Huvud
Skäl

Granskning av droger och analgetika för behandling av prostatacancer

Den vanligaste patologin i prostata är prostatacancer. Denna cancer drabbar mer än 30% av männen. Med en illamående etiologi utgör utbildning en stor fara för deras hälsa och jämn liv. Enligt statistiken är denna sjukdom vanligare hos män äldre än 40 år och i de inledande stadierna har en oförutsedd symtomatologi.

World oncology har i sin arsenal av ganska effektiva läkemedel som hjälper till att hantera en så allvarlig sjukdom. Dessa inkluderar ett vaccin mot prostatacancer, som förstör cancerceller inte bara i de tidiga stadierna av malaktig tillväxt. Vaccinationen gör det möjligt att öka patientens livslängd även i ett försummat metastatisk tillstånd. Det finns också ett antal mediciner som kan bidra till att stoppa utvecklingen av en malign tumör.

Vad är hemligheten hos terapi?

Framgångsrik behandling av sjukdomen beror på aktuell diagnos. Ju tidigare en patologi upptäcks, desto bättre blir resultatet. Valet av droger för prostatacancer beror på flera faktorer:

 • Åldersindikatorer för patienten.
 • Steg av sjukdomen.
 • Individuell särdrag hos sjukdomsförloppet.
 • Förekomsten av andra patologier.
 • Kostnaden för läkemedel.

Med lokaliserad cancerform används farmakoterapi, i kombination med strålning och radikal prostatektomi. Användningen av en medicamentisk behandlingsmetod minskar för att stoppa produktionen av testosteron, vilket lindrar smärta och eliminerar urineringstörningar.

Medicin från den onkologiska processen

Moderna metoder för behandling av prostata adenom innefattar i första hand terapins beteende. Läkemedelsbehandlingar ordineras vanligen vid etapperna 1 och 2 i sjukdomen. Drogterapi används också när patienten vägrar att utföra operation eller om kontraindikationer föreligger för operationen. För att förbättra effektiviteten av prostatacancerbehandling visas det att läkemedel av olika grupper används individuellt eller individuellt för att ge den nödvändiga hjälpen.

Drogbehandling utförs vid stadierna 1 och 2 i sjukdomen.

Patogenetisk grupp

Patogenetiska läkemedel hjälper till att återställa kroppsfunktionerna efter kemoterapi, stärka immuniteten, förbättra ämnesomsättningen. Gruppen av dessa läkemedel innefattar:

 • "Aspirin" - undertrycker produktionen av hormonlika ämnen i kroppen.
 • "Veroshpiron" är en aldosteronantagonist.
 • Adaptogener - "Befungin", ASD mot prostatacancer, ginseng, echinacea.
 • Läkemedel som påverkar interferonsystemet - "Reaferon", "Cycloferon", "Viferon".
 • Immunomodulatorer är talidomid.

Symptomatisk grupp

Narkosmedel hjälper till att lindra symtom på prostatacancer. Denna grupp omfattar:

 • Narkosetabletter - Paracetamol, Tramadol, Diklofenak.
 • Antibakteriella läkemedel - "Unidox Saluteab", "Vibramycin".
 • Avlastar urinering - "Omnik".
 • För att återställa levern - "Epitelamine", "Leikomaks."
 • Behandling av neuropatiska smärtor - "Lyrics".

Hormonal korrigering

Modern medicin har nått en ny nivå av behandling för prostatacancer med hjälp av hormonhaltiga läkemedel. Experter använder ofta en kombination av två typer av läkemedel.

Idag kombineras hormonbehandling för prostatacancer. För att göra detta använder specialister följande läkemedelsgrupper:

 1. Luteiniserande frisättande hormoner - ("Lupron", "Elegard", "Zoladex"). Under sitt inflytande upphör produktionen av testosteron, hormonandrogen, som framkallar tumörtillväxt, i patientens kropp.
 2. Antiandrogener ("Casodex", "Nilandron", "Euleksin"). Det är nödvändigt att stoppa produktion av androgener genom binjurarna. Deras effektivitet syftar till att blockera användningen av androgener genom prostatavävnad.

Kemoterapi är oftast ordinerad för patienter med prostatacancer i grad 3 och 4. När det gäller behandling av sjukdomar hos äldre patienter, i detta fall, användning av estramustin injektion ( "Estratsit") och mitoxantron ( "novantron").

Cancerbehandling med kemoterapi genomförs i steg 3 och 4 av sjukdomen.

Modernt tillvägagångssätt för behandling

För närvarande utförs behandling av manliga patienter med hjälp av tabletter, utvecklade på basis av fenasterid - "Proscar". Effekten av detta läkemedel syftar till att förhindra omvandling av ett hormon som testosteron till dihydrotestosteron. Detta utesluter stimulering av tillväxt av normala och maligna celler i prostata.

De nyaste läkemedlen är:

 • Radioläkemedel "alfaradin". Den aktiva substansen har en effekt på benmetastaser, vilket bidrar till att minska risken för frakturer och minska komprimeringen av ryggmärgen. Detta gör det möjligt att öka överlevnaden hos patienter med prostatacancer.
 • "Prolia" (Denosumab). Om läkemedlet tas i början av den onkologiska processen, förhindrar de aktiva substanserna spridningen av benmetastaser. Läkemedlet stärker styrkan och densiteten hos benstrukturerna.

Rekommendationer av erfarna onkologer

I prostatacancer specialister använder utvecklade system som inkluderar användning av tabletter. Strålningsterapi används för att öka effektiviteten av läkemedelsbehandling. Om sådana åtgärder inte fungerar, är operativ ingripande obligatorisk.

Specialister identifierar ett antal läkemedel som har hög effekt. De används vid etapperna 1 och 2 i sjukdomsprogressionen, vilket gör det möjligt att stoppa den maligna processen. Läkaren kan välja de mest effektiva drogerna för prostatacancer på grundval av resultaten från studierna.

"Leuprorelin"

Tabletter tillhör immunmodulerande och antitumorgruppen. Läkemedlet "Leiprorelin" har hormonell aktivitet och används ofta för att behandla den snabbt framskridna hormonberoende prostatacancer. Läkemedlets verkan syftar till att undertrycka hypofysens känslighet, vilket stoppar produktionen av testosteron.

Rekommendationer för användning:

 • Kontraindikationer. Läkemedlet är inte ordinerat i närvaro av intolerans och känslighet mot hormoner.
 • Dosering. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt enligt patientens hälsotillstånd. Specialisten tar hänsyn till diagnosens resultat och tar hänsyn till patientens kropps egenskaper.
 • Biverkningar När du tar medicinen är det möjligt att svettas och utvecklas av symtomen på sjukdomen. Under behandling kan illamående och diarré, andfåddhet och hosta uppträda.

Doseringen av läkemedlet bestäms uteslutande av läkaren.

Vid utveckling av biverkningar på det använda läkemedlet rekommenderas att man slutar behandlingen och konsulterar en läkare. Som regel föreskriver en specialist ett annat läkemedel med liknande effekt. Efter avskaffandet av Leiprorelin-biverkningar går de själva.

"Flutamid"

Tabletter, allmänt använda för behandling av prostatacancer. De tillhör den antiandrogena gruppen och syftar till att blockera androgenreceptorer.

Rekommendationer för användning:

 • Indikationer. Vanlig eller begränsad prostatacancer. Används för att minska bildformens storlek och förlänga remission.
 • Kontraindikationer. Det är inte föreskrivet för leversvikt och om det finns en individuell intolerans.
 • Biverkningar Under behandling kan sömnlöshet, ökad aptit och dyspeptiska störningar inträffa. Om rekommendationerna för dosering inte observeras är hepatit och gynekomasti möjliga.

Dosering tilldelas individuellt för varje patient. Specialisten styrs av resultaten av diagnosen.

Varje medicin för prostatacancer ska ordineras av en läkare. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt. Endast en expert kan ge råd om vilket specifikt läkemedel som helst används för att bedöva och stoppa sjukdomsprogressionen. Med rätt läkemedel kan du klara de inledande stadierna av prostatacancer, vilket eliminerar sannolikheten för komplikationer. Helt botar cancer är svårt nog, men ju tidigare behandlingen startas, desto större är risken för återhämtning.

Narkotika för prostatacancer: en lista över de mest effektiva medicinerna

Malign prostatacancer rankas andra bland alla onkologiska sjukdomar, överlämnar positionerna för endast lungens patologi. I början av sjukdomen kan symtom vara frånvarande.

En av de första tecknen på prostatacancer - är klåda i pungen, täta, svår och smärtsam urinering, blod i urin eller ejakulat, smärtsam ejakulation, smärta i bäckenet och höfterna, viktminskning och aptit och depression.

Prostatacancer metastaseras ofta till lever, lungor och ben. Läkemedel för behandling av prostatacancer är en del av ett komplex av terapeutisk terapi, inriktad på förstörelse av defekta celler.

Orsaker till sjukdomen

De främsta orsakerna till sjukdomen:

 • ålder. De flesta patienterna är män efter 40 år;
 • hög koncentration av manliga könshormoner;
 • ärftlighet;
 • bosättningsområde och rasbeställning - de flesta fall är registrerade i Nordamerika och Västeuropa. Det är också känt att svarta män utsätts för prostatacancer.
 • egenskaper av näring, högt intag av fett;
 • skadliga arbetsförhållanden.

Slutsatsen om valet av ett läkemedel för behandling av prostatacancer eller en alternativ behandling beror på ett antal faktorer, såsom:

 • stadium av sjukdomen
 • patientens mogna ålder och den möjliga varaktigheten av hans liv;
 • närvaro eller frånvaron av andra sjukdomar;
 • kostnaden för behandling och lämpligheten av sitt beteende.

Om cancern är i det första eller andra steget, delas det radikal prostatektomi, strålningsterapi, Cyberknife, kryokirurgi, hormonpreparat.

Om cancerceller har vuxit bortom prostatens gränser, är målet med terapi inte att bli av med cancer, utan att hantera det. I detta fall finns kemoterapi och lämpliga läkemedel som hämmar utvecklingen av prostatacancer.

Hormonbehandling

Denna klass innehåller läkemedel med en effekt som syftar till att eliminera orsaken till tumören. Onkozabolevanie provoserar överskott av testosteron. Nuvarande droger dränker produktionen av manligt hormon och förhindrar dess absorption av körtelvävnaderna.

Hormonala läkemedel för prostatacancer föreskrivs i följande fall:

 1. monoterapi - utförd hos äldre patienter som inte får kirurgisk ingrepp på grund av ålder och dålig hälsa
 2. fullständig androgen-blockad - Att ta antiandrogen minskar inte tillväxten av en cancerous tumör, trots de låga testosteronnivåerna i blodet. Patienten visas fullständig androgen-blockad. I sådana fall utförs prostatektomi och läkemedelsterapi samtidigt;
 3. komplex behandling - Gäller patienter som har återkommande cancer efter kirurgisk borttagning av tumören
 4. preoperativ periode-administrering av läkemedel med östrogen aktivitet föreskrivs före strålbehandling eller kirurgisk ingrepp. Kursen är två månader och bidrar till att minska prostatakörteln i rätt utsträckning.

Det är viktigt att komma ihåg att något hormonellt läkemedel mot prostatacancer har en sådan nackdel - ett långvarigt intag av hormoner orsakar utvecklingen av kroppens anpassning till läkemedel. Och så småningom blir blockering av testosteron ineffektivt. För att rätta till situationen utförs läkare kurser med korta mellanrum mellan dem.

Följande hormonella läkemedel ordineras för behandling av prostatacancer:

 • flutamid;
 • Zoladex;
 • bikalutamid;
 • nilutamid;
 • Androkur;
 • degarelix;
 • Dietistilbestrol;
 • leuprolid;
 • Nilandron;
 • Casodex;
 • Elegard;
 • Lyupron;
 • Epitelamin.

Patogenetisk riktning

Den huvudsakliga effekten av droger är inriktad på att eliminera mekanismerna för utvecklingen av sjukdomen. De minskar tumörtillväxten och dess parametrar, lindrar inflammation, förbättrar ämnesomsättningen och ökar immuniteten.

Antitumormedicin Reaferon

Patogenetiska droger är uppdelade i flera klasser;

 1. antitumörmedicin (Reaferon, Vibramycin, Buserelin-Depo) - deras effekt är på att minska volymen av prostatakörteln. Normalt föreskrivs för godartad hyperplasi, men användning i komplex terapi är också möjligt.
 2. Antiinflammatorisk (diklofenak, unidox solutab) - normalisera körtelens huvudfunktion och förhindra de processer som leder till en extra belastning, bidra till att minimera tillväxten av cancerceller,
 3. normalisering av benvävnad (denosumab) - långsiktigt intag av hormoner främjar eluering av kalcium från kroppen, framkallning av osteoporos och andra sjukdomar i muskuloskeletala systemet;
 4. eliminering av stillastående fenomen - att upprätta en prostataoperation möjlig användning av växtbaserade läkemedel herbal, svampar, bär (echinacea, ginseng, propolis, celandine, hemlock, fläder, svamp), extrakt av pumpafrön.

Effektiva moderna läkemedel för behandling av prostatacancer

Forskare lär varje år nytt om en malign neoplasma som kan påverka prostatakörteln hos män. Trots detta har en specialiserad medicin för prostatacancer ännu inte hittats. Profil läkemedelsbehandling kan bara sakta ner tumörens tillväxt och förhindra dess spridning. Även de läkemedel som aktivt används vid kemoterapi i andra typer av onkologi, ger i detta fall inte alltid den önskade effekten. Förberedelsen av ett behandlingsschema för en cancerframkallning av ett organ kan endast hanteras av en erfaren läkare. En amatörprestation kan kosta patientens hälsa och livslängd.

Innehållet i artikeln

Principer för läkemedelsterapi

Lokaliserad i kroppen är cancer en indikation för medicinsk terapi. Det är sant att lösningar och piller mot cancer sällan används separat. Kombinationen av ordentligt utvalda produkter med strålbehandling eller kirurgi i 90% av fallen ger ett uttalat positivt resultat. Det manifesterar sig i en ökning av patientens livslängd med cirka 10 år. En liknande variant av användningen av läkemedel för behandling av prostatacancer vid sjukdomen I och II är särskilt effektiv i de former av onkologi som beror på graden av aktivitet hos manliga könshormoner.

Vid senare stadier av patologins utveckling är läkemedelsbehandling redan genomförd för att kontrollera sjukdomsutbredningen. Det låter dig maximera livslängden hos män, förhindrar spridningen av metastaser till andra organ. Det finns också sådana behandlingssystem, vars åtgärder syftar till att skapa de mest bekväma förhållandena för patienten. De lindrar inflammationen, svullnaden och smärtan som åtföljer sjukdomen.

Preparat som blockerar syntesen av testosteron

Den aktiva produktionen av manliga könshormoner i prostatacancer kan framkalla en snabbare tillväxt av en malign tumör. Användningen av ett antal droger blockerar deras syntes i testiklarna, vilket saktar utvecklingen av sjukdomen. Många av de produkter som erbjuds idag har ytterligare immunmodulerande egenskaper, vilket ökar effektiviteten av behandlingen.

leuprorelin

Antitumörprodukt, vars användning visas med snabbt framskridande cancer. Det minskar hypofysens känslighet för förändring av hormonparametrar i blodet och minskar mängden producerad testosteron.

Användningen av produkten är förknippad med en hög risk för biverkningar, i början kanske till och med en tillfällig ökning av symtomen.

I detta fall avbryts inte läkemedlet, men dess vidare användning kontrolleras strikt av läkaren tills dynamiken blir positiv.

Diferelin

En annan produkt som försämrar testiklarnas funktion. Om en lång tid att ta detta läkemedel för prostatacancer kan provocera en kemisk kastration av en man. Den förväntade effekten observeras ungefär 3 veckor efter starten av läkemedelsbehandling. Produkten med intensiv verkan provar ofta utvecklingen av biverkningar, men inte alla är indicier för att överge aggressiv behandling.

Buserelin-depån

Användningen av detta antitumörläkemedel i 2 veckor leder till ett fullständigt stopp i produktionen av könshormoner. En vecka senare reduceras indikatorerna till den punkt som farmakologisk kastration sker. Drogen, som dess andra motsvarigheter i gruppen, kan inte behandla cancer. Det saktar bara spridningen och saktar tillväxten av det maligna konglomeratet.

Produkter av antiandrogen typ

Vid tillämpning av ovanstående läkemedel är det omöjligt att helt stoppa produktionen av testosteron. I små mängder kommer könshormoner att produceras av binjurarna, vilket kommer att minska terapins effektivitet. För att förhindra detta kan du använda antiandrogena droger. De påverkar inte funktionen hos endokrina körtlar, men tillåter inte att prostatavävnaderna använder de kemiska föreningar som de syntetiserar.

flutamid

Användningen av dessa tabletter i prostatacancer är möjlig inte bara med en lokaliserad form av sjukdomen, men också vid detektering av metastaser. I kombination med andra droger bidrar produkten till att minska utbildningsvolymen. Vissa system ger dig möjlighet att kontrollera kontrollen över skadliga celler och maximera eftergivningsperioden. Läkemedlet är kategoriskt förbjudet att använda mot bakgrund av leversvikt.

bikalutamid

Ett icke-steroid läkemedel med antitumöregenskaper, vars komponenter absorberas snabbt i blodet från matsmältningsorganet. Kan användas som en oberoende agent vid behandling av vanlig onkologi utan att metastaser bildas. Varaktigheten av profilterapin är minst 2 år. Doseringen fastställs av läkaren på grundval av de enskilda särdragen i saken. Överskridande av rekommenderade volymer är fyllda med ihållande biverkningar och överdosering.

Ytterligare mediciner

Samtidigt med traditionella procedurer för konservativ terapi kan läkaren ordinera flera hjälpprodukter. Deras inflytande på kroppen manifesterar sig omedelbart eller efter ett tag. Läkemedlet är inte obligatoriskt och används endast på indikationer.

 • Mitoxantron. En kraftfull immunmodulator med antitumöregenskaper. Behandling med sådana läkemedel indikeras i fall då det är nödvändigt att hantera en tumör som inte reagerar på hormonella effekter. De aktiva substanserna i produkten sänker uppdelningen och tillväxten av cancerceller. Med långvarigt intag av droger hos patienter kan utvecklas hjärtsvikt, det föreligger ett brott mot hjärtfrekvensen.
 • ECNO 7 Rigvir. Ett viralt medel som kan selektivt verka på cancerceller och inte påverka friska vävnader. Viruset, som därmed går in i kroppen, är oförmöget att reproducera, så det utgör inte ett hot mot människor. Terapi består av flera cykler, dess totala varaktighet är ca 3 år.

Trots bevisad effektivitet och tillgänglighet av produkter är det strängt förbjudet att tillämpa det utan läkares tid. Endast efter noggrann diagnos kan en specialist förstå om det finns behov av dem.

Hjälpmedicinsterapi

Samtidigt med tillämpningen av dessa specialiserade läkemedel utförs symtomatiska medicinska effekter på kroppen. Produkterna som är baserade på echinacea och ginseng, som är nödvändiga för en snabbare återställning av patienten efter aggressiv behandling, används aktivt. Behandlingsplanen innehåller produkter som underlättar urinering, antibiotika, smärtstillande medel, homeopatiska produkter. Särskild uppmärksamhet ägnas åt produkter som kan stödja arbetet i levern, hjärtat och andra inre organ som reagerar skarpt på profilbehandling.

Förteckning över läkemedel för behandling av prostatacancer

Kemoterapi och hormonbehandling för prostatacancer är en av metoderna för att bekämpa tumören, som används i form av monoterapi eller som en del av en omfattande behandling. Förskott i den farmakologiska industrin, framväxten av nya sätt att bearbeta råvaror för att erhålla ett läkemedel, upptäckten av nya droger och ett utvecklat vaccin mot prostatacancer gör det möjligt att uppnå höga resultat. Artikeln kommer att överväga de viktigaste drogerna som används för att behandla prostatacancer.

Grupper av läkemedel som används

Förteckningen över läkemedel för behandling av malign prostata hos prostata i varje enskild patient kommer att vara strikt individuellt beroende på läget, metastasen, svårighetsgraden av den kliniska bilden och många andra parametrar. Det finns följande anvisningar vid medicinska åtgärder:

 • Symtomatisk behandling.
 • Kemoterapi.
 • Hormon.

Bortsett från denna lista är det värt att utesluta experimentella behandlingsmetoder, inklusive vaccination mot prostatacancer. Såsom är känt är immunsystemet kapabelt att producera antineoplastiska substanser. När en särskild vaccination görs ökar mängden av dessa ämnen på grund av vad den onkologiska processen saktar ner. Metoden i inhemsk medicinsk praxis är inte tillräckligt bemästrad.

Symtomatisk behandling

För att lindra sjukdomens lidande, minska antalet klagomål och förbättra livskvaliteten används traditionell symptomatisk behandling. Malign tumör har svår smärta, så smärta piller eller injektioner bör administreras vid de tidigaste stadierna som är nödvändiga för att den omedelbara lokalisering i prostata eller i närvaro av metastaser i andra organ. Först och främst används anestetika (läkemedel i första raden, alla företrädare avser NSAID):

 • Paracetamol (läkemedlet är tillgängligt i tabletter).
 • Ibuprofen (tablettform).
 • Diklofenak (lösning i ampull för intramuskulär injektion).
 • Metamizol (tillgängligt i ampuller eller tabletter).
 • Indometacin (tillgängligt i tabletter för oral administrering eller som lösning för intramuskulär injektion).

Om ovanstående läkemedel inte kan bedöma tillräckligt med svaga opioider (andra läkemedel) används tramadol genom intravenös injektion eller med användning av dihydrokodintabletter. I allvarliga fall är intravenös administrering av läkemedel med stark opioid effekt (läkemedel mot tredje linjen) berättigad: morfin, buprenorfin, fentanyl. Den fjärde anestesien innebär att man utför ryggradsbedövning.

För att lindra symtomen och lindra smärtan rekommenderas det att ta smärtstillande medel.

kemoterapi

Detta behandlingsområde innefattar användning av läkemedel som har en cytostatisk effekt. I prostatacancer undertrycker den använda cytostatikan delningen av tumörceller, liksom processerna för deras tillväxt och utveckling, initierar apoptos. I de tidiga stadierna av prostatacancer används dessa mediciner sällan. Vanligtvis används de oftare vid tumörmetastaser, då kirurgisk avlägsnande av tumörvävnad inte är möjlig. Förteckning över läkemedel med cytostatisk verkan som används för kemoterapi:

 • Docetaxel (Taxotere lösning).
 • Kabasitaxel (ett botemedel mot infusioner av "Jevtan").
 • Mitoxantron (lösningsnamnet på lösningen har samma namn).

Användning av något cytostatiskt läkemedel mot prostatacancer, även före utnämningen av behandlingen, är värt att överväga en stor lista över biverkningar från dessa läkemedel.

Cytostatisk effekt inte bara på tumörceller utan även på andra snabbt prolifererande delar av kroppen: hårsäckar, naglar, slemhinnan i mag-tarmkanalen, benmärg, reproduktiva celler. Påverkan på benmärgen hotar komplikationer i form av blödning, frekventa infektioner, anemi och ett brott mot uppdelningen av gameter är fylld med infertilitet.

Hormonbehandling

Efter att ha studerat de patogenetiska mekanismerna vid sjukdomsuppkomsten konstaterades att tillväxten av cancer delvis påverkas av testosteron. För att bryta kedjan av patologiska reaktioner, för att minska progressionen av prostatacancer, är det nödvändigt att begränsa hormonets effekt på prostata vävnaden. Beroende på verkningsmekanismen utmärks följande läkemedelsgrupper:

 • Direkt på en minskning av syntesen av testosteron.
 • Blockering av interaktion mellan testosteron och tumörceller (antiandrogener).

För att stoppa utvecklingen av cancer används droger för att minska syntesen av testosteron.

Användningen av droger i den första gruppen är baserad på kunskapen att androgensyntes sker huvudsakligen i testiklarna styrs och luteiniserande hormon (LH) hos adenohypofysen. Dessa läkemedel interagerar med receptorer till LH i gonaderna och förhindrar hormonella effekter från hypofysen. Förteckningen över företrädare innefattar (i citat anges handelsnamnen):

 • Leuprolid (pulver i flaskan av Luprid Depot).
 • Goserelin (kapslar för subkutan administrering av "Zoladex").
 • Tryptorelin (lyofilizat för framställning av en suspension av "Diferelin").

Fullständig blockering av LH-receptortest kan inte ske, och delvis kommer syntesen av testosteron att utföras, denna förmåga och binjurarna behåller. Därför, när LH-analoger är ineffektiva, är det lämpligt att administrera substanser som stör interaktionen mellan hormonet och neoplasmen. Förteckning över andiandrogena preparat:

 • Bicalutamid (tabletter "Casodex", "Kalumid").
 • Flutamid (med samma namn, doseringsform - tabletter).
 • Nilutamid (tabletter "Anadron").
 • Enzalutamid (tabletter "Kstandi").

Någon av dessa hormonbehandlingar betyder en effektiv botemedel mot prostatacancer, vilket bidrar till att minska tumörprogressionen.

I de tidiga stadierna är det möjligt att använda som en monoterapi, i avsaknad av ett resultat kompletteras det med strålbehandling. I de sena stadierna av sjukdomen är det möjligt att använda efter kirurgisk behandling. Användningen av hormonella metoder kräver specialist på fördjupad kunskap om endokrina processer i kroppen, eftersom läkemedel har ett stort utbud av biverkningar: erektil dysfunktion, minskad libido, fetma, muskel förlust, och många andra.

Läkemedel som används för att behandla prostatacancer: principerna för förskrivning

Prostatacancer år efter år står högst upp i listan över cancers av män i avancerad ålder, liksom bröstcancer hos kvinnor. Hans tidiga harbinger är klåda i pungen.

Beslutet att välja läkemedel för behandling av prostatacancer och andra metoder för att behandla patienten beror på ett antal faktorer:

 • stadium av prostatacancer genom ultraljud, biopsi och andra studier;
 • patientens ålder
 • närvaro eller frånvaron av andra sjukdomar;
 • sannolik livslängd
 • Kostnad för behandling och praktiska överväganden.

Om en cancer är lokaliserad (steg 1 eller 2), är den radikal prostatektomi som används, cyber kniv, bestrålning (radioterapi), kryokirurgi och hormonella behandlingar för prostatacancer.

Om cancern har spridit sig utanför prostata eller till närliggande lymfkörtlar (steg 3) eller i ben eller andra organ (stadium 4), målet med behandlingen - cancer kontroll, inte bota den.

I detta fall föreskrivs kemoterapi och lämpliga läkemedel för behandling av prostatacancer och benmetastaserapi.

Huvudlistan och egenskaperna hos droger för prostatacancer

Patogenetiska droger från prostatacancer används för att återställa störda som ett resultat av sjukdomen och behandling med kemoterapi (t.ex. docetaxel i prostatacancer), kroppens funktioner, förbättra ämnesomsättningen, stärka immuniteten.

 • "Aspirin" med prostatacancer - för att hämma syntesen av hormonliknande ämnen prostaglandiner.
 • "Veroshpiron" i prostatacancer, en aldosteronantagonist.
 • adaptogener (echinacea, ginseng, "Befungin", antiseptisk Dorogov stimulator eller ASD mot prostatacancer).
 • immunomodulatorer ( "Thalidomide").
 • Läkemedel som påverkar interferonsystemet ("Cycloferon" - piller och injektioner för prostatacancer, "Reaferon", "Viferon").

Symptomatiska droger i prostatacancer syftar till att lindra symtomen på sjukdomen.

 • "Omnic" med prostatacancer - förbättrar urineringens verkan.
 • Vibramycin, Unidox Saluteb - antibakteriella läkemedel
 • "Paracetamol", "Diklofenac", "Tramadol" - analgetika
 • Leucomax, Epitelamine Medel för att stödja levern.
 • "Lyrics" med prostatacancer - för behandling av neuropatisk smärta.

många örter, livsmedelstillsatser och örtberedningar (Soda, celandine, propolis, hemlock, tinktur av svampar, behandling Stormhatt, fläder, etc.) utan godkännande vetenskapsmän annonseras som effektiva läkemedel från prostatacancer. Det är nödvändigt att tillgripa dessa former av behandling endast efter tillstånd av läkaren.

 • Folkmekanismer, som kan "referera" till kliniska studier - det är lycopen, antioxidanter, som finns i stora mängder i tomatprodukter och grönt te.
 • homeopati, Såsom Gepar Svavel C6, syftar till att minska symtomen på sjukdomen.

Hormonal och kemoterapeutisk behandling av prostatacancer hos äldre

För närvarande använder hormonbehandling en kombination av två olika typer av läkemedel.

1. Luteiniserande hormoner som frigör hormon.

Under sitt inflytande stoppar testiklar produktionen av testosteron, det huvudsakliga manliga hormonet androgenet, som är nödvändigt för tumörtillväxt.

Dessa inkluderar:

 • leuprolid (handelsnamn "Lupron").
 • buserelin ( "Buserelin depå").
 • leuprorelin ( "Elegard").
 • goserelin (Zoladex).

2. Antiandrogener.

Även om produktionen av testosteron i testiklarna har upphört, kommer en liten mängd androgener att produceras av binjurarna. Antiandrogener blockerar förmågan hos prostata vävnad att använda androgener.

För denna typ av behandling av prostatacancer hos äldre är följande läkemedel:

 • flutamid ("Eulexin") (möjligen i kombination med synestrol).
 • bikalutamid (Casodex).
 • nilutamid ( "Nilandron").

Dessa läkemedel ska tas i form av tabletter från en till tre gånger om dagen.

I kliniker i England, Israel, Tyskland och andra länder med avancerad onkologisk vård används kemoterapi vanligtvis för tredje och fjärde graden cancer.

För behandling av prostatacancer hos äldre används:

 • Estramustininjektioner ("Estracit", tillsammans med kardioprotektivt medel "Cardioxan" och antitumörmedlet "Paclitaxel" under hela perioden av kemoterapi).
 • mitoxantron ( "Novantron").

Nya droger används mot prostatacancer

Kontroversiell men möjlig med hormonbehandling för prostatacancer är användningen av tabletter mot prostatacancer med den aktiva substansen Finasteride (Proscar).

Vanligtvis används detta läkemedel för tecken på män prostata adenom.

Det förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron, den mest aktiva formen av testosteron, vilket stimulerar tillväxten av normala och cancerceller i prostatakörteln.

Nya droger för prostatacancer är också:

 • "Alfaradin" från klassen av radioaktiva läkemedel. Det leder alfapartiklar till benmetastaser, minskar kompressionen i ryggmärgen och minskar antalet patologiska frakturer. Som ett resultat ökar patienternas överlevnad.
 • Denosumab ("Prolia"). Om appliceras i steg 1-2 av sjukdomsutvecklingen försenar medlet utseendet av benmetastaser, stärker densiteten och styrkan hos benen. På apotek i Moskva, Novosibirsk och andra större städer är priset på drogen cirka 21 900 rubel.

De mest populära drogerna för behandling av prostatacancer

Läkemedel för behandling av prostatacancer är en integrerad del av komplexet av åtgärder som syftar till att bekämpa denna sjukdom. I modern medicinsk vetenskap är forskning pågår, experiment utförs, nya läkemedel skapas. Tack vare denna kontinuerliga process är det möjligt att förbättra effektiviteten av behandling av maligna tumörer i prostata varje år.

Typ av droger som används för att behandla

Läkemedel som används för att behandla prostatacancer (PCa) är indelade i grupper.

De skiljer sig från varandra beroende på handlingssättet på kroppen och på vilken sfär de används.

Det finns tre stora droger:

 • Orsaks. Denna grupp innehåller droger vars verkningsmekanism syftar till att eliminera den främsta orsaken till onkologisk sjukdom. Dessa är hormonella läkemedel som är utformade för att blockera produktionen av testosteron, eftersom i överskott av prostatacancer observeras dess överskott.
 • Patogena. Preparat av denna grupp förenas av egenskapen att blockera mekanismerna för utveckling av en malign tumör. De hämmar tillväxten, minskar storleken, bekämpar inflammatorisk process.
 • Symtomatisk. Dessa läkemedel påverkar inte tumören direkt, men är utformade för att lindra patientens lidande. Denna grupp innehåller läkemedel som kan ha smärtstillande verkan, liksom de läkemedel som kan hjälpa till att normalisera urinprocessen.

Separat bör nämnas de läkemedel som ännu inte har använts i stor utsträckning vid behandling av prostatacancer. De klassificeras som experimentella. De används vanligtvis i de fall då traditionell behandling redan är användbar.

Ofta blir användningen av sådana droger den sista chansen för patienten. Samtidigt är deras användning en integrerad del av vetenskaplig forskning om möjligheterna att bekämpa PCa.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Tabletter från prostatacancer

Maligna lesioner av prostata är andra till onkologiska sjukdomar, vilket leder till patologier i lungorna. Tabletter från prostatacancer ingår i en uppsättning terapeutiska förfaranden som syftar till förstörelsen av patologiska celler. Oftast diagnostiseras sjukdomen hos äldre och medelålders män. Enligt statistiken har en man över 60 år 50% av 100 chanser att utveckla prostatacancer. Varje år i världen diagnostiserar denna patologi i 40 000 människor, 15 000 av dem dör.

Orsakerna till sjukdomen är inte väl etablerad, mycket ofta sker mot bakgrund av en hög grad av manliga könshormoner på grund av långvarig kontakt med kemikalier eller vid arbete på galvanisering industrin. Att äta mat med höga djurfett, virus- och bakterieinfektioner kan också utlösa patologi.

Framgången av prostatacancerbehandling beror på tidig upptäckt av symtom och diagnos. De första tecken på sjukdomen ser ut som detta: Försvagning av urinströmmen, smärta vid urinering, frekvent urinering i toaletten på natten, blod i urinen. För diagnos, använd en digital rektalundersökning, ultraljud, CT, MR, biopsi hos körteln och ett antal laboratorietester. I processen för att verifiera diagnosen etablerar läkaren scenen av patologi och bestämmer arten av hennes terapi.

I de tidiga stadierna av cancer används följande behandlingsmetoder:

 • Radikal prostatektomi
 • Strålbehandling
 • brakyterapi
 • HIFU (transrectal högintensiv fokuserad ultraljudsablation av prostatakörteln)
 • kemoterapi
 • Dynamisk övervakning

Om cancer har en lokal form, används medicinen för behandling i kombination med radikal prostatektomi eller strålbehandling. Den 10-åriga överlevnadshastigheten efter sådana förfaranden är 90%. Denna metod används för sjukdomens I- och II-stadier. Kemoterapi anses vara en hjälpmetod, eftersom neoplasmer i prostatakörteln har låg känslighet mot kemoterapi läkemedel. Läkemedel är effektiva i hormonbeständiga former av generaliserad onkologi.

Casodex

Antiandrogena icke-steroida medel med antitumöregenskaper. Casodex har en tablettform av frisättning med den aktiva substansen - bikalutamid. Läkemedlet är en racemisk blandning som binder till androgenreceptorer och undertrycker deras stimulerande effekt.

Efter intagning absorberas läkemedlet snabbt och fullständigt från matsmältningsorganet, men äter påverkar inte dess absorption. Bindning till plasmaproteiner är hög - 96-99%. Metaboliseras i levern, utsöndras i urinen och gallan i lika delar.

 • Indikationer: Vanlig prostatacancer. I de flesta fall används det i kombination med en analog av GnRH, kirurgisk kastrering. Standarddosen är 50 mg en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.
 • Kontraindikationer: Intolerans mot läkemedlets komponenter, samtidig användning med cisaprid, astemizol eller terfenadin. Det används inte för att behandla kvinnor och barn, såväl som patienter med laktosintolerans, nedsatt leverfunktion, med laktasbrist, glukosmalabsorptionssyndrom.
 • Biverkningar: yrsel, buksmärta, illamående och förstoppning, varma blinkningar, övergående ökning av leverenzym, hudallergiska reaktioner. I sällsynta fall utvecklas angioödem, interstitiell lungsjukdom, hjärt- eller leverinsufficiens.
 • Överdosering har liknande symptom med biverkningar. Det finns ingen specifik motgift, därför är symptomatisk behandling indikerad för behandling. Dialys är ineffektiv, obligatorisk övervakning av vitala kroppsfunktioner.

bikalutamid

Antitumör farmakologiskt medel från gruppen av icke-steroida antiandrogener. Bikalutamid binder till androgenreceptorer efter intag och stoppar androgenernas intag för de maligna cellerna. Effekten av läkemedlet är baserat på effekten på det endokrina systemet.

Efter oral administrering absorberas de aktiva komponenterna snabbt från matsmältningsorganet. Bindning till plasmaproteiner 96%. Halveringstiden är cirka 7 dagar. Det utsöndras som metaboliter av njurarna och tarmarna.

 • Indikationer för användning: Vanlig prostatacancer, lokalt avancerad (används som monoterapi) utan metastasering. Tabletter tas oberoende av mat, 1 st. 1 gång om dagen på samma gång. Varaktigheten av behandlingen varar längre än 24 månader.
 • Doseringsschemat beror på sjukdomsstadiet och dess etiopatogenes. När monoterapi ordineras till 150 mg per dag, med komplex behandling samtidigt med GnRH-analoger vid 50 mg per dag. Kontraindicerad användning med intolerans av läkemedlets komponenter.
 • Biverkningar: huvudvärk, yrsel, sömnsvårigheter, dåsighet, blodbrist, muskelsvaghet och tillfällig förlust av känsla, polyuri, dysuri, enures, gynekomasti, förlust av libido, aptitlöshet, buksmärtor, illamående och kräkningar, illamående hos det kardiovaskulära system, inflammatoriska lungsjukdomar och allergiska reaktioner på huden. Sannolikheten för biverkningar ökar med ökad dosering. Överdosering har en liknande symtomatologi. För att eliminera det används symptomatisk terapi.

flutamid

Tabletter mot prostatacancer med anti-androgen antitumöraktivitet. Flutamid har en aktiv substans - flutamid 250 mg, vilket blockerar interaktionen mellan androgener och deras cellulära receptorer. Aktiva komponenter interfererar med testosteronaktiviteten på cellulär nivå, som verkar förutom läkemedelskastrationen GnRH (gonadotropin-frisättande hormon). Prostatakörteln och seminalblåsorna kommer under läkemedlets syn.

Efter intag absorberas tabletter snabbt från matsmältningsorganet. Metaboliserad i levern uppnås maximal koncentration i blodplasma efter 2 timmar. Bindning till plasmaproteiner är 94-96%. Det utsöndras huvudsakligen i urinen, cirka 5% utsöndras med avföring inom 72 timmar efter applicering.

 • Indikationer: metastatisk prostatacancer med undertryck av testosteron. Läkemedlet används vid början av kombinationsbehandling med GnRH-agonister, med kirurgisk kastrering, för behandling av onkologiska patienter som redan får GnRH-agonister. Dosering är som regel standard - 1 tablett 3 gånger om dagen, var 8: e timme. Behandlingen avbryts om det finns bevis på att sjukdomen utvecklas eller med en fortsatt positiv effekt.
 • Kontraindikationer: Intolerans av komponenterna i läkemedlet, uttryckta kränkningar av leverfunktionen. Med särskild försiktighet används för att behandla patienter med nedsatt leverfunktion, med hjärt-kärlsjukdom och benägenhet för trombos.
 • Biverkningar: oftast upplever patienter sådana reaktioner - gynekomasti, galaktorré, minskad libido, undertryckande av spermatogenes. Mindre vanliga är symtom på illamående och kräkningar, ökad aptit och aktivitet av transaminaser, sömnlöshet, huvudvärk och yrsel, minskad synskärpa, hudallergiska reaktioner, svullnad och urineringstörningar.
 • Överdosering uppträder som en förvärring av biverkningar. För att eliminera skadliga symptom är det nödvändigt att framkalla kräkningar, ta absorberande medel och genomföra symptomatisk behandling med övervakning av vitala funktioner.

Diferelin

Läkemedlet med den aktiva substansen är tryptorelin, som är en syntetisk analog av naturlig GnRH. Diferelin stimulerar hypofysens gonadotropa funktion och hämmar den, undertrycker funktionen hos testiklarna och äggstockarna. Långvarig användning av läkemedlet orsakar kemisk kastration hos män och artificiell klimakteriet hos kvinnor. Den terapeutiska effekten observeras 20 dagar efter initiering av behandlingen. Diffelin är tillgänglig i form av lyofilizat i injektionsflaskor med 0,1 mg, 3,75 mg och 11,25 mg med ampuller lösningsmedel i satsen.

 • Indikationer för användning: adenokarcinom och prostatacancer (med metastaser, lokaliserad), bröstcancer, livmodermom. Kan användas för att stimulera fertilisering vid kvinnlig infertilitet i IVF-program. Behandlingen är lång, dosen bestäms av den behandlande läkaren. När en prostata påverkas, föreskrivs 1 ampull 3,75 mg var 28: e dag.
 • Biverkningar: angioödem och andra allergiska reaktioner, bendemineralisering, smärta, huvudvärk, och muskelvärk, svettning, obstruktion av urinledaren, en förändring i bröst storlek, en minskning i testikel-, illamående och kräkningar, viktökning, en temporär överträdelse av känsligheten hos olika delar av kroppen, hematuri, takykardi, alopeci.
 • Kontra: överkänslighet mot triptorelin, mannitol, och deras analoger, benskörhet, gormonrezistentny prostatacancer, graviditet och amning, tillstånd efter kirurgisk kastration. Överdosering manifesteras av ökade biverkningar. Behandlingen är symptomatisk, med svåra förhållanden, indikeras sjukhusvistelse.

ECHO 7 Rigvir

Genetiskt omodifierat viralt medel som används vid viroterapi. ECHO 7 Rigvir påverkar selektivt maligna celler i känsliga neoplasmer, utan att påverka friska vävnader. Viruset som ingår i preparatet multipliceras inte i kroppen. Dess cytolytiska verkan är associerad med onkolytiska och onkotropa egenskaper eller förmågan att döda cancer.

 • Indikationer för användning: avlägsnande av den primära tumören och förebyggande av metastaser av PCa. Effektivt i melanom, magcancer, rektum och tjocktarmen, bukspottkörteln, blåsan, njuren. Det ordineras för olika typer av sarkom. Kan kombineras med andra antitumörmedel, strålbehandling eller kemoterapi. Dess terapeutiska effekt är högre med 40% jämfört med andra medel. Använd medicinen endast på ett sjukhus under strikt medicinsk övervakning.
 • Läkemedlet är tillgängligt i form av intramuskulära injektioner på 2 ml. Det innehåller virusets ECHO-7-stam. Intramuskulära injektioner utförs cykliskt, varaktigheten av den första kursen är 3 månader. Total behandlingstid är ca 3 år med efterföljande underhållsbehandling. Under behandlingen är det mycket viktigt att övervaka immunsystemets tillstånd och övervaka tillståndet för vitala funktioner.

Firmagon

Selektiv antagonist av gonadotropinfrisättande hormon. Firmagon innehåller den aktiva substansen - deharrelix, som binds till hypofysisk GnRH, vilket minskar utbytet av gonadotropiner. Sålunda minskar testosteronsekretionsnivån i testiklarna. Framställd för injektionsvätskor för subkutan injektion.

Indikationer: Prostatacancer utvecklar hormonberoende. Kontraindikerad gäller med ökad känslighet för den aktiva komponenten. Läkemedlet injiceras subkutant i buken och ändrar periodiskt administreringsstället. Den initiala dosen på 240 mg är i regel uppdelad i två doser på 120 mg. Efter applicering av initialdosen visas stöddosen till 80 mg.

Biverkningar manifesteras från många organ och system, men de flesta patienter står inför dessa reaktioner: sömnlöshet, huvudvärk och muskelvärk, minskad libido, nedsatt urinering, irritation, störningar i det kardiovaskulära systemet, muntorrhet och förstoppning, hosta, anemi, urtikaria, leverinsufficiens, lokala allergiska reaktioner.

triptorelin

Cytostatiskt medel, analog av gonadorelin. Triptorelin blockerar frisättningen av gonadotropa hormoner av hypofysen. Den maximala terapeutiska effekten utvecklas på dag 21 av behandlingen. Biotillgänglighet med intramuskulär injektion är 39%, med subkutan 69%. Distribution av vävnader och organ tar cirka 3-4 timmar. Det tas långsamt tillbaka i form av metaboliter med urin.

 • Indikationer: PCa att undertrycka testosteronsekretion, äggstockscancer etiologi, endometrios, hysteromyom, tidig pubertet, program IVF (in vitro fertilisering).
 • Dosering och administreringssätt: med subkutan administrering av 0,5 mg per vecka med ytterligare underhåll av 0,1 mg per dag. Innan du använder läkemedlet är det mycket viktigt att kontrollera nivån av könshormoner, för att utesluta graviditet och för att kontrollera minskningen av fettmängden.
 • Kontraindikationer: Överkänslighet mot läkemedlet, hormonoberoende prostata adenom, polycystiska äggstockar, osteoporos, post-prostatektomi, graviditet och amning.
 • Biverkningar: minskad libido, ökad trötthet, myalgi, huvudvärk, obehag vid samlag, parestesier, synstörningar, illamående och kräkningar, förhöjda kolesterolnivåer, trängsel, klåda vid injektionsstället, bendemineralisering, värmevallningar, impotens. För att rätta till dem justerar jag dosen och utför symtomatisk behandling.