Huvud
Behandling

Prostatacancer 3 grader - livslängd

Onkologisk lesion av prostatakörteln kännetecknas av en långsam kurs, så i de flesta fall diagnostiseras den i de sena stadierna, när symtomen på sjukdomen uppträder.

Men de senaste framstegen inom medicin gör det möjligt att framgångsrikt behandla prostatacancer i den tredje graden och livslängden i detta fall ökar betydligt.

Cancer i prostatakörteln (PCa), utvecklas från glandulocyter - glandulära celler i kroppens epitel. Det är oftast den här typen av cancer som kallas adenokarcinom.

 • All information på webbplatsen är av informativa skäl och är INTE en vägledning till handling!
 • Du kan sätta PRECISE DIAGNOSEN bara doktorn!
 • Vi ber dig om att inte ta självmedicinering, men göra ett möte med en specialist!
 • Hälsa åt dig och dina nära och kära! Bli inte avskräckt

Det präglas av malign natur, långsam utveckling och dold kurs, vilket komplicerar diagnosen av sjukdomen i de tidiga stadierna. Hos många patienter detekteras denna patologi först efter döden. Men det är den här typen av cancer som framgångsrikt botas, vilket resulterar i en ökad livslängd.

Foto: Prostatacancer 3 grader

symptom

Utvecklingen av tumörprocessen i ett organ som är viktigt för män i de tidiga stadierna kan endast diagnostiseras på grundval av ett laboratoriet blodprov. Onkopatologi präglas av en ökning av blodnivån hos PSA-prostatiskt specifikt antigen. I de flesta fall detekteras denna skada oavsiktligt under en förebyggande undersökning eller vid behandling av en annan sjukdom.

Det är mycket lättare att identifiera prostatacancer i ett stadium då symptom som är karakteristiska för denna patologi uppenbaras.

Den tredje etappen av sjukdomen kännetecknas av tumörens spridning utöver organet, genom spiring i de partiella vesiklarna, i blåsan, tarmarna och bäckens sidoväggar. Vid detta stadium observeras tumörmetastas i de regionala lymfkörtlarna.

I prostacancerprogressionen särskiljer specialister tre villkorliga grupper av symtom som är förknippade med problemet med urinering, med tumörens tillväxt och med metastasering.

Video: De första tecknen på prostatacancer

Symptom som hör samman med problemet med urinvägarna:

 • frekvent urinering
 • svag stråle urin;
 • nocturia - nattlig urinering;
 • intermittent urinström;
 • retention av urin;
 • absolut nödvändigt att urinera.

Symtom associerade med tillväxten av en cancerous tumör:

 • Utseendet av blod i spermierna;
 • Förekomsten av blod i urinen;
 • smärta i perineum
 • smärta i underlivet
 • smärta i lumbosakralområdet, som en följd av utvecklingen av hydronephrosis.

Symptom på grund av utseende av metastaser:

 • lymfostasis - ödem i nedre extremiteterna
 • smärta i benen;
 • utveckling av anemi
 • minskad kroppsvikt
 • utveckling av kakexi (undernäring).

Det är viktigt att veta att symptomen på prostatacancer oftast beror på sjukdomsfasen, mer i denna artikel.

diagnostik

Liksom alla onkologiska sjukdomar diagnostiseras PCa framgångsrikt vid senare stadier av dess utveckling, när tumören når stora dimensioner och ofta metastaserar i närliggande organ och kärl.

Video: Vilken studie bekräftar eller motsätter sig mest diagnosen prostatacancer

Baserat på den kliniska bilden av sjukdomen finns tre former av cancer:

 • lokaliserad;
 • lokalt avancerad;
 • generaliseras.

Diagnos av prostatacancer utförs genom flera metoder i ett komplex för att mest exakt avslöja dess morfologiska natur, storlek, utvecklingsstadiet för den patologiska processen.

Det här är den så kallade diagnostiska triaden, som anses vara ett effektivt sätt att diagnostisera prostatacancer.

Den diagnostiska triaden innefattar transrektal fingerundersökning (palpation), transrektalekografi och bestämning av PSA-nivå i blodet. Det ökade innehållet i prostataspecifikt antigen i patientens blod indikerar utvecklingen av tumörprocessen vid det prekliniska skedet av sjukdomen.

Transrectal undersökning

Vid primär behandling samlar doktorn anamnesen utifrån patientens klagomål och genomför också en transrektal undersökning - palpation av prostata, vilket gör det möjligt att avslöja ökningen av det drabbade organet. Dessutom tillåter denna metod dig att bestämma närvaron av karakteristiska tätningar, asymmetri av körteln, en förändring av dess konsistens, ett brott mot organets rörlighet.

Förekomsten av ett eller flera symptom tyder på att sjukdomen är i ett progressivt stadium. Rektalt (finger) undersökning visar ett högt resultat i de sena stadierna av sjukdomen, men i början av processen har diagnosen låg noggrannhet - ca 20-30%. Därför utser doktorn patienten en echografisk studie.

Transrektal echografi

Den här undersökningsmetoden är informativ, vilket gör det möjligt att visuellt identifiera cancernoden vid utseendet, när palpation inte är effektiv. Tumörnoden har en perifer lokalisering och visas i displayen som en liten avgränsad neoplasma. Det skiljer sig visuellt från normala vävnader, vilket gör det möjligt att utföra en målinriktad biopsi när tumören når en storlek på 5-10 mm.

Med hjälp av den transrektala metoden är det möjligt att avslöja tumörstorleken, dess lokalisering, ömsesidig reaktion med andra vävnader i organet och, viktigare, närvaron av metastaseprocessen.

Baserat på de erhållna resultaten är det möjligt att med hög grad av sannolikhet bestämma scenen för utvecklingen av sjukdomen. Denna metod är effektiv vid bedömningen av geniturinär sfärens tillstånd, liksom med misstankar om metastasering av tumören i levern.

Transrectal ultraljud (TRUS)

Ultraljud anses vara den mest exakta metoden för diagnos och utförs som en transabdominal eller transrektal metod. Transabdominal ultraljud utförs genom den främre bukväggen, och transrektal ultraljud är genom ändtarmen.

Båda metoderna är dock ganska effektiva, men för högre resultat av studien utför specialister TRUS. Det är ofta genomfört och den vanligaste metoden, baserat på resultaten av vilka det är möjligt att identifiera de mest mindre förändringarna i prostata.

Video: Transrectal ultraljudsimaging av prostata

Morfologisk studie

Den sista metoden, som bekräftar diagnosen prostatacancer, är den histologiska undersökningen av materialet. Biopsi av prostata är en minimalt invasiv metod som utförs på poliklinisk grund under lokalbedövning och utförs på två sätt: transrektalt eller transuretralt.

I vilket fall som helst visar studien ett högt resultat. Materialet tas av speciella nålar d = 16-20G från sex olika punkter i det drabbade organet. Som en komplikationsregel orsakar detta förfarande inte.

Differentiell diagnostik

En annan metod är differentialdiagnos. Det tillåter att skilja prostatacancer med kronisk prostatit, adenom (hyperplasi) i prostata, tuberkulos och några andra sjukdomar. Den baseras på den diagnostiska triaden som beskrivs ovan.

Behandling av prostatacancer 3 grader

Taktiken för behandling av prostatacancer i 3: e utvecklingsfasen skiljer sig avsevärt från det plan som valts i de tidiga stadierna. Denna taktik innefattar kirurgisk behandling, strålbehandling, brachyterapi och kemoterapi, i vissa fall är kirurgisk eller läkemedelskastration effektiv.

Kirurgisk behandling

Denna metod anses vara den mest effektiva och visar ett högt resultat. Kirurgen gör en excision i den nedre delen av buken eller perineum och tar bort det drabbade organet helt.

Varaktigheten av operationen är 2-5 timmar och utförs under generell anestesi.

I kombination med strålbehandling ger denna metod en stor chans att överleva.

Det finns också en orkektomi (borttagning av testiklarna), kallad kirurgisk kastrering.

kemoterapi

Kemoterapi utförs av kurser med hög effektiv kemoterapi. De undertrycker tillväxten och förstör sedan cancercancer.

Denna metod har en bieffekt i form av negativa effekter på friska vävnadsceller, men det visar ett högt resultat i utvecklingen av cancer i senare skeden.

Strålning eller strålbehandling

Strålningsterapi utförs av en linjär accelerator med hjälp av strålning av olika ursprung (beta, gamma, neuronstrålning) eller röntgenstrålar. Denna metod förutsätter en yttre effekt, för vilken han fick namnet på fjärr strålbehandling.

Strålningsterapi används som ett effektivt verktyg vid behandling av cancer i alla skeden.

Metoder för att behandla prostatacancer med folkmekanismer beskrivs här.

brakyterapi

En annan metod för radiobestrålning, som skiljer sig från det föregående genom att den verkar inifrån. Speciella kapslar med en radioaktiv substans (iridium eller radioaktivt jod) införs i prostatakörteln och verkar på cancerceller.

Som ett resultat sänker tumörprocessen, cancerceller dör och friska celler förblir intakta.

Video: Behandling av prostatacancer med brachyterapi

Hormonbehandling

Påverkan på cancerceller av hormonella läkemedel - antiandrogener med syfte att kastrera är en populär metod som används vid behandling av prostatacancer. Dessa läkemedel hämmar produktionen av ett hormon - testosteron för att undertrycka tillväxten av en cancerous tumör.

Denna metod används som ett alternativ till kirurgisk behandling, då det enligt indikationerna är kirurgiskt ingripande omöjligt.

Förväntad livslängd (prognos)

Med en snabb appell till onkologen är den övergripande prognosen för prostatacancer gynnsam. Det betyder att med den höga behandlingstaktiken kvarstår en hög överlevnad bland äldre män.

I onkologi är termen "femårsöverlevnad" vanligt, vilket indikerar andelen patienter som överlever under denna tidsperiod.

Så enligt statistiken:

 • i det första steget når denna indikator 90-93%;
 • i två steg - ca 80-82%;
 • i 3 steg - ungefär 40-43%;
 • i 4 steg - endast 15% av patienterna.

Allt beror på korrekt behandling, hälsosam kost, efterlevnad av en aktiv livsstil, avslag på dåliga vanor. Endast medvetenhet om cancerens betydelse och svårighetsgrad kan rädda en man från prostatacancer.

Prostatacancer i 3: e graden: prognos, behandlingsmetoder

Framgången av onkologibehandling beror först och främst på snabb behandling. Om prostatacancer i grad 3 diagnostiseras bestäms livslängden av arten av förändringarna i vävnaderna och beror till stor del på patientens ålder.

Funktioner av stadium 3 cancer

Totalt skiljer sig fyra stadier av patologi och 5 grader av förändringar i tumörstrukturen. De två första etapperna kännetecknas av låg aggressivitet och långsam utveckling, därför är de ganska mottagliga för behandling, vilket möjliggör förlängning av patientens liv i flera årtionden, eller helt återhämtar sig från patologi.

Karakteristiska särdrag hos de tre stadierna av onkologi:

 • kränkningsförmåga
 • smärta i bäckenet
 • smärta i anuset
 • en brännande känsla i nedre delen av ryggen;
 • hematuri;
 • blod under utlösning.

I det tredje steget sprider cancerceller bortom prostata

Specifika symtom på onkologi av prostata eller prostatacancer beror på var kanalen metastaserade. Seminalblåsor, blåsan och tarmarna påverkas ofta. När blåsan påverkas, märker patienter blod i urinen, smärta och brinner med urinering, ofta uppmanar att urinera och ofullständig tömning av kroppen. Symtom åtföljs av utarmande spastisk smärta.

När de partiella vesiklarna påverkas, noteras blod vid utlösning. Detta åtföljs av ett tydligt smärtssyndrom. Med metastaser i tarmarna lider patienten av smärta under tarmrörelser, tarmkramper och blod från anusen. Med cancer sprider smärta ofta till ländryggen.

Ändå kan även den tredje etappen av cancer behandlas. Det viktigaste - det är aktuellt att söka hjälp från en specialist omedelbart efter att ha hittat de alarmerande tecknen.

Diagnos av patologi

Att misstänka den tredje etappen av onkopatologisk utveckling är möjlig på karakteristiska symptom. Ombesörjning till onkologen kommer diagnosen inte att orsaka svårigheter på grund av specifika symtom. För att bekräfta sjukdomen måste du genomgå följande undersökningar:

 • definitionen av prostatiskt antigen i blodet;
 • En ultraljud av orgeln;
 • rektal palpation av körteln;
 • vävnadsbiopsi.

Grundprövningen är analysen av PSA. Detta protein är en oncomarkör, dess värde i blodet ökar upprepade gånger med utvecklingen av malign neoplasma i prostata. Karcinom i prostata i tredje etappen kännetecknas av utvecklingen av metastaser, därför är värdet av PSA i blodet över 100 enheter.

Ultraljudsdiagnos gör det möjligt att noggrant se de platser där körtelvävnaden förändras på grund av degenerering av celler till en malign neoplasm. Efter undersökningen är det från dessa områden att vävnadsskrot tas för histologisk undersökning (biopsi).

Under en rektaltest undersöker läkaren prostata med fingrarna. I regel bestäms prostatacancer i den tredje graden av utveckling relativt noggrant av beröring, beroende på de karakteristiska förändringarna i organets struktur.

I det tredje steget kan tumören redan bestämmas genom rektal palpation

Metoder för behandling av prostatacancer

Behandling av prostatacancer i steg 3 innefattar:

 • radioterapi;
 • hormonell behandling;
 • kirurgisk avlägsnande.

Till skillnad från de första stadierna av patologin ingår behandling av prostatacancer i grad 3 och malignt adenom i prostatan fullständigt avlägsnande av organet. Hormonal och radioterapi är nödvändiga för att påverka metastaser och utesluter möjligheten att återkomma celldegenerering.

Radioterapi för cancer

Radioterapi eller strålbehandling är den radioaktiva bestrålningen av en malign tumör. Denna effekt i prostatacancer i steg 3 bidrar till:

 • störning av kommunikationen mellan maligna celler;
 • förstörelse av patologisk cell-DNA;
 • minska risken för sjukdomsprogression.

Efter strålterapi förlorar cancerceller möjligheten att växa, vilket gör det möjligt att stoppa sjukdomsprogressionen. I de två första etapperna av patologin är detta tillräckligt för att fullständigt bli av med cancer, men i det tredje steget utförs strålterapi utöver kirurgisk avlägsnande för att förhindra ytterligare cancermetastaser.

Strålningsterapi i tredje etappen av prostatacancer används vanligtvis som ett komplement till kirurgi

Under proceduren, i området mellan skrot och anus, görs skär, i vilka en speciell applikator sätts in. Genom applikatorn introduceras läkemedel som irradierar maligna celler. På grund av den lokaliserade effekten förstörs kärnan av endast förändrade celler, friska vävnader påverkas inte vid bestrålning.

Med metastas är även intravenös kemoterapi för prostatacancer i steg 3 möjlig för komplexa effekter på hela organismen. Denna procedur innefattar ett antal biverkningar och hälsorisker, men med en stor tumörstorlek är det enda sättet att förlänga patientens livslängd.

Längden av strålbehandlingstiden beror på tumörens storlek och närvaron av metastaser. I genomsnitt visar patienterna en halvårig behandling. I slutet av denna period utförs ett antal test för att utvärdera effektiviteten av strålbehandling. Efter att ha studerat resultaten beslutar läkaren om ytterligare behandling. I de flesta fall utförs radikal prostatektomi.

Den speciella radioterapi är att den är effektiv nog både i de tidiga stadierna och i utvecklingen av cancer hos äldre patienter, då borttagning av prostatakörteln redan är omöjlig på grund av riskerna för ett dödligt utfall som ett resultat av kirurgisk ingrepp. Även med prostatacancer i klass 3 kan prognosen för sådan behandling vara fördelaktig om behandlingen påbörjas i tid.

Hormonbehandling

Som en självständig metod är hormonbehandling för prostatacancer i stadium 3 ofta inte tillräckligt effektiv och ordineras förutom strålbehandling och efter borttagning av prostatakörteln. Syftet med sådan behandling är blockering av produktionen av manliga hormoner, den så kallade läkemedelskastrationen.

Hormonbehandling är utformad för att undertrycka produktionen av manliga hormoner

Denna metod medger att reducera progressionsgraden av patologi på grund av inhiberingen av androgenberoende celler i organet. Hormonal terapi utförs med hjälp av läkemedel av antiandrogengruppen eller syntetiska analoger av hormoner som produceras av hypofysen.

Liksom kemoterapi används metoden ofta för att behandla äldre patienter som är kontraindicerade vid radikal kirurgisk behandling.

Avlägsnande av prostata

Om det inte finns kontraindikationer utförs en radikal prostatektomi. Vid den tredje etappen av cancer praktiseras en ihålig operation, under vilken organet och angränsande lymfkörtlar avlägsnas. Denna operation innebär ett antal risker och komplikationer, som det utförs under generell anestesi. Tillträde till orgeln genomförs genom ett snitt från pungen till anusen.

Om det inte finns någon metastas kan läkaren erbjuda laparoskopi - en minimalt invasiv metod för att avlägsna organet genom att införa endoskopet i små snitt som gjorts i underlivet. Denna procedur kännetecknas av en låg sannolikhet för komplikationer och kännetecknas av en snabb återhämtning. Brist på laparoskopisk prostatektomi är omöjligheten att ta bort lymfkörtlar.

Prognos efter behandling

Med prostatacancer i 3 grader beror en patients livslängd på flera faktorer:

 • effektiviteten av behandlingen;
 • patientens ålder
 • förekomst av metastaser.

I detta fall anses behandling som anses vid början av övergången av cancer från det andra steget till den tredje med medel tumörstorlek anses vara gynnsam. Kemoterapi, hormonell behandling och prostatektomi ger således en stabil terapeutisk effekt, och patienten efter behandlingen kommer att leva i ca 10 år. Läkare känner till fall när tidig behandling har tillåtit att helt bli av med patologi, även i tredje etappen, och förlänga en människas liv under en längre tid.

Riskgruppen består av äldre patienter (från 75 år). I detta fall förvärras cancerförloppet av ett antal åldersrelaterade fysiologiska särdrag, varigenom patologin fortskrider snabbt, och prostataavlägsnande är kontraindicerat på grund av den höga risken för död på operationsbordet. Vid behandling av äldre män utövas hormonbehandling, eftersom kemoterapi ofta leder till utveckling av negativa konsekvenser för kroppen, som inte kan återvinnas från alla. Hormonbehandling som en självständig behandlingsmetod är inte tillräckligt effektiv, men det tillåter att förlänga livet i 3-5 år. Huruvida det är möjligt att bota sjukdomen med andra metoder vid denna ålder beror först och främst på patientens kropps egenskaper.

Hos äldre förvärras prognosen

Det är svårt att svara på den exakta frågan om hur många som lever med prostatacancer i tredje etappen, precis som att förutse de troliga konsekvenserna. Efter borttagning av prostata är faran metastasering. Ofta passerar den maligna processen till andra organ, vilket resulterar i ett dödligt utfall.

Rådgivning till patienter

Vid en prostatacancer på 3 grader är prognosen tvetydig. Den tredje etappen av onkologi är farlig för risken för dödsfall vid oförändrad behandling. Det är viktigt att förstå att onkologi fortskrider snabbt och kan snabbt gå vidare till fjärde etappen. Behandlingsframgången beror direkt på hur snabbt patienten började terapi efter bekräftelse av diagnosen.

Även efter behandlingen kan patologin återfinnas igen. För att förhindra detta kommer konstant övervakning från en onkolog och urolog att hjälpa till. Det är nödvändigt att besöka en läkare var tredje månad. 4 gånger om året visar en fullständig undersökning av kroppen.

Kemoterapi och strålbehandling har negativ inverkan på hälsotillståndet och framkallar symtom på förgiftning, som kvarstår länge. För att påskynda återhämtningen hjälper en balanserad diet, regelbundet intag av vitamin-mineral komplex och även några folkliga metoder för att rensa kroppen.

Efter behandlingen behandlar doktorn dessutom patienten ett antal läkemedel med allmän förstärkningseffekt och ger rekommendationer om hur livet förändras. Övervakning av råd från en specialist, regelbunden undersökning av en onkolog och en omtänksam inställning till sin egen organism förlänger en människas liv. Det viktigaste i cancer är att inte ge upp och börja behandla sjukdomen i rätt tid.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

III grad av malign prostatacancer: behandling och överlevnad prognos

Enligt statistiska data diagnostiseras malign prostatacancer oftast hos män på ett sena stadium av kursen på grund av de lite uttalade symtomen i de patologiska processernas tidiga faser. Prostate Cancer Grade 3 har en dålig prognos fem års överlevnad (60-80%), vilket inte bara beror på operativ kirurgi, men även på patientens önskan att kämpa för sin egen hälsa. Onkologer noterar att en hög andel av döden uppträder i situationer där den urologiska patienten upphör att tro på effektiviteten av hälsofrämjande terapi och sina egna styrkor.

Innehållet i artikeln

Symptomatisk av stadium III av prostatacancer

De flesta män förväxlar urologiska sjukdomar i prostata karcinom med hyperplasi och, efter att ha upptäckt de första symptomen på den patologiska processen, bestämmer sig för att inte söka hjälp för hjälp och förskriva behandling för sig själva. Samtidigt är en signifikant skillnad mellan cancer och prostataadenom tumörens maligna karaktär. Denna form av prostatakörteln kan vara i många år med en mildt uttryckt symtomatologi och börjar sedan kraftigt expandera.

Av denna anledning bör patologin inte förvärras, vägrar att utföra operativ behandling. Den slutliga diagnosen av sjukdomen sätts till den urologiska patienten av onkologen som behandlar läkaren på grundval av resultaten av den medicinska forskningen. Trots det faktum att III-scenen av malign tumör inträffar hos varje man med individuella tecken finns det ett antal standard symptom på patologi.

Denna fas av utvecklingen av prostatakarcinom karakteriseras av spridningen av cancerceller till närliggande vävnader och organ. Samtidigt med denna process påverkar en malign tumör blåsan, den högra och vänstra slemhinnan, ändtarmen. Sedan läggs känslor i nedre delen av ryggen, känslor av rezi i perineum, skönhetsområdet läggs till. Ett särskilt tecken på att en man utvecklar prostatacancer i 3: e läget av läckage är utseendet på hematuri, vilket uppenbaras vid utseendet av blodig urladdning i urinen.

Detta steg urologic sjukdom åtföljs ofta av starten av processen för metastas, vilket indikerar början av nedbrytning (sönderfall) av påverkade celler i maligna tumörer. På toppen av det fortsätta att förvärra symptomen som uppstår i de inledande faserna av sjukdomen: den smärtsamma processen av naturligt utflöde av urin, dra smärta i nedre delen av buken, perineum, ökad frekvens av urinträngningar (särskilt på natten) för att urinera. På grund av inledningen av berusning hos en patient förlorat aptiten, finns det en skarp viktminskning, konstant svaghet och trötthet. På grund av spridningen av ondartad neoplasm i angränsande organ utanför prostatakapslingen blir lymfkörtlar i ljumsk och bäckeninfarkt inflammerad och ökar betydligt.

Hos patienter med diagnos av prostatacancer i grad 3 är utsikterna för ett positivt resultat mindre sannolika än i de tidiga stadierna av tumörbildning som inte går utöver prostatakörteln. Men moderna metoder för att bekämpa sjukdomen i form av strålbehandling kan kemoterapi förlänga patientens liv och lindra de smärtsamma symptomen.

Metoder för behandling av malign prostatacancer

På grund av det faktum att urologiska patologier i prostatakörteln gör det möjligt att utveckla återfallssituationer, är det lämpligt att använda en komplex kombination av terapimetoder. Som medicinsk praxis visar behandlas cancer av prostata i tredje etappen effektivt på följande sätt:

 • operativ ingrepp;
 • extern eller intern användning av tillåtna stråldoser
 • inflytande på maligna patologiska centrum för kemiska preparat.

Operationsförfarandet för behandling av maligna tumörer i prostata kan presenteras i form av radikal prostatektomi, vilket innefattar excision av prostatakörteln. Med framgångsrik kirurgisk ingrepp i 80% av fallen är livslängden hos en urologisk patient 5 år.

Denna behandling är kontraindicerad för män som är äldre än 80 år och med samtidig hjärtsjukdom eller hemopoiesis i det akuta skedet.

Under prostatektomi finns det en möjlighet till en minskning av sexuella funktioner på grund av trauma till nervändarna som är ansvariga för styrkan. I en korrekt utförd operation, när nervfibrer inte skärs ut tillsammans med prostatakörteln, återställs erektilfunktioner hos 90% av patienterna i ett år.

Effektiviteten av strålbehandling är att de producerade radiovågorna hämmar biosyntesen av cancerceller och därigenom gradvis förstör dem i lesionerna. Onkologerna kombinerar ofta externa behandlingsmetoder med onkologer med joniserande strålning med förfarandet för brachyterapi, vilket är baserat på införandet i prostatakörteln av mikrokällor som exakt irradierar ställena för tumörplats.

Behandling av prostatacancer perkolation steg 3 med användning av kemoterapi avser metoder tillräckligt aggressiv inverkan på den påverkade vävnaden, vilket orsakar ett stort antal sidoreaktioner: impotens, osteoporos, minskning i vikt. Men med allt detta är det den här metoden som har en så uttalad effekt på cancerceller. Kemoterapi utfördes med användning av droger novantron, taxoter, estramustin, effekt på att minska nivån av manliga hormonet testosteron i blodet, påverkar fortskridandet av prostatacancer.

Den förväntade livslängden hos urologiska patienter

Med utvecklingen av urologisk patologi i prostatakörteln beror det positiva resultatet av en onkologisk sjukdom hur snabbt sjukdomen upptäcktes och behandlingen började.

Många medicinska studier har visat att livslängden hos urologiska patienter påverkas av ett stort antal faktorer:

 • stadium av prostata karcinom
 • förekomsten av samtidiga sjukdomar;
 • patientens ålder
 • sannolikhet för återkommande
 • överensstämmelse med medicinska rekommendationer
 • patientens önskan att besegra cancer och fortsätta att leva.

I fallet när en man vände sig till en läkare för cancer i den tredje graden av prostata, kommer livslängden att bero på onkologens behöriga val av läkaren av behandlingsmetoden. Samtidigt observeras den största effekten när en kombination av olika terapier kompletterar varandras effektivitet.

I allmänhet har den tredje graden av prostatacancer en mindre tröstande prognos jämfört med de initiala faserna av malign tumörbildning, eftersom man på detta stadium börjar en aktiv metastaseprocess, vilket signifikant förvärrar organsystemens funktion. Trots detta, med en lyckad och snabb behandling, kan en urologisk patients liv vid detta stadium av sjukdomen vara mer än 5-10 år. I det här fallet bör patienten förstå att det positiva resultatet av en malign tumör beror på den konstanta övervakningen av kroppens tillståndsbehandling vid slutet av behandlingen.

Stor vikt vid onkologi ges till screening av urologiska patologier. Läkare betonar vikten av förebyggande diagnostiska studier, särskilt hos patienter i riskzonen (män över 60 år). Vid de första tecknen på sjukdomskänsla, måste fel i driften av urogenitalsystemet söka hjälp av experter som medicinsk eller kirurgisk exponering i ett tidigt skede av sjukdomen visar bota i 90% av fallen.

Slutligen är det omöjligt att eliminera kluster av cancerceller i prostata, men det betyder inte att du behöver stanna ledig. Modern medicin kan minska smärtsamma symptom och ger en chans att förlänga en urologisk patients liv även om det finns avancerade etapper av en malign tumör.

Hur många patienter lever med den tredje etappen av prostatacancer

Prostatacancer är vanligare hos män i mogen ålder, varför det anses vara åldersrelaterad sjukdom. Nyare unga män i åldern 45 år är i fara. Sjukdomen har en mild symptomatologi, varför ofta prostatacancer diagnostiseras i tre steg.

orsaker till

Prostaten utför viktiga funktioner i en mans kropp. Det är hon som ansvarar för att producera mest av volymen av den seminal vätskan och för dess utbrott. Dessutom spelar den en viktig roll vid urinering: det fördröjer urin, med undantag av spontan urinering.

Prostatacancer är en allvarlig sjukdom som kännetecknas av bildandet av en malign tumör. Orsaken till bildandet är det överdrivna innehållet av testosteron i en mans blod. Sjukdomen i de inledande stadierna är praktiskt taget asymptomatisk. Men den inledande fasen av sjukdomen kan åtföljas av utseendet av metastaser.

Det finns 4 stadier av prostatacancer. De bestäms av tumörens storlek och antalet metastaser i kroppen. Men oftast börjar symtomatologin att manifesteras endast i tre steg, när kroppen redan har börjat metastaseringsprocessen:

 • I det första steget kan närvaron av en tumör inte bestämmas även med hjälp av ultraljud. Att detektera en neoplasma kan vara vid avlägsnande av ett adenom hos en prostata eller vid utförande av en nålbiopsi.
 • I den andra fasen av sjukdomen kan symtomatologin vara väldigt svag eller inte uppenbar alls. Vid detta stadium av sjukdomen koncentreras tumören inuti prostatakörteln, ligger i kapseln och påverkar delvis eller fullständigt en eller båda prostata-lobarna.
 • I det tredje steget börjar symptomen manifestera sig tydligt eftersom den maligna bildningen är fördelad utöver gränserna för prostata kapseln och ligger på prostatakörtornas sidor. Vid detta tillfälle kan tumören nå de seminala vesiklarna och får inte nå dem.
 • Det fjärde steget är sista steget. Neoplasmen sprider sig till närliggande organ och vävnader. Metastaser kan påverka lungor, lever, benapparater hos en person och lymfsystemet.

Det finns många anledningar till att prostatakörtelns sjukdom utvecklas. Huvudfaktorerna för malign bildning är:

 • fel sätt att leva
 • genetisk predisposition;
 • en dålig ekologisk situation
 • åldersegenskaper hos den manliga kroppen;
 • tidigare sjukdomar i prostata.

Utvecklingen av sjukdomen talar om bristen på behandling och människans uppmärksamhet till sin egen hälsa.

Prognos för tredje etappen av cancer

Vid det näst sista skedet av sjukdomen är en metastaseprocess sannolikt signalerande upplösningen av förändrade celler i tumörens massa. Prostatacancer i 3: e graden kännetecknas av en aktiv manifestation av symtomen på sjukdomen. Det är i detta skede av sjukdomen patienten börjar känna allvarliga sjukdomar: obehag när man kissar, okontrollerbara handlingar urinering, ihållande smärta i nedre delen av buken, ljumsken, sakral. I urinen framträder blod. Med cancer i prostatasteget 3 börjar man manifestera symtom på cancerförgiftning: slöhet, svaghet, svår viktminskning, sömnlöshet.

Med prostatacancer i 3: e graden är prognosen för specialister något mindre positiv än tidigare. Det bör noteras att prognoserna för specialister beror på flera faktorer. Från graden av skador på närliggande organ och från vilka vävnader och organ som är involverade i cancerprocessen.

En viktig faktor är också närvaron och omfattningen av metastaseprocessen. Med en liten spridning av malign utbildning i närliggande organ och vävnader är chanserna att läka tillräckligt stor. Behandling av prostatacancer i den tredje graden innefattar utförande av radikal prostatektomi, följt av strålbehandling och medicinsk behandling. Framgången av behandling av prostatacancer i den tredje graden beror på behandling i en medicinsk institution.

Om du börjar behandla sjukdomen i tid, kan du inte bara stoppa de destruktiva processerna, men fortsätter också att leva helt. Enligt statistiken är en livslängd på mer än fem år observerad hos 45% av patienterna med en tidig behandling.

slutsats

Prostatacancer är en mycket allvarlig sjukdom som kännetecknas av bildandet av en malign tumör. Det förekommer nästan asymptomatiskt i de tidiga stadierna. Allvarlig symtomatologi observeras i sjukdomens sena stadier. Med prostatacancer i 3 grader beror patientens livslängd direkt på graden av organskada på den maligna neoplasmen och hur aktiv metastasprocessen fortskrider.

Prostatacancer i den tredje graden är inte en mening. Med snabb behandling av cancer är det möjligt att avbryta sjukdomsförloppet och bibehålla kroppen. Mer än 45% av patienterna lever mer än 5 år.

Med en sjukdom som prostatacancer beror livslängden på personen. Om du regelbundet genomgår en klinisk undersökning och en undersökning av kroppen kan du identifiera sjukdomen i de inledande stadierna, där sannolikheten för fullständig återhämtning är mycket högre.

Prostatacancer i tredje graden, orsaker, behandling och förväntad livslängd

Prostata hos män ligger under blåsan. Funktionen hos prostatakörteln är att producera en vit, mjölksyra, alkalisk vätska som ingår i spermiervolymen. Under sex, bidrar detta alkalinitet för att neutralisera syrasekre finns i vaginan, förlänga livslängden för sperma, och ökar sannolikheten för befruktning.

Med tiden kan prostatacancerceller multiplicera och bilda en tumör som kan spridas till andra delar av kroppen. I de tidiga stadierna 1 och 2 utvecklas sjukdomen långsamt, därför är det bättre att behandla tidigare. Bättre fortfarande, förebygga och undvika patologier.

Medan 3 stadier av cancer, kan passera genom prostatan och sädesblåsor invadera, sträcker det sig inte att tätt åtskilda lymfkörtlar eller andra delar av kroppen. Den tredje etappen är den näst sista. På stadium 4, prostatacancer med metastaser som spred sig till lymfkörtlarna och andra delar av kroppen.

utsikterna

För att förutse hur mycket patienten ska leva, accepteras inte läkare i Europa och Asien. Men med korrekt behandling, överensstämmelse med en hälsosam livsstil, hälsosam kost och fysisk aktivitet hos patienten är utsikterna mer optimistiska vid något tillfälle. En sådan faktor som patientens allmänna hälsa påverkar också sjukdomsförloppet. Ju tidigare för att starta behandlingen, desto bättre är prognosen.

I händelse av en sjukdom beror prostatacancer i den tredje graden av livslängden på sådana faktorer:

 • Det allmänna tillståndet hos kroppen.
 • Patientens ålder.
 • Individuell tolerans för behandling.
 • Tillräckligt val av behandling.
 • Professionalism av läkare och utrustning på kliniken.
 • Stages av sjukdomen.
 • Från patientens och släktets välståndsnivå.

Överlevnadsstatistik visar att en femårig nivå övervinns av 70% av patienterna med prostatacancer sjukdom i steg 3.

Oftast prostata körtlar adenokarcinom. Ett sådant nederlag av prostata blev en oavsiktlig upptäckt. Denna patologi består av epithelialkirtelceller, är väl behandlingsbar och har en gynnsam prognos. Patienter med denna typ av tumör kan leva länge.

skäl

 • Cancerframkallande teorin om cancer (cigaretter, alkohol).
 • Kroniska inflammatoriska processer.
 • Parasiter och svampar.
 • Ärftlig faktor.
 • En stillasittande livsstil.

symptom

Vid stadium 3 av prostatacancer har tumören en lokal spridning, och påverkar inte andra organ, förutom penetration från prostata till de partiella vesiklarna.

Prostatacancer i den tredje graden har sådana symptom:

 • Svagt urinflöde.
 • Problem i början av urinering.
 • Hyppig urinering - vanlig urinering på toaletten på natten.
 • Intermittent urinflöde.
 • Smärta och brännande vid urinering.
 • Hematuri (blod i urinen).

Det kan också innehålla sexuella problem:

 1. En person upplever svårigheter att upprätthålla erektion eller kan inte få erektion (impotent).
 2. Smärta med utlösning.
 3. Blod i sperma.

Dessa symtom hos människor kan variera från mild till svår; de kan också peka på andra sjukdomar, inklusive prostatit (inflammation i prostata) och godartad prostatahyperplasi (utvidgning av prostata). Om du upplever dessa symptom, sök medicinsk hjälp, en noggrann diagnos, hjälper till att bestämma valet av behandling.

diagnostik

Oftast diagnostiseras sjukdomen i de sista etapperna.

Följande undersökningsmetoder används:

 1. rektal
 2. ultraljud
 3. Ett blodprov för PSA - avslöjar cancer i de första stadierna. Med prostatacancer är PSA förhöjd. Förhöjd PSA kan emellertid också inträffa med ett antal andra sjukdomar, såsom prostata adenom eller inflammation av kronisk prostatit, som är mindre aggressiva. För att fastställa rätt diagnos görs en biopsi.
 4. En biopsi är en mer exakt diagnos. En särskild bit av forskningsmaterial tas genom ändtarmen. Om det behövs används computertomografi, radiografi och benscintigrafi för att verifiera att tumören inte har trängt in i benet. En diagnos är upprättad, vanligtvis efter att alla undersökningar har gjorts. Dessa tester inkluderar sådana studier: ett kirurgiskt prov (biopsi) och fysisk undersökning.

Resultaten av dessa test visar i vilken utsträckning prostatan ligger.

TNM-systemet används för att bestämma cancerfasen. Bokstäverna i detta system är:

 • T-primärtumör: storlek, fördelning och lokalisering av tumören.
 • N - lymfkörtlar: tog cancer cancer lymfkörtlar?
 • M - metastas: spårar den eller inte metastaseras och sprider tumören till andra delar av kroppen?

Varje kategori av detta system, T, N och M, som används för underkategori av graden av onkologi. Vid 3 steg i prostatacancer kan tumören påverka prostatakörteln. Med hjälp av TNM-stegbestämningssystemet är det möjligt att bestämma:

T3a - prostatacancer passerade genom prostatakörteln; inga andra organ påverkades.

T3b - cancer sprider sig genom kapseln i prostata och invaderar de partiella vesiklarna; inga andra kroppar påverkas.

 • C1 - tumören tränger in i prostatakörteln.
 • C2 - tumören penetrerar genom membranet och påverkade närliggande seminalblåsor.

Som praktiken har visat, använder båda systemen samma kriterier för klassificering av cancer. Efter prostatacancer diagnostiseras grad 3, läkaren använder denna information för att ordinera behandling.

behandling

Behandling av prostatacancer i den tredje graden väljs individuellt och innehåller ofta en metod eller en kombination av metoder:

 • Hormonbehandling - känd som androgen terapi (ADT), är ett hormon behandling minskar nivån av manliga hormoner i kroppen och kan minska svullnad och minska deras tillväxthastighet.
 • Kirurgi är en radikal prostatektomi. Vid operationen av prostata avlägsnas de partiella vesiklarna.
 • Strålterapi - hög energi strålning kan användas för att minska tumören och förstöra cancerceller.
 • Kemoterapi - används som alternativ kirurgisk metod för steg 3 och 4 cancer vid metastaser. Läkemedlet för sådan behandling administreras intravenöst i onkologisk dispensär, eller hemma, oralt i form av tabletter. Behandlingsförloppet är 6 månader. Det bör noteras att denna terapi orsakar många biverkningar.

När kemoterapi påverkar inte bara cancerösa, men också friska celler, vilket är en negativ punkt i hennes utnämning till de tre stadierna av cancer. Vetenskap är inte värt det, men det går vidare med små steg, kemoterapi förbättras också. Behandling är dyr, inte alla har råd med.

Vid detta tillfälle är en vanlig behandlingsmetod HT (hormonbehandling) tillsammans med strålbehandling.

Om stadium III prostatatumör har vuxit bortom gränser, men nådde inte urinblåsan eller ändtarmen och har inte spridit sig till lymfkörtlarna eller avlägsna organ. Alternativ för behandling i detta skede kan innefatta:

 • Strålbehandling tillsammans med hormonbehandling.
 • Strålterapi med brachyterapi (typ av terapi), eventuellt med en kort behandling av hormonbehandling.
 • Radikal prostatektomi ibland med avlägsnande av bäckens lymfkörtlar. Behandling kan åtföljas av strålbehandling.

Äldre män kan välja en mindre aggressiv behandling, såsom hormonbehandling eller aktiv övervakning.

Förebyggande diet:

 • Öka fiskförbrukningen.
 • Berika näring med vitaminer: A, C, E, D.
 • Ät mer frukt och grönsaker: aprikoser, tomater, grapefruktar, baljväxter.
 • Begränsa användningen av rött kött.
 • Att dricka grönt te.
 • Begränsa djurfett.

Fysisk aktivitet, rätt näring, träningsterapi och regelbundet sexliv hjälper till att undvika prostatacancer. Och om du är i kampen för överlevnad, förläng livet.

Hur många människor kan leva med cancer i prostata i tredje graden

Prostatacancer i det starkare könet är andra enbart för lungcancer. Patologins insidthet representeras av det faktum att symptomatologin i början av dess utveckling är mycket svag. När en sådan sjukdom når grad 3, fixeras tumören inte bara i organ i sig utan även dess metastaser till andra vävnader.

Symtom på prostata onkologi av steg 3

Om prostata drabbas kan läkaren diagnostisera metastas i följande organ:

De metastaser som uppstår från prostatacancer i 3: e graden åtföljs av specifika manifestationer:

 • Sårhet i perineum;
 • Blod i vätskor (sperma, urin);
 • Brott mot styrka.

Förutom de angivna tecknen på prostatacancer, visar steg 3 följande:

 1. Lumbar smärta, ömhet i ljummen.
 2. Smärta i hypokondrium (värk, kände på höger sida).
 3. Svårighet att urinera. Det provoceras genom komprimering av urinröret med hjälp av inflammerade prostata vävnader.
 4. Ökande urinering.
 5. Problem med erektion. De börjar när tumören sprider sig till de sämsta vesiklarna.
 6. Förstoppning. Det verkar efter att tumören pressats av ändtarmen.

Med tiden kan patienten ha tecken på cancerförgiftning:

 • Minskad kroppsvikt;
 • letargi;
 • Svaghetens känsla.

Metastasering i olika vävnader

Med prostata onkologi påverkar metastaser inte bara ben och lymfkörtlar som ligger nära neoplasmen. Maligna bandmaskar bildar också inuti levern, lungorna, pleura och mjuka vävnader i kroppen. Varför uppstår metastaser? Denna process är förknippad med angiogenes (bildandet av nya kärl).

Därefter bildar nya blodkärl i cancervävnaden, de riktas mot det allmänna blodflödet. När blodet i kanalen tränger in i cancercellerna, sluter de sig så småningom i olika organ, börjar mekanismen för deras reproduktion. Det är hela processen med metastasbildning.

Metastasering uppträder både hematogent och lymfogent. Cancerceller sprids genom lymfkärlen. I lymfkörtlar behöll vanligen bakterier som förstörs av leukocyter. När metastaser deponeras inom lymfkörteln, kan immunsystemet inte förstöra dem på avstånd. Snabb division börjar, multiplikationen av patologiska celler börjar.

Inuti lymfkörtlarna finns det två typer av metastaser:

 1. Fjärrkontrollen. När metastaser påverkas av en lymfkörtel som är avlägsen från det sjuka organet uppstår (metastaser uppstår i livmoderhalsen i prostata onkologi).
 2. Regional. Det organ som är närmast malignt bildande påverkas. Närvaron av metastaser inuti noderna signaleras av deras ökning, smärtsamhet vid palpation.

Metastaser i benet

Malignitet prostata efter att den nått det tredje stadiet kännetecknas av närvaron av tumör inväxt av subkutan vävnad, kapselintegritet överträdelse, förekomst av metastaser inom lymfkörtlar (regional).

Metastasering indikerar uppkomsten av sönderdelning av patogena celler inom bildningen. Denna process börjar på grund av skillnaden mellan den accelererade tillväxten av neoplastiska celler och tillväxten av blodkärl som är ansvariga för deras näring.

Metastasering inuti benvävnad fixeras oftare i en brösttumör. Vid andra etappen av bildandet av metastaser i benen är lesionen av prostatakörteln. Neoplasmer inuti benvävnaden visas där den bästa blodtillförseln:

 • Metastaser i ryggradens ländryggsregion kännetecknas av 59% av fallen;
 • I bröstregionen är incidensen av metastasering 57%;
 • Nedfallet av metastaser av bäckenbenen observeras i 49% av fallen;
 • Metastasering av lårbenen är fixerad i 24% av fallen;
 • Andra ben påverkas endast i 3% av fallen.

Låt oss i detalj överväga processen med metastasering i benet. Benvävnad innehåller 2 delar:

 1. Organiskt, som representeras av proteiner.
 2. Mineralvatten. Dess grund är fosfor, kalcium.

Förnyelse av ben fortsätter under hela livet för en person. I kroppen finns 2 typer av celler: vissa förstör benvävnad, andra reparerar det. Om personen är frisk är förhållandet mellan dessa två typer av celler balanserat.

Full benförnyelse varar i 10 år. Med bildandet av tumörceller stör balansen mellan de två grupperna av celler. Inuti benen uppstår tumörer av samma etiologi som cancerceller i prostata. Följande tecken indikerar bildandet av metastaser i området av benvävnad:

 • Smärta i det drabbade benets område. Det kommer att få en växande karaktär, intensivt intensifiera på natten;
 • Frakturer kan förekomma även i mildt trauma;
 • Begränsning av rörelse delen av kroppen med det drabbade benet;
 • Tumör av dermis i stället för nederlag genom metastaser.

Särskild uppmärksamhet på cancerpatienter ska ges till smärta i benen, oväntade frakturer. På sådana tecken måste du vara uppmärksam, oavsett hur långt patologin utvecklas. Metastasering i benet i prostatacancer framkallar dess förstöring.

Benen i extremiteterna påverkas oftare av metastaser än bäckenkomplexet. På grund av metastas är det ett brott mot balansen mellan olika element (koppar, fosfor, kalcium), förstörelsen av vävnad börjar. Patienten blir svår att röra sig självständigt, han känner allvarlig smärta i den drabbade lemmen. Patienten kan gå med hjälp av vandrare, stavar.

När metastasering inuti benen i nedre extremiteterna noterar patienten den ökade känsligheten hos benen till förkylningen. I form av metastasering blir derman blek, torr. Det kan finnas spasmer i muskelfibrerna, smärta i benen (smärtssyndrom inträffar när du börjar gå, vila tar inte bort smärtan).

Blodet penetrerar en ökad kalciumnivå, vilket stör kroppens vanliga funktion. Tecken för att öka nivån på detta element är:

diagnostik

Vid senare stadier av onkologi bildas utveckling av prostatacancerceller i området för benvävnad. För att diagnostisera denna typ av patologi använder specialisterna följande metoder:

 • Röntgen.
 • Fingerforskning i rektalområdet.
 • USA.
 • Biopsi.
 • Radioisotopbehandling. Det är baserat på införandet av ett smärtsamt radioaktivt ämne inuti venen för att visualisera benet. De skadliga effekterna på kroppen som används droger har inte.
 • Datortomografi.
 • HERR

Behandling av 3: e etappen av onkologi

Hur behandlas prostatacancer i grad 3? Efter detektion av patientens metastasspecialister användes följande terapeutiska metoder:

 1. Fjärrbestrålning av regionala lymfkörtlar, själva körteln. Samtidigt är hormonbehandling ordinerad.
 2. Castration (medicinsk / kirurgisk).
 3. Kemoterapi. Det ordineras vanligtvis vid de första skeden av onkologi med metastaser.

Behandling av prostatacancer i 3: e etappen syftar till att sakta tillväxten av cancerprocessen, vilket lindrar patientens tillstånd. Valet av lämplig terapi utförs med hänsyn till organismens individuella egenskaper.

Frekventa fall då patienter i sjukdomsfallets stadium 3 inte längre kan användas. Endast följande behandlingsmetoder hjälper dem:

 1. Användning av hormoner. Hormonala läkemedel behövs för att minska testosteronnivåerna. Specialister uppnår således en minskning av tillväxten av malign bildning, spridningen av metastaser. Fullständig återhämtning av denna terapeutiska metod för att nå det tredje steget av patologi är omöjligt. Användningen av hormoner gör det möjligt att permanent förbättra sjukdomstillståndet, minska ljusstyrkan hos symtomen på sjukdomen.
 2. Strålbehandling. Denna terapeutiska metod förutsätter en radioaktiv bestrålning av en tumör som har uppstått på prostata. Denna procedur behövs för att minska onkologins tillväxt, spridningen av metastaser. Strålningsterapi garanterar inte full botemedel. Det utförs vanligen i samband med kemoterapi för att förbättra effekterna av varje terapeutisk metod.
 3. Strålkirurgi. Denna metod för terapi specialister anser att den mest progressiva. Radiokirurgi har erkänts av läkare i avsaknad av komplikationer (blödning, risk för infektion).

Effektiviteten av strålbehandling

Strålbehandling för onkologi av prostata är vanligtvis representerad av brachyterapi. Denna procedur består i införandet av en strålningskälla i prostatakörteln. Detta säkerställer lokal exponering för strålkällan.

Strålningsterapi för prostatacancer i 3: e etappen utses efter resektion av tumören. Efter operationen kan en specialist ordinera flera strålningskurser. Den ovannämnda brachyterapi eller avlägsen strålterapi kan användas. Denna metod anses vara effektivare eftersom den tillåter att bestråla fler cancerceller. Friska vävnader är praktiskt taget inte utsatta för negativa strålar.

Fjärrbestrålning utförs genom att placera enheten på ett visst avstånd från patientens dermis. Radioterapi anses vara effektiv i alla skeden av cancer. Bestrålning kan utföras med olika typer av vågor:

Strålningsterapi genomförs med hjälp av originalutrustning, experter beräknar doseringen av bestrålning för varje enskilt fall. Specialister kan erbjuda val av någon typ av strålterapi:

 • Den tredimensionella.
 • Stereotaktisk. Det utförs med hjälp av Gamma Knife, Clinac (denna metod gör det möjligt att använda höga doser av bestrålning för malign bildning), X-kniv, Cyberknife.
 • Med intensitetsmodulering. Dosering av strålning på orgel korrigeras under bestrålning.

I stället för strålbehandling kan protonbalkar användas. Behandlingen av strålterapi är inte visad för alla patienter med onkologi. Det finns kontraindikationer. De är representerade av sådana stater:

 • Njurstenar;
 • Cystitis (period för exacerbation av patologi);
 • Röret inuti urean;
 • Inflammation i ändtarmen.

Om läkarna utför en stereotaktisk typ av behandling, tar kursen flera dagar. Anledningen till den markanta minskningen under behandlingsförloppet förklaras av användningen av en hög strålningsnivå.

Vid de 3 stadierna av prostata onkologi kombinerar specialister ofta brachyterapi (intern bestrålning) med den yttre formen av strålterapi. Inre anestesi kräver anestesi. Radioaktiva frön placeras inuti prostata (deras storlek liknar riskorn). För ökad effektivitet kombineras strålterapi med hormonella droger.

Bestrålning av cancerceller kan orsaka ett antal biverkningar:

 • Problem med urea;
 • Brott mot sexuell funktion;
 • Problem med tarmarna.

Prognos eller hur många patienter med stadium 3 cancer lever

I fallet med patologi, prostatacancer i grad 3 beror prognosen i stor utsträckning på förekomsten av metastaser, deras prevalensnivå. Större chanser att återhämta sig är med mindre invasion av neoplasmen i omgivande vävnader, liksom med ett litet antal drabbade lymfkörtlar. Sådana patologiska specialister behandlas genom radikal prostatektomi + lymfadenektomi. Efter dessa procedurer krävs speciell medicinering, strålbehandling.

Patienter som diagnostiserats med prostatacancer Steg 3 är intresserad av: hur många lever sådana patienter? Denna fråga bekymrar inte bara patienterna själva, utan deras släktingar och vänner. Experter kan inte ge ett entydigt svar. Prognosen påverkas av ett antal faktorer, bland annat:

 1. Effektiviteten av behandlingen.
 2. Aggressiviteten hos sjukdomen.
 3. Tumörtillväxt.
 4. Kroppens tillstånd.
 5. Tidpunkten för behandlingen påbörjades.
 6. Spridning av den onkologiska processen.

Specialister använder specialmarkörer för att bestämma aggressiviteten hos onkologi:

 • Gleason-skalan.
 • PSA-nivå (prostatiskt specifikt antigen).
 • Tillväxten av PSA.

Patienten med prostatacancer (Steg 3) kommer att leva i flera år. Om metastaser är signifikanta kan läkare genomföra palliativa åtgärder, vars syfte är att behålla patientens liv för att lindra symtomen. Komplett återhämtning med betydande metastasering uppnådd även med moderna terapimetoder är omöjligt. Alla insatser av specialister syftar till att förlänga cancerpatientens liv.

Användningen av hormonella läkemedel kan förlänga livslängden hos prostatacancerpatienter vid stadium 3 upp till 3 år.

Om patienten har en tredje grad av onkologi finns det inga andra sjukdomar, en femårig överlevnad ges i 60 till 80% av fallen. En särskild plats i terapin ges till stöd av släktingar och vänner. Innovativ medicin har en rik arsenal av medel och metoder för bekämpning av onkologi. Behandling kan utföras i specialiserade inhemska medicinska institutioner, utomlands (Tyskland, Israel).

Tidigare Artikel

cystit