Huvud
Analyser

Prostatacancer i 3: e graden: livslängd och prognos


Prostatacancer, som gradvis utvecklas, kan nå 3 steg. Det är den näst sista graden karakteriseras av manifestationen av symtom och till och med bildandet av metastaser. Många män tvivlar på huruvida det är möjligt att bota prostatacancer i tredje graden. Modern medicin ger flera behandlingsalternativ för att bli av med en malign tumör.

Karakteristisk och klinisk bild av sjukdomen

Prostatacancer i den tredje graden karakteriseras inte bara av malign formning i prostata, utan även genom kapslarnas förstöring med dess penetration i cellulosa. I detta fall kan regionala noder metastaseras. Sjukdomen är resultatet av obehandlat prostata adenom.

KLINISK BILD - En villkorlig beteckning av total manifestationer av sjukdomar och egenskaper i sin kurs som grund för diagnos, prognos och behandling.

Processen för bildandet av metastaser är associerad med sönderdelning av patologiska celler. Det orsakas av den snabba tillväxten och proliferationen av maligna neoplasmceller. De kan vara olika av inflytande, men de flesta är atypiska.

Den tredje etappen kännetecknas av:

 • nikturi - uppmaning att urinera under natten
 • pollakiuri - vanlig urinering under dagen
 • smärtsamt syndrom med tömning av urinblåsan
 • brännande och smärta i pubic regionen, perineum;
 • minskad styrka.

Symtom förändras också i urinens natur. Det kan ha föroreningar av blod. I detta fall bryts patientens allmänna tillstånd. Han blir svag, svag och förlorar vikt.

Det finns en ökning av storleken på inguinal och bäckens lymfkörtlar. De trycker på intilliggande vävnader och orsakar brott i organen.

En cancerous tumör börjar gro i närliggande organ. I det första steget,

 • blåsan;
 • seminala vesiklar;
 • rektumets nedre del.

Prostatacancer kännetecknas av 3 grader surround neoplasm som påverkar människans tillstånd, som tillåter dig att göra en besvikelse utsikterna. Men det finns ett möjligt sätt att förlänga livet - behandling av prostatacancer i tredje graden.

Patienter vet inte om en tumör kan elimineras vid detta skede. Men läkare säger att om det inte finns ett stort antal drabbade vävnader och organ kan resultatet vara positivt.

behandling

Modern medicin har i arsenalen många metoder för att rida män av maligna tumörer. Behandling av prostatacancer i 3 grader görs i de flesta fall med hjälp av kirurgi. Under tiden avlägsnas inte bara tumören, utan även de närliggande drabbade vävnaderna.

Behandling av prostatacancer, som vilken onkologi som helst, innefattar borttagande av cancerceller, vilket uppnås genom kirurgi eller genom exponering för joniserande strålning och olika kemoterapeutiska läkemedel i kombination med operationen eller i form av oberoende tekniker.

Efter operationen upplever patienterna om ett positivt utfall är möjligt så att tumören inte återkommer igen. För att den härdade kanalen inte återkommer, är det nödvändigt att utföra ytterligare terapi med hjälp av vissa vanliga metoder.

 1. Den tredje nivån av cancer efter operationen bör stödjas av strålbehandling. Det kan exklusivt externt. Patienterna accepterar inte alltid det, eftersom de inte vet om denna form av behandling kommer att bidra till att bli av med konsekvenserna av cancer. Men läkare noterar att intern bestrålning och brachyterapi är ineffektiva i detta fall. Det är värt att komma ihåg att strålterapi är kontraindicerad hos patienter som lider av cystostomi, inflammatoriska processer i urinblåsan och rektum, njurstenar.
 2. Den tredje fasen av cancer efter borttagning kan stödjas av hormonbehandling. I detta fall undertrycks bildandet av manliga könshormoner, som påverkar tumörtillväxten i prostata. Sådan påverkan uppnås antingen genom kemisk behandling eller genom borttagning av testiklarna.
 3. Under kemoterapi injicerar patienten intravenöst läkemedel som dödar atypiska celler. Även giftiga ämnen bidrar till undertryckande av testosteronaktivitet.
 4. Vid kryoterapi elimineras atypiska celler vid låga temperaturer. Denna metod kombineras framgångsrikt med hormonell behandling.
 5. Viroterapi är ett modernt sätt att bli av med prostatacancer. Det ger en introduktion till kroppen av specialutvecklade virus. Mikroorganismer upptäcker patologiska celler och bekämpar dem.

Alla metoder kan användas inte bara efter operationen utan också i stället. Strålbehandling kan endast riktas mot tumören. Läkaren måste beräkna strålningsdosen så att de patologiska cellerna dör och de friska inte är allvarligt skadade.

I vissa fall rekommenderas inte kirurgiskt ingrepp på grund av patientens ålder såväl som sjukdomens långsamma kondition. I det här fallet kan de flesta patienterna i denna grupp ha negativa biverkningar och risken för dödsfall på grund av andra sjukdomar. Därför tilldelas patienten aktiv övervakning, som består i periodisk leverans av test och ett besök till läkaren för undersökning. Om situationen förändras kommer patienten att erbjudas behandlingsalternativ.

Många patienter föredrar att klara av prostatacancer med hjälp av folkterapi. Det ger stöd till kroppen för kemisk och strålbehandling. Men läkare är försiktiga med sådana metoder, eftersom tiden kan missas för att eliminera tumören.

utsikterna

Prostatacancer i grad 3 kan avsevärt förkorta livslängden hos en man. Men doktorer noterar att med omgående behandling av patienten för undersökning och behandling kan negativa konsekvenser undvikas. Då kommer patienten att kunna leva ännu längre.

Ofta befinner sig sjukdomen i början av en primär undersökning. I det första steget är prostatacancer begränsad till körtelvävnaderna, metastas är inte detekterad, prognosen är mest fördelaktig.

Onkologer härledde konceptet om fem års överlevnad. Dess väsentlighet ligger i att beräkna sannolikheten för patientens liv i 5 år i närvaro av cancer tillväxt. De noterar att indikatorn beror på sjukdomsfasen:

 • i det första steget ca 90%;
 • vid en cancer i det andra steget från 80 till 82%;
 • vid det tredje steget omkring 43%;
 • vid en cancer i fjärde etappen på 15% och mindre.

För att svara på frågan om hur många som lever med prostatacancer, måste läkaren utvärdera vissa faktorer. Dessa inkluderar aggressiviteten hos sjukdomen, karaktären av tumören och dess tillväxt, omfattningen av spridningen av atypiska celler. För att identifiera aggressivitet bör man uppmärksamma:

 • en indikator på nivån av prostataspecifikt antigen;
 • Gleason-skalan;
 • ökningstakten i mängden PSA i prostatacancer.

Vissa läkare noterar att tredje etappen inte är en dom. Därför kan patienten leva fem år i 50-80% av fallen. Död i detta fall kommer oftast inte från cancer, men från andra sjukdomar som patienten har. Men det är värt att komma ihåg att tumören och metastaserna starkt påverkar människans kropp. Därför kan han känna en minskning av vitalitet.

I avsaknad av operation kan patientens livslängd minskas med två år. När spridningen av metastaser, hanterar sjukdomen är nästan omöjlig.

Läkare säger att om en patient har en pessimistisk inställning är chanserna för återhämtning försumbar. Bristen på självförtroende framkallar en ännu större minskning av styrkan. Därför sker döden snabbare. En man behöver bli av med negativa känslor och normalisera sin sinnestillstånd.

Läkare bekräftar att under återhämtningsperioden efter operationen är stöd från nära människor viktigt. Patienten blir lättare att klara av konsekvenserna, känner att han inte är ensam.

Den tredje etappen av prostatacancer är inte en dom. Du kan framgångsrikt läka och underhålla livet under lång tid.

Funktioner av prostatacancer i 3: e graden: manifestationer och metoder för behandling

Onkologiska sjukdomar är bland de tre största bland de farligaste och kan orsaka död.

Den manliga delen av befolkningen, förutom hjärtinfarkt och stroke, lider av en sådan sjukdom som prostatacancer.

Framsteg denna sjukdom i steg. Den farligaste är 3: e och 4: e graden. Bättre att avlägsna eller bestråla prostatacancer 3 steg svaret på denna fråga läs i artikeln.

orsaker till

Prostatacancer i den tredje graden är en malign bildning som har transcenderat könsorganen. Denna sjukdom drabbar män efter 50 år. Orsakerna till sjukdomen anses vara genetiska faktorer, användningen av hormonella ämnen, obalanserad kost prostatacancer klass 3, försämringen och andra dåliga vanor.

Stadium av prostatacancer:

 1. Steg I - tumören går inte utöver prostata Identifiera kursen av denna sjukdom kan ske med en planerad undersökning, eftersom det inte ger obehag. Det finns inga metastaser. Tidig behandling ger positiva resultat i 95-100%.
 2. II-scenenCancer betyder att tumören hålls inne i prostata. Däremot uppträder atypiska celler, spiralen sprider sig till organ och vävnader. Diagnos av sjukdomen i detta skede är svår, eftersom det inte finns några uppenbara symtom. Positiv behandlingens dynamik observeras hos 60% av patienterna.
 3. III-steget - tumören går över till andra organ En sådan sjukdom ger metastaser till vävnader och lymfkörtlar, som ligger närmast maligna former. Prostatacancer 3 grader - en förutsägelse: cirka 60% av patienterna klarar av att bli av med denna diagnos.
 4. IV-scenen cancer indikerar att tumören har spridit sig utanför prostata till alla vävnader och organ. Prognoser för en sådan patient kan vara den mest ogynnsamma.

Modernt guidad strålbehandling, såväl som kemoterapi, kan öka patienternas överlevnad vid varje stadium av sjukdomen.

Om sjukdomen

Prostatacancer i den tredje graden fortskrider från de två föregående faserna. Detta framgår av det faktum att tumören växer och går vidare till rektum och urinblåsan. Sjukdomen börjar aktivt metastasera. Kroppen sprider snabbt maligna celler, mankroppen försvagas, behandlingsmetoderna reduceras till ingenting.

Prostatacancer i den tredje graden - symptom:

 • svårighet att urinera, urin kan vara med föroreningar av blod;
 • Patienter upplever systematiska smärtor i underlivet, i ljummen och i hjärtkärnan.
 • systematisk natturinering, urinering, smärta och smärta;
 • svaghet, slöhet;
 • viktminskning
 • minskad styrka.

Klassificeringsmetoder

Experter har lärt sig att mer exakt bestämma graden av cancer. För att göra detta använder de nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen), som produceras av prostata-cellerna. När en malign tumör detekteras, ökar denna nivå kraftigt. Det kan bestämmas genom att genomföra ett blodprov.

Vissa specialister förskriver en biopsi. I detta fall visar Gleason-skalan aggression av maligna celler. Klassificeringen av TNM kan visa en ökning av utbildning, penetration i lymfkörtlarna och förekomsten av metastaser.

Diagnosalternativ

Att känna igen prostatacancer till klass III är inte svårt. I detta fall kan erfarna specialister ordinera en rektal undersökning eller TRUS-metoden. I tredje etappen ger tumören metastaser till lever, lungor, lymfkörtlar och ben. Behandlingen ska vara omfattande. Efter operationen krävs kemoterapi. Ibland föreskrivs strålbehandling.

Diagnosekvens:

 1. Vid den första hänvisningen till läkaren utför specialisten en rektal känsla av prostata genom ändtarmen.
 2. Vidare föreskrivs ultraljud och röntgenmetoder. De möjliggör mer noggrann bestämning av storleken på den maligna bildningen.
 3. Att upptäcka metastaser använder datortomografi, excretory urografi.
 4. Den slutliga diagnosen låter dig lägga en biopsi.

Sjukdomen kan detekteras endast i III-scenen, eftersom de två föregående inte har uppenbara symtom.

Prostatacancer i tredje graden - livslängd

Prostatacancer i tredje graden - en livslängd med metastaser i benet: det är svårt att säga exakt hur många som lever med prostatacancer i stadium III är svårt. Allt beror på människans hälsa, får tid och effektiv behandling.

Användningen av hormonbehandling förbättrar signifikant prognosen för prostatacancer i 3: e graden. Mer än 50% av patienterna har en överlevnadsfrekvens om tre år. Med hjälp av en övergripande metod för att upptäcka sjukdomen och behandlingen förlängs patienternas liv i 6 år eller mer.

Bland läkare-onkologerna är termen "femårig överlevnad" vanligt. Det visar vilken procentandel av patienterna som ska överleva under en viss tid. Det beror inte bara på korrekt behandling, men också på dieting i prostatacancer i grad 3, avvisande av dåliga vanor.

Kan du bota prostatacancer? Steg 3 läs nedan.

Behandlingsalternativ

Modern medicin har många metoder för att bekämpa denna allvarliga sjukdom. Den främsta är användningen av kirurgisk ingrepp. Denna metod ger höga chanser i kombination med strålbehandling. Av dess biverkningar kan identifieras impotens och urininkontinens. I sällsynta fall avlägsnas testiklarna. Så stannar testosteronutvecklingen och tumörtillväxten stannar.

Behandling av prostatacancer i 3 grader:

 1. kemoterapi - En annan metod för cancerbehandling. Det genomförs i flera steg och involverar användningen av högeffektiva droger. Gradvis slutar de utveckling, och sedan fullständigt befriar kroppen av cancerceller. Nackdelen med denna behandling har negativ effekt på friska vävnadsceller.
 2. Strålbehandling Den tredje etappen av cancer tillämpas endast externt. Den produceras av en linjär accelerator av alla möjliga ursprung (neuralt, gamma eller beta-strålning) eller med hjälp av röntgenstrålar.
 3. brakyterapi - En slags radiobestrålning, som verkar inifrån. Kapslar med en radioaktiv substans introduceras i prostatakörteln och förstör cancerceller. Under inverkan av denna metod saktar processen för tumörutveckling sämre och friska celler är inte skadade.
 4. Hormonbehandling Det används i de fall då kirurgisk ingrepp är omöjligt. Cancerceller påverkas av hormonella läkemedel som saktar ner produktionen av testosteron och hämmar utvecklingen av en cancerous tumör.

Ovanstående metoder är tillåtna i frånvaro av kirurgisk ingrepp.

 • Folkmetoder Vid behandling av prostatacancer är grad 3 endast möjlig som en palliativ åtgärd. De är nödvändiga för att hålla kroppen i ton med mer aggressiva exponeringsmetoder (strålning, kemikalier). Specialister är försiktiga med denna typ av behandling. Det kan inte vara grundläggande även i början av utvecklingen av prostatacancer.
 • Metoder för behandling av prostatacancerstadiet 3 folkmekanismer:

  Innan du ansöker någon av dem, samordna ditt beslut med den behandlande läkaren. Användningsmedel för traditionell medicin kan endast kombineras med föreskriven behandling.

  Om inte behandlad

  Denna fråga bör behandlas individuellt. Utan att tillgripa korrekt behandling, enligt forskare, kommer det inte vara möjligt att leva mer än 3 månader. I praktiken fanns det emellertid fall där patienter med denna diagnos levde i ca 3 år.

  Tidig diagnos kommer att förhindra utvecklingen av sjukdomen, genomföra sin omfattande behandling och göra allt för att göra livet för mannen lång och smärtfri. Som förebyggande åtgärd av denna sjukdom är det nödvändigt att öka fysisk aktivitet, att ge upp skadliga vanor, att föredra hälsosam näring (att konsumera stora mängder grönsaker och frukter dagligen).

  Prostatacancer grad 3, hur lång livslängd är det?

  Prostatacancer är cancerös. Han är utsatt för män i olika åldrar, han dyker upp efter 50 år.

  I prostatakörteln kan utvecklas cancer tumörer. Prostatacancer i 3: e graden utvecklas i avsaknad av behandling, men det kommer att främjas av felaktig näring, hormonella droger, dåliga vanor (alkohol, rökning) och ärftlig predisposition.

  Symtom på prostatacancer

  I de tidiga stadierna av sjukdomen finns inga symptom, prostatacancer detekteras i tredje eller fjärde etappen. Vid denna tidpunkt finns det en spridning av tumören och vävnaden och organskadorna.

  Prostatacancer i etapp 3 kan åtföljas av symtom, som vanlig urinering, med början på natten. Det finns ett obehag av urin, dess fördröjning, det kan vara blod i urinen. En person känner smärta i bäckenet, tillbaka. Vid den sista etappen av onkologi observeras metastasering, de passerar in i ben och lymfkörtlar.

  Diagnos av cancer i steg 3

  Diagnos av prostatacancer har svårigheter. Det är möjligt att upptäcka sjukdomen när sen och prostatacancer i tredje graden uppträdde. Från diagnosmetoderna används följande alternativ:

  1. Gör en undersökning. Tekniken anses vara utbredd och tillgänglig. Patienten diagnostiseras med prostatakörteln genom att sätta in ett finger i tarmen. Detta gör det möjligt för dig att identifiera prostatakörtelns storlek och densitet, groping för en tumör.
  2. Ultraljudsundersökning. Ultraljud kan utföras genom bukhinnans främre vägg och vara transabdominal. Patienten ges en ultraljudsundersökning. Det låter dig identifiera bildandet av en liten storlek.
  3. Leverans av blod till prostata-specifikt antigen. I närvaro av prostatacancer observeras en ökning av prostata-specifikt antigen i blodet. Denna analys låter dig bestämma sjukdomen i första eller andra etappen, så att du kan bli av med sjukdomen och leva normalt.
  4. Prostata biopsi. Det styrs av ultraljud genom rektum, urinrör eller hud i perineum. En biopsi låter dig identifiera atypiska celler, så att du kan göra en noggrann diagnos.

  I form av ytterligare alternativ för att bestämma cancer kan benscintigrafi, radiografi och datortomografi också användas.

  Prostatacancer i tredje etappen

  Med prostatacancer i grad 3 har patienten symtom på sjukdomen:

  • frånvaro av urin
  • smärtsamma förnimmelser i ryggen, bäcken och sakrummet;
  • blod i urinen;
  • brinner eller känner smärta vid urinering
  • frekvent urinering på natten.

  Patienten har njursten eller ureteralförstoring. Vid metastaser observeras smärtor i extremiteter. Att bestämma prostatacancer i den tredje graden är inte svårt. Från metoderna för diagnos används metoden för PSA, TRUS, rektal undersökning.

  Vid denna period av cancerutveckling sprider metastasin genom kroppen: till lymfkörtlarna, till benen, levern och lungorna. Behandling av den tredje etappen av sjukdomen utförs med hjälp av strålbehandling, radikal prostatektomi, monoterapi och brachyterapi med antiandrogener.

  Behandling av prostatacancer i detta skede behöver ett integrerat tillvägagångssätt. Efter operationen är patienten ordinerad kemoterapi och vissa läkemedel som syftar till att undertrycka testosteron. I sällsynta fall kan strålterapi användas. I varje enskilt fall utförs behandlingen enligt ett enskilt scenario beroende på graden av onkologi och lokaliseringen av utbildningen.

  Prognos för tredje etappen av cancer

  Om det finns prostatacancer beror grad 3 prognos huvudsakligen på aggressiviteten hos sjukdomen, spridningen av tumörprocessen och tillväxten av cancer. Särskilda markörer låter dig bestämma i vilken grad sjukdomen är aggressiv:

  • tillväxten av PSA;
  • Gleason-skalan;
  • PSA-nivå.

  Prostatacancerbehandling

  Det finns flera sätt att behandla prostatacancer:

  • kryoterapi;
  • kemoterapi;
  • strålbehandling
  • kirurgisk ingrepp.

  När man talar om prostatacancer, livslängd 3, bör det noteras att kirurgiskt ingrepp rekommenderas vid något stadium av sjukdomen. Vid de första etapperna är det nödvändigt att genomföra en radikal excision av prostata. Biverkningar av sådan behandling innefattar urininkontinens och impotens. I sällsynta fall krävs fullständig kastrering, där testiklarna avlägsnas. Denna kirurgiska ingrepp hjälper till att stoppa produktionen av hormonet testosteron, vilket medför att tumörtillväxten hämmas.

  Strålningsterapi kan döda cancerceller. Denna behandlingsmetod går ofta i samband med kirurgisk ingrepp eller behandling med hormoner. I kvaliteten på en alternativ lösning föreskrivs brachio-terapi: införandet av ett radioimplantat i prostatakörteln som utför radioaktiva strålar och stör den efterföljande utvecklingen av tumören.

  För uppförande av kemoterapi kan en mängd olika läkemedel användas som har en skadlig effekt på cancerceller: taxotere, estramustin och novantron. Deras åtgärder gör att du kan undertrycka hormonet som produceras av testosteron från manlig kropp. Av biverkningarna av sådan behandling är det nödvändigt att notera impotens, osteoporos, viktminskning, minskad sexuell lust. Från hormonella läkemedel rekommenderas att använda etylamid och zoladex.

  Kryoterapi-tekniken innefattar att påverka atypiska celler med låg temperatur. I kombination med hormonell behandling ger positiva resultat.

  Profylax av prostata onkologi

  Forskare kunde bevisa att näring med prostatacancer är av stor betydelse, eftersom fetma livsmedel bidrar till utvecklingen av onkologi. Konsumtion av livsmedel med låg fetthalt bidrar till att minska aggressiviteten hos sjukdomen och skydda mot utseende av cancerceller.

  Det är nödvändigt att äta rött kött i begränsade kvantiteter, men skaldjur och fisk, tvärtom, ingår i din kost. I mat bör det finnas mycket vitaminer E och A. i kosten måste finnas närvarande i låga mängder animaliska fetter. Det är nödvändigt att bli av med extra pounds och kontrollera din vikt i framtiden.

  Det rekommenderas att du fullständigt utesluter skadliga produkter från din kost. Med användning av chips och hamburgare observeras en ansamling av många ämnen som leder till onkologins utveckling i kroppen.

  Lykopen är en vanlig och effektiv lösning som rekommenderas för att förebygga cancer hos detta organ. Denna komponent finns i papaya, grapefrukt, aprikoser, tomater och andra frukter och grönsaker. Även när prostatacancer rekommenderas för att konsumera en stor mängd vitamin C. Av de återstående, inte mindre användbara vitaminer bör noteras vitamin D, zink, selen och andra.

  Med en predisposition eller en negativ ärftlighet mot denna typ av cancer är det nödvändigt att genomgå en regelbunden undersökning med en urolog. Till exempel rekommenderas att ett blodprov utförs på ett specifikt antigen specifikt för denna typ av cancer eller att rektal undersökning utförs rektalt. I denna kategori ingår fortfarande män vars ålder är över 50 år. Ju tidigare det blir möjligt att bestämma sjukdomen, desto större är sannolikheten för ett framgångsrikt resultat.

  slutsats

  Prostatacancer vid första skedet är väl mottaglig för terapi, så ju tidigare sjukdomen detekteras desto större är risken för fullständig helande. Med cancer i tredje graden finns det en spridning av metastaser som påverkar lymfkörtlarna och närliggande organ.

  Om du saknar behandlingstiden, kan behandlingen inte ge bra resultat, patienten väntar på ett dödligt utfall. Ta hand om din hälsa, besök läkare regelbundet.

  Stages av prostatacancer, behandling av 3 och 4 steg. prognoser

  Diagnos av en patient med misstänkt prostatacancer så småningom skall fastställa tillväxtstadium (proliferation) av tumören, dess grad av malignitet och ursprunget (av vilka celler bildas).

  Om du inte har en korrekt diagnos kan du inte börja behandla denna sjukdom. Ett fel i diagnosen leder till felaktig behandlingstaktik, vilket är oacceptabelt, särskilt för onkologiska sjukdomar.

  Division av prostatacancer i scenen:

  • 1: e scenen - Tumören är mycket liten, den diagnostiseras endast genom mikroskopisk undersökning.
  • 2 steg - tumören går inte utöver prostata, men detekteras redan med ultraljudsdiagnos
  • 3 steg - tumören sträcker sig till angränsande vävnad, bortom prostata
  • 4: e scenen prostatacancer - metastaser sprider sig till levern, urinblåsan, lungorna, lymfkörtlarna och benen.

  Det är förstås att beroende på stadium av prostatacancer bestämmer cancerläkare valet av behandlingsmetoder. Baserat på beskrivningen stadier av prostatacancer och deras schematisk bild i bilden är inte ens en specialist, är det klart att behandlingen i steg 3 genom att använda redan sparande kirurgi opraktiskt och kräver prostatektomi och borttagning av sädesblåsorna.

  Steg av prostatacancer enligt TNM-klassificering

  Ovanstående stadier av prostatacancer motsvarar den allmänt accepterade internationella klassificeringen av TNM. Till exempel, T1 - detta är första etappen, T2 - 2: e scenen, T3 - den tredje etappen av prostatacancer, T4 - motsvarar den fjärde etappen av prostatacancer, men faktiskt ha en bredare gradering av steg. I systemet TNM bokstavssymboler, i kombination med figurerna bära stora mängder information om omfattningen av tumörspridning (lokalisering i prostata, som går utöver), graden av lymfkörtelmetastaser och närvaron av avlägsna metastaser.

  TNM-beteckningar:

  • T-tumör = svullnad. Förekomst av tumör (T) i prostatakörteln, graden av skada (spiring) av närliggande vävnader och seminala vesiklar;
  • N-nodus = nod, lymfkörteln. indikator N fixar graden av involvering av lymfkörtlar med metastatiska celler i diagnosen;
  • M - metastas = rörelse. Indikatordata M ange närvaron eller frånvaron av metastaser i avlägsna organ, lymfkörtlar och benvävnader.

  siffror bredvid bokstäverna T, N eller M ange omfattningen av illamående skador. Små bokstäver "en"b"Och"c"dela upp scenen i mindre graderingar av onkologiska processer.

  Till exempel, T3N1M0 - Detta är den tredje etappen av prostatacancer, där: tumören redan har mätt mer än 5 cm och har trängt bortom kapseln i prostata, finns enstaka metastaser i lymfkörtlarna, men avlägsna metastaser har ännu inte observerats.

  Grader av prostatacancer

  • 1 grad - Förändringen av friska celler är obetydlig, neoplasmen fortskrider långsamt;
  • 2 grader - Cellerna är mer modifierade och finns i små grupper;
  • 3 grader - I tumör av prostatacancer observeras celler av olika storlekar och växer redan i omgivande vävnader.
  • 4 grader - Cancerceller är mycket olika, de skadar intilliggande vävnader. Prognosen för botemedel mot prostatacancer i grad 4 är minst gynnsam;
  • 5 grader - tumören är fylld med skift av förändrade (cancerceller) som inte kan differentieras.

  Ovanstående grader motsvarar klassificeringen av prostatacancer enligt Gleason-poängen. Att bestämma cellernas malignitet i enlighet med graden av differentiering tillåter läkare att noggrant planera behandling och prognoser för eftergift eller fullständig återhämtning.

  Behandling av prostatacancer i 4: e graden (i de sena stadierna)

  Läkare av onkologer i Tyskland, inklusive professor Truss, noterar det i de sena stadierna kräver en mer individuell behandling. Standarderna är endast tillämpliga på lokala stadier av prostatacancer.

  När en prostatacancer diagnostiseras på ett stadium där PSA-nivån är över 50 ng, utförs inte prostatektomi alltid. 4 grad av prostatacancer kännetecknas därför av signifikant spiring i angränsande organ borttagning av prostata är inte längre användbar för patienten.

  Vid stadium 4 utförs prostatacancer ibland:

  • lymfadenektomi (avlägsnande av lymfkörtlar som redan påverkats av tumören);
  • TUR operation av prostata;
  • ibland kombineras TUR med HIFU (exponering med hög dosering).

  Syftet med denna behandling (med grad 4 prostatacancer) är att minska tumörmassan för att minska trycket på andra organ och minimera möjligheten till metastaser. Beslutet om optimal behandling tas efter en grundlig undersökning och diskuteras med patienten.

  Om prostatacancer diagnostiseras i steg 4, när det fanns flera metastaser i lymfkörtlarna eller ben, Tyskland föreslog införandet av en konservativ (vanligen kemoterapi) och symtomatisk behandling (smärtlindring).

  Preliminär diagnos före behandling av komplexa steg

  Preliminärt är det nödvändigt att genomföra forskning på en positronutsläppstomografi kombinerad med en datortomografi (PET-CT) med kolin. Det är med kolin, och inte med andra radioaktiva läkemedel.

  Denna studie visar närvaron och lokaliseringen av metastas som möjliggör mer specifik behandling prostatacancer i steg 3 och 4 (öka prognosen för 5-års överlevnad efter behandling).

  I ett antal länder är studien av PET-CT med kolin ännu inte tillgänglig för en bred tillämpning, så om det behövs kan du utföra det på vår klinik.

  Studien utförs endast på torsdagar (en enda dag för mottagande av radio-drogkolin). Detta beror på den korta livslängden för kolin. Läkemedlet beställs för en viss patient och ska användas i flera timmar, varefter kolin förlorar sina funktioner.

  Prognos överlevnad vid etapperna 3 och 4 i prostatacancer (i grad 3, 4, 5)

  Trots det faktum att stadium och grader prostatacancer är inte densamma, det är tydligt att figurerna 3 och 4 indikerar en svårare situation för behandling av denna onkologi och förvärrar överlevnadsprognoserna.

  I vilket fall som helst behöver man inte förtvivla, och årligen uppträder nya metoder som stoppar den fortsatta utvecklingen av prostatacancer i senare skeden. I varje situation och varje patient utvecklas en behandlingsmetod baserad på klinikens erfarenhet och resultaten från modern onkologi.

  I Tyskland, i sena stadier av prostatacancer, med 3, 4 och 5 klass, livet för patienter lyckas förlänga med de senaste mediciner och kemoterapi, hormonterapi, precisa och säkra för frisk vävnad exponering för strålning på tumören (strålbehandling).

  Från den tredje etappen av prostatacancer, kombinerade metoder och längre krävs individuell behandling och medicinsk övervakning. Om tumören ännu inte har metastaserat (M0), då Prognos för steg 3 prostatacancer är mycket positiv. Hos hälften av patienterna med cancer i 3 steg kan ta bort hela tumören (tillsammans med prostatakörteln). En sådan framgångsrik operation på prostatacancer ökar förutsägelserna signifikant: vid behandling i Tyskland lever 80 till 90 procent av patienterna ännu mer än 5 år.

  Tyvärr, i Ryssland, fem-årsöverlevnaden värre inhemska sjukvård, för att uttrycka det milt, inte hålla jämna steg med den moderna innovationer inom onkologi. alla nya utvecklingar används i medicinsk praxis i Tyskland, av vilka många är öppna tyska onkologer i universitetssjukhus, och därmed de positiva prognoser för överlevnad, även under svåra skede prostatacancer är faktiskt högre än i Ryssland och många andra länder.

  För behandling av prostatacancer i tredje och fjärde graden i Tyskland, kontakta:
  Prostate Center, Dortmund

  Beurhausstraße 40
  44137 Dortmund

  Telefon i Tyskland:
  +49 (152) 267-32-570

  i Ryssland:
  +7 926 649 68 77

  E-postadress:
  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste ha Javascript aktiverat för att visa den.

  Diagnos och behandling av prostatacancer i Tyskland

  Behandlingsschemat med oss

  • 1. Registrering av ansökan på webbplatsen eller via telefon
  • 2. Förberedelse av det medicinska förslaget inom 12 timmar
  • 3. Beslutsfattande och utnämning av behandlingsdatum.
  • 4. Mottagande av visum och ankomst till Tyskland, Dortmund
  • 5. Drift och rehabilitering
  • 6. Extrahera och återvänd hem

  Rak-Prostaty.ru - Informationssida om behandling av prostatacancer i Tyskland
  © 2018, Alla rättigheter förbehållna. Impressum
  Sekretesspolicy

  För att webbplatsen ska fungera normalt använder vi cookies, samlar information om IP-adressen och besökarnas plats. Om du inte håller med det här, bör du sluta använda webbplatsen

  Prostatacancer 3 graders prognos

  Prostatacancer 3 grader

  Prostatakörteln är ett manligt orört organ som ligger strax under blåsan, som täcker den första delen av urinröret (öppningskanalerna är öppna i det). Prostatafunktioner: Produktion av biologiskt aktiva substanser, prostatajuice; syntes av testosteron. Även denna körtel utför under erektionens stängning av utgången från blåsan.

  Prostatacancer är en ganska vanlig sjukdom hos män, andra än för lungcancer vad gäller mortalitet bland onkologiska sjukdomar, och denna indikator växer stadigt.

  Vad är orsakerna till denna sjukdom?

  Malign skada på prostata är förknippad med åldersrelaterade hormonella förändringar, nämligen med en hög nivå av manlig könshormon - testosteron. Det är en hormonberoende tumör, det vill säga tillväxten stimuleras av testosteron. Därför hotar utvecklingen av prostatacancer för män med en förhöjd nivå av manlig könshormon i blodet mycket mer än för dem med testosteron i normen.

  Hur utvecklas prostatacancer?

  Denna sjukdom kännetecknas av en långsam malign kurs. Neoplasm växer långsamt och kan inte manifestera sig i många år. Men i prostatacancer utvecklas metastaser mycket tidigt, dvs en mycket liten tumör börjar sprida sig till andra organ.

  Prostatacancer i den tredje graden kännetecknas av spridningen av maligna celler i de sämsta vesiklarna, såväl som i blåsans botten och bäckens sidoväggar. I hälften av fallen uppstår metastaser av retroperitoneal och bäckens lymfkörtlar.

  Patienten kan vara orolig av symptom som:

  • störningar i urinering (frekvent urinering, svårighet urinering, urinretention, känsla av ofullständig tömning av blåsan, svag urinström);
  • blod eller frö i urinen;
  • smärta i perineum, sakrum och penis
  • svårigheter med erektion, smärta vid utsädesskillnad
  • smärta i ryggraden, bäcken, höften (med metastasering) - förekommer ofta när det redan är 4 grader av skada.

  Hur diagnostiseras det?

  Vid den första referensen utför doktorn en digital rektalundersökning (prober prostata genom ändtarmen). Vidare används ultraljud (ultraljud) och röntgenmetoder för att mer exakt bestämma storleken på den maligna neoplasmen och tillståndet för andra organ. För att identifiera metastaser används: radiografi, radioisotopscanning av ben, CT (computertomografi) av retroperitonealt utrymme och bäckenorgan, excretoryurografi. Den slutliga diagnosen är gjord efter en biopsi av prostatakörteln.

  Vad är prognosen för prostatacancer i grad 3?

  Livslängden och livskvaliteten för denna diagnos påverkas av många faktorer: patientens ålder, förekomsten av den patologiska processen och de samtidiga sjukdomarna. Hormonbehandling förbättrar signifikant prognosen för prostatacancer i grad 3: en överlevnadsfrekvens om tre år noteras hos mer än hälften av patienterna. Endast användningen av en omfattande diagnostik och behandlingsteknik möjliggör förlängning av patienternas livslängd upp till 5-6 år eller mer.

  Hur behandlas denna sjukdom?

  Behandling av prostatacancer i den tredje graden inbegriper användningen av kirurgisk avlägsnande av prostata, orchiektomi (kirurgisk avlägsnande av testiklarna), strålbehandling eller en kombination därav. Läkare gör allt för att minska spridningen av illamående processer och för att underlätta dess manifestationer (smärta, urineringstörningar).

  Även hormonbehandling används ofta i detta skede, eftersom det kan hjälpa till att minska testosteronproduktionen av testiklarna. Hormonterapi botar inte denna sjukdom, men det gynnar en långsam tillväxt och en minskning av neoplasmens storlek. lindring av symptom orsakad av illamående process.

  Prostatacancer 3 graders behandling, prognos

  prostatacancer (prostatacancer) Grad 3 (steg a) är när cancern har odlas för prostata gränser, och med eller utan sädesblåsa invasion, regionala och avlägsna metastaser är frånvarande (T3N0M0), och PSA Gleason något värde.

  Prostatacancer grad 3 symptom.

  Som regel är prostatacancer # 8212; det är en äldre sjukdom. Cancer kan vara asymptomatisk i flera år och kan upptäckas av misstag under en förebyggande undersökning. Symtom på prostatacancer kan också orsaka problem med blåsan, en minskning av styrkan.

  Prostatacancer Steg 3 (grad) behandling.

  Män med stadium 3-prostatacancer är härdbara och det finns flera behandlingsalternativ:

  4. Aktiv övervakning.

  5. Kombinerad behandling.

  Vid behandling av prostatacancer har mer än hälften återfall, därför kombineras behandling som strålbehandling med hormonbehandling, kirurgi med strålbehandling. resultaten ökar. Återfall inträffar på grund av spridningen av cancer utanför prostata som inte har botats effektivt. Därför är det nödvändigt att genomföra effektiv behandling för att rensa kroppen av cancer.

  Drift för att ta bort prostatacancer i de tre stadierna av prostatacancer.

  Drift av prostatacancer (radikal prostatektomi) innefattar borttagning av prostata och ett litet antal närliggande vävnader. De flesta män med 3-graders prostatacancer gör inte radikal prostatektomi eftersom cancer har spridit sig bortom prostatakörteln. Speciellt det rekommenderas inte att göra individer med en hög PSA-nivå på mer än 20 och ett Gleason-poäng på mer än 7, och livslängden är mindre än 10 år. Ibland med borttagning av prostata och avlägsna lymfkörtlarna.

  I en prostatacanceroperation i 3 etapper av prostatacancer kommer 80% av patienterna att kunna leva ytterligare 5 år.

  Efter prostatacanceroperationer utförs vanligtvis strålbehandling på grund av den höga risken för återfall. Det finns också komplikationer efter operationen i form av nedsatt blåsfunktion, impotens, samt riskerna i samband med operation och anestesi.

  Också efter operationen är det möjligt att utföra hormonbehandling, vilket innebär användning av läkemedel som minskar mängden androgener.

  Extern strålterapi vid stadium 3 prostatacancer (prostata).

  Vid omöjligheten av kirurgisk behandling, är strålningsterapi används, som är i den yttre strålning i stället för lokalisering av tumören med joniserande, radioaktiv, eller Roentgen strålar. För att utföra strålbehandling ska du använda speciell utrustning, beräkna den individuella strålningsdosen. Utföra tredimensionell bekväm strålningsterapi, strålningsterapi, intensitetsmodulerad (korrigerad dos per organ), stereotaktisk strålbehandling (med användning av Cyber ​​kniv Gamma Knife, X-kniv och Clinac för höga doser till tumören), med användning av protonstrålar istället för röntgenstrålar. Det är omöjligt att utföra strålbehandling om patienten har ett rör i blåsan, akut cystit och inflammation i ändtarmen, njursten, bäcken bestrålning.

  Innan behandlingen börjar, genomförs studier där tumören är belägen och kan göra flera bläckmärken på huden. Förfarandet för strålbehandling är smärtfritt och varar i flera minuter, vanligtvis 5 gånger i veckan i 7-9 veckor (50-60 dagar). Med användning av stereotaktisk strålbehandling är behandlingstiden bara några dagar på grund av att en hög strålningsnivå levereras, till skillnad från andra metoder.

  Vanligen vid 3 steg i prostatacancer används inte intern strålbehandling (brachyterapi) på grund av ineffektivitet, eller används tillsammans med yttre strålbehandling. Brachyterapi består i att placera i prostata radioaktiva frön med risfrö medan man använder operations- och bedövningsmedel.

  Efter strålterapin är biverkningar, såsom problem med urinvägarna, med tarmarna, med sexuell funktion möjliga.

  Dessutom är strålterapi möjlig med en kombination av hormonbehandling.

  Hormonbehandling för prostatacancer i 3: e graden.

  Hormonal terapi syftar till att beröva män av manliga hormoner som bidrar till tillväxt och utveckling av prostatacancer. För att maximalt minska androgener eller sluta produktionen i kroppen, använd orchiectomy # 8212; borttagning av testiklarna kirurgiskt eller använd kemiska preparat. Mer information om hormonbehandling för cancerbehandling kan läsas här.

  Hormonbehandling kan användas före, under och efter lokal behandling av prostatacancer (radikal prostatektomi och strålbehandling).

  Aktiv observation i prostatacancer i 3: e graden.

  De flesta män som har prostatacancer, äldre och operationen och andra metoder för att behandla prostatacancer i en långsam sjukdomsförlopp bör inte genomföras på grund av de möjliga riskerna, konsekvenserna och biverkningarna av behandlingen på grund av existerande icke-cancer-sjukdomar, t. det finns en sannolikhet att dö från dem, snarare än från prostatacancer. Aktiv övervakning består av undersökningar och test. När situationen förändras kommer läkaren att erbjuda en lösning vid behandling av prostatacancer.

  Prostatacancer (prostata) 3-stegs prognos.

  Prognosen för prostatacancer i grad 3 är ganska fördelaktig, genomsnittet av fem års överlevnad är 60-80 personer av 100. Denna indikator tar inte hänsyn till dödsfall i samband med döden från andra comorbiditeter.

  Prostatacancer # 8212; prognos, vad kan man förvänta sig?

  Prostatacancer Är den vanligaste maligna neoplasmen hos män. Prostatkörtelns onkologi diagnostiseras för första gången efter 45 år och når sin topp till 65-70 år. Tumören kännetecknas av extremt långsam tillväxt och inga symptom i de tidiga stadierna av patologin. I detta avseende rekommenderar läkare starkt män efter 45 år att genomgå regelbundna undersökningar till urologen och ta ett blodprov för förekomsten av onkologimarkörer. Tidig diagnos och snabb behandling är nyckeln till en gynnsam prognos för sjukdomen.

  Profylaktisk undersökning är nödvändig på grund av likheten av symptom på cancer och prostata adenom, vilket kan uppenbaras vid urinering i form av obehag och smärta.

  Prostatacancer # 8212; symptom

  • Ökad uppmaning att urinera, särskilt på natten.
  • Störning av strålens huvud eller förekomsten av raster.
  • Skarp brännande känsla under urinpassagen.
  • Ofta rapporterar patienter ofullständig tömning efter annan urinering.

  Upptäckten av sådana symptom kräver omedelbar ytterligare specifik diagnos för att bestämma den exakta orsaken till symptomkomplexet. Tidig bekräftelse av diagnosen prostatacancer gör det möjligt att utföra en kirurgisk operation på de 1-2 stadierna av sjukdomen och att göra en positiv prognos för behandlingen.

  Diagnos av sjukdomen

  Diagnos av cancer i prostatakörteln utförs i steg:

  1. Finger rektal undersökning patienten är onkolog för att bestämma den möjliga nodulära förändringen i mjukvävnaden i prostata.
  2. Ultraljudsundersökning problemområde anses vara ett tillräckligt informativt diagnos sätt att doktorn etablerar en preliminär diagnos.
  3. Allmänt blodprov för tumörmarkörer är en ganska tillförlitlig diagnosmetod, som bygger på isolering av blodspecifika ämnen som signalerar närvaron av cancerceller i kroppen.
  4. biopsi Är en teknik för intravital provtagning av ett litet område av patologisk vävnad för utförande av histologisk och cytologisk analys. Resultatet av en laboratorieundersökning gör det möjligt att fastställa en definitiv diagnos av onkologi.

  Prostatacancer # 8212; prognos, terapi

  Beroende på sjukdomsfasen och prognosen för onkologi kan läkare använda olika behandlingsmetoder.

  Viktiga metoder för behandling av prostatacancer är kirurgi, strålbehandling och en metod för klinisk observation. Ytterligare behandlingsmetoder innefattar hormonella injektioner och kemoterapi.

  I de tidiga stadierna av onkologisk lesion av prostatan, är operationen utförd för att radikalt avlägsna prostatakörteln. Som en variant av sådan kirurgisk excision kan en endoskopisk teknik för att avlägsna cancervävnader tillsammans med hela körteln användas. De tidiga stadierna av patologi förutsätter icke-proliferation av maligna element utöver järnkapseln. Och därför, om prostatacancer i 2: e grad - prognos Det kommer att vara gynnsamt och kan uttryckas i 10-15 år efter postoperativ överlevnad.

  Det är mycket svårt att utföra ett kirurgiskt ingripande i de sena stadierna av patologi, eftersom cancerceller spridit sig bortom primärskadorna. Tumören karakteriseras av aggressiv infiltrationsvöxt i närliggande hälsosamma vävnader och med avlägsen cancer kan observeras utanför bäckenorganen.

  Framgången av en kirurgisk operation beror på graden av excision av maligna element.

  Prostatacancer i 3: e graden - prognos som regel inte gynnsam och kan vara 3-6 år postoperativ överlevnad. Efter behandlingen tas i princip hormonella preparat för att blockera hormon-testosteron och det rekommenderas att genomgå bestrålning med högaktiv röntgenstrålning. Strålbehandling i sådana fall används för att förstöra metastasala cancerceller.

  Moderna strålningsanordningar har tekniken för exakt beräkning av den erforderliga dosen av strålning för mer exakt inverkan på tumören och maximal eliminering av möjliga biverkningar av gammastrålar.

  Prostatacancer i 4: e graden - prognos På detta stadium är det mycket ogynnsamt, vilket är förknippat med spridningen av metastaser i bensystemet, lever och lungor. Behandling av sådana patienter reduceras till palliativa metoder, som inkluderar hormonbehandling och sparsam dosering av kemoterapeutiska medel.

  Profylax av prostatacancer

  Förebyggande åtgärder är huvudsakligen indelade i två kategorier:

  1. Undvik dåliga vanor (rökning tobak och alkoholmissbruk) och öka fysisk aktivitet.
  2. Profylaktisk hälsosam näring samt korrekt näring av cancerpatienter. vilket är att öka frukterna och grönsakerna i den dagliga kosten.

  Cancer i den tredje graden av prostata: prognos och behandling

  Onkologiska sjukdomar upptar en fast plats i de tre största ledarna av särskilt farliga och dödliga sjukdomar. Den mänskliga delen av mänskligheten, förutom hjärtinfarkt och stroke, påverkas av en sådan sjukdom som prostatacancer eller prostatacancer. Utvecklingen av denna sjukdom sker i etapper. Varje etapp har sina egna karakteristiska symptom. Prognosen för sjukdomsförloppet beror på många faktorer. Bland dem är det speciellt nödvändigt att nämna det stadium vid vilket sjukdomen hittades, dessutom tillämpas de tillämpade metoderna för behandling av prostatacancer. Beroende på patientens tillstånd vid kontakt med onkolog-urologen väljs taktiken för ytterligare behandling och hantering av patienten. Prognosen för förväntad livslängd kan fastställas först efter att alla behandlingsstadier för prostatacancer har slutförts.

  Nosologiskt begrepp cancer och dess beskrivning

  Cancer (en synonym för karcinom) är namnet på en malign tumör. Det finns flera typer av cancer tumörer. De skiljer sig beroende på vilken typ av vävnad tumören utvecklar. Cancers klassificeras som cancer tumörer:

  1. Epiteliala (skivformiga) cancertumörer som utvecklas från skivformiga epitelceller.
  2. Adenokarcinom - alla tumörer, som i sin utveckling börjar i vävnaderna i körtelepitelet.
  3. Kondrom. En tumör som påverkar brosk i människokroppen. Cancer i intervertebrala skivor kan tjäna som ett illustrativt exempel.
  4. Angiom. Maligna neoplasmer som påverkar kärlen.

  Huvudskillnaden mellan maligna tumörer och godartade tumörer är att en godartad tumör växer i lumen i kroppshålan där den utvecklas. Och karcinom har en invasiv typ av celltillväxt, det vill säga att tumörceller spirer i kroppsvävnaden, fånga nya och nya områden.

  Med denna typ av tillväxt griper karcinom i lymfkörtlarna och kärlen, kanalen i cirkulationssystemet och in i andra närliggande organ. Vid ett visst utvecklingsstadium sprider celler som börjar separera från karcinomen genom kroppen med blodflöde. Sålunda bildas metastaser av en cancer tumör. Cancer sprider sig över ett ganska långt avstånd från den ursprungliga tumören.

  Med utvecklingen av cancer i kavitetsorganet kan tumörtillväxt vara:

  • platt-infiltrerande eller endofytisk - in i tjockleken på det drabbade organets vägg;
  • nedsänkt eller exofytisk - i kroppens hålrums lumen.

  I fallet med exofytisk tumörtillväxt bildas en villös tumörkropp av halvsfärisk eller svampform. När processen startas är tumörvävnaden nekrotisk (den så kallade cellulära sönderfallet) och icke-helande sår av olika former bildade på dess plats.

  Graden av tumörutveckling i ett cancerberättat organ är uppdelat i vissa steg. Och i strikt överensstämmelse med stadierna bestämmer symtomen på sjukdomen.

  Orsaker till prostatacancer

  Hittills finns det inga tillförlitliga skäl för utseende av prostatacancer. Det finns bevis för att prostatacancer utvecklas på den initialt drabbade körteln, medan kroniska sjukdomar bidrar till början av utvecklingen av störningar i strukturen i prostatakörtelns celler.

  Före utseende av prostatacancer är det ofta sådana tillstånd som hormonellt misslyckande, adenom eller prostatit.

  Förutom dessa patologiska skäl bör det sägas om attackerna av immunkroppar och bakterier. Och under deras inflytande finns ett fel i den genetiska apparaten hos kärnorna i celler i körtelvävnaden. Detta leder till kränkningar i mekanismen för cellmultiplicering och atypisk tillväxt börjar. Och det är känt att cancer är den atypiska tillväxten av organets vävnadsceller.

  De viktigaste symptomen på prostatacancer är 3 grader

  Innan vi beskriver de symptom som är karakteristiska för prostatacancer, minns vi att en tillförlitlig diagnos och utvecklingsstadium för den patologiska processen fastställs av onkolog-urologen vid undersökning av patienten.

  De viktigaste symptomen på adenokarcinom i tredje etappen är:

  • nocturia - önskan att tömma blåsan på natten;
  • pollakiuria (frekvent urinering under dagtid);
  • smärta och brännande känsla vid urinering
  • smärta i pubic regionen och perineum
  • minskad styrka.

  I 3 etapper av prostatacancer noteras spiring av en cancerous tumör i angränsande organ. De första målorganen i det här fallet är blåsan, vesiklarna och de lägre delarna av ändtarmen.

  Det finns smärtor i nedre delen av ryggen, i skönhetsområdet. Hematuri är speciellt karakteristisk för detta stadium av prostatacancer. I 3 grader av prostatacancer är förekomsten av en stor, volymetrisk neoplasma redan möjlig, vilket försämrar signifikant prognosen för sjukdomsförloppet och patientens livslängd.

  Taktiken används för att behandla prostatacancer

  Det är självklart att läkaren väljer en specifik typ av behandling för prostatakarcinom strikt för varje patient, med beaktande av hans anamnese, befintliga kontraindikationer och samtidiga sjukdomar. Vidare beaktas patientens ålder och möjliga önskningar när man väljer behandlingstaktik.

  De metoder som används för behandling av prostata adenokarcinom i steg 3 är som följer:

  1. Radikal prostatektomi. Eftersom den huvudsakliga behandlingsmetoden används i prostata carcinoms sjukdom både i 1 och 2 steg i tumörprocessen och vid 3 och till och med 4 steg av prostatacancer under tillstånd av lokal spridning av tumören.
  2. Kemoterapi. Som sådan är kemoterapi för prostatacancer förstörelsen av karcinomceller med användning av läkemedel som specifikt påverkar cancerceller. Sådan direkt verkan i adenokarcinom leder till förstöring av cellkärnan och deras kuvert och orsakar död.

  Den så kallade nervsparande radikala prostatektomi utförs med normal sexuell funktion hos patienten vid operationens gång och i några andra snävt specifika fall av tumörutveckling.

  Kemoterapi används som ett alternativ till operation vid steg 3 och 4 av adenokarcinom i prostatakörteln, när tumören når en signifikant utveckling och metastaser uppträder. Preparat för denna typ av behandling administreras intravenöst eller oralt i form av tabletter. Vanligtvis går kemoterapi i sex månader.

  Det är mycket viktigt att notera att kemoterapi orsakar många biverkningar på grund av läkemedlets effekt och på friska celler. Icke-selektiv exponering är en mycket stark negativ punkt vid utnämningen av kemoterapi för prostatacancer i grad 3.

  Radioterapi eller bestrålning. Behandling av prostatacancer på liknande sätt är bestrålning av karcinom med R-strålning och även gamma- och beta-vågor. När tumören påverkas av denna metod bryts matrisen av DNA hos atypiska celler och de förlorar förmågan att dela. Med tiden åldras och tumlar tumörceller och nya celler visas inte. Tumören försvinner Prostatakörteln tar på sig en mer normal vävnadsstruktur.

  En rad strålbehandling var brachyterapi, när partiklar av en radioaktiv substans (till exempel iridium eller radioaktivt jod) injiceras direkt i tumören. Denna manipulation utförs under anestesi. Under påverkan av radioisotoper faller hela prostatan helt.

  Som ett resultat av denna exakt riktade effekt dämpas endast karcinomceller och kroppens friska vävnader minimalt.

  Strålbehandling för prostatacancer används både i de tidiga skeden av sjukdomen och när operationen inte längre kan göras på grund av den höga utvecklingsgraden av processen.

  1. Hormon. Ofta används taktik för behandling för prostatacancer är 3 grader. Behandling med hormoner används för äldre patienter med absoluta kontraindikationer till kirurgi och i fall av sen sökande medicinsk hjälp för 4 stadier av prostatacancer. För sådan behandling används antiandrogener, syntetiska analoger av hypofyshormoner, och moderna antagonistpreparat är gonadotropinfrisättande hormoner.
  2. Modern och mest lovande metod för behandling av adenokarcinom i prostata är viroterapi. Kärnan i metoden är att speciellt utformade virus används som hittar och förstör celler av cancer i prostatacancer.
  3. Aktiv övervakning. Det kallas också förväntad hantering av en malign tumör i prostatakörteln. Denna behandling används vid patientens ålder 70 år och äldre, och även när fördelskadorna från kirurgi råder i termer av större skada från operationen än från själva karcinom.

  Vid sen upptäckt av cancer är denna metod inriktad på att lindra smärta och förhindra ytterligare spridning av metastaser.

  Prognos för prostatacancer

  Prognosen för diagnos av cancer är i alla fall desto mer gynnsam, ju tidigare patienten vände sig till doktorn och började behandling. Detsamma gäller i fall av adenokarcinom i prostata.

  Om en primär begäran till läkaren redan gjordes i prostatacancer i klass 3, beror förväntan på förväntad livslängd på framgången med behandlingen. Med framgångsrik kurs eller kirurgisk behandling kan livslängden vara 5-10 år och ännu mer, men under förutsättning av kontinuerlig övervakning och alla mellanliggande kurser av tumörbehandling.

  Under alla dessa förhållanden och deras efterlevnad är graviditetskraft inte en dödlig mening.

  del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast: