Huvud
Analyser

Förklaring av prostatsekretionsanalys

Den främsta uppgiften för prostatakörteln är utvecklingen av utsöndring. Detta ämne är mycket viktigt för livskraften, motiliteten hos spermatozoa. Sekretionen av prostata kan under analys och dess avkodning indikera närvaron av prostatit, adenom eller andra patologier som kräver obligatorisk behandling. Utför forskning i laboratoriet, terapin genomförs för att förhindra eventuella komplikationer.

Vad är prostatens hemlighet?

När du pratar om juicen av prostatakörteln, förstår vätskan, som är en manlig biologisk komposition. Tilldelas i norm eller takt vid sexuell upphöjning av mannen. Sekretionen av körteln är en del av ejakulationsprocessen och ingår i spermierna. Normalt producerar prostatan ca 2 ml juice per dag, men om körteln inte fungerar ordentligt kan den inte alls bilda eller ha patogena mikroorganismer i kompositionen, vilket medför utveckling av sjukdomar. För analys och upptäckt av abnormiteter tas en prostatisk hemlighet för analys.

struktur

Vid 95% procent av prostatajuice består av vanligt vatten, som många biologiska vätskor. Resterande 5% är mikrofloran och specifika ämnen som kan bli en markör för närvaron av eventuella avvikelser. Bland delarna av kirtlets utsöndring kan identifieras:

 • fosfater;
 • klorider;
 • proteiner;
 • salter av kalcium, zink;
 • olika grupper av enzymer;
 • bikarbonater;
 • citrat.

Förutom ovanstående komponenter måste prostatajuice innehålla:

 • näringsceller;
 • speciella amyloidkroppar;
 • leukocyter;
 • lecitinkorn.

Vem är föreskriven prostatasekretionsanalys

För provtagning och analys är det nödvändigt att genomgå utbildning och ett speciellt förfarande som bland män anses vara obehagligt. Ingen vill göra forskning, men allvarliga orsaker till detta är:

 • rezi, smärta vid urinering
 • diagnos av manlig infertilitet
 • smärta i ljummen, perineum;
 • frekvent uppmaning att urinera med en svag ström;
 • tjock, gul urladdning ur urinröret med en obehaglig lukt.

Förberedelse för analys

Innan surrendering av prostata utsöndras måste en man uppfylla vissa villkor. De kommer att bidra till att få ett tillförlitligt resultat och för att undvika felaktigheter i laboratorieundersökningen. Det är inget svårt att förbereda, man rekommenderas att följa sådana regler:

 • Avstå från samlag i 5-7 dagar innan du tar den hemliga analysen.
 • Det rekommenderas inte att dricka alkohol, besöka badhuset, bastun;
 • Det är inte önskvärt vid detta förberedande skede att träna eller ta emot någon annan allvarlig fysisk belastning.

Hur man tar prostata juice

För att ta juice i prostata körs en speciell massage först. Studiet av prostatautsöndring kan bara göras så att du kan utföra manipulation i laboratoriet eller på egen hand hemma, men det andra alternativet kan visa sig vara behäftade med olämplig uppförande. För analys, ta materialet enligt följande:

 1. Mannen ligger på soffan.
 2. Det upptar embryostillingen (armbågar och knä pressas till magen).
 3. Läkaren kommer in i fingret i anuset, gropar prostata och utför massagebevegelser i ca 5 minuter. Några män saknar två gruvor.
 4. Omedelbart efter detta sänds den uppsamlade vätskan för undersökning.

För att genomföra studien behövs endast 1 droppe material, denna mängd är tillräcklig för att upptäcka sjukdomar. Ibland uppstår inte samling av hemlighet på grund av den psykiska stämningen hos en man, han sticker bara inte ut. Under sådana förhållanden utförs morgon (första) urinprovtagning, men en tillförlitlig och informativ karaktär av en sådan undersökning är mycket låg. Du kan rita ett staket av prostatajuice hemma, för denna massageprostata kan spendera en kompanjon av livet. Materialet ska appliceras på ett glas och täckas av andra och omedelbart levereras för analys.

Förklaring av analysen

En liten mängd material appliceras på glaset och skickas till ett laboratorium för analys. En analys av prostats utsöndring hjälper till att bestämma närvaron av element i juice, normalt tillstånd eller patologiska abnormiteter i kompositionen. Följande indikatorer beaktas vid dekryptering:

 • indikatorn för amyloidkroppar;
 • nivå av leukocyter;
 • närvaron av epitelceller;
 • ett mått på lecitinkorn.

Norm och avvikelser

Vid avkodning måste läkaren ta hänsyn till alla indikatorer som han jämför med normen. Förekomsten av vissa element indikerar utvecklingen av prostatit, adenom eller närvaron av en inflammatorisk process. Det finns vissa indikatorer som kan indikera aktiviteten av en infektionssjukdom som orsakas av patogenen, som till exempel har kommit genom excretionskanalerna. Viktiga indikatorer som kan indikera att patienten behöver genomgå behandling beskrivs nedan.

Leukocyter i utsöndringen av prostata

Detta är ett av de faktorer som tas i beaktande vid dechifiering av analysen av prostasjuice. Med en normal (hälsosam) tillstånd hos en person, bör mängden i det undersökta området inte vara mer än 10. Om det finns fler av dem indikerar detta en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Också beaktas och röda blodkroppar (röda blodkroppar), vilket inte borde vara i analysen alls. Tillåtet en enda närvaro, om massagen var för intensiv. Om mer än 2 enheter hittas, indikerar detta utvecklingen av prostatit eller en malign tumör.

Lecitinkorn i stora mängder

I hemligheten av detta element borde vara väldigt mycket. Under ett mikroskop är fröarna prickade i synvinkel. Det finns upp till 10 miljoner. En hög indikator i studien indikerar könsorganens hälsa och fräsch funktion hos spermier (förmågan att befruktas). Att minska antalet korn tyder på en möjlig kronisk inflammatorisk process. Ibland saknar lecitinelement helt, vilket indikerar en felaktig massage i prostata.

Samma resultat kommer att bli om det finns en inflammatorisk process och rörets kanaler är igensatta. I det här fallet kommer en man att ordineras en kurs av massage för att reglera blodcirkulationen, ta bort inflammation. I regel består terapin av 10-12 procedurer i 3-5 minuter, varefter inflammationen bör minska kraftigt, sårhet försvinner och normal sekretion av utsöndring.

Amyloidkroppar

Denna komponent i prostatafördelningen är en kondenserad komponent av substansen, oval och med en skiktad struktur, ibland en oregelbunden form. Om en person inte har några patologier, men under analysen detekteras de inte. Innehållet av amyloidkroppar i hemlighet indikerar en möjlig utveckling av hypertrofi hos körteln, adenom eller inflammatorisk process.

makrofager

Den sista delen av hemligheten, som indikerar en eventuell förekomst av inflammation på grund av nedsatt funktion av körteln eller penetrering av bakterier. Frånvaron av makrofager i analysen anses vara normen, om de är, då har den patologiska mikrofloran trängt in i vävnaden. Prostasjuice hos en frisk person bör inte innehålla dessa ämnen.

Video: Analysera utsöndringen av prostata

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Analysera sekretionen av prostata för att identifiera orsaken till infertilitet och diagnostisera störningar i genitourinary system

Hemligheten hos prostata är en vätska som framträder som ett resultat av prostata körtelns aktivitet och utgör en integrerad del av spermierna. Hemligheten ger en normal fertiliseringsförmåga hos spermier, så det är svårt att överskatta sitt värde.

Prostatsekretionsanalys

Hemligheten är 1/3 av volymen av ejakulatet. Det är nödvändigt att säkerställa spermatozoas motoriska aktivitet. Det är också känt att den normala gödningsförmågan hos celler endast behålls vid normal utsöndring, så när inflammation i prostata befruktningskapaciteten bryts.

Hemligheten är 95% vatten. Resten av dem är salter av kalium, natrium, kalcium, citrater, bikarbonater, fosfater och många protein enzymer. Dessutom finns i vätskan cellulära element - exempelvis leukocyter och icke-cellulära lipoidpartiklar, lecitinkorn, amyloidkroppar.

Dessutom är innehållet i citronsyra viktigt - det bestämmer surheten hos den biologiska vätskan och zinkjoner.

För att analysera hemligheten krävs en minsta mängd av 1,5-2 ml. Detta är tillräckligt för mikroskopisk undersökning i laboratoriet.

Vad gör

En förändring i utsöndringen bidrar till att diagnostisera sjukdomar som är associerade med genito-urinvägarna i det tidigaste skedet innan något obehag uppstår.

Undersökning av prostats utsöndring föreskrivs alltid vid diagnos av följande sjukdomar:

 • manlig infertilitet - skilja flera typer av denna sjukdom i samband med brist på spermier, deras form och rörlighet. Den senare faktorn beror i stor utsträckning på kompositionen av prostatakörteln. Om det föreligger ett brott mot vätskans sammansättning hindras spermatosonen från att röra sig i rätt riktning, men rör sig kaotiskt och når helt enkelt inte målet;
 • sjukdomar i prostatakörteln - inflammationer, prostatit, onkologiska sjukdomar, infektionssjukdomar i genitourinary systemet och så vidare;
 • Analysen genomförs också under behandlingen för att övervaka kursens utfall.

Utsöndringen av prostata används för mikroskopisk undersökning för att klargöra alla ovanstående diagnoser. Om en infektion misstänks är det också nödvändigt att utföra en analys på bakpos.

vittnesbörd

Laboratorieundersökning är föreskriven i fall där patienten finner följande symtom:

 • smärta och skärsensation under urinering - inflammation i urinkanalen påverkar ofta prostata;
 • obehag och smärta i perineum och ljumskan;
 • för ofta urinering, särskilt på natten
 • för ofta urinering vid låg stråldensitet
 • fördelningen av gul färg från urinröret;
 • ofta - flera gånger om året, smittsamma sjukdomar i genitourinary systemet. Att undersöka prostatakörteln är nödvändig;
 • minskad styrka;
 • infertilitet - under analys av analysen är obligatorisk, särskilt i fall där bakapov sperma inte avslöja orsaken till sjukdomen.

Kontra

Förfarandet för analysen är ganska enkelt, och själva testet är säkert.

Det finns dock vissa begränsningar där analys inte är klar:

 • anus splittring - gör förfarandet extremt smärtsamt;
 • för hög temperatur - över +38 ° C varierar hemmets sammansättning;
 • inflammatoriska sjukdomar, särskilt akuta. Analysen av vätskan kommer endast att bekräfta förekomsten av inflammation, men det kommer inte att tillåta att klargöra diagnosen;
 • akuta hemorrojder - smärtsamma känslor gör proceduren ogenomförbar
 • tuberkulos av prostata.

Framställning av

Någon mikroskopisk undersökning är nödvändig. Det finns inget särskilt i dem, kraven är lätt mötas.

10 timmar före provet måste du sluta äta. I regel är leveransen av analysen planerad på morgonen, så det finns inga problem med uppfyllandet av detta tillstånd.

 • På morgonen gör de en rengörande enema.
 • Före leverans av en hemlighet är det nödvändigt att tömma blåsan så att dropparna av urin inte blandar sig med prostats utsöndring.
 • 3-4 dagar innan analysen är förbjuden att ha sex.
 • Det rekommenderas i 1-2 dagar att vägra att ta alkohol, besöka bastun och bastu.

Patienten kan behöva psykologisk hjälp eller lugnande, eftersom ett antal män är extremt aggressiva vid behandling av prostata massage. Och det senare är ett oumbärligt element i analysen.

Beredning för prostatsekretionsanalys

uppträdande

Prostatakörteln ligger i omedelbar närhet av ändtarmen. Vätskan som den utsänder utsöndras i urinröret, så frågan är hur man tar analysen. Detta sker endast spontant under utlösning. För att få en hemlighet för studien utförs en urolog en prostata massage genom ändtarmen.

Förfarandet är följande:

 • patienten frigör underkroppen från kläder;
 • patienten är placerad på höger sida, benen måste böjas något, händerna hålls nära bröstet. Knä-armbåge är möjlig, men som regel används det i sällsynta fall.
 • läkaren, som bär handskar, går in i pekfingret i ändtarmen - 3,5-4 cm, och utför sträckningsrörelser på ena sidan och å andra sidan. I regel är 10-15 rörelser tillräckliga.
 • då pressar urologen på korsningen för att klämma ut en hemlighet som ackumuleras i körteln. Så analysen tas.
 • vätskan släpps genom urinröret och uppsamlas på en bild.

Ibland delas inte hemligheten i tillräcklig mängd. I detta fall erbjuds patienten att urinera i ett provrör så att den erforderliga vätskan avlägsnas från kanalen tillsammans med urinen.

Den uppsamlade vätskan levereras till laboratoriet.

Hur man gör en prostata massage för att få en hemlighet

transkriptet

Hemligheten hos prostata utsätts för flera studier:

 • visuell: volymmätning, bestämning av färg, densitet och surhet;
 • mikroskopisk analys - utvärdering av vätskans cellulära struktur: antalet och närvaron av röda blodkroppar, leukocyter, epitelceller, makrofager och så vidare;
 • bakteriologisk undersökning - upptäckt av mikroorganismer som kan orsaka sjukdomar;
 • en studie av kristalliseringens natur - hemligheten innehåller en stor mängd natriumklorid. Under kristalliseringen kan salterna ta en annan form, och denna form beror på vätskans egenskaper. Normalt liknar kristallisationsmönstret ett fernblad - ganska komplicerat och ordnat. Ju starkare avvikelsen från normen desto mer kaotisk är kristallerna.

Norm och avvikelser

Resultaten av undersökningen registreras i en tabell som hjälper till att dechiffrera dem.

Att fokusera på de allmänt accepterade normerna för analys är ganska lätt att fastställa avvikelsens art:

Analys av sekretionen av prostatakörtelnavkodningen

Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

En av huvudtesterna för misstänkt prostatit är analysen av prostatsekretionen. Denna analys är inte klar för länge, men indikatorerna kan berätta mycket om människors hälsa. Problem med prostatakörteln kan inte bara göra människans liv ofullständigt, utan också utgöra ett hot mot sin fertilitet och till och med till livet.

Egenskaper hos prostatsekretionen

Prostens hemlighet Är en vitaktig vätska som utsöndras av prostatakörteln - ett organ som endast är närvarande hos män. Det utsöndras under samlag och får tillsammans med sperma i urinröret. En tredjedel av mängden sperma är hemligheten i prostatakörteln.

Huvudfunktionen hos detta organ och den vätska som den tilldelas är den bärande funktionen. Det hjälper spermierna att förbli intakta och passerar genom urinröret. Dessutom gör det spermierna mer flytande och förbättrar dess patency.

Den består av olika näringsämnen och antimikrobiella komponenter för att skydda spermatozoa. Fertiliteten hos en man beror på kvaliteten på utsöndrad prostatsekretion. Prostatavätskan återspeglar tillståndet i prostatakörteln, varför det har ett viktigt diagnostiskt värde.

Normal biokemisk komposition

Normalt innehåller prostatens hemlighet Följande komponenter :

 • Cirka 96-98% består av vatten.
 • Dessutom innehåller den salter av metaller: kalium, natrium, kalcium, zink.
 • Fosfater, bikarbonater, klorider, citrater.
 • Citronsyra.
 • Prostaglandiner.
 • Enzymer.
 • Immunoglobuliner.
 • Spermin.
 • Fruktos och maltos.

Förutom den flytande delen innehåller den också cellulära komponenter (leukocyter, erytrocyter, epitel och inklusioner: lecitinkorn, kolesterolkristaller, amyloidkroppar).

Hur man avkänner resultaten av en prostatasekretionsanalys?

Efter att ha analyserat analysen i laboratoriet får du resultaten. Resultaten kommer att indikera de makroskopiska och mikroskopiska parametrarna. Makroskopiska parametrar innefattar sådana indikatorer som lukt, mängd sekretion, färg, densitet och surhet. Makroparametrarna kommer att innehålla indikatorer för antalet erytrocyter, leukocyter, epitelceller, makrofager och andra.

För att förstå hur din indikator skiljer sig från normen måste du vara uppmärksam på referensvärdet i tabellen med resultaten. Laboratoriernas normer kan skilja sig från varandra. Skillnaden i indikationer kan påverkas av saker som förstoring av mikroskop och andra. Jämför därför dina indikatorer med laboratoriestandarden där du lämnade analysen.

Var noga med att kontakta dina resultat med en läkare, endast han kommer att kunna diagnostisera och ordinera behandling, och vid behov skicka för ytterligare forskning.

Makroskopiska parametrar

Under normala förhållanden är mängden material som produceras i en prostationsmassage 0,5-2 ml. Det finns fall där mängden är mindre, och det är omöjligt att få det på vanligt sätt. En sådan liten mängd prostatajuice är inte normen.

Då bestäms en urinanalys av ett tre-shot-test, och innan provet tas i ett tredje glas utförs prostata-massage. Efter centrifugering identifieras sekretionen av prostata för analys, eftersom dess densitetsindex är högre än i urinen.

 1. färg i norm bör ha en vitaktig nyans, liknar den utspädd mjölk.
 2. värde densitet 1022. Detta är en mycket viktig indikator, eftersom densiteten påverkar spermas förmåga att befruktas.
 3. Reaktionen av mediet - neutralt eller något alkaliskt.

Fernsyndromet är förmågan hos kroppsvätskor att kristallisera, vilket bildar en fraktalstruktur som liknar en ferns. För detta tillsätts en saltlösning till utsöndringen av prostata.

Detta fenomen är baserat på förmågan hos salt och makromolekyler, exempelvis hormoner, att bilda karakteristiska strukturer under kristallisering. En sådan analys används inte bara i studien av prostatajuice, men hos många andra.

Mikroskopiska parametrar

 • Lipoidkroppar. Normens variant är dess höga innehåll. Vid mikroskopisk undersökning observeras en fullständig täckning av synfältet.
 • leukocyter. Normalt med en ökning av 280 observeras det upp till 10, och med en ökning på 400 är det hälften det.
 • erytrocyter. I normen är de frånvarande. Ibland kan upp till 1-2 vara närvarande.
 • Epitelceller av kanaler Prostata är normalt inte mer än två i sikte.
 • Jätteceller är frånvarande.
 • Bättcher's Kristaller. Framkallad när utsöndringen av prostata. Finns i antalet flera enheter i både normala och patologiska förhållanden, så de har inget diagnostiskt värde.
 • Patogena organismer och svampar är frånvarande.
 • Villkorligt patogen mikroflora. Dessa är bakterier som vanligtvis är närvarande i kroppen. Ett fåtal av dem är en variant av normen.

Vad är avvikelserna från normen?

Att minska sekretionssekretionen indikerar ofta inflammation, liksom en ökning av sekretionssekretion.
Vit, gulaktig, rödaktig, transparent och molnig hemlighet av prostata bör inte vara. Gul färg kan prata om prostatit, liksom, och grumlighet och transparens. Men den röda färgen säger om kronisk prostatit, och kan också observeras med prostatacancer.

Avvikelse från normen av densitet i vilken riktning som helst indikerar inflammation. Beviset för detta är också syrareaktionen hos saften. Att minska antalet lipoidkroppar är ett brott mot fertiliteten, detta sker i inflammatorisk process. Ökningen av leukocyter i vilken vätska som helst i människokroppen kommer alltid att indikera inflammation.

Ett ökat antal erytrocyter föreslår allvarliga patologier, detta eller redan en stark prostataändring i prostatit eller onkologi. Förekomsten av epitelceller är bevis på den inflammatoriska processen i kroppen, upp till 10-15 i synfältet.

När prostatit kan vara närvarande patogena organismer Trichomonas och gonokocker. Mykelsvamp finns i svampprostatit. På utvecklingen av icke-specifik inflammation indikerar en ökning av antalet opportunistiska mikrofloror.

Resultat av analys med prostatit

 1. Color. Med prostatit blir färgen på prostatsekretionen brungul och grumlig. Den rödaktiga färgen indikerar en kronisk bakteriell prostatit och en tegelbrun färg på den kroniska kroniska prostatit.
 2. Lukten. Med en akut och kronisk prostatit av bakteriell ursprung kan en söt lukt observeras.
 3. Reaktionen av Ph. Med inflammation i prostatakörteln sura.
 4. Leukocyter. Vid akut och kronisk bakterie - ökning, med icke-bakteriell - normen.
 5. Erytrocyter. Öka endast med kronisk prostatit 20-35 celler i synfältet.
 6. makrofager dyker upp i sjukdomens kroniska lopp, upp till 10-20 i synfältet.
 7. Epitelceller upp till 20-35 i synfältet, ökning av alla typer av prostatit.
 8. Amyloidkroppar - i stora mängder finns närvarande i kroniska typer av prostatit.
 9. Kristaller av Trusso-Lallemand och Betcher. Ange bakterietypen av prostatit.
 10. Ferns syndrom är negativt.

Var inte rädd för att gå igenom den här proceduren. Det här är naturligtvis inte den trevligaste analysen av de som kan vara, men utan det kommer läkaren vara väldigt svårt att diagnostisera korrekt. Ta hand om din hälsa, detta är viktigt, inte bara för dig, utan för dina nära och kära.

Förklaring av prostatsekretionsanalys

Den främsta uppgiften för prostatakörteln är utvecklingen av utsöndring. Detta ämne är mycket viktigt för livskraften, motiliteten hos spermatozoa. Sekretionen av prostata kan under analys och dess avkodning indikera närvaron av prostatit, adenom eller andra patologier som kräver obligatorisk behandling. Utför forskning i laboratoriet, terapin genomförs för att förhindra eventuella komplikationer.

Vad är prostatens hemlighet?

När du pratar om juicen av prostatakörteln, förstår vätskan, som är en manlig biologisk komposition. Tilldelas i norm eller takt vid sexuell upphöjning av mannen. Sekretionen av körteln är en del av ejakulationsprocessen och ingår i spermierna. Normalt producerar prostatan ca 2 ml juice per dag, men om körteln inte fungerar ordentligt kan den inte alls bilda eller ha patogena mikroorganismer i kompositionen, vilket medför utveckling av sjukdomar. För analys och upptäckt av abnormiteter tas en prostatisk hemlighet för analys.

Vid 95% procent av prostatajuice består av vanligt vatten, som många biologiska vätskor. Resterande 5% är mikrofloran och specifika ämnen som kan bli en markör för närvaron av eventuella avvikelser. Bland delarna av kirtlets utsöndring kan identifieras:

 • fosfater;
 • klorider;
 • proteiner;
 • salter av kalcium, zink;
 • olika grupper av enzymer;
 • bikarbonater;
 • citrat.

Förutom ovanstående komponenter måste prostatajuice innehålla:

 • näringsceller;
 • speciella amyloidkroppar;
 • leukocyter;
 • lecitinkorn.

Vem är föreskriven prostatasekretionsanalys

För provtagning och analys är det nödvändigt att genomgå utbildning och ett speciellt förfarande som bland män anses vara obehagligt. Ingen vill göra forskning, men allvarliga orsaker till detta är:

 • rezi, smärta vid urinering
 • diagnos av manlig infertilitet
 • smärta i ljummen, perineum;
 • frekvent uppmaning att urinera med en svag ström;
 • tjock, gul urladdning ur urinröret med en obehaglig lukt.

Förberedelse för analys

Innan surrendering av prostata utsöndras måste en man uppfylla vissa villkor. De kommer att bidra till att få ett tillförlitligt resultat och för att undvika felaktigheter i laboratorieundersökningen. Det är inget svårt att förbereda, man rekommenderas att följa sådana regler:

 • Avstå från samlag i 5-7 dagar innan du tar den hemliga analysen.
 • Det rekommenderas inte att dricka alkohol, besöka badhuset, bastun;
 • Det är inte önskvärt vid detta förberedande skede att träna eller ta emot någon annan allvarlig fysisk belastning.

Hur man tar prostata juice

För att ta juice i prostata körs en speciell massage först. Studiet av prostatautsöndring kan bara göras så att du kan utföra manipulation i laboratoriet eller på egen hand hemma, men det andra alternativet kan visa sig vara behäftade med olämplig uppförande. För analys, ta materialet enligt följande:

 1. Mannen ligger på soffan.
 2. Det upptar embryostillingen (armbågar och knä pressas till magen).
 3. Läkaren kommer in i fingret i anuset, gropar prostata och utför massagebevegelser i ca 5 minuter. Några män saknar två gruvor.
 4. Omedelbart efter detta sänds den uppsamlade vätskan för undersökning.

För att genomföra studien behövs endast 1 droppe material, denna mängd är tillräcklig för att upptäcka sjukdomar. Ibland uppstår inte samling av hemlighet på grund av den psykiska stämningen hos en man, han sticker bara inte ut. Under sådana förhållanden utförs morgon (första) urinprovtagning, men en tillförlitlig och informativ karaktär av en sådan undersökning är mycket låg. Du kan rita ett staket av prostatajuice hemma, för denna massageprostata kan spendera en kompanjon av livet. Materialet ska appliceras på ett glas och täckas av andra och omedelbart levereras för analys.

Förklaring av analysen

En liten mängd material appliceras på glaset och skickas till ett laboratorium för analys. En analys av prostats utsöndring hjälper till att bestämma närvaron av element i juice, normalt tillstånd eller patologiska abnormiteter i kompositionen. Följande indikatorer beaktas vid dekryptering:

 • indikatorn för amyloidkroppar;
 • nivå av leukocyter;
 • närvaron av epitelceller;
 • ett mått på lecitinkorn.

Norm och avvikelser

Vid avkodning måste läkaren ta hänsyn till alla indikatorer som han jämför med normen. Förekomsten av vissa element indikerar utvecklingen av prostatit, adenom eller närvaron av en inflammatorisk process. Det finns vissa indikatorer som kan indikera aktiviteten av en infektionssjukdom som orsakas av patogenen, som till exempel har kommit genom excretionskanalerna. Viktiga indikatorer som kan indikera att patienten behöver genomgå behandling beskrivs nedan.

Leukocyter i utsöndringen av prostata

Detta är ett av de faktorer som tas i beaktande vid dechifiering av analysen av prostasjuice. Med en normal (hälsosam) tillstånd hos en person, bör mängden i det undersökta området inte vara mer än 10. Om det finns fler av dem indikerar detta en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Också beaktas och röda blodkroppar (röda blodkroppar), vilket inte borde vara i analysen alls. Tillåtet en enda närvaro, om massagen var för intensiv. Om mer än 2 enheter hittas, indikerar detta utvecklingen av prostatit eller en malign tumör.

Lecitinkorn i stora mängder

I hemligheten av detta element borde vara väldigt mycket. Under ett mikroskop är fröarna prickade i synvinkel. Det finns upp till 10 miljoner. En hög indikator i studien indikerar könsorganens hälsa och fräsch funktion hos spermier (förmågan att befruktas). Att minska antalet korn tyder på en möjlig kronisk inflammatorisk process. Ibland saknar lecitinelement helt, vilket indikerar en felaktig massage i prostata.

Samma resultat kommer att bli om det finns en inflammatorisk process och rörets kanaler är igensatta. I det här fallet kommer en man att ordineras en kurs av massage för att reglera blodcirkulationen, ta bort inflammation. I regel består terapin av 10-12 procedurer i 3-5 minuter, varefter inflammationen bör minska kraftigt, sårhet försvinner och normal sekretion av utsöndring.

Amyloidkroppar

Denna komponent i prostatafördelningen är en kondenserad komponent av substansen, oval och med en skiktad struktur, ibland en oregelbunden form. Om en person inte har några patologier, men under analysen detekteras de inte. Innehållet av amyloidkroppar i hemlighet indikerar en möjlig utveckling av hypertrofi hos körteln, adenom eller inflammatorisk process.

Den sista delen av hemligheten, som indikerar en eventuell förekomst av inflammation på grund av nedsatt funktion av körteln eller penetrering av bakterier. Frånvaron av makrofager i analysen anses vara normen, om de är, då har den patologiska mikrofloran trängt in i vävnaden. Prostasjuice hos en frisk person bör inte innehålla dessa ämnen.

Video: Analysera utsöndringen av prostata

Kärnan i analysen av prostatsekretion hos män och avkodning av resultaten

Den hemliga (juice) i prostatakörteln utför flera funktioner:

 • Ger en gynnsam miljö för urinröret, vilket är avgörande för de manliga könscellerna.
 • Juice spädar spermierna, underlättar dess passage genom urinröret och livmoderhalsen.
 • Skyddar spermier från mekanisk skada.
 • Hemligheten innehåller komponenterna i odlingsmediet för spermatozoa.
 • Den antimikrobiella kompositionen av vätskan skyddar könsorganen från smittämnen.

Analys av prostats utsöndring i normen ger följande resultat: prostatajuice är 95-97% vatten.

Andra komponenter som innehåller sådd:

 1. Salter av kalium, kalcium, zink, natrium.
 2. Immunoglobuliner.
 3. Enzymer.
 4. Prostaglandiner.
 5. Spermin.
 6. Maltos, fruktos.
 7. Fosfater, klorider, karbonater.
 8. Citronsyran.
 9. Inkluderingar av leukocyter, röda blodkroppar, epitel.

Patologi avslöjas när grödan visar ett onormalt kvalitativt och kvantitativt resultat.

När studien visas och hur man förbereder sig för det

Urologer i bedrägeri! På internet säljer de en kraftfull lösning för PROSTATIT.

När visas analysen? Analysen utförs om det finns sådana symptom:

 • Ömhet i ljummen.
 • Problem med urinering.
 • Rezi, smärta under processen att tömma urin.
 • Frekvent nattidrag.
 • Urin utsöndras i små doser, strömmen är trög.

Analysen rekommenderas till anläggningen om en man känner smärta i ljummen

Tolkningen av analysen av körteljuice visas också för bestämning av fertiliseringsförmåga (paret behandlas för infertilitet).

Hur förbereder man sig för analysen? För att få en exakt och dekryptering hjälp vid diagnos och terapi, 3 dagar före besöket hos urolog kontor för att utesluta alkohol, oroa dig inte i bastun och bad - höga temperaturer hämmar aktiviteten av en körtel för 4-7 dagar före analys avstå från utlösning, samlag. Det är tillrådligt att lägga enema före manipulation.

Om du ignorerar dessa rekommendationer påverkar du resultatet av studien negativt, du kan behöva göra en andra analys.

Vad är kontraindikationerna? Massage i syfte att få juice av körteln kan inte göras om den är inflammerad, det finns andra foci av inflammation i kroppen, den totala t är över 38 ° C.

Analysen är omöjlig med akuta hemorrojder, analfissur, prostata tuberkulos.

Hur är prostata juiceprovtagningsproceduren?

För att få ett korrekt resultat tas saften bort av en speciell smärtfri, men obehaglig teknik.

Mannen tömmer blåsan, ibland kanalen tvättas med utspädd natriumklorid. Patienten ligger bekvämt på soffan och lutar sig på armbågar och knän. Därefter masseras järnet genom anusen av en utbildad paramediker tills sekretion uppnås, vilken uppsamlas i ett sterilt rör. Såningen appliceras också på bilden.

Om vätskan droppar svårt eller inte alls uppstår - ta urin och passera genom en centrifug för att skilja hemligheten. Men resultatet blir då mindre tillförlitligt.

Resultat och tolkning

Om läkaren föreskriver en analys av prostatahemligheten kommer hans adekvata tolkning att ligga till grund för diagnosen och behandlingsförloppet. För förstå data kan det vara självständigt men endast för utbildningsändamål.

Tolkningen varierar av olika laboratorier. Jämför din analys med normerna för institutionen där saft av prostata gavs för sådd.

Att avkoda analysresultaten är det enda ansvaret för läkaren

Utsättning av prostatahemligheten bedöms med makro- och mikroparametrar.

Makroskopiska egenskaper (norm):

 • Lukten är ospecifik.
 • Mängden utsöndring utsöndras enkelt av körteln på grund av massage (0,5-2 ml).
 • Färg - mycket utspädd mjölk.
 • Densitet - exakt 1.022 (inte mer och inte mindre).
 • Syrhet är neutral (7.0 / 0.3), tillåten avvikelse mot den alkaliska sidan (men detta är möjligt även i krönikan utan exacerbation).

Tolkningen av den mikroskopiska analysen av sekretionen av prostatakörteln ger följande egenskaper:

 • Antalet erytrocyter: normen är 0, det är tillåtet - 1-2.
 • Leukocyter vid förstoring - 280-10 stycken, vid ökning - 400-upp till 5.
 • Lipoidkroppar ska fylla allt synligt utrymme av körteljuice.
 • Cellepitel - upp till 2 i synfältet.
 • Jätteceller - 0.
 • Svamp och patogen mikroflora är frånvarande.
 • Villkorligt patogena mikroorganismer kan förekomma i prostatajuice i en minimal mängd.

Närvaron / frånvaron av Bettcher-kristaller (bildad när prostatajuice fryser) påverkar inte analysen av prostatakörtelns utsöndring.

Kombinationen av alla parametrar med korrekt tolkning ger urologen ett korrekt resultat av analysen och en uppfattning om hur man korrekt administrerar körtelterapi.

 1. Den söta lukten av utsöndring antyder att prostata är inflammerad (möjligen en kronisk, akut bakteriell prostatit).
 2. Snövit, brungul grumlig, rödaktig, tegelfärgad färg av prostatajuiceens sjukdom - patologi (prostatit).
 3. En ökning av utsöndringsdosen indikerar inflammation i prostata, en minskning av stasis i körteln.

Om Ph-analysen visar en sur utsöndringsmiljö, är det också resultatet av inflammation.

Leukocyter är upptagna med prostatit av bakteriellt ursprung, med abakteriskt ursprung är de normala.

Med ett ökat antal erytrocyter föreligger misstanke om prostatacancer

Erytrocyter höjs till 20-35 inom synhåll endast med kronisk körtelcancer. I samma fall finns amyloidkroppar och makrofager (10-20 celler). De sista och jättecellerna följer också stagnerande processer. Men antalet epitelceller ökar i prostatajuice till 20-35 för alla typer av prostatit.

Närvaron av Trusso-Lallemand- och Bettcher-kristaller är ett tecken på den bakteriella naturen hos inflammation i körteln.

En minskning av lecitinkorn bör bevakas (vanligtvis finns det många av dem - 10 miljoner / ml).

Gonococcus, Trichomonas - Bevis på motsvarande hudsjukdomar.

Om analysen av utsöndringen av prostata och såning är otillräcklig, identifieras ett symptom på oren.

Kärnans juice droppar på glaset, blandas med en droppe saltlösning av natriumklorid, torkas. Under ett mikroskop kan du se hur ett sediment bildas som ett tryck på ormblad. Hos friska män är det frånvarande.

Denna typ av analys kan nås och kvalitativt hjälpa till att identifiera de problem som har uppstått hos män. Tidig diagnos åtföljs alltid av snabb behandling. Därför ökar behovet av denna analys för varje patient som klagar över dålig hälsa, smärta i samband med manliga reproduktionsorgan och genitourinary system. Manlig makt är direkt relaterad till maskulin hälsa, så du måste skydda det och regelbundet genomgå undersökningar.

Förklaring av prostatsekretionsanalys

Analys av prostatajuice ingår i listan över studier som är nödvändiga för diagnos av prostatit och hyperplasi. Mikroskopisk undersökning av vätskan gör att du kan göra en preliminär diagnos och välja den optimala behandlingsregimen.

Till vem visar analysen?

Studien av prostasjuiceens sammansättning visas för alla män över 40 år. För förebyggande ändamål ska du besöka läkaren varje år och ta provet. Detta kommer att möjliggöra tidig upptäckt av den patologiska processens start i prostata och ta terapeutiska åtgärder.

Analys är obligatorisk för följande symtom:

Studien gör det möjligt att bestämma inflammation i prostatakörteln vid det första utvecklingsstadiet. Analysen används för att bestämma fertiliteten hos en man och de möjliga avvikelserna i sammansättningen av den seminalvätska som kan leda till problem med barnets uppfattning.

Provtagningsvätska för analys

Juice av prostatakörteln utsöndras av fingerverkan på orgeln. Detta innebär att analysen utförs genom att massera prostata. Förfarandet är smärtfritt och varar ca 5 minuter.

Efter fingerverkan på kroppen utsöndras sekret genom urinröret. Denna vätska uppsamlas i en steril behållare och överförs till ett laboratorium.

I vissa patologier är sekretion inte tillräckligt. I detta fall måste patienten urinera i en speciell behållare. Analysen kan genomföras och med obetydliga tillsatser av juice i urinen.

Förberedelse för analys

För att få tillförlitliga resultat är det nödvändigt att förbereda sig för analysen. Cirka 4-5 dagar rekommenderas att överge sexuella handlingar, alkoholkonsumtion och medicinintag.

Fysisk stress kan påverka resultatet av studien negativt. Det är viktigt att hålla sig till en sparsam diet, för att utesluta snabbmat, fet och kryddig mat.

På kvällen innan analysen ska vara en avgift för att rensa tarmarna. Före massage måste patienten gå på toaletten och urinera. Detta är nödvändigt för att i händelse av brist på utsöndrad vätska är det möjligt att analysera den första delen av urin omedelbart efter fingerverkan.

Studien är förbjuden med analfissurer, förvärring av hemorrojder eller andra sjukdomar, vilket leder till att massage kan leda till vävnadsskada.

Med infektionssjukdomar, feber och feber kan inte analys tas.

Hur förstår du resultatet?

Avkodning av prostatsekretionsanalysen gör det möjligt att diagnostisera ett antal sjukdomar.

 1. Om den utsöndrade juicen är för liten (mindre än 0,5 ml) diagnostiseras akut prostatit. Genom att öka mängden sekretion över 2 ml kan du misstänka en stagnation av blod i prostata.
 2. Normalt är vätskan mjölkvit. Gul och lerig utsöndring indikerar prostatit.
 3. En viktig indikator är syrans surhet. Med akut prostatit finns en ökning i surhet, en alkalisk reaktionsegenskap för en kronisk sjukdom.
 4. En ökad nivå av leukocyter i prostasjuice är en inflammation i organet i det akuta scenen.
 5. Normalt är röda blodkroppar helt hemliga, men enskilda inklusioner är tillåtna. En ökning av denna indikator är en farlig signal som indikerar cancer eller akut inflammation.
 6. Frånvaron av lecitinkorn i saften är en kronisk prostatit.
 7. Om gonorré eller trichomonads finns i bakteriekulturen diagnostiseras gonorré och trichomoniasis. Svampens sporer framträder i hemlighet med svampinfektion i prostatakörteln.
 8. Förekomsten av amyloidinkluderingar indikerar en kränkning av sekretionsutflödet. Amyloidkroppar förekommer vid hyperplasi i körteln.
 9. Normalt finns det ingen patogen och opportunistisk mikroflora i hemlighet. Den bakteriella prostatiten indikeras av ett stort antal bakterier i saften.

Baserat på den utförda studien görs en primär diagnos. Dessutom föreskrivs en ultraljudsundersökning och ett antal laboratorietester (blod, urin).

Upprepad mikroskopisk och bakteriell undersökning av saften kan vara nödvändig om diagnosen är ospecificerad. Regelbunden analys av analysen gör det möjligt att utvärdera effektiviteten av läkemedelsbehandling och, vid otillfredsställande resultat, justera behandlingsregimen.

Ofta orsakas avvikelser från normen, bestämda genom analys, av förtjockning av saften på grund av cirkulationsstörningar och lymfatisk stasis. I detta fall visas massor av prostatakörteln att normalisera utflödet av utsöndring. Upprepad analys görs efter flera massage sessioner.

Detaljerad tolkning av resultaten av prostatsekretionsanalys

Har du problem med prostatakörteln? Var noga med att gå till urologens kontor. Under undersökningen får du en analys av prostatsekretionen. Endast på detta sätt är det möjligt att få den högsta tillförlitliga informationen om prostata körtelens arbete. Laboratorieforskningen kommer att exakt bestämma graden av skador på körtlarna, deras reservkapacitet, de inflammatoriska processerna som äger rum, förekomsten av patogena mikroorganismer. Vid kronisk form av prostatit är det nödvändigt att ta analysen en gång var sjätte månad för att spåra effektiviteten av behandlingen och vid behov ändra den.

Förfarande för godkännande av testet

Innan du tar provet ska en man inte gå in i en sexuell kontakt i minst 4 dagar. Fence sekretion uppstår under en prostata massage av en läkare-urolog. Läkaren, som trycker på penisens huvud, klämmer prostatsjuice på en glid eller i ett provrör. Utforska det under ett mikroskop bestämma:

 • antal leukocyter;
 • om det finns infektionssjukdomar;
 • förekomsten av virus och bakterier
 • antal lecitinkorn.

Ibland är det inte möjligt att samla den nödvändiga mängden prostatahemlighet för forskning. I det här fallet tar läkaren den första urinen efter massagen. Urinen innehåller mycket prostatajuice, vilket gör det möjligt att genomföra en studie.

Viktigt! Det är omöjligt att genomföra staket saft i diagnosen av prostatacancer tuberkulos, misstänkt malign tumörbildning, hemorrojder i akut form och förekomsten av sprickor i ändtarmen.

Förklaring av analysen

 1. Leukocyter. I en frisk person kan upp till 10 leukocyter detekteras i prostata utsöndringsregionen i fråga. Utvecklingen av prostatit framgår av deras högre innehåll. Ibland kommer leukocyter in i hemligheten från urinröret. För att beräkna deras antal så exakt som möjligt med en räknekammare. Norm - för en mikrolit juice finns 300 vita blodkroppar.
 2. Erytrocyter. I en frisk man är de frånvarande i sekretionsvätskan eller kan detekteras i ett enda nummer. På neoplasma eller prostatit indikerar närvaron av erytrocyter i utsöndringen av prostatakörteln.
 3. Lecitinkorn. Deras höga innehåll i saften ger den en vitaktig färg och indikerar inga problem. Antalet lecitinkorn mindre än normalt visar prostatit.
 4. Epitelceller. I den friska prostatakörteln kan de vara i ett enda nummer. Ett stort antal epitelceller tillsammans med leukocyter indikerar utvecklingen av inflammatoriska processer och kräver omedelbar behandling.
 5. makrofager i stort antal indikerar en inflammatorisk process eller stagnation.
 6. Amyloidkroppar - En blodproppssaft med oval form, finns inte i analysen av en frisk man. Deras närvaro indikerar problem med stagnation i prostata, inflammation eller adenom. Hos äldre män finns ofta amyloidkroppar i analysen.
 7. Jätteceller finns endast i sekretorisk vätska endast i inflammatoriska processer och stagnerande fenomen.
 8. organismer kan endast detekteras vid genomförande av en mikroskopisk undersökning. Deras fullständiga frånvaro indikerar en hälsosam prostata. Om mikroorganismer hittas under analysen görs odling på odlingsmediet omedelbart för att exakt bestämma deras utseende och korrekt ordinera behandlingen. De testade mikroorganismerna testas för resistens mot de komplexa effekterna av droger.
 9. Bättcher's Kristaller har ingen betydelse för definitionen av sjukdomen och uppträder vanligen när juicen av prostatakörtlarna torkar.
 10. Atypiska celler. Deras upptäckt innebär utveckling av adenom eller cancer. Med antalet celler kan man bestämma sjukdomsfasen och övervaka dess utveckling.
 11. slem som konstaterades under studien indikerar inflammation.

Resultat av en sekretionsanalys för prostatit

Sekretorisk vätska har en grumlig gul färg med en söt lukt och en sur pH-reaktion. Ökat antal leukocyter och epitel. Det finns isolerade lecitinkorn eller Trusso-Lallemane-kroppar.

Resultat av en sekretionsanalys för prostata av en kronisk bakterieform

Prostasjuice har en tråkig gul, tegelfärg med en söt lukt och sur pH-reaktion. Erytrocyter - upp till 25 celler, leukocyter - 1/3 av synfältet. Ett högt innehåll av epitel- och amyloidkroppar, upp till 15 makrofager, ett enda antal lecitinkorn.
Bakteriell prostatit karakteriserar retinalt syndrom eller stagnerande. I en vätska stort makrofaginnehåll, amyloidkroppar och stora multinucleerade celler.

Resultat med smärtsamt bäckensyndrom

Vätskan i prostata är rödbrun i färg och luktfri med ett surt pH. Sammansättningen av leukocyter är normal, men antalet erytrocyter ökar till 1/3 av cellerna. I synfältet är upp till 15 makrofager och upp till 30 epitelceller. Det finns många amyloidkroppar och i enskilda tal finns det lecitinkorn.

Slutsats: Tidig utredning av sekretionsvätska i prostata hjälper män att undvika allvarliga sjukdomar, starta effektiv behandling.

Förklaring av prostatsekretionsanalys

Prostatakörteln är ett mycket viktigt organ för full hälsa hos en man som producerar den saft som behövs för att säkerställa fertiliteten hos spermier. Därför är analysen av prostats utsöndring en mycket viktig studie, vars resultat kan avgöra förekomsten av inflammatorisk process och patologiska förändringar i körteln. Denna analys är den första metoden för att studera förekomst av prostatit och prostatacancer.

Prostatsekretionsanalys: förberedelse och uppförande

Analys kräver särskild träning.

För detta rekommenderar läkare att följa reglerna:

 • Drick inte alkoholhaltiga drycker fem dagar före det föreslagna förfarandet.
 • före manipulation är det nödvändigt att avstå från sexuella kontakter i tre eller fyra dagar;
 • På dagen för proceduren rekommenderas att enema görs för att rensa ändtarmen.
 • i en halvtimme före proceduren måste du urinera, så mycket som möjligt avlägsna resterande urin från urinröret; Detta måste ske så att prostatens hemlighet inte späds med rester av urin.

Analys av saft av prostata kräver manipulation, vilket inte är mycket trevligt för män. Några män anser att detta förfarande är förödmjukande.

För att utföra det ska en man sänka sina byxor och underkläder och böja sig framåt. Läkaren går långsamt in i pekfingret i rektummet, groping för prostata. Vidare masserar doktorn massage, strök den och trycker lätt på den. Att separera saften från kroppen kräver en massage som håller några minuter.

Utsöndringen av körteln utsöndras genom urinröret. För att samla in det, levereras ett speciellt medicinskt glas till penisens huvud. Sedan placeras den i sterila rätter. Från det erhållna materialet analyseras saft av prostata.

Ibland tillåter massrörelser inte att uppnå utsöndring. För att uppnå resultatet kan läkaren tillämpa Volkmans sked och utföra en extrusiv urinrörsmassage. Om saften inte kan isoleras på detta sätt måste patienten urinera. För studien tas en liten första del av urinen, men resultatet av en sådan analys kommer att vara lite informativ.

Förklaring av analysen

Varje man borde årligen genomgå en analys av prostats hemlighet, vars tolkning gör det möjligt att bedöma dess funktionella tillstånd och identifiera den inflammatoriska processen.

När man undersöker analysen uppmärksammar läkaren uppmärksamhet på sådana indikatorer:

 1. Leukocyter. Dessa blodkroppar bör vara i minsta mängd, men deras höga index bekräftar inte nödvändigtvis inflammation i prostata, eftersom de kan få och inflammation i urinröret.
 2. Erytrocyter. Dessa blodkomponenter bör vara närvarande i prostatakörtens juice i enskilda exemplar.
 3. Epitelens döda celler. I frånvaro av en inflammatorisk process kan sådana celler vara närvarande i saften i en mängd av 1-3 stycken.
 4. Makrofager i utsöndringen av prostatasignalen är en inflammatorisk process i prostatakörteln. Dessa är celler som attackerar och absorberar celler som är främmande för kroppen. Makrofager i prostats utsöndring vittnar om sin stagnation, vilket leder till utveckling av prostatit.
 5. Lecitinkorn. De ansvarar för färgen på spermierna, vilket gör den vit. I avsaknad av patologier av sådana korn bör en betydande mängd vara en hemlighet.
 6. Jätteceller. Denna patologi manifesteras med långvarig stagnation av juicen i prostata och en komplicerad inflammatorisk process.
 7. Amyloidkroppar bör inte vara närvarande även i minimibeloppet. De ser ut som slemproppar. Visas med en mycket lång prostata stasis och adenom. Hos män efter 60 år anses förekomsten av amyloida kroppar vara normala.
 8. Bakterier och andra mikroorganismer. De borde i allmänhet inte vara en hemlighet. Bakterier i prostata verkar som ett resultat av inflammation i blåsan eller urinblåsan. Genom att utföra en analys av prostats utsöndring bör laboratorie tekniker bestämma vilka mikroorganismer som finns i den.
 9. Förekomsten av deformerade celler indikerar den onkologiska sjukdomen som har börjat.

Moderna laboratorier och metoder för forskning ger en noggrann analys av prostatahemligheten och visar den i ett bord där abnormiteterna omedelbart indikeras.

Dock kan endast läkaren dechiffrera analysen, eftersom olika avvikelser från normen vittnar om olika sjukdomar i prostatakörteln.

Prostatsekretionsanalys: norm

En analys av prostats utsöndring, vars norm har vissa parametrar, görs på samma sätt i alla länder i världen.

Om den inflammatoriska processen saknas bör resultatet motsvara sådana parametrar:

 • volymen av vätskan bör vara från 0,5 till 2 milliliter;
 • Sekretionsfärg - mjölkvit
 • lecitinkorn - mer än 10 miljoner i en milliliter;
 • spermatozoa i en milliliter - upp till 3;
 • Antalet amyloidkroppar överstiger inte två;
 • blodceller (leukocyter och erytrocyter) - upp till 4 stycken vardera;
 • närvaron av citronsyra och zink;
 • epitelbakterier och bakterier är frånvarande.

Analysresultat

Prostatit är en sjukdom som 80 procent av männen har. Vid majoriteten passerar den i ett kroniskt stadium, vilket ger negativa problem och känslor.

Vid sjukdom har resultatet av analysen av en hemlighet sådana parametrar:

 • leukocyter - 5 eller mer;
 • erytrocyter - 3 eller mer;
 • mängden lecitinkorn reduceras signifikant;
 • olika typer av bakterier detekteras;
 • ett signifikant antal dödceller i epitelet;
 • amyloidkroppar, makrofager och Bechter-kristallen uppträder;
 • Färg av sekretion - gulaktig med en skarp lukt.

Läkaren kan förklara resultaten av analysen mer detaljerat. Om diagnosen bekräftas enligt laboratoriedata, föreskrivs lämplig behandling.