Huvud
Massage

Tips för patienter med prostatit

En viktig roll i mans sexuella aktivitet spelas av prostata (prostata). Det är så viktigt att det inte är utan anledning att de kallar "andra hjärtat" av en man. Prostatan är belägen mellan pubicartikulationen och rektumet direkt vid blåsans botten och täcker inledningsdelen av urinröret i form av en koppling. Huvuddelen av körteln sträcker sig in i lymfkörteln i ändtarmen, så den är tillgänglig genom att proba genom anusen. Prostatakörteln producerar mjölkfärgad vätska - en hemlighet som ingår i spermien och utsöndras med varje utlösning.

prostatit - inflammation i prostata. Skill mellan kronisk och akut prostatit.

Akut inflammation i prostata orsakas i de flesta fall genom penetration i körteln av ett smittämne och åtföljs av feber, frossa, frekvent smärtsam urinering, smärta i anus, perineum.

Behandling av akut prostatit utförs på ett sjukhus och som regel slutar i återhämtning. Störningar av sexuell funktion observeras praktiskt taget inte.

Mer vanligt är kronisk inflammation i prostata.

Bidra till kroniska prostatit faktorer såsom frekvent exponering för kyla, stillasittande livsstil, sexuella övergrepp, avbruten eller förlängas samlag, kronisk förstoppning, rektala sjukdomar (hemorrojder, proktit och proktosigmoidit), vilket orsakar försämrad cirkulation i bäckenorganen. Vid utvecklingen av kronisk prostatit ges inverkan av giftiga ämnen (alkohol, nikotin, etc.).

Manifestationer av kronisk prostatit och behandling.

Kronisk prostatit - en långsiktig sjukdom som kännetecknas av alternerande faser av exacerbation och återhämtning eller stagnation av processen.

Ett karakteristiskt kännetecken hos sjukdomen med prostatit är att det i ett stort antal fall fortskrider i hemlighet, vilket ofta simulerar en bild av lumbosakral radikulit. Därför är det nödvändigt för män som lider av radikulit att konsultera inte bara en neurolog, utan också en urolog.

Klagomål hos patienter med prostatit är så olika att de kanske inte verkar typiska.

Samtidigt finns det förändringar i hela kroppen: minskad arbetsförmåga, irritation, sömnlöshet.

På grund av sjukdomens långa kondition uppstår ibland ångest, rädsla och vaksamhet mot ens hälsa.

Patienter klagar ofta på smärta i suprapubic regionen, perineum, skrotum, testiklar, glanspenis.

Smärta kan ges till rektum, in i låren, in i ljummen och ett antal patienter noterar en micturitionsstörning (snabbt uppmanar, svårigheter och smärta vid urinering).

Vissa klagar på brännande, klåda eller obehagliga känslor i urinröret (urinröret), vidhäftning av svamparna i urinrörets yttre hål.

Långvarig inflammation i prostata leder ofta till sin atoni (minskning av muskeltonen), som åtföljs av en urinering av urinering, en minskning av sexuell kraft.

Sexuell dysfunktion är ibland det enda klagomål hos patienten med kronisk prostatit, tvingar kontakta läkare (minskad libido, stress - uppförandet av penis, fattiga, utlösning snabbare, frånvaron av graviditet av sin hustru).

Vid erkännande av kronisk prostatit, klagomål, data som erhållits genom undersökning av körteln genom anus, beaktas resultaten av laboratorieundersökningar av sekretionen av prostata, urin. De tillgriper ultraljudsundersökning - genom bukhinnan och genom ändtarmen.

Behandling av patienter med kronisk prostatit bör vara strikt individuellt och börja med att eliminera foci av inflammation i kroppen, eliminera orsakerna som bidrar till brott mot lokal cirkulation och stagnation i prostatakörteln. En lämplig diet med tillräckliga vitaminer är föreskriven. Dieten innehåller fetter av vegetabiliskt ursprung, livsmedel som är höga i karoten (morötter, pumpor, aprikoser). Det är nödvändigt att gå in i kosten stallost, ägg, kokt kött. Från menyn är kryddiga kryddor, rökt kött, pickles, marinader och alkoholhaltiga drycker helt uteslutna.

Särskild betydelse i behandlingen är överensstämmelse med regimen för arbete och vila. Det är nödvändigt att eliminera överdriven sexuell upphetsning, sexuell frustration (sexuell upphetsning, inte fullbordad av orgasm), petting (orsakar orgasm ömsesidiga smärtor utan samlag). Det är nödvändigt att normalisera tarmfunktionen (för att uppnå en daglig avföring).

Drogbehandling utförs endast under överinseende av en läkare. Okontrollerad användning av antibiotika, kemoterapi kan göra ytterligare behandling av prostatit svårare.

En viktig plats vid behandling av prostatit är anpassningen av rytmiska sexuella föremål för att eliminera stagnation i prostatakörteln.

Prostatimassage rekommenderas. Indikationer för fingermassage: kronisk prostatit utan exacerbation, prostata-aton, smärta, sexuella störningar (inklusive infertilitet) på grund av kronisk prostatit. Kontraindikationer:. Akut prostatit, cancer, feber, exacerbation av hemorrojder, analfissur, och andra anal inflammation Paltseva prostata massage bör utföras vid inte oporozhnonnom blåsan, varaktigheten av behandlingen 1,5 - 2 min. Efter massagen är det lämpligt att urinera för att ta bort den patologiska hemligheten med urinströmmen. Under påverkan av 8 till 10 massor som utförs varannan dag, förbättras blod och lymfcirkulationen i prostata.

Vid aton av prostata kan fingermassage utföras 1-2 gånger per vecka i 4 till 5 månader. Om förbättring inte uppnås, sedan efter en paus på 2-3 månader, upprepas massakursen.

Vissa förfaranden för kronisk prostatit kan tas av patienten självständigt. På recept av en läkare, i stället för fingermassage av prostata i frånvaro av en specialist, är det möjligt att genomföra hydro-massage i prostata, mikroclyster och terapeutisk träning.

Teknik för hydro massage av prostata och seminal vesiklar: i 1,5 - 2 timmar innan du lägger dig lägga en rengörande emalj. 10-15 minuter efter att tarmen töms injiceras 350-400 ml rumstemperaturkamomilbuljong i rektum med en gummipäron. I det här fallet, om trängseln att avföring är för stark, måste du minska mängden injicerad vätska, och i avsaknad av uppmaning - att öka. Vätskan i rektum bör hållas i 30-40 minuter, under behandlingsperioden 10 till 12 procedurer. Kärnan i terapeutisk verkan av hydromassage baserat på det faktum att vätskan är i rektum för att flytta upp och ner, irriterar nervändar slemhinnor, vilket därigenom leder till en förbättring av blodcirkulationen, öka muskel prostata tonen i bäckenbotten och tarmar, för att förbättra utsöndring utflöde från prostatan, i närvaro av stagnation eller dess atony. Du kan upprepa kursen på 3 till 4 månader. Hydromassage används antingen ensam eller i kombination med terapeutiska fysiska övningar, läkemedel.

Kontraindikationer för hydro-massage - malign tumör i rektum eller prostata, hemorroid blödning, förvärring av kronisk prostatit.

Mikroklismer av örter och olja: 10 gram apotekskamomil häll 2 koppar kokande vatten, insistera 30-40 minuter, svalna till en temperatur av 39 - 42 grader. Volymen buljong för en mikroclyster är 80 - 90 ml.

Eller - 10 gram salvia läkemedel häll 100 ml brant kokande vatten. Förberedelsemetoden är densamma. För mikrokryssare kan du också använda rosenkrämolja, havtornsolja, karatolin (i volymen 30-40 ml per 1 procedur). Oljan upphettas till en temperatur av 39-40 grader.

För införande av avkok av örter och oljor, använd en gummi päron eller gummikateter. Mikroklyster utförs dagligen eller varannan dag. Behandlingsförloppet 10 -12 procedurer. Med förhöjning av prostatit kan mikroclystrar förskrivas 2-3 gånger om dagen tills tecken på förvärring av sjukdomen försvinner.

Medicinsk gymnastik för sjukdomar i könsorganen

Dessa terapeutiska fysiska övningar rekommenderas för alla vuxna män som är predisponerade för sjukdomar i genitourinary systemet efter samråd med en urolog eller sexterapeut.

Varje terapeutisk gymnastikperiod består av tre delar - inledande, viktigaste och sista. Den inledande delen innehåller allmänna förstärkningsövningar som förbereder patienten att utföra speciella och mer komplexa övningar. huvuddelen består av speciella övningar som utvecklar och förstärker bukväggen och småbäckens muskler och förbättrar blod- och lymfcirkulationen, trofiska och fysiologiska parametrar i bukhålan och bäckenet. Den sista delen innehåller övningar som gradvis minskar den funktionella inbördes relationen mellan bäckenorganen och regleringssystemen.

Två uppsättningar terapeutiska fysiska övningar tillämpas. Den första tillhandahåller övningar i rum som är dåligt anpassade för fysisk aktivitet (avdelning, korridor). Den innehåller övningar som utförs i stående position. Den andra består av en uppsättning övningar som måste utföras på ett ganska rymligt rum (inklusive hemma) eller utomhus, med matta och gymnastikutrustning. Övningar av patientens andra komplex utförs från olika initiala positioner.

Varaktigheten av övningarna varierar beroende på kardiovaskulärs tillstånd, ålder och graden av lämplighet hos patienten. Med en tredubbla upprepning av varje övning tar laddningen i 20 minuter, vid 5-6 gånger tar det 25-30 minuter. För försvagade och äldre patienter är längden på gymnastikövningar inte längre än 20 minuter. Vid övningar bör du beakta graden av utmattning. Om efter övningarna det finns tecken på trötthet, är det nödvändigt att minska antalet repetitioner av det och öka andningspausen mellan övningar.

1. Vandra runt på rummet eller på platsen med en hög benlift. Det åtföljs av aktiva rörelser av händer. Andning är godtycklig. Varaktigheten av träningen är 1 min.

2. Startpositionen (i.p.) står, händer längs stammen. Lyft dina armar genom sidorna upp (inhalera), återvänd till och. etc. - utandning.

3. Stående styv, händer i midjan. Gör ett högra ben och sitta djupt på det. Återgå till och. upprepa knep 5-6 gånger växelvis på höger och vänster ben. Andning är godtycklig.

4. AI också. Vrid torso och sprid dina armar mot sidorna (andas in). Luta dig framåt och rör tårna med fingrarna (andas ut).

5. AI också. Händer tar dem till sidorna, lägg din högra fot tillbaka på tån (andetag), gå tillbaka till och. etc., anstränger musklerna i anusen (utandning). Upprepa detsamma med den andra foten.

6. Semicircle semiring. Går med ett korssteg med en hög knähiss. Andning är godtycklig. Varaktigheten av träningen är 1 min.

7. Stilla stilla, händer i midjan. Det högra benet ska tas åt sidan, höja höger hälft av bäckenet och överföra kroppens tyngdpunkt till vänster ben (inandning), återvänd till och. etc., dra i musklerna i anusen (utandning). Att upprepa också i andra partiet.

8. Deep squats från olika och. etc. Utförs i genomsnittlig takt, vid utandning, med samtidig spänning i musklerna i perineum och anus.

9. En inflexion som står med korsade ben, höger ben framför. Sitt på högra benet, medan du spänner på gluteal musklerna (utandning), återvänd till och. etc. (inandning). Upprepa övningen genom att placera din vänstra fot framåt.

10. Nässätet på en stol, sträckte benen framåt. Luta händerna på stolen och fötterna på golvet, höja bäckenet, dra åt musklerna i perineum och anus (utandning). Upprepa det andra sättet.

11. står stående Med din högra fot gör du en attack på höger sida och sitter djupt på den (utandning). Återgå till och. etc. (inandning). Upprepa det andra sättet.

12. Informationssystemet är detsamma. Lyft armarna uppåt genom sidorna uppåt med samtidig vändning av stammen till höger (andas ut), återvänd till och. etc. (inandning). Upprepa det andra sättet.

13. Operationen är densamma. Händer på midjan, höger ben växlar uppåt, åt sidan, bak. Upprepa övningarna med din vänstra fot. Andning är godtycklig.

14. AI också. Långsamt andas ut, dra i magen, anstränger musklerna i perineum och anus. Inhaling, slappna av de angivna muskelgrupperna och uppblåsa magen.

15. Ansökan är densamma. Cirkulära rörelser i kroppen. Bäckenet är orörligt. Andning är godtycklig. Utförs i en genomsnittlig takt.

Slutlig gång på plats för att återställa andningen.

1. Gå (eller springa på plats). Ledsaget av aktiva rörelser och hög höftliftning. Andning är godtycklig. Varaktigheten av träningen är 1 min.

2. Uppblåsbara armar på bältet. Rotationsrörelser i kroppen. Bäckenet är orörligt. Andning är godtycklig.

3. Operationen är densamma. Slår på bagaget med utspädningen av händerna till sidorna (inandning). Luta kroppen framåt, rör tårna med fingrarna (andas ut).

4. Inskriften står på knäna. Dens att stänga knän, fötter något för att lösa upp, sitta på klackar, armar att korsa bakom, för att räta upp en bagage (inspiration). Luta långsamt kroppen framåt (andas ut). Återgå till och. etc. (inandning).

5. Bilagan är knä-armbåge. Sitt på dina klackar. Riva inte dina händer av golvet, dra musklerna i perineum, skinkor och anus (utandning). Återgå till och. etc. (inandning).

6. Den n. Är densamma. Riva inte händerna från golvet, sitta på golvet, på höger skinka (utandning). Återgå till och. etc. (inandning). Upprepa övningen i motsatt riktning.

7. Operationen är densamma. Unbolt högerbenet, anstränger musklerna i anus och skinkor (utandning). Återgå till och. etc. (inandning). Upprepa övningen med din vänstra fot.

8. Stilla stilla, händer i midjan. Långsamt andas ut, dra i magen, dra musklerna i perineum och anus. Inhalation slappna av dessa muskelgrupper.

9. Ett sittande sittande lutar på klackarna. Långsamt andas ut, musklerna i perineum och anus. Långsamt andas in, slappna av dessa muskelgrupper.

10. Sittande sittande. Den högra hälen ska placeras närmare perineum, vänster ben rätas, med båda händerna får tummen på vänster fot (utandning). Stram musklerna i perineum och anus. Låne och. etc. (inandning).

11. Jag ligger på magen med händerna under hans huvud. Höj benen uppåt, sprida dem till sidorna, kvar i denna position i 30-40 sekunder. Sätt fötterna på golvet och slappna av. Upprepa övningen 4 - 5 gånger. Andning är godtycklig.

12. Stilla stilla. Lyft upp dina händer genom sidorna uppåt (andas in). Återgå till och. etc. (utandning).

13. I. s. Ligger på ryggen. Rörelse med fötterna, som påminner om cykelpedalernas rotation. Andning är godtycklig.

14. Operationen är densamma. Benen är böjda vid knä och höftled, fötter nära skinkorna. Lyft bäckenet, lutande på armbågarna, axelbandet och fötterna (utandning). Det är nödvändigt att påverka gluteus muskler och muskler i anusen. Återgå till i.p. (Inandning).

15. Stilla stilla. Djupa squats från olika positioner. Utförs vid en genomsnittlig utlösningshastighet med samtidig ansträngning av musklerna i anusen.

Slutlig vandring i syfte att återställa andningen och lindra muskelspänning.

Fysiska övningar, aktivt motorläge, gå, öka muskeltonen i prostatakörteln, förbättra utflödet av hemlighet från det, förbättra blodcirkulationen, bidra till reglering av avföringen. Varaktigheten av övningarna beror på konditionen hos kardiovaskulärsystemet, ålder och graden av träning.

Om loppet av kronisk prostatit är komplicerat Erection disorder och neurasthenic syndrome (dåligt humör, snabb trötthet, ökad irritabilitet, dålig sömn), förutom ovanstående behandlingar rekommenderas dessutom fytoterapi och biprodukter.

Detta visar mottagningen av en av tinkturerna:

Tinktur av Schisandra - Inne i 20-30 droppar på tom mage eller 4 timmar efter en måltid, 2-3 gånger om dagen.

Tinktur av Ginseng - 25 droppar 3 gånger om dagen i 30-40 minuter. innan du äter.

Radiol-extraktvätska - 30-40 droppar 2 - 3 gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter.

Tinktur av aralia - 30-40 droppar 2 - 3 gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter.

Extrakt av Eleutherococcus - 20 droppar 2 till 3 gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter.

En av de angivna infusionerna tas 3-4 veckor.

Förutom tinkturer har tonik och infusioner av de nedan angivna örterna också en tonisk effekt.

CLOON OSTROKONECHNY (löv) - 1 msk. en sked av torra blad häll ett glas brant kokande vatten, insistera 30 minuter, ta 1/3 kopp före måltider 3 gånger om dagen. Du kan förbereda en lösning från saften av lönns gröna blad: 1 tsk juice för att lösa upp i 1/2 kopp vatten, ta 2 gånger om dagen.

Vit näckros (root) - 30 gram finmalen rot häll 200 ml etylalkohol 70%, insisterar på en mörk plats och tas 7 dagar vid 40 - 50 droppar före måltider tre gånger om dagen. När du bereder en vattenlösning, ta 1 matsked jordrot, häll 200 ml kokande vatten, koka i 15 minuter i ett vattenbad. insistera på 30 minuter. belastning och ta 1/3 kopp 3 gånger dagligen före måltiden.

Barbarea vulgaris (blommor, stjälkar, blad) - 1 msk ört sked socker och en kopp kokande vatten för 2 - (. 30 minuter före en måltid) 3 timmar, filter och ta 1/3 kopp 3 gånger per dag.

ÄLSKAR DUBBEL (orchis), råvaror - rot. 1 eftermiddagssked finhackad rot hälls på kvällen med 1 glas varm mjölk, på morgonen dricker de som en drink.

CHOKING KOLD. Råvaror - bär. 5 gram krossade torkade bär häll en kopp kokande vatten, brygd ugn 6 - 8 timmar sila och ta en matsked tre gånger dagligen.

Några rekommendationer för patienter med kronisk prostatit

Prostatitis >> rekommendationer för patienter med kronisk prostatit

Med termen prostatit menar vi den inflammatoriska lesionen i prostata av olika etiologier.

Klassificering, etiologi och patogenes av prostatit
Skill mellan akut och kronisk prostatit. Prostata inflammation (prostatit) vävnader kan orsakas av bakterier, virus, olika kemikalier tränger in i prostatan med nuvarande inkontinens - något som är karakteristiskt främst för akut och kronisk bakteriell prostatit, samt autoimmuna och allergiska reaktioner - som äger rum i fallet med icke-infektiös kronisk prostatit.

I patogenesen av kroniska prostatit / kronisk bäckensmärtsyndrom (CP / CPP), också viktig lokal innervation störning, av vilka är en följd av valet av de nervändar av biologiskt aktiva substanser.

Huvudsymptom
Symtom på akut prostatit växa snabbt över tiden och ibland nå en avsevärd intensitet, vilket gör behovet av akut sjukhusvistelse för patienten. Mot bakgrund av de vanligaste symtomen på inflammation: feber, frossa, smärta i leder och muskler, allmän svaghet utvecklar symptom karakteristiska för prostata skador och prostatiska uretra: en skarp smärta vid urinering, erektion och ejakulation, svårigheter att urinera, uppkomsten av grumligt urin, med ett streck blod och var, sexuell dysfunktion et al. Pain under akut prostatit är lokaliserad i den nedre delen av buken och perineum, och bestrålar loppet av sädesledare i pungen och penis.

Kronisk prostatit kännetecknas av en klinisk bild med mindre uttalade symtom. I sjukdomsutvecklingen finns perioder av förvärmning och eftergift. Under exacerbation kan orsaka smärta i mellangården, men mindre uttalad än vid akut prostatit. Vid kronisk prostatit / kronisk bäckensmärtsyndrom (CP / CPP) smärta i perineum och könsorganen blir värkande till sin natur och kan vara närvarande under en lång tid. Den kliniska bilden av kronisk prostatit komma första urodynamik störningar (urinutflödes i urinvägarna): svårigheter att urinera, urin stagnation i blåsan, frekvent urinering, en känsla av att inte tömma blåsan, etc. Det är också kännetecknas av ihållande störning erektil och andra sexuella. funktion. Under eftergivningsperioden kan en signifikant minskning av symtomens intensitet vara möjlig före fullständig försvinnande.

Prognos av sjukdomen
Akut prostatit utvecklas benignly och slutar som regel med fullständig återhämtning av patienten. Endast i sällsynta fall utvecklas komplikationer som förekomsten av abscesser och fistler som innehåller pus och nekrotisk prostatavävnad.

Kronisk prostatit utvecklas länge och kännetecknas av relativ immunitet mot behandling. Patienter med kronisk prostatit oroar sig mycket för sin sjukdom och dess komplikationer, vilket signifikant minskar livskvaliteten. På ett sätt kan deras psykologiska tillstånd jämföras med tillståndet hos patienter med diabetes mellitus eller hjärtinfarkt.

Rekommendationer för patienter med kronisk prostatit
Som nämnts ovan utvecklas kronisk prostatit över tiden och leder till en signifikant minskning av patientens moraliska och fysiska komfort. Därför rekommenderas en patient med kronisk prostatit att följa vissa regler för att lindra lidande, förhindra återfall och påskynda återhämtning:

 1. underkylning. Patienter med kronisk prostatit ökade känsligt för kölden. Eftersom även en kortvarig hypotermi (till exempel sitter på en kall bänk) kan orsaka allvarlig smärta i följande timmar. Därför är det mycket viktigt att minimera risken för hypotermi. Män som arbetar utomhus eller i ouppvärmda rum rekommenderas att bära varma underkläder. Också fördelaktiga effekter tillhandahålls av varma bad och duschar som kan lindra smärtsamma förnimmelser.
 2. Strömförsörjning. Det är känt att alkohol, kryddig mat och kaffe har irriterande effekt på prostatakörteln och kan orsaka en förvärring av symtom på kronisk prostatit. För att förhindra återkommande sjukdom rekommenderas att dessa produkter utesluts från deras kost eller åtminstone inte missbruka dem.
 3. underkläder. Testikelns vidhäftning hos patienter med kronisk prostatit är vanligtvis mycket smärtsam, så du måste minimera irritationen. För att minska belastningen på epididymis, rekommenderas att bära ett smalt underkläder som skulle få testiklarna nära ljummen. Genom att ta bort förlängningen av epididymis kommer smala underkläder att hålla värmen och skydda testiklarna från hypotermi.
 4. rekreation. En bra vila och full sömn bidrar i stor utsträckning till att förbättra flödet av alla kroppsprocesser, inklusive helingsprocessen. Därför rekommenderas alla patienter i allmänhet och patienter med kronisk prostatit i synnerhet att vila mer. Det är nödvändigt att undvika fysisk trötthet och känslomässig överbelastning, vilket kan orsaka en förvärring av symptom på prostatit.
 5. Ejaculation och erektion. För vissa patienter med kronisk prostatit är utlösning och erektion smärtsamt och obehagligt, för andra, tvärtom, ger de tillfällig lindring av symtom. Om utlösning och erektion är smärtsamt för dig är det därför värt att göra ett måttligt sexliv utan att förvärra smärtan genom frekvent samlag. Tja, om ejakulation lindrar lidande, då bör antalet samlag inte begränsas.
 6. urinering. För vissa män med kronisk prostatit är urinering smärtsam, för andra tvärtom, de ger betydande smärtlindring. Om urinering ger lindring, försök att dricka mycket vätskor och gå på toaletten oftare. Tvärtom, om urinering är smärtsam, är det värt att minska mängden vätska som konsumeras, särskilt vid sänggåendet. I båda fallen bör det absolut undvikas fördröjningen av urinering och tömning blåsan vid den första lusten - urinretention är en av de faktorer som stöder kronisk inflammation i urinvägarna.
 7. Prostatisk massage. Denna procedur är en effektiv metod som bidrar till den bästa separationen av prostatshemligheten med att utveckla bakterier i den. Dessutom har prostasmassagen en positiv effekt på perineumets muskelton, bidrar till deras avkoppling och en signifikant minskning av smärtssyndromet i kronisk prostatit. Det är värt att notera att prostata-massage endast rekommenderas till de patienter i vilka det inte orsakar smärta.

Bibliografi:

 • Eliseev Yu.Yu. Prostatit, M.: KRON-PRESS, 2000
 • Tatura Yu.V. Prostatit: Subtilitet, trick och hemligheter. M.: The New Publishers, 2004
 • Shchetinin V.V. Behandling av kronisk prostatit, M.: Medicin, 2002

Vilka rekommendationer ska jag följa med prostatit?

Prostatit är akut eller kronisk. Att provocera utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostata kan bakterier, virus och olika kemikalier komma in i prostata med urin. Ofta är förekomsten av denna sjukdom på grund av allergiska eller autoimmuna reaktioner. Ange närvaro av problem kan bäckensmärta, svårighet med urinering, kränkningar av lokal innervation

Symtomatologi av prostatit

Med akut prostatit finns det smärtor av växande karaktär. Ibland är de så intensiva att patientens sjukhuspassning krävs.

Bland de viktigaste tecknen på prostatit är:

 • förhöjd kroppstemperatur;
 • muskelsmärta
 • frossa;
 • sårhet i lederna;
 • svaghet i kroppen.

Dessa symtom indikerar en inflammation i kroppen. Prostata skada fortfarande åtföljas av smärtsamma känslor när de försöker att tömma blåsan, smärta vid utlösning eller erektil dysfunktion, urin med blod och pus inneslutningar, sexuell dysfunktion.

Om vi ​​pratar om kronisk form, kännetecknas den av mindre uttalade symtom. Denna typ av prostatit uppstår med periodiska exacerbationer och remissioner. Patienten kan uppleva allvarlig smärta i perinum av den värkande naturen. De kan få sig att känna sig väldigt långa. Den kliniska bilden av patologin hos den kroniska formen representeras av urodynamik störning: det här är svårigheter med urinering, frekvent förekomst av önskningar att tömma blåsan, stagnation av urin. Oroa inte heller problemet från sidan av erektilfunktionen. Under remission minskar intensiteten av dessa symtom.

Diet och rätt sätt att leva

För att undvika förekomsten av allvarliga komplikationer i samband med prostatit, bör du följa vissa rekommendationer:

Hur förhindrar utveckling av komplikationer?

Prostatit tolereras mycket smärtsamt av män, både fysiskt och moraliskt. Patienterna bör därför följa följande rekommendationer för att lindra lidande, påskynda återhämtning och förebygga återfall.

Vid behandling av prostatit är den psykologiska faktorn viktig. När diagnosen bekräftades, förlora inte hjärtat. Optimistisk attityd kommer att påskynda återhämtningen. I de flesta fall behandlas sjukdomen framgångsrikt. Och inte alltid prostatit leder till impotens eller andra komplikationer. Med alla recept från läkaren kan du uppnå fullständig botemedel och förhindra allvarliga konsekvenser.

Livsstil med prostatit: Vad kan inte göras, men vad ska bli vana?

Det första att göra när en prostatakörtel är trasig är att anpassa livsstilen. Övergivande av dåliga vanor minimerar risken för exacerbationer av prostatit. Det finns en ganska omfattande lista över vad som inte kan göras med prostatit. Överensstämmelse med rekommendationerna kommer att förbättra din hälsa.

Vad kan inte göras med kronisk prostatit?

Kronisk prostatit orsakas av stagnerande fenomen i bäckenorganen och prostata. Med denna form av sjukdomen bör du undvika allt som kan orsaka försämring av blodcirkulationen och lymfflödet. Under förbudet faller:

 • rökning;
 • Dricka alkohol;
 • Brist på fysisk aktivitet;
 • Långsiktigt avhållande från kön;
 • Obalanserad diet;

Livsstil med prostatit är uppmärksamhet på ens egen organism. Rökning och användning av alkoholhaltiga drycker påverkar kärlsignalen negativt. Nikotin provocerar också syrgasstarkceller.

Urologer tror att en stillasittande livsstil är en garanterad prostatit, om inte i ung ålder, sedan efter 40 år. När prostatakörteln är trasig, är den måttliga fysisk aktivitet med en belastning på bäcken och benen det minsta som krävs för att bibehålla normal hälsa.

Stagnation av juicen i prostatakörteln leder till en förvärring av symtomen på sjukdomen. Ofta beror detta på brist på regelbundet sex. Det är intressant att abstinens leder till prostatit, men överdriven sexuell aktivitet skadar också prostata. Trots smärta vid utlösning, kön med prostatit - är avgörande. Dessutom reducerar regelbundet sexliv smärta och förbättrar utflödet av juice. Den rekommenderade frekvensen av samlag är 3-4 gånger i veckan. I avsaknad av en sexpartner kan du delta i onani med samma frekvens.

Användningen av fet, stekt och akut leder till en försämring av symtomen. En balanserad diet, ett stort antal frukter och grönsaker hjälper till att normalisera trofén och minska frekvensen av exacerbationer.

Den hypotermiska skadan

Frys inte, undvik utkast och förhindra minskning av immunitet - dessa är de viktigaste reglerna som måste observeras med någon typ av prostatit.

Många män märkte förmodligen att det är värt lite att frysa, som frekvensen av trängsel att urinera och smärta i perineumförhöjningen. Det faktum att hypotermi minskar kroppens skyddande funktion, mot vilken alla kroniska sjukdomar förvärras, och prostatit är inget undantag. Den enda vägen är alltid att klä sig i vädret.

Bad och bastu med prostatit

Skadan i bastun för prostatakörteln är mycket kontrovers. Urologer kom överens om att du kan besöka ångbastunet med en kronisk prostatit av icke-infektiös natur, men bara i kompensationsstaden för sjukdomen.

20 regler för män

1. Vid behandling av prostatit spelar den psykologiska faktorn en stor roll. Om du diagnostiseras med prostatit behöver du inte förtvivla, du måste vara optimistisk och förlora inte hjärtat - detta kommer att påskynda återhämtningen. Det bör komma ihåg att prostatit behandlas framgångsrikt i de flesta fall.

2. Framgångsrik behandling och frånvaro av symtom betyder inte att den behandlande läkaren kan stoppas att besöka. Detta är ett mycket viktigt behandlingsstadium. Det är mycket viktigt, även efter en framgångsrik behandling, att besöka din läkare för förebyggande undersökningar, så att det inte blir något återfall.

3. Behandling bör utföras i samtliga fall. Behandling av prostatit kan inte leda till fullständig återhämtning, men det kommer definitivt att göra sjukdomen lättare och minska risken för komplikationer.

4. Du bör veta att prostatit inte nödvändigtvis leder till impotens eller andra komplikationer av detta slag. Självklart kommer patienterna själva till och inspirerar till sådana konsekvenser som det händer med dem. Det är viktigt att vara positiv.

5. Behandling av prostatit utesluter helt helt alkohol. Om patienten inte uppfyller detta krav kan behandlingen inte ha någon effekt.

6. Som regel utvecklar prostatit på grund av olika förutsättningar och bakomliggande orsaker. Dessutom kan det finnas flera orsaker till utveckling samtidigt, de kan ha en komplex karaktär. Av dessa skäl är det möjligt att bära:

 • Alkoholmissbruk.
 • Ostabilt sexliv.
 • En stillasittande livsstil.
 • Hypotermi.
 • Brott mot funktionerna hos olika kroppssystem.
 • Minskad immunitet.
 • Funktionella och strukturella störningar i prostatakörteln.
 • Stenbildning, utveckling av infektioner och många andra.

Ett omfattande tillvägagångssätt behövs för att eliminera orsakerna och inte bekämpa någon. Endast på detta sätt kan framsteg uppnås.

7. Behandling av prostatakörteln över hela tiden bör en specialist. Det faktum att prostatit i sin kurs kan ständigt förändras, kan vara komplicerat, symtomatologin kan manifestera sig starkt och sedan komma till intet. Den behandlande läkaren måste ta hänsyn till förändringar och dynamik i förändringar i prostata storlek och struktur, till exempel genom massage. Om behandlingsläkaren under behandlingen kommer att förändras, påverkas behandlingen ganska litet.

8. Patienten ska inte behandlas samtidigt och behandlas samtidigt från flera urologer. I händelse av patientledning av flera läkare efteråt är det omöjligt att bestämma behandlingen, vilken specialist inte ger ett resultat. Rekommendationerna från olika läkare vid samma behandlingsstadium kan vara olika. Ofta söker patienten en sådan motsättning mellan doktorns åsikter, letar efter en ny specialist, som kan ha ett annat alternativ till behandling. Det är viktigt att samtidigt behandlas av en specialist.

9. Prostatit är inte en sjukdom som kan botas på en vecka. Behandling av prostatakörteln i de flesta fall är av lång varaktighet. Behandlingen är flera steg och olika, från patienten krävs mycket tålamod och uthållighet. Mycket viktigt vid behandling av prostatit är överensstämmelse med regimen och alla recept från behandlingsläkaren.

10. Vid behandlingstid hos en patient ska könsförloppet komma till normal. Det bör inte finnas sexuell överbelastning eller långvarig avhållsamhet.

11. Framgångsrik behandling av prostatit beror både på urologens läskunnighet och professionalism och på patienten själv. Patienten måste strikt följa alla recept från läkaren. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit är en sjukdom som behandlas framgångsrikt.

12. Allvarlig hypotermi kan prova utvecklingen av inflammation i prostatakörteln. Faktum är att med en stark nedgång i kroppstemperaturen är kroppens skyddande funktioner tillräckligt försvagade.

13. Man bör komma ihåg att behandlingen av prostatit bör utesluta en stillasittande livsstil. Patienten bör försöka hålla sin kropp i en ton, vilket kommer att påskynda läkningsprocessen.

14. Förfarandet för att diagnostisera en sjukdom bör också vara av komplex art. Detta beror framförallt på ett stort antal olika former och typer av prostatisk sjukdom. Ett faktum av sjukdomen kan vara liten för att kunna diagnostisera korrekt. Diagnos bör ta hänsyn till stadium eller form av sjukdomen, symtomen, komplikationer och många andra viktiga faktorer. Prostatit är en smittsam sjukdom, faktum är att tecknen på denna sjukdom hos olika patienter kan vara annorlunda.

15. Prostatit är en mycket märklig sjukdom, i olika patienter kan sjukdomsförloppet vara annorlunda. På många sätt beror allt på patienten, så behandlingsprogram för behandling av prostatit är av en individuell natur. Den kliniska bilden av prostatit är väldigt instabil. Sällan blir prostatit värre och går in i latent eller kronisk form. I många fall förekommer komplikationer av olika slag.

16. Det är viktigt att hålla sig till en speciell diet under behandlingen. Denna diet bör helt utesluta heta och sura rätter, feta och stekta livsmedel.

17. Det är viktigt att veta att prostatit kan vara allvarligt påverkad av förstoppning. I det avseendet är det viktigt att inte erkänna dem, du måste äta lätt mat rik på fibrer och öka deras rörlighet.

18. Typ av behandling för prostatit är direkt knutet till den diagnostiserade formen och arten av sjukdomen. Terapeutiska effekter inkluderar följande former:

 • Läkemedel av olika grupper.
 • Massage i prostatakörteln.
 • Mikrolysstrålar och ljus.
 • Inställningar och paraprostatiska blockader.
 • Lokal fallod dekompression.
 • Mud swabs och applikationer.
 • Laser och annan fysioterapi

Den korrekta kombinationen och arrangemanget av dessa metoder beror på scenen och formen av sjukdomsförloppet, såväl som bristen på kvalifikation av en urolog.

19. Man bör komma ihåg att eliminering av en infektion i prostatakörteln ensam inte garanterar patienten fullständig återhämtning från sjukdomen. Faktum är att i de flesta fall under utvecklingen av sjukdomen i prostata uppträder abakteriella strukturella och funktionella störningar, som inte kan behandlas med antimikrobiella medel.

20. Mångfalden av patologiska förändringar i prostatakörteln och deras komplexitet förutsätter endast en långsiktig komplex och individuell behandling. Det är därför olika behandlingsprogram för samma form av prostatit hos olika patienter är olika.

[...] när den utses av praktiserande urologer. Förutom prostatit är prostagutte forte välförtjänt kallad en av [...]

[...] Andra användbara växter som används vid fytoterapi vid behandling av prostatit. När man väljer en växt i ett apotek är det viktigt [...]

Tack. Dessa tips, särskilt den första, måste skrivas ut och skickas till min man. För att han så snart som han hörde att han hade prostatit bestämde att det var dags att knyta med ett intimt liv och i allmänhet med livet. Under undersökningen för infertilitet hos ett gift par visade han stillastående fenomen i prostata och sexuellt överförbara infektioner. I spermogrammet reducerades också antalet mobila aktiva spermatozoer avsevärt. Urologen diagnostiserade kronisk prostatit och ordinerad behandling. Men min man är helt deprimerad, han är på något sätt säker på att han aldrig kan få barn. Och jag förstår att detta bara är en sjukdom som kan botas, det är bara nödvändigt att följa läkares råd. Jag råder verkligen honom att gå till din webbplats och läs noga all information och börja sedan samma behandling. Och jag är säker på att allt i vår familj kommer att bli bra.

Tack för den hjälpsamma råd! Jag kommer definitivt att ta dem till anteckningen och ge råd åt min man, eftersom han också nyligen botade prostatit, som hittades när han passerade en läkarundersökning på jobbet, och han själv förväntade sig inte det. När urologen berättade för det här började mannen göra panik mycket, och speciellt hur han lärde sig att det nu är omöjligt att dricka alkohol, eftersom all behandling kan gå förgäves. Innan det gillade han sig att dricka, och speciellt i ett bra företag.
Kliniken där mannen gick till medicinska styrelsen. var på arbetsplatsen och specialiserade inte på behandling av denna sjukdom. Vi bor i Poltava, och det finns inga sådana kliniker. Jag var tvungen att hitta ett bra urologiskt centrum i Kharkov.
Vi fick verkligen en utmärkt läkare som var uppmärksam på min mans undersökning. Det visade sig att prostatit uppträdde för en vecka sedan, men hans symptom började inte omedelbart manifestera sig. Nyligen klagade mannen i början av den höga temperaturen och den stora delikatessen. Vi hade intrycket att han hade fått en förkylning någonstans. Senare blev det väldigt svårt för mannen att gå på toaletten, för han var orolig för en skarp smärta som han även ville skrika. Då var han väldigt rädd och berättade för mig, och vi rusade för att leta efter en bra läkare. En annan vecka har gått och prostatit kan utvecklas till en akut kronisk form. Så doktorn berättade för oss.
Urologen diagnostiserades med den klassiska palpationsmetoden och upptäckte omedelbart inflammation i prostata. För en fullständig undersökning föreskrev en erfaren läkare flera test, ultraljud av prostata och prostata för att identifiera orsaken till prostata och det var lättare att ställa en noggrann diagnos och sedan förskriva en behandling.
Genomförda undersökningar bekräftade diagnosen - en vanlig prostatit. Läkaren har ordinerat flera läkemedel för prostatit, sätter speciella ljus. strikt diet, samt helt eliminera alkohol. Dieten uteslutes helt stekt, kryddig och starkt saltad, och det var inte tillrådligt att äta rökt och olika rätter med kryddor. Det var bäst att ånga, laga mat och gryta. Efter en månad av behandling var det nödvändigt att ansöka igen för honom för behandling.
Min man, till min förvåning, följde strikt alla recept och rekommendationer från läkaren. Efter behandling på en månad såg doktorn att prostatit nästan botades. Han förlängde behandlingen för en annan månad. Som ett resultat, efter 2 månader, passerade sjukdomen helt.
Därefter slutade mannen själv att dricka och försöker hålla sig till denna diet hela tiden, eftersom han är rädd för att inte bli steril. Så vi har redan klarat allt detta!

Åh, från allt som ses i runetten är det kanske den mest litterära artikeln. Det kan ses vad hennes sanna Aesculapius skrev! Tack, mycket kompetent målade.

prostatit

prostatit - inflammation i prostata. Detta är den vanligaste urologiska sjukdomen, som har karaktären hos både en infektiös och icke-infektionssjukdom. Vanligtvis förekommer prostatit mellan 20 och 65 år och fortsätter i form av akut eller kronisk inflammation.

Orsakerna till prostatit och sjukdomspatologin

Orsaken till prostatit kan vara infektiös och icke-infektiös.

En av orsakerna till inflammation i prostata kan vara en stasis av utsöndring i organ själv. Trots det faktum att prostatens hemlighet har bakteriedödande egenskaper, med långvarig sexuell avhållsamhet, går dessa egenskaper förlorade och hindrar inte längre smittspridningen.

Genom prostata passerar urinröret, så om det finns en infektion i urinvägarna är sannolikheten att få denna infektion i prostaten hög.

Sexuellt överförda infektioner liksom chlamydia, trikomonasinfektion, svampinfektion (candidiasis, svamp släktet Candida), ureplazmu, mykoplasma, herpesvirus, cytomegalovirus, gonokocker, Escherichia coli, etc. Dessa infektioner kan påverka urinröret och prostata vävnaden, så du bör avstå från promiskuöst samlag.

Inflammatoriska processer kan uppstå på grund av försämrad cirkulation i prostatan, med stagnation av blodcirkulationen i bäckenorganen, t ex hos personer vars arbete innebär en stillasittande livsstil (chaufförer, kontorsarbetare, regeringstjänstemän och andra.).

Vid lyftning av vikter kan en eventuell muskelsprid leda till inflammation i prostata.

Beroende på sjukdomsformen, skiljer man mellan akut och kronisk sjukdomssjukdom.

I den akuta formen av prostatit känner patienten en akut, skärande smärta i ljummen och anus, temperaturen stiger till 38-39 grader, det finns smärtor med urinering, svettning. Samtidigt, en markant minskning av sexuell aktivitet, ett brott mot styrka. Behandling av prostatit bör börja när alla dessa tecken visas, annars blir den akuta formen av sjukdomen kronisk, vilket kräver en längre behandling.

Kronisk prostatit är asymptomatisk, utvecklas gradvis och är lite uttalad. Endast med tiden förvärvar han en kronisk form av sjukdomen. Med en kronisk form av sjukdomen är det en ökning i temperaturen till 37 grader, ibland stör obehagliga känslor, när urinering med urin ger lite slem och pus. Det är dessa tecken som märks vid bestämning av tecken på kronisk prostatit.

I medicin är sex symtom på utseende av prostatit vanligt förekommande:

 • Urinströmmen faller svagt ned och dess intervall är mindre än 20 cm;
 • Urinering svår, med droppar;
 • Vid urinering uppträder smärta;
 • Urineringsprocessen är mycket lång och intermittent, urinflödet stänker;
 • En känsla av ofullständig tömning av blåsan skapas;
 • Hyppig uppmaning att urinera på natten.

Läkare rekommenderar att i närvaro av två av de sex ovanstående symptomen måste du kontakta en urolog för en undersökning.

Behandling av prostatit

Behandling av prostatit börjar alltid med diagnos och identifiering av orsakerna till sjukdomen och innefattar en hel rad terapeutiska aktiviteter. Programmet för behandling av prostatit innefattar vanligtvis antibiotikabehandling; terapi med droger som förbättrar tonen i blodkärlen; fysioterapeutiska förfaranden, såväl som generella förstärkningsprocedurer, i form av en prostata-massage.

Massage utförs för att lindra stillastående fenomen i prostata, trots de obehagliga förnimmelserna - detta är en nödvändig procedur, eftersom prostata-hemligheten också tas för undersökning.

Behandling av kronisk prostatit öppenvården och utökas med hjälp av hela förloppet av antibiotikabehandling och avgiftning, liksom sjukgymnastik, höll prostata massage, zonterapi. Patienter uppmuntras till aktiv livsstil, uteslutande av alkohol och kryddig mat.

Effektiviteten av behandlingen beror till stor del på närvaron och omfattningen av irreversibla konsekvenser i prostata, i form av ärr, stenar och förkalkningar.

Patienten efter bota måste ändra sitt tidigare livsstil så att den inflammatoriska processen inte återvänder tillbaka i form av kronisk prostatit.

Kronisk prostatit utvecklas länge och kännetecknas av relativ immunitet mot behandling. Patienter med kronisk prostatit oroar sig mycket för sin sjukdom och dess komplikationer, vilket signifikant minskar livskvaliteten. På ett sätt kan deras psykologiska tillstånd jämföras med tillståndet hos patienter med diabetes mellitus eller hjärtinfarkt.

Rekommendationer för kronisk prostatit

Kronisk prostatit utvecklas över tid och leder till en signifikant minskning av patientens moraliska och fysiska komfort. Därför rekommenderas att vissa regler följs för att lindra lidande, förhindra återfall och påskynda återhämtning:

 • underkylning. Även kortvarig hypotermi (till exempel sitter på en kall bänk) kan orsaka allvarlig smärta i följande timmar. Därför är det mycket viktigt att minimera risken för hypotermi. Män som arbetar utomhus eller i ouppvärmda rum rekommenderas att bära varma underkläder. Också fördelaktiga effekter tillhandahålls av varma bad och duschar som kan lindra smärtsamma förnimmelser.
 • Strömförsörjning. Det är känt att alkohol, kryddig mat och kaffe har irriterande effekt på prostatakörteln och kan orsaka en förvärring av symtom på kronisk prostatit. I kosten bör man innehålla fettfattiga sorter av fisk och kött, flingor, sura mjölkprodukter, färska grönsaker och frukter och torkade frukter, skaldjur, honung, juice och kompott. Begränsa, och det är bättre att helt överge alkohol, kolsyrade drycker, feta och röka rätter, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 • underkläder. Testikelns vidhäftning hos patienter med kronisk prostatit är vanligtvis mycket smärtsam, så du måste minimera irritationen. För att minska belastningen på epididymis, rekommenderas att bära ett smalt underkläder som skulle få testiklarna nära ljummen. Genom att ta bort förlängningen av epididymis kommer smala underkläder att hålla värmen och skydda testiklarna från hypotermi.
 • rekreation. En bra vila och full sömn bidrar i stor utsträckning till att förbättra flödet av alla kroppsprocesser, inklusive helingsprocessen. Därför rekommenderas att vila sig mer. Det är nödvändigt att undvika fysisk trötthet och känslomässig överbelastning, vilket kan orsaka en förvärring av symptom på prostatit.
 • Ejaculation och erektion. Om utlösning och erektion är smärtsamt för dig är det värt att leda ett uppmuntrat sexliv utan att förvärra smärtan genom frekvent samlag. Tja, om ejakulation lindrar lidande, då bör antalet samlag inte begränsas.
 • urinering. Om urinering ger lindring, försök att dricka mycket vätskor och gå på toaletten oftare. Tvärtom, om urinering är smärtsam, är det värt att minska mängden vätska som konsumeras, särskilt vid sänggåendet. I båda fallen bör det absolut undvikas fördröjningen av urinering och tömning blåsan vid den första lusten - urinretention är en av de faktorer som stöder kronisk inflammation i urinvägarna.

Med tanke på att faktor, provocerande sjukdom är stagnation av blod i bäckenet, men det uppstår på grund av stillasittande liv och en lång vistelse i en sittande ställning, för att förhindra prostatit bör röra sig mer. Du borde gå mer, springa, bada, spela strandsport och på vintern - skidåkning och skridskoåkning.

Hur kan "Luch-Nick" hjälpa till med prostatit?

eftersom biologiska området och fysiskt tät kropp är förenade, sammanhängande system, redovisas förändringar bio-fält registreras och fysiskt tät kropp som främjar återhämtning från störningar i kroppen som orsakas av prostatit, och andra störningar.

"Luch-Nick" kan också utöva sitt inflytande på biofält av virus, bakterier eller svampar, vilket skapar förutsättningar som undertrycker deras vitala funktioner. Biofält av virus, bakterier eller svampar förstöras, vilket följaktligen bidrar till förstörelse och avlägsnande från människokroppen av virus, bakterier och svampar, vilka är orsakssambanden till infektiös prostatit.

Med prostatit i mjukvaran "Luch-Nik" är det lämpligt att välja följande funktioner:

 • "Sexuell"
 • "Urinary"
 • "Digestive"
 • "Lymfatiska"
 • "Hud, hår, naglar, bindväv"

eller funktionen för det automatiska läget "Valfritt" LUNNIK ".

 • "Adenom i prostatakörteln"
 • "Prostatit"
 • "Impotens"
 • "Vesikler"
 • "Varicocele"
 • "Stress"
 • "Cystitis, uretrit"
 • Herpes, bältros
 • "Candidiasis"
 • "Pyelonefrit"
 • "Toxoplasmos"
 • Trichomoniasis (trichomoniasis)
 • "Trichophyton"
 • "Chlamydia"
 • "Cytomegalovirusinfektion"
 • "Rättelse av yttre påverkan"
 • "Biofelets brott"
 • "Brott mot genetik"
 • "Bacteriophages"
 • "Bakterier"
 • "Viruses"
 • "Svampar"