Huvud
Förebyggande

Funktioner av prostatacancer i 3: e graden: manifestationer och metoder för behandling

Onkologiska sjukdomar är bland de tre största bland de farligaste och kan orsaka död.

Den manliga delen av befolkningen, förutom hjärtinfarkt och stroke, lider av en sådan sjukdom som prostatacancer.

Framsteg denna sjukdom i steg. Den farligaste är 3: e och 4: e graden. Bättre att avlägsna eller bestråla prostatacancer 3 steg svaret på denna fråga läs i artikeln.

orsaker till

Prostatacancer i den tredje graden är en malign bildning som har transcenderat könsorganen. Denna sjukdom drabbar män efter 50 år. Orsakerna till sjukdomen anses vara genetiska faktorer, användningen av hormonella ämnen, obalanserad kost prostatacancer klass 3, försämringen och andra dåliga vanor.

Stadium av prostatacancer:

 1. Steg I - tumören går inte utöver prostata Identifiera kursen av denna sjukdom kan ske med en planerad undersökning, eftersom det inte ger obehag. Det finns inga metastaser. Tidig behandling ger positiva resultat i 95-100%.
 2. II-scenenCancer betyder att tumören hålls inne i prostata. Däremot uppträder atypiska celler, spiralen sprider sig till organ och vävnader. Diagnos av sjukdomen i detta skede är svår, eftersom det inte finns några uppenbara symtom. Positiv behandlingens dynamik observeras hos 60% av patienterna.
 3. III-steget - tumören går över till andra organ En sådan sjukdom ger metastaser till vävnader och lymfkörtlar, som ligger närmast maligna former. Prostatacancer 3 grader - en förutsägelse: cirka 60% av patienterna klarar av att bli av med denna diagnos.
 4. IV-scenen cancer indikerar att tumören har spridit sig utanför prostata till alla vävnader och organ. Prognoser för en sådan patient kan vara den mest ogynnsamma.

Modernt guidad strålbehandling, såväl som kemoterapi, kan öka patienternas överlevnad vid varje stadium av sjukdomen.

Om sjukdomen

Prostatacancer i den tredje graden fortskrider från de två föregående faserna. Detta framgår av det faktum att tumören växer och går vidare till rektum och urinblåsan. Sjukdomen börjar aktivt metastasera. Kroppen sprider snabbt maligna celler, mankroppen försvagas, behandlingsmetoderna reduceras till ingenting.

Prostatacancer i den tredje graden - symptom:

 • svårighet att urinera, urin kan vara med föroreningar av blod;
 • Patienter upplever systematiska smärtor i underlivet, i ljummen och i hjärtkärnan.
 • systematisk natturinering, urinering, smärta och smärta;
 • svaghet, slöhet;
 • viktminskning
 • minskad styrka.

Klassificeringsmetoder

Experter har lärt sig att mer exakt bestämma graden av cancer. För att göra detta använder de nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen), som produceras av prostata-cellerna. När en malign tumör detekteras, ökar denna nivå kraftigt. Det kan bestämmas genom att genomföra ett blodprov.

Vissa specialister förskriver en biopsi. I detta fall visar Gleason-skalan aggression av maligna celler. Klassificeringen av TNM kan visa en ökning av utbildning, penetration i lymfkörtlarna och förekomsten av metastaser.

Diagnosalternativ

Att känna igen prostatacancer till klass III är inte svårt. I detta fall kan erfarna specialister ordinera en rektal undersökning eller TRUS-metoden. I tredje etappen ger tumören metastaser till lever, lungor, lymfkörtlar och ben. Behandlingen ska vara omfattande. Efter operationen krävs kemoterapi. Ibland föreskrivs strålbehandling.

Diagnosekvens:

 1. Vid den första hänvisningen till läkaren utför specialisten en rektal känsla av prostata genom ändtarmen.
 2. Vidare föreskrivs ultraljud och röntgenmetoder. De möjliggör mer noggrann bestämning av storleken på den maligna bildningen.
 3. Att upptäcka metastaser använder datortomografi, excretory urografi.
 4. Den slutliga diagnosen låter dig lägga en biopsi.

Sjukdomen kan detekteras endast i III-scenen, eftersom de två föregående inte har uppenbara symtom.

Prostatacancer i tredje graden - livslängd

Prostatacancer i tredje graden - en livslängd med metastaser i benet: det är svårt att säga exakt hur många som lever med prostatacancer i stadium III är svårt. Allt beror på människans hälsa, får tid och effektiv behandling.

Användningen av hormonbehandling förbättrar signifikant prognosen för prostatacancer i 3: e graden. Mer än 50% av patienterna har en överlevnadsfrekvens om tre år. Med hjälp av en övergripande metod för att upptäcka sjukdomen och behandlingen förlängs patienternas liv i 6 år eller mer.

Bland läkare-onkologerna är termen "femårig överlevnad" vanligt. Det visar vilken procentandel av patienterna som ska överleva under en viss tid. Det beror inte bara på korrekt behandling, men också på dieting i prostatacancer i grad 3, avvisande av dåliga vanor.

Kan du bota prostatacancer? Steg 3 läs nedan.

Behandlingsalternativ

Modern medicin har många metoder för att bekämpa denna allvarliga sjukdom. Den främsta är användningen av kirurgisk ingrepp. Denna metod ger höga chanser i kombination med strålbehandling. Av dess biverkningar kan identifieras impotens och urininkontinens. I sällsynta fall avlägsnas testiklarna. Så stannar testosteronutvecklingen och tumörtillväxten stannar.

Behandling av prostatacancer i 3 grader:

 1. kemoterapi - En annan metod för cancerbehandling. Det genomförs i flera steg och involverar användningen av högeffektiva droger. Gradvis slutar de utveckling, och sedan fullständigt befriar kroppen av cancerceller. Nackdelen med denna behandling har negativ effekt på friska vävnadsceller.
 2. Strålbehandling Den tredje etappen av cancer tillämpas endast externt. Den produceras av en linjär accelerator av alla möjliga ursprung (neuralt, gamma eller beta-strålning) eller med hjälp av röntgenstrålar.
 3. brakyterapi - En slags radiobestrålning, som verkar inifrån. Kapslar med en radioaktiv substans introduceras i prostatakörteln och förstör cancerceller. Under inverkan av denna metod saktar processen för tumörutveckling sämre och friska celler är inte skadade.
 4. Hormonbehandling Det används i de fall då kirurgisk ingrepp är omöjligt. Cancerceller påverkas av hormonella läkemedel som saktar ner produktionen av testosteron och hämmar utvecklingen av en cancerous tumör.

Ovanstående metoder är tillåtna i frånvaro av kirurgisk ingrepp.

 • Folkmetoder Vid behandling av prostatacancer är grad 3 endast möjlig som en palliativ åtgärd. De är nödvändiga för att hålla kroppen i ton med mer aggressiva exponeringsmetoder (strålning, kemikalier). Specialister är försiktiga med denna typ av behandling. Det kan inte vara grundläggande även i början av utvecklingen av prostatacancer.
 • Metoder för behandling av prostatacancerstadiet 3 folkmekanismer:

  Innan du ansöker någon av dem, samordna ditt beslut med den behandlande läkaren. Användningsmedel för traditionell medicin kan endast kombineras med föreskriven behandling.

  Om inte behandlad

  Denna fråga bör behandlas individuellt. Utan att tillgripa korrekt behandling, enligt forskare, kommer det inte vara möjligt att leva mer än 3 månader. I praktiken fanns det emellertid fall där patienter med denna diagnos levde i ca 3 år.

  Tidig diagnos kommer att förhindra utvecklingen av sjukdomen, genomföra sin omfattande behandling och göra allt för att göra livet för mannen lång och smärtfri. Som förebyggande åtgärd av denna sjukdom är det nödvändigt att öka fysisk aktivitet, att ge upp skadliga vanor, att föredra hälsosam näring (att konsumera stora mängder grönsaker och frukter dagligen).

  Symtom på prostatacancer i 3 grader: prognos

  Prostatacancer avser maligna neoplasmer. Män kan vara sjuk i alla åldrar, men oftast manifesterar prostatacancer sig efter 50 år. Sjukdomen manifesterar sig i utvecklingen av en malign tumör i prostatakörteln. Främja utvecklingen av prostatacancer oftast ärftlig predisposition, dåliga vanor (rökning, alkoholer), hormonella droger, felaktig näring etc.

  Symtom på prostatacancer

  Mycket ofta i de tidigaste skeden uppstår sjukdomen utan några synliga symtom, och därför uppfattas i de flesta fall prostatacancer i steg 3 eller 4 när tumörprocessen och skadan på närliggande organ och vävnader uppstår.

  De viktigaste symptomen är ofta urinering, särskilt på natten. Vid urinering börjar patienten uppleva smärtsamma förnimmelser. Urinretention eller urininkontinens kan uppstå. I urinen finns blod. Det finns smärtsamma känslor i ryggen eller bäckenet.

  Vid de sista stadierna av prostatacancer finns det metastaser. Vanligtvis förekommer de i de närliggande lymfkörtlarna eller i benen.

  Grader av prostatacancer

  Det finns 4 stadier av prostatacancer.

  I det första skedet av sjukdomen ligger tumörprocessen inom prostatakörteln på dess yta. Det finns inga metastaser. Identifiera sjukdomen i detta skede kan vara en oavsiktlig undersökning. Vid snabb behandling är överlevnadshastigheten 95-100%.

  I den andra etappen av prostatacancer ligger tumören också i prostatakörteln, men fler och mer onormala celler uppträder och tumören växer in i vävnader och organ. Diagnos i detta fall kan också vara svårt på grund av avsaknaden av uppenbara symtom. Överlevnad är 60%.

  Vid den tredje etappen av sjukdomen går tumörprocessen bortom prostatakörteln. Prostatacancer i grad 3 ger metastaser till lymfkörtlar eller vävnader som är närmast tumören. Överlevnad med denna diagnos är ca 60%.

  Vid den fjärde etappen av prostatacancer sprider tumörprocessen bortom dess gränser i alla organ eller vävnader. Vid korrekt behandlad behandling kommer överlevnadshastigheten att vara 50%.

  diagnostik

  Diagnos av prostatacancer är mycket svårare. Oftast upptäcks sjukdomen i 3 eller 4 steg.

  1) Rektalt undersökningsmetod. Denna diagnosmetod är den mest tillgängliga och vanliga. Patienten fingrar prostatakörteln genom ändtarmen. Således är det möjligt att bestämma tätheten hos körteln och dess storlek, såväl som att känna själva tumören.

  2) Ultraljudsundersökning. Ultraljudet kan vara transabdominal eller transporteras genom bukhålans främre vägg. Den mest använda metoden är transrektal ultraljud. Med hjälp kan du hitta även de minsta formationerna.

  3) Blodtest för prostataspecifikt antigen. I prostatacancer ökar blodnivån för prostata-specifikt antigen. Med denna analys kan du identifiera prostatacancer för ytterligare 1 eller 2 steg.

  4) Prostatabiopsi. Det styrs av ultraljud genom huden i perineum, urinrör eller rektum. Med hjälp av biopsi kan du identifiera atypiska celler och göra en mer noggrann diagnos.

  Som ytterligare specificerande undersökningar används datortomografi, radiografi och benscintigrafi.

  Prostatacancer Steg 3

  Prostatacancer i klass 3 kännetecknas av närvaron av sådana symtom:

  • frekvent nattlig urinering
  • känsla av smärta eller brännande vid urinering
  • blod i urinen;
  • smärta i sakrummet, i bäcken och baksidan;
  • frånvaro av urin.

  Det kan vara en utvidgning av urinledaren eller bildandet av njurstenar. Med metastaser kommer det att bli svullnad eller smärta i benen.

  Det är inte svårt att upptäcka prostatacancer i steg 3. Från diagnostiska metoder, rektal undersökning, TRUSY-metoden, PSA och andra används.

  Vid detta stadium av sjukdomen producerar tumören metastaser genom kroppen: lungorna, levern, benen och lymfkörtlarna.
  Prostatacancer i den tredje graden behandlas med radikal prostatektomi, strålbehandling, brachyterapi och anti-androgen monoterapi.

  Prostatacancer i steg 3 kräver omfattande behandling. Efter det kirurgiska ingreppet (prostatektomi), föreskrivs kemoterapi och speciella läkemedel som syftar till att undertrycka hormonet av testosteron. Applicera sällan strålbehandling. I varje fall föreskrivs individuell behandling, beroende på tumörens placering och tumörprocessens svårighetsgrad. I avsaknad av behandling eller otimlig diagnos kommer prognosen att vara extremt ogynnsam.

  Prognos för Steg 3 Prostatacancer

  Prognosen för stadium 3 prostatacancer beror främst på aggressiviteten hos sjukdomen, på tumörens tillväxt och spridningen av tumörprocessen. Bestäm hur aggressiv sjukdomen kan vara med hjälp av specialmarkörer:

  2) Gleason-skalan;

  3) PSA-tillväxten.

  behandling

  Det finns flera grundläggande behandlingar för prostatacancer:

  1) kirurgisk ingrepp

  2) strålbehandling

  Vid varje stadium av sjukdomen kan kirurgisk ingrepp utföras. I de första etapperna rekommenderas att utföra radikal operativ ingrepp med fullständigt avlägsnande av prostatakörteln. Av biverkningarna av denna metod observeras impotens och urininkontinens. I sällsynta fall kastas patienten fullständigt bort med testiklarna. Produktionen av testosteronhormonet stannar och tumörtillväxten saktar ner.

  Strålningsterapi dödar cancerceller. Denna behandlingsmetod kan kombineras med kirurgisk ingrepp eller hormonbehandling. Som behandlingsalternativ väljs brachyterapi: radioimplantat införs i prostatakörteln, vilket störa ytterligare tillväxt av tumören och leder radioaktiva strålar.

  Kemoterapi utförs av olika läkemedel som har en skadlig effekt på cancerceller: novantron, estramustin, taxotere. De har en överväldigande effekt på testosteronhormonet. Av biverkningar är det en minskning av begär, viktminskning, osteoporos, impotens. Av de hormonella drogerna som används zoladeks och etylamid.

  Metoden för kryoterapi är effekten av låg temperatur på atypiska celler. Ger en positiv effekt i kombination med hormonbehandling.

  Profylax av prostatacancer

  Hittills har forskare bevisat att chanserna att få prostatacancer som ett resultat av att äta feta livsmedel är mycket höga. Låg fetthalt bidrar till att minska aggressiviteten hos sjukdomen och skyddar mot utseende av prostatacancer. Mängden rött kött som konsumeras bör begränsas, och fisk och skaldjur - tvärtom ökade. Mat bör vara rik på vitaminerna A och E. Djurfett bör vara närvarande i kosten i låga mängder. Det är nödvändigt att kämpa övervikt och kontrollera det i framtiden.

  Skadliga livsmedel bör helt uteslutas från kosten. Med användning av hamburgare och chips i kroppen ackumuleras ett stort antal ämnen som bidrar till utvecklingen av maligna tumörer.

  Likopin är det mest använda agenset för förebyggande av prostatacancer. Det finns i tomater, aprikoser, grapefrukt, papaya och andra grönsaker och frukter. C-vitamin har en speciell positiv effekt på cancerceller. D-vitamin, selen, zink och andra kan nämnas från andra användbara vitaminer.

  Med ogynnsam ärftlighet rekommenderas män med en förutsättning för denna sjukdom att genomgå regelbundna undersökningar från en urolog. Ta till exempel ett blodprov för ett prostataspecifikt antigen eller genomgå en rektal undersökning av ändtarmen. Även i denna kategori är män över 50 år. Ju fortare sjukdomen uppenbaras desto sannolikt kommer det att bli för återhämtningen och desto mer gynnsamma kommer prognosen att vara.

  Prognos för livslängd för prostatacancer i 3: e graden och dess behandling

  Prostatacancer, i sin prevalens bland onkologiska sjukdomar hos män, är andra än för lungcancer. Den här insjukans sjukdom ligger i det faktum att den karakteriseras i det första skedet av en långsam kurs och av en svag symptomatologi. Hos medelålders män detekteras 80% av fallen av prostatacancer först efter att ha nått grad 3 (G3), när tecken på onkologi blir mer uttalade.

  Men vad är prognosen i det här fallet - vad är den genomsnittliga livslängden med avancerad prostatacancer? Kan jag göra denna prognos mer optimistisk efter behandling och öka livslängden hos en onkologisk patient?

  Funktioner av den kliniska bilden

  Som nämnts ovan är risken för prostatacancer att vid de första symtomen, då sannolikheten för fullständig botning av patienten fortfarande är hög, kan den detekteras av få. Faktum är att tecken på prostatacancer liknar symptomen på mer harmlösa sjukdomar (till exempel inflammation i urinröret eller prostatit).

  Vid de 3 stadierna av prostatacancer (G3) blir symtomen mer karakteristiska. I synnerhet kan vi skilja:

  1. Svårighet att urinera på grund av att urinröret klämmer in i inflammatorisk prostatakörtelvävnad. I detta fall är trängseln att gå på toaletten allt vanligare.
  2. Smärta i ländryggsregionen, ljumskan; värkande smärta i rätt hypokondrium.
  3. Om tumören från körteln vänder sig till sädesblåsor, så finns det problem med erektion. Vid stora tumörer kan kompression i rektum förekomma, vilket orsakar förstoppning.

  Det finns ingen tydlig förutsättning för prostatacancer - det kan inträffa hos någon och i 30, 50 och 70 år. Naturligtvis är påverkan av genetisk predisposition och strålförorening mycket stor. Men cancer kan också börja hos människor som inte har haft någon i familjen, aldrig varit i strålningszonen och som ledde en hälsosam livsstil.

  Hur många lever med denna diagnos

  Ungefär 30-40 år sedan kännetecknades en diagnos som prostatacancer i grad 3 (T3) av en ganska pessimistisk prognos - cirka 79% av männen levde efter att ha bekräftat diagnosen endast 3-5 år. Nu har situationen förändrats och utsikterna har blivit lite mer optimistiska.

  Naturligtvis kan även den mest effektiva behandlingen inte garantera fullständig återhämtning i tredje etappen av prostatacancer. Men tack vare moderna behandlingsmetoder (särskilt efter att ha tagit kurser av strålning, kemoterapi och hormonbehandling), är patientens livslängd förlängd.

  Hur mycket är livslängden med en sådan diagnos? Under förutsättning att hela behandlingsförloppet och efterlevnaden av alla kraven hos hans behandlande läkare ökar medellivslängden hos en man med prostatacancer med 7-9 år. Om det inte finns några metastaser, det vill säga en man har cancer t3nomo, då är sannolikheten för en sådan prognos 55-70%. Om det finns lokala och externa metastaser (det vill säga indexet för cancer i grad 3 är högre än t3nomo), då kan ingen med självförtroende säga en positiv prognos.

  Tack vare moderna behandlingsmetoder är patientens livslängd förlängd.

  Indikatorn för livslängden hos en onkologisk patient beror på ett antal faktorer. Speciellt är livslängden hos en person som diagnostiserats med "stadium 3 prostatacancer" förutom den korrekta behandlingen påverkad av:

  • Avslag från alkohol och tobak (prognosen för ett positivt resultat för patienter med dåliga vanor minskar flera gånger).
  • Ålder och allmäntillstånd (patienter 30-40 år återhämtar sig efter behandling 6 gånger lättare).
  • Förekomsten av andra sjukdomar och särskilt utvecklingen av metastaser (tyvärr men med metastaser lever upp till högst ett par år).
  • Korrekt näring (specialdiet för patienter med prostatacancer).

  Psykologisk stabilitet hos patienten är också viktig. Det är bevisat att tron ​​på återhämtning och stöd till släktingar hjälper till att förbättra tillståndet även med en så hemsk diagnos som prostatacancer i ett sena skede. En viktig del av behandlingen är hjälp av en terapeut som hjälper patienten att hantera stress.

  Terapi och kirurgiska metoder för bekämpning av onkologi

  Utan behandling är livslängden med prostatacancer i tredje etappen mycket liten - ett år eller två, inte mer. Men behandlingen gör prognosen mer optimistisk. Behandling av prostatacancer i grad 3 kan innefatta olika förfaranden. De vanligaste är kirurgisk, strålning, kemoterapeutisk och ultraljudsbehandling.

  I prostatacancerstadiet 3 utförs 90% av fallen på prostatakörteln.

  • Kirurgisk avlägsnande av prostatacancer.

  När prostatacancer i grad 3 uppstår krävs radikala åtgärder. I 90% av fallen utförs kirurgi på prostatakörteln. Det görs under generell anestesi genom ett snitt i den nedre delen av bukhinnan. Sådan kirurgisk behandling är nödvändig för fullständigt avlägsnande av prostata och intilliggande vävnad, om det finns en risk att sprida onkologin åt dem. I fallet med grad 3 prostatacancer är principen att "det är bättre att skära bort överskott bättre än att lämna åtminstone några cancerceller." Komplexiteten och varaktigheten av operationen beror på omfattningen av spridningen av cancer - i genomsnitt tar det från 2 till 5 timmar. Efter operationen visas kurser för strålterapi.

  • Strålbehandling (strålningsexponering av prostatakörteln).

  Och även om strålbehandling ger ett stort antal allvarliga biverkningar anses det fortfarande vara ett av de viktigaste sätten att bekämpa cancer och förlänga patientens liv. Vid behandling av prostatacancer till 3 grader kan man använda olika typer av strålningsexponering - röntgenstrålar, beta-strålning, gammastrålning. Nu oftare används denna typ av strålbehandling, till exempel brachyterapi, när bestrålning sker inte genom huden utan genom en kapsel placerad i prokankärlens parenchyma. Med denna metod kan du på ett bättre sätt påverka cancercellerna, vilket påverkar minsta hälsosamma vävnad.

  Kemoterapi kan stoppa spridningen av cancerceller och i ett sen stadium, och i vissa fall av prostatacancer, är sådan behandling även kapabel att fullständigt förstöra cancerceller även i tre steg. Men som vid strålbehandling har kemoterapi många biverkningar och det är mycket svårt att tolerera, utifrån läkarnas och patienternas åsikter.

  • Ultraljudsbehandling.

  Med ultraljudsbehandling (HIFU-terapi) finns det en effekt av ultraljudsvågor med hög intensitet på prostata-sårets sida. Förstörelsen av cancervävnader uppstår genom uppvärmning. Friska vävnader faller inte under ultraljudsstrålning. Denna behandlingsmetod anses vara den mest sparsamma sättet att hjälpa män med prostatacancer i grad 3, men det är tyvärr inte det mest effektiva.

  Den mest försiktiga behandlingsmetoden är ultraljud.

  Korrekt mat som ett sätt att förhindra och återställa

  Eftersom radioterapi, kemoterapeutisk, ultraljud och kirurgisk behandling är mycket svårt att tolerera av patienter, spelar korrekt återhämtning en viktig roll. Mycket uppmärksamhet i cancer i grad 3 bör ges till en kost som också bidrar till att öka livslängden hos cancerpatienter. Korrekt näring bör innehålla:

  1. Fler tomater. Det har länge visat sig att lycopen, som finns i tomater, hämmar utvecklingen av maligna tumörer, särskilt prostatacancer.
  2. Aprikoser, guava, vattenmeloner, papaya och rosa grapefrukter - dessa livsmedel bör ingå i kosten, eftersom de också innehåller lykopen (även om de är mindre än tomater).
  3. Olivolja är en känd naturlig antioxidant som frigör fria radikaler, vilket minskar sannolikheten för cancerutbredning. Det är därför som alla diskar som tillåts av kosten, är det nödvändigt att fylla det (och från lin och solros bli av med - kost av cancerpatienter förbjuder dem).
  4. Gröna grönsaker och morötter, liksom livsmedel som är rik på C-vitamin, måste nödvändigtvis ingå i cancerpatientens näring, eftersom de bidrar till att stärka immuniteten och öka livslängden.

  Kosten hos en person med prostatacancer bör utesluta:

  • Ett stort antal mejeriprodukter. Det är känt att ökad kalciumintag gör en prognos för återhämtning hos en person med grad 3-cancer mindre optimistisk eftersom det påskyndar tumörens utbredning. Från "mjölken" bör inte kasseras (annars kommer det att finnas andra problem), men beloppet när du matar in bör minskas till ett rimligt minimum.
  • Kycklingkött. Äta i sig kan kyckling och kycklingar inte orsaka cancer, men dessa fåglar fylls ofta med tillväxthormoner, som är kategoriskt kontraindicerade vid graviditetskliniken på onkologi. Det är bättre att inte ta risker, men att inkludera i kosten fisk och kanin, där minst alla jordbrukare stimulanser.

  Sammanfattningsvis vill jag notera att ingen är försäkrad mot prostatacancer. Det är därför det är värt att vara vaksam och skicka en förebyggande kontroll, även om det inte finns någon anledning till oro. Detektion av de ursprungliga prostata tumörerna möjliggör snabbt och noggrant att genomföra kirurgi eller terapi och helt av med onkologi (prognosen för ett positivt resultat vid behandling av första graden är över 80%).

  Stages av prostatacancer, behandling av 3 och 4 steg. prognoser

  Diagnos av en patient med misstänkt prostatacancer så småningom skall fastställa tillväxtstadium (proliferation) av tumören, dess grad av malignitet och ursprunget (av vilka celler bildas).

  Om du inte har en korrekt diagnos kan du inte börja behandla denna sjukdom. Ett fel i diagnosen leder till felaktig behandlingstaktik, vilket är oacceptabelt, särskilt för onkologiska sjukdomar.

  Division av prostatacancer i scenen:

  • 1: e scenen - Tumören är mycket liten, den diagnostiseras endast genom mikroskopisk undersökning.
  • 2 steg - tumören går inte utöver prostata, men detekteras redan med ultraljudsdiagnos
  • 3 steg - tumören sträcker sig till angränsande vävnad, bortom prostata
  • 4: e scenen prostatacancer - metastaser sprider sig till levern, urinblåsan, lungorna, lymfkörtlarna och benen.

  Det är förstås att beroende på stadium av prostatacancer bestämmer cancerläkare valet av behandlingsmetoder. Baserat på beskrivningen stadier av prostatacancer och deras schematisk bild i bilden är inte ens en specialist, är det klart att behandlingen i steg 3 genom att använda redan sparande kirurgi opraktiskt och kräver prostatektomi och borttagning av sädesblåsorna.

  Steg av prostatacancer enligt TNM-klassificering

  Ovanstående stadier av prostatacancer motsvarar den allmänt accepterade internationella klassificeringen av TNM. Till exempel, T1 - detta är första etappen, T2 - 2: e scenen, T3 - den tredje etappen av prostatacancer, T4 - motsvarar den fjärde etappen av prostatacancer, men faktiskt ha en bredare gradering av steg. I systemet TNM bokstavssymboler, i kombination med figurerna bära stora mängder information om omfattningen av tumörspridning (lokalisering i prostata, som går utöver), graden av lymfkörtelmetastaser och närvaron av avlägsna metastaser.

  TNM-beteckningar:

  • T-tumör = svullnad. Förekomst av tumör (T) i prostatakörteln, graden av skada (spiring) av närliggande vävnader och seminala vesiklar;
  • N-nodus = nod, lymfkörteln. indikator N fixar graden av involvering av lymfkörtlar med metastatiska celler i diagnosen;
  • M - metastas = rörelse. Indikatordata M ange närvaron eller frånvaron av metastaser i avlägsna organ, lymfkörtlar och benvävnader.

  siffror bredvid bokstäverna T, N eller M ange omfattningen av illamående skador. Små bokstäver "en"b"Och"c"dela upp scenen i mindre graderingar av onkologiska processer.

  Till exempel, T3N1M0 - Detta är den tredje etappen av prostatacancer, där: tumören redan har mätt mer än 5 cm och har trängt bortom kapseln i prostata, finns enstaka metastaser i lymfkörtlarna, men avlägsna metastaser har ännu inte observerats.

  Grader av prostatacancer

  • 1 grad - Förändringen av friska celler är obetydlig, neoplasmen fortskrider långsamt;
  • 2 grader - Cellerna är mer modifierade och finns i små grupper;
  • 3 grader - I tumör av prostatacancer observeras celler av olika storlekar och växer redan i omgivande vävnader.
  • 4 grader - Cancerceller är mycket olika, de skadar intilliggande vävnader. Prognosen för botemedel mot prostatacancer i grad 4 är minst gynnsam;
  • 5 grader - tumören är fylld med skift av förändrade (cancerceller) som inte kan differentieras.

  Ovanstående grader motsvarar klassificeringen av prostatacancer enligt Gleason-poängen. Att bestämma cellernas malignitet i enlighet med graden av differentiering tillåter läkare att noggrant planera behandling och prognoser för eftergift eller fullständig återhämtning.

  Behandling av prostatacancer i 4: e graden (i de sena stadierna)

  Läkare av onkologer i Tyskland, inklusive professor Truss, noterar det i de sena stadierna kräver en mer individuell behandling. Standarderna är endast tillämpliga på lokala stadier av prostatacancer.

  När en prostatacancer diagnostiseras på ett stadium där PSA-nivån är över 50 ng, utförs inte prostatektomi alltid. 4 grad av prostatacancer kännetecknas därför av signifikant spiring i angränsande organ borttagning av prostata är inte längre användbar för patienten.

  Vid stadium 4 utförs prostatacancer ibland:

  • lymfadenektomi (avlägsnande av lymfkörtlar som redan påverkats av tumören);
  • TUR operation av prostata;
  • ibland kombineras TUR med HIFU (exponering med hög dosering).

  Syftet med denna behandling (med grad 4 prostatacancer) är att minska tumörmassan för att minska trycket på andra organ och minimera möjligheten till metastaser. Beslutet om optimal behandling tas efter en grundlig undersökning och diskuteras med patienten.

  Om prostatacancer diagnostiseras i steg 4, när det fanns flera metastaser i lymfkörtlarna eller ben, Tyskland föreslog införandet av en konservativ (vanligen kemoterapi) och symtomatisk behandling (smärtlindring).

  Preliminär diagnos före behandling av komplexa steg

  Preliminärt är det nödvändigt att genomföra forskning på en positronutsläppstomografi kombinerad med en datortomografi (PET-CT) med kolin. Det är med kolin, och inte med andra radioaktiva läkemedel.

  Denna studie visar närvaron och lokaliseringen av metastas som möjliggör mer specifik behandling prostatacancer i steg 3 och 4 (öka prognosen för 5-års överlevnad efter behandling).

  I ett antal länder är studien av PET-CT med kolin ännu inte tillgänglig för en bred tillämpning, så om det behövs kan du utföra det på vår klinik.

  Studien utförs endast på torsdagar (en enda dag för mottagande av radio-drogkolin). Detta beror på den korta livslängden för kolin. Läkemedlet beställs för en viss patient och ska användas i flera timmar, varefter kolin förlorar sina funktioner.

  Prognos överlevnad vid etapperna 3 och 4 i prostatacancer (i grad 3, 4, 5)

  Trots det faktum att stadium och grader prostatacancer är inte densamma, det är tydligt att figurerna 3 och 4 indikerar en svårare situation för behandling av denna onkologi och förvärrar överlevnadsprognoserna.

  I vilket fall som helst behöver man inte förtvivla, och årligen uppträder nya metoder som stoppar den fortsatta utvecklingen av prostatacancer i senare skeden. I varje situation och varje patient utvecklas en behandlingsmetod baserad på klinikens erfarenhet och resultaten från modern onkologi.

  I Tyskland, i sena stadier av prostatacancer, med 3, 4 och 5 klass, livet för patienter lyckas förlänga med de senaste mediciner och kemoterapi, hormonterapi, precisa och säkra för frisk vävnad exponering för strålning på tumören (strålbehandling).

  Från den tredje etappen av prostatacancer, kombinerade metoder och längre krävs individuell behandling och medicinsk övervakning. Om tumören ännu inte har metastaserat (M0), då Prognos för steg 3 prostatacancer är mycket positiv. Hos hälften av patienterna med cancer i 3 steg kan ta bort hela tumören (tillsammans med prostatakörteln). En sådan framgångsrik operation på prostatacancer ökar förutsägelserna signifikant: vid behandling i Tyskland lever 80 till 90 procent av patienterna ännu mer än 5 år.

  Tyvärr, i Ryssland, fem-årsöverlevnaden värre inhemska sjukvård, för att uttrycka det milt, inte hålla jämna steg med den moderna innovationer inom onkologi. alla nya utvecklingar används i medicinsk praxis i Tyskland, av vilka många är öppna tyska onkologer i universitetssjukhus, och därmed de positiva prognoser för överlevnad, även under svåra skede prostatacancer är faktiskt högre än i Ryssland och många andra länder.

  För behandling av prostatacancer i tredje och fjärde graden i Tyskland, kontakta:
  Prostate Center, Dortmund

  Beurhausstraße 40
  44137 Dortmund

  Telefon i Tyskland:
  +49 (152) 267-32-570

  i Ryssland:
  +7 926 649 68 77

  E-postadress:
  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste ha Javascript aktiverat för att visa den.

  Diagnos och behandling av prostatacancer i Tyskland

  Behandlingsschemat med oss

  • 1. Registrering av ansökan på webbplatsen eller via telefon
  • 2. Förberedelse av det medicinska förslaget inom 12 timmar
  • 3. Beslutsfattande och utnämning av behandlingsdatum.
  • 4. Mottagande av visum och ankomst till Tyskland, Dortmund
  • 5. Drift och rehabilitering
  • 6. Extrahera och återvänd hem

  Rak-Prostaty.ru - Informationssida om behandling av prostatacancer i Tyskland
  © 2018, Alla rättigheter förbehållna. Impressum
  Sekretesspolicy

  För att webbplatsen ska fungera normalt använder vi cookies, samlar information om IP-adressen och besökarnas plats. Om du inte håller med det här, bör du sluta använda webbplatsen

  Stage av prostatacancer. Klassificering av prostatacancer

  Prostatacancer är en allvarlig sjukdom hos den manliga sexuella sfären, som kännetecknas av utvecklingen av en malign tumör från prostatavävnaderna. De viktigaste riskfaktorerna för utvecklingen av sjukdomen är: ålder över 65 år, genetik (förekomst av sjukdom hos blodrelaterade personer), testosteron - det manliga könshormonet.

  Onkologi urinorganen, i synnerhet prostatacancer hos män under det senaste decenniet "föryngras" och började träffas oftare. Endast prostatacancer i Ryssland är 3-5% av alla bäckencancer hos män, och bland den manliga publiken marken denna farliga maligna och smygande sjukdom - rankas tredje och det finns all 8: e person

  Korrekt att behandla cancer i en prostatakörtel kan läkaren vid en etablering av ett utvecklingsstadium och sjukdomsförlopp. Prostatacancer i de första stadierna med hjälp av moderna metoder kan botas med 95-99%, förutsatt att det inte finns någon metastasering.

  Stages av prostatacancer bestäms av tumörens storlek och aggressivitet, spridningen av metastaser. Alla dessa aspekter beaktas och beskriver den moderna klassifikationer: internationell TNM system summan / Gleason (beskriver graden av aggressivitet onkoopuholey), nivån av PSA i blodet (tumörmarkören visar ökningen av blod - specifikt protein PSA) -system Dzhyuit Whittemora.

  Det är viktigt att veta! Oncomarkers hänvisar till substanser som produceras av tumörceller från tidpunkten för deras utveckling. Med någon onkologisk patologi utsöndras dessa specifika proteiner från blodet eller urinen. Deras nivå kan förutbestämma scenen, sjukdoms eventuella återfall eller effektiviteten av behandlingen. Det är på nivån av PSA (PSA) prostata specifikt antigen är bestämd prostatacancer.

  Malign tumör i prostata

  T är storleken på den primära tumören:

  • Tx - den primära tumören kan inte bestämmas;
  • T1 - tumören definieras inte av ultraljud och rektal undersökning med ett finger:
  • T1a - neoplasm bestäms av en olycka vid avlägsnande av prostata adenom. Histologisk undersökning indikerar närvaron av 5% oncoceller;
  • T1B - en neoplasm hittades av en slump när adenomen av prostata avlägsnades, en histologisk undersökning visade mer än 5% av oncocellerna;
  • T1c - tumören diagnostiseras när man utför en nålbiopsi på grund av en hög nivå av PSA i blodet.

  T2 - tumören är begränsad till en kapsel och ligger inuti prostatakörteln:

  • T2a - mindre än hälften av en lob av prostata påverkas av tumören;
  • T2B - tumören påverkas mer än hälften av en lob av prostata;
  • T2c - båda delarna av prostata påverkas.

  T3 - Onkogenes ligger utanför prostaskapseln:

  • Т3а - En eller tvåvägsfördelning av onkogenesen utanför kapseln, som inte når de seminalblåsor som ligger på prostatens sidor och ansvarar för utlösning;
  • T3B-onkogenesen nådde de sämsta vesiklarna.

  T4 - tumören har spridit sig till ett antal underliggande vävnader och organ och är vid blåshalsen, yttre sfinktern (muskeln som kontrollerar urinering), rektum, muskler lyfter anus eller bäckenväggen. Seminala vesiklar skadas inte.

  N-regionala lymfkörtlar (placerade i det lilla bäckenet eller under bifurcationen av de gemensamma iliacartärerna). Sidokalisering av regionala metastaser spelar ingen roll för kategori N:

  • Nx - det är omöjligt att uppskatta regionala LU;
  • N0 - ingen metastasering i regionala LU;
  • N1 - metastaser finns i regionala LU.

  M - avlägsna metastaser:

  • MX - det finns inget sätt att upptäcka metastaser;
  • M0 - avlägsna metastaser är frånvarande;
  • M1 - avlägsnande av metastas är mer avlägsen:
  • M1a - fjärrvärdena påverkas;
  • М1в - metastaser finns i benvävnad;
  • M1c - metastasering i avlägsna organ (njurar, lungor, lever).

  Beskrivning av Gleason poäng (Gleason poäng)

  Beskrivning av tumören på en skala

  På en skala / Gleason summan beskriva maligna tumörer hittats prostata biopsi. Ju högre antal (mängd) på skalan, desto mer aggressiv anses tumörvävnaden, eftersom graden av skillnad i onkockor från normala och friska celler i prostatakörteln är högre. Om cancercellerna har samma karaktär som de friska, tar tumörerna numret 1. Den maximala skillnaden hos oncocellerna från normala celler beräknas med 5 poäng.

  Cancer kan gripa flera områden i prostata. Om två stora och maligna tumörer finns kan Gleason summan bestå av ett antal 7. Tumörer kan ges ett antal 3 + 4 eller 5 + 2. Mindre maligna är tumörer med ett antal 6 eller mindre, medelhämmande - med ett antal 7, starkt maligna - med poäng på 8-10.

  Klassificering enligt Jyuit-Whitmore-systemet

  Stegor anges med bokstäverna A, B, C och D. De första två stegen A och B anses vara härdbara. De två sista C- och D-behandlingarna bibehålls, men utsikterna är inte optimistiska.

  Steg A - tidigast, har inga ljusa symptom, cellerna går inte utöver prostata.

  • Al kännetecknas av god differentiering av cancerceller
  • A2 - skiljer sig åt genom måttlig eller dålig differentiering av cancerceller i flera områden av prostata.

  Steg B - cancern går inte utöver prostata, läkaren kan palpera den, nivån på PSA kommer att ökas.

  • B0 - med ökad PSA-nivå är tumören inte palpabel och finns i prostata.
  • B1 - en del av prostata påverkas och en liten onko-tumör detekteras.
  • B2 - en tumör i en lob av prostata eller en tumör i varje lob i prostata med omfattande tillväxt.

  Steg C - Cancerceller sprutar kapseln (membranet) i prostata och påverkar de sämsta vesiklarna och / eller närliggande liggande organ.

  • C1 - tumören är synlig utanför kapseln i prostata.
  • C2 - tumörens vävnader blockeras av urinrörets lumen eller utgången i urinblåsan.

  Steg D - metastasering observeras i regionala lymfkörtlar, i avlägsna organ och vävnader (lever, lungor, ben).

  • D0 - metastaser är kliniskt detekterade, liksom förhöjd PSA.
  • D1 - metastaser i prostatacancer i regionala lymfkörtlar.
  • D2 - nederlaget för avlägsna lymfkörtlar, organ och vävnader upptäcktes.
  • D3 - efter behandling fortsätter metastasen.

  Hur man etablerar scenen för tumörutveckling

  Steg av prostatacancer fastställs genom att TNM-systemet kombinerar diagnosen med Gleasons väska med hänsyn till Juit-Whitemore-systemet och analysen av PSA-nivå i blodet. Det initiala steget betecknas med den romerska siffran I, andra steget enkelt komplicerat - figur II, komplicerat - figur III och svårast att metastas till avlägsna organ och DR - figur IV.

  Behandling av prostatacancer i Israel

  Onkolog, professor Moshe Inbar

  Diagnos av prostatacancer orsakar ofta svårigheter, eftersom symptomen på en malign tumör liknar manifestationer av godartad hyperplasi - prostata adenom. Få en 100% noggrann diagnos du kan i ledande israeliska kliniker, till exempel Top Ichilov. Här används de senaste diagnostiska metoderna: prostata biopsi under kontroll av MR-Fusion och PET-CT med radioaktivt gallium (PSMA).

  Top Ichilov utför även modern behandling för prostatacancer:

  • Brachyterapi. I vissa länder anses denna metod för kontaktstrålning vara innovativ. Under tiden har ischyterapi för prostatacancer i Israel utförts i ca 20 år. Under denna tid har israeliska onkologer samlat mycket erfarenhet av att tillämpa denna metod. I Top Ichilov-kliniken finns det möjlighet att genomgå brachyterapi från den mest kända israeliska prostatacancerspecialisten - Professor Matskin.

  • Robotstödd verksamhet. I Top Ihilov-kliniken utförs laparoskopisk prostatektomi med hjälp av en 4: e generations robotkirurg, DaVinci Xi. Den största fördelen med en robotassisterad operation är en minskning av risken för komplikationer såsom urininkontinens och erektil dysfunktion.

  • Immunterapi. Metastatisk prostatacancer i Top Ichilov-kliniken kan användas för att utföra immunterapi med en monoklonal antikropp som kallas Yervoy (Ipilimumab). För att bekämpa prostatacancer använder israeliska specialister framgångsrikt onkolytiska virus som skadar tumörceller. Genetisk testning används för att välja den optimala behandlingsregimen.

  behandling

  Första etappen av cancer

  Primära symptom på prostatacancer 1 grad av patienten kanske inte märker. Urinströmmen blir svag och dess mängd minskar. Det kommer att brinna i urinröret och svårigheter med urinering. Sannolikheten att utveckla cancer är 18-21%, eftersom Innehållet av PSA i blodet är i genomsnitt 2-3,5 μg / l hos unga och medelålders män.

  Viktigt! Ett sällsynt symptom kan vara blod i urinen eller sperma.

  Om det inte finns några metastaser finns det en chans att bota prostatacancer i 1 grad, livslängden över 5 år blir 96-99%.

  Behandling av prostatacancer i första etappen utförs av fyra huvudmetoder:

  1. Förväntans. Läkaren observerar graden av cancerutbredning hos äldre patienter. Behandling utförs inte i avsaknad av smärtsymptom. Om cancerröret rör sig, är behandlingen ordinerad.
  2. Avlägsnande av prostata före metastasering och spridning av cancerceller till andra vävnader och organ. Utför en prostatektomi. Om nerverna kring prostata påverkas, kan impotens förekomma.
  3. Strålning (strålning) terapi för att minska tumören, sakta sin tillväxt och förstöra cancerceller. Biverkningen av behandlingen är trötthet och illamående hos patienter.
  4. Hormonbehandling för att minska androgenhalten (manliga hormoner), som gynnar tillväxten av cancer. Hormoner saktar spridningen av cancer och minskar cancer.

  Andra grad av cancer

  Patienter känner obehag och smärta i genitourinary organ med urinering och i perineum när de är engagerade i sex. Ejakulation är också smärtsam, PSA-nivån i blodet ökar 6,0-7,9 ng / ml. Sådana indikatorer kan vara och i god kvalitet sjukdomar i en prostata, men sannolikheten för utveckling av en cancer - till 30%.

  Om prostatacancer i grad 2 är etablerad, är prognosen för botemedel före metastaseringens början 80-90%. Om tillräckligt för att behandla prostatacancer med 2 grader, lovar livslängden i 5 år att vara - 85-95%.

  Behandling av prostatacancer i 2: a graden utförs genom minimalt invasiva tekniker (laparoskopisk prostatektomi), inklusive da Vinci-roboten. Om patienten inte kan tillämpa det operativa området, behandlas sedan 2 grader prostatacancer utan kirurgi kommer att vara att genomföra bestrålning och brakyterapi på två huvudsakliga tekniker: placera i prostata av låg dos eller hög dos miniatyr källa till radioaktivitet.

  Med högdoserad brachyterapi injiceras en högdoserad radioaktiv substans, irridium-192, i prostata i 8-10 minuter. Punkteringsnålar används för att installera kapseln. Efter proceduren avlägsnas de från kroppen. Upprepa proceduren 2-3 gånger var 6-7 dagar. Samtidigt utförs fjärrstrålningsterapi på gränsområdena i prostata och på den drabbade LU i det framväxande karcinom. Tumören sönderdelas fullständigt och patienterna botas i 70-85% efter behandling med kombinerad behandling.

  Vid bradjyterapi med låg dosering, med lokal eller allmän anestesi, införs små partiklar av metall ("granuler") i prostata, med användning av ihåliga nålar för permanent målsättning av tumörvävnaden. Hela proceduren tar 60-90 minuter. Efter en månad övervakas partikelns position med CT.

  Ange prostata-radioaktivt jod-125 med en gradvis minskning av aktiviteten. Efter 2 månader uppgår det redan till hälften av dosen som administrerats initialt. Efter proceduren kan 98% av patienterna leva mer än 10 år.

  Lågdosimplantation administreras till patienter med lokalt karcinom i stadium T1c eller T2a om:

  • PSA är mindre än 10;
  • Gleason-talet ≤6, och prostata-volymen var mindre än 50 ml.

  Det är kontraindicerat att utföra brachyterapi med en extremt liten prostatakörtel, vilket händer när man tar bort en del av det på grund av ett adenom. Brachyterapi ger färre komplikationer än radikal prostatektomi.

  Efter 2-3 veckor kan patienten klaga över urinretention och brinna vid urinering, inkontinens (i 4% av fallen). Kraften störs i 15% av fallen med lågdosimplantation, i 20-40% av fallen med högdosimplantation.

  Även dessa indikatorer är lägre än efter operationen. Därför är fördelen med brachyterapi dess minimala trauma. Patienten återfår professionell och social aktivitet inom 2-3 dagar.

  Viktigt! Med brachyterapi kan du välja den optimala dosen, avsiktligt påverka och kontrollera tumörens reaktion. Kvaliteten på kontrollen är högre här än vid fjärrbestrålning av tumören, och det finns mindre risk för traumatisering av närliggande organ: blåsan, rektum och urinrör.

  Det är kontraindicerat att behandla onkologi av prostata genom brachyterapi hos patienter:

  • med en lägsta och nedslående prognos för 5 år
  • med förekomst av uttalade störningar av urinutflöde (vid en urinflödeshastighet på 10 ml / sek och mindre och en volym urin - 100 ml).

  Tredje graden av cancer

  Behandling av prostatacancer i 3: e graden är byggd i enlighet med tumörens aggressivitet, indikatorer: Nivån på PSA, Gleason-poängen och tillväxten hos PSA. Vanligen är PSA-nivån hög - mer än 8,0 ng / ml. Samtidigt lovar prostatacancer i 3: e graden i genomsnitt att läka - 50-65%.

  gälla:

  • operativ inblandning av olika typer
  • strålbehandling
  • kemoterapi;
  • kryoterapi.

  Om patomorfologiska förändringar ägde rum under lång tid och prostatacancer i stadium 3 behandlades före metastaser, utvecklas tumorn långsamt och ökar med 30-31%. Med kärnan av kapseln och prostata, men metastaser har ännu inte dykt upp och prostatacancer i den tredje graden har bestämts, beräknas livslängden över 5 år vara 50-60% eller mer. I närvaro av metastaser, 40-45%.

  Den fjärde etappen av cancer

  Vanliga symptom på prostatacancer i 4: e graden förvärras och kännetecknas av:

  • mycket frekventa falska uppmaningar och utflykter till toaletten med en liten mängd utsöndrad urin;
  • intermittent och smärtsam urinering med ett svagt tryck i strålen;
  • akut urinretention
  • brinnande och närvaron av blod i urinen;
  • smärta i det lilla bäckenet som ger tillbaka, skrot och revben
  • brist på aptit och viktminskning, vilket indikerar en metastasering.

  Metastaser finns i lungorna, leveren, bukspottkörteln, benen och hjärnan. Skapat snabbväxande sekundär bukspottskörtelcancer. PSA-nivån når 10,0 ng / ml och mer.

  Behandling av prostatacancer i 4: e etappen innehåller metoder för att behålla kroppens funktioner, viktiga för patientens liv. Gäller för:

  • intensifierad intravenös behandling, plasmaferes, hemosorption, transfusion av blod och dess komponenter;
  • operation: utföra implantering av venösa och arteriella infusionsportsystem för att utföra kemoterapi;
  • nefrostomi med metastaser i njurarna;
  • dränering och stenting av gallkanalerna, om mekanisk gulsot av tumörets ursprung manifesterades;
  • i den sämre vena cava installationen av cava-filter för att utesluta tromboembolism;
  • i överlägsen vena cava stenting, om det finns obstruktion av tumöruppkomst.

  Viktigt! Prostatacancer Steg 4 kräver konstant anestesi med moderna droger.

  Helt botar prostatacancer i 4: e graden är inte möjligt. Men med ett väl valda behandlingsschema kan du förlänga liv och livskvalitet i 5 år. Om det inte finns några samtidiga sjukdomar, och omfattande lesioner är viktiga för organens liv, då i prostatacancer på 4 grader kommer livslängden att vara 3-5 år - 20-30%. Av stor betydelse är en hälsosam livsstil och en lämplig godtagbar hälsosam kost för prostatacancer i 4: e graden. Nivån av PSA efter avlägsnande av alla tillgängliga tumörer och prostata kan vara 1,4-6,5 ng / ml.

  Traditionell medicin i ett omfattande cancerbehandlingsprogram

  Behandling av prostatacancer med folkmedicin har blivit en del av komplex terapi. I hjärtat av den nationella behandlingen är rätt kost med diuretika produkter leds: grönsakssoppa med grönt, sallader och safter av frukterna av grönsaker, frukt och bär, mejeriprodukter, svagt kaffe och te, avkok av örter och nypon. Grönsaker, frukter är användbara i färsk, kokt och bakad form, bär - i någon form.

  Det bör inte finnas fett kött, ägg, vetebröd, animaliska fetter, stekt och skarpa livsmedel på menyn. Kött, kanin, kyckling bättre att koka och lägga till en sida maträtt av grönsaker eller pasta svårt att bovete eller ris gröt.

  Var uppmärksam! Med prostata onkologi är det viktigt för män att kontrollera sin egen vikt, speciellt med duktala och hormonbeständiga former av cancer.

  Protraktisk prostatacancer är vanligare hos överviktiga män. Med en ohälsosam diet med brist på fiber och överflödigt fett och kalciummättat fett ökar syntesen av testosteron. Testosteron är känt för att främja tillväxten av oncocells, inklusive högkvalitativa sådana. Sedan av 10 fall av protokoll cancer - 9 sjukdomar kommer att vara duktalt adenokarcinom eller cancer med liten cancer. Denna typ av cancer börjar med en cell som placerar prostatacancer. Hastigheten av dess tillväxt och spridning är mycket snabbare och mer aktiv än det akinösa adenokarcinomet. Cancer i denna form präglas av en aggressiv kurs, är svagt känslig för hormonbehandling. Därför fungerar prostata och kemi efter det. Förhindra illamående och kräkningar.

  Prostatacancerhormonresistenta uppträder långsamt, under lång tid utan kliniska manifestationer. Men han tar många liv, trots att han visar ett bra svar på anti-androgenbehandling med första linjära hormoner. Samtidigt minskar intensiteten i benvärk, nivån av PSA-blod, regression av metastaser av mjukvävnad uppstår. Tyvärr kvarstår svaret på primär hormonbehandling 12-18 månader.

  Förutom kirurgiska tekniker i ett omfattande program för cancer i hormonbehandling innefattar skelettsmärta, patologiska frakturer, urinvägsobstruktion och urinledaren, kompression av ryggmärgen syndrom, disseminerad intravaskulär koagulation, anemi och ödem.

  Det komplexa programmet innehåller följande behandling av prostatacancer:

  • bestrålning, kemi, hormonbehandling;
  • kirurgisk stabilisering;
  • medicinska preparat av gruppen: taxaner, estramustiner, mitoxantronov, alkaloider Vinca;
  • standardterapi
  • biofosfonater, steroider, analgetika;
  • DIC-syndrom - Heparin, Epsilon-aminokapronsyra, transfusion av erytrocytmassa, FFP, etc.;
  • Beredningar av järn och vitaminer;
  • stimulans av benmärgen i anemi;
  • diuretika och avkok och / eller infusion av diuretiska örter i ödem;
  • asp bark, lungört, mikro-enema av dekokter av medicinalväxter: manschett, oregano, groblad och upland livmoder, rektala suppositorier.

  Allt populärare gribolechenie på grund av närvaron i vissa svampar som Golovach, enoki, Birch Chaga, Reishi, Shiitake och Meytake, Cordyceps cancer komponenter.

  Det rekommenderas att förebygga prostatacancer dagligen:

  • ät torkad svamp och tugga den noggrant;
  • att dricka en drink - Kopor te från sprayens löv efter jäsningen.

  Sprayens löv har inga toxiska egenskaper och avkotning eller infusion av dem kan tas under lång tid från prostatakörtelns adenom och onkologi.

  För att få te (teblad) från sprayens löv behöver du lite podvyat, vrid sedan in i flagellan tills juicen är tilldelad. De är täckta med en fuktig trasa och göras i 6-8 timmar på en varm plats. Därefter blir varje flagellös svart och lukten av frukt förvärvas. De skärs, placeras i en ugn och torkas vid en temperatur av 40-50 ° C. En sådan svetsning i en behållare med ett tätt stängande lock lagras. Brew istället för te och dryck hela dagen utan att dosera.