Huvud
Behandling

Vad är graden av tillväxt och vikt för män?

Det är viktigt för alla att övervaka sin hälsa, särskilt för män som inte alltid följer denna regel. För detta ändamål har experter särskild tabell där du kan självständigt övervaka förhållandet mellan längd och vikt härledas. Den innehåller information om hur man självständigt bestämmer vilken typ av fysik, standarddata med ålder. Tillsammans med bordet tillämpas extremt enkla formler, normen beräknas individuellt för varje man.

Kroppstyper

För att få rätt data måste man före beräkningarna ange typ av kroppsbyggnad:

 1. Normal kroppsbyggnad för män förutsätter närvaro av ett index på 18-20 cm, kroppsförhållandena är korrekta, huvuddimensionerna observeras tydligt.
 2. Det så kallade "breda benet", när en stor vikt är möjlig med en liten tillväxt och massiva ben. Det är tänkt att använda indexet på 20 cm eller mer. Kroppens proportioner är helt olika. Dessa är massiva människor som har tunga axlar, stora delar av kroppen i frånvaro av fett. Huvudena är vanligtvis breda, benen är korta, bröstkorgen är massiv.
 3. Tunna skinn människor är mer eleganta, för män är denna typ inte ovanligt, även om det felaktigt anses annorlunda. Indexet är inställt på 18 cm. Denna asthenisk typ förutsätter närvaron av långa och smala extremiteter, nacke. Muskulaturen är inte utvecklad så mycket, kroppens longitudinella dimensioner dominerar över det tvärgående. Ofta anses sådana personer vara sjukliga, men i verkligheten är det helt fel. Huvuddelen är att alla proportioner observeras, inga avvikelser i beräkningarna observeras.

Inverkan av ålder i vikt

För att beräkna det mest exakta är det nödvändigt att ta hänsyn också till en sådan viktig faktor som en ålder av en man. I genomsnitt har en ung och stark person mer tillväxt än en äldre person. Även den normala vikten vid olika åldrar kan skilja sig åt.

En särskild formel används, vilket gör det möjligt för oss att klargöra förhållandet - vikt och höjd. Till exempel observeras följande förhållande: kroppsvikt = 50 + 0,75 (höjd - 150) + (ålder 20) / 4.

Med en så enkel formel för att beräkna normalvikt är det mycket enkelt att veta höjd och ålder. Till exempel, för en man med en höjd av 183 cm och en ålder av 40 år, kommer den normala vikten att vara:

50 + 0,75 (183-150) + (40-20) / 4 = 50 + 0,75 * 35 + 20/4 = 50 + 26,25 + 5 = 81,25 kg.

Med en ökning på 183 cm är normen 81,25 kg. Men det här är bara en ideal indikator för att klargöra det, du behöver använda ett speciellt kroppstabell.

Formler för beräkning

För att beräkna graden av tillväxt och vikt hos män kan du använda olika formler som kräver tillgång till viss data. De mest populära för hemmabruk är 2 formler.

Naglers formel. Denna formel hjälper till att beräkna hur mycket kroppens massa motsvarar den totala tillväxten. Detta nummer anses vara idealiskt, det räcker att bestämma höjd och massa. Till exempel skulle 152,4 cm stå för 45 kg. Om höjden är högre, läggs för varje 2,45 cm till 900 g. Dessutom läggs 10% av kroppsvikten. Om förhållandet för annan data är lika med det angivna exemplet är höjdvikt normalt. Om det finns stora skillnader, är det nödvändigt att börja vidta åtgärder. Till exempel optimera menyn eller kontakta en läkare om det finns symtom på några sjukdomar.

Formeln av John McCullum. En sådan formel för bestämning av förhållandet mellan höjd och vikt hos män anses vara den bästa idag. Det är baserat på att få data vid mätning av handleden. Proportionerna är följande:

 • Bröstets omkrets bör vara 6,5 ​​omkretsar för handleden;
 • Höftens yta bör vara 85% i förhållande till bröstet;
 • 70% av bröstets omkrets är lika med midjan av midjemåttet;
 • 37% av värdet på bröstets omkrets är lika med halsomkretsen;
 • 36% av värdet på bröstets omkrets är lika med värdet av bicepsomkretsen;
 • och för underbenet är detta värde ungefär 34% av omkretsen;
 • 29% av värdet på bröstets omkrets är lika med värdet på underarmen.

Det bör beaktas att tillväxten och vikten starkt beror på människans övergripande kroppsbyggnad. Därför måste vi, när du använder formler, använda ett specialtabell som visar beroende av en normal, mager eller massiv kroppsbyggnad på all data som erhållits. Denna metod används vanligtvis av läkare för att få den mest exakta och tillförlitliga data.

Bord för män

För att bestämma ditt eget förhållande med höjd och vikt, kan du använda speciella data som har tagits emot av specialister.

Asthenisk konstitution, det vill säga magert:

 • vid 155 cm - 49 kg;
 • vid 160 cm - 53,5 kg;
 • vid 165 cm - 57 kg;
 • vid 170 cm - 60,5 kg;
 • vid 175 cm - 65 kg;
 • vid 180 cm - 69 kg;
 • vid 185 cm - 73,5 kg.

Normostenisk tillsats, dvs normen för vikt och höjd:

 • med en ökning av 155 cm är vikten 56 kg;
 • vid 160 cm - 60 kg;
 • vid 165 cm - 63,5 kg;
 • vid 170 cm - 68 kg;
 • vid 175 cm - 72 kg;
 • vid 180 cm - 75 kg;
 • vid 185 cm - 79 kg.

Hypersthenisk tillsats, dvs det så kallade breda benet:

 • vid 155 cm - 62 kg;
 • vid 160 cm - 66 kg;
 • vid 165 cm - 69,5 kg;
 • vid 170 cm - 74 kg;
 • vid 175 cm - 78 kg;
 • vid 180 cm - 81 kg;
 • vid 185 cm - 85 kg.

Med hjälp av sådana enkla relationer kan du enkelt bestämma hemma hur mycket din egen vikt motsvarar inte bara höjden utan även den allmänna typen av kroppsbyggnad. Om det finns stora skillnader, men du behöver se en läkare. En man bör strikt följa alla rekommendationer för att få förhållandet tillbaka till det normala, eftersom detta i hög grad påverkar den allmänna hälsan och även om han kan få barn.

Fetma eller en allvarlig brist på vikt är alltid inte bara en orsak, men också ett tecken på många sjukdomar.

Om förhållandena bryts krävs ofta behandling, inte bara en speciell diet. Vi får inte glömma att för den manliga delen av befolkningen bör maten vara mer kalorisk, eftersom energiförbrukningen är högre.

Förhållandet mellan kroppen och mannen är extremt viktigt. För att bestämma hemma om det finns skillnader kan du använda många och extremt enkla formler och tabelldata. Om det finns allvarliga inkonsekvenser, rekommenderas att du kontaktar den observatör som ska förskriva undersökningen. I de flesta fall kan du göra med en speciell diet, men det finns en annan procentandel, när överdriven leanness eller tung vikt är tecken på allvarliga sjukdomar.

Undvik sådana situationer kommer att bidra till regelbunden undersökning, experter rekommenderar att en gång per år passera för att förhindra att många problem uppstår i framtiden.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Kalkylator med normal vikt

för vuxna, barn och gravida kvinnor

Ange dina parametrar eller ditt barns parametrar och bestämma hur mycket kroppsvikt som motsvarar normen. Om vikten är mycket högre än normen beräknas inte bara beräkningen av normalvikten utan även de mellanliggande landmärkenna, vars prestanda väsentligt minskar belastningen på kroppen.

Under ett bekvämt skal döljer viktminskningen flera matematiska modeller för att bestämma normalvikt: separat beräknad norm för vuxna, separat för barn (du kan beräkna kroppsvikt även för nyfödda), separat för gravida kvinnor. Använd din hälsa!


Hur man bestämmer vikten av vikt?

För att beräkna viktnormen av vuxna kroppsindex (BMI) används. I den första hälften av XIX talet belgiska vetenskapsman Adolf Ketle märkte att hastigheten för en vuxen vikt är väl interpolerade funktion av formen BMI = W / H 2 varvid BMI (body mass index, BMI) - variabel som erhålls genom att dividera vikten (W) per person i dess tillväxt (H), kvadrerad. Dessutom, ett århundrade senare, år 1972, den amerikanska forskare Ancel Keys fann att om endast baseras på tillväxt och humant vikt, är Quetelet formeln en god prediktor av fett i den mänskliga kroppen, och följaktligen bristen på, eller ett överflöd av viktnormen.

Som det följer av ovanstående är det mycket lätt att bestämma BMI-din - dividerar din vikt med höjden, kvadrerad.
Så, för tillväxt 1,80 m och vikt 80 kg BMI = 80 / (1,8) 2 = 80 / 3,24 = 24,7.

Efter beräkning av BMI, för att bestämma om vikten är korrekt eller korrekt, är det bara nödvändigt att använda följande tabell:För barn och gravida kvinnor En universell formel kunde inte hittas, så de så kallade "centilborden" används för att bestämma normen. Trots det konstiga namnet är det inte svårt i hundraårsborden. Föreställ dig att hundra barn byggdes, som i lektionen för fysisk utbildning, i tillväxt. De som är närmare centrum, kommer att kallas "normala", jättarna som står i början av linjen, för att bestämma den "stående" (tre av de första, det högsta beloppet till "percentilen intervall av 97%"), och tre av de senare, den minsta, kalla "underdimensionerade" (tre som står i slutet kommer att vara ett "centilintervall på 3%"). Därför oroa dig inte om barnets höjd eller viktökning under graviditeten inte överensstämmer med normen. När allt kommer omkring, om det finns människor med normalt, det är genomsnittligt, utveckling, så finns det de som utvecklas med en hastighet över eller under genomsnittet.
Genom att mäta tillväxten och vikten hos barn i olika åldrar bygger forskare centilbord, enligt vilka barnläkare bestämmer om barnet utvecklas normalt. Du kan bestämma graden av tillväxt och vikt av ditt barn eller öka din vikt under graviditeten med hjälp av kalkylatorn ovanför.
Dessutom skapas centilbord för att bestämma normen för huvudomkretsen, bröstomkretsen och andra parametrar. Till exempel är följande centiped tillväxt och vikt tabeller för tjejer och pojkar. För att inte beräkna normen för liknande tabeller kan du använda vår kalkylator.

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för män och kvinnor

Välja en lämplig kost hoppas varje kvinna snabbt bli mer attraktiv i andras ögon, få chans att avancera i sin karriär. Att sätta ett välskött mål framför dig, du kan lägga upp några begränsningar i mat, och då borde de inte tyckas utmattande. Men till att börja med måste du fortfarande bestämma vilket verkligt resultat som ska sökas.

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för kvinnor

Vikt - kg, Höjd - cm

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för män

Vad är den ideala vikten

Till att börja med är det nödvändigt att köpa moderna vågar, det med deras hjälp precis för att lära sig den riktiga vikten. Först efter det kan du själv bestämma hur många kilo du måste bli av med för att göra din vikt perfekt. Även om det finns situationer där, för att få en vacker figur, måste vikten tvärtom ökas. När allt kommer omkring skiljer sig människor inte bara av deras karaktär eller utseende utan också framförallt av kroppens struktur. Därför är det utomordentligt viktigt att bestämma den individuella typen av fysik hos en person för att fastställa de optimala proportionerna.

Kvinna kroppstyper

3 huvudtyper kvinnlig kroppsbyggnad:

 1. Tunnben (asthenisk) - hos kvinnor med denna typ av benlång långsträckt, benen är tunna, nacken är också tunn och länge är muskelutvecklingen relativt svag. Vanligtvis är representanter av denna typ av låg vikt; De är väldigt aktiva, även med tvångsmatning, växer de långsamt, inte omedelbart, eftersom de förbrukar energi mycket snabbare än det ackumuleras.
 2. Normal (normostenichesky) - kvinnor med denna kroppsbyggnad är unikt lyckliga. I grund och botten har de en proportionellt veckad, vacker figur. Måtten på kroppen skiljer sig från deras korrekta förhållande till varandra.
 3. Bredbenet (hyperstheniskt) - hos kvinnor av denna typ är de tvärgående dimensionerna mycket större än i tidigare typer av byggnader. De är åtskilda av tjocka, tunga ben; De har också breda axlar, höfter och bröst. fötter är vanligtvis korta. Alla kvinnor med denna typ är mest benägna att överdriven fetthet. De måste ofta strikt övervaka deras kost.

För att avgöra vilken typ kroppen du tillbringar tillräckligt omkretsdimension handled: det asthenics minst 17 cm vid normostenik 17-19 cm, och hypersthenics - mer än 19 cm.

Vad är tillväxten

Tillväxten hos kvinnor spelar en mycket viktig roll för korrekt bestämning av sin optimala vikt. Under lång tid ansågs sådana graderingar av tillväxt i europeiska kvinnor klassiska:

 • låg - 150 cm eller lägre;
 • under genomsnittet - 151-155 cm;
 • genomsnittet är 156-166 cm;
 • hög - 167-177 cm;
 • mycket hög - 177 cm eller högre.

Vid slutet av 1900-talet, på grund av acceleration, gjordes förändringar i denna skala: för kvinnor med brett ben kan medelvärdet (normalt) räknas från 166 till 170 cm.

Perfekt längd på benen

Det är uppenbart att tillväxten i stor utsträckning beror på benens längd. Idag blir mannequin yrket ett av de mest betalda och prestigefyllda, och långa vackra ben kommer inte att gå ut ur mode. Men i praktiken måste man naturligtvis vara nöjd med vad naturen har skänkt. Benens längd bör mätas från lårbenet till golvet.

I allmänhet är långa ben karakteristiska för de flesta långa kvinnor med normostenic och i synnerhet astheniska typer. I små kvinnor är benen oftast korta, men om de motsvarar proportionerna, kommer figuren inte att lida. Benen i rätt kropp ska vara mer än hälften av tillväxten, då kommer proportionerna att uppnås. Och om längden på benen är mindre än hälften så anses de vara korta. Ofta möts denna disproportion hos lågkvalitativa kvinnor med hypersthenisk typ. Men även i detta fall är det möjligt att visuellt dölja sådan disproportion vid användning av skor med klackar.

Helst betraktas din figur om längden på dina fötter är mer än hälften av tillväxten med sådana kvantiteter:

 • i bredbenad - med 2-3 cm eller mer;
 • med en normal typ - med 3-5 cm;
 • i tunnbenad - med 5-8 cm.

Med en höjd av 167 cm för en normal kroppsbyggnad är benens längd 90 cm, i vilket fall proportionerna av hennes figur anses vara idealisk.

Idealiska kvinnliga storlekar

Efter att ha förklarat normerna för proportioner längs vertikal kan man också fortsätta att bestämma de horisontella relationerna. Först måste du mäta omkretsen av brösthalsen. Enligt traditionen är normerna 90-60-90 bra för högvuxna tjejer. Samtidigt ska en liten kvinna som vill se attraktiva gå till andra standarder.

Med normal kroppsbyggnad, är rätt vikt för höjd där omkretsen av bröstet (thorax) är halv tillväxten plus 2-4 cm. För att bestämma den byst storlek bör tillsättas för att få resultatet 8-11 cm. Beräkna den ideala midja, med från höjden 100-107 cm. Höftomkretsen ska överstiga midjestorleken med 25-30 cm.

För tjejer med tunna armar och ben är förhållandet där bröstet är 83-86 cm och omkretsen av bysten på 4-5 cm överstiger dessa värden, kan anses vara optimal. Midjan av denna typ av figur är tunn - 60-65 cm, och låren är ca 25-30 cm större. Med en bredbenad typ av bygg är dessa siffror mycket högre. Borsten bör således överstiga hälften av tillväxten i omkrets med 8-11 cm; För att bestämma storleken på bysten läggs ytterligare 8-11 cm. Med tillväxten 166-168 cm anses midjan vara 72-76 cm; Lårens omkrets är större med 25-27 cm.

Bestämning av optimal vikt

Vikten av din kropp beror på din höjd, kroppstyp och ålder. En kvinna kan enkelt bestämma sin optimala vikt tack vare vetenskapens beräkningar. Ett enkelt sätt är att använda formuläret från den berömda franska antropologen Paul Brock: de ideala kilorna är lika med tillväxten i centimeter minus 100. Formeln är dock lite föråldrad, så formuläret kan nu lämnas för äldre. Idag för 17-50-åringar, enligt nya idéer, följer det av resultatet som erhållits med formeln att ta bort 7-10% av massan.

Det finns en annan beräkningsmetod - med Quetelet-formel: vikt (gram) divideras med höjd (centimeter). För alla kvinnor åldras 16 till 40 år, bör tillväxten i centimeter multipliceras med den koefficient som tilldelas typen av bygg och ålder.

I allmänhet, med en tunnbenad typ av kvinna för varje centimeter av tillväxten bör ha ca 325 g av vikt; med en normal kroppsbyggnad - 350 g massa, och de kvinnor som skiljer sig i brett ben - 375 g.

Det bör vara uppmärksamt på att kvinnans optimala vikt (speciellt för dem under 160 cm) måste vara 10-15% mindre än normalt. Det rekommenderas att en liten kvinna på minst 18-20 år väger 3-7 kg mindre än normalt.

Detaljer om förhållandet mellan höjd och vikt hos män (i form av ett bord)

Den perfekta hankroppen har alltid lockat kvinnlig uppmärksamhet, som om sändning till världsinformation om ägarens styrka och framgång. Övervikt, liksom bristen på den, har alltid varit ett tillfälle att missnöje och en "korrigerande" kost, och detta problem inte undvika ens kändisar. Men ofta händer det att viktproblem är långsökt - man jämför sig med en viss modell och syftar till varje pris för att ändra och bli densamma, oavsett deras naturliga gåvor. Men hur vet du vilken tillväxt som ska vara och hur mycket ska en man väga för att göra sin kroppsbyggnad normal? För att göra detta, forskare är speciella formler och räknare som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet figur parametrar har fastställts, samt tabeller som visar hur mycket ska väga en man med en viss resignation kropp.

Korrespondens av parametrar

För att noggrant beräkna det ideala förhållandet mellan höjd och vikt måste du beakta utseendet på figuren, kroppstypen och andra faktorer.

För en mer korrekt uppskattning av förhållandet mellan höjd och vikt identifierades tre typer av tillsatser:

 1. Hypersthenic - dessa män har korta halsar, armar, ben och breda axlar. Figuren har ett robust, knäppt, slitstarkt utseende. Metabolism långsam.
 2. Normostenic - kännetecknas av proportionell, normal tillsats, såväl som måttlig metabolism.
 3. Asthenic - dessa människor har långa extremiteter, nacke, smala axlar och snabb metabolism. Dessa är "tunna skinn" män, torra, sintiga, feta deponier är vanligtvis små och benen är lätta. Det är dessa män som mest sannolikt har leanness.

Du kan bestämma vilken typ du tillhör på två sätt:

 • Lås tummen och pekfingret på ena handen handleden på den andra sidan i stället för största ben utstick att om omkrets runt lätt - du astenik om med svårighet, - normostenik, om omkrets inte hänt - hypersthenics.
 • Mät omkretsen på handleden måttband om avståndet skulle vara mindre än 17 cm, tillhör du astenik, 17-20 cm - du normostenik, mer än 20 cm - hypersthenics.

Tabell 1. Förhållande mellan höjd och vikt hos män

För att bestämma den normala vikten för en man, måste du beakta inte bara tillväxten, utan typen av byggnad.

Denna tabell visar det normala förhållandet mellan figurens parametrar i hanen. Om till exempel tillväxten av hyperstheniken är 170 cm, kommer den att väga 65-73 kg, med 180 cm för asteni - i intervallet 66-70 kg.

Hur ålder påverkar

Forskare har bestämt att förhållandet mellan höjd och vikt påverkas av ålder. Man tror att den äldre en man, desto större blir hans kroppsvikt och det är normalt.

Ålder påverkar ämnesomsättningen och dess hastighet, vilket inte bara kan påverka förhållandet mellan vikt och höjd. Tabell 2 visar hur mycket en man normalt väger, beroende på vad hans höjd och ålder är.

Tabell 2. Förhållande mellan höjd och vikt av män, med hänsyn till deras ålder

Således kommer vikten av en 25-årig pojke som väger 172 cm normalt att vara ca 74,1 kg, vid 45 år med en ökning av 172 cm - ca 82,8 kg. Om kammarens höjd på 25 år är 180 cm, kommer han normalt att väga 85 kg, om höjden är 182 cm, - 87 kg.

Metoder för beräkning

Beräkning av det korrekta förhållandet mellan parametrarna i figuren är ett bekvämt sätt att styra dess tillstånd. Denna uppgift är särskilt aktuell och akut för kändisar, och det är ganska förståeligt: ​​deras utseende är ett visitkort och ett arbetsverktyg. Dessutom är kändisernas dieter och träningskomplex baserade på indikatorer och siffror som anges i tabellerna nedan.

Brockformeln

Det bör förstås att alla nuvarande tillgängliga beräkningar av kroppsmassanormer inte är absoluta medicinska indikatorer och bör alltid betraktas individuellt.

Det exakta förhållandet mellan höjd och vikt kan beräknas med hjälp av den så kallade Brock-formeln.

 • Den första versionen tar hänsyn till typen av tillägg: 110 av tillväxtbeloppet, om en man är under 40 år eller 100 om han är äldre. Människor asthenisk typ minska siffra med 10% och hypersthenic - öka med samma antal.
 • Enligt den andra varianten av formeln subtraheras 100 (med tillväxt upp till 165 cm) 105 (166-175 cm) eller 110 (över 175 cm) från tillväxtvärdet. De erhållna resultaten kommer att vara sanna för personer i åldrarna 40-50 år. De som är 20-30 år, denna siffra bör minskas med 10-12% och de som är över 50 år - att öka med 5-7%.

Beräkning av parametrar och miniräknare

För att noggrant kunna bestämma det korrekta förhållandet mellan indikatorer kan du använda en särskild online-kalkylator. Kalkylatorn kommer att låta dig bestämma kroppsmassindexet, den idealiska vikten för Brok, typen av kroppsbyggnad och antalet kalorier som behövs:

 • Kalkylatorn för massmassa index beräknas med Quetelet-formeln. En normal figur för en man är siffran från 19 till 25.
 • Kalkylatorn som använder Brock-formeln hjälper dig att beräkna det mest korrekta förhållandet. Därför tar han hänsyn till figurernas siffror och ålder.
 • Kroppstypen, eller det så kallade Solov'ev-indexet, kommer att hjälpa till att bestämma en räknare som tar hänsyn till handleden i cm.
 • Beräkna det dagliga dagliga kravet på kalorier kommer att hjälpa beräkaren, med hänsyn till parametrarna för tillsats och nivå av fysisk aktivitet hos män. För detta ändamål använder han en av två formler - Mifflin-San Jehore eller Harris-Benedict.

Det är värt att komma ihåg att räknare och tabeller för att bestämma det korrekta förhållandet mellan parametrarna för en figur är i första hand en lämplig referenspunkt. Av denna anledning är det nödvändigt att vara uppmärksam på kroppens individuella egenskaper och att fokusera främst på ens eget välbefinnande, eftersom en vacker kropp är oupplösligt kopplad till god och stark hälsa.

Hur man beräknar den idealiska vikten

Många människor tenderar att gå ner i vikt och följa sina egna ideala standarder. Men i strävan efter parametrarna i figuren av toppmodellen eller skådespelerskan kan du överdriva och skada kroppens hälsa. Kom ihåg att en persons optimala kroppsvikt alltid beräknas individuellt. Därför är det viktigt att beräkna rätt kroppsvikt. För detta finns det flera formler, och det finns också en särskild vikt- och höjdräknare för män och kvinnor.

Vad bestämmer den idealiska vikten hos en person

Innan man fortsätter till den ideala kroppsviktformeln är det viktigt att förstå vilka kriterier som påverkar bestämningen av den idealiska vikten hos en person. För det första är det en persons kön. En kvinna har en större mängd fett i kroppen. För det andra typen av konstitution (normostenisk, hypersthenisk och astenisk). För det tredje spelar höjd och ålder en viktig roll vid beräkning av idealvikten. Till exempel, människor efter 40 års ålder gå ner i vikt mycket svårare på grund av den pågående omstruktureringen av kroppen.

Den minsta rollen spelas inte av den ärftliga faktorn. Om den genetiska nivån är predisponerad till fullhet är det svårare att bli av med överskjutande kilo. Om du förkastar denna faktor kan du lära dig vikten av vikt hos män och kvinnor med olika formler, vi kommer att överväga var och en av dem mer i detalj.

Formler för kroppsvikt för män och kvinnor

Det finns olika vikt- och höjdräknare för vuxna och ungdomar, men det enklaste och mest pålitliga sättet är att beräkna den idealiska vikten för tillväxt själv. Det finns många formler som utvecklats av forskare och låter dig veta vikten genom tillväxt.

Brockformeln

Den franska läkaren Paul Brock utvecklade en formel för förhållandet mellan vikt och höjd, som fortfarande anses vara en av de mest universella. Formeln tar inte bara hänsyn till tillväxten utan också fysik (magert, normalt, trångt) och ålder.

Idealvikt formel för Brock enligt följande: höjd - 100. Om en person har tunn kroppsbyggnad, du subtraherar 10%, och har en tjock - tillsätt 10%.

Om höjden är mindre än 165 cm, subtraherar du 105, om över 175 cm - subtraherar 110. Du bör också ta hänsyn till ålder. Människor från 20 till 30 år måste minska den ränta du får, med 10-12%. Om du är över 50, öka den med 5-7%.

Lorentz-metoden

Med denna formel kan du beräkna den idealiska vikten för en tjej på 25-30 år. Det passar inte representanter för det starkare könet. För beräkning är det nödvändigt att veta endast tillväxt:

Beräkning av optimal vikt för kvinnor: (höjd - 100) - 0,25 x (höjd - 150).

Du kan beräkna den idealiska vikten av en kvinna på 166 cm: (166-100) - 0,25 × (166-150) = 62 kg.

Formel av idealvikt från höjd och ålder

Med denna formel kan du beräkna vikten efter höjd och ålder, såväl som kön.

Normens vikt för kvinnor efter ålder och höjd: 0,9 × (50 + 0,5 × (Höjd, cm - 150)) + 0,5 × (ålder - 20)

Formeln för vikt och höjd för män: 1 × (50 + 0,5 × (Höjd, cm - 150)) + 0,5 × (20 år)

Tabeller med normal vikt och höjd

Förutom speciella formler finns det bord med vikt och höjd för män och kvinnor.

Quetelet indexet

Vi presenterar tabellen över normen för vikt och höjd för vuxna från 20 till 65 år. Observera, denna beräkning av vikt och höjd för ungdomar, gravida kvinnor, idrottare och äldre från 65 år kommer inte att fungera.

Börja med att beräkna kroppsmassindex med formeln: kroppsvikt (kg): höjd (m) på torget. Till exempel kan du ta reda på, med en vikt av 77 kg och med en ökning på 183 cm hur mycket man borde väga: 77: (1, 83 x 1, 83) = 22, 9

Resultatet ska jämföras med tillväxt och vikt tabell för flickor och män:

höjd och vikt bord för män

Nyligen upptäckte att min man ganska ofta började ta hand om sig själva. Tja, hur bryr du dig? Först började det med det faktum att han började inte göra sin egen vikt, för att han inte var vad det skulle vara för hans tillväxt, enligt honom. Ännu värre: han bestämde sig för att sitta på DIET! Ja, ett tag blev jag chockad av honom och frågade honom varför han tog det med att hans höjd och vikt var stackars.

Han hänvisade till något slags bord som han av misstag hittade på Internet. Jag var intresserad. Det visade sig faktiskt som han sa. Men jag ansåg inte att han var komplett och tillät inte ens en sådan tanke. Män - de är fortfarande män. De som i princip inte bör bry sig om sitt eget utseende som sådan.

Så, om bland du fortfarande fanns sådana män, så idag kommer jag att berätta mer om förhållandet mellan en mans höjd och vikt. Eller snarare, jag ska ge dig ett bord.

Tabell över vikt

På sidan finns tabellerna med normal vikt i enlighet med en persons tillväxt och med tanke på kroppsbyggnaden (i tre huvudtyper):
1) astenik - En man med långa ben och armar, smala axlar, med ökad metabolism.
2) normostenik - En vanlig person, den vanliga metabolismen.
3) hypersthenics - En man med breda axlar, förkortade armar, ben, nacke.

Så här bestämmer du din typ. Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om det här är enkelt - du är asthenisk, om det visade sig med stor svårighet - normostenic, om du inte kunde få tag i det - hypersthenic.

Tabell över incidensen av pocta och veca för män

Källa till materialet: http://edimka.ru/ins/tvesa

Inverkan av ålder i vikt

För att beräkna det mest exakta är det nödvändigt att ta hänsyn också till en sådan viktig faktor som en ålder av en man. I genomsnitt har en ung och stark person mer tillväxt än en äldre person. Även den normala vikten vid olika åldrar kan skilja sig åt.

En särskild formel används, vilket gör det möjligt för oss att klargöra förhållandet - vikt och höjd. Till exempel observeras följande förhållande:

kroppsvikt = 50 + 0,75 (höjd - 150) + (20 år) / 4.

Med en så enkel formel för att beräkna normalvikt är det mycket enkelt att veta höjd och ålder. Till exempel, för en man med en höjd av 183 cm och en ålder av 40 år, kommer den normala vikten att vara:

Hur man effektivt gå ner i vikt

50 + 0,75 (183-150) + (40-20) / 4 = 50 + 0,75 * 35 + 20/4 = 50 + 26,25 + 5 = 81,25 kg.

Med en ökning på 183 cm är normen 81,25 kg. Men det här är bara en ideal indikator för att klargöra det, du behöver använda ett speciellt kroppstabell.

Formler för beräkning

För att beräkna graden av tillväxt och vikt hos män kan du använda olika formler som kräver tillgång till viss data. De mest populära för hemmabruk är 2 formler.

Naglers formel. Denna formel hjälper till att beräkna hur mycket kroppens massa motsvarar den totala tillväxten. Detta nummer anses vara idealiskt, det räcker att bestämma höjd och massa.

Till exempel skulle 152,4 cm stå för 45 kg. Om höjden är högre, läggs för varje 2,45 cm till 900 g. Dessutom läggs 10% av kroppsvikten.

Om förhållandet för annan data är lika med det angivna exemplet är höjdvikt normalt. Om det finns stora skillnader, är det nödvändigt att börja vidta åtgärder. Till exempel optimera menyn eller kontakta en läkare om det finns symtom på några sjukdomar.

Formeln av John McCullum. En sådan formel för bestämning av förhållandet mellan höjd och vikt hos män anses vara den bästa idag. Det är baserat på att få data vid mätning av handleden.

Proportionerna är följande:

 • Bröstets omkrets bör vara 6,5 ​​omkretsar för handleden;
 • Höftens yta bör vara 85% i förhållande till bröstet;
 • 70% av bröstets omkrets är lika med midjan av midjemåttet;
 • 37% av värdet på bröstets omkrets är lika med halsomkretsen;
 • 36% av värdet på bröstets omkrets är lika med värdet av bicepsomkretsen;
 • och för underbenet är detta värde ungefär 34% av omkretsen;
 • 29% av värdet på bröstets omkrets är lika med värdet på underarmen.

Det bör beaktas att tillväxten och vikten starkt beror på människans övergripande kroppsbyggnad. Därför måste vi, när du använder formler, använda ett specialtabell som visar beroende av en normal, mager eller massiv kroppsbyggnad på all data som erhållits. Denna metod används vanligtvis av läkare för att få den mest exakta och tillförlitliga data.

Källmaterial: http://kakbik.ru/sport-fitnes/norma-rosta-i-vesa.html

Nu är jag inte orolig för övervikt!

Denna effekt kan uppnås om några månader, utan dieter och försvagande övningar, och viktigast av allt - med bevarandet av effekten! Det är dags att ändra allt. Bästa bantningskomplexet av året!

Professionella tabeller med förhållandet mellan vikt och höjd

Det finns olika formler för att bestämma det optimala förhållandet mellan vikt och höjd. Man bör komma ihåg att med samma tillväxt och vikt kan en person se full, en annan - helt normal.

AdMe.ru hittade 5 sätt att beräkna den optimala vikten, som används av fitnessproffs.

Metod 1. Quetelet-indexet

Om du känner till kroppsmassindex kan du döma övervikt eller brist på vikt. Indexet beräknas för vuxna män och kvinnor från 20 till 65 år. Resultaten kan vara falska för gravida och ammande kvinnor, idrottare, äldre och ungdomar (under 18 år).

Hur räknar man? För att öka dess höjd i meter till en kvadrat, dela sedan kroppens massa i kilogram med den erhållna siffran. Till exempel: höjd 170 cm, vikt 65 kg. Följaktligen 65: (1,7 * 1,7) = 22,5.

Den resulterande siffran och det blir ditt index. Normen för män är 19-25. För kvinnor - 19-24.

Metod 2: Volymer

Quetelet-indexet visar ganska bra mängden fett i kroppen, men indikerar inte hur fett distribueras, det vill säga, ger inte en visuell bild. Men du kan testa din kropp för idealitet med en annan formel.

Fördelningen av kroppsfett bestäms av förhållandet: midjemåttet (vid navelnivå) dividerat med mängden skinkor. Normen för män är 0,85; för kvinnor - 0,65 - 0,85.

Metod 3. Med tanke på åldern

Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så. Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - i detta fall tillväxt och B - ålder i år. Kroppsvikt = 50 + 0,75 (P-150) + (B-20): 4

Metod 4. Brocks formel

En av de mest populära metoderna för att beräkna idealvikten är Brock-formeln. Det tar hänsyn till förhållandet mellan höjd, vikt, kroppstyp och ålder av en person.

Brocks formel för personer yngre än 40 år: tillväxt (i cm) minus 110, efter 40 år - tillväxt (i cm) minus 100.

I detta fall ska personer som har en asthenisk (tunnbenad) kroppstyp subtrahera 10% från resultatet, och personer med hypersthenisk (bredbenad) kroppstyp bör lägga 10% till resultatet.

Hur bestämmer du din kroppstyp? Det är nog att mäta med centimetern omkretsen av den tunnaste platsen på handleden.

Metod 5. Naglers formel

Det finns Naglers formel, som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet mellan vikt och höjd. Vid 152,4 cm bör tillväxten motsvara 45 kg vikt. För varje tum (dvs 2,54 cm) över 152,4 cm ska det vara ytterligare 900 g. Dessutom ytterligare 10% av den mottagna vikten.

Metod 6. Formel John McCallum

En av de bästa formlerna som skapades av experten metodolog John McCallum. Dess formel är baserad på mätning av omkretsen av handleden.

 1. Handleden omkrets, multiplicerad med 6,5, är lika med bröstets omkrets.
 2. 85% av bröstets omkrets är lika med höfterna på höfterna.
 3. För att få en midja omkrets måste du ta 70% av bröstets omkrets.
 4. 53% av bröstets omkrets är lika med höftomkretsen.
 5. För att ta tag i nacken måste du ta 37% av bröstets omkrets.
 6. Biceps omkrets är ungefär 36% av bröstets omkrets.
 7. Omkretsen för underbenet är något mindre än 34%.
 8. Underarmens omkrets ska vara lika med 29% av bröstets omkrets.

Men inte alla fysiska data kommer exakt att motsvara dessa förhållanden, siffrorna har i genomsnitt genomsnittligt statistiskt värde.

Några fler alternativ för förhållandet mellan höjd och vikt: