Huvud
Förebyggande

Tumörer av partiella vesiklar

Primära tumörer av partiella vesiklar är extremt sällsynta. Det är oftare sekundärt involverande av de partiella vesiklarna i tumörprocessen när det primära fokuset ligger i angränsande organ, främst i prostata, mindre ofta i blåsan och ändtarmen.

Patologisk anatomi har studerats lite på grund av sjukdomen sällsynta. Bland maligna neoplasmer av seminala vesiklar består mest av cancer tumörer av olika strukturer. Endast några få gånger har beskrivits sarkomer. Ännu mer sällsynta är godartade tumörer av partiella vesiklar. De beskrivna observationerna nämner fibromas, lipom, fibrolipom, fibroadenom, angioendoteliom. Vanligtvis påverkas en seminal vesikel.

Symptom på tumörer av sämsta vesiklar

Den kliniska bilden av tumören hos den seminella vesikeln sammanfaller med den hos prostatacancer. Tidiga symtom på sjukdomen är värkande smärta i perineum, frekvent uppmaning att urinera, känsla av en främmande kropp i perineum. Gradvis tillsätts andra, senare symptom, svårigheter vid urinering och avföring. När tumören växer, intensifierar smärtan, blir akut, bestrålar in i ljummen, sakrummet och anusen. Det finns en försening i urin och avföring.

Maligna tumörer av partiella vesiklar, som snabbt sprider sig till omgivande organ och vävnader, leder till nedsatt funktion av urinorganen och tjocktarmen. Metastaser spred sig lymfogent och hematogent. Det fanns metastaser i lungorna, pleura, bukhinnan, njurarna och andra organ.

Diagnos av tumörer av partiella vesiklar

För en patient med en tumör i seminal vesikel i det inledande skedet vid palpation per rektum just ovanför prostatakörteln bestäms förstorade, tjocka tuberös seminal vesikel, måttligt smärtsamt att palpation Vanligtvis symptom uppstår redan när tumören nådde en betydande storlek och distribueras i prostata och paraprostaticheskuyu fiber. I dessa fall, rektalt palperas stor, tät knottrig infiltrat, vilket är mycket svårt att hitta den primära platsen av tumören. Godartade tumörer i seminal vesikel, växer, lång behålla sfäriska, päronformad eller kolbasovidnuyu form utan infiltrera omgivande organ och vävnader.

Cystoskopi i de tidiga stadierna av sjukdomen inte upptäcka tumörer. Benigna tumörer nått en betydande värde, leder till en deformation av botten av urinblåsan, som vid cystoskopi representeras som en större eller mindre konvexitet. Slimhinnet förändras inte. I maligna tumörer med sädesblåsa deltagande i processen stoikerna blåsan under cystoskopi synliga förändringar av slemhinnan den deformerade delen av botten blåsan, måttlig hyperemi till grova vikning och bullös ödem. Vesikulografi detekterar fyllningsfel på sidan av lesionen.

Differentiell diagnos av tumörer med sädesblåsor genomfört sin inflammation (vesiklar eller spermatocystitis, empyem), tuberkulos, syfilis och stenar sädesblåsor.

I akuta vesiklar (spermatocystitis) stiger till en hög temperatur, finns det en brännande känsla i urinröret, ibland verka pus från den eller i slutet av urinering frekvent erektion, smärtsam ejakulation. Empyema av den seminella vesikeln fortsätter enligt typen av akut vesikulit med en längre period av feber och stora temperaturförändringar under dagen. Palpation är ibland möjligt att bestämma fluktuationen i svullna sädesblåsorna, spayanie den med väggen i ändtarmen och efter pausen av pus i ändtarmen - kraterliknande fördjupning. Kronisk vesikulit inträffar utan temperaturreaktion; i saften av partiella vesiklar, erhållna under massage, finns ett stort antal leukocyter och bakterier. Tuberkulos av seminala vesiklar kombineras vanligtvis med tuberkulos av prostata och externa könsorgan. Det är mycket svårt att skilja syfilis från en seminal vesikel från en tumör. Hjälp kommer Wasserman reaktion och effekten av antisyphilitisk behandling. Symtom med stenar av partiella vesiklar är desamma som i blåsor. Ibland är det palpabelt att känna friktionen mellan konkretionerna. Diagnosen är raffinerad med hjälp av roentgenogrammet, vilket visar skuggor av stenar, total massa som upprepar formen av den förstorade seminal vesikelen som är palpabel genom ändtarmen.

I de fall där de angivna differentialdiagnostiska tecknen inte ger möjlighet att klargöra arten av sjukdomen är det meningsfullt att tillgripa transrektal biopsi med en speciell trokar.

Behandling av tumörer av partiella vesiklar

Behandling för godartade och maligna tumörer av partiella vesiklar är endast operativ. Radikal operation för en vanlig neoplasm kräver borttagning av tumören tillsammans med hela prostatakörteln, och ibland även med urinblåsan.

Med en godartad tumör eller i början av en malign process är ett radikalt avlägsnande av den drabbade seminal vesikel möjlig. Den mest praktiska åtkomsten för en sådan operation är den sciatic och rektala. När patienten sitter på sin sida med benen böjda i höft- och lårfogarna, görs ett snitt parallellt med den gluteal vik inåt från ischialknollen. De öppnar den ischial-rektala fossen, dissekerar bäckenmembranet, och efter endotarmen förflyttas åt sidan, blir området hos den partiella vesikelen tillgänglig.

Prognos. Resultaten av kirurgisk behandling av godartade tumörer av seminala vesiklar är ganska tillfredsställande. Vid maligna tumörer är prognosen dålig på grund av sen behandling av patienter till läkaren, då en radikal operation inte längre är möjlig.

Tumörer av partiella vesiklar

Utseendet av neoplasma i detta organ, i form av ett primärfenomen, är sällsynt i medicin. Ofta förekommer det i de närliggande organen i genitourinary systemet. Mer vanligt fenomen - framväxten av en neoplasma i prostatakörteln. I rektum eller blåsan är mindre vanligt.

När sjukdomen fortskrider i dessa organ går den vidare till den seminalblåsan. Har en malaktig natur, det visar sig ofta vara cancer, i sällsynta fall - ett sarkom. Godartade tumörer i detta organ är sällsynta. Det kan vara fibroma, fibromaom, lipom, fibroadenom.

Symtom som karakteriserar sjukdomen

De liknar manifestationer av cancer i prostatakörteln. Symtomatologin manifesteras som:

 • smärta i perinealzonen
 • ofrivillig urinladdning (dysuri);
 • tecken på blod i sperma (hemospermi).

Få en gratis läkares samråd

Diagnos av sjukdomen

I början kan palpation utföras. Genom rektum, strax ovanför prostatakörteln, probes en seminal flaska. Den har en tuberös och tät struktur och delikat känslan i proceduren.

Om sjukdomen inte utlöses ger inte cystoskopi resultat. Patologiska förändringar och neoplasmer detekteras inte. En godartad tumör kan växa till stora volymer och deformera blåsan. Ett liknande tillstånd är märkbart i cystoskopi som krökning. Men i detta fall förändras inte slemhinnans tillstånd.

Om bildandet av ett malignt ursprung, och det påverkar blåsan, förekommer förändringar i slemhinnan. De kan sträcka sig från mild hyperemi till svår ödem och bildandet av rynkor på den. Vesicology avslöjar patologin för att fylla den huvudsakliga vesikeln direkt i det drabbade området.

När en inflammation detekteras utförs en differentialdiagnos av neoplasmen. Det kan orsakas inte bara av en malign tumör, men också av venerala sjukdomar (i synnerhet syfilis), stenbildning, tuberkulos och empyema.

Om laboratorietester och kliniska studier inte tillåter diagnos rekommenderar läkare en transrectal biopsi. För henne används en speciell trokar. Denna undersökning gör det möjligt att fastställa en noggrann diagnos, på grundval av vilken ytterligare behandling kan utföras.

Behandling av neoplasma i partiella vesiklar

Oavsett tumörens ursprung, utförs ett operativt förfarande. Men på olika stadier av sjukdomen sker det på olika sätt:

 • 1. Vid det inledande skedet av malign bildning eller i en godartad tumör finns 3 metoder för kirurgisk ingrepp:

Genomförande av sådana operationer visar tillfredsställande resultat.

 • 2. Vid bekräftelse av diagnosen malign neoplasm utförs kirurgisk behandling, men redan radikal. Under sådana förhållanden avlägsnas tumören tillsammans med intilliggande organ. Prostatakörteln, bäckencellulosa, nacken i urinkörteln kan lida och i de mest försummade fallen tas hela blåsan bort.
 • Chanserna att återhämta sig från en sjukdom

  Med tidig behandling till läkaren, i tidiga skeden, är prognosen gynnsam. Men kirurgisk ingrepp kan inte undvikas.

  Med avancerade stadier och maligniteter är prognosen ogynnsam. Med sen behandling av patienten åtar sig läkare ofta inte att utföra operativ behandling.

  Tumörer av partiella vesiklar (I)

  Sjukdomen är extremt sällsynt. I litteraturen beskrivs bara dussintals observationer av primära tumörer i den seminella vesikeln, sekundära sådana observeras något oftare.

  Patoanatomisk struktur de är olika. De kan vara godartade (fibroma, fibrolipom, fibroadenom, angioendoteliom, lipom etc.) och maligna (främst cancer). Hos unga män finns sarcomer av den partiella vesikelen ibland. Metastasering uppträder genom hematogena och lymfogena vägar i lungorna, pleura, peritoneum.

  Huvudsymptomen är smärtan lokaliserad i perineum och djup i bäckenet, ensidig, eftersom en enda flaska påverkas oftare. Med ökande tumörstorlek och spridning i omgivande vävnader och närliggande organ (i urinblåsan och rektum eller sigmoid-kolon) intensifieras smärtan. Det finns störningar i urinering och avföring.

  Vid rektal palpation seminal vesikel med godartade neoplasmer ökat måttligt, behåller rund och spindelformad, tät konsistens. Maligna tumörer kännetecknas av stora storlekar, tuberositet, tät konsistens, låg rörlighet.

  Seminal vesikelcancer

  På översikten röntgenbild prostata stenar är lokaliserade antingen omedelbart ovanför eller bakom pubic joint, bildar en hög med små skuggor, vars position inte förändras när blåsan blir full. I oklara fall kan du tillgripa en sidobild med en metall buzh som sitter i urinröret. På roentgenogramet sträcker sig tennet av prostata-klämmans konkrement längs sidorna av sparkskuggan.
  När det gäller den andra sjukdomar prostatakörteln - cyste, echinokocker - opy är extremt sällsynta.

  En ökning av partiella vesiklar uppträder med sin icke-specifika inflammation, med tuberkulos och neoplasmer.
  Diagnostiska tecken cancer i familjevesiklar samma som i prostatacancer. Praktiskt bestämma var tumören har sitt ursprung - från ssmsiiogo vesikler eller prostata - är inte möjligt eftersom patienter söker medicinsk hjälp är oftast för sent med en betydande tumör.

  P. M. Fronstein och IN Shapiro påpekar att i differentialdiagnosen av vesikelcancer i vätskan bör syfilis tas i beaktande, där en ökning och konsolidering av partiella vesiklar, ibland med hemospermi, observeras. I fall av tvivel, serologisk undersökning av blod, är antilaytisk försöksbehandling indikerad.

  Primärcancer hos seminala vesiklar är sällsynt. Det är annorlunda med deras sekundära lesion i prostatacancer. Därför är det i differentialdiagnosen av prostatacancer, att om större seminalblåsor undersöks är detta ett argument till förmån för diagnosen cancerprostatskada.

  Nonspecific, liksom gonorroynye och tuberkulosspermatocystit orsakar en ökning och förtätning av sällsynta vesiklar som blir åtkomliga genom palpation. Deras palpation är smärtsam. Diagnosen är baserad på anamnese och åtföljande tecken på gonorré, ospecifik urinrör, tuberkulos hos könsorganen.

  I ett fall bilateral tuberkulosepididymit, med uttalad förtjockning och förtjockning av vasdeferenserna, i rektalfingerundersökningen kunde vi känna de täta och förtjockade proximala sektionerna av kanalerna upp till de partiella vesiklarna, som också förändrades; Samtidigt bestämdes tuberkulär lesion av prostatakörteln.

  Med inflammation i Cooper körtlarna, vanligen av gonorralt ursprung, är de probed som två täta knölar i tjockleken hos perineum, längs urinrörets sidor. Detektering av dem är av stor betydelse, eftersom det i vissa fall kan förklara persistensen av flödet av gonorré uretrit.

  Seminal vesikelcancer

  Tumörer av den seminal vesikeln är mycket sällsynta. Ofta, deras sekundära lesion med tumörer i prostata, urinblåsan, rektum.

  Enligt den internationella histologiska klassificeringen som föreslagits av WHO (Genève, 1980) är seminala vesikeltumörer uppdelade i:

  Epiteliala tumörer:

  Non-epithelial tumörer:

  Oklassificerade tumörer.

  Involutionella förändringar.

  diagnos kan etableras först efter histologisk bekräftelse.

  Maligna tumörer noteras hos 20% av patienterna. Tumören metastaseras ofta till subperitoneala lymfkörtlar, bäckenben, ryggrad, rumpor, lungor, pleura, peritoneum och andra organ. Metastaser sprids genom lymfogena och hematogena vägar.

  Klinisk bild. I början av sjukdomen har en asymptomatisk kurs. Ofta detekteras tumören av misstag under undersökningen. När processen fortskrider, uppträder värk i smärtbenen och perineum, frekvent uppmaning att urinera. Senare hämmas blåsans tömning, det finns urin i det, en defekationsproblem observeras.

  diagnostik. I ett tidigt skede av bildningen av en godartad tumör genom palpation per rektum just ovanför prostatakörteln i seminal vesikel uppvisar snäva smärtfri enda enhet med en slät yta. I närvaro av en malign tumör förstoras den partiella vesikeln, tät, tuberös, måttligt smärtsam när den pressas på den. Slimhinnan i rektum ovanför den är fixerad. Tumören växer snabbt, den täcker prostatakörteln och den närmast prostatiska cellulosen, vilket förhindrar avslöjande av den primära lokaliseringen. Tumörens konsistens är fast, nästan woody.

  I urin och blod observeras inga förändringar som är karakteristiska för denna patologi. När tumören växer in i blåsan avslöjar cystoskopi förändringar i slemhinnan, sprider den deformerade delen av orgeln. En värdefull hjälpdiagnostisk metod är vesikulografi: det är möjligt att upptäcka en defekt i fyllningen av den partiella vesikeln på sidan av lesionen. En av de mest troliga metoderna för att diagnostisera en tumör hos den vesikelformiga vesikeln är en punkteringsbiopsi genom rektal eller perineal åtkomst. Betydande hjälp vid diagnostisering av klargörandet av tillståndet i lymfsystemet kan tillhandahållas av ultraljud och beräknad tomografi.

  behandling. I de tidiga stadierna av bildandet av vilken som helst tumör i den partiella vesikeln användes endast operativ avlägsnande av behandling av den partiella vesikeln. Med en vanlig malign tumör avlägsnas tumören tillsammans med de partiella vesiklarna, prostatakörteln, bäckencellulosa, blåsans hals eller blåsan. Detta ingripande är emellertid mycket traumatiskt och används sällan.

  utsikterna efter avlägsnandet av en godartad tumör som är gynnsam, med maligna neoplasmer, är det om det är för sent att fungera, ogynnsamt. Om radikal kirurgisk ingrepp genomförs i tid, är prognosen gynnsam.

  Seminal vesikelcancer

  Ondartad degeneration direkt i de partiella vesiklarna är extremt sällsynt. I det överväldigande flertalet fall är onkologin hos detta organ sekundär, som härrör från prostata, ibland från urinblåsan och endotalen.

  Vad är det här?

  Funktioner av cancer av seminala vesiklar är mycket dåligt studerade. Det är dock noterat att sarkomer är mycket mindre vanliga än sann cancer, och ännu mindre benägna att stöta på godartade neoplasmer. Som regel påverkas endast en seminal vesikel.

  Enligt externa manifestationer fanns inga skillnader från prostatacancer. Ju längre patologin utvecklas desto starkare är smärtan. Risken för urinutsöndring och kolonens arbete. Metastasering är möjlig av lymfatiska och blodkärl. Fall av metastaser i lungorna, njurarna, pleura, peritoneum och några andra kroppssystem beskrivs.

  diagnostik

  Om tumören är seminal vesikel, som redan i den inledande fasen (vid palpation per rektum) strax ovanför prostatakörteln är fixerad ökning av storlek och ökning av densitet hos sädesblåsor. Smärtsam palpation är minimal. I regel utspelar sig den kliniska bilden i de sena stadierna, när neoplasmen växer noggrant.

  Cystoskopi i tidig fas är värdelös. Vesikulografi visar att dysfunktion uppträder på den drabbade sidan. Om den kliniska bilden och

  Undersökningen ger inte en entydig slutsats, den transrektala biopsin används.

  Terapeutiska metoder

  Oavsett de goda eller maligna neoplasmerna, utövas endast kirurgiska ingrepp. Vid godartade och tidiga maligna processer används radikal borttagning av den partiella vesikeln. Som regel behandlas cancerpatienter i detta organ väldigt sent, vilket leder situationen till scenen när en radikal operation inte kan genomföras. Följaktligen är prognosen i de flesta fall dålig.

  Om neoplasmen fortfarande är primär (även om det finns dussintals sådana fall på hela planeten) kan den kliniska bilden i den tidiga fasen vara helt frånvarande, och detekteringen av sjukdomen uppträder plötsligt när den undersöks av en läkare eller under operation. När det patologiska fokuset ökar, är den mest sannolika dysfunktionen hos blåsan (provocerad av dess kompression).

  En del av författarnas uppfattning att transabdominal och transrektalt ultraljud för att skapa en tydlig bild av sjukdomsförloppet visar att det representerar tumör lager för lager. Mycket stora tumörer svarar inte mycket bra på beräknad tomografi, helst användningen av MR.

  Operationen ordineras om det finns kliniskt tillförlitliga symptom och förutsatt att läkaren är övertygad: det är neoplasmen som är den främsta orsaken till patientens klagomål. Om dessa två villkor inte är uppfyllda ges preferens till dynamisk observation. För diagnostik har cancermarkörer ett visst värde, men de används aldrig isolerat från andra undersökningsmetoder.

  Det finns inga specifika förhållningssätt till primära neoplasmer av seminala vesiklar. Faktum är att det här är en superfrekvent sjukdom. I allmänhet används operationer av olika skala. Om det inte finns någon möjlighet att genomföra en radikal intervention eller det finns tvivel om dess effektivitet, används lokal bestrålning med hög intensitet. Utnämningen av specialdroger har inte studerats, de har inte formellt införts i den terapeutiska praxisen för denna sjukdom.

  Tumörer av partiella vesiklar

  Primärtumorformationer för seminala vesiklar är inte karaktäristiska. I de flesta fall utvecklas tumören först i vävnaderna hos andra organ, som ligger i närheten, främst i prostata, mindre i blåsan och ändtarmen. Därefter börjar det patologiska fenomenet att påverka de seminalblåsorna. Det kan vara både en godartad neoplasma och malign

  Typer av tumörer

  Till godartade tumörformationer ingår:

  • lipom:
  • fibroider:
  • fibroider;
  • fibroadenom;
  • angioendoteliomu.

  Som regel lider endast en seminal vesikel.

  Om det finns en onkologisk naturutveckling, så är det troligt att det blir cancer, mindre ofta sarkom.

  Symptom på sjukdomen

  Den kliniska bilden av sjukdomen liknar den för prostatacancer.

  I ett tidigt utvecklingsstadium stör patientens sjukdom:

  • smärta i perineum och ljumskan;
  • smärta i rektalområdet
  • gemospermiya;
  • dysuri.

  I de flesta fall utvecklas sjukdomen hos äldre män.

  Diagnostiska förfaranden

  Tumören kan identifieras redan vid utbildningsstadiet. Genom rektum, i prostatakörteln, detekteras en ökning av den seminal vesikelen genom palpation. Vid beröring finns det en liten smärta. Tumören kan ha olika storlekar.

  Följande typer av forskning används också:

  • bimanual;
  • cytologi;
  • Röntgen.

  På ett tidigt stadium används ingen cystoskopi. Denna typ av forskning är inte effektiv i början. Endast när tumören växer till en viss storlek kan patologi detekteras med hjälp av cystoskopi.

  Om tumören är godartad, finns den i form av en konvex bildning av stor eller liten storlek i botten av blåsan.

  När cancer som angriper seminal vesikel och den omgivande väggen i urinblåsan, cystoskopi förfarande visar patologisk förändring i slemhinnan av botten av blåsan. Tumörbildningen kan vara av annan art:

  • mild hyperemi;
  • grovveckad formning;
  • bullous ödem.

  Med hjälp av vesikologi registrerades avvikelsen av fyllningen av den partiella vesikeln i den del där tumören utvecklades.

  Differentiella diagnostiska förfaranden kommer att skilja sjukdomen från:

  • vezikulita;
  • syfilis;
  • tuberkulos;
  • spermatotsistita.

  Också har sjukdomen en liknande symtomatologi med empyem av den huvudsakliga vesikeln, bildandet av stenar och cyster i dem. Att skilja skillnad från liknande på kliniska sjukdomstillstånd, laboratorieundersökningar och data från en transrectal biopsi, utförd av en trokarhjälp.

  Hur man behandlar sjukdom

  Både malign och godartad utbildning behandlas med kirurgisk metod. Den seminal vesikel som påverkas av tumören avlägsnas.

  Operationen utförs med olika typer av åtkomst:

  • vesikal;
  • gren;
  • retrovesical.

  Den kirurgiska processen är som följer:

  • patienten placeras på en hälsosam sida;
  • benen ska fästas
  • Läkaren gör ett snitt i riktning mot ischial hillocken;
  • klippa ischium-rektum fossa;
  • genom bäckenmembranet når den sjuka vesikeln.

  Prognosen av sjukdomen i ett tidigt skede är positivt. Med hjälp av operationen är problemet helt löst.

  Om tumörmassan är omfattande, producera radikal kirurgi, under vilken hela tumören avlägsnas, vilket resulterar i blåshalsen och prostata. I vissa fall, kolla blåsan helt.

  Det sena behandlingsstadiet lutar inte på behandling. Resultatet i detta fall är ogynnsamt.

  Tumörer av prostata

  Från godartade tumörer i prostatakörtlarna av embryonalt och retentiellt ursprung observeras ibland. Betydligt vanligare är maligna neoplasmer: ganska ofta en cancer och mycket sällan en sarkom.

  Prostatacancer - Ålders och gamla människors sjukdom. Den täta kannanoden som bildar sig i körtelvävnaden sträcker sig sedan till urinröret, botten av blåsan, de partiella blåsorna och urinledarna. En egenskap hos prostatacancer är egenskapen ofta och mycket tidigt för att ge metastaser till bensystemet, särskilt ryggraden.

  Symtom: urineringstörning, ohälsosam hematuri och smärta i bäckenet. Vid undersökning genom anusen är körteln inte alltid förstorad, men den är alltid tät, nästan fast. Inledningsvis känns ett begränsat härdning i körtelen, senare ersatt av tuberositet och fortfarande senare en signifikant fast, immobil tumör. Hårdhet, tuberositet och smärta särskiljer prostatacancer från hypertrofi.

  Behandlingen består i att ta bort prostatakörteln, som produceras från sidan av perineum. Den kända radikaliteten hos operationen kan beräknas endast innan tumören lämnar kapseln. Radio- och röntgenbehandling är ett tillfredsställande palliativmedel som fördröjer sjukdomsförloppet och lindrar smärta.

  Mycket tillfredsställande resultat erhålls genom behandling av prostatacancer med syntetiskt kvinnligt könshormon, hexestrol, ibland kompletterad med radioterapi eller kirurgisk kastrering (AB Topchyan och AA Pomerantcev).

  SEED BUBBLES

  Av de allmänt sällsynta sjukdomarna hos seminala vesiklar är inflammatoriska av praktisk betydelse.

  Spermatocystitis (vesiklar), både akut och kronisk vanligtvis åtföljer posterior uretra och prostata har gonorroynoe ursprung. För spermatotsistita som kännetecknas av en skarp smärta vid tidpunkten för utlösning och en blandning av blod i sperma (haemospermia) sädesblåsor, studerade genom ändtarmen, när vesiculitis förstorad och smärtsam. Behandling är densamma som med prostatit.

  Tuberkulos i sädesblåsor - en manifestation av systemiska sjukdomar i könsorganen, så brukar följer tuberkulos andra reproduktionsorgan, bitestiklarna och prostata, som kommer i förgrunden. Seminala vesiklar är förstorade, kompakterade och smärtsamma. I fallet med en isolerad sjukdom kan de partiella vesiklarna exciseras.

  Seminal vesikelcancer

  Tumörlesioner, såväl som primärt tumörer av partiella vesiklar, extremt sällsynt. Den förstnämnda inkluderar: medfödda och förvärvade cystor, epitel atypia, amyloidavsättningar, fibromuscular hyperplasi, hamartoma mezonefroidnaya, adenomiomatoznye knutor megavezikuly, förkalkning. Grupp sädesblåsor av primära tumörer består av fyra huvudtyper: karcinom, cystadenom, epitelceller-stromacellstumörer, mezenhimalnye godartade och elakartade tumörer.

  adenokarcinom i denna lokalisering är en av de mest sällsynta tumörer hos män. Om du utesluter alla observationer av sekundära cancer skador på sädesblåsorna med karcinom i prostata och urinblåsa, antalet fall av primär adenokarcinom i parat organ, som beskrivs i världslitteraturen under åren för att 2004 är mindre än 50. Bilateral skada observerades hos 8% av patienterna. I de flesta fall tiden för tumördiagnos diameter av 3-10 cm presenteras gråaktig tan eller tyg bestående av en zon av nekros. Hon har inga specifika histologiska tecken. Beskrivna papillär, fast, glandulär, trabekulära och alveolära parenkym former av differentiering av cancer. Dessa former kan konstrueras från ett relativt klart-monomorf och / eller temnokletochnyh epitelceller av olika höjd. I vissa fall är dessa celler ger ett positivt svar på den tumörassocierade antigenen CAI25.

  Testikulära tumörer

  Tumörliknande testikelskada är mycket sällsynta. Först av allt, en grupp av de vanligaste processer såsom orkit / epididymit, inklusive de infektiösa, idiopatiska lesioner och malakoplakiyu, och en grupp förändringar i samband med ödem, hematom eller infarkt av testiklarna. Denna grupp hänför sig även hyperplasi Leydig-celler, nodules Sertoli cell "steroid-cell" nodules "extra" (återstående) element och uttag Valtarda sjukdom ROSE-Dorfman (sinus histiocytosis), inflammatorisk pseudotumor hyperplasi nätverk testikel cystisk dysplasi, microlithiasis, spermatocele et al.

  Ca 95% av testikulära neoplasmer kommer från germinala (germina) celler. Frekvensen av deras förekomst kännetecknas av två ålders toppar: linda (upp till 0,7 per 100 000 personer) och under perioden av puberteten (upp till 11 per 100 000). En annan topp förekomsten av maligna tumörer i testiklarna faller på åldersgruppen 75-80 år, men det är starkt dominerad av sekundära metastaser. I allmänhet finns maligna tumörer hos detta parade organ i ca 1% cancerpatienter, huvudsakligen i åldern 15-45 år. Geografisk förekomst fluktuationer intervallet 0,2-0,9 fall per 100 000 personer i södra USA och Indien till 8.5-9.3 fall i Danmark och Schweiz.

  Bland de viktigaste kliniska symptomen Cancer lesion kan nämnas: påtaglig nod eller öka kropp (även om i 11% av individer har denna egenskap på grund av atrofiska fenomen eller hydrocele et al.); höger sida lesion noteras oftare vänster sida; gynekomasti, som förekommer hos 4% av patienterna; utveckling av humant koriongonadotropin, en andra uppringare Leydig cell hyperplasi och ökad produktion av östrogen; ibland utvecklar hypertyreos, Exoftalmus, brun noidnye olika tumör lokaliseringar, hyperandrogenism, polycytemi, paraneoplastiska hyperkalcemi, autoimmun hemolytisk anemi, Cushings syndrom och andra.

  Vesikulit: symtom och behandling, orsaker till inflammation av sämsta vesiklar

  Spermatozoa behöver skydd och energi, för deras rörelse mot ägget. Alla vet att bara en, av en miljon, uppnår målet. Vad säkerställer deras rörelse? Den skyddande kapseln uppträder när man blandar sekretionerna från testiklarna och de sämsta vesiklarna. Vesiklar - detta är samma parade kropp, som textikuly, i genitourinary systemet. Inflammation av sällsynta vesiklar, på det medicinska språket, kallas vesikulit. Vad orsakar patologiska abnormiteter i blåsans arbete? Hur manifesterar vesikulit hos män? Vilken behandling ordineras för sjukdomen? Låt oss prata om allt i detalj.

  Orsaker till inflammation

  Vesikulit uppträder ofta med inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen har en negativ effekt på sexuell funktion, upp till dess sjukdom. Ledsaget av smärta, men leder till infertilitet (i försummad form). Seminala vesiklar utför tre huvudfunktioner:

  • Leverera spermier med energi;
  • Skydda spermierna;
  • Kassera resterna av fröet, eller snarare, den seminalvätska.

  Spänningen hos en man leder inte alltid till samlag eller onanering. Återstående seminalvätska, tillsammans med spermier, återgår till bubbelkapslarna som kan absorbera och slänga bort rester. Denna process hanteras av spermiofager. Sekretoriska sekret från blåsorna utgör 50 procent av spermierna som emitteras av kroppen vid slutet av samlaget. Fruktos dominerar i sekretoriska sekret, som har en stor energireserver. Människans förmåga att befrukta en kvinna bestäms exakt av fructosinnehållet, det ska vara minst 15 mol / l. En sådan regel är upprättad av en erfaren och forskningsväg.

  Sjukdomen har ingen åldersgräns, eftersom ungdomar uppträder på grund av ett promiskuöst och aktivt sexliv, och hos män av hög ålder är det ålder som är den främsta provokationsfaktorn. Urologer identifierar flera typer av orsaker för sjukdomens utseende. För det första går graderingen till stora huvudgrupper:

  • Kongestiv vesikulit;
  • Smittsamma vesiklar.

  Stagnerande vesikulit uppträder på bakgrunden:

  1. Stagnation av sekretorisk vätska i prostatakörteln;
  2. I partiella vesiklar;
  3. I tillbehörskörtlarna;
  4. Stagnation av venöst blod i pungen och bäckenorganen.

  Infektiös vesikulit, som tydligt följer av namnet, förekommer på grund av infektion i reproduktionssystemet. De är specifika och icke-specifika.

  • I det första fallet - gonorré, trichomonas, tuberkulos blir orsakerna till inflammatoriska processer i seminal vesiklar;
  • I det andra fallet är infektioner bakteriella, virala, klamydiella och vakter. Dessutom kan utseendet av infektion bidra till mykoplasmala bakterier och cysticos (svamp).

  Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen

  Först bestämmer vi varför det finns en stillastående vesikel. Sjukdomen uppträder:

  1. Om en man är förtjust i att avbryta samlag, före utbrott av spermier;
  2. Om sexlivet inte kan kallas regelbundet och fullt.
  3. När perioden av sexuell avhållighet överskrider de tillåtna normerna;
  4. När en man är för beroende av onani eller sexuella överflöd
  5. Vid hypotermi, missbruk av nikotin och ofullständiga (avbrutna) ejakuleringar;
  6. Med låg rörlighet under lång tid (kontorsarbete eller skada, vilket gör det nödvändigt att observera ett fast läge);
  7. När hemorroida åder förstoras;
  8. Om den associerade bäckeninflammatoriska sjukdomen diagnostiseras och detekteras.

  Äldre män lider av nedsatt urinutflödesfunktion. Hos ungdomar diagnostiseras smittsamma infektioner och uretrit. Influensa och SARS leder ibland till en akut form av inflammation i blåsorna. Herpesgenital och klamydia, liksom ureaplasma, orsakar kronisk vesikelbehandling som har sina egna specifika nyanser. Inflammation av seminala vesiklar kompliceras av svampinfektioner, särskilt hos dem som länge har behandlats med kortikosteroider eller antibiotika. Förberedelser försvagar bara kroppen, och infektionen "drar nytta av ögonblicket."

  Hur tränger infektionen in i kroppen med vesiklar?

  • Av blodkärlen från infektionsfokusen i kroppen eller från vanliga infektionssjukdomar;
  • Vid kontakt med infektionsbäraren: från urinröret, genom urinledarna och längs vas-deferenserna;
  • På kärlen, där lymfflödet strömmar.

  I medicinsk praxis har fall rapporterats där inflammation av sämsta vesiklar uppstår på grund av:

  • Förekomst av allergier i kroppen;
  • Förekomst av överflödig kroppsvikt;
  • Den resulterande skada;
  • Tar någon form av medicin och förgiftar dem
  • Brott mot autoimmuna systemet.

  Därefter kommer vi att överväga de viktigaste symptomen och behandlingen som är karakteristiska för vesikulit.

  Många manifestationer under sjukdom

  Seminala vesiklar ligger mycket nära ändtarmen, på grund av vilket det finns ett antal uppenbara symptom på sjukdomsuppkomsten. Fekala massor trycker på blåsorna och provar utseendet av intensiv smärta. Urin orsakar också obehagliga känslor när man lämnar kroppen, men efter urinering minskar smärtan. Observera att din kropp måste övervakas noga, eftersom läkaren, som gör historia, kommer att påverka olika egenskaper av avföring, spermier, erektilfunktion och kroppens allmänna tillstånd. Akut vesikulit uppträder som följer:

  • Det finns smärtsamma förnimmelser i ljummen och bäckenregionen, med bestrålning i sakralområdet.
  • Smärtan är känd från en viss sida, även om orgelet och de parade och drabbade kan vara båda bubblor;
  • Smärta är smärtsamt vid urinering och avföring
  • Huvudvärk ökar löpande, kroppstemperaturen ökar, svaghet och sjukdom känns som i virala infektioner.
  • Ejaculation är svår och smärtsam;
  • I sperma finns en blandning av blod.

  Kronisk vesikelbehandling som tar lång tid, manifesterar sig något annorlunda. Det påverkar till exempel kroppens sexuella funktioner mer och manifesterar sig genom dem.

  • Smärta med erektion och slutlig utlösning;
  • Smärtsamma känslor dämpar inte inom några timmar efter samlagets slut.
  • Orgasm är av dålig kvalitet och det finns ofta okontrollerade föroreningar.
  • Smärtan är inriktad på nivån på sakrummet.

  I vissa fall uppstår sjukdoms kroniska form utan livliga symptom, men patienten märker närvaron av blod i utsöndrad sperma. I avancerade fall kan pus också släppas, närvarande i urin och sperma. Alla dessa symtom hos män indikerar en inflammatorisk process i de partiella vesiklarna och den närande infertiliteten.

  Seminal vesikelcancer

  I själva verket förekommer en malign tumör ofta i ett intilliggande intilliggande organ, exempelvis i prostata eller urinblåsan, såväl som i rektummet. Canceranomalier i partiella vesiklar förefaller mycket sällan, därför beskrivs sådana grupper i den medicinska litteraturen:

  • Cancer med olika strukturer;
  • Sarkombubbla;
  • Fibroma, lipom och fibroadenom (godartad neoplasma).

  Symtomen på cancer i blåsor liknar dem i prostatakörteln:

  1. Uppnå permanent smärta i skrot och perineum;
  2. Ofta önskad urinering
  3. Förnimmelsen av närvaron av en främmande kropp ligger närmare perineum och anus;
  4. Med tumörens tillväxt är det omöjligt att tömma tarmarna och urinblåsan.

  Diagnos av tumörens närvaro kan endast vara i de senare stegen, när dess storlek ökar och dess effekt sträcker sig till prostatakörteln.

  • Malignt neoplasma - förändrar slemhinnan av blåsan (deformerar den) och orsakar en ökning av sällsynta vesiklar;
  • Godartad tumör - slemhinnan förändras inte, men att nå en viss storlek är synlig på cystoskopi som en konvexitet.

  Behandling av cancer tumörer är endast kirurgiskt avlägsnande. Oftast avlägsnas blåsan och prostatakörteln (speciellt om metastaser sprider sig till närliggande organ). Med en godartad neoplasma kan endast den partiella vesikelen avlägsnas, men snittet kommer att göras direkt i sätets område, det vill säga skinkorna. Det finns en nyans:

  Tumören i den partiella vesikeln är mycket lik manifestationerna av syfilis och tilldelar därför ofta en analys av "Wasserman-svaret".

  Korrekt diagnos

  För att noggrant bestämma vesiklarna i parade seminala vesiklar föreskrivs följande test:

  • Rektaltestning - gör det möjligt att avgöra om det finns smärtsamma lesioner över prostatakörteln. Denna undersökning anses vara grunden för diagnosen vesikulit;
  • Undersökning av sekretoriska sekret från sällsynta vesiklar. Flerstegsmanipulation, som avslöjar närvaron av pus och sperma i urinen och (under ett mikroskop) detekterar bakterier, vita blodkroppar, erytrocyter:
  1. En blåsare tvättas genom katetern;
  2. Fyll sedan med en speciell steril lösning.
  3. Bubblor masserar;
  4. De erbjuder att passera urin.
  • Vesikulografi - skär skrotan, fyll i kanalen med kontrastmaterial och gör en röntgen. Sådan manipulation hjälper till att utesluta tuberkulos och sarkom.
  • Ultraljudsundersökning
  • Beräknad tomografi;
  • Magnetisk resonansundersökning
  • Laboratorieundersökningar, inklusive:
  1. Allmän analys av blod och urin (i vilken leukocyter, blodceller, bakterier och pus kan hittas);
  2. Analys av spermier, för att klargöra innehållet av fruktos och att bedöma kvaliteten på ejakulat (spermieraktivitet, förändring i form och rörlighet).

  Efter diagnosen är fastställd, bör behandlingen ordineras. Olika faktorer av sjukdomsframträdande kommer att kräva ett integrerat tillvägagångssätt för återhämtning.

  Komplex av behandlingsmetoder

  Beroende på den underliggande orsaken som orsakade inflammation av blåsorna föreskrivs adekvat terapi. Till exempel, med kongestiv vesikulit ordinerar läkemedel som eliminerar stasis i kärlen. Vid en smittsam sjukdomsvariant - antibakteriella preparat av ny generation. Ofta kombineras båda terapierna för att utesluta ytterligare spridning av infektion i närliggande inre organ, liksom för att undvika stagnation i vener och urinvägar. Kampen är också mot symptom, i samband med vad som utsetts:

  • Antiinflammatoriska läkemedel för att minska temperaturen;
  • smärtstillande medel;
  • Laxmedel för att ta bort intestinaltryck på blåsorna från insidan;
  • Varm kompressor och direkt prostata massage;
  • Vitaminer och immunmodulatorer för att stärka kroppens motståndskraft mot infektioner.

  Operationen ordineras i extrema fall, när en cancer detekteras eller en ackumulering av pus identifieras. De kan skära ut blåsorna själva för att undvika sepsis och hela prostatakörteln.