Huvud
Symptom

Hirse i blåsor - Kommentarer om behandling av blåsor med vete

Hirs med blåsor är en effektiv folkmedicin. Recensioner om behandling av cystitis pshenom visar att det hjälper till att snabbt lindra smärta i cystit hos kvinnor, påskynda väsentligt återhämtningen.
Recept och recensioner på materialet i tidningen "Vestnik" HLS ".

Hirs är det enklaste och mest effektiva folkemedlet för cystit, många kvinnor vet om det, och många använder det. Infusion av hirs hjälper snabbt att lindra smärta med cystit, bli av med andra symtom på sjukdomen, vanligtvis återkommer en kvinna efter den första dagen av användning av denna botemedel. Många recensioner om behandling av blåsor med pshenom bevisar detta.

I sina brev delar läsarna av tidningen "Vestnik ZHZH" upplevelsen av blåsbehandling med vete. Trots det faktum att metoderna för att förbereda infusionen och dosen av dess administrering är olika, hjälpte detta medel till att bota cystit snabbt. Från recensionerna följer också att om du tar en infusion av hirs under lång tid lyckas du bli av med cystit för alltid.

Vi rekommenderar också att du läser artikeln "VAD ÄR CYSTISM, SYMPTOMER OCH BEHANDLING"

Återkallelse nr 1 om behandling av blåsor med vete.
Läkaren rådde kvinnan att behandla cystitisen med hirs. Det är alltid hjälpt av den här folkmedicinen. Kvinnan tvättade 1 kopp hirs, häller 1 liter kokt vatten och lämnar för natten. Nästa dag rensar infusionen och filtren. Det visar sig vitt vatten. Dricker det för 0,5 glas 3-4 gånger om dagen. Smärta i blåsan är ögonblicklig, men för större effekt och full återhämtning fortsätter kvinnan att dricka denna åtgärd i 7-10 dagar. (HLS 2014 nr 19, sidan 28)

Återkallelse nr 2: hirs har hjälpt med blåsan.
Kvinnan blev förkyld och fick en cystitis. Smärtan var hemsk. En vecka senare berättade hon om hennes sjukdom. Hon blev mycket förvånad över att patienten inte vet hur snabbt att ta bort smärta med blåsan med hjälp av hirs. Jag gav henne receptet på folkmedicinska lösningar. På hennes råd började patienten översvämma 2 msk. l. hirs 1 glas vatten på natten, och på morgonen, varje halvtimme, drick en nypa. Smärta i blåsan gick mycket snabbt (HLS 2012 nr 5, sidan 35).

Återkallelse nr 3: hirs från cystit hos kvinnor - recept.
En kvinna för behandling av cystit använder framgångsrikt ett sådant recept med hirs: i muggen hällde 3-4 st. l. hirs, häller 100-150 g varmt kokt vatten, varefter det gnids i vattnet om 10-15 minuter tills vattnet blir grå. Stam och dryck i 1 gång. Varje gång gör en frisk dryck (HLS 2013 nr 12, sidan 32).

Testimonial # 4 - ett annat recept för matlagning hirs från cystitis.
Ta 0,5 kopp hirs, skölj, häll 1 kopp kokt vatten vid rumstemperatur. Kraftigt slå hirs med din hand, som om du klämmer den med fingrarna. Vattnet blir vitare. Och det är nödvändigt att dricka det och allt. Du kan dricka så mycket du vill, det kommer ingen skada. Ta en ny del, skölj, häll... Kursen av blåsning med föl - 2 veckor.
Detta är ett populärt botemedel mot cystitis till en kvinna på ett sjukhus som rådde av en sjuksköterska. Patienten tog detta recept för beväpning och använder det bara, eftersom inga örter och läkemedel hjälper till att bota sjukdomen så fort som hirs. Bli av med smärtan med blåsan på en dag (HLS 2010 nr 2, s. 17).

Feedback om behandling av cystit hos kvinnor med hirs №5.
Kvinnan var caimed i många år. Försökte behandla det med olika metoder - både läkemedel och folkmedicin. Hjälpte det enklaste receptet från HLS "Millet Vodichka från Cystitis" (HLS 2008 nr 5, s. 24).

Granska №6
Kvinnan kollade receptet med hirs när blåsan var mycket kall och inflammerad. Ett glas hirs sköljdes och hällde 1 glas kallt kokt vatten. Corolla skakade väl, filtrerade den här grumliga vätskan och drack 3 gånger före måltid. Jag gjorde det 7 dagar och tog en ny varje gång. Därefter glömde jag sjukdomen för evigt (HLS 2006 nr 9 sidan 32).

Hirs med blåsor - tips nummer 7.
Kvinnan föll på hösten i regnet, var våt och sjuk, och en blåsinflammation började. Har försökt alla medel, försöker återhämta sig. Hjälpare grann, gav ett effektivt recept folklösning:
1 kg hirs tvättas med kallt vatten och häll varmt vatten över natten. I morgonblandningen dränerar du och dricker vatten under dagen. Hirse hälls varmt vatten över natten. En servering av spannmål kan användas 5-6 gånger, och sedan laga från den gröt. Behandlingen varar 15-20 dagar. Återställningen är klar (HLS 2005 nr 7 sidan 24).

Ett annat recept med hirs.
När cystit hjälper snabbt hirs Det är nödvändigt att skölja rumpen väl, tills vattnet blir klart. Häll hirsen med vatten och slå blandningen med en mixer eller sked tills vattnet blir vitaktigt. Detta vattnet ska druckas 1/2 kopp 3-4 gånger om dagen. Lätt smärta med cystit kan snabbt, om några timmar, och efter några dagar blir du helt frisk (HLS 2001 nr 4, sid 13).

Hur fungerar hirs med cystitis?
Det är svårt att förklara varför hirs i cystit ger en så fantastisk effekt. Men alltid detta folkläkemedel fungerar, behandlar framgångsrikt njure och blåsesjukdomar. I viss utsträckning bidrar mikroelementen, vitaminerna och proteinerna som utgör hirsen till detta.
1. I vete många vitaminer från grupp B. Dessa vitaminer avlägsnar inflammatoriska processer, främjar restaurering av skadade celler i slemhinnor, inklusive skadade slemhinnor i blåsan och njurarna.
2. Högt proteininnehåll i croupen bidrar också till regenerering av nya celler och restaurering av skadade celler.
3. Magnesium stoppar spridningen av inflammation i kroppen.
4. Milleter har en diuretisk effekt, det hjälper till att rena urinvägarna från infektion.
5. Milleter främjar borttagning av toxiner och antibiotika från kroppen, så ofta erfarna läkare som förskriver antibiotika och andra starka läkemedel, inklusive kemoterapi, rekommenderar att deras patienter inkluderar hirsgröda i sina dagliga måltider.
Många urologer känner till hirsens helande kraft, och ofta förutom den grundläggande behandlingen, föreskrivs den här folkmedicinen - en infusion av hirs, för att snabbt lindra smärta med blåsor och påskynda återhämtningen.

Behandling av cystit i droger

Lämna en kommentar 4,738

Bland andra naturliga element anses hirs effektiv för cystit. Blåsans inflammation är en allvarlig och utbredd sjukdom, och det är också obehagligt. Speciellt blev han utsatt för svagt kön på grund av de särskilda egenskaperna hos kvinnans urinvägarstruktur. Det finns folkrättsmedel och metoder som hjälper till att bekämpa denna sjukdom, en av dem är hirs. Det kan tas för mat (som gröt eller soppa) eller förbereda dekokter, tinkturer, och även vanliga te. Vetegräs är effektiv för behandling av akuta och kroniska former av blåsor.

Terapeutiska egenskaper hos hirs i cystit

Detta spannmål är användbart vid ateroskleros och leversjukdomar, främjar läkning av sår och fusion av ben. Det är oumbärligt för inflammation i bukspottkörteln. Användningen av hirs i cystit är orsakad av en diuretisk egenskap, förmågan att ta bort stenar, så produkten är användbar och med urolithiasis. För att ta itu med på kampens mottagningar med diabetes.

Hirs är berikad med kolhydrater, proteiner och massor av vitaminer. Denna produkt är näringsrik och icke-allergiframkallande, lätt absorberad av kroppen. Närvaron av B-vitaminer och nikotinsyra i produkten förbättrar regenerering av hud och slemhinnor. Järn - ökar hemoglobin och förbättrar blodcirkulationen. Magnesium - det stoppar kroppens inflammatoriska processer.

Recept och sätt att använda

Alla vet allt, men det här är inte det enda sättet att laga produkten. Hirs från blåsan kan användas som infusion, suspension eller avkok. Behandling är effektiv för både kroniska och akuta former av sjukdomen. Efter att ha bestämt sig för att behandla sjukdomen med naturliga folkmedicin, måste det finnas mer än ett recept i kokboken med hjälp av denna spannmål. Försiktighet bör vidtas för att välja en spannmål - det ska vara kvalitet och fräsch, färgen på kornen - ljusgul.

Infusioner med hirs

Infusion från hirs är snabb och lätt att förbereda. Förutom andra användbara egenskaper skapar han en känsla av mättnad, än vunnet popularitet bland kvinnor som följer sin figur. Ta spannmålen och skölj väl under rinnande vatten, häll i en burk (helst med bred hals) och häll vatten. Låt stå i tre dagar (linda burken och lägg den på en plats med hög temperatur och utan ljus). Efter 3 dagar, dra upp den resulterande drycken och ta den dagligen. Efter en veckas behandling kommer effekten att märkas. Ett annat alternativ är detta: ta 2 matskedar hirs, skölj under rinnande vatten, häll 2,5 koppar vatten och låt det brygga i 20 minuter. Den mottagna drycken är uppdelad i 4 receptioner - 1 kopp, 1 glas, sedan 0,5 koppar om dagen. Behandlingsförloppet är 3 dagar, varav var och en bör förberedas med en ny dryck.

Buljonger på hirsgranor

De flesta av kvinnorna noteras att i akut inflammation i urinblåsan är användbar buljong med hirs, som kommer att ta bort smärtan vid urinering, lugnande det inflammatoriska svaret i blåsan och har en positiv effekt på tarmarna. För att göra det måste du skölja 2 matskedar hirs, fylla den i en kastrull och häll 2 koppar kokande vatten. Låt blandningen koka och lindas, för att infilera. Stam buljong och ta i den koncentrerade, outspädd, såsom en tesked i intervall om 2-3 timmar. Drick det ska vara 1-2 veckor.

Ett exempel på ett liknande recept av avkok, vilket är populärt bland de behandlade. 2 matskedar spannmål blandas med 2 glas vatten, koka och låt stå i 10 minuter. Använd enligt följande schema: på den första dagen, varje 3 timmar tar du 1 matsked. På andra dagen - öka dosen till 3 matskedar. 3: e och nästa dag - dosen ska vara ½ kopp. Behandlingsförloppet är en vecka.

Te och upphängning

Lätt att förbereda, men inte mindre effektiv vid behandling, vägen - te från hirsgrödor. Det tar 1 sked hirs att hälla ett glas kokande vatten, lite nedkylt te för att dricka på en gång. Det får sötas med naturlig honung. Drick det rekommenderas att använda en vecka, 3 glas om dagen, och du kommer att se att sjukdomen recedes.

För att bereda suspensionen behövs samma ingredienser som för alla tidigare recept - hirs och vatten. Ta 100 g korn, skrapa försiktigt och skölj, torka. Lägg i en behållare, häll rumpan med ett glas kokande vatten och slipa tills en homogen massa med en vit nyans bildas. Ett glas av den erhållna suspensionen är berusad vid en tidpunkt. Kurs - 2 veckor för 3-4 glas per dag. Varje gång du ska laga en färsk drink.

Terapeutisk kost

Med cystit är det önskvärt att äta hirsgröda varje dag, minst en gång. Det är inte svårt att laga gröt. Ett enkelt, välkänt recept: sköljde croup i en kort stund för att brinna i en stekpanna, lägg sedan i en panna och häll 200 ml vatten, laga tills det är klart. Populär bland kvinnor är förberedelsen av hirsgröna i ugnen. Förbered spannmålen, som i det första fallet, med hjälp av en stekpanna. I gröt lägg till margarin eller mjölk och skicka den till en lätt uppvärmd ugn. Ta det till färdigt.

Det är lämpligt att förbereda en maträtt till frukost, eftersom gröt är näringsrikt och innehåller en stor mängd vitaminer, det är vad kroppen behöver i början av dagen.

Läckra och användbara betraktas som soppa med hirs, som samtidigt är näringsrik och dietisk, så kvinnor ger det att föredra inte bara för behandling, men också för förebyggande. I soppan, förutom hirsgrädde, kan du lägga till potatis, kokt ägg, örter, lök och vitlök. Fördelarna med soppa är att den är rik på fiber, vilket är användbart för tarmarna. Med hjälp är kolesterol och salter utsöndras från kroppen.

Kontra

Hirs, jämfört med andra läkemedel, har få begränsningar, men det finns flera kontraindikationer för användningen. Därför måste du vara försiktig och se till att sådana sjukdomar saknas:

 • pankreas patologi;
 • minskad magsyra
 • inflammation i tjocktarmen;
 • pankreatit;
 • sår (med sår av blåsor kan du använda riven gröt eller infusion);
 • Sköldkörtelsjukdomar.

Under undersökningen upptäcktes att hirsen negativt påverkar jodmjölkprocessen. Men läkarens kommentar till denna fråga bekräftar inte detta, så det rekommenderas att använda jodhaltiga livsmedel och hirs i komplexet. Att behandla sjukdomar i urin- och urinvägarna, bland annat cystit, folkmedicin är effektiva. Men detta system bör användas i samband med läkemedelsbehandling och under överinseende av en läkare som kan välja receptet som passar dig. Det bör noteras att hirs är ett folkmedicin som är mer lämpligt för kvinnor, liksom för män, kan långvarig användning orsaka problem med styrka.

Hirse som ett effektivt botemedel mot blåsor

Cystit - inflammation i blåsan, åtföljd av smärtsam och frekvent uppmaning att urinera, klåda, brinna och smärtor i underlivet. Kvinnor lider ofta av en sjukdom, den manliga hälften av mänskligheten är mindre sannolikt att ha en sjukdom som är relaterad till organismens egenskaper. Hirs är den universella botemedlet för denna sjukdom.

Sammansättning och användbara egenskaper hos hirs

Hirs är en näringsrik och hälsosam produkt som innehåller B-vitaminer och olika spårämnen: zink, magnesium, järn, kalium och kisel och så vidare. I croupen finns också mycket protein och aminosyror som laddar kroppen med energi. Fosfor ger förstärkning av ben och accelererad läkning av sår med regelbundet intag, förbättrar naglar, hud och hår. Folsyra, som finns i tallet, har en fördelaktig effekt på nervsystemet och rekommenderas för användning även under graviditetens första trimester. En sådan komposition ger bara spannmål med medicinska egenskaper, tack vare vilken hirs används inte bara i matlagning utan också i folkmedicin.

Produkten har många komponenter, vars brist påverkar njurarnas arbete negativt, så användningen av spannmål hjälper till att bota sjukdomar i det genitourinära systemet. Dessutom tar hirs bort skadliga ämnen från kroppen, vilket underlättas av dess diuretiska effekt och avlägsnar inflammation, vilket gör biverkningarna effektiva inte bara för att bli av med cystit, men också för njurstenar. Även hirsan klarar perfekt med rening av urinvägarna.

Men om groatsna är speciellt användbara för kvinnor, ska män ta försiktighet: långvarig användning av produkten kan leda till en minskning av styrkan, så behandlingen bör inte vara mer än en månad.

Hirs är ett utmärkt medel för att bekämpa sjukdomar i det genitourära systemet, i synnerhet cystitis

Folk recept med en produkt från cystit hos män och kvinnor

Suspension på vatten

Att sortera ett halvt glas spannmål och skölj noggrant, häll sedan i en liter burk och häll ett glas kylt kokt vatten. Skölj hirsen tills vattnet blir vitt och börjar skumma. Drick den resulterande blandningen i en dos, använd denna suspension 3-4 gånger om dagen. För varje ny servering behöver du ta en ny rumpa. När du förbättrar tillståndet, ta drycken 1 gång per dag. Behandlingsförloppet är 2 veckor, du måste gå igenom det helt.

dekokt

Denna beredning framställs från 2 msk hirs, fylld med 2 glas vatten. Blandningen kokas, kyls och fylls på en tesked hela dagen var 3: e timme. Det kan behandlas i 1-2 veckor.

infusion

Vid akut inflammation är en infusion av hirs lämplig. I de tre-liters burk häll kornen tills halv behållare och häll kokande vatten till brädden av behållaren wrap och låt stå för en dag, och sedan använda den resulterande infusion 3 gånger per dag för ett glas. Kursens varaktighet är 1 vecka.

Vi bryggar spannmål som te

En tesked spannmål häll ett glas kokande vatten, ge lite stativ och dryck. Upprepa denna drink 3 gånger om dagen i en vecka. För smak kan du lägga honung till honungste.

Hur man ska behandlas med hirs och cowberryhjälpmedel

Skölj 2 matskedar spannmål och häll två koppar kokande vatten. Koka upp blandningen och omrör hela tiden. Därefter avlägsnas från värme, vänta en minut och dränera. Ta kompositionen enligt följande:

 • 1: a dagen - en timme en matsked
 • 2: a dag - 3 matskedar var 60: e minut
 • från 3: e till 7: e dagen - en halv kopp före måltiderna 3 gånger om dagen.

Parallellt är det tänkt att använda ett avkok av cowberryblad, vilket har en diuretisk effekt. Häll en tesked hackad råvara med ett glas kokande vatten, täck behållaren och koka på låg värme i 5 minuter. Kyl blandningen, spänna och dricka i små sippor tillsammans med kokt buljong.

När cystitis ska kokas hirsgröt och äta den minst en gång om dagen, bäst för frukost.

Kontra

 • Om det finns problem med bukspottkörteln är det bättre att vägra användningen av spannmål, eftersom det innehåller ostörbara polysackarider.
 • Att utesluta det från kosten är också med minskad magsyra och inflammation i tjocktarmen.
 • I en smula form irriterar gröt från pschon slemhinnan i magen, men utövar inte sådant inflytande. Därför kan du med en sår bara använda en viskös gröt.
 • Det rekommenderas inte att behandla vete med dem som lider av sköldkörtelns sjukdom. Ett lidande magsår kan bara äta hirs i form av grötförtunning

Recensioner om behandling av pärontorn hemma

Jag har cystit inflammerad redan 3 gånger i 4 månader, drack tranbär, uroprofit, FURAMAG, gräs, analyser överlämnas till den sista exacerbation av detta, men här igen blev det mycket smärtsamt, sveda i urinröret, och jag läste att vetet lindrar smärta. Och det är sant! Prova det, nu sitter jag, men det är ingen bränning.

kira

http://www.woman.ru/health/woman-health/thread/4552125/

Jag behandlade cystitis så. Du tar vete (vanligt korn), sköljas, vattnet dräneras, häll sedan mer ren och dra i 20 minuter detta vatten när det blir vitaktig (bara säga att det är äckligt), drinkar på en gång, ett glas någonstans. Efter en halvtimme går du på toaletten och det blir lättare, men du måste dricka medicinen i tre dagar. Detta är min mormor sa att göra det! Det hjälpte mig en gång.

Oksanchik

http://beremennost.net/forum/showthread.php?1362-kak-lechit-cistit-pri-beremennosti

Som ungdom gick jag på expeditioner, cystitisen förföljde oss bokstavligen. Då blir vi våta, fryser sedan, lossar sedan i regnet med snö och krullar sedan upp under snön och regnet. Läkaren hos oss var militär och behandlades alla med en fenny och enkel och länge glömde furazolidonom, denna otäcka leriga vodichkoj, och det är ganska effektiv. Åren passerade, efter min andra dotter, jag "fångade". Jag blev behandlad i två år. Jag sammanfattade resultatet - min cystit kostade cirka 100 000 rubel. Och sedan på ett möte med mina gamla kollegor i S: t Peters Petersburg rusade jag på något sätt på jakt efter en toalett, och jag blev påminnad om samma hirs med furazolidon. I 14 dagar tillbringade jag 300 rubelar... och allt, sedan dess, om sjukdomen kom inte ihåg.

Nani

http://www.vladimirka.ru/board/health/tsistit-i-gramotnoe-lechenie

Användningen av hirsgrödor har en positiv effekt på kroppen som helhet, men speciellt kampen mot cystitis, hjälper till att lindra tillståndet och hjälper till att glömma en obehaglig sjukdom på kort tid. Groats gör ingen skada om du tar det rätt och uppmärksammar kontraindikationer.

Hur man använder hirs för medicinska ändamål med blåsor

Traditionell medicin är ett lagerhus med användbara lösningar och recept för alla tillfällen. Billiga, men effektiva läkemedel, presenterade för oss av ett naturligt apotek, fungerar mirakel. En sådan mirakelarbetare är hirs, vilket lindrar många sjukdomar i excretionssystemet. Behandling med foalcystit hos kvinnor är väldigt populär.

Blåskatarr. Än det är farligt

Cystitis är en inflammation i blåsan orsakad vanligtvis av bakterier eller virus.

Denna sjukdom är oftare "plockas upp" av kvinnor än av det starkare könet, som är förknippat med kroppens anatomi: urinkanalens och könsorganens omedelbara närhet. Det är därför, bakterier kan fritt komma in i vagina i urinblåsan och orsaka inflammation.

Symptom på sjukdomen manifesteras av en konstant känsla av blåsans fullhet, smärta i underlivet, brinnande i perineum, smärtsamhet i urinprocessen.

Utsätt behandlingen "för senare" kan inte vara, eftersom situationen kan förvärras av allvarligare tecken: urin med blod, feber, generell sjukdom.

Cystitis snabbt nog behandlas med antibiotika och diuretika. Det viktigaste är att inte försena och i tid för att se en läkare.

Ej härdad akut form blir kronisk, och det här är en mycket obehaglig sjukdom. Vid den minsta superkylningen kommer symtomen på sjukdomen att påminna sig igen.

Användning av hirs

Hirs har länge varit känd för sina användbara egenskaper. Det är en väldigt näringsrik, smältbar spannmål, som inte orsakar allergier.

Den är rik på kolhydrater, proteiner och innehåller många vitaminer:

 • B-vitaminer bidrar till återhämtning av hud och slemhinnor, förbättrar nervledningen.
 • Järn ökar hemoglobinnivån i blodet, normaliserar blodcirkulationen.
 • Magnesium avlägsnar foci av inflammation.
 • Nikotinsyra minskar inflammation och är involverad i återställande processer.
 • lösa upp fett och kolesterol;
 • hjälp slåss extra pounds;
 • stärka blodkärlens väggar och förhindra bildandet av plack i blodet.

Hirs med blåsor

Användningen av hirs i behandlingen av cystit har endast positiva recensioner. Detta beror på dess diuretiska egenskaper, förmågan att ta bort stenar som ofta bildas i denna njursjukdom. Det behandlar nästan alla inflammatoriska sjukdomar i det mänskliga urinvägarna.

Medel beredda på basis av hirs, rensa kroppen av toxiner och toxiner och antibiotika.

Medicinsk recept baserade på hirs

För behandling av blåsor med vete finns ett recept för varje smak. Vissa människor gillar gröt, men någon föredrar avkok eller tinkturer.

För att göra läkemedel ska groats vara av god kvalitet.

 1. Infusion. Ta burken, som har en tre-liters volym. Täck den med halva hirs och häll den till toppen med vatten. Insistera på en dag, observera villkoret: mörkt och varmt. Den resulterande infusionen tas tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.
 2. Avkok av hirs eliminerar inflammation, reducerar smärtsamma manifestationer vid urinering. Återkallandet av kroppen för att använda drogen är redan på andra eller tredje dagen. För matlagning ta 2 matskedar. hirs, tvättas och hälls i två glas kokande vatten. Koka upp, linda och låt brygga till kylning. En spändbuljong är full på en tesked 5-6 gånger om dagen i en till två veckor.
 3. Snabbt kan du göra hirs te. Ett glas kokt vatten tas en sked kornblandning. Brew te behöver 20-30 minuter. För smak, lägg till hem älskling.
 4. Framställning av suspensionen. Receptet är väldigt enkelt. En servering är 100 g hirs. Ta en liter kruka, som placeras korsa, förtvättad. Häll ett glas kylt kokt vatten. Sked kornet eller pesteln noggrant. Suspensionen blir en mjölkfärg och skum visas på toppen. För en dag måste du dricka tre portioner av denna helande nyberedda produkten. Gradvis, med förbättring av tillståndet, bör volymen minskas till två, och sedan till ett glas om dagen. Allmän behandling: 10-14 dagar.
 5. Gröt, hirs är det mest populära folkreceptet. Kropp med vatten tas i förhållandet 1: 2. Spannmål före matlagning ska brännas i en stekpanna. Koka tills gjort. Du kan laga gröt och i ugnen. Gröt på mjölk är en utmärkt maträtt till frukost. Även gröt kommer att fungera som sidovägg till någon sallad eller kött.

Terapeutisk kost med användning av rätter från hirs är användbar inte bara under behandling av blåsan.

Det hjälper till att normalisera arbetet i mag-tarmkanalen, tar bort toxiner från kroppen. Det orkar ofta till människor som vill gå ner i vikt. Detta är ett effektivt och billigt sätt att minska kroppsvikt.

Ofta, en graviditet som minskar immuniteten hos en kvinna leder till utseende av blåsor. Hirs, i det här fallet, som en panacea för alla sjukdomar. Samma sak kan sägas om sjukdomen hänt med barnet.

Men det är viktigt att komma ihåg att kampen mot blåsor med folkmekanismer bör göras först efter att ha hört en specialist.

Kontra

Oavsett hur bra ett botemedel, det finns alltid en kontraindikation för dess användning. Och hirs är inget undantag. Rekommendera inte att ta den om den är tillgänglig:

 • peptisk sår sjukdom;
 • pankreatit;
 • inflammation i tarmen;
 • Sköldkörtelsjukdomar;
 • minskad magsyra.

Om en man är en amatör av hirsgröt, bör han begränsa användningen av denna maträtt, eftersom studier har visat att en sådan delikatess kan påverka styrkan.

Det viktigaste att komma ihåg är att cystitis utan ordentlig behandling eller med fel behandling kan gå till kronisk. Sjuka är lättare att förhindra. Klä i väder, låt inte kroppen vara underkyl, var försiktig med sexuella relationer, observera personlig hygien och behöver inte tillgripa droger.

Hirs från blåsor

Hirs är betraktad som en effektiv folkmedicin för blåsor. Cystitis är en ganska insidious sjukdom, som huvudsakligen påverkar kvinnor.

Det finns en hel del naturläkemedel för att hjälpa kvinnor att klara av denna sjukdom. Hirs, detta är den mest lämpliga folkmedicin, som kan ta bort inflammation och därmed hjälpa de flesta i behandlingen av blåsan. Ta hirs från cystitis och i formen: gröt, buljong, infusion och te.

Behandling av cystit med folkmetoder

Behandling av cystit med vete - ett positivt resultat i flera dagar, eftersom dessa groats har ett antal egenskaper som hjälper till att bota sjukdomen:

 • stärker blodkärlens väggar;
 • har en diuretisk egenskap
 • tar bort dåligt kolesterol från kroppen
 • avgiftningsegenskaper av hirs, hjälp att bli av med infektion;
 • förhindrar tillväxten av aterosklerotiska plack.

I sin sammansättning innehåller hirs:

 • proteiner;
 • järn - normaliserar hematopoetisk process i kroppen;
 • kalium - normaliserar hjärtsystemets robot, nervsystemet och kärlsystemet;
 • fosfor - normaliserar tillståndet hos mänskliga ben och tänder;
 • vitaminer av hela gruppen B.

Tillämpning av hirs i kroppens behandling

Användningen av hirs för behandling av ett antal sjukdomar i kroppen:

 • ateroskleros - visar dåligt kolesterol och renar kärlen;
 • diabetes mellitus - normaliserar mängden glukos i blodet;
 • anemi - järn i produkten, ökar nivået av hemoglobin i kroppen;
 • hjärtsjukdomar - närvaron av makroelement och spårämnen i kompositionen, främja normalisering av hematopoetisk process och behandling av hjärtorganet;
 • kärlsystem - normaliserar blodcirkulationen i blodkärl och kapillärer;
 • leversjukdom - lindrar inflammation i kroppen och renar levern
 • kutana purulenta sår och eksem - bidrar till separation av pus och lindrar inflammation;
 • frakturer av ben - smältningen av ben beror på en stor mängd fosfor i kompositionen och järn;
 • gallblåsan - tar bort stenar från den och rensar gallgångarna;
 • njure - tar bort inflammation i pyelonefriten och tar bort stenar från kroppen;
 • blåsan - lindrar inflammation i cystit och tar bort stenar från kroppen;
 • urinrör - läker inflammationsprocessen med uretrit
 • reproduktionssystemet - förbättrar reproduktionsorganens arbete, lindrar inflammation i könsorganet, rensar organen av svamp- och bakterieinfektioner.

Orsaker till inflammation i urinvägarna

Orsaker till urinvägarna kan vara:

 • hypotermi - mikrober penetrerar enkelt och multipliceras i en ohälsosam människokropp;
 • inte överensstämmelse med reglerna för personlig intim hygien - inte tidsmässiga hygienprocedurer tillåter reproduktion av bakterier
 • den trasiga hormonella bakgrunden i en gravida kvinnans organism - omorganisering av en organism under ett nytt tillstånd av en organism
 • en förändring av den hormonella bakgrunden i klimakteriet - eftergift av reproduktionsorganens arbete och en minskning av kvinnliga hormoner i kroppen;
 • strukturen hos den kvinnliga kroppens genitourinära system - urinrörets, vagina och anusens nära arrangemang provocerar penetrationen av mikroorganismer och bakterier i urinröret;
 • njurar - inflammation av pyelonefriten på nedstigande vägen, kan orsaka cystitis;
 • urinvägar - inflammation i urinröret framkallar en cystitisjukdom;
 • njursten njure, blåsa orsakar inflammation i dessa organ;
 • virala sjukdomar, kan orsaka inflammation i urinblåsan, då immunsystemets arbete minskar och virusen kan tränga in i huvudorganet i urinvägarna under dessa sjukdomar;
 • Faryngit, tonsillit - En infektion som finns i blodet kan komma in i urinorganet genom blodomloppet och orsaka inflammation i det.
 • stillasittande och stillasittande livsstil - blodstagnation förekommer i urin- och könsorganen, vilket orsakar en störning i urinsystemets funktion och reproduktionsorganens funktionalitet och hela sexlivssituationen.
 • promiskuösa sexliv, med ofta ersatta partner och användningen av analsex, leder till infektion i könsorganen och spridningen av mikrober i urinvägarna.

Recept för behandling av blåsan baserat på hirs

Hur man behandlar cystit Från hirsen förbereda en avkok, infusion, slip det ångade kornet i en suspension.

Suspension från hirs recept: 100 gram hirsgrödor, hälls med kokt vatten och insisterar tills spannmålen svalnar. Ångad hirs gnidas i mjöl, tillsätt en liten mängd vatten och denna gelé på en gång. Behandlingsförloppet på detta sätt 14 dagar och ta denna gelé 4 gånger om dagen.

Tre matskedar (bord) spannmålspannor koka i 600 ml vatten och låt svalna i ett förpackat tillstånd. Ta en sked, med 3 timmars mellanrum. På en dag börjar symtomen på akut cystitis passera.

Hirs med cystitisrecept: 3 msk rent korn, häll 750 ml kokt vatten, insistera minst 30 minuter och drick 200 ml - 4 gånger om dagen. När symtomen på cystit börjar dämpas, kan dosen av en enstaka dos minskas med hälften, men mottagningsfrekvensen minskar inte. Varje ny dag är en ny del av buljongen. Behandlingsförloppet är 14-20 kalenderdagar.

Behandling av cystit med skumprecept: 100 gram sköljd spannmål häll 1000 ml kokt, men kylt till 70 grader vatten. Insistera i en timme och börja dricka infusionen. Denna del ska vara full på en dag. Varje ny dag är en ny del av buljongen. Behandlingsförloppet är 14-20 kalenderdagar.

Infusion av hirs: All kapacitet att somna genom skumning med 50% och tillsätt vatten. Insistera på 24 timmar och ta in 200 ml hela dagen.

Behandling med hirs i cystit är möjlig under graviditet och under amning.

Människor som lider av kronisk blåsan rekommenderas att injicera hirsgröda i sin dagliga kost. Hirs med blåsor lindrar symtomen på sjukdomen, på grund av diuretiska egenskaper, främjar utgången av infektion med urin.

Behandling av sjukdomscystitis med vete - är inte den huvudsakliga metoden för behandling av denna sjukdom, men ett tillägg till läkemedelsbehandling.

Läkemedelsbehandling av cystit inkluderar mottagning av antimikrobiella läkemedel, örtmedicin och antiseptisk topisk behandling, antipyretiska läkemedel och läkemedel som har antiinflammatorisk verkan.

Kontraindikationer att använda vid behandling av hirs

Hirse har inte ett stort antal restriktioner för dess användning, men det finns kontraindikationer för användningen av denna spannmål. Du kan inte hämta hirs:

 • patologi i bukspottkörteln;
 • låg surhet i magen;
 • inflammatorisk process i tjocktarmen;
 • sjukdom i pankreatit
 • Magsår
 • ett magsår i tarmarna;
 • sköldkörtel sjukdom.

Hirse tillåter inte kroppen att absorbera jod, därför i patologier i sköldkörteln, är det nödvändigt att begränsa användningen av hirs.

Att behandla med hjälp av hirsbeteende i blåsan, njurarna och urinen i den exakta kanalen är nödvändig i kombination med läkemedelsbehandling med antibakteriella läkemedel och antimikrobiella medel.

Denna folkmedicin rekommenderas för att ta från cystit hos kvinnor. Inträde för olika sjukdomar i urinsystemet hos män, hirs under en lång tid, orsakar problem med styrka.

Behandling av cystit i droger

Hyppig uppmaning att urinera, följt av bränning eller klåda indikerar blåsans manifestation. Med blåsans inflammation möter kvinnor oftast på grund av uppbyggnaden av det genitourära systemet. Som ett resultat kan även sjukdomens ens lilla hypotermi återvända till "hostess", vilket leder till obehag och värk i smärta.

Läkningskraften av spannmål (hirs)

För behandling av cystit använder en mängd olika mediciner som föreskrivs av en specialist efter en noggrann undersökning, såväl som folkläkemedel. Unikt folkmedicin är tillgängligt och effektivt. Bland olika trädgårds-, skogs- och fältväxter isoleras också grödor av grödor, nämligen hirs. Utfallet av sjukdomen i synnerhet kommer att vara effektiv om du börjar behandla med croup med utseendet av de första symtomen.

Förutom det faktum att hirsgröda är en läcker och näringsrik maträtt, så är det också helande. Hirse kommer att hjälpa till att bli av med sjukdomen, eliminera ledsagande symtom och främja återhämtning.

På grund av det stora innehållet av proteiner och proteiner, kämpar den användbara kulturen väl med den kroniska formen av sjukdomen. Hemligheten hos den helande kraften av hirs är det höga innehållet av mineralämnen, såsom kalium, fosfor, B-vitaminer.

Nu har recept från blåsor, som gått ner från generation till generation, förbättrats, så att du kan välja det mest prisvärda och lämpliga att smaka.

Behandling av blåsor - ett recept med användning av hirs

Än är det bra folkhälsovård?

För det första har naturliga produkter inga biverkningar. För det andra är sådan behandling mycket billigare. För det tredje, naturliga komponenter som inte innehåller kemiska föreningar.

Sedan antiken har bruket infusioner och avkok har använts för sjukdomar i det genitourära systemet. Anti-inflammatoriska egenskaper hos hirs kommer att vara effektiva om spannmålen är "frisk" och ljusgul.

Beredning av en suspension är det snabbaste och enklaste sättet att bli av med cystitis

Du behöver 100 gram spannmål, förrenad och väl tvättad och 1 kopp varmt vatten. Häll kokt vatten rätt mängd korn och noggrant slipa med en sked eller händer. Åtgärder fortsätter tills inget skum bildas - då är den mirakulösa drycken klar.

Ta suspensionen vara 3 gånger om dagen, varje gång du förbereder en ny lösning i minst 14 dagar. Efter förbättring av välbefinnandet kan hirs vatten tas en gång på morgonen.

Desinfektion och diuretisk infusion

 • Ett glas spannmål ska sköljas väl, hällas i en kruka och hälls med 0,5 liter kyldt vatten.
 • Blanda allt grundligt, linda burken med en handduk och placera den på ett mörkt ställe.
 • Efter 3 dagar filtreras och prepareras den beredda infusionen dagligen i 7 dagar.

Redan på andra dagen kommer resultatet inte att hålla dig väntar.

Veteinfusion (vintage)

Du behöver 2 matskedar. spannmål och 2 glas vatten:

 • Rör ingredienserna i en kastrull och koka.
 • Täck och lämna in för att infusera.
 • När den färdiga buljongen är kall, måste den filtreras och ta 1 matsked. var 2-3 timmar.

Terapeutisk infusion av hirs

 • För att förbereda medicinsk vätska behöver du en tre-liters burk, hälften fylld med användbar spannmål.
 • I en glasbehållare är det nödvändigt att hälla kallt vatten till randen och lägga det på ett kallt mörkt ställe för en dag.
 • Nästa dag, extrahera infusionen och ta en halv kopp tre gånger om dagen.

Behandlingsförloppet fortsätter i ca 10 dagar.

Ett stort plus med naturlig terapi är att hirsberedningar kan tas av gravida och ammande kvinnor. Naturliga ingredienser skadar inte framtida mamma och hennes barns hälsa.

För att förhindra att blåsan återvänder igen är det viktigt att inte försumma reglerna för intim hygien, för att undvika hypotermi, att bära naturligt underkläder och äta ordentligt. Dieten är att begränsa stekt, salt och kryddig maträtt, fullständig eliminering av alkohol och sluta.

Terapi med full effektivitet

Cystitis är ganska snuskig. Om du inte tar hänsyn till de första "klockorna" kommer sjukdomen snabbt att utvecklas till en kronisk form, vilket kommer att komplicera hans behandling. Att riskera och engagera sig i självval av läkemedel innebär att skada din egen hälsa.

Behandling av cystit med vete rekommenderas med en dietmeny. Under naturlig terapi behöver du ändra din kost.

Till frukost rekommenderas att laga mjölkgröt med bitar av frukt eller en bakad ostgryta. Vid lunch är det tillräckligt att äta den första maträtten med 1-2 skivor bröd. Patientens mellanmål består vanligen av frukter, kakor eller stugaost. Till middag kan du inkludera i pastaprodukterna med ost, omelett, garnera med grönsaker och kokt kött.

Förutom dietmenyn är det viktigt under dagen att inte glömma att dricka en stor mängd vätska för att "ta bort" den inflammatoriska processen från kroppen.

Genomförandet av lätta tips hjälper till att minska belastningen på mag-tarmkanalen och därigenom lindra uppkomsten av biverkningar och öka den terapeutiska effekten av hirsbuljonger och infusioner.

Rädsla och kontraindikationer vid behandling av hirs

Trots det faktum att hirs är en användbar produkt, kan det påverka hälsotillståndet för en viss kategori av människor negativt.

Det är förbjudet att använda folkläkemedel till patienter:

 • utsatt för inflammation i mag-tarmkanalen;
 • lider av gastrit med låg surhet
 • med sjukdomar i bukspottkörteln;
 • ha patologier av sköldkörteln.

Kultur kan förvärra tillståndet hos personer med sjukdomar i cirkulationssystemet, och hos män - påverkar styrkan.

Vanligtvis känns förbättringen efter att ha tagit hirsprodukter för 2-3 dagar redan. Om behandlingen inte ger positiva resultat och hälsotillståndet bara förvärras - temperaturen stiger, smärtan ökar med urinering eller blod framträder, är det viktigt att omedelbart söka läkarhjälp.

Hirse i behandlingen av blåsan

Cystitis är en mycket vanlig sjukdom, som åtföljs av sådana obehagliga symptom som nedsatt buksmärta, frekvent urinering. Sjukdomen kan prova hypotermi, infektion, bristande överensstämmelse med personlig hygien. Hirse i blåsor hjälper snabbt att bli av med denna sjukdom utan biverkningar, rusar inte omedelbart till apoteket för läkemedel. En effektiv folkmedicin är hemma för alla.

Fakta: Kvinnor lider av blåsan oftare. Detta beror på kvinnans kropps anatomiska egenskaper, nämligen den bredare och korta urinröret än hos män. Sjukdomen uppstår ofta hos gravida kvinnor. Mottagningsbuljong från hirs är säker, så denna behandlingsmetod är lämplig för framtida och ammande mödrar.

Användbara egenskaper hirs

Hirs är en deposition av användbara ämnen. Denna enkla produkt är inte bara en väsentlig del av en hälsosam kost, men den har också medicinska egenskaper.

Den består av följande ämnen:

 • mättade, fleromättade fettsyror;
 • essentiella aminosyror;
 • fettlösliga vitaminer;
 • vitaminer i grupp B;
 • kalium;
 • kalcium;
 • magnesium;
 • fosfor;
 • klor;
 • jod;
 • järn;
 • kobolt;
 • molybden;
 • fluor;
 • zink.

Hirse innehåller inte kolesterol, på grund av vilket det är ett effektivt sätt att förebygga ateroskleros. Denna produkt har hög proteinhalt och essentiella aminosyror. Detta gör det möjligt för oss att möta behoven hos kroppen av människor som vägrar köttprodukter.

B-vitaminer är nödvändiga för normal funktion av nervsystemet, påskynda återhämtningsprocesserna i huden och slemhinnorna. Med blåsan blir blåsans vägg inflammerad, så vävnaderna är skadade och hirs främjar sin tidiga regenerering.

Antiinflammatorisk egenskap är magnesium, som i hirsan är tillräcklig för att möta kroppens behov. Järn är ett sätt att förebygga anemi, förbättrar blodcirkulationen, höjer immuniteten.

Behandling av cystit med vete är effektiv på grund av följande effekter som denna flingan har på kroppen:

 1. antiinflammatorisk effekt
 2. eliminering av toxiner;
 3. upprätthållande av immunitet
 4. förbättring av blodcirkulationen och vävnadsregenerering.

Viktigt: Hirsgröda borde vara i allas kost. Denna värdefulla produkt har en utmärkt förebyggande effekt, ger kroppen med de ämnen som är nödvändiga för stabil drift av alla organ.

Kontraindikationer mot behandling med hirs

Trots produktens säkerhet finns det förhållanden där det inte rekommenderas att applicera hirs mot cystit. Detta peptiska sår i magen, duodenalsår, pankreatit, kolonsjukdom, minskad surhet i magsaften. Med dessa sjukdomar spjälkas produkten praktiskt taget inte.

Behandlingstiden för män bör inte vara längre än en månad. Med långvarigt intag av spannmål kan det påverka sexuell funktion negativt.

Viktigt: Rådgör med din läkare före behandling med detta effektiva folkmedicin. I svåra former av blåsor används hirs som ett komplement till läkemedelsbehandling.

Fördelar med behandling med foie gras

De läkemedel som används i folkmedicin är effektiva och säkra. Medicinsk behandling utöver den terapeutiska effekten har många biverkningar. Långvarig användning av vissa droger kan leda till allvarliga konsekvenser. Ett antal patienter är vissa läkemedel kontraindicerade, och behandling av blåsning bör ske så snart som möjligt. Barn, gravida kvinnor, äldre, såväl som patienter med kroniska sjukdomar tar medicin är inte säkert. Sedan kommer hirs till undsättning, som kommer att bli av med sjukdomen.

Kostnaden för högkvalitativa läkemedel idag är ganska hög, så behandling av cystit kan vara ganska dyr. Hirs är en prisvärd produkt som är tillgänglig i alla hem. Tja, vem äter inte hirsgröda? Nu vet du att den här produkten inte är en lätt del av kosten utan också ett botemedel.

Fakta: Traditionell medicin har använts sedan antiken. Trots förekomsten av moderna läkemedel har de inte förlorat sin betydelse på grund av effektivitet och säkerhet.

Hur man behandlar cystit med vete

Hirse används i form av gröt, soppor, buljonger, infusioner. För att förbättra smaken kan du använda ingredienser som honung. Alla kan välja en acceptabel mottagningsmetod.

Hirsgröns kan inkluderas i kosten inte bara under sjukdomsperioden. Det har en botande effekt på cystit och är också en källa till viktiga vitaminer och mikrodelar. Ät gröt rekommenderas till frukost, den är rik på protein och kommer att ge en ökning av energi och livskraft för hela dagen. Före tillagningen bör hirsen sköljas ordentligt. Vattnet måste vara helt transparent. Groats hälls kallt vatten, kokt tills det är klart. Om du lämnar den kokta gröt i en het kastrull i 30 minuter blir det mjukare och smula.

Recept av buljonger från hirs

Hemma kan du förbereda en effektiv botemedel mot cystitis. Det finns många recept för buljonger. Här är de mest populära av dem.

Recept nummer 1. För buljong måste du välja en ny skorpa av ljusgul färg, sortera ut, skölj den. 1/2 kopp hirs hälls i glas och hälls 200 ml kall kokt vatten. Blandningen gnids tills vattnet blir grumligt. Den mottagna drycken ska tas minst tre gånger om dagen i en vecka. Gå sedan till två gånger, och sedan en engångsreception.

Recept nummer 2. En matsked tvättad vete hälls med kokande vatten och blandas. I den resulterande buljongen kan du lägga till honung efter smak. Drick det rekommenderas 3-4 gånger dagligen.

Recept nummer 3. Glas hirs läggs i en tre-liters burk och häll varmt vatten. Du kan använda vätskan utan begränsningar. Med cystit är det viktigt att dricka mer - det hjälper till att avlägsna infektion från urinvägarna, och hirs kommer att lindra inflammation.

Recept nummer 4. En halv tre liter kan fyllas med föl, häll kokande vatten, linda och lämna i en dag. Den erhållna infusionen ska dräneras och konsumeras under hela dagen i obegränsade mängder.

Recept nummer 5. Två skedar hirs häll 1/2 kopp vatten, koka upp, infusera i 1-2 minuter. Stam och dryck enligt ordningen: på första dagen för 1 sked timme, nästa dag - 3 skedar, och från 3: e dagen i veckan en halv kopp tre gånger om dagen.

Tips: Ett avkok av hirs kan kompletteras med diuretiska örter: Björnbär, Tranbärblad.

Gröt av grod hirs

Hirse för att täcka med fuktig gasbind och vänta ett par dagar. När groddarna kommer att dyka upp, koka den vanliga häckgrötsaken från kornen, sätt tranbäret. Denna mat behandlar inte bara cystit, utan också klarar av ökat blodtryck. Du bör äta gröt utan salt, socker och olja.

Nu vet du om användningen av hirs i blåsor och recepten av de bästa lösningarna som kommer att hjälpa till att övervinna denna obehagliga sjukdom. Vittnesbörd av personer som har försökt denna billiga och säkra behandlingsmetod bekräftar att hirs är ett unikt medel för att kontrollera inflammatoriska processer i urinvägarna.

Vi rekommenderar dig att bekanta dig med andra effektiva sätt:

Hur bryggas hirs i blåsor?

Vid de första tecknen på cystit är det nödvändigt att kontakta en urolog som ska ordinera den korrekta behandlingen, men med en sådan sjukdom vänder många till metoder traditionell medicin.

Trots det faktum att sådana okonventionella metoder för det mesta fördöms av läkare, godkänns hirs i cystitis även av specialister, eftersom det är en säker och effektiv metod som hjälper påskynda processen för återhämtning.

Egenskaper av hirs i kampen mot blåsor

Hirs är ett bra hjälpmedel för många sjukdomar i urineringssystemet på grund av dess speciella egenskaper och komposition. Den här grödan är rik vitaminer i grupp B, som snabbt tar bort inflammation och stimulerar regenerativa processer i skadade vävnader av inflammatoriska slemhinnor.

Detta är särskilt sant vid blåsans slemhinna, som snabbt kommer till vanligt vid användning av avkroppar och infusioner på föl. Inflammatoriska processer bidrar också till att stoppa croupen magnesium.

Stabilisering av regenereringsprocesser främjas också av en ökad mängd protein i tallet - detta element är aktivt involverat i reparationsprocesser av skadade celler och hjälper kroppen syntetisera nya vävnader.

Med hjälp av medel baserade på hirs, tas toxiner och rester av antibiotika avlägsnas snabbt från kroppen. Detta förklarar det faktum att under behandling av cystit rekommenderar urologer att kvinnor ingår i kosten hirsgröt.

Croup har också diuretiska egenskaper.

Vid en behandling av en cystit är det viktigt att vid en behandling vid slutet av behandlingen sker en rening av urinogenitala vägar från resten av en infektion.

Finns det några kontraindikationer?

Hirse är en till synes oskyldig naturlig produkt, men i vissa fall kan folkrecept baserat på denna spannkultur kontraindiceras. Ta sådana medel rekommenderas inte med följande sjukdomar:

 • sjukdomar och störningar i sköldkörteln;
 • pankreasjukdom
 • pankreatit;
 • minskad magsyra
 • inflammatoriska processer i tjocktarmen.

Den relativa kontraindikationen är sår, eftersom med en sådan sjukdom får man äta smulad hirsgröt och behandla dem också med infusioner på fölet.

Det visade sig att hirs även ogynnsamt kan påverka upptaget av jod, i samband med vilken behandlingen organet på hirs är dessutom nödvändigt att använda vitaminkomplex innehållande detta element liksom joderade produkter.

Det är inte nödvändigt att basera behandlingen av blåsning uteslutande på metoderna för traditionell medicin: det kan bara vara ett komplement till den traditionella läkemedelsbehandlingen som föreskrivs av en läkare.

Även hirs rekommenderas inte mot cystit hos män, eftersom överdriven konsumtion av denna spannmål kan leda till problem med styrka.

Metoder för applicering

buljong

Bland metoderna för traditionell medicin, där hirs är involverad, är de mest populära decoctions, vilka i avsaknad av kontraindikationer klarar av cystitis inom sju dagar, samtidigt som du stabiliserar tarmens arbete.

Det är nödvändigt att skölja två matskedar av rå hirs under rinnande vatten och häll sedan två koppar kokande vatten i en kastrull. Efter att vattnet kokat, ska panan täckas med lock och lindas med en filt, lämnar i denna form i en eller två timmar.

Efter att buljongen har blivit bryggd, måste den filtreras genom en ren gasbindning, varefter hirsan kan kastas bort och vätskan kan bli full var tredje timme en tesked.

Avkok måste förbrukas minst en vecka, och det är önskvärt i ytterligare sju dagar efter försvinnandet av symtomen på sjukdomen för förebyggande.

För framställningen av ett annat utförande av buljongen tas som två matskedar av vete, men inte fyllda med hett vatten och sedan koka en liten mängd spannmål och medel för att sitta i tio minuter, låt rinna av.

På den första dagen hålls buljongen en matsked var tredje timme, på andra dagen är tidsintervallet detsamma, men dosen ökas till tre skedar och för de närmaste fem dagarna måste agenten tas halv kopp.

infusion

Från hirsen är beredda infusioner, som hjälper till med blåsor. Hirs i mängden av två koppar grundligt tvättas under rinnande vatten och läggs sedan i en tre-liters burk, sedan insvept i en filt eller tjock handduk, och inom tre dagar insisterade.

Det är viktigt att sätta behållaren på en mörk och varm plats.

Efter utgången av infusionen filtreras vätskan och separeras från hirsan. Att dricka detta vatten är nödvändigt varje dag ett glas i en vecka.

Ett annat alternativ - två matskedar tvättat vete insisteras i två och ett halvt glas svalt vatten i tjugo minuter. För att dricka den färdiga infusionen är det nödvändigt för fyra receptioner, som har sträckt denna mängd för en dag. Det första glaset är berusat ett glas och i de följande tre besöken - hälften av glaset.

Varje dag måste du förbereda en ny del, fortsätter kursen alla tre dagar.

Hur man behandlar cystit med tranbär, läs i vår artikel.

suspension

För att bereda suspensionen, ta ett hundra gram hirs, som måste tvättas och torkas. Grynen placeras i en liten kruka och hälls i ett glas kokande vatten, varefter hirsen i vattnet gnides med en krossning tills en homogen massa erhålls - det här är suspensionen.

Hela massan är full med en volley, det är nödvändigt att ta en sådan medicin tre gånger om dagen i två veckor.

Vad mer kan botas med foiein ser i videon: