Huvud
Skäl

Prostatamassage ensam: Förberedelse för massage, kontraindikationer

Prostatamassage ensam kan utföras efter samråd med en urolog för att identifiera indikationer och kontraindikationer, bestämma hur länge och hur ofta proceduren är hemma.

Genom sin effektivitet är fingermassage av prostatan en extremt effektiv metod för att behandla olika sjukdomar, som ibland överträffar effekten av medicinska hårdvaruenheter.

Oavsett att utföra en prostata massage hemma kan en man med obehag, förlägenhet från en outsiders deltagande, med hjälp av vibromassazhery.

Ett sådant tillvägagångssätt ökar motivationen hos en man att regelbundet utföra en liknande behandling, vilket i hög grad påverkar symptomförsvinnandet, uppkomsten av full återhämtning.

Innan starten av prostasmassagen, som utförs självständigt, rekommenderas patienter att bekanta sig med den grundläggande tekniken för genomförandet.

Det finns många källor till information om prostata massage:

 • samråd med en urolog
 • broschyrer;
 • metodiska handböcker
 • video lektioner, recensioner;
 • medicinska artiklar.

Att studera tekniken för att massera prostatakörteln hemma ökar effektiviteten av lokala irriterande effekter, tränar speciella rörelser, hjälper till att undvika skada, traumatisering, utveckling av komplikationer.

Förberedelser för prostata-massage kräver ett uppföljningsbesök hos doktorn för laboratorieundersökningar för att fastställa scenen i inflammatorisk process, ange början på massagen och, om nödvändigt, börja ta mediciner. Omedelbart före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna fullständigt, med tanke på procedurens dagliga frekvens, rekommenderas inte laxermedel.

En halvtimme före sessionen bör du sätta ett renande emalj av medelvolym med ett varmt avkok av kamomill. Sådan fysiologisk tömning av tarmen strider inte mot tarmens naturliga mikroflora, i motsats till laxermedel, leder inte till en omfördelning av nervreceptorerna.

Valet av rätt position är i valet av mannen som regel denna position i ett varmt bad med utbrett utspända ben längs sidorna. Om en man känner sig obekväm i badrummet, kan han utföra terapeutisk massage på vilken plan horisontell yta som helst på baksidan med breda divergerande ben för bättre tillgänglighet av det masserade organet.

Tekniken för att massera prostata är relativt enkel, orsakar inte svårigheter när man utför manipulationen. Efter att ha tagit rätt läge injiceras pekfingret rektalt med 4 eller 5 centimeter.

Tät formning, palpabel på inre änden av ändtarmen, som liknar en valnöt, är prostatens bakre yta.

Prostationsmassagen, som utförs oberoende, börjar med släta rörelser längs kanten av körteln, först med mjuka, uppvärmningsrörelser, och sedan trycks det gradvis ökar. Därefter bör du utföra strökande vertikala rörelser, vilket ökar blodflödet genom prostata körtankarnas kärl.

Den sista massagetekniken pressar prostatan på mitten i blåsans riktning vilket bidrar till utflödet av överskottsvätska.

När du inte kan utföra prostata i hemmet själv bestämmer den behandlande läkaren efter kontrollbesöket.

Kontraindikationer inkluderar:

 • maligna neoplasmer;
 • akut prostatit;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • abscesser i det lilla bäckenet;
 • SARS;
 • hypertermi;
 • sjukdomar i tarmens distala del (hemorrojder, sprickor, atonia).

Genomförande av prostata-massage i närvaro av kontraindikationer leder till spridningen av det patologiska fokuset, generaliseringen av processen och en signifikant försämring av patientens tillstånd. Följ strikt läkarens föreskrifter, utför endast massage med sitt samtycke.

Hur man gör en prostata massage själv: en beskrivning av metoden, steg för steg instruktion

Den irriterande effekten av massagerörelser leder till ett utflöde av prostatens patologiska hemlighet, vilket leder till en minskning av perivaskulärt ödem och återställande av blodflödet i det drabbade organet. Den terapeutiska effekten av prostata adenom uppnås på grund av den omvända utvecklingen av hypertrofi, återställande av blåsans funktion.

Prostatan massage kan i sig själv utföras av varje man, Om den rätta tekniken inte kan behärskas kan han dock begära hjälp från sin fru eller tillgripa tjänster av kvalificerade specialister på kliniken. Funktioner av fingerpåverkan på prostatakörteln består i att observera organets anatomiska placering, mjuk inverkan på den stora ytan.

Medan hårdmetoderna för massage kan vara inte bara smärtsamma, utan också leda till förskjutningen av orgelet på grund av överdriven exponering. Hemligheten med långvarig eftergift av kronisk prostatit är den regelbundna wellnessmassagen av det drabbade organet från två till fyra gånger under året.

En steg-för-steg-instruktion gör att du kan lära dig att göra en prostata massage själv, för att uppnå bättre hälsa, eliminera obehagliga symptom. Användningen av massage är att upprätthålla människornas reproduktiva funktion, effekten på erektioner och libido.

Efter beredningsfasen bör du:

 • uppta ett vågrätt läge i badrummet med varmt vatten eller på sängen (med en engångsblöja);
 • Applicera ett smörjmedel på pekfingret och anuset;
 • För försiktigt in fingret för hela längden;
 • hitta prostata;
 • rörelser från kant till centrum massera försiktigt körteln på båda sidor;
 • Utför vertikala rörelser längs hela längden på den bakre ytan;
 • göra elastiskt tryck på prostata till mitten av blåsan;
 • avsluta proceduren.

Varaktigheten av medicinsk massage i hemmet tar minst en halvtimme, Om obehaget är svårt kan de första procedurerna begränsas till 15 minuter. Patientens hand vid körning ska vara avslappnad, bekvämt beläget - det påverkar mängden massageförflyttningar.

Utan penetration är prostata massage möjlig genom urogenitalt membran, som ligger hos män mellan penis och anus. Hur man gör en icke-invasiv prostata-massage kan utbildas med foton, artiklar, videor på YouTube.

Tips om hur du gör prostata massage själv inkluderar rekommendationer om extra användning av speciella smörjmedel som ökar effektiviteten av massage. Dessutom, under sessionen, rekommenderas att slappna av så mycket som möjligt, för att öka blodflödet till prostata, för att avlägsna spasmen som uppstår vid urinering.

Självmassage prostata hur man gör: massageapparater, steg för steg instruktion

Självmassage prostata som använder en anordning för massageprostata är en mycket effektiv metod för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Effekten beror på multidirectional action av enheter, bland vilka är:

 • vibromassazhery;
 • infraröda strålningsanordningar;
 • magnetiska enheter;
 • vibroakustisk apparat;
 • elektropulsenheter.

Vilken enhet är bättre att välja mellan inköpt för självmassage prostata, patienten väljer självständigt, med hänsyn till individuella preferenser.

På den moderna medicinska marknaden är följande enheter representerade:

 • Vibro, Irriterande vibrationseffekter på bröstvävnad, med hjälp av transrektal, är effektiva vid behandling av prostatit, är mycket populära på grund av det relativt låga priset, snabbt inträde av verkan.
 • Mavit ULP-01 (analog med Simple), inklusive flera typer av effekter (magnetisk, mikrovibration, termisk) används i stor utsträckning vid urologisk övning på grund av låg kostnad, snabb start av remission efter de första procedurerna.
 • Ereton, är populär bland män, används aktivt för att behandla prostata adenom, påverkar effektivt det patologiska fokuset på elektrisk pulsström, magnetfält, mikrovibration.
 • Vibraton, Vibroakustisk apparat med icke-invasiv verkan är inte specifik för prostata sjukdomar, men den ger en positiv effekt i den milde processen av prostatit.
 • Vakuumpumpar, som syftar till att behandla problem med erektion, indirekt påverkar blodcirkulationen i prostata, används i milda fall av prostatit.

Det rekommenderas inte att göra en massager självständigt, eftersom massageprocessen i detta fall kan skada prostata eller inre organ i närheten. Utbilda rektala sfinktermuskler påverkar blodflödet i den bakre ytan av prostata, regelbunden bet och lossning muskler är ett effektivt förebyggande av prostatit.

Det är mycket viktigt att självmassage prostata på rätt sätt. Hur man gör det i detalj kommer att berätta steg för steg instruktion för användning, som ingår i den grundläggande utrustningen för inköpta enheter. Noggrann anslutning till föreskrivna rekommendationer påskyndar återhämtningsprocessen, hjälper till att undvika skador eller negativ operativ erfarenhet.

Hur man masserar prostata själv: teknik, varaktighet, recensioner

Tekniken för att utföra massagen ensam för behandling av prostatit består i släta masseringsrörelser som möjliggör acceleration av fluidflödet, avlägsnande av det intercellulära ödemet.

Stimulering av lokal immunitet stimulerar syntesen av cytokiner, lokala försvarsfaktorer - detta orsakar regression av inflammationsfokus, vilket ökar kroppens motståndskraft.

Procedurens varaktighet beror på svårighetsgraden av inflammationen, med ett enkelt flöde av tillräckligt 5-7 dagars daglig massage, med medelstark och svår kurs - mer än 10 dagar. Om prostatahyperplasi upptäcks är massagen i genomsnitt 14 dagar på grund av specifik terapi.

Massage från enbart prostatit - steg för steg instruktion innefattar tekniken att utföra, välja rätt position, djupet av fingrets injektion. Massage utförs smidigt, utan plötsliga rörelser, så att det inte finns något obehag.

Efter slutet av proceduren rekommenderas att vila lite, slappna av - Massageens lugnande natur har en positiv effekt på en människas allmänna känslomässiga tillstånd. Den snabba regressionen av symtom förbättrar livskvaliteten, återställer självförtroendet.

För förebyggande av massage utförd 2-4 en gång om året med en kurs på 10 förfaranden, var och en varar inte mindre än 30 minuter. Massage sker efter en preventiv medicinering för att öka effekten.

Recensioner av män på hur man masserar prostata själva är vanligtvis positiva på grund av enkelheten i metoden och dess höga effektivitet. Frånvaro av tilläggskostnader, fullständig tillgänglighet av förfarandet gör det relevant för alla som lider av prostatit.

Den bästa massagen för prostata för recensioner: hur man ansöker och gör sig själv (med foto och pris)

Vibromassazhery och andra liknande produkter är avsedda för självmassage av prostatakörteln. Urologi rekommenderar att man använder dessa enheter för att behandla och förebygga inflammatoriska processer lokaliserade i prostatakörteln, normalisering av det geniturära systemets funktion. Överväg hur du använder massagerna korrekt, hur du väljer den mest effektiva, kvalitetsenheten och hur man gör en prostata-massager.

Verkningsprincip och terapeutisk effekt

Recensioner av urologer föreslår att användningen av sådana produkter är ett effektivt sätt att bli av med prostatit. Med hjälp av en massager för prostata kan du uppnå sådana effektiva resultat:

 • Förbättra erektilfunktionen.
 • Öka effektiviteten av läkemedel som används för att behandla prostata.
 • Förbättra processen med utflöde av prostatakörtelns utsöndring, vilket förhindrar utseende av prostatit, som flyter in i kronisk form.
 • För att öka sexuell lust.
 • Stimulera processen med blodtillförsel och näring av prostatavävnaderna.
 • Minska risken för illamående neoplasmbildning.
 • Förbättra urinering.

Användningen av vibro-massager rekommenderas speciellt för män i åldersgruppen över 40 år för förebyggande ändamål.

Vem rekommenderas?

Urologisk prostata massager används om följande indikationer är närvarande:

 1. Prostatit i ett kroniskt stadium.
 2. Adenom av prostata.
 3. Uretroprostatita.
 4. Erektil dysfunktion.
 5. Prostatovezikulity.

arter

I apotek presenteras olika typer av liknande produkter för stimulering av prostata, vilka specialister, beroende på handlingsprincipen, är indelade i följande grupper:

 • Vibro-massager för prostata är den mest populära typen av enhet som stimulerar prostatakörteln. Dessa enheter är enkla och praktiska att använda. Vibro-massager prostata ger en bra effekt i prostata patologier, återställer tonen i släta väggar, lindrar svullnad, stimulerar blodcirkulationen.
 • Elektromassan för prostata, enligt svaren hos män, är ganska komplicerad att använda, kräver viss kompetens och skicklighet. Prostata-elektromassageanordningen är två elektroder. Ett av elementen införs i urinrörsområdet, och det andra är fixerat i coccyxområdet. Det är ganska svårt att utföra ett sådant förfarande, men det bidrar till att bli av med obehagliga symptom väl och snabbt.
 • Non-invasiv prostata massager - ger endast en yttre effekt utan rektal penetration. För att uppnå resultat sitter patienten på enheten, vilket gör bäckenets translationsrörelse. Representanter för det starkare könet som använder sådana anordningar noterar sin enkla, bekväma operation, frånvaron av obekväma känslor. Men enligt läkare är sådana produkter inte effektiva för medicinska ändamål, de kan bara användas som förebyggande åtgärd.

Vibromassagers tycker om den största populariteten

De anordningar som presenteras på den moderna marknaden har möjlighet att byta lägen, vilket gör att du kan arbeta på prostatakörteln med olika styrkor. Den otvivelaktiga fördelen med sådana produkter är deras rörlighet, bärbarhet, förfaranden kan utföras självständigt hemma utan att slösa tid att besöka det urologiska kontoret.

Applikationsfunktioner

Massor av prostata med en speciell enhet är ett ganska enkelt förfarande, men för att uppnå ett positivt resultat behöver du fortfarande följa vissa regler.

Innan du använder massageapparaten är det lämpligt att rådfråga en läkare som kan utesluta förekomsten av akuta inflammatoriska processer, eftersom detta är en kontraindikation för användning av stimulerande anordningar. Doktorn kommer också att berätta hur många procedurer som är nödvändiga för ett visst kliniskt fall och välj den bästa modellen.

För att lära dig hur massagen av prostatakörteln är klar kan du se speciella lektioner om användning av massageapparater. Efter att ha studerat noggrant videon lektionen kan en man göra sig till en massage.

Hur man använder en prostata massager? Förfarandet bör vara ordentligt förberett. Till att börja med är det nödvändigt att rengöra tarmarna genom att göra en lavemang. Behandla sedan enheten med en antiseptisk lösning. För att underlätta processen för att introducera enheten i rektum, rekommenderar experter att behandla anus med spetsen, med hjälp av ett smörjmedel. Men här är det värt att notera att endast sådana vattenbaserade smörjmedel kommer att fungera, eftersom petrolatum och andra fettberedningar kan skada enheten.

Det rekommenderas att proceduren utförs under förutsättning att en fylld blåsan fylls. För detta ändamål, dricka 1-2 liter vatten om en timme före massage. Från att äta, tvärtom är det önskvärt att avstå.

Massage i prostata rekommenderas med fylld blåsan

Hur man gör prostata massage korrekt? Det viktigaste är att ta rätt ståndpunkt. En bekväm ställning väljs av varje patient individuellt. Du kan ta en knä-armbågsställning, ligga på din sida, dra knäna till bukområdet (lite lättare att ligga på ryggen). Därefter ska enhetens spets försiktigt sättas in i rektalområdet (det optimala djupet som rekommenderas av läkare är ca 5-7 cm) och släck sedan på massageapparaten. Varaktigheten av det första förfarandet är 5 minuter. Varje nästa session, tror läkare, bör ökas med 1-1,5 minuter.

Instruktioner för användning av icke-invasiva massörer indikerar att för att uppnå en terapeutisk effekt på enheten behöver du sitta ner. När du ställer massageraren på en stol, borde du sitta på den så att den stora delen av enheten ligger under skrotområdet. Efter detta, bara utföra en rytmisk, progressiv rörelse av bäckenet. Sessionsperioden ska vara cirka 10 minuter. För att uppnå ett verkligt effektivt resultat behöver en sådan massage göras två gånger om dagen.

De mest högkvalitativa och populära modellerna

Starkt kön är intresserad: hur man väljer den bästa prostata massageapparaten? Faktum är att bland det stora antalet enheter som presenteras på den moderna marknaden kan du gå vilse. För att underlätta valet av uppgift, erbjuder vi dig en kort översikt över de mest högkvalitativa och populära modellerna av vibro-massager:

 1. Massager Mavit - kännetecknas av närvaron av termisk, magnetisk-puls, mekanisk-vibrationell exponeringsmetod, vilket är mycket bekvämt. Den stora vibrationsamplituden för Mavit-enheten gör det möjligt att aktivera utsignalen från stillastående innehåll lokaliserat i prostata, utan obehag och smärtsamma manifestationer. Regelbundet applicering av en urologisk massager för prostata Mavit, som döms av svaren hos män, finns en chans att förbättra erektilfunktionen och urinering, för att öka effektiviteten av antibiotikabehandling. Använd enheten varje dag, i 1-2 veckor. Den optimala varaktigheten av proceduren är 20-30 minuter. Mavits genomsnittliga pris är cirka 9 000 rubel.
 2. Prostata massager Nexus Revo 2 (Nexus Revo 2) skiljer sig från andra enheter i närvaro av självständig rotation av huvudet. Enheten tillhandahåller terapeutisk och förebyggande åtgärd, och att döma av svaren hos män som har tillämpat det i praktiken bidrar till att uppnå en trevlig avslappningsform. Massager Nexus Revo Stealth är utrustad med ett vibrationselement och en extra lättnadskamp som masserar skrotområdet. Enheten har en växellåda som gör att du kan justera vibrationens rotationshastighet. Den genomsnittliga kostnaden för enheten är 8500-9000 rubel.
 3. Emils är en hushållsapparat, vars princip är baserad på "kall uppvärmning". Denna enhet påverkar prostatakörteln med det innovativa läget för selektiv fototerapi. En sådan teknik är enligt experter säkrare än den traditionella termiska effekten. En extra effekt uppnås tack vare magnetiska och mikrovibrationer. Enheten är Emils från 14 000 till 16 000 rubel.
 4. Mens Pleasure Wand (Män nöje Wand) - en modern vibrerande anordning som är konstruerad med hänsyn till de strukturella egenskaperna hos de manliga urogenitala organen. Enheten är utrustad med fjärrkontroll med fjärrkontroll, vilket gör sin funktion så bekväm som möjligt. Massagerarens kropp är vattentät, så du kan använda den även när du tar ett bad. Enheten har bara vunnit positiva recensioner, både från läkare och patienter. Kostnaden för en massager är 4.000-4.500 rubel.
 5. Halmbullehuvudet är en av de mest populära icke-invasiva massagerna. En enkel och lättanvänd enhet som stimulerar området för LK-muskeln. Det är värt en sådan massager i genomsnitt 3000-3 500 rubel.

För en positiv effekt behöver enheten användas varje dag

Vilken prostata massager är bättre? Det här är en strikt individuell fråga, svaret på vilket kommer att bidra till att samråda med en expert.

Hur görs enheten med egna händer?

Många män tänker hur man gör en massager för prostata med egna händer. Enligt experter kan den självtillverkade massagen användas uteslutande för att genomföra förebyggande förfaranden. Hemmagjorda prostata massager kan i regel inte reproducera den optimala formen, böjningarna av originalen, avsedda för effektiv och säker introduktion till rektumområdet. Avstå därför från sådana experiment med din hälsa och få en riktigt högkvalitativ enhet.

Gör en prostata massager med dina egna händer är inte alls svårt, om den är avsedd för icke-invasiv användning. Du kan låna en vanlig tennisboll, placera den på sätet och sitta på toppen, vilket gör översättningsrörelser. Att göra en massage är tillräckligt ett par gånger om dagen i en månad. Som en ung man skrev i sin recension: "Jag brukade använda professionella icke-invasiva massörer, nu använder jag istället för dem en vanlig boll för tennis, och resultaten är utomordentligt positiva."

Prostamassagen är en effektiv och lättanvänd apparat som har en positiv effekt på prostatakörteln, vilket förbättrar erektilfunktionen. En kvalitetsmassagerare för behandling av prostatit, som används hemma, kommer att eliminera de smärtsamma symptomen som är karakteristiska för denna sjukdom på kort tid och förhindrar också den fortsatta utvecklingen av den patologiska processen.

Den bästa massagen för prostata på recensionerna: hur man använder och gör sig själv (med foto och pris)

Det bästa sättet att förebygga och behandla sjukdomar hos det genitourära systemet för män, urologer, behandlar prostata-massage med en speciell urologisk massage. Men många män när det finns problem i den sexuella sfären är ingen brådska att konsultera specialister eller vägra att utföra den tilldelade för olika indikationer massage förfarande i sjukgymnastik rummet, utan föredrar att bli behandlad själv. Hjälp i denna prostata massager, avsedd för hemmabruk (Mavit, Nexus Revo Two, Emils och andra).

Varför är det möjligt att få ett så bra resultat i behandlingen av prostatit när man stimulerar prostata med en massageapparat? Hur väljer man en enhet som skulle vara bekväm och effektiv att använda? Är det vettigt att göra en massager för prostata själv, om den är begränsad i medel? Låt oss försöka svara på dessa frågor och ta reda på vilken prostata massager som bäst används för förebyggande och terapi av manliga genitourära sjukdomar hemma.

Beställningsordning och användning

Från den normala funktionen av prostatakörteln beror på förmågan att reproducera avkomman, en bra styrka, övergripande välbefinnande. Bakteriella infektioner, hypotermi, stillasittande livsstil leder till funktionsfel i hennes arbete och utvecklingen av olika rena manliga sjukdomar.

Urologisk massager för prostata är avsedd för självmassage av kroppen hemma och används:

 • Med smärta i bäckenområdet.
 • Med en minskning av styrkan.
 • Med svårighet med urinering.

Symtom indikerar utvecklingen av en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln - prostatit.

Som läkarna vittnar, är massagebehandling för inflammation i prostata en integrerad del av det komplicerade tillvägagångssättet vid behandling av sjukdomen, ett viktigt förfarande på vägen till människors hälsa. Men många män är emot sådana manipuleringar, med tanke på att det är oacceptabelt att störa främlingar, även med medicinska ändamål, i anuset. Läkare säger att något område av medicin, inklusive urologi, inte har skamliga eller meningslösa förfaranden. Det viktigaste för någon man är att hålla sin hälsa.

Att utse prostata-stimulering med en massager som ett sätt att behandla sjukdomen kan endast vara den behandlande läkaren efter att ha utfört det nödvändiga för att fastställa en noggrann diagnos av patientens studier.

Användningen av massager för prostatakörteln bör vara motiverad och strängt förbjuden av läkare:

 • Vid akut inflammatorisk process av urogenitala organ eller rektum (speciellt för massageapparater med termiska effekter, till exempel Mavit).
 • Vid akuta hemorrojder eller analfissurer.
 • I maligna tumörer i prostata eller i ändtarmen.

Använd massageapparater enligt instruktioner från din läkare.

Användningen av en massageanordning i dessa fall kan orsaka försämring av människans hälsa och göra mer skada än bra. Låt oss ta reda på hur den här enheten fungerar.

Typer av instrument och principen om deras funktion

På apotek finns ett stort urval av anordningar som är utformade för prostatakörming, som skiljer sig åt i utseende och funktion. De flesta massörerna är invasiva (stimulering genomförs genom att penetrera ordet genom ändtarmen). Det finns också icke-invasiva enheter för prostatit.

På den interna enheten kan massager vara:

 • Utan ytterligare funktioner.
 • Med vibrationer.
 • Elektromassage prostata (effekten av elektriska impulser).
 • Med termisk åtgärd.
 • Med verkan av magnetiska impulser.
 • Kombinerad med en annan uppsättning funktioner.

Tillverkare av massageapparater hävdar att var och en har sina egna egenskaper och fördelar gentemot andra. Men massageapparaten måste väljas för behandling av prostatit i enlighet med medicinska indikationer och personliga preferenser hos varje speciell man.

När massagen av prostata med en massageanordning, beroende på typen av apparat, uppstår en positiv effekt på huvudhankön:

 • Lokal blodcirkulation ökar.
 • Förbättrar utflödet av stillastående sekret.
 • Återhämtningen av muskelton i prostata och bäckenbeläggningen accelererar.
 • Inflammation avlägsnas.
 • Hastigheten för regenerering av prostatakörtelvävnaderna ökar.

Massage i prostata har många positiva effekter.

Ytterligare funktioner i enheten förbättrar den terapeutiska eller förebyggande effekten av massageproceduren.

För att uppnå ett bra resultat när man använder en invasiv massager för att behandla prostata är det viktigt att känna till reglerna för dess tillämpning.

Rekommendationer för korrekt användning

Att använda en prostata massager för att få de maximala hälsofördelarna borde ha rätt. När du köper enheten måste du se till att rutan innehåller instruktioner för användning. Använd massageapparaten i strikt överensstämmelse med den.

De allmänna reglerna för användning av den invasiva enheten är som följer.

 1. Innan du gör en prostata massage behöver du rengöra ändtarmen. Det är bättre att göra en enema.
 2. Att sätta kondomen på arbetsytan på apparaten för hygienändamål.
 3. Det är mest lämpligt att massera, om du ligger på din sida med knäna som dras mot din mage.
 4. Använd ett speciellt vattenbaserat smörjmedel för smörjning av anus. Sätt långsamt in enheten i ändtarmen och sätt på den.
 5. Efter sessionen ska du försiktigt avlägsna massageanordningen och desinficera ordentligt.

Det rekommenderas att utföra stimulering i 20 minuter dagligen i 10-14 dagar (beroende på den teknik som läkaren väljer individuellt).

Icke-invasiv prostata massager att använda mycket enklare: du behöver bara lägga den på en stol eller bilbarnstol, sitta på den och göra pungen roterande rörelse från sida till sida. Blåsan ska vara fullständig under proceduren.

För män som inte förstår instruktionerna till enheten eller är obekväma med ansökan, finns det lektioner på Internet om hur man korrekt masserar prostatakörteln.

Det finns ett stort utbud av massageapparater.

Populära modeller

Är det värt att köpa en prostata massager och hur man inte går vilse i att välja en användbar enhet för en man bland ett stort antal modeller? Vi kommer att bekanta sig med modellerna av massageapparater som är i hög efterfrågan bland köpare och lär sig deras egenskaper, fördelar och kostnader.

Nedan är en lista över populära massage för prostata.

Mavit är en urologisk massager av prostata, som utvecklats av specialister från Elatom instrumenttillverkningsanläggningen med deltagande av ledande urologer i Ryska federationen. Dess särdrag är att stimulering av prostatakörteln sker med hjälp av vibrationer, värmestrålning och magnetfält samtidigt, vilket möjliggör snabb positiv dynamik när den används. Denna massager för prostata, enligt urologernas mening, är mest effektiv vid behandling av kroniska inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet hos män. Den genomsnittliga kostnaden för Mavit är 11 000 rubel.

Prostata Massager Nexus Revo 2 Stealth - En innovativ utveckling av forskare från Storbritannien. Funktioner av enheten: 6 nivåer av vibrationer, ett rörligt huvud, anatomiskt justerad form, påverkar inte bara prostata, utan även på perineum, vilket gör att du kan få en trevlig känsla av prostationsmassagen med vibro-massager. Enheten har en fjärrkontroll som gör att du kan ändra driftsläget när som helst. Det går upp till tio timmar i fristående läge, det kan laddas från USB. Pris vibromassazhera - 10000-12000 gnidning.

En av de populära modellerna är Nexus Revo 2 Stealth.

Korrekt Finn är en elektromasser för prostata, vars verkan är baserad på elektriska impulser. Hög effektivitet vid behandling av prostatit och erektil dysfunktion, men endast med det obligatoriska intaget av läkemedel som föreskrivs av läkaren. Kostnaden för enheten är cirka 15 000 rubel.

Emils-007. Innovativ medicinsk vibro-massager för prostata med verkan av "kallvärme" (fototerapi) och magnetfält. Effektiviteten av behandlingen av ett brett spektrum av sjukdomar i det geniturinära området hos män med enheten har kliniskt bevisats. Enligt recensioner har prostata massager Emils en uttalad antiinflammatorisk och analgetisk effekt. Kostnaden i apotek är 13 000 rubel.

Non-invasiv prostata massager "Straw Goby". Väl visat sig som ett medel för att förhindra stillastående fenomen i bäckenområdet, men med allvarliga sjukdomar är ineffektiva. Genomsnittspriset är 3500 rubel.

Den bästa massagen av prostata är svår att ringa - för varje man har han sin egen. Anordningen bör kontaktas inte bara anatomiskt, för att inte orsaka obehag, men också att väljas beroende på indikationerna. Att välja den bästa modellen för prostata-massage, samt att tilldela den nödvändiga behandlingstiden, hjälper en erfaren urolog.

Kan jag göra enheten själv

En bra vibro-massager prostata i apotek kostar i genomsnitt 10 000 rubel. Priset är inte tillgängligt för alla. Men du kan försöka göra en massager för prostata själv. Läkare är säkra på att om du exakt gör en exakt kopia av apoteket, kommer den hemlagade massagen att vara mindre effektiv.

Så kan du göra en prostata massager med egna händer? Först måste du bestämma storlek, form och diameter. Den rekommenderade längden av arbetszonen hos anordningen - 10cm, diameter - 03.02 cm föredragen form lämplig gjutform massageapparat av lera eller trä plockning rundade bar av den önskade diametern..

Enheten kan tillverkas för hand.

Du kan göra dig själv en massageapparat med ett vibrationselement. För att göra detta, från en gammal mobiltelefon eller elektrisk rakapparat med vibrationsfunktion behöver för att få en motor, lägg den i en hemmagjord lera enheter och ansluta till matar objektet.

För att kunna göra en prostata-massager själv kan du också titta på en videohandledning om detta ämne.

Hemmagjord enhet bör inte orsaka obehag under massage och ger inte i styrka och säkerhet till fabriksutrustning. Det är också viktigt att överväga möjligheten att desinficera. Det är lämpligt att visa det för en specialist för godkännande före användning. Om dessa krav inte är möjliga är det bättre att inte riskera din hälsa och genomgå ett förfarande i sjukgymnastikrummet.

Läkare övertygar medvetet männen att genomföra behandling av kroniska sjukdomar i genitourinary sfären med hjälp av massageapparater. Bedömning av recensionerna, dessa enheter hanterar helt sina funktioner, hjälper till att snabbt bli av med smärta och återställa den förlorade styrkan. En effektiv anordning för behandling och förebyggande av prostatit kan köpa eller göra av händerna på varje man. Detta förvärv kommer att hålla människors hälsa under många år framöver.

Hjälper extern massage att bli av med prostatit?

Massage i prostatakörteln är ett effektivt förfarande som ger inte bara en förebyggande men också en läkande effekt vid trängsel och inflammation i orgeln. Oftast i medicinska institutioner genomgår patienter rektal massering av prostata. Sådan behandling är mycket effektiv, eftersom efter den första sessionen märker många män en minskning av ömhet och tyngd i inguinalområdet. Extern massage av prostata är en alternativ metod som kan utföras hemma.

Fördelarna med massage

Trots sin lägre effektivitet jämfört med rektalmetoden bidrar den externa massagen av prostata till att förbättra blodcirkulationen i körteln, vilket i sin tur tar bort stagnation. Denna procedur ökar tillströmningen tillsammans med blodet av näringsämnen och främjar frisättningen av patogena mikroorganismer från prostata.

Manuell terapi utförs alltid i ett komplex. Det är detta tillvägagångssätt som låter dig återställa prostata vävnad och normalisera sin funktion. Tack vare stimulering av prostata, svettning avlägsnas på kort tid, smärtsyndrom minskar, återhämtning är mycket snabbare.

Extern massage i prostata gör det möjligt att öka effektiviteten av läkemedelsbehandling genom att återställa mikrocirkulationen i organet.

Extern stimulering av prostata indikeras i kronisk form av icke-bakteriell prostatit och konsekvenserna av denna sjukdom: sexuell dysfunktion, problem med urinutflöde. Manuell terapi utförs också med långvarig smärta i perineum. Prostatamassage är en utmärkt profylax av prostatit.

Trots det faktum att effekten av det externa förfarandet är mycket svagare än det för rektala en, utförs det inte under följande förhållanden:

 • akut prostatit;
 • bakteriell infektion i bäckenorganen;
 • purulent foci;
 • cystor och patologiska neoplasmer;
 • förvärring av tarmsjukdomar.

Prostatamassage ensam bör göras först efter att en urolog besökit, eftersom det är nödvändigt att se till att det inte finns några kontraindikationer. I vissa fall kan manuell terapi skada hälsan och förvärra de befintliga sjukdomar i genitourinary sfären. Manuell behandling föreskrivs först efter en fullständig undersökning, inklusive blodprov för PSA, järn, urinalys, sekretion av prostatakörteln, såväl som ultraljud eller beräknad tomografi.

Metoder för extern massage

Fördelen med yttre stimulering av körteln är att den inte behöver tränga in i rektum för att utföra den. Detta gör att du kan göra en indirekt prostata massage själv. Inte alla män är helt överens om en processförlopp som använder rektalmetoden, vissa avvisar även sådan behandling och förvärrar tillståndet i prostatakörteln.

Prostatisk massage utan penetration är ett bra alternativ till rektal, och många patienter väljer det.

Det finns flera alternativ för extern massering:

 1. Förfarandet utförs i steg. De första rörelserna syftar till att massera ländryggen och bör gnugga och knådas. De utförs i riktning mot lymfkärlen och tar inte mer än fem minuter. Nästa steg är muskeluppvärmning för normalisering av mikrocirkulationen, varefter den tredje och fjärde fingret i varje hand masserar sakralzonen. Börja proceduren från nedre ryggraden och fortsätt sedan massera skinkorna, låren och underlivet.

Rekommendationer för förfarandet

Om en man förskrivs en massage för första gången och han bestämde sig för att utföra proceduren hemma, bör du titta mycket på all urologens rekommendationer.

När du utför proceduren hemma måste du alltid lyssna på dina känslor, särskilt i början av massagen. Regeln är utseendet av obehag och lite ömhet endast vid de första sessionerna. Om smärtan uppstår under knådning eller förstärks i slutet av massagen, måste den kasseras. Utseendet på skär i prostatakörteln är också ett tillfälle att stoppa sådan behandling och besöka urologen.

Man bör komma ihåg att den optimala behandlingsförloppet inte ska vara längre än 15 dagar.

Kroppen måste vila. Efter 1-2 veckor kan proceduren upprepas. Utseendet på allvarlig smärta vid behandling av prostata, även efter den externa metoden, är anledningen till ett besök hos läkaren. I det här fallet är förfarandena avstängda.

Sessionen utförs vanligtvis med en fullblåsning, efter det tömts den. Detta måste ske nödvändigtvis, eftersom stillastående flytande och patogena mikroorganismer går ut med urin. Vid urinering är det önskvärt att vara uppmärksam på urinfärgen. Det kan variera något efter proceduren. När du får blodiga inslag, är det tillrådligt att besöka en urolog.

Förebyggande procedurer kan också utföras med hjälp av speciella anordningar för extern stimulering av prostata. De säljs på apotek och är vanligtvis billigt. Om det inte finns någon möjlighet är det helt tillåtet att använda en stor boll för tennis, som du behöver sitta i grenområdet och rulla fram och tillbaka. Denna metod är inte botande. Det är mer angivet för att förebygga stagnation och dysfunktion i prostatakörteln. Om en man som masserade med bollen, kände smärta efter proceduren, bör den stoppas och undersökas av en läkare.

Varje prostata massage kräver en psykologisk tankegång. För att förhindra obehag måste du slappna av din kropp så mycket som möjligt. Korrekt genomfört förfarande främjar förstärkning av en styrka, förekomsten av förenkling.

Från videoklippet lär du dig vilken enhet som kan användas för icke-invasiv prostata massage:

Instruktioner för utförande av rektalmassage i prostata, samt indikationer, kontraindikationer och prestationsteknik

Inflammation av prostatakörteln är en ganska vanlig sjukdom. Enligt statistiken diagnostiseras det i ungefär en tredjedel av den vuxna manliga befolkningen.

Ett positivt ögonblick kan övervägas att med en snabb diagnos behandlas denna sjukdom framgångsrikt med en massage som innehåller flera sorter. Under proceduren har prostatan en mekanisk effekt som förbättrar blodflödet och aktiverar metaboliska processer.

Bland medics finns det ingen överenskommelse om huruvida prostatens självmassage har någon märkbar fördel. Vissa tror att endast stimulans som utförs av en specialist kan ge effekt. Faktum är att mycket beror på vilken typ av massage som utförs, eftersom vissa typer av denna delikata procedur kan utföras på egen hand, eftersom deras teknik är ganska enkel. Samtidigt kan ingen massage göras själv, åtminstone för att vissa typer av denna procedur utförs med hjälp av specialverktyg som endast är tillgängliga på sjukhus.

Vad är fördelen med prostata massage?

Kvalitativt genomförd procedur möjliggör att uppnå sådana effekter som:

 • förbättring av blodcirkulationen
 • eliminering av problem med styrka;
 • en ökning av förlängningens varaktighet
 • ökad exponering för droger
 • mer aktiv vävnadsregenerering;
 • avlägsnande av utsöndring från körteln.

Typer stimulering av prostata hemma

Det finns tre huvudtyper av massage som kan utföras hemma:

 • på bougie;
 • rektal;
 • hjälp (övningar).

Massage på sparkeln

Bug är en speciell enhet som massören går in i urinröret och gör rörelser. För att utföra proceduren ligger mannen på soffan, på sin högra sida, och drar benen, böjda på knäna, till magen. Massören introducerar sparken, når prostatakörteln och inom 1-1,5 minuter gör massrörelserna.

Rektalmassage består av den mekaniska verkan på orgeln med långfinger som sitter i anusen. Sådana manipuleringar kan inte utföras oberoende, så det är nödvändigt att bjuda in en specialist att gå hem eller kontakta sjukhuset eller kliniken själv. I extrema fall kan du fråga din make, men i förväg ska hon bli bekant med hur man gör denna stimulans så att de inte skadar dem.

Under proceduren måste patienten ligga i olika positioner. Den första är knä-armbågens position. Den andra står, elbows vilar på bordet, bakstycket är något välvt. Den tredje positionen ligger på en platt, hård yta, till exempel på en soffa, vrider sig till höger och håller benen i magen. Manipuleringar utförs i medicinska handskar. Massören smörjer långfingeren med petroleumgel, injicerar den i anusen och börjar massera det organ som ligger på ändens yttervägg ca 5 cm från anuset.

För det första masserade rörelserna båda prostatens lobar, och den mekaniska åtgärden riktas mot organets centrala del. Intensiteten av rörelserna bör gradvis ökas. Sessionsperioden är 5 minuter. Under massagen av körtlarna släpps ca 5 droppar sekretorisk vätska - det här är normalt.

För att uppnå effekten rekommenderas att man tar en kurs med massageprocedurer som varar i 14 dagar. Under denna tid känner patienten positiva förändringar i hälsan. Om du använder andra behandlingsmetoder parallellt med massage, till exempel medicinering, blir resultatet ännu bättre. De som inte har möjlighet eller önskan att genomföra förfarandet dagligen kan begränsa sig till en massage varannan dag. Det rekommenderas inte att göra sessioner mindre ofta. Under alla omständigheter bör du rådfråga din läkare innan du bestämmer om rektal stimulering.

Viktiga rekommendationer

Båda teknikerna utförs vid tiden då blåsan är full. Efter slutet av massagen ska den tömmas och se vilken färg sekretionsvätskan är. Normalt bör den vara transparent, med en vitaktig nyans. En hint av gulaktig färg bör varna: detta är ett tecken på att pus är närvarande i hemligheten, vilket innebär att du behöver kontakta en urolog.

Massage tillhandahålls, förutsatt att patienten känner sig väl och inte upplever smärta. Om trycket på prostatan åtföljs av obehagliga känslor, och hon har självförstorade dimensioner, betyder det att det är nödvändigt att se en specialist. Förseningar kan vara farliga!

Ett komplex av fysiska övningar för prostata stimulering

Några män är generad och anser att det är helt oacceptabelt att delta i sessioner av rektalmassage. Andra är överens, men under förfarandet upplever psykologiskt obehag. Detta är förståeligt ur den synvinkel som moderna och uppväxt av moderna män. För dem som inte accepterar sådana manipuleringar på sig själva, trots att de är effektiva, har läkare utvecklat en uppsättning enkla övningar som kan fungera som ett alternativ till rektal stimulering. Övningar bör göras regelbundet.

 1. Inhaling dra i musklerna i anus och vid utandning - slappna av. Under dagen kan du göra 2 tillvägagångssätt, 20 gånger vardera.
 2. Övning "cykel". Det kan göras i läget för att ligga eller sitta. En session per dag, 20 repetitioner.
 3. Övning "sax". För att utföra, måste du ligga på rygg eller på magen. I en session räcker det med att utföra 20 repetitioner.
 4. Går på trappan genom 2 eller 3 steg. Därför finns det en indirekt effekt på prostatakörteln, vilket förbättrar dess allmänna skick, är det naturliga blodflödet återställts och har förhöjts metaboliska processer.

Kontraindikationer för rektal stimulering av prostata

Trots det faktum att i samband med upprepade studier har man fått bevis på effektiviteten av massageprocedurer, finns det förhållanden där det är oacceptabelt att utföra det.

Störningar och patologiska tillstånd där det är omöjligt att massera prostata:

 • alla stadier av hemorrojder
 • ömhet i bäckenregionen;
 • stenar eller en cyste i prostata;
 • exacerbation av kronisk prostatit;
 • förhöjd temperatur;
 • Brott mot urinering, om orsakerna inte är etablerade.
 • impotens;
 • proctit och paraproctit;
 • cystit;
 • malign tumör i prostata;
 • adenom i de sena stadierna.

Sålunda bör före diagnosstart diagnostiseras om det inte utförts tidigare. Detta gör att du kan känna till den exakta diagnosen och se till att massagen inte orsakar skada och kan användas som ett förebyggande eller terapeutiskt medel.

Andra typer av massage

De inkluderar följande:

 • stimulering av sakrummet och midjan;
 • Kegel övningar;
 • bubbelpool;
 • massage med en tennisboll.

Självstimulering av sakrum och nedre delen hjälper till att normalisera blodcirkulationen. Massrörelser börjar göra från sakrummet, som gradvis rör sig mot coccyxen. Huden sträcker sig mot båda sidorna av ryggraden och sedan tillbaka. Du kan också göra enkla rörelser av fingrarna på fingrarna på ryggraden själv.

Kegelövningar är en rytmisk spänning och avslappning av musklerna i anusen. För att förstå hur man gör det kan du först träna under urinering, försöka avbryta flödet. För rytmisk kan du spänna dina muskler på inspiration och koppla av vid utandning. På en dag kan du göra 5 tillvägagångssätt, först med 10 avslappningssänkningar per tillvägagångssätt, så ökas beloppet till 30.

Massage med en tennisboll utförs sitter på golvet. Bollen är placerad under skrotet, så att det inte finns mycket obehag. Då måste du vinkla, försöker att inte förlora din balans. Varaktigheten av träningen kan vara från 3 till 5 minuter. Var inte rädd för smärtsamma känslor - med tiden kommer de att vara borta.

Hydromassage är att rektumet administreras en varm vätska i en mängd av 200 till 300 ml. du måste försöka hålla den inne i 20 minuter. Metoden är populär och effektiv, men för ofta måste enemas inte tas, eftersom de kan leda till förstoppning på grund av en kränkning av tarmmikrofloran.

Hur korrekt använder du en massager med prostatit?

Med prostatit hjälpas många män av en prostata-massager. Vad är det och hur man använder det? Vad är viktigt att tänka på när du gör en massage?

Prostatit är en maskulin sjukdom som kräver allvarlig behandling. Trots allt är sjukdomen utsatt för hanorganet. För att senare kunna använda den reproduktiva funktionen är det nödvändigt att genomgå en behandling. Dessutom överförs denna sjukdom sexuellt, eftersom det är en infektion. Förutom läkemedel behandlas prostatit på flera andra sätt. Det är viktigt att överväga en effektiv metod för att behandla prostata, som användningen av en massageapparat. Detta är det bästa sättet att behandla prostata. Också vi kommer att notera, vilka typer av massager är och hur man använder det korrekt och vad man ska köpa.

Kategori av sjukdomen och hur man behandlar den

Prostatit är uppdelad i vissa kategorier. Beroende på dessa kategorier föreskrivs behandling och prostata profylax.

Det finns följande kategorier:

 1. Kategori 1. Akut prostatit.
 2. Kategori 3. Kronisk bakteriell.
 3. Kategori 3-a. Kronisk med smärta i bäckenet.
 4. Kategori 3-b. Det liknar syndromet 3a, men det kännetecknas av uttalad bäckensmärta.
 5. Kategori 4. Asymptomatisk kronisk.

Följande grupper av orsaker till prostatacancer är uppdelade:

De skiljer sig från varandra i följande: den första gruppen kan bli sjuk genom samlag eller på grund av bäckenets funktion, den andra gruppen blir sjuk till följd av hypotermi, nedsättning av immunitet, alkoholmissbruk och av andra skäl. Som nämnts ovan bör behandlingsmetoden vara olika beroende på sjukdomskategorin. I grund och botten behandlas prostatan med antibiotika och andra läkemedel. Det finns emellertid fortfarande sådana metoder som speciella stimulanser och traditionell medicin.

Prostatamassagerare

Massageraren är en utmärkt stimulator för prostata. Det är dock värt att komma ihåg följande: när man behandlar prostatit med en massageapparat ska man inte glömma läkemedel. Bara stimulering av prostatit hjälper till att tränga in drogerna på rätt ställe: i prostatakörteln. Vad mer är fördelarna med massage?

 • möjligheten till oberoende användning utan hjälp
 • bidrar till att återställa flödena
 • Den bästa enheten för att bekämpa sexuella problem och sjukdomar.
 • lyfter prostatkörtelns ton;
 • ersätter fingermassage av prostata i läkaren;
 • förbättrar lymfflödet, cirkulationen.

Massageraren är dock förbjuden i följande fall:

 • i närvaro av kvarvarande urin, stillastående fenomen i blåsan;
 • med bakteriell prostatit, som fortsätter i akut form;
 • i närvaro av några neoplasmer.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur väljer man prostata stimulator korrekt?

För att välja en stimulans av prostatit behöver du veta vad deras typer är. Bara efter att ha tagit hänsyn till de typer av stimulanser man kan förstå är lämplig för en viss kategori av prostata. Klassificering av massager: vibro-massager; en massager på suger; massager som är designade för nybörjare.

Förteckning över de vanligaste och kvalitativa stimulanserna av prostatit:

 • stimulerande Aneros Eupho;
 • stimulator Gopaldas kurvhuvud med en vibrator installerad;
 • Prostata massager på sugkoppen av något märke;
 • stimulator Toy Joy, avsedd för nybörjare;
 • massager av företagen: Power Probe, Aneros Maximus, Zini, Nexus Revo 2 Black, "halm tjur";
 • anordning "Mavit"

Dessa är de mest använda och tidstestade stimulanterna av prostatit. De är också godkända av urologer. Det är bara nödvändigt att noggrant studera instruktionerna som bifogas dessa instrument.

Hur man använder en prostata massager?

Det är nödvändigt att i detalj överväga procedurens mekanism som prostata massage med en speciell enhet. Efter detta kan du fortsätta med reglerna för att använda massageapparaten.

Mekanismerna i detta förfarande är:

 • patienten ligger på hans sida, benen är något böjda vid knäna;
 • eller står, lätt avskilda ben och med ena handen hänger sig mot väggen;
 • Varaktigheten av självmassage bör inte överstiga 3 minuter.
 • antalet sådana förfaranden är från 5 till 6;
 • intervallet mellan procedurerna är två till tre dagar;

Nu är det dags att gå vidare till stimulanserna själva.

Om det är en vibro-massager, används den enligt följande:

 1. Rengör ändtarmen.
 2. För att behandla massageapparaten med ett speciellt antiseptiskt medel, sätt på det en speciell kondom för ultraljud.
 3. Smör anus med petroleumgel.
 4. Ligga på din sida, benen böjs något på knäna.
 5. Ange stimulansen i ändtarmen, 5 cm, genom att aktivera vibrationsläget. Samtidigt böja benen till magen.
 6. Förfarandet bör göras inom 3 minuter. Nästa gång, gör varaktigheten en minut längre.
 7. Efter massagen måste du besöka toaletten och urinera.

När det gäller resten av massagerna är självmassageproceduren följande:

 • rengör ändtarmen, behandla stimulanten med en antiseptisk och smörj med petroleumgelé;
 • Det är lämpligt att dricka 1-2 liter vatten;
 • Ligga på ena sidan, benen böjs något i knäna;
 • Sätt in massagen i ändtarmen och börja försiktigt massage;
 • Massage i 2 minuter.

Folkmedel för prostatit

För vissa stadier av prostata, liksom för dem som inte vill göra massage finns det andra metoder för behandling. Till exempel traditionell medicin.

Hemma är sådana läkemedel möjliga för behandling av prostatit:

 1. Ät 30 stycken pumpa frön. Eftersom denna produkt har ett högt innehåll av zink och andra fördelaktiga substanser för styrkan av människokroppen.
 2. Varje dag att dricka färska juicer: betor, morot, tranbär, aspargesjuice.
 3. Bröstkorgar av kastanjer, speciellt ett skal med nålar. Drick detta allt du behöver varje dag tre gånger. Innan du äter.
 4. Ta bad med propolis och olika örter. Det finns flera recept för denna metod.
 5. Använd stenoljan. Detta är ett speciellt botemedel mot många sjukdomar. Dessutom har stenolja profylaktiska egenskaper. Det bildas under utlakning av stenar, är ett mineralämne. Användning i prostata bör vara så: att dricka efter att ha ätit, 2 gånger om dagen. Det är emellertid nödvändigt att övervaka kroppens reaktion till denna naturliga beredning. Och ännu bättre att konsultera innan du tar en läkare.

Även vid behandling av prostatit hjälper vitlök och persilja. Det är nödvändigt att hälla några vitlöksklyftor med kokande vatten, för att insistera 10 timmar. Ta denna medicin på en tom mage på morgonen och kvällen innan du äter. När det gäller persilja, måste du göra följande: hacka frön, häll kokande vatten och insistera. Denna dryck ska konsumeras 2 gånger om dagen, dagligen.

Som du kan se är prostatit en allvarlig sjukdom, men det kan förebyggas. Det finns också många sätt att behandla denna sjukdom. De mest effektiva av dem är läkemedel. Och en bra behandling är prostata massage. Stimulering är mindre skadlig än medicinering. Speciellt kan det göras både självständigt och med en läkare.