Huvud
Behandling

Vad är livslängden om du har prostatacancer med benmetastaser

Under de senaste åren har antalet personer med cancer ökat betydligt. Sjukdomen påverkar personer oavsett ålder, kön eller andra egenskaper. Bland alla registrerade fall i CIS-länderna är prostatacancer den fjärde. Det påverkar oftare företrädare för det starkare könet vid 60 års ålder, men nyligen har sjukdomen väsentligt "föryngrats".

På grund av det faktum att den onkologiska processen i prostata kännetecknas av långsam utveckling, är det möjligt att identifiera problemet i de tidiga stadierna. Tidig diagnos kombinerad med snabb behandling ger i regel ett bra resultat och leder till fullständig återhämtning av patienten.

För att förhindra utvecklingen av sjukdomen och för att undvika negativa konsekvenser är det tillräckligt att ta en ansvarsfull inställning till den årliga rutinundersökningen med proktologen.

Klinisk bild av sena stadier av prostatacancer

Att ignorera prokologins årliga samråd leder ofta till att cancer tumören maximerar och påverkar inte bara prostatakörteln utan även vitala organ samt ben.

Symtom som karakteriserar prostatacancer i 4: e graden är:

 • kraftig viktminskning och kroppsutmattning
 • obehag och smärta i bäckenet;
 • svullnad i könsorganen och låren;
 • smärtsam urinering
 • olika störningar vid tömning av blåsan.

Graden av symptomatologi beror på tumörprocessens komplexitet och kan öka när de kliniska manifestationerna ignoreras.

I fall där metastaser har påverkat ben, njurar eller lungor, andfåddhet, akut njursvikt samt smärta i benet och dess patologiska frakturer kan gå med i huvudsymptomen.

Funktioner av prostatacancerdiagnos

Identifiera sjukdomen i ett tidigt skede kan urolog genom digital rektal undersökning, som ska utföras minst en gång per år. I detta specialist kan detektera förändringar i strukturen och storleken såväl som närvaro eller frånvaro av noduler i prostata.

Prostatacancerbehandling

För att prognosen ska vara positiv bör flera läkare hantera behandling av avancerade stadier av sjukdomen. Det är obligatoriskt att ett sådant team ska innefatta en erfaren onkolog, en kirurg, en specialist inom strålbehandling och kemoterapi. Endast ett integrerat sätt att lösa problemet kan ge patienten chansen till ett hälsosamt långt liv.

Beroende på graden av utveckling av tumören och skelettets skador och andra inre organ kan en av följande behandlingsmetoder användas.

Inverkan på livets prognos har inte bara scenen av malign neoplasma och terapimetoden, men också patientens individuella egenskaper. Sålunda är risken för återhämtning signifikant minskad hos patienter med kronisk comorbiditet, eller de vars kropp är utarmad på fel sätt.

För att öka risken för återhämtning av varje patient under behandlingen är det viktigt att systematiskt övervaka cancerens dynamik. För detta ska patienten genomgå radioisotopskanning av benen och ta blodprov för att övervaka PSA-poängen.

Metastaser med onkologi av prostata

Nederlaget för metastaser av benvävnad beror oftast på utvecklingen av en onkologisk tumör i prostatakörteln. Däremot påverkar sjukdomsbenen redan i de sena utvecklingsstadierna, efter det att metastaser uppträder i de små organens viktiga organ.

I de flesta fall ersätter metastaser de friska cellerna i lårbenet och höftbenet samt ländryggen. Den kliniska bilden av spridningen av sjukdomen kännetecknas av akut smärta i rörelse och i vila, förändringar i kroppshållning och gång hos patienten. Om metastaser är starkt slog ben, kan patienten uppstå höftfraktur eller andra störningar av skelett- integritet.

Kompression av ryggmärgen är ofta orsaken till domningar i extremiteterna, buken och bröstområdet. Och på grund av överträdelsen av kalcium-fosformetabolism kan symtom kompletteras med en konstant törst, systematiska attacker av illamående och minskad aptit. Patienter med metastaser i benet klagar ofta på ett konstant tillstånd av trötthet.

Om metastaser finns i benet är förutsägelser för livet inte särskilt gynnsamma. Detta beror på att skador på benvävnad sker exklusivt i de avancerade stadierna av cancer. Därför är livslängden hos sådana patienter inte så stor och beror på de valda behandlingsmetoderna.

Prognos för avancerade stadier av onkologi

Om det diagnostiseras i sjukdoms tidiga skeden och dess tidsmässiga behandling inte påverkar livslängden, har den försummade formen av sjukdomen en helt annan prognos.

Överlevnaden för sådana patienter i vårt land är mycket låg och livslängden hos personer med liknande diagnos är nästan inte mer än 5 år.

Funktioner av metastasering i benen av prostatacancer

En tumör i prostatakörteln av en malign natur kan utvecklas asymptomatiskt om det är en fråga om de första stadierna av sjukdomsförloppet. Urologiska patienter vänder sig till läkare redan vid tunga faser av en urologisk patologi (III eller IV) när den aktiva metastaseringsprocessen och en förgiftning av en organism börjar. Prognosen för överlevnad hos patienter med en sådan sjukdomskurs beror till stor del på valet av behandlingsteknik. Kemoterapi för prostatacancer med metastaser av ben används av läkare onkologer för att minska de smärtsamma symtomen på sjukdomen, undertrycka processen för ytterligare spridning och är ett av de mest radikala sätten att bekämpa allvarlig patologi.

Innehållet i artikeln

Allmän mekanism för metastasering i prostatakarcinom

Metastaser med prostatacancer börjar aktivt bilda och expandera i sjukdomsfas III, medan tumören går utöver prostatakapseln. I sista hand, IV-fasen, utvecklingen av denna sjukdom, passerar den cancerösa tumören till närliggande organ: blåsan, rektum, lever, lungor. Helt av med metastaser i benen av prostatacancer är inte möjligt.

På grund av den specifika cirkulationen av cancerceller genom lymf kan sekundär inflammationsfoci bildas i lymfkörtlarna, bäckenbenen och extremiteterna. Baserat på statistiska data diagnostiseras benbesväret i bäckenet mindre ofta än i extremiteterna. Med en betydande förstöring av den fasta bindväven i händer och fötter på grund av en överträdelse av mineraliseringen kan en knapp knappt gå. Som ett resultat upplever patienten inte bara smärta i prostatacancer, men faller också i depression på grund av hans insolvens, vilket komplicerar behandlingen av patologi.

Malign prostatacancer med metastaser har en ogynnsam prognos för överlevnad hos en urologisk patient, baserat på hur snabbt behandlingen medbörjas. Med framgångsrik och snabb behandling kan patienten inte bara förbättra patientens livskvalitet, utan också förlänga hans liv väsentligt.

I medicinsk praxis finns det ofta situationer där patienten har avlägsna metastaser i prostata som är irreversibla. I sådana situationer betonar onkologer tillhandahållandet av palliativ vård, som består i att stoppa smärta i prostatacancer, lindra lidande och ge psykologiskt stöd till patienten och hans släktingar.

Symtom som följer med utvecklingen av metastaser i benen

Allmänna tecken på patologiska processer i prostatakörteln är identiska med kronisk eller akut prostatit, godartad hyperplasi. Vid de första skedena av malign tumörutveckling kan patienten ha följande klagomål:

 • ökad frekvens av trängsel att urinera, särskilt på natten;
 • en svag urinstråle;
 • känsla av att brinna, gnugga i urinröret;
 • känsla av inte helt tömd blåsan;
 • Utvecklingen av erektil dysfunktion på grund av tumörens klämande effekt på könsorganet.

Carcinom i prostata metastaseras i extremiteterna, småbäcken, samtidigt som man lägger till specifika symtom på sjukdomen. Mänsklig benvävnad består av organiska (kollagen, albumin) och mineral (kalcium, fosfor) delar. Metastaser i prostatacancer i svåra läckagestadier orsakar en aktiv process för benförstöring, som bygger på ersättning av fast bindväv med malignt.

Med denna progression av prostatakarcinom uppträder symptomen i patienten enligt följande:

 1. En känsla av smärta i bäcken i bäcken och extremiteter, som oroar sig främst på natten, medan de karakteristiska känslorna växer på att öka.
 2. Småskador ökar risken för sprickor.
 3. Tjocklek i huden, svullnad i området av ben som påverkas av metastaser.
 4. Som ett resultat av frakturer går en stor mängd kalcium in i blodomloppet. En sådan process påverkar negativt arbetet hos manliga organ och manifesterar sig i form av ökad trötthet, illamående, kräkningar, störningar i avföringen och minskad aptit.

Metoder för diagnos

Malignt cancer i prostatakörteln hänvisar till de sjukdomar som kan vara asymptomatiska under många år och börjar chocka en man som redan har aktiva processer för benförstöring. För att identifiera sjukdomsstadiet genomgår patienten en fullständig diagnos när han söker en läkare. Vanligtvis vid den första mottagningen leder urologen en rektal palpation, vilket möjliggör att sondra strukturella förändringar av vävnader och puffiness hos en körtel. Denna form av undersökning tillåter emellertid inte att avslöja eventuell närvaro av metastaser i benen i prostatacancer. Med tanke på likheten mellan tecken på en malign sjukdom med hyperplasi och prostatit är specialister inte begränsade till en undersökningsmetod, eftersom det är nödvändigt att ställa en noggrann diagnos och välja lämplig behandling korrekt.

För detta ändamål genomförs följande studier:

 • analys av nivån av PSA (ett specifikt antigen av proteinets natur) i blodet. I det fall då antigenet i lymfen är närvarande över 40 ng / ml, förstår läkare att den aktiva metastasen har börjat i den urologiska patienten;
 • ultraljudsundersökning av prostata: extern eller transrektal, som åtföljs av samtidig upptag av biopsi-material för laboratoriediagnos;
 • magnetisk resonansbildning, vilket möjliggör att identifiera tumörernas placering och omfattningen av deras prevalens.

Baserat på resultaten av medicinska undersökningar beslutar läkaren om den grundläggande metoden för behandling av tumören i prostata och ytterligare mediciner som hjälper till att stärka den totala effektiviteten.

Enligt medicinsk forskning inom området för onkologi fann att män i hög ålder, vilket leder en stillasittande livsstil, alkoholmissbruk, tobaksprodukter, med fel princip makt löper ökad risk för sjukdomen.

Därför rekommenderar läkare att årliga förebyggande undersökningar genomförs för att identifiera tidiga urologiska patologier, som kan behandlas tidigt i utvecklingen i 90% av fallen.

Metoder för behandling av prostatacancer under progression av metastasering

Effektiviteten av behandlingen beror på patientens ålder, sjukdomsdetekteringsstadiet, förekomst av samtidiga sjukdomar, patientens vilja att kämpa för sin hälsa. I detta fall måste terapi för en malign tumör i prostatakörteln nödvändigtvis vara komplex.

Vid diagnos av metastaser utanför prostatakapseln har patienten följande behandlingsmetoder: strålbehandling, användning av kemiska eller hormonella läkemedel, kirurgi.

Strålbehandling

I allmänhet kombineras exponering för radiovågor med intag av hormonella droger för att uppnå hög effektivitet. Fördelen med behandling med joniserande strålning är att de producerade vågorna av den rekommenderade dosen exakt påverkar tumörcentren och förstör cancercellerna. Denna teknik kan utföras både externt med hjälp av gammas och internt genom att införa en kapsel med en mikrokälla i inflammerad prostata.

Hormonbehandling

Kallas för att undertrycka den aktiva tillväxten av hormonet testosteron, som är ansvarig för utvecklingen av en malign tumör. Med denna behandlingsmetod ordinerar läkare följande läkemedel: buserelin, tryptorelin, flutamid, leuprorelin. Under observationen bör patienten regelbundet genomgå forskning för att övervaka och analysera förändringar under urologiska sjukdomen. Vid icke-uttryck av resultat och fortsättning på progression av en malign tumör bestämmer onkologen om det är lämpligt att utföra kemoterapi.

kemoterapi

Påverkan av kemiska droger tillskrivs aggressiva metoder för att bekämpa prostatakarcinom. Detta beror på det faktum att tas genom munnen eller orala läkemedel (vinblastin, karboplatin, vinorelbin) skadar inte bara cancercellerna i tumören, men också på hälsan. Under denna behandlingsmetod påverkar hårsäckarna (rötter), organ för hematopoies (benmärg), slemhinnor, det urologiska patienten lider tunga behandlingar med kemoterapi (illamående, huvudvärk, viktminskning, aptitlöshet, svaghet i kroppen). Av denna anledning tillgriper läkare endast en så radikal och aggressiv metod endast i situationer där andra metoder inte hjälper.

Operativ ingripande

När det gäller kirurgi utför läkare en operation för att delvis eller fullständigt avlägsna prostata (prostatektomi) och testiklar (orchiektomi). Dessa metoder för att kämpa förfölja en identisk med hormonterapinsmålet - normaliseringen av testosteron i blodet. Kirurgisk behandling av prostatacancer har många möjliga komplikationer i den postoperativa perioden, såsom ett felfunktion i urinvägarna, impotensens början. Samtidigt, i avsaknad av behandling för prostatacancer, utvecklas metastaser i benen och växer.

Som medicinsk praxis visar, är behandling av stadium III eller IV av en malign tumör i prostata körteln inte kapabel att fullständigt förstöra cancerceller. Vid dessa stadier flödes urologisk patologi läkarna kämpar främst för förlängning av patientens liv, så moderna metoder för inflytande på inflammatoriska skador är avsedda att metastaser saktade och mannen upplever inte lider av smärtsymtom.

Förutspådd livslängd hos patienten

Prognosen för överlevnad hos urologiska patienter beror på upptäcktssteget av en malign tumör och graden av dess proliferation. I prostatacancer utgör metastaser i bäcken i bäcken och extremiteter en särskild fara.

Enligt medicinsk praxis av III och IV-stadium av prostatacancer har en mindre fördelaktig prognos jämfört med de inledande stadierna för utveckling av patologi. Vid dessa skeden av sjukdomen har män en livslängd på 1 till 2 år i avsaknad av adekvat behandling. Tidig inledning av behandling möjliggör inte bara att minska smärtsamma känslor, men förlänger också patientens liv i 1-2 år, medan han tilldelas I-gruppen av funktionshinder. Med aktiv metastasering i benen lever den urologiska patienten lite mer än ett år.

slutsats

För att undvika ett dödligt utfall av sjukdomen under behandling av metastatisk prostatacancer är det nödvändigt att konsultera en specialist vid de första tecknen på urologisk patologi. Det är viktigt att förstå specifikationerna för utvecklingen av en malign tumör som kan bildas med en mildt uttryckt symtomatologi 5-10 år före tillväxten av tumörformationer.

Av dessa skäl bör var och en över 50 år noggrant övervaka sin hälsa och ignorera inte behovet av förebyggande undersökningar från en urolog med sikte på tidig upptäckt av möjliga patologier i prostatakörteln. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt förebyggande åtgärder, som består av rätt näring, hälsosam livsstil, avslag på dåliga vanor. Bara med detta tillvägagångssätt kan du hantera malignt cancer i prostata.

Prostatacancer med benmetastaser: kliniska manifestationer av metastasering mot andra organ

Prostatacancer är en malign neoplasma som utvecklas från epitelceller av körtelvävnad. Årligen registreras en betydande ökning av förekomsten över hela världen.

Bland de onkologiska patologierna i många länder nådde den nästan den tredje platsen i prevalensen, den andra endast för lung- och mag-tarmkanalen. Ungefär för varje femte patient med prostatacancer slutar processen i ett dödligt utfall.

Symptom på en tumör i prostatakörteln

Vid sjukdomens inledande skede finns inga kliniska tecken.

De förekommer i de senare faserna av prostatacancerprogression och representeras av följande:

 • dizuricheskie störningar, vilket indikerar närvaron av obstruktion av urinröret och basen av blåstumör (svag ström av urin, falska önskningar i toaletten, känsla otillräcklig tömning av urinblåsan, inkontinens);
 • smärtsamma förnimmelser i underlivet, perineum, ovanför puben;
 • hematuri (närvaro av blod i urinen);
 • hemospermi (närvaro av blod i halvvätska);
 • erektil dysfunktion
 • allvarlig viktnedgång
 • lågkvalitativ feber;
 • generell svaghet, ökad trötthet.

Processen med metastasering till andra organ i prostatacancer

En av de faror som en malign tumör ställer är metastaseprocessen (rörelsen av oncocells längs blodets eller lymfkärlens gång) till andra organ och vävnader. De kan vara regionala lymfkörtlar eller avlägsna strukturer. Regionala lymfkörtlar är i det här fallet de som ligger i det lilla bäckes hålighet under delningen av den gemensamma iliacartären i höger och vänstra gren.

Fjärrmetastaser påverkar oftast ben, åtminstone - halsen av urinblåsan, tjocktarmen, lunga, hjärna, hud, lever och någon annan grupp av lymfkörtlar. Prostatacancer med metastaser i bäckenbenet, ryggraden, revbenen, bäckenet eller nedre extremiteter står för 85% av det totala antalet metastaser.

Kliniska manifestationer

Närvaro av fjärrmetastaser kan bedömas i det påverkade organet för utveckling av smärta, utseendet på ödem i nedre extremiteterna (lymfstasis inträffar), neurologiska symptom (känslighet störning paraplegi), anemi, uremi, kakexi. Dessutom kommer det drabbade organets funktion att lida. Om denna lever - det kommer att finnas tecken på leverinsufficiens, överträdelser av bilirubinmetabolism, syntesen av många viktiga föreningar, inklusive koagulationsfaktorer.

Hjärnmetastaser orsakar yrsel, intensiv huvudvärk, minnesförlust, uppmärksamhetskoncentration, suddig syn, svimning. Prostatacancer med metastaser i ryggbenets ben kännetecknas av smärta, ryggradsproblemer, ryggmärgs kompressioner.

Metastaser i prostatacancer: lokalisering och behandling vid progressionsstadiet

Metastaser i bäckenbenen är de vanligaste patologierna, med all sannolikhet, på grund av deras närhet. Mindre vanligt är höftbenets nederlag. Den huvudsakliga kliniska manifestationen av patologi är ett starkt smärtssyndrom. Vid sjukdomsförloppet sker cellförstöring, en kränkning av arkitektoniken i deras struktur, och benen blir sköra, benägna att patologiska frakturer.

diagnostik

Metastaser i prostatacancer lokalisering i ryggraden och benen upptäcks oftast under skelettets scintigrafi.

Osteoscintigrafi är baserad på introduktionen i kroppen av den undersökta speciella farmaceutiska beredningen innehållande märkta radioisotoper följt av övervakning av dess fördelning och ackumulering i benen.

Denna undersökning är inte avsedd för patienter som inte har några kliniska symptom hos osseoussystemet och en PSA-nivå på mindre än 20 ng / ml med en starkt och måttligt differentierad cancerform.

I andra fall kan radiografi av den drabbade ryggraden och benen vara användbar. Vid tvivelaktiga resultat används den så kallade PET CT (positronutsläppstomografi / beräknad tomografi) med 11C-kolin, 18F-fluorid. Studien föreslår också införandet av ett radioaktivt läkemedel till en patient. Metoden kännetecknas av hög noggrannhet och informativitet.

Ibland, om det är omöjligt att utföra tidigare undersökningar, används MRI (magnetisk resonansbildning) av ryggraden, bäcken, höften eller hela kroppen.

Indirekt kan närvaron av metastaser i benen också indikera några laboratorieindikatorer. Till exempel detekteras en ökning av aktiviteten av alkaliskt fosfatas i blodplasma hos de flesta patienter.

Metoder för behandling

Metastaser i prostatacancerlokalisering i benvävnad kräver lång och komplex behandling. Dess typ och varaktighet bestäms av svårighetsgraden av tillståndet, antalet lesioner och så vidare.

Strålbehandling

En av de radikala behandlingsmetoderna, som gör att du kan förstöra cancerceller, på grund av vilken andelen överlevnad av patienter ökar. Det används oftast i kombination med hormonbehandling. Vid strålbehandling får mankroppen en viss dos joniserande strålning riktad specifikt till det drabbade området.

Det finns flera typer av strålterapi:

 • fjärrkontroll (den vanligaste);
 • corpuscular;
 • kontakt, inklusive interstitial.

Vid behandling av strålning är patientens fullständiga återhämtning möjlig. Som regel utförs kirurgisk behandling inte. Varaktigheten av strålbehandling är minst 1,5-2 månader eller mer. Bland de största nackdelarna är den joniserande skadorna på friska celler av ett antal lokaliserade vävnader. Också möjliga komplikationer kan förekomma i form av urininkontinens, erektil dysfunktion, diarré, hematuri, urinrörelse, rektal blödning.

Hormonbehandling

Hormonbehandling, som en självständig metod, används praktiskt taget inte. Vanligtvis kombineras det med radikalt kirurgiskt avlägsnande av tumör- eller strålbehandling. Huvudsyftet med denna metod är att så mycket som möjligt reducera manliga hormon testosteron i prostatacellerna.

I det här fallet kan vissa droger påverka testiklarna och stoppa produktionen av testosteron, men i detta fall minskar koncentrationen i blodplasma också.

Andra sänker endast sin nivå i prostatakörteln, utan att det påverkar det totala innehållet i serumet.

Typer av hormonell behandling:

 • orkidektomi;
 • användning av läkemedel:
  • agonister av luteiniserande frisättande hormon LHRH (Gozerelin, Leuprolid, Decapeptil, Buserelin);
  • antagonister av LHRH (Degarelix);
  • östrogenbehandling (dietylstilbestrol);
  • antiandrogener (cyproteron, klormadinon, flutamid).

Med metastatisk cancer ordineras antiandrogener oftast i regimen av maximal androgen blockad. Biverkningar inkluderar illamående, kräkningar, anemi, nedsatt leverfunktion, minskad potens, gynekomasti.

kemoterapi

Ibland utvecklar patienter med metastatisk cancer resistens mot hormonella läkemedel och sedan tar de flesta specialister till hjälp av kemoterapi. Hittills är den allmänt accepterade behandlingslinjen användningen av cytostatika som blockerar tillväxten och utvecklingen av cancerceller. De mest studerade och använda drogerna i detta område är taxotere (docetaxel), cabazitaxel.

Kemoterapi är indicerad för patienter med både kliniskt manifesterade (symptomatiska) och asymptomatiska metastaser. Kemoterapi läkemedel ordineras av kurser beroende på kroppens svar på föregående administrering, förekomsten av smärt syndrom, nivån på PSA och andra funktioner.

Operativ ingripande

Kirurgisk behandling innefattar fullständigt avlägsnande av prostata med seminala vesiklar och den intilliggande delen av urinröret. Vanligtvis används för personer med en gynnsam prognos (livslängden är mer än 10 år).

Den vanligaste typen av kirurgisk ingrepp är radikal retropubisk adenomektomi med bilateral avlägsnande av bäckens lymfkörtlar.

Komplikationer av radikal prostatektomi: döds (0-1,2% av fallen), skada på rektum, urinledare, lungemboli, urininkontinens, ventrombos i de nedre extremiteterna, erektil dysfunktion.

Överlevnad av patienten

Prognosen fastställs av sjukdomsfasen, nivån på PSA, differentieringen av tumören själv och närvaron av metastaser. Den femåriga överlevnadsfrekvensen för patienter i steg 1-2 efter kirurgisk behandling och strålbehandling varierar från 70 till 90%. Efter att ha bekräftat diagnosen prostatacancer vid metastasen, är den genomsnittliga varaktigheten före sjukdomsprogressionens början 2 till 3 år.

Med utvecklingen av hormonbeständig cancer med fortsatt hög aktivitet i processen är överlevnadsgraden mindre än 12 månader. På grund av kemoterapi hos personer utan symptom är överlevnadstiden 21-22 månader, medan hos patienter med kliniska symtom på metastaser i benen - upp till 14 månader.

Prostatacancer metastasiserad i benlivstiden

Metastaser för prostatacancer

Metastaser i prostatacancer är en allvarlig patologi som har en nedslående prognos. Metastaser sprider sig genom cirkulationssystemet och lymfatiska till olika organ, vävnader och lymfkörtlar, vilket förvärrar patientens tillstånd kraftigt. De vanligaste fallen med metastas är registrerade hos män efter 60 år. Patologi präglas av asymptomatisk utveckling av sjukdomen på grund av fördröjd tillväxt, vilket är huvudfaktorn i det dödliga resultatet.

Vilka organ påverkas av atypiska celler?

Prostatacancer (karcinom) i de tidiga utvecklingsstadierna utgör inte ett hot för män, och med snabb upptäckt kan tumören behandlas. Under denna period, för att vara mer exakt vid första och andra etappen av karcinom föreligger inget hot mot utseende av metastaser.

Prostatacancer uppträder mot bakgrund av precancerösa tillstånd.

Metastaser spred sig redan i tredje etappen av prostatacancer, som ursprungligen lokaliserades i seminalblåsor utanför kroppen. Den fjärde etappen av cancerutveckling manifesteras av metastaser i blåsan och ändtarmen. Ytterligare maligna tillväxter spred sig till levern, lungorna och binjurarna.

Metastaser i lungorna faller exklusivt i de sena stadierna av cancer, vilket framkallar en viss symtomatologi:

 • Blodutsläpp vid hosta;
 • Ömhet i bröstkorgen
 • Andnöd;
 • Förhöjda temperaturindikatorer;
 • Viktminskning.

Tillväxten av metastaser i levern observeras hos nästan 30% av patienterna med prostatakarcinom, vilket framkallar följande symtom:

 • obehag i orgelns område (höger under revbenen);
 • snabb viktminskning.

Kanske framväxten av sekundär tumörbildning i flera delar av levern, som har en snabb utveckling.

Metastasering når ofta hjärnan och sprider sig från prostatakörteln genom cirkulationssystemet. Platsen för atypiska celler är platsen för anslutningen av grå och vit materia. I grund och botten kommer metastaserna in i hjärnan hos patienten efter nederlag av benvävnad.

 • vedhållande huvudvärk;
 • försämring av minne, och så småningom en fullständig förlust;
 • kräkningar;
 • hallucinationer uppträder
 • anfall av epilepsi.

Vid spridning av tumörprocesser påverkas inte lymfkörtlar minst av metastaser. Ursprungligen sprider atypiska celler till närliggande lymfkörtlar, det vill säga regionala. I vissa patienter observeras metastasering i avlägsna kluster av lymfoid vävnad, till exempel i axillärregionen, nacke. I detta fall noteras symtom i form av:

 • ökning av temperaturindikatorer;
 • andfåddhet;
 • störning i matsmältningsorganet;
 • generell svaghet, sjukdom.

Förändringar i den osteoblastiska naturen leder till en ökad mängd mineralämnen i vävnaderna. Osteolytiska metastaser åstadkommer omvänd process, nämligen att minska mängden av dessa substanser i en mans kropp, på grund av att det finns risk för frekventa frakturer.

Effekter av atypiska celler manifest destruktivt på processen av benvävnad division eller cell av armerad stimulirovanie.Rasprostranenie metastas till ben systemet framkallar störningar i olika organ och leder till en försämring av patientens tillstånd.

Med den fortsatta tillväxten av cancerceller finns substitution av friska för atypiska sådana, vilket resulterar i vilka nya formationer förekommer inuti benen.

Förändringar förekommer i vävnadsammansättningen, vilken påverkas av metastaser, uttryckt i en ökad mängd kalcium, natrium, magnesium och fluor. Det finns också förändringar i blodsystemet, vilket uttrycks i en hög nivå av leukocyter, blodplättar och erytrocyter.

Metastaser i benen av prostatacancer påverkar ganska nedre delen av ryggraden, i sällsynta fall bröstområdet eller låret.

Diagnostiska åtgärder för metastatisk prostatacancer

För diagnostiska åtgärder är metastatisk prostatakarcinom det mest informativa och används ofta strålningsundersökningsmetoden.

Prostatacancer är en sjukdom som får en man att söka hjälp från en specialist.

En CT-skanning, en MR-skanning och en osteoscintigrafi utförs. Var och en av dessa metoder i prostatacancer hjälper till att få en komplett bild av tumörprocesserna och de resulterande metastaserna i benen och andra organ:

 • En CT-skanning ger möjlighet att undersöka buken och bäckenet. att detektera eventuell tillväxt av atypiska celler i tarmkanalen, bensystemet, leveren och på platserna för ackumulering av lymfoid vävnad (under förutsättning att deras ökade storlek);
 • MRI tilldelas patienter för undersökning av bäckenorganen, om nödvändigt, för att identifiera tillväxten av onormala celler i de regionala lymfkörtlarna eller att avgöra hur mycket av prostatametastaser hölls i kapseln, liksom närliggande organ;
 • Osteoscintigrafi är tilldelad män för att visualisera befintliga foci i benvävnaden eller att utesluta metastaseprocessen.

Hur effektiva är behandlingsåtgärderna för metastaser?

Prostatacancer med metastaser till benen och andra organ, vävnader och lymfkörtlar börjar sin utveckling i det tredje och fjärde stadiet av tumörprocessen. Under denna period genomförs följande metoder för terapeutisk terapi:

 • Fjärrbestrålning av prostata och närliggande lymfkörtlar, tillsammans med användning av hormonbehandling
 • Terapi är ordinerad med gonadoliberinantagonister eller antiandrogener, beroende på patientens individualitet och metastaseprocess.
 • Monoterapi - är användningen av ett visst botemedel under resten av livet, vilket fungerar som en medicinsk metod för kastration (processen är reversibel med drogmissbruk)
 • Narkotikabehandling med perioder av drogbruk och uttag intermittent terapi ordineras endast av behandlingsspecialisten för män som har en relativt inte allvarlig klinisk bild; väljer ett individuellt system för medicinsk verksamhet en läkare med en efterföljande korrigering
 • Castration genom den operativa metoden: Effektiviteten observeras, som i medicinen, men det påverkar patientens psykiska humör på ett förtryckande sätt. Därför rekommenderas det om möjligt att utföra läkemedelskastration (en ganska dyr behandlingsmetod).

Behandling av prostatacancer i tredje och fjärde etappen beror på kroppens tillstånd.

På grund av spridningen av metastaser till andra organ och system i kroppen, ökar användningen av strålbehandling i samband med hormonell behandling livet till patienter under perioden upp till 5 år. Denna livslängd noteras i 75-80% av alla fall.

Prostatacancer med metastaser av försummad natur, avslöjade i senare skeden, förlänger inte patientens liv, även med den nödvändiga behandlingen. Under denna period föreskrivs symptomatisk behandling och behandling med hormonella läkemedel, vilket kommer att bidra till att lindra de framväxande symtomen, samt minska spridningen av metastaser. Använd oftare medicinska åtgärder av periodisk karaktär: byte av läkemedel med viloperiod.

En viktig roll i hela behandlingen av prostatacancer med metastasering tar den psykologiska sidan, eftersom patienten är i depression, rekommenderas att besöka en psykologs samråd. Men den bästa psykologiska hjälpen kommer att bli stöd av släktingar.

Vad är prognosen för prostatakarcinommetastaser?

Behandling av prostatacancer i tredje och fjärde etappen, under tillväxten av atypiska celler, beror till stor del på patientens tillstånd och svårighetsgraden av den kliniska bilden. Vid tidig inledande av terapi kan prognosen vara gynnsam, vilket väsentligt förbättrar livskvaliteten och dess varaktighet.

Men i regel tillåter senare upptäckt av tillväxten av metastaser inte att genomföra nödvändiga medicinska åtgärder för återhämtning av patienten. Därför är prognosen hos patienter i metastatisk scen inte tröstande och livslängden är mycket låg.

Behandlas prostatacancer i klass 4?

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-1», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-1», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-3», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-3», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-2», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-2», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

Prostatacancer kan ha varierande grad av spridning. Det finns fyra stadier av sin utveckling. Steg 1 - den minst farliga och prostatacancer i 4: e graden kännetecknas av att cancerceller sprider sig till närmaste och avlägsna organ. Patientens livslängd minskas betydligt.

Distributionsgraden för varje steg

Vid ett stadium av prostatacancer är tumörstorleken liten. Det är omöjligt att upptäcka det med hjälp av standarddiagnostikmetoder. Om sjukdomen diagnostiseras vid detta tillfälle, då med en kompetent och snabb behandling i 100% av fallen, är patientens lägsta livslängd 5 år. Men bara med regelbundna undersökningar och alla rekommendationer från läkare.

Vid de 2 utvecklingsstadierna är en cancerous tumör lokaliserad i körteln. Det viktigaste sättet att upptäcka det är transrektal ultraljud. Om en behandlingsperiod antas i detta skede, kommer patientens längd att vara minst 5 år.

När tumören sprider sig bortom prostatakörteln, kommer den tredje etappen av cancer. Den första som påverkar den omgivande prostata vävnaden. Lite mer än hälften av de fall patienten lever minst 5 år, om den föreskrivna behandlingssättet passerar.

Vid de fyra stadierna av sjukdomsutvecklingen påverkar metastaser olika organ. Oftast är det lever, ben, lungor. Livslängden hos en patient vars sjukdom diagnostiseras vid detta utvecklingsstadium är i genomsnitt 1-3 år. Mer än 3 år lever patienter sällan.

Orsaker till prostatacancer

En allmän åsikt om vad som kan orsaka prostatacancer, gör läkare inte. Molekylära studier inom detta område tillåter läkare att identifiera en gen som är ansvarig för överföringen av denna sjukdom genom ärftligheten. En annan anledning till utseende av prostatacancer kan vara en minskning av aktiviteten hos de delar av DNA som undertrycker utvecklingen av denna sjukdom.

Det finns faktorer som i sig inte kan orsaka sjukdomsutvecklingen, utan ökar sannolikheten för dess utseende:

 • ålder;
 • Negroid ras;
 • negativ ärftlighet
 • ohälsosam livsstil, dåliga vanor och undernäring.

Behandling av prostatacancer Steg 4

Du kan behandla denna sjukdom på olika sätt. Helt botemedel prostatacancer kan vara vid tidig diagnos. Prognosen för prostatacancer i fjärde graden är mindre optimistisk, men man kan bli av med den. Men i alla fall kan sjukdomsprogressionen fördröjas om den lämpligaste behandlingen används. Samtidigt ökar patientens livslängd, och smärtan som orsakas av denna sjukdom minskar eller försvinner helt.

Det är svårt att bestämma exakt vilka av behandlingsmetoderna som är mest effektiva. Denna eller den här typen av terapi är vald av läkaren med hänsyn till många olika faktorer. Bland dem, ålder, förekomst av kroniska sjukdomar, risken för biverkningar, hälsorisker och liv.

Var och en av metoderna kännetecknas av ett antal funktioner. Huvudsaken anses kirurgisk behandling. Han är känd för medicin under hela seklet, men blev populär endast med de medicinska vetenskapens moderna prestationer, vilket möjliggör att minska komplikationer efter behandling till ett minimum.

Radioaktiv strålning har förmågan att förstöra maligna vävnader, vilket möjliggör användning av strålterapi för behandling av cancer. Oftast används denna metod i fall då det är omöjligt att utföra en operation av någon anledning eller i de sista stadierna av sjukdomsutvecklingen, när det finns metastaser i andra organ.

Brachyterapi är en slags strålningsbelastning, där radiatorn implanteras direkt i en cancerous tumör. Det bestrålas inifrån, vilket gör det möjligt att minimera biverkningarna av behandlingen och för att uppnå maximal effektivitet.

Kryoterapi är effekten på cancerceller vid låga temperaturer. Som ett resultat blir de förstörda. Effektiviteten av kryoterapi är inte lägre än strålbehandlingens effektivitet.

Hormonbehandling är ordinerad för de patienter som kontraindiceras i andra behandlingsmetoder eller som har sjukdomen på scenen när andra behandlingsmetoder inte längre hjälper till att stoppa tumörtillväxten. Terapi syftar till att undertrycka produktionen av testosteron eller skydda prostatan från dess effekter. Det är inte möjligt att uppnå full återhämtning genom att använda denna metod, men hormonterapi är mycket effektiv som en del av komplex behandling.

Kemoterapi är ordinerad för att minska smärta och bekämpa metastaser, såväl som i fall där tumörtillväxten inte slutar under påverkan av hormonbehandling.

Precis bestämt stadium av prostatacancer bidrar till att läkaren kommer att kunna välja den optimala terapin och göra en förutsägelse om patientens överlevnad.

Svårigheter med diagnosen sjukdomen beror på det faktum att det i början inte manifesterar sig på något sätt. Det finns bara symptom på prostatacancer i det 4: e utvecklingsstadiet. Medan den femåriga överlevnadshastigheten hos patienter med prostatacancer identifierades vid stadium 1 är 100%, är prognosen för överlevnad hos patienter som har en fjärde klass prostatacancer mindre gynnsam.

Modern medicin kan inte uppnå botemedel mot prostatacancer i grad 4, så den förväntade livslängden i detta fall kommer att vara liten. Den exakta prognosen beror på vilken typ av prostatacancerbehandling de fyra utvecklingsstadierna kommer att tillämpas i varje enskilt fall. Patienter i vilka stadium 4 prostatacancer identifieras lever från 1 till 5 år. Den genomsnittliga överlevnadsgraden är 3 år och under gynnsamma förhållanden kan prognosen förlängas med ytterligare 2 år.

Livslängden hos patienten bestäms inte bara av vilken behandling som föreskrivs utan också av människans allmänna hälsa, både fysiskt och psykiskt. I vissa fall, när en man upplever positiva känslor och stöds av släktingar, kan han leva upp till 8 år, även om han har den sista etappen av prostatacancer. Överdvikt, äldre ålder och negroid race är faktorer som påverkar överlevnaden i prostatacancer.

Således är stadium 4 av prostatacancer ett direkt hot mot livet. Det är nödvändigt att konsultera en läkare som hjälper till att bestämma de optimala metoderna för behandling av sjukdomen. Den genomsnittliga livslängden hos patienter med denna diagnos är 3 år. Emellertid bestämmer patientens psykologiska och känslomässiga humör väldigt mycket. Försök i alla fall inte diagnostisera sjukdomen själv och förutsäga livslängden. Detta kan endast utföras av onkologer. Om en man har några klagomål, behöver du se en läkare, detta kommer att hjälpa till att diagnostisera sjukdomen i ett tidigt skede och fullständigt bota prostatacancer.

Behandling av prostatacancer i 4: e graden med metastaser i benet: prognos och förväntad livslängd

Prostatacancer är en av de vanligaste onkologiska sjukdomarna hos män.

Årligen på Rysslands territorium ställs denna diagnos på cirka 14000 patienter.

Sjukdomen är selektiv på nationell basis: invånarna på den afrikanska kontinenten är sjuka oftare, medan företrädare för Sydasien och Japan är minst utsatta för sådan sjukdom.

Om sjukdomen

Den ansedda typen av malign bildning, även kallad prostatakarcinom, förekommer i prostatakörlens celler. Sjukdomssjukdomar bland ungdomar registreras men extremt sällsynta.

Prostatacancer är en åldersrelaterad patologi. Om efter 60 år sjukdomen finns i varje hundradelande representant för det starkare könet, då efter 75 denna indikator ökar till 1: 8. Orsaken till prostatacancer är de sjukdomar och störningar som finns i detta organ.

 1. Prostatit leder till systematiska cirkulationsstörningar. Vävnader får inte tillräckligt med syre, vilket leder till bildandet av fria radikaler.
 2. Prostataadenom är en godartad bildning, men kan som en följd av en mutation transformeras till en malign tumör.
 3. Hormonal misslyckande, där den ökade koncentrationen av manliga könshormoner orsakar en ökning i körteln och spridningen av bindväv.

Stages of

Graden av sjukdomsutveckling är uppdelad i fyra steg:

 1. En liten tumör observeras som inte sträcker sig bortom prostata. Det är svårt att diagnostisera. Det finns oftast i studien av blod på PSA (prostataspecifikt antigen, aktiverat med denna patologi).
 2. Neoplasmen ligger fortfarande i prostata kapseln, men den blir tillräckligt stor för att detekteras på ultraljud. I faserna I och II växer tumören mycket långsamt, i flera år.
 3. Invasiv spridning i angränsande organ.
 4. Tumören växer väsentligt, metastaser i avlägsna organ noteras.

Prostatacancer i 4: e graden med metastaser i benet: livslängd

Prostatacancer i 4 steg passerar in i en allvarlig patologi, där okontrollerad delning av cancerceller uppträder.

Tumören sträcker sig bortom kapseln i prostata och slår i första hand:

Men sjukdomsutbredningen slutar inte där.

En ständigt växande tumör leder till att cancerceller kommer in i cirkulationssystemet. Att flytta längs blodkärlen kan komma in i nästan vilket organ som helst och orsaka en ny cancer tumör. Neoplasmer i andra organ, som kommer från det initialt drabbade organet, i detta fall prostata, kallas metastaser.

symptom

Sjukdomens insidiousness är att i de tidiga stadierna symptomen knappast kan manifesteras.

Men i det sista steget får skyltarna sig att känna sig ibland lavinlika:

 1. Det finns frekvent uppmaning att urinera, men de är svåra, åtföljda av blodföroreningar och kolik.
 2. Det finns smärtor i ljummen och passerar in i nedre delen av ryggen och njureområdet.

Som ett resultat av spridningen av metastaser börjar de karakteristiska symtomen i andra organ och system:

 1. Ritningar i benens skelett och deras skörhet.
 2. Metaboliska störningar.
 3. Anemi och förlust av styrka.
 4. Ökad kroppstemperatur.
 5. Allvarlig förgiftning.
 6. Aversion till lite mat.
 7. I allvarliga fall är det en störning av psykomotoriska funktioner, som blir till nonsens och fullständig förlust av självmedvetenhet.

Klassificeringsmetoder

Det är accepterat att skilja två typer av det sista (fjärde) etappen av prostatacancer:

 1. T-4 betyder att tumören har gått bortom prostata kapseln.
 2. T4-A föreslår att metastaser penetrerades i rektum och blåsan. Med T4-B sprider sjukdomen sig till andra organ, inklusive ben.

Det finns också en klassificering av former av onkologiska formationer, baserat på histologi:

 • rörformig cancer;
 • adenokarcinom;
 • pladecellscancer;
 • Alveolär cancer;
 • cancer är odifferentierad.

I de flesta fall utvecklas adenokarcinom i prostata.

Mekanism för metastatisk utveckling

Under tillväxten av en cancerous tumör bildas nya blodkärl i vävnaderna hos det drabbade organet. Denna process kallades "angiogenes". När cancercellerna i de nybildade kärlen kan tränga in i det allmänna cirkulationssystemet börjar processen med att sprida metastaser.

Cancerceller kan migrera och genom lymfflödet. Smärtsamma partiklar bosätter sig i lymfkörtlarna, där deras rörelse är svår. Därför ett annat symptom - inflammation och utvidgning av lymfkörtlarna.

Lymfkörtelmetastaser kan vara:

 1. lokal, ligger nära prostata.
 2. avlägset, som uppstår i olika delar av kroppen.

De första är betecknade som N1, den senare - M1a. Metastaser i benet brukar kallas M1b. Metastaser med prostatacancer utvecklas långsammare jämfört med liknande processer i andra organ.

Varje femte fall av prostatacancer är komplicerat av metastaser i bäcken och lårbenet. Cancerceller stör balansen av mineralämnen, gör benen sköra, de är delvis förstörda. Patientens rörelser blir svåra, och litet trauma kan leda till en fraktur.

Förekomsten av metastaser bekräftas av följande symtom:

Smärta i det drabbade benet är tillräckligt starkt, särskilt under rörelse. Förstärkning av smärtsamma känslor är också möjligt under natttimmar. Lämnen blir känsliga för kyla, huden blir blek, muskelkramper är möjliga.

diagnostik

Studier av förekomst av metastaser i benet börjar med användning av röntgenstrålar och radioisotopdiagnostik.

Följande metoder används också:

Indirekt indikerar närvaron av metastaser kan också vara en PSA. Om närvaron av antigen överskrider 40ng / ml kan vi tala om aktiv metastasering av en cancerous tumör. Denna indikator hjälper till att bestämma effektiviteten av behandlingen eller förekomsten av sjukdomsfall. Om antigennivån är över normal, tilldelas en röntgenundersökning igen.

Prostatacancer i 4: e graden med metastaser i benet - prognosen och beskrivningen av behandlingsmetoderna är något lägre.

utsikterna

Tyvärr är prognosen för prostatacancer i 4: e graden med metastaser i benet svårt att förutsäga. Fall av fullständig botemedel är singel. Du kan bara tala om hur länge patienten kan leva.

Statistiken visar oerhört att endast en tredjedel av patienterna lyckas övervinna den femåriga gränsen.

Med metastaser i benen, prostatacancer - livslängden beror på hur väl behandlingsmetoden har valts. Lika viktigt är patientens önskan, sin attityd och respekt för det rätta sättet att leva.

behandling

I stadium 4 prostatacancer används kirurgisk avlägsnande av tumören endast om PSA-nivån är mindre än 20. Om denna parameter är högre, syftar behandlingen till att minska tumörtillväxt och metastasens intensitet.

Behandling av prostatacancer med metastaser i benen i 4: e graden:

 1. Fjärr strålningsexponering.
 2. Radionuklidterapi.
 3. Laserterapi.
 4. Kemoterapi.
 5. Antiandrogenbehandling.

För att bekämpa metastaser i benen används radioaktiva isotoper (strontium-89). Radiokirurgi används också, där det inte är nödvändigt att använda anestesi. Destruktion av tumörer uppstår på grund av hög energi protoner, på bara några sessioner.

Om sjukdomen inte behandlas

I avsaknad av behandling vid detta stadium av sjukdomen är det omöjligt att prata om årets liv. Om sjukdomen är igång så att kirurgi inte kan ge ett resultat, kan kemoterapi för prostatacancer med metastaser av ben förlänga livet.

I prostatacancer metastaser i skelettet - Livslängds: På grund av det faktum att denna form av cancer metastaser inte bildas mycket snabbt, då kan du räkna med en period av tre till fem år. Om patienten vägrar från dåliga vanor och förbjuden mat.

slutsats

Eftersom sjukdomen är en av de farligaste är det bättre att förebygga förekomsten än att försöka bota det senare. Män över 50 bör regelbundet kontrollera tillståndet i prostatakörteln. Underskattar inte möjligheten till förebyggande åtgärder. Naturligtvis är ingen immune, men om du uppfyller alla dess villkor, kan du orsaka en cancerous tumör, såvida inte stark strålningsexponering.

OBS ALL. För två och ett halvt år har jag bara kart-i Samara cancer center, och gav inte några mediciner och behandling PSA når 40.I bloc AS Gå hem TK BIOBSIYA normal.I bara gick på toaletten oftare i augusti 2016, den så - skickar ZHE och sade till 6T MEC. Donera PSA -I oro, känner att något är fel, men vem tror PSA FÖR LIVE 20 -Så Hon är men en hel del.I januari överlämnas till PSA och 300, så länge som vi sedan i Samara 400.ZATEM redan nu-HOW TROTS oncourology var inte förrän en vecka, kanske genom att utse BIOBSIYU och malignt -STSITIGRAFIYA iN 3 veckor och -POEHALI i Kazan -Det metostazami gÅNG-iN COSTA REDAN.I SAMARA NO PET CT -Check andra organ -POEHAL FSA -Det OMEDELBART SAMARA.I någon anledning uppmanas att kontrollera höfterna.ORLOV AE På grund av detta, efter mitt klagomål är skrivet mig ett svar Vad jag vägrade, lämnade jag......... som förstår påskynda DIAGNOS -KAKKOE PLEASURE pensionärer Mota på egen bekostnad för att gå igenom dessa förfaranden, men jag dömdes switchman..............REBYATA på min PSA bra exempel -Om -BEYTES söker behandling, kirurgi.De i min förra gången och tog inte haklappar DE avbeställa.Även i Kazan såg berättade de var i behov -BIOBSIYU 12 gånger gör instrumentet - ME på kontot, de flesta PSA -I KAZAN Man sade att han hade var tredje månad är det nödvändigt att lämna -Jag beställde dem finns 10 SOS.ORLOV AE Jag SKREV -Hide CANCER 4 ST.OT kryddor. BEHANDLING vägrade -BODRA fotograferade, men numera ensam terapi -Få sticka TABLETTER...........OSTOROZHNEY med läkare -Jag trodde även var två och ett halvt år Hur mycket riktning och ingen behandling förfarande....... att hon frågade du dricker Omnic -ezzhay-home dryck kommer pok till.............

vår farfar är 76 år gammal. prostatacancer med metastaser i benet diagnostiserades 11 månader. sedan. 10 månader sedan började vi behandling -ezhemesechnye dropper och injektion (zoledronsyra och buserelin). observeras under behandlingen: förbättring av allmäntillståndet, viktökning, en god aptit, en betydande minskning av skelettsmärta, intresse i livet, läsa böcker, reser sig och ser ut genom fönstret, vilket ökar hemoglobin. Så om du eller dina nära och kära är sjuka, inte överge behandling, letar efter experter, och lämplig behandling. Cancer är inte en dom.

Tyvärr dog min farfar av prostatacancer eftersom han inte gick till läkaren i tid. Och kunde fortfarande leva. Metastaser var redan där. Vid den tiden fanns ingen sådan teknik. Vi är så rädda att gå till doktorn, men efter denna artikel är besättningen klar att allt behandlas. Var inte rädd.