Huvud
Förebyggande

Behandling av prostatacancer

Inlagd av: admin 08/17/2016

Till skillnad från adenom är prostatacancer en malign sjukdom. Egenskapen hos denna patologi är tumörens känslighet för testosteron och andra manliga hormoner. Detta är den vanligaste onkologiska sjukdomen bland män, ofta med en typisk förhistoria - prostatit, adenom, cancer. Trots den ganska långsamma utvecklingen är sjukdomen mycket farlig.

Anledningen till detta är dess hemlighetsgrad. Utvecklingen av sjukdomen är långsam och nästan asymptomatisk, så det framträder ofta vid utvecklingen av metastaser i lever, lungor, benvävnader. Medicinsk statistik bevisar övertygande sjukdomsförhållandet med koncentrationen av testosteronhormon och patientens ålder. Om i en ålder av 35 år detekteras prostatacancer hos en man för 10 000 då med åldrande ökar risken för sjukdomar i tiotals och hundratals gånger. Så i sextioåriga män observeras denna sjukdom i varje hundrade och i sjuttiofemåringarna, var tionde. Testosteron stimulerar inte bara celltillväxten i körteln, men den tumör som uppstått infiltreras också under dess inflytande. Normalt kan testosteron ha tre olika indikatorer:

 1. Total testosteron - 12 -33 nmol / 1;
 2. Fri testosteron - 4,5 - 42 pg / ml;
 3. Biologiskt aktiv testosteron - 3,5-12 nmol / l.

Med tanke på sådan statistik spelar tidig upptäckt av sjukdomen en viktig roll, och för detta, särskilt för äldre män, är det nödvändigt att regelbundet genomföra förebyggande undersökningar, med obligatorisk blodanalys för koncentration av PSA. Ett av de mer exakta resultaten av definitionen av en asymptomatisk onkologisk process i prostata för idag är just PSA. Det är baserat på bestämningen i serum av venöst blod hos en tumörmarkör, som har namnet - ett prostatiskt specifikt antigen (PSA).

diagnostik

För en lyckad behandling ska läkaren tydligt veta vilken tumör han har att göra med, vilka storlekar där tillväxtplatsen finns, om det finns metastaser och mycket mer. För detta ändamål, före utveckling av ett komplex av medicinska åtgärder, genomförs en omfattande undersökning av patienten:

 • Blodprov för koncentrationen av ett specifikt antigen - PSA. Om analysen visar ett signifikant överskott av den normala PSA, bör du noggrant kontrollera efter ett adenom eller till och med en cancerous tumör;
 • Anal palpation körtlar - tillåter att bestämma atypisk tillväxt av prostata och utseendet på misstänkta sälar på den;
 • Rektal ultraljud - visar tumörens lokalisering, storlek och form
 • Nålbiopsi - ta ett litet område av tumörvävnaden för ytterligare mikroskopisk undersökning av cellens histologiska natur;
 • Radiologisk studie - Radiografi;
 • Magnetisk och beräknad tomografi - Den mest informativa av alla hårdmetodforskningsmetoder. De tillåter att med hög grad av tillförlitlighet specificera tumörens storlek, typen av tillväxt och för att identifiera eventuella metastaser.

Baserat på resultaten från PSA och andra undersökningar, bestämmer sjukdomsstadiet. Det finns fyra av dem:

 • 1 - initial. Vid detta stadium är tumören mikroskopisk och inte diagnostiserad av palpation och även av ultraljud. Hennes närvaro kan anges med en förhöjd nivå i blodet av PSA;
 • 2 steg. Vid detta stadium är tumören något större, men går inte utöver prostata. Samtidigt börjar hon ge symtom i form av problem med urinflödet - trög och svår urinering, åtföljd av nedskärningar. Nivån av specifikt PSA-antigen ökar signifikant, och detta framkallar aktiveringen av cancerprocessen. Det finns ovanliga nattlust och ett ont i benen. Vid detta stadium kan tumören detekteras genom palpation och ultraljud;
 • 3 - utplacerad. Växande växer tumören genom prostata väggar och påverkar intilliggande vävnader och organ. Fjärrmetastaser är frånvarande, men regionala lymfkörtlar kan påverkas. Den tredje etappen kännetecknas av urinlösningen med blodiga inklusioner, problem med styrka, svår smärta vid urinering och drabbningar i området med skönhetsbenet med låg rygg.
 • 4 - den sista. Tumörutvecklingen leder till bildandet av ett nätverk av metastaser i lymfkörtlar, lever, lungor och i sista etappen påverkar metastaser benvävnaden. Bäckenbenen och benen i ryggvirvelarna dominerar. Patienten försvagar kraftigt, förlorar sig, lider av svår smärta och gradvis bleknar.

behandling

Om de befinns adenom - hon behandlade henne enkel borttagning och prostatacancer terapi, som vid andra cancersjukdomar, består av en uppsättning av traditionella metoder - kirurgi, kemoterapi, strålning och hormonbehandling. I varje fall är det väljs individuellt beroende på patientens tillstånd, men allmänt accepterat, man tror att i ett tidigt skede, ger maximal effektivitet kirurgiskt avlägsnande av tumören med preoperativ strålning utbildning. Behandlingsframgången kontrolleras genom regelbunden övervakning av PSA-antigen och radiologiska studier.

Operativ behandling

Operationen är effektiv både för behandling av adenom och cancerous tumör. Prostatektomi - avlägsnande av en tumör utförs genom ett snitt i peritoneum eller i perinealområdet. Tillsammans med adenomen är hela körteln också helt borttagen, och om tumören är av ett sen stadium, då också en del av intilliggande vävnader, benplatsen och de drabbade lymfkörtlarna.

För att minska den traumatiska effekt och förbättra kvaliteten på resultaten, kirurgisk behandling av prostatacancer i Tyskland, till exempel, utförs med medicinska robotik och prostatacancer behandling i Israel, tack vare den nya exklusiva metoder och ny utrustning tillåter nästan 100% säkerhet garantera bevarandet av en fullfjädrad manlig potens. Något värre saker i Ryssland, där den högsta nivån av omsorg, ger bara de bästa klinikerna i de större städerna - Moskva, St Petersburg, Novosibirsk och andra.

Effektiviteten av denna behandling, förutsatt att tumören är begränsad inom prostata och inte vuxit till dess vägg nära den absoluta, men i händelse av tumören utanför prostata och metastas till andra organ och ben, i kombination med kirurgisk behandling appliceras konservativa metoder - kemoterapi och strålning terapi.

Dessa terapier kan appliceras före och efter operationen. Preoperativ terapi tjänar till att förstöra det maximala antalet cancerceller och därigenom minska tumören vilket avsevärt underlättar kirurgens uppgift och postoperativt konsoliderar resultaten som erhållits i operationen och minskar risken för återfall.

Terapi med kemiska preparat

Behandling utförs genom att införa in i kroppen av kemiska läkemedel som har en selektiv effekt - främst på cancerceller. Dessa läkemedel dödar tumören genom att förstöra kärnorna i dess beståndsdelar.

Sådan behandling är effektiv i sjukdomens oveckade steg, när det är omöjligt att kirurgiskt avlägsna alla drabbade celler. I onkologiska kliniker i Moskva, som aktivt använder läkemedlet Paclitaxel, som framgångsrikt förstör de atypiska cellerna med minimal skada på de friska. Kemoterapi behandling av prostatacancer i Israel varar ca 6 månader. Om det behövs kan du upprepa det.

Strålbehandling

Strålningsterapi, är en riktad bestrålning med hårda röntgenstrålar i tumörplatsen hos tumören och noderna av metastaser. Bestrålning skadar strukturen hos det cellulära DNA hos sjuka celler och blockerar därmed deras multiplikation och stoppar utvecklingen av tumören.

För radioterapi används en speciell enhet - en linjär strålaccelerator, som är en källa till gamma, beta eller annan joniserande strålning riktad mot en tumör från utsidan - en fjärranslutning. Längden av strålbehandlingstiden varar två månader, fem 15-minuters procedurer per vecka.

Bättre resultat kan erhållas om tumören utsätts för strålning, vars källa levereras direkt till själva tumören. En sådan metod - brachyterapi, ger nålinjektion av de minsta radioaktiva partiklarna direkt i tumören. Enligt indikationerna väljs en av sorterna av brachyterapi - tillfällig introduktion av radioisotoper eller deras introduktion på ett löpande sätt.

Oftast använder radioterapi isotoper av cesium, iridium eller radioaktivt jod, som till följd av exponering för tumörvävnad förstör dem.

Behandling av prostatacancer i Tyskland utförs framgångsrikt och relativt nya metoder - terapi - HIFU. I denna metod utsätts cancerceller i stället för radiologisk bestrålning mot en tunn laserstråle, som bränner dem ordentligt och förstör deras proteinföreningar. Sådan behandling av prostatacancer i Israel anses vara den mest lovande och effektiva.

medicinering

Cancerösa prostatatumörceller, för det mesta, hormonellt känslig, särskilt till testosteron, vilket innebär att de hormoner som produceras av den manliga kroppen, spela en roll i tumörtillväxt. Därför har ledande onkologiska kliniker, inklusive ryska i Moskva, utvecklat en särskild typ av terapi - hormonell behandling av prostatacancer. Dess roll reduceras för att undertrycka produktionen av hormonet och, som ett resultat, minska koncentrationen i kroppen. I denna metod tillämpa ett antal medicinska läkemedel:

 • Gonadotropiner - läkemedel som minskar koncentrationen av testosteron. Dessa inkluderar Firmagon, Diethylstilbestrol och andra;
 • Hypofysliknande hormoner - Diferelin, Decapeptil och liknande. Orsakar kastreringseffekt - de huvudsakliga manliga hormonerna upphör att produceras av kroppen;
 • Antiandrogena - Flucin, Anandron och liknande. Används i kombination med hypofyshormoner och kan uppnå den mest fullständiga androgena blockaden.

Det mest sparsamma hormonala läkemedlet är Kasodex, vilket även utan extra mediciner kan stoppa tumörtillväxten, medan den försiktigt verkar på styrkan och lämnar den inom normala gränser.

En analog av hormonell läkemedelsbehandling är borttagningen av testiklarna. Det används endast vid ineffektivitet av medicinsk hormonbehandling, när nivån på PSA inte kan reduceras.

Virotherapy

Bland de mest avancerade, nästan experimentella metoderna för behandling noterar vi viroterapi. Det baseras på åtgärden av speciellt modifierade virus, som "matar in" cancerceller.

Den mest populära virala beredningen är ECHO 7 Rigvir. Han är bättre än andra som klarar av tumören, och dessutom bidrar det till att återställa kroppens naturliga immunförmåga.

För rättvisans skull, låt oss säga att en sådan behandling endast är effektiv i början av sjukdomsutvecklingen.

Icke-traditionell behandling

Behandling av hemlock. Hemlock - giftig växt är vacker, men i små doser av läkemedel baserade på det ta (omdömen av patienterna), signifikanta resultat vid behandling av en rad sjukdomar, bland annat prostatacancer. Huvudegenskaperna hos hemlock - aktivering av generella immunförfaranden och cellulära, i synnerhet.

Hemorrojder rekommenderas för behandling av alla typer av tumörer, inklusive prostatatumörer. I det här fallet rekommenderas att man använder en tinktur av hemlås, enbart framställd av blommorna. Tinktur hemlock tas dagligen, innan du äter en tesked. För att bättre assimilera kroppen, ta tinkturen av hemlock står, skilja sin enda dos i ett glas vatten.

Aconite of Dzungarsky. På Rysslands territorium tar behandling av cancer genom akonit en ledande ställning, i nivå med hemlocket. Patienter talar om medel mycket positivt, men vi tror plikt att varna - Stormhatt, för styrka, tio gånger större än odört, Stormhatt så dosen bör observeras mycket noggrant.

Tinktur av akonit framställs från ett pulver av torkade rötter. Pulvret insisteras i alkohol, med en hållfasthet på 60˚ i 3 veckor, varefter den filtreras genom gasbindning. Proportioner, följande 3 gram aconit per 100 ml alkohol.

 • Doseringen och schemat för administration tinkturer odört och Stormhatt samtycker alltid med professionell phytotherapeutist, eftersom båda dessa anläggningar är mycket giftiga och kan orsaka allvarlig förgiftning av kroppen!
 • Behandla inte hemlock och aconit adenom och cancer i det sista skedet, med metastaser i benvävnad - det kan döda din kropp för tidigt!
 • Och slutligen, är det värt att notera att den traditionella medicinen till sådan behandling ogillar dessutom även kinesisk medicin, som anses vara den mest kunniga i helande egenskaper av anläggningen inte säga ett ord om fördelarna med odört och Stormhatt vid behandling av cancer.

Metoder för behandling av prostatacancer - graden av sjukdom, diagnos och terapi

Maligna tumörer av prostataceller leder till en allvarlig sjukdom hos män. Behandling av prostatacancer kan utföras med olika metoder - från operation till folkmedicin. Det är viktigt att märka tecken på sjukdomsförloppet i tid och att iakttas av läkaren för att minimera risken för komplikationer. På de avancerade stadierna av prostatacancer är det svårt att uppnå full återhämtning om kroppen redan har metastaser.

Vad är prostatacancer?

Enligt den medicinska definitionen är prostatacancer hos män en onkologisk sjukdom i prostatakörteln hos män. Det går in i reproduktionssystemets organ, tjänar till partiell produktion av seminalvätska, deltar i utlösningsprocessen och retention av urin. Förekomsten av maligna tumörer i prostatakörteln leder till cancer. De lider män efter 55 års ålder.

Idag upptar prostatacancer en ledande plats bland mäns cancer över hela världen. Egenheten i kursen är en långsam utveckling utan märkbara symtom. För att undvika risk för komplikationer rekommenderas män efter 45 års ålder att genomgå en undersökning med androloger och ta prov. Tidig upptäckt av prostatacancer kommer att ge bättre chans att återhämta sig.

Behandlas prostatacancer?

En möjlig diagnos av prostatacancer är baserad på följande symtomatiska tecken:

 • smärta när du tömmer urinblåsan, behandlar svårighet
 • sexuell dysfunktion, erektil dysfunktion.

Sådana symptom är likartade i cancer med godartad tumör (adenom i prostatakörteln) och hyperplasi (prostataförstoring). Skillnaden mellan malign utbildning är förmågan att bryta erektionen när den påverkar nerverna och minska mängden sperma på grund av blockering av ejakulatorisk kanal. I de sena stadierna av prostatacancer är blod i urinen, smärtsamma känslor i hela kroppen, synliga. Vid bildandet av metastaser uppträder rygg, ben och utveckling i levern, binjurar, lungor, ben.

Det fjärde patologiska stadium av cancer kräver en lång, allvarlig behandling, men även här är läkare inte säkra på en gynnsam prognos. Riskfaktorer för onkologi är:

 • genetisk predisposition;
 • dålig ekologi;
 • Problemet med undernäring - ett stort antal kött, mjölk, ägg;
 • progressivt adenom.

För att förhindra uppkomsten av prostatacancer rekommenderar läkare att man följer enkla regler:

 • att leda en hälsosam livsstil, att ge upp alkohol, röka
 • att gå in för sport;
 • inkludera i kosten mer tomater, kål, broccoli, soja, vindruvor;
 • begränsa intaget av produkter baserade på animaliska fetter och med en stor mängd kalcium.

Behandling av prostatacancer

Varje behandlingsförfarande börjar med en diagnos, på grundval av vilken ett beslut fattas om behandlingsmetoden för prostatacancer:

 • digital rektal undersökning - för palpation av prostatavävnad för tumörer;
 • transrektal ultraljud.
 • ett blodprov för specifika antigener;
 • biopsi och histologisk undersökning av celler;
 • computertomografi;
 • osteoscintigrafi - för att bestämma omfattningen av cancer.

Metoder för behandling

Från utvecklingsstadiet av prostatacancer beror ytterligare behandlingsmetoder. De viktigaste metoderna är:

 • Kirurgisk, inklusive transuretral resektion av prostata;
 • strålbehandling - strålbehandling
 • hormonbehandling
 • kemoterapi.

droger

Behandling av cancer utan kirurgi administreras medicinskt. Vid behandling av prostatakörteln används patogenetiska läkemedel som främjar återställandet av nedsatta funktioner, förbättrar ämnesomsättningen och stärker immuniteten. Här är de populära drogerna:

 • Aspirin - hämmar syntesen av prostaglandiner - hormonlika ämnen;
 • Veroshpiron - undertrycker produktionen av vissa hormoner;
 • extrakt av ginseng, echinacea, Beefungin, Dorogovs stimulans, ASD-adaptogener;
 • Thalidomid - modulerar immunsystemet;
 • Cycloferon, Reaferon, Viferon - påverkar interferonsystemet;
 • för att lindra urinering - Omnic;
 • antibakteriella medel - Vibramycin, Unidox Solutab;
 • smärtstillande medel - Paracetamol, diklofenak, Tramadol;
 • leverbärande medel - Leucomax, Epithalamin;
 • för borttagande av neuropatisk smärta - Lyrics;
 • homeopati - gepar svavel.

I drogterapi av prostatacancer använder äldre människor flera andra läkemedel som minskar produktionen av testosteron och androgen:

 • Lyupron;
 • Buserelin Depot;
 • Eligard;
 • Zoladex;
 • Euleksin;
 • Casodex;
 • Nilandron;
 • Estracite - Injektioner;
 • paklitaxel;
 • novantron;
 • Proscar;
 • Alfaradin;
 • Strait.

testectomy

Metod för behandling är kirurgisk orkiektomi för prostatacancer, vilket är avlägsnandet av testiklarna, som ansvarar för produktionen av testosteron från bäckenet. Förfarandet tillämpas på patienter med metastaser, har en snabb effekt. Fördelarna med prostataoperation innefatta en effektiv klinisk resultat, momentan minskning testosteronproduktion utan att öka nivån av prolaktin i blodet.

Det finns följande typer av kirurgisk ingrepp i prostatakörteln, som skiljer sig från resultatet och komplexiteten:

 • bilateral total - fullständig avlägsnande av organet, tillåter inte alltid att reducera testosteron till kastrationsvärden;
 • radikal prostatektomi - lokaliserad prostataavlägsnande, en mindre traumatisk metod är endoskopisk ingrepp, varefter patienten garanteras 10-15 år av livet;
 • subkapsulär epididimorhiektomiya - om det inte avlägsnas albuginea och bihang, är mer lämplig för kosmetiska skäl proceduren.

strålbehandling

Behandling av prostatacancer kan utföras genom strålbehandling - en strålningsexponering på avstånd. Den utförs på linjära acceleratorer med hjälp av en dator. Individuell inställning till cancerbehandling minimerar alla biverkningar. Efter bestrålning ges patienter läkemedel, hormonbehandling utförs. För att öka den förväntade livslängden.

kryoterapi

Användningen av extremt kalla temperaturer används vid behandling av prostatacancer. Tumörer i vävnaderna är frysta och förstörda. Den kalla applikationen används för att behandla återfall. I prostata cryoterapi sätts en mycket tunn sensor eller en nål från metallen in i prostatakörteln genom ett snitt mellan anus och pungen. För att skydda urinröret matas en varm saltlösning samtidigt genom katetern.

Under processen används ultraljud - kirurgen ser på skärmen, injicerar flytande kväve eller argongas i den, fryser cancervävnader. På grund av avlägsnandet av värme från prostatakörteln bryts de cellulära membranerna, cellerna dör. Efter destruktion av vävnader avlägsnar leukocyter döda rester, ytterligare immunterapi aktiveras. Kryoterapi i prostatakörteln har fördelar i form av icke-invasiv natur, frånvaro av allmänbedövning, mindre blodförlust, snabb återhämtning, mindre ödem.

brakyterapi

Indelning av strålbehandling är behandling med brachyterapi av prostatacancer. Denna art tillhör låg-energitypen. Kärnan i proceduren är implantering i tumören i prostata av små radioaktiva enheter - "frön". De introduceras genom huden av perineum med en speciell nål, arbeta inuti prostata i flera månader och ständigt utstrålar.

Fördelarna med brakyterapi för prostata är minimalt invasiv, skick bevarande kropp, korrekt leverans, förmågan att dosera bestrålning, vilket minskar sannolikheten för impotens, snabb återhämtning. Biverkningar av proceduren är obehag vid urinering, för att lösa problemet, kan du installera en kateter i upp till en månad. Brachyterapi kan kombineras med fjärr strålbehandling.

kemoterapi

Skillnad mellan följande cancerbehandlingsmetod - kemoterapi från strålning, som förstör cancerceller i ett visst område, är påverkan på hela kroppen genom cirkulationssystemet. Varianten används när metastaser detekteras i ben, lymfkörtlar, lever, lungor. De mest populära läkemedlen för behandling är Docetaxel och Prednisolon. Doserna ordineras av läkaren enligt individuella indikationer. Biverkningar av kemoterapi för prostatacancer är:

 • snabb utmattning
 • illamående, kräkningar;
 • diarré;
 • håravfall på huvudet;
 • förändringar i smaklökar
 • reduktion av blodceller som leder till infektion i kroppen.

Behandling av prostatacancer med folkmekanismer

I de tidiga stadierna av prostatacancer kan du försöka bli behandlad med folkmetoder:

 • mottagning av alkoholtinktur av hemlock;
 • Kurs hopkok av örter - avgifter Immortelle, nässlor, groblad, Hjärt, björk, tranbär, ek, rölleka, havtorn, malört;
 • användningen av tinkturer av celandine, cocklebur, ringblomma;
 • alkohol tinktur av mariy rot eller rot av Eleutherococcus, avkok av rot av en badan;
 • behandling med fotogen - ta en ren substans för ett par skedar på natten, tvätta med vatten eller infusion av valnötter i en sked tre gånger om dagen.

Bland populära folkmetoder är det värt att utesluta behandling av prostatacancer med läsk. Detta ämne ökar pH, ger inte miljön surt. Kontraindikationer för tillämpningen av metoden är diabetes mellitus, låg surhet i magsaften. För att bekämpa prostatacancer rekommenderas endast läsk med klassisk medicin, och ger råd om att man kombinerar metoden med medicinsk behandling.

Effektivt förfarande vid de första stadierna av prostatacancer, när tumörens storlek inte överstiger tre centimeter. Här är flera typer av behandlingsmetoder som kan genomföras successivt:

 1. Droppers - 10 dagar in i sodavatten, bryt i sex dagar. Kursens varaktighet är 3-4 repetitioner.
 2. Häll en tesked soda med 50 ml kokande vatten, späd till 250 ml med rent vatten, sval. Drick en halvtimme före måltid två gånger om dagen senast 17.30.
 3. Inmatning av en vattenlösning av läsk mellan måltider, kombinering med andnings gymnastik, fysioterapi övningar och vägran av söt.

utsikterna

Läkare gör en prognos för botemedel av prostatacancer genom typen av aggressivitet och utvecklingsstadiet. Dessutom påverkar valet av terapi din hälsa. Tidiga cancerfaser efter avlägsnande av prostata visar en 80-90% chans att överleva i mer än fem år, men även när tumören lämnar kroppen är sjukdomen härdbar. Det finns fall av avlägsnande av tumör i prostatakörteln hos patienter med tredje etappen och frisättning av neoplasma bortom prostata, utan metastaser.

Om metastasen har redan lanserats kan västmedicin använda kraftfulla verktyg för att kontrollera sjukdomen. I detta fall används riktade bestrålning. Vid 3-4 steg med metastaser används farmakoterapi, hormoner eller mild kemoterapi. I Ryssland och Moskva är allt inte så rosigt - hälften av fallen av prostatacancer förekommer i 3-4 steg, då operationen inte ger möjlighet att bota.

Video: Hur man behandlar prostatacancer

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

En översyn av alternativ och metoder för behandling av prokata på cancer, mer känd som "prostatacancer"

Cancer är en av de allvarligaste sjukdomarna bland de som en person kan möta. Under lång tid var hans behandling svår och gav ingen garanti för att bli av med sjukdomen.

Modern vetenskap har utvecklat metoder som kan eliminera prostatacancer och behandling av maligna tumörer i de tidiga stadierna, men de är smärtsamma för kroppen och kräver lång återhämtning.

Tänk på om prostatacancer behandlas, i vilka steg vilka tekniker används.

Kort beskrivning av sjukdomen

Prostatacancer är en malign tumör i prostata som skiljer sig från godartade formationer genom att dess celler kan infektera andra organ (ge metastaser) och utöva en uttalad toxisk effekt på hela kroppen. Detta gör prostatacancer en dödlig sjukdom.

I gruppen med risk för sjukdom (inklusive adenokarcinom) De är:

 • Äldre män - hormonella förändringar hos mäns klimakteriet har en negativ effekt på prostata.
 • Människor som konsumerar stora mängder feta livsmedel.
 • Arbetare i farliga industrier.
 • Rökare.

Symptom på de två första kraftstegen liknar manifestationer av adenom: urinering blir smärtsam, mannen upplever frekventa önskningar till honom, det finns smärtor i bäckenregionen.

Med den vidare utvecklingen av malign bildning, intensifierar smärtan, börjar mannen uppleva generell sjukdom och svaghet. Om cancer ger metastaser till andra organ, förvärras deras arbete.

I slutändan skadar malign formgivning som sprider sig genom hela kroppen kroppen av vitala organ, har en stark toxisk effekt på människor och leder till döden.

Den huvudsakliga analysen som kan upptäcka prostatacancer är ett blodprov för ett prostataspecifikt antigen (PSA).

Ytterligare diagnostik utförs under vävnadsbiopsi och ultraljudsundersökning av organet. Om misstänkt för förekomst av metastaser undersöks andra bäckenorgan, såväl som lymfkörtlar, ben och muskler.

Metoder för behandling

Om du diagnostiseras med prostatacancer, vad ska du göra?

Behandlingsalternativen för prostatacancer är följande:

Förväntande taktik

Trots det faktum att cancer vid utvecklingen är farlig sjukdom, kan förväntad taktik tillämpas i de fall då progressionshastigheten för en tumör är låg och patienten regelbundet överlämnar alla nödvändiga analyser.

Att följa en sådan taktik är motiverad när det kirurgiska ingreppet är tillfälligt omöjligt. Medicinsk kontroll bör utföras varannan månad, med försämring av patientens tillstånd bör aktiva behandlingsmetoder antas.

Minimalt invasiva metoder

Den minst invasiva av dessa metoder är läkemedelsbehandling. Preparat för behandling av prostatacancer används i hormonberoende cancer och innefattar användning av läkemedel som hämmar produktionen av testosteron och dess patogena aktivitet.

Det finns tre huvudsakliga hormonella medel: blockerare av syntesen av androgener i äggstockarna, läkemedel som inte tillåter prostata vävnad att interagera med androgener och östrogener.

Androgen-blockerare injiceras i kroppen. För injektioner används sådana läkemedel som Buserelin, Leuprolide.

Läkemedel som minskar prostatas mottaglighet för androgener, representeras av Flutamid och Nilutamid.

östrogener - är kvinnliga könshormoner, de kan också undertrycka androgens aktivitet.

Drogterapi används ofta för att behandla äldre patienter, eftersom kroppen inte längre kan tolerera allvarliga kirurgiska operationer.

Analgetika och läkemedel som normaliserar urinering används för att minimera negativa symtom.

Intaget av hormonella läkemedel är kontraindicerat vid endokrina sjukdomar och i leverskador.

kemoterapi

Kemoterapi används för hormonresistent cancer, liksom för steg 3 och 4 av hormonberoende cancer. Denna typ av behandling är effektiv för behandling av cancer med metastaser.

Det innefattar intag av giftiga ämnen som förstör cancerceller. Det mest effektiva sättet att leverera toxiner i kroppen är att injicera dem i en ven genom en dropper. Dessa ämnen påverkar inte bara cancercellerna, utan även de friska organen.

Av denna anledning är kemoterapi associerad med ett stort antal biverkningar: håravfall, svaghet, aptitförlust, skada på tarmslimhinnan.

Använda droger: Estramustine, Etoposide, Docetaxel och andra.

Strålbehandling

Strålbehandling. Vid användning av denna typ av behandling, bestrålas tumören med radioaktiva ämnen.

Det finns fyra typer av terapi:

Strålbehandling är relativt smärtfri, ungdomar efter förfarandena kan arbeta normalt och engagera sig i kända aktiviteter. Emellertid är exponering för strålning skadlig inte bara för cancerceller, utan även för friska.

För att minimera skador måste man observera dagens regim, vägra att konsumera alkohol och feta livsmedel, ofta gå ut i fri luft, utesluta hårt arbete och fysisk aktivitet.

Bestrålningsprocedurer utförs som en självförsörjande behandlingsmetod i de tidiga stadierna och som en del av komplex terapi i de sena stadierna.

Operationen är inte så skadlig för kroppen, som en klassisk bestrålning genom växter, men möjligheterna för dess tillämpning är begränsade - Brachyterapi utförs endast i de fall då tumören är lokaliserad i prostata och inte har metastaser.

Kirurgiska alternativ

kastrering

Ett mer invasivt alternativ till hormonbehandling är castration. Det är uppdelat i kemisk kastration och kirurgisk.

Kirurgisk kastration innefattar borttagning av testiklar. Operationen är relativt enkel och smärtfri, den utförs under lokalbedövning i 20-30 minuter. Den hud som förbinder testiklarna och bäckenregionen skärs ut, en söm appliceras i excisionsområdet. Återhämtning efter operationen varar 1-2 dagar.

Kemisk kastrering innebär att läkemedel som hämmar syntesen av hormoner av äggstockarna tar in sig. För detta ändamål används sådana medel som Vantas, Goserelin. De injiceras med en frekvens från en gång i månaden till en gång per år. Droger castration är reversibel, därför är det nödvändigt att injicera ständigt och regelbundet, annars kommer den negativa effekten av testosteron på prostata att återupptas.

Castration är en självförsörjande behandlingsmetod endast i den första etappen av cancer, i efterföljande steg fungerar det som ett komplement till mer potenta terapier.

Avlägsnande av prostata utförs vid dessa stadier av sjukdomen, då återställandet av organets normala funktion inte är möjligt även efter avlägsnandet av tumören.

Det är en allvarlig kirurgisk operation, men det tillåter att fullständigt eliminera en malign tumör om den endast är lokaliserad i prostata. I närvaro av metastaser är dess effektivitet inte så hög.

Avlägsnande av prostata leder endast till en liten försämring av erektilfunktionen. Återhämtningen är möjlig med en hälsosam livsstil och speciella övningar.

Folkbehandling

Folkrättsmedel (läsk, monastiskt te) är ineffektiva i en så allvarlig sjukdom som prostatacancer.

Positiva förändringar i kroppen vid användningen är associerade med placebo-effekten, vilket verkligen kan förbättra patientens välbefinnande. Men placebo är inte en panacea och eliminerar inte cancer på egen hand, det kan bara bidra till en smärre överföring av kirurgiska ingrepp och påskynda återhämtningen efter dem.

Mer detaljer om folkalternativ för att behandla sjukdomen du kan här.

slutsats

Mängden metoder för behandling av maligna tumörer i prostata är stor. Valet av en viss behandlingsmetod beror på kroppens allmänna tillstånd, utvecklingsstadiet av tumören, närvaron av metastaser och många andra faktorer.

Korrekt utvald och tidsbegränsad behandlingsmetod eliminerar den maligna bildningen och återlämnar en person till ett normalt liv.

Användbar video

Vi föreslår att du bekanta dig med videobeskrivningen av behandling av prostatacancer:

Prostatacancer: behandling, samt en beskrivning av metoder för behandling av patologi

Prostatacancer är en malign neoplasma som bildar sig från körtelvävnaden. Denna onkologiska patologi är väldigt farlig och förförisk.

Det bör förstås att behandlingen av prostatacancer beror på graden av patologisk process. Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto effektivare blir behandlingen och desto mer gynnsam prognosen.

Från början av denna sjukdom är inte en representant för den starka hälften av samhället försäkrad. Enligt statistiska data är män som är äldre än 50 år mer benägna att utveckla sjukdomen.

Behandling av patologi är lång och tidskrävande. Det avslutas både vid användning av medicinska preparat och vid kirurgisk ingrepp.

Endast läkaren kan föreskriva tillämpningen av denna eller den här metoden och först efter att ha utfört de nödvändiga studierna. Terapi med folkmedicin är också möjligt, men endast som hjälpmedel och endast när användningen av medicinska örter är godkänd av den behandlande läkaren.

Prostatacancer - vad är det

Prostatacancer är en tumör av en malign natur. Prostatakörteln är ett viktigt organ i reproduktionssystemet, som är involverat i produktion av sperma, spermautsläpp och retention av urin. Patologin är smutsig, dess utveckling är mycket långsam.

Identifiera det på ett tidigt stadium är nästan omöjligt, eftersom det kanske inte känns under en mycket lång period. Det är därför som behandling av prostatacancer nästan alltid innebär en operation.

Förekomsten av malign neoplasma kan bero på:

 • Förekomsten av kroniska och inflammatoriska processer (i synnerhet prostatit) i orgeln;
 • hormonell obalans
 • adenom;
 • precancerösa tillstånd: hyperplasi med malignitet, atypisk adenos;
 • bakteriell skada på celler i körtelvävnad och autoimmuna processer som skadar den genetiska apparaten.

I alla fall förvandlas förändringar i körteln till cancer. Detta händer ofta på grund av påverkan av vissa faktorer.

Transformationen av patologiska förändringar i prostatacancer, vars behandling i de flesta fall är kirurgisk kan provoceras:

 • obalanserad näring, missbruk av fett och rött kött
 • förekomsten av missbruk
 • exponering för kadmium
 • infektioner som är sexuellt överförda
 • stagnerande fenomen;
 • en minskning av organismens skyddsegenskaper;
 • täta stressiga situationer
 • ärftlighet;
 • infektion med retrovirus och cytomegalovirus.

Tecken och manifestationer

I tidiga stadier fortsätter patologin nästan asymptomatiskt. Ofta upptäcks sjukdomen av en slump, när den undersöks för en annan sjukdom.

Symptomatisk av sjukdomen börjar manifestera med en signifikant ökning av tumören. En av de första tecknen på sjukdomen - snabb uppmaning att urinera - upp till tjugo gånger om dagen och mer än tre gånger på natten. Jeten är mycket långsam, intermittent. Efter tömning av blåsan finns det en känsla av överflöde.

Varje urinering åtföljs av uttalade smärtsamma förnimmelser, brännande känsla. Ofta klagar patienter på utseende av ömhet i gren och skönhetsområdet, såväl som inkontinens.

De senare stadierna åtföljs av följande manifestationer:

 • svullnad i nedre extremiteterna, könsorganen;
 • konkretioner i njurarna och smärtsamma känslor i nedre delen av ryggen;
 • föroreningar i urin och blodsperma;
 • försvagning av styrka;
 • smärtsam torrhosta (metastaser i VDP);
 • gulfärgning av dermis och en känsla av tyngd i sidan till höger (symptomatisk, signalerar närvaron av metastaser i levern);
 • smärtsamma känslor under avföring
 • smärta i benen (metastaser i benvävnad).

Tillväxten av manifestationer kan vara i flera år. Symptomatisk manifestation gradvis.

Det finns flera stadier av cancer. På ett tidigt stadium tumören är liten i storlek, den är inte palpabel, den är inte synlig när man utför ultraljud.

Den andra etappen åtföljs av tillväxt av utbildning. Vid detta stadium är tumören fortfarande kvar i körteln. Utbildning är begränsad till kärnan i körteln och den kan palperas under fingerundersökning.

Den tredje etappen kännetecknas av en stark utbyggnad av utbildning och spridning i närliggande organ. Det fjärde steget åtföljs av en signifikant ökning av tumörstorleken. Vid detta stadium uppträder metastaser i lungorna, lymfkörtlar, benvävnad, lever. Det finns klagomål om en signifikant försämring av det allmänna tillståndet och välmående, sjukdom, förlust av styrka och kronisk trötthet.

Sjukdomen kräver omedelbar behandling. Behandling av prostatacancer beror på utvecklingsstadiet. Det är inte nödvändigt att försena med hänvisning till läkaren, den är fylld av kritiska konsekvenser.

Behandlas cancer?

Tumör diagnostiseras på grundval av följande symtom: smärta vid urinering och svårigheter i processen, och i närvaro av sexuell dysfunktion och erektil dysfunktion. Sådan symtomatologi kan vittna om både cancer och om ett adenom. En särskiljande egenskap av cancer är ett brott mot erektion med påverkan på nerverna och en minskning av ejakulationsvolymen på grund av blockering av ejakulatorisk kanal.

Patologi kräver lång och seriös behandling.

Men även med korrekt behandling, speciellt om det är tredje eller fjärde etappen, garanterar läkare inte en tröstande prognos. Bota i de tidiga stadierna är möjligt, men endast i händelse av snabb och lämplig behandling.

terapi

Behandlingen är föreskriven och utförs exklusivt efter noggrann undersökning och noggrann diagnos.

För detta ändamål skall följande utses:

 • digital rektal undersökning
 • transrektal ultraljud;
 • blodprov för PSA;
 • biopsi;
 • histologisk undersökning;
 • CT och MR;
 • skelettscintigrafi.

Metoder för behandling

Terapi väljs med hänsyn till scenen i den patologiska processen. Ofta utförd: strålbehandling, hormonbehandling, kemoterapi.

I de tidiga stadierna är läkemedlet förskrivet. Intag av tabletter bidrar till normalisering av metaboliska processer, förbättring av organismens skyddande egenskaper och återställande av störda funktioner.

Ofta utses en mottagning:

 • Aspirin - främjar produktionen av prostaglandiner (hormonlika ämnen);
 • Veroshpirona - hjälper till att undertrycka produktionen av vissa hormoner;
 • extrakt av ginseng, Befungin, Dorogovs stimulansmedel;
 • Thalidomid - främjar immunitetsmodulering;
 • Cycloferon, Viferon, Reaferon - har en effekt på interferonsystemet;
 • Omnica - hjälper till att lindra urinering
 • antibiotika (Unidox Solutaba, Vibramycin);
 • analgetika (Tramadol, Diklofenak, Paracetamol);
 • Leucomax, Epithalamin (ett sätt att behålla levern).

Äldre och äldre är förskrivna användningen av droger som minskar produktionen av könshormoner: Lupron, Eligard, Zoladex, Alfaradin, Novantron.

Användningen av orkidektomi

Denna kirurgiska metod består i att ta bort testiklarna. Förfarandet utförs med en stark tillväxt av neoplasmen. Manipulationen är effektiv och hjälper till att omedelbart minska hormonproduktionen.

ledande ingrepp som består i att fullständigt avlägsnande av prostata, är ett lokalt avlägsnande (prostatektomi) ofta ordineras, samt avlägsnande av tunica albuginea och bitestikel (subkapsulär epididimorhiektomii).

Användningen av strålbehandling

Radioterapi består i effekten av röntgenstrålning på tumörceller. Som ett resultat är det en skada på deras DNA och förmågan att dela upp. Efter bestrålning är patienten ordinerad medicinering, i synnerhet hormoner. En särskild diet ordineras också.

Tillämpning av kryoterapi

Under påverkan av extremt låga temperaturer sker frysning och förstöring av cancerceller. Denna teknik används ofta för återfallsterapi. Kryoterapi utförs utan anestesi.

Användningen av brachyterapi

Brachyterapi - en innovativ metod, en typ av strålbehandling av låg energityp. Kärnan i manipulation är implantering i prostata "fröer" (radioaktiva enheter). De injiceras i dermis av perineum med speciella nålar. Arbetar i flera månader, avger enheterna en tumör.

De viktigaste fördelarna med denna teknik är:

 • minimal invasivitet;
 • möjlighet till bestrålningsdosering
 • liten risk för impotens
 • snabb återhämtning.

Användningen av kemoterapi

I det fjärde steget, i händelse av detektering av metastaser i ben, lunga, lymfkörtlar, kemoterapi delad - en teknik som skiljer sig från bestrålningen (som syftar till att förstöra cancerceller i ett visst område), påverkan till hela kroppen genom cirkulationssystemet. Ofta är användningen av Mitoxantron och Prednisolon, Doxorubicin, Paclitaxel, Extramustin ordinerat.

Medelvärdet för medicinen är i genomsnitt sex månader. Efter kemoterapi finns biverkningar: snabb utmattning, dyspeptiska störningar, håravfall och minskning av blodkroppar, vilket kan leda till infektion i kroppen.

Prostatacancer: prognos, användning av icke-traditionella metoder och förebyggande

Bota av malign patologi är möjlig. Prognos för prostatacancer kommer att vara tröstande endast vid tidig behandling.

Spara organet är inte möjligt i alla fall, eftersom patologi, i avsaknad av symptom diagnostiseras sent.

Därför föreskriver de ofta användningen av radikala tekniker som består av partiell eller fullständig avlägsnande av körteln, i synnerhet prostatektomi.

Prognos för första och andra graden av prostatacancer är gynnsam. Lämplig behandling möjliggör inte bara att rädda och återställa det normala arbetet hos genitourinära och reproduktiva system för män, men också för att helt bli av med utbildning.

Ofta i de tidiga stadierna, tillsammans med läkemedel, rekommenderas läkare att använda folkmedicin. Förberedelserna är naturliga och effektiva. De kommer att bidra till att förbättra det allmänna tillståndet och välbefinnandet, samt normalisera körtelns funktion.

Sådana medel är effektiva:

 • dekokter sådana växter (enstaka eller i samlingar): nässla, salvia, björk löv, Immortelle, Stilla, ek bark, rölleka;
 • tinktur av hemlock;
 • infusioner av deras örter: calendula, cocklebur, celandine.

Effektiv i kampen mot prostatacancer i första och andra etappen, enligt många positiva recensioner av män, läsk. Detta medel hjälper till att öka pH och tillåter inte mediet att bli surt. Det rekommenderas inte att använda läsk för personer som lider av diabetes och låg syrahalt i magsaften.

Soda kan användas som dropplösning. Varaktigheten av behandlingen är en och en halv vecka. Efter veckan bör kursen upprepas. Totalt antal kurser ska vara fyra.

Du kan också ta en sådan drink. Det är nödvändigt att späda 10 g soda i en kvart kopp kokt vatten och därefter i 250 rent vatten. Använd medicinen två gånger om dagen före måltiderna.

utsikterna

Sjukdomen är farlig och svår. Prognos för prostatacancer är tröstande för tidig diagnos. Tidig terapi bidrar till fullständig eliminering av neoplasma och bevarande av manlig kraft. Prognosen för prostatacancer i tredje och fjärde stadiet för återhämtning är en besvikelse.

Även vid lämplig behandling av ett kompetent tillvägagångssätt för terapi är risken för återfall fortfarande hög. I genomsnitt lever människor med andra cancerfasen tjugo år, med tredje och fjärde - upp till tio.

Läkare har termen "fem års överlevnad". Han talar om hur stor andel av patienterna som lever efter terapi lever fem år eller mer. Denna indikator låter dig bedöma vilka chanser att återhämta sig med patienter med olika stadier av patologi. Överlevnad av män med första etappen - mer än 90%, den andra - 80%, den tredje - 40%, den fjärde - 15%.

förebyggande

För att förhindra utvecklingen av sjukdomen, rekommenderar läkare:

 • ät rätt
 • att leda en aktiv och hälsosam livsstil
 • överge missbrukarna;
 • för att få tillräckligt med sömn
 • undvik stressiga situationer
 • snabb behandling av samtidiga sjukdomar;
 • regelbundet övervakas
 • leda ett vanligt sexliv.

Behandling av prostatacancer med folkmekanismer

Om läkaren har en fruktansvärd man Cancer diagnos identifiera en sjukdom av prostatacancer patienten erbjuder flera metoder för återvinning, hade tumören inte växa ytterligare. För att lösa detta problem är mycket populära metoder för behandling av prostatacancer mycket användbara. Naturliga element stoppar övergången av sjukdomen till nästa steg. Snabbt göra en prognos för den vidare utvecklingen av omständigheterna. Skynda dig med rätt behandling och förtryck inte dig själv med tankar om något dåligt.

symptom

Prostatacancer avslöjar inte specifika symptom, eftersom det utvecklas i hemlighet. Behandling av folkmedicinska åtgärder och förebyggande åtgärder, tillsammans med en undersökning, kan genomföras varje år, om en man är 45 år gammal. Det är nödvändigt att visas i receptionen till experten även när inget gör ont.

Stages av sjukdomen

Folkbehandling av prostatacancer i första etappen skulle vara mycket praktisk, men det är svårt att upptäcka även genom ultraljud. Det finns ingen metastas än.

Det andra steget kännetecknas av det faktum att tumören detekteras endast genom en biopsi. Den populära behandlingen av prostatacancer i etapp 2 kräver mycket immunitet och ett hinder för reproduktion av cancerceller.

I tredje etappen finns det ingen metastas, som är bra. Men tumören växer, och dess storlek sträcker sig bortom själva kroppen. Detta stadium av sjukdomen manifesteras i svår urinering. Orsaken till den ofullständiga återkallandet av prostatsekretionen och dess stagnation.

Traditionell behandling av prostatacancer i tredje etappen bör redan åtföljas av intaget av klassiska läkemedel, det vill säga en kombination av terapeutiska metoder.

I den sista, fjärde etappen sprider denna dödliga sjukdomen metastaser inte bara i bäckenregionen, vilket påverkar organen, men går vidare. Naturligtvis påverkar folkmedicin för behandling av prostatacancer i 4: e etappen inte. Men inte mer än 20% av de sjuka männen kan rädda och bota.

Egenskaper av behandlingen

Behandling av prostatacancer med folkmedicin, det mest effektiva och effektiva sättet som beskrivs i denna artikel har bekräftats av årtionden av positiv statistik. I naturliga delar är det värdefullt att de växer eller produceras nära en person och med en viss förberedelse kan det alltid vara användbart.

Herbal tinctures och decoctions är mycket effektiva mot cancer. De ökar immuniteten, minskar de negativa effekterna av läkemedel av klassisk medicin.

Behandlingen bör dock strikt följa dosen av antagning. De förfallna cellerna utsöndras under påverkan av medicinska örter. Experter hävdar att om prostatacancer upptäcks hos män, kommer behandling med folkmedicinska åtgärder fortfarande inte vara tillräcklig. En tumör är ett mycket allvarligt problem, och folkmetoder kan bara vara till hjälp vid grundläggande behandling.

Förberedelser av vilda djur består av grönsaker, medicinalväxter och biprodukter.

Medicinsk örter

Prostatacancer och dess behandling med folkmedicin innebär användning av årliga och fleråriga växter.

Dekoktioner och tinkturer

Det finns ett stort antal recept i behandling av onkologi genom naturgåvor. Bland dem finns det flera.

Samla och tätt placera i en behållare, kompakt och återfyll, och tryck igen tills den skrivs in. Häll sedan alkohol och lägg på en mörk plats i en månad.

En matsked utspädd i en halv liter rent vatten, låt stå still i en timme och drick.

Varje folkmetod diskuteras med läkaren. Patienten kräver strikt överensstämmelse med kraven hos en specialist.

Mala och placera i burken 50 gram rot. Häll en halv liter vodka, insistera 10 dagar. Tre gånger om dagen, en halvtimme före en måltid, är 40 droppar full. Kursen varar 90 dagar.

Mala till en fin fraktion av 50 gram rot tas i potten och att hälla från ovan 0,35 l varmvatten (60 grader). Vikta behållaren med en trasa och lämna i 8 timmar. Tre gånger om dagen för 3 tsk. drick denna infusion. Kursen varar i tre dagar.

Oftast används denna ört om en person har lidit en farlig onkologisk sjukdom. Den torkade växten i en volym av 0,1 kg placeras i ett mörkt glasbehållare. Häll 0,5 liter vodka på toppen och insistera på 5 dagar. Ta tre gånger om dagen för 1 msk. l. 40 minuter före måltiden. Kursen varar i tre dagar.

Grind 0,1 kg av roten av denna växt, häll 0,5 liter vodka och smält i 10 dagar. Dricker 1 tsk. före varje måltid, i 30 minuter i en tre timmars måltid.

Om metastaser finns i levern är kontrakterade alkoholtinkturer kontraindicerade. De ersätts av vattenanaloger.

Till exempel, många vet rosen till lakrits för behandling av förkylningar. Men i det här problemet används det med framgång. 1 msk. l. torkad växt placeras i en behållare och hälls 0,5 liter kokande vatten. Sätt sedan på en svag eld, bränn i 10 minuter. Hur man kyler kan användas vid behandling. Drick tre gånger om dagen före måltiden.

Bladen, grenarna och njurarna i detta träd kan lindra de smärtsamma symptomen.

 • 2 tsk njurar häll 0,4 liter kokande vatten och lämna i 15 minuter. Stam och ta ett par drinkar under dagen.
 • Alkoholtinktur framställs något annorlunda. 50 g plantor hälls i 0,5 liter vodka och dricker 25 droppar innan de äts.
 • Blanda barken med asp och njur i lika stora proportioner, blanda, ta från den totala massan av 25 g blandning och häll 0,5 liter kokande vatten. Sätt elden på en liten eld, tills hälften av vattnet kokar bort. Stam, lägg till honung och drick 1/4 kopp tre gånger om dagen.
 • Pensla asp och slip ett glas (200 g) kokande vatten. 20 minuter laga mat på låg värme, kyla och drick 50 ml före varje måltid.

Vid behandling av prostatacancer används växtbaserade mättade bestående av nässla, eukalyptus, mjölon, Hypericum, tistel, rölleka, sänghalm, Wild Rose, celandine, lakrits följd, knotweed och calendula. Blanda alla ingredienser, ta 5 gram från varje och häll 3 liter vodka. Sätt på elden, koka i 5 minuter. Drick tinktur på 1/2 kopp före varje måltid. Kursen varar i en månad.

Giftiga växter

De stoppar utvecklingen av cancerceller. Du kan välja från följande grupp:

 • Chaga-svampen växer på björkar. Torka det och lägg det i vatten i 5 timmar (1 del svamp och 5 delar vattentemperatur ca +50 grader Celsius). Slip sedan till vattnet, utan att tappa vattnet. Infusera i två dagar, dränera och ge till patienten 6 gånger om dagen (100 ml per mottagning). Själva infusionen förvaras i kylskåp i 4 dagar, det här är dess utgångsdatum.
 • Röd fluga agarisk smärta lindrar och bekämpar patogena bakterier. Ta en glasburk med en kapacitet på 3 liter och fyll den med svamphattar. Häll vodka och insistera på en vecka. Efter filter och tillsätt alkohol tills färgen liknar konjak. Mottagningssystemet är progressivt. På 1: a dagen, en droppe vatten per glas vatten, varje ny - öka med 1 droppe. Och så upp till 20 droppar. Därefter minska dosen gradvis till den ursprungliga volymen.
 • Thuja skott (40 gram per 2 liter kokande vatten). Häll kokande vatten och koka i ett vattenbad i 15 minuter. När det kommer att svalna till ett varmt tillstånd, drick 1 glas 3 gånger om dagen. Om det är dåligt att ta, minska dosen.
 • Thuya på alkohol. 100 g alkohol (60%) häll i en behållare med 30 g av en blandning av frukter från växten som sätts på en mörk plats i 10 dagar. Drick på morgonen och kvällarna för 20 droppar.
 • Blomstring hemlock. Växten ska krossas och hällas med en lika stor volym vodka. Sätt behållaren på ett mörkt och kallt ställe i 24 dagar. Mottagning är progressiv metod: en droppe på golvet bör tillägga koppar vatten dagligen under en och få 40 droppar, och sedan gå tillbaka till den 1: a släpp. Flera kurser kommer att klara av cancer.
 • Jungaraconite är endast utarbetad av en specialist. Drick, tillsätt droppe varje dag tills det finns 20 droppar och minska sedan till en.

fytoöstrogener

En man behöver normalisera hormonbalansen för att läka av cancer. Återvinning är inte möjligt med otillräckliga mängder östrogener. I naturen finns det växter som har i deras sammansättning delar som liknar dessa hormoner. Till exempel kan hoptoppar hackas och hällas med en liter vodka. Efter avveckling i mörker i tre veckor är tinkturen klar för användning. 40 droppar i 15 minuter före måltiderna.

Om du lagar mat på vatten, häll 0,5 liter kokande vatten med två matskedar av humlekottar. Insistera ett par timmar och drick före måltider tre gånger om dagen för ett glas.

Du kan fylla på östrogenernas balans med dioecious nässlor, kamomill, malurt, mistel, bug, calendula, comfrey. De kommer att öka immuniteten, vilken onkologi avlägsnats från det normala tillståndet.

Läkaren föreskriver juicer, de dödar inte tumören, men de ökar de skyddande funktionerna i kroppen tålmodigt.

Prostatacancer behandlas med ett tillägg i kosten av följande juice:

 • Bietenjuice påverkar tumören, ger glädje åt kroppen och ökar blodtrycket. Drick det 5 gånger om dagen för 1/2 kopp. Och då kan du äta. Drick omhändertagligt, 2 timmar och gör en ny.
 • Morotjuice. Den dagliga delen varierar från 0,5 till 3 liter. Kan blandas med spenatjuice.
 • Följande lista med juice har samma dagliga dosering (200 ml). Dessa är äpple, kalyx, pumpa, apelsin och granatäpple juice.

microclysters

Om diagnosen har bekräftat en tumör i prostatakörteln anses mikrocykler vara en effektiv behandling. Örterna berör inte magen, och de aktiva elementen kommer direkt till det sjuka organet.

Rensa först tarmarna med en emv, och häll sedan avkoket ur växten.

Enligt experter är malign sjukdom väl behandlad med nästa avkok. Samling bestående av psyllium, borovarum, oregano och manschett, mala och häll ett glas kokande vatten, 2 timmar för insisterande och påfrestning. En spruta i en volym av 150 ml, med en hård spets, sätts in i ett oljat analmaskhål och innehållet häller ut i tarmarna. Förfarandet sker på natten.

Samlingen av följande komponenter hjälper mycket väl med mikroclyster:

 • celandine;
 • hassel;
 • svart poppel
 • burdock root;
 • havtornsolja;
 • kamomill.

Buljongen injiceras i ändtarmen.

Mycket stark helande effekt erhålls om spannmål, kamille, kycklingte, mint och Dzhungar aconite blandas och avkodas från samlingen. Smärta avlägsnas, patogena mikrober dödas och inflammation är borta.

suppositorier

Rektala suppositorier är inte värre än mikroclyster. Deras komposition kan också innefatta naturliga komponenter. För behandling av prostata är det bättre att ta suppositorier på honungsbasis. Den patogena mikrofloran förstörs, smärtan och inflammationen går iväg.

Ichthyol suppositorier normaliserar blodcirkulationen, lindrar spasmer och smärta.

Hemlagade ljus kan också kompletteras med havtornsolja, vilket är bra för prostatakörteln.

Bee Products

Läkare betalar mer och mer uppmärksamhet åt de komponenter som bin ger oss. Cancer-tumörer kan också behandlas med sådana produkter. Immuniteten ökar samtidigt, de sjuka cellerna neutraliseras. Lymfocyterna i grupperna T och B, framställda med hjälp av honung, hjälper till att bilda antikroppar som förhindrar reproduktion av cancerceller.

Blomsterpollen, aminosyror och kunglig gelé stimulerar levern för att producera användbara proteiner.

Folkmekanismer för behandling av metastatisk prostatacancer har i deras arsenal av immunhonung.

Dess sammansättning är något annorlunda än vanlig honey. nämligen:

 • honung med ökad biologisk aktivitet
 • stamceller som tas från larverna av kungarna;
 • kunglig gelé.

Ät det i en månad. Om graden av skada på prostata och kroppen är hög och nått spridningen av metastaser, gör immunförlossningen fortfarande sitt jobb.

Maligna tumörer kan inte motstå effekterna av läsk. En femtedel av en tesked fylls med läsk, hälls i ett glas vatten och blandas. För den första dagen blir bara en sådan dosering. Med tiden bör patienten konsumera en halv tesked av lösningen. Att tillsätta lönnsirap förbättrar endast läkningens helande egenskaper.

Det stoppar reproduktion och tillväxt av cancerceller. Glutation tumörer kan inte bekämpa proteiner i serum.

Om vitamin B17 är inte det första året, säger kända experter inom onkologi. Korn i aprikosens ben är rik på detta element. Folkmetoder för behandling av prostatacancer och andra organ är kända för de stammar som lever i bergsområdena i Irak. De har länge behandlats med aprikosstenar och andra frukter som innehåller detta vitamin.

Om 5 droppar tjära späds i 0,2 liter vatten och berusas på en tom mage, så dödar det effektivt bakterier.

Denna naturliga produkt har ett stort innehåll av phytoncider med andra antitumörelement. Vitlökstinktur på alkoholbasis är bra både vid förebyggande av cancer och vid behandling. Endast det är nödvändigt att följa systemet, vilket kommer att undertecknas av den behandlande läkaren.

Några droppar peroxid späds ut i ett glas vatten och berusad. Även i bad för badning kan du hälla den. Den terapeutiska effekten är associerad med förmågan att desinficera och avlägsna infektionen från kroppen.

De får det i Altai. För 1 liter vatten behöver du bara 5 gram vax. Detta rika spårelement gör patienten klinisk.

Cancer drabbas av kropp och nerver till även mycket modiga män. Förutom en hälsosam livsstil borde de inte glömma det naturliga apoteket i deras kost och förebyggande åtgärder.