Huvud
Behandling

Termostatisk behandling av prostata: En beskrivning av metoden, indikationer och egenskaper vid behandling av prostatit

Från förekomsten av prostatit och godartad prostatahyperplasi är inte en enda representant för den starka hälften av samhället försäkrad.

Dessa patologier åtföljs av obekväma känslor, urineringstörning, kränkningsförmåga och om de lämnas obehandlade kan det leda till katastrofala följder, särskilt impotens, cancer och infertilitet.

Modern medicin har ett stort antal metoder och verktyg för behandling av BPH och inflammatoriska processer i prostata. Vissa människor i kampen mot adenom använder alternativen för alternativ medicin, andra läkemedel.

Det bör emellertid förstås att endast med ett kompetent tillvägagångssätt och komplex behandling kan bli av med obehagliga sjukdomar i prostata, normalisera funktionen av sexuell och reproduktiv funktion, förbättra det övergripande tillståndet, välbefinnandet och livskvaliteten. Att utse användningen av ett läkemedel, liksom en metod, särskilt fysioterapi, kan bara vara en kvalificerad specialist och först efter en grundlig undersökning och förtydligande av diagnosen.

Idag blir allt mer popularitet en sådan metod för behandling av prostatakörteln som termoterapi. Denna teknik, enligt många positiva recensioner, är en av de mest effektiva och effektiva. Förfarandet avser icke-kirurgiskt, det utförs med hjälp av olika enheter, dess pris är lågt. Dessutom, efter sådan behandling finns det nästan inga biverkningar.

Beskrivning av proceduren

Den positiva effekten av värme på människokroppen har varit känd sedan antiken. Våra förfäder visste också att termiska effekter bidrar till att minimera smärtsamma förnimmelser, normalisera blodcirkulationen och rena kroppen av toxiner, samt förbättra prostatafunktionen och normalisera det genitourära och reproduktiva systemet.

Termen terapi i prostata är en teknik som består av den termiska effekten på den drabbade vävnaden. Värme kan komma från olika källor (naturligt eller artificiellt). Naturliga radiatorer är solens strålar och konstgjorda radiatorer är omslag, bastur. I medicinsk praxis används mikrovågsugn, laserinducerad, transpupillär termoterapi.

Med hjälp av denna teknik kan du bli av med olika patologier, inte bara prostata. Metoden används allmänt i kosmetologisk praxis. Termisk aktivitet bidrar till att bekämpa övervikt, eliminera celluliter, återställa hudens elasticitet, normalisera blodcirkulationen och förbättra det allmänna tillståndet för välbefinnande.

För första gången användes termoterapi för behandling av prostatakörteln mer än trettio år sedan. Och även då, även med ofullkomliga enheter, var det möjligt att uppnå ett positivt resultat i 80% av de kliniska fallen. Den enda komplikationen efter applicering av tekniken är urineringstörning.

Det bör förstås att termostatbehandling av prostatakörteln kommer att medföra maximal och exklusiv fördel endast vid lämplig tillämpning. Det är lika viktigt att genomgå en fullständig behandlingskurs, bestående av minst åtta procedurer.

Indikationer för proceduren och egenskaper vid behandling av inflammation i prostata

I medicin har denna teknik en mycket stor tillämpning. Termisk behandling är föreskriven, både för kvinnor och för män. Denna teknik är effektiv vid kontroll av kronisk cervicit och kolpit, excretionsinfertilitet, urinrörsstrikt, kronisk bäckensmärksyndrom.

Termiska procedurer ordineras för män som lider:

 • godartad prostatahyperplasi;
 • inflammation i prostata
 • urinrörets inflammatoriska patologier.

Enligt statistiska uppgifter har incidensen av prostatit bland den manliga befolkningen ökat ibland. Idag diagnostiseras denna sjukdom oftare. Och oftast påverkar det män av ung ålder.

Utveckling prostatit kan utlösas av: urogenitala infektioner, aktivering av den bakteriella mikrofloran, minskande de skyddande egenskaperna hos organismen, stillastående, störning av mikrocirkulationen.

Behandling av patologi bör vara omfattande, inklusive användning av både medicin och fysioterapi. Att bara använda droger är svårt att bli av med prostatit. Detta beror på resistensen hos vissa patogener mot agenterna, dålig penetration i prostatakörteln.

Därför ordinerar läkare i allt högre grad läkemedelsterapi för inflammation i prostata i kombination med fysioterapi, inklusive termoterapi.

Termostaten i prostatan hjälper till:

 • förstärkning av immunitet
 • undertryckande av patogen mikroflora
 • normalisering av stat och välbefinnande
 • eliminering av obehagliga symptom
 • förbättring av livskvaliteten.

Apparat för behandling av prostataadenom: typer av termoterapi och effekt

Det finns två typer av temperatureffekter på prostata vävnad: termoterapi och hypertermi.

Men i vissa fall, till exempel, vid behandling av vissa sjukdomar inflammatorisk natur måste vara ytlig uppvärmning av prostata till ett djup som inte överstiger fem millimeter (för rehabilitering av det urogenitala området och för att ge förutsättningar för lokal läkemedelsbehandling).

För detta ändamål har anordningar för behandling av prostata adenom och inflammation utvecklats som främjar upphettningen av prostata genom transrektal eller transuretral teknik.

Medicinska apparater för behandling av prostata adenom är olika, de används i medicinska institutioner.

Uppvärmningen av prostatakörteln hjälper till:

 • öka blodflödet och lymfflödet;
 • öka permeabiliteten hos cellmembran;
 • stärka cellens metabolism i cellen.

Terapeutiska egenskaper hos termoterapi är baserade på kraftiga anti-edematösa, antiinflammatoriska, analgetiska åtgärder.

Typer av termoterapi

Beroende på metoden för energiförsörjning och påverkan på prostatavävnaden utmärks tre typer av termiska effekter: hypertermi, termoterapi, termisk förstöring.

Med hyperthermi av prostata hålls temperaturen inom 45 grader, vilket bidrar till förstörelsen av "sick cells". Termoterapi består i att temperaturen ökas till 70 grader. Med en sådan effekt i prostatas vävnader noteras bildandet av en zon med nekrotiska förändringar.

När det gäller termoablation (termisk förstöring) består denna metod i att påverka körtelvävnaden med en temperatur på upp till 100 grader. Denna teknik hjälper till att förstöra tumören.

Enligt statistik uppnådde mer än 80% av patienterna efter transuretral hypertermi framgång efter transuretral hypertermi och över 90% efter transrektal hypertermi.

Apparat för behandling av prostata adenom använder sig av olika.

Till exempel används en transrektal värmeexponering, Primus, Prostalund, Yakhta-3 eller 4. Terapeutiska kursens varaktighet är tio procedurer med ett intervall på två dagar.

För transuretral hypertermi används sådana anordningar för att behandla prostataadenom: Prostcare, Prostatron, Uroterm. Förfarandet är vanligtvis singel.

Efter proceduren kan det finnas biverkningar: urinkramper, smärta sensioner, makrogemuri, dysuri, urinretention, urininkontinens.

När tekniken är kontraindicerad

Liksom alla andra behandlingsmetoder har termoterapi tillsammans med indikationer för användning flera kontraindikationer, vilket nödvändigtvis måste beaktas.

Det rekommenderas inte att applicera värme på personer som lider av:

 • blodpatologier;
 • blåsans divertikula;
 • smalning av urinröret
 • urolitiasis.

Applicera inte termoterapi vid senare kirurgiska ingrepp på ändtarmen.

I andra fall ger temperatureffekten maximal effekt och exceptionell nytta för patienter som lider av prostata patologier. Det viktigaste är att tekniken används i samband med drogbehandling.

recensioner

Recensioner av personer som har ordinerats termoterapi på många sätt är positiva. De flesta patienter lyckades bli av med adenom och prostatit, normalisera det genitourinära och reproduktiva systemet, förbättra det allmänna tillståndet och välbefinnandet samt livskvaliteten.

Vladimir, 44 år gammal

Diagnosen av prostatit gjordes förra året. Tog medicinering ordinerad av läkaren, men effekten var obetydlig. Det var möjligt att bli av med obekväma och smärtsamma känslor ett tag. Gick till en annan specialist och jag ordinerades termoterapi. Totalt var det 8 procedurer, och jag återhämtade sig fullt ut. Tillsammans med den termiska effekten tog jag naturligtvis medicin.

Андрей, 33 år gammal

När det fanns problem med urinering och kraft vände sig till doktorn. De hittade ett adenom. Tillsammans med medicinerna fick jag en uppvärmning av körteln. Bokstavligen efter 6 procedurer sa doktorn att tumören hade minskat. Betingelsen förbättrades efter varje förfarande, och efter en fullständig kurs på tio procedurer lyckades vi besegra tumören. Termoterapi är en effektiv metod som jag rekommenderar.

Radiofrekvens termoterapi för prostatacancer recensioner

Behandling av prostata adenom genom radiofrekvensterapi

Metoden för radiofrekvens termisk terapi är en av de minst traumatiska metoderna för behandling av prostata adenom. Det finns ett tillräckligt antal observationer om tillämpningen av denna metod i USA, Belgien, Kanada, Storbritannien, Nederländerna.

I Israel har metoden spridit sig de senaste 2-3 åren, den används endast i enskilda kliniker, inklusive i SUN-kliniken.

Enligt olika litteraturdata uppnås subjektiv förbättring hos 51-90% av patienterna. Signifikant minskade svårigheter med urinering, antalet urinering på natten. Objektiv förbättring, manifesterad i en minskning av prostatakörteln, noteras i 45-80% av fallen (enligt olika data). Dessutom verkar tidig behandling av prostata adenom minska risken för att utveckla prostatacancer.

Principen för metoden för radiofrekvent termoterapi är ganska enkel. En kateter med en ballong och termoelektrode sätts in i urinröret och vidare in i blåsan. Ballongen i blåsan sväller och fixerar termoelektroderna vid nivån av den förstorade prostatakörteln. Den andra elektroden stärks på lårets hud. Med hjälp av en speciell enhet genereras radiovågor som lokalt höjer temperaturen i prostata vävnaden till 52 grader Celsius, vilket medför selektiv förstöring av de snabbast växande körtelcellerna. Samtidigt förblir de omgivande vävnaderna "kalla" och är inte skadade. Det här liknar sättet i en mikrovågsugn, vissa produkter kan bakas och andra - inte ens varma. Huvudresultatet är eliminering av komprimering av urinrörets mun, vilket skapar de största problemen för patienter med prostatacenomen.

Utseendet ser ut så här: patienten sitter i stolen, en elektrod sätts i prostata, vilket inte orsakar några känslor, utom värme eller tolerabel bränning. Narkos är inte nödvändig. Efter en timme är proceduren över, patienten går hem och återgår till normalt liv.

Den terapeutiska effekten manifesteras inte omedelbart, men ökar inom 3 månader efter sessionen, som regel utan några speciella känslor för patienten. Omedelbart efter proceduren och i 2-3 dagar kan det finnas obehagliga känslor vid urinering, en liten mängd blod i urinen.

Mer än 10 års observationer av resultaten i Europa har visat att efter ett sådant förfarande finns det praktiskt taget inga komplikationer. Därför är den tillämplig på personer med allvarliga samtidiga sjukdomar och har nästan inga åldersbegränsningar.

Till vem visas radiofrekvensterapi?

 • Patienter med adenom av tillräckligt stor storlek och förekomst av tecken på svårighet att urinera;
 • Personer med kontraindikationer för kirurgisk behandling eller allmän anestesi;
 • med ineffektivitet av läkemedelsbehandling;
 • sexuellt aktiva män, i vilka upptagandet av mediciner som vanligen används för prostataadenom orsakar impotens.

Det finns ett antal kontraindikationer för användningen av denna behandlingsmetod:

 • förekomsten av en artificiell pacemaker, metallproteser i lederna,
 • ökad blödning,
 • blåsans stenar, hydronephrosis,
 • misstanke om en malign process i prostata, psykiska störningar. Löser frågan om den eventuella tillämpningen av termoterapimetoden av en specialist-urolog. Han borde ha till sitt förfogande ett antal studier - allmänna blod- och urintester, data från vissa biokemiska studier (kreatinin och ureablod), PSA-nivå i blodet, ultraljudsdata av prostata, njurar, urinblåsa.

Är metoden erkänd?

Metoden är erkänd av det israeliska hälsovårdsministeriet och liknande organisationer i USA och Europa. Trots det faktum att det har betalats länge av amerikanska sjukförsäkringar, är detta i Israel ännu inte inkluderat i korgen med gratis medicinska tjänster och patienter som vill undvika operation tvingas betala själva förfarandet.

Termisk behandling av adenom och prostatit

Gör ett möte

Form skickad med framgång

Behandling med radiofrekvent värmebehandling

Radiofrekvens värmebehandling är den minst traumatiska av de befintliga behandlingsmetoderna. Denna metod för behandling används aktivt i USA och andra länder, vilket ger höga resultat av behandlingen

Data tyder på att subjektiv förbättring i hälsotillståndet observeras hos 51-90% av patienterna. Efter värmebehandling blir urinering mindre smärtsam, urinering stannar också på natten. Mållig förbättring av hälsan uttrycks i det faktum att prostatakörteln minskar signifikant (45-80% av patienterna).

Tidig behandling bidrar till att minska risken för cancerutveckling.

Radiofrekvens termoterapi är väldigt enkel i princip. En kateter med en ballong i vilken termoelektroder är belägna sätts in i kanalen för urinering. Vidare passerar den in i urinblåsan och sväller där. Termoelektroder fixeras på nivån av sjukdomsplatsen. Den andra elektroden stärks på baksidan. Producerade radiovågor höjer temperaturen bara på en viss plats i prostata, friska celler som omger det drabbade området är inte skadade. Specialisten väljer temperaturregimen beroende på scenen i den sjukdom patienten befinner sig i. Sådana temperaturregimer bidrar till förstörelsen av smittade celler i körteln. Denna behandlingsmetod eliminerar kompression av munnen i urinröret, vilket är huvudproblemet hos patienten med adenom.

Behandlingen är följande: elektroden ledde till prostata, vid denna tidpunkt ligger patienten. Han känner inte någonting praktiskt förutom värme och ljusbränning. Förfarandet utförs utan anestesi och varar högst en och en halv timme. Behandlingen börjar agera ungefär 3 månader efter proceduren, för patienten händer det obemärkt. Efter att ha besökt denna procedur kan smärta inträffa, och urin kan vara med ett spår av blod, vanligtvis tar det bara 2-3 dagar. Statistiken visar att termisk terapi nästan alltid går utan komplikationer. Behandling med termoelektroder har ingen åldersbegränsningar.

Termoterapi är effektiv för många patienter, det kan vara ett bra alternativ till transuretral resektion, men om prostatakörteln är starkt förstorad krävs kirurgisk ingrepp.

Transuretral resektion utförs under generell anestesi och kräver ett vårdrum efter operationen. Det finns kontraindikation: Om patienten inte kan överföra operationen under generell anestesi. Återhämtningstiden efter operation tar vanligen 4-5 dagar för inpatientbehandling plus en vecka eller mer hemma.

Fördelen med termostatbehandling i prostatakörteln är att denna procedur är icke-kirurgisk, generell anestesi och särskild utrustning är inte nödvändig. Patienterna kan gå hem omedelbart efter sessionen, en återhämtningsperiod är inte nödvändig.

Indikationer för radiofrekvensterapi

Termisk behandling rekommenderas för patienter:

 • hos vilken prostata hyperplasi diagnostiseras
 • svårighet att urinera
 • som har kontraindikationer för kirurgisk behandling
 • efter behandling med mediciner, om det inte hjälpte;
 • män som har droger som orsakar impotens.

Kontra

Det finns ett antal kontraindikationer för denna typ av behandling:

 • om du har en artificiell pacemaker
 • Det finns proteser från metallen i lederna;
 • hög blödning
 • stenar i blåsan;
 • hydronefros;
 • misstanke om prostatacancer eller en bekräftad diagnos;
 • mentala störningar
 • akut sår i magen och duodenum
 • sjukdomar i urinröret eller urinblåsan.

Gör ett möte just nu. Experter MMTS "URO-PRO" kommer att klara din sjukdom effektivt och smärtfritt.

Läkarna vid avdelningen Urologer

Chef för avdelningen för Remote Shock Wave Lithotripsy

Läkare urolog, medicinsk erfarenhet av 36 år

läkare urolog-sexolog, läkare av högsta kategori, kmn, generell medicinsk erfarenhet mer än 33 år

läkare urolog-sexolog, läkare av högsta kategori, allmän medicinsk erfarenhet mer än 25 år

läkare urolog-sexolog, läkare i kategorin, allmän medicinsk erfarenhet mer än 14 år

Läkareurolog av den första kategorin, medicinsk erfarenhet mer än 14 år

LiveInternetLiveInternet

-kategorier

 • Ljudböcker (1)
 • Vi studerar främmande språk (1)
 • Konst - 1 (50)
 • Konst - 2 (50)
 • Art - 4 (17)
 • Art-3 (50)
 • Dator. (42)
 • Medicinsk näring - 1 (50)
 • Hälsosam mat -3 (49)
 • Healing Nutrition -4 (40)
 • MEDISINSK SUPPLY- 2 (50)
 • Människor och öde - 2 (36)
 • Människor och öde -1 (50)
 • Läkemedel för dig - 1 (50)
 • Läkemedel för dig - 13 (50)
 • Medicin för dig - 16 (49)
 • Läkemedel för dig - 17 (50)
 • Läkemedel för dig - 19 (49)
 • Läkemedel för dig - 2 (50)
 • Läkemedel för dig - 20 (48)
 • Medicin för dig - 22 (9)
 • Läkemedel för dig - 4 (50)
 • Läkemedel för dig - 5 (50)
 • Läkemedel för dig - 6 (50)
 • Medicin för dig - 7 (49)
 • Läkemedel för dig - 9 (49)
 • Läkemedel för dig -10 (50)
 • Läkemedel för dig -11 (50)
 • Läkemedel för dig -12 (50)
 • Läkemedel för dig -14 (50)
 • Läkemedel för dig -15 (50)
 • Läkemedel för dig -18 (50)
 • Medicin för dig -3 (50)
 • Läkemedel för dig -8 (50)
 • Läkemedel för dig _21 (49)
 • MUSIK - 2 (50)
 • MUSIK -1 (50)
 • MUSIK -3 (12)
 • NATIONELL MEDICIN (48)
 • Vetenskaplig medicin (22)
 • Uppsatser på Venedig. (2)
 • Uppsatser på Paris. (29)
 • SPELARE (2)
 • Grattis (19)
 • Användbar för dagbok (15)
 • Psykologi (51)
 • PSYKOLOGI - 2 (2)
 • Historier. (25)
 • RELAXATION (2)
 • Satir och Humor (2)
 • Sex och hälsa - 2 (50)
 • Sex och hälsa - 3 (48)
 • Sex och hälsa -1 (50)
 • KONTEMPORA ARTISTER. (8)
 • Länder och kontinenter. (27)
 • FILMER (11)
 • Profil Foton (31)
 • ENCYCLOPEDIA OCH DICTIONARIES (1)

-appar

 • vykortReborn kortkatalog för alla tillfällen
 • Online-spel "Empire"Vänd ditt lilla slott till en mäktig fästning och bli linjal över det största riket i spelet Goodgame Empire. Bygg ditt eget imperium, expandera det och skydda det från andra spelare. B
 • Online spel "Big Farm"Farbror George lämnade dig sin gård, men tyvärr är det inte i mycket gott skick. Men tack vare din affärsomsyn och hjälp av grannar, vänner och släktingar, kan du vända en bosatt jordbrukare
 • Alltid till handsinga analoger ^ _ ^ Gör att du kan infoga en panel med en godtycklig HTML-kod i profilen. Du kan placera där banderoller, räknare och andra
 • Tv-programEtt bekvämt TV-program för veckan, som tillhandahålls av Akado TV Guide.

-musik

-Alltid till hands

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Ny i urologi. Radiofrekvens termoterapi av prostata.

Metoden för radiofrekvens termisk terapi är en av de minst traumatiska metoderna för behandling av prostata adenom. Det finns ett tillräckligt antal observationer om tillämpningen av denna metod i USA, Belgien, Kanada, Storbritannien, Nederländerna, Israel.

Enligt olika data uppnås subjektiv förbättring hos 51-90% av patienterna. Signifikant minskade svårigheter med urinering, antalet urinering på natten. Objektiv förbättring, manifesterad i en minskning av prostatakörteln, noteras i 45-80% av fallen (enligt olika data). Dessutom verkar tidig behandling av prostata adenom minska risken för att utveckla prostatacancer.

Principen för metoden för radiofrekvent termoterapi är ganska enkel. En kateter med en ballong och termoelektrode sätts in i urinröret och vidare in i blåsan. Ballongen i blåsan sväller och fixerar termoelektroderna vid nivån av den förstorade prostatakörteln. Den andra elektroden stärks på baksidan. Med hjälp av en speciell enhet genereras radiovågor som lokalt höjer temperaturen i prostata vävnaden från 42 till 52 grader Celsius, temperaturregimen väljs av läkaren beroende på sjukdomsstadiet. Under dessa temperaturregimer förstörs de snabbast växande cellerna i körteln selektivt. Samtidigt förblir de omgivande vävnaderna "kalla" och är inte skadade. Det här liknar sättet i en mikrovågsugn, vissa produkter kan bakas och andra - inte ens varma. Huvudresultatet är eliminering av komprimering av urinrörets mun, vilket skapar de största problemen för patienter med prostatacenomen.

Utseendet ser ut så här: patienten ligger på soffan, en elektrod sätts i prostata, vilket inte orsakar några känslor, utom värme eller tolerabel bränning. Narkos är inte nödvändig. Efter en och en halv timme är proceduren över, går patienten hem och återgår till det normala livet. Den terapeutiska effekten manifesteras inte omedelbart, men ökar inom 3 månader efter sessionen, som regel utan några speciella känslor för patienten. Omedelbart efter proceduren och i 2-3 dagar kan det finnas obehagliga känslor vid urinering, en liten mängd blod i urinen. Mer än 10 års observationer av resultaten i Europa har visat att efter ett sådant förfarande finns det praktiskt taget inga komplikationer. Därför är den tillämplig på personer med allvarliga samtidiga sjukdomar och har nästan inga åldersbegränsningar.

Till vem visas radiofrekvensterapi?

 • patienter med prostatahyperplasi och förekomst av tecken på svårighet att urinera
 • Personer med prostatahyperplasi som har kontraindikationer för kirurgisk behandling eller allmän anestesi;
 • med ineffektivitet av läkemedelsbehandling av kronisk prostatit och prostatahyperplasi;
 • sexuellt aktiva män, i vilka användningen av droger som vanligen används för prostatisk hyperplasi orsakar erektil dysfunktion.

Kontraindikationer.

Det finns ett antal kontraindikationer för användningen av denna behandlingsmetod:

 • närvaro av en artificiell pacemaker,
 • metallproteser i lederna
 • ökad blödning
 • blås stenar, hydronephrosis
 • misstanke om en malign process i prostata,
 • bekräftad prostatacancerdiagnos
 • mentala störningar.
 • magsår i mage och tolvfingertarmen i ökningen
 • sjukdomar och infektioner i urinröret och urinblåsan

Löser frågan om den eventuella tillämpningen av termoterapimetoden av en specialist-urolog. Han borde ha till sitt förfogande ett antal studier - allmänna blod- och urintester, data från vissa biokemiska studier (kreatinin och ureablod), PSA-nivå i blodet, ultraljudsdata av prostata, njurar, urinblåsa.

TERMOTERAPI OCH TRANSURETRAL RESEKTION (TOUR) AV PROSTATLANDEN.

Kliniska prövningar har visat att termostatbehandling i prostatakörteln kan betraktas som ett tillräckligt effektivt alternativ kliniskt och materiellt för många patienter som är kandidater till TUR.

Inte visat att termo kan anses ett alternativ för patienter vars prostatakörteln förstoras så att den önskade öppen kirurgi, men för vissa patienter i denna kategori, det kan betraktas som ett av alternativen för att undvika operation i FÖRHYDA anestesi.

Termostatbehandling av prostata

Kirurgi utförs under generell anestesi och kräver ett operationsrum och ett rum för postoperativ vård

Icke-kirurgiskt ingrepp, som inte kräver generell anestesi eller speciell utrustning.

Om det anses att patienten inte kommer att kunna genomgå operation under generell anestesi.

PROSTATE REMOVAL (radikal prostatektomi)

# 21 Meddelande Apopys »Ons 24 aug 2015 17:07

# 22 Meddelande Andrew hack »Ons aug 24, 2015 5:11 pm

# 23 Meddelande Andrew hack »Ons 24 aug 2015 17:17

# 24 Meddelande Vetal224 »Ons aug 24, 2015 5:21 pm

# 25 Meddelande Tom »Ons 24 aug 2015 20:38

# 26 Meddelande foo »Ons 24 aug 2015 11:47

# 27 Meddelande foo »Ons 24 aug 2015 11:55

# 28 Meddelande Nemia »Tis 25 juni 2015 kl 09:42

Är termoterapi effektiv vid behandling av prostatainflammation?

Förekomsten av manliga urologiska patologier och deras komplexitet kräver söka nya, men inte mindre effektiva metoder för att bekämpa sjukdomar. Tillsammans med utvecklingen av läkemedelsbehandling av prostatit, en rad moderna metoder för fysisk påverkan, inklusive värme.

Effekten av termoterapi

Termisk terapi avser sparsamma metoder för att påverka prostatakörteln. Till skillnad från kirurgiska metoder har värmebehandling inga negativa konsekvenser, och i vissa fall är det mer effektivt än läkemedelsbehandling.

För att skapa en specifik temperatur, används mikrovågsugn, radiofrekvens eller laser energi. Att få tillräckligt med värme på kort tid kan förstöra de patologiska cellerna i presentationen, som därefter avlägsnas från kroppen.

Beroende på syftet med proceduren kan en ytlig eller djupare uppvärmning utföras, vilket möjliggör:

 • att sanera urogenitala organ
 • ge förbättrade förutsättningar för lokal medicinering.

För detta ändamål har särskild utrustning skapats, genom vilken enhetlig kontrollerad uppvärmning av hankörteln liksom urinröret säkerställs. Vid utförandet av värmebehandlingsförfarandet används en tresuretral eller transrectal teknik när uppvärmning utförs genom urinröret eller rektum.

Behandling av prostatit med hjälp av termisk exponering tillåter:

 • stärka lokalt kapillärt och arteriellt blodflöde;
 • öka antalet funktionellt aktiva kapillärer;
 • öka permeabiliteten hos cellmembran;
 • maximera lymfflödet och avlägsnande av skadliga partiklar;
 • optimera lokal metabolism;
 • öka lokala skyddsfunktioner.

En effektiv kombination av flera metoder för värmebehandling anses vara effektiv. Optimera behandling är möjlig med samtidig urinrör och rektal uppvärmning med tillämpning av magnetfält och lokal drogbehandling. Kombinationen av metoder för inflytande bestäms på grundval av anatomiska egenskaper och lokalisering av patologi.

Termoterapi tekniker

Termoterapi kan säkert tillskrivas en av de ledande riktningarna för att läka manliga patologier. En sådan minimalt invasiv behandling gäller inte radikal, men kan avsevärt förbättra en mans tillstånd. Trots de positiva effekterna av värme, används denna teknik inte som det enda sättet att behandla prostatit, men kompletterar och förbättrar den grundläggande behandlingen.

Metoderna för värmebehandling beror på värmetillförseln, liksom temperaturnivån på effekten på vävnaderna:

 1. Om temperaturen hålls vid 45 ° C, faller endast patologiska celler under påverkan utan att påverka friska vävnader.
 2. Vid tillämpning av temperaturregimer inom området 45, men inte mer än 70 ° C observeras nekrotiska förändringar i presentationen.
 3. När djupa vävnader värms upp med värme från 70 till 100 ° C förstörs organs smärtsamma celler massivt, vilket åtföljs av en minskning av organet.

Valet av metoden för temperaturbehandling och temperaturintervallet väljs av behandlingsläkaren.

Med en transrektal uppvärmningsmetod kan behandlingstiden innehålla upp till 10 sessioner, som hålls i intervaller på en vecka. En sådan steg-för-steg-metod för uppvärmning ger möjlighet att påverka inte bara prostata vävnaden utan också andra organ och processer i det lilla bäckenet.

Transuretral behandling av prostatit utförs med hjälp av specialutrustning: Postatron, Uroterm, Urawave, Termex-2, Hypertherm, Prostcare. För att erhålla en terapeutisk effekt är det tillräckligt att utföra en procedur. Varaktigheten av värmeexponering kan variera från 20 minuter till en timme. Efter mikrovågstermoterapi observeras en positiv effekt hos 80% av patienterna. Förändringen i den kliniska bilden förklaras av:

 • förtryck adrenoretseptorov i urinrörets prostatiska del, liksom i nacken i urinen;
 • Den termiska effekten på själva vävnaden presenteras, vilket ger en analgetisk effekt.

Den terapeutiska effekten kan dock fördröjas och observeras endast efter en viss tid efter termisk exponeringssession. Effekten kan gradvis öka under tre månader.

Negativ sida av termoterapi

Temperaturbehandling av prostatit tolereras vanligtvis av patienterna nästan smärtfritt och utan att det uppstår speciella komplikationer. Inom ett par dagar efter den medicinska manipulationen observerar vissa patienter obehagliga känslor under urinpassagen och närvaron av blodpartiklar i urinen. Läkare anser emellertid sådana tecken inte som komplikationer, men som resultat av behandlingen.

Efter de termiska procedurerna kan allvarliga komplikationer uppstå i form av:

 • en spasm i blåsan, vilket observeras hos 70% av patienterna
 • nedsatt ejakulation, som är närvarande i 8%;
 • hematuri, närvarande i 70%;
 • smärtsamma känslor i perineum eller direkt i urinröret, vilket avslöjas hos 43% av patienterna
 • dysuri - 48%.

Behandling av prostatit med vanliga metoder för termoterapi resulterar ofta i en akut försening i urinering. Sådana konsekvenser kan förekomma hos en tredjedel av patienterna efter procedurer som utförts med lågintensitetsmikrouretransuretrala effekter. Efter radiofrekvensens högintensiva exponering genom urinröret finns liknande reaktioner närvarande hos nästan alla män.

Kontra

Terapi av manliga sjukdomar är förbjuden att värma med en stark exacerbation av patologi. Dessutom får patienterna inte värma terapi:

 • med närvaro av pacemakers;
 • i vilka det finns gemensamma proteser;
 • med problem med blodkoagulerbarhet
 • i fall av misstänkt eller bekräftad cancerdiagnos
 • med psykiska störningar
 • under exacerbationer av peptiska sårsjukdomar;
 • om det finns smittsamma processer i urinröret eller i urinblåsan
 • med inflammatoriska tarmpatologier;
 • under förhöjd kroppstemperatur;
 • med prostata abscess
 • under den aktiva fasen av tuberkulös prostatit.

Därför fattas beslutet att genomföra termiska procedurer först efter undersökningen, vilket inkluderar både medicinsk undersökning och laboratorie- och instrumentstudier.

Termoterapi kan inte uppfattas som en exceptionell metod för att bekämpa prostatit. Men i form av en ytterligare läkningsmetod, som förbättrar och optimerar den grundläggande behandlingen, ordnas ofta termiska förfaranden av läkare.

Hur är termoterapi utförd med prostatit - detta kommer att beskrivas i videon:

Termoterapi i urologi

Vad är termoterapi?

Som det framgår av titeln är termoterapi en metod baserad på den termiska effekten på olika mänskliga organ. Termoterapi är effekten av värme som härrör från olika radiatorer. Emitterare kan vara naturliga (till exempel solstrålar) och konstgjorda (termo-filtar, bastur, wraps, etc.). I medicin används transpupillär, laserinducerad och mikrovågsterapi. Med sin hjälp behandlar allvarliga sjukdomar, men termoterapi används också i kosmetologi. Denna procedur låter dig bli av med övervikt, celluliter, återställa hudens elasticitet efter förlossning eller plötslig viktminskning, öka blodcirkulationen och förbättra kroppens övergripande tillstånd.

Vilka är indikationerna på termoterapi i urologi och gynekologi?

 • Kronisk uretrit
 • prostatit;
 • Syndrom av kronisk bäckensmärta
 • Excretion infertilitet
 • Vesiculit, colliculi;
 • Peyronies sjukdom;
 • Uretral stricture;
 • Kronisk kolpit;
 • Kronisk cervicit.

Vad är funktionerna vid behandling av prostatit?

Förekomsten av kronisk prostatit under de senaste åren, kännetecknas av en ökning av patienter unga och medelålders människor, främst från 20 till 40 år och når 35-40% av fallen. En av de viktigaste anledningarna som bidrar till en ökning av inflammation i bäckenorganen och prostatakörteln är urogenitala infektioner, sexuellt överförbara infektioner, samt aktivering av sin egen bakterieflora på grund av minskning av kroppens försvar, mikrocirkulation störningar, förekomst av stagnation. Allt detta förvärras både av förändringen i sexuellt beteende i samhället och av det framväxande motståndet från orsaksmedlet till läkemedel. Dessutom tränger droger inte in i prostata och deras koncentration i körteln är mycket lägre än i serumet. Behandling av kronisk prostatit syftar till att korrigera de allmänna och lokal immunitet, undertryckande av bakterieflora förbättra mikrocirkulationen och neurovegetative sjukdomar korrigering med skapandet av en positiv attityd på patientens resultat. Med hänsyn till ovanstående tilldelas en viktig roll vid behandling av kronisk prostatit fysiska faktorer. Samtidigt är deras optimala kombination med varandra och med läkemedelsterapi viktig, särskilt i den lokala applikationen.

Vilka fysiska faktorer har Intramag?

För närvarande har det ackumulerats viss erfarenhet av terapeutisk användning av olika fysiska fält i medicin. De flesta av dessa fysiska effekter har en eller annan uppsättning faktorer som i slutändan bestämmer terapeutisk effekt.

 • Informationsåtgärd - fält kroppens förmåga att införa de uppgifter, som regel, dess frekvens parametrar. Datafält effekt på grund av valet av dess moduleringsfrekvens nära en Hz eller 10 Hz, vilket ger en bättre assimilation av en given fysisk faktor som påverkar i detta fall vid frekvenser på driften av de grundläggande kroppens system och mer komplett realisering av dess antiinflammatoriska verkan.
 • termisk - förmågan att orsaka vävnadsuppvärmning Eftersom magnetfältet inte har någon termisk effekt och effekten av värme har en fördelaktig effekt på behandlingen av prostata har speciella katetrar-värmare (uretral och rektal) utvecklats.
 • Effekt - Mekaniska rörelser av vävnader, vibrationer, tryck. I ett av behandlingsstadierna sätts en särskild katetermassagerare in genom urinröret för att utföra mikromassningsverkan av urinrörets prostatiska del. Urinröret med massagekatetern som sätts in i det placeras i det magnetiska fältets rinnande fält på apparaten. När enheten används, skakar det utstrålande fältet, ett resande magnetfält, som rör sig längs urinröret längs en zigzag, kateteret. Således implementeras det kraftverkan av magnetfältet, vilket åtföljs av urethral slemhinna mikromassage på grund av vibrationer hos katetern och förbättra assimilering av läkemedel. Förutom intrauretral läkemedelsexponering är rektal exponering för en speciell rektal kateter bevattning också möjlig, vilken, som urinröret, kan kombinera magnetophores med elektrofores.
 • Den fioretiska - förmågan att införa läkemedel i vävnader Foretisk fälteffektfenomen magnetophoresis tillgänglig, är anordnad för att öka möjligheten att kombinera den med elektrofores läkemedel i slemhinnan i urinröret genom användning av särskilda-irrigator kateter med inre spiralformad elektrod för anslutning till en aktiv elektrod till någon standard apparat för elektroplätering. Förmåga elektrofores ökar dramatiskt antalet joner i läkemedelslösningen på grund av dess dissociation, lätta uppgiften för det magnetiska fältet på deras införande in i vävnaden.
 • separator - Separata blodkroppar eller andra laddade partiklar. Sanitering - förmågan att minska sådd av vävnader genom patogen flora. Effektiviteten av användning av en speciell kombination bestäms av lokaliseringen av lesionen och dess anatomiska kännetecken.

Vad är effekten av termoterapi vid behandling av prostatit och uretrit?

För närvarande finns det två typer av temperatureffekter på prostatan och urinröret - termo och hypertermi. Men i vissa fall, t ex vid behandling av olika inflammatoriska sjukdomar i urinröret, kräver ytuppvärmning urethral slemhinna och prostata till ett djup av 5 mm i syfte att återjustering i den urogenitala kanalen eller för att ge bättre förutsättningar för den efterföljande lokala läkemedelsterapi. För detta ändamål utformad utrustning som säkerställer uppvärmningen av urinröret och prostata med transrektal eller transuretral förfarande likformigt över hela längden av katetern med en jämn ökning i temperatur från 39 till 45 ° C och dess automatiska styrning direkt i urinröret eller rektum. Effekten av uppvärmning är: ökad arteriella och kapillärt blodflöde, öka antalet fungerande kapillärer aktivt väggen av urinröret och ändtarmen och ökad lymfflöde ökar permeabiliteten hos cellmembranen, ökad prostatacellmetabolism. Mycket framgångsrik är samtidig användning av urinrörets och ändtarms uppvärmning på bakgrunden av effekterna av resande magnetfält. Denna funktion gör det möjligt att optimera effekten och minska tiden för behandling med den högsta andelen gynnsamma resultat, även i avancerade fall. Denna teknik är avsedd för behandling av inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala området hos kvinnor och män, inklusive urogenital infektion med användning av ett magnetiskt vandringsfält i kombination med lokal läkemedelsterapi. Effektiviteten av användning av en speciell kombination bestäms av lokaliseringen av lesionen och dess anatomiska kännetecken. De terapeutiska egenskaper baserade på de uttryckta antiinflammatoriska, antiinflammatoriska, analgetiska åtgärder och foretisk reser magnetfält exciteras i radiatorn samt förmågan att leda lokala läkemedelsbehandling med samtidig uppvärmning av prostatan.

Vad är termoterapi av prostata adenom (BPH)? Vad är metoderna för termoterapi för prostata adenom?

Termoterapi är en av de ledande riktningarna vid behandling av en sådan patologi i prostata som dess godartade hyperplasi. Nyligen har en minimalt invasiv metod för behandling av BPH-patienter med termisk påverkan på tumören spridit sig. Metoden är inte radikal, men förbättrar patientens tillstånd. Termiska metoder för behandling av BPH-patienter, beroende på nivån och metoden för energiförsörjning och dess effekt på prostatavävnad, är indelade i hypertermi, termoterapi och termoablation.


 • Med hypertermi bibehålls temperaturen i prostatakörtelns vävnad inom 45 ° C, vilket gör det möjligt att agera på tumörceller samtidigt som intakta friska vävnader upprätthålls.
 • Termoterapi ger en ökning av temperaturen i prostatakörtelns vävnad över 45 ° C, men överskrider inte 70 ° C. I detta fall bildas en zon av nekrotiska förändringar i prostatavävnaden.
 • När thermoablation eller termisk nedbrytning temperatur av djupet av prostatavävnaden överskrids och kommer till 70-100˚S massiv förstörelse av prostatavävnaden åtföljs av en minskning i kroppsvolym eller bildar prostatisk hålighet.

Hypertermi användes först för att behandla patienter med BPH 1982, beroende på placeringen av radiatorn skilja metoder: transrektalt och transuretral hypertermi. Enligt litteraturen är en positiv effekt på den subjektiva transrektalt hypertermi uppnås 58-93% av patienterna, medan transuretral hypertermi i 40-83% av patienterna. Komplikationer hypertermi: blåsan spasm under förfarandet, som åtföljs av smärta i 71% av patienterna, brutto hematuri, märkt 70% av patienterna, dysuri efter kirurgi i 48% av fallen, akut urinretention, påvisas i 10% av patienterna med varbildande inflammation komplikationer diagnostiserbara hos 15% av patienterna, urininkontinens efter proceduren noterades hos 2% av patienterna.

 1. För transrektal mikrovåg hypertermi används sådana enheter som Primus, Prostatherm, Prostalund, Yakhta-3, Yakhta-4 och andra. Behandlingsförloppet innehåller vanligtvis 8-10 sessioner, med ett intervall på 48 timmar.
 2. För transuretral behandling av BPH är också används Postatron, Urawave, Prostcare, Hypertherm Et-100, Termex-2, Uroterm et al. Termoterapi vanligtvis enda session. Mål svar observerades i 40-75% av patienterna, och 50-80% subjektiv. När Mikrovågsbehandling (45-70˚S) sker som α-adrenoceptor hämning av blåshalsen och prostatiska uretra, så effekten på den övergående zon av prostatan, där centra för proliferation av BPH. Detta ger en antiproliferativ effekt.

I termoterapi kan vara biverkningar och komplikationer, urinblåsa spasm (70% av patienterna), hematuri (50-70%), dysuri (48%), smärta i perineum eller urinröret (43%), onormal ejakulation efter termoterapi (8% ). Allvarliga komplikationer av denna metod är den akut urinretention, som förekommer i tredjedel av patienterna efter termoterapi utförs på anordningar i lågintensiv operation (Mikrovågsbehandling), och nästan alla patienter efter hög intensitet inverkan på prostatan (transuretral radiofrekvenstermoterapi).

Vad är infraröda byxor?

Infraröda byxor - en metod för termoterapi, som hjälper dig att gå ner i vikt snabbt och bota celluliter! Infraröda byxor (termoterapi) - det här är det modernaste verktyget som hjälper till att behandla celluliter och snabbt gå ner i vikt, vilket hjälper till att ta bort fettpålagringar på problemområdena, bota celluliter och snabbt gå ner i vikt. Under inflytande värme expanderar blodet och lymfkärlen, vilket ytterligare förbättrar blodtillförseln till levern och garanterar förbättrad tillförsel av syre och näringsämnen till kroppen. Med termoterapi aktiveras ämnesomsättningen samtidigt, slaggarna på lymfsystemet elimineras från kroppen, vilket kan minska och eliminera celluliter fullständigt och också gå ner i vikt snabbt. Metoden är baserad på uppvärmning av kroppen med speciella infraröda källor. Värme strålar tränger in i fettvävnaden till ett djup av 4 cm, och inducera förbättrad blodcirkulation och påskynda de naturliga metaboliska processer i kroppen som hjälper både att gå ner i vikt snabbt och bota celluliter. Att behandla celluliter med "djup värme" är inte något som behandlar det med hjälp av en bastu, eftersom i det första fallet är djupet av uppvärmning av vävnader 10-15 gånger större. Den första sessionen på recensioner ger en omedelbar minskning i midjan eller höfterna med 1,5-2 cm, vilket i framtiden gör det möjligt att snabbt gå ner i vikt och bota celluliter.

Enligt recensioner som ett resultat av användningen av termoterapi uppstår:

 • Snabb avlägsnande av fetter i problemområden
 • Reduktion och fullständig eliminering av celluliter
 • Restaurering av sträckt hud efter graviditet eller viktminskning
 • Återställa elasticitet och elasticitet i huden
 • Aktivering av metabolisk funktion och utsöndring av toxiner och toxiner
 • Förbättra matsmältningsfunktionen, en naturlig minskning av aptiten
 • Förbättring av välbefinnande, sömn, utmärkt avkoppling

Materialet framställdes av en fysioterapeut, urolog Oleg V. Akimov.

Termostatbehandling av prostata på enheten Thermex Tempro - behandling av prostatit och prostata adenom i 1 session

Hur fungerar prostata-termoterapi?

Essensen av transuretral - våg behandlingsmetoder på Termex apparat är som följer: den enhet, vilket skapar en radiofrekvens ökar nivån temperaturen för prostatavävnad 40-2 till femtiotvå grader.

Temperaturregimen för Thermex Tempro-apparaten förstör selektivt de mest intensivt växande körtelcellerna. Således är omgivande vävnader inte skadade, återstående kalla.

Efter proceduren kan du gå hem direkt. Patienten får alla nödvändiga mediciner att ta emot efter proceduren: a-adrenoblocker, antiinflammatoriska läkemedel, antibiotika.

Termoterapi är den mest avancerade och mycket effektiva metoden för behandling av prostatit och prostata adenom.

Prövning före förfarandet:

 1. Medicinsk undersökning före förfarandet;
 2. Ett blodprov för PSA oncomarker är vanligt;
 3. Allmänt blodprov;
 4. Allmän analys av urin;
 5. Ultraljud av njurarna, prostata och blåsan;
 6. TRUSY prostata;
 7. Uroflowmetry.

Hur fungerar prostata-termoterapi?

Förfarandet utförs inom 1 timme. Efter urinering ligger en man på ryggen och en speciell smörjgel med en smärtstillande och desinficerande effekt injiceras i urinröret. Vidare placeras en mjuk silikonkateter i urinröret. Efter procedurens början börjar ringarna på kateterns ände utstråla en radiovåg som värmer vävnaderna runt dem, precis i prostatakörteln. Samtidigt känns männens värme i underlivet, det kan vara en angelägenhet att urinera eller en liten kortvarig bränning som tar 1-2 minuter.

Inom en timme stiger prostatavävnadens temperatur sakta till 42-43 grader med prostatit och upp till 50-55 grader med prostata adenom. Läkaren är alltid nära patienten och om det finns en obehaglig känsla - sänker temperaturen 1-2 grader, så att patienten känner sig bekväm.

resultat

Inom 3-4 veckor kan patienten uppleva en dragande känsla i underlivet, en brännande känsla vid urinering, men ingen av dessa patienter är långvariga uttalade.

I prostata adenom (BPH), - genom den tredje veckan urinering kvaliteten förbättras genom 1,5-2 gånger, urinstråle blir starkare urinering blir mer sällsynta frekvens nattlig urinering reduceras upp till 1 gånger.

Med prostatit - hos alla patienter med 3 veckors smärta i perineum försvinna, minskar frekvensen av urin att urinera.

Det är viktigt att notera att alla patienter med kronisk prostatit månad efter behandlingen förbättrades sexliv - en erektion blir svår och utdragen, antalet spermier under utlösning ökar, ökar ljusstyrkan på känslor under orgasm.

Behandling av prostatit och hyperplasi (adenom) av prostata genom radiofrekvensterapi

Metoden för radiofrekvens termisk terapi är en av de minst traumatiska metoderna för behandling av prostata adenom. Det finns ett tillräckligt antal observationer om tillämpningen av denna metod i USA, Belgien, Kanada, Storbritannien, Nederländerna.

Enligt olika data uppnås subjektiv förbättring hos 51-90% av patienterna. Signifikant minskade svårigheter med urinering, antalet urinering på natten. Objektiv förbättring, uttryckt i minskning av prostatakörteln, noteras i 80-85% av fallen (enligt olika data). Dessutom verkar tidig behandling av prostata adenom minska risken för att utveckla prostatacancer.

Principen för metoden för radiofrekvent termoterapi är ganska enkel. I urinröret och vidare in i blåsan introduceras kateter med en ballong och en termoelektrode. Ballongen i blåsan sväller och fixerar termoelektroderna vid nivån av den förstorade prostatakörteln. Den andra elektrod stärker på baksidan. Med hjälp av en speciell enhet alstras radiovågor som lokalt höjer temperaturen i prostata vävnaden från 42 till 52 grader Celsius, regleras temperaturregimen av läkaren beroende på sjukdomsstadiet. Under dessa temperaturregimer förstörs de snabbast växande cellerna i körteln selektivt. Samtidigt förblir de omgivande vävnaderna kalla och inte skadade. Det här liknar sättet i en mikrovågsugn, vissa produkter kan bakas och andra - inte ens varma. Huvudresultatet är eliminering av komprimering av urinrörets mun, vilket skapar de största problemen för patienter med prostatacenomen.

Utseendet ser ut så här: patienten ligger på soffan, en elektrod sätts i prostata, vilket inte orsakar några känslor, utom värme eller tolerabel bränning. Narkos är inte nödvändig. Efter en och en halv timme är proceduren över, går patienten hem och återgår till det normala livet. Den terapeutiska effekten manifesteras inte omedelbart, men ökar inom 3 månader efter sessionen, som regel utan några speciella känslor för patienten. Omedelbart efter proceduren och i 2-3 dagar kan det finnas obehagliga känslor vid urinering, en liten mängd blod i urinen. Mer än 10 års observationer av resultaten i Europa har visat att efter ett sådant förfarande finns det praktiskt taget inga komplikationer. Därför är den tillämplig på personer med allvarliga samtidiga sjukdomar och har nästan inga åldersbegränsningar.

Till vem visas radiofrekvensterapi?

patienter med prostatahyperplasi och förekomst av tecken på svårighet att urinera Personer med prostatahyperplasi som har kontraindikationer för kirurgisk behandling eller allmän anestesi; med ineffektivitet av läkemedelsbehandling av kronisk prostatit och prostatahyperplasi; sexuellt aktiv män, i vilken mottagning av läkemedel som vanligen används för prostatisk hyperplasi orsakar erektil dysfunktion.

Kontra.

Det finns ett antal kontraindikationer för användningen av denna behandlingsmetod:

Närvaron av en artificiell pacemaker, metallproteser i lederna ökade blödande urinblåsor, hydronephrosis misstänkt malign process i prostata, bekräftad diagnos av psykiska störningar i prostatacancer. mage och duodenalsår i scenen för förvärring av sjukdomen och infektion i urinröret och urinblåsan

Löser frågan om den eventuella tillämpningen av termoterapimetoden av en specialist-urolog. Han borde ha till sitt förfogande ett antal studier - allmänna blod- och urintester, data från vissa biokemiska studier (kreatinin och ureablod), PSA-nivå i blodet, ultraljudsdata av prostata, njurar, urinblåsa.

TERMOTERAPI OCH TRANSURETRAL RESEKTION (TOUR) AV PROSTATLANDEN.

Kliniska prövningar har visat att termostatbehandling i prostatakörteln kan betraktas som ett tillräckligt effektivt alternativ kliniskt och materiellt för många patienter som är kandidater till TUR.

Inte visat att termo kan anses ett alternativ för patienter vars prostatakörteln förstoras så att den önskade öppen kirurgi, men för vissa patienter i denna kategori, det kan betraktas som ett av alternativen för att undvika operation i FÖRHYDA anestesi.

Behandling av prostatit

Behandling av akut prostatit kräver vanligtvis användning av antibiotika. På grund av risken för biverkningar av antibiotikabehandling kan självmedicinering vara farlig. Farmaceutiska formuleringar av prostatan som orsakas av gonokock och klamydiainfektioner - ofloxacin 400 mg oralt första dosen, följt av 300 mg av 10 dagar, eller en kombination av ceftriaxon 250 mg doxycyklin intravenöst i 100 mg per 100 dagar.

Kronisk prostatit vanligtvis svår att behandla. Antibiotika kan anges:

ciprofloxacin 500 mg oralt 2 gånger om dagen; levofloxacin 500 mg oralt en gång om dagen; norfloxacin 400 mg oralt 2 gånger om dagen; Biseptol 160-800 mg oralt 2 gånger om dagen; doxycyklin 100 mg oralt 2 gånger om dagen; azitromycin 500 mg oralt 2 gånger om dagen; klaritromycin 500 mg oralt 2 gånger om dagen.

Behandlingsförloppet är 4-6 veckor, i vissa fall kan det ta 2 kurser. Behandlingen är endast föreskriven av en läkare, eftersom antibiotikaresistens och utveckling av biverkningar på grund av långvarig användning inte utesluts. Frånvaron av effekten av föreskrivna antibiotika observeras vid kronisk icke-infektiös prostatit. Behandling av kronisk icke-infektiös prostatit är något annorlunda:

alfa-adrenoblocker (förbättra urinflödet, minska smärtssyndromet). hämmare av 5-alfa-reduktas (finasterid, dutasterid) förbättrar urinflödet, minskar inflammation. antikolinerga läkemedel (oxybutynin, tolterodin), vilket minskar blåsans excitabilitet.