanismer vid behandling av prostatit

Tillgången till mediciner, fysioterapi och hårdvaruteknik ledde inte till en minskning av efterfrågan på naturprodukter. Behandling av prostatit med folkmekanismer ger inte upp sina positioner. Även anhängare av traditionell medicin känner igen vissa tillvägagångssätt. Många läkare rekommenderar sina patienter att kombinera specialiserade manipuleringar med naturliga läkemedel för att uppnå maximal effekt.

Örterapi

Örter vid behandling av prostatit kan användas för att göra infusioner och avkok. De resulterande produkterna är fulla, tillsatt i badvatten eller mikroclyster. Traditionell medicin vet dussintals recept för effektiva produkter. Vissa örter lindrar inflammation, andra normaliserar metaboliska processer och eliminerar puffiness, den tredje bidrar till muskelavslappning. För att återställa funktionaliteten hos prostatakörteln används aktivt rosmarin, renfana, mjölon, persilja, dill, kamomill, lakrits, nässlor och andra växter.

Effektiva medel för vegetabiliskt ursprung

Att välja ett folkmedicin för prostatit, det är värt att uppmärksamma andra växter. Speciellt, med en lesion av körtelvävnad, hanterar asppenken perfekt, som enkelt kan tuggas när symtomet förvärras. En fin effekt är känd för pumpa frön, hasselnötter och te, gjorda av kastanj. Till och med införandet av gröna lökar och färska päron i patientens diet främjar upprättandet av metaboliska processer och förbättring av manliga organets funktionalitet.

Behandling av prostatit med biodlingsprodukter

Honung kan ta bort smärta och inflammation, dämpa aktiviteten hos patogener. För att få maximal effekt bör honung kombineras med intag av växtbaserade och vegetabiliska avkok. Detta är inte bara effektivt, men också en läcker medicin. Om det inte finns någon allergi mot ingredienserna är daglig användning av produkterna i små mängder tillåtet.

Något mindre ofta är bipollock, från vilken läkemedelstinkturen är beredd. Det är nödvändigt att ta 2 matskedar av torkad kaka, slipa den i en mixer eller kaffekvarn, häll 0,5 liter vodka. Stabil på en mörk plats i 2 veckor, bör kompositionen filtreras och tas upp till 3 gånger dagligen efter måltid. Volymen av en enstaka dos beror på patientens ålder - hur gammal är han, så mycket medicin droppar.

Ovanliga metoder för behandling med användning av naturliga ingredienser

Ibland, för att effektivt bota prostatit, måste man tillgripa tillvägagångssätt som vid första anblicken verkar konstigt och tvivelaktigt. Övning visar att de är effektiva när det gäller att bekämpa sjukdomen och säkerheten, förutsatt att grundläggande tekniska rekommendationer följs.

Helande mamma

För att eliminera tecken på prostatit är det bättre att använda den organiska massan i sin naturliga form, snarare än i form av tabletter. Arrangemangsordningar för kompositionen kan vara olika. Med några och tillvägagångssätten används kompositionen i minimala mängder och tvättas ner med naturlig juice av bär, grönsaker eller frukter. I genomsnitt varar en behandlingsperiod 1 månad, varefter en paus på 10-14 dagar görs och tillvägagångssättet upprepas.

Irreplaceable tjära

Få människor vet hur man effektivt använder tjära enligt metoden för Zavyalov, och i själva verket verkar han inte värre än andra riktningar baserade på höga temperaturer. Vi tar hälften av den röda lerstenen och värmer den försiktigt på en elspis. Vi lägger arbetsstycket i en metallhink och droppar två droppar tjära på sina olika delar, från dem måste det gå ett paket. Mannen borde sitta på skopan i underdelen av kroppen, bar henne från kläder och vänta i 10 minuter.

Användbara myror

Ganska smärtsamt men mycket effektivt tillvägagångssätt, i vilka problemområden behandlas med myrsyra.

Innan du använder insekt perineal området bör torkas av med vatten och sedan brinner inte blir för stark, men myrorna är förbjudet att använda om du är allergisk mot insektsstick.

Om alternativet verkar för aggressivt är det bättre att förbereda tinktur och myror, häll insekter med vodka och insistera på en massa på 20 dagar. Den färdiga produkten filtreras och används inuti av en eftermiddagssked på morgonen och på kvällen i 2 veckor.

Sådana icke-standardiserade tillvägagångssätt kan endast tillämpas med tillstånd från den behandlande läkaren. När de kombineras med vissa mediciner eller förfaranden kan deras effekter vara alltför uttalade och till och med farliga.

Innovativa tekniker i kampen mot lesioner av prostata

De mest moderna och effektiva metoderna för behandling av prostatit är laser och magnetisk terapi. I det första fallet kan effekten på det drabbade organet vara direkt och indirekt vilket leder till en lika stark stimulering av processerna i vävnaderna. I den andra varianten uppnås den önskade effekten genom att skapa magnetfält i problemzonen. Det stimulerar även kursen av naturliga reaktioner, vilket ökar prostatafunktionaliteten. Dessa metoder bryter inte mot vävnadens integritet, orsakar inte blödning, orsakar inte komplikationer och biverkningar.

Det finns många metoder för behandling av prostatit, men ibland ger de bästa av dem inte det önskade resultatet. Till en kirurgisk operation, där prostata utsätts för excision av enskilda delar eller fullständigt avlägsnande, skidar idag extremt sällan. Detta sker endast vid brådskande indikationer eller när det är omöjligt att uppnå en bestående effekt med hjälp av konservativa metoder. Tekniken leder till permanenta förändringar i patientens tillstånd, så du bör tänka noga innan du fattar ett beslut.

Behandling av prostatit med folkmedicin, hemma

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln som uppstår på grund av de blodmikrocirkulation störningar hos bäckenmusklerna och bäckenbotten eller infektiösa processen i sina vävnader. Det åtföljs av dysuri, smärta vid urinering och ejakulation, en signifikant försämring av livskvaliteten hos en man.

Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form. Förutom konservativ terapi finns det många folkmekanismer som testats av patienter med prostatit och fått bra recensioner.

Squats - de bästa övningarna från prostatit

Om den underliggande inflammatoriska processen (och inte bakteriell) är det möjligt att blodtillförseln till musklerna som omger prostatakörteln är nedsatt. För att återställa blodcirkulationen finns det ingen bättre och effektivare motion än knep. Först måste du klara provet och försöka sitta med raka händer upptagna ovanför huvudet.

Krympor bör vara djupa, det är att bäckenet inte kan hållas vid eller över knäna. Utförandet av denna övning minst 100 gånger indikerar en bra potential för behandling av prostatit. Smärta i benen är ett tecken på muskelsvaghet och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen och bland annat prostata.

Du behöver inte göra hundratals veckor varje dag, tillräckligt och 3 gånger i veckan. Det enklare alternativet är att göra 3 uppsättningar i rad, 50 gånger vardera, med en paus på 3 minuter mellan olika tillvägagångssätt.

Man bör sträva efter den eftertraktade figuren "ett hundra", komplettera knäbanden med andra övningar:

Att göra "sax", sitter på golvet och lutar händerna strax bakom ryggen (20 gånger varje ben);

Lyftning av raka ben i bakläget (20 gånger).

Ett komplex av dessa övningar kombinerat med sit-ups hjälper till att bli av med prostatit utan medicinering.

Andra övningar för behandling av prostatit

Övning 1. Ligga på ryggen, lägg dina ben över dig så att dina knän är nära ditt ansikte. Dra upp dina ben med händerna och i den här positionen måste du ligga i 3 till 20 minuter. Detta är en mycket effektiv övning och hjälper till med förhöjning av prostatit, men tålamod behövs. Effekten är bättre ju längre du ligger, men inte mer än 20 minuter.

Övning 2. På morgonen, när du vaknar, gör först och främst en perineal massage i fem minuter. Denna massage kommer att rädda dig från stagnation av prostatakörteln. Före måltidet, gör en övrig övning: Stå i full höjd, bena ihop, kasta en tredjedel och i en sådan ställning vänd knä en efter en, först till vänster och sedan höger. Fortsätt att göra det måste inom fem minuter. På kvällen kan övningen upprepas. Första gången kommer det naturligtvis vara svårt, men med tiden kommer du att bli van vid. Och du behöver definitivt inte vara rädd för prostatit, om du gillar att gå.

Biseptol är ett effektivt och billigt antibiotikum

Vid behandling av prostatit symptom såsom urinretention, smärta under utlösning och avsaknad av effekt på förloppet av terapi med makrolider, antisvampmedel, fluorkinolin hjälp Biseptol - lång kända och billigare läkemedel.

Det är nödvändigt att ta 2 tabletter 480 mg 2 gånger dagligen dagligen, i 5-14 dagar.

Komponenterna i läkemedlet tillåter inte bakterier att multiplicera i människokroppen och undertrycka deras tillväxt. Det är effektivt mot mikroorganismer som är resistenta mot effekterna av sulfonamider. Bland indikationerna för att ta drogen finns infektioner i urinvägarna, inklusive prostatit. Biseptol utsöndras från kroppen om 7 timmar.

Bland kontraindikationerna till mottagningen är sådana tillstånd och sjukdomar:

Nedsatt njur- och leverfunktion

Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter;

Patologi av hematopoiesis-systemet.

Med Biseptol måste du noggrant övervaka reaktionen i din kropp. Tecken på överdosering: huvudvärk och smärta i tarmarna, minskad aptit, yrsel. En signifikant biverkning med användning av stora doser av Biseptolum är benmärgsundertryckning. Vid långvarig behandling bör övervakas blodbiokemi.

Avbruten behandling kan leda till en förvärmning av prostatit, infästning av inflammation, feber.

Enligt recensioner av många män som tog biseptol kom lättnad om några timmar, även i de mest försummade fallen

Behandling av prostatit med te med honung

Kronisk prostatit med instabila resultat av behandling med antibiotika och infusioner av örter lämpar sig för honungsterapi. Innan det börjar måste ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos kroppen - är allergisk mot biprodukter, närvaron eller frånvaron av diabetes mellitus, eftersom dessa tillstånd är absoluta kontraindikationer. Det kommer att ta mycket honung, inte mindre än 10 kg. Det ska vara naturligt, lime eller blommigt.

För en dag borde den ätas tillsammans med te cirka 100-200 g, med användning av istället för socker dagligen. Efter en kort tid försämras urinering, urinering försvinner, smärta försvinner, andra indikatorer återgår till normala. Efter en fullständig botemedel mot förebyggande behandling rekommenderas att hon tar varje månad honung i små kurser.

Recept för honung med celandine

Denna folkmedicin används efter en komplex behandling (antibiotika, suppositorier, uppvärmning, terapeutisk gymnastik). Efter avlägsnande av akut inflammation, måste du förbereda ett avkok av torr celandine. Ett hundra gram torra örter hälls i 700 ml kokande vatten, de kokar inte mer än en kvart i timmen. När buljongen kyler lite, filtreras den genom gasbindning. I buljongen måste du lösa upp 500 gram naturlig honung.

Denna lösning lagras i kylskåp i ett glasbehållare. Han är full för mat till 1 msk. sked tre gånger om dagen. Under denna behandlingsperiod är alkohol och andra läkemedel förbjudna. Samtidigt måste du dricka ett avkok av havre. Det tas av ett glas (150-200 ml) 3 gånger om dagen. Havre är berusade i 1,5-2 månader med avbrott - 2 dagar efter var 5: e dag av avkokning. Under sådan behandling är det inte önskvärt att ladda musklerna i perineum, att besöka gymmet bör begränsas. Tillåten sport - springa, gå, simma i poolen.

De första tecken på lättnad kan kännas på en vecka, och det uppnås långvariga resultat av alla som har genomfört en fullständig behandling med honung och celandine. Behandlingen ges även till fall av kronisk prostatit i ett stadium där inget annat än kirurgiskt ingripande hjälper.

Behandling av prostatit med pumpa frön

Pumpa frön har länge använts av läkare vid behandling av prostatit. De är en bra och mycket prisvärd folkemedicin för behandling av denna sjukdom. Eftersom dessa frön innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för någon man vid vilken ålder som helst, behandlar de snabbt prostatit. Du behöver bara äta 30 solrosfrön en dag före måltiderna. Detta är bara den dagliga zinkmängden för kroppen.

Metod 2. Rensa en halv kilo pumpa frön och vrid i köttkvarn. Frön bör inte nödvändigtvis stekas, annars kommer det inte att bli någon helande effekt! Och tillsätt 200 gram honung. Rör om lösningen och gör bollar av ungefär en hasselnöt eller något mer. Du måste lagra dem i kylskåpet, men du kan lägga 10 bitar i förväg för att nå rumstemperatur.

Ät ska vara en boll i en halvtimme före måltid 1-2 gånger om dagen. I detta fall kan bollen inte sväljas snabbt, tugga och suga den i två till tre minuter. Denna folkbehandling av prostatit har en mycket stark botande effekt, så en kurs per år kommer att vara tillräckligt.

Infusion av hassel - ett effektivt botemedel mot prostatit

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Bara vet att barken ska bryggas dubbelt så länge, eftersom den är mer stel.

Så ta en matsked av löv (eller bark) hasselnöt och brygg den i ett glas kokande vatten. Stäng tätt och vänta en halvtimme. Efter din belastning och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen.

Det är bättre att använda nya grenar varje gång, men du kan ansöka och redan använda flera gånger. Vanligtvis en vecka med sådana förfaranden är tillräckligt - och prostatit passerar.

Tinktur av bark av asp

Med prostatit, förutom barken på hasseln, hjälper aspenbarken också. För att förbereda tinkturen behöver du asppenna uppsamlad i början av sapflödet tills blommans knoppar och löv blommar. Denna period kommer att ske under andra hälften av april. Skorpans önskade tjocklek är 3-5 mm.

Efter insamling måste barken torkas i ugnen eller i skuggan. När barken torkar, ta den i en mängd av 100 gram, krossa lite och lägg i en halv liter burk. Toppa med 200 gram vodka, medan barken ska hällas helt. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter denna period, påtrycka infusionen.

Infusion är druckit 3 gånger om dagen och spädar 20 droppar en fjärdedel av ett glas vätska. Ta det innan du äter. Med daglig användning av denna volym barkasinfusion är tillräckligt för 2-2,5 månader. (Se även: Användning av användbara egenskaper hos tall)

Behandling av prostatit med malurt

Malurtre terapi hjälper till med nästan alla inflammatoriska sjukdomar i könsorganet, inklusive prostatit och dödar pyogen infektion. För att genomföra en fullständig behandling, är 100 g torr malurt tillräcklig. Den torkas med händer, medan krossning är så tunt som möjligt, och sedan siktas genom en kolv. Gräset som passerade genom hålen kommer att tas torrt inåt, och det som inte har siktats kommer att vara användbart för att förbereda ett avkok för sprutning av urinröret.

Bitterhet av torr malurt, som passerar genom den mänskliga mag-tarmkanalen, verkar på kroppens rensning och lindrar den av infektionspatogener.

Under de första 3 dagarna, varje 2-2.5 timmar måste du svälja en nypa torr malurt, fukta det med saliv och tvätta det med vatten. Från intag av mat beror inte frekvensen av malurt av Under denna period kan du inte ta en paus mellan metoderna för torrt gräs, även på natten.

Under de närmaste 4 dagarna är malurt inte tagit på natten, och under dagen är det druckit 5-6 gånger om dagen.

På kvällen varje dag måste du göra malurt microclysters. För att göra dem, ta 1 tsk. med en berg av torr malurt. Häll en liter kokande vatten, kyla infusionen till 40 ° C, filtrera, gjut 100 ml. Hälften av denna volym injiceras i anusen på natten. Det finns inget behov av att vara rädd för avföring, de kommer inte att vara.

Den andra halvan (50 ml) injiceras i urinröret. Gör det inte så lätt - du måste trycka på kanten av urinröret till toppen av en miniatyr spruta och injicera dess innehåll kraftigt. Med korrekt genomförande av detta förfarande kommer en avkok av malurt att passera till blåsan. Efter 3-4 dagar med kronisk eller latent prostatit börjar produktionen av den åldrade pusen. Buljongen ska inte vara för kall eller varm, den bästa temperaturen är kroppstemperaturen.

Douchering med mikrocykler upprepas i 7 dagar.

Under hela behandlingsperioden krävs att en strikt diet följs, utan vilken behandling med malurt inte har den önskade styrkan:

Utesluter djurmat, protein, fisk, ägg, godis, mejeriprodukter;

Mängden bröd är begränsat (upp till 200 g), det är endast tillåtet i torkad form;

Du kan inte ta alkohol, röka;

Tillåtna produkter: spannmål, grönsaker och frukt, nötter, solrosolja.

Under denna behandling kan det finnas en förvärring av dolda sjukdomar, en känsla av svaghet, utseendet av ledsmärta. Douchering kan vara längre än 7 dagar, tills fullständig lindring av tecken på prostatit. Med profylaktiskt syfte är det möjligt att genomföra malurtreparation under våren och hösten.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har ett brett utbud av användbara och helande egenskaper, i synnerhet det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner. Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer.

Så, till exempel, i 100 gram persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och dessutom är den bästa källan till näring för vår tarmmikroflora.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Författaren till artikeln: Nina Vladimirovna Sokolova, naturläkare, fytoterapeut