Huvud
Massage

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Typer av byggnad. Förhållande mellan höjd och vikt. Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt

Välja en diet, någon kvinna hoppas bli mer attraktiv, som andra, få chans att klättra karriärstegen. Genom att ställa in ett mål kan du acceptera vissa restriktioner i mat, och då verkar de inte ansträngande. Men till att börja med behöver du fortfarande ta reda på vilken typ av resultat du behöver sträva efter.

Idealisk figur - idealisk vikt

Först och främst måste du köpa skalor för att använda dem för att ta reda på din riktiga vikt. Först efter detta kommer det att vara möjligt att bestämma hur många kg att bli av med. Det finns dock situationer när du måste öka vikten för att få den perfekta siffran. När allt kommer omkring skiljer sig människor inte bara i karaktär, utseende, men också i kroppens struktur. Därför är det väldigt viktigt att bestämma den individuella kroppstypen för att fastställa de idealiska proportionerna.

Typer av kvinnans kroppsbyggnad

Det finns 3 grundläggande typer av fysik:
1. Tunnben (astenisk) typ av byggnad. Hos kvinnor med denna typ av kroppsbyggnad är benen långa, benen är tunna, nacken är också lång och tunn, musklerna är relativt svaga. Som regel har företrädare för den tunna benet en liten vikt; De är aktiva, aktiva, och även med ökad näring blir de inte feta på en gång, eftersom de spenderar energi snabbare än att ackumulera.
2. Normal (normostenisk) typ av byggnad. Kvinnor i denna fysik hade tur. Som regel har de en vacker, proportionellt vikad figur. Huvudkroppsstorleken är rätt förhållande.
3. Bredbenet (hyperstheniskt). Hos kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad är kroppens tvärgående dimensioner större än de hos normostenik och asthenik. De utmärks av stora, tjocka och tunga ben; Axlar, thorax och höfter är breda; fötter korta. Kvinnor som har denna typ av kroppsbyggnad är mest benägna att fylla. De måste vara särskilt stränga om deras kost.

För att avgöra vilken typ kroppen, räcker det att mäta omkretsen av handleden arbetar händer astenikov det är mindre än 16 cm i normostenik - från 16 till 18,5 cm i hypersthenics - mer än 18,5 cm.

Tillväxt

En kvinnas tillväxt spelar en viktig roll för att bestämma sin idealvikt. Under lång tid ansågs följande grader av kvinnors tillväxt klassisk:
- låg - 150 cm och under;
- under genomsnittet - 151-156 cm;
- medium - 157-167 cm;
- högt - 168-175 cm;
- Mycket hög - 176 cm och högre.

Under det sista kvartalet av XX-talet. på grund av acceleration i denna skala modifierades: urbenat och för normala kvinnor genomsnittlig kroppstyp (normal) kan betraktas tillväxt från 166 till 170 cm, och för den fina-urbenat - från 168 till 172 cm.

Längden på benen

Självklart beror tillväxten i stor utsträckning på benens längd. Efter mannequin yrket blev en av de mest prestigefyllda och högbetalda, långa ben blev fashionabla. Men i praktiken måste vi naturligtvis vara nöjda med vad naturen har gett oss. Längden på benen ska mätas från vertexen (detta är lårbenet, mitt emot höftleden) till golvet.

Långa ben är som regel karaktäristiska för långa kvinnor av normostenisk och speciellt asthenisk typ av bygg. Små kvinnor brukar ha korta ben, men om de är proportionella mot höjden, lider inte figuren. Om längden på benen är mer än hälften av höjden kan kroppen anses vara korrekt (proportioner observeras). Ben anses vara korta endast om längden är mindre än hälften av höjden. Oftast finns detta disproportion hos lågvuxna kvinnor av hypersthenisk typ av kroppsbyggnad. Men i det här fallet kan du visuellt gömma den befintliga disproportionen med skor på klackar.

En vacker figur kan också övervägas om längden på benen är mer än hälften av höjden med följande värde:
- för storbenad - med 2-4 cm och mer;
- hos dem med normal kroppstyp - 4-6 cm;
- i tunnbenad - 6-9 cm.

Till exempel, om en 168 cm höjd och kroppstyp i normala kvinnliga ben är lika med 90 cm längd, proportionerna av dess form kan anses vara perfekt: 90 - (168: 2) = 6.

Harmoni av horisontella linjer

Efter att ha fastställt normerna för vertikala proportioner kan vi gå vidare till bestämningen av horisontella relationer. Först bör du mäta omkretsen på bröstet, midjan och höfterna. Traditionella standarder för mannequins (90-60-90) är bra för långa skönheter som utför på podiet. En liten, klumpig kvinna som vill se statligt och attraktivt, bör sträva efter olika normer.

För kvinnor med normal kroppsbyggnad är det perfekta förhållandet vid vilken omkretsen av bröstet är lika med halva tillväxten plus 2-5 cm. För att bestämma storleken på bysten, måste du mäta omkretsen på bröstet och få resultaten lägga 8-10 cm. För att beräkna den ideala storleken på en midja Tillväxthastigheten bör subtraheras 100-105 cm. Höftens storlek ska överstiga omkretsen av midjan med ca 30 cm.

För fina-urbenat flickor kan anses vara normalt förhållandet vid vilket bröstomfång är 84-86 cm och omkretsen av byst 4-6 cm fler av dessa värden. Midjan på dessa tjejer är vanligtvis tunn - 60-64 cm, och omkretsen av höfterna är ca 30 cm större. Hos kvinnor som har en bred kroppstyp är dessa satser signifikant högre. Korsets omkrets bör således överstiga hälften av tillväxten med 8-10 cm; för bestämning av omkretsen av bysten till omkretsen av bröstet bör läggas 8-10 cm Vid 166-168 cm höjd är perfekt med midjemått på 70-76 cm.; Höftens omkrets bör vara 25-28 cm mer.

Förhållande mellan höjd och vikt. Metoder för att bestämma vikten

Så beror kroppsvikten på kroppens kroppsbyggnad, höjd och ålder. Det är lättast för en modern kvinna att bestämma sin normala vikt, förtroende för vetenskapens beräkningar. Det enklaste sättet är att använda den föreslagna formeln på 1800-talet. känd fransk antropolog Paul Brock: vikt i kilo är lika med tillväxt i centimeter minus 100. Idag kan denna formel lämnas till äldre. För 18-50-åringar, enligt de senaste idéerna, är det nödvändigt att ta ytterligare 5-10% av vikten från det erhållna resultatet.

Beräkna normalvikt noggrant med hjälp av det sk Quetelet-indexet: vikt i gram ska delas med höjd i cm. För kvinnor i åldrarna 16 till 40 år multipliceras tillväxten i centimeter med viktkoefficienten som motsvarar ålder och kroppstyp. I genomsnitt kan det se ut så här: med en tunn skinntyp för varje centimeter av tillväxt är det tillräckligt att ha 325 g vikt; kvinnor med normal kroppstyp - 350 g, och de som skiljer sig i breddstypen, - 375 g.

Det bör understrykas att kvinnornas idealvikt (speciellt de vars tillväxt är under 160 cm) borde vara mindre än normalt med 10-15%. Lågvuxna kvinnor åtminstone upp till 20 år, är det önskvärt att ha en vikt på 3-5 kg ​​mindre än normalt.

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Tabell över tillväxt, vikt och ålder, hur mycket en person borde väga

Ofta uppstår frågan om hur många människor som ska väga i denna eller den här åldern, från de som av någon anledning är missnöjda med sitt utseende. Men det betyder inte att man, även i det här fallet, borde självklart orientera sig mot vissa bord, vilka i storheten i nätverket representeras av många.

Det finns många alternativ för hur mycket en person borde väga, bordet, åldern, vikten, höjden som anges är olika beroende på författarens visioner. Nedan är de mest populära sätten att beräkna korrespondens av viktningsparametrar till tillväxt. En underbar kostprodukt - rågkli: fördel och skada, hur man tar.

Det enklaste sättet att beräkna

För honom krävs inte komplexa mätningar. Tillräckligt för att veta din längd i centimeter, av denna siffra, subtrahera 100 och den resulterande nummer för att lägga till eller 10, om det är en man eller subtrahera 10 om den beräknade vikten av kvinnan.

Intressant! På ett exempel ser det ut som följer. Tillväxt kvinnor är 167 cm. Subtrahera från denna figurerna 100 och 10 varv värde 57. Denna genomsnittliga vikten, avvikelser från vilken kan ses på båda sidor, eftersom mycket beror på kropps typ, ålder, livsstil.

Tabell med hänsyn till byggets specificitet

I den här versionen av beräkningen av hur mycket en person ska väga, tar bordet (ålder, vikt, höjd, där anges med siffror) hänsyn till tre typer av fysik. Relationen här ses inte bara av kön, men också av genetiska utvecklingsegenskaper.

Det finns tre typer av fysik, som var och en har sina egna egenskaper:

 • asteni;
 • normostetichesky;
 • giperstetichesky.

Den första typen innehåller de mest "lätta" människorna. De kännetecknas av en bräcklig kroppsbyggnad, långa extremiteter, tunna ben, ett svagt muskulärt skelett. Tall och smala människor eftersom det ofta kallas astenik men de tunnhet är olika och det är viktigt att inte hoppa över linjen när hon kommer att växa in i smärtsamma.

Den andra typen är den mest harmoniska och proportionella. Man tror att kvinnor med denna kroppsbyggnad är vackraste, eftersom de har former, men det finns ingen antydan om den moderna dagens dystrofi.

Hypersthenisk typ lider oftast av tung vikt, eftersom dess representanter har ett brett ben, vars massa i sig är en storleksordning större än den för asteni. Men det betyder inte att närvaron av breda höfter eller axlar är en ursäkt för att ackumulera extra pounds på dem. Obalanserad näring kan disfigure någon typ av figur.

Åldersbegränsningar innebär i detta fall möjligheten att minska dessa indikatorer med 5-7% till 30 år och öka dem med 10% efter 50 år. Redoxin Light: en förstärkt formel, recensioner av bantning 2015, pris och annan viktig information.

Normal vikt av en kvinna

Vilken kvinna som helst ser attraktiv ut. Och attraktiviteten, som vi vet, beror till stor del på kvinnans vikt.

Normal vikt av en kvinna

Vi föreslår att du använder vår tjänst, som bestämmer din normal vikt. Det bör noteras att det är en mängd värden. Och om din vikt går in i detta intervall, behöver du inte oroa dig. Du kan också beräkna kroppsmassindex och din idealvikt.

OBS! Vill du spara på räkningar? Läs VVS-av Ivan Goncharov. Det är bara nödvändigt... Läs mer...

Normal vikt av en kvinna

Om du inte känner till din normala vikt eller behöver ringa / släppa några pund - har vi skapat för dig en tjänst som definierar normal vikt av en kvinna. Du kan hitta din höjd i bordet och se din normala vikt. Eller skriv in det i kalkylatorfältet och det automatiskt på nätet kommer att beräkna din normala vikt.

Tabell över normalvikt och höjd hos en kvinna

Tjejer, du måste delta i sport, oavsett vilken ålder du är! Anna skriver att efter operationen hennes läkare är inte tillåtet, och så - jag hade två bukoperationer, efter den andra operationen tre dagars intensivvård, allvarliga problem med ryggen och läkare cervicothoracic avdelningen sade också att det är omöjligt att anstränga etc. Har botat upp till 2: e grupp av fysisk oförmåga..... Har också vägrade mig. Vikt var alltid under normal, även om den magera aldrig såg ut. För att göra det kort, jag skulle säga att efter en lång dödskamp, ​​tog jag upp sporten Bubnovskaya system engagerad sedan 2012, nu är jag 55 år gammal, vikt 60 kg, etc. Längd 166 cm. Ingen magen, inga rynkor, celluliter och andra saker inte sett)))) )) Ira sa rätt, du kan väga 52 kg, men om musklerna är luddiga så blir inte utseendet så varmt. Så Anya, sluta tortera dig med alla typer av dieter, lokalisera och Internet Bubnovskaya gymnastik, och börjar att engagera. tro mig. du kommer att vilja leva!)))) Det är inte bara ord, det har verifierats av dig själv. Jag kunde inte gå utan hjälp, men nu flyger jag helt enkelt! Lycka till alla!))))) Och förresten, dieter aldrig själva inte torteras, det är bara efter operationen följs. Jag är för en separat mat: om proteinerna bara är med grönsaker är kolhydrater exakt samma - med grönsaker. Och kolhydrater - första halvan av dagen. proteiner - andra halvan av dagen.

Tja, jag gått ner i vikt med 60do49 (49.500).och nästan förlorat zhizni.Teper jeans, storlek 25 igen, slitage XXS-XS.Rost naturligtvis densamma :-) Men allt detta skulle vara glad om vid glycoprivous och avfettas jag gjorde inte diet för att förlora några dagar volos.Za sjunkit så mycket att nästan ingenting ostalos.Krome på huvudet, vikt och NARS komma nära märke 50kg.Tolko på grund av det faktum att min mage och kroppen inte behöver mer än normala mängder mat och jag äter lite, jag håller fortfarande på 49kg.Lichno jag inte anser mig ett skelett, men kollegor hävdar att jag har en sjukdom, p al jag fortfarande inte ser den verkliga bilden: det faktum att jag har blivit en påse kostey.No Jag är verkligen ledsen volosy.Mne mycket gorko.Razvilas ännu djupare depressiya.Mne har ingen lycka från någon pohudeniya.Uzh Jag önskar att jag stannade i samma vikt med följande parametrar: 85-70-92 än har förlorat volos.A hår var mycket vacker, gustymi.Vse galen med zavisti.Teper jag gillar trasiga katt med uttorkad hud, hår kom ut, slocknade ögon och fullständig brist på önskan att leva. Det låter hemskt, men det är sant. Jag förlorade alla livsguider, styrkor (även bara gå), jag förlorade hennes minne (bokstavligen), förlorade incitamentet att leva... Och det är nödvändigt att leva med mig, och att arbeta för dochka.Mne neo.Nado efter jobbet och på helgerna för att stå i timmar på gården och hålla ett öga på henne att göra med hennes lektioner är det nödvändigt att träffa henne på kvällarna i skolan, är det nödvändigt tuscany väskor från butiker, måste vi förbereda för det... det var strax före nevynosimo.A sig även med glädje och sprang på en promenad med henne och ha kul att göra lektionerna, och allt är bra, jag kontrolirovala.Teper Jag glömmer bara allt. Jag skämmer redan för folk. De ser mig konstigt. Ja och om var du kan få pengar för att det finns, om jag gör jag inte är tillbaka på rabotat.A bolnichnom.Vrach sa att jag har en verklig anareksiya och att håret inte kommer att upphöra att falla (även om mycket mycket mer) medan jag inte ska äta det, animaliska fetter Ja pobolshe.Ya vysohla.Poluchaetsya hur mycket kastade sådana mänskliga ansträngningar, och så mycket igen neberu.Ved hunger jag själv inte dö, men vägrade att fetter och kolhydrater, som i själva verket, och vi måste göra om du vill gå ner igen ves.Budu tekakor med tjocka kinder, men redan utan hår. Och för vilka Inte så... Nu är det bara gloat kollegor: "Tja, det är tunn, och nu en hel del pengar för att återställa viljan att spendera...".Jag har tillbringat en nätt summa på vitaminer och preparaty.Delala några mycket effektiv mask -vrode bättre stalo.No men jag fortfarande päron och en hel del stress som jag upplevde förra mesyatsy.Voobsche hela mitt liv är en stor stress, är dock ålder ålder, och med åldern blev jag svårt att uthärda allt som sett förut och övervinna mycket enklare. Så här började allt innan det nya året. där jag fick värre och huzhe.Ya upphörde att sova, förlorade sin aptit, inte längre älskar semester sebya.V nyårs är bara usugubilos.A efter semestern var jag i svår depression och hon gav sig själv en rapport som förr eller senare, med mig om att -Det dåliga sluchitsya.Mne trodde heller jag allvarligt sjuk, eller jag ska komma på grund av spridning och nedsänkt i sorg i mashinu.Vot fick jag sjuk så mycket som knappt levande ostalas.Kollegi förstod inte vad plötsligt hände mig, varför jag så kogalolonno har förändrats och från den glada flickvännen KI har blivit en sådan förtvivlad cheloveka.Vse tak.A nu även hår... Att de återhämtade sig till ett minimum av 5. Och detta år med en balanserad kost och full pokoe.A vila jag bara snitsya.Doma släktingar så tyrannis mig, jag överraskad själv jag bodde även 32let.Esli vara åtminstone familjen var min utlopp och Oprah, jag är lättare att få alla problem på rabote.A visar sig, hela mitt liv, och en av de mycket sebya.Sboy alla livs system var bara neizbezhen.Nikto inte kommer att stå Ingen!

Jag är inte över 160cm, 32goda, kvinnor förlossningen är mycket enformigt arbete, ofisnaya.Za 6y.o. återhämtade nästan 60kg.Normostenicheskoe teloslozhenie.Uzkie axlar och i allmänhet smal, men tyvärr jag inte hudoschavaya.Vo lite för mycket fett, även om midjan har alltid varit (min mors gener östra).I typ av Anastasia Zavorotnyuk.Normalno ros.44 att komma in, men det är inte ett tecken på något, för hur mycket fett... och han vezde.Da och polnovpty ben i lyazhkah.Pokupala byxor 38, och ibland lchzhkah passerade med svårighet. Och även om alla grannar fortsatte att ringa mig petit och smal, men titta på mig själv Jag var en spegel protivno.Tem mer, allt detta fett, inte bara stora ben, täckt med ett tunt lager av kozhi.Vot min moster ok.181sm det takaya.Vse hävda skelett, smärtsamma, och jag var så nravitsya.Bolshe än någonsin det var som deras normal vikt, men det verkar av någon anledning till berget (särskilt mot bakgrund av min lilla familj, där alla små och uzkokostnye).Nikogda mycket lite inte vägas, men stolko- tozhe.I inte har möjlighet att idrotta och inte vill.En missade ett par veckor, återigen alla segel och ännu värre sdelaetsya.Da och dohlyachka ya.Begat och stam (efter operation s) nelzya.Eto vyhod.Ya inte alltid sett ut i pohudenii.Odnazhdy tunn för att 42-44i nästan umerla.Hudela golodaniem.Pri begränsa min konstitution, blev jag en obefintlig storlek, såg ut som en cancerpatient eller ett första väghyvel, ovänliga människor viskar bakom ryggen. men 45mne nravilos.Luchshy samma vikt som jag märkt, nästan all-50.I lång och shirlchennyn och små ser bra ut i den. Ingen näring, är ingen begränsning inte hjälpt någon gramm.Pri denna gaomonadnogo och avvikelser, som inte bylr.No tanken att 32ya väger 60 och hur mycket kommer jag i 35-40 zhutko.Potom gjort mycket sjuk, 7 dagar åt och drack, och hon förlorade 6kg.Teper väger 52-53 nedan väl nikak.Stoit åtminstone en bit av något att äta, plus 1 kg, dricka lite mer vatten, plus 1kg.Prihoditsya golodat.No nästan alla uppskattade, och säga, redan otoschala.Vse kläder 44prosto ogromna.Teper bära sig 40-42 och jag förstår att naturligtvis blev mycket mindre så luchshe.I kinder (och de har en mycket stor även själv ensam) 0,48-50 kommer att bli bra! Men mogu.Tak det handlar om konstitutionen och fett prosloyki.Moya kollega chesit inte mycket, försöker gå ner i vikt, men siffran-perevprnuty treugolnik.Verh-ogrlmny, bottom-bred men flat, fötter sticker ut från en stor kropp, och hans händer även hudye.Dumayu, benen inte längre vara tunnare, men jag gå ner i vikt upp och ner borst proportsionalno.Dazhe händer och huvudomfång, stopy.Vse handskar och Sharkey bolshie.Vse 36 shiroki- benflugor. Så jag rekommenderar inte dig att gå ner i vikt. Jag delar bara min historia.

Jag är en gammal man, jag 60, jag väger 58 Nu tillväxt 150. 7 år sedan vägde 75 kg, var sjuk och 4 m prov låg på sjukhuset, där tunna till 48 kg, och såg ut som ett skelett med huden, även av allt att döma har Jag hade en normal vikt. Så allting är individuellt. Nu vill jag förlora 3 kg, men inte mer.

Jag var över 50, vägde 75, efter en lång sjukdom förlorade jag 48, min höjd är 150 nu (det var mer i min ungdom). Så, trots den "normala" förment vikt såg jag ut som ett skelett, täckt med läder. Nu, efter 6 år väger jag 58 kg, jag ser bra ut, jag vill verkligen förlora 3 kg, jag blir ännu mer normal, men inte längre, så att jag inte kommer att bli en skelett igen. Så allting är individuellt.

Pipetter! Alla galen?

med en tillväxt på 166 och kan väga 66 kg, om att göra sport inte är något att hänga budet.mozhno väger 56 kg utan sport kommer zhivot.govorite sidor och tunnare och upp till 52 vseravno inte stroynyashkoy hon tyaryala innebär huvudsakligen muskler, inte fett.

Något slags skräp. Vid tillväxt 166 normal vikt från 52 till 66? Min vän vikt var 56, och på baksidan veck av fett, tjocka flanker och veck under brösten, magen samtidigt hängande. Så är det normalt för tillväxt 166? Hon är nu tunn till 52 och ser fortfarande inte ut som en smal björk.

Hur mycket ska en person mellan 2 och 20 år väga?

Det finns inget entydigt svar på frågan om "rätt" vikt och höjd hos en person. Förutom det finns många objektiva skäl, oberoende av människans vilja, eftersom själva natur gör justeringar av dessa siffror, påverkar klimatet, miljön, även om de inte relaterade till genetiska faktorer.

Några av de olika rekommendationerna för att bedöma den optimala vikten och dess justering slår helt enkelt av charlatanism eller dystrofiska modetrender.

Därför kommer vi inte inom ramen för denna artikel att ge konkreta rekommendationer utan bara ge statistiska uppgifter om vikten och tillväxten hos helt friska barn, ungdomar och ungdomar i åldern från 2 till 20 år. (Rekommenderad vikt av barn från födsel till 3 år finns i artikeln "Hur mycket ska en baby väga")?

Så, bara personen vet själv hur mycket han behöver väga. Och huvudindikatorn för viktnormen är personlig komfort och välbefinnande.

Hur hittar du din idealvikt. 5 sätt och beräkningsformler

Drömmer om idealvikten, skulle det vara trevligt att veta exakta siffror av idealet. I kilo. Annars riskerar vi att ta bort oss från verkligheten.

Man tror att den idealiska vikten - det här är det du hade i 18 år. Det är önskvärt att rädda hela livet. Men om du har kommit bort från idealen för de senaste 15-20 åren eller mer, försök inte att återvända till det utan kostnad. När allt kommer omkring, vart 10 år av livet, minskas kroppens energiförbrukning med ca 10%. Följaktligen lägger vi ungefär 10% (5-7 kg) varje 10 år: först från den idealiska tyngden, senare från den vi har. Och att köra fett ska vara snyggt med fokus på samma 10%, bara ett år. Dessutom är det bättre att inte sträva efter en artonårig vikt, men att beräkna ditt nya ideal enligt en av de medicinska formlerna.

Brockformeln

Idealisk vikt för män = (höjd i centimeter - 100) · 1,15.

Idealisk vikt för kvinnor = (höjd i centimeter - 110) · 1,15.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 170 cm = (170-110) · 1,15 = 69 kg.

Visst kommer många denna formel att återkalla den långvariga "tillväxten minus 100" för män och "tillväxt minus 110" för kvinnor. Det här är verkligen en förbättrad version av den gamla formeln. Det faktum att den tidigare versionen krävde att alla skulle vara fitnessmodeller, tog inte hänsyn till ålder eller kroppstyp. Därför kunde den inte passa in i människor med tunga ben och stora muskler, inte heller kvinnor med uttalade höfter och bröst. Därför har forskare utsatt Brocks gamla formel för bearbetning, och i sin nuvarande form ser den ganska realistisk ut.

Drömmen om Lorentz

Den idealiska vikten av en kvinna = (höjd i centimeter - 100) - (tillväxt i centimeter - 150) / 2.

exempel: Den idealiska vikten hos en kvinna är 165 cm = (165-100) - (165-150) / 2 = 65-15/2 = 57,5. Idealisk vikt - 57,5 ​​kg!

Observera att denna formel endast har utvecklats för kvinnor och inte på något sätt passar det starka könet. Vid första anblicken är det för krävande på vikt jämfört med den förbättrade Brock-formeln, och pekar mer på idealvikten när du var arton. Ändå är det helt överensstämmande med kroppsindex (BMI), så det är ganska möjligt att använda det. Om du är frustrerad med de föreslagna siffrorna, glöm det bara och använd en annan formel. Förresten, för kvinnor över 175 cm passar det fortfarande inte.

Tabell av Egorov-Levitsky

Det finns ingen enskild författare med den här metoden, och inga formler krävs heller. Du behöver bara veta din höjd, väga dig själv och jämföra data med bordet. Observera att här inte är idealisk vikt, men det maximala!

Max tillåten kroppsvikt

Kalkylator med normal vikt

för vuxna, barn och gravida kvinnor

Ange dina parametrar eller ditt barns parametrar och bestämma hur mycket kroppsvikt som motsvarar normen. Om vikten är mycket högre än normen beräknas inte bara beräkningen av normalvikten utan även de mellanliggande landmärkenna, vars prestanda väsentligt minskar belastningen på kroppen.

Under ett bekvämt skal döljer viktminskningen flera matematiska modeller för att bestämma normalvikt: separat beräknad norm för vuxna, separat för barn (du kan beräkna kroppsvikt även för nyfödda), separat för gravida kvinnor. Använd din hälsa!


Hur man bestämmer vikten av vikt?

För att beräkna viktnormen av vuxna kroppsindex (BMI) används. I den första hälften av XIX talet belgiska vetenskapsman Adolf Ketle märkte att hastigheten för en vuxen vikt är väl interpolerade funktion av formen BMI = W / H 2 varvid BMI (body mass index, BMI) - variabel som erhålls genom att dividera vikten (W) per person i dess tillväxt (H), kvadrerad. Dessutom, ett århundrade senare, år 1972, den amerikanska forskare Ancel Keys fann att om endast baseras på tillväxt och humant vikt, är Quetelet formeln en god prediktor av fett i den mänskliga kroppen, och följaktligen bristen på, eller ett överflöd av viktnormen.

Som det följer av ovanstående är det mycket lätt att bestämma BMI-din - dividerar din vikt med höjden, kvadrerad.
Så, för tillväxt 1,80 m och vikt 80 kg BMI = 80 / (1,8) 2 = 80 / 3,24 = 24,7.

Efter beräkning av BMI, för att bestämma om vikten är korrekt eller korrekt, är det bara nödvändigt att använda följande tabell:För barn och gravida kvinnor En universell formel kunde inte hittas, så de så kallade "centilborden" används för att bestämma normen. Trots det konstiga namnet är det inte svårt i hundraårsborden. Föreställ dig att hundra barn byggdes, som i lektionen för fysisk utbildning, i tillväxt. De som är närmare centrum, kommer att kallas "normala", jättarna som står i början av linjen, för att bestämma den "stående" (tre av de första, det högsta beloppet till "percentilen intervall av 97%"), och tre av de senare, den minsta, kalla "underdimensionerade" (tre som står i slutet kommer att vara ett "centilintervall på 3%"). Därför oroa dig inte om barnets höjd eller viktökning under graviditeten inte överensstämmer med normen. När allt kommer omkring, om det finns människor med normalt, det är genomsnittligt, utveckling, så finns det de som utvecklas med en hastighet över eller under genomsnittet.
Genom att mäta tillväxten och vikten hos barn i olika åldrar bygger forskare centilbord, enligt vilka barnläkare bestämmer om barnet utvecklas normalt. Du kan bestämma graden av tillväxt och vikt av ditt barn eller öka din vikt under graviditeten med hjälp av kalkylatorn ovanför.
Dessutom skapas centilbord för att bestämma normen för huvudomkretsen, bröstomkretsen och andra parametrar. Till exempel är följande centiped tillväxt och vikt tabeller för tjejer och pojkar. För att inte beräkna normen för liknande tabeller kan du använda vår kalkylator.

Formel för beräkning av idealvikten

Idealisk vikt - vad är det? Denna fråga ställs av nästan varje person på olika stadier av sitt liv. Kvinnor är mer benägna att möta problemet med övervikt än män, men från detta förlorar den inte sin relevans för det starkare könet. Överdriven kroppsvikt påverkar inte bara utseendet utan också hälsa, eftersom det är en stor och daglig belastning på inre organ och blodkärl. Brist har också en negativ inverkan på kroppens vitala aktivitet, så det är bättre att hitta din "gyllene medel". Så vad borde vara den perfekta vikten att se ut och må bra ut?

Vad bestämmer idealvikten

Det är viktigt att förstå att samma mått av ideell vikt för alla inte existerar. För en person bekvämt är ett register över 60 kg, och för ytterligare 80 kg, även om de har samma längd, ålder och så vidare. D. Om personen känns bra, inte lider av kroniska sjukdomar, det stör inte sömnlöshet, andnöd och andra tecken på obehag, då kan hans vikt anses vara idealisk, men bara för honom.

Viktoptimitetstabell

Hälsotillståndet är långt ifrån det enda kriteriet för att bestämma idealvikten. Moderna nutritionists, tillsammans med läkare, har utvecklat flera metoder för beräkning, som du kan ta reda på det mycket "gyllene medelvärdet" för både män och kvinnor.

Kroppens vikt påverkas alltid av följande faktorer:

 • Kroppstyp.
 • Tillväxt.
 • Ålder.
 • Ärftlighet.
 • Sexuellt tillbehör.

Den ideala vikten beräknas med hjälp av speciella tabeller och formler. Sådana metoder är inte lämpliga för alla, i det här fallet rekommenderas att du använder en speciell kalkylator som gör att du kan bestämma rätt vikt för män och kvinnor. Beräkning i detta fall utförs automatiskt. Din uppmärksamhet erbjuds flera sätt att välja.

Lorentz-metoden

Denna formel är enkel. För att bestämma idealvikten behöver du bara veta din höjd, vi kommer att beteckna den som L. Efter mätningen, fortsätt till beräkningarna för vilka formeln används:

X = (L-100) -0,25x (L-150)

Den idealiska vikten för en tjej, vars höjd är 164 cm, är till exempel:

(164-100) - 0,25x (164-150) = 60,5 kg.

Observera att denna formel inte tar hänsyn till en persons ålder och kön, så det kan inte kallas universellt. Beräkningen rekommenderas att använda flickor upp till 25-30 år.

Ibland är det väldigt svårt att uppnå en idealvikt

Cutle Metoden

. "Summan av kardemumman är att gå ner i vikt utan att ge upp livsmedel. Du kasta snabbt övervikt och därmed få ut det mesta tight mage och skinkor, samt en vacker midja. Hemligheten ligger i en otrolig produkt uppställning."

Med ett högt kroppsmassindex blir viktminskningen ännu snabbare - upp till 4 kg per vecka. Utan att skada din kropp med chockerande dieter har många TV-stjärnor redan förvärvat figuren av sina drömmar!

Denna formel är också känd som "Katle index". Beräkningen ger ett värde för vilket det finns vissa gränser.

 • Värdet 18 till 25 är normen.
 • Värdet är mindre än 18 - underskott.
 • Värdet är mer än 25 - överskott kroppsvikt.

För att beräkna indexet måste du veta din höjd och vikt. Vidare anges dessa värden i formeln:

Index Catle = Vikt, kg: (Höjd, m) ²

Det vill säga om en person väger 82 kg och hans höjd är 1, 67 m, får vi följande resultat:

Självklart är kroppsvikten i detta fall överdriven.

Brockformeln

Den franska antropologen erbjuder en enklare beräkning som är känd för många:

Naturligtvis är denna formel inte universell eftersom det inte tar hänsyn till ålder, kön etc. Men med tiden har vissa förändringar införts i Paul Brocks beräkning:

Om tillväxten är 165 cm eller mindre, används formeln (Höjd, cm) - 105

Om höjden är 166 - 175 cm används formeln (Höjd, cm) - 100

Om höjden är över 175 cm används formeln (Höjd, cm) - 110.

Beräkna idealvikten för tjejer och kvinnor

Den idealiska vikten för en tjej är logisk att beräkna med hänsyn till bröstvolymen. För att beräkna önskat kroppsmassindex måste du också veta din tillväxt. Vidare kan den ideala kroppsmassan beräknas enligt följande:

Höjd, cm × Bröstvolym, cm: 240

Om flickans höjd är 165 cm, och bröstets volym är 85 cm, så är den idealiska vikten för henne:

165 × 85: 240 = 58,4 kg.

Neglerformeln

Denna metod används för att bestämma ideal kroppsvikt för både män och kvinnor. För att beräkna önskad indikator behöver du bara veta din höjd (L) och ersätt sedan den i formeln:

X = 45,3 + (L-152,4) × 0,93 (formel för kvinnor)

X = 48+ (L-152,4) × 1,4 (formel för män)

Om en kvinna har en höjd av 166 cm, ska hennes kroppsvikt helst vara:

45,3 + (166-152,4) × 0,93 = 58 kg

För en 175 cm lång man är beräkningen enligt följande:

48 + (175-152,4) × 1,4 = 79,7 kg

Viktberäkning med ålder

Denna formel tar hänsyn till både höjd, ålder och kön. Trots komplexiteten i beräkningarna beaktar metoden alla nödvändiga parametrarna.

X (kvinnlig) = 0,9 × (50 + 0,5 × (Höjd, cm -150)) + 0,5 × (20 år)

Om åldern är 35 år, höjden 165 cm, då blir den idealiska kroppsvikten lika med 59 300 kg.

X (hane) = 1 × (50 + 0,5 × (Höjd, cm -150)) + 0,5 × (20 år)

Om manens ålder är 35 år, och höjden är 177 cm, blir hans ideal kroppsvikt 71 kg.

Viktkalkylator

Kalkylatorn är bekväm för alla som vill veta sin idealvikt, men kan inte beräkna av någon anledning. Många på grund av sin anställning kan inte hitta tid att göra alla nödvändiga mätningar och ta reda på hur mycket de behöver väga. Viktkalkylatorn fungerar på grundval av speciella algoritmer, som innehåller de mest komplicerade formlerna, men de ger de mest exakta resultaten.

Beräkna din vikt med alla parametrar är inte svårt. Det spelar ingen roll om du väljer en räknare eller en av formlerna, resultatet ska inte betraktas som den enda korrekta. Alla ovanstående metoder är bara en rekommendation baserad på allmänt accepterade normer. Siffrorna i formlerna väljs med hänsyn till de genomsnittliga uppgifterna, så även en automatisk kalkylator kan inte garantera att resultatet blir 100% pålitligt och du behöver definitivt väga så mycket.

Vid beräkningen ska åldersgränsen beaktas, eftersom metaboliska processer avtar under åren. Arbetets natur är också viktigt, liksom typ av temperament. Var och en av oss har en annan benmassa, och ingen av formlerna tar hänsyn till typen av kroppsbyggnad.

Det finns speciella normer och index för förhållandet mellan kroppens fett och muskelmassa, vatteninnehållet i kroppen etc. Oftast används specialvågar med en analysator för bestämning. Om en person gör sport kan han väga tyngre på grund av övervägande av muskelmassa i kroppen. Ibland uppstår övervikt på grund av otillräckligt arbete hos njurarna, vilket medför att vätska kvarhålls i kroppen.

Låt oss dra en slutsats: det finns ingen ideell vikt för alla. Om en person är nöjd med en av formlerna och det erhållna resultatet betyder det inte att han också kommer att närma sig en annan. Och kom ihåg, oavsett hur du försöker att beräkna normen själv, eller med en räknare, är det viktigaste att sträva efter en idealfigur att inte förlora din hälsa!