Huvud
Strömförsörjning

Prostatacancer i 3: e graden

En karakteristisk egenskap hos prostatacancer är en långvarig latent fas - sjukdomsförloppet är förknippat med nästan omärkliga symtom. Steg 1 och 2 av cancer fortsätter utan en bestämd klinisk bild och i de flesta fall söker patienten första hjälpen till specialister i senare skeden. Och när diagnosen prostatacancer i den tredje graden meddelas, bekymrar livslängden patienten först och främst.

En karaktäristisk egenskap hos prostatacancer är att sjukdomsförloppet är associerat med nästan omärkliga symtom

För några decennier sedan lät prostatacancer som en 100% mening för patienten. Men moderna terapimetoder tillåter att inte låta läka, men att skjuta upp den hopplösa prognosen i flera år, även när patienten passerade till den tredje etappen av den onkologiska sjukdomen. Tillsammans med hälsosamma vanor har patienten en bra chans att förlänga sitt liv.

Karakteristik av steg 3

När prostatacancer når steg 3, har den maligna tumören en nedsatt kapsel och är fylld med penetration i omgivande vävnader och organ, och sedan in i ben. Celler har olika grader av differentiering med en uttalad dominans av atypiska sådana.

Den farligaste faktorn är ett tillstånd där aktiv metastasering kan börja. Detta kommer att vara en indikation på att de förändrade tumörcellerna började sönderfalla på grund av det faktum att deras snabba tillväxt inte korrelerar med tillväxten av de kärl som närmar tumören. Detta kommer att väsentligt komplicera sjukdomsförloppet och göra behandlingen svårare. Med tanke på att steg 3 inte kan botas är det viktigt att fördröja sin progression med snabb behandling.

Prostatacancer i grad 3 har en mer negativ prognos än i de tidigare stegen, då den maligna tumören ännu inte har gått bortom prostatakörteln. Det betyder något som vävnader och organ är involverade i processen. Resultatet av all terapi beror på detta.

Symptom på steg 3

Det är under denna period som de första symptomen kommer, som börjar störa patienten så mycket att han vänder sig till doktorn. Ofta förutsätter en man att felet i hans tillstånd är prostataadenom, men situationen är mycket mer ledsen.

Symptom på prostatacancer Steg 3:

Slöhet, svaghet och uppenbar viktminskning är symptom på prostatacancer i 3: e graden

 • ökning av antalet urinering under dagen och natten;
 • brännande eller smärtsamma känslor under tömningen av blåsan;
 • Utseendet av föroreningar i urinen;
 • smärta i sakrum och ljumskan;
 • svårighet att urinera
 • uppenbar viktminskning
 • svaghet, slöhet;
 • en ökning av lymfkörtlarna i ljumsken och bäckenregionen så att deras volym pressar på de omgivande vävnaderna.

behandling

Prostatacancer i den tredje graden är farlig för sina frekventa återfall. För att undvika upprepade processer är patienten mycket ofta ordinerad kombinerad terapi. Behandling av prostatacancer beror på platsen för den progressiva tumören, svårighetsgraden av skador på närliggande vävnader och närvaron av metastaser.

Som regel kan ingrepp i processen orsaka irreparabel skada på patienten och förvärra tillståndet. Om tumören fortskrar långsamt, är därför behandling inte föreskriven för att utesluta eventuella risker och biverkningar, eftersom det på grund av dem är möjligt att minska den redan små resten av livet hårdare. I det här fallet sätter den behandlande läkaren patienten under observation, undersöker och undersöker regelbundet. Om situationen har förändrats värre, väljs en speciell terapi som kan öka patientens liv.

För att sakta ner prostatacancer i grad 3 och öka livslängden ordineras patienten följande terapimetoder:

 • Operativ ingrepp (radikal prostatektomi).
 • Joniserande strålning (strålbehandling).
 • Hormon.
 • Användning av läkemedel som stoppar tillväxten av cancerceller (kemoterapi).
 • Ultra låga temperaturer (kryoterapi).

Operativ ingripande

Undersökning av tumören (prostatektomi) är målet för denna typ av terapi. Det rekommenderas inte att utföra ett förfarande med hög PSA och ett överskattat Gleason-poäng. Driftens längd beror på omfattningen av de drabbade områdena och når i värsta fall upp till 5 timmar. Det finns ett fullständigt avlägsnande av prostatakörteln med excision av intilliggande vävnader och lymfkörtlar. Beroende på skada och spridning av tumören är operationen antingen kavitär (i underdelen av bukväggen) eller genom gråtillträde. I sällsynta fall utförs en orkidektomi (borttagning av testiklarna). Prognosen efter operationen är 80% av fallen - mindre än 10 år av livet.

Efter prostatektomi utförs omfattande behandling för att undvika återfall och förbättra prognosen.

Strålbehandling

Strålningsterapi används i händelse av att operationen inte kan utföras på grund av den ökade graden av tumörprogression. Före proceduren tilldelas patienten en kontroll för att identifiera tumörens placering.

I 3 steg kan extern strålningsexponering endast utföras

Vid 3 steg kan endast extern strålningsexponering utföras. Intern terapi och brachyterapi kommer inte att vara effektiva. Tumören kan behandlas med strålar (radioaktivt, röntgen eller joniserande) med vilken sjukdom som helst. Bestrålningsförfarandet är smärtfritt för patienten. Behandlingsförloppet är 5 sessioner per vecka i upp till 3 månader. Dosen av bestrålning är föreskriven individuellt. Typer av strålningsexponering tilldelad patienten:

 • tredimensionell strålbehandling;
 • terapi med varierande intensitet av exponering
 • stereotaktisk strålbehandling.

Med strålterapi finns det ett antal kontraindikationer. Det kan inte utföras med blåsor, njurstenar, blåsans inflammation.

hormonell terapi

Hormonbehandling är inte den huvudsakliga metoden för behandling, men den används som en extra terapi. Androgener (manliga könshormoner) påverkar direkt tillväxten av en malign tumör. För att eliminera denna effekt måste androgener undertryckas. I det här fallet upptäcker onkologen om tumören är hormonbeständig, om det inte finns någon känslighet för hormonella effekter, kommer behandlingen inte att ha någon effekt. Undertryck av manliga hormoner beror på följande procedurer:

 1. Avlägsnande av testiklar (orchiectomy), varefter androgenernas nivå sjunker kraftigt i kroppen.
 2. Behandling med östrogen (kvinnliga könshormoner), som undertrycker androgener.
 3. Särskilda ämnen (LHRH) som påverkar androgener och undertrycker dem genom exponering för hypotalamus.
 4. Antiandrogener (steroid och nonsteroidala) som påverkar androgenreceptorerna, snarare än antalet i blodet.

kemoterapi

Det används tillsammans med hormonbehandling eller i närvaro av metastaser. Handlingsprincipen bygger på förstöring av cancerceller med speciella kemiska preparat. En signifikant nackdel med kemoterapi är en skadlig effekt på friska celler.

Vanligtvis har kemoterapeutiska läkemedel ett brett utbud av biverkningar. Denna viktminskning, osteoporos, impotens.

Vid kryoterapi sätts en tunn nål in i körteln, släpper in flytande kväve, vilket förstör cancercellerna

kryoterapi

I kombination med hormonbehandling ger kryoterapi en bra indikator i kampen mot prostatacancer. En mycket tunn nål sätts in i prostatakörteln och släpper in flytande kväve eller gasformigt argon. Under påverkan av kall cancer är cellerna förstörda.

På grund av det faktum att kryoterapi ännu inte är väl förstådd, finns det ingen säkerhet om fullständig förstöring av cancerceller. Det finns ingen statistik om biverkningar av kyla på körteln. Det finns en åsikt av specialister att kryoterapi kommer att bli effektivare vid sjukdomens återfall.

Av de nyaste metoderna för behandling av prostatacancer är steg 3 HIFU-terapi. Denna effekt på cancertumören med högintensiv fokuserad ultraljud, vilket är den inverse principen om kryoterapi. Ultraljudsvågor med detta fokus tränger in i det drabbade området och värmer upp det i en sådan utsträckning att det leder till sönderdelning av vävnaden.

Strömförsörjning

För att stödja kroppen behöver patienterna högkvalitativ, riktig näring.

 • fet mat och röka produkter;
 • produkter av animaliskt ursprung
 • snabbmat.

Korrekt näring kan ha en positiv effekt efter giftiga förfaranden för kemoterapi och strålbehandling. Näringsämnen, mikro- och makronäringsämnen måste vara närvarande i patientens kropp utan misslyckande, först då kan man förvänta sig en ökning av livslängden och en förbättring av prognosen.

Mycket användbart vid senare skeden av cancer är växtprodukter, skaldjur och mat som har antitumöregenskaper: tomater, aprikoser, vitamin C.

Härdad cancer i steg 3 - hittills är det bara ett hoppområde. Men för att förlänga sitt liv och optimera sin kvalitet i varje patients styrkor.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Prostatacancer i tredje graden

Prostatacancer i den tredje graden förekommer hos män efter 55 års ålder på grund av brist på läkande terapi, undernäring, hormonella droger, dåliga vanor (alkohol och nikotin), ärftlig predisposition.

Symtomatologi av onkologisk process av tredje graden

Kräftan i den 3: e graden i det inledande skedet har inga ljusa symtom, därför uppfattas prostatacancer i tredje eller fjärde stadiet av utvecklingsprocessen. Vid den tidpunkten noterades förekomsten av en tumör med vävnadsskada på organ.

Den tredje graden av cancer har denna symptomatologi:

Samtal med läkaren

 • frekvent evakuering av karbamid, särskilt på natten
 • Urininkontinens
 • retention av urin;
 • spår av blod i urinen;
 • smärt syndrom i coccyxen;
 • smärta i ryggen
 • när det finns metastaser - smärta i benvävnad och lymfkörtlar.

Hur diagnostiseras cancer i tredje etappen

Diagnos av tumörprocessen kan övervägas i tre steg, och det sker med komplexiteter.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Diagnostik innebär:

Rektal undersökning

 • Rektalt undersökning är den vanligaste metoden där en palpation av organ utförs för patienten. Under studien är det möjligt att sondra det glandulära organet för närvaro av sälar, för att känna igen ökningen av körtelns storlek med dens densitet.
 • Ultraljudsdiagnos beror på transabdominal undersökning av organ genom bukväggen. Med denna teknik kan du upptäcka en tumör även en liten storlek.
 • Test av biomaterialet för prostataspecifikt antigen - om prostatacancer (rpj) detekteras, detekteras en förhöjd nivå av hunden i plasma. Med denna testning kan du känna igen tumören i första och andra utvecklingsstadierna, vilket gör det möjligt att tilldela effektiv terapi med normal livstid.
 • Prostata biopsi - analysen utförs under ultraljudsdisposition genom endotarum, urinrörskanal eller perineal hud. En biopsi utförs för att bestämma atypiska celler, vilket tillåter en att bekräfta eller motbevisa en tidigare diagnostiserad sjukdom.
 • Som en extra studie för att bestämma tumörprocessen kan specialister förskriva en scintrografi, radiografi eller computertomografi.

Patienter med prostatacancer i tredje graden kan ha närvaron av njursten, en förstorad urinledare. Om det finns metastaser, känner män smärta i underbenen. En tumör av denna typ kan manifestera sig genom att detektera metastaser i lymfkörtlar, ben, lever, lungor. Terapeutisk terapi för stadium 3-cancer orsakas av användning av bestrålning, prostatektomi (radikal), antiandrogener, brachyterapi, monoterapi.

Prostatacancer i den tredje graden har en förväntad livslängd hos patienter, vilket beror på den föreskrivna behandlingen, som borde vara omfattande. Efter operationen är patienten ordinerad kemoterapi med vissa läkemedel som syftar till att eliminera testosteron. I vissa fall rekommenderas strålbehandling. En tumör i varje enskilt fall kräver ett speciellt tillvägagångssätt. Detta beror på komplexiteten i den patologiska processens gång med lokalisering av neoplasmer.

Vad förutsäger specialisterna

När prostatacancer (rpj) detekteras i tredje etappen beror prognosen på den primära aggressiviteten hos sjukdomen, tillväxten av neoplasmen, dess förekomst i kroppen, nämligen:

 • Mängden PSA;
 • Glissonskalan;
 • Med tanke på hastigheten att höja hunden.

Hur behandlas tredjehandscancer?

Det finns några sätt att terapeutisk behandling av prostatacancerprocessen:

Operativ behandling

 • kirurgisk operation
 • kemoterapi:
 • kryoterapi;
 • exponering.

Med tanke på cancer hos prostata av den tredje graden av livslängd bör det noteras att varje stadium av den onkologiska processen kräver en operativ lösning. I de initiala faserna utförs excisionen (radikal). Biverkningar inkluderar urinläckage med inkontinens, impotens. Ibland spenderar män en fullständig kastration, med borttagande av testiklar. Efter en sådan operationell metod upphör produktionen av testosteron vilket förhindrar tumörtillväxten.

Den tredje graden av cancer dödas av strålbehandling, men denna metod används i ett komplicerat förfarande med kirurgi eller hormonbehandling. Som ett alternativ kan brachyterapi rekommenderas. Under en sådan behandling injiceras radioimplantat, vilket avger radioaktiva strålar som syftar till att stoppa den efterföljande utvecklingen av tumörprocessen.

När man använder kemoterapi används olika läkemedel för att förstöra cancerceller. Detta är Tasotore, Estramustine, Novantron. Effekten av dessa läkemedel syftar till att stoppa produktionen av testosteron genom kroppen. Biverkningar efter sådan behandling innefattar impotens, osteoporos, låg kroppsvikt, minskad libido. Med hormonbehandling är etylamid, Zolodex ordinerat.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Genom att utföra kryoterapi kan man kämpa mot cancerceller genom påverkan av låga temperaturer. Denna metod är ordinerad i kombination med hormonbehandling.

Profylaktiska åtgärder i prostatakörteln för att utesluta prostatacancer

Det viktigaste för män är att skapa en hälsosam kost. Fet mat väcker cancerens början. När man konsumerar kaloriföda, minskar aggressiviteten av sjukdomen, och kroppen stärker skyddsfunktionerna i samband med manifestationer av cancerceller.

Läkarna rekommenderar att ge upp skadlig näring. Om en man tycker om att använda chips och hamburgare, ackumuleras i hans kroppsdelar som framkallar utvecklingen av den onkologiska processen.

För förebyggande ändamål, för att utesluta cancer, rekommenderar läkare att använda lykopen. Detta ämne finns i sammansättningen av papaya, grapefrukt, aprikos, tomater. Om prostatacancer upptäcks är det nödvändigt att öka intaget av C-vitamin, D, zink, selen och andra näringsämnen.

När en man har en genetisk predisposition till onkologi, rekommenderar läkare en årlig planerad undersökning av urologen, ett blodprov för hunden och prostata genom palpation. Tidig upptäckt av cancerpatologi är nyckeln till framgångsrik behandling med förväntad livslängd.

Av allt som sagts ovan framgår det att endast en uppmärksam inställning till ens hälsa bidrar till att förhindra bildandet av cancer tumörer. Sjukdomen är bättre härdbar terapi vid det inledande skedet av utvecklingen och förutspår en fullständig behandling av patienter.

I cancer i tredje etappen finns vanligtvis metastaser som påverkar lymfsystemet och angränsande organ. Med tanke på risken för snabb behandling kan medicin bli maktlös och patienten har en kort livslängd. Hälsan hos varje patient är i hans händer, så det borde vara noga, hänvisar till hur man utövar ett sätt att leva från en ung ålder.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Prostatacancer i 3: e graden

Inlagd av: admin 12/09/2016

Nivån av förekomsten av prostatacancer, i modern tid, ökar betydligt. Utseendet hos en tumör i prostata observeras hos män i mogen ålder på grund av förekomsten av precancerös process eller ärftlig predisposition. Prostatacancer innefattar adenom, som utvecklas från organets vävnad, som en följd av inflammatoriska processer av kronisk natur eller hormonella störningar.

Ondartad neoplasma i prostata kan ha tre histologiska former:

 • Dark-celled tubular cancer, adenocarcinoma, squamous, cribose, lightcelled tubuloalveolar och transitional cell carcinoma (differentierad grad);
 • Med mindre differentierad grad
 • Med en odifferentierad kraft.

Cancer med en hög grad av differentiering fortsätter mer positivt och metastasizes mindre ofta. Denna form är bättre behandlad, vilket bestämmer en ytterligare prognos för livet.

Metastaser i prostatacancer sprids genom lymfatiska och blodkanaler och påverkar lymfkörtlarna, liksom i närliggande och avlägsna organ. Regionala lymfkörtlar, som påverkas i första hand, inkluderar pelvicavdelningens para-aorta och iliac noder. Genom de venösa kärnen rusar cancerceller i andra organiska vävnader. Detta är bilden av prostatacancer i den tredje graden. Metastaser i ryggraden eller benen i skelettet noteras vid utvecklingen av cancer med mindre skillnad, när det groddar lager av prostatakörteln och involverar angränsande vävnader i den maligna processen.

Utseendet av metastaser i prostatacancer, indikerar svåra graden av tumörprocessen och indikerar starten av omedelbar behandling.

I den tredje etappen, när den exofytiska tumören lämnar prostata och påverkar intilliggande strukturer och seminala vesiklar, och också begränsar rörligheten i prostata, bestäms metastaserna i regionala och juxta regionala lymfkörtlar. I detta fall påverkar cancerceller lymfkörtlarna från sidan av lesionen eller från båda sidor i enkla eller flera nummer. Förstorade lymfkörtlar blir immobila och täta i närvaro av en stor, opartisk tumör. Det är svårt att säga hur många sådana onkologiska patienter bor, eftersom prognosen för en femårig överlevnad på sjuttio procent inte är gynnsam.

Enligt scenen av prostatacancer, dess histologiska struktur och metastasering noterar patienten ett antal patologiska symptom som uttrycks:

 • Smärta och snitt i processen med urinering, med bestrålning i ljummen, perineum, skrot och anus (när tumören pressas av närliggande vävnader);
 • Hematuri, som uppträder i tumörens sena metastatiska stadium, vid vilken infiltration av blåsans väggar observeras;
 • Utveckling av inflammatoriska processer i urinorganen (pyelonefrit, kroniskt njursvikt);
 • Metastaser i benet är ett karakteristiskt tecken på prostatacancer, eftersom cancercellerna påverkar det mesta av skelettbenet. Dessa inkluderar: ryggraden i ländryggen, sakrummet, låren och skönbenet. Benen i de övre delarna av stammen påverkas ibland. Av naturen av skador på benvävnad utses osteoblastiska och osteolytiska metastaser. Osteoblastiska metastaser uttrycks av ackumulering av mineralämnen i osteotoraxen, vilka är förtätade i knutna neoplasmer. Osteolytiska metastaser förstör benet, eftersom det demineraliseras och blir tunt och bräckligt. Den onkologiska processen förstör benvävnaden, stör störningen av celldelning, vilket säkerställer resorption och förnyelse av denna vävnad (osteoblaster och osteoklaster). Symtomatiskt uppträder metastaser i benen av smärtsyndrom. Orsaken till smärta är ökat intraosöst tryck, infiltrering av nervsystemet, sprickor och sprickbildning i benet. I blodet ökar nivån av kalcium (hyperkalcemi), vilket observeras med osteolytiska metastaser. Patienten klagar över muskelsvaghet, lågt blodtryck, psykiska störningar och matsmältningssjukdomar. Ökande hyperkalcemi leder till störningar i kardiovaskulär aktivitet och njursvikt, vilket resulterar i en ogynnsam prognos för patienten. Exakt, med ankomsten av metastaser börjar patienten att känna en klinisk bild av prostatacancer, eftersom komplikationer från njursystemet är fästade.
 • Den växande förgiftningen av kroppen uttrycks av förlusten av kroppsvikt, svaghet, pallor och pigmentering av huden. På utsidan av excretionssystemet finns det en frekvent önskan att urinera hela dagen, vilket inte medför lättnad till patienten. Urin har karaktären av svagt utvecklad vätska, en mörk färg, med blod och en obehaglig lukt. Män rapporterar minskad styrka och ejakulatorisk funktion. Metastasering i regionala lymfkörtlar, som ligger i iliac-kärl och ljumsken, leder till ödem i könsorganen och underbenen.

Diagnostiska åtgärder

För att fastställa en definitiv diagnos av den onkologiska processen undersöks patienten och anamnesis samlas in. Det andra steget kommer att vara att ta en biokemisk analys av blod och urin. Undersökning av organ med hjälp av radioisotop, ultraljud och röntgen hjälper till att få en informativ bild av organens tillstånd och deras funktionalitet.

Detektion av metastaser i ben, lever och ryggmärg indikerar försummelse av prostatacancer. Vid denna tidpunkt erhåller alkaliskt fosfatas, som normalt observeras i benvävnad, lever och magslemhinnor, en syrereaktion och en hög enzymnivå.

Undersökning med datorbilder (CT) och magnetisk resonansavbildning (MRI) är en effektiv metod för att diagnostisera prostatacancer. Dess lokalisering, storlek och metastas kan tydligt definieras efter en endorektal undersökning med en datorbild.

Läkningsåtgärder

För att bli av med prostatacancer är rätt taktik och snabb behandling viktig. Beroende på diagnosen kan tumören avlägsnas under operation, vanligtvis tillsammans med prostatakörteln. Berörda regionala noder raderas också. Om tumören har växt intilliggande vävnader, vilket observeras i den mogna etappen av den onkologiska processen, så är inte operationen visad.

För att minska neoplasmen och stoppa tillväxten, föreskrivs patienten kemoterapi eller strålningsexponeringskurser. Denna behandlingsmetod bidrar till att eliminera patologiska symptom samt stoppa metastaser, vilket gör att patienten kan leva längre efter behandlingen. Till strålningsmetoden för att påverka en malign tumör är cyberkniven. Från konventionell strålbehandling kännetecknas denna metod av noggrannheten av effekterna på fokus, med en linjär accelerator och en robotanordning. Om du jämför cyberkniven med operationen, är det i det första fallet inte komplicerat med smärta och blödning. Cyberknife-behandling gör att du maximalt kan påverka metastaser och tumörer, utan att skada frisk vävnad, vilket gynnar en positiv förutsägelse. Patienter som kontraindiceras i kirurgisk operation, får behandling med strålar i ett bekvämt läge och i olika utsikter.

Funktioner av prostatacancer i 3: e graden: manifestationer och metoder för behandling

Onkologiska sjukdomar är bland de tre största bland de farligaste och kan orsaka död.

Den manliga delen av befolkningen, förutom hjärtinfarkt och stroke, lider av en sådan sjukdom som prostatacancer.

Framsteg denna sjukdom i steg. Den farligaste är 3: e och 4: e graden. Bättre att avlägsna eller bestråla prostatacancer 3 steg svaret på denna fråga läs i artikeln.

orsaker till

Prostatacancer i den tredje graden är en malign bildning som har transcenderat könsorganen. Denna sjukdom drabbar män efter 50 år. Orsakerna till sjukdomen anses vara genetiska faktorer, användningen av hormonella ämnen, obalanserad kost prostatacancer klass 3, försämringen och andra dåliga vanor.

Stadium av prostatacancer:

 1. Steg I - tumören går inte utöver prostata Identifiera kursen av denna sjukdom kan ske med en planerad undersökning, eftersom det inte ger obehag. Det finns inga metastaser. Tidig behandling ger positiva resultat i 95-100%.
 2. II-scenenCancer betyder att tumören hålls inne i prostata. Däremot uppträder atypiska celler, spiralen sprider sig till organ och vävnader. Diagnos av sjukdomen i detta skede är svår, eftersom det inte finns några uppenbara symtom. Positiv behandlingens dynamik observeras hos 60% av patienterna.
 3. III-steget - tumören går över till andra organ En sådan sjukdom ger metastaser till vävnader och lymfkörtlar, som ligger närmast maligna former. Prostatacancer 3 grader - en förutsägelse: cirka 60% av patienterna klarar av att bli av med denna diagnos.
 4. IV-scenen cancer indikerar att tumören har spridit sig utanför prostata till alla vävnader och organ. Prognoser för en sådan patient kan vara den mest ogynnsamma.

Modernt guidad strålbehandling, såväl som kemoterapi, kan öka patienternas överlevnad vid varje stadium av sjukdomen.

Om sjukdomen

Prostatacancer i den tredje graden fortskrider från de två föregående faserna. Detta framgår av det faktum att tumören växer och går vidare till rektum och urinblåsan. Sjukdomen börjar aktivt metastasera. Kroppen sprider snabbt maligna celler, mankroppen försvagas, behandlingsmetoderna reduceras till ingenting.

Prostatacancer i den tredje graden - symptom:

 • svårighet att urinera, urin kan vara med föroreningar av blod;
 • Patienter upplever systematiska smärtor i underlivet, i ljummen och i hjärtkärnan.
 • systematisk natturinering, urinering, smärta och smärta;
 • svaghet, slöhet;
 • viktminskning
 • minskad styrka.

Klassificeringsmetoder

Experter har lärt sig att mer exakt bestämma graden av cancer. För att göra detta använder de nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen), som produceras av prostata-cellerna. När en malign tumör detekteras, ökar denna nivå kraftigt. Det kan bestämmas genom att genomföra ett blodprov.

Vissa specialister förskriver en biopsi. I detta fall visar Gleason-skalan aggression av maligna celler. Klassificeringen av TNM kan visa en ökning av utbildning, penetration i lymfkörtlarna och förekomsten av metastaser.

Diagnosalternativ

Att känna igen prostatacancer till klass III är inte svårt. I detta fall kan erfarna specialister ordinera en rektal undersökning eller TRUS-metoden. I tredje etappen ger tumören metastaser till lever, lungor, lymfkörtlar och ben. Behandlingen ska vara omfattande. Efter operationen krävs kemoterapi. Ibland föreskrivs strålbehandling.

Diagnosekvens:

 1. Vid den första hänvisningen till läkaren utför specialisten en rektal känsla av prostata genom ändtarmen.
 2. Vidare föreskrivs ultraljud och röntgenmetoder. De möjliggör mer noggrann bestämning av storleken på den maligna bildningen.
 3. Att upptäcka metastaser använder datortomografi, excretory urografi.
 4. Den slutliga diagnosen låter dig lägga en biopsi.

Sjukdomen kan detekteras endast i III-scenen, eftersom de två föregående inte har uppenbara symtom.

Prostatacancer i tredje graden - livslängd

Prostatacancer i tredje graden - en livslängd med metastaser i benet: det är svårt att säga exakt hur många som lever med prostatacancer i stadium III är svårt. Allt beror på människans hälsa, får tid och effektiv behandling.

Användningen av hormonbehandling förbättrar signifikant prognosen för prostatacancer i 3: e graden. Mer än 50% av patienterna har en överlevnadsfrekvens om tre år. Med hjälp av en övergripande metod för att upptäcka sjukdomen och behandlingen förlängs patienternas liv i 6 år eller mer.

Bland läkare-onkologerna är termen "femårig överlevnad" vanligt. Det visar vilken procentandel av patienterna som ska överleva under en viss tid. Det beror inte bara på korrekt behandling, men också på dieting i prostatacancer i grad 3, avvisande av dåliga vanor.

Kan du bota prostatacancer? Steg 3 läs nedan.

Behandlingsalternativ

Modern medicin har många metoder för att bekämpa denna allvarliga sjukdom. Den främsta är användningen av kirurgisk ingrepp. Denna metod ger höga chanser i kombination med strålbehandling. Av dess biverkningar kan identifieras impotens och urininkontinens. I sällsynta fall avlägsnas testiklarna. Så stannar testosteronutvecklingen och tumörtillväxten stannar.

Behandling av prostatacancer i 3 grader:

 1. kemoterapi - En annan metod för cancerbehandling. Det genomförs i flera steg och involverar användningen av högeffektiva droger. Gradvis slutar de utveckling, och sedan fullständigt befriar kroppen av cancerceller. Nackdelen med denna behandling har negativ effekt på friska vävnadsceller.
 2. Strålbehandling Den tredje etappen av cancer tillämpas endast externt. Den produceras av en linjär accelerator av alla möjliga ursprung (neuralt, gamma eller beta-strålning) eller med hjälp av röntgenstrålar.
 3. brakyterapi - En slags radiobestrålning, som verkar inifrån. Kapslar med en radioaktiv substans introduceras i prostatakörteln och förstör cancerceller. Under inverkan av denna metod saktar processen för tumörutveckling sämre och friska celler är inte skadade.
 4. Hormonbehandling Det används i de fall då kirurgisk ingrepp är omöjligt. Cancerceller påverkas av hormonella läkemedel som saktar ner produktionen av testosteron och hämmar utvecklingen av en cancerous tumör.

Ovanstående metoder är tillåtna i frånvaro av kirurgisk ingrepp.

 • Folkmetoder Vid behandling av prostatacancer är grad 3 endast möjlig som en palliativ åtgärd. De är nödvändiga för att hålla kroppen i ton med mer aggressiva exponeringsmetoder (strålning, kemikalier). Specialister är försiktiga med denna typ av behandling. Det kan inte vara grundläggande även i början av utvecklingen av prostatacancer.
 • Metoder för behandling av prostatacancerstadiet 3 folkmekanismer:

  Innan du ansöker någon av dem, samordna ditt beslut med den behandlande läkaren. Användningsmedel för traditionell medicin kan endast kombineras med föreskriven behandling.

  Om inte behandlad

  Denna fråga bör behandlas individuellt. Utan att tillgripa korrekt behandling, enligt forskare, kommer det inte vara möjligt att leva mer än 3 månader. I praktiken fanns det emellertid fall där patienter med denna diagnos levde i ca 3 år.

  Tidig diagnos kommer att förhindra utvecklingen av sjukdomen, genomföra sin omfattande behandling och göra allt för att göra livet för mannen lång och smärtfri. Som förebyggande åtgärd av denna sjukdom är det nödvändigt att öka fysisk aktivitet, att ge upp skadliga vanor, att föredra hälsosam näring (att konsumera stora mängder grönsaker och frukter dagligen).

  Prostatacancer i 3: e graden: prognos, behandlingsmetoder

  Framgången av onkologibehandling beror först och främst på snabb behandling. Om prostatacancer i grad 3 diagnostiseras bestäms livslängden av arten av förändringarna i vävnaderna och beror till stor del på patientens ålder.

  Funktioner av stadium 3 cancer

  Totalt skiljer sig fyra stadier av patologi och 5 grader av förändringar i tumörstrukturen. De två första etapperna kännetecknas av låg aggressivitet och långsam utveckling, därför är de ganska mottagliga för behandling, vilket möjliggör förlängning av patientens liv i flera årtionden, eller helt återhämtar sig från patologi.

  Karakteristiska särdrag hos de tre stadierna av onkologi:

  • kränkningsförmåga
  • smärta i bäckenet
  • smärta i anuset
  • en brännande känsla i nedre delen av ryggen;
  • hematuri;
  • blod under utlösning.

  I det tredje steget sprider cancerceller bortom prostata

  Specifika symtom på onkologi av prostata eller prostatacancer beror på var kanalen metastaserade. Seminalblåsor, blåsan och tarmarna påverkas ofta. När blåsan påverkas, märker patienter blod i urinen, smärta och brinner med urinering, ofta uppmanar att urinera och ofullständig tömning av kroppen. Symtom åtföljs av utarmande spastisk smärta.

  När de partiella vesiklarna påverkas, noteras blod vid utlösning. Detta åtföljs av ett tydligt smärtssyndrom. Med metastaser i tarmarna lider patienten av smärta under tarmrörelser, tarmkramper och blod från anusen. Med cancer sprider smärta ofta till ländryggen.

  Ändå kan även den tredje etappen av cancer behandlas. Det viktigaste - det är aktuellt att söka hjälp från en specialist omedelbart efter att ha hittat de alarmerande tecknen.

  Diagnos av patologi

  Att misstänka den tredje etappen av onkopatologisk utveckling är möjlig på karakteristiska symptom. Ombesörjning till onkologen kommer diagnosen inte att orsaka svårigheter på grund av specifika symtom. För att bekräfta sjukdomen måste du genomgå följande undersökningar:

  • definitionen av prostatiskt antigen i blodet;
  • En ultraljud av orgeln;
  • rektal palpation av körteln;
  • vävnadsbiopsi.

  Grundprövningen är analysen av PSA. Detta protein är en oncomarkör, dess värde i blodet ökar upprepade gånger med utvecklingen av malign neoplasma i prostata. Karcinom i prostata i tredje etappen kännetecknas av utvecklingen av metastaser, därför är värdet av PSA i blodet över 100 enheter.

  Ultraljudsdiagnos gör det möjligt att noggrant se de platser där körtelvävnaden förändras på grund av degenerering av celler till en malign neoplasm. Efter undersökningen är det från dessa områden att vävnadsskrot tas för histologisk undersökning (biopsi).

  Under en rektaltest undersöker läkaren prostata med fingrarna. I regel bestäms prostatacancer i den tredje graden av utveckling relativt noggrant av beröring, beroende på de karakteristiska förändringarna i organets struktur.

  I det tredje steget kan tumören redan bestämmas genom rektal palpation

  Metoder för behandling av prostatacancer

  Behandling av prostatacancer i steg 3 innefattar:

  • radioterapi;
  • hormonell behandling;
  • kirurgisk avlägsnande.

  Till skillnad från de första stadierna av patologin ingår behandling av prostatacancer i grad 3 och malignt adenom i prostatan fullständigt avlägsnande av organet. Hormonal och radioterapi är nödvändiga för att påverka metastaser och utesluter möjligheten att återkomma celldegenerering.

  Radioterapi för cancer

  Radioterapi eller strålbehandling är den radioaktiva bestrålningen av en malign tumör. Denna effekt i prostatacancer i steg 3 bidrar till:

  • störning av kommunikationen mellan maligna celler;
  • förstörelse av patologisk cell-DNA;
  • minska risken för sjukdomsprogression.

  Efter strålterapi förlorar cancerceller möjligheten att växa, vilket gör det möjligt att stoppa sjukdomsprogressionen. I de två första etapperna av patologin är detta tillräckligt för att fullständigt bli av med cancer, men i det tredje steget utförs strålterapi utöver kirurgisk avlägsnande för att förhindra ytterligare cancermetastaser.

  Strålningsterapi i tredje etappen av prostatacancer används vanligtvis som ett komplement till kirurgi

  Under proceduren, i området mellan skrot och anus, görs skär, i vilka en speciell applikator sätts in. Genom applikatorn introduceras läkemedel som irradierar maligna celler. På grund av den lokaliserade effekten förstörs kärnan av endast förändrade celler, friska vävnader påverkas inte vid bestrålning.

  Med metastas är även intravenös kemoterapi för prostatacancer i steg 3 möjlig för komplexa effekter på hela organismen. Denna procedur innefattar ett antal biverkningar och hälsorisker, men med en stor tumörstorlek är det enda sättet att förlänga patientens livslängd.

  Längden av strålbehandlingstiden beror på tumörens storlek och närvaron av metastaser. I genomsnitt visar patienterna en halvårig behandling. I slutet av denna period utförs ett antal test för att utvärdera effektiviteten av strålbehandling. Efter att ha studerat resultaten beslutar läkaren om ytterligare behandling. I de flesta fall utförs radikal prostatektomi.

  Den speciella radioterapi är att den är effektiv nog både i de tidiga stadierna och i utvecklingen av cancer hos äldre patienter, då borttagning av prostatakörteln redan är omöjlig på grund av riskerna för ett dödligt utfall som ett resultat av kirurgisk ingrepp. Även med prostatacancer i klass 3 kan prognosen för sådan behandling vara fördelaktig om behandlingen påbörjas i tid.

  Hormonbehandling

  Som en självständig metod är hormonbehandling för prostatacancer i stadium 3 ofta inte tillräckligt effektiv och ordineras förutom strålbehandling och efter borttagning av prostatakörteln. Syftet med sådan behandling är blockering av produktionen av manliga hormoner, den så kallade läkemedelskastrationen.

  Hormonbehandling är utformad för att undertrycka produktionen av manliga hormoner

  Denna metod medger att reducera progressionsgraden av patologi på grund av inhiberingen av androgenberoende celler i organet. Hormonal terapi utförs med hjälp av läkemedel av antiandrogengruppen eller syntetiska analoger av hormoner som produceras av hypofysen.

  Liksom kemoterapi används metoden ofta för att behandla äldre patienter som är kontraindicerade vid radikal kirurgisk behandling.

  Avlägsnande av prostata

  Om det inte finns kontraindikationer utförs en radikal prostatektomi. Vid den tredje etappen av cancer praktiseras en ihålig operation, under vilken organet och angränsande lymfkörtlar avlägsnas. Denna operation innebär ett antal risker och komplikationer, som det utförs under generell anestesi. Tillträde till orgeln genomförs genom ett snitt från pungen till anusen.

  Om det inte finns någon metastas kan läkaren erbjuda laparoskopi - en minimalt invasiv metod för att avlägsna organet genom att införa endoskopet i små snitt som gjorts i underlivet. Denna procedur kännetecknas av en låg sannolikhet för komplikationer och kännetecknas av en snabb återhämtning. Brist på laparoskopisk prostatektomi är omöjligheten att ta bort lymfkörtlar.

  Prognos efter behandling

  Med prostatacancer i 3 grader beror en patients livslängd på flera faktorer:

  • effektiviteten av behandlingen;
  • patientens ålder
  • förekomst av metastaser.

  I detta fall anses behandling som anses vid början av övergången av cancer från det andra steget till den tredje med medel tumörstorlek anses vara gynnsam. Kemoterapi, hormonell behandling och prostatektomi ger således en stabil terapeutisk effekt, och patienten efter behandlingen kommer att leva i ca 10 år. Läkare känner till fall när tidig behandling har tillåtit att helt bli av med patologi, även i tredje etappen, och förlänga en människas liv under en längre tid.

  Riskgruppen består av äldre patienter (från 75 år). I detta fall förvärras cancerförloppet av ett antal åldersrelaterade fysiologiska särdrag, varigenom patologin fortskrider snabbt, och prostataavlägsnande är kontraindicerat på grund av den höga risken för död på operationsbordet. Vid behandling av äldre män utövas hormonbehandling, eftersom kemoterapi ofta leder till utveckling av negativa konsekvenser för kroppen, som inte kan återvinnas från alla. Hormonbehandling som en självständig behandlingsmetod är inte tillräckligt effektiv, men det tillåter att förlänga livet i 3-5 år. Huruvida det är möjligt att bota sjukdomen med andra metoder vid denna ålder beror först och främst på patientens kropps egenskaper.

  Hos äldre förvärras prognosen

  Det är svårt att svara på den exakta frågan om hur många som lever med prostatacancer i tredje etappen, precis som att förutse de troliga konsekvenserna. Efter borttagning av prostata är faran metastasering. Ofta passerar den maligna processen till andra organ, vilket resulterar i ett dödligt utfall.

  Rådgivning till patienter

  Vid en prostatacancer på 3 grader är prognosen tvetydig. Den tredje etappen av onkologi är farlig för risken för dödsfall vid oförändrad behandling. Det är viktigt att förstå att onkologi fortskrider snabbt och kan snabbt gå vidare till fjärde etappen. Behandlingsframgången beror direkt på hur snabbt patienten började terapi efter bekräftelse av diagnosen.

  Även efter behandlingen kan patologin återfinnas igen. För att förhindra detta kommer konstant övervakning från en onkolog och urolog att hjälpa till. Det är nödvändigt att besöka en läkare var tredje månad. 4 gånger om året visar en fullständig undersökning av kroppen.

  Kemoterapi och strålbehandling har negativ inverkan på hälsotillståndet och framkallar symtom på förgiftning, som kvarstår länge. För att påskynda återhämtningen hjälper en balanserad diet, regelbundet intag av vitamin-mineral komplex och även några folkliga metoder för att rensa kroppen.

  Efter behandlingen behandlar doktorn dessutom patienten ett antal läkemedel med allmän förstärkningseffekt och ger rekommendationer om hur livet förändras. Övervakning av råd från en specialist, regelbunden undersökning av en onkolog och en omtänksam inställning till sin egen organism förlänger en människas liv. Det viktigaste i cancer är att inte ge upp och börja behandla sjukdomen i rätt tid.

  Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

  • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
  • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
  • gå till operation och glöm sexlivet...

  Prostatacancer grad 3, hur lång livslängd är det?

  Prostatacancer är cancerös. Han är utsatt för män i olika åldrar, han dyker upp efter 50 år.

  I prostatakörteln kan utvecklas cancer tumörer. Prostatacancer i 3: e graden utvecklas i avsaknad av behandling, men det kommer att främjas av felaktig näring, hormonella droger, dåliga vanor (alkohol, rökning) och ärftlig predisposition.

  Symtom på prostatacancer

  I de tidiga stadierna av sjukdomen finns inga symptom, prostatacancer detekteras i tredje eller fjärde etappen. Vid denna tidpunkt finns det en spridning av tumören och vävnaden och organskadorna.

  Prostatacancer i etapp 3 kan åtföljas av symtom, som vanlig urinering, med början på natten. Det finns ett obehag av urin, dess fördröjning, det kan vara blod i urinen. En person känner smärta i bäckenet, tillbaka. Vid den sista etappen av onkologi observeras metastasering, de passerar in i ben och lymfkörtlar.

  Diagnos av cancer i steg 3

  Diagnos av prostatacancer har svårigheter. Det är möjligt att upptäcka sjukdomen när sen och prostatacancer i tredje graden uppträdde. Från diagnosmetoderna används följande alternativ:

  1. Gör en undersökning. Tekniken anses vara utbredd och tillgänglig. Patienten diagnostiseras med prostatakörteln genom att sätta in ett finger i tarmen. Detta gör det möjligt för dig att identifiera prostatakörtelns storlek och densitet, groping för en tumör.
  2. Ultraljudsundersökning. Ultraljud kan utföras genom bukhinnans främre vägg och vara transabdominal. Patienten ges en ultraljudsundersökning. Det låter dig identifiera bildandet av en liten storlek.
  3. Leverans av blod till prostata-specifikt antigen. I närvaro av prostatacancer observeras en ökning av prostata-specifikt antigen i blodet. Denna analys låter dig bestämma sjukdomen i första eller andra etappen, så att du kan bli av med sjukdomen och leva normalt.
  4. Prostata biopsi. Det styrs av ultraljud genom rektum, urinrör eller hud i perineum. En biopsi låter dig identifiera atypiska celler, så att du kan göra en noggrann diagnos.

  I form av ytterligare alternativ för att bestämma cancer kan benscintigrafi, radiografi och datortomografi också användas.

  Prostatacancer i tredje etappen

  Med prostatacancer i grad 3 har patienten symtom på sjukdomen:

  • frånvaro av urin
  • smärtsamma förnimmelser i ryggen, bäcken och sakrummet;
  • blod i urinen;
  • brinner eller känner smärta vid urinering
  • frekvent urinering på natten.

  Patienten har njursten eller ureteralförstoring. Vid metastaser observeras smärtor i extremiteter. Att bestämma prostatacancer i den tredje graden är inte svårt. Från metoderna för diagnos används metoden för PSA, TRUS, rektal undersökning.

  Vid denna period av cancerutveckling sprider metastasin genom kroppen: till lymfkörtlarna, till benen, levern och lungorna. Behandling av den tredje etappen av sjukdomen utförs med hjälp av strålbehandling, radikal prostatektomi, monoterapi och brachyterapi med antiandrogener.

  Behandling av prostatacancer i detta skede behöver ett integrerat tillvägagångssätt. Efter operationen är patienten ordinerad kemoterapi och vissa läkemedel som syftar till att undertrycka testosteron. I sällsynta fall kan strålterapi användas. I varje enskilt fall utförs behandlingen enligt ett enskilt scenario beroende på graden av onkologi och lokaliseringen av utbildningen.

  Prognos för tredje etappen av cancer

  Om det finns prostatacancer beror grad 3 prognos huvudsakligen på aggressiviteten hos sjukdomen, spridningen av tumörprocessen och tillväxten av cancer. Särskilda markörer låter dig bestämma i vilken grad sjukdomen är aggressiv:

  • tillväxten av PSA;
  • Gleason-skalan;
  • PSA-nivå.

  Prostatacancerbehandling

  Det finns flera sätt att behandla prostatacancer:

  • kryoterapi;
  • kemoterapi;
  • strålbehandling
  • kirurgisk ingrepp.

  När man talar om prostatacancer, livslängd 3, bör det noteras att kirurgiskt ingrepp rekommenderas vid något stadium av sjukdomen. Vid de första etapperna är det nödvändigt att genomföra en radikal excision av prostata. Biverkningar av sådan behandling innefattar urininkontinens och impotens. I sällsynta fall krävs fullständig kastrering, där testiklarna avlägsnas. Denna kirurgiska ingrepp hjälper till att stoppa produktionen av hormonet testosteron, vilket medför att tumörtillväxten hämmas.

  Strålningsterapi kan döda cancerceller. Denna behandlingsmetod går ofta i samband med kirurgisk ingrepp eller behandling med hormoner. I kvaliteten på en alternativ lösning föreskrivs brachio-terapi: införandet av ett radioimplantat i prostatakörteln som utför radioaktiva strålar och stör den efterföljande utvecklingen av tumören.

  För uppförande av kemoterapi kan en mängd olika läkemedel användas som har en skadlig effekt på cancerceller: taxotere, estramustin och novantron. Deras åtgärder gör att du kan undertrycka hormonet som produceras av testosteron från manlig kropp. Av biverkningarna av sådan behandling är det nödvändigt att notera impotens, osteoporos, viktminskning, minskad sexuell lust. Från hormonella läkemedel rekommenderas att använda etylamid och zoladex.

  Kryoterapi-tekniken innefattar att påverka atypiska celler med låg temperatur. I kombination med hormonell behandling ger positiva resultat.

  Profylax av prostata onkologi

  Forskare kunde bevisa att näring med prostatacancer är av stor betydelse, eftersom fetma livsmedel bidrar till utvecklingen av onkologi. Konsumtion av livsmedel med låg fetthalt bidrar till att minska aggressiviteten hos sjukdomen och skydda mot utseende av cancerceller.

  Det är nödvändigt att äta rött kött i begränsade kvantiteter, men skaldjur och fisk, tvärtom, ingår i din kost. I mat bör det finnas mycket vitaminer E och A. i kosten måste finnas närvarande i låga mängder animaliska fetter. Det är nödvändigt att bli av med extra pounds och kontrollera din vikt i framtiden.

  Det rekommenderas att du fullständigt utesluter skadliga produkter från din kost. Med användning av chips och hamburgare observeras en ansamling av många ämnen som leder till onkologins utveckling i kroppen.

  Lykopen är en vanlig och effektiv lösning som rekommenderas för att förebygga cancer hos detta organ. Denna komponent finns i papaya, grapefrukt, aprikoser, tomater och andra frukter och grönsaker. Även när prostatacancer rekommenderas för att konsumera en stor mängd vitamin C. Av de återstående, inte mindre användbara vitaminer bör noteras vitamin D, zink, selen och andra.

  Med en predisposition eller en negativ ärftlighet mot denna typ av cancer är det nödvändigt att genomgå en regelbunden undersökning med en urolog. Till exempel rekommenderas att ett blodprov utförs på ett specifikt antigen specifikt för denna typ av cancer eller att rektal undersökning utförs rektalt. I denna kategori ingår fortfarande män vars ålder är över 50 år. Ju tidigare det blir möjligt att bestämma sjukdomen, desto större är sannolikheten för ett framgångsrikt resultat.

  slutsats

  Prostatacancer vid första skedet är väl mottaglig för terapi, så ju tidigare sjukdomen detekteras desto större är risken för fullständig helande. Med cancer i tredje graden finns det en spridning av metastaser som påverkar lymfkörtlarna och närliggande organ.

  Om du saknar behandlingstiden, kan behandlingen inte ge bra resultat, patienten väntar på ett dödligt utfall. Ta hand om din hälsa, besök läkare regelbundet.