Huvud
Strömförsörjning

Tabell över vikt i förhållande till tillväxt

På den givna sidan av en webbplats tabeller med normal vikt i en paritet med tillväxt av personen erbjuds, med hänsyn också till typ av en byggnad.

Det finns tre typer:

1) hypersthenics - en man med korta armar, ben, nacke och breda axlar.

2) normostenik - en genomsnittlig person med en genomsnittlig metabolisk hastighet.

3) astenik - en person med ökad metabolism, smala axlar, långa ben och armar.

Hur bestämmer du din kroppstyp?

Med tummen och pekfingret på ena handen, ta tag i handleden på den andra där benet sticker ut. Om du inte kunde ta tag i - du är hypersthenic, om det hände med stor svårighet - normostenic, om det visar sig lätt - du är asthenisk.

Tabellvikt i förhållande till kvinnornas tillväxt

Tabell över förhållandet mellan höjd och vikt för män

Förutom "viktbordet" finns det beräkningsmetod förhållandet "tillväxtvikt" (förutsatt att din höjd är över 170 cm).

För att göra detta, från tillväxtens storlek (i centimeter), 110 tas bort. Det erhållna värdet är din vikt i kilo. För att vara mer exakt, för astheniker är det nödvändigt att ta 115, för normostenics - 110, för hypersthenics - 100.

Påverkar ålder tillväxtförhållandet?

Svaret är entydigt. Ja, det gör det verkligen. Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så.

Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - tillväxt
I - ålder i år.

Vad ska vara vikten med en ökning med 156 cm?

I genomsnitt, med en ökning på 156 cm, anses den normala vikten för män vara mellan 46 och 56 kg. Där 46 - magert, 56 - robust, är det föremål för normal hälsa, en naturlig byggnad, utan pumpad muskelmassa. Ytterligare vikt anses vara överflödig. För kvinnor är intervallet lite annorlunda. Vid samma 156 cm - anses det från 41 kg till 46 kg. - Mager, smal, 46 - 51 stark. Vidare - onödigt.

Om du är en normostenik beräknas idealvikten med formeln - VÄXT - 105. Det är i ditt fall det visar sig - 156 105 = 51 kg

Om du är asthenisk = det vill säga har du ett mycket tunt ben och ett mycket litet bröst, då måste du ta 10% från resultatet, det vill säga,

Om du är hypersthenic - det vill säga du har ett brett ben och ett brett bröst och sedan tvärtom, måste du lägga till 10%

Vad ska vara vikten med en ökning med 156 cm?

Vad ska vara vikten med en ökning med 156 cm?

För en kvinna med en längd av 156 cm kommer den normala vikten att vara mellan 46 kg och något högre, för en man på 56 kg. Men vi måste komma ihåg att allt är individuellt. Det viktigaste är att du känner dig bekväm i din viktklass.

Den normala vikten för denna tillväxt blir 46 kilo, det beror fortfarande på flickans ålder. Mindre än 40 kg borde inte vara, eftersom det kan leda till allvarliga sjukdomar i kroppen samt leda till amenorré.

Om du menar vad som ska vara normalvikt (eller, mer korrekt säga), kroppens normala vikt, så ska jag säga. Jag kommer att svara på att kroppens normala vikt med en ökning på 1 m 56 cm ska ligga inom 45,0-60,8 kg.

Beräkningen ska baseras på formeln för bestämning av kroppsmassindex. Hur man gör detta beskrivs i detalj i denna fråga.

Om du är en normostenik beräknas idealvikten med formeln - VÄXT - 105. Det är i ditt fall det visar sig - 156 105 = 51 kg

Om du är asthenisk = det vill säga har du ett mycket tunt ben och ett mycket litet bröst, då måste du ta 10% från resultatet, det vill säga,

Om du är hypersthenic - det vill säga du har ett brett ben och ett brett bröst och sedan tvärtom, måste du lägga till 10%

Vi kan på villkorligt sätt anta att det finns tre grundar i kroppen: med ett tunt ben, medium och brett (jag anger i mina egna ord). För den första formeln: tillväxten i cm - 110. Den andra: tillväxten - 100. Den tredje: tillväxten - 90. Se själv.

Vikt bör ligga inom det normala kroppsmassindexet (din vikt i kg dividerad med kvadraten av tillväxten i m, normalt kommer det att vara från 18 till 25). Hur många, individuellt. Du kan inte tillämpa ett kategoriskt nummer, till exempel 50, som det enda korrekta alternativet, oavsett fysik. Personligen, med denna tillväxt väger jag 55 kg och jag är helt nöjd.

I genomsnitt, med en ökning på 156 cm, anses den normala vikten för män vara mellan 46 och 56 kg. Där 46 - magert, 56 - robust, är det föremål för normal hälsa, en naturlig byggnad, utan pumpad muskelmassa. Ytterligare vikt anses vara överflödig. För kvinnor är intervallet lite annorlunda. Vid samma 156 cm - anses det från 41 kg till 46 kg. - Mager, smal, 46 - 51 stark. Vidare - onödigt.

idealiskt anses den vara 56 kg med några undantag

Normal vikt av en kvinna

Vilken kvinna som helst ser attraktiv ut. Och attraktiviteten, som vi vet, beror till stor del på kvinnans vikt.

Normal vikt av en kvinna

Vi föreslår att du använder vår tjänst, som bestämmer din normal vikt. Det bör noteras att det är en mängd värden. Och om din vikt går in i detta intervall, behöver du inte oroa dig. Du kan också beräkna kroppsmassindex och din idealvikt.

OBS! Vill du spara på räkningar? Läs VVS-av Ivan Goncharov. Det är bara nödvändigt... Läs mer...

Normal vikt av en kvinna

Om du inte känner till din normala vikt eller behöver ringa / släppa några pund - har vi skapat för dig en tjänst som definierar normal vikt av en kvinna. Du kan hitta din höjd i bordet och se din normala vikt. Eller skriv in det i kalkylatorfältet och det automatiskt på nätet kommer att beräkna din normala vikt.

Tabell över normalvikt och höjd hos en kvinna

Tjejer, du måste delta i sport, oavsett vilken ålder du är! Anna skriver att efter operationen hennes läkare är inte tillåtet, och så - jag hade två bukoperationer, efter den andra operationen tre dagars intensivvård, allvarliga problem med ryggen och läkare cervicothoracic avdelningen sade också att det är omöjligt att anstränga etc. Har botat upp till 2: e grupp av fysisk oförmåga..... Har också vägrade mig. Vikt var alltid under normal, även om den magera aldrig såg ut. För att göra det kort, jag skulle säga att efter en lång dödskamp, ​​tog jag upp sporten Bubnovskaya system engagerad sedan 2012, nu är jag 55 år gammal, vikt 60 kg, etc. Längd 166 cm. Ingen magen, inga rynkor, celluliter och andra saker inte sett)))) )) Ira sa rätt, du kan väga 52 kg, men om musklerna är luddiga så blir inte utseendet så varmt. Så Anya, sluta tortera dig med alla typer av dieter, lokalisera och Internet Bubnovskaya gymnastik, och börjar att engagera. tro mig. du kommer att vilja leva!)))) Det är inte bara ord, det har verifierats av dig själv. Jag kunde inte gå utan hjälp, men nu flyger jag helt enkelt! Lycka till alla!))))) Och förresten, dieter aldrig själva inte torteras, det är bara efter operationen följs. Jag är för en separat mat: om proteinerna bara är med grönsaker är kolhydrater exakt samma - med grönsaker. Och kolhydrater - första halvan av dagen. proteiner - andra halvan av dagen.

Tja, jag gått ner i vikt med 60do49 (49.500).och nästan förlorat zhizni.Teper jeans, storlek 25 igen, slitage XXS-XS.Rost naturligtvis densamma :-) Men allt detta skulle vara glad om vid glycoprivous och avfettas jag gjorde inte diet för att förlora några dagar volos.Za sjunkit så mycket att nästan ingenting ostalos.Krome på huvudet, vikt och NARS komma nära märke 50kg.Tolko på grund av det faktum att min mage och kroppen inte behöver mer än normala mängder mat och jag äter lite, jag håller fortfarande på 49kg.Lichno jag inte anser mig ett skelett, men kollegor hävdar att jag har en sjukdom, p al jag fortfarande inte ser den verkliga bilden: det faktum att jag har blivit en påse kostey.No Jag är verkligen ledsen volosy.Mne mycket gorko.Razvilas ännu djupare depressiya.Mne har ingen lycka från någon pohudeniya.Uzh Jag önskar att jag stannade i samma vikt med följande parametrar: 85-70-92 än har förlorat volos.A hår var mycket vacker, gustymi.Vse galen med zavisti.Teper jag gillar trasiga katt med uttorkad hud, hår kom ut, slocknade ögon och fullständig brist på önskan att leva. Det låter hemskt, men det är sant. Jag förlorade alla livsguider, styrkor (även bara gå), jag förlorade hennes minne (bokstavligen), förlorade incitamentet att leva... Och det är nödvändigt att leva med mig, och att arbeta för dochka.Mne neo.Nado efter jobbet och på helgerna för att stå i timmar på gården och hålla ett öga på henne att göra med hennes lektioner är det nödvändigt att träffa henne på kvällarna i skolan, är det nödvändigt tuscany väskor från butiker, måste vi förbereda för det... det var strax före nevynosimo.A sig även med glädje och sprang på en promenad med henne och ha kul att göra lektionerna, och allt är bra, jag kontrolirovala.Teper Jag glömmer bara allt. Jag skämmer redan för folk. De ser mig konstigt. Ja och om var du kan få pengar för att det finns, om jag gör jag inte är tillbaka på rabotat.A bolnichnom.Vrach sa att jag har en verklig anareksiya och att håret inte kommer att upphöra att falla (även om mycket mycket mer) medan jag inte ska äta det, animaliska fetter Ja pobolshe.Ya vysohla.Poluchaetsya hur mycket kastade sådana mänskliga ansträngningar, och så mycket igen neberu.Ved hunger jag själv inte dö, men vägrade att fetter och kolhydrater, som i själva verket, och vi måste göra om du vill gå ner igen ves.Budu tekakor med tjocka kinder, men redan utan hår. Och för vilka Inte så... Nu är det bara gloat kollegor: "Tja, det är tunn, och nu en hel del pengar för att återställa viljan att spendera...".Jag har tillbringat en nätt summa på vitaminer och preparaty.Delala några mycket effektiv mask -vrode bättre stalo.No men jag fortfarande päron och en hel del stress som jag upplevde förra mesyatsy.Voobsche hela mitt liv är en stor stress, är dock ålder ålder, och med åldern blev jag svårt att uthärda allt som sett förut och övervinna mycket enklare. Så här började allt innan det nya året. där jag fick värre och huzhe.Ya upphörde att sova, förlorade sin aptit, inte längre älskar semester sebya.V nyårs är bara usugubilos.A efter semestern var jag i svår depression och hon gav sig själv en rapport som förr eller senare, med mig om att -Det dåliga sluchitsya.Mne trodde heller jag allvarligt sjuk, eller jag ska komma på grund av spridning och nedsänkt i sorg i mashinu.Vot fick jag sjuk så mycket som knappt levande ostalas.Kollegi förstod inte vad plötsligt hände mig, varför jag så kogalolonno har förändrats och från den glada flickvännen KI har blivit en sådan förtvivlad cheloveka.Vse tak.A nu även hår... Att de återhämtade sig till ett minimum av 5. Och detta år med en balanserad kost och full pokoe.A vila jag bara snitsya.Doma släktingar så tyrannis mig, jag överraskad själv jag bodde även 32let.Esli vara åtminstone familjen var min utlopp och Oprah, jag är lättare att få alla problem på rabote.A visar sig, hela mitt liv, och en av de mycket sebya.Sboy alla livs system var bara neizbezhen.Nikto inte kommer att stå Ingen!

Jag är inte över 160cm, 32goda, kvinnor förlossningen är mycket enformigt arbete, ofisnaya.Za 6y.o. återhämtade nästan 60kg.Normostenicheskoe teloslozhenie.Uzkie axlar och i allmänhet smal, men tyvärr jag inte hudoschavaya.Vo lite för mycket fett, även om midjan har alltid varit (min mors gener östra).I typ av Anastasia Zavorotnyuk.Normalno ros.44 att komma in, men det är inte ett tecken på något, för hur mycket fett... och han vezde.Da och polnovpty ben i lyazhkah.Pokupala byxor 38, och ibland lchzhkah passerade med svårighet. Och även om alla grannar fortsatte att ringa mig petit och smal, men titta på mig själv Jag var en spegel protivno.Tem mer, allt detta fett, inte bara stora ben, täckt med ett tunt lager av kozhi.Vot min moster ok.181sm det takaya.Vse hävda skelett, smärtsamma, och jag var så nravitsya.Bolshe än någonsin det var som deras normal vikt, men det verkar av någon anledning till berget (särskilt mot bakgrund av min lilla familj, där alla små och uzkokostnye).Nikogda mycket lite inte vägas, men stolko- tozhe.I inte har möjlighet att idrotta och inte vill.En missade ett par veckor, återigen alla segel och ännu värre sdelaetsya.Da och dohlyachka ya.Begat och stam (efter operation s) nelzya.Eto vyhod.Ya inte alltid sett ut i pohudenii.Odnazhdy tunn för att 42-44i nästan umerla.Hudela golodaniem.Pri begränsa min konstitution, blev jag en obefintlig storlek, såg ut som en cancerpatient eller ett första väghyvel, ovänliga människor viskar bakom ryggen. men 45mne nravilos.Luchshy samma vikt som jag märkt, nästan all-50.I lång och shirlchennyn och små ser bra ut i den. Ingen näring, är ingen begränsning inte hjälpt någon gramm.Pri denna gaomonadnogo och avvikelser, som inte bylr.No tanken att 32ya väger 60 och hur mycket kommer jag i 35-40 zhutko.Potom gjort mycket sjuk, 7 dagar åt och drack, och hon förlorade 6kg.Teper väger 52-53 nedan väl nikak.Stoit åtminstone en bit av något att äta, plus 1 kg, dricka lite mer vatten, plus 1kg.Prihoditsya golodat.No nästan alla uppskattade, och säga, redan otoschala.Vse kläder 44prosto ogromna.Teper bära sig 40-42 och jag förstår att naturligtvis blev mycket mindre så luchshe.I kinder (och de har en mycket stor även själv ensam) 0,48-50 kommer att bli bra! Men mogu.Tak det handlar om konstitutionen och fett prosloyki.Moya kollega chesit inte mycket, försöker gå ner i vikt, men siffran-perevprnuty treugolnik.Verh-ogrlmny, bottom-bred men flat, fötter sticker ut från en stor kropp, och hans händer även hudye.Dumayu, benen inte längre vara tunnare, men jag gå ner i vikt upp och ner borst proportsionalno.Dazhe händer och huvudomfång, stopy.Vse handskar och Sharkey bolshie.Vse 36 shiroki- benflugor. Så jag rekommenderar inte dig att gå ner i vikt. Jag delar bara min historia.

Jag är en gammal man, jag 60, jag väger 58 Nu tillväxt 150. 7 år sedan vägde 75 kg, var sjuk och 4 m prov låg på sjukhuset, där tunna till 48 kg, och såg ut som ett skelett med huden, även av allt att döma har Jag hade en normal vikt. Så allting är individuellt. Nu vill jag förlora 3 kg, men inte mer.

Jag var över 50, vägde 75, efter en lång sjukdom förlorade jag 48, min höjd är 150 nu (det var mer i min ungdom). Så, trots den "normala" förment vikt såg jag ut som ett skelett, täckt med läder. Nu, efter 6 år väger jag 58 kg, jag ser bra ut, jag vill verkligen förlora 3 kg, jag blir ännu mer normal, men inte längre, så att jag inte kommer att bli en skelett igen. Så allting är individuellt.

Pipetter! Alla galen?

med en tillväxt på 166 och kan väga 66 kg, om att göra sport inte är något att hänga budet.mozhno väger 56 kg utan sport kommer zhivot.govorite sidor och tunnare och upp till 52 vseravno inte stroynyashkoy hon tyaryala innebär huvudsakligen muskler, inte fett.

Något slags skräp. Vid tillväxt 166 normal vikt från 52 till 66? Min vän vikt var 56, och på baksidan veck av fett, tjocka flanker och veck under brösten, magen samtidigt hängande. Så är det normalt för tillväxt 166? Hon är nu tunn till 52 och ser fortfarande inte ut som en smal björk.

Beräkning av idealvikt med avseende på byggnad

En normfråga är av intresse för alla som går ner i vikt. Vilken vikt är normalt för dig själv? Det finns ett antal formler där du kan bestämma i vilken utsträckning din kropps massa motsvarar ett eller annat av det genomsnittliga statistiska värdet. När allt kommer omkring kommer alla dessa formler från beräkningen på den genomsnittliga personen. Därför måste vi tydligt inse att någon formel med normal vikt är villkorlig.

Genetiska egenskaper

I verkligheten har vi alla sina egna individuella genetiskt förutbestämda storlekar av optimal kroppsvikt, vilket beror på totaliteten av medfödda egenskaper i strukturen av vävnader och organ i kroppen som helhet.

Så, till exempel, finns det tre typer av fysik - astenisk (utbenad / ektomorf), normosthenisk (normal / mesomorf) och hypersthenisk (bredben / endomorf).

För att bestämma din typ måste du mäta omkretsen av din handled.

 • Mindre än 16 cm - asteni;
 • 16-18,5 cm - normostenic;
 • Mer än 18,5 cm - hypersthenisk.
 • Mindre än 17 cm - asteni;
 • 17-20 cm är en normostenic;
 • Mer än 20 cm - hypersthenisk.

Förutom kroppstyper är kroppen hos var och en av oss programmerad till en viss vikt. Detta program ingår av moderen under graviditeten. Man tror att om hon vunnit sig under graviditeten, kan barnet i framtiden få problem med kroppsviktskontroll. Under ditt eget liv skapar vi ett annat program med våra felaktiga och vana. Under viktminskning står många inför en så kallad jämviktspunkt eller börvärde, när det inte går att gå ner i vikt med friska metoder, och om det visar sig kan det inte hållas.

Till exempel vägde du 90 kg, förlorade vikt till 55 kg, du vill förlora ytterligare 5 kg, men det går inte ut vad du gör. I det här fallet, till och med ordna dig själv en paus från en kost och små semestrar, får du inte mer än 3-5 kg, som sedan lätt kasseras. Kanske har du nått din jämvikt, och det kan kosta dig dyrt att övervinna det. När kroppen är i ständig stress, och kost, motion och höga krav på dig själv är en konstant stress, ökar risken för hormonella störningar. Det är viktigt att lyssna på dig själv och dina kropps behov.

Formel för beräkning av idealvikten

Om vi ​​inte tar hänsyn till organismens individualitet och kroppsbyggnad, kan vi i de approximativa beräkningarna använda följande enkla formler (författare P. P. Broca, 1871):

(Höjd i cm - 100) x 0,9 = idealvikt.

(Höjd i cm - 100) x 0,85 = idealvikt.

Det finns en annan formel som kan användas för både män och kvinnor:

(Höjd i cm - 100) = Idealisk vikt.

Exempel: Om din höjd är 152 cm ska din vikt vara 152-100 = 52 kg.

Det finns en annan formel:

Höjd i cm x Bröstvolym i cm / 240 = idealvikt.

Exempel: (155 x 96) / 240 = 62 kg.

Glöm inte att det är nödvändigt att ta hänsyn till den fysik som kvinnor av natur har mer fett än män.

Därför kan du använda följande data för att bestämma din idealvikt:

Hur man beräknar den normala vikten för varje ålder?

Normal vikt av en person - Detta är ett koncept som inte kan vara exakt. Hans kriterier inkluderar inte bara vikt och höjd, men också kroppens fysik och även en persons ålder. Många män och kvinnor har problem med övervikt eller brist på det. I denna artikel vill jag berätta hur du beräknar din vikt och vad som i allmänhet är normen.

Beräkning av vikt efter höjd och ålder

Det finns många sätt som hjälper till att beräkna vikten efter höjd och ålder. Men det bör komma ihåg att sådana system kanske inte är helt perfekta, eftersom andra faktorer kan påverka viktförhållandet, som ofta inte beaktas.

Metod 1

Långt sedan många människor litar på Brockmetoden.

Beräknat enligt följande: höjden på en person tas i centimeter, sedan 100 subtraheras från detta.

Men efter en tid ändras indikatorerna för denna metod något. Det är bättre att använda denna formel för att beräkna vikten för tillväxt för kvinnor i åldern 40-50 år. Hur förändras Chs från ålder, du kan läsa här.

Kvinnor under 30 år behöver ha en kroppsvikt på 10% mindre än detta resultat.

Metod 2

För att beräkna vikten efter höjd och ålder anses den vara mer exakt Quetelet metod. Denna formel beräknar förhållandet mellan fett och ben och muskelvävnad i procent. Det låter dig identifiera om en person är överviktig eller kanske inte har tillräckligt med vikt. Vanligtvis används denna beräkningsmetod för personer från 20 till 60 år.

Hur man beräknar: Kroppsvikt i kilo divideras med höjden i meter, kvadrerad.

Använd inte Denna beräkningsmetod för gravida kvinnor, för kvinnor under amning, ungdomar och personer som är involverade i idrott.

Metod 3

Det finns en formel som hjälper till att bestämma fördelningen av fett genom att mäta midjan och skinkorna.

Beräknat enligt följande: Skalens volym ska delas av midjan.

norm:

 • för män - 0,80;
 • för kvinnor, 0,60-0,80.

Metod 4

Inte mindre noggrann kan betraktas som en metod som handlar om ömsesidigt beroende av kroppsvikt och typen av tillsats av kroppen.

För att beräkna din hastighet måste du öka vikten i gram med ökningen i centimeter av viktkoefficienten.

Rekommenderad viktningsfaktor:

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

Vikt efter höjd och efter ålder

Naturligtvis påverkas kroppens vikt starkt av ålder. Det har blivit vetenskapligt bekräftat att kroppsvikten hos män och kvinnor gradvis ökar med åldern genom åren. I det här fallet kan det inte vara överflödigt kilo, men en naturlig fysisk process. Men inte mindre än vikten av människor och tillväxt.

Vikt, höjd, åldersbord för män

Varje person har sin egen kroppssammansättning. Totalt finns det 3: tunnbenig, normokostisk och bredbenad. Varje typ av tillsats av kroppen har sina egna egenskaper.

Funktioner som skiljer en typ från en annan:

 1. Tunt ben typ: långsträckta lemmar och nacke, tunna ben, underutvecklade muskler. Människor av detta slag är ganska tunna, de har inte överflödiga fettmedel. De har lång nacke och extremiteter. Även människor av denna typ med stora svårigheter blir viktiga.
 2. Normokost typ: kroppens dimensioner är proportionella. Denna art är utan tvekan den mest framgångsrika. Kvinnor av denna typ av kroppsbyggnad tilldelas en bra siffra, och män är breda axlar och elastisk mage.
 3. Bredbentyp: kraftfulla ben, voluminösa höfter och ribbbur, förkortade ben. Naturligtvis är människor av denna typ starkare utsatta för fullhet.

Denna tabell visar vikten för män, betraktad som normen, med hänsyn till dess typ av kroppsbyggnad och tillväxt:

Vad är förhållandet mellan höjd och vikt för kvinnor?

Attraktiviteten hos en kvinnlig figur beror på många faktorer, bland annat det normala förhållandet mellan höjd och vikt. I allmänhet betraktas denna indikator som individ och det är svårt att säga vad det borde vara idealiskt. Vissa tjejer har bredare ben eller fler muskler, och andra muskler har minsta och smala ben. För att bestämma de ideala parametrarna för tillväxt och massa måste flickor och kvinnor ta hänsyn till många faktorer.

Subtiliteterna för att beräkna de optimala kroppsviktarna

Vilken typ av förhållande för kvinnor vi definitivt inte kommer att säga. Ofta ställde tjejer i ett försök att uppnå idealet sig ganska svåra mål. För skull av kilo och volymer gör vissa några seriösa offer, men först och främst behöver du bestämma förhållandet mellan tillväxt och massa enligt tabellen eller speciella formler.

En av de vanligaste parametrarna för beräkningar är kroppsmassindexet. För sin korrekta beräkning måste man också ta hänsyn till åldern för det fria könet. BMI idag används både inom medicin och professionell sport, och till och med med hjälp av det ibland bestämmer det allmänna hälsotillståndet.

I vissa situationer, efter bestämning av vilket förhållande av höjd och vikt som helst, är det nödvändigt att inte vikas, men öka massan. Varje organism är individuell och alla kvinnor är unika, det är därför de har olika fysiker. I detta fall finns det en viss likhet mellan olika människor i kroppens struktur. Innan du korrigerar figuren rekommenderas att du definierar kroppsbyggnaden och beräknar vikt-till-höjd-förhållandet från bordet, vilket visar värdena på optimal vikt i 16-20 år eller äldre.

Subtiliteterna av viktberäkningar för kvinnors tillväxt

När kvinnornas höjd överstiger 168 cm anses den vara hög. För att mäta tillväxten för förhållandet till vikten på bordet eller formeln måste du ta av dina skor och stå med ryggen mot väggen. Finns det någon i detta fall är att mäta den översta punkten på huvudet, även om det är möjligt att göra detta på egen hand, men det är möjligt att göra ett misstag på en 1-2 cm är möjligt att dra några slutsatser från mätningarna.:

 • tillväxten upp till 150 cm anses vara låg;
 • från 151 till 156 cm är under genomsnittet;
 • från 157 till 167 cm - genomsnittet för ryska kvinnor;
 • från 168 till 175 cm - högt;
 • över 176 - mycket hög, vilket uppträder sällan.

Det specifika värdet bör beaktas för att bestämma förhållandet mellan höjd och vikt enligt tabellen eller formeln. Låt oss notera att ärftlighet alltid påverkar tillväxten.

Vad är fysikerna?

Konstitutionen hos den kvinnliga kroppen kan vara annorlunda. Alla befintliga fysiker är vanligtvis uppdelade i tre kategorier:

 1. Asthenics. Utmärkande egenskaper är de långsträckta lemmarna och den tunna halsen. Tillväxten överstiger ofta medeltalet. Axlarna och höfterna är smala, thoraxen är liten, muskulaturen är dåligt utvecklad. Kvinnor och kvinnor med denna konstitution är vanligtvis mer mobila, och även om de inte är ordentligt näring kan de förbli tunna.
 2. Normal typ. I sådana människor är tillväxten i vikt nära normal både 18 och efter 40 år. I sådana människor bränns normal fysisk utbyte och alla kalorier som förbrukas. Det viktigaste är att övervaka kosten för att förhindra okontrollerad viktökning.
 3. Hypersthenics. I sådana tjejer och kvinnor störs förhållandet mellan höjd och vikt vanligtvis. Axlar med höfter är vanligtvis breda, och benen och nacken är tillräckligt korta. Sådana människor är mer benägna än andra för att rekrytera extra pund.

Bestäm din typ för att beräkna förhållandet mellan företaget och vikten med vissa formler är inte svårt. Bara mäta din handled:

 • Om det är mindre än 16 cm i omkretsen är du asthenisk;
 • om ca 19 cm - kroppen är normal;
 • mer än 19,5 - du är hypersthenic.

Behöver jag ta hänsyn till min ålder vid beräkning av vikt?

För korrekt beräkning av förhållandet mellan höjd och vikt för tjejer i 20-30 år eller kvinnor på 43-53 år är det viktigt att ta hänsyn till ålder. Faktum är att genom åren att upprätthålla en attraktiv kroppsbyggnad allt svårare, eftersom utbytesprocessen saktar ner.

För unga tjejer i åldersintervallet 20-21 är förhållandet mellan höjd och vikt vanligare än hos kvinnor efter 50 år. Detta beror på snabbare metabolism. Ju äldre personen, desto långsammare metabolism saktar ner. Detta är normalt, eftersom celler med vävnader i kroppen blir gamla. Det minsta idealiska förhållandet mellan höjd och kroppsvikt finns hos kvinnor som är över 50 år. Med rätt tillvägagångssätt för näring kan du öka metabolismen något efter 50 år.

Hur räknar man BMI?

För att använda tabellen för att bestämma förhållandet mellan höjd och vikt, behöver du vägledas inte bara av massa och tillväxt utan även av kroppens konstitution. Det finns en speciell formel som fransmannen Brock en gång uppfann: "tillväxt i cm-100" är den optimala vikten med en ändring på 10%. Faktum är att denna formel är mycket gammal och idag beräknas förhållandet mellan höjd och vikt i tjejer på andra sätt.

Det finns olika tabeller för flickor på 16-20 år eller kvinnor efter 30-40 år. Läkare använder ofta Quetelet-indexet för beräkning av vilken massan delas av tillväxten i centimeter. Sedan bestäms med hjälp av tabellen om detta värde är normalt eller inte.

Professionella tabeller med förhållandet mellan vikt och höjd

Det finns olika formler för att bestämma det optimala förhållandet mellan vikt och höjd. Man bör komma ihåg att med samma tillväxt och vikt kan en person se full, en annan - helt normal.

AdMe.ru hittade 5 sätt att beräkna den optimala vikten, som används av fitnessproffs.

Metod 1. Quetelet-indexet

Om du känner till kroppsmassindex kan du döma övervikt eller brist på vikt. Indexet beräknas för vuxna män och kvinnor från 20 till 65 år. Resultaten kan vara falska för gravida och ammande kvinnor, idrottare, äldre och ungdomar (under 18 år).

Hur räknar man? För att öka dess höjd i meter till en kvadrat, dela sedan kroppens massa i kilogram med den erhållna siffran. Till exempel: höjd 170 cm, vikt 65 kg. Följaktligen 65: (1,7 * 1,7) = 22,5.

Den resulterande siffran och det blir ditt index. Normen för män är 19-25. För kvinnor - 19-24.

Metod 2: Volymer

Quetelet-indexet visar ganska bra mängden fett i kroppen, men indikerar inte hur fett distribueras, det vill säga, ger inte en visuell bild. Men du kan testa din kropp för idealitet med en annan formel.

Fördelningen av kroppsfett bestäms av förhållandet: midjemåttet (vid navelnivå) dividerat med mängden skinkor. Normen för män är 0,85; för kvinnor - 0,65 - 0,85.

Metod 3. Med tanke på åldern

Det är bevisat att en man och en kvinna med ålder borde gradvis öka - det här är en normal fysiologisk process. Kilogram, som vissa människor anser vara "överflödiga", i själva verket kan det inte vara så. Du kan använda formeln för att bestämma optimal vikt, beroende på ålder.

P - i detta fall tillväxt och B - ålder i år. Kroppsvikt = 50 + 0,75 (P-150) + (B-20): 4

Metod 4. Brocks formel

En av de mest populära metoderna för att beräkna idealvikten är Brock-formeln. Det tar hänsyn till förhållandet mellan höjd, vikt, kroppstyp och ålder av en person.

Brocks formel för personer yngre än 40 år: tillväxt (i cm) minus 110, efter 40 år - tillväxt (i cm) minus 100.

I detta fall ska personer som har en asthenisk (tunnbenad) kroppstyp subtrahera 10% från resultatet, och personer med hypersthenisk (bredbenad) kroppstyp bör lägga 10% till resultatet.

Hur bestämmer du din kroppstyp? Det är nog att mäta med centimetern omkretsen av den tunnaste platsen på handleden.

Metod 5. Naglers formel

Det finns Naglers formel, som gör det möjligt att beräkna det ideala förhållandet mellan vikt och höjd. Vid 152,4 cm bör tillväxten motsvara 45 kg vikt. För varje tum (dvs 2,54 cm) över 152,4 cm ska det vara ytterligare 900 g. Dessutom ytterligare 10% av den mottagna vikten.

Metod 6. Formel John McCallum

En av de bästa formlerna som skapades av experten metodolog John McCallum. Dess formel är baserad på mätning av omkretsen av handleden.

 1. Handleden omkrets, multiplicerad med 6,5, är lika med bröstets omkrets.
 2. 85% av bröstets omkrets är lika med höfterna på höfterna.
 3. För att få en midja omkrets måste du ta 70% av bröstets omkrets.
 4. 53% av bröstets omkrets är lika med höftomkretsen.
 5. För att ta tag i nacken måste du ta 37% av bröstets omkrets.
 6. Biceps omkrets är ungefär 36% av bröstets omkrets.
 7. Omkretsen för underbenet är något mindre än 34%.
 8. Underarmens omkrets ska vara lika med 29% av bröstets omkrets.

Men inte alla fysiska data kommer exakt att motsvara dessa förhållanden, siffrorna har i genomsnitt genomsnittligt statistiskt värde.

Några fler alternativ för förhållandet mellan höjd och vikt:

Vad är förhållandet mellan höjd och vikt hos tjejer

Denna ganska viktiga indikator försöker bestämma sig för varje kvinna. Antalet tillväxt och vikt hos tonårsflickor är väldigt olika från samma förhållande hos tjejer eller vuxna kvinnor. De tjänar inte bara parametrarna för en vacker figur, men också indikatorer på hälsa.

Varje tjej har sin egen unika figur med unika proportioner

Det finns många sätt att upprätta den här idealiska matchen, den enklaste av vilken är höjd / viktförhållandetabellen för tjejer.

Vad ska vara förhållandet mellan höjd och vikt?

Vanligtvis varierar medelvärdet mellan 3-6 kg på en mindre eller större sida. För kvinnor med medelhöjd 164-176 cm spelar omkretsen av midjan en viktig roll. Det ska vara proportionellt mot kroppens massa - inom 65-70 kg.

Förhållandet mellan höjd och vikt hos tjejer är normalt om:

 1. deras höjd är 156-166 cm och vid subtrahering 100 visar sig vara 55-66 kg;
 2. 167-176 cm ta bort 105 och få 61-70 kg;
 3. från 176 cm och högre subtraheras numret 110 och resultatet är lika med 66 kg och mer.

Den ideala andelen av en flickas kropp

Var och en av specialisterna i detta fält erbjuder en variant av att bestämma idealparametrar. Den enklaste vikten och höjden i tjejer beräknas enligt ordningen:

 1. kroppshöjd i cm minus 100 = ideal kroppsvikt;
 2. de som är yngre än 30 från den mottagna siffran måste ta ytterligare 10-12%.

Normerna för vikt och höjd hos tonårsflickor anges i tabellen:

I tabellen presenteras låga, medelstora och höga växthöjder och vikter hos flickor i åldern 10-17 år

Andelen vikt och höjd hos tjejer är väldigt olika beroende på:

 • kroppsstruktur - figurer;
 • densitet och svårighetsgrad av ben
 • utveckling av muskelvävnad;
 • närvaro av fettsyror
 • fysisk aktivitet och sport.

Kroppstyper

Överensstämmelsen mellan höjd och vikt hos tjejer påverkas av deras konstitution, det finns tre typer av strukturer:

 1. bräcklig - astenisk;
 2. normal - normosthenichnoe;
 3. tät - hypersthenic.

För att bestämma din fysik behöver du:

 • För att fånga vänster och höger hand med tummen och pekfingret på höger hand;
 • om dina fingrar tar det lätt - du är asthenisk;
 • fingrarna rör sig nästan - normostenic;
 • detta kan inte göras - hypersthenic.

Definition är möjlig och av yttre skäl:

 1. känsliga tjejer har tunna ben och en nacke, ben är längre än stammen, musklerna är dåligt utvecklade, feta veck är frånvarande.
 2. hållare av normal och medelhög byggnad utvecklas proportionellt, smal;
 3. täta kvinnor har brett och tungt ben, är brett i bäcken och bröstområdet, de har korta armar och ben, ett ståtligt och robust utseende.

Tre typer av strukturer av en struktur av en siffra av personen som skiljer sig i proportioner av en struktur av ben och dess massa

astenisk

Mängden kroppsvikt hos kvinnor i denna somatotyp beror starkt på en väl valda diet. Trots den magra strukturen blir de snabbt viktiga, vilket är dåligt förenligt med svaga muskler och tunna ben.

Fördelar i form av bra metabolism, aktivitet och energi leker i sina händer, så att du kan hålla dig smal länge.

normostenichesky

De flesta lyckliga ägare av denna typ. De har en vacker, proportionellt staplad figur. Alla kroppens dimensioner och parametrar motsvarar perfekt varandra. Den genomsnittliga metaboliska hastigheten tjänar som en tillförlitlig försäkring för oförutsedda kilogram.

hypersthenic

Representanter för den hyperstheniska typen är tillräckligt stora i sig. Samtidigt har de en liten mängd fett med en anständig muskelmassa. De är som regel inte höga, de har breda ben och korta ben.

Påverkar ålder?

Det är lätt att se att förhållandet mellan höjd och vikt hos tonårsflickor har mer fördelaktiga indikatorer jämfört med samma parametrar för vuxna kvinnor.

Varje år går organismens metaboliska processer långsammare, vilket leder till en ökning i massa och bildandet av fettavlagringar. Det bör också beaktas att många kvinnor i åldrarna 45 till 55 år med klimakteriet börjar möta problemet med extra pounds.

Tabell över förhållandet mellan vikt och höjd för tjejer

Alla har sina egna olika egenskaper hos figuren, som påverkar utvärderingen av deras harmoni och attraktivitet. Ur medicinskt synvinkel ger tabellen över förhållandet mellan höjd och vikt i tjejer ett svar på frågan om idealiska proportioner, eftersom den bygger på beräkningar av kroppsindex för en person.

Tabell över kroppsmassindex som visar graden av normalvikt, dess överskott eller brist

Hur bestämmer du förhållandet mellan vikt och höjd med en miniräknare?

För dessa ändamål är det mest lämpligt att använda en kalkylator av förhållandet mellan höjd och vikt hos tjejer och ersätta deras värden i Lorentz-formeln:

Nagler-metoden erbjuder ett mer komplext beräkningsschema:

 1. i en höjd av 152,4 cm bör vara 45 kg;
 2. för varje 2,45cm plus 0,9kg och ytterligare 10% av det mottagna numret;
 3. för astena beräkningar utförs inte längre;
 4. För en normal typ ökar resultatet med 10%;
 5. Hypersthenics lägger till sin hastighet på 15%.

Formeln av Paul Brock

Detta är en av de mest kända formlerna som tar hänsyn till alla grundläggande parametrar. Men det passar människor från 40 till 52 år gamla. För ungdomar, inklusive tjejer och ungdomar, bör antalet minskas med 12,5%.

Nutritionists har utvecklat för dem en förbättrad version som tar hänsyn till den maximala tillåtna kilogramgränsen:

 1. 50 + 0,75 * (höjd-150) + (vikt-20) 4 = kroppsvikt rekommenderas för specifik tillväxt;
 2. där kroppsmassan = (höjd-110) * 1,15.

Typer av kvinnokroppens struktur i jämförelse med geometriska figurer

Tabelldefinition

För att se en idealisk paritet av tillväxt och vikt hos tjejer är det möjligt i denna tabell där normvärdet kan förändras + - 2-5кг:

 • 143cm - 42kg;
 • 146cm - 44kg;
 • 149cm - 47kg;
 • 152cm - 50kg;
 • 156cm - 53kg;
 • 159cm - 56kg;
 • 162cm - 59kg;
 • 165cm - 63kg;
 • 168cm - 65kg;
 • 173cm - 66kg;
 • 176cm - 68kg;
 • 178cm - 69kg.

Quetelet-formeln

Denna metod ger inte superspecifika resultat för ungdomar under 18 år och personer som har korsat 65-åriga varumärket. Kroppsmassan är en viktig indikator på sådana problem som anorexi eller fetma.

Beräkna detta förhållande av höjd och vikt i flickor kan göras med hjälp av Quetelet-formel:

 1. viktvärdet i kg ska delas med den kvadrerade höjden;
 2. ИМТ = В (Р * Р), där ИМТ - index, В - vikt, Є-tillväxt;
 3. till exempel är höjden på en tjej 173 cm, hennes kroppsvikt är 52 kg, hennes BMI = 17,9;
 4. där BMI är 25 år gammal);
 5. 30-35 och 31-36 - den andra graden av fetma respektive 35-40 och 36-41 - den tredje;
 6. BMI> 40 eller 41 - morbid fetma, en risk för livet.

Och ändå - var inte girig och dela i sociala nätverk!
Det här är den bästa tacksamheten för oss...

Tabell över tillväxt, vikt och ålder, hur mycket en person borde väga

Ofta uppstår frågan om hur många människor som ska väga i denna eller den här åldern, från de som av någon anledning är missnöjda med sitt utseende. Men det betyder inte att man, även i det här fallet, borde självklart orientera sig mot vissa bord, vilka i storheten i nätverket representeras av många.

Det finns många alternativ för hur mycket en person borde väga, bordet, åldern, vikten, höjden som anges är olika beroende på författarens visioner. Nedan är de mest populära sätten att beräkna korrespondens av viktningsparametrar till tillväxt. En underbar kostprodukt - rågkli: fördel och skada, hur man tar.

Det enklaste sättet att beräkna

För honom krävs inte komplexa mätningar. Tillräckligt för att veta din längd i centimeter, av denna siffra, subtrahera 100 och den resulterande nummer för att lägga till eller 10, om det är en man eller subtrahera 10 om den beräknade vikten av kvinnan.

Intressant! På ett exempel ser det ut som följer. Tillväxt kvinnor är 167 cm. Subtrahera från denna figurerna 100 och 10 varv värde 57. Denna genomsnittliga vikten, avvikelser från vilken kan ses på båda sidor, eftersom mycket beror på kropps typ, ålder, livsstil.

Tabell med hänsyn till byggets specificitet

I den här versionen av beräkningen av hur mycket en person ska väga, tar bordet (ålder, vikt, höjd, där anges med siffror) hänsyn till tre typer av fysik. Relationen här ses inte bara av kön, men också av genetiska utvecklingsegenskaper.

Det finns tre typer av fysik, som var och en har sina egna egenskaper:

 • asteni;
 • normostetichesky;
 • giperstetichesky.

Den första typen innehåller de mest "lätta" människorna. De kännetecknas av en bräcklig kroppsbyggnad, långa extremiteter, tunna ben, ett svagt muskulärt skelett. Tall och smala människor eftersom det ofta kallas astenik men de tunnhet är olika och det är viktigt att inte hoppa över linjen när hon kommer att växa in i smärtsamma.

Den andra typen är den mest harmoniska och proportionella. Man tror att kvinnor med denna kroppsbyggnad är vackraste, eftersom de har former, men det finns ingen antydan om den moderna dagens dystrofi.

Hypersthenisk typ lider oftast av tung vikt, eftersom dess representanter har ett brett ben, vars massa i sig är en storleksordning större än den för asteni. Men det betyder inte att närvaron av breda höfter eller axlar är en ursäkt för att ackumulera extra pounds på dem. Obalanserad näring kan disfigure någon typ av figur.

Åldersbegränsningar innebär i detta fall möjligheten att minska dessa indikatorer med 5-7% till 30 år och öka dem med 10% efter 50 år. Redoxin Light: en förstärkt formel, recensioner av bantning 2015, pris och annan viktig information.