Huvud
Förebyggande

Behandling av prostatit med folkmedicin, hemma

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln som uppstår på grund av de blodmikrocirkulation störningar hos bäckenmusklerna och bäckenbotten eller infektiösa processen i sina vävnader. Det åtföljs av dysuri, smärta vid urinering och ejakulation, en signifikant försämring av livskvaliteten hos en man.

Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form. Förutom konservativ terapi finns det många folkmekanismer som testats av patienter med prostatit och fått bra recensioner.

Squats - de bästa övningarna från prostatit

Om den underliggande inflammatoriska processen (och inte bakteriell) är det möjligt att blodtillförseln till musklerna som omger prostatakörteln är nedsatt. För att återställa blodcirkulationen finns det ingen bättre och effektivare motion än knep. Först måste du klara provet och försöka sitta med raka händer upptagna ovanför huvudet.

Krympor bör vara djupa, det är att bäckenet inte kan hållas vid eller över knäna. Utförandet av denna övning minst 100 gånger indikerar en bra potential för behandling av prostatit. Smärta i benen är ett tecken på muskelsvaghet och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen och bland annat prostata.

Du behöver inte göra hundratals veckor varje dag, tillräckligt och 3 gånger i veckan. Det enklare alternativet är att göra 3 uppsättningar i rad, 50 gånger vardera, med en paus på 3 minuter mellan olika tillvägagångssätt.

Man bör sträva efter den eftertraktade figuren "ett hundra", komplettera knäbanden med andra övningar:

Att göra "sax", sitter på golvet och lutar händerna strax bakom ryggen (20 gånger varje ben);

Lyftning av raka ben i bakläget (20 gånger).

Ett komplex av dessa övningar kombinerat med sit-ups hjälper till att bli av med prostatit utan medicinering.

Andra övningar för behandling av prostatit

Övning 1. Ligga på ryggen, lägg dina ben över dig så att dina knän är nära ditt ansikte. Dra upp dina ben med händerna och i den här positionen måste du ligga i 3 till 20 minuter. Detta är en mycket effektiv övning och hjälper till med förhöjning av prostatit, men tålamod behövs. Effekten är bättre ju längre du ligger, men inte mer än 20 minuter.

Övning 2. På morgonen, när du vaknar, gör först och främst en perineal massage i fem minuter. Denna massage kommer att rädda dig från stagnation av prostatakörteln. Före måltidet, gör en övrig övning: Stå i full höjd, bena ihop, kasta en tredjedel och i en sådan ställning vänd knä en efter en, först till vänster och sedan höger. Fortsätt att göra det måste inom fem minuter. På kvällen kan övningen upprepas. Första gången kommer det naturligtvis vara svårt, men med tiden kommer du att bli van vid. Och du behöver definitivt inte vara rädd för prostatit, om du gillar att gå.

Biseptol är ett effektivt och billigt antibiotikum

Vid behandling av prostatit symptom såsom urinretention, smärta under utlösning och avsaknad av effekt på förloppet av terapi med makrolider, antisvampmedel, fluorkinolin hjälp Biseptol - lång kända och billigare läkemedel.

Det är nödvändigt att ta 2 tabletter 480 mg 2 gånger dagligen dagligen, i 5-14 dagar.

Komponenterna i läkemedlet tillåter inte bakterier att multiplicera i människokroppen och undertrycka deras tillväxt. Det är effektivt mot mikroorganismer som är resistenta mot effekterna av sulfonamider. Bland indikationerna för att ta drogen finns infektioner i urinvägarna, inklusive prostatit. Biseptol utsöndras från kroppen om 7 timmar.

Bland kontraindikationerna till mottagningen är sådana tillstånd och sjukdomar:

Nedsatt njur- och leverfunktion

Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter;

Patologi av hematopoiesis-systemet.

Med Biseptol måste du noggrant övervaka reaktionen i din kropp. Tecken på överdosering: huvudvärk och smärta i tarmarna, minskad aptit, yrsel. En signifikant biverkning med användning av stora doser av Biseptolum är benmärgsundertryckning. Vid långvarig behandling bör övervakas blodbiokemi.

Avbruten behandling kan leda till en förvärmning av prostatit, infästning av inflammation, feber.

Enligt recensioner av många män som tog biseptol kom lättnad om några timmar, även i de mest försummade fallen

Behandling av prostatit med te med honung

Kronisk prostatit med instabila resultat av behandling med antibiotika och infusioner av örter lämpar sig för honungsterapi. Innan det börjar måste ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos kroppen - är allergisk mot biprodukter, närvaron eller frånvaron av diabetes mellitus, eftersom dessa tillstånd är absoluta kontraindikationer. Det kommer att ta mycket honung, inte mindre än 10 kg. Det ska vara naturligt, lime eller blommigt.

För en dag borde den ätas tillsammans med te cirka 100-200 g, med användning av istället för socker dagligen. Efter en kort tid försämras urinering, urinering försvinner, smärta försvinner, andra indikatorer återgår till normala. Efter en fullständig botemedel mot förebyggande behandling rekommenderas att hon tar varje månad honung i små kurser.

Recept för honung med celandine

Denna folkmedicin används efter en komplex behandling (antibiotika, suppositorier, uppvärmning, terapeutisk gymnastik). Efter avlägsnande av akut inflammation, måste du förbereda ett avkok av torr celandine. Ett hundra gram torra örter hälls i 700 ml kokande vatten, de kokar inte mer än en kvart i timmen. När buljongen kyler lite, filtreras den genom gasbindning. I buljongen måste du lösa upp 500 gram naturlig honung.

Denna lösning lagras i kylskåp i ett glasbehållare. Han är full för mat till 1 msk. sked tre gånger om dagen. Under denna behandlingsperiod är alkohol och andra läkemedel förbjudna. Samtidigt måste du dricka ett avkok av havre. Det tas av ett glas (150-200 ml) 3 gånger om dagen. Havre är berusade i 1,5-2 månader med avbrott - 2 dagar efter var 5: e dag av avkokning. Under sådan behandling är det inte önskvärt att ladda musklerna i perineum, att besöka gymmet bör begränsas. Tillåten sport - springa, gå, simma i poolen.

De första tecken på lättnad kan kännas på en vecka, och det uppnås långvariga resultat av alla som har genomfört en fullständig behandling med honung och celandine. Behandlingen ges även till fall av kronisk prostatit i ett stadium där inget annat än kirurgiskt ingripande hjälper.

Behandling av prostatit med pumpa frön

Pumpa frön har länge använts av läkare vid behandling av prostatit. De är en bra och mycket prisvärd folkemedicin för behandling av denna sjukdom. Eftersom dessa frön innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för någon man vid vilken ålder som helst, behandlar de snabbt prostatit. Du behöver bara äta 30 solrosfrön en dag före måltiderna. Detta är bara den dagliga zinkmängden för kroppen.

Metod 2. Rensa en halv kilo pumpa frön och vrid i köttkvarn. Frön bör inte nödvändigtvis stekas, annars kommer det inte att bli någon helande effekt! Och tillsätt 200 gram honung. Rör om lösningen och gör bollar av ungefär en hasselnöt eller något mer. Du måste lagra dem i kylskåpet, men du kan lägga 10 bitar i förväg för att nå rumstemperatur.

Ät ska vara en boll i en halvtimme före måltid 1-2 gånger om dagen. I detta fall kan bollen inte sväljas snabbt, tugga och suga den i två till tre minuter. Denna folkbehandling av prostatit har en mycket stark botande effekt, så en kurs per år kommer att vara tillräckligt.

Infusion av hassel - ett effektivt botemedel mot prostatit

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Bara vet att barken ska bryggas dubbelt så länge, eftersom den är mer stel.

Så ta en matsked av löv (eller bark) hasselnöt och brygg den i ett glas kokande vatten. Stäng tätt och vänta en halvtimme. Efter din belastning och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen.

Det är bättre att använda nya grenar varje gång, men du kan ansöka och redan använda flera gånger. Vanligtvis en vecka med sådana förfaranden är tillräckligt - och prostatit passerar.

Tinktur av bark av asp

Med prostatit, förutom barken på hasseln, hjälper aspenbarken också. För att förbereda tinkturen behöver du asppenna uppsamlad i början av sapflödet tills blommans knoppar och löv blommar. Denna period kommer att ske under andra hälften av april. Skorpans önskade tjocklek är 3-5 mm.

Efter insamling måste barken torkas i ugnen eller i skuggan. När barken torkar, ta den i en mängd av 100 gram, krossa lite och lägg i en halv liter burk. Toppa med 200 gram vodka, medan barken ska hällas helt. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter denna period, påtrycka infusionen.

Infusion är druckit 3 gånger om dagen och spädar 20 droppar en fjärdedel av ett glas vätska. Ta det innan du äter. Med daglig användning av denna volym barkasinfusion är tillräckligt för 2-2,5 månader. (Se även: Användning av användbara egenskaper hos tall)

Behandling av prostatit med malurt

Malurtre terapi hjälper till med nästan alla inflammatoriska sjukdomar i könsorganet, inklusive prostatit och dödar pyogen infektion. För att genomföra en fullständig behandling, är 100 g torr malurt tillräcklig. Den torkas med händer, medan krossning är så tunt som möjligt, och sedan siktas genom en kolv. Gräset som passerade genom hålen kommer att tas torrt inåt, och det som inte har siktats kommer att vara användbart för att förbereda ett avkok för sprutning av urinröret.

Bitterhet av torr malurt, som passerar genom den mänskliga mag-tarmkanalen, verkar på kroppens rensning och lindrar den av infektionspatogener.

Under de första 3 dagarna, varje 2-2.5 timmar måste du svälja en nypa torr malurt, fukta det med saliv och tvätta det med vatten. Från intag av mat beror inte frekvensen av malurt av Under denna period kan du inte ta en paus mellan metoderna för torrt gräs, även på natten.

Under de närmaste 4 dagarna är malurt inte tagit på natten, och under dagen är det druckit 5-6 gånger om dagen.

På kvällen varje dag måste du göra malurt microclysters. För att göra dem, ta 1 tsk. med en berg av torr malurt. Häll en liter kokande vatten, kyla infusionen till 40 ° C, filtrera, gjut 100 ml. Hälften av denna volym injiceras i anusen på natten. Det finns inget behov av att vara rädd för avföring, de kommer inte att vara.

Den andra halvan (50 ml) injiceras i urinröret. Gör det inte så lätt - du måste trycka på kanten av urinröret till toppen av en miniatyr spruta och injicera dess innehåll kraftigt. Med korrekt genomförande av detta förfarande kommer en avkok av malurt att passera till blåsan. Efter 3-4 dagar med kronisk eller latent prostatit börjar produktionen av den åldrade pusen. Buljongen ska inte vara för kall eller varm, den bästa temperaturen är kroppstemperaturen.

Douchering med mikrocykler upprepas i 7 dagar.

Under hela behandlingsperioden krävs att en strikt diet följs, utan vilken behandling med malurt inte har den önskade styrkan:

Utesluter djurmat, protein, fisk, ägg, godis, mejeriprodukter;

Mängden bröd är begränsat (upp till 200 g), det är endast tillåtet i torkad form;

Du kan inte ta alkohol, röka;

Tillåtna produkter: spannmål, grönsaker och frukt, nötter, solrosolja.

Under denna behandling kan det finnas en förvärring av dolda sjukdomar, en känsla av svaghet, utseendet av ledsmärta. Douchering kan vara längre än 7 dagar, tills fullständig lindring av tecken på prostatit. Med profylaktiskt syfte är det möjligt att genomföra malurtreparation under våren och hösten.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har ett brett utbud av användbara och helande egenskaper, i synnerhet det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner. Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer.

Så, till exempel, i 100 gram persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och dessutom är den bästa källan till näring för vår tarmmikroflora.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Författaren till artikeln: Nina Vladimirovna Sokolova, naturläkare, fytoterapeut

De mest effektiva recepten på folkmedicin för behandling av prostatit

Behandling av prostatit med folkmedicin är ett brådskande ämne för många medlemmar av det starkare könet som vill bli av med problemet självständigt hemma utan att tillgripa kemiska mediciner och kirurgiska ingrepp.

Många män i deras erfarenhet har visat att härdning av prostatit med folkmedicin är väldigt verklig, viktigast av allt, en kompetent metod och obligatorisk rådgivning med en urolog.

Hembehandling

Patienten ansöker oftast för kvalificerad medicinsk vård när sjukdomen går i ofrånkomlig form eller blir kronisk. Detta tillvägagångssätt är extremt osäkert för hälsan. Vid inträde till en specialist är det nödvändigt att få vid de första symptomen på manifestation av prostatit:

 • Obehag i ljummen;
 • Svår och smärtsam urinering
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • Minskade potens, svag erektion och accelererad ejakulation;
 • Ökad trötthet och nervositet.

Den första fasen av prostatit är lätt att behandla, speciellt folkmekanismer. Därför kan en erfaren urolog försena med utnämningen av läkemedelsbehandling och rekommendera att tillämpa beprövade "farmors recept". Vilka Vi kommer nu att beskriva detta i detalj.

Det mest effektiva sättet för traditionell medicin

Helande örter

Vid det första skedet av sjukdomen och med uthållig remission visade de sig mycket väl:

 • Persilja. För att behandla prostatit, frön, löv och rötter av växten används. Från frön och rötter bereds tinkturer enligt samma recept: 1 matsked av läkemedlet hälls med 100 gram kokande vatten och insisterade på en dag. Från den lummiga delen av växten rekommenderas att pressa och omedelbart använda juice.
 • Malört. De första dagarna när det finns smärtsyndrom i perineum och könsorgan, äta en nypa torrt gräs och drick med vatten var 2-3 timmar, oavsett måltid. Vidare är det möjligt att göra avkok av salvia och timjan i ett förhållande av 1: 4 (250 ml vatten åberopade matsked blandning) och dricka 20 gram 3 gånger per dag, en halvtimme före måltider för en månad.
 • Svalört. Släpp saft av växten i ett glas varmt kokt vatten. Ta inåt med 10 droppar och dagligen öka dosen med en droppe. När mängden av läkemedlet uppnås i 40 droppar, fortsätt behandlingen i ytterligare 2 veckor, utan att ändra dosen. Även med prostatit kan du spendera en dag med mikroclysters. För att förbereda den injicerade lösningen är det nödvändigt att häll 1 matsked torrbladlade blad med 2 koppar vatten och koka. Kyld lösning till rumstemperatur är klar för användning.

För behandling av prostatit tinktur kan använda följande: Wormwood blommor, blad av hassel, åkerfräken, knotweed och Daisy i lika stora mängder häll kokande vatten och dra i ett par timmar.

Som regel tas alla tinkturer 1-2 matskedar 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Pumpa frön

Pumpafrön - ett magasin av nyttiga vitaminer, mikro och makroelement för den manliga kroppen, vars användning kan förhindra utvecklingen av prostata- och inflytande för en snabb återhämtning i utvecklingen av sjukdomen.

Denna huskur hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, eliminerar stagnation i det urogenitala systemet, aktiverar processen för tillbakadragandet av urin från blåsan och kan inte gå prostatit kronisk.

Det enklaste sättet att äta pumpafrön i sin rena form: Endast 30-40 korn per dag kommer att behövas för förebyggande ändamål för att förhindra utvecklingen av sjukdomar i det geniturära systemet för män. För behandling av prostatit kan du använda följande recept:

 • Honungskulor. Kilogram pumpa frön twist i en köttkvarn och blanda med två glas honung. Blandning av pumpa-honung ska placeras i ett par timmar i kylskåp. Efter förtjockning kan du skulpta små bollar (ca 1,5 cm) och skicka det färdiga läkemedlet tillbaka till kylskåpet. Ett sådant botemedel mot prostatit är mycket gott och används som en söt godis en halvtimme före en måltid. Den terapeutiska kursen bör hållas en gång per år i minst en månad.
 • Pumpa pulver. Torkade pumpa frön måste slipas i en mixer eller kaffekvarn innan du får mjöl. Det resulterande torra pulvret rekommenderas att tas flera gånger om dagen, tvättas ner med en riklig mängd vatten. Behandlingsförloppet varar ungefär en månad och upprepas var sjätte månad.

Viktigt tillägg: Vid beredning av läkemedel måste fröet vara renat ur huden, så alla härdande ämnen kommer att bevaras i produkten.

Många experter på medicinen hemma hävdar att det bästa folket åtgärda för prostatit är lök och lökskal. Det finns många olika sätt att använda lök för att förbättra tillståndet för prostata:

 1. Det är mycket användbart för ett manligt reproduktionsorgan att äta varje dag på ett litet löklök och dess gröna fjädrar.
 2. Lökskall tvättas och kokas i kokande vatten i 5 minuter. När buljongen är infunderad, bör den filtreras och konsumeras 1 matsked 3 gånger om dagen i en månad.
 3. Vid akut utveckling av inflammatorisk process i prostata körs 3 små lökar på en liten rivare, häll 3 koppar kokande vatten och låt det sitta en dag. Ta 50 ml varje timme.
 4. Lökfrön har också stor effektivitet vid behandling av prostatit. Ripe frön måste torkas, slipas i en kaffekvarn, blandas i lika stora kvantiteter med honung och läggas i kylskåpet. Ta 1 tsk efter att ha ätit 3 gånger om dagen.
 5. Innan du lägger dig i sängen kan du äta nypressad juice med en medellampa blandad med honung - den koncentrerade blandningen har många aktiva substanser som är nödvändiga för att behandla sjukdomen.

mumien

Organisk produkt av naturligt ursprung - mamma - har länge varit van vid behandling av prostatit. Startar mottagningsmomiten:

 • Inflammationen i prostatakörteln minskar och försvinner helt och hållet;
 • Döv smärta i bäckenregionen är dulled;
 • Det allmänna tillståndet hos det genitourära systemet förbättras.

Den mest kända metoden att använda mamma med prostatit är att ta 0,2 gram av produkten 2 gånger om dagen, tvättas ner med morot, blåbär eller havtornsjuice. På 10 dagar ska läkemedelsdosen fördubblas (upp till 0,4 gram) och ta ytterligare 10 dagar. Tredje 10 dagar borde mumman redan tas i en dos av 0,6 gram. Efter en veckors paus upprepas den månatliga behandlingscykeln.

Honung och Bee Products

Behandla prostatit med folkläkemedel enkelt, om en man inte har en allergisk reaktion mot biodlingsprodukter. Honung och dess derivat är inte snabbverkande medel mot sjukdomen, men behandling med hjälp kommer inte att göra mycket skada på kroppen:

 1. Honung är en unik produkt som har fördelaktiga och helande egenskaper för kroppen. Därför används honung för prostatit i varje andra folkmedicin. Så några buljonger, tinkturer och infusioner för oral administrering sötas med en naturlig sockersubstitut.
 2. Tinktur av propolis - ett populärt botemedel mot behandling av kronisk prostatit hos män, som används systematiskt under lång tid. 100 gram slipad propolis blandas med 200 ml 96% alkohol. Blandningen placeras i en glasburk och insisterade i en vecka, skaka periodiskt. Klar tinktur filtreras och placeras i kylskåpet. Vi förbrukar 1 matsked några timmar före sänggåendet.
 3. Pollen är ett riktigt förråd av vitaminer och mikroelement för mänens hälsa. Eftersom det inte behöver uppfinna inga recept: att minska stressen i grenen, för att förbättra blodcirkulationen i prostatakörteln och normaliseringen av den totala sexuell aktivitet helt har 1-2 teskedar ren produkt 3 gånger om dagen. För att förhindra utvecklingen av sjukdomsupprepningar rekommenderas pollen att användas regelbundet.
 4. Beespine (döda kroppar) används aktivt för att behandla prostatit. Från det är beredda tinkturer, salvor, avkok och pulver. Alla recept är elementära enkla, till exempel för att förbereda ett missfall mot prostatit är det nödvändigt att hälla 100 gram podmor i 15 minuter med brant kokande vatten. När produkten är något kall, pressas massan ut och värms till den smärtsamma platsen i form av en kompress.
 5. Bivax stimulerar manlig styrka och förhindrar utveckling av prostatit. Ta produkten på tom mage för 1 tsk i 2-3 månader, gör sedan en månadsavbrott och upprepa kursen.

Hem rektala ljus

För att bota prostata med folkmedicin, är det nödvändigt att använda rektala suppositorier med hemmagjord propolis snabbt i kombination med huvudterapin.

För att förbereda ljus måste du ta en liten bit propolis som väger 7-8 gram frysning och hugga in i smulor. Smälta 20 gram kakaosmör på ett vattenbad och blanda med den beredda biodlingsprodukten. Från den mottagna massan gör vi små ljus långt i 1,5-2 sm (ska visa 10-12 ljus). Det är nödvändigt att använda ett stiftpiller per dag rektalt på natten. Med kronisk prostatitbehandling är 2-3 månader med avbrott per månad.

Ett annat sätt att göra ljus: 100 ml pumpaolja blandas med samma mängd propolis-extrakt och sätts på ett vattenbad innan alkoholen är förvrängd. Sedan tillsätts 5 ml essentiell olja av gran och tea träd till blandningen, de väntar på att kyla och bilda ljus. Användning av suppositoriet är detsamma som i föregående fall.

Glinoterapiya

Vid behandling av prostatit kan folkläkemedel användas lera i form av applikationer på en öm punkt. I något apotek kan du köpa terapeutisk lera och späd med vatten till konsistensen av tjock gräddfil. Lerkakan ska vara insvept i linne eller bomullstyg. Den resulterande appliceringen appliceras på nedre delen av buken och grenområdet, griper grunden av skrot och anus. För att värma inte går, måste du sätta i sig i ett ullsjal, ligga under en filt och ligga ner med en lerkompressor i ett par timmar.

Efter lerterapin ska huden tvättas med varmt vatten och torkas torrt. Ibland kan under proceduren smärta i prostatakörteln förvärras. Men enligt folkläkare kommer det ingen skada från lera till kroppen, bara en aktiv regenerering av de drabbade cellerna.

Barrträd

Om orsaken till prostatit är förknippad med utvecklingen av bakteriell infektion, kommer en mycket bra antimikrobiell effekt att tillhandahållas av barrböjor. I sin makt:

 • Bedöva och lindra inflammation från prostata;
 • Återställ kroppssekretioner;
 • Koppla av och förbättra urinflödet.

För beredning av barrskoncentrat måste du ta 200 gram tallgrenar (du kan gran eller ceder), häll 2 liter kokande vatten och simma i 2-3 timmar. Vid slutet av denna tid kommer det mesta av vattnet att koka och buljongen blir till ett extrakt.

Förbered koncentratet omedelbart innan du tar ett bad, det ska vara friskt. Vattennivån i badet är ungefär till mitten av bröstet, lägre är det möjligt, högre kategoriskt är kontraindicerat. Inom 15 minuter är det nödvändigt att mala området i det lilla bäcken tills en liten rodnad uppträder, vilket aktiverar blodcirkulationen. Vid daglig administrering av behandlingar är behandlingstiden 10-14 dagar.

Fysisk aktivitet

När grunden för utvecklingen av prostatit inte är en bakteriell och en viral process, störs blodcirkulationen av musklerna kring prostatakörteln mycket ofta. I det här fallet föreslår traditionell medicin att blodcirkulationen ska cirkuleras med effektiva övningar, massage och speciella asanas av yoga.

Överensstämmelse med kost

Under behandlingens gång för prostatit måste folkläkemedel följa vissa regler om näring utan vilken behandling som inte har maximal effektivitet:

 • Vid beslutet av diagnosen "prostatit" borde en man sluta röka och dricka alkohol.
 • Patienten bör förstå att feta livsmedel, söta kolsyrade drycker och cateringprodukter är källor till dåligt kolesterol vilket stör blodcirkulationen och påverkar flödet av prostatit negativt.
 • Lök, vitlök, pepparrot, persilja och persilja är naturliga folkmedel för inflammatoriska processer i prostatakörteln. Daglig användning av dessa produkter lindrar smärtsymptom, svullnad och accelererar återhämtning.
 • Att äta med prostatit bör bara bestå av användbara, naturliga produkter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt källor till zink - fisk, skaldjur och pumpafrön.

Fördelarna med juice och komposit

Riklig dryck hjälper kroppen att hantera inflammation i prostatakörteln, reglerar cirkulationen av lymf och aktiverar blodflödet. På dagen borde en vuxen man dricka minst 2,3-3 liter vätska (rent stillvatten, naturliga juice, te och osötade kompott).

Förpackade juicer från stormarknader kommer inte bara att vara till nytta, men de kan också skada en försvagad organisme - framkalla förvärringar av sjukdomen. En annan sak hemgjorda juicer, som ger en person med alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, minskar de negativa faktorer som orsakar sjukdomsutvecklingen och återställer immunsystemet.

Med prostatit har rödbetor, morot, sparris och gurksaft en positiv effekt på hankroppen. Du kan experimentera och göra blandningar av färskpressad färsk. Björk, pumpa, granatäpple och tomatjuice anses vara användbara. Även med prostatit kommer kompot från torkade frukter (äpplen, päron, aprikoser) att vara relevant.

Oavsett hur populärt de populära remedierna för prostatit är är det svårt för dem att konkurrera med farmakologins innovativa resultat. Därför är ett integrerat sätt att behandla sjukdomen det rätta beslutet!

Mäns recept

behandling av prostatit

Behandling av prostatit med folkmekanismer

prostatit - denna inflammation i prostata, åtföljd av en ökning av dess storlek, svullnad och smärtsam känslighet. Denna sjukdom uppstår ofta i hemlighet och leder till en överträdelse av sexuell funktion - kraften är försvagad och bruten. Prostatit är bakteriell och icke-bakteriell. Och om det inte behandlas i rätt tid, passerar det gradvis från en akut form till en kronisk. Bli av med bakteriell prostatit med hjälp av en erfaren läkare.
Med hjälp av traditionell medicin kan du tjäna som en extra behandlingsmetod. Nedan presenteras säkra och effektiva recept för behandling av prostatit och prostata adenom med traditionell medicin.

recept: 1 msk. krossad rhizom sparris häll 200 ml vatten och koka i 10 minuter över låg värme. Tillsätt sedan denna förening i 2-3 timmar, spänna och ta 50 ml 3 gånger om dagen före måltid i en blandning (1: 1) med morot eller gurkajuice. Färsk sparris kan läggas till vilken maträtt som helst - soppor, potatismos, sallader. Det är användbart att dricka saft av sparris. Ett glas 1-2 gånger om dagen. Aspargesjuice avlägsnar urinsyra från kroppen, vilket eliminerar inflammation i prostatakörteln.

recept: finmalt kol från det brända lindeträdet, brygga som kaffe och drick 7 dagar i rad. Dagligen äta ett halvt glas skalade pumpa frön.

recept: i 100 ml kokande vatten, tillsätt 2 matskedar av kamomill, johannesört, yarrow och salvia. Infusera 1 timme, stam. Lägg till 1 tesked honung. Inom en månad sätta på natten mikroclyster av 50 ml. Dessa örter lindrar inflammation i prostatakörteln.

recept: Häll 3 teskedar av IVAN-te 500 ml kokande vatten. Låt det brygga i 5 minuter, spänning. Drick te 3 gånger om dagen för 2/3 kopp. Det vattenhaltiga extraktet kipreya uzkolistnogo såsom visas, förhindrar den inflammatoriska processen och har en läkande effekt vid akuta och kroniska sjukdomar i prostata, med I och steg II prostata-adenom, inflammation i urinblåsan, och kan också tjäna som underhållsterapi efter prostataoperation. Med prostata sjukdom, förutom att spruta, rekommenderas att äta pumpa frön, vilket kommer att hjälpa till att bli av med denna sjukdom snabbare.

recept: 0,5 liter vodka och 100 g torkad hackad rot blodrot (galangal) insistera på en mörk plats i 2 veckor, periodvis skakning av innehållet, låt rinna av. Ta 25-30 droppar, tvättas med vatten, klockan 16, 18 och 20 timmar. Behandlingsförloppet är 30-40 dagar. Efter 10 dagars paus kan du spendera 2-3 behandlingar.

recept: 1 msk. gräs kamille häll 250 ml kokande vatten, insistera 20 minuter, dränera. Gör enema 2 gånger om dagen för 50 ml temperatur 36-37 grader. När du blir van vid att temperaturen kommer till 42 grader. Håll vätskan inne i upp till 30 minuter.

recept: Göra nattreningsvanor. Koka 100 ml vatten med en tesked kamomill. Stam, sval och varm i ändtarmen. På en timme, gå in djupet på grundval av propolis och kakaosmör (säljs på apoteket). På morgonen, efter tömning, återigen kommer jag in i ett ljus. Således, för 1 kurs (20 dagar) måste du ange 40 ljus. Under den återstående veckan av månaden gör vi enemas från kamillektinktur. Sådana kurser ska göras 2-3 i enlighet med hälsotillståndet.

recept: För receptet, ta en 2-liters glasburk. 0,5 kg löv av flerårig aloe passerar genom köttkvarn. Blanda sedan denna massa med 0,5 kg naturlig flytande honung. Blanda allt och tillsätt 0,5 liter starkt rött vin. Stäng tätt och sätt disken i kylskåp i en vecka. Sedan spänna och ta minst en månad för 1 tsk. en timme före måltiderna. Om en vecka efter att du tagit ett effektivt läkemedel kan du öka dosen till 1 msk.

recept: havtornsolja - 4 ml, fiskolja - 8 ml, Vishnevsky salva - 2 ml. Blanda försiktigt och blanda noggrant. Blandningen injiceras i ändtarmen under 20-30 minuter. För en behandlingskurs måste 10-12 procedurer utföras dagligen.

recept: att samla upp från botten av behållaren en tjock orefinerad solrosolja, att uppvärma lite och dagligen för att göra enemas tills tillståndet förbättras. Detta recept behandlar prostatit och prostata adenom.

recept: Förfarandet bör göras först efter tömning eller rengöring av tarmen!
1 msk. Sked torra rötter komfrey i en liten kruka, häll 200 ml vatten och sätt på en långsam eld. Koka 15 minuter, fyll i en timme, dränera. En varm buljong (36-37 grader) uppsamlas i en liten spruta, ungefär en halv kopp, smörjspetsen av sprutan med vaselin och injiceras i ändtarmen. Gå sedan till sängs, på din mage och ljuga i minst 30 minuter. Gör sådana mikroclyster i 10 till 15 dagar innan tillståndet förbättras.

25 g krossad skal av hästkastan, häll 250 ml alkohol och insistera på en mörk plats i 10 dagar. Blandningen måste skakas regelbundet. Efter en tid av 10 dagar, torka, drick 30 droppar 3 gånger om dagen.

15 g örtmountaineer-orm häller 200 ml vatten och indunstas till hälften av volymen. Ta 30 droppar 3 gånger om dagen efter måltiden. Behandlingen utförs i 2 - 3 veckor, efter en två veckors paus, upprepa.

Ta 10 g bark eller västra thuia löv, häll 500 ml kokande vatten, koka i 2 minuter och infusera sedan i 10 minuter. drick hela buljongen, men inte omedelbart, men inom 24 timmar.

1 tesked nässla, häll ett glas kallt vatten, koka upp, koka i 1 minut. Infusera i 10 minuter, dränera. Drick på morgonen och kvällen i ett glas.

Blanda i lika stora proportioner torra Kan björkblad och torkade fjärlök. 2 matskedar av denna blandning sätt i en termos och häll 0,5 liter kokande vatten, insistera en och en halv timme, dränera. Drick varmt, ett halvt glas två gånger om dagen. Samtidigt kan du ta pollen, 1 tsk. Det rekommenderas att ta pollen fram till 17 timmar.

Pressa saft av persilja, blanda med honung i ett förhållande av 1: 1. Ta 2 matskedar tre gånger om dagen.

Blanda i lika stora volymer nypressad sellerijuice och honung. Ta med inflammation i prostata och adenom 2 matskedar 2-3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.

Lös 40 g propolis i 200 ml alkohol, tillsätt 2 g kakaosmör (använd endast denna olja). Skriv in denna blandning i en liten spruta i mängden 20 g och gör en lavemang för natten. Behandlingsförloppet är en månad. Efter 2 månader, bör behandlingstiden upprepas.

Det är bra att dricka i stället för vatten och traditionellt te med prostatit nästa buljong: Ta 2 matskedar hasselnötter, häll 500 ml kokande vatten, koka i 10 minuter.

För att förbereda medicinen behöver du en bark av asp som samlats i början av sapflödet tills blommans knoppar och löv - det här handlar om andra hälften av april. Skorpans önskade tjocklek är 3-5 mm. Efter insamling måste barken torkas i ugnen eller i skuggan. När barken torkar, ta 100 gram bark, krossa den lite och lägg den i en halv liter burk. Topp med 200 ml vodka, medan du borde helt hälla bark. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter 2 veckor, dra in infusionen. Ta 3 gånger om dagen före måltiden och späd 20 dråper i en fjärdedel av ett glas vatten. Tinkturen räcker för cirka 2 - 2,5 månaders dagligt intag.

20 gvozdichek (kryddor) läggs i en termos, häll 1 liter kokande vatten. Att hålla i en termosnatt. Drick tio dagar i ett halvt glas 4 gånger om dagen - före måltiden (en halvtimme) och före sänggåendet. På ett år, upprepa.

Fortfarande bra recept för behandling av prostatit och adenom:

1. Detta recept är enkelt och mycket effektivt. Behandlingen är lång och utförd hemma. Huvudingredienserna är lök, solrosfrön, valnötkärnor. Använd dem endast före sänggåendet och enligt schemat:
den första dagen - att äta en hel huvud lök,
på andra dagen - ett halvt glas skalade råa solrosfrön,
på tredje dagen - ett halvt glas valnötkärnor, 2-3 timmar efter middagen. Att byta ovanstående läkemedel tre månader. Under denna period kan du inte dricka alkohol, inklusive öl, eftersom de stimulerar tumör i prostata.

2. Receptet för prostata adenom.
Det är nödvändigt att ta 11 obehandlade glödlampor av medelstorlek. Från tio klippa de översta "svansarna" (ca 2 cm) och elfte lampan skärs i fyra delar. Klipp av "svansar" och skär en glödlampa i en liten skål och häll 200 ml vegetabilisk olja. Köksredskap med lök och smör bör placeras i en större behållare fylld med vatten. Släcka och ångad i ett vattenbad i 2 timmar. Efter ångkokning avlägsna glödlampans "tails" och lobules. Vegetabilisk olja får svalna till en temperatur något över människokroppen, dränera. Blandningen är klar. Gör en rengörande enema och injicera hälften av den beredda vätskan i anusen med en spruta. Sitt på en het varmvattenflaska, lind dig i en fuktig varm handduk och värm upp underkroppen tills det varma vattnet svalnar. Efter 3 till 4 dagar värms den återstående blandningen till kroppstemperaturen och utför den tidigare beskrivna proceduren. Detta är en behandlingskurs. Efter ytterligare 5 dagar, ta igen 11 glödlampor och upprepa proceduren.
För 3-4 kurser av ett adenom löser sig.

3. Ljus Apilak (kemistläkemedel) Gå djupt in i rektum 2-3 gånger om dagen för kronisk inflammation i prostatakörteln. Behandlingsförloppet är en månad. Efter 2-3 veckor, upprepa kursen.

4. Spirituell tinktur av den röda roten (säljs i ett apotek, 100 ml, "Evalar") påverkar effektivt genitourinary systemet och botar kronisk prostatit och prostata adenom, hjälper till med sexuell impotens.

5. I manlig infertilitet Blanda 200 g cognac eller naturligt rött vin, 200 g honung, 3 äggulor från färska kycklingägg och juice från 3 citroner. Ta 1 matsked 3 gånger om dagen i 20 minuter innan du äter.

6. Med prostata adenom Ständigt tillsätt ett pulver av kumminrötter. Om det finns en fördröjning i urinen i närvaro av adenom i prostata, ger ett bra resultat te från kumminens frukt. Sked en matsked med 1,5 koppar kokande vatten, koka i 5-7 minuter, insistera, inslagna, 10 minuter, stam. Drick under dagen.

7. Bakade eller kokta lökar Det är mycket effektivt vid behandling av impotens, hypospermi. Ta in 50-100 g en eller två gånger om dagen i 15 minuter före måltid. Behandlingsförloppet 2 - 3 veckor. Efter 10 dagar, upprepa det.

Behandling av prostatit med folkmekanismer och metoder hemma

När en infektion kommer in i en prostata hos en man utvecklas en inflammatorisk process. Som regel diagnostiseras det hos personer från 25 till 50 år. Det finns många tillförlitliga metoder för att behandla sjukdomen, till exempel folkmekanismer för prostatit. De hjälper till när medicin eller prostata massage är kontraindicerad.

Vad är prostatit?

Inträdet av patogener i prostatakörteln väcker uppkomsten av sjukdomen. Sjukdomskrävande mikroorganismer tränger in i körteln från blåsan, ändtarmen, urinröret. Prostatit är en inflammatorisk allvarlig sjukdom, akut eller kronisk. Det verkar av olika anledningar och kännetecknas av särskilda tecken:

 • stark uppmaning att gå på toaletten "på en liten";
 • snabb trötthet, letargi, depression;
 • brinner i perineum, urinrör - frekventa symtom på prostatit;
 • i urinen kan vita flytande trådar uppträda;
 • kan förekomma accelererad ejakulation, signifikant minskad potens;
 • sjukdomsutvecklingen kan tala om obehag, smärta i ländryggsregionen, skrot, i ljummen och underlivet;
 • svår urinering med fragment.

Hur man bota prostatit hos män med folkmedicin

När sjukdomen är på ett tidigt stadium eller har en lätt form, så finns det en riktig chans att bota den med naturliga "läkemedel". Folkmekanismer har en generell förstärkningseffekt på människornas kropp. Den inflammatoriska processen är blockerad, och organets vävnader återställs. Som ett resultat börjar prostata att fungera normalt. Att bota prostatit hos män folkmedicin använder sig av honung, vitlök, pumpa frön, hassel, persilja, kastanjeträd, örter, aspen bark och så vidare.

Behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

Det finns många olika sätt att lindra en man av inflammation i prostata. Till exempel används förutom konservativ medicinsk behandling terapeutiska naturliga varianter. Folkmedel för prostatit och prostata adenom kan eliminera infektionen, ta bort inflammation, stärka genitourinary systemet. Läkaren hjälper dig att välja det bästa botemedlet, efter att ha tagit testen, och samlar in information om sjukdomshistorien. Behandling av prostatit hos män med folkmedicin ska kombineras med motion och en speciell diet.

Det första alternativet, som hjälper till att bekämpa inflammation i prostata är chaga-svampen. Denna anläggning har länge använts för sådana ändamål, dess effektivitet kontrollerades av många män. Chaga med prostatit väl avlägsnar inflammation, har anti-infektionseffekt. För att bli av med sjukdomen kan du prova en svampbuljong med tillsats av hasselnötsblad (hasselnötter). Behandlingskursen är två veckor. Recept för Chaga:

 1. Ta en stor sked av valnötblad + en tesked torkad chaga.
 2. Ingredienser häll vatten (400 ml), koka över låg värme i fem minuter.
 3. Klar för att kyla buljongen, spänning.
 4. Använd naturlig medicin tre gånger om dagen för en matsked en halvtimme före måltiderna.

banker

Ett annat effektivt icke-traditionellt sätt att bekämpa smittsamma sjukdomar - bankerna med prostatit. Denna procedur bör utföras av en specialist, eftersom du behöver veta exakt vilka punkter som ska installeras "utrustning". Bankerna återställer arbetet med manliga könsorgan, bidrar till att stärka styrkan. Som regel är de installerade i området av ytterkanten av sakrummet.

Skinnet torkas av med alkohol, från ovanför skårorna. Banken är fast ovanför symbolerna. Sedan avlägsnas det, och blodet, som släpps under vakuum, avlägsnas med steriliserad bomullsull. Tomter med skåror är täckta med gips. Behandlingen utförs en gång om 14 dagar (kursen är 4-5 procedurer).

mumien

Mamma är en universell naturmedicin, som ofta används för olika sjukdomar. Den naturliga produkten är helt ofarlig, den undertrycker infektionen i prostatakörteln, tar bort inflammation och förbättrar avsevärt tillståndet hos det mänskliga genitourinära systemet. Här är några alternativ för hur man applicerar mumien från prostatit:

 1. Du kan göra oljeljus. Tamponger av bomullsull suger noggrant i en blandning av havtorns olja och mamma (20/1). Folkemedicin för användning av prostatit endast efter avföring. Stearinljuset sätts in i anuset och hålls där tills det kallas för tömning.
 2. Flera tabletter mamma löses i vatten (3 matskedar). Den mottagna medicinen tar 25 gram tre gånger om dagen i en timme innan man äter.

Pumpa frön

Alla vet, effektiv och prisvärd medicin - pumpa frön från prostatit. Det här alternativet är mycket effektivt, har många positiva återkopplingar. I dessa frön finns mycket zink, vilket är viktigt för varje människors hälsa. För att förhindra inflammation i prostata rekommenderas att man konsumerar 30 råa pumpa frön dagligen. recept:

 1. Pumpa frön (500 g) måste males med en mixer eller köttkvarn.
 2. Det resulterande råmaterialet kombineras med flytande honung (200 ml).
 3. Gör små bollar från massan, sätt i kylskåpet i en timme. Det finns en "medicin" för en sak två gånger om dagen före måltiderna.

Frukt- och grönsaksjuicer

Behandling av prostatakörteln utförs och juice. Färskberedda frukt- och grönsaksjuice eliminerar inflammatorisk process, hjälper till att minska den aggressiva effekten av infektion på orgeln, återställer sexuell funktion. Det rekommenderas att använda gurka, morot, sparris, tomat, betorjuice. Juice av persilja och spenat är också mycket bra, av frukt - granatäpple, vattenmelon. Dessa drycker kan konsumeras separat eller blandas med cocktails. För att få en helande effekt är det värt att dricka minst 500 ml vätska per dag.

tjära

Med en infektion klarar björktjära från prostatit perfekt. Denna naturliga produkt är ett effektivt säkert botemedel mot inflammation i prostata. Här finns flera alternativ för folkterapi:

 1. Tjära vatten. Blanda huvudbeståndsdelen med vatten (1 till 8). Drick medicinen på en liten eld i fem minuter, omrörning. Häll i en burk, stäng tätt och insistera på två dagar. Form skummet, häll vattnet i en förseglad behållare. En naturlig medicin är full i 100 gram 20 minuter före måltiderna. Behandlingsförloppet är 10 dagar, följt av en paus av samma längd. Sedan ytterligare 10 dagars tillträde och 20 dagar avbrott. Efter att ha passerat den tredje kursen måste du vänta ett år för behandling.
 2. Rektalblandning. Björk tjär något värmer upp, kombinerar med tre droppar propolis tinktur. Läkemedlet injiceras i anus med pipett. Behandlingen varar 1-2 månader, proceduren utförs en gång om dagen före sänggåendet.

örter

En säker och säker metod för att bekämpa infektionssjukdomar är örten mot prostatit. Det är bättre att använda växtberedningar, eftersom de är mer effektiva. Varaktigheten av behandling av prostatit med örter är en månad, sedan en tio dagars paus. Tinkturer och avkok av prostatit tar tre gånger om dagen för ett halvglas eller enligt instruktionerna. recept:

 1. Hästsvansfält, hasselblad och björkblad - 1 del vardera. Häll det krossade gräset (4 msk.) Med en liter vatten. Koka 6 minuter, insistera (det rekommenderas att lämna i en timme). Läkemedlet är klart.
 2. För behandling av inflammation i prostata, använder folkmetoder Kalanchoe. Mala växtens löv (glas), häll vodka (en halv liter). Blandningen måste lämnas i 5 dagar. Ät en tesked om dagen.
 3. Blanda samma antal blad av bärbär, vintergreen, växtfrukter, örter Leonurus och celandine, frukter av enbär. Ånga med kokande vatten (300 ml), två matskedar av läkemedlet. Håll i ett vattenbad i 15 minuter, sedan en timme att insistera.
 4. Ett annat recept innebär användning av aspenbark. Torkade råvaror (100 gram) häll kokande vatten (1 liter). Koka över låg värme i 15 minuter, sval. Buljong från barken för att dricka 30 minuter innan man äter ett glas om dagen.
 5. När du förvärrar inflammatorisk process, ta torrt pulver av malört (100 g). Ät en liten nypa sex gånger om dagen, tvätta medicinen med varmt vatten. Mellan receptionerna ska ta 2 timmar. Ansökan - en vecka.
 6. Mala rotan av persilja. En matsked av produkten värms med kokande vatten (1 kopp), inslaget i en varm trasa. Insistera 10 timmar. Ät fem gånger om dagen för 1 matsked. Denna folkmetod klarar sig väl av symptomen på prostatit.

Grundläggande principer för behandling av prostatit hemma

Till den terapeutiska processen gav de nödvändiga resultaten, det är värt att följa de grundläggande principerna för behandling av prostatit i hemmet:

 1. Alkoholhaltiga drycker är strängt förbjudna.
 2. Det rekommenderas att följa en hälsosam livsstil, ändra den vanliga kosten till rätt, hälsosam kost, annars kommer människors recept för prostatit att vara ineffektivt.
 3. Du kan inte överkolla (du måste klä dig i vädret, sitta inte på den kalla marken).
 4. För att undvika inflammation eller återfall är det värt att börja bli tempererad, gå oftare på gatan, göra gymnastik, gå och bada.
 5. Läkare råder att utesluta långvarig retention av urin, evakuering bör ske i rätt tid. Det är värt att gå på toaletten minst var tredje timme.
 6. Om en man diagnostiseras med en sjukdom och han behandlas hemma, bör trauma till perineum undvikas.
 7. När en representant för det starkare könsbestämda arbetet måste du avbryta i fem till tio minuter varje par timmar. Det är värt att värma upp, att vara som.
 8. Tillåt inte förstoppning, som bara kan förvärra smittsamma sjukdomar och minska behandlingen "nej".
 9. Undvik stressiga situationer som kan leda till komplikationer.
 10. Kön ska vara regelbunden, full. Sexuellt liv är nödvändigt för att eliminera stillastående processer i prostata. Det rekommenderas att undvika alltför frekventa sexuella handlingar, det är önskvärt att få en vanlig partner.
 11. Två gånger om året är det nödvändigt att genomgå en urolog undersökning.
 12. Innan behandlingen påbörjas hemma är det värt att samråda med en läkare som kan rekommendera en individuell folkmedicin.

Video: Folkmetoder för behandling av prostatit

recensioner

Jag diagnostiserades med prostatit. Sjukdomen var i början, urologen rekommenderade att prova recepten på traditionell medicin för att bekämpa sjukdomen. Han behandlades med växtbaserade läkemedel i flera månader, tills symptomen på prostatit försvann. Jag gjorde också speciella övningar. Efter en andra undersökning blev det klart att sjukdomen hade receded.

Evgeniy Ivanovich, 55 år gammal

Det var obehagliga känslor i en perineum, en mage eller en mage, en ingen. Blivit mer ofta att köra till toaletten "på en liten", med manliga strömproblem började. Det visade mig att jag hade en inflammation i prostata. Jag är en supporter av folkmedicin, så jag bestämde mig för att behandla pumpafrön, grönsaksjuicer. Under sex månader lyckades vi övervinna prostatit, och hittills har det inte funnits några återfall.

Jag har kronisk inflammation i prostatakörteln. Diagnosen är en besvikelse, men när sjukdomen återkommer, hjälper människors läkemedel mot prostatit mig alltid. Vi hittade flera recept med min fru (mamma, tjära, svamp chaga), och jag sparar mig själv i tider med förvärring av sjukdomen. Jag dricker inte alkohol, skadlig mat och motion.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Hembehandling av prostatit

prostatit Är en inflammation i prostata. Med akut prostatit, hög temperatur, olika komplikationer på njurarna är smärtsam urinering möjlig. Men oftast uppstår sjukdomen i kronisk form. Ofta verkar det som om sjukdomen redan har receded, men här är du bara lite kall och återigen samma tecken. Mer om symptomen, se här.

Den främsta orsaken är en bakteriell infektion, medel, som tränger in i prostatakörteln från urinröret eller blod och lymfa vid inflammatoriska sjukdomar i andra organ. Riskfaktorer inkluderar: genetiska anlag, stillasittande livsstil, promiscuity, urinvägarna skada i pågående medicinsk forskning, försämrad blod och lymfa cirkulationen i bäckenorganen, hormonella förändringar, infektiösa sjukdomar i de inre organen (patogenerna som registrerats i prostata blodflöde eller lymf). Oftast drabbar sjukdomen ungdomar och medelålders män.

Uppkomsten av sjukdomen sker i latent form, utan speciella symptom, utan att orsaka problem för en person. Omkring en fjärdedel av patienterna klagar inte alls, eftersom männen sällan vänder sig till en urolog, vilket leder till utvecklingen av ett stort antal komplikationer.

Genom initiala tecken på sjukdom kan hänföras ibland uppträder smärta eller obehag i perineum, nedre delen av magen, testiklar, korsbenet, urinröret (neobilnye uretral urladdnings - figur, den mest kännetecknande för den kroniska prostatit), täta urinträngningar, och därmed känsla av ofullständig tömning av blåsan, morgon känsla av bränning, smärta, klåda i urinröret; svag erektion eller för tidig utlösning.

För den kroniska inflammatoriska processen i prostatakörteln observeras periodiska exacerbationer följt av intervaller av relativ välbefinnande.

Vissa läkare, ja, och patienter, anser att kronisk prostatit är oåterkallelig. Jag är säker på att det inte är det. Kombinera metoderna för traditionell och traditionell medicin kan under ledning av en erfaren läkare bli av med denna sveda. Naturligtvis, för en fullständig återhämtning behöver du mycket tålamod, engagemang, eftersom behandlingen kan försenas, kanske inte för ett år. Men du kommer att hålla med om att resultatet - ett fullständigt och hälsosamt liv - är värt ansträngningen.

Den främsta orsaken till utvecklingen av prostatit är infektionen i prostatakörteln, vilket inte på något sätt bidrar till dess anatomiska plats i det lilla bäckenet. Infektion kan komma in i prostatakörteln från urinblåsan, urinröret, rektum, genom blodet och lymfkärlen i det lilla bäckenet.

Men i sig får infektion i prostata inte nödvändigtvis en sjukdom. Dessutom kan man även säga att för prostatacancer, som ligger i en "dysfunktionella" placera olika infektioner - ett vanligt fenomen som ofta passerar en man helt obemärkt.

För utveckling av prostatit med all sin obehagliga klinik behövs också predisponeringsfaktorer. Dessa faktorer inkluderar:

* Allmän hypotermi (du kan falla in i hålet, till två timmar att gå till Frozen tåg, koppla av på den kalla stenen, eller i ditt hem är dåligt underblåst - och "jord" för utvecklingen av sjukdomen är klar);

* Frekvent förstoppning: Sjukdomen kan orsaka inte enstaka förstoppning, men vanliga avföring

* stillasittande livsstil, arbeta i sittande läge (för det första, förare, datoroperatörer och alla som sitter hela dagen och inte har möjlighet att gå upp och värma upp)

• långvarig sexuell avhållsamhet eller omvänt överdriven sexuell aktivitet (båda är lika skadliga för kroppen, men påverkar primärt prostata tillståndet)

• kroniska inflammatoriska sjukdomar i kroppen (till exempel kronisk bronkit) och kroniska infektionsfett i kroppen (t ex tonsillit, karies);

• överförda venerala och urologiska sjukdomar (gonorré, uretrit);

• Brist på vissa mikrodelar i kroppen (särskilt zink).

• Villkor som bidrar till inhibering av kroppens immunsystem (t.ex. överdriven fysisk ansträngning, regelbunden sömnbrist, otillräcklig och oregelbunden näring, kronisk stress).

Alla dessa faktorer underlättar antingen mikroberpenetration i prostatakörteln, eller leder till försämring av blodtillförseln till bäckenorganen, vilket främjar multiplikationen av mikroorganismer och utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Orsaken till prostatit är inte alltid en infektion: det finns en så kallad abakteriell prostatit. Det heter så eftersom alla tecken på sjukdomen är där, men det finns inga bakterier, det vill säga ingen infektion. Denna sjukdom hotar de som spenderar mycket tid på affärsresor och får inte kvinnors kärlek - militär, sjömän på långa resor.

Prostatit kan plötsligt utvecklas som en akut inflammatorisk sjukdom med alla relevanta symptom. I detta fall patienten kommer att präglas av feber, feber, kroppstemperaturen hos 38-39 "C, kraftiga smärtor i perineum, ljumsken, bakom pubis, i anus, smärta vid urinering och defekation.

Men mycket oftare utvecklas prostatit i kronisk form utan att störa mannen för mycket. I det här fallet kommer alla de angivna symtomen att vara närvarande i mycket mindre grad, ibland helt utan att uppmärksamma. Kroppstemperaturen stiger ibland upp till 37 "C, periodiskt märkt smärta eller obehagliga förnimmelser i det perineala obehag under urinering och defekation, under vilken kan uppleva mindre uretral kanalen (detta är en av de mest karakteristiska symptom på kronisk prostatit).

De manifestationer av kronisk prostatit är mycket olika. Varje patient kan ha denna sjukdom på sin egen väg. Klagomål som patienten är dragna, vid första anblicken, inte representerar något specifika (klåda eller brännande känsla i urinröret, trycktyngdkänsla i grenområdet, smärtan av varierande intensitet i perineum, rektum, och så vidare. D.).

Ofta följer sådana patienter i många år trösklarna hos polykliniker, plågar terapeuter med oändliga klagomål om "ryggsmärta", "trötthet", "smärta i hjärtat". Resultatet av sådana besök blir vanligtvis vanliga diagnoser: radikulit, vegetovaskulär dystoni, neuros och den verkliga orsaken - prostatit - förblir oidentifierad. Det enda sättet är att berätta för läkaren allt som stör, utan att dölja någonting och att du direkt anger om dina misstankar! Prostatit avser dessa sjukdomar, vilket är mycket lättare att förhindra än att bli av med dem.

Behandling med stenig olja

Stenolja har en kraftfull antiinflammatorisk och antitumör effekt, den innehåller zink, vilket är nödvändigt vid behandling av prostatit. Dessutom ökar det med en stenoljelösning immuniteten, vilket är mycket viktigt för inflammatoriska sjukdomar. Förresten finns det bevis för att de inhemska invånarna i Sibirien använder stenolja som ett medel för att öka styrkan.

Lösning för förtäring 3 g upplöst i 3 liter vatten, drick 1 glas 3 gånger om dagen.

Lösning för applikationer

Förbered en lösning av 3 g bergolja och 1 kopp varmt kokt vatten. Vikade flera gånger gasväv i denna lösning, vrida ut och sätta på perinealområdet. För att förhindra att dynan faller av kan du sätta på smältning. Vanligtvis hålls plåstret i 1 timme. Det rekommenderas att göra 10-15 sådana förfaranden.

Ytterligare rekommendationer

Ge inte upp traditionell medicin: om sjukdomen är igång kan du inte klara dem. Stenolja kan vara en hjälpbehandling. Det kommer att minska dosen av syntetiska droger och förhindra utvecklingen av biverkningar.

Om sjukdomen befinner sig i ett tidigt utvecklingsstadium kan du begränsa dig till stenolja och örtmedicin, men för detta är det nödvändigt med urologsamråd.

Kära män, om du är bekymrad över något, försena inte besöket till doktorn! Ju tidigare du söker hjälp, desto lättare blir det för behandlingsrutinerna, och behandlingen tar mindre tid.

Med prostatit i lätt form kan följande recept hjälpa dig:

Ta 2 teskedar linfröolja.

Det finns en färsk lök.

Ta på morgonen och kvällen för 25 stycken icke-stekta pumpa frön.

Mycket effektiv och vitlöktinktur.

Vitlökstinktur

Gnid vitlök i en gruel. Häll 1 msk. sked gruel 0,5 liter kokande vatten, låt det brygga, inslagna, 6-8 timmar, sedan belastning. Ta 50 ml per dag i 30-40 minuter före måltid. Detta recept hjälper inte bara att bli av med prostatit, men kommer att återställa styrkan. Att det inte fanns någon obehaglig lukt, du måste tugga kaffebönor eller en kvist persilja.

Särskilt ovärderlig är hjälp av medicinska växter i de första stadierna av prostata adenom, inklusive när det kombineras med kronisk prostatit. Det är därför som komplex av växtbaserade läkemedel under senare år är i hög efterfrågan.

Särskilt effektiv i närvaro av prostata adenom pumpa frö.

Idag finns det två huvudsakliga aktiva beståndsdelar i pumpa frön som förhindrar utveckling av prostata adenom: glutaminsyra och arginin. Aminosyra arginin är inblandad i en mans metabolism, den maximala koncentrationen av den noteras i levern. Dess värde ligger i det faktum att det förhindrar svullnad i prostatakörteln. Glutaminsyra refererar till essentiella fettaminosyror, spelar en viktig roll i centrala nervsystemets metabolism och funktion. Det finns i kroppens proteiner, inklusive i de manliga könscellerna. Glutaminsyra främjar utvecklingen i prostata av processer som hämmar tillväxten av tumörer. Fröer av pumpa är en naturlig källa till zink och linolsyra - ämnen som är mycket viktiga för "ventilation" av inre organ, lindrar prostata och minskar mängden resterande urin.

Det anses vara användbart att dricka pumpa juice med 1 /2- 1 glas 2-3 gånger om dagen i 30-40 minuter före måltid i 2-3 månader, samt pumpafrön - 30-40 stycken 3 gånger om dagen. Rekommenderad färsk juice, särskilt gulrot, betor och gurka, i lika stor andel (1 /2 glas) före måltider, användningen av kryddiga gröna, särskilt persilja, selleri, älskare, rålök och gröna lök (upp till en hel glödlampa per dag); Det rekommenderas att ta pumpa (apotek), tistelolja (bioadditiv).

Persilja utsäde (vegetabiliska trädgård) från varandra så viktigt för män av vitamin E innehåller proteiner, kolhydrater, kostfiber, kalium, natrium, kalcium, magnesium, fosfor, järn, provitamin A, vitamin B1 I2, Med, fitoncidy.

Häll 1 msk. sked roten av persilja frö 1/2 kopp brant kokande vatten, lämna över natten (i ca 10 timmar). På morgonen, torka, drick 1 msk. sked 4 gånger om dagen i en halvtimme före måltiden. På vintern är den beredda och finhackade persiljärroten beredd något annorlunda: 4 teskedar råmaterial hälls 1 /2 ett glas kokande vatten i 8 timmar i en termos. Drick 1 msk. sked i en halvtimme före måltiden.

1/2 tesked ört kraprey smalbladigt gräs, häll 2 koppar kokande vatten, insistera 10 minuter, dränera. Att dricka under dagen.

Kan framställas genom standardteknik tinktur, som består av pion rot - 8 gram, valnöt frukt valnöt (eller hassel) - 8 g, åkerfräken gräsplanen - 4 för insamling insistera på 100 gram vodka och dricka 10-15 droppar 3-5 En gång om dagen, uppfödas i vattnet, mellan måltiderna.

Främja förbättringen av funktionen av lövbladslöv av aloe-trädet. Det rekommenderas att äta dagligen 2-2,5 cm blad. Kursens varaktighet är 1 månad.

Med prostatit är te druckit från marken av ljungn: brygg 2 tsk örter med 2 koppar kokande vatten och efter att ha insisterat dricka på halsen under dagen.

Har en god effekt tinktur (framställd genom den vanliga metoden) bestående av anis frön - 10 g, manliga root orkidéer - 10 g aska lämnar vanliga - 8 g, libbsticka rot drogen - 6 g av ginseng rot och en vanlig - 6 g Ta 3 -5 gånger om dagen för 5-10 droppar, utspädd i vatten, en halvtimme före måltid.

Två lökar av lökhack, häll 0,6 liter kokande vatten, insistera, inslagna, 2 timmar, stam. Drick 50 gram varje timme.

Häll 1 msk. sked blommor päron vanliga 1 liter kokande vatten, insistera, inslagna, 10 minuter. Drick 5 glas om dagen.

Med bakteriell, svamp- eller trichomonasinfektion rekommenderas att ta ett extrakt av grapefrukt (citrosept) 20 droppar 3 gånger om dagen. Du kan lägga till drogen till de använda växtbaserade läkemedlen i 1-2 månader.

Vid kronisk prostatit god effekt har avkok Thymus vulgaris (15 g i 200 ml vatten), extrahera från roten av marshmallow (20 g i 200 ml vatten) buljong (infusion) av gräs myskmadra (2 msk. Skedar per 1 liter vatten). Dessa buljonger och infusioner tar 1 /2 glas 3 gånger om dagen. Användbara växtbaserade infusion sänghalm (2 msk. Sked 2 koppar kokande vatten insisterar 6-8 timmar, filtrera och dricka 100 ml tre gånger per dag 20-30 minuter efter måltid), växtbaserade infusion repyashka vanliga (10-30 g ört pour 1 liter kokande vatten och lämnades i 2 timmar dricka 1 msk. sked 3-5 gånger per dag), 5-10% fin-leaved istoda buljong (dryck 1 msk. sked 4-5 gånger om dagen) infusion av hop vanliga ( 2 tsk keglar insisterar 4 timmar i 1 kopp kokande vatten och drick 100 ml 3-4 gånger om dagen i 15 minuter innan du äter).

Användbara buljong rotstockar av starr sand (20 g av rå koka i 4 koppar vatten i en sluten behållare till halv volym, insisterar 2-3 timmar, filtrera och dricka 50 ml fyra gånger dagligen) eller maskros rot avkok (1 msk. Sked pulveriserade rå häll ett glas vatten, koka i 10 minuter, insistera en halvtimme och drick 1 /2 glasmorgon och kväll).

Häll 30 g nålar av 1 liter vatten, koka i en sluten behållare med låg värme i 10 minuter, kyla, spänna, drick 5 glas om dagen.

Brew rötterna av burdock (torr och färsk, krossad) - 2 msk. skedar för 0,5 liter vatten. Koka 10 minuter, insistera 1 timme och drick 100 gram i varm form 3 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid.

Häll 2 msk. skedar av lakritsrötter (torr och strimlad) 0,5 liter vatten, koka i 10 minuter, insistera på 1 timme. Drick 3 gånger om dagen för 100 gram i varm form i 15-20 minuter före måltid.

Häll 30 g hackade örter av kanadensisk småpanna 1 liter kokande vatten, laga i en sluten behållare i 15 minuter, kyla, spänna, drick 5 glas om dagen.

Något mjukare, men effektivt nog att införa gräsväxter fält - 200 g per 1 liter vatten. Han insisterar på termos i 8-12 timmar. Drick i varm form till 100 ml 3-4 gånger dagligen efter måltid.

Ett bra resultat noterades vid användning av calanchoe-tinkturen, vilket eliminerar huvudsymptomerna av prostatit. Använd kristinovyh Kalanchoe med "denticles". Växten ska finhackas, täckas i en glasflaska (ca 1 /4 volym) och häll vodka till full volym. Infusera vid rumstemperatur i ljuset. Med en lång sjukdom, drick 1 msk. sked en dag i 15-20 minuter före frukost. Det är möjligt på kvällen före en dröm (i 2 timmar efter måltid). Mängden tinktur som tas är reglerad oberoende, beroende på resultaten. Med en märkbar förbättring kan dosen minskas. Förvara tinkturen kan vara var som helst, tills full användning. Du kan dricka tinktur av vatten i små mängder.

Blanda rötterna av den medicinska örten, rötterna av elderbärgräs, härnan av mjukbenet, blommorna av vulgaris vulgaris - 1 tesked. En blandning i en mängd av 1 msk. Skedar koka i 10 minuter i 0,8 liter vatten. Kyla, drick 1 /2 glas 3 gånger om dagen efter att ha ätit en månad.

Blanda gräs hästsvansfält, kamilleblommor medicinskt - 1 tesked. Avkok (1 matsked av blandningen för 1 glas vatten) är druckit hett 3 gånger om dagen för 1 /2 glas i 15-20 minuter innan du äter en månad.

Blanda blommor av kamille medicin, blommor av medicinska ringblommor, roten av fält sele, roten av gemensam hassel, stigma av majs vanlig - 2 msk. skedar; 1 msk. Sked en krossad blandning häll 2 koppar kokande vatten och smör i koka i 3 minuter, fyll i 20 minuter. Ta 1 /4 ett glas buljong 6 gånger om dagen i 15 minuter före och 30 minuter efter att ha ätit.

Örtlarva medicinskt - 1 msk. sked, knoppar av svart poppel - 1h. sked, örtknoppar är murgröna - 1 / 2h. sked. Drick buljong för 1/4 kopp 3-4 gånger om dagen.

Blanda enbär bär vanlig, gräs violett tricolor, Root lovage medicinal - 1 tesked. Blandning (2 objekt av en sked på 2 glas vatten) att koka 15 minuter. Att dricka buljong för en dag.

Blanda löv av vanlig tranbär, ört av johannesört, blommor av ädelbärsvart, blommorna av kamomill, blomman av poppelsvart - 1 st. sked. Häll 1 msk. skedblandning 3 koppar vatten, koka i en halvtimme, dränera. Drick 1/2 glas 4-6 gånger om dagen i 10-12 dagar.

Blanda bladen av kamomill och pärlblad - 1 st. sked, pepparmynta löv och poppelskivor svart - 1 tesked. Häll 1 msk. skedblandning 2 glas vatten, tillsätt 3-4 timmar, dränera. Drick 1 /2 glas 4-5 gånger om dagen i 15-20 minuter före måltid.

Blanda roten av äppelbjörnbär, bärbärblad, björkvit njure, blåa kronblommablommor - 1 msk varje. sked, stigma majs vanlig, ört slät gräs, gräs ryttare fält - 1 tesked. Häll 4 msk. Sked en blandning av 1 liter råvatten och låt över natten, koka på morgonen i 5-7 minuter. Drick 4 gånger om dagen för 1 glas.

Blanda björkens löv, lövskogens löv, gräset av fältets hästspets - 1 msk. sked. Häll 4 msk. sked samling 3 glas vatten, laga över låg värme i en sluten skål 5-7 minuter, insistera, inslagna, 2 timmar, dränera. Ta 1 /2 glas 3 gånger om dagen i 1-1,5 månader.

Blanda rhizomet av gräsbevuxna creeper - 40 gram, löv av vild jordgubbe - 20 g, ört av tusen hektar paraply - 20 g. Häll 4 msk. skedblandning av 0,6 liter kokande vatten, tillsätt 2 timmar, dränera. Drick 1 glas 3 gånger dagligen före måltiden.

Blanda kardemumma äkta, elecampane hög, elderbär Manchurian, sofora gulaktig, skullcap Baikal - 1 del. Häll 1 msk. sked strimlad samling 1 glas vatten, koka på låg värme i 7-10 minuter, cool, stam. Drick hela serveringen från 17 till 19 timmar. Kurs - 21 dagar.

Orchis (rot) hackad i en kaffekvarn. Häll 1 tsk råmaterial 1 /2 glas vatten, koka tills bildandet av grus, lägg till 1 /4- 1 /2 ett glas mjölk, koka i ytterligare 2 minuter, lätt kallt, drick i taget från 17 till 19 timmar. Kurs - 21 dagar.

Vid posterior uretritis, förutom de angivna läkemedlen, en infusion (1 tsk per 1 glas vatten) av ett tri-färgat violett gräs som ger 1 msk. sked 3 gånger om dagen.

Det är också lämpligt att kombinera ett trefärgat violett gräs och en slät sill med löv av päron (i lika delar). Buljongen tas 100-150 ml 3 gånger om dagen.

Starka smärtstillande, antiallergiska och antiinflammatoriska läkemedel har rötter Polygonum orm, svart poppel knoppar, örter kålmolke, vallört rot.

Extrahera från rotten av bergsslangen: 15 g råmaterial indunstas i 1 glas vatten till hälften av volymen och tar 20-30 droppar 3 gånger om dagen efter måltiden. Behandlingen utförs i 15-20 dagar och efter en två veckors paus upprepas den igen.

Med prostatit, åtföljd av ett skarpt smärtssyndrom, ger lättnad till infusionen av trädgårdssirap (1 matsked ört infunderad i 1 timme i 100 ml kokande vatten). Drick varmt till 100 ml 3 gånger om dagen i 10-15 minuter innan du äter.

Vid kronisk prostatit, i kombination med prostataadenom, är det användbart att använda förtjockat vattenextrakt från skalen av mogna frukter av hästkastanj. Förberedelse: 40 g kärnor och torkade skorpor, häll 0,6 liter kokande vatten och lämna i 12 timmar. Utan filtrering avdunstar vätskan till en tredjedel av volymen, spänner och dricker 30-40 droppar 3 gånger dagligen efter måltid.

Det rekommenderas att den varma infusionen av vintergröna löv och de unga skotten av västra thailändska (1 matsked av blandningen per 1 kopp kokande vatten). Infusionen tas tre gånger en halvtimme före måltid.

Juice från löv och sticklingar av en burdock av det stora första året av ett liv är användbart. Ta 25-30 sticklingar 25-30 cm lång, tvätta dem, passera genom köttkvarn, pressa genom gasbindning. Juicen späds med vatten i ett förhållande av 2: 1. Ta 1 tsk 3 gånger om dagen.

Infusion av äppelblommor (1 matsked råmaterial per 1 glas varm mjölk) för att använda 1 /2 glas flera gånger om dagen mellan måltiderna.

När det kombineras prostatit och adenom i prostata rekommenderas att använda ett avkok av bark och löv av hassel (hasselnöt). Applicera både i form av mikroclyster på natten och för intern användning.

Häll 2 msk. skedar av löv och barkhassel (blandat i förhållande 1: 1) 2 koppar vatten, koka och koka i 5 minuter. Efter kylning filtrera och häll i burken. Godkänd av 1 /2 glas 3-4 gånger om dagen före måltiden. Det är möjligt att lägga till tall eller grannålar till effektiviteten genom att lägga till samlingen 2 msk. skedar av nålar. Vanligtvis är behandlingen lång, med avbrott.

Under lång tid har preparat från hästkastanj, som används för behandling av olika kärlsjukdomar, visat sig mycket väl. Använd ett granatgrönt skal som täcker kastanjfröet, som skördas under fruiting från september till oktober. Deras syfte att normalisera blodcirkulationen i prostatakörteln är motiverad. Du kan använda båda apoteksprodukterna och laga dig själv.

I en emaljporslin 3 msk. Sked skorporna i hästkastan med 3 koppar kallt vatten. Sätt på en långsam eld och koka under locket i 1 timme. Ta bort från värme, låt stå i 30 minuter, dränera, dela upp i 3 delar och ta en timme före måltid. Behandlingsförloppet är 2-3 veckor. Repetera sedan profylaktiskt en gång var 1-3 månad.

vatten används för terapeutiska ändamål, främst som stimulering av doserad temperatur, som kan agera både lokalt och reflexivt, vilket orsakar ett svar i nervsystemet och den nödvändiga omstruktureringen av organismen. Detta låter dig applicera både kallt (lotion) och värme. Vid behandling av prostatit används mikroclyster, bad, duschar, instillationer med medicinska växter aktivt. De förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen, främjar bättre utspädning av kondenserad hemlighet och dess uttag, förbättrar metaboliska och återställande processer, lindrar smärta och spasmer.

microclysters. Den terapeutiska effekten av mikrocykler är baserad på termiska och medicinska effekter. För detta ändamål används många växter som har en mängd olika medicinska egenskaper, liksom kända läkemedel. För att få dem direkt till det patologiska organet, uppnå maximal positiv effekt. Mikrolysstyror framställs både på vatten och på oljebasis. Optimal är temperaturen för den beredda kompositionen på 40 C. Volymen av vattenhaltig mikroclystation bör inte överstiga 100 ml för att undvika avföring. För oljiga mikrocykler är 20-30 ml av formuleringen tillräcklig. Det är önskvärt att före manipuleringen av ampullen i rektummen var fri. Förfarandet utförs vanligtvis över natten med användning av en gummipärra, vars spets smörjs med petroleumgel.

Mikrocykler är ordinerade vid varje stadium av behandling och förebyggande, och erfarna patienter är väl medvetna om hur effektiva de är, särskilt vid oexpressad smärta i perineum. Behandlingsförloppet är vanligtvis 10-15 procedurer. Experter noterar en uttalad effekt när man använder infusioner av kamomill, sträng, salvia och andra växter med antiinflammatorisk, analgetisk och annan åtgärd. Vissa experter rekommenderar mikroclyster med olika läkemedel (analgin, balsam Sho-stakovsky, ichthyol, etc.).

Infusioner kan tillagas på olika sätt. Vatten kan vara surt, alkaliskt, sulfid, magnetiserat, silverinfunderat, shungit etc., vilket i viss utsträckning bestämmer effekten av mikroclyster. Exempelvis normaliserar sulfidvatten metabolism, släpper kroppen från toxiner. Det bekämpar också aktivt mot inflammatoriska processer, vilket ger en resorption och smärtstillande effekt. Dess användning är speciellt indikerad hos patienter med signifikanta cirkulationssjukdomar i bäckenområdet. Silvervatten har en desinfektionsegenskap.

Många gånger används mikroclyster med infusion av kamomill för att minska inflammatorisk process. Ta 15-20 g kamomillblommor och zaparivayut i 120 ml kokt vatten, 2-3 timmar, kyldes till 40-42 C och 80-100 ml administreras i rektum före sänggåendet. Öka inte mängden vätska som används för att undvika orimlig laxeffekt. För mikrokryssare kan du också använda färdiga dosformer - romazulan, rotokan, rekutan. I dessa fall tillsätts 1 tsk alkohollösning av läkemedlet till 100 ml varmt vatten. Det är lämpligt att tillsätta 1,0 g antipyrin och 10 droppar jodtinktur till färdig infusion. I princip kan du använda påsar med kamomillte.

Goda resultat ger microclysters infusioner av gräs rölleka (5-8 g per 200 ml kokande vatten), Salvia officinalis blad (10-15 g per 200 ml kokande vatten) buljong linfrö (linfrö 1 del till 30 delar vatten), en blandning av buljong pepparmint, kamomillblommor, ört av Johannesört och 20 droppar vätskextrakt av belladonna.

Är det lämpligt att tilldela microclysters samling av medicinska örter: humlekottar obyknovennno th - 15 g, rhizomer blodrot - En blandning av 5 g (10 g i 100 ml kokande vatten) insistera ungefär en timme och administreras före sänggåendet.

Vid kronisk prostatit involverar sexuella störningar, administreras microclysters med 10-30% innehåll av propolis på havtorn olja, nypon eller solros, persika, Eucalyptus, ricinolja. I en 100 ml olja, till kokning och kyldes till 50-60 ° C, tillsätt 10-20 g mjuknade propolis och upphettades till 80 ° C under ständig omrörning. Den heta blandningen filtreras genom gasbindning, kyls och förvaras i ett slutet kärl på en torr plats.

Såsom är känt, propolis besitter baktericida, antiviral, antifungal, analgetiska och andra användbara egenskaper, och använda oljorna tillåta användning av deras antiinflammatoriska och stimulerande återhämtning av skadade vävnadsegenskaper.

Känt recept för framställning av mikrocykler, väl beprövade i både prostatit och hemorrojder. Koka 1 tesked linfrö i 1 glas vatten i 10 minuter. Sedan filtreras blandningen, kyls till en sådan temperatur att du kan hålla ett finger i det i 10 sekunder och slutligen klämma det. Till den resulterande slemhinniga oljevätskan tillsätt 1/4 av en sked lavendelolja (naturlig, inte syntetisk) och skaka i en tätt sluten behållare. Innan förfarandet startas skakas blandningen.

Märkt god effekt när den används för nästa uppsamlingsförfarandet:. Kamomillblommor - 10 g Salvia officin gräs - 10 g, myr cudweed gräs - 20 g, lind blommor heart-- 10 g, celandine gräs - 15 g Häll 1 msk. en sked av herbal blandning av 0,5 liter kokande vatten för timme, filtrera och administreras till varm microclyster 50-100 ml dagligen eller varannan dag. Behandlingsförloppet - upp till 20 mikroclyster. Observera att samma komposition rekommenderas för badkar.

Smärtstillande effekt ges microclysters av humlekottar vanliga infusioner (10 g i 100 ml vatten) lämnar vinca travyanolistnogo (5 g per 100 ml), rot Fält riddarsporre (15 g i 100 ml).

För behandling av prostata adenom använder kronisk prostatit och sexuella störningar granvatten och granolja.

Metod en. I sprutan uppsamlas 40-50 ml granvatten och sätts på ett vattenbad. Uppvärmning till 38-40 ° C (test, släppa några droppar på baksidan av handen) och klämma överskottsluft, är sprutan administreras i rektum. Sedan ligger de i magen i 7-10 minuter. Mikrolysstrålarna görs efter en avföring eller rengörande enema. Behandlingstiden är 40-50 dagar. Kursen är önskvärt att upprepa efter 3-4 månader. Tillsammans med microclysters rekommenderas gnugga ren tallolja i grenen, men med tanke på hans irriterande, inte röra pungen och anus.

Den andra metoden. Spruta i sprutan med granvatten. Börja med 5 droppar och, i avsaknad av obehagliga känslor, öka dosen var 2-3 dagar, vilket ger mängden till 10-12 droppar. Behandlingsförloppet är 25-30 dagar, upprepning är möjlig om 2-3 månader.

Metod Tre. Istället för granvatten för mikroklism, som beskrivs ovan, kan du applicera infusion av kamomill.

Den fjärde metoden. Gran olja blandad med havtorn, persika eller solros i ett förhållande av 1: 1. Blandningen omrördes, vättes med en liten bit bomull bandage och pressa eller inte droppa av. Gå in i endotarmen (ett pekfinger med en gummipinne som är fäst på den) och lämna en vattentvätt före nästa avföring.

Metoden är den femte. På apoteket kan du förbereda ljus med granolja (minst 10 droppar per ljus). Perioden för lagring i kylskåp är inte mer än en vecka (på grund av de flyktiga egenskaperna hos granolja). Efter behandlingsförloppet (25-30 dagar) försvinner smärtintensier, förbättras styrkan.

Den sjätte metoden. Goda resultat erhålls genom att massera prostatakörteln med granolja (8-10 droppar per procedur). Massage utförs av en läkare.

För att undvika skador på slemhinnan i rektum bör mikroclyster göras varannan dag, alternerande med ljus och instillation.

Ljus. I praktiken av behandling av kronisk prostatit har behovet av ljus länge bevisats. Tillsammans med tidigare beskrivna läkemedel används växtbaserade suppositorier i stor utsträckning, vilka vanligtvis är önskvärda att alternera med mikroclyster. I litteraturen beskrivs ett antal ljusrecept, för framställning av vilka olika frysta oljor eller fett används. Komplexiteten i deras beredning minskar emellertid praktiskt intresse till ett minimum. Det är förståeligt att förbereda apoteksstearinljus med olika medicinska ingredienser baserade på kakaosmör. Håll ljusen i kylskåpet. De injiceras i ändtarmen på natten.

För att minska svullnad i prostata och rektal smärta rekommenderas ljus (propolis, svalört, odört eller pollen) - ett stolpiller på natten för 20 dagar. Det är tillrådligt att införa rektalt propolisljus på kakaosmör, så långt som möjligt tillsätt ett mjölkpulver eller ett oljextrakt från njurarna av svart poppel

I folkmedicin finns det flera enkla recept för användning av ljus från råpotatis, betor och andra färska rötter.

Du kan göra ett ljus 5 cm långt och tjockt med patientens långfinger från en rå potatis. Ett sådant ljus sätts in i ändtarmen dagligen i 3 veckor i 2-3 timmar före sänggåendet. Rekommendera sedan att upprepa treveckorsbanan, men använder redan ljus från rödbetor.

Bath. Som du vet är symptomen på prostatit väldigt olika. Mycket ofta finns ökad irritabilitet, snabbt humör, letargi, trötthet, aptitlöshet, ångest, sömnstörning, minskad effektivitet och kreativ aktivitet. I sådana fall är det möjligt att tillsammans med de tidigare nämnda örtberedningarna använda vanliga bad med en vattentemperatur på 33 till 36 ° C, som är det mest naturliga lugnande medelet. Fördjupning i badet (helst med tillsats av avkok eller infusioner av medicinska växter) runt halsen under 15-25 minuter gör att du kan slappna av och återhämta din styrka. Det är önskvärt att lägga en handduk eller en speciell kudde under huvudet. Det är lämpligt att ta proceduren före sängen.

När det är överarbetat, är trycket från badet från bukbladet borttaget. Häll 150 gram lövblad av de ädla och blomställningarna av kamomill

2 liter kokande vatten, insistera på ett kokande vattenbad i en sluten behållare i 15 minuter, filtrera. Samtidigt förbereder du en kall infusion av laurellblad - 200 g löv insisteras i en förseglad behållare i 2 liter kallt vatten i 12 timmar. Båda vätskorna dräneras i badet, vilket bör tas på kvällen före sänggåendet. Vattentemperaturen är 35 ° C, varaktigheten är upp till en halvtimme.

Sittande bad. En mängd hydroterapi är stillasittande bad, som kännetecknas av deras enkelhet och tillgänglighet. De är särskilt effektiva i svår smärta i perineum. Vanligtvis ges patienter med prostatit sedentära bad med en gradvis ökning av temperaturen från 36-37 ° C till 40-42 ° C under 15-20-30 minuter. Behandlingsförloppet innehåller 6-10 procedurer som äger rum varje annan dag. Naturligtvis, i samråd med läkaren, väljs en individuell behandlingsplan. Oftast tar patienten ett bad i sittande läge och dunkar i midjan i varmt vatten. Innan du tar bad, kontakta din läkare för att undvika försämring, särskilt för äldre. För att undvika blodflödet i huvudet kan du lägga det med en fuktig handduk. Hjärtområdet ska alltid ligga över vattnets yta.

Vanligtvis lägger man i dekoreringar av örter (pepparmint, kamomill, yarrow, etc.) i badet.

Experimentella och kliniska studier har visat att vid tillämpning av badkar beredningar och skatter eteriska oljor och mineralämnen tränger genom huden in i kroppen, vilket ger en läkande effekt.

En bra effekt med prostatit ges av följande recept:

Bad från havrehal (lugnande effekt). Häll 100-150 g finhackad (hackad) rå 3-5 liter vatten, koka, koka i 20 minuter, filtrera. Extraktet hälles i ett bad, vars vattentemperatur är 35-38 ° C. Varaktighet - 10-15 minuter. Efter badet behöver du vila.

Bad med hönggräs (lugnande, smärtstillande, spasmolytisk effekt). Häll 300-500 g råmaterial 5 liter vatten, koka, koka i ca 15 minuter, filtrera. Extraktet hälles i badet. Procedurens varaktighet och vattenregimen som i föregående recept.

Bad med kamille läkemedel (antispasmodisk, lugnande, analgetisk, antiinflammatorisk effekt). För 1 liter badvatten, 1 msk. sked av kamomillblommor. Råvaror hälls 2-5 liter kokande vatten, insistera 15 minuter, filtrera, häll i ett bad med vatten. Ta ett bad på samma sätt.

Bad med lavendel medicinska blommor (antiinflammatorisk, lugnande effekt). Häll 60-70 g råvaror 5 liter kokande vatten, insistera 20 minuter, filtrera, häll i badet. Ta ett bad på samma sätt.

Bad med gurka ört (antiinflammatorisk, lugnande, spasmolytisk verkan). Förberedelse och användning som i föregående recept.

Bad med fälthästar gräs (samma åtgärd). Blöt 100-150 gram råvaror i en timme i 2-3 liter varmt vatten, koka, filtrera och sätt i badet med vatten. Använd samma.

Fotbad. Det noteras att även fotbad bidrar till en ökning av kroppens försvar, vilket förhindrar utvecklingen av inflammatoriska sjukdomar, inklusive prostatakörteln.

Lägg först fötterna i ett bad (en behållare) med vatten, vars temperatur är 37 ° C. Gradvis tillsatt varmt vatten. Efter 10-15 minuter avslutas proceduren, torkar fötterna torra och lägger på ullsockor. Du kan lägga till medicinska örter i badet. För detta 2 msk. Skedar av råvaror koka 2-3 minuter i 1 liter vatten, filtrera och sätt i fotbadet.

Terpentinbad. År 1904, professor Zalmanov baseras på data om den roll av kapillärer i den mänskliga organismen skapas recept emulgerade terpentin, som kan lösas upp i vatten, vilket gör det möjligt att tillämpa den på hydropatiskt praxis för många sjukdomar. Under 2006 SRI specialister Naturotherapy bland olika lösningar, emulsioner och lösningar "Skipofit" valdes, baserad på det renade barr terpentin som den mest säkra och effektiva. De viktigaste aktiva förening terpentin oljor (terpentin) är alfa och beta-pinen (innehåll "Skipofit" lösning - 85-90%), som stimulerar de metaboliska processer i kroppen och normaliserar regenerativa processer. Det noteras att i fallet med kronisk prostatit har terpentinbad, förutom ovanstående, analgetisk effekt positivt påverka bildningen och mognad av spermatozoa.

Behandling med terpentinbad bör börja med mycket låga koncentrationer av terpentinemulsion följt av en gradvis ökning från 20 till 60 ml per 200 liter vatten. Temperaturen hos terpentinbadet är 37 ° C, procedurens varaktighet är 10 minuter. Behandlingsförloppet är 10 procedurer. Nu säljs komponenter för terpentinbad på apotek, så det är lätt att förbereda dessa badkar hemma.

Vanliga vätesulfidbad. Liknande förfaranden utförs vanligtvis i specialiserade hydropatiska eller orter. De utförs varannan dag vid en vätesulfidkoncentration av 50, 100 och 150 mg / l. Vattentemperaturen bör vara 35-37 ° C. Procedurens varaktighet är 8-12 minuter, behandlingstiden är 12-14 bad. Lokala hydrosulfidbad förskrivs dagligen eller varannan dag, varaktigheten av proceduren är 10-20 minuter. Kurs - 12-20 bad.

Kontrastdusch rekommenderas särskilt för patienter med kronisk prostatit med gemensamma manifestationer av sjukdomen uttrycks. Och inte undra på: detta förfarande är perfekt toner kroppen, fylla den med energi, bidrar till att normalisera blodcirkulationen, stimulerar ämnesomsättningen, stärker blodkärlens väggar, lugnar nervsystemet, lindrar depression, trötthet och normaliserar sömn. Det omfattar omväxlande varmt och värmer kroppen av vatten och kort, men kylningen. Det är denna exponering för värme och kyla orsakar blodkärlen att växa från det varma vattnet, det komprimeras från kylan. Det rekommenderas att stå under en varm dusch (38-43 ° C) under 3 minuter, sedan plötsligt byta till kallt vatten (15-20 ° C) under 2-5 sekunder (men inte mer). Slå därefter på varmt vatten i 1-2 minuter, och igen är kontrasten kall. Sådan omkoppling kan göras från 5 till 10, vilket fullbordar förfarandet i kallt vatten följt av kraftigt gnugga kroppen.

Stigande dusch av perineum förbättrar bäckens organers cirkulation. Använd vanligtvis en varm uppåtgående dusch (vattentemperatur ca 35-37 ° C) med måttligt starka strålar (scrotum är önskvärt att stödjas för hand). Djuren masserar perineum och varmt vatten värmer upp det. Denna kombination ger en mycket bra läkande förebyggande effekt. Procedurer som varar 3-5-7 minuter utförs dagligen i 15-20-30 dagar.

Heta komprimerar tillämpas vid behandling av kronisk prostatit utanför exacerbationsperioden. En liten handduk blöts i mycket varmt vatten, vrids något, viks flera gånger, appliceras på botten av magen och lämnas för att svalna. Ovanifrån bör du täcka med en filt för att förhindra att kompressorn kyler för tidigt.

lotioner. Lotioner av bomull eller ull, indränkt i behandlingslösningen appliceras på mellangården (mellan pungen och anus) till medicinsk substans som absorberas genom huden, den har en lokal effekt på tätt placerade vävnader och organ.

När inflammation i prostatakörteln rekommenderas avkok av gröna skorpor av hästkastanj, applicerad som kompress på perineum. Häll 50 g grön skorpa av hästkastanj 1 liter vatten, koka upp, förånga 10 minuter över låg värme. Dämpa bomullsduken och fäst i grenområdet. Håll kompressen i en halvtimme.

På samma sätt är det möjligt att göra förpackningar med andra örter, till exempel, citronmeliss buljong med salt och ingefära, violett buljong, mosad eller balsam mynta blad eller mor hästhov.

Bra hjälp linfrön. I en linnen påse placerad på 2 /3 dess kapacitet är rastolchennye linfrön, knutna och placeras i 10 minuter i kokande vatten. Ta ut, kyla till 40 ° C. Applicera sedan (helst i sängen) en påse på blåsans eller perineums yta, täck med en torr linnehandduk och lägg upp bäckenet och höfterna som är inslagna i en ullfilm. Förfarandet kan utföras dagligen.

Det finns också en sådan gammal metod kall behandling: 400-500 g finhacka isen för att sätta in ett linne påse (eller cheesecloth, vikt i 8 gånger) och i sin tur fäster på baksidan av huvudet, revbenen i hjärtat, pungen - hålla varje plats exakt en minut. Denna procedur genomfördes fyra gånger om dagen: före soluppgången, middag, efter solnedgången och före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 1 vecka. Använd inte detta för hjärt- och akut inflammatoriska sjukdomar.

En bit bandage fuktar med kamferalkohol och applicerar en komprimering på den pre-rakade pubic och perineum (från anus till mitten av pungen). Håll fötterna ihop. I denna position (liggande eller sittande), trots uttalad bränning, är det önskvärt att stanna så länge som möjligt.

Känd metod applicering av kontrasterande förband, som har en anmärkningsvärd antiinflammatorisk effekt i prostatit. I prostataregionen (mellan pungen och anus) appliceras kalla (isstycken, insvept i ett paket) och heta dressingar: varmt bandage - 4-8 minuter, en kall - i 1-2 minuter, ändra dem 2-3 gånger. Under dagen kan flera sådana förfaranden utföras. Men man bör inte förvänta sig en snabb effekt.

Mudbehandling. Användningen av torv och gyttja slam baserat på deras specifika värme och hög biologisk aktivitet på grund av innehållet av levande mikroorganismer och gaser salt. Terapeutisk lera öka produktionen av hormoner som är nödvändiga för en organism, öka blodnivåerna av adrenalin och andra viktiga ämnen, såväl som aktiverar det retikuloendoteliala systemet, vilka bakterieceller uppslutes och olika främmande eller giftiga partiklar som är involverade i produktionen av antikroppar, såväl som metabolism. Dessa förfaranden stimulerar blodbildning och vävnadsregenereringsprocesser. Typiskt belagd lera (vid en temperatur av 40-42 ° C) zon från magsäcken till knäna. Använd den i 15-20 minuter varannan dag. Kursen är 10-18 procedurer.

För rektala lera procedurer använd en speciell spruta. Ursprungligen är det nödvändigt att tömma blåsan helt och rengöra tarmarna. Efter införande av tampongen lera - i en andel av 200 g terapeutisk lera upphettades till 38-40 ° C under en svabb - Patienten måste ligga på magen och Tuck. Efter 10 minuter vänds den till vänster. Mudpinne bör ligga i endotiden från 20 till 60 minuter. Introduktionen upprepas varannan dag, kursen - 12-15 procedurer.

Det är användbart att använda peloid extrakt från lera, vilket verkar som ett biogent stimulerande medel. Det introduceras i rektum i en mängd av 50 ml vid en temperatur av 40 ° C i 30 minuter efter rengöringsenema. Behandlingsförloppet är 10-12 mikroklyster.

Andra typer av termisk terapi. Förutom vatten för uppvärmning av enskilda delar av kroppen används ämnen som ackumuleras väl och behåller värme under lång tid. Vanligtvis används vatten eller elvärmare, stenar, liksom ren sand (hav eller flod), bordsalt, för detta ändamål. Det är lämpligt att använda speciella ämnen med hög värmekapacitet och låg värmeledningsförmåga, som till exempel paraffin, ozocerit.

Parafin är en blandning av fasta kolväten av metan-serien, som erhålles genom destillering av olja. Det utövar en uppvärmnings- och analgetisk effekt, främjar resorption av inflammationsfas i prostatakörteln.

Ozokerite har en mer uttalad värmeabsorberande och värmeavgivande egenskap än paraffin. Dess terapeutiska effekt beror också på den kemiska effekten av oljorna och hartserna som finns däri. Det, som paraffin, främjar borttagandet av smärta och resorption av det inflammatoriska fokuset i prostatakörteln.

Vid kronisk prostatit paraffin och ozokerit användas som en kompress för framställning som är nödvändig för att impregnera den smälta ozokerit kompress vikt i 6-8 skikt. Då ska den pressas, kylas till en temperatur av 50 ° C och sätta på underkanten. Vanligtvis består kompressen av två packningar, den ena över den andra och belagd med vaxpapper eller oljeband, på vilken patienten är insvept i en filt eller en varm ullsjal.

Ozokerit eller paraffin, uppvärmd till 45 ° C, kan appliceras i en halvtimme direkt på huden i perineum och könsorganen. Det rekommenderas att göra det dagligen, helst samtidigt. Behandlingsförloppet är 10-15 procedurer.

Med användning av paraffin och ozocerit, utöver utseendet av brännskador från felaktigt utförande av förfarandet, kan hälsotillståndet tillfälligt förvärras, men med det tredje eller fjärde förfarandet kommer du att känna dig mycket bättre.

lerbehandling. En sådan naturlig lösning, som lera, har använts under lång tid. Det är också känt möjligheterna att använda det i terapi av prostatit. Studier har visat att lerens helande egenskaper till stor del beror på radiuminnehållet i det - ett radioaktivt element som kan ackumulera solenergi och sällan finns i naturen. Människokroppen uppfattar radium i den nödvändiga kvantiteten. Det är bevisat att patogena mikroorganismer inte tolererar dess effekter och dö, vilket gör ler mycket viktigt vid behandling av alla typer av prostatit. Dessutom stärker lera immunitet, förnyar celler och fyller dem med nya krafter. Det kan överföra till mineralsalterna och spårelementen i kroppen i optimala proportioner och kombinationer, absorberar skadliga föreningar samtidigt och tar bort dem från kroppen,

Det optimala alternativet - användning av lera, köpt i ett apotek. Detta eliminerar risken för förekomst av skadliga föroreningar i det och väsentligt påskyndar processen att förbereda den för medicinsk behandling, varefter huden ska sköljas med varmt vatten och torka torrt.

Enligt rekommendationerna från traditionell tibetansk medicin, om det finns en överträdelse av sexuell funktion, används ländryggsuppvärmning, underliv och fötter där början av njurmeridianen ligger. Innan proceduren behöver du göra en 5-10 minuters massage i den uppvärmda zonen för att öka blodflödet. Procedurer för uppvärmning av midjan med sten eller torr värme utförs dagligen under 9-11 dagar, varaktighet - 30-40 minuter.

Under många århundraden brukade folk ta bort smutsuppvärmd sand, som har förmågan att absorbera värme väl, men samtidigt ger det inte bra. Behandling med uppvärmd sand har en utmärkt antiinflammatorisk, anti-edeem och smärtstillande effekt. Förfarandet är enkelt att göra hemma, medan det inte leder till överhettning eller brännskador. Värm sanden i ugnen och häll den i en säck av linneduk (helst i en ullsocka). Den resulterande kompressen appliceras på undersidan av buken eller till perineum. Förfarandet görs bäst att ligga ner, täckt med en filt.

Samma procedur kan utföras med bordsalt, croup i en väska eller platta stenar.

Den enklaste metoden att värma perineum är en värmepanna (vatten eller el). Den appliceras i kurser på 15-20 procedurer för 20-30 minuter om dagen.

En förbättring av tillståndet med erektil dysfunktion noterades vid användning av en bastu med äppelcidervinäger och sweatshops.

Kontraindikationer eller begränsningar för användningen av värmebehandling för kronisk prostatit är:

• purulenta processer i bäckenorganen, inklusive akut bakteriell prostatit;

Feber med hög feber

• Akut hjärtsjukdom;

Högt blodtryck;

• godartade och maligna neoplasmer;

• kroniska sår i magen och duodenum

• allvarlig leversjukdom

Innan du fortsätter till termiska procedurer, bör du kontakta din läkare, särskilt de äldre.