Huvud
Skäl

Massage med prostatit hos män

Det finns flera sätt att massage, som används för prostatit. Denna procedur är en del av den komplexa behandlingen av denna sjukdom och ordineras tillsammans med läkemedel. Korrekt massage i prostata hjälper till att öka tonen i hennes muskler och återställa erektilfunktionen. Även med fördelarna kan proceduren leda till försämring av välbefinnandet, därför används den endast enligt indikationer.

Vad är prostatit?

Sjukdomen är en inflammation i prostatakörteln, vilket orsakar problem med urinering och erektil funktion. De farliga konsekvenserna av patologi är abscessbildning av prostata med skador på testiklarna och bilagorna, vilket kan leda till jämn infertilitet. Prostatit (från Latin Prostatitis) klassificeras i flera arter beroende på kursens art:

 1. Bakteriell eller infektiös. Utvecklas som ett resultat av bakteriernas penetration i prostata vävnaden. Bakteriell prostatit kan förekomma i akut eller kronisk form.
 2. Icke-bakteriell (icke-infektiös). Det händer bara kroniskt. Denna typ av prostatit är inte associerad med bakterier. Sjukdomen kallas också kronisk bäckensmärksyndrom. Det åtföljs av samma symptom som akut form, men endast de är mindre uttalade. Prostatsmassage med kronisk prostatit bidrar till att minska frekvensen eller fullständigt försvåras.

Noninfektiös prostatit utvecklas av andra orsaker som inte är associerade med patogena bakterier. Beroende på arten av patologin är uppdelad i flera underarter:

 1. Stillastående. Tilldelas som en extra art tillsammans med infektiösa och icke-infektiösa former. Orsaken till sjukdomen är en livsstil med låg aktivitet.
 2. STEN-. Det är en följd av utseendet av stenar i genitourinvägarna.
 3. Ålder. Det utvecklas hos män efter 40 år på grund av förändringar i utsöndringen av hormoner som leder till inflammation i prostata.

skäl

Infektiös prostatit bildas som ett resultat av penetration in i prostata av bakterier i det urogenitala systemet (pyelonefrit, cystit), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (till skrubbsår, halsont, influensa, lunginflammation). Dessa är de yttre orsakerna till uppkomsten av en sådan sjukdom. Den icke-infektiösa formen av prostatit är inte associerad med den vitala aktiviteten hos patogena mikroorganismer. Dess orsaker är interna, förknippade med nedsatt blodcirkulation i prostatakörteln. Riskfaktorerna för utveckling av prostatit innefattar:

 • påkänning;
 • hormonellt misslyckande;
 • trötthet;
 • stillasittande livsstil;
 • HIV-infektion;
 • promiskuösa sexuella relationer
 • bristande överensstämmelse med hygienregler
 • trauma av vävnader och bäckenorgan;
 • obalanserad näring
 • hypotermi;
 • försvagning av immunitet.

behandling

Terapi av prostatit är komplex. Det är viktigt att konsultera en läkare vid de första tecknen på sjukdomen. Varning bör vara smärta vid urinering och problem med erektion. Korrekt och snabb diagnos är nyckeln till snabb återhämtning. Basen av behandlingen är läkemedelspreparat:

 1. Antibiotika. Utnämnd i bakteriens natur av sjukdomen.
 2. Kramplösande. Lindra smärta orsakad av vasospasmer. Ett exempel på sådana droger är No-shpa.
 3. Nonsteroidal antiinflammatorisk och analgetisk. Eliminera inflammation, lindra smärt syndrom. I denna kategori används Ibuprofen, Ketoprofen, Diklofenak, Nimesil, Paracetamol.

Eftersom behandlingen är komplex, måste den täcka alla sfärer av en människas liv. Av denna anledning, mot bakgrunden av medicineringen, visas följande förfaranden och metoder för patienten:

 1. Diet. Från kosten behöver du utesluta skadliga livsmedel som irriterar urinvägarna. Basen på menyn ska vara frukt, grönsaker, spannmål, gröna, fettsorter av kött och fisk.
 2. Fysisk aktivitet. Hjälper eliminera stillastående fenomen i bäckenområdet. Nyttiga är normala promenader, avslappnings / spännings-gluteala muskler, halva knep och knäböjningar.
 3. Sjukgymnastik. Förbättrar blodtillförseln till prostata. För detta ändamål föreskrivs elektrokoagulering, ultraljudsfonophores.
 4. Terapeutisk massage. Ökar blodflödet i bäckenregionen, vilket bidrar till att minska inflammation. Dessutom förbättrar massage med prostatit erektilfunktionen.
 5. Kirurgisk ingrepp. Detta är en radikal behandlingsmetod, därför används den endast vid strikta indikationer vid ineffektivitet av konservativ terapi.

Behandling av prostata genom massage

Användningen av massage med prostatit har tydliga indikationer, för i alla fall är proceduren inte säker. Denna teknik rekommenderas i följande fall:

 • med kronisk prostatit associerad med bakterier;
 • patienter med infertilitet, som härrör från prostatit;
 • vid det atoniska tillståndet av prostata;
 • om effektiviteten av antibiotikabehandling inte är tillgänglig
 • för brott mot erektil funktion.

Om massage med prostatit genomförs i rektummet, är proceduren förbjuden om det finns mikrobrytningar i anala passage och hemorrojder. Kontraindikationer inkluderar också:

 • akut stadium av prostatit;
 • cystor i prostata;
 • adenom av prostata;
 • tillstånd med ökad temperatur
 • tuberkulos av prostata
 • inflammation i prostatakörteln i samband med andra infektioner i kroppen;
 • Närvaron av stenar i prostatacancer.

Om en patient har en av kontraindikationerna är det förbjudet att göra en fingermassage med prostatit, d.v.s. genom anusen. I detta fall rekommenderas extern massering av testiklarna. Detta är en mer känslig metod. Generellt finns det flera typer av prostata-massage:

 1. Visceral. Det är effekten på ledband i buken. Detta ger stimulering av matsmältningsorganet och bäckenorganen.
 2. Transrectal (finger, rektal) Antag att massera prostata med fingret genom anusen.
 3. Akupunktur. I detta fall masserade vissa bioaktiva punkter på kroppen, som är ansvariga för arbetet med inre organ. Plus proceduren - utan belastning direkt på prostata.
 4. Totalt. Vissa läkare hävdar att det finns ett samband mellan prostatainflammation och problem i ryggraden. Av denna anledning behöver sådana patienter en allmän massage. Exponering för biologiskt aktiva delar av kroppen bidrar till att stabilisera patientens tillstånd.

Rektalsmassage

Denna typ av massage med prostatit utförs i kliniken, eftersom förfarandet kräver speciella färdigheter. Patienten tar en knä-armbågsställning på soffan, varefter urologen lägger på handskar och sätter in ett pekfinger i anuset. Massering är som följer:

 • Läkaren masserar rätten först och sedan den vänstra loben av prostata;
 • sedan pressar han kraftigt på det centrala spåret för att få ut ca 4 kapslar av prostatakörtelns utsöndring.

Många män upplever psykiska besvär från detta förfarande, så att inte göra en sådan prostata massage på kliniken, och lära sig hans tekniker hemma och spendera sina egna. I det här fallet är det viktigt att känna till indikationerna för proceduren. De är:

 • bakteriell eller infektiös prostatit, men endast under perioden neobastreniya;
 • kronisk prostatit.

Kontraindikationer av rektal teknik inkluderar endast beräknad form av inflammation i prostatakörteln. När du masserar prostata hemma behöver du göra mjuka, lugna rörelser. Förfarandet är mer effektivt med en fylld urinblåsa, eftersom prostatakörteln ligger närmare ändens vägg. Av denna anledning rekommenderar vi att du dricker 300-400 ml vatten och väntar på ett litet urin att urinera.

Allmän massage

Under den allmänna massagen med prostatit exponeras de bioaktiva kroppsdelarna. Detta bidrar till att eliminera de negativa symptomen på inflammation i prostatakörteln. Indikationer för proceduren är stillastående prostatit. Det är bevisat att massage med en sådan sjukdom aktiverar arbetet i centrala nervsystemet och muskelvävnad. Detta eliminerar den främsta orsaken till sjukdomen - stagnation av blod. Massera följande områden i kroppen:

 1. Foot. Exponering för dem minskar stress, ger ett utflöde av venöst blod från det lilla bäckenet.
 2. Skinkor. Massera detta område ökar blodflödet till bäckenorganen, lindrar smärtsyndrom.
 3. Loin. Nervändningarna i detta område styr prostata körningens funktion. När de utsätts för dem stabiliseras prostatakörteln.
 4. Taz. Massera detta område kan du uppnå normalisering av blodflödet till prostata. Som ett resultat, förbättrar erektilfunktionen, symptomen på dysursjukdomar passerar, processen för avföring och urinering underlättas.

Massage i prostatakörteln i hemmet

Någon form av massage med prostatit, hårdvara eller manuell kan göras självständigt hemma. Det finns flera typer av denna procedur:

 1. Direct. Detta är en metod för rektal massage med ett finger eller buzhem genom anusen. Denna metod ger maximal effekt.
 2. Indirekt. Antag spänningar / avslappning av musklerna i anusen. Dessutom jobbar den lumbosakrala regionen i ryggen, underlivet och zonen strax ovanför puben.
 3. Med hjälp av massageapparater. Det finns speciella anordningar för massering av prostata genom rektalmetoden.

Indirekt massage

Denna typ av procedur är särskilt populär, eftersom en av dess metoder kan användas var som helst. För att göra detta måste du först starkt anstränga musklerna i anuset, som om de ritar dem och sedan slappna av. Sådana åtgärder måste upprepas upp till 25-30 gånger. Under dagen rekommenderas att du utför proceduren minst 2 gånger. Extern indirekt massage av prostata utförs genom att gnugga fyra fingrar i sin tur med följande zoner:

Direkt massage

Genomför proceduren i ett rektalt sätt rekommenderas varannan dag. Den optimala varaktigheten är 1,5-2 minuter. Vid slutet av sessionen måste du trycka på prostatakörteln för att utsöndra några droppar av utsöndring. I allmänhet utförs direkt prostata massage enligt följande:

 • ligga på ryggen, benen sprids
 • Pekfingret bör smörjas med vaselin och införas i anuset;
 • känna för prostatakörteln - dess yta är tuberös;
 • massage först till vänster och sedan höger sida av orgeln;
 • i slutet klicka på den för att markera hemligheten.

Massager

En mängd olika hårdvarutekniker är en hydromassage. För sitt beteende ligger en man i ett bad där det rekommenderas att lägga till växtbaserade örter. Vidare skapar vattenstrålen en mjuk effekt på hela kroppen, med särskild uppmärksamhet på prostataområdet. Det finns andra massageapparater:

 1. "The Straw Bull". Det är en reflexerad stympad kon. Det kan sättas på sätet på bilen, sitter mellan benen under prostata.
 2. "Just". Detta är en premium massager med en kontrollpanel och ett roterande huvud. Det verkar på prostata genom värme. En kondom sätts på munstycket, sedan smutsas det med vaselin och injiceras i anuset och pressar mot prostata. Enheten själv avslutar sessionen, du behöver inte styra tiden.
 3. "Emils-007." Denna medicinska enhet kombinerar foto, mikrovibration och magnetterapi. För användning behövs en speciell kondom för analsex. Under vibromassageproceduren kan du inte använda telefonen. För sessionen sätts silikonmunstycket in i ändtarmen. Enheten kan fungera både från nätverket och från batterierna.

Profylax av prostatit med hjälp av massage

Olika typer av massage används för att förhindra prostatit. Kursen av rektal rekommenderas 1 gång i sex månader. För att förhindra utveckling av prostatit bör följande metoder dessutom användas:

 1. Sjukgymnastik och självmassage. Perineum kan masseras med en tennisboll. Bland de användbara övningarna är "Walking on the buttocks", Kegels gymnastik. Fysisk stress bör vara minst 2-3 gånger varje vecka.
 2. Slip. Det är användbart att mala perineum med honung, särskilt efter badet.
 3. Banker. De lägger på ytterkanten av sakrumet i nivå med 2-3 sakrala ryggkotor. Med prostatit är det känsligt för tryckpunkter. Före proceduren behandlas huden med alkohol. Sedan görar scarifier ett par skåror och lägger burken. På grund av vakuumet går blodet ut. Den avlägsnas med steril bomullsull och huden är förseglad med ett bakteriedödande gips. Bankerna läggs 1 gång varannan vecka. Kursen är 3-5 rutiner. Det är bättre att lämna dem till en specialist, eftersom en oförberedd person inte kan genomföra dem korrekt.

Hur man gör massage med prostatit

Allmän eller rektal massage med prostatit är en del av terapeutisk terapi, vars verkan syftar till att undertrycka den inflammatoriska processen i prostata. Denna procedur har ett antal indikationer och kontraindikationer som måste läsas före sessionen. Massage prostata kan utföras på sjukhuset och hemma.

Fördelar med förfarandet

Behandling av prostatitmassage har ett stort antal fördelar. Med hjälp av denna fysioterapiteknik löses problemet med att eliminera stagnation av biologiska vätskor i prostata och andra organ i genitourinärsystemet. På grund av detta blir de snabbt av med patogena mikroorganismer som orsakar inflammation.

Effektiviteten av massage beror direkt på vem som utför det. Specialisten måste helst känna till alla funktioner i denna procedur. Hans handlingar ska vara så försiktiga och smidiga som möjligt. Annars kan det skada känsliga vävnader, vilket försvårar förloppet av den patologiska processen i det genitourära systemet.

Massage hanterar effektivt stagnerande fenomen

Massagetekniker

Prostatimassage med prostatit kan vara av olika slag. De mest populära är manuella tekniker:

 1. Visceral massage. Dess väsen ligger i påverkan på patientens ligament, som ligger i bukregionen. Denna teknik möjliggör förbättring av det totala tillståndet hos de inre organen i det lilla bäckenet och normalisering av mag-tarmkanalens arbete;
 2. Finger transrektal massage. Ger en direkt effekt på prostatakörteln. Denna teknik är relevant för sjukdomar i körtelorganet. Den viktigaste nackdelen med förfarandet är att inte varje man instämmer i sådan behandling.
 3. Akupressur. Under sessionerna finns ingen stress på prostata. Läkaren masserar bara akupressivt vissa delar av kroppen som är ansvariga för det nödvändiga interna organets funktion.

Du kan massera prostata själv. I detta fall är den mest populära perinealmassagen, som rekommenderas för kronisk prostatit. Om en man är svår att utföra grundläggande handlingar med händerna, kan han använda hjälp av en speciell massageapparat. Vilken enhet som ska behandla det glandulära organet att välja, kommer specialisten att kunna berätta.

Som ett alternativ till detta förfarande, ridning, såväl som att ta bad, som är utrustade med funktionen av vibrerande massage med vatten.

Oavsett vilken typ av massage patienten planerar att behandla, måste han först och främst se till att förfarandet är mest användbart för honom och inte kommer att leda till negativa konsekvenser.

I visceral massage organiserar det lilla bäckenet

Rektalmassage av prostata

Rektalmassage av prostata med icke akut kronisk prostatit anses vara en av de mest effektiva metoderna för att bekämpa inflammatorisk process i prostata. Enligt reglerna måste det utföras i kliniken. Patienten ska ta knä-armbågsställningen på en särskild soffa för läkarens bekvämlighet. Efter detta kan urologen påbörja proceduren, nämligen sätta in ett smurt finger i analöppningen och börja en massage.

Att massera prostata hade ett positivt resultat, det måste utföras av mjuka, smidiga rörelser. Hastighet i detta förfarande är farligt.

I genomsnitt varar kursen av rektalmassage ca 2 veckor. Varaktigheten av fysioterapibehandling bestäms av läkaren på grundval av den nuvarande indikatorn för människors hälsa och svårighetsgraden av de kliniska symptomen på prostatit.

Allmän massage

Massage med prostatit, som utförs i kliniken och hemma, kan vara vanligt. Under sessionen måste vissa punkter vara inblandade som är relaterade till prostatakörteln. De ligger på olika delar av kroppen. En expert kommer att kunna exakt lokalisera de biologiskt aktiva punkterna.

Under den allmänna massagesessionen, som ska hjälpa en man med prostatit återhämta sig snabbare, är följande områden inblandade:

 • Foot. Massera denna zon hjälper en person att bli av med en känsla av trötthet och onödig stress. Förfarandet ökar utflödet av venöst blod som kommer från det lilla bäckenet. Mjukt inflytande på vissa receptorer gör det möjligt att minska svårighetsgraden av smärtssyndrom;
 • Taz. Förbättrar blodflödet till prostatakörteln. Om massagen av detta område genomförs korrekt, upplever patienten problem med erektilfunktionen. Att massera bäckenet eliminerar tecken på dysursjukdomar, och underlättar också processen för tarmrörelser och urinering.
 • Skinkor. Stagnerande processer elimineras och blodflödet till problemzonen förbättras. Efter en sådan massage uppmärksammar patienter smärtreducering.
 • Länd. Effekten på detta område aktiverar nervändarna, vilka är ansvariga för att prostata fungerar korrekt. Tack vare detta stabiliseras glandulärorganets arbete.

Den behandlande läkaren kommer att berätta hur man botar prostatit genom att massera olika aktiva punkter på kroppen. På begäran av mannen kan han hämta en tematisk video som visar hur man ordentligt masserar för att bli av med kronisk inflammation i körteln.

För att öka effektiviteten i fysioterapiproceduren rekommenderar läkare användningen av massagehjälpmedel utöver biodlingsprodukter och medicinska växter. Drogbalsam kommer inte att vara överflödig. Män bör titta närmare på dem som har smärtstillande effekt. Vanligtvis är de gjorda på basis av orm eller bietgift.

Allmän massage kommer att vara användbar för hela organismen

Hur man gör massage med prostatit

Frågor om hur man gör massage från kronisk prostatit bör ställas av de patienter som läkaren har tillåtit att utöva denna behandlingsmetod. Samråd med en urolog om detta är obligatorisk, eftersom inte alla män har råd att göra denna procedur hemma. Allt eftersom hon i flera fall har negativa konsekvenser för hälsan.

Om patienten inte har kontraindikationer och allvarliga komplikationer kan han utföra massage från prostatit hemma. Det är bäst att använda en massageapparat med denna behandling.

Om du planerar att använda fingermetoden måste mannen först lägga på sterila handskar och pekfingret smörja med vaselin eller gel som kan användas för sådana ändamål. Efter det är det nödvändigt att gå in i anuset ca 4-6 cm. Vid detta avstånd kan man fästa en liten säck, som är fäst vid tarmens främre vägg.

Massage ska ske med extrem försiktighet. Det är bäst att begränsa dig till ljussträckande rörelser. Det rekommenderas att flytta mot utloppskanalerna, genom vilka den hemliga hemligheten kommer ut.

Under den terapeutiska massage med prostatit kan du massera på flera sätt. Vanligtvis rekommenderas att man utför en trattformad manöver med fingret eller att rita en imaginär figur 8 runt dem.

Till en man var bekväm att självmassage, han borde placera sig på ryggen, böja samtidigt och sprida benen till sidorna.

Kontra

Innan man tränar på prostatakörteln genom massage, är det nödvändigt att se till att det inte finns kontraindikationer för sådana manipuleringar. Detta kräver en fullständig undersökning av genitourinary systemet. Resultaten av diagnosen hjälper dig också att veta om en prostata massage är nödvändig för en viss patient.

Urologer förbjuder prostata massage kategoriskt om patienten har följande kontraindikationer:

 • Inflammation av hemorrojder;
 • Stenar eller cystiska formationer i prostata;
 • Maligna lesioner av körtelorganvävnader;
 • Adenom av prostata;
 • Tuberkulos av körteln.

Om en patient med någon av de ovanstående diagnoserna utför en massage, kommer det att förvärra sin allmänna hälsa avsevärt och förvärra den patologiska processen i körteln.

Med hemorrojder är det bättre att begränsa sig till externa tekniker

Vad du behöver vara uppmärksam på

Terapeutisk massering av prostata kan vara både fördelaktigt och skadligt. Allt beror på om alla krav på att utföra massage vid en prostatit utförs. Inte mindre viktigt är förberedelserna för en fysioterapiövning. Den består av flera steg:

 1. Först och främst är det nödvändigt att förstå om allmän eller rektal massage kommer att skada patienten. För detta är det nödvändigt att kontrollera om han har kontraindikationer för förfarandet.
 2. Omedelbart före sessionen bör en man rengöra ändtarmen från pall. Om det behövs kommer han att behöva lägga en rengörande emalj;
 3. En man måste anpassa sig till förfarandet. Psykologisk träning är också viktig, eftersom en positiv inställning till rektalmassage bidrar till att minska det obehag som patienter brukar känna.
 4. Under de första sessionerna kan smärta i anusen kände. Detta är normalt. För att minimera obehag och smärtssyndrom är det lämpligt att utföra proceduren i 3-4 tillvägagångssätt, vilket gör vid varje cirka 10 slag.

Urologen bör i förväg informera patienten om eventuella biverkningar. De är vanligtvis begränsade till måttlig smärta och obehag i anuset. Allt detta går igenom en kort stund efter prostatakörteln. Symptom på sjukdomar försvinner på egen hand.

Förloppet av massagebehandling och dess varaktighet väljs för varje patient individuellt. Vanligtvis varar denna procedur inte mer än 3 minuter. Om en man diagnostiseras med startad prostatit i kronisk form kan sessionen ökas till 5 minuter.

Prostata massage sessioner hålls vanligtvis i 14 dagar. Vid slutförandet rekommenderas det att ta en paus. Det kommer inte vara mindre än 6 månader. Om det finns ett sådant behov, kommer man på sex månader igen att kunna delta i behandlingssessioner.

Om en man plötsligt började oroa sig för akut smärta och svårt obehag under en fysioterapeutisk procedur, skulle det behöva sluta omedelbart. Sådana tecken är en varningssignal. När de uppstår rekommenderas det att genomgå en re-diagnos för att beräkna orsaken till sjukdomen.

Normalt, under massering av prostatakörteln från urinröret, bör det isolera hemligheten som produceras av prostata. Under diagnosen samlas vätskan upp och skickas till laboratoriet för analys. Om en man är på mend, kommer hans hemlighet att ha en genomskinlig eller lite vitaktig nyans.

Med en allvarlig skada av prostata vävnaden kommer det att tilldelas hemlighet, i vilken purulenta massor är närvarande. I detta fall är det nödvändigt att överge massage, eftersom det kan orsaka komplikationer.

Massage i prostatakörteln anses vara en av stadierna av komplex terapi. Sådana sessioner bör genomföras tillsammans med användningen av mediciner. Endast i så fall kommer behandlingen snart att ge ett positivt resultat, vilket beräknas av en man med inflammation i prostata.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Prostatamassage ensam: Förberedelse för massage, kontraindikationer

Prostatamassage ensam kan utföras efter samråd med en urolog för att identifiera indikationer och kontraindikationer, bestämma hur länge och hur ofta proceduren är hemma.

Genom sin effektivitet är fingermassage av prostatan en extremt effektiv metod för att behandla olika sjukdomar, som ibland överträffar effekten av medicinska hårdvaruenheter.

Oavsett att utföra en prostata massage hemma kan en man med obehag, förlägenhet från en outsiders deltagande, med hjälp av vibromassazhery.

Ett sådant tillvägagångssätt ökar motivationen hos en man att regelbundet utföra en liknande behandling, vilket i hög grad påverkar symptomförsvinnandet, uppkomsten av full återhämtning.

Innan starten av prostasmassagen, som utförs självständigt, rekommenderas patienter att bekanta sig med den grundläggande tekniken för genomförandet.

Det finns många källor till information om prostata massage:

 • samråd med en urolog
 • broschyrer;
 • metodiska handböcker
 • video lektioner, recensioner;
 • medicinska artiklar.

Att studera tekniken för att massera prostatakörteln hemma ökar effektiviteten av lokala irriterande effekter, tränar speciella rörelser, hjälper till att undvika skada, traumatisering, utveckling av komplikationer.

Förberedelser för prostata-massage kräver ett uppföljningsbesök hos doktorn för laboratorieundersökningar för att fastställa scenen i inflammatorisk process, ange början på massagen och, om nödvändigt, börja ta mediciner. Omedelbart före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna fullständigt, med tanke på procedurens dagliga frekvens, rekommenderas inte laxermedel.

En halvtimme före sessionen bör du sätta ett renande emalj av medelvolym med ett varmt avkok av kamomill. Sådan fysiologisk tömning av tarmen strider inte mot tarmens naturliga mikroflora, i motsats till laxermedel, leder inte till en omfördelning av nervreceptorerna.

Valet av rätt position är i valet av mannen som regel denna position i ett varmt bad med utbrett utspända ben längs sidorna. Om en man känner sig obekväm i badrummet, kan han utföra terapeutisk massage på vilken plan horisontell yta som helst på baksidan med breda divergerande ben för bättre tillgänglighet av det masserade organet.

Tekniken för att massera prostata är relativt enkel, orsakar inte svårigheter när man utför manipulationen. Efter att ha tagit rätt läge injiceras pekfingret rektalt med 4 eller 5 centimeter.

Tät formning, palpabel på inre änden av ändtarmen, som liknar en valnöt, är prostatens bakre yta.

Prostationsmassagen, som utförs oberoende, börjar med släta rörelser längs kanten av körteln, först med mjuka, uppvärmningsrörelser, och sedan trycks det gradvis ökar. Därefter bör du utföra strökande vertikala rörelser, vilket ökar blodflödet genom prostata körtankarnas kärl.

Den sista massagetekniken pressar prostatan på mitten i blåsans riktning vilket bidrar till utflödet av överskottsvätska.

När du inte kan utföra prostata i hemmet själv bestämmer den behandlande läkaren efter kontrollbesöket.

Kontraindikationer inkluderar:

 • maligna neoplasmer;
 • akut prostatit;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • SARS;
 • hypertermi;
 • sjukdomar i tarmens distala del (hemorrojder, sprickor, atonia).

Genomförande av prostata-massage i närvaro av kontraindikationer leder till spridningen av det patologiska fokuset, generaliseringen av processen och en signifikant försämring av patientens tillstånd. Följ strikt läkarens föreskrifter, utför endast massage med sitt samtycke.

Hur man gör en prostata massage själv: en beskrivning av metoden, steg för steg instruktion

Den irriterande effekten av massagerörelser leder till ett utflöde av prostatens patologiska hemlighet, vilket leder till en minskning av perivaskulärt ödem och återställande av blodflödet i det drabbade organet. Den terapeutiska effekten av prostata adenom uppnås på grund av den omvända utvecklingen av hypertrofi, återställande av blåsans funktion.

Prostatan massage kan i sig själv utföras av varje man, Om den rätta tekniken inte kan behärskas kan han dock begära hjälp från sin fru eller tillgripa tjänster av kvalificerade specialister på kliniken. Funktioner av fingerpåverkan på prostatakörteln består i att observera organets anatomiska placering, mjuk inverkan på den stora ytan.

Medan hårdmetoderna för massage kan vara inte bara smärtsamma, utan också leda till förskjutningen av orgelet på grund av överdriven exponering. Hemligheten med långvarig eftergift av kronisk prostatit är den regelbundna wellnessmassagen av det drabbade organet från två till fyra gånger under året.

En steg-för-steg-instruktion gör att du kan lära dig att göra en prostata massage själv, för att uppnå bättre hälsa, eliminera obehagliga symptom. Användningen av massage är att upprätthålla människornas reproduktiva funktion, effekten på erektioner och libido.

Efter beredningsfasen bör du:

 • uppta ett vågrätt läge i badrummet med varmt vatten eller på sängen (med en engångsblöja);
 • Applicera ett smörjmedel på pekfingret och anuset;
 • För försiktigt in fingret för hela längden;
 • hitta prostata;
 • rörelser från kant till centrum massera försiktigt körteln på båda sidor;
 • Utför vertikala rörelser längs hela längden på den bakre ytan;
 • göra elastiskt tryck på prostata till mitten av blåsan;
 • avsluta proceduren.

Varaktigheten av medicinsk massage i hemmet tar minst en halvtimme, Om obehaget är svårt kan de första procedurerna begränsas till 15 minuter. Patientens hand vid körning ska vara avslappnad, bekvämt beläget - det påverkar mängden massageförflyttningar.

Utan penetration är prostata massage möjlig genom urogenitalt membran, som ligger hos män mellan penis och anus. Hur man gör en icke-invasiv prostata-massage kan utbildas med foton, artiklar, videor på YouTube.

Tips om hur du gör prostata massage själv inkluderar rekommendationer om extra användning av speciella smörjmedel som ökar effektiviteten av massage. Dessutom, under sessionen, rekommenderas att slappna av så mycket som möjligt, för att öka blodflödet till prostata, för att avlägsna spasmen som uppstår vid urinering.

Självmassage prostata hur man gör: massageapparater, steg för steg instruktion

Självmassage prostata som använder en anordning för massageprostata är en mycket effektiv metod för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Effekten beror på multidirectional action av enheter, bland vilka är:

 • vibromassazhery;
 • infraröda strålningsanordningar;
 • magnetiska enheter;
 • vibroakustisk apparat;
 • elektropulsenheter.

Vilken enhet är bättre att välja mellan inköpt för självmassage prostata, patienten väljer självständigt, med hänsyn till individuella preferenser.

På den moderna medicinska marknaden är följande enheter representerade:

 • Vibro, Irriterande vibrationseffekter på bröstvävnad, med hjälp av transrektal, är effektiva vid behandling av prostatit, är mycket populära på grund av det relativt låga priset, snabbt inträde av verkan.
 • Mavit ULP-01 (analog med Simple), inklusive flera typer av effekter (magnetisk, mikrovibration, termisk) används i stor utsträckning vid urologisk övning på grund av låg kostnad, snabb start av remission efter de första procedurerna.
 • Ereton, är populär bland män, används aktivt för att behandla prostata adenom, påverkar effektivt det patologiska fokuset på elektrisk pulsström, magnetfält, mikrovibration.
 • Vibraton, Vibroakustisk apparat med icke-invasiv verkan är inte specifik för prostata sjukdomar, men den ger en positiv effekt i den milde processen av prostatit.
 • Vakuumpumpar, som syftar till att behandla problem med erektion, indirekt påverkar blodcirkulationen i prostata, används i milda fall av prostatit.

Det rekommenderas inte att göra en massager självständigt, eftersom massageprocessen i detta fall kan skada prostata eller inre organ i närheten. Utbilda rektala sfinktermuskler påverkar blodflödet i den bakre ytan av prostata, regelbunden bet och lossning muskler är ett effektivt förebyggande av prostatit.

Det är mycket viktigt att självmassage prostata på rätt sätt. Hur man gör det i detalj kommer att berätta steg för steg instruktion för användning, som ingår i den grundläggande utrustningen för inköpta enheter. Noggrann anslutning till föreskrivna rekommendationer påskyndar återhämtningsprocessen, hjälper till att undvika skador eller negativ operativ erfarenhet.

Hur man masserar prostata själv: teknik, varaktighet, recensioner

Tekniken för att utföra massagen ensam för behandling av prostatit består i släta masseringsrörelser som möjliggör acceleration av fluidflödet, avlägsnande av det intercellulära ödemet.

Stimulering av lokal immunitet stimulerar syntesen av cytokiner, lokala försvarsfaktorer - detta orsakar regression av inflammationsfokus, vilket ökar kroppens motståndskraft.

Procedurens varaktighet beror på svårighetsgraden av inflammationen, med ett enkelt flöde av tillräckligt 5-7 dagars daglig massage, med medelstark och svår kurs - mer än 10 dagar. Om prostatahyperplasi upptäcks är massagen i genomsnitt 14 dagar på grund av specifik terapi.

Massage från enbart prostatit - steg för steg instruktion innefattar tekniken att utföra, välja rätt position, djupet av fingrets injektion. Massage utförs smidigt, utan plötsliga rörelser, så att det inte finns något obehag.

Efter slutet av proceduren rekommenderas att vila lite, slappna av - Massageens lugnande natur har en positiv effekt på en människas allmänna känslomässiga tillstånd. Den snabba regressionen av symtom förbättrar livskvaliteten, återställer självförtroendet.

För förebyggande av massage utförd 2-4 en gång om året med en kurs på 10 förfaranden, var och en varar inte mindre än 30 minuter. Massage sker efter en preventiv medicinering för att öka effekten.

Recensioner av män på hur man masserar prostata själva är vanligtvis positiva på grund av enkelheten i metoden och dess höga effektivitet. Frånvaro av tilläggskostnader, fullständig tillgänglighet av förfarandet gör det relevant för alla som lider av prostatit.

Självmassage prostata: hur man gör det

Självmassage prostata är en effektiv teknik som används som komplex terapi för prostatit och prostatocystiti, liksom adenom. Patienternas vittnesmål indikerar att det inte är svårt att göra självmassage av prostata, och effektiviteten av denna procedur är väldigt hög. Det viktigaste är den korrekta implementeringsmetoden och ett regelbundet systematiskt tillvägagångssätt.

När proceduren välkomnas

Massage i prostata samt självmassage, rekommenderas att göra om det finns följande patologier i anamnesen:

 1. Prostatit, som uppträder i akut eller kronisk form.
 2. Pelvic smärta.
 3. Prostatotsistit.
 4. Brott mot styrka och erektil funktion.
 5. Stagnerande processer i prostata.
 6. Inflammation av seminala vesiklar.
 7. Massage i prostata kan rekommenderas för adenom, endast i detta fall kommer en särskilt noggrann teknik att krävas.

Fördelen med proceduren är normalisering av muskelström och cirkulationsprocesser i prostatakörteln. Prostatsmassage förbättrar venös och lymfatisk utflöde, och förbättrar också effektiviteten av antibiotikabehandling för prostatit och prostatocystiti. Vittnesmål visar att om du gör själv-massage av prostatan, det hjälper att bli av med smärtan och effekterna av stillastående natur eliminerar svullnader, normaliserar processen för urinering och en mycket positiv effekt på erektil funktion.

Risk eliminering

Självmassage och prostata-massage, trots de uppenbara fördelarna, positiv feedback och hög grad av effektivitet, rekommenderas i vissa fall inte. Specialister på det medicinska området identifierar följande kontraindikationer för detta förfarande:

 • Cystitis, som fortsätter i akut form.
 • Hemorrojder.
 • Tumör-neoplasmer av onkologisk natur i prostatakörteln.
 • Proktit.
 • Anal sprickor.
 • Ulcerösa och erosiva lesioner i ändtarmen.
 • Cystiska neoplasmer i prostata.
 • Överträdelser av urinprocessen.
 • Tuberkulos av prostata.
 • Concrements lokaliserade i området av prostatakörtlarna.
 • Febril tillstånd
 • Orkit.
 • Uretrit.
 • Inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet, som sker i en akut form.
 • Vid ett adenom vid de sena utvecklingsstadierna.

För att helt eliminera risken för komplikationer och biverkningar, innan du börjar göra självmassage i prostata, rekommenderas att konsultera din läkare. Specialisten, med hänsyn till patientens individuella egenskaper, kommer att kunna rekommendera prostata självmassage, vars teknik kommer att vara extremt optimal, effektiv och säker för ett visst fall.

Hur man förbereder

Oavsett vilken teknik som ska användas, för att självmassage av prostata ska passera extremt framgångsrikt måste proceduren vara korrekt förberedd. För detta behöver patienten följa flera enkla rekommendationer:

 1. Några timmar före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna och rengöra avföring med hjälp av mikroclyster.
 2. Gör en intim toalett, tvätta noggrant utan att använda tvål eller geler.
 3. Eftersom självmassage anses vara effektivare, om det görs med en fylld urinblåsa, en halvtimme före rutinerna rekommenderas att man dricker cirka en liter vatten.
 4. Efter träningen kan du gå vidare till direkt terapeutisk manipulation.

Självmassage tekniken kan skilja sig åt i princip. Låt oss betrakta var och en av de befintliga teknikerna mer detaljerat:

 • Indirekt massage. Indirekt självmassage har tjänat många positiva recensioner av patienter, eftersom det kan göras i praktiskt taget alla miljöer (på jobbet, hemma, stå i kö, när du reser i kollektivtrafiken, och så vidare. D.), vilket kan avsevärt spara tid. Dessutom är tekniken för att utföra denna procedur extremt enkel och tillgänglig. Patienten måste kraftigt påkalla anusens muskler under inspiration, som om att dra honom till sig själv. Vid utandning - bäckens dagens muskler är extremt avslappnande. För att uppnå maximal effekt rekommenderas övningen att upprepas 25-30 gånger, för två tillvägagångssätt under hela dagen. Fördelaktig effekt på prostatakörteln med indirekt självmassage uppnås på grund av rytmisk sammandragning av muskulaturen i perineum och anorektal zon.
 • Direkt massage. Direkt självmassage i prostatakörteln utförs av ett finger. Tekniken för att utföra proceduren är följande: patienten ligger på ryggen och sprider sina ben. Den försmorda med vaselin finger tränger till anus och prostata anser att det finns en lätt ojämn yta belägen i området av den främre väggen rektum, anus något högre.

Prostataområdet masseras av fingret med lätta tryckningsrörelser. Det är gradvis nödvändigt att flytta från sidlobben mot mitten. Den optimala varaktigheten av proceduren är 1,5-2 minuter, medan det är önskvärt att åtminstone några droppar utsöndring frisätts efter fullbordandet. Denna massage rekommenderas om 24 timmar. Du kan utföra direkt självmassage, inte bara med fingret, men också med hjälp av en speciell massageapparat.

 • Indirekt massage. Indirekt självmassage av prostata är en förenklad version av rektalmassage, vars teknik övervägdes ovan. Manipulering utförs enligt följande: Patienten ligger på rygg, särar på benen och fingrar gör ljus, pressning rörelser i grenområdet, som ligger mellan det anorektala området och pungen.
 • Whirlpool. Vattenmassage i prostata är ett effektivt förfarande som enkelt kan utföras hemma. Tekniken att utföra en bubbelpool är också ganska enkel och är uppdelad i flera på varandra följande steg. Först av allt är det nödvändigt att göra rengöring microblogging, tömma tarmarna. Efter 15-20 minuter ska 400-500 ml urinfusion, som används inom urologi, injiceras i analområdet med hjälp av en spruta. Mycket bra effekt ger avkok av medicinsk veronica, liksom rhizomer av tvålen. Herbal infusion introduceras gradvis i ändtarmen, så att läkemedlets exponeringstid är minst en halvtimme. Med kraftig uppmaning till tarmrörelse och tvångstörning, bör proceduren upprepas.
 • Akupressur. Punkt självmassage hänvisar till manuell terapi och har en indirekt, konsekvent effekt på prostatakörteln. Implementeringstekniken är att utöva ett intensivt inflytande på biologiskt aktiva punkter, vilket påverkar funktionen hos organen i genitourinary systemet. För att utföra akupressur rekommenderas dagligen, i 5-10 minuter före hudens rodnad och smärta i depressionsområdet.

Ytterligare rekommendationer

För att självmassage i prostataområdet gav de mest positiva och snabba resultaten bör patienten följa sådana rekommendationer:

 1. Innan proceduren, ta en varm dusch eller bad, som kommer att slappna av i rektumets muskler och underlätta massageprocessen.
 2. För direkt självmassage, använd sterila handskar.
 3. Fingrar eller en massager före injektion i analöppningen, behandla med vaselin eller ricinolja, som kommer att ha mjukgörande effekt och underlätta förfarandet.
 4. Gör självmassage regelbundet och systematiskt, för bara på det här sättet kan du uppnå en positiv effekt, inte på något sätt sämre än kliniska förfaranden.

Självmassage av prostata är ett effektivt sätt att självkontrollera patologiska processer som påverkar det genitourära systemet för män. Denna procedur, med beaktande av alla nödvändiga regler och medicinska rekommendationer, har en positiv effekt på människors hälsa, och ökar också effektiviteten hos den komplexa behandlingen av prostatit och andra sjukdomar i prostata.

Behandling av prostatit med massage hemma

Med några sjukdomar i prostatakörteln, inkl. och dess inflammation, rekommenderar läkare att uppmärksamma den mekaniska effekten på hennes vävnadsmassage. Videobehandling av prostatitmassage hemma finns på Internet, tekniken för sitt beteende är inte något komplicerat. Doktorer rekommenderar dock att du går till ett sjukhus för ett förfarande, istället för att göra det själv. I extrema fall, lyssna noggrant på instruktionerna i behandlingsrummet och följ sedan alla dessa rekommendationer hemma.

Hemma kan du massage med hjälp av en älskad, liksom med hjälp av specialinstrument. Det finns också en indirekt massage, som inte påverkar prostata sätter genom anus eller urinrör. Förutom behandling kan massage användas för att förhindra, förbättra reproduktionssystemet. Det är särskilt användbart för de män som inte har regelbundna sexuella relationer.

Allmän information om prostatit

Prostatit är en inflammatorisk patologi av prostata, orsakerna till vilka kan vara en mängd olika faktorer. Oftast är de:

 • Maloaktiv livsstil
 • Lång avhållsamhet
 • Cirkulationssjukdomar i bäckenet
 • Dåliga vanor
 • Felaktig kost
 • Försvagning av immunsystemet
 • Stress, starka känslomässiga upplevelser

Att åstadkomma inflammation hormonella misslyckanden, åldersförändringar, kroniska förstoppningar, alltför aktivt intimt liv är kapabla. Cirka 10% av sjukdomsfallet orsakas av ingrepp av patogena mikroorganismer i prostata. De kan tränga in i hennes vävnad med oskyddad sex. Även parasiter kan medföra blod eller lymfflöde från infektionskällan i ett annat organ (tandkött, njurar, luftvägar, etc.).

Prostatit finns i de flesta fall hos män äldre än 40 år, men de senaste åren finns det alltmer hos unga människor.

Bestäm förekomsten av sjukdomen hos en man kan vara på karakteristiken för hennes symtom. Huvuddelen av dem är störningar i urinering och erektil funktion, eftersom prostata reglerar eller på annat sätt påverkar dem. De visar smärta när de går på toaletten och oftare samtal till honom på natten, smärtsam utlösning, försvagning av erektion. Det kan vara smärta i ljummen, underlivet, perineum, ibland ger tillbaka till anus eller länden. Med förhöjning av patologin, feber, frossa och feber observeras förgiftning.

För behandling av prostatit används medicin och fysioterapi. Massage hänvisar till den andra metoden och tillämpas efter samråd med en läkare. På internet kan du hitta en massagevideo för prostatit hemma eller detaljerade instruktioner för sitt beteende skriftligt. Efter att ha bestämt orsaken till sjukdomen, kan du välja typ av massage - generellt, prostata, indirekt, med hjälp av instrument. Mer om var och en av dem nedan.

Indikationer för procedurer

Det visade förfarandet kan vara för män vars inflammation startade på grund av stagnerande fenomen i det lilla bäckenet. Tilldela det också kan, om sjukdomen har gått i kronisk form (endast inte i beräkningen - när prostatan innehåller stenar). Också till indikationerna för användning är:

 1. impotens
 2. Uppförande eller brist på erektion
 3. Hållbar smärta i bäckenet
 4. Profylax av komplikationer av prostatit, dess återfall

Massage med prostatit i hemmet kan krävas om patienten har samtidiga patologier - vesikulit, uretrit, prostata adenom. Hälsa representanter för det starkare könet skadar han inte, särskilt om de upplever problem med orgasmbrist, för tidig utlösning.

Positiva effekter

Huvudsyftet med massagen är att eliminera stillastående fenomen och stabilisera blodcirkulationen. Dessa effekter kan uppnås med andra metoder, men det tar mycket längre tid. Förutom att normalisera blodcirkulationen, kan du med hjälp av massage uppnå:

 • Minskad svullnad av vävnader
 • Eliminering av smärta
 • Minskning av inflammatoriska processer
 • Förbättringar i produktionen av prostatajuice
 • Ökad muskelton

En positiv effekt kan kallas en ökning av effektiviteten av de tagna medicinerna. tyger blir bättre för dem att förstå. På grund av det faktum att prostatakörteln kommer att få mer syre och näringsämnen kommer restaureringen av dess vävnader att accelereras. Detta kommer också att bidra till att höja lokal immunitet och skydda patienten från reinfektion.

Fördelarna med massage prostatit hos män i hemmet kommer att medföra och för sin sexuella solvens, tk. Ju bättre prostata fungerar desto bättre produktion av testosteron. Detta könshormon ansvarar för sexuell lust, tillståndet av erektion, processen med spermatogenes. Höjningen av muskeltonen ökar känslan under orgasmen, och det kommer att göra det möjligt för excretionskanalerna att fungera normalt i körteln. Med ett regelbundet förfarande noteras också urinprocessen.

Typer av massage

För behandling av prostatit erbjuder modern medicin flera typer av massage. Det mest effektiva är det rektala, där kroppen själv är direkt masserad. Det utförs av ett finger, genom anusen. Effekten på prostata kan också utföras direkt genom urinröret med ett speciellt tunt rör (spark).

Indirekt inflytande är inte lika effektivt, men det kan hjälpa dem som inte kan fullfölja själva uppgiften. Det är också lämpligt i närvaro av kontraindikationer för direkt prostata massage. Hemma kan en massage för behandling av prostatit genomföras med hjälp av speciella enheter eller enheter (vibro-massage, stimulanter). För att förhindra sjukdom eller förhindra återfall är en allmän massage också lämplig, där hela ytan på kroppen behandlas. Låt oss betrakta dessa sorter mer i detalj.

Rektalsmassage

Massa av prostata utförs i procedurrummet av en specialist, tveka inte att kontakta sjukhuset för denna behandlingsmetod. Föregick honom en speciell förberedelse: Patienten behöver en timme innan sessionen dricker ca 1 liter vatten, så att prostatan är bättre probed mot bakgrunden av ändtarmen. Det är också nödvändigt att göra en rengörande enema eller gå på toaletten för att tömma tarmarna. Patienten befinner sig på ett bekvämt sätt för honom: knä-armbågen eller på hans sida med knäna som dras till bröstet.

Massagern behöver smörja fingret och anus med ett smörjmedel för att underlätta förfarandet. Efter det är fingret försiktigt infört i anuset, det är bäst att göra flera "tillvägagångssätt", varje gång det introduceras djupare. Cirka 5 cm från anus kan man hitta prostatakörteln (i form liknar en mutter).

Patienten behöver slappna av anusen, och läkaren börjar vid denna tid vinka eller cirkulera rörelser för att massera först till höger och sedan på vänster sida av penis. Vid massering av prostatit hos män i hemmet ska den andra personen noggrant övervaka patientens reaktion. Om processen ger honom smärta, svårt obehag, kan han inte begränsa lusten att gå på toaletten, det är nödvändigt att sluta. Vid slutet av proceduren, med ett litet tryck följs det centrala spåret, varefter ejaculation kan inträffa.

Detta är en vanlig reaktion på massage, eftersom körteln har ett ganska stort antal nervändar. Sessionen ska ta cirka 2-3 minuter, det rekommenderas att upprepa dem om 24 timmar. Den genomsnittliga kursen är 7-10 procedurer. Kontraindikation för användning av transrektal massage kan vara:

 1. Förstöring av prostatit
 2. Förekomsten av hemorrojder, analfissurer
 3. Exacerbation av cystit
 4. Prostatacancer

I 2 timmar före proceduren rekommenderar läkare inget att äta. Om du vill göra det själv är det värt att gå igenom speciell träning, annars kan du skada din hälsa.

Själv massage

Under en indirekt självmassage som hålls självständigt studeras vanligen en plats under buken (mellan naveln och puben). Därefter passerar de till sakrummets område, nedstigande till coccyxen. Den behandlade huden ska vara ren, för enkelhets skyld kan den appliceras med en kräm eller olja.

En av sorterna av självmassage prostata kan kallas Kegel övningar. De syftar till att träna den pubic-coccygeal muskel som ligger nära orgeln som vi behöver. När det skärs, utförs massage. Bestäm muskeln kan vara, om du går på toaletten för att försöka sluta, och sedan återuppta strålen. Den muskel som har ansträngt sig just nu och är nödvändig för oss.

Det ska vara ansträngt i 3 sekunder, sedan slappna av och upprepa kursen ca 20 gånger. Över tiden är det nödvändigt att öka spänningens varaktighet till 10 sekunder. Under dagen kan du utföra träningen när som helst och på vilket som helst ställe. Inte dåligt med massagen klara av motorisk aktivitet, men fortfarande med prostata-massage kan det inte jämföras.

Nedan hittar du en massagevideo från prostatit hos män i hemmet, där författaren talar om tekniken i hans uppförande. Doktorn visar också vilka enheter som kan användas i tillägg.

Med hjälp av instrument

För att massera prostatakörteln kan du använda speciella instrument utöver dina egna fingrar. Beroende på vilken typ av exponering de är indelade i ultraljud, vibration, laser, värme etc. Elektrostimulatorer ger lite smärta, men de kan förbättra matsmältningen, eliminera stillastående fenomen. För att få fördelaktiga effekter är det nödvändigt att sätta in en förseglad kapsel i anuset och sedan ställa in enheten till önskat läge.

Vibromassagerare används ofta av män, inte bara för massage, för nöje. Detta förfarande är mycket användbart om representanten för det starkare könet inte har en permanent partner. Vibrationer hjälper till att öka blodflödet, förbättra prostataarbetet och stärka sin ton. Sådana anordningar är mest lämpade för hemmassage med prostatit, eftersom bär inte någon skada med sig själva. Exponeringen ska vara ca 10-20 minuter, den kan upprepas dagligen.

Egenskaper av behandlingen

Det är viktigt att komma ihåg med en prostatitpatienter att förutom massage för att behandla inflammation i prostata, bör andra metoder användas. Först och främst avser detta läkemedelsbehandling och upprätthållandet av en hälsosam livsstil. Endast med ett sådant komplex kan vi uppnå fullständig återhämtning. Läkemedel ordineras av läkaren baserat på orsaken till sjukdomen och de symptom som finns i patienten. Detta kan vara antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, alfablockerare, muskelavslappnande medel, obezboivayuschie, lugnande medel och liknande

För att påskynda återhämtningen är det värt att ägna mer uppmärksamhet åt din kost. Män bör ha färska grönsaker och frukter på menymenyn, gröna. Användbar för genitourinary systemet kommer att vara valnötter, pumpa frön, skaldjur, banan, granatäpple, peppar, sura mjölkprodukter. En dag ska dricka minst 2 liter vatten, men dricksregimen kan justeras i närvaro av kränkningar av urinering.

Patienten är viktig vid behandlingen, och bättre för alltid, att sluta röka och dricka alkohol. Det är också nödvändigt att minska användningen av starkt te och kaffe.

Det är värt att göra mer fysiska övningar, eftersom de hjälper till att undvika blodstagnation. På samma sätt påverkar permanent intima relationer, bara med dem kommer inte att stagnera och seminalvätska. Det är önskvärt att undvika stress och sova bra, vila helt. Om patienten inte vet hur man behandlar prostatit hemma med en massage och vill börja självständigt för att göra det, ska han komma för att se en urolog. Han kommer att berätta vilken typ av massage terapeut är och vart du ska gå, för att du behöver träna av en specialist.