Huvud
Behandling

Kamomill med blåsor

Kamille är en känd medicinsk växt, som används vid behandling av olika sjukdomar, inklusive blåsor. Anläggningen har uttalade antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper, och kamomill används ofta för cystit. Som behandling används blommor som samlas på sommaren. Det är på sommaren att blommorna innehåller maximal mängd eteriska oljor.

Kamille innehåller flavonoider, glykosider och organiska syror. Aktiva växtämnen bekämpar effektivt bakteriell infektion. De påverkar den patogena mikrofloran negativt, vilket ger en desinfektionseffekt. Blommor friskare kroppen som helhet och har inga biverkningar.

Övervärdera inte den terapeutiska effekten av växter och hoppas att endast kamille kan bota cystitis. För att uppnå goda resultat används växten som en komplex terapi.

Kommer kamomillen att hjälpa till med blåsor?

Kamille är en oumbärlig växt i kampen mot inflammation i blåsan och det finns ett antal bra skäl till detta:

 • desinfektionsegenskaper - aktiv kamp mot patogener;
 • antiinflammatorisk verkan - avlägsnande av inflammatorisk reaktion från blåsans slemhinna och förhindrande av ytterligare spridning av den patologiska processen;
 • antiseptiska egenskaper, på grund av vilka symtomen på blåsan snabbt slutar
 • kolagogue och diuretisk effekt;
 • antispasmodiska egenskaper - avlägsnande av spasmer från blåsans smidiga muskler, vilket resulterar i att urinering blir mindre smärtsam.

Kamille används för akuta smittsamma processer, såväl som för förebyggande ändamål.

Dessutom har apotekskamomilen en lugnande effekt. Det lugnar, lindrar ångest och normaliserar också sömn. Förutom alla ovanstående har växten antiviral, antiallergisk, immunmodulerande och återställande effekt.

Hur tar man kamille med blåsor?

En blomma för att behandla inflammation i blåsan kan användas på många sätt. Det enkla sättet är att använda avkoket inuti, vilket har en diuretikum och antiinflammatorisk effekt. Att ta avkroppen efter några dagar tar bort de obehagliga tecknen på sjukdomen. En bra effekt ges av mikroclyster, bad och även sprutning.

Kamille är väl kombinerad med sådana medicinska växter:

infusion

För en halv liter kokande vatten, ta två matskedar av torkade blommor. Sedan finns det två alternativ: Låt agenten stanna i 40 minuter eller koka i tio minuter i ett vattenbad. Läkemedlet är berusat hela dagen helt hälften av glaset.

För att förbereda en antispasmodisk samling behöver du dessa komponenter:

 • rot av valerian
 • apotekskamomill;
 • peppar daisy.

Den erhållna blandningen blandas och tar matsked. Placera produkten i en termosflaska och låt den stå i tre timmar. Dricka tinktur följer på två sätt: en halvtimme före frukost och trettio minuter efter middagen. Behandlingsförloppet är en månad.

dekokt

För att förbereda ett avkok, ta följande ingredienser:

 • kamomill;
 • calendula;
 • tranbärsblad;
 • St John's wort;
 • Yarrow.

Häll fyra matskedar av torrt råmaterial med en liter kokande vatten. Sätt i ett vattenbad i några minuter, lämna sedan för att infusera i ytterligare en halvtimme. Ta drogen fyra gånger om dagen för 250 ml före måltid.

För att bekämpa inflammatorisk process rekommenderas att man dricker kamille te. Kamilleblommor hälls med kokande vatten och insisterar i en till två minuter. De dricker te hela dagen. Läkemedlet lindrar smärta och spasmer, och har också en lugnande och avslappnande effekt. Te kan användas vid behandling av små barn.

brickor

Bad av kamille varma, lugna och eliminera smärta. De kan göras även för att förebygga efter en promenad under den kalla årstiden eller efter hypotermi. Låt oss betrakta två varianter av brickor vid en blåsning:

 • stillasittande. För tre liter kokande vatten finns fem matskedar av kamomillblommor. Insistera åtgärden bör vara inom tjugo minuter. Då tas ett varmt bad och tinkturen hälls. Ta sådana bad kan vara dagligen i femton minuter tills försvinnandet av kliniska symptom och några dagar efter. Glöm inte att sätta på varma strumpor efter att ha badat och klä dig bra
 • ånga. För att förbereda badet behöver du en hink eller ett handfat. Förbered infusionen av ovanstående metod och lägg sedan till varmt vatten. Då borde du sitta på hinken utan att röra vattnet och linda dig i en filt. Förfarandet varar i tio till femton minuter. Behandlingsförloppet är fem till tio dagar.

Under kritiska dagar och med njurinflammation är badet strängt förbjudet.

microclysters

Mikrocyklister utses om cystiten orsakades av prostatit, hemorrojder, såväl som inflammation i vagina eller tjocktarmen. För att förbereda enema, ta dessa medicinska växter:

Hops och kamillehoppar är tagna i två delar, och häll och salvia - en efter en. En matsked av samlingen fylls med ett glas kokande vatten och får stå i en timme. Produkten filtreras genom ett dubbelskikt av gasbindning.

Mikrolystkroppar görs med en spruta 50 ml två gånger om dagen. Läkemedlets temperatur bör inte överstiga fyrtio grader.

insprutning

Douchering av vagina görs med 100 och 200 ml sprutor. För sprutning används dekoktioner och infusioner baserat på kamomill, St John's wort, calendula, yarrow. Lösningen ska vara varm, men inte varm.

Låt oss nu prata om tekniken för att torka ur blåsan. Förfarandet kommer att kräva följande:

 • steril kateter;
 • Janet's spruta;
 • vaselinolja;
 • lösning för aseptisk tvättning: kamilleinfusion eller furacilinlösning;
 • servetter;
 • bassängen.

Låt oss överväga steg för steg de särdrag som douching:

 1. Tvätta med en aseptisk lösning.
 2. Katetern sätts in i urinröret, smurt med spetsen av vaselinolja.
 3. En spruta är fäst vid katetern med en helande lösning och försiktigt införd i urinblåsan.
 4. Sprutan är frånkopplad. För fullständig tömning av blåsan är det nödvändigt att applicera på den suprapubiska regionen.
 5. Förfarandet upprepas flera gånger, varefter kateteret försiktigt avlägsnas och urinröret.

Torkning av blåsan kan inte utföras hemma. Genomförandet av förfarandet utan nödvändiga färdigheter hotar förekomsten av traumatiska komplikationer.

Douching förbättrar vaginaens mikroflora och lindrar inflammation. Förfarandet är tillåtet inte mer än två gånger i veckan.

podmyvanii

Tvättning görs två gånger om dagen. Först måste du laga infusionen. En matsked torkade blommor hälls i ett glas kokande vatten och insisterade sedan i tjugo minuter. Sedan filtreras infusionen.

Skölj inte med vatten efter tvätt. Det är nog bara för att bli våt med en handduk. Den enda kontraindikationen är överkänslighet mot tusensköpet.

Behandling av kamillecystit hos gravida kvinnor

De flesta droger under graviditeten är förbjudna. Kvinnor i stället rekommenderade örtbehandling. Kamille är i vissa fall det enda sättet att det är tillåtet att söka behandling av blåsor. Ändå är det viktigt att veta hur man korrekt applicerar växten.

Växten används topiskt, i vissa fall kan man ordna bad och spruta. Att använda kemistens tusensköna innanför bör vara extremt försiktig. Växtblommor stimulerar produktionen av östrogen, så okontrollerat intag av buljonger kan leda till för tidig uppsägning av graviditeten. Den dagliga dosen av kamomillte är 500 ml. Behandlingen utförs under överinseende av en läkare.

Trots frånvaron av biverkningar och ett brett spektrum av terapeutiska effekter kan växten inte användas av alla. Med diarré och gastrit med ökad surhet från att ta läkemedelsbuljong är det bättre att ge upp. Annars kan allergiska reaktioner uppstå.

slutsats

Kamille med cystit är en effektiv lösning som hjälper till att bli av med obehagliga symtom på sjukdomen. Växten används för sprutning, mikrocykler, brickor och badning.

Blommor har en antiseptisk, baktericid och lugnande effekt. Det finns vissa begränsningar i samband med ansökan, så innan du börjar behandla, var noga med att konsultera en läkare. Självmedicinera inte.

Kamomill från blåsan

Hjälper kamomillen med blåsor? Enligt många anhängare av alternativ medicin är kamille det bästa sättet att behandla blåsans inflammatoriska process. Det finns många recept och tekniker för att använda denna blomma, som effektivt bekämpar cystit och fungerar också som förebyggande. Men trots de betydande fördelarna med kamomill kan det skada hälsan när du inte tar hänsyn till kontraindikationer och inte följer doserna. För att förhindra utveckling av oönskade fenomen i fytoterapiprocessen, bör du konsultera en läkare innan kursen påbörjas.

Användbara egenskaper

Tillämpad kamomill i både traditionell och alternativ medicin på grund av dess egenskaper, nämligen:

 • tar en aktiv roll i eliminering av inflammatorisk process;
 • har antiseptiska och lugnande effekter;
 • förstör patogena bakterier
 • fungerar som ett desinfektionsmedel för behandling av sår;
 • smärtlindring
 • främjar utsöndringen av galla;
 • lindrar spasmer och slappnar av;
 • är allergivänlig och deltar i eliminering av allergiska manifestationer.
Tillbaka till innehållet

Hur tar man kamille med blåsor?

Representanter för alternativ medicin rekommenderar att använda kamilleblommor för blåsningsterapi. Av dem gör buljonger, infusioner, utför olika externa procedurer, till exempel bad, mikroclyster eller sprutning. För att uppnå maximal nytta av kamilleblomställningar och påskynda processen för återvinning av cystit, är det nödvändigt att följa det terapeutiska systemet och korrektheten av förfarandena.

Extern behandling av blåsor

Badkar med kamille

En av de effektiva metoderna för att bekämpa inflammatorisk process i urinblåsan är vattenhaltig fysioterapi med kamilledekokning. Det är nödvändigt att ta 4 stora skedar av de torkade blomställningarna och fördjupa dem i ett handfat med kokande vatten. Den resulterande buljongen ska hällas i ett bad och nedsänktas i det så att vattnet helt täcker benen i sittande läge. Att göra eller göra brickor i en cystit är det nödvändigt dagligen under behandlingen att spendera i kamomillvatten på 20 minuter. Efter att de omedelbart sätts på terry strumpor, undvik hypotermi, annars kan du provocera allvarliga komplikationer. Det är tillrådligt att badet där patienten sitter är varm. För att göra detta förvärmas det med varmt vatten. Det rekommenderas att fortsätta förfarandet i 3 dagar efter det att sjukdomen har försvunnit.

Behandling av cystit med kamille kan göras med användning av ångbad med användning av en kamomillbuljong framställd enligt receptet ovan. Det är viktigt att lösningen har en hög temperatur men inte brant kokande vatten. Patienten måste sitta på potten med buljong och täcka med en filt. Varaktigheten av ångbad är 25 minuter varje dag i en vecka.

Spruta med kamomill och mikroclyster

Det hjälper kamomill från blåsor, om du spenderar med mikroclyster. Det är nödvändigt att förbereda infusionen. För att göra detta, blanda kamilleblomställningar med gurka i ett förhållande 1: 1 och lägg till en liten sked av humlehoppar. Blanda ingredienserna och häll 400 ml kokande vatten. Lämna infusionen i en halvtimme, filtrera sedan och kyla. För det första förfarandet krävs 50 ml infusion. Gör mikrocykler på morgonen och före sänggåendet. Fortsätt behandlingen tills symtomen på blåsan har gått, och därefter, för att åtgärda effekten - dagarna 5.

Av denna infusion görs douching också, men inte mer än 2 gånger i veckan. Denna teknik utförs med hjälp av en speciell utrustning - en steril kateter, tillverkad separat för kvinnor och män. För att utföra proceduren behöver du steril vaselinolja, kamomill, aseptisk, gasbind och bassäng. Patienten bör vara aseptisk lösning tvättas bort, kateterspetsen är nedsänkt i en flytande paraffin och långsamt för att införa den in i urinröret genom katetern för att sticka ut urin. Kombinera sprutan med kamillelösning i den motsatta änden av katetern och tillsätt långsamt ca 60 ml. Därefter måste du koppla bort sprutan och vattnet ska flöda ur blåsan. Det är lättare att avsluta det kan pressas över puben. Man bör komma ihåg att när man utför detta förfarande är sannolikheten för blåsans skada väldigt hög.

Inåt mottagning

Infusioner från sjukdom

Kamille används mot cystit i form av infusion. För dess förberedelse måste du ta 2 msk. l. torra blomställningar av kamomill och häll dem ½ liter kokande vatten. Låt vätskan stå i 45 minuter och filtrera sedan. Drick infusion av cystit under hela dagen för 0,5 kopp. En effektiv folkmedicin är samlingen från 1: a delen av kamomill, 1: a delen av mynta och 3 delar av valerianens rötter. Ingredienser att blanda, ta en stor sked och häll 1000 ml kokande vatten. Lämna infusionen i termos i 2-3 timmar. Drick medicinen för cystit två gånger om dagen för 0,5 infusion före måltider.

Te från kamilleblomställningar

I kampen mot inflammation i blåsan rekommenderas att man dricker te från torkade kamomillblommor, som bör hällas med kokande vatten och insisterar 1-2 minuter. Klar att dricka te hela dagen. Han kommer att lindra muskelspasmer, sluta smärta, minska inflammation och ha en lugnande och avslappnande åtgärd. Detta te kan användas för att behandla cystit hos små barn.

Helande buljonger

För att klara av problemen med urinblåsan, är det rekommenderat att dricka ett avkok göras från en stor sked av torkade blommor och liljor 1st muggar kokande vatten. Placera vätskan på ett vattenbad och efter 10 minuter kokande filter och kyla. Ta avkok fyra gånger om dagen. De använder kamomill i blåsor i olika samlingar, det mest effektiva är receptet:

 1. I lika delar förbereda cowberry löv, kamomill, yarrow, St John's wort och calendula.
 2. Rör om ingredienserna och ta 4 stora skedar av blandningen.
 3. Häll växterna 1 liter kokande vatten och sätt i ett vattenbad.
 4. När vätskan värms till 100 grader Celsius, är det nödvändigt att stänga av elden och täcka behållaren i en halvtimme.
 5. Använd en färdigbuljongbuljong för 1 glas fyra gånger om dagen före en måltid.
Tillbaka till innehållet

Användning hos gravida kvinnor

Säker växt - kamille anses vara den mest lämpade för behandling av blåsor under perioden med att bära ett barn. Det är helt säkert att ta en blomma om du gör det från en stillasittande uppvärmning i varmt vatten och sprutning. Var försiktig med avkok och infusioner, eftersom kamille kan aktivera produktionen av hormonet östrogen, vilket är farligt under graviditeten. Under en så avgörande period för varje kvinna bör behandling med urininflammation administreras uteslutande under överinseende av en specialiserad specialist.

När är det förbjudet att behandla blåsan med kamomill?

Oavsett hur användbart kamomilen är, men tyvärr kan inte alla ta det. Det rekommenderas inte att dricka kamille läkemedel till patienter som har syra eller har pallproblem. Om dessa rekommendationer inte följs hotas utslag och andra manifestationer av en allergi av en person. När du missbrukar denna härdande torkade blomma kan du uppleva svaghet, neurastheni och en vridning av huvudet.

Hur korrekt att acceptera kamille vid en cystit hos kvinnor?

En populär folkmedicin för cystit hos kvinnor är kamomill. Denna medicinska växt har en massa hälsovådande egenskaper.

Hur man behandlar cystit med kamille

Många kvinnor vet om cystitis första hand. Denna sjukdom kan ge mycket problem. Att behandla det föredrar komplexa: med hjälp av läkemedel och sjukgymnastik. Traditionell medicin sparades inte. Bland sådana behandlingsmetoder är ledaren av kamomill i cystitis.

Egenskaper hos kamomill

Kamillehälsans positiva effekter har varit kända under lång tid. Denna växt. Den har antiinflammatorisk och antiseptisk effekt, det lugnar sig väl. Kamille kan användas inte bara för att behandla inflammation i blåsan hos kvinnor, men också i många andra sjukdomar.

Växten verkar på organismen enligt följande:

 • Utmärkt hantera sjukdomsframkallande bakterier, så kamamill används aktivt för att desinficera olika sår;
 • Avlägsnar inflammation, både inuti kroppen och utsidan;
 • Agerar som en kolagogue;
 • Slappnar av och lindrar spasmer.

För behandling av blåsor är denna växt inte fullt utnyttjad. Endast blommor behövs. Samla dem från juni till augusti, vid denna tid blommar kamilleblomman. Under denna period innehåller blommorna den största mängd eteriska oljor.

Glykosider, flavonoider, organiska syror hjälper till att bekämpa kamillebakterier.

Hur effektivt är kamille mot blåsor

Inte alla bestämmer sig för att behandla cystit med hjälp av traditionell medicin. Men de är inte rädda för att använda kamille.

Men trots ett antal positiva egenskaper är det inte önskvärt att behandla cystit hos kvinnor bara med kamomill. Alone kan hon inte klara av sjukdomen.

Den ska endast användas tillsammans med andra metoder.

Hur man tar

En blomma för behandling av cystit används på många sätt. Det enklaste sättet är att ta avkodningar. På grund av diuretiska och antiinflammatoriska egenskaper tillåter de symptomen på sjukdomen att avlägsnas om några dagar.

Sittande bad och microclysters fungerar också bra. I den kroniska formen av sjukdomsutvecklingen framställs buljonger och sprutningar av vagina görs. För att inte förvärra sjukdomen kan sådana förfaranden utföras för förebyggande ändamål.

Bad och enemas

En beprövad och mycket effektiv metod för cystit hos kvinnor - ett bad av kamille. De värmer, lugnar, lindrar smärta. Men du måste ta dessa fack korrekt:

 1. Vattentemperaturen får inte överstiga 37 grader;
 2. Du kan sitta i badet i högst 15 minuter. Ett långvarigt uppvärmningsförfarande kan orsaka en förvärmning av sjukdomen.
 3. Omedelbart efter badet är det nödvändigt att bära varma strumpor. Underkylning kan vara hälsofarlig;
 4. Ta ett bad bör vara regelbundet: varje dag. När symtomen försvinner bör behandlingen fortsättas i några dagar.

Avkok för ett bad är lätt att förbereda. Det är nödvändigt att koka 5 liter vatten, lägg det 2-3 gånger. l. blomma och koka i ytterligare 5 minuter. Därefter skall buljongen filtreras, hällas i ett bad och sitta där i 10-15 minuter.

Kamomill med blåsor hjälper också som ångbad. Du måste hälla en varm stark buljong i bassängen och sitta över den, utan att röra vattnet. När buljongen börjar svalna kan du hälla varmt vatten. Procedurens varaktighet är cirka 20 minuter. För att bli behandlad så är det nödvändigt inom en vecka.

Med hjälp av microclysters lindra spasmer och smärtsamma förnimmelser. Du kan göra dem helt enkelt med kamilleinfusion eller lägga till andra växter där. För proceduren måste du använda en liten spruta, en volym på 50 ml. Det är mest effektivt att introducera avkok på morgon och kvällstid. Behandlingen ska fortsätta till återhämtning och några dagar efter det. För terapeutiska ändamål kan du göra douche. Denna procedur hjälper till att tvätta blåsan, förbättra vaginans mikroflora och lindra inflammation, men det kan du bara göra två gånger i veckan. Detta alternativ är mer lämpligt för att förebygga blåsor hos kvinnor.

Dekoktioner för att ta in

Buljonger från växten är beredda mycket enkelt. Sked gräset för att hälla ett glas kokande vatten och låt stå i en halvtimme. Spänn sedan och ta 5-8 gånger om dagen med ett intervall på 3-4 timmar. Detta recept hjälper dig att bli av med smärta och spasmer bättre än läkemedel.

Från blommorna av kamille te kan beredas. Han bedövar också, lugnar och slappnar av. En sådan medicin framställs som vanligt te. Du kan använda en torrväxt eller köpa kamille te i påsar. Denna lösning är också säker för behandling av cystit hos barn.

Behandling av kamille under graviditeten

De flesta gravida kvinnor som fruktar barnets hälsa, vägrar medicinering och föredrar att behandlas med örter. Prefekt ges till tusenskönen, men det behöver också veta hur man använder det korrekt.

Mycket ofta är denna växt det enda godtagbara läkemedlet för cystit under graviditeten. Utan rädsla kan kamomill användas topiskt. Bad och sprutning skadar barnet inte kommer att medföra.

Gravida kvinnor kan inte ta mer än en halv liter svag te per dag. Utför behandling är nödvändig under överinseende av en läkare.

Kontra

Trots frånvaron av biverkningar och många positiva egenskaper kan du inte ta kamille till alla. Människor som har hög surhetsgrad eller har diarré är bättre av ett sådant botemedel. Annars kan det finnas utslag och andra allergiska manifestationer.

Om du dricker kamille för länge kan du uppleva svaghet, irritabilitet, yrsel.

Hur man gör ett bad med kamomill för blåsor

En av de mest populära medicinska växterna är kamille. På latin - Matricaria Chamomilla.

Ordet Matricaria kommer från latin. matris, vilket betyder "livmoder". Därför kallas en tusensköna ofta som ett modergräs eller en jungfrublomma.

Kamille har sedan antiken använts för att behandla och förhindra "kvinnliga" sjukdomar - kamille är mycket effektiv vid cystit.

Denna ört används i vården av nyfödd hud. Det orsakar inte allergier och bekämpar effektivt intertrigo och irritation.

Som en del av kosmetiska produkter för hårvård kan du ofta hitta ett extrakt av kamomill. Kamille är en naturlig hårbalsam som gör dem silkeslen, glänsande och hälsosam.

Användbara egenskaper

Kamille har flera helande egenskaper, tack vare vilken i antiken det blev allmänt använd inom sina tillväxtområden - Eurasien och Nordamerika (extratropiska breddgrader).

Lugnande medel. Kamomillte har en lugnande effekt. Bara en kopp av detta te på natten kan normalisera sömn, lindra sömnlöshet och ångest. Anti-inflammatoriskt medel. Eteriska oljor verkar antiseptiskt och tar bort symptomen på inflammation. Med infektiös cystit är det viktigt att tvätta buljongen eller infusionen med kamomill. Tja hjälp att ta bort smärtsymtomen med akut cystitis varmt bad med kamomill. Kramplösande. Avkok eller te från kamille bidrar till avkoppling av släta muskler. När spasmer under cystitis rekommenderas att ta ett glas kamille te 2-3 gånger om dagen. Antiallergisk effekt. Om hudallergi uppstår, hjälper kamille till att ta bort inflammation, lugna klåda och eliminera ekdöd. Antiviral effekt. Kamille har en måttlig antiviral effekt, en mildt uttalad immunmodulerande och återställande effekt.

Behandling av cystit med kamille

Förutom att daisy gör ett bra jobb "själv", ingår det ofta i avgifterna.

Dekoktioner och infusioner

För 500 ml kokande vatten måste du ta 2 matskedar av kamomillblommor (torr). Förberedelse: Använd ett vattenbad - koka inte mer än 10 minuter, eller häll varmt vatten och låt det brygga i tre fjärdedelar av en timme. Hela mängden dryck hela dagen för ½ kopp.

Pepparmynta - 1 del; kamille - 3 delar; Valerian rot - 1 del.

Blanda i torr form; 1 matsked av den resulterande blandningen för att brygga i en termos. Lämna i 1,5-3 timmar. Drick i 2 delade doser - 20 minuter före frukost (½ te) och 30 minuter efter middagen (½ te) i 3 till 5 veckor.

Avkodning för cystit nummer 1:

kamomill; tranbärblad; calendula; rölleka; St John's Wort.

Blanda allt i lika stor volym, i torr form. Ta 4 matskedar av blandningen för 1 liter kokande vatten. Koka upp i ett vattenbad, stäng av värmen, täck behållaren och lämna i 25-30 minuter. Drick ett glas fyra gånger om dagen, helst före måltiden.

Kaminens helande egenskaper kombineras väl med:

calendula; mint; St John's wort; kalkfärg; valeriana; mjölon; oregano; rölleka.

Dessa örter har en antiseptisk effekt. Vissa är spasmolytiska. Det är dessa egenskaper hos växter som är viktigast vid behandling av blåsor.

brickor

Kontraindikation för brickor är inflammation i njurarna och menstruationsperioden.

Sittande bad - 5 msk kamilleblommor brygger i en burk (3 liter) med kokande vatten. Insistera på 15 minuter. Samla hett vatten i badrummet och tillsätt infusionen från burken. Bad med kamille för blåsning tar 10 till 20 minuter dagligen tills symtomen försvinner och några dagar efter. Funktion: efter att ha tagit ett sådant bad är det nödvändigt att klä sig varmt. Var noga med att bära strumpor. Cystitis är "rädd" för värme: Ju mer det är desto tidigare kommer inflammationen att passera. Ångbad. För denna procedur behöver du en smal hög behållare (bassäng, panna eller hink). Häll kokande vatten i tanken. Förbered infusionen (som i ovanstående metod) och lägg den till varmt vatten i behållaren. Sätt dig utan att röra vattnet. Täck dig med en filt eller filt. Proceduren varar upp till 20 minuter. Det hålls från 5 dagar till 1 vecka.

Mikrolysare, sprutning och spolning

Mikrolykster är effektiva i fallet då cystitisen är av kontakt natur, det beror på prostatit, hemorrojder, inflammation i tjocktarmen eller vagina.

Blanda i ett 2: 2: 1: 1 förhållande av kamomill, humlehoppar, yarrow och salvia. Förbered infusionen: 1 matsked av blandningen på ett glas kokande vatten (250 ml). Insistera 1 timme.

Stam genom en tvåskikts tyggas. Mikrolysstrålarna utförs med en liten spruta (50 ml) två gånger om dagen. Temperaturen får inte överstiga 40 ° C.

Douchering av vagina utförs med användning av sprutor från 100 ml till 200 ml. Använda infusioner och avkok baserade på kamomillapotek med tillsats av kalendula, Johannesört, yarrow. Vätskan för sprutning med cystit bör vara varm men inte varm.

Tvätta blåsan hemma rekommenderas inte.

Tekniker och nyanser av torkning av blåsan

Steril kateter för blåsan. De skiljer sig i längd och bredd - kvinnor behöver en bred och kort och män - en smal och lång. Spruta Jane (70 ml). Steril petroleumgelé. Steril aseptisk lösning för tvättning (kamilleinfusion, lösning av kaliumpermanganat eller furacilin). Aseptisk lösning (furacilin, vattenhaltig klorhexidin). Gasvävtorkar. Basin.

Tvätta med en aseptisk lösning. Häll kateterns spets med vaselinolja och sätt försiktigt in i urinröret. Om att komma in i urinblåsan säger urinen släppt genom katetern. Anslut en spruta fylld med en tvättlösning till kateterets fria ände. Gradvis introducera 50-70 ml. Koppla bort sprutan och dränera vätskan från urinblåsan. Full tömning är nödvändig: tryck i området ovanför skönhetsbenet. Upprepa flera gånger. Ta försiktigt bort katetern ur urinröret.

Vid tvättning av blåsan utan speciella färdigheter är sannolikheten för traumatisering hög. Det är bättre att inte utföra denna procedur på egen hand, utan att söka medicinsk hjälp från en läkare.

En sådan vanlig sjukdom som cystit, många försöker behandla sig själva. Men det här är fundamentalt fel. Ett kvalificerat svar på frågan om vad du ska dricka med blåsor, du kommer endast att ges av läkaren efter undersökningen. Örter, antibiotika, fytopreparationer - i vilka fall dessa medel är föreskrivna.

Om indikationerna och kontraindikationerna för användning av tranbär i cystit, läs i denna kolumn.

Video om ämnet

Hur man behandlar cystit med kamille? Alla funktioner i tillämpningen av denna växt i kampen mot inflammation i blåsan. Kamomill mot cystit är en effektiv lösning som presenteras på olika sätt. Granskning av användbara egenskaper. Recept av avkok, infusion och te. Regler för beredning av brickor och formuleringar för mikrocykler, duschar och duschar.

Kamomill med cystit hjälper till att lindra inflammation och har en antibakteriell effekt

Behandling av cystit med kamille hos kvinnor, män och barn

Kamomillapotek för cystit - ett av de mest effektiva sätten att traditionellt medicinera. Det har använts sedan antiken för sjukdomar i genitourinary systemet. Denna ört är en representant för fytoterapi, som används ofta för olika sjukdomar. Till exempel, när det finns blötsutslag hos spädbarn, rekommenderas bad, och de flesta kosmetika för hudvård och hårvård har ett kamillextrakt.

Huruvida kamomilen hjälper eller hjälper till med en cystit, vårt svar - ja. Det är verkligen kapabelt att drunkna urinvägens inflammatoriska process. Bland de användbara egenskaperna hos växten:

Lugnar ner. Te med kamille har en lugnande effekt. Efter att ha konsumerat en drink på natten, kommer du att bli av med sömnlöshet och ångest. Avlägsnar inflammation. Eteriska oljor har en antiseptisk egenskap. De lyckas bli av med obehag symtom på blåsan. Det högsta resultatet visas av bad med kamille. Smärtstillande. Kamomill från blåsor hjälper till att slappna av musklerna och sluta smärtsyndromet med hjälp av avkok. Eliminerar allergiska reaktioner: skalning, obsessiv klåda och utslag. Stärker immuniteten. Den antivirala effekten ökar kroppens immunmotstånd och förbättrar vanligtvis tonen.

Bad med kamille i blåsan

Baths med blåsor hos kvinnor med kamomill utnämnas av läkare med målet att omedelbart dämpa den inflammatoriska processen och stoppa smärtssyndromet. Kontraindikationer är menstruation och patologi i njurarnas arbete.

Hur man gör ett bad med kamomill i blåsan:

Sittande bad. Brew i en tre-liters burk 5 msk. torra hackade kamilleblommor, vik med brant kokande vatten. Samla ett bad med varmt vatten. Häll i den resulterande infusionen. Procedurens varaktighet är cirka 15 minuter. Mångfald av det dagliga. Kursen genomförs tills symtomen på inflammation försvinna och några dagar senare, för att åtgärda resultatet. Efter mottagandet av badet rekommenderas att varmt klä, inklusive att sätta på strumpor.

Ångbad. Förbered en hög kapacitet. Häll brant kokande vatten. Förbered infusion av kamomill och lägg den till det redan heta vattnet. Det rekommenderas att sitta nerifrån men utan att röra vattnet. Detta kallas ångande. Täck underdelen av kroppen (från buken till fötterna) med en handduk eller en filt. Förfarandet tar ungefär 25 minuter. Kursen är från fem till sju dagar.

Microclysters, sprutning och mjällkamomil i blåsan

Kamille tvätt med cystit är mycket effektiv. Från tre till fem gånger om dagen, utföra manipulation. Tänk på att avkok eller infusion ska vara bekväm temperatur, det ska inte vara kallt eller mycket varmt.

Är det möjligt att spruta tusenskönor med cystit i hemmet, säger läkare otvetydigt - ja! Mikrocyklister dra nytta av en kontaktetiologi av inflammation, det vill säga om cystitisen beror på hemorrojder, inflammatoriska processer i vagina eller tjocktarmen.

Blanda hummer (2 msk), yarrow (1 matsked), kamomill (2 matskedar) och salvia (1 matsked). Ta sedan 1 matsked av den resulterande samlingen och fyll den med ett glas kokande vatten. Insistera i 60 minuter. Stam genom en fin sil eller vikas i flera lager av gasbind. Vid sprutning bör kompositionens temperatur inte överstiga 40 grader. Mikroklyster administreras med en spruta på 50 ml två gånger om dagen.

För att injicera slidan används syror som är stora i volymen - från 100 till 200.

Tvättning är en annan mycket effektiv procedur i kampen mot inflammatorisk process. Om du inte har rätt träning finns det dock möjlighet att skada blåsan under proceduren. Därför är det mest föredraget att söka hjälp från en urolog. Särskilt utbildad medicinsk personal ger dig den nödvändiga hjälp och tvättar kompetent.

För tvätt behöver du:

Kateter. Den kortare och bredare är för kvinnor, smala och långa för män. Spruta Janet i volym 70 ml. Vaselinolja. Infusion eller avkokning av kamomill. Furacilin eller klorhexidin. Servetter gjorda av gasväv. Kapacitet.

För det första tvättas den aseptiska kompositionen. Smörjs med steril vaselinolja, injiceras kateterets spets i urinröret. Slutsatsen av urin talar om handlingarnas korrekthet. Försiktigt på den andra sidan av katetern injiceras en tvättlösning genom sprutan. Vid rengöring av sprutan börjar vätskan släppas tillbaka. För fullständig tömning tryck försiktigt ned på underlivet flera gånger. Extrahera spetsen.

Hur man dricker kamille med blåsor: te, buljong och infusion

Med cystit kan du dricka kamille i form av te. Herbal preparat med hennes deltagande är också populär, på basis av vilka växtbaserade och infusioner är beredda.

I kronisk och akut cystit uppmuntrar användningen av fytoterapi, i synnerhet till avkok och infusioner från kamomill

Köttkamille med blåsor

Du behöver i lika delar en kamomill, en yarrow, en kalendula, en Johannesört, tranbärblad, för att förbereda ett avkok av kamomill i cystit. Recensioner av läkare och patienter bekräftar de positiva effekterna av drycken efter några dagars användning. Hur mycket tid att dricka en buljong av en kamomill vid en cystitis kommer att be din läkare. Som regel, efter att symptomen har tagits bort, rekommenderas att man tar vätska i några dagar. Det är också ett utmärkt verktyg för att förebygga inflammation i blåsan.

Ta 4 matskedar. den resulterande samlingen. Häll 1000 ml kokande vatten. Koka i ett vattenbad. Avlägsna från värme och täcka med lock. Lämna i en halvtimme. Drick 250 ml innan maten fyra gånger om dagen.

Kamillebuljong är tillåten på cystit under graviditeten.

Kamilleinfusion med cystit

Är du osäker på om det är möjligt att dricka kamille med cystit som infusion? Fråga om detta i detalj för din läkare. Han kommer att berätta i detalj om alla positiva aspekter av användningen av nutiden.

Kamille från cystit, hur man bryter infusion:

Torka blommor av kamomill i mängden två matskedar häll 0,5 liter kokande vatten. Koka i ett vattenbad i ca 8 minuter. Insistera på 25 minuter. Använd 125 ml för hela dagen i flera mottagningar.

Inte mindre populär är infusionen, som har en analgetisk effekt. Anslut 1 matsked. pepparmynta, 3 msk. hackad kamille och 1 msk. valeriana. Häll i en termos en matsked av samling. Lämna i 2,5 timmar. Dela den resulterande infusionen i två uppdelade doser. Den första delen av drycken före frukost för ungefär en halvtimme, den andra - en halvtimme efter middagen. Kurs - 4 veckor.

Avslutade samlingar med kamomill kan köpas på apoteket eller göra dem själv, genom att blanda med andra ingredienser. Välprövad mot cystitisk kompositioner med kamomill, björnbär, kalendula, yarrow, oregano, lind, mynta, Johannesjurs, etc.

Kamille te med blåsor

För tillagning av te, lägg till brokhackad torr kamilleblommor. Cystitis är rädd för värme, så i moderation kommer varma drycker endast att gynna.

Fortfarande tvivlar på om det är möjligt att bota en blåsning med en kamomill? Fytoterapi är mest effektiv för mild inflammation. Om du har uttalat tecken på sjukdom och upplever allvarliga sjukdomar, bör växtbaserad behandling inte vara grundläggande, men endast ytterligare i komplex terapi. Troligtvis behöver du hjälp antibiotika för cystitis och andra manipuleringar. Därför, istället för självbehandling, kontakta en specialist.

Som förebyggande åtgärd rekommenderas att diet med blåsor, förhindra komplikationer och exacerbationer av sjukdomen.

Om inflammatoriska sjukdomar i genitourinary systemet, många vet förstahand. Perioden av exacerbationer faller på hösten och vintern när risken för hypotermi i kroppen är hög. En sådan obehaglig sjukdom är cystit, som påverkar urinvägarna.

Behandling av denna sjukdom bör utföras under övervakning av en urolog. Den mest effektiva i den akuta sjukdomen är antibiotika. Fytoterapi används emellertid i stor utsträckning för att upprätthålla remission och förhindra exacerbationer i urologi.

Användbara egenskaper

Cystitis är en inflammation i urinblåsan. Kamille är en av de mest populära örterna som används för att behandla cystitis. Den har följande åtgärder:

Kamilleens unika egenskaper beror på det höga innehållet av eteriska oljor, flavonoider, azulener (aromatisk förening), organiska syror, vitaminer och tanniner.

Kamille med cystit är inte ett självständigt läkemedel. Den ska användas tillsammans med preparat av industriproduktion enligt doktors recept.

För medicinska ändamål används endast kamilleblommor som samlats på sommaren. Torrkamille är billig och finns tillgänglig i de flesta apotekskedjor.

Kontra

Inte alla kan använda de fördelaktiga egenskaperna hos kamomill för medicinska ändamål. Denna biopreparation har kontraindikationer, vilka inkluderar:

mottaglighet för allergier, magsjukdomar, diarré, allvarlig njurspatologi, graviditet.

Dessa stater är inte ovillkorliga. Kamille kan användas i dessa fall i strikt dosmängder. Ett inledande samråd med en specialist - gynekolog eller urolog - kommer emellertid inte vara överflödig.

Metoder för applicering

Kamille från blåsan har en stor variation i användningen. Bland de grundläggande teknikerna i folkmedicin används:

stillasittande bad med infusion av kamomill, ångbad, enemas, douching, tvättning, tvättning av urinblåsan och avtagning av dekoktioner.

Dessa metoder kan användas i kombination eller separat. De kan ta bort akut smärta och spasmer, slappna av musklerna, undertrycka reproduktion av mikrober och stärka kroppens försvar. ofta ordnas en kamomill tillsammans med kalendula och andra medicinska örter.

bad

Baths med blåsor är en av de enklaste och trevligaste rutinerna. Bad med kamille lindrar smärta och slappnar av. Ta dem rekommenderas i den akuta fasen av sjukdomen, såväl som i några dagar efter uppkomsten av lättnad. Du kan inte göra bad med menstruation.

För att göra ett bad måste du brygga 3 stora skedar torkade kamilleblommor med 5 liter varmt vatten och låt stå under locket i en halvtimme. Klar infusion läggs till ett varmt bad så att vatten täcker underkroppen. Ta ett sådant bad är ca 20 minuter. Temperaturen på badet bör bibehållas vid ca 38 grader. Sådana bad kan användas för förebyggande ändamål efter långa vintervandringar i friska luften.

Efter proceduren är det väldigt viktigt att omedelbart klä av sig och linda fötterna. Ju mer värme desto snabbare kommer inflammationen att gå.

Det är tillåtet att göra bad med kamille till tjejer som inte lever sexuellt. Före proceduren är barnet inte överflödigt att konsultera en läkare.

Ångbad

Basen för detta bad är samma infusion av kamomill. Det bör emellertid hällas i en värmebeständig, djup och hög kapacitet hink eller bäcken. Sitter över ångan utan att röra vattnet, det tar 15-20 minuter, täckt med en filt eller filt. Vattentemperaturen får inte överstiga 80 grader. Procedurens varaktighet är 5 - 7 dagar.

Häller varmt vatten, du bör vara extremt försiktig så att du inte brinner. Det första förfarandet kan ge väsentlig lindring med sjukdomens initiala tecken.

microclysters

För att undertrycka infektionsfokus i tarmarna är mikroclyster effektiva. För att förbereda infusionen används inte bara kamille, men också andra medicinska växter, till exempel pepparmynta, humlehoppar, salvia, vinrör. En matsked örtte bör hällas i 250 ml kokande vatten och kylas till kroppstemperatur. För kall vätska kommer att prova intestinal spasm, och het - kommer att brinna.

Det är lämpligt att använda en steril spruta med en volym på 50 ml. Pärens spets dämpas bäst i steril vaselinolja eller i petroleumgel som säljs på apotek.

Manipulering att spendera på morgonen och på kvällen i några timmar innan en utgång eller utgång från huset som enema kan provocera en utgång av fekala massor. Förfarandet bör utföras i en lugn miljö, på en plats där ingen kommer att störa patienten. Det är optimalt att göra enema i knä-armbågsställningen eller ligga på sidan, med dina ben tuckade.

Det är nödvändigt att komma ihåg och kontraindikationer för enemas, som inkluderar:

buksmärta av okänt ursprung, inre blödning, hemorrojder, tarmtumörer, tarmblödning.

insprutning

Denna procedur är indicerad för förebyggande av cystit hos kvinnor. Men gynekologernas och urologernas åsikter om detta ämne delades upp. Vissa specialister avvisar behovet av att torka med blåsor, eftersom detta kan störa vaginalt mikroflora och prova inflammation. Andra läkare känner igen effektiviteten av denna metod.

För att förbereda lösningen insistera tre teskedar kamille fylld med ett glas kokande vatten, spänna och kyla till 37 grader. Torrkamille kan blandas med barken av ek och örter som har antiseptiska egenskaper.

Douchering är lämpligast med en liten päron eller en stor spruta utan en nål. Verktyg före proceduren bör desinficeras noggrant och tvätta händerna. Det är inte tillåtet att använda en spruta, som tidigare användes för enemas.

Dusch görs sitter på toalettsitsen eller ligger i badrummet med benen ifrån varandra. Sprutan eller spetsen av päron är inte så djupt. Vätsketrycket ska inte vara för starkt för att undvika att komma in i livmodern. Du kan utföra proceduren inte oftast 2-3 gånger i veckan. I avsaknad av förbättring är det bättre att konsultera en läkare.

Tvättning av blåsan

Blåsning är en smärtsam men effektiv procedur som kräver professionell kompetens. Att utföra denna manipulation hemma är inte önskvärt, eftersom risken för att skada inre organ är hög. Algoritmen för att utföra tvättning bör dock vara känd.

kateter, spruta, volym 50 - 70 milliliter, liten kapacitet.

Antiseptisk steril lösning injiceras i urinröret från sprutan genom katetern. Katets spets bör smörjas med vaselinolja för att underlätta administreringen. Det är viktigt att lösningen injiceras gradvis och sedan hälls ut ur blåsan naturligt. Proceduren utförs sekventiellt flera gånger. Den terapeutiska effekten kommer mycket snabbt på grund av direkt exponering för infektionens fokus.

Örtte

Herbal tear är älskad av nästan alla människor för deras unika smak och hälsa fördelar. Kamille te, som används vid komplex behandling mot blåsor, är inget undantag.

För tillagning av te är det lämpligt att köpa torra örter i engångspåsar på apotek. Ett paket ska fyllas med ett glas kokande vatten och låt stå i 5 minuter. Denna infusion kommer att värma i kalla, lugna nerver, slappna av musklerna, lindra smärtssyndromet och aktivera immunsystemet.

Drick kamille te du behöver halva glaset 3 gånger om dagen utanför måltiderna. Kamomil är således ett naturligt och effektivt verktyg för att förebygga och behandla cystit hos män och kvinnor med minimala kontraindikationer och biverkningar.

Hur man brygger och använder kamille för att behandla blåsor?

Cystitis är en obehaglig sjukdom som drabbar kvinnor i de flesta fall. Och det mest effektiva botemedlet är kamille i blåsan. Men du borde veta hur man tar rätt buljong och vilken typ av feedback folk lämnar.

Denna sjukdom uppstår på grund av att bakterierna kommer in i urinblåsan. I detta fall uppstår inflammation, som åtföljs av smärta i buken. Cystitis anses vara en kvinnas sjukdom, men det finns tillfällen när män utsätts för denna sjukdom.

Orsakerna till sjukdomen

De vanligaste orsakerna till inflammation i blåsan är:

 1. Patienten följer inte hygienreglerna i könsorganen.
 2. Ändrar ofta sexpartner.
 3. Tillbringar mycket tid i kylan.
 4. Olika slags patologier som finns i könsorganen.
 5. Har kroniska sjukdomar, som åtföljs av inflammation.
 6. Mycket ofta kommer att påkänna urinblåsan och begränsa urinen.
 7. Dieten är felaktigt planerad och skadliga livsmedel används.
 8. Det finns ofta förstoppning.

Bakterier tränger igenom kvinnans kropp genom urinröret, hos män uppstår sjukdomen på grund av sjukdomar i det genitourära systemet.

Behandling av blåsan

Innan behandlingen fortsätter, är det nödvändigt att bestämma orsaken till sjukdomen och eliminera den. Om behandlingen börjar omedelbart efter inflammationens början, blir resultatet mer framgångsrikt än när komplikationer har börjat. Antibiotika används vid behandlingen, vilket bör stoppa reproduktion av bakterier.

Dessutom ska patienten följa en särskild kost, där alla skadliga produkter, inklusive alkohol och tobaksprodukter, är uteslutna från kosten. Sådana produkter innefattar:

 • produkter som innehåller en stor mängd salt;
 • skarpa produkter;
 • stekt mat, som dessutom innehåller mycket fett;
 • drycker som är berikade med gaser;
 • kaffe.

I detta fall måste du använda så mycket vätska som möjligt vid behandling av blåsan, med hjälp av vilka smittade bakterier tvättas ut. Som en hjälpmetod för behandling används traditionell medicin.

Jag har aldrig uppmärksammat min hälsa. Jag behandlade alla slags förkylningar och höga temperaturer med uppvärmning, sköljning etc. Nu förstår jag att självmedicinering aldrig leder till något bra. Som det hände mig hjälpte det mig. Läs mer »

Det är viktigt att komma ihåg! Folkmekanismer används endast när ett akut infektionsutbrott elimineras och sjukdomsförgiftningen börjar. Eftersom effektiv behandling endast är möjlig vid användning av läkemedel.

Symtom som uppstod som ett resultat av sjukdomen, nämligen smärta och känslor av spänning i underlivet, behandlas med användning av antispasmodik och smärtstillande medel.

I inget fall kan du göra självmedicinering, eftersom det här är fullt av allvarliga komplikationer. Som ett resultat kan det finnas problem med kroppens reproduktiva aktivitet, och detta hotar infertilitet.

Alla läkemedel som används vid behandling ska utses av en läkare. Och många patienter är intresserade av huruvida cystitisen hjälper till med kamomill? Kan jag fullständigt bota denna sjukdom? Vi kommer att försöka att besvara dessa frågor mer ingående.

Apotekskammel

Apotekskamomill är den mest populära ört som används från antiken. Används för kvinnors sjukdomar, för hudvård för barn, eftersom det inte orsakar allergiska reaktioner, tar bort blöjautslag i barnet och klarar av eventuella irritationer.

Många kosmetiska produkter lägger också till kamillextrakt. Det ger näring till håret och gör det friskt och silkesligt. Kamilleegenskaperna innefattar:

För 4 år sedan började jag oroa sig för problem med genitourinary systemet. Smärta och svårighet att urinera.

 1. Kamomill verkar lugnande, hjälper till med sömnlöshet, lindrar ångest, normaliserar sömn.
 2. Verkar som ett antiinflammatoriskt medel, lindrar smärta.
 3. Det används som en antispasmodisk.
 4. Agerar som ett antiallergiskt läkemedel Vid någon allergisk display på huden avlägsnas eller tar ut en inflammation, lugnar en klåda och eliminerar hudens ekdöd.
 5. Mycket bra fungerar som en antiviral. Stärker mänsklig immunitet.

Kamille med cystit är den mest effektiva och enkla lösningen för traditionell medicin. Eftersom alla vet om sina medicinska egenskaper är det naturligt att det är en frälsning för en given sjukdom hos kvinnor. Avkok med kamomill i blåsan lindrar inflammation, lugnar och lindrar smärtsamma effekter. Ta det också i syfte att desinficera.

Bad med kamille och sprutning eliminerar bakterier som orsakar inflammation i blåsan, suppuration och irritation i könsorganen och den yttre delen av urinväggen.

Kamille hjälper till med cystit hos kvinnor att avlägsna inflammatoriska processer, inte bara från utsidan, men också inuti kroppen. I fallet när du använder avkok som en drink, fungerar det som ett diuretikum, liksom ett koleretiskt medel, lindrar smärta och påverkar avkoppling på musklerna i blåsan.

Hur använder man det korrekt?

Kamille används alltid som ett diuretikum. Av denna anledning används avkokningen av kamomill som ett botemedel mot cystitis. Eftersom kvinnor i de flesta fall lider av en akut form av blåsor, är kamomillen ordinerad för dem i nivå med övriga läkemedel.

Avkok av kamomill med cystitis dricker fyra gånger om dagen för en tredjedel av glaset. Du måste dricka innan du äter. För att värma blåsan behöver du använda brickor, i vilka, förutom kamomillbuljong, tillsätts eteriska oljor. Ta ett bad så här i högst tio minuter. Och efter det behöver du varmt klä och sätta tillbaka din rygg med ett varmt tyg eller halsduk.

Dessutom använder kvinnor sprutning med avkok av kamille. Med hjälp av vilken vaginaens mikroflora förbättras och inflammation avlägsnas. Douchering bör endast utföras två gånger i veckan, och det bör noteras att det fungerar som ett desinfektionsmedel. Och i inget fall används det som ett läkemedel för inflammatorisk process.

Kamille måste vara full även i kronisk form av blåsor. Kamillebuljong rekommenderas att användas även vid hypotermi, i det här fallet verkar det som ett antiinflammatoriskt medel. Men det borde ändå komma ihåg att i händelse av komplikationer och svår sjukdom hjälper kamille inte alls. Med detta alternativ föreskrivs en kvinna en komplex behandling eller rekommenderas att ha kirurgi.

Andel av matlagning kamille buljong

Buljongen är beredd på följande sätt: De tar ett apotekskamomill, en blomställning av ädelbär, barber och björkpinnar. Dessa ingredienser tas i ett förhållande av 1: 2: 2: 2. Samtidigt för ett halvt gram av torkad samling måste du ta en liter brant kokande vatten. Då bör den fullt beredda buljongen vara insisterad i flera timmar, och sedan måste den filtreras genom ostkot och dricka upp till fem gånger om dagen.

Följande recept används inte bara för cystit, det fungerar också bra för tröst. För att göra detta, ta kamille - 30 gram, mint - 20 gram, njur topoli - 20 gram. Man bör komma ihåg att njurarna måste samlas innan juicen börjar flöda i poppeln.

En matsked torr samling häll ett glas brant kokande vatten. Denna blandning insisteras på fyra timmar. Buljongen bör konsumeras inom en dag.

Dessutom kan kamille insisteras separat från andra avgifter. Därför hälls det med kokande vatten och druckit hela dagen.

Med cystit används den inte bara som en drink utan också för extern användning. I det här fallet verkar avkoket som ett antiseptiskt och antiinflammatoriskt medel. För att förbereda ett bad av kamillebuljong måste du ta inte mindre än ett hundra och femtio gram torkade kamilleblommor och häll 5 liter brant kokande vatten. Och blandningen kokas i ytterligare tio minuter.

Därefter filtreras avkoket och hälles i ett bad. Men du får inte glömma att det här badet inte tar mer än tio minuter.

För sprutning använder kvinnor en kamomillbuljong för att bli av med bakterier. Av denna anledning behandlas cystitis, inte bara tar den som en lokal antiseptisk inuti, men också externt. På grund av detta tas både interna och externa inflammatoriska processer bort.

Men oavsett hur effektiv egenskaperna hos kamomill är, finns det ett antal kontraindikationer för användning av patienten. Under inga omständigheter ska du äta avkok av kamomill när magsår eller duodenalsår upptäcks, med kronisk gastrit och psykiska störningar. Dessutom ska du inte äta kamomill för en kvinna som bär en baby. Speciellt under de första tre månaderna.

Om hur effektivt avkoket från kemistens kamomill kan läras genom att läsa recensioner från människor.

Video: hur man gör en tusensköna?

recensioner

"Cystitis är en mycket obehaglig sjukdom. Hon led i flera år. Jag gjorde det bara inte, men sjukan passerade inte. Först tillämpade hon inte på läkarna, hon hoppades att allt skulle gå iväg själv. Men när jag såg blod i min urin blev jag rädd. Har riktat till doktorn och till mig har utsett eller nominerat förfarande med tvättning av urin. Och ordinerad att dricka avkok av kamille och cowberry. Några dagar senare minskade smärtan, och mitt tillstånd började förbättras "- Larissa, 34 år gammal.

"Cystitis uppträdde under mina nyårssemester. Jag väntade knappt till sin examen och gick till kliniken. Urologen rådde mig att göra bad med kamillebuljong och dricka tinktur. Sjukdomen var bokstavligen några dagar "- Elena, 45 år gammal.

"Jag hade smärtor i buken. Jag blev uppmanad att dricka ett avkok av kamille. Douches sipped några kvällar och allt gick "- Tamara, 20 år gammal.