Huvud
Massage

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Vad ska vara vikten av en tjej som är 163 cm lång?

Vad ska vara vikten av en tjej som är 163 cm lång?

Ur medicinsk synvinkel bör vikten vara 53 kg (Höjd - 110). Ur modellparameterns synvinkel - 47-48 kg (tillväxt - 110 - 10%).

För idag är det vanligaste sättet att bestämma förhållandet mellan höjd och vikt, "kroppsmassindex"; (BMI). För första gången föreslogs den 1869 av den belgiska statistikern och sociologen i Belgien Adolf Ketel. BMI beräknas enligt följande:

BMI = M / H * H (kg / m 2), var

M kroppsvikt (kg),

Efter räkningen av BMI, kontrollera dig själv:

16-18,5 indikerar otillräcklig vikt;

18,5-25 kroppsvikt inom normen;

25-30 finns det första tecken på fetma;

30-35 finns det en första grad av fetma;

35-40 närvaro av den andra graden av fetma.

Om du använder de enklaste beräkningarna är den idealiska vikten det värde som erhålls om du subtraherar figuren 110 från tillväxtindikatorn. Det är i detta fall 163-110 = 53 kg. Men det här är för en vuxen kvinna. För en ung tjej med en sådan ökning blir den idealiska vikten något mindre - någonstans mellan 49 och 50 kilo.

Jag tror att ca 50 kilo - det här blir den idealiska vikten för en tjej med denna tillväxt. Jag är lång 168 och jag tror att min idealvikt är 55 kilo, det är i denna vikt som jag känner mig perfekt, och när jag blir bättre är jag inte så bekväm.

beroende på vad hon vill vara. Vanligtvis beräknad som Höjd-110 = Vikt. Men det här är bara en formalitet. Huvuddelen är inte vikt, men proportioner))

Det finns många formler. Vid mig kroppshöjd 163. Golvet i ett liv av en vikt varierade från 60 till 80. Och jag gillar mig själv med vikt 70. På mig en figur på typ av en timglas. Det är också nödvändigt att jag blir tunn när bröstet blir tunt i första hand. Oljig eller full av mig citerar aldrig; Men den här siffran är inte förolämpande. Därför var sin egen.

Under sovjetiska tider var en sådan formel i rörelse: Tillväxt minus 100 är lika med rätt vikt. Men det här är för män. För kvinnor - Tillväxt minus 100 plus 10% av resultatet. Därmed - (163-100) +6,3 = 69,3.

Hustruhöjden är 163 cm och inte vikt 47 kg. Ser harmoniskt ut, allt i måttlighet, men inte på dieter. Han gör lite sport. Skinny ser inte ut. Känns normal. Även om jag också läste att för en sådan tillväxt på 53 kg är det nödvändigt att väga. Men jag tycker att det viktigaste är att hälsotillståndet var bra och ingenting hindrade din vikt. Om något stör dig, det är svårt att gå eller något gör ont, då måste du göra mycket eller du behöver inte mycket.

Vad ska vara vikten av en tjej som är 163 cm lång?

Vad ska vara vikten av en tjej som har en höjd av 163 cm?

beroende på vad hon vill vara. Vanligtvis beräknad som Höjd-110 = Vikt. Men det här är bara en formalitet. Huvuddelen är inte vikt, men proportioner))

Idag är det vanligaste sättet att bestämma förhållandet mellan höjd och vikt, "kroppsmassindex" (BMI). För första gången föreslogs den 1869 av den belgiska statistikern och sociologen i Belgien Adolf Ketel. BMI beräknas enligt följande:

BMI = M / H * H (kg / m 2), var

M - kroppsvikt (kg),

Efter räkningen av BMI, kontrollera dig själv:

16-18,5 - indikerar otillräcklig vikt

18,5-25 - kroppsvikt inom normen;

25-30 - Det finns första tecken på fetma;

30-35 - den första graden av fetma observeras;

35-40 - Förekomsten av en andra grad av fetma.

Om du använder den enklaste beräkningen är den idealiska vikten det värde som erhålls om du subtraherar figuren 110 från tillväxtindikatorn. Det är i detta fall 163-110 = 53 kg. Men det här är för en vuxen kvinna. För en ung tjej med en sådan ökning blir den idealiska vikten något mindre - någonstans mellan 49 och 50 kilo.

Jag tror att ca 50 kilo - det här blir den idealiska vikten för en tjej med denna tillväxt. Jag är lång 168 och jag tror att min idealvikt är 55 kilo, det är i denna vikt som jag känner mig perfekt, och när jag blir bättre är jag inte så bekväm.

Under sovjetiska tider var en sådan formel i rörelse: Tillväxt minus 100 är lika med rätt vikt. Men det här är för män. För kvinnor - Tillväxt minus 100 plus 10% av resultatet. Därmed - (163-100) +6,3 = 69,3.

Hustruhöjden är 163cm, hennes vikt är 47kg. Det ser harmoniskt ut, allt i mått, men inte på dieter. Han gör lite sport. Skinny ser inte ut. Känns normal. Även om jag också läste att för en sådan tillväxt på 53 kg är det nödvändigt att väga. Men jag tycker att det viktigaste är att hälsotillståndet var bra och ingenting hindrade din vikt. Om något stör dig, det är svårt att gå eller något gör ont, då måste du göra mycket eller du behöver inte mycket.

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Vad ska vara vikten med höjd 163

Välja en lämplig diet, varje kvinna håller hoppet att snabbt bli mer attraktivt i andras ögon, för att ta chansen att avancera i sin karriär. Efter att ha satt ett välskött mål är det möjligt att komma överens med få restriktioner i mat, och då borde de inte tyckas utmattande. Men till att börja med är det fortfarande nödvändigt att bestämma vilket resultat som ska sökas.

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för kvinnor

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för män

Vad är den perfekta vikten?

Till att börja med måste du köpa moderna vågar för att exakt kunna bestämma sin verkliga vikt med hjälp. Endast i slutet av det kommer det att vara möjligt att ta reda på med säkerhet, från vilken mängd kilo du måste bli av med så att din vikt blir perfekt. Trots det faktum att det finns sådana situationer i en tid då, för att erhålla en vacker figur, måste vikten tvärtom ökas. Eftersom människor skiljer sig från varandra inte bara av deras karaktär eller utseende, utan också främst av kroppens struktur. Därför är det mycket viktigt att korrekt bestämma människokroppens personliga typ för att fastställa de optimala proportionerna.

Kvinna kroppstyper

3 huvudtyper kvinnlig kroppsbyggnad:

 1. Tunnben (asthenisk) hos kvinnor med denna typ av benlång långsträckt, benen är smala, nacken är också smal och länge är utvecklingen av muskler relativt svag. I de flesta fall har representanterna av typen låg vikt; De är mycket aktiva, dessutom med tvångsmatning, blir de långsammare, inte omedelbart, eftersom de förbrukar energi mycket snabbare än det ackumuleras.
 2. Normal (normostenicheskiy) damer med denna fysik speciellt tur. För det mesta har de en proportionellt vikad, vacker figur. Kroppens dimensioner är bra genom deras korrekta förhållande mellan sig själva.
 3. Bredbenet (hyperstheniskt) i hållarna av denna typ är de tvärgående dimensionerna mycket större än i de tidigare typerna av fysik. De är åtskilda av tjocka, tunga ben; Dessutom har de breda axlar, höfter och bröst; benen är oftast små. Alla damer med denna typ är mest benägna att vara överviktiga. De måste ofta strikt övervaka deras kost.

För att avgöra vilken typ kroppen du tillbringar tillräckligt omkretsdimension handled: det asthenics minst 17 cm vid normostenik 17-19 cm, och hypersthenics - mer än 19 cm.

Vad är tillväxten

Tillväxten hos damerna spelar en mycket viktig roll för korrekt bestämning av sin optimala vikt. Under ganska lång tid anses sådana graderingar av tillväxt bland europeiska damer klassiska:

 • låg - 150 cm eller lägre;
 • under genomsnittet - 151-155 cm;
 • genomsnittet är 156-166 cm;
 • stor - 167-177 cm;
 • ganska lång - 177 cm eller högre.

I slutet av 20-talet på grund av acceleration i en skala transformation göras: för kvinnor med stora ben medel (konventionella) inte anses zapreschaetsya öka från 166 till 170 cm.

Perfekt längd på benen

Det är uppenbart att tillväxten i stor utsträckning beror på benens längd. Nu är mannequinens yrke ett av de mest betalda och respektabla, och långa vackra benen kommer inte att gå ut ur mode. Men i praktiken måste man självklart begränsa sig till vilken natur som har begåtts. Benens längd bör mätas från lårbenet till golvet.

För det mesta är långa ben typiska för de flesta långa damer med normostenic och i synnerhet astheniska typer. I små damer är benen för det mesta korta, men om de motsvarar proportionerna, kommer siffran inte att lida. Benen i rätt kropp ska vara mer än hälften av tillväxten, då kommer proportionerna att uppnås. Och plötsligt är längden på benen mindre än halva höjden, då anses de vara små. Ofta möts denna disproportion i lågvuxna kvinnor med hypersthenisk typ. Men dessutom, och under dessa förhållanden, är det möjligt att visuellt dölja denna disproportion vid användning av skor med klackar.

Perfekt din figur beaktas om längden på fötterna över hälften av tillväxten med sådana kvantiteter:

 • i bredbenad - med 2-3 cm eller mer;
 • med vanlig typ - 3-5 cm;
 • i tunnbenad - med 5-8 cm.

Med en höjd av 167 cm i den vanliga typen av konstitution, kommer jag att ge en benlängd på 90 cm, under sådana förhållanden är proportionerna av dess figurer ansedda som perfekta.

Perfekt kvinnliga storlekar

Efter att ha klargjort normerna för proportionerna längs vertikalen är det möjligt att fortsätta med undantag för bestämningen av de horisontella relationerna. Först måste du mäta omkretsen av brösthalsen. Enligt traditionen är normerna 90-60-90 bra för flickor med stor tillväxt. Tillsammans med detta måste en låg kvinna, som vill se attraktiv, gå till andra standarder.

Med den vanliga typ av kroppsbyggnad, är det bästa vikt för höjd som i vilken omkretsen av bröstet (thorax) utgör halv av tillväxt plus 2-4 cm. I syfte att bestämma storleken av bysten till resultaten skickades att lägga 8-11 cm. Beräkna antalet perfekt midja, med från höjden 100-107 cm. Lårens omkrets måste vara större än midjestorleken med 25-30 cm.

För tjejer med smala armar och ben är förhållandet där thoraxen är 83-86 cm, och tillsammans med den är omkretsen av bysten 4-5 cm överstigande dessa värden, kan anses vara optimal. Midjan av denna typ av figur är smal - 60-65 cm, och höfterna är cirka 25-30 cm större. Med en bredbenad typ av bygg är dessa siffror mycket högre. Så borsten borde vara mer i omkrets hälften av tillväxten med 8-11 cm; För att bestämma storleken på bysten läggs ytterligare 8-11 cm. Med tillväxten 166-168 cm anses midjan vara 72-76 cm; Lårens omkrets är större med 25-27 cm.

Bestämning av optimal vikt

Vikten av din kropp beror på tillväxt, kroppstyp och ålder. Damen kan enkelt ta reda på sin optimala vikt tack vare vetenskapens beräkningar. Enkel metod - använda en formel känd fransk antropolog Paul Broca: engagerade kilo samma höjd i centimeter minus 100. Men formel är lätt att bli föråldrad, baserad på denna formel är det nu möjligt att lämna för äldre. Nu för 17-50-åringar, enligt nya idéer, att gå från det resultat som hittas av formeln för att ta 7-10% av massan.

Det finns ett annat sätt att beräkna med Quetelet-formel: vikt (gram) divideras med höjd (centimeter). För alla damer från 16 till 40 år ska tillväxten i centimeter multipliceras med den koefficient som tilldelas typen av bygg och ålder.

I allmänhet borde med tunna skinntyp av damer för någon centimeter av tillväxt ha ca 325 g av vikt; med en normal författning - 350 g massa, och de damer som skiljer sig i brett ben - 375 g.

Att uppmärksamma det faktum att den optimala vikten av damer (speciellt för dem under 160 cm) krävs för att vara 10-15% mindre än vanligt. inte en hög representant för ett starkt kön åtminstone 18-20 år rekommenderas att ha en vikt på 3-7 kg mindre än normen.

Vad mer att läsa:

människor! gå läsa ARB: s regler även! Jag har inte sett sådana damer som i tabellerna ritade bra nirazu! den här handboken för 3d modeler 3D strippare! Sådana sexobombs, men plötsligt, det finns ingen 85 i cirkelns bröstkorg, hinten är förståelig, sväng silikon. betalad artikel. Var ljus, hälsosam, mobil, smal. Om du är ung och ganska stor (inte en massa), tjejer, tillväxt minus en hundra tjugo! Resten matar fienden! om benet är brett i höjd minus 110.
I mnuhöjd 170, vikt 53, började, jag förlorar igen dans och i kosten begränsar jag mig själv. Jag kommer att vara 48-50! Min flickvän, inte ett brett ben, men tungt (det här är inte heller ovanligt) gör mig alltid tyngre med nästan 10 kg med monotont kläder. Allting är inte ovanligt, men förresten är handledernas och ankelsjocklek annorlunda för oss! Det är tjockare i det här fallet, det är möjligt att bestämma tätheten av ben. Jag har en handled 14,5, men jag är inte en asthenisk, snarare atletisk. Vid tillväxt av 170 astheniker i norm eller takt blir 45-48 kg (dam)

För att få? Jag har så mycket byst Tror att gå ner i vikt.

På mig är allt bra?

Nå, den Allsmäktiges ära, allting är normalt! Trots att jag skulle ha kastat 2 kg, är mina höfter enorma i mina ögon.

Självklart tror jag inte verkligen på det här bordet, det är fortfarande genomsnittligt, men det är fortfarande inte så trevligt att inse att vikten är högre än någon typ av norm där?

Om du bedömer vid denna tabell, behöver jag förlora 4 kg. Men då blir jag dystrofisk?

Under inga omständigheter behandlade sådana tabeller utan skämt. Detta är alla genomsnittsdata.

Jag tror inte heller att jag har en bred bentillväxt under det gångna året, jag förlorade mycket vikt och till och med vägde 72 kg, jag har inte mindre än 37 år just nu

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Idealisk vikt med en ökning på 163cm. (Foto)

Här har ett sådant dilemma uppstått mig: Höjd 163cm. vikt 57 kg.

Jag har läst berättelser här... sett tillräckligt foto.krasotok här sitter jag, jag repa kålrot, tror jag... det är mycket mycket vikt jag måste växa my... i genomsnitt tar det 47-50kg tillväxt. Alltför tunn har aldrig haft, även före födseln... att foto innan du skickar.

Nu vikt samt en gravid kvinna 57kg.

Flickor konto genom bättre vidno.Mozhet kasta bort och ändå ha någonstans att... Och som alltid i spelet ", och hur mycket du kommer att ge mig år. "Om det är inte svårt att skriva din vikt under tillväxten av 163cm. du kan lägga ett foto. foto efter födseln:

Mobil appGlad mamma 4,7 Kommunicera i ansökan är mycket bekvämare!

ganska du går ner i vikt speciellt, enligt min mening är det inte nödvändigt, men om det finns en känsla av "ofullständighet" är det värt att göra sport

Jag känner mig personligen bra på 51-52 (höjd 164); mindre än 50 - ett koncentrationsläger, mer än 53 - börjar bygga en livbåge (jag körde det nyligen med Gillian)

Maria, som för mig så du mår bra. en cool figur. jag till exempel bekväm i vikt 50-49 kg med en ökning på 170, som är långsamt och rörlig

dra inte av, lägg inte till Allt är bra med dig!

Det är bättre än tunna tjejer på webbplatsen)

Jag skulle inte ångad - en vacker figur.

i allmänhet, enligt min åsikt, ganska sexigt utseende!

Allt är i ordning, då är det smidd, så det är en press, men igen för en amatör! Jag gillar när oooochen är en liten synlig press, men någon gillar inte.

du behöver inte dumpa exakt!

min höjd är 175, vikt 53

och du vet, jag har några lägenhetskomplex har utvecklat sig efter B gått ner i vikt mycket, ratten kan inte på något sätt, jag går som anoreksichka, jag vet inte ens röra det inte för att ass blåst bort, bröstet där, händer tonyusenkie... man ber att återhämta sig lite, och har Jag kan inte göra det. +3 kg var maximalt och gå snabbt bort!

som människor säger, att män gillar att titta på benen bara, som de är fyllda eller något...

Tabell över tillväxt, vikt och ålder, hur mycket en person borde väga

Ofta uppstår frågan om hur många människor som ska väga i denna eller den här åldern, från de som av någon anledning är missnöjda med sitt utseende. Men det betyder inte att man, även i det här fallet, borde självklart orientera sig mot vissa bord, vilka i storheten i nätverket representeras av många.

Det finns många alternativ för hur mycket en person borde väga, bordet, åldern, vikten, höjden som anges är olika beroende på författarens visioner. Nedan är de mest populära sätten att beräkna korrespondens av viktningsparametrar till tillväxt. En underbar kostprodukt - rågkli: fördel och skada, hur man tar.

Det enklaste sättet att beräkna

För honom krävs inte komplexa mätningar. Tillräckligt för att veta din längd i centimeter, av denna siffra, subtrahera 100 och den resulterande nummer för att lägga till eller 10, om det är en man eller subtrahera 10 om den beräknade vikten av kvinnan.

Intressant! På ett exempel ser det ut som följer. Tillväxt kvinnor är 167 cm. Subtrahera från denna figurerna 100 och 10 varv värde 57. Denna genomsnittliga vikten, avvikelser från vilken kan ses på båda sidor, eftersom mycket beror på kropps typ, ålder, livsstil.

Tabell med hänsyn till byggets specificitet

I den här versionen av beräkningen av hur mycket en person ska väga, tar bordet (ålder, vikt, höjd, där anges med siffror) hänsyn till tre typer av fysik. Relationen här ses inte bara av kön, men också av genetiska utvecklingsegenskaper.

Det finns tre typer av fysik, som var och en har sina egna egenskaper:

 • asteni;
 • normostetichesky;
 • giperstetichesky.

Den första typen innehåller de mest "lätta" människorna. De kännetecknas av en bräcklig kroppsbyggnad, långa extremiteter, tunna ben, ett svagt muskulärt skelett. Tall och smala människor eftersom det ofta kallas astenik men de tunnhet är olika och det är viktigt att inte hoppa över linjen när hon kommer att växa in i smärtsamma.

Den andra typen är den mest harmoniska och proportionella. Man tror att kvinnor med denna kroppsbyggnad är vackraste, eftersom de har former, men det finns ingen antydan om den moderna dagens dystrofi.

Hypersthenisk typ lider oftast av tung vikt, eftersom dess representanter har ett brett ben, vars massa i sig är en storleksordning större än den för asteni. Men det betyder inte att närvaron av breda höfter eller axlar är en ursäkt för att ackumulera extra pounds på dem. Obalanserad näring kan disfigure någon typ av figur.

Åldersbegränsningar innebär i detta fall möjligheten att minska dessa indikatorer med 5-7% till 30 år och öka dem med 10% efter 50 år. Redoxin Light: en förstärkt formel, recensioner av bantning 2015, pris och annan viktig information.

Formel för beräkning av idealvikten

Idealisk vikt - vad är det? Denna fråga ställs av nästan varje person på olika stadier av sitt liv. Kvinnor är mer benägna att möta problemet med övervikt än män, men från detta förlorar den inte sin relevans för det starkare könet. Överdriven kroppsvikt påverkar inte bara utseendet utan också hälsa, eftersom det är en stor och daglig belastning på inre organ och blodkärl. Brist har också en negativ inverkan på kroppens vitala aktivitet, så det är bättre att hitta din "gyllene medel". Så vad borde vara den perfekta vikten att se ut och må bra ut?

Vad bestämmer idealvikten

Det är viktigt att förstå att samma mått av ideell vikt för alla inte existerar. För en person bekvämt är ett register över 60 kg, och för ytterligare 80 kg, även om de har samma längd, ålder och så vidare. D. Om personen känns bra, inte lider av kroniska sjukdomar, det stör inte sömnlöshet, andnöd och andra tecken på obehag, då kan hans vikt anses vara idealisk, men bara för honom.

Viktoptimitetstabell

Hälsotillståndet är långt ifrån det enda kriteriet för att bestämma idealvikten. Moderna nutritionists, tillsammans med läkare, har utvecklat flera metoder för beräkning, som du kan ta reda på det mycket "gyllene medelvärdet" för både män och kvinnor.

Kroppens vikt påverkas alltid av följande faktorer:

 • Kroppstyp.
 • Tillväxt.
 • Ålder.
 • Ärftlighet.
 • Sexuellt tillbehör.

Den ideala vikten beräknas med hjälp av speciella tabeller och formler. Sådana metoder är inte lämpliga för alla, i det här fallet rekommenderas att du använder en speciell kalkylator som gör att du kan bestämma rätt vikt för män och kvinnor. Beräkning i detta fall utförs automatiskt. Din uppmärksamhet erbjuds flera sätt att välja.

Lorentz-metoden

Denna formel är enkel. För att bestämma idealvikten behöver du bara veta din höjd, vi kommer att beteckna den som L. Efter mätningen, fortsätt till beräkningarna för vilka formeln används:

X = (L-100) -0,25x (L-150)

Den idealiska vikten för en tjej, vars höjd är 164 cm, är till exempel:

(164-100) - 0,25x (164-150) = 60,5 kg.

Observera att denna formel inte tar hänsyn till en persons ålder och kön, så det kan inte kallas universellt. Beräkningen rekommenderas att använda flickor upp till 25-30 år.

Ibland är det väldigt svårt att uppnå en idealvikt

Cutle Metoden

. "Summan av kardemumman är att gå ner i vikt utan att ge upp livsmedel. Du kasta snabbt övervikt och därmed få ut det mesta tight mage och skinkor, samt en vacker midja. Hemligheten ligger i en otrolig produkt uppställning."

Med ett högt kroppsmassindex blir viktminskningen ännu snabbare - upp till 4 kg per vecka. Utan att skada din kropp med chockerande dieter har många TV-stjärnor redan förvärvat figuren av sina drömmar!

Denna formel är också känd som "Katle index". Beräkningen ger ett värde för vilket det finns vissa gränser.

 • Värdet 18 till 25 är normen.
 • Värdet är mindre än 18 - underskott.
 • Värdet är mer än 25 - överskott kroppsvikt.

För att beräkna indexet måste du veta din höjd och vikt. Vidare anges dessa värden i formeln:

Index Catle = Vikt, kg: (Höjd, m) ²

Det vill säga om en person väger 82 kg och hans höjd är 1, 67 m, får vi följande resultat:

Självklart är kroppsvikten i detta fall överdriven.

Brockformeln

Den franska antropologen erbjuder en enklare beräkning som är känd för många:

Naturligtvis är denna formel inte universell eftersom det inte tar hänsyn till ålder, kön etc. Men med tiden har vissa förändringar införts i Paul Brocks beräkning:

Om tillväxten är 165 cm eller mindre, används formeln (Höjd, cm) - 105

Om höjden är 166 - 175 cm används formeln (Höjd, cm) - 100

Om höjden är över 175 cm används formeln (Höjd, cm) - 110.

Beräkna idealvikten för tjejer och kvinnor

Den idealiska vikten för en tjej är logisk att beräkna med hänsyn till bröstvolymen. För att beräkna önskat kroppsmassindex måste du också veta din tillväxt. Vidare kan den ideala kroppsmassan beräknas enligt följande:

Höjd, cm × Bröstvolym, cm: 240

Om flickans höjd är 165 cm, och bröstets volym är 85 cm, så är den idealiska vikten för henne:

165 × 85: 240 = 58,4 kg.

Neglerformeln

Denna metod används för att bestämma ideal kroppsvikt för både män och kvinnor. För att beräkna önskad indikator behöver du bara veta din höjd (L) och ersätt sedan den i formeln:

X = 45,3 + (L-152,4) × 0,93 (formel för kvinnor)

X = 48+ (L-152,4) × 1,4 (formel för män)

Om en kvinna har en höjd av 166 cm, ska hennes kroppsvikt helst vara:

45,3 + (166-152,4) × 0,93 = 58 kg

För en 175 cm lång man är beräkningen enligt följande:

48 + (175-152,4) × 1,4 = 79,7 kg

Viktberäkning med ålder

Denna formel tar hänsyn till både höjd, ålder och kön. Trots komplexiteten i beräkningarna beaktar metoden alla nödvändiga parametrarna.

X (kvinnlig) = 0,9 × (50 + 0,5 × (Höjd, cm -150)) + 0,5 × (20 år)

Om åldern är 35 år, höjden 165 cm, då blir den idealiska kroppsvikten lika med 59 300 kg.

X (hane) = 1 × (50 + 0,5 × (Höjd, cm -150)) + 0,5 × (20 år)

Om manens ålder är 35 år, och höjden är 177 cm, blir hans ideal kroppsvikt 71 kg.

Viktkalkylator

Kalkylatorn är bekväm för alla som vill veta sin idealvikt, men kan inte beräkna av någon anledning. Många på grund av sin anställning kan inte hitta tid att göra alla nödvändiga mätningar och ta reda på hur mycket de behöver väga. Viktkalkylatorn fungerar på grundval av speciella algoritmer, som innehåller de mest komplicerade formlerna, men de ger de mest exakta resultaten.

Beräkna din vikt med alla parametrar är inte svårt. Det spelar ingen roll om du väljer en räknare eller en av formlerna, resultatet ska inte betraktas som den enda korrekta. Alla ovanstående metoder är bara en rekommendation baserad på allmänt accepterade normer. Siffrorna i formlerna väljs med hänsyn till de genomsnittliga uppgifterna, så även en automatisk kalkylator kan inte garantera att resultatet blir 100% pålitligt och du behöver definitivt väga så mycket.

Vid beräkningen ska åldersgränsen beaktas, eftersom metaboliska processer avtar under åren. Arbetets natur är också viktigt, liksom typ av temperament. Var och en av oss har en annan benmassa, och ingen av formlerna tar hänsyn till typen av kroppsbyggnad.

Det finns speciella normer och index för förhållandet mellan kroppens fett och muskelmassa, vatteninnehållet i kroppen etc. Oftast används specialvågar med en analysator för bestämning. Om en person gör sport kan han väga tyngre på grund av övervägande av muskelmassa i kroppen. Ibland uppstår övervikt på grund av otillräckligt arbete hos njurarna, vilket medför att vätska kvarhålls i kroppen.

Låt oss dra en slutsats: det finns ingen ideell vikt för alla. Om en person är nöjd med en av formlerna och det erhållna resultatet betyder det inte att han också kommer att närma sig en annan. Och kom ihåg, oavsett hur du försöker att beräkna normen själv, eller med en räknare, är det viktigaste att sträva efter en idealfigur att inte förlora din hälsa!

Hur mycket ska en person mellan 2 och 20 år väga?

Det finns inget entydigt svar på frågan om "rätt" vikt och höjd hos en person. Förutom det finns många objektiva skäl, oberoende av människans vilja, eftersom själva natur gör justeringar av dessa siffror, påverkar klimatet, miljön, även om de inte relaterade till genetiska faktorer.

Några av de olika rekommendationerna för att bedöma den optimala vikten och dess justering slår helt enkelt av charlatanism eller dystrofiska modetrender.

Därför kommer vi inte inom ramen för denna artikel att ge konkreta rekommendationer utan bara ge statistiska uppgifter om vikten och tillväxten hos helt friska barn, ungdomar och ungdomar i åldern från 2 till 20 år. (Rekommenderad vikt av barn från födsel till 3 år finns i artikeln "Hur mycket ska en baby väga")?

Så, bara personen vet själv hur mycket han behöver väga. Och huvudindikatorn för viktnormen är personlig komfort och välbefinnande.