Huvud
Symptom

Antiinflammatoriska läkemedel och läkemedel för prostatit

prostatit (inflammation i prostata vävnaden) är den vanligaste sjukdomen hos genitourinary sfären i medelålders och äldre män. Sjukdomen utvecklas av olika anledningar, det kan vara av olika slag, men det förenar alla typer av sjukdomen en - den inflammatoriska processen.

Foto 1: Terapeutisk taktik med prostatit beror direkt på typen av sjukdom, människornas hälsoegenskaper. Emellertid förskrivs antiinflammatoriska läkemedel under alla omständigheter. Källa: flickr (Sergiy Tkachenko).

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit

En stor grupp av antiinflammatoriska läkemedel representeras av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).

NSAID med prostatit är föreskrivna för att lindra smärta, lindra klåda, brinna och känsla av tyngd i perineum och nedre delen av ryggen, för att eliminera inflammatorisk process. Läkemedel i denna grupp blockerar kroppens immunreaktion mot patologiska processer i prostata och därigenom stoppar och eliminerar utvecklingen av inflammation.

Var uppmärksam! NSAID är ordinerad för någon form av sjukdomen, men det är oacceptabelt att använda droger ensam! Okontrollerad användning av antiinflammatoriska läkemedel "smörjer" symptomatologin, komplicerar diagnosen och mufflar sjukdomen, förvärrar patologin.

Indikationer för användning

 • frånvaro av effekten av att ta antibiotika - vid akuta former av sjukdomen, i komplex behandling
 • smärta, allvarligt obehag i perineum - som en symptomatisk behandling i någon form av patologi
 • icke-bakteriell natur av sjukdomen - som den viktigaste antiinflammatoriska behandlingen
 • exacerbation av kronisk prostatit.
Foto 2: Varaktigheten av behandlingen med antiinflammatoriska läkemedel beror på sjukdoms svårighetsgrad och patientens välbefinnande. Applicera ljus, piller, injektioner. Varje form av medicinering har sina fördelar och nackdelar när de används. Injektioner, tabletter utser korta kurser. Ljus med prostatit kan användas under en längre period. Källa: flickr (Lenushka Ivasishina).

Lista över populära NSAIDs

Mest effektiva vid användning av prostatit av antiinflammatoriska suppositorier. Preparat i form av en rektal suppository "leverera" den aktiva substansen till inflammatoriska prostata vävnader i oförändrad form och i hög koncentration. Detta kompenserar för långsam (i jämförelse med injektioner och tabletter) läkemedelsintag i prostata.

Var uppmärksam! Ett stort plus vid användning av ljus är minimering av biverkningar på kroppen, eftersom läkemedlet passerar lever och mag-tarmkanalen.

Antiinflammatoriska suppositorier

 • Diklofenak (NSAIDs);
 • Ketoprofen (NSAID);
 • Ibuprofen (NSAID);
 • Ichthyol (baserat på ichthyol - naturligt harts av stenar);
 • Havtornsolja (en örtberedning på havtornsbär);
 • Prostopin (baserat på biprodukter);
 • Prostatilen (baserat på hemligheten hos tjurarna).

Antiinflammatoriska tabletter

De mest populära medicinska icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlen för behandling av prostatit är läkemedel som i grunden innehåller följande aktiva substans:

 1. Ibuprofen. Analoger: Nurofen, Ibuprom, Brufen, Burana, Ibusan, Mig, Deblock, Solpaflex.
 2. Diklofenak. Analoger: Orthofen, Voltaren, Dolobene, Naklofen.
 3. Meloxikam. Analoger: Movalis, Amelotex, Movasin.
 4. Nimesulid. Analoger: Nyz, Nimulid, Nimesil, Nimika.
 5. Acetylsalicylsyra. Analoger: Aspirin.

Antiinflammatoriska injektioner

Injektioner vid behandling av prostatit föreskriver antibakteriella läkemedel och immunmodulatorer som lindrar inflammation. I svåra fall av akut prostatit, när sjukdomen åtföljs av hög feber och smärta, injiceras injicerande:

Var uppmärksam! Användningen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel används som en kompletterande terapi och inte som primärbehandling!

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Medel för antiinflammatorisk verkan och deras användning vid prostatit

Antiinflammatoriska läkemedel är en av de mest eftersökta riktningarna inom läkemedelsindustrin.

Läkemedel av denna kategori används effektivt vid behandling av skador, inflammatoriska processer, akuta kroniska sjukdomar.

Antiinflammatoriska läkemedel med liknande medicinska index skiljer sig åt på sättet som de påverkar människokroppen.

Det finns två huvudgrupper av PVS:

 • icke-steroida (icke-hormonella) antiinflammatoriska läkemedel (NSAID);
 • icke-hormonella, som har antiinflammatoriska, analgetiska, antipyretiska egenskaper;
 • steroidala (hormonella) antiinflammatoriska läkemedel (SPVS).

Icke-steroida (NSAID)

Principen om NSAID är att förhindra bildandet av ämnen som kallas prostaglandiner, vilket kan utlösa utvecklingen av feber, liksom smärta och muskelkramper.

Denna uppgift uppnås genom att blockera enzymerna av cyklooxygenas typ 1 och 2 (COX-1 och COX-2). Det är med deras hjälp att prostaglandin produceras.

NSAID är mer säker och mångsidig i jämförelse med SPV men har en nackdel - det blockerar COX-1, som bildas med användning av en substans att förhindra förstörelsen av magslemhinnan, som är exponerad för saltsyra närvarande i kompositionen av magsaft.

På grund av utvecklingen av modern farmakologi har selektiva NSAID förbättrats. Moderna NSAID: er blockerar endast COG-2. Och, till skillnad från SPVS, utövar inte hormonella inflytanden. Således delades NSAID i två kategorier: icke-selektiva och selektiva.

NSAID används ofta vid behandling av olika sjukdomar, vars huvudsakliga betydelse är:

 • artros;
 • reumatoid artrit
 • ländryggssmärta;
 • ryggsmärta
 • huvudvärk;
 • migrän;
 • akut gikt
 • dysmenorré (menstruationsvärk);
 • benvärk orsakad av metastaser;
 • måttlig smärta på grund av inflammation eller trauma mot mjukvävnad;
 • postoperativ smärta
 • smärta i Parkinsons sjukdom;
 • feber (feber);
 • intestinal obstruktion;
 • njurkolik;
 • prostatit.

Nonsteroid-läkemedel, som SPVS, har en lista över kontraindikationer, bland vilka:

 • Magsår
 • duodenalsår;
 • njursjukdom (i vissa fall tillåts ett begränsat intag av NSAID);
 • ökad eller minskad blodkoagulerbarhet;
 • graviditetstiden
 • Barnets amningstid
 • allergiska reaktioner från patientens kropp till denna grupp av droger.

Dessutom kan det finnas biverkningar, uttryckta som en förändring i blodets flythet och inflammation eller irritation i väggarna i magen.

oselektiv

Non-selective NSAIDs är föråldrade läkemedel som har en skadlig effekt på mag-tarmkanalen, neutraliserande COX-1.

Icke-selektiva NSAID är härledda från syror:

 • acetylsalicylsyra - Aspirin och dess varianter, Diflunizal, Salasat;
 • arylpropionsyra - Ibuprofen, Flurbiprofen, Naproxen, Ketoprofen, Tiaprofeninsyra;
 • antranilsyra - Flufenam och Mefenaminsyror;
 • arylättiksyra - Diklofenak, fenoklofenak, Fentiazac;
 • geteroariluksusnoy - Ketorolac, Amtolmetin;
 • metansulfonsyra - Analgin;
 • indol / inden-ättiksyra - Indometacin, Sulindak;
 • enolikovoj, i synnerhet oksikamy - Piroxicam, Tenoxicam, Meloxicam, Lornoxicam.

selektiv

Selektiva NSAID - en modern medicinska läkemedel som påverkar endast COX-2, vilket gör att COX-1 frigör ämnen som förhindrar förstörelsen av magslemhinnan.

Selektiva NSAID: er är:

 • lumiracoxib - Prexis;
 • parecoxib - Dinastat;
 • rofecoxib - Denebol;
 • celecoxib - Celebrex;
 • etoricoxib - Arkosia.

Antiinflammatoriska läkemedel i urologi hos män

Preparat med antiinflammatorisk effekt vid behandling av urologiska sjukdomar hos män används i följande fall:

 • uretrit;
 • prostatit;
 • cystit;
 • urolitiasis;
 • balanopostit.

En av de vanligaste sjukdomarna som kräver användning av NSAID är prostatit. Denna sjukdom orsakas av inflammation i prostatakörteln på grund av infektion, hypotermi, stress, stillasittande livsstil och nedsatt immunitet.

I kombination med antibiotika används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel med prostatit. NSAID prostatit används för att försvaga kroppens reaktion att vända sjukdomsförloppet inleddes och även för att bekämpa kronisk inflammation, kännetecknande för sjukdomen.

Användning av antiinflammatoriska läkemedel med prostatit, det är möjligt att uppnå positiva resultat inom några timmar, nämligen:

 • mjukgöring eller fullständig lindring av smärta;
 • normalisering av kroppstemperaturen;
 • återställande av normal urinering
 • förbättring av patientens allmänna välbefinnande.

Injektionsvätska, lösning Diclofenac

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit, som oftast används som huvudbehandling:

Dessutom används hjälpmedicinska läkemedel:

Suppositorier och injektionsvätska, lösning Prostatilen

Ovanstående antiinflammatoriska läkemedel med prostatit påverkar mest effektivt kroppen när de tas i form av ljus. Men i vissa fall är oral användning tillåten.

Obligatorisk användning av antiinflammatoriska läkemedel med kronisk kronisk prostatit. Förutom alla ovanstående läkemedel för den kroniska naturen hos sjukdomen används Indometacin. Han hanterar effektivt sjukdomssymptomen, men har ett stort antal olika kontraindikationer. Indomethacin är därför endast föreskrivet i brådskande situationer.

Förutom läkemedel av NSAID-gruppen föreskrivs också andra läkemedel för effektiv behandling av kronisk prostatit:

 • antibiotika: Moxifloxacin, hemifloxacin, levofloxacin;
 • Alfablockerare: Alfuzozin, Finasterid, Artesin;
 • vitaminer.

Steroid (SPVS, WVTR) han

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Steroid PVA - hormonella droger, överlägsen NSAIDs på grund av kroppens verkningsgrad, men med långvarig konsumtion av beroendeframkallande. Dessutom har SPVS en lista över kontraindikationer och starka biverkningar, därför utsetts de av läkare endast vid speciellt behov.

De vanligaste drogerna:

 • kortison;
 • Maksideks;
 • Dexamethason Sin;
 • Oftan-Dexametason;
 • prednisolon;
 • Sinalar Sin;
 • Berlikort;
 • Kenalog;
 • Nazakort;
 • Polkortolon;
 • triamcinolon;
 • flutsinar;
 • ftorokort;
 • Betametason.

Användningen av PTCA är effektiv vid behandling av systemiska sjukdomar och lindring av symtom i bindväv och leder:

PTCA kan också användas för att behandla näsan och halsen och andra icke-infektiösa inflammatoriska processer i kombination med antibiotika.

Biverkningarna som orsakas av SPVS-gruppens läkemedel kan bero på flera faktorer: dosen, metoderna för att ta och läkemedlets egenskaper. När topisk applicering av PTCA kan visa en försämring av resistens mot sjukdom.

Vid systemisk konstant användning av ett preparat finns risk för att sjukdomsförteckningen visas:

 • arteriell hypertoni;
 • magsår i magsäcken;
 • steroid vaskulit
 • hypertrikos;
 • Cushings syndrom;
 • steroid diabetes;
 • psykos;
 • förlust av kalium;
 • myokarddystrofi;
 • osteoporos;
 • tuberkulos;
 • vatten och natriumretention.

Kontraindikationer för användning av PTCA beror på närvaron av följande symptom och sjukdomar:

 • tuberkulos och andra infektionssjukdomar;
 • osteoporos, inklusive i postmenopausala perioden
 • benägenhet till trombos;
 • diabetes mellitus;
 • magsår i duodenum och mage;
 • mentala störningar
 • arteriell hypertoni;
 • graviditetstiden
 • närvaron av den smittsamma processen i luftvägarna, liksom i lederna.

Relaterade videoklipp

Om antiinflammatoriska suppositorier för behandling av prostatit:

Antiinflammatoriska läkemedel är effektiva läkemedel som behövs i modern medicin. De kan förbättra tillståndet hos patientens organism på kortast möjliga tid. Liksom alla läkemedel har antiinflammatoriska läkemedel en lista med begränsningar. Det största problemet med användning av antiinflammatoriska läkemedel beror på det faktum att ofta mediciner av denna typ uppfattas som en panacea för alla sjukdomar och används utan att ordinera en läkare. Det här är farligt eftersom det efter att symptomen på sjukdomen har eliminerats skapas en pseudo känsla av återhämtning. Men orsaken till symtomen är sannolikt inte löst, och den kan börja utvecklas, vilket kommer att få allvarliga konsekvenser. Dessutom kan all slags biverkningar och negativa reaktioner som är förknippade med kontraindikationer av läkemedel i denna grupp med missbruk av NSAID och NSAID.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit används i 99% av fallen och betraktas för närvarande som "guldstandard" för behandling för sjukdomen tillsammans med antibakteriella och metaboliska medel.

Att behandla inflammation i prostatakörteln behöver alltid en uppsättning metoder som innefattar:

 • Läkemedelsintervention;
 • Livsförändring;
 • Fysioterapeutiska förfaranden.

Huvuduppgiften för ett sådant mångfacetterat tillvägagångssätt är att eliminera fokusen på skador och eliminera motsvarande symtom.

Populära antiinflammatoriska läkemedel med prostatit

Läkemedel nummer 1 i närvaro av infektion i prostata är antibiotika. De hjälper till att bli av med patogenen direkt. Som praktiken visar, efter avslutad behandling med dessa medel (7-14 dagar), minskar huvudsymptomatologin, men försvinner inte helt.

För en lång och ihållande helande effekt är det absolut nödvändigt under hela återhämtningsperioden att ta mediciner som kan bekämpa kronisk inflammation. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit (NSAID) skapas bara för detta.

De blockerar frisättningen av histamin och prostaglandin i blodet, vilket minskar kroppens svar på den patologiska processen.

Efter användning av NSAID kan patienten observera följande effekter inom några timmar:

 • Reduktion av smärta;
 • Minskar kroppstemperaturen;
 • Normalisering av urinering;
 • Förbättrad välfärd.

Med långvarig användning kan dessa läkemedel minska svullnaden i prostata och återställa aktiviteten hos männs sexuella funktion.

De mest populära företrädarna för denna grupp läkemedel är diklofenak och Ibuprofen.

De har båda följande effekter på kroppen och prostata:

 • smärtstillande;
 • antipyretikum;
 • Undertryck fokusering av inflammation.

På grund av denna effekt på manlig kropp ingår antiinflammatoriska läkemedel med akut prostatit alltid i den obligatoriska listan över läkemedel för att lindra stora symtom.

Administreringssätt och dosering för prostatit

Oftast kan du hitta NSAID i form av tabletter och kapslar. I denna form är de bra för att behandla praktiskt taget vilken som helst sjukdom. När det gäller inflammation i prostatakörteln är det bättre att välja diklofenak eller Ibuprofen i rektala suppositorier.

När de införs i rektum har de följande fördelar, jämfört med orala former:

 1. Lokal åtgärd. Tack vare den anatomiska närheten av prostata till anusen är det möjligt att avsiktligt använda hela dosen av läkemedlet.
 2. Passage av levern. Läkemedlet absorberas av små kärl i tarmplexus och går inte in i det "biokemiska laboratoriet" i kroppen, där det genomgår kemiska förändringar och förlorar omkring 40% av dess effektivitet.
 3. Långvarig effekt. Även om övergångsprocessen av den aktiva substansen genom tarmväggen och kapseln i hankirteln tar längre tid än vid intag, ökar varaktigheten av läkemedlets effekt. Med den här funktionen kan du använda ljus mindre ofta än tabletter.
 4. Komplicerad påverkan på alla bäckenorganen. Inflammation på ett ställe leder alltid till att problemet sprids till närliggande. Introducerar suppositoriet i anuset, behandlar patienten prostata och alla närliggande strukturer.

Diklofenak frisätts i ljus av 50 mg, Ibuprofen - 60 mg. Tillträdesform: 1 administrering före sänggåendet under behandlingsperioden (ungefär en månad). Dagsdosen beror på svårighetsgraden av den patologiska processen och bör inte överstiga 100 respektive 240 mg.

Effektiviteten av droger ökar med parallell användning av fysioterapeutiska förfaranden och mediciner som utvider kärlen i prostata (alfa-blockerare, antispasmodik).

Ytterligare antiinflammatoriska läkemedel

Antiinflammatorisk effekt tillhandahålls även av följande droger och produkter:

 • Tiatriazolin. Förutom att påverka det patologiska fokuset, hjälper det prostatacellerna att regenerera;
 • Propolis är en biodlingsprodukt, som har en komplex struktur. Det verkar på hela organismen, vilket ökar lokalt immunförsvar. Utmärkt vid terapi av prostatit;
 • Ichthyol i ljus används för den kroniska formen av sjukdomen. Har smärtstillande, regenerativ, antiinflammatorisk effekt. Praktiskt taget inga kontraindikationer;
 • Prostatilen - ett nytt kombinationsmedicin som kan förbättra metaboliska processer i det skadade organet, eliminera stagnation av blod och minska aktiviteten av immunsystemets patologiska respons.
 • Havtornsolja. I form av suppositorier används mycket lång tid. Verkningsmekanismen liknar den för Ichthyol. Ibland orsakar en brännande känsla i anusen.

Hur och när ska man använda?

Antiinflammatoriska läkemedel med kronisk prostatit eller akut form tillskrivs alltid. Om det finns en mikrobe eller någon annan skadafaktor, kommer det att bli en reaktion av kroppen med frigörande av inflammatoriska mediatorer.

Oralt intag av NSAID eller andra droger vid problem med körteln är relativt ineffektivt.

Tabletter kan bli berusade i de fall då patienten har en organisk patologi i ändtarmen (atresi, yttre hemorrojder, postoperativt tillstånd) och införandet av suppositorier är omöjligt. Under sådana förhållanden är det nödvändigt att öka dosen av läkemedlet för att uppnå en tillräcklig koncentration av den aktiva substansen i prostata.

slutsats

Trots populariteten av dessa läkemedel är det nödvändigt att diskutera administrationsregimen med den behandlande läkaren innan behandling påbörjas, för att endast han kan ordinera antiinflammatoriska läkemedel med prostatit.

Vilka antiinflammatoriska läkemedel med hjälp av prostatit?

Behandling av prostatit innebär användning av flera mediciner och extra medel. Bara om det komplicerade tillvägagångssättet kommer en snabb och full återhämtning. Det finns högspecialiserade grupper av läkemedel och symtomatiska mediciner. Eftersom sjukdomen är inflammatorisk är grunden för terapi antiinflammatoriska läkemedel med prostatit. De hjälper till att ta bort inflammation och därtill hörande smärtsamma känslor. Vilken typ av droger talar de om, och hur man applicerar dem?

Antiinflammatoriska läkemedel för prostatit

Funktioner av antiinflammatorisk behandling av prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln som uppträder i akut eller kronisk form. Det ger framgångsrikt till konservativ behandling med hjälp av en speciell grupp av droger. I de flesta fall innehåller det antiinflammatoriska läkemedel som eliminerar inflammation och lindrar smärta.

För behandling används vanligtvis icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID, NSAID) - en typ av läkemedel som har antipyretisk, analgetisk, antiinflammatorisk effekt. Verkningsmekanismen är att undertrycka produktionen i kroppen av prostaglandiner, vilka är involverade i utvecklingen av inflammation.

Med akut prostatit, allvarlig ömhet i ljummen, brännande känslor under urinering, ökad kroppstemperatur och dålig hälsa på grund av allmän förgiftning av kroppen. Alla dessa symtom kan uppstå plötsligt och fånga en man överraskande. Nödhjälp i detta fall kommer att ha ett NSAID:

 • minska intensiteten i den inflammatoriska processen;
 • reducera glandulär hyperemi
 • stoppa reproduktionen av skadliga mikroorganismer
 • normalisera temperaturen;
 • de slutar febera tillstånd
 • kommer att eliminera smärta och spasmer.

Fonder från denna grupp utfärdas i olika former. Med prostatit används antiinflammatoriska läkemedel i två grundläggande doseringsformer:

Förberedelser för behandling och profylax av prostatit

 • tabletter - har systemisk och snabb hjälp, absorberas i blodet genom mag-tarmkanalen;
 • ljus - lokalt och långvarigt, genomträngande genom rektumets väggar.

Ett lämpligt och effektivt läkemedel bör väljas av den behandlande läkaren på grundval av patientens diagnos och klagomål. Tillåtet en enda engångsreception som en nödsituation. Långvarig självbehandling är strängt förbjuden.

Tabletter antiinflammatoriska läkemedel med prostatit

Tabletter från prostatit är lämpliga vid applicering. Det är bara nödvändigt att dricka en piller och om 20-30 minuter kommer det att bli en väsentlig lättnad. De är mycket effektiva som ett akut hjälpmedel vid hög temperatur och svår smärt syndrom. Men det finns en viktig nyans: med långvarig användning har det en negativ effekt på mag-tarmkanalen och njurarna. Därför utses de av läkaren under en strikt dosering.

Oftast används urinologi, baserat på ibuprofen, ketoprofen, diklofenak. De har minst biverkningar och den bästa antiinflammatoriska effekten.

Aktiv ingrediens är diklofenaknatrium i en mängd av 50 mg eller 100 mg. Det lindrar feber och värk i kroppen, minskar intensiteten i den inflammatoriska processen, minskar signifikant svullnad i vävnader och ömhet. Det tas för 1 tablett inte mer än 3 gånger om dagen, helst under måltiden (för att minska irritation i magslimhinnan). Maximal dos per dag får inte överstiga 150 mg. Kontraindicerat i magsår och hemopoiesis problem.

Dicloberte injektioner med prostatit

 1. "Solpafleks".

Antiinflammatoriska kapslar baserade på ibuprofen innehåller 300 mg aktiv ingrediens. De har antipyretisk, analgetisk och antiinflammatorisk effekt. Dosering för vuxna: 1-2 kapslar två gånger om dagen, högst 4 kapslar om dagen. Ta inte med allergier, gastrointestinala störningar, hematopoiesis, lever och njursvikt.

NSAID från gruppen av ketoprofen, ett derivat av propionsyra. Snabbt absorberad i matsmältningssystemet, har en lång analgetisk effekt. Producerad i tabletter och kapslar med olika koncentrationer. Den rekommenderade intagssystemet förutsätter 1 tablett 2 gånger dagligen efter måltid. För att stoppa en akut attack är en enda ansökan tillräcklig. Mot bakgrund av långvarig administrering kan buksmärtor, dyspepsi, illamående, huvudvärk, blödning, hörsel och synnedgång förekomma.

Antiinflammatoriska läkemedel ska inte missbrukas för att undvika allvarliga biverkningar. Långvarig behandling för prostatit bör utföras under strikt övervakning av en läkare. Alla rekommendationer och möten måste utföras.

Antiinflammatoriska läkemedel från prostata i form av ljus

Urologer föredrar att ordinera för suppositorier för rektal administrering. De har ett antal viktiga fördelar: de verkar direkt på injektionsstället, tränger in i prostatavävnaden, har ingen negativ effekt på kroppen, inklusive mag-tarmkanalen, på länge. I det här fallet finns det en signifikant minus - ljusen kan inte snabbt ta bort inflammationen, eftersom de måste övervinna många hinder för upplösning. Specialister noterar att denna form av antiinflammatoriska läkemedel är effektiv vid långvarig och systemisk behandling.

Rektala suppositorier för prostatit

Sammansättningen av ljus från prostatit kan innefatta flera komponenter som inte bara stoppar inflammationen, utan också förbättrar blodcirkulationen, förstör bakterier, främjar vävnadsregenerering, bedövar, återställer urinering. Den kombinerade beredningen kan innehålla:

 • ett antibiotikum;
 • ett smärtstillande medel;
 • thiotriazolin;
 • prostapin;
 • prostatilen;
 • havtornsolja;
 • propolis.

De mest populära är följande droger:

Suppositorier för rektal administrering baserat på diklofenak. Absorberas genom tarmvävnaderna och tränger in direkt i inflammerad körtel. Analgetisk effekt inträffar ungefär en timme efter injektionen. Metod för applicering: Ett ljus på morgonen och kvällen sätts in i anuset så djupt som möjligt tills fullständig upplösning. En dag får inte överstiga 150 mg aktiv substans. Effektivt kombinera den tabletta "Voltaren" med ljus. I det här fallet rekommenderas att man endast administrerar suppositoriet på natten. Använd inte rektalform med proktit eller hemorrojder.

 1. "Prostopin".
Prostitisstearin rektal, 15 st

Avser en grupp läkemedel - fytoproprotektorer. Dessa är ljus baserade på naturliga ingredienser: propolis, perga, honung, kunglig gelé. Den har en uttalad antiinflammatorisk och antioxidant effekt, normaliserar urinprocessen, förstör den patogena mikrofloran, förhindrar hyperplasi av prostata. Suppositoriet administreras en gång om dagen innan du går och lägger dig. Varaktigheten av behandlingskursen är minst 2 veckor. Biverkningar uppträder sällan, vanligtvis i form av kutana allergier i perianala regionen.

Ett botemedel som innehåller ett prostataxtrakt och en antibakteriell komponent av lomefloxacin. Som ett resultat av appliceringen elimineras inflammation, puffiness, bakterier förstörs, smärta reduceras och kompositionen av den prostatiska sekretionen förbättras. Stearinljus sätts rektalt efter rengöringsåtgärder. Förfarandet utförs en gång om dagen, helst före sänggåendet. Varaktigheten av behandlingen är minst 10 dagar.

Antiinflammatoriska suppositorier med prostatit har visat sig vara effektiva i praktiken och är därför ofta förskrivna som en av komponenterna vid behandling av akut och kronisk patologi hos män.

Ytterligare antiinflammatoriska läkemedel för prostata

NSAID kan inte själva bota prostatit. Kronisk patologi åtföljs ofta av en bakterieprocess som avslutas uteslutande med hjälp av antibiotika. Och den akuta formen manifesteras av en stark och smärtsam symtomatologi, som bör underlättas av mediciner. Det komplexa behandlingsregimen för inflammation i prostatakörteln kan innefatta:

 • antibiotika - har en kraftfull bakteriedödande effekt som förstör den patogena mikrofloran i körteln ("Ciprofloxacin", "Amoxiclav", "Levofloxacin");
 • smärtstillande medel och antispasmodika - bedöva och eliminera spasmer av muskler och sfinkter ("Nurofen", "Drotaverin", "Buskopan");
 • alfa-adrenoblocker - underlättar urinflödet och urinutflödet (Doxazosin, Tamsulosin, Omnik);
 • muskelavslappnande medel - lindra spänningen i körteln, minska sårhet ("Diazepam", "Baclofen", "Midokalm");
 • hormoner - återställa den hormonella bakgrunden och sexuell styrka hos en man (Omnadren, Flutamid);
 • fytopreparationer - hjälpmedicinska läkemedel, så kallade kosttillskott (Prostamol Uno, Tandenan, Tykveol).

Framgångsrik och snabb återhämtning är omöjlig utan ytterligare fysioterapi, kost och hälsosam livsstil, måttlig aktivitet och gott humör. Följ alla läkares recept, ta de föreskrivna drogerna korrekt och håll dig frisk!

Vad behövs för antiinflammatoriska läkemedel vid komplex behandling av prostatit

Komplex behandling för akut och kronisk prostatit innefattar nödvändigtvis antiinflammatoriska läkemedel. Tillsammans med antibakteriella och metaboliska droger eliminerar de fokuseringen på inflammation och eliminerar symptomatisk symptomatologi.

Läkemedelsverkan given doseringsgrupper för att minska svaret hos en organism till infektiösa patogener eller vävnadsskada. Blockerande utsprutning in i blodsubstanser, såsom histamin och prostaglandin leder till avlägsnande av smärta, temperatursänkning, minska svullnad och normalisera utflödet av urin från blåsan. Nästan strax efter kursens början känns patienten med en allmän förbättring av sitt hälsotillstånd.

Val av doseringsform

Antiinflammatoriska läkemedel finns i form av tabletter, injicerbara lösningar och rektala suppositorier. Vilka av dessa former är mest effektiva? Allt beror på den inflammatoriska processen. Vid akuta tillstånd och behovet av att snabbt ta bort symtom på läkemedlet administrerat intramuskulärt eller intravenöst.

Oftast används antiinflammatoriska läkemedel med prostatit i form av rektala suppositorier. Denna behandlingsmetod har många fördelar:

Trots de många fördelarna med att använda rektala suppositorier, har denna dosform vissa kontraindikationer. Suppositorier används inte i fall av inflammation i hemorrojderna, förekomsten av sprickor i rektum, omedelbart efter operationen.

Om det finns en kontraindikation rekommenderas patienten att ta antiinflammatoriska läkemedel i en tablettform. Det kan vara nödvändigt att öka dosen för att säkerställa den nödvändiga koncentrationen av läkemedlet i prostatakörteln. Den nödvändiga mängden medicinering för daglig administrering och varaktigheten av den terapeutiska kursen fastställs av den behandlande läkaren.

Antiinflammatoriska läkemedel

För avlägsnande av inflammation i prostatakörteln kan icke-steroidläkemedel (NSAID) användas. De har en uttalad smärtstillande effekt, vilket är särskilt viktigt vid akuta förhållanden. Basen för kompositionen kan vara en av följande komponenter: diklofenak, ibuprofen eller ketoprofen.

Mest använda för behandling av prostatainflammation är diclofenakbaserade läkemedel. Detta beror på de olika doseringsformerna och de minst uttalade bieffekterna.

NSAID: er föreskrivs först efter att alla kontraindikationer har uteslutits. Beroende på huvudämnet innefattar de: vissa sjukdomar i mag-tarmkanalen och andningsorganen, cirkulationssystemets patologi, individuell intolerans.

Som ett resultat, kan denna grupp som fick mediciner patienter upplever vissa biverkningar: nedsatt immunfunktion, förhöjt blodtryck, minskad aptit, trötthet och huvudvärk.

Ljus baserade på naturliga produkter

Vid behandling av prostatit tillhandahålls en bra antiinflammatorisk effekt medelst naturliga komponenter. De produceras huvudsakligen i form av suppositorier.

Antiinflammatorisk med prostatit. Vad ska man välja?

En verklig katastrof bland den manliga befolkningen som har korsat medelåldern är prostatit. Förtvivlan dock inte. Läkemedel, inklusive antiinflammatoriska läkemedel, med prostatit i kombination med icke-medicinska metoder har en positiv effekt att bekämpa sjukdomen.

Bra hälsa, i samband Alexander Burusov - expert på herrklubben "Viva Man". Idag ska vi prata om rollen som antiinflammatoriska läkemedel vid behandling av prostatit.

Vad är prostatit?

Prostatit är en urologisk sjukdom som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. På grund av sin anatomiska struktur är detta en rent maskulin sjukdom.

Inflammation uppträder med ett antal patologiska faktor: Stagnation av urin, infektion, autoimmuna och allergiska reaktioner etc.

Prostatakörteln (prostata) spelar en viktig roll i kroppen:

 • muskelfibrer i prostatakörteln är ansvariga för processen med urinering, med inflammation i prostata denna funktion är bruten;
 • Prostas sexuella funktion är att delta i utlösning;
 • Prostaglandiner, som aktiverar testosteron, syntetiseras i prostata - så här framgår prostatakörtelns endokrina funktioner.

Sjukdom i prostata gör dysfunktion i alla dessa "tjänster", så behandlingen bör startas omedelbart. Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit förskrivs som en del av en allmän behandling för att stoppa inflammation.

Former av prostatit

Prostatit utmärks av kategorier beroende på genen:

 • akut form (Bacterial) uppstår på grund av lesioner i prostatan patogener båda sidor (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa) och bakterierna som utgör mikrofloran av organismen (stafylokocker, enterokocker, etc);
 • kronisk bakterieform Den utvecklas i frånvaro av ett korrekt svar hos patienten till den initiala sjukdomsförloppet utlöses av ett parti av underkylt, oregelbunden eller olägligt tömma blåsan, oregelbunden eller inget sex, stillasittande livsstil, etc.;
 • för kronisk icke-bakteriell form långa smärtsamma förnimmelser i perineum och bäcken är karakteristiska i avsaknad av kliniska tecken på inflammation;
 • kronisk asymptomatisk form, som namnet antyder kännetecknas av frånvaron av symtom, bestäms endast analytiskt (förekomsten av leukocyter i urinen indikerar en inflammatorisk process i prostata).

Tecken och symtom

Den kliniska manifestationen av den inflammatoriska lesionen i prostata manifesterar sig som ett symptom som:

 • svårighet att urinera, åtföljd av sår i urinröret, suprapubisk smärta;
 • erektil dysfunktion
 • konstant smärta, från värkande bakgrund till akut, åtföljd av frekvent illamående, febera tillstånd.

behandling

För behandling av prostatit, en helhet en uppsättning aktiviteter. Dessa är medicinska och fytopreparationer, massage- och apparatprocedurer, dietterapi.

Korrekt utvalda läkemedel efter laboratorietester (blod och urinprover) bestäms av sjukdomen, kvalitativt förbättrar patientens liv redan i de inledande stadierna av behandlingen.

antibiotika

En grupp antibiotika och antimikrobiella medel eliminerar bakterieinfektioner. Beroende på orsaksmedlet är behandlingsläkaren tilldelad det mest effektiva botemedlet för denna typ av patogen.

Typer av antibiotika som används:

 • amoksitsillinovaya gruppen används för akuta och kroniska former av prostatit: Amoxiclav i tabletter, suspensioner eller injektioner, Augmentin, etc.;
 • tetracyklin den antimikrobiella gruppen representeras av semisyntetiska läkemedel: Doxycyklin, Metacyklin;
 • makrolider (antibiotika av den senaste generationen av ett brett spektrum av åtgärder) är särskilt effektiva vid kontroll av intracellulära mikroorganismer: tabletter eller injektioner av azitromycin eller Wilprafen;
 • antimikrobiella medel typ av ciprofloxacin har också immunmodulerande funktioner, formen av frisättning - tabletter och kapslar;
 • antivirala medel: Zovirax, Acyclovir, etc. är förskrivna i prostatitens virala karaktär;
 • antibiotika brett spektrum av åtgärder med minimala biverkningar - injektioner av cetrifaxon, cefotaxim etc.

I kombination med antibiotika ta antifungala medel för att undvika utveckling av patogen svampmikroflora på grund av undertryckandet av dess intag av anitibiotika.

Grupp av antiinflammatoriska läkemedel

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit är utformade för att eliminera fokusen på inflammation, för att avlägsna temperaturen och svullnaden av vävnader. NSAID har också en analgetisk effekt. De flesta av dessa läkemedel produceras både i tabletter, och i suppositorier, salvor, krämer, geler.

Vid behandling av prostatit används tabletter:

 • antiinflammatoriskt brett spektrum av verkan: Ibuprofen, diklofenak, Indometacin, Nyz, Nimesil, Ketoprofen;
 • för lindring av svår smärta utnämning: Ketorol, Movalis, Diklofenac i injektioner;
 • NSAID i form av rektala suppositorier: Diklofenak, Voltaren, Ketonal, Genferon, Proctosedil, etc.

Antiinflammatoriska orala läkemedel har en obehaglig bieffekt - med långvarig användning kan de patologiskt påverka gastrointestinala slemhinna, inklusive sårbildning. Därför föreskriver läkaren, om det är möjligt, lättare injektioner och antiinflammatoriska rektala suppositorier.

Den sistnämnda formen är också bra eftersom den ligger i ändtarmen i prostata närmaste närhet, påverkar de närliggande vävnaderna lokalt och förlängs.

Spasmolytika och alfa-blockerare

Om den analgetiska effekten av antiinflammatoriska läkemedel inte räcker, används antispasmodika. antispasmodika lindra överskottsspänningar av organ och vävnader, ha en avkopplande effekt.

blockerare - substanser som minskar vaskulär ton, tryck, vilket säkerställer avlägsnande av spasmer och ökad ton av släta muskler. När det gäller deras användning vid behandling av prostatit bidrar adrenoblocker som används vid komplex terapi till förbättring av urinprocessen.

Hormonala preparat

För att undertrycka proliferation av prostatatumörer används östrogenbaserade läkemedel. Men långvarig användning av hormonella droger leder till förlust av styrka.

venotoniki

Bättre blodtillförsel till prostata kallas venotoniserande droger. Dessa inkluderar: Eskuzan, Glivenol, Detraleks, etc.

Alternativa antiinflammatoriska läkemedel

Som ytterligare icke-syntetiska läkemedel som antiinflammatoriska i prostatit är det möjligt att rekommendera rektala suppositorier på grundval av havtorn och olja ichthyol suppositorier.

suppositorier På grundval av havtorn har olja länge framgångsrikt använts inom olika områden av medicin som en effektiv naturlig botemedel som minskar inflammation. Kontraindikation i honom är en-enskild intolerans.

Ichthyol ljus ha en unik förmåga att läka skadade vävnader, effektivt avlägsna inflammation och puffiness, perfekt bedövning. Ange ichthyol ljus så mycket som möjligt.

Lokalt påverkar den skadade vävnaden i prostatakörteln, ichthyol främjar deras återhämtning. Ichthyol ökar effekterna av andra läkemedel, såsom antibiotika.

Ytterligare bredspektrum antiinflammatoriska läkemedel med prostatit:

 • prostatilen, komplex beredning av animaliskt ursprung, indikeras för användning i prostatit, problem med urinering, åldersrelaterade dysfunktioner i prostata. Det är tillgängligt i form av en lösning för intramuskulära injektioner, rektala suppositorier;
 • propolis - En biodlingsprodukt, unik i sin kemiska sammansättning och medicinska egenskaper, finns i form av tinkturer, oljor, suppositorier. Har läkande, antiinflammatorisk och smärtstillande effekt.

Om du tar NSAID-läkemedel bör du följa vissa regler, eftersom antiinflammatoriska icke-steroider är osäkra. För att skydda magslimhinnan, om drogen används oralt, ta ett piller mycket vatten, inte mindre än ett glas.

Samtidigt kan två eller flera olika antiinflammatoriska läkemedel inte tas, vilket kan neutralisera den positiva effekten. Varaktighet av behandling med NSAID, utesluter alkohol.

Nesteroider, som redan nämnts ovan, har en sådan negativ manifestation som en skadlig effekt på matsmältningsorganet. Därför försöker läkaren att förskriva antiinflammatoriska läkemedel i form av injektioner eller rektalt.

slutsats

Prostatit är en allvarlig sjukdom, och kräver långvarig komplex behandling. Trots den stora mängden läkemedel på läkemedelsmarknaden bör behandling av prostata-inflammation endast utföras efter att orsaken till sjukdomen har fastställts och under direkt övervakning av en specialist.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov