Huvud
Strömförsörjning

Prognos för prostatacancer. Hur många lever med prostatacancer?

Idag fördelar läkare fem grader av prostatacancer bland maligna tumörer i prostata. I samband med tumörforskning diagnostiserar onkologer inte bara diagnosen diagnosen, utan formulerar även förutsägelser för behandling och väljer effektiv terapeutisk taktik.

Nästan alla maligna neoplasmer i prostatakörteln detekteras innan de sprider sig utanför området av denna körtel. I så fall Om sjukdomen inte upptäcks vid det sista skedet kommer 99 procent av patienterna att kunna leva mer än 5 år. Självklart, om denna tumör redan har metastasiserats till andra organ, försämras överlevnadsprognosen avsevärt.

Om ett år efter behandlingen gjordes prostatacancer igen, kände sig ett återfall. Vanligtvis upprepas sjukdomen i prostata, men ibland sprider den sig till andra organ eller ben. Som regel behandlas återfall med andra metoder som inte tidigare användes vid behandling av den ursprungliga tumören.

Prognos och behandling av prostatacancer

I händelse av att metastasin detekteras vid 3: e eller 4: e etappen av cancer krävs akut behandling, medan förutsägelserna förvärras.

Metoder för behandling vid detektering av metastaser

 • Bestråla avlägsnat prostatakörteln och regionala lymfkörtlar, medan du förskriver hormonbehandling.
 • Medicinering eller kirurgisk kastrering. I det första fallet kommer det att bli en omvänd effekt efter att läkemedlet avbrutits.
 • I närvaro av metastaser i ett tidigt skede kan cancer ge kemoterapi.

Med den avancerade formen av cancer med metastaser som förekommer i benen eller i de inre organen utanför bäckenområdet, föreskrivs symptomatisk behandling. Strålning och hormonbehandling används vanligtvis för att förlänga patienternas livslängd.

Behandlingsprognosen beror direkt på indexet för tumör aggressivitet, graden av onkologisk process och på valet av effektiv behandling.

Prognos för prostatacancer 1 st grad

Med visuell undersökning och en röntgen kan inte detektera en tumör. Cancerceller finns i vävnadsprover som tas under kirurgisk ingrepp för glandular hyperplasi. De kan också detekteras med biopsi, vars orsak är det ökade innehållet i prostataspecifikt antigen i blodet.

 • Om cancerceller finns i mindre än fem procent av vävnaden tilldelas en poäng mindre än sju på Gleason-poängen.
 • Om sådana celler finns i mer än fem procent av vävnaden är en uppskattning större än sju.
 • Cancerceller kan hittas i vävnaden som tas av metoden för punktering.

På detta stadium är canceren isolerad, sjukdomen är lokaliserad endast i prostatakörteln. Tumören växer uteslutande på ytan av organet utan att tränga in i vävnaden. Överlevnad i 10 år är hög - cirka 95-100 procent.

Den bildade tumören kan probes, den går inte utöver kapslingsområdet, vilket har vuxit runt körteln.

 • Neoplasm kan ta mindre än 50 procent av hälften av körteln.
 • Upptar mer än 50 procent av körteln.
 • Den ligger på två halvor av prostatakörteln.

I det andra steget är cancern isolerad, den är lokaliserad i körteln, medan tumören redan har penetrerat djupt in i vävnaden. I 10 år är överlevnadsgraden 60.

I det här fallet kan inte utan kirurgi, bestrålning och hormonbehandling. Behandlingen syftar till att minska tillväxten av den maligna processen och för att lindra de smärtsamma symptomen. Vid val av effektiv behandling tar onkologerna hänsyn till organismens individuella egenskaper.

Prognosen för överlevnad beror på sjukdomsstadiet och typen av tumör. Tyvärr, i tredje etappen är den här prognosen ogynnsam, i 5 år är överlevnadsgraden 50-60.

Helt eliminera utvecklingen av sjukdomen är omöjlig. För att bestämma cancer på ett tidigt stadium, efter 45 år rekommenderas det att genomgå en förebyggande kontroll en gång per år. Således kan du få en chans till en framgångsrik botemedel. Screening innefattar rektal undersökning av körteln, ultraljud och detektering av PSA.

I tredje etappen sjukdomen ger metastaser till bäckenorganen, som också sprider sig till de regionala lymfkörtlarna. Den genomsnittliga överlevnadsgraden är mindre än 60 procent.

Prognos för prostatacancer i 4: e och 5: e graden

Vid 4: e och 5: e stadiet av sjukdomsutvecklingen uppträder metastaser mycket snabbt, om några dagar, och detta är kanske det enda kliniska tecknet på cancer.

Maligna celler sprider sig genom blodet och lymfsystemet. Det finns ett nederlag av de hypogastriska, iliac och obturativa lymfkörtlarna. På grund av spridningen av metastaser kan svullnad i könsorganen och underbenen observeras. Om metastaser tränger in i benvävnad, uppträder allvarlig smärta, vilket signalerar närvaron av cancer. Ofta påverkas höft-, kranial-, bäcken-, vertebral- och kostben.

När metastaser påverkar inre organ är binjurarna, leveren och lungorna de första som drabbas av.

Om fel behandling väljs är överlevnadsgraden mindre än 50 till 5 år.

slutsats

I fallet när en man diagnostiseras med prostatacancer i fjärde eller femte graden är prognosen för livslängd extremt ogynnsam. Det är inte möjligt att fullständigt bota patienten med hjälp av moderna medicinska metoder.

Livslängden kommer att bestämmas av sjukdomsutvecklingsstadiet och behandlingsförloppet. Ju tidigare canceret diagnostiseras desto större är risken för fullständig eller partiell botemedel.

Om metastaser utvecklas i nära eller avlägsna organ under utvecklingen av cancer är det mycket svårare att behandla och kontrollera sjukdomen.

Vilken prognos för överlevnad i närvaro av prostatacancer

Den vanligaste maligna sjukdomen hos män är prostatacancer. Efter att ha fyllt 45 år diagnostiseras sjukdomen. Sjukdomsutvecklingsnivån uppnås vid 65-70 årsåldern. Patogena celler växer ganska långsamt, så det kan inte finnas en karakteristisk symptomatologi.

symptom

I närvaro av prostatakörtelns onkologi är prognosen annorlunda. Allt beror på behandlingsstadiet och början av behandlingen. För att i tid upptäcka förekomst av sjukdom, var uppmärksam på sådana karakteristiska symptom:

 1. På natten känner patienten en intensiv uppmaning att urinera. Män rapporterar en störning av jetstrycket, eventuella avbrott under urinering. Önskningar ökar på dagtid och når samtidigt 10-20 gånger.
 2. Urin frigörs inte fullständigt.
 3. Under urinpassagen lider patienten av obehagliga känslor, kraftig förbränning.
 4. Obehagliga känslor, smärtan är lokaliserad i anusen.

Män observerar förändringar i den sexuella sfären. Detta gäller impotens, där det finns svårigheter med erektion, underhåll. Ett annat karakteristiskt symptom är hemospermi. I detta tillstånd är blod närvarande i spermierna.

Med utlösning blir mannen smärtsam.

När tumören växer pressas den mer och mer på urinledaren och upplever därmed det. Patienten vid denna tid upplever ganska obehagliga symptom:

 • intermittent karaktär av urinutsöndring;
 • tömning orsakar extremt obehagliga, smärtsamma förnimmelser;
 • urin droppar ner.

Vidare kontraherar neoplasmen urinläkaren, patienten går inte själv i toaletten. Urinen stagnerar därmed. Det finns också en utvidgning av njurbäckenet, urinleder, patienten lider av lokalisering av smärta i nedre delen av ryggen. Mot bakgrund av allt detta utvecklar en man ofta en uretrit.

Läkare särskiljer ett antal komplikationer:

 • svullnad av inte bara benen, utan också könsorganen;
 • i urinen framträder blod;
 • sexuell attraktion försvinner
 • frekventa komplikationer är förstoppning, liksom ökad smärta under tarmtömning;
 • Det finns en torr hosta som inte går bort även efter användning av läkemedel.
 • platsen för smärtlokalisering är levern;
 • i vissa fall utvecklar gulsot.

För de sista skeden av sjukdomen är benvävnadsskada karakteristisk. Patienten lider av svår smärta i ryggraden, liksom bäckendelen.

Om du märker något av ovanstående symptom, fråga om hjälp. Ett tidigt samråd hjälper till att ta reda på orsaken till obehagliga känslor, korrekt utsett behandlingskurs hjälper dig att bli av med det snabbt nog.

Forskare har bevisat att prognosen för överlevnad i prostatacancer är gynnsam om operationen utfördes vid 1 eller 2 steg av sjukdomen.

diagnostik

För att diagnostisera sjukdom, utför en stegvis inspektion.

 1. Först utför en digital undersökning rektalt. Onkolog utför proceduren. Därefter bestämmer han knottiga förändringar i mjukvävnaden i prostata.
 2. Sedan kommer ultraljudets sväng. Denna metod är ganska informativ, med hjälp av vilken en preliminär diagnos är etablerad.
 3. Av stor vikt är förfarandet för att donera blod till oncomarkers. Den information som erhålls på detta sätt anses vara den mest tillförlitliga. Grunden för diagnos på detta sätt är baserad på isolering av specifika element från blodet. Det är de som signalerar närvaron av cancerceller i människokroppen.
 4. Principen om biopsi är under livslängden för ett staket av ett litet område av patologisk vävnad. Det är nödvändigt att genomföra en detaljerad histologisk såväl som cytologisk analys.
 5. Vid det första skedet av sjukdomen är neoplasmen fortfarande liten i storlek. För att bestämma för beröring är det omöjligt att det inte går utöver gränserna för prostatakörteln.
 6. I andra etappen känner patienten i de flesta fall inga symtomatiska tecken. Neoplasm ökar något i storlek. Under förfarandet för ultraljudsundersökning kan det ses. Gränserna i prostata körs inte ut.
 7. Den största fördelningen av patogena celler observeras i det tredje steget. Det går utöver körtelens kant, förändringar kan ses i andra närliggande organ. Först och främst drabbas deferenserna, bäckenorganen och de inguinala lymfkörtlarna.
 8. Vid det fjärde stadiet av sjukdomsutvecklingen går utbildningen utöver prostatens gränser. Med hjälp av blodflödet börjar aggressiva celler processen att sprida sig genom hela kroppen, de gro i alla vävnader i kroppen. I större utsträckning kan de hittas i lungorna, bäckenbenen eller revbenen, i ryggraden eller i levervävnaden.

Stages of

Livslängden hos en patient påverkas av vissa faktorer:

 • perioden då sjukdomen diagnostiserades, scenen;
 • Förekomsten eller frånvaron av metastaser är av största vikt.
 • livslängden efter behandlingsperioden påverkas av genomförandet av alla rekommendationer från läkaren;
 • presentera ytterligare sjukdomar;
 • En persons stämning, hans viljestyrka och viljan att leva är också viktiga.

prognoser

Läkare använder olika behandlingsmetoder. Det beror allt på sjukdomsstadiet, liksom förutsägelserna.

Den huvudsakliga behandlingsmetoden är operativ intervention, användningen av strålterapi och klinisk observation. Komplettera listan med hjälp av hormonal injektion, tidpunkten för kemoterapi.

I det första eller andra skedet av sjukdomen är det oftast den första metoden, det vill säga kirurgisk ingrepp. Under denna process avlägsnas prostatakörteln. Ett alternativ skulle vara en endoskopisk teknik för avlägsnande av cancervävnader i samband med körteln.

Det positiva är att de maligna elementen inte i tidigt skede sprider sig utanför järnkapseln, de kännetecknas av långsam tillväxt.

Patienter frågar ständigt om överlevnad i prostatacancer. Vid behandling av 2 grader, till exempel, lever patienter efter operationen i mer än 10-15 år. Prognoserna är nästan alltid gynnsamma i det här fallet.

I senare skeden är det svårare att utföra operationen. Den främsta orsaken till detta är spridningen av patogena cancerceller bortom den första platsen för lesionen. Situationen präglas av infiltrativ tillväxt i närliggande, hälsosamma områden. Ofta sprids maligna neoplasmer bortom gränserna för bäckenorganen.

Framgångens framgång beror mer på graden av excision av patogena celler.

I allmänhet är tumörer av prostata, karcinom, rp (prostatacancer) - prognosen inte gynnsam. Den maximala överlevnadstiden, som läkare indikerar efter operationen, är 3 - 6 år. Förutom operationen måste patienten genomgå en behandlingskurs med intag av hormonella läkemedel för att blockera hormonet testosteron. I det här fallet rekommenderas även att bestrålas med hjälp av högaktiv röntgenstrålning.

Strålningsterapi kan förstöra metastaserande cancerceller. Tack vare modern strålningsutrustning behandlas en tumör vid önskad dos av ett botemedel. Risken för obehagliga symptom är minimal.

Mycket ogynnsamt är prognosen för de fyra stadierna av utveckling av prostatacancer. När allt kommer omkring sprids metastaser i detta fall till bensystemet, lungorna, leveren. Palliativa metoder används för behandlingstiden. De inkluderar sparsamma doser av kemoterapeutiska läkemedel, liksom användning av hormonbehandling.

Förebyggande åtgärder

Förutom den föreskrivna behandlingen, kom ihåg de grundläggande förebyggande åtgärderna.

 1. Det är viktigt att ge upp helt från dåliga vanor. Detta gäller för tobaksvaror, såväl som att dricka alkohol. Ändra din livsstil, lägg till minst minimal fysisk aktivitet. Den gynnsamma effekten på patientens kropp är frisk luft och går i takt med det bästa för dig.
 2. Gör några justeringar av din kost. Det är bäst att lägga till färska grönsaker, frukter, vitaminer.

Patientens näring måste förändras väsentligt. Det betyder att du bör öka konsumtionen av mejeriprodukter, mager fisk.

Det är nödvändigt att minimera konsumtionen av animaliska fetter, samt kryddor och kryddor. Under förbudet finns stekta rätter, såväl som rökt kött.

Det är nödvändigt att överge användningen av rött kött, bevarande.

slutsats

Inte alltid är sjukdomen åtföljd av symptomatiska tecken. Därför rekommenderar läkare att genomgå obligatorisk undersökning hos urologen, särskilt efter att ha fyllt 45 år. Ta i tid ett blodprov för förekomst av lämpliga markörer.

Med tidig diagnos är ett lämpligt schema för behandlingsprognosen gynnsam.

Förebyggande åtgärder är viktiga. Trots allt, symptom på cancer liknar prostata adenom. Båda fallen manifesteras med smärtsamma, obehagliga känslor vid urinering.

Överlevnad av patienter med prostatacancer

Patienter med diagnostiserad prostatacancer är intresserade av en prognos för överlevnad, förutsatt att de genomför åtgärder för att bekämpa sjukdomen. Läkaren kan föreslå användning av kemoterapi eller hormonbehandling, uppförande av radikal prostatektomi eller övervakning av cancerframkallande. Från det korrekta valet av behandlingstaktik beror det på patientens livslängd.

Statistiska data om patienternas överlevnad vid olika stadier av sjukdomen har en stor uppkomst, men de kan indikera en tendens att minska eller öka i förväntad livslängd, med hänsyn tagen till faktorerna: patientens ålder, sjukdomsfasen, valet av behandlingsmetod.

Stages av cancer

Prostatacancer är en sjukdom som oftast drabbar män över 60 år. Dess särdrag är den asymptomatiska kursen i de tidiga utvecklingsstadierna, när överlevnadsprognosen är den mest optimistiska. Identifiera prostatacancer i 1-2 utvecklingsstadier är endast möjlig genom att analysen för att bestämma nivån av oncomarkeren - prostataspecifikt antigen (PSA). Prostatacancer har 4 utvecklingsstadier.

Den första etappen

I det första steget är tumören så liten att den inte kan detekteras genom röntgenundersökning eller rektal undersökning. Cancerdetektering är möjlig i följande fall:

 • vid undersökning av vävnader efter operation för att avlägsna prostata adenom
 • som ett resultat av en biopsi utförd med misstänkt prostatacancer med en ökad PSA-nivå.

Vid detta stadium ligger tumören i prostata-kapseln, sprider sig inte till angränsande organ och metastaseras inte. En sådan tumör kännetecknas av en långsam ökning - upp till 10 år, så män med avancerad ålder eller personer med kontraindikationer till operationen uppmanas att använda yttre strålterapi eller brachyterapi, användningen av förväntad hantering.

Det vanligaste sättet att bekämpa sjukdomen i ett tidigt skede är kirurgi för att avlägsna prostatakörteln - en radikal prostatektomi. Genombrottet i detta område var innehav av nervkonservativa operationer sedan 1983, vilket möjliggjorde att bevara styrkan. Prognosen för 5-års överlevnad i prostatacancer i stadium 1 med fördröjd behandling är 94%, 10-årig - 87%. Efter radikal prostatektomi är överlevnadsgraden i 10 år 90-95%, 15 år - 82%.

Den andra etappen

Den andra etappen av prostatacancer kännetecknas av en ökning i tumörens storlek så att den kan palperas, men i detta skede har den ännu inte metastasiserats och är lokaliserad i prostata kapseln. Tumören kan ligga i en av prostata-klingans två lobor eller sträcka sig över ett område som upptar mer än 50% av prostata vävnaden. Behandling i detta skede bör börja så snabbt som möjligt. Användningen av förväntad hantering är emellertid inte utesluten för patienter som har kontraindikationer mot terapeutisk behandling eller kirurgisk ingrepp.

Vid de 2 etapperna av cancer kan erbjudas sådana behandlingsmetoder:

 • utför radikal prostatektomi med avlägsnande av lymfkörtlar;
 • yttre strålbehandling
 • brachyterapi av prostata;
 • kombinerad strålterapi;
 • kryoterapi.

Överlevnadsgraden vid detta stadium av prostatacancerutveckling ligger nära de i steg 1. Genomföra en operation för att ta bort prostata ger 99% sannolikhet för 5 års överlevnad, 90% - ett decennium och 82% - femton år.

Brachyterapi med lokaliserad cancerform är en effektiv behandlingsmetod. Om tumören har en låg grad av progression är sannolikheten för en 10-årig överlevnad 96-98%. Med en tendens till snabb spridning av cancerceller reduceras indikatorn till 80%.

I 50% av fallen kan scenen av prostatacancer vara felaktigt bestämd på grund av svårigheterna med diagnos. För att minska risken för återfall i radikal prostatektomi kan strålbehandling också användas samtidigt.

Survival i kryoterapi har inte studerats på ett tillförlitligt sätt, eftersom metoden först användes först 1996. Det finns data om frånvaron av tecken på återupptagande av sjukdomen i 1 år i 97% av fallen efter proceduren. Sannolikheten för 5 års överlevnad utan återkommande är 82%.

Den tredje etappen

Vid detta stadium sträcker onkobrazovanie bortom kapseln i prostatakörteln. Den vanligaste är tumörens spridning till de partiella vesiklarna. Metastasering till regionala lymfkörtlar och andra organ är frånvarande. Valet av behandlingsmetod av en läkare väljs med hänsyn till uppgifterna på PSA-nivå, Gleason-poängen, tillväxthastigheten hos PSA. Läkaren kan utse:

 • strålbehandling kombinerad med medicinering;
 • hormonbehandling
 • radikal prostatektomi med avlägsnande av lymfkörtlar och utnämning av hormonella droger.

Förväntande taktik används endast om någon av ovanstående behandlingsmetoder inte kan användas.

I prostatacancerstadiet 3 är överlevnadsprognosen i 5 år 50-60%.

Fjärde etappen

Vid 4 stadier av prostatacancer uppträder okontrollerad spridning av cancerceller till organen. Många nya foci av maligna tumörer bildas. Först och främst påverkas vävnader av organ nära prostata: urinblåsan, rektum, slemhinnan i urinröret. Ytterligare spridning av metastaser sker genom lymfatiska och cirkulationssystem. I prostatacancer påverkar de mest bäckenbenet, ryggraden och skallen, revbenen, lungorna, leveren, lymfkörtlarna.

Patientens tillstånd försämras kraftigt. När man behandlar den fjärde etappen av prostatacancer, försöker läkare att förlänga patientens liv så mycket som möjligt. Behandlingen reduceras till användning av hormonbehandling och strålbehandling.

Att uppnå 5 års överlevnad i diagnostiserad prostatacancer i grad 4 är 20-30%. I utländsk praxis är ett sätt att övervaka patientens tillstånd med användning av förfaranden som syftar till att minska effekterna av strålterapi och kemoterapi vanligt, men patienternas livslängd överstiger inte 1,5-2 år.

Med diagnosen prostatacancer, för att minska cancercellernas aggressivitet, rekommenderas att man begränsar intaget av animaliskt fett och livsmedel som innehåller cancerframkallande ämnen: stekt mat; produkter kokta på öppen eld; snabbmat; rökt produkter; margarin eller dess substitut, vars produktion använde transgena fetter.

Ett hjälpmedel för att förhindra vidare utveckling av prostatacancer är den regelbundna användningen av livsmedel som är höga i lykopen. Dessa inkluderar: tomater, aprikoser, grapefrukt, papaya. För att förhindra män över 40 år rekommenderas att besöka urologen en gång per år och ge blod för att bestämma nivån på PSA, särskilt om det finns personer med prostatacancer i familjen. Upptäckten av sjukdomen i det inledande skedet ger den mest positiva prognosen för förväntad livslängd, samtidigt som den upprätthåller sin kvalitet.

Hur många lever med prostatacancer

För närvarande prognosen för överlevnad för prostatacancer beror på hur terapeutiska åtgärder som genomförs i tid, eftersom kroppen bekämpar tumörprocessen, men också på vilket stadium cancern är och hur den kan behandlas.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Prognos överlevnad

Beroende på det stadium där prostatacancer ligger, kan du göra en förutsägelse för livslängd. Det är viktigt att genomföra snabb behandling, vilket kommer att bidra till att eliminera en farlig komplikation.

På steg 1

Detta stadium av sjukdomsutvecklingen är vanligtvis mycket svår att upptäcka. Detta beror på det faktum att tumören vanligtvis inte sprider sig utanför prostatakörteln, i receptionen kan urologen inte känna det. Ultraljudsdiagnos kan inte bestämma närvaron av tumörer.

Identifiera sjukdomen i detta skede kan endast genom regelbunden förebyggande undersökning av blodvätskan för antigener eller oncomarkörer. Om koncentrationen av antigen i blodvätskan överskrids, är det möjligt att tala om en predisposition för cancer eller de processer som utvecklas i kroppen av det första stadiet av sjukdomen.

Med den tidiga diagnosen patologi vid detta utvecklingsstadium kan du öka livslängden med mer än 17 år. Vanligtvis förutspås inte döden på detta stadium. I frånvaro av metastaser kan patologi enkelt behandlas med terapeutiska effekter.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Att bestämma andelen överlevnad från en malign neoplasma vid detta stadium är inte lätt, eftersom det är problematiskt att diagnostisera en korrekt diagnos. Detta stadium kännetecknas av isoleringen av den patologiska processen och placeringen av patogena medel i olika könsorgan av könsorganet. Vanligtvis är lokaliseringens fokus klyftens yta, den patologiska processen är ännu inte införd i orgeln själv. Överlevnad vid detta skede är hög. Mer än 95% av patienterna i 10 år kan leva efter att de har diagnostiserats.

I 2 steg

Denna grad av utveckling av sjukdomen kännetecknas av snabb utveckling i kroppen. Den prostatiska sjukdomen kan redan diagnostiseras med hjälp av en ultraljudsundersökning av orgeln. Med en snabb undersökning och behandling på gång förutspår onkologen att ett dödligt utfall elimineras inom de närmaste fem åren.

I detta skede tumör växer i storlek så att det redan kan testa läkare, men i detta skede ingen ytterligare metastaser, är tumören placerad i vävnaden i prostata. Vanligtvis i denna period tar det ungefär 50% av kroppsvävnad. Operationen och behandlingen ska utföras så snabbt som möjligt. Avlägsnande av neoplasma och efterföljande terapi kommer att förhindra utvecklingen av metastaser eller en annan följd av sjukdomen.

I vissa fall föreslår onkologi förväntad hantering för en patient som har någon kontraindikation till en radikal eller konservativ effekt.

I detta skede finns det föreslagna alternativ för att eliminera den underliggande sjukdomen:

 • radikal prostatektomi med excision av lymfkörtlar;
 • exponering;
 • brakyterapi;
 • komplex bestrålning;
 • kryokirurgi.

Att dö i det här skedet borde en person inte, trots hans ålder. Med prostatektomi är överlevnadshastigheten 99% i fem år, 90% i 10 år, 85% i 15 år. Förfarandet för brachyterapi är ett effektivt alternativ för att bekämpa patologi. Om sjukdomen fortskrider långsamt, är prognosen 95% av 10 års överlevnad. Om cancercellerna sprider sig snabbt minskar dessa indikatorer till 80-85%.

För att minska risken för att sjukdomen återkommer med en radikal avlägsnande av organet, parallellt med onkologer, föreskrivs komplex strålbehandling. Tillförlitligheten av överlevnadsprognoserna för den utförda kryokonstruktionen har ännu inte angivits. Det är känt att frånvaron av återfall observeras hos 80% av patienterna i 5 år.

I 3 steg

Vid detta tillfälle är utsikterna i många fall negativa. Tumören sträcker sig bortom gränserna för prostata kapseln, passerar till de seminiferösa tubulerna. Men metastaser är inte tillgängliga än. Metoden för terapeutisk påverkan är direkt betingad av resultaten av diagnostiska åtgärder. Under denna period antas behandlingen:

 1. Utför komplexa radiella och medicinska inflytande.
 2. Behandling genom att ta hormonella medel.
 3. Radikal prostatektomi med excision av lymfkörtlar.

Det finns ingen väntetaktik. I tredje etappen är den femåriga överlevnadsprognosen cirka 50%. Specialisternas huvuduppgift är hämning av spridningen av maligna processer i kroppen och lindring av uttalad symtomatologi. Valet av terapiens taktik tar läkarna hänsyn till alla indikatorer och individuella egenskaper hos patientens kropp.

I de sista stegen

4 och 5 grader av sjukdomsutveckling kännetecknas av ett ogynnsamt resultat. Under denna period sprider sig spridningen till andra organ. I vissa fall kan de bildas på en dag. Med blod och lymfvätska transporteras cancermedel. Detta orsakar skador på de regionala och centrala lymfkörtlarna. Eftersom metastasen växer intensivt under den pre-dödliga perioden, lider patienten av svår svullnad. När metastaser tränger in i benvävnaderna, uppenbarar sig sig genom uttalade smärtsamma förnimmelser påverkas kraniala, femorala, vertebrala, kalkbenar.

På vad kommer livslängden att påverkas direkt av den valda behandlingen och individuella egenskaper hos varje patients organism. Om det finns metastaser i närliggande eller avlägsna organ, blir kampen svårare. När prostatacancer diagnostiseras vid etapperna 4 och 5 är vanligtvis förutsägelserna ogynnsamma. Och oavsett vilken typ av terapi som väljs av en onkolog är det omöjligt att fullständigt bli av med sjukdomen. Och om behandlingen väljs fel är den totala överlevnadsgraden inte mer än 30% inom 5 år. Det finns ingen möjlighet att botas av någon av behandlingsalternativen.

Vid dessa stadier av sjukdomsutvecklingen är det omöjligt att kontrollera spridningen av metastaser och cancerceller i kroppen. Det finns flera nya foci av patologiska processer. Vävnaderna hos de organ som ligger i närheten av prostatakörteln påverkas - blåsan, rektum, urinrörsslangen. Patientens allmänna tillstånd försämras skarpt. Uppgiften av läkare i dessa steg är att förlänga patientens liv. Varianter av terapi - strålning och medicinering, som syftar till att lindra patientens tillstånd och maximera livslängden.

Beroende på prognosen på symtom

De första två utvecklingsstadierna präglas av tumörtillväxt, metastaser är frånvarande. Det förekommer redan i tredje etappen. Personen känner en stark smärta.

Fjärde och femte etappen kännetecknas av spridningen av metastaser till andra organ. Med cancer med metastaser minskar livslängden och livskvaliteten. Om den patologiska processen snabbt sprider sig via organ och system, kan patientens livslängd inte vara mer än två år.

Riskfaktorer som påverkar prognosen

Livslängden kan påverkas av sådana faktorer:

 • aktualitet i behandlingen
 • Åldersgruppens åldersgrupp
 • närvaro eller frånvaro av tillväxt
 • upprätthålla en rätt eller fel sätt att leva
 • sjuka näring
 • variant av den valda terapeutiska effekten;
 • individens egenskaper hos organismen
 • Spridningshastighet av patologiska processer;
 • korrekt diagnos.

Hur man ökar risken för överlevnad

Prognosen för överlevnad beror på utvecklingsstadiet av patologi och typen av detekterad tumör. Det är självklart inte möjligt att förhindra utvecklingen av en patologisk process. Men det är viktigt att genomgå förebyggande undersökningar med en urolog efter 45 års ålder en gång per år. Så du kan identifiera patologin i de tidiga utvecklingsstadierna och hantera det effektivt.

Med tiden spent ultraljud och screening av prostata, kan du bestämma de minsta förändringarna i organets vävnader. En väl valda behandling hjälper till att förbättra risken för överlevnad. Även inflammation i reproduktionssystemets organ bör behandlas i tid, oavsett arten. En man bör inte ignorera sjukdomssymptomen, i tid för att kontakta en urolog, andrologist, en onkolog.

När prostatacancer diagnostiseras, för att minska reproduktion och aggressivitet av cancerceller, rekommenderar läkare att du utesluter från dietprodukter som innehåller cancerframkallande ämnen och fetter av animaliskt ursprung:

 • stekt mat;
 • Produkter som tillagades på öppen eld;
 • snabbmat;
 • feta livsmedel;
 • rökt produkter;
 • margarin.

För att förhindra utveckling av patologi i framtiden, rekommenderar läkare systematisk användning av produkter som inkluderar lykopen: tomater, grapefrukt, aprikoser, papaya.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Prostatacancer - Prognos för överlevnad

Prognos för sjuklighet och dödlighet

Enligt WHO: s europeiska kontor, i de fem största länderna i Europa, registreras cirka 80100 nya fall av malign neoplasma i prostatakörteln varje år. Olyckligtvis detekteras denna patologi i de sena stadierna i 55-60% av fallen. I världen registreras 200250 fall av prostatasjukdom årligen. Hos 70% -80% av patienterna tenderar den patologiska processen att utvecklas.

Prostatacancer ligger på tredje plats bland onkologiska sjukdomar hos manliga könsorgan i Västeuropa och vid första i USA. Denna ganska vanliga tumör i de flesta länder rankar andra tredjedel i frekvens bland maligna tumörer hos män, och i Förenta staterna - den första platsen. Årligen registreras 1500 nya fall av maligna tumörer i Ryska federationen, i Ukraina - 25000 och i Europeiska unionen - 86000.

Förekomsten av prostatacancer påverkas av männenas etnicitet. Således fastställdes att representanter för Negroid-rasen är mest mottagliga för denna sjukdom, och den lägsta incidensen är noterad i de östasiatiska staterna (Kina, Japan).

Dödligheten från prostatacancer beror på scenen i den sjukdom där tumören detekteras och adekvat behandling. Det är känt att tyvärr bara 30% av patienterna diagnostiseras i första eller andra etappen. Metastaser av cancerceller från prostatakörteln finns hos 65% -80% av män som har en första gången sjukdom.

Vissa forskare indikerar att i 33% av männen efter femtio år finns en latent form av prostatacancer. Trots sjukdomsförloppet är 1% av dessa personer den primära diagnosen. Eftersom 76% av äldre män har godartad prostatahyperplasi, är det en komplex process att erkänna att de har cancer.

Riskfaktorer som påverkar prognosen för förekomsten av prostatacancer

Det finns några riskfaktorer som ökar sannolikheten för att utveckla prostatacancer:

A. Ålder. Prostatacancer detekteras i 75% av fallen efter 50 år.

B. vägde ner Om det finns en sjukdom i nästa släkting ökar risken med 2 gånger, och om cancer diagnostiseras hos 3 nära personer, ökar risken för sjukdomen 9 gånger.

C. Etniskt ursprung. Svarta afroamerikaner är 1,5-2 gånger mer benägna att utveckla prostatacancer än vita män.

D. Näring. En hög mängd i djurets diet man gånger 3 gånger ökar risken för sjuklighet. Tvärtom förhindrar användningen av sojaprodukter utveckling och progression av PCa. Vitamin E minskar risken för sjuklighet med 1/3 och selen - med 2/3. Carotenoider minskar också risken för prostatacancer.

I sjukdoms naturliga förlopp beror dödligheten i stor utsträckning på graden av differentiering av tumörceller. Så med sin låga differentiering är sannolikheten att dö inom 10 år 10%, och med en hög grad av differentiering av cancervävnad ökar denna indikator till 60%. Om patienten diagnostiseras med prostata sjukdom i senare skeden lever de från 30 till 35 månader. Inom fem år dör 75% av patienterna i tredje och fjärde etappen av prostatacancer och inom 10 år - 90%.

Prognos överlevnad beroende på symtom på sjukdomen

Prostatacancer har skarpa tidiga tecken på sjukdomen. Detta kan vara smärta (99%), obstruktion av urinvägarna (54%) eller hematuri (87%). Men dessa symptom är typiska för andra sjukdomar i prostata, så deras utseende orsakar inte onkologisk alertness. I 43% av fallen är de första tecknen på prostatacancer benvärk, vilket indikerar förekomst av tumörmetastaser.

Detekterbarheten av sjukdomen förbättrade screeningsprogram med användning av onkologiska markörer, i synnerhet PSA (prostata-specifikt antigen). Före introduktionen i screeningprogrammet för definitionen av PSA detekterades lokaliserade former av prostatacancer i 33% av fallen och efter 60% -70%.

Ett karakteristiskt kännetecken för neoplasi av prostatavävnader är aneuploiditeten av deoxiribonukleinsyra i punkta i prostatakörteln. Det finns i 50% av prostatacancer. Dess definition gör det möjligt att upptäcka malign neoplasm hos nästan 50% av patienterna.

Screeningsprogrammet för prostatacancer inkluderar sådana metoder för att undersöka patienter:

digital rektalundersökning gör det möjligt för 87% av patienterna att identifiera prostatahyperplasi, närvaron av noder, för att bedöma deras densitet och ytan, hos 37% av patienterna för att identifiera prostatacancer.

känsligheten hos PSA-testet når 95%;

TRUS-metoden är informativ i 605 fall;

kombinationen av PSA + TRUS-metoden är effektiv i 80% av fallen och PSA + PRI hos 83% av patienterna;

nålbiopsi bekräftar diagnosen av tumörer i 15% av patienter med isolerad förhöjning av PSA-nivån och 80% av män som genomgick digital undersökning av ändtarmen + PSA-nivån;

ultraljudsundersökning av prostata med en rektal sensor avslöjar cancer 1 95% av patienterna är i riskzonen;

transuretral biopsi av prostata är informativ hos 81% av patienterna;

aspirationsbiopsi utförs från små mellanslag som bestäms påtagligt under fingerundersökningen;

CT och MR har 100% känslighet vid bestämning av tumörmetastaser.

Överlevnad med olika behandlingsmetoder

En av metoderna för kirurgisk behandling av prostatacancer är radikal prostatektomi. Nyligen, i 93% av fallen, utförs det med ett laparoskop. Dödligheten efter operationen varierar från 0% till 1,2%. Under de första 6-7 veckorna efter operationen utvecklas stricture hos 8% av patienterna. Hos 6% av patienterna som upplever stressinkontinens, är tiden för fysisk ansträngning, vilket kräver användning av pads. Användningen av nervbesparande tekniker under operationen resulterade i en kvarvarande effekt hos 60% -80% av männen som genomgått operation.

Ett antal patienter diagnostiseras med prostatacancer i 2: a graden. Prognosen är följande: patientens överlevnadsfrekvens efter denna operation var 99%, den 10-årige - 90% och femtonåret - 82%. Om operationen utfördes för patienter diagnostiserade med prostatacancer i grad 3, blir prognosen något annorlunda. Indikatorn för en tioårig överlevnadsnivå överstiger inte 79%.

Patienter i tredje etappen av prostatacancer efter operationen visas adjuvansbehandling med kemoterapeutiska läkemedel. Det minskar risken för lokal tumöråterfall med 70% och förbättrar överlevnadshastigheten.

Adjuverande terapi med hormonella läkemedel indikeras för patienter med lymfkörtelmetastaser. I den postoperativa perioden ökar adjuvans monoterapi med antiandrogener i kombination med strålbehandling 65% överlevnad under en 3 års uppföljning.

Indikationer av strålbehandling är en prostatacancer 1 och 2 grader, vilket är en optimistisk prognos, men de vill inte drivas eller har kontraindikationer för kirurgi. Det är indicerat för prostatacancer i tredje graden. Efter strålbehandling visade 98% av patienterna inte uttryckta reaktioner från tjocktarmen och urinvägarna. Hos 55% -60% av patienterna finns en minskning eller brist på styrka. I 6% av patienterna har diarré hos 13% av rektal blödning, och 10% - hematuri och 14% -striktura urinröret.

Brachyterapi är en alternativ metod för strålbehandling. Med tillämpningen av denna metod har 99% av patienterna ingen skada på friska vävnader. Vid en cancer i en prostata av 1 och 2 grader prognosen vid utförandet av brachyterapi bra. Återvinning sker i 95% av fallen.

Hos patienter som diagnostiserats med cancer i grad 3 är prognosen värre; Brachyterapi bör kombineras med extern bestrålning. Hos män som har prostatacancer i grad 4 är prognosen mycket värre. Han har visat en komplex behandling, inklusive symptomatisk behandling.

Patienter som diagnostiserats med prostatacancer i grad 4, vars prognos kan försämras över tid, kan behöva smärtlindring. De växande smärtorna behandlas enligt trenivåprogrammet:

a. 1 nivå - i närvaro av icke-uttryckt smärtsyndrom utse icke-narkotiska analgetika som blockerar syntesen av smärtstillande medel.

b. 2 nivå - med måttlig smärta är utnämningen av icke-opioida läkemedel och svaga opioider indikerade;

c. Nivå 3 används när smärta ökar och analgesi är ineffektivt; föreskriva en kombination av icke-opioida analgetika med starka opioider.

Strålbehandling, som hålls i obotliga patienter, minskar intensiteten av smärta i 36% -70% av patienterna och leder till dess fullständigt försvinnande i 36% -65% av fallen. Effekten av termoterapi vid behandling av patienter med prostatacancer är 79% och standard bestrålning - 48%. Patienter som lider av prostatacancer i 4: e graden, vars prognos kan förbättras, ordineras kombinerad strålbehandling och östrogenbehandling. Dess effektivitet är 96%.

Vissa onkologer pekar på den speciella effekten att behandla prostatacancer med en kombination av strålbehandling med östrogenbehandling. Positiv effekt uppnås i 96% av fallen och vid kombinerad strålbehandling, polykemoterapi och östrogenbehandling var effekten 93%. Hos 87% av patienterna uppnåddes fullständig regression av tumören. De hade ingen återfall inom 3 år.

Tumörrepetensen i prostatacancer sker huvudsakligen under det första året efter operationen. Det ökar när scenen i den patologiska processen ökar. I den första etappen av prostatacancer förekommer exempelvis inte återfall hos 90% -100% av patienterna och vid behandling av andra stegs cancer är dessa siffror signifikant sämre (69% -79%).

Ett viktigt kriterium för radikaliteten hos den utförda prostatektomi är en låg PSA-nivå under postoperativ period. Sjukdomens återfall kan bedömas om PSA-nivån ökar kraftigt. Detta kan sägas endast med säkerhet när de två senaste analyserna överskrider koncentrationen av PSA med 2 gånger jämfört med den ursprungliga studien. Hos 25% av patienterna med avancerade stadium av prostatacancer utförs palliativ kirurgi, vilket innefattar epicystektomi.

Trots det verkliga iridescensutsikterna i närvaro av prostatacancer är även dess lokala form ett hot mot människans liv och i framtiden kan det leda till döden. Vid undersökning av serum för PSA kan diagnosen göras 6-7 år tidigare, och detta förbättrar signifikant prognosen för överlevnad. Vid tidig diagnos av sjukdomen utförs radikal prostatektomi, varefter överlevnadsfrekvensen i 15 år är mycket hög. Endoskopisk kirurgi reducerar signifikant perioden av postoperativ rehabilitering.

Prognos överlevnad i prostatacancer

Den vanligaste och farliga sjukdomen hos män är prostatacancer, en överlevnadsprognos, som trots allt kan vara mycket positiv.

Vad är farligt för prostatacancer för en människas hälsa?

Bildandet av en malign tumör i prostata är den vanligaste sjukdomen bland män. Nyligen har prostatacancer blivit yngre, förekommer hos män efter 40 år.

Sjukdomsförloppet i de tidiga stadierna är långsamt och latent. Utvecklingssteget kan endast detekteras med ett speciellt blodprov för antigen PSA. Senare, när tumören växer och pressar på blåsan och tarmarna, börjar männen känna obehag, då smärta:

 • Antalet urinering ökar på dagtid - upp till 10, och ibland 20 gånger;
 • på natten är det nödvändigt att vakna upp för urinering minst tre gånger;
 • plötsliga begär som är svåra, och ibland omöjliga att behålla;
 • under urinering skär och gör ont i urinblåsan;
 • det finns smärtor i anusen.

I allt högre grad pressar tumören på urinröret, som det upplever. I detta fall upplever patienten:

 • svårigheter i början av tömningen;
 • urinen följer intermittent;
 • det finns en känsla av att tömningen inte är färdig, droppar urinen.

Med vidare utveckling av sjukdomen, när tumören helt komprimerar urinläkaren, kan mannen inte tömma sig själv, urinen stagnerar. Njurbäckenet och uretern dilaterar, det finns smärtor i nedre delen av ryggen, nyreuritrit utvecklas.

I framtiden är följande komplikationer möjliga:

 • det finns blod i urinen;
 • svullna könsorgan och ben;
 • förfallet lockar till motsatt kön;
 • förstoppning och smärta under tarmrörelsen
 • smärta i levern, utveckling av gulsot;
 • icke-beständig torrhosta.

Vid det sista skedet av sjukdomsutvecklingen påverkas ofta benvävnad. Det finns allvarlig smärta i ryggraden och bäckenområdet.

Prognos överlevnad i prostatacancer i etapper

Förväntad livslängd beror på följande faktorer:

 • det stadium där sjukdomen diagnostiseras
 • efterlevnad av patientens rekommendationer och behandling
 • Förekomsten av samtidiga sjukdomar;
 • viljan hos patienten, en önskan att besegra cancer.

Intensiv undersökning visar en klinisk bild. Baserat på det är det möjligt för varje enskild patient att göra en överlevnadsprognos. Den genomsnittliga överlevnadshastigheten för prostatacancer är som följer:

Sjukdomen som finns i ett tidigt skede är en stor framgång för patienten. Cancerbehandling i detta fall är effektiv, prognosen för majoriteten är positiv. Om en patient med cancer fullständigt genomgår en behandlingssätt, följer alla doktors rekommendationer. - Överlevnadsgraden i fem år är 100%. Den 10-åriga indikatorn behandlas 90%, men inte under 75%.

Även om sjukdomen endast upptäcks i detta skede är behandlingen effektiv och leder till positiva resultat. Terapeutisk behandling i andra etappen kan ge överlevnad om en femårsperiod till 100% och inte mindre än 90%. Inom en tioårsperiod är överlevnadsgraden 60-65%. Vid detta stadium av sjukdomsutvecklingen, är prostata och några av de intilliggande vävnaderna ofta helt borttagna.

Från och med detta stadium förlorar prognosen för överlevnad en positiv tendens, strålbehandling och hormonbehandling används, vilket är oumbärligt. Bestrålning syftar till att förstöra metastaserande cancerceller. I vissa fall utförs kirurgi, vilket inte garanterar en 100% botemedel, men förbättrar patientens tillstånd. Överlevnad i fem år - 50-55%.

Detektionen av cancer vid detta sena skede ger svåra förutsägelser. Behandlingen syftar till att förbättra patientens livskvalitet och förlänga den. Utför hormonbehandling och behandla kemoterapeutiska medel. Överlevnadsprognosen för fem år är cirka 30%. Om sjukdomen inte behandlas vid detta skede kommer patienten att leva i bästa fall om två år.

Prostatacancer med metastaser

Malign tumör, i motsats till godartad (adenom), kännetecknas av närvaron av metastaser. Cancerceller spridas genom kroppen, som påverkar olika organ.

I de två första stadierna av sjukdomsutvecklingen växer tumören men ingen metastasering uppstår. I tredje etappen uppträder de första metastaserna. Det finns svåra smärtor, men de kan undertryckas av smärtstillande medel.

Vid fjärde etappen delar cancerceller, blod och lymf bär dem genom kroppen. Först påverkas orgorna bredvid prostatakörteln, då benen, njurarna. Lungor och hjärnan påverkas sällan, eftersom patienter ofta dör före njurinsufficiens.

Prostatacancer med metastaser förkortar längden och livskvaliteten. De beror på hur mycket tumören fortskrider, på antalet oncoceller, deras lokalisering. Under fem år efter behandlingen når dödligheten 30%. Dödligt utfall av komplikationer orsakade av den underliggande sjukdomen beaktas inte.

Vid fjärde etappen med en mängd metastaser lever patienterna en till tre år. Om kompetent behandling utförs, förlängs livslängden i ett år eller två. Penetration av benmetastaser minskar livslängden till ett år.

Hur ökar chanserna att överleva?

Metoden för behandling av en patient beror på scenen av tumörutveckling, ålder och allmän hälsa, patientpreferenser. Först av allt utförs diagnosen.

Hittills har traditionell behandling av prostatacancer begränsats på två sätt: borttagning av prostata och extern (radioterapi) eller intern (brachyterapi) bestrålning. Metoderna är ganska effektiva, men de orsakar biverkningar som negativt påverkar livskvaliteten. Bland dem:

 1. problem med urinering (inkontinens eller svårighet);
 2. inflammerad blåsan eller rektum
 3. sämre sexuell lust.

En komplicerad bukoperation utförs, prostatakörteln och testiklarna avlägsnas fullständigt, urinvägarna återanslutes till blåsan. Efter operationen utförs en patologisk analys av den borttagna vävnaden, vilket gör att du kan utvärdera livets chanser.

Efter operationen krävs inlämning av sjukhus, ibland krävs blodtransfusion och en kateter bör bäras i tre veckor. På grund av möjliga komplikationer för äldre män rekommenderas inte kirurgi. Det finns biverkningar: urinering störs - 5% och erektion - ca 70%.

Inuti prostatan introduceras en källa till radioaktiv strålning. Det används i de tidiga stadierna för att behandla lokaliserade cancerformer. Metoden användes först 1910. Amerikanska kliniker hävdar att 79% av patienterna lever under de kommande 10 åren. Biverkningar efter brachyterapi är minimala: Urininkontinens - högst 4%, impotens - högst 15%. Några dagar senare börjar patienten leva ett normalt liv.

Den används för förstörelse av en tumör lokaliserad i prostata, när kirurgisk ingrepp är kontraindicerat. Patienten ges en ultraljudssond som sänder en tredimensionell bild. Strålarna passerar genom hela prostatakörteln och förstör det helt.

Proceduren varar 2-4 timmar, med ett normalt utfall ur patienten nästa dag. Det kan finnas smärre smärta som snabbt passerar, vissa komplikationer i samband med urinering, urinrör, urinblåsa.

Den används för kombinerad behandling, den kombinerar bra med andra metoder, kompletterar dem. Det hålls 5 gånger i veckan i 7-8 veckor. Doser av strålning är små för att minimera skador på friska vävnader. Komplikationer är mindre vanliga: erektioner - upp till 50%, urinering - upp till 4%. Läkare rekommenderar ofta denna metod till äldre män.

Radiosurgical behandling med användning av Cyberknife

Detta är ett modernt alternativ till operation, har följande fördelar:

 • smärtfri och blodlös metod utan biverkningar
 • friska vävnader skadas minimalt
 • Den mest exakta strålningsriktningen i små doser;
 • Det är tillgängligt för svåra patienter som är kontraindicerade vid operation
 • använd inte anestesi.

Bland andra behandlingar använder traditionell medicin också kemoterapi och hormonbehandling.

Traditionella behandlingsmetoder

Användningen av folkmetoder innebär att man i första hand normaliserar näring. Dieten ska vara:

 • mejeriprodukter, grönsaker, frukt, grönsaker;
 • havsfisk med låg fetthalt;
 • animaliska fetter, kryddor, kryddor - använd minimalt
 • att utesluta stekta rätter och röka produkter;
 • överge bevarande, rött kött, röka, alkohol.

En varm vattenlösning av sodavatten är berusad innan du äter. En sådan alkalisk lösning tillåter inte cancerceller att växa och saktar utvecklingen av sjukdomen. Det används inte för diabetes eller ulcerös sjukdom i mag-tarmkanalen.

Behandling med mjölkvalle

Serum innehåller mineraler och aminosyror som hjälper till att återställa immuniteten. De substanser som ingår i det undertrycker aktivt glutation, vilket främjar reproduktion av cancerceller. Ett glas om dagen ökar terapeutisk effekt av kemoterapi.

Behandling med aprikosben

I aprikosben finns det mycket vitamin B17 med anti-cancer egenskaper. Används som en tinktur.

Många onkologer känner igen den helande effekten av användningen av örter. För att behandla cancer är malurt och celandine det mest lämpliga, vilket i stor utsträckning begränsar tillväxten av oncocellerna.

Torrgrå malurt insistera 40 minuter på ett glas kokande vatten, filtrera, lagra i mörkret. På en dag, ta 3 droppar med 15 droppar innan du äter med vatten. Efter 10 dagar, ta en paus i 2 veckor.

Samla en blommande celandine, finskivad, sätt i en liter burk, hälld med medicinsk alkohol, 2 veckor insistera på en mörk plats. Ta första 5 droppar per dag under den första veckan. Varje nästa dos fördubblas och justeras till 50. Behandlingsförloppet är 6 månader i frånvaro av berusning.

Folkläkemedel läker inte helt, men deras kombination med traditionell medicin kommer att underlätta sjukdomsförloppet. Traditionell medicin, i kombination med folkmetoder, om inte helt botad, då minst långsam prostatacancer, är prognosen för överlevnad mestadels positiv i de flesta fall.