Huvud
Behandling

Funktioner av prostatacancer i 3: e graden: manifestationer och metoder för behandling

Onkologiska sjukdomar är bland de tre största bland de farligaste och kan orsaka död.

Den manliga delen av befolkningen, förutom hjärtinfarkt och stroke, lider av en sådan sjukdom som prostatacancer.

Framsteg denna sjukdom i steg. Den farligaste är 3: e och 4: e graden. Bättre att avlägsna eller bestråla prostatacancer 3 steg svaret på denna fråga läs i artikeln.

orsaker till

Prostatacancer i den tredje graden är en malign bildning som har transcenderat könsorganen. Denna sjukdom drabbar män efter 50 år. Orsakerna till sjukdomen anses vara genetiska faktorer, användningen av hormonella ämnen, obalanserad kost prostatacancer klass 3, försämringen och andra dåliga vanor.

Stadium av prostatacancer:

 1. Steg I - tumören går inte utöver prostata Identifiera kursen av denna sjukdom kan ske med en planerad undersökning, eftersom det inte ger obehag. Det finns inga metastaser. Tidig behandling ger positiva resultat i 95-100%.
 2. II-scenenCancer betyder att tumören hålls inne i prostata. Däremot uppträder atypiska celler, spiralen sprider sig till organ och vävnader. Diagnos av sjukdomen i detta skede är svår, eftersom det inte finns några uppenbara symtom. Positiv behandlingens dynamik observeras hos 60% av patienterna.
 3. III-steget - tumören går över till andra organ En sådan sjukdom ger metastaser till vävnader och lymfkörtlar, som ligger närmast maligna former. Prostatacancer 3 grader - en förutsägelse: cirka 60% av patienterna klarar av att bli av med denna diagnos.
 4. IV-scenen cancer indikerar att tumören har spridit sig utanför prostata till alla vävnader och organ. Prognoser för en sådan patient kan vara den mest ogynnsamma.

Modernt guidad strålbehandling, såväl som kemoterapi, kan öka patienternas överlevnad vid varje stadium av sjukdomen.

Om sjukdomen

Prostatacancer i den tredje graden fortskrider från de två föregående faserna. Detta framgår av det faktum att tumören växer och går vidare till rektum och urinblåsan. Sjukdomen börjar aktivt metastasera. Kroppen sprider snabbt maligna celler, mankroppen försvagas, behandlingsmetoderna reduceras till ingenting.

Prostatacancer i den tredje graden - symptom:

 • svårighet att urinera, urin kan vara med föroreningar av blod;
 • Patienter upplever systematiska smärtor i underlivet, i ljummen och i hjärtkärnan.
 • systematisk natturinering, urinering, smärta och smärta;
 • svaghet, slöhet;
 • viktminskning
 • minskad styrka.

Klassificeringsmetoder

Experter har lärt sig att mer exakt bestämma graden av cancer. För att göra detta använder de nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen), som produceras av prostata-cellerna. När en malign tumör detekteras, ökar denna nivå kraftigt. Det kan bestämmas genom att genomföra ett blodprov.

Vissa specialister förskriver en biopsi. I detta fall visar Gleason-skalan aggression av maligna celler. Klassificeringen av TNM kan visa en ökning av utbildning, penetration i lymfkörtlarna och förekomsten av metastaser.

Diagnosalternativ

Att känna igen prostatacancer till klass III är inte svårt. I detta fall kan erfarna specialister ordinera en rektal undersökning eller TRUS-metoden. I tredje etappen ger tumören metastaser till lever, lungor, lymfkörtlar och ben. Behandlingen ska vara omfattande. Efter operationen krävs kemoterapi. Ibland föreskrivs strålbehandling.

Diagnosekvens:

 1. Vid den första hänvisningen till läkaren utför specialisten en rektal känsla av prostata genom ändtarmen.
 2. Vidare föreskrivs ultraljud och röntgenmetoder. De möjliggör mer noggrann bestämning av storleken på den maligna bildningen.
 3. Att upptäcka metastaser använder datortomografi, excretory urografi.
 4. Den slutliga diagnosen låter dig lägga en biopsi.

Sjukdomen kan detekteras endast i III-scenen, eftersom de två föregående inte har uppenbara symtom.

Prostatacancer i tredje graden - livslängd

Prostatacancer i tredje graden - en livslängd med metastaser i benet: det är svårt att säga exakt hur många som lever med prostatacancer i stadium III är svårt. Allt beror på människans hälsa, får tid och effektiv behandling.

Användningen av hormonbehandling förbättrar signifikant prognosen för prostatacancer i 3: e graden. Mer än 50% av patienterna har en överlevnadsfrekvens om tre år. Med hjälp av en övergripande metod för att upptäcka sjukdomen och behandlingen förlängs patienternas liv i 6 år eller mer.

Bland läkare-onkologerna är termen "femårig överlevnad" vanligt. Det visar vilken procentandel av patienterna som ska överleva under en viss tid. Det beror inte bara på korrekt behandling, men också på dieting i prostatacancer i grad 3, avvisande av dåliga vanor.

Kan du bota prostatacancer? Steg 3 läs nedan.

Behandlingsalternativ

Modern medicin har många metoder för att bekämpa denna allvarliga sjukdom. Den främsta är användningen av kirurgisk ingrepp. Denna metod ger höga chanser i kombination med strålbehandling. Av dess biverkningar kan identifieras impotens och urininkontinens. I sällsynta fall avlägsnas testiklarna. Så stannar testosteronutvecklingen och tumörtillväxten stannar.

Behandling av prostatacancer i 3 grader:

 1. kemoterapi - En annan metod för cancerbehandling. Det genomförs i flera steg och involverar användningen av högeffektiva droger. Gradvis slutar de utveckling, och sedan fullständigt befriar kroppen av cancerceller. Nackdelen med denna behandling har negativ effekt på friska vävnadsceller.
 2. Strålbehandling Den tredje etappen av cancer tillämpas endast externt. Den produceras av en linjär accelerator av alla möjliga ursprung (neuralt, gamma eller beta-strålning) eller med hjälp av röntgenstrålar.
 3. brakyterapi - En slags radiobestrålning, som verkar inifrån. Kapslar med en radioaktiv substans introduceras i prostatakörteln och förstör cancerceller. Under inverkan av denna metod saktar processen för tumörutveckling sämre och friska celler är inte skadade.
 4. Hormonbehandling Det används i de fall då kirurgisk ingrepp är omöjligt. Cancerceller påverkas av hormonella läkemedel som saktar ner produktionen av testosteron och hämmar utvecklingen av en cancerous tumör.

Ovanstående metoder är tillåtna i frånvaro av kirurgisk ingrepp.

 • Folkmetoder Vid behandling av prostatacancer är grad 3 endast möjlig som en palliativ åtgärd. De är nödvändiga för att hålla kroppen i ton med mer aggressiva exponeringsmetoder (strålning, kemikalier). Specialister är försiktiga med denna typ av behandling. Det kan inte vara grundläggande även i början av utvecklingen av prostatacancer.
 • Metoder för behandling av prostatacancerstadiet 3 folkmekanismer:

  Innan du ansöker någon av dem, samordna ditt beslut med den behandlande läkaren. Användningsmedel för traditionell medicin kan endast kombineras med föreskriven behandling.

  Om inte behandlad

  Denna fråga bör behandlas individuellt. Utan att tillgripa korrekt behandling, enligt forskare, kommer det inte vara möjligt att leva mer än 3 månader. I praktiken fanns det emellertid fall där patienter med denna diagnos levde i ca 3 år.

  Tidig diagnos kommer att förhindra utvecklingen av sjukdomen, genomföra sin omfattande behandling och göra allt för att göra livet för mannen lång och smärtfri. Som förebyggande åtgärd av denna sjukdom är det nödvändigt att öka fysisk aktivitet, att ge upp skadliga vanor, att föredra hälsosam näring (att konsumera stora mängder grönsaker och frukter dagligen).

  Prostatacancer 3 grader - livslängd

  Onkologisk lesion av prostatakörteln kännetecknas av en långsam kurs, så i de flesta fall diagnostiseras den i de sena stadierna, när symtomen på sjukdomen uppträder.

  Men de senaste framstegen inom medicin gör det möjligt att framgångsrikt behandla prostatacancer i den tredje graden och livslängden i detta fall ökar betydligt.

  Cancer i prostatakörteln (PCa), utvecklas från glandulocyter - glandulära celler i kroppens epitel. Det är oftast den här typen av cancer som kallas adenokarcinom.

  • All information på webbplatsen är av informativa skäl och är INTE en vägledning till handling!
  • Du kan sätta PRECISE DIAGNOSEN bara doktorn!
  • Vi ber dig om att inte ta självmedicinering, men göra ett möte med en specialist!
  • Hälsa åt dig och dina nära och kära! Bli inte avskräckt

  Det präglas av malign natur, långsam utveckling och dold kurs, vilket komplicerar diagnosen av sjukdomen i de tidiga stadierna. Hos många patienter detekteras denna patologi först efter döden. Men det är den här typen av cancer som framgångsrikt botas, vilket resulterar i en ökad livslängd.

  Foto: Prostatacancer 3 grader

  symptom

  Utvecklingen av tumörprocessen i ett organ som är viktigt för män i de tidiga stadierna kan endast diagnostiseras på grundval av ett laboratoriet blodprov. Onkopatologi präglas av en ökning av blodnivån hos PSA-prostatiskt specifikt antigen. I de flesta fall detekteras denna skada oavsiktligt under en förebyggande undersökning eller vid behandling av en annan sjukdom.

  Det är mycket lättare att identifiera prostatacancer i ett stadium då symptom som är karakteristiska för denna patologi uppenbaras.

  Den tredje etappen av sjukdomen kännetecknas av tumörens spridning utöver organet, genom spiring i de partiella vesiklarna, i blåsan, tarmarna och bäckens sidoväggar. Vid detta stadium observeras tumörmetastas i de regionala lymfkörtlarna.

  I prostacancerprogressionen särskiljer specialister tre villkorliga grupper av symtom som är förknippade med problemet med urinering, med tumörens tillväxt och med metastasering.

  Video: De första tecknen på prostatacancer

  Symptom som hör samman med problemet med urinvägarna:

  • frekvent urinering
  • svag stråle urin;
  • nocturia - nattlig urinering;
  • intermittent urinström;
  • retention av urin;
  • absolut nödvändigt att urinera.

  Symtom associerade med tillväxten av en cancerous tumör:

  • Utseendet av blod i spermierna;
  • Förekomsten av blod i urinen;
  • smärta i perineum
  • smärta i underlivet
  • smärta i lumbosakralområdet, som en följd av utvecklingen av hydronephrosis.

  Symptom på grund av utseende av metastaser:

  • lymfostasis - ödem i nedre extremiteterna
  • smärta i benen;
  • utveckling av anemi
  • minskad kroppsvikt
  • utveckling av kakexi (undernäring).

  Det är viktigt att veta att symptomen på prostatacancer oftast beror på sjukdomsfasen, mer i denna artikel.

  diagnostik

  Liksom alla onkologiska sjukdomar diagnostiseras PCa framgångsrikt vid senare stadier av dess utveckling, när tumören når stora dimensioner och ofta metastaserar i närliggande organ och kärl.

  Video: Vilken studie bekräftar eller motsätter sig mest diagnosen prostatacancer

  Baserat på den kliniska bilden av sjukdomen finns tre former av cancer:

  • lokaliserad;
  • lokalt avancerad;
  • generaliseras.

  Diagnos av prostatacancer utförs genom flera metoder i ett komplex för att mest exakt avslöja dess morfologiska natur, storlek, utvecklingsstadiet för den patologiska processen.

  Det här är den så kallade diagnostiska triaden, som anses vara ett effektivt sätt att diagnostisera prostatacancer.

  Den diagnostiska triaden innefattar transrektal fingerundersökning (palpation), transrektalekografi och bestämning av PSA-nivå i blodet. Det ökade innehållet i prostataspecifikt antigen i patientens blod indikerar utvecklingen av tumörprocessen vid det prekliniska skedet av sjukdomen.

  Transrectal undersökning

  Vid primär behandling samlar doktorn anamnesen utifrån patientens klagomål och genomför också en transrektal undersökning - palpation av prostata, vilket gör det möjligt att avslöja ökningen av det drabbade organet. Dessutom tillåter denna metod dig att bestämma närvaron av karakteristiska tätningar, asymmetri av körteln, en förändring av dess konsistens, ett brott mot organets rörlighet.

  Förekomsten av ett eller flera symptom tyder på att sjukdomen är i ett progressivt stadium. Rektalt (finger) undersökning visar ett högt resultat i de sena stadierna av sjukdomen, men i början av processen har diagnosen låg noggrannhet - ca 20-30%. Därför utser doktorn patienten en echografisk studie.

  Transrektal echografi

  Den här undersökningsmetoden är informativ, vilket gör det möjligt att visuellt identifiera cancernoden vid utseendet, när palpation inte är effektiv. Tumörnoden har en perifer lokalisering och visas i displayen som en liten avgränsad neoplasma. Det skiljer sig visuellt från normala vävnader, vilket gör det möjligt att utföra en målinriktad biopsi när tumören når en storlek på 5-10 mm.

  Med hjälp av den transrektala metoden är det möjligt att avslöja tumörstorleken, dess lokalisering, ömsesidig reaktion med andra vävnader i organet och, viktigare, närvaron av metastaseprocessen.

  Baserat på de erhållna resultaten är det möjligt att med hög grad av sannolikhet bestämma scenen för utvecklingen av sjukdomen. Denna metod är effektiv vid bedömningen av geniturinär sfärens tillstånd, liksom med misstankar om metastasering av tumören i levern.

  Transrectal ultraljud (TRUS)

  Ultraljud anses vara den mest exakta metoden för diagnos och utförs som en transabdominal eller transrektal metod. Transabdominal ultraljud utförs genom den främre bukväggen, och transrektal ultraljud är genom ändtarmen.

  Båda metoderna är dock ganska effektiva, men för högre resultat av studien utför specialister TRUS. Det är ofta genomfört och den vanligaste metoden, baserat på resultaten av vilka det är möjligt att identifiera de mest mindre förändringarna i prostata.

  Video: Transrectal ultraljudsimaging av prostata

  Morfologisk studie

  Den sista metoden, som bekräftar diagnosen prostatacancer, är den histologiska undersökningen av materialet. Biopsi av prostata är en minimalt invasiv metod som utförs på poliklinisk grund under lokalbedövning och utförs på två sätt: transrektalt eller transuretralt.

  I vilket fall som helst visar studien ett högt resultat. Materialet tas av speciella nålar d = 16-20G från sex olika punkter i det drabbade organet. Som en komplikationsregel orsakar detta förfarande inte.

  Differentiell diagnostik

  En annan metod är differentialdiagnos. Det tillåter att skilja prostatacancer med kronisk prostatit, adenom (hyperplasi) i prostata, tuberkulos och några andra sjukdomar. Den baseras på den diagnostiska triaden som beskrivs ovan.

  Behandling av prostatacancer 3 grader

  Taktiken för behandling av prostatacancer i 3: e utvecklingsfasen skiljer sig avsevärt från det plan som valts i de tidiga stadierna. Denna taktik innefattar kirurgisk behandling, strålbehandling, brachyterapi och kemoterapi, i vissa fall är kirurgisk eller läkemedelskastration effektiv.

  Kirurgisk behandling

  Denna metod anses vara den mest effektiva och visar ett högt resultat. Kirurgen gör en excision i den nedre delen av buken eller perineum och tar bort det drabbade organet helt.

  Varaktigheten av operationen är 2-5 timmar och utförs under generell anestesi.

  I kombination med strålbehandling ger denna metod en stor chans att överleva.

  Det finns också en orkektomi (borttagning av testiklarna), kallad kirurgisk kastrering.

  kemoterapi

  Kemoterapi utförs av kurser med hög effektiv kemoterapi. De undertrycker tillväxten och förstör sedan cancercancer.

  Denna metod har en bieffekt i form av negativa effekter på friska vävnadsceller, men det visar ett högt resultat i utvecklingen av cancer i senare skeden.

  Strålning eller strålbehandling

  Strålningsterapi utförs av en linjär accelerator med hjälp av strålning av olika ursprung (beta, gamma, neuronstrålning) eller röntgenstrålar. Denna metod förutsätter en yttre effekt, för vilken han fick namnet på fjärr strålbehandling.

  Strålningsterapi används som ett effektivt verktyg vid behandling av cancer i alla skeden.

  Metoder för att behandla prostatacancer med folkmekanismer beskrivs här.

  brakyterapi

  En annan metod för radiobestrålning, som skiljer sig från det föregående genom att den verkar inifrån. Speciella kapslar med en radioaktiv substans (iridium eller radioaktivt jod) införs i prostatakörteln och verkar på cancerceller.

  Som ett resultat sänker tumörprocessen, cancerceller dör och friska celler förblir intakta.

  Video: Behandling av prostatacancer med brachyterapi

  Hormonbehandling

  Påverkan på cancerceller av hormonella läkemedel - antiandrogener med syfte att kastrera är en populär metod som används vid behandling av prostatacancer. Dessa läkemedel hämmar produktionen av ett hormon - testosteron för att undertrycka tillväxten av en cancerous tumör.

  Denna metod används som ett alternativ till kirurgisk behandling, då det enligt indikationerna är kirurgiskt ingripande omöjligt.

  Förväntad livslängd (prognos)

  Med en snabb appell till onkologen är den övergripande prognosen för prostatacancer gynnsam. Det betyder att med den höga behandlingstaktiken kvarstår en hög överlevnad bland äldre män.

  I onkologi är termen "femårsöverlevnad" vanligt, vilket indikerar andelen patienter som överlever under denna tidsperiod.

  Så enligt statistiken:

  • i det första steget når denna indikator 90-93%;
  • i två steg - ca 80-82%;
  • i 3 steg - ungefär 40-43%;
  • i 4 steg - endast 15% av patienterna.

  Allt beror på korrekt behandling, hälsosam kost, efterlevnad av en aktiv livsstil, avslag på dåliga vanor. Endast medvetenhet om cancerens betydelse och svårighetsgrad kan rädda en man från prostatacancer.

  Prostatacancer grad 3, hur lång livslängd är det?

  Prostatacancer är cancerös. Han är utsatt för män i olika åldrar, han dyker upp efter 50 år.

  I prostatakörteln kan utvecklas cancer tumörer. Prostatacancer i 3: e graden utvecklas i avsaknad av behandling, men det kommer att främjas av felaktig näring, hormonella droger, dåliga vanor (alkohol, rökning) och ärftlig predisposition.

  Symtom på prostatacancer

  I de tidiga stadierna av sjukdomen finns inga symptom, prostatacancer detekteras i tredje eller fjärde etappen. Vid denna tidpunkt finns det en spridning av tumören och vävnaden och organskadorna.

  Prostatacancer i etapp 3 kan åtföljas av symtom, som vanlig urinering, med början på natten. Det finns ett obehag av urin, dess fördröjning, det kan vara blod i urinen. En person känner smärta i bäckenet, tillbaka. Vid den sista etappen av onkologi observeras metastasering, de passerar in i ben och lymfkörtlar.

  Diagnos av cancer i steg 3

  Diagnos av prostatacancer har svårigheter. Det är möjligt att upptäcka sjukdomen när sen och prostatacancer i tredje graden uppträdde. Från diagnosmetoderna används följande alternativ:

  1. Gör en undersökning. Tekniken anses vara utbredd och tillgänglig. Patienten diagnostiseras med prostatakörteln genom att sätta in ett finger i tarmen. Detta gör det möjligt för dig att identifiera prostatakörtelns storlek och densitet, groping för en tumör.
  2. Ultraljudsundersökning. Ultraljud kan utföras genom bukhinnans främre vägg och vara transabdominal. Patienten ges en ultraljudsundersökning. Det låter dig identifiera bildandet av en liten storlek.
  3. Leverans av blod till prostata-specifikt antigen. I närvaro av prostatacancer observeras en ökning av prostata-specifikt antigen i blodet. Denna analys låter dig bestämma sjukdomen i första eller andra etappen, så att du kan bli av med sjukdomen och leva normalt.
  4. Prostata biopsi. Det styrs av ultraljud genom rektum, urinrör eller hud i perineum. En biopsi låter dig identifiera atypiska celler, så att du kan göra en noggrann diagnos.

  I form av ytterligare alternativ för att bestämma cancer kan benscintigrafi, radiografi och datortomografi också användas.

  Prostatacancer i tredje etappen

  Med prostatacancer i grad 3 har patienten symtom på sjukdomen:

  • frånvaro av urin
  • smärtsamma förnimmelser i ryggen, bäcken och sakrummet;
  • blod i urinen;
  • brinner eller känner smärta vid urinering
  • frekvent urinering på natten.

  Patienten har njursten eller ureteralförstoring. Vid metastaser observeras smärtor i extremiteter. Att bestämma prostatacancer i den tredje graden är inte svårt. Från metoderna för diagnos används metoden för PSA, TRUS, rektal undersökning.

  Vid denna period av cancerutveckling sprider metastasin genom kroppen: till lymfkörtlarna, till benen, levern och lungorna. Behandling av den tredje etappen av sjukdomen utförs med hjälp av strålbehandling, radikal prostatektomi, monoterapi och brachyterapi med antiandrogener.

  Behandling av prostatacancer i detta skede behöver ett integrerat tillvägagångssätt. Efter operationen är patienten ordinerad kemoterapi och vissa läkemedel som syftar till att undertrycka testosteron. I sällsynta fall kan strålterapi användas. I varje enskilt fall utförs behandlingen enligt ett enskilt scenario beroende på graden av onkologi och lokaliseringen av utbildningen.

  Prognos för tredje etappen av cancer

  Om det finns prostatacancer beror grad 3 prognos huvudsakligen på aggressiviteten hos sjukdomen, spridningen av tumörprocessen och tillväxten av cancer. Särskilda markörer låter dig bestämma i vilken grad sjukdomen är aggressiv:

  • tillväxten av PSA;
  • Gleason-skalan;
  • PSA-nivå.

  Prostatacancerbehandling

  Det finns flera sätt att behandla prostatacancer:

  • kryoterapi;
  • kemoterapi;
  • strålbehandling
  • kirurgisk ingrepp.

  När man talar om prostatacancer, livslängd 3, bör det noteras att kirurgiskt ingrepp rekommenderas vid något stadium av sjukdomen. Vid de första etapperna är det nödvändigt att genomföra en radikal excision av prostata. Biverkningar av sådan behandling innefattar urininkontinens och impotens. I sällsynta fall krävs fullständig kastrering, där testiklarna avlägsnas. Denna kirurgiska ingrepp hjälper till att stoppa produktionen av hormonet testosteron, vilket medför att tumörtillväxten hämmas.

  Strålningsterapi kan döda cancerceller. Denna behandlingsmetod går ofta i samband med kirurgisk ingrepp eller behandling med hormoner. I kvaliteten på en alternativ lösning föreskrivs brachio-terapi: införandet av ett radioimplantat i prostatakörteln som utför radioaktiva strålar och stör den efterföljande utvecklingen av tumören.

  För uppförande av kemoterapi kan en mängd olika läkemedel användas som har en skadlig effekt på cancerceller: taxotere, estramustin och novantron. Deras åtgärder gör att du kan undertrycka hormonet som produceras av testosteron från manlig kropp. Av biverkningarna av sådan behandling är det nödvändigt att notera impotens, osteoporos, viktminskning, minskad sexuell lust. Från hormonella läkemedel rekommenderas att använda etylamid och zoladex.

  Kryoterapi-tekniken innefattar att påverka atypiska celler med låg temperatur. I kombination med hormonell behandling ger positiva resultat.

  Profylax av prostata onkologi

  Forskare kunde bevisa att näring med prostatacancer är av stor betydelse, eftersom fetma livsmedel bidrar till utvecklingen av onkologi. Konsumtion av livsmedel med låg fetthalt bidrar till att minska aggressiviteten hos sjukdomen och skydda mot utseende av cancerceller.

  Det är nödvändigt att äta rött kött i begränsade kvantiteter, men skaldjur och fisk, tvärtom, ingår i din kost. I mat bör det finnas mycket vitaminer E och A. i kosten måste finnas närvarande i låga mängder animaliska fetter. Det är nödvändigt att bli av med extra pounds och kontrollera din vikt i framtiden.

  Det rekommenderas att du fullständigt utesluter skadliga produkter från din kost. Med användning av chips och hamburgare observeras en ansamling av många ämnen som leder till onkologins utveckling i kroppen.

  Lykopen är en vanlig och effektiv lösning som rekommenderas för att förebygga cancer hos detta organ. Denna komponent finns i papaya, grapefrukt, aprikoser, tomater och andra frukter och grönsaker. Även när prostatacancer rekommenderas för att konsumera en stor mängd vitamin C. Av de återstående, inte mindre användbara vitaminer bör noteras vitamin D, zink, selen och andra.

  Med en predisposition eller en negativ ärftlighet mot denna typ av cancer är det nödvändigt att genomgå en regelbunden undersökning med en urolog. Till exempel rekommenderas att ett blodprov utförs på ett specifikt antigen specifikt för denna typ av cancer eller att rektal undersökning utförs rektalt. I denna kategori ingår fortfarande män vars ålder är över 50 år. Ju tidigare det blir möjligt att bestämma sjukdomen, desto större är sannolikheten för ett framgångsrikt resultat.

  slutsats

  Prostatacancer vid första skedet är väl mottaglig för terapi, så ju tidigare sjukdomen detekteras desto större är risken för fullständig helande. Med cancer i tredje graden finns det en spridning av metastaser som påverkar lymfkörtlarna och närliggande organ.

  Om du saknar behandlingstiden, kan behandlingen inte ge bra resultat, patienten väntar på ett dödligt utfall. Ta hand om din hälsa, besök läkare regelbundet.

  Prostatacancer i 3: e graden: livslängd och prognos


  Prostatacancer, som gradvis utvecklas, kan nå 3 steg. Det är den näst sista graden karakteriseras av manifestationen av symtom och till och med bildandet av metastaser. Många män tvivlar på huruvida det är möjligt att bota prostatacancer i tredje graden. Modern medicin ger flera behandlingsalternativ för att bli av med en malign tumör.

  Karakteristisk och klinisk bild av sjukdomen

  Prostatacancer i den tredje graden karakteriseras inte bara av malign formning i prostata, utan även genom kapslarnas förstöring med dess penetration i cellulosa. I detta fall kan regionala noder metastaseras. Sjukdomen är resultatet av obehandlat prostata adenom.

  KLINISK BILD - En villkorlig beteckning av total manifestationer av sjukdomar och egenskaper i sin kurs som grund för diagnos, prognos och behandling.

  Processen för bildandet av metastaser är associerad med sönderdelning av patologiska celler. Det orsakas av den snabba tillväxten och proliferationen av maligna neoplasmceller. De kan vara olika av inflytande, men de flesta är atypiska.

  Den tredje etappen kännetecknas av:

  • nikturi - uppmaning att urinera under natten
  • pollakiuri - vanlig urinering under dagen
  • smärtsamt syndrom med tömning av urinblåsan
  • brännande och smärta i pubic regionen, perineum;
  • minskad styrka.

  Symtom förändras också i urinens natur. Det kan ha föroreningar av blod. I detta fall bryts patientens allmänna tillstånd. Han blir svag, svag och förlorar vikt.

  Det finns en ökning av storleken på inguinal och bäckens lymfkörtlar. De trycker på intilliggande vävnader och orsakar brott i organen.

  En cancerous tumör börjar gro i närliggande organ. I det första steget,

  • blåsan;
  • seminala vesiklar;
  • rektumets nedre del.

  Prostatacancer kännetecknas av 3 grader surround neoplasm som påverkar människans tillstånd, som tillåter dig att göra en besvikelse utsikterna. Men det finns ett möjligt sätt att förlänga livet - behandling av prostatacancer i tredje graden.

  Patienter vet inte om en tumör kan elimineras vid detta skede. Men läkare säger att om det inte finns ett stort antal drabbade vävnader och organ kan resultatet vara positivt.

  behandling

  Modern medicin har i arsenalen många metoder för att rida män av maligna tumörer. Behandling av prostatacancer i 3 grader görs i de flesta fall med hjälp av kirurgi. Under tiden avlägsnas inte bara tumören, utan även de närliggande drabbade vävnaderna.

  Behandling av prostatacancer, som vilken onkologi som helst, innefattar borttagande av cancerceller, vilket uppnås genom kirurgi eller genom exponering för joniserande strålning och olika kemoterapeutiska läkemedel i kombination med operationen eller i form av oberoende tekniker.

  Efter operationen upplever patienterna om ett positivt utfall är möjligt så att tumören inte återkommer igen. För att den härdade kanalen inte återkommer, är det nödvändigt att utföra ytterligare terapi med hjälp av vissa vanliga metoder.

  1. Den tredje nivån av cancer efter operationen bör stödjas av strålbehandling. Det kan exklusivt externt. Patienterna accepterar inte alltid det, eftersom de inte vet om denna form av behandling kommer att bidra till att bli av med konsekvenserna av cancer. Men läkare noterar att intern bestrålning och brachyterapi är ineffektiva i detta fall. Det är värt att komma ihåg att strålterapi är kontraindicerad hos patienter som lider av cystostomi, inflammatoriska processer i urinblåsan och rektum, njurstenar.
  2. Den tredje fasen av cancer efter borttagning kan stödjas av hormonbehandling. I detta fall undertrycks bildandet av manliga könshormoner, som påverkar tumörtillväxten i prostata. Sådan påverkan uppnås antingen genom kemisk behandling eller genom borttagning av testiklarna.
  3. Under kemoterapi injicerar patienten intravenöst läkemedel som dödar atypiska celler. Även giftiga ämnen bidrar till undertryckande av testosteronaktivitet.
  4. Vid kryoterapi elimineras atypiska celler vid låga temperaturer. Denna metod kombineras framgångsrikt med hormonell behandling.
  5. Viroterapi är ett modernt sätt att bli av med prostatacancer. Det ger en introduktion till kroppen av specialutvecklade virus. Mikroorganismer upptäcker patologiska celler och bekämpar dem.

  Alla metoder kan användas inte bara efter operationen utan också i stället. Strålbehandling kan endast riktas mot tumören. Läkaren måste beräkna strålningsdosen så att de patologiska cellerna dör och de friska inte är allvarligt skadade.

  I vissa fall rekommenderas inte kirurgiskt ingrepp på grund av patientens ålder såväl som sjukdomens långsamma kondition. I det här fallet kan de flesta patienterna i denna grupp ha negativa biverkningar och risken för dödsfall på grund av andra sjukdomar. Därför tilldelas patienten aktiv övervakning, som består i periodisk leverans av test och ett besök till läkaren för undersökning. Om situationen förändras kommer patienten att erbjudas behandlingsalternativ.

  Många patienter föredrar att klara av prostatacancer med hjälp av folkterapi. Det ger stöd till kroppen för kemisk och strålbehandling. Men läkare är försiktiga med sådana metoder, eftersom tiden kan missas för att eliminera tumören.

  utsikterna

  Prostatacancer i grad 3 kan avsevärt förkorta livslängden hos en man. Men doktorer noterar att med omgående behandling av patienten för undersökning och behandling kan negativa konsekvenser undvikas. Då kommer patienten att kunna leva ännu längre.

  Ofta befinner sig sjukdomen i början av en primär undersökning. I det första steget är prostatacancer begränsad till körtelvävnaderna, metastas är inte detekterad, prognosen är mest fördelaktig.

  Onkologer härledde konceptet om fem års överlevnad. Dess väsentlighet ligger i att beräkna sannolikheten för patientens liv i 5 år i närvaro av cancer tillväxt. De noterar att indikatorn beror på sjukdomsfasen:

  • i det första steget ca 90%;
  • vid en cancer i det andra steget från 80 till 82%;
  • vid det tredje steget omkring 43%;
  • vid en cancer i fjärde etappen på 15% och mindre.

  För att svara på frågan om hur många som lever med prostatacancer, måste läkaren utvärdera vissa faktorer. Dessa inkluderar aggressiviteten hos sjukdomen, karaktären av tumören och dess tillväxt, omfattningen av spridningen av atypiska celler. För att identifiera aggressivitet bör man uppmärksamma:

  • en indikator på nivån av prostataspecifikt antigen;
  • Gleason-skalan;
  • ökningstakten i mängden PSA i prostatacancer.

  Vissa läkare noterar att tredje etappen inte är en dom. Därför kan patienten leva fem år i 50-80% av fallen. Död i detta fall kommer oftast inte från cancer, men från andra sjukdomar som patienten har. Men det är värt att komma ihåg att tumören och metastaserna starkt påverkar människans kropp. Därför kan han känna en minskning av vitalitet.

  I avsaknad av operation kan patientens livslängd minskas med två år. När spridningen av metastaser, hanterar sjukdomen är nästan omöjlig.

  Läkare säger att om en patient har en pessimistisk inställning är chanserna för återhämtning försumbar. Bristen på självförtroende framkallar en ännu större minskning av styrkan. Därför sker döden snabbare. En man behöver bli av med negativa känslor och normalisera sin sinnestillstånd.

  Läkare bekräftar att under återhämtningsperioden efter operationen är stöd från nära människor viktigt. Patienten blir lättare att klara av konsekvenserna, känner att han inte är ensam.

  Den tredje etappen av prostatacancer är inte en dom. Du kan framgångsrikt läka och underhålla livet under lång tid.

  Stage av prostatacancer. Klassificering av prostatacancer

  Prostatacancer är en allvarlig sjukdom hos den manliga sexuella sfären, som kännetecknas av utvecklingen av en malign tumör från prostatavävnaderna. De viktigaste riskfaktorerna för utvecklingen av sjukdomen är: ålder över 65 år, genetik (förekomst av sjukdom hos blodrelaterade personer), testosteron - det manliga könshormonet.

  Onkologi urinorganen, i synnerhet prostatacancer hos män under det senaste decenniet "föryngras" och började träffas oftare. Endast prostatacancer i Ryssland är 3-5% av alla bäckencancer hos män, och bland den manliga publiken marken denna farliga maligna och smygande sjukdom - rankas tredje och det finns all 8: e person

  Korrekt att behandla cancer i en prostatakörtel kan läkaren vid en etablering av ett utvecklingsstadium och sjukdomsförlopp. Prostatacancer i de första stadierna med hjälp av moderna metoder kan botas med 95-99%, förutsatt att det inte finns någon metastasering.

  Stages av prostatacancer bestäms av tumörens storlek och aggressivitet, spridningen av metastaser. Alla dessa aspekter beaktas och beskriver den moderna klassifikationer: internationell TNM system summan / Gleason (beskriver graden av aggressivitet onkoopuholey), nivån av PSA i blodet (tumörmarkören visar ökningen av blod - specifikt protein PSA) -system Dzhyuit Whittemora.

  Det är viktigt att veta! Oncomarkers hänvisar till substanser som produceras av tumörceller från tidpunkten för deras utveckling. Med någon onkologisk patologi utsöndras dessa specifika proteiner från blodet eller urinen. Deras nivå kan förutbestämma scenen, sjukdoms eventuella återfall eller effektiviteten av behandlingen. Det är på nivån av PSA (PSA) prostata specifikt antigen är bestämd prostatacancer.

  Malign tumör i prostata

  T är storleken på den primära tumören:

  • Tx - den primära tumören kan inte bestämmas;
  • T1 - tumören definieras inte av ultraljud och rektal undersökning med ett finger:
  • T1a - neoplasm bestäms av en olycka vid avlägsnande av prostata adenom. Histologisk undersökning indikerar närvaron av 5% oncoceller;
  • T1B - en neoplasm hittades av en slump när adenomen av prostata avlägsnades, en histologisk undersökning visade mer än 5% av oncocellerna;
  • T1c - tumören diagnostiseras när man utför en nålbiopsi på grund av en hög nivå av PSA i blodet.

  T2 - tumören är begränsad till en kapsel och ligger inuti prostatakörteln:

  • T2a - mindre än hälften av en lob av prostata påverkas av tumören;
  • T2B - tumören påverkas mer än hälften av en lob av prostata;
  • T2c - båda delarna av prostata påverkas.

  T3 - Onkogenes ligger utanför prostaskapseln:

  • Т3а - En eller tvåvägsfördelning av onkogenesen utanför kapseln, som inte når de seminalblåsor som ligger på prostatens sidor och ansvarar för utlösning;
  • T3B-onkogenesen nådde de sämsta vesiklarna.

  T4 - tumören har spridit sig till ett antal underliggande vävnader och organ och är vid blåshalsen, yttre sfinktern (muskeln som kontrollerar urinering), rektum, muskler lyfter anus eller bäckenväggen. Seminala vesiklar skadas inte.

  N-regionala lymfkörtlar (placerade i det lilla bäckenet eller under bifurcationen av de gemensamma iliacartärerna). Sidokalisering av regionala metastaser spelar ingen roll för kategori N:

  • Nx - det är omöjligt att uppskatta regionala LU;
  • N0 - ingen metastasering i regionala LU;
  • N1 - metastaser finns i regionala LU.

  M - avlägsna metastaser:

  • MX - det finns inget sätt att upptäcka metastaser;
  • M0 - avlägsna metastaser är frånvarande;
  • M1 - avlägsnande av metastas är mer avlägsen:
  • M1a - fjärrvärdena påverkas;
  • М1в - metastaser finns i benvävnad;
  • M1c - metastasering i avlägsna organ (njurar, lungor, lever).

  Beskrivning av Gleason poäng (Gleason poäng)

  Beskrivning av tumören på en skala

  På en skala / Gleason summan beskriva maligna tumörer hittats prostata biopsi. Ju högre antal (mängd) på skalan, desto mer aggressiv anses tumörvävnaden, eftersom graden av skillnad i onkockor från normala och friska celler i prostatakörteln är högre. Om cancercellerna har samma karaktär som de friska, tar tumörerna numret 1. Den maximala skillnaden hos oncocellerna från normala celler beräknas med 5 poäng.

  Cancer kan gripa flera områden i prostata. Om två stora och maligna tumörer finns kan Gleason summan bestå av ett antal 7. Tumörer kan ges ett antal 3 + 4 eller 5 + 2. Mindre maligna är tumörer med ett antal 6 eller mindre, medelhämmande - med ett antal 7, starkt maligna - med poäng på 8-10.

  Klassificering enligt Jyuit-Whitmore-systemet

  Stegor anges med bokstäverna A, B, C och D. De första två stegen A och B anses vara härdbara. De två sista C- och D-behandlingarna bibehålls, men utsikterna är inte optimistiska.

  Steg A - tidigast, har inga ljusa symptom, cellerna går inte utöver prostata.

  • Al kännetecknas av god differentiering av cancerceller
  • A2 - skiljer sig åt genom måttlig eller dålig differentiering av cancerceller i flera områden av prostata.

  Steg B - cancern går inte utöver prostata, läkaren kan palpera den, nivån på PSA kommer att ökas.

  • B0 - med ökad PSA-nivå är tumören inte palpabel och finns i prostata.
  • B1 - en del av prostata påverkas och en liten onko-tumör detekteras.
  • B2 - en tumör i en lob av prostata eller en tumör i varje lob i prostata med omfattande tillväxt.

  Steg C - Cancerceller sprutar kapseln (membranet) i prostata och påverkar de sämsta vesiklarna och / eller närliggande liggande organ.

  • C1 - tumören är synlig utanför kapseln i prostata.
  • C2 - tumörens vävnader blockeras av urinrörets lumen eller utgången i urinblåsan.

  Steg D - metastasering observeras i regionala lymfkörtlar, i avlägsna organ och vävnader (lever, lungor, ben).

  • D0 - metastaser är kliniskt detekterade, liksom förhöjd PSA.
  • D1 - metastaser i prostatacancer i regionala lymfkörtlar.
  • D2 - nederlaget för avlägsna lymfkörtlar, organ och vävnader upptäcktes.
  • D3 - efter behandling fortsätter metastasen.

  Hur man etablerar scenen för tumörutveckling

  Steg av prostatacancer fastställs genom att TNM-systemet kombinerar diagnosen med Gleasons väska med hänsyn till Juit-Whitemore-systemet och analysen av PSA-nivå i blodet. Det initiala steget betecknas med den romerska siffran I, andra steget enkelt komplicerat - figur II, komplicerat - figur III och svårast att metastas till avlägsna organ och DR - figur IV.

  Behandling av prostatacancer i Israel

  Onkolog, professor Moshe Inbar

  Diagnos av prostatacancer orsakar ofta svårigheter, eftersom symptomen på en malign tumör liknar manifestationer av godartad hyperplasi - prostata adenom. Få en 100% noggrann diagnos du kan i ledande israeliska kliniker, till exempel Top Ichilov. Här används de senaste diagnostiska metoderna: prostata biopsi under kontroll av MR-Fusion och PET-CT med radioaktivt gallium (PSMA).

  Top Ichilov utför även modern behandling för prostatacancer:

  • Brachyterapi. I vissa länder anses denna metod för kontaktstrålning vara innovativ. Under tiden har ischyterapi för prostatacancer i Israel utförts i ca 20 år. Under denna tid har israeliska onkologer samlat mycket erfarenhet av att tillämpa denna metod. I Top Ichilov-kliniken finns det möjlighet att genomgå brachyterapi från den mest kända israeliska prostatacancerspecialisten - Professor Matskin.

  • Robotstödd verksamhet. I Top Ihilov-kliniken utförs laparoskopisk prostatektomi med hjälp av en 4: e generations robotkirurg, DaVinci Xi. Den största fördelen med en robotassisterad operation är en minskning av risken för komplikationer såsom urininkontinens och erektil dysfunktion.

  • Immunterapi. Metastatisk prostatacancer i Top Ichilov-kliniken kan användas för att utföra immunterapi med en monoklonal antikropp som kallas Yervoy (Ipilimumab). För att bekämpa prostatacancer använder israeliska specialister framgångsrikt onkolytiska virus som skadar tumörceller. Genetisk testning används för att välja den optimala behandlingsregimen.

  behandling

  Första etappen av cancer

  Primära symptom på prostatacancer 1 grad av patienten kanske inte märker. Urinströmmen blir svag och dess mängd minskar. Det kommer att brinna i urinröret och svårigheter med urinering. Sannolikheten att utveckla cancer är 18-21%, eftersom Innehållet av PSA i blodet är i genomsnitt 2-3,5 μg / l hos unga och medelålders män.

  Viktigt! Ett sällsynt symptom kan vara blod i urinen eller sperma.

  Om det inte finns några metastaser finns det en chans att bota prostatacancer i 1 grad, livslängden över 5 år blir 96-99%.

  Behandling av prostatacancer i första etappen utförs av fyra huvudmetoder:

  1. Förväntans. Läkaren observerar graden av cancerutbredning hos äldre patienter. Behandling utförs inte i avsaknad av smärtsymptom. Om cancerröret rör sig, är behandlingen ordinerad.
  2. Avlägsnande av prostata före metastasering och spridning av cancerceller till andra vävnader och organ. Utför en prostatektomi. Om nerverna kring prostata påverkas, kan impotens förekomma.
  3. Strålning (strålning) terapi för att minska tumören, sakta sin tillväxt och förstöra cancerceller. Biverkningen av behandlingen är trötthet och illamående hos patienter.
  4. Hormonbehandling för att minska androgenhalten (manliga hormoner), som gynnar tillväxten av cancer. Hormoner saktar spridningen av cancer och minskar cancer.

  Andra grad av cancer

  Patienter känner obehag och smärta i genitourinary organ med urinering och i perineum när de är engagerade i sex. Ejakulation är också smärtsam, PSA-nivån i blodet ökar 6,0-7,9 ng / ml. Sådana indikatorer kan vara och i god kvalitet sjukdomar i en prostata, men sannolikheten för utveckling av en cancer - till 30%.

  Om prostatacancer i grad 2 är etablerad, är prognosen för botemedel före metastaseringens början 80-90%. Om tillräckligt för att behandla prostatacancer med 2 grader, lovar livslängden i 5 år att vara - 85-95%.

  Behandling av prostatacancer i 2: a graden utförs genom minimalt invasiva tekniker (laparoskopisk prostatektomi), inklusive da Vinci-roboten. Om patienten inte kan tillämpa det operativa området, behandlas sedan 2 grader prostatacancer utan kirurgi kommer att vara att genomföra bestrålning och brakyterapi på två huvudsakliga tekniker: placera i prostata av låg dos eller hög dos miniatyr källa till radioaktivitet.

  Med högdoserad brachyterapi injiceras en högdoserad radioaktiv substans, irridium-192, i prostata i 8-10 minuter. Punkteringsnålar används för att installera kapseln. Efter proceduren avlägsnas de från kroppen. Upprepa proceduren 2-3 gånger var 6-7 dagar. Samtidigt utförs fjärrstrålningsterapi på gränsområdena i prostata och på den drabbade LU i det framväxande karcinom. Tumören sönderdelas fullständigt och patienterna botas i 70-85% efter behandling med kombinerad behandling.

  Vid bradjyterapi med låg dosering, med lokal eller allmän anestesi, införs små partiklar av metall ("granuler") i prostata, med användning av ihåliga nålar för permanent målsättning av tumörvävnaden. Hela proceduren tar 60-90 minuter. Efter en månad övervakas partikelns position med CT.

  Ange prostata-radioaktivt jod-125 med en gradvis minskning av aktiviteten. Efter 2 månader uppgår det redan till hälften av dosen som administrerats initialt. Efter proceduren kan 98% av patienterna leva mer än 10 år.

  Lågdosimplantation administreras till patienter med lokalt karcinom i stadium T1c eller T2a om:

  • PSA är mindre än 10;
  • Gleason-talet ≤6, och prostata-volymen var mindre än 50 ml.

  Det är kontraindicerat att utföra brachyterapi med en extremt liten prostatakörtel, vilket händer när man tar bort en del av det på grund av ett adenom. Brachyterapi ger färre komplikationer än radikal prostatektomi.

  Efter 2-3 veckor kan patienten klaga över urinretention och brinna vid urinering, inkontinens (i 4% av fallen). Kraften störs i 15% av fallen med lågdosimplantation, i 20-40% av fallen med högdosimplantation.

  Även dessa indikatorer är lägre än efter operationen. Därför är fördelen med brachyterapi dess minimala trauma. Patienten återfår professionell och social aktivitet inom 2-3 dagar.

  Viktigt! Med brachyterapi kan du välja den optimala dosen, avsiktligt påverka och kontrollera tumörens reaktion. Kvaliteten på kontrollen är högre här än vid fjärrbestrålning av tumören, och det finns mindre risk för traumatisering av närliggande organ: blåsan, rektum och urinrör.

  Det är kontraindicerat att behandla onkologi av prostata genom brachyterapi hos patienter:

  • med en lägsta och nedslående prognos för 5 år
  • med förekomst av uttalade störningar av urinutflöde (vid en urinflödeshastighet på 10 ml / sek och mindre och en volym urin - 100 ml).

  Tredje graden av cancer

  Behandling av prostatacancer i 3: e graden är byggd i enlighet med tumörens aggressivitet, indikatorer: Nivån på PSA, Gleason-poängen och tillväxten hos PSA. Vanligen är PSA-nivån hög - mer än 8,0 ng / ml. Samtidigt lovar prostatacancer i 3: e graden i genomsnitt att läka - 50-65%.

  gälla:

  • operativ inblandning av olika typer
  • strålbehandling
  • kemoterapi;
  • kryoterapi.

  Om patomorfologiska förändringar ägde rum under lång tid och prostatacancer i stadium 3 behandlades före metastaser, utvecklas tumorn långsamt och ökar med 30-31%. Med kärnan av kapseln och prostata, men metastaser har ännu inte dykt upp och prostatacancer i den tredje graden har bestämts, beräknas livslängden över 5 år vara 50-60% eller mer. I närvaro av metastaser, 40-45%.

  Den fjärde etappen av cancer

  Vanliga symptom på prostatacancer i 4: e graden förvärras och kännetecknas av:

  • mycket frekventa falska uppmaningar och utflykter till toaletten med en liten mängd utsöndrad urin;
  • intermittent och smärtsam urinering med ett svagt tryck i strålen;
  • akut urinretention
  • brinnande och närvaron av blod i urinen;
  • smärta i det lilla bäckenet som ger tillbaka, skrot och revben
  • brist på aptit och viktminskning, vilket indikerar en metastasering.

  Metastaser finns i lungorna, leveren, bukspottkörteln, benen och hjärnan. Skapat snabbväxande sekundär bukspottskörtelcancer. PSA-nivån når 10,0 ng / ml och mer.

  Behandling av prostatacancer i 4: e etappen innehåller metoder för att behålla kroppens funktioner, viktiga för patientens liv. Gäller för:

  • intensifierad intravenös behandling, plasmaferes, hemosorption, transfusion av blod och dess komponenter;
  • operation: utföra implantering av venösa och arteriella infusionsportsystem för att utföra kemoterapi;
  • nefrostomi med metastaser i njurarna;
  • dränering och stenting av gallkanalerna, om mekanisk gulsot av tumörets ursprung manifesterades;
  • i den sämre vena cava installationen av cava-filter för att utesluta tromboembolism;
  • i överlägsen vena cava stenting, om det finns obstruktion av tumöruppkomst.

  Viktigt! Prostatacancer Steg 4 kräver konstant anestesi med moderna droger.

  Helt botar prostatacancer i 4: e graden är inte möjligt. Men med ett väl valda behandlingsschema kan du förlänga liv och livskvalitet i 5 år. Om det inte finns några samtidiga sjukdomar, och omfattande lesioner är viktiga för organens liv, då i prostatacancer på 4 grader kommer livslängden att vara 3-5 år - 20-30%. Av stor betydelse är en hälsosam livsstil och en lämplig godtagbar hälsosam kost för prostatacancer i 4: e graden. Nivån av PSA efter avlägsnande av alla tillgängliga tumörer och prostata kan vara 1,4-6,5 ng / ml.

  Traditionell medicin i ett omfattande cancerbehandlingsprogram

  Behandling av prostatacancer med folkmedicin har blivit en del av komplex terapi. I hjärtat av den nationella behandlingen är rätt kost med diuretika produkter leds: grönsakssoppa med grönt, sallader och safter av frukterna av grönsaker, frukt och bär, mejeriprodukter, svagt kaffe och te, avkok av örter och nypon. Grönsaker, frukter är användbara i färsk, kokt och bakad form, bär - i någon form.

  Det bör inte finnas fett kött, ägg, vetebröd, animaliska fetter, stekt och skarpa livsmedel på menyn. Kött, kanin, kyckling bättre att koka och lägga till en sida maträtt av grönsaker eller pasta svårt att bovete eller ris gröt.

  Var uppmärksam! Med prostata onkologi är det viktigt för män att kontrollera sin egen vikt, speciellt med duktala och hormonbeständiga former av cancer.

  Protraktisk prostatacancer är vanligare hos överviktiga män. Med en ohälsosam diet med brist på fiber och överflödigt fett och kalciummättat fett ökar syntesen av testosteron. Testosteron är känt för att främja tillväxten av oncocells, inklusive högkvalitativa sådana. Sedan av 10 fall av protokoll cancer - 9 sjukdomar kommer att vara duktalt adenokarcinom eller cancer med liten cancer. Denna typ av cancer börjar med en cell som placerar prostatacancer. Hastigheten av dess tillväxt och spridning är mycket snabbare och mer aktiv än det akinösa adenokarcinomet. Cancer i denna form präglas av en aggressiv kurs, är svagt känslig för hormonbehandling. Därför fungerar prostata och kemi efter det. Förhindra illamående och kräkningar.

  Prostatacancerhormonresistenta uppträder långsamt, under lång tid utan kliniska manifestationer. Men han tar många liv, trots att han visar ett bra svar på anti-androgenbehandling med första linjära hormoner. Samtidigt minskar intensiteten i benvärk, nivån av PSA-blod, regression av metastaser av mjukvävnad uppstår. Tyvärr kvarstår svaret på primär hormonbehandling 12-18 månader.

  Förutom kirurgiska tekniker i ett omfattande program för cancer i hormonbehandling innefattar skelettsmärta, patologiska frakturer, urinvägsobstruktion och urinledaren, kompression av ryggmärgen syndrom, disseminerad intravaskulär koagulation, anemi och ödem.

  Det komplexa programmet innehåller följande behandling av prostatacancer:

  • bestrålning, kemi, hormonbehandling;
  • kirurgisk stabilisering;
  • medicinska preparat av gruppen: taxaner, estramustiner, mitoxantronov, alkaloider Vinca;
  • standardterapi
  • biofosfonater, steroider, analgetika;
  • DIC-syndrom - Heparin, Epsilon-aminokapronsyra, transfusion av erytrocytmassa, FFP, etc.;
  • Beredningar av järn och vitaminer;
  • stimulans av benmärgen i anemi;
  • diuretika och avkok och / eller infusion av diuretiska örter i ödem;
  • asp bark, lungört, mikro-enema av dekokter av medicinalväxter: manschett, oregano, groblad och upland livmoder, rektala suppositorier.

  Allt populärare gribolechenie på grund av närvaron i vissa svampar som Golovach, enoki, Birch Chaga, Reishi, Shiitake och Meytake, Cordyceps cancer komponenter.

  Det rekommenderas att förebygga prostatacancer dagligen:

  • ät torkad svamp och tugga den noggrant;
  • att dricka en drink - Kopor te från sprayens löv efter jäsningen.

  Sprayens löv har inga toxiska egenskaper och avkotning eller infusion av dem kan tas under lång tid från prostatakörtelns adenom och onkologi.

  För att få te (teblad) från sprayens löv behöver du lite podvyat, vrid sedan in i flagellan tills juicen är tilldelad. De är täckta med en fuktig trasa och göras i 6-8 timmar på en varm plats. Därefter blir varje flagellös svart och lukten av frukt förvärvas. De skärs, placeras i en ugn och torkas vid en temperatur av 40-50 ° C. En sådan svetsning i en behållare med ett tätt stängande lock lagras. Brew istället för te och dryck hela dagen utan att dosera.