Huvud
Skäl

Hirs är en effektiv folkmedicin för blåsor

I dag lider fler och fler människor av en sjukdom som kallas blåsor. Illamående åtföljs av inflammation i blåsans slemhinnor.

Om behandlingen av cystit inte startas i tid, kommer sjukdomen att utvecklas. I detta fall kan utvecklingen av återflöde, pyelonefrit inte helt enkelt undvikas.

Smärta i underlivet, frekvent urinering, åtföljd av avföring av avloppskanalerna - alla dessa är huvudtegen på blåsan.

Av orsakerna finns det en huvudhypotermi. Samma skäl kan vara en stillasittande livsstil, överdriven konsumtion av kryddig mat.

Statistiken visar att av 100% av patienterna är 75% kvinnor. Behandling med hirsblåsning har visat sig vara framgångsrik i kombination med grundläggande terapi.

Och det kan vara som gröt och olika buljonger, tinkturer. Idag låt oss prata om hur man använder hirs mot blåsor. Recensioner om denna metod är positiva både bland patienter och läkare.

Användbara egenskaper

Som alltid, traditionella metoder att skynda till hjälp av traditionella läkemedel medicin. Som regel är det alla typer av örter av örter och andra komponenter som Mother Nature generöst har utrustad oss ​​med.

Idag handlar det om pshena. Den mest intressanta saken är att så obetydlig vid första anblicken kan croup slåss inte bara med sjukdomsbegäran, men också med en mer långvarig form av sjukdom.

Av de många positiva egenskaperna hos hirs är det nödvändigt att skilja huvudaspekterna:

 • ett stort antal proteiner och spårämnen som bidrar till förstärkning av nervsystemet och dess fibrer;
 • diuretika och avgiftningsegenskaper - det här är exakt den kvalitet som positivt påverkar behandlingen med cystitis. Det rekommenderas att äta och vid förkylningstid;
 • löser upp fett och kolesterol
 • stärker blodkärlens väggar och förhindrar bildandet av plack i blodet;
 • hjälper till att bekämpa övervikt. Därför bör gröt av hirs vara en del av slankdieten.
 • Hirse främjar utsöndring av njurar och njurbäckstenar.
Med blåsan tar denna spannmålskultur bort gifter, toxiner och antibiotika från kroppen med urin. Med hjälp av spannmål har varje patient med urologiska sjukdomar en unik möjlighet att bli av med sjukdomar.

Behandling av cystit med vete: ett recept

Suspension och dryck

Terapeutisk vete suspension är den mest effektiva metoden, vilket hjälper till att eliminera cystitis.

Hur korrekt använder hirs från en cystit? Receptet är extremt enkelt.

För att förbereda denna medicinska folkmedicin behöver vi 100 gram hirs.

Förplocka croupen och skölj grundligt under kallt rinnande vatten.

Därefter skalas det renade kornet i en burk med en volym på 1 liter. Fyll på flingan med ett glas kallt, men kokt vatten.

Ta sedan en sked eller en träpinnar för potatis och grinda noggrant. Det faktum att suspensionen är klar kommer att berätta mjölkfärgen på vätskan och bildandet av skum på dess yta.

Drick av hirs

Den beredda drycken är tillräcklig för exakt en servering. På dagen är det nödvändigt att dricka tre sådana delar. Det är mycket viktigt att suspensionen är nyberedd.

Det viktigaste är fräschen av spannmålen själv. Köp spannmål i affären i fabriksförpackningen. Så du kan säkert vara övertygad om dess friskhet.

Men även med svaga symtom bör behandlingsförloppet inte vara mindre än 10 dagar.

Det finns också ett enklare recept, men det är inte lika effektivt som det föregående. Brew hirs i form av te. 25 gram spannmål (1 matsked) hälls i ett glas kokande vatten.

Låt veteetet branta i 30 minuter. För att få en bättre effekt, täcka på fatet med en tallrik.

Före användning, rör om tinkturen försiktigt och drick. Färgen visar sig vara oklart vit och smaken är absolut neutral.

Alla som är bekanta med sjukdomen vill hitta det bästa botemedlet för blåsor. Tja, det här är ganska realistiskt om du tar hänsyn till några rekommendationer när du väljer mediciner.

Blad av tranbär med cystit har en viktig nisch i behandlingen av denna sjukdom. Cowberry har ett brett utbud av fördelaktiga egenskaper som positivt påverkar hela kroppen.

Vete gröt och soppa

Alla patienter med cystitisk sjukdom rekommenderas minst en gång om dagen för att använda nyberedd vete gröt.

Croups förtvättas och skickas till en hetpanna, där hirsen torkas i ca 5 minuter.

Glöm inte att rör om regelbundet. Häll sedan rumpan i en gryta och fyll den med vatten i ett förhållande 1: 2.

Klar gröt kan smörjas med smör eller laga mat med kött. Även hirs kommer att harmonisera perfekt i den första maträtten, det vill säga i soppan.

Vi kommer att upprepa, om behandling av en cystitis пхеном recensioner endast positivt. Groats innehåller en stor mängd fibrer som tar bort alla toxiner och toxiner, inte bara ur urinvägarna utan också från tarmarna.

Tips att veta

Det finns ett antal rekommendationer som kan förhindra utvecklingen av sjukdomen och hjälpa till vid behandlingens behandling.

 • klä på vädret, låt inte din kropp och kropp överkylas;
 • oregelbundet tarmarbete, också, kan orsaka inflammation i urinblåsan;
 • De viktigaste kontraindikationerna för användning av hirs är olika sjukdomar i tjocktarmen (kolit, Crohns sjukdom, etc.). Problem med bukspottkörteln kan också fungera som kontraindikationer att använda.

I allt högre grad ordinerar läkare Kanefron för blåsor. Och allt eftersom Kanefron verkligen hjälper - försiktigt klarar av illamående och inte skadar hälsan.

Om funktionerna vid behandling av cystit Levomycetin - dosering och användningsfrekvens kan du läsa här.

Nitroxolin är ett av de snabbast verkande läkemedlen i cystit. Artikeln som ägnas åt särdragen hos nitroxolinintaget är här.

Användbar video

Och ett annat par nyfikna ögonblick om behandling av blåsor i foie gras i videon:

Hirs är en mycket användbar spannprodukt, som är rik på vitaminer och spårämnen. Det rekommenderas att använda det för många urologiska sjukdomar, inklusive blåsor.

Behandling av cystit i droger

Cystitis är en sjukdom som företrädare för den vackra hälften av mänskligheten är mer utsatt för, för män är den extremt sällsynt på grund av särdragen hos manlig fysiologi. Faktum är att sjukdomen är en inflammation i urinblåsan. Huvudorsakerna till utvecklingen av blåsor är kroppens hypotermi, särskilt benen och bäckenregionen. Symtom på blåsan är obehaglig, och med sin behandling, får man inte försenas, eftersom han kan flytta in i kronisk form. Idag erbjuder den farmakologiska industrin mycket pengar för att bekämpa denna sjukdom, men traditionell medicin är ofta mycket effektivare.

En av de vanligaste och mest effektiva läkemedlen för blåsor är hirs. Nu kommer vi att erbjuda dig flera effektiva recept för att bekämpa blåsor.

Infusion av hirs från blåsan: recept 1

Du behöver:
• Hirs - 2 matskedar,
• Vatten - 2,5 glas.

Metod för framställning
1. Milleter tvättas under rinnande vatten.
2. Fyll med rent vatten och insistera i 20 minuter.
3. Vitt vatten bör vara berusat på flera sätt. I början 1 glas, sedan 3 gånger om dagen för 0,5 kopp.

Behandlingsförloppet är 3 dagar. Varje dag måste du förbereda en ny infusion.

Infusion av hirs från blåsan: recept 2

Du behöver:
• Hirs,
• Vatten.

Metod för framställning
1. Fyll i tre-litersburken med halvgrönsaker.
2. Fyll med kokande vatten i nacken. Rör om.
3. Vi sätter i burken. Lämna för att insistera på en dag.
4. Tappa vätska och ta det under dagen utan begränsningar.

Behandlingsförloppet är en vecka.

Avkok av hirs från blåsor

Du behöver:
• Hirs - 2 matskedar,
• Vatten - 2 koppar.

Metod för framställning
1. Häll gryn med kokande vatten.
2. Vi sätter på elden och kokar, ständigt rörande.
3. Ta bort från värme, vi insisterar på 5 minuter.
4. Vi dränerar vätskan.
5. Vi accepterar enligt följande schema: på den första dagen, en matsked varje timme. På andra dagen varje timme, 3 matskedar. Från den tredje till den sjunde dagen måste du ta 0,5 kopp avkok före måltiderna.

Förberedelser baserade på hirs är mest effektiva om du reviderar din kost, försumma inte personlig hygien, använd bomullsunderkläder och inte överkolla.

Fördelen med att behandla cystit med hjälp av hirs är att de inte är kontraindicerade hos gravida och ammande kvinnor.

Hur man behandlar cystit med vete i hemmet?

Vad ska jag göra om jag har cystitis? Utbytet ligger på ytan - det är möjligt att behandla sjukdomen med vete, och det kommer snabbt att ge märkbara resultat. Metoden är inte kostsam och effektiv.

Om arbetstagaren på kontoret plötsligt bryter ner och rusar ner i korridoren mot toaletten, har han troligen blåsan, och han måste göra samma sak många gånger under personens sympatiska åsikter. Denna sjukdom sparar inte någon och är en av de vanligaste inflammationerna i blåsans slemhinnor.

Skyll på virus och personen själv

Orsaker till sjukdomen kan

 • Överkylning, där mikrober är lättare att tränga in i en ohälsosam organism och multiplicera aktivt.
 • Ignorera reglerna för personlig hygien
 • Förstört hormonell bakgrund, särskilt under graviditet eller under klimakteriet. När harmonin av könshormoner som uppfattas av naturen förstörs, leder detta till stor vaskulär permeabilitet och en minskning av immunsystemets aktiva egenskaper, så det är inte svårt att tränga in i infektionens genito-urinvägar.
 • Funktioner av strukturen hos den kvinnliga kroppen. Genitourinary organ på kvinnor skiljer sig från män på många sätt. Detta inkluderar faktorn, urinväggen är bredare och kortare vilket gör det möjligt för virus att tränga in här snabbare och lättare.
 • Njurar och urinörer som drabbats av pyelonefrit och urolithiasis kan också bli en källa till sjukdomen. Virus från inflammerade organ når ofta blåsan;
 • Med tonsillit, faryngit, finns en infektion i blodet, som ofta kommer in i blåsans område, vilket framkallar ett nytt fokus på inflammation.
 • En stillesittande livsstil;
 • Avbrott i tarmarna;
 • Aktivt sexliv med olika partners.

Att upptäcka sjukdomen är inte svårt på sådana grunder

1. Frekvent uppmaning att urinera;
2. Smärtsam reaktion av kroppen vid urinering - skärning, bränning.
3. Dra känslor i underlivet och ofta i nedre delen av ryggen;
4. Spår av blod och ovanlig urladdning är synliga i urinen.

Inte allt är borta, det finns ett recept på frälsning

Naturligtvis är det enda sättet att gå till doktorn och behandla sjukdomen. Om du börjar processen, hoppas att allt kommer att gå för sig själv, kommer blåsan att gå till ett kroniskt stadium, vilket blir svårt att behandla. Speciellt återfall kommer att upprepas oftare, försvagning av kroppen.
Behandling kan reglera hälsotillståndet, men komplikationer och en ny infektion kan uppstå när som helst. Hirs med blåsan är användbar, även om läkare använder läkemedel samtidigt som de bekämpar virusinfektioner, men de erkänner också att dess användning vid behandling av många sjukdomar, inklusive blåsor, är till nytta mycket effektivt.

I en sådan värdefull produkt som hirs är:

 • proteiner;
 • Järn - för en bra hematopoetisk process;
 • Kalium - för det utmärkta arbetet i nervsystemet, blodkärlen och hjärtat;
 • Fosfor - ansvarig för tänderna och benens tillstånd
 • Vitaminer i grupp B - så att det inte finns muskelatrofi stördes inte den cellulära utbytet.

Om vi ​​tar hänsyn till all denna magnifika komposition blir det tydligt varför produkten:

 • Kan främja vaskulär förstärkning
 • Förhindrar förekomst av aterosklerotiska plack;
 • Det tar bort skadligt kolesterol från kroppen.
 • Det finns människor som vill gå ner i vikt. Produkten digereras i magen länge, och vid denna tidpunkt signalerar kroppen att det inte finns någon känsla av hunger;
 • Det har avgiftningsegenskaper;
 • Diuretikum.

Drycken kommer att återställa blåsans hälsa

Olika buljonger, tinkturer, beredda med användning av spannmål, hjälper till med att bli av med sand eller stenar från njurarna. Men inte alla hirsar kan användas för medicinska ändamål.
För behandling för att bli av med cystit, hålls croupen under särskilda förhållanden i ett år. När det är nödvändigt att göra ett medicinskt avkok, plockas det upp och måste tvättas ordentligt.

100 gram korn bör rengöras ordentligt och sköljas väl med rinnande vatten. Förbered en behållare, sätt den hirs, häll kokande vatten - 200 gram. Det ångade kornet måste slipas tills det blir en vit massa. Denna massa av en drink i taget. Kurs - två veckor, ta upp till 4 gånger om dagen.

Följande recept innehåller också infusioner gjorda av urinväteurter samt tabletter som läkaren ska rekommendera. I proportion: två matskedar hirs och 400 gram vatten. Blanda blandningen till koka, linda den och vänta tills den svalnar. Ta en sked, men var tredje timme.

När inflammationsprocessen inte startades i tid, används de för återhämtning i hemmet med ett sådant recept. För att förbereda behöver du flaskor med en kapacitet på 3 liter. Fyll den halvt med fänkål, och tillsätt sedan vatten för att fylla hela behållaren. Nu är det bra att lägga upp läkemedlet med en handduk och gömma det på en mörk plats. Låt dit stå där dag. Denna mängd buljong bör delas upp i doser, tillräckligt för att hålla i en vecka.

Fler recept som hjälper till att behandla sjukdomen

Du kan använda följande recept hemma när cystitisen spelades upp allvarligt:

Vete som används 2 msk. l och vatten - 2,5 st. Hirse skölj flera gånger under rinnande vatten. I tanken sätta i koka vatten, häll kornet, insistera en halvtimme. Var inte rädd att buljongen visade sig vara vitaktig, den måste vara full i flera mottagningar. Börja med 1 glas och sänk sedan dosen till 0,5 glas och drick tre gånger om dagen i 3 dagar.

Det är en framgång hos patienter som har upplevt alla obehagliga stunder i samband med cystit, den här metoden:

100 gram hirs sorteras noggrant, tvättas. Placera i en behållare och häll en liter kokt vatten, men var noga med att vattnet ska ligga vid rumstemperatur. Blanda nu blandningen noggrant, vänta 30 minuter och börja dricka. Behandling hjälper dig om du dricker två veckor flera gånger om dagen, men det är önskvärt att göra infusion varje gång färskt.

Vid timmen och i minuten...

Och du kan göra en liknande medicin, men häll två matskedar korn med två koppar kokande vatten och rör det försiktigt. Insistera 20 minuter, dränera buljongen och ta det på ett visst sätt innan du äter:

 • Den första dagen av 1 msk. l. var tredje timme en timme;
 • Den andra dagen i dosen ökar till 3 msk. skedar;
 • Den tredje och efterföljande 4 dagarna använder 0,5 st.

Hur bryggas hirs i blåsor?

Vid de första tecknen på cystit är det nödvändigt att kontakta en urolog som ska ordinera den korrekta behandlingen, men med en sådan sjukdom vänder många till metoder traditionell medicin.

Trots det faktum att sådana okonventionella metoder för det mesta fördöms av läkare, godkänns hirs i cystitis även av specialister, eftersom det är en säker och effektiv metod som hjälper påskynda processen för återhämtning.

Egenskaper av hirs i kampen mot blåsor

Hirs är ett bra hjälpmedel för många sjukdomar i urineringssystemet på grund av dess speciella egenskaper och komposition. Den här grödan är rik vitaminer i grupp B, som snabbt tar bort inflammation och stimulerar regenerativa processer i skadade vävnader av inflammatoriska slemhinnor.

Detta är särskilt sant vid blåsans slemhinna, som snabbt kommer till vanligt vid användning av avkroppar och infusioner på föl. Inflammatoriska processer bidrar också till att stoppa croupen magnesium.

Stabilisering av regenereringsprocesser främjas också av en ökad mängd protein i tallet - detta element är aktivt involverat i reparationsprocesser av skadade celler och hjälper kroppen syntetisera nya vävnader.

Med hjälp av medel baserade på hirs, tas toxiner och rester av antibiotika avlägsnas snabbt från kroppen. Detta förklarar det faktum att under behandling av cystit rekommenderar urologer att kvinnor ingår i kosten hirsgröt.

Croup har också diuretiska egenskaper.

Vid en behandling av en cystit är det viktigt att vid en behandling vid slutet av behandlingen sker en rening av urinogenitala vägar från resten av en infektion.

Finns det några kontraindikationer?

Hirse är en till synes oskyldig naturlig produkt, men i vissa fall kan folkrecept baserat på denna spannkultur kontraindiceras. Ta sådana medel rekommenderas inte med följande sjukdomar:

 • sjukdomar och störningar i sköldkörteln;
 • pankreasjukdom
 • pankreatit;
 • minskad magsyra
 • inflammatoriska processer i tjocktarmen.

Den relativa kontraindikationen är sår, eftersom med en sådan sjukdom får man äta smulad hirsgröt och behandla dem också med infusioner på fölet.

Det visade sig att hirs även ogynnsamt kan påverka upptaget av jod, i samband med vilken behandlingen organet på hirs är dessutom nödvändigt att använda vitaminkomplex innehållande detta element liksom joderade produkter.

Det är inte nödvändigt att basera behandlingen av blåsning uteslutande på metoderna för traditionell medicin: det kan bara vara ett komplement till den traditionella läkemedelsbehandlingen som föreskrivs av en läkare.

Även hirs rekommenderas inte mot cystit hos män, eftersom överdriven konsumtion av denna spannmål kan leda till problem med styrka.

Metoder för applicering

buljong

Bland metoderna för traditionell medicin, där hirs är involverad, är de mest populära decoctions, vilka i avsaknad av kontraindikationer klarar av cystitis inom sju dagar, samtidigt som du stabiliserar tarmens arbete.

Det är nödvändigt att skölja två matskedar av rå hirs under rinnande vatten och häll sedan två koppar kokande vatten i en kastrull. Efter att vattnet kokat, ska panan täckas med lock och lindas med en filt, lämnar i denna form i en eller två timmar.

Efter att buljongen har blivit bryggd, måste den filtreras genom en ren gasbindning, varefter hirsan kan kastas bort och vätskan kan bli full var tredje timme en tesked.

Avkok måste förbrukas minst en vecka, och det är önskvärt i ytterligare sju dagar efter försvinnandet av symtomen på sjukdomen för förebyggande.

För framställningen av ett annat utförande av buljongen tas som två matskedar av vete, men inte fyllda med hett vatten och sedan koka en liten mängd spannmål och medel för att sitta i tio minuter, låt rinna av.

På den första dagen hålls buljongen en matsked var tredje timme, på andra dagen är tidsintervallet detsamma, men dosen ökas till tre skedar och för de närmaste fem dagarna måste agenten tas halv kopp.

infusion

Från hirsen är beredda infusioner, som hjälper till med blåsor. Hirs i mängden av två koppar grundligt tvättas under rinnande vatten och läggs sedan i en tre-liters burk, sedan insvept i en filt eller tjock handduk, och inom tre dagar insisterade.

Det är viktigt att sätta behållaren på en mörk och varm plats.

Efter utgången av infusionen filtreras vätskan och separeras från hirsan. Att dricka detta vatten är nödvändigt varje dag ett glas i en vecka.

Ett annat alternativ - två matskedar tvättat vete insisteras i två och ett halvt glas svalt vatten i tjugo minuter. För att dricka den färdiga infusionen är det nödvändigt för fyra receptioner, som har sträckt denna mängd för en dag. Det första glaset är berusat ett glas och i de följande tre besöken - hälften av glaset.

Varje dag måste du förbereda en ny del, fortsätter kursen alla tre dagar.

Hur man behandlar cystit med tranbär, läs i vår artikel.

suspension

För att bereda suspensionen, ta ett hundra gram hirs, som måste tvättas och torkas. Grynen placeras i en liten kruka och hälls i ett glas kokande vatten, varefter hirsen i vattnet gnides med en krossning tills en homogen massa erhålls - det här är suspensionen.

Hela massan är full med en volley, det är nödvändigt att ta en sådan medicin tre gånger om dagen i två veckor.

Vad mer kan botas med foiein ser i videon:

Hirse i blåsor - Kommentarer om behandling av blåsor med vete

Hirs med blåsor är en effektiv folkmedicin. Recensioner om behandling av cystitis pshenom visar att det hjälper till att snabbt lindra smärta i cystit hos kvinnor, påskynda väsentligt återhämtningen.
Recept och recensioner på materialet i tidningen "Vestnik" HLS ".

Hirs är det enklaste och mest effektiva folkemedlet för cystit, många kvinnor vet om det, och många använder det. Infusion av hirs hjälper snabbt att lindra smärta med cystit, bli av med andra symtom på sjukdomen, vanligtvis återkommer en kvinna efter den första dagen av användning av denna botemedel. Många recensioner om behandling av blåsor med pshenom bevisar detta.

I sina brev delar läsarna av tidningen "Vestnik ZHZH" upplevelsen av blåsbehandling med vete. Trots det faktum att metoderna för att förbereda infusionen och dosen av dess administrering är olika, hjälpte detta medel till att bota cystit snabbt. Från recensionerna följer också att om du tar en infusion av hirs under lång tid lyckas du bli av med cystit för alltid.

Vi rekommenderar också att du läser artikeln "VAD ÄR CYSTISM, SYMPTOMER OCH BEHANDLING"

Återkallelse nr 1 om behandling av blåsor med vete.
Läkaren rådde kvinnan att behandla cystitisen med hirs. Det är alltid hjälpt av den här folkmedicinen. Kvinnan tvättade 1 kopp hirs, häller 1 liter kokt vatten och lämnar för natten. Nästa dag rensar infusionen och filtren. Det visar sig vitt vatten. Dricker det för 0,5 glas 3-4 gånger om dagen. Smärta i blåsan är ögonblicklig, men för större effekt och full återhämtning fortsätter kvinnan att dricka denna åtgärd i 7-10 dagar. (HLS 2014 nr 19, sidan 28)

Återkallelse nr 2: hirs har hjälpt med blåsan.
Kvinnan blev förkyld och fick en cystitis. Smärtan var hemsk. En vecka senare berättade hon om hennes sjukdom. Hon blev mycket förvånad över att patienten inte vet hur snabbt att ta bort smärta med blåsan med hjälp av hirs. Jag gav henne receptet på folkmedicinska lösningar. På hennes råd började patienten översvämma 2 msk. l. hirs 1 glas vatten på natten, och på morgonen, varje halvtimme, drick en nypa. Smärta i blåsan gick mycket snabbt (HLS 2012 nr 5, sidan 35).

Återkallelse nr 3: hirs från cystit hos kvinnor - recept.
En kvinna för behandling av cystit använder framgångsrikt ett sådant recept med hirs: i muggen hällde 3-4 st. l. hirs, häller 100-150 g varmt kokt vatten, varefter det gnids i vattnet om 10-15 minuter tills vattnet blir grå. Stam och dryck i 1 gång. Varje gång gör en frisk dryck (HLS 2013 nr 12, sidan 32).

Testimonial # 4 - ett annat recept för matlagning hirs från cystitis.
Ta 0,5 kopp hirs, skölj, häll 1 kopp kokt vatten vid rumstemperatur. Kraftigt slå hirs med din hand, som om du klämmer den med fingrarna. Vattnet blir vitare. Och det är nödvändigt att dricka det och allt. Du kan dricka så mycket du vill, det kommer ingen skada. Ta en ny del, skölj, häll... Kursen av blåsning med föl - 2 veckor.
Detta är ett populärt botemedel mot cystitis till en kvinna på ett sjukhus som rådde av en sjuksköterska. Patienten tog detta recept för beväpning och använder det bara, eftersom inga örter och läkemedel hjälper till att bota sjukdomen så fort som hirs. Bli av med smärtan med blåsan på en dag (HLS 2010 nr 2, s. 17).

Feedback om behandling av cystit hos kvinnor med hirs №5.
Kvinnan var caimed i många år. Försökte behandla det med olika metoder - både läkemedel och folkmedicin. Hjälpte det enklaste receptet från HLS "Millet Vodichka från Cystitis" (HLS 2008 nr 5, s. 24).

Granska №6
Kvinnan kollade receptet med hirs när blåsan var mycket kall och inflammerad. Ett glas hirs sköljdes och hällde 1 glas kallt kokt vatten. Corolla skakade väl, filtrerade den här grumliga vätskan och drack 3 gånger före måltid. Jag gjorde det 7 dagar och tog en ny varje gång. Därefter glömde jag sjukdomen för evigt (HLS 2006 nr 9 sidan 32).

Hirs med blåsor - tips nummer 7.
Kvinnan föll på hösten i regnet, var våt och sjuk, och en blåsinflammation började. Har försökt alla medel, försöker återhämta sig. Hjälpare grann, gav ett effektivt recept folklösning:
1 kg hirs tvättas med kallt vatten och häll varmt vatten över natten. I morgonblandningen dränerar du och dricker vatten under dagen. Hirse hälls varmt vatten över natten. En servering av spannmål kan användas 5-6 gånger, och sedan laga från den gröt. Behandlingen varar 15-20 dagar. Återställningen är klar (HLS 2005 nr 7 sidan 24).

Ett annat recept med hirs.
När cystit hjälper snabbt hirs Det är nödvändigt att skölja rumpen väl, tills vattnet blir klart. Häll hirsen med vatten och slå blandningen med en mixer eller sked tills vattnet blir vitaktigt. Detta vattnet ska druckas 1/2 kopp 3-4 gånger om dagen. Lätt smärta med cystit kan snabbt, om några timmar, och efter några dagar blir du helt frisk (HLS 2001 nr 4, sid 13).

Hur fungerar hirs med cystitis?
Det är svårt att förklara varför hirs i cystit ger en så fantastisk effekt. Men alltid detta folkläkemedel fungerar, behandlar framgångsrikt njure och blåsesjukdomar. I viss utsträckning bidrar mikroelementen, vitaminerna och proteinerna som utgör hirsen till detta.
1. I vete många vitaminer från grupp B. Dessa vitaminer avlägsnar inflammatoriska processer, främjar restaurering av skadade celler i slemhinnor, inklusive skadade slemhinnor i blåsan och njurarna.
2. Högt proteininnehåll i croupen bidrar också till regenerering av nya celler och restaurering av skadade celler.
3. Magnesium stoppar spridningen av inflammation i kroppen.
4. Milleter har en diuretisk effekt, det hjälper till att rena urinvägarna från infektion.
5. Milleter främjar borttagning av toxiner och antibiotika från kroppen, så ofta erfarna läkare som förskriver antibiotika och andra starka läkemedel, inklusive kemoterapi, rekommenderar att deras patienter inkluderar hirsgröda i sina dagliga måltider.
Många urologer känner till hirsens helande kraft, och ofta förutom den grundläggande behandlingen, föreskrivs den här folkmedicinen - en infusion av hirs, för att snabbt lindra smärta med blåsor och påskynda återhämtningen.

Behandling av cystit i droger

Hyppig uppmaning att urinera, följt av bränning eller klåda indikerar blåsans manifestation. Med blåsans inflammation möter kvinnor oftast på grund av uppbyggnaden av det genitourära systemet. Som ett resultat kan även sjukdomens ens lilla hypotermi återvända till "hostess", vilket leder till obehag och värk i smärta.

Läkningskraften av spannmål (hirs)

För behandling av cystit använder en mängd olika mediciner som föreskrivs av en specialist efter en noggrann undersökning, såväl som folkläkemedel. Unikt folkmedicin är tillgängligt och effektivt. Bland olika trädgårds-, skogs- och fältväxter isoleras också grödor av grödor, nämligen hirs. Utfallet av sjukdomen i synnerhet kommer att vara effektiv om du börjar behandla med croup med utseendet av de första symtomen.

Förutom det faktum att hirsgröda är en läcker och näringsrik maträtt, så är det också helande. Hirse kommer att hjälpa till att bli av med sjukdomen, eliminera ledsagande symtom och främja återhämtning.

På grund av det stora innehållet av proteiner och proteiner, kämpar den användbara kulturen väl med den kroniska formen av sjukdomen. Hemligheten hos den helande kraften av hirs är det höga innehållet av mineralämnen, såsom kalium, fosfor, B-vitaminer.

Nu har recept från blåsor, som gått ner från generation till generation, förbättrats, så att du kan välja det mest prisvärda och lämpliga att smaka.

Behandling av blåsor - ett recept med användning av hirs

Än är det bra folkhälsovård?

För det första har naturliga produkter inga biverkningar. För det andra är sådan behandling mycket billigare. För det tredje, naturliga komponenter som inte innehåller kemiska föreningar.

Sedan antiken har bruket infusioner och avkok har använts för sjukdomar i det genitourära systemet. Anti-inflammatoriska egenskaper hos hirs kommer att vara effektiva om spannmålen är "frisk" och ljusgul.

Beredning av en suspension är det snabbaste och enklaste sättet att bli av med cystitis

Du behöver 100 gram spannmål, förrenad och väl tvättad och 1 kopp varmt vatten. Häll kokt vatten rätt mängd korn och noggrant slipa med en sked eller händer. Åtgärder fortsätter tills inget skum bildas - då är den mirakulösa drycken klar.

Ta suspensionen vara 3 gånger om dagen, varje gång du förbereder en ny lösning i minst 14 dagar. Efter förbättring av välbefinnandet kan hirs vatten tas en gång på morgonen.

Desinfektion och diuretisk infusion

 • Ett glas spannmål ska sköljas väl, hällas i en kruka och hälls med 0,5 liter kyldt vatten.
 • Blanda allt grundligt, linda burken med en handduk och placera den på ett mörkt ställe.
 • Efter 3 dagar filtreras och prepareras den beredda infusionen dagligen i 7 dagar.

Redan på andra dagen kommer resultatet inte att hålla dig väntar.

Veteinfusion (vintage)

Du behöver 2 matskedar. spannmål och 2 glas vatten:

 • Rör ingredienserna i en kastrull och koka.
 • Täck och lämna in för att infusera.
 • När den färdiga buljongen är kall, måste den filtreras och ta 1 matsked. var 2-3 timmar.

Terapeutisk infusion av hirs

 • För att förbereda medicinsk vätska behöver du en tre-liters burk, hälften fylld med användbar spannmål.
 • I en glasbehållare är det nödvändigt att hälla kallt vatten till randen och lägga det på ett kallt mörkt ställe för en dag.
 • Nästa dag, extrahera infusionen och ta en halv kopp tre gånger om dagen.

Behandlingsförloppet fortsätter i ca 10 dagar.

Ett stort plus med naturlig terapi är att hirsberedningar kan tas av gravida och ammande kvinnor. Naturliga ingredienser skadar inte framtida mamma och hennes barns hälsa.

För att förhindra att blåsan återvänder igen är det viktigt att inte försumma reglerna för intim hygien, för att undvika hypotermi, att bära naturligt underkläder och äta ordentligt. Dieten är att begränsa stekt, salt och kryddig maträtt, fullständig eliminering av alkohol och sluta.

Terapi med full effektivitet

Cystitis är ganska snuskig. Om du inte tar hänsyn till de första "klockorna" kommer sjukdomen snabbt att utvecklas till en kronisk form, vilket kommer att komplicera hans behandling. Att riskera och engagera sig i självval av läkemedel innebär att skada din egen hälsa.

Behandling av cystit med vete rekommenderas med en dietmeny. Under naturlig terapi behöver du ändra din kost.

Till frukost rekommenderas att laga mjölkgröt med bitar av frukt eller en bakad ostgryta. Vid lunch är det tillräckligt att äta den första maträtten med 1-2 skivor bröd. Patientens mellanmål består vanligen av frukter, kakor eller stugaost. Till middag kan du inkludera i pastaprodukterna med ost, omelett, garnera med grönsaker och kokt kött.

Förutom dietmenyn är det viktigt under dagen att inte glömma att dricka en stor mängd vätska för att "ta bort" den inflammatoriska processen från kroppen.

Genomförandet av lätta tips hjälper till att minska belastningen på mag-tarmkanalen och därigenom lindra uppkomsten av biverkningar och öka den terapeutiska effekten av hirsbuljonger och infusioner.

Rädsla och kontraindikationer vid behandling av hirs

Trots det faktum att hirs är en användbar produkt, kan det påverka hälsotillståndet för en viss kategori av människor negativt.

Det är förbjudet att använda folkläkemedel till patienter:

 • utsatt för inflammation i mag-tarmkanalen;
 • lider av gastrit med låg surhet
 • med sjukdomar i bukspottkörteln;
 • ha patologier av sköldkörteln.

Kultur kan förvärra tillståndet hos personer med sjukdomar i cirkulationssystemet, och hos män - påverkar styrkan.

Vanligtvis känns förbättringen efter att ha tagit hirsprodukter för 2-3 dagar redan. Om behandlingen inte ger positiva resultat och hälsotillståndet bara förvärras - temperaturen stiger, smärtan ökar med urinering eller blod framträder, är det viktigt att omedelbart söka läkarhjälp.

Hirse i behandlingen av blåsan

Cystitis är en mycket vanlig sjukdom, som åtföljs av sådana obehagliga symptom som nedsatt buksmärta, frekvent urinering. Sjukdomen kan prova hypotermi, infektion, bristande överensstämmelse med personlig hygien. Hirse i blåsor hjälper snabbt att bli av med denna sjukdom utan biverkningar, rusar inte omedelbart till apoteket för läkemedel. En effektiv folkmedicin är hemma för alla.

Fakta: Kvinnor lider av blåsan oftare. Detta beror på kvinnans kropps anatomiska egenskaper, nämligen den bredare och korta urinröret än hos män. Sjukdomen uppstår ofta hos gravida kvinnor. Mottagningsbuljong från hirs är säker, så denna behandlingsmetod är lämplig för framtida och ammande mödrar.

Användbara egenskaper hirs

Hirs är en deposition av användbara ämnen. Denna enkla produkt är inte bara en väsentlig del av en hälsosam kost, men den har också medicinska egenskaper.

Den består av följande ämnen:

 • mättade, fleromättade fettsyror;
 • essentiella aminosyror;
 • fettlösliga vitaminer;
 • vitaminer i grupp B;
 • kalium;
 • kalcium;
 • magnesium;
 • fosfor;
 • klor;
 • jod;
 • järn;
 • kobolt;
 • molybden;
 • fluor;
 • zink.

Hirse innehåller inte kolesterol, på grund av vilket det är ett effektivt sätt att förebygga ateroskleros. Denna produkt har hög proteinhalt och essentiella aminosyror. Detta gör det möjligt för oss att möta behoven hos kroppen av människor som vägrar köttprodukter.

B-vitaminer är nödvändiga för normal funktion av nervsystemet, påskynda återhämtningsprocesserna i huden och slemhinnorna. Med blåsan blir blåsans vägg inflammerad, så vävnaderna är skadade och hirs främjar sin tidiga regenerering.

Antiinflammatorisk egenskap är magnesium, som i hirsan är tillräcklig för att möta kroppens behov. Järn är ett sätt att förebygga anemi, förbättrar blodcirkulationen, höjer immuniteten.

Behandling av cystit med vete är effektiv på grund av följande effekter som denna flingan har på kroppen:

 1. antiinflammatorisk effekt
 2. eliminering av toxiner;
 3. upprätthållande av immunitet
 4. förbättring av blodcirkulationen och vävnadsregenerering.

Viktigt: Hirsgröda borde vara i allas kost. Denna värdefulla produkt har en utmärkt förebyggande effekt, ger kroppen med de ämnen som är nödvändiga för stabil drift av alla organ.

Kontraindikationer mot behandling med hirs

Trots produktens säkerhet finns det förhållanden där det inte rekommenderas att applicera hirs mot cystit. Detta peptiska sår i magen, duodenalsår, pankreatit, kolonsjukdom, minskad surhet i magsaften. Med dessa sjukdomar spjälkas produkten praktiskt taget inte.

Behandlingstiden för män bör inte vara längre än en månad. Med långvarigt intag av spannmål kan det påverka sexuell funktion negativt.

Viktigt: Rådgör med din läkare före behandling med detta effektiva folkmedicin. I svåra former av blåsor används hirs som ett komplement till läkemedelsbehandling.

Fördelar med behandling med foie gras

De läkemedel som används i folkmedicin är effektiva och säkra. Medicinsk behandling utöver den terapeutiska effekten har många biverkningar. Långvarig användning av vissa droger kan leda till allvarliga konsekvenser. Ett antal patienter är vissa läkemedel kontraindicerade, och behandling av blåsning bör ske så snart som möjligt. Barn, gravida kvinnor, äldre, såväl som patienter med kroniska sjukdomar tar medicin är inte säkert. Sedan kommer hirs till undsättning, som kommer att bli av med sjukdomen.

Kostnaden för högkvalitativa läkemedel idag är ganska hög, så behandling av cystit kan vara ganska dyr. Hirs är en prisvärd produkt som är tillgänglig i alla hem. Tja, vem äter inte hirsgröda? Nu vet du att den här produkten inte är en lätt del av kosten utan också ett botemedel.

Fakta: Traditionell medicin har använts sedan antiken. Trots förekomsten av moderna läkemedel har de inte förlorat sin betydelse på grund av effektivitet och säkerhet.

Hur man behandlar cystit med vete

Hirse används i form av gröt, soppor, buljonger, infusioner. För att förbättra smaken kan du använda ingredienser som honung. Alla kan välja en acceptabel mottagningsmetod.

Hirsgröns kan inkluderas i kosten inte bara under sjukdomsperioden. Det har en botande effekt på cystit och är också en källa till viktiga vitaminer och mikrodelar. Ät gröt rekommenderas till frukost, den är rik på protein och kommer att ge en ökning av energi och livskraft för hela dagen. Före tillagningen bör hirsen sköljas ordentligt. Vattnet måste vara helt transparent. Groats hälls kallt vatten, kokt tills det är klart. Om du lämnar den kokta gröt i en het kastrull i 30 minuter blir det mjukare och smula.

Recept av buljonger från hirs

Hemma kan du förbereda en effektiv botemedel mot cystitis. Det finns många recept för buljonger. Här är de mest populära av dem.

Recept nummer 1. För buljong måste du välja en ny skorpa av ljusgul färg, sortera ut, skölj den. 1/2 kopp hirs hälls i glas och hälls 200 ml kall kokt vatten. Blandningen gnids tills vattnet blir grumligt. Den mottagna drycken ska tas minst tre gånger om dagen i en vecka. Gå sedan till två gånger, och sedan en engångsreception.

Recept nummer 2. En matsked tvättad vete hälls med kokande vatten och blandas. I den resulterande buljongen kan du lägga till honung efter smak. Drick det rekommenderas 3-4 gånger dagligen.

Recept nummer 3. Glas hirs läggs i en tre-liters burk och häll varmt vatten. Du kan använda vätskan utan begränsningar. Med cystit är det viktigt att dricka mer - det hjälper till att avlägsna infektion från urinvägarna, och hirs kommer att lindra inflammation.

Recept nummer 4. En halv tre liter kan fyllas med föl, häll kokande vatten, linda och lämna i en dag. Den erhållna infusionen ska dräneras och konsumeras under hela dagen i obegränsade mängder.

Recept nummer 5. Två skedar hirs häll 1/2 kopp vatten, koka upp, infusera i 1-2 minuter. Stam och dryck enligt ordningen: på första dagen för 1 sked timme, nästa dag - 3 skedar, och från 3: e dagen i veckan en halv kopp tre gånger om dagen.

Tips: Ett avkok av hirs kan kompletteras med diuretiska örter: Björnbär, Tranbärblad.

Gröt av grod hirs

Hirse för att täcka med fuktig gasbind och vänta ett par dagar. När groddarna kommer att dyka upp, koka den vanliga häckgrötsaken från kornen, sätt tranbäret. Denna mat behandlar inte bara cystit, utan också klarar av ökat blodtryck. Du bör äta gröt utan salt, socker och olja.

Nu vet du om användningen av hirs i blåsor och recepten av de bästa lösningarna som kommer att hjälpa till att övervinna denna obehagliga sjukdom. Vittnesbörd av personer som har försökt denna billiga och säkra behandlingsmetod bekräftar att hirs är ett unikt medel för att kontrollera inflammatoriska processer i urinvägarna.

Vi rekommenderar dig att bekanta dig med andra effektiva sätt:

Hirse som ett effektivt botemedel mot blåsor

Cystit - inflammation i blåsan, åtföljd av smärtsam och frekvent uppmaning att urinera, klåda, brinna och smärtor i underlivet. Kvinnor lider ofta av en sjukdom, den manliga hälften av mänskligheten är mindre sannolikt att ha en sjukdom som är relaterad till organismens egenskaper. Hirs är den universella botemedlet för denna sjukdom.

Sammansättning och användbara egenskaper hos hirs

Hirs är en näringsrik och hälsosam produkt som innehåller B-vitaminer och olika spårämnen: zink, magnesium, järn, kalium och kisel och så vidare. I croupen finns också mycket protein och aminosyror som laddar kroppen med energi. Fosfor ger förstärkning av ben och accelererad läkning av sår med regelbundet intag, förbättrar naglar, hud och hår. Folsyra, som finns i tallet, har en fördelaktig effekt på nervsystemet och rekommenderas för användning även under graviditetens första trimester. En sådan komposition ger bara spannmål med medicinska egenskaper, tack vare vilken hirs används inte bara i matlagning utan också i folkmedicin.

Produkten har många komponenter, vars brist påverkar njurarnas arbete negativt, så användningen av spannmål hjälper till att bota sjukdomar i det genitourinära systemet. Dessutom tar hirs bort skadliga ämnen från kroppen, vilket underlättas av dess diuretiska effekt och avlägsnar inflammation, vilket gör biverkningarna effektiva inte bara för att bli av med cystit, men också för njurstenar. Även hirsan klarar perfekt med rening av urinvägarna.

Men om groatsna är speciellt användbara för kvinnor, ska män ta försiktighet: långvarig användning av produkten kan leda till en minskning av styrkan, så behandlingen bör inte vara mer än en månad.

Hirs är ett utmärkt medel för att bekämpa sjukdomar i det genitourära systemet, i synnerhet cystitis

Folk recept med en produkt från cystit hos män och kvinnor

Suspension på vatten

Att sortera ett halvt glas spannmål och skölj noggrant, häll sedan i en liter burk och häll ett glas kylt kokt vatten. Skölj hirsen tills vattnet blir vitt och börjar skumma. Drick den resulterande blandningen i en dos, använd denna suspension 3-4 gånger om dagen. För varje ny servering behöver du ta en ny rumpa. När du förbättrar tillståndet, ta drycken 1 gång per dag. Behandlingsförloppet är 2 veckor, du måste gå igenom det helt.

dekokt

Denna beredning framställs från 2 msk hirs, fylld med 2 glas vatten. Blandningen kokas, kyls och fylls på en tesked hela dagen var 3: e timme. Det kan behandlas i 1-2 veckor.

infusion

Vid akut inflammation är en infusion av hirs lämplig. I de tre-liters burk häll kornen tills halv behållare och häll kokande vatten till brädden av behållaren wrap och låt stå för en dag, och sedan använda den resulterande infusion 3 gånger per dag för ett glas. Kursens varaktighet är 1 vecka.

Vi bryggar spannmål som te

En tesked spannmål häll ett glas kokande vatten, ge lite stativ och dryck. Upprepa denna drink 3 gånger om dagen i en vecka. För smak kan du lägga honung till honungste.

Hur man ska behandlas med hirs och cowberryhjälpmedel

Skölj 2 matskedar spannmål och häll två koppar kokande vatten. Koka upp blandningen och omrör hela tiden. Därefter avlägsnas från värme, vänta en minut och dränera. Ta kompositionen enligt följande:

 • 1: a dagen - en timme en matsked
 • 2: a dag - 3 matskedar var 60: e minut
 • från 3: e till 7: e dagen - en halv kopp före måltiderna 3 gånger om dagen.

Parallellt är det tänkt att använda ett avkok av cowberryblad, vilket har en diuretisk effekt. Häll en tesked hackad råvara med ett glas kokande vatten, täck behållaren och koka på låg värme i 5 minuter. Kyl blandningen, spänna och dricka i små sippor tillsammans med kokt buljong.

När cystitis ska kokas hirsgröt och äta den minst en gång om dagen, bäst för frukost.

Kontra

 • Om det finns problem med bukspottkörteln är det bättre att vägra användningen av spannmål, eftersom det innehåller ostörbara polysackarider.
 • Att utesluta det från kosten är också med minskad magsyra och inflammation i tjocktarmen.
 • I en smula form irriterar gröt från pschon slemhinnan i magen, men utövar inte sådant inflytande. Därför kan du med en sår bara använda en viskös gröt.
 • Det rekommenderas inte att behandla vete med dem som lider av sköldkörtelns sjukdom. Ett lidande magsår kan bara äta hirs i form av grötförtunning

Recensioner om behandling av pärontorn hemma

Jag har cystit inflammerad redan 3 gånger i 4 månader, drack tranbär, uroprofit, FURAMAG, gräs, analyser överlämnas till den sista exacerbation av detta, men här igen blev det mycket smärtsamt, sveda i urinröret, och jag läste att vetet lindrar smärta. Och det är sant! Prova det, nu sitter jag, men det är ingen bränning.

kira

http://www.woman.ru/health/woman-health/thread/4552125/

Jag behandlade cystitis så. Du tar vete (vanligt korn), sköljas, vattnet dräneras, häll sedan mer ren och dra i 20 minuter detta vatten när det blir vitaktig (bara säga att det är äckligt), drinkar på en gång, ett glas någonstans. Efter en halvtimme går du på toaletten och det blir lättare, men du måste dricka medicinen i tre dagar. Detta är min mormor sa att göra det! Det hjälpte mig en gång.

Oksanchik

http://beremennost.net/forum/showthread.php?1362-kak-lechit-cistit-pri-beremennosti

Som ungdom gick jag på expeditioner, cystitisen förföljde oss bokstavligen. Då blir vi våta, fryser sedan, lossar sedan i regnet med snö och krullar sedan upp under snön och regnet. Läkaren hos oss var militär och behandlades alla med en fenny och enkel och länge glömde furazolidonom, denna otäcka leriga vodichkoj, och det är ganska effektiv. Åren passerade, efter min andra dotter, jag "fångade". Jag blev behandlad i två år. Jag sammanfattade resultatet - min cystit kostade cirka 100 000 rubel. Och sedan på ett möte med mina gamla kollegor i S: t Peters Petersburg rusade jag på något sätt på jakt efter en toalett, och jag blev påminnad om samma hirs med furazolidon. I 14 dagar tillbringade jag 300 rubelar... och allt, sedan dess, om sjukdomen kom inte ihåg.

Nani

http://www.vladimirka.ru/board/health/tsistit-i-gramotnoe-lechenie

Användningen av hirsgrödor har en positiv effekt på kroppen som helhet, men speciellt kampen mot cystitis, hjälper till att lindra tillståndet och hjälper till att glömma en obehaglig sjukdom på kort tid. Groats gör ingen skada om du tar det rätt och uppmärksammar kontraindikationer.

Hirse i blåsor: användbara egenskaper hos enkla spannmål

Blåsans inflammation ger alltid människor många problem. På grund av dess anatomiska egenskaper uppträder denna sjukdom oftare hos kvinnor än hos män. Damer som lider av denna sjukdom, inte bara tillgriper tabletter, utan också använder olika folkmedicinska lösningar. Till exempel ger den vanliga hirsan med cystitis en bra terapeutisk effekt. Det bidrar till att stoppa symtomen och påverka orsaken till sjukdomen.

Användbara egenskaper

Få vet att hirs kan användas inte bara som en livsmedelsprodukt, men också som ett botemedel mot sjukdomar i urinvägarna. Denna enkla och prisvärda croup innehåller ett stort antal proteiner och mineraler. Dessutom är hirs rik på aminosyror, folsyra och olika vitaminer.

Hirse har ett helt komplex av terapeutiska egenskaper. Om du regelbundet dricker hälsosamma avkok och infusioner av hirs, kan du snabbt återhämta sig och förhindra återkommande sjukdom. Eventuellt läkande läkemedel som härstammar från denna spannmål har följande effekt:

 • stimulerar njurarnas arbete
 • tar bort bakterier från urinvägarna och urinblåsan;
 • ger en diuretisk effekt;
 • tar bort förgiftning
 • upplöses och förhindrar också bildandet av stenar och sand i njurarna;
 • underlättar urinprocessen
 • stimulerar blodcirkulationen;
 • eliminerar stillastående processer i det lilla bäckenet.

Även för gravida kvinnor och omvårdnadskvinnor (för hur många dagar och hur mycket att ta ett sådant folkläkemedel för behandling, bör de få veta av den behandlande läkaren) kan använda hirs för medicinska ändamål. Groats kommer inte att skada det uppfostrade fostret och kommer inte att förvärra bröstmjölkens egenskaper. Avkok eller infusion av hirs kommer också att hjälpa kvinnor att bota gynekologiska sjukdomar.

Hur man lagar mat

På basis av hirs kan olika naturliga preparat göras för att behandla blåsans inflammation. Innan du börjar förbereda ett liknande läkemedel måste groatsna sorteras (det ska ha en normal hållbarhet) och skölj noggrant med rinnande vatten. Det finns flera grundläggande recept som hjälper till att bota cystitis:

 1. För 2 koppar kokt vatten måste du ta 2 stora skedar hirs. Blandningen måste bringas till kokpunkt och kyl sedan till rumstemperatur. Den resulterande buljongen ska vara full i en matsked en gång var tredje timme. För att behandla inflammation i blåsan med denna lösning är det nödvändigt inom 1-2 veckor.
 2. 100 gram spannmål bör fyllas med ett glas kokande vatten. Då är det nödvändigt att ta en pistel eller en sked och slipa hirsen för att bilda små korn. Den färdiga suspensionen måste vara vit. Drick det ska vara i ospädd form för ett helt glas åt gången. För en dag kan du dricka 3-4 glas. Varaktigheten av behandlingen med suspensionen ska vara 10-14 dagar.
 3. Det är nödvändigt att ta en ren glasbehållare och fyll den med croup exakt upp till hälften. Då måste du hälla varmt vatten i behållaren till toppen. Groats och vatten bör blandas, behållaren ska stängas med lock och rengöras för en dag. Efter 24 timmar måste den bildade vita vätskan filtreras. Använd infusion i små portioner under veckan. Detta recept kommer att ge en bra effekt även vid akut cystitis.
 4. I inflammatoriska processer som påverkar urinblåsan kan du också äta hirsgröda. Receptet för dess beredning är följande: 0,5 koppar spannmål hälls i ett glas vatten och kokas över medelhög värme tills den kokas. Det finns en sådan röra du kan inte bara på morgonen, men när som helst på dagen.

Detta är viktigt!

För att snabbt bota cystit, med hirs och andra folkmekanismer, är det nödvändigt att följa följande regler:

 • Vid mottagning av självtillverkade medel är det omöjligt att avbryta mottagningen av antibiotika (något nationellt recept ersätter inte behandlingen av de antibakteriella preparat som utses eller nomineras av läkaren)
 • Vid behandling av cystit bör personliga hygien observeras, ta dusch varje dag och byta underkläder (samtidigt är det nödvändigt att vägra tätt och smalt linne).
 • För en snabb återhämtning måste du dricka lika mycket varm vätska och äta rätt mat (grönsaker, frukter, sura mjölkprodukter, magert kokt kött, fisk, etc.);
 • Det är nödvändigt att inte tillåta hypotermi (varmare att klä sig, inte simma i kallt vatten etc.) och träna oftare.

Kontra

Om du vill använda droger hirs rekommenderas inte för personer som har kontraindikationer såsom störningar i bukspottkörteln, inflammation i tjocktarmen, minskad magsyra, magsår. Män kan inte ta infusioner eller avkok med hirs från blåsan i mer än en månad, eftersom långvarig användning av sådana droger kan påverka effekten negativt. Det är tillåtet att ge läkemedel från hirs till barn.

recensioner

Recensioner av kvinnor som tog avkalkning av hirs för behandling av blåsor, hjälper till att förstå hur dessa droger faktiskt fungerar:

"Jag har aldrig lider av blåsor, men nyligen frös jag mina ben och upplevde alla manifestationer av denna obehagliga sjukdom i full ära. Tilltalade till doktorn, han ordinerade mig antibiotika tabletter, och förutom dem rådde att dricka buljonger från pyshenki. I butiken köpte jag gryn, och hemma gjorde jag en användbar dryck från den. Gjorde det här sättet: hällde ett glas kokande vatten en liten mängd hirs och lite kokt. I början tyckte jag inte riktigt om buljongens smak, men jag lade till en tesked honung till den, och det blev ganska acceptabelt. Drick jag drack exakt två veckor (hur mycket att ta, doktorn berättade för mig också), men de första förbättringarna kom redan på tredje dagen. Nu tar jag medicinen för en anteckning, och om cystit börjar igen, kommer jag dra nytta av det. " Anna, Moskva.