Huvud
Symptom

Prostatacancer med benmetastaser: kliniska manifestationer av metastasering mot andra organ

Prostatacancer är en malign neoplasma som utvecklas från epitelceller av körtelvävnad. Årligen registreras en betydande ökning av förekomsten över hela världen.

Bland de onkologiska patologierna i många länder nådde den nästan den tredje platsen i prevalensen, den andra endast för lung- och mag-tarmkanalen. Ungefär för varje femte patient med prostatacancer slutar processen i ett dödligt utfall.

Symptom på en tumör i prostatakörteln

Vid sjukdomens inledande skede finns inga kliniska tecken.

De förekommer i de senare faserna av prostatacancerprogression och representeras av följande:

 • dizuricheskie störningar, vilket indikerar närvaron av obstruktion av urinröret och basen av blåstumör (svag ström av urin, falska önskningar i toaletten, känsla otillräcklig tömning av urinblåsan, inkontinens);
 • smärtsamma förnimmelser i underlivet, perineum, ovanför puben;
 • hematuri (närvaro av blod i urinen);
 • hemospermi (närvaro av blod i halvvätska);
 • erektil dysfunktion
 • allvarlig viktnedgång
 • lågkvalitativ feber;
 • generell svaghet, ökad trötthet.

Processen med metastasering till andra organ i prostatacancer

En av de faror som en malign tumör ställer är metastaseprocessen (rörelsen av oncocells längs blodets eller lymfkärlens gång) till andra organ och vävnader. De kan vara regionala lymfkörtlar eller avlägsna strukturer. Regionala lymfkörtlar är i det här fallet de som ligger i det lilla bäckes hålighet under delningen av den gemensamma iliacartären i höger och vänstra gren.

Fjärrmetastaser påverkar oftast ben, åtminstone - halsen av urinblåsan, tjocktarmen, lunga, hjärna, hud, lever och någon annan grupp av lymfkörtlar. Prostatacancer med metastaser i bäckenbenet, ryggraden, revbenen, bäckenet eller nedre extremiteter står för 85% av det totala antalet metastaser.

Kliniska manifestationer

Närvaro av fjärrmetastaser kan bedömas i det påverkade organet för utveckling av smärta, utseendet på ödem i nedre extremiteterna (lymfstasis inträffar), neurologiska symptom (känslighet störning paraplegi), anemi, uremi, kakexi. Dessutom kommer det drabbade organets funktion att lida. Om denna lever - det kommer att finnas tecken på leverinsufficiens, överträdelser av bilirubinmetabolism, syntesen av många viktiga föreningar, inklusive koagulationsfaktorer.

Hjärnmetastaser orsakar yrsel, intensiv huvudvärk, minnesförlust, uppmärksamhetskoncentration, suddig syn, svimning. Prostatacancer med metastaser i ryggbenets ben kännetecknas av smärta, ryggradsproblemer, ryggmärgs kompressioner.

Metastaser i prostatacancer: lokalisering och behandling vid progressionsstadiet

Metastaser i bäckenbenen är de vanligaste patologierna, med all sannolikhet, på grund av deras närhet. Mindre vanligt är höftbenets nederlag. Den huvudsakliga kliniska manifestationen av patologi är ett starkt smärtssyndrom. Vid sjukdomsförloppet sker cellförstöring, en kränkning av arkitektoniken i deras struktur, och benen blir sköra, benägna att patologiska frakturer.

diagnostik

Metastaser i prostatacancer lokalisering i ryggraden och benen upptäcks oftast under skelettets scintigrafi.

Osteoscintigrafi är baserad på introduktionen i kroppen av den undersökta speciella farmaceutiska beredningen innehållande märkta radioisotoper följt av övervakning av dess fördelning och ackumulering i benen.

Denna undersökning är inte avsedd för patienter som inte har några kliniska symptom hos osseoussystemet och en PSA-nivå på mindre än 20 ng / ml med en starkt och måttligt differentierad cancerform.

I andra fall kan radiografi av den drabbade ryggraden och benen vara användbar. Vid tvivelaktiga resultat används den så kallade PET CT (positronutsläppstomografi / beräknad tomografi) med 11C-kolin, 18F-fluorid. Studien föreslår också införandet av ett radioaktivt läkemedel till en patient. Metoden kännetecknas av hög noggrannhet och informativitet.

Ibland, om det är omöjligt att utföra tidigare undersökningar, används MRI (magnetisk resonansbildning) av ryggraden, bäcken, höften eller hela kroppen.

Indirekt kan närvaron av metastaser i benen också indikera några laboratorieindikatorer. Till exempel detekteras en ökning av aktiviteten av alkaliskt fosfatas i blodplasma hos de flesta patienter.

Metoder för behandling

Metastaser i prostatacancerlokalisering i benvävnad kräver lång och komplex behandling. Dess typ och varaktighet bestäms av svårighetsgraden av tillståndet, antalet lesioner och så vidare.

Strålbehandling

En av de radikala behandlingsmetoderna, som gör att du kan förstöra cancerceller, på grund av vilken andelen överlevnad av patienter ökar. Det används oftast i kombination med hormonbehandling. Vid strålbehandling får mankroppen en viss dos joniserande strålning riktad specifikt till det drabbade området.

Det finns flera typer av strålterapi:

 • fjärrkontroll (den vanligaste);
 • corpuscular;
 • kontakt, inklusive interstitial.

Vid behandling av strålning är patientens fullständiga återhämtning möjlig. Som regel utförs kirurgisk behandling inte. Varaktigheten av strålbehandling är minst 1,5-2 månader eller mer. Bland de största nackdelarna är den joniserande skadorna på friska celler av ett antal lokaliserade vävnader. Också möjliga komplikationer kan förekomma i form av urininkontinens, erektil dysfunktion, diarré, hematuri, urinrörelse, rektal blödning.

Hormonbehandling

Hormonbehandling, som en självständig metod, används praktiskt taget inte. Vanligtvis kombineras det med radikalt kirurgiskt avlägsnande av tumör- eller strålbehandling. Huvudsyftet med denna metod är att så mycket som möjligt reducera manliga hormon testosteron i prostatacellerna.

I det här fallet kan vissa droger påverka testiklarna och stoppa produktionen av testosteron, men i detta fall minskar koncentrationen i blodplasma också.

Andra sänker endast sin nivå i prostatakörteln, utan att det påverkar det totala innehållet i serumet.

Typer av hormonell behandling:

 • orkidektomi;
 • användning av läkemedel:
  • agonister av luteiniserande frisättande hormon LHRH (Gozerelin, Leuprolid, Decapeptil, Buserelin);
  • antagonister av LHRH (Degarelix);
  • östrogenbehandling (dietylstilbestrol);
  • antiandrogener (cyproteron, klormadinon, flutamid).

Med metastatisk cancer ordineras antiandrogener oftast i regimen av maximal androgen blockad. Biverkningar inkluderar illamående, kräkningar, anemi, nedsatt leverfunktion, minskad potens, gynekomasti.

kemoterapi

Ibland utvecklar patienter med metastatisk cancer resistens mot hormonella läkemedel och sedan tar de flesta specialister till hjälp av kemoterapi. Hittills är den allmänt accepterade behandlingslinjen användningen av cytostatika som blockerar tillväxten och utvecklingen av cancerceller. De mest studerade och använda drogerna i detta område är taxotere (docetaxel), cabazitaxel.

Kemoterapi är indicerad för patienter med både kliniskt manifesterade (symptomatiska) och asymptomatiska metastaser. Kemoterapi läkemedel ordineras av kurser beroende på kroppens svar på föregående administrering, förekomsten av smärt syndrom, nivån på PSA och andra funktioner.

Operativ ingripande

Kirurgisk behandling innefattar fullständigt avlägsnande av prostata med seminala vesiklar och den intilliggande delen av urinröret. Vanligtvis används för personer med en gynnsam prognos (livslängden är mer än 10 år).

Den vanligaste typen av kirurgisk ingrepp är radikal retropubisk adenomektomi med bilateral avlägsnande av bäckens lymfkörtlar.

Komplikationer av radikal prostatektomi: döds (0-1,2% av fallen), skada på rektum, urinledare, lungemboli, urininkontinens, ventrombos i de nedre extremiteterna, erektil dysfunktion.

Överlevnad av patienten

Prognosen fastställs av sjukdomsfasen, nivån på PSA, differentieringen av tumören själv och närvaron av metastaser. Den femåriga överlevnadsfrekvensen för patienter i steg 1-2 efter kirurgisk behandling och strålbehandling varierar från 70 till 90%. Efter att ha bekräftat diagnosen prostatacancer vid metastasen, är den genomsnittliga varaktigheten före sjukdomsprogressionens början 2 till 3 år.

Med utvecklingen av hormonbeständig cancer med fortsatt hög aktivitet i processen är överlevnadsgraden mindre än 12 månader. På grund av kemoterapi hos personer utan symptom är överlevnadstiden 21-22 månader, medan hos patienter med kliniska symtom på metastaser i benen - upp till 14 månader.

Metastaser av prostatacancer i benen: vad kommer och hur man behandlar

Metastaser i prostatacancer är relativt vanliga. Problemet är att prostatacancer i tidigt stadium är asymptomatisk, och detekteringen är mer sannolikt en oavsiktlig upptäckt. I den tredje etappen av sjukdomen har de flesta patienter mikrometastaser.

Var kan en tumör metastasera, vad är prognosen för överlevnad hos patienter med metastaser i prostatacancer och huruvida kemoterapi är effektiv i detta fall? Läs i artikeln.

Där sjukdomen skottar

Metastaser i prostatacancer sprids med blod och lymfflöde. De vanligaste är:

 1. Benvävnad, särskilt lumbosakrala ryggraden och bäckenbenen.
 2. Levern.
 3. Lungor.
 4. Lymfkörtlar (iliac, hypogastric, blocking).

Kliniskt framträder prostatacancer med metastaser i benet av smärta i de drabbade benen. Kompression av nervrötterna i en tumör metastaserad i benet, orsakar symptom på radikulit. Lungens nederlag kan, men inte alltid, åtföljas av andfåddhet och hosta. Prostatacancer, metastasering till lymfkörtlarna, orsakar svullnad i nedre extremiteterna.

Överlevnadsstatistik

Prognos för prostatacancer med benmetastaser, inre organ och lymfkörtlar är ogynnsamt på grund av nedsatt funktion hos de drabbade organen och den toxiska effekten av själva neoplasmen. Femårsöverlevnad hos patienter med tredje etappen av cancer observeras hos 50-55% av fallen. Carcinom i 4: e etappen med metastaser till benet kännetecknas av extremt låg förväntad livslängd. En femårig överlevnad på mer än 30% har inte dokumenterats i någon av studierna. Metastaser i benet förkortar vanligtvis livslängden till 1-3 år.

Livslängden hos cancerpatienter är mer än 5 år hos 72-76% av befolkningen.

Mycket mer uppmuntrande är resultaten av befolkningsstudier, inklusive alla patienter med prostatacancer (både med metastaser till ben och andra vävnader, och utan):

 • Livslängden enligt paneuropeiska studier är mer än 5 år i 76% av sådana personer.
 • I den europeiska östern och enligt St. Petersburgs cancerregister ses en livslängd på fem år hos 72% av patienterna.

All-Russian statistik kan inte skryta med en sådan hög andel av överlevande för 5 års patienter. Enligt det all-ryska registret överstiger endast 32,2% av patienterna med prostatacancer vid något överlevnadsstadium femårsgränsen. Men dessa siffror är inte sanna. Orsaken till sådana avvikelser med världsdata är att siffrorna i Ryssland inte återspeglar överlevnadshastigheten, men andelen patienter med prostatacancer som observeras i dispensarier i 5 eller flera år.

Enligt många uppgifter växer livslängden hos personer med prostatacancer varje år, vilket underlättas av framsteg vid diagnos och behandling av denna sjukdom. Tendensen att öka livslängden observeras hos både unga och äldre patienter.

Möjligheter för cytostatikabehandling

Eftersom prostatacancer är en hormonberoende tumör, används i de flesta fall tillsammans med radikala metoder hormonell eller kirurgisk kastrering för att behandla den. Men i ungefär 1/3 av fallen står läkare inför tumörresistens mot hormonbehandling, vilket leder till utvecklingen av dess generaliserade former som kan producera omfattande metastaser. I detta avseende är kemoterapi för prostatacancer med metastaser i benet och andra vävnader det enda sättet att bekämpa tumörens utbredning.

Kemoterapi för prostatacancer med metastaser utförs av kurser. Följande droger används:

 1. Docetaxel.
 2. Karbazitaksel.
 3. Taxan.
 4. Paklitaxel.
 5. Mitoxantron.
 6. Estramustin.

Eftersom dessa läkemedel påverkar snabbt delande celler, oavsett om de är tumör eller ej, har kemoterapi signifikanta biverkningar. Hår, blod, alla slimhinnor och huden lider. Resultaten av kemoterapi är ganska blygsamma. Detta beror på det faktum att prostatacancerceller delar på nästan samma takt som friska och giftiga läkemedel verkar på cancer faktiskt inte mer intensivt än andra att snabbt uppdatera kroppens vävnader.

Med metastaser är det enda sättet att bekämpa cancer kemoterapi.

Praktiskt taget förbättrar endast kemoterapi med docetaxel och cabazitaxel den totala livslängden hos patienter med prostatacancer, enligt internationella studier. I en klinisk studie av effekten av kemoterapi, docetaxel, utförd hos 1000 patienter, var andelen patienter med en livslängd på 1-3 år 18,6. Samtidigt överlevde endast 13,5% av dem som fick kemoterapi med Mitoxantron denna gång. I en annan studie ökade Cabazitaxel överlevnad med 30% jämfört med Mitoxantron.

Istället för att avsluta

Sålunda är kemoterapi som en behandling för prostatacancer med metastaser till ben eller inre organ närvarande palliativ metod kapabel endast kortfattat förlänga livet hos patienter med metastaserande prostatacancer. Beräknar livslängden medan du gör detta under en kort period - 1-3 år.

Förlängning av konditionstiden för 5 år eller mer är endast möjlig för en liten procentandel av metastatisk prostatacancer. Den senaste utvecklingen på detta område ger dock hopp om en mer positiv framtid.

För närvarande har vetenskapliga framsteg vid behandling av metastatisk prostatacancer lett till utvecklingen av nya läkemedel som fortfarande testas. Bland dem:

 • Ipilimumab.
 • Denosumab.
 • Kabozantinib
 • Orteronel et al.

Vissa framsteg har gjorts inom immunterapiområdet. Ett exempel på sådana insatser är vaccinet egna dendritiska celler från patienter Sipuleytsel-T, som har godkänts av ledningen kontroll över amerikanska Food and Drug Administration under 2010. Vaccinet, enligt sina kliniska prövningar, ökar livslängden med 22-23% jämfört med placebo. Epigenetichesih utveckling, immun och molekylära mekanismer av effekter på tumörceller kan öppna upp fler möjligheter läkare som behandlar cancer, än den vanliga kemoterapi med cytostatika.

Livslängden hos patienten med metastaser i benen

Experter har fastställt att benvävnad är en av de mest känsliga strukturerna i människokroppen för cancerframkallande. Oftast - det här är sekundärskada, metastasering. Det är svårt att bedöma livslängden med metastaser i benen - det är nödvändigt att ta hänsyn till ett antal samtidiga faktorer, exempelvis åldern för onkologisk sjukdom, det totala antalet sekundära cancerplatser. Dock är prognosen oftast ogynnsam.

Orsakerna till utseende av metastaser

Praktiskt taget med varje malign neoplasm flyttar cancerceller i benstrukturer. Anledningen till denna process är deras ganska goda blodtillförsel. Dock är inte alla ben mottagliga för bildandet av cancerfoci lika. Oftast gäller detta bara för den största av dem. När allt desto större ben blir, desto mer näringsämnen kommer det till kärlbädden.

En cancercell från en primärtumör kan bara komma ut om den har uppnått sin mognad och börjar frigöra metastaser - det här är 3c-4-stadiet i oncoprocessen. Mot denna bakgrund är människokroppen redan så underminerad att försvarceller inte längre kan hantera den patologiska processen.

Förkortar patientens livslängd avsevärt och bristen på adekvat komplex antitumörbehandling. Om det finns många metastaser i benstrukturer, är bara en av metoderna - kemoterapi, strålterapi inte tillräcklig - de bör agera i ett komplex.

Symtom på metastaser och livslängd med dem

Förutom de viktigaste kliniska manifestationerna är även smärtsamma impulser, som ökar i intensitet och varaktighet, begränsad rörlighet i kroppsområdet som påverkas av cancerfokus och andra symtom som indikerar bildandet av sekundära tumörprocesser, också närvarande hos cancerpatienter.

Patogenesen av benmetastaser och prognosen för förväntad livslängd kan skilja sig väsentligt - det beror direkt på lokaliseringen av den maligna neoplasmen, dess struktur samt den onkologiska processen:

 • Vid diagnosering av njurscellerna kan metastasering i benet uppvisa smärtsamma impulser i det område där tumören som påverkas av tumören projiceras. Om den patologiska processen ledde till fraktur och komprimering av ryggmärgen, förkortas personens livsstil avsevärt.
 • Tapet av lungcancerstrukturer är ofta komplicerat med benmetastaser, speciellt i bröstkorgets bröstkorg, liksom ribbor, skallen och bäckenelementen. Den speciella faran ligger i det faktum att den primära symptomatologin oftast saknas, och smärtsamma impulser uppstår även med gigantiska dimensioner av foci. Karakteristisk för denna form av cancer är tillståndet av hyperkalcemi, åtföljd av uttalad muntorrhet, illamående, kräkningar, polyuri.
 • Kräftliga lesioner i bröstvävnaden ger ofta komplikationer i form av metastaser till olika benområden - från ryggraden till skallen och underbenen. Att leva med ett sådant tillstånd kan en person fortfarande flera månader, mindre ofta år men livskvaliteten minskas betydligt - en person är orolig för konstanta smärtor, svår svaghet, aptitlöshet, signifikant viktminskning.
 • I den mänskliga delen av mänskligheten är en av de vanligaste varianterna av cancer den maligna neoplasmen i prostata vävnaderna. Förutom svårigheter att tömma blåsan och sexuell dysfunktion, kommer det att finnas metastaser i bäckenbenet och lumbosakralområdet i ryggraden. Detta åtföljs av ett intensivt smärtsyndrom.

För att sammanställa en komplett bild av vad som händer i kroppen hos en cancerpatient rekommenderas en specialist att utföra en uppsättning diagnostiska förfaranden. Endast efter att ha fått fullständig information är det möjligt att göra en prognos i varje enskilt fall.

Lokalisering av metastaser och överlevnad

På många sätt guidas experter med att göra förutsägelser - hur många lever med metastaser, i detta eller det onkologiska för deras lokalisering i benstrukturer.

Vid diagnosering av metastaser i ryggradens konstruktion är risken för att bilda ett kompressionssyndrom - en patologisk fraktur i ryggradsbågarna med efterföljande nervfibrer överföring stor. Mot denna bakgrund finns det olika pareser och förlamning. En person förlorar möjligheten till självrörelse och självbetjäning. Generellt skapas en gynnsam bakgrund för bildandet av andra somatiska patologier, vilket leder till ett dödligt utfall.

Metastaser i bäckenbenet och höftlederna - en frekvent komplikation av prostata och äggstockscancer, samt sköldkörtelstrukturer och lever, lungor. Om antalet sekundära foci är stora, är strukturen hos benvävnad signifikant försämrad och igen ses risken för patologiska frakturer och immobilisering av onkologiska, vilket minskar en persons liv.

Lämnen upptar den tredje linjen i rangordningen av zonerna, där cancerceller ofta rör sig från huvudfokus. Axelområdena påverkas av maligna celler från sköldkörteln eller bröstkörteln, lungstrukturer, tarmslingor. Dessutom kan sådana metastaser ge melanom, paragangliom. Foci i ulnar och radiella ben bildas av samma skäl.

Tibialben är mottagligt för attacker av cancerceller från det primära fokuset i lungorna, medan peroneal från tumören i tjocktarmen eller prostata och foten - för bröstcancer.

Särskilt ogynnsam prognos för detektering av sekundära cancerprocesser i kranens strukturer - inte bara bågen och basen utan även ansiktsgränsen kan påverkas. Ofta kan en situation uppstå att den första diagnostiseras exakt metastas och endast då den primära cancerfokusen. Negativa neurologiska symptom påverkar livskvaliteten hos en onkologisk patient avsevärt och förkortar hennes liv också.

Taktik av metastatisk behandling och förväntad livslängd

Diagnos av sekundär tumör i benstrukturerna - vid denna tidpunkt är inte en dom alls. Det viktigaste i denna situation är att genomgå en omfattande behandling som kan undertrycka inte bara den aktiva tillväxten av den primära lokaliseringen av cancer, utan också fördelningen av metastaser till den.

De huvudsakliga områdena av terapeutisk taktik som utökar det onkologiska livet:

 • Användningen av biofosfonater hjälper till att bromsa de patologiska processerna i benen. Denna undergrupp av läkemedel minskar inte bara smärtimpulser optimalt, men minskar också risken för frakturer, och reglerar också mineralmetabolism. Som regel administreras de parenteralt.
 • Strålningsterapi bidrar till förstörelsen av cancerceller. Det totala antalet förfaranden bestäms av en specialist individuellt, men deras genomsnittliga antal är minst 10 gånger. Prognosen är gynnsam, om återkommande sekundära foci inte uppstår.
 • Kemisk och hormonbehandling riktar sig också till att förstöra tumörceller, undertrycka tillväxt och reproduktion. Mot bakgrund av användningen av specifika läkemedel finns det många biverkningar, men varaktigheten av det aktiva livet förlängs.

Andra metoder för att undertrycka metastas används:

 • Excision av fokus - singel eller flera, genom kirurgisk ingrepp;
 • immunterapi - användningen av speciella vitaminkomplex som hjälper till att minska tumörprocessen, bibehåller kroppskreftens skyddskrafter på optimal nivå, vilket i sista hand förlänger livslängden.
 • radiofarmaka-terapi - införandet av en speciell lösning som kan förstöra cancerceller.

Val av optimal komplex av medicinska procedurer utförs av specialister individuellt - baserad på den diagnostiserade området benmetastaser, deras totala antal, åldersgruppen med cancer, det ursprungliga tillståndet i organismen, samt mottaglighet för behandling.

Vissa människor föredrar att referera till traditionella medicin recept. Naturligtvis kan de lindra några av de negativa symptomen och förlänga en persons liv, men de ger inte en fullständig garanti för helande. Var och en av de valda recepten rekommenderas att avtalas med den behandlande läkaren i förväg.

Metastaser i benlivstiden

Metastaser i ben: livslängd

Benvävnad innehåller två typer av ämnen: organiskt (kollagen, albuminer och proteiner) och 65% oorganiska (hydroxiapatitmineraler). Denna kroppsstruktur har förmågan att regenerera på grund av aktiviteten hos två typer av celler:

 1. Osteoklaster är de strukturella elementen i ben som förstör vävnaden.
 2. Osteoblaster bygger celler som reparerar skadat ben.

Kompletterande ersättning av benstrukturen i genomsnitt sker en gång vart tionde år.

Det endokrina systemet är ansvarigt för reglering av dessa processer i kroppen.

Var försiktig

Den verkliga orsaken till cancer tumörer är parasiter som bor i människor!

Som det visade sig är det de många parasiterna som lever i människokroppen som ansvarar för nästan alla mänskliga dödliga sjukdomar, inklusive bildandet av cancer tumörer.

Parasiter kan leva i lungor, hjärta, lever, mage, hjärna och till och med mänskligt blod exakt på grund av dem börjar aktiv förstörelse av kroppsvävnader och bildandet av främmande celler.

Vill bara varna, att du inte behöver springa till apoteket och köpa dyra droger, vilket enligt apotekare kommer att etsa ut alla parasiter. De flesta droger är extremt ineffektiva, dessutom orsakar de enorma skador på kroppen.

Örtmaskar, i första hand förgifter du dig själv!

Hur man erövrar infektionen och inte skadar dig själv? Den viktigaste onco-parasitologen i landet i en ny intervju berättade om en effektiv hemmetod för avlägsnande av parasiter. Läs intervjun >>>

Metastaser i benen, livslängd vid vilken det minskar betydligt, är ganska vanligt och den allvarligaste komplikationen av cancer.

Tumörer som oftast bildar metastaser i benen

Majoriteten av onkologiska sjukdomar i senare skeden bildar metastaser i benstrukturer. Men det finns sådana cancerformer, för vilka en specifik manifestation är ett sekundärt fokus i benet. Dessa inkluderar lesioner som cancer i bröst-, prostata-, sköldkörtel-, njure- och lungcancer.

Metastaser i ben: Arter och egenskaper

Metastaser i ben - överlevnad patienter beror till stor del på typen av metastatisk skada:

 1. Osteolytisk typ, som kännetecknas av en övervägande lesion av osteoklastiska element, som åtföljs av benförtunning och som ett resultat av frekventa patologiska frakturer.
 2. Osteoblastisk typ av metastaser, där förekomsten av proliferativa processer observeras. Som en följd av detta avsätts en överdriven mängd hydroxiapatiter i det drabbade benet, som kliniskt manifesteras av proliferationen av patologisk vävnad och bildandet av benutsprutning.

Manifestationer av benmetastaser

Metastaser i benen - de viktigaste symptomen hos sådana skador innefattar:

 1. För de flesta cancerformer i benet är ett typiskt symptom en attack av intensiv smärta. Uppkomsten av smärtsyndrom förklaras av komprimeringen av nervändamål med muterade vävnader, ökat intraosöst tryck och toxiska effekter av tumören.
 2. Kroniska frakturer i övre och nedre extremiteter, vilket indikerar osteolytisk typ av metastaser.
 3. Hypercalcemia är en atypisk ökning av kalciumjoner i blodcirkulationen. Ett sådant tillstånd uppenbarar sig i form av: generell sjukdom, muskelsvaghet, depressiva tillstånd, kroppsförgiftning, sänkning av artärtrycket och störning av hjärt-kärlsystemet.

Diagnos av metastatisk benskada

Cancers av benvävnad diagnostiseras på basis av subjektiva data (patientklagomål) och objektiva forskningsmetoder.

Jag är engagerad i parasiternas inflytande i cancersjukdomar i många år. Jag kan med säkerhet säga att onkologi är en följd av parasitisk infektion. Parasiter slukar dig bokstavligen från insidan, förgiftar kroppen. De multiplicerar och defekerar i människokroppen medan de äter mänskligt kött.

Det största misstaget är åtstramning! Ju tidigare du börjar ta bort parasiter, desto bättre. Om vi ​​pratar om droger är allt problematiskt. Hittills finns det bara ett verkligt effektivt antiparasitiskt komplex, det här är Helmilein. Det förstör och sveper ut alla kroppens kända parasiter - från hjärnan och hjärtat till lever och tarmar. Detta är inte möjligt för någon av de befintliga drogerna idag.

Inom ramen för det federala programmet, vid ansökan upp till (inklusive), kan varje invånare i Ryska federationen och CIS beställa Helmilein till ett reducerat pris - 1 rubel.

Den vanligaste diagnostiska metoden för undersökning är en röntgenstråle, där förekomst och lokalisering av malign neoplasm bestäms.

Digital behandling av resultaten av röntgenforskning gör det möjligt att noggrant studera gränserna och förekomsten av patologins sekundära fokus.

Genom att bestråla det drabbade området med radiologiska vågor i det elektromagnetiska fältets verkningszon, klargör läkaren strukturen och storheten i metastatiska processen.

 • Biokemiskt blodprov:

Nyckelindikatorn är nivån av kalciumjoner.

Biopsin tillåter att fastställa den slutliga diagnosen och vävnaden som hör till tumören, eftersom benmetastasen under utveckling fortsätter att bevara den histologiska likheten med den primära onkologiska processen. Staketet av ett litet område av patologisk vävnad utförs under lokalbedövning. Senare överförs det biologiska materialet till laboratoriet där histologisk och cytologisk undersökning utförs.

Metastaser i ben: behandling

Metastaser i benen innebär flera behandlingsalternativ:

 1. Användningen av kemoterapi. Sådan antitumörbehandling innefattar användningen av cytostatika som hjälper till att stabilisera processen, och i vissa kliniska fall reducerar även volymen av drabbade vävnader.
 2. Strålbehandling. Bestrålning av zonen av onkologisk tillväxt med högaktiv röntgenstrålning medför cancercellernas död. Så, till exempel, med ett enda metastatiskt fokus i ryggmärgen, är det möjligt för många patienter att uppnå en stabil remission. Radiologisk behandling eftersträvar också ett smärtstillande mål som avsevärt förbättrar livskvaliteten hos cancerpatienten, om tumören är mycket smärtsam.
 3. Medicinsk terapi av sekundärfokus av cancerprocessen, som är baserad på att ta bisfosfonater (BF). Dessa läkemedel minskar intensiteten i smärtssyndromet och bidrar till återställandet av benstrukturer.

Metastaser i benen: prognos och överlevnad

Prognosen för metastatiska lesioner av benvävnader är generellt ogynnsam, eftersom en sådan process indikerar ett sent stadium av primär cancer. I detta avseende är behandlingar i allmänhet palliativa, vilket inkluderar symptomatisk behandling. Indikatorn för canceröverlevnad hos sådana cancerpatienter beror direkt på prognosen för den primära cancertumören.

Det är viktigt att veta:

Metastasering av cancer tumörer i benen: finns det en chans och vad är prognosen?

Metastaser i benen är den allvarligaste komplikationen av cancer. Vanligtvis pekar utvecklingen av patologi på den sista fjärde etappen av cancer.

I de fall sjukdomen är igång, och metastaser har redan avgjort djupt i benen är livslängden försumbar och är bara några månader.

Metastaser kännetecknas av bottenvävnadens nederlag av cancerceller. Patologiska celler går in i benen genom blodtillförseln eller lymfflödet.

Eftersom benvävnadens roll i kroppen är stor (muskel-skelettfunktion, uppsamling av mineraler osv.), Påverkar skadan dess livskvalitet för cancerpatienten.

Den vanligaste förekomsten av metastaser i benen sker under den primära utvecklingen av följande cancerformer:

 • bröstcancer;
 • prostatakörteln;
 • lungor;
 • sköldkörteln;
 • njure.

Även om benmetastaser kan förekomma och cancer påverkas av andra organ. De flesta patologier utvecklas i revbenen, ryggraden, skallen samt lårbenen, humerus och bäckenben.

Utveckling och tillväxt av benmetastaser

Utseendet på benmetastaser är förknippat med den särdrag hos människokroppen - konstant benbildning. Denna process beror på två typer av celler:

 • osteoklaster (ansvarig för destruktion och absorption av benceller);
 • osteoblaster (ansvarig för utvecklingen av ny benvävnad).

När en person är frisk, ungefär vart 10 år, uppstår en fullständig förnyelse av benvävnad.

När benen skadas med cancerceller störs verkningsmekanismen hos osteoklaster och osteoblaster.

Beroende på vilken typ av lesion av benceller det finns metastaser av två typer:

 1. vid osteolytisk typ Cancerceller påverkar osteoklaster, så det finns en uttunning av benvävnaden, som åtföljs av frekventa frakturer vid den minsta belastningen.
 2. Osteoblastisk typ kännetecknas av osteoblastskador. I detta avseende noteras en onaturlig ökning av benvävnad, utseendet av tillväxt och andra neoplasmer. Oftast lider patienter av en blandad typ, när benförtunning och utseendet på bentumörer uppträder samtidigt.

Symtomatiska och karakteristiska tecken

Ibland är utseendet av metastaser i benet asymptomatiskt, men i de flesta fall är patologin åtföljd av svår smärta, som ständigt ökar.

Utseendet av smärta förklaras av det faktum att mängden muterad vävnad ständigt växer, och därför pressas nervändarna.

Det intraosösa trycket ökar också. Nästan alltid, patologi åtföljs av en kränkning av kroppens motorfunktion.

De viktigaste symptomen på benmetastaser är:

 1. Frekventa patologiska frakturer. Ben bryts med den minsta belastningen på grund av att de är kraftigt uttömda.
 2. Lokala förändringar, som uppenbaras av svullnad eller bildandet av en eller flera täta fläckar vid skadan.
 3. hyperkalcemi - alltför stora mängder kalcium i blodet Ett livshotande fenomen, eftersom det påverkar hjärtritmen, kan orsaka njursvikt eller annan dödlig sjukdom.
 4. Kompression syndrom manifesteras genom att klämma på ryggmärgen eller nervrötterna, liksom skador på nervsystemet. Det leder till nedsatt motorfunktion, ibland - för förlamning.
 5. Manifestation av en organismförgiftning. Indikation av förgiftningssyndrom kan vara apati, depression, slöhet, kronisk trötthet, svaghet, illamående, aptitförlust och så vidare.

Diagnostiska tekniker

För diagnos används olika metoder för forskning:

 1. radiografi. Avser den enklaste och mest tillgängliga diagnostiska metoden. Den största nackdelen med att använda röntgenstrålar är att med hjälp av det är det omöjligt att upptäcka patologi på ett tidigt stadium.
 2. Beräknad tomografi. Tack vare den digitala behandlingen av röntgendata får läkaren information om omfattningen och gränserna för benskador.
 3. Magnetic resonance imaging. Bestrålning med radiologiska vågor bidrar till att bestämma omfattningen av lesionsmetastaser av benvävnad. Gör det möjligt för dig att se hela bilden av sjukdomen.
 4. scintigrafi. Metoden är baserad på bestämning av ackumulering av en särskild radioaktiv isotop med cancerceller. Med tillämpningen av tekniken kan du noggrant bestämma placeringen av metastaser.
 5. Biokemiskt blodprov. Studien bestämmer alltför högt kalciuminnehåll i blodet.
 6. biopsi. Metoden gör det möjligt att noggrant diagnostisera, som ett resultat av studien bestämmer tillhörigheten av benvävnad till en viss typ. Material för biopsi tas under lokalbedövning och skickas omedelbart till en cytologisk och histologisk studie.

Valet av metod för diagnos kan bero på arten av sjukdomen (patientklagomål) och klinisk medicinsk utrustning.

Mål och terapimetoder

Trots att prognosen för metastaser i benen i de flesta fall är ogynnsam, kan du inte hänga ditt huvud och vägra behandling.

Behandlingen i de tidiga stadierna underlättar väsentligt patientens liv, och ökar också sin chans att leva. Om metastaser tränger in i benet bör behandlingen påbörjas omedelbart.

Huvuduppgifterna vid behandling av metastaser:

 • minskad smärta
 • förstörelse av cancerceller och obstruktion till deras reproduktion
 • bli av med berusning
 • behandling av medmorbiditeter (t.ex. frakturer).

Det är nödvändigt att behandla den primära cancerous tumören. oavsett plats.

Metoder för behandling

För att bota metastaser i ben applicera följande tekniker:

 1. kemoterapi. Användningen av cytostatika stoppar i de flesta fall utveckling av patologi. Reduktion av tumörvävnad är mindre vanligt. Den största nackdelen med kemoterapi är närvaron av ett stort antal biverkningar.
 2. Strålbehandling. Tekniken riktar sig till förstöring av cancerceller genom röntgenbestrålning. Vid enstaka patologi-bildning har behandling av strålterapi höga resultat. Med flera skador kan det finnas en långvarig remission.
 3. Medicinsterapi. Med metastaser av cancer, läggs i benet, används fosfosfonater. Dessa läkemedel hjälper till att återställa benvävnad.

Ofta rekommenderar läkaren att det är högsta effektivitet att kombinera användningen av läkemedel med kemoterapi eller strålbehandling. Dessutom föreskrivs patienten läkemedel, vars syfte är att minska smärta och immunostimulerande medel för att öka kroppens försvar.

Men det finns ingen anledning att tillgripa behandling med folkmedicin, eftersom sådana åtgärder kan förvärras av ännu större komplikationer. Det är nödvändigt att agera enligt en onkologs rekommendationer och råd.

Prognos och livslängd

I de flesta fall, när man diagnostiserar metastaser, är förutsägelserna ogynnsamma. Förekomsten av patologi indikerar cancer i det fjärde steget.

Livslängden hos sådana patienter varierar från tre månader till ett år, i sällsynta fall lyckas patienten att leva två år.

Livslängden för metastaser i benvävnad påverkas av:

 • behandling av primär onkologi
 • utvecklingsstadiet
 • särdrag av perkolering.

Ju tidigare en patologi upptäcks, desto större livskänslor, så tidig diagnos och korrekt ordinerad behandling spelar en nyckelroll i denna fråga.

För att förhindra

Huvudpunkten i förebyggandet av utseende av metastaser i benen är diagnosen av den primära tumören i de tidiga stadierna. Detta möjliggör snabb behandling och stoppa processen för reproduktion av cancerceller och deras nederlag av andra organ.

En viktig roll spelas också av korrekt behandling som syftar till att förstöra patologiska celler och öka kroppens motståndskraft mot sjukdomar.

För att minska risken för att utveckla patologi måste du följa läkarens rekommendationer om kost, fysisk aktivitet, medicinering och så vidare.

Metastaser i benen är en allvarlig komplikation av onkologi, vilket åtföljs av obehagliga symptom. Med utvecklingen av patologi är livsprognoserna små.

Men om patienten i rätt tid diagnostiserar komplikationen och börjar behandlas, kommer patientens livslängd och livskvalitet att ökas.

Metastaser i benen. livslängden

Metastaser i benen är en obehaglig och livshotande situation, men det här är inte den slutliga domen.

Med tidig upptäckt av metastaser ökar patientens chanser att upprätthålla livet och möjligheten till full funktion.

Cancermetastaser i benet är komplikationer av cancer. Vid diagnos har patologi det sista steget. Om sjukdomen är i försummad form, när metastaser är djupa i benen, varierar patientens livslängd från flera månader till ett år.

Experter säger att i de flesta fall bildas benskelettmetastaser som ett resultat av cancerframkallningar i matsmältningssystemet, livmoderhalsen, äggstockarna och mjuka vävnader.

Metastaseringsprocessen är penetration av cancerceller och uppnåendet av organ och vävnader, inklusive ben, genom blodtillförseln (lymfkärl).

Symtom på metastaser i benen

Vid de första stadierna utvecklas sekundära bentumörer utan uppenbara tecken. Men över tiden uppträder följande symptom:

 • hyperkalcemi;
 • benägenhet för patologiska frakturer;
 • spinal kompression.

Hypercalcemia är en farlig komplikation, som finns hos cirka 40% av patienterna med benmetastaser. Detta tillstånd kan uppstå på grund av ökad aktivitet av osteoklaster, vilket ökar nivån av kalcium i blodet och därmed orsakar en onormal ökning av excretionsnervärdena.

Förutom hypercalcemia kan hyperkalciuri utvecklas, och en omvänd absorption av vätska och natrium, vilket leder till polyuri, uppträder.

På grund av sådana förändringar har patienten en störning i aktiviteten hos många organ och system:

 • Nervsystemet Vid neuro-systemisk aktivitet noteras tecken i form av hämning och psykisk störning samt förvirring i sinnet.
 • Cardiovascular. Förekomsten av arytmier och lågt blodtryck, en minskning av hjärtfrekvensen och en ökad risk för hjärtstillestånd.
 • Matsmältningssystemet. Illamående, kräkningar, tarmobstruktion, aptitlöshet observeras.

Vid benmetastas och destruktion av den större halvan av det kortikala skiktet bildas patologiska frakturer. De finns vanligtvis i ryggraden och lårbenets benvävnad. Bråk kan förekomma även i svagt traumatiserade situationer, till exempel med en besvärlig sväng eller en svag inverkan.

I de flesta fall bildas sådana frakturer utan uppenbart tydlig orsak. I patologisk benbrottsfragment är förskjutna, vilket resulterar i störning av funktionella lem (om frakturen lokaliseringen på en lång rörformig ben) och neurologiska störningar (om lokalisering i ryggradsstrukturen). Allt detta påverkar patientens livskvalitet väsentligt.

När klämma tumören observeras sådana symptom: tagande smärta, svaghet i musklerna, känselstörningar, dysfunktion i organ i bäcken lokalisering, förlamning (i de senare stadierna).

Om metastaser trängde in i ryggradsvävnaderna, uppvisar patienter ibland ryggradskompression. Ett liknande fenomen observeras med metastaser i bröstkotorna. Kompression-inducerade störningar kan utvecklas snabbt (om benet eller dess fragment är klemt) eller gradvis (med metastasering).

Tecken på kompression uppträder plötsligt. Om denna symtomatologi hittas vid det första utvecklingsstadiet är reversibilitet möjlig (i de flesta fall delvis). Om du inte agerar med kompression blir förlamningen irreversibel.

diagnostik

Olika metoder för forskning används för diagnos:

 • Radiografi är den enklaste och mest tillgängliga diagnostiska metoden. Den största nackdelen med att använda röntgenstrålar är omöjligheten att detektera patologi i det första steget.
 • Datortomografi är en metod där en specialist får information om omfattningen och gränserna för benskador genom digital behandling.
 • Magnetic resonance imaging är bestrålning med hjälp av radiologiska vågor, där volymen av benvävnadsskada bestäms av metastaser.
 • Scintigrafi är en studie som gör det möjligt att fastställa lokalisering av metastaser.
 • En biopsi med efterföljande histologisk undersökning är en metod, varigenom det är möjligt att bestämma huruvida benvävnad tillhör en viss typ. Tack vare denna studie görs en noggrann diagnos.

Behandling av metastaser i benen

Om behandling av metastaser görs i tid, bildas maligna foci mindre ofta vilket ökar patientens överlevnadshastighet.

Dessutom skelettkomplikationer, manifest smärta, patologiska frakturer, ryggmärgskompression, och hyperkalcemi, är mindre vanliga, och patientens liv blir mycket enklare, vilket är en viktig prestation.

Systemisk läkemedelsterapi innefattar antitumörbehandling (användning av immunterapi och hormonbehandling) och underhållsbehandling (användning av bisfosfonater och analgetika). Dessutom är lokal behandling med strålterapi, kirurgi, radiofrekvensablation och cementplast möjlig.

Taktiken för behandling av patienter med benmetastaser bestäms individuellt. Valet beror på sjukdomsförloppet, patientens ålder och lokalisering av metastaser.

Behandling med bisfosfonatberedningar

Bisfosfonater är mediciner som förhindrar förlust av benvävnad. De utses för att undertrycka osteoklastaktivitet och förhindra benförstöring.

På platsen för sekundär malignitet absorberar osteoklastceller bisfosfonater, vilket stoppar eller saktar aktiviteten hos maligna celler. Bifosfonater hindrar också syntesen av osteoklaster.

Bisfosfonater är indelade i två grupper. Den första gruppen innehåller en basisk kväveförening, och är mest effektiv med avseende på metastatiska tumörer (läkemedel: Ibandrotan, Alendronatstudier, Pamidronat). Den andra gruppen innehåller inte kväve och har mindre terapeutisk effekt (läkemedel: Clodronate, Tidronate).

Prognos och livslängd

Experter bestämmer förekomsten av metastaser i bensystemet hos patienter med cancer tumörer enligt följande:

 1. Med lungans onkologi uppträder metastasering i 30-40% av fallen, överlevnadshastigheten är ungefär ett halvt år.
 2. Med bröstkorg är metastaser bildade i 60-70% av fallen, överlevnad efter metastatisk detektion är från en och en halv till två år;
 3. Med prostata onkologi varierar förekomsten av metastasering mellan 50-70% av fallen och överlevnaden är ungefär tre år.
 4. Med njurarnas onkologi är förekomsten av metastaser 20-25%, överlevnaden är ungefär ett år;
 5. Med sköldkörtelns onkologi i 60-70% av fallen är överlevnadens meridian fyra år;
 6. Med melanom är bildandet av metastaser 15-45%, överlevnadshastigheten är högst sex månader.

förebyggande

Huvuddelen i förebyggandet av denna sjukdom är den tidiga diagnosen av den primära neoplasmen. Detta gör att du kan börja behandlingen i tid och stoppa processen med reproduktion av maligna celler och nederlaget för andra system och organ.

En viktig roll spelas av det korrekta valet av behandling, som syftar till att förstöra cancerfokus och öka kroppens motståndskraft mot sjukdomar.

För att minska risken för att utveckla metastaser i benen, bör alla rekommendationer från läkaren angående fysisk aktivitet, kost, medicinering etc. observeras strikt.

Metastaser i benen utgör en allvarlig komplikation av onkologi, åtföljd av obehagliga symptom. Med snabb diagnos ökar patientens kvalitet och livslängd.

Relaterade inlägg

Vad är oncomarkers? Deras sorter

Vad är metastasering i cancer?

Blodtest för cancer

Källor: http://orake.info/metastazy-v-kostyax-prodolzhitelnost-zhizni/, http://osteocure.ru/bolezni/opuholi/metastazy-v-kostyah.html, http://wmedik.ru/zabolevaniya /onkologiya/metastazy-v-kostyax-prodolzhitelnost-zhizni.html

Rita slutsatser

Slutligen vill vi lägga till: väldigt få människor vet att enligt de officiella uppgifterna om internationella medicinska strukturer är den främsta orsaken till cancer parasiter som lever i människokroppen.

Vi genomförde en undersökning, studerade en massa material och viktigast kontrollerade i praktiken effekten av parasiter på cancer.

Som det visade sig, 98% av patienterna som lider av onkologi är infekterade med parasiter.

Och det är inte alla kända bandhelminter, men mikroorganismer och bakterier som leder till neoplasmer, sprider sig i blodomloppet genom kroppen.

Vill bara varna dig för att du inte behöver springa till apoteket och köpa dyra droger, vilket enligt apotekare kommer att radera alla parasiter. De flesta droger är extremt ineffektiva, dessutom orsakar de enorma skador på kroppen.

Vad ska jag göra? Till att börja med rekommenderar vi att du läser artikeln med landets främsta onco-parasitolog. Denna artikel beskriver en metod genom vilken du kan rengöra din kropp av parasiter för endast 1 rubel, utan skada på kroppen. Läs artikeln >>>