Huvud
Förebyggande

Vad behövs för antiinflammatoriska läkemedel vid komplex behandling av prostatit

Komplex behandling för akut och kronisk prostatit innefattar nödvändigtvis antiinflammatoriska läkemedel. Tillsammans med antibakteriella och metaboliska droger eliminerar de fokuseringen på inflammation och eliminerar symptomatisk symptomatologi.

Läkemedelsverkan given doseringsgrupper för att minska svaret hos en organism till infektiösa patogener eller vävnadsskada. Blockerande utsprutning in i blodsubstanser, såsom histamin och prostaglandin leder till avlägsnande av smärta, temperatursänkning, minska svullnad och normalisera utflödet av urin från blåsan. Nästan strax efter kursens början känns patienten med en allmän förbättring av sitt hälsotillstånd.

Val av doseringsform

Antiinflammatoriska läkemedel finns i form av tabletter, injicerbara lösningar och rektala suppositorier. Vilka av dessa former är mest effektiva? Allt beror på den inflammatoriska processen. Vid akuta tillstånd och behovet av att snabbt ta bort symtom på läkemedlet administrerat intramuskulärt eller intravenöst.

Oftast används antiinflammatoriska läkemedel med prostatit i form av rektala suppositorier. Denna behandlingsmetod har många fördelar:

Trots de många fördelarna med att använda rektala suppositorier, har denna dosform vissa kontraindikationer. Suppositorier används inte i fall av inflammation i hemorrojderna, förekomsten av sprickor i rektum, omedelbart efter operationen.

Om det finns en kontraindikation rekommenderas patienten att ta antiinflammatoriska läkemedel i en tablettform. Det kan vara nödvändigt att öka dosen för att säkerställa den nödvändiga koncentrationen av läkemedlet i prostatakörteln. Den nödvändiga mängden medicinering för daglig administrering och varaktigheten av den terapeutiska kursen fastställs av den behandlande läkaren.

Antiinflammatoriska läkemedel

För avlägsnande av inflammation i prostatakörteln kan icke-steroidläkemedel (NSAID) användas. De har en uttalad smärtstillande effekt, vilket är särskilt viktigt vid akuta förhållanden. Basen för kompositionen kan vara en av följande komponenter: diklofenak, ibuprofen eller ketoprofen.

Mest använda för behandling av prostatainflammation är diclofenakbaserade läkemedel. Detta beror på de olika doseringsformerna och de minst uttalade bieffekterna.

NSAID: er föreskrivs först efter att alla kontraindikationer har uteslutits. Beroende på huvudämnet innefattar de: vissa sjukdomar i mag-tarmkanalen och andningsorganen, cirkulationssystemets patologi, individuell intolerans.

Som ett resultat, kan denna grupp som fick mediciner patienter upplever vissa biverkningar: nedsatt immunfunktion, förhöjt blodtryck, minskad aptit, trötthet och huvudvärk.

Ljus baserade på naturliga produkter

Vid behandling av prostatit tillhandahålls en bra antiinflammatorisk effekt medelst naturliga komponenter. De produceras huvudsakligen i form av suppositorier.

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit är läkemedel som ingår i komplex terapi för en sådan sjukdom. Medel i en sådan serie är nödvändiga för att avlägsna inflammatorisk process, för att förstöra bakterier och minska smärtsamma förnimmelser.

Blanketter för frisläppande

Antiinflammatoriska läkemedel för behandling av prostatit kan användas i olika former. Läkaren, beroende på sjukdomshistorien, tilldelar patienter olika former för återhämtning. På apoteket hittar du sådana läkemedel:

 • rektala suppositorier, varaktigheten av behandlingen som kvarstår i 5-7 dagar;
 • Tabletter och kapslar som används när orsaken till sjukdomen inte är fullständigt förstådd.
 • injektioner och injektioner, som används i avancerade stadier av prostatit.

Ofta utser urologer för behandling antiinflammatoriska medel vid en prostatit i form av rektala suppositorier. Trots att läkemedlet inte fungerar så snabbt som tabletter och andra droger, ordineras de som en komplex terapi. Men suppositoriernas unika egenskaper kan kallas att agenten tränger in i prostatakörteln och minskar inte matsmältningsorganet och lever, vilket inte är att säga om andra former av mediciner. Dessa läkemedel används för att justera blodtillförseln.

Det är accepterat att skilja mellan två typer av antiinflammatoriska läkemedel: nonsteroidala medel och glukokortikosteroider.

Oavsett vilken grupp som inte har utsetts till dig måste du genomgå en fullständig behandling, annars behöver behandlingen upprepas igen.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Beroende på sjukdomsstadiet, patientens ålder, diagnos och kontraindikationer, kan läkaren ordinera olika antiinflammatoriska läkemedel för prostatit. De vanligaste icke-steroidala medlen av ett brett spektrum av verkan är diklofenak och Ibuprofen. Dessa läkemedel konkurrerar bra med inflammation, men de rekommenderas endast användas om det inte finns någon effektivitet i att ta antibiotika.

Diklofenak kan inte bara övervinna symtomen på prostatit, det är fortfarande en bra antipyretisk. Läkaren kan ordinera Voltaren suppositorier, som innehåller diklofenak. Det är fortfarande möjligt att använda för behandling av en tablett, men endast i ett allvarligt tillstånd hos patienten.

För hälsoförbättring utser doktorn Cernitol i tabletter. Med långvarig användning av detta läkemedel är det möjligt att upprätta urinering och lindra smärtsymptomen. En unik egenskap hos läkemedlet är att det förbättrar metaboliska processer i prostata. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel ordineras för att förbättra effekten av antibiotika.

Vid behandling av NSAID bör du följa dessa tips:

 • överstiga inte 100 ml per dag;
 • Använd endast läkemedel efter samråd med den behandlande läkaren.
 • läsa kontraindikationerna.

Att behandla prostatit med sådana starka läkemedel är inte tillåtet för alla människor. NSAID har ett antal kontraindikationer som innehåller följande:

 • gastrit;
 • sår;
 • inflammation i ändtarmen
 • blodsjukdomar.

Försiktigt bör dessa läkemedel användas för personer med kroniska andningssjukdomar, med astma och polyper i bronkier. För att bekämpa prostatit är det tillåtet att använda folkmedicin med hjälp av antiinflammatoriska växter och örter för att behandla "manlig" sjukdom.

Oftast, tillsammans med icke-steroiden, ordinerar läkaren Ampicillin med prostatit. Detta antibiotikum avser penicillinseriens läkemedel.

Läkemedlet är tillgängligt i form av injektioner och är ett vitt pulver som är dåligt lösligt i vatten. Smaken smakar bitter.

De mest effektiva antiinflammatoriska läkemedlen i form av ljus

Vi har redan nämnt varför ljus är så effektiva för prostatit. Men med så många olika medel är det väldigt svårt att göra ett val till förmån för ett visst läkemedel. Därför är självmedicin inte värt det, det rekommenderas att ta ljus endast efter att ha råd med en läkare. De vanligaste rektala suppositorierna är:

 1. Propolis. Detta läkemedel har ett brett utbud av åtgärder och indikeras inte bara för behandling, men också för förebyggande. Som en del av läkemedlet finns mudder i Tambukansky sjön, på grund av vilken inflammationen minskar.
 2. Tiatriazolin. Tack vare denna åtgärd är det möjligt att ta bort inflammationen och övervinna andra symptom på prostatit.
 3. Prostopin. Det är en av de moderna suppositorierna för behandling av inflammation, som innehåller propolis, blomma pollen, royal gelé och vax. På grund av denna komposition har förutom den antiinflammatoriska effekten följande egenskaper: immunostimulerande, antimykotisk, analgetisk, antitumör.
 4. Ichthyol. Detta är en av de billigaste drogerna att använda som rekommenderas för kronisk prostatit. Produkten har en specifik lukt, men den är mycket effektiv och har praktiskt taget inga kontraindikationer.
 5. Prostatilen. Detta är ett av de unika läkemedlen för behandling av prostatit, där det finns körtlar av nötkreatur. För att övervinna sjukdomen behöver du en lång tid att behandlas med dessa ljus.
 6. Havtornsolja. Läkemedlet är antiinflammatoriskt och har ett enkelt namn. Det används oftast för att behandla en kronisk form av sjukdomen. Vissa patienter kan ha en brännande känsla i anusen. Kontraindikationer inkluderar långvarig diarré och individuell intolerans mot komponenterna.

Oavsett ljus har inte tilldelats dig, innan du använder dem behöver du konsultera en urolog. Oftast innehåller sådana droger diklofenak, som har sådana kontraindikationer:

 • rinit;
 • Gastrointestinala sjukdomar;
 • nässelfeber;
 • angioödem;
 • polyper;
 • andningssjukdomar;
 • astma;
 • en allergisk reaktion.

I vissa fall kan biverkningar uppträda på ljus, inklusive illamående, kräkningar, allergier, svullnad, huvudvärk. Beroende på det specifika läkemedlet kan listan över biverkningar och kontraindikationer ändras.

Tabletter och kapslar för prostatit

I vissa fall förskriver läkaren behandling med kapslar och tabletter för att lindra inflammatorisk process i prostata vävnaden. De vanligaste drogen är:

 1. Prostamon Uno. Medlet verkar som ett antiinflammatoriskt medel. Ta kapslar efter att ha ätit samtidigt, med mycket vatten.
 2. Prostanorm. Läkemedlet ska tas en halvtimme efter att ha ätit. Det är ett av de säkraste sätten, vars kontraindikation är en allergisk reaktion. Ta p-piller tre gånger om dagen, 1-2 gånger. Den fullständiga behandlingstiden bestäms av en specialist och kan bestå i flera månader.
 3. Vitaprost forte. Detta läkemedel kan användas för att behandla eller förhindra "manliga" sjukdomar. Ta drogen två gånger om dagen för en tablett.

Listan över antiinflammatoriska läkemedel för prostatit är mycket bred, men endast läkaren kan ordinera den fullständiga behandlingsregimen.

Oavsett att dricka tabletter är det inte nödvändigt, eftersom det är möjligt att skada organismen mycket. Man måste komma ihåg att inte varje medicin kombineras med antibiotika och andra läkemedel för behandling av prostatit.

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit används i 99% av fallen och betraktas för närvarande som "guldstandard" för behandling för sjukdomen tillsammans med antibakteriella och metaboliska medel.

Att behandla inflammation i prostatakörteln behöver alltid en uppsättning metoder som innefattar:

 • Läkemedelsintervention;
 • Livsförändring;
 • Fysioterapeutiska förfaranden.

Huvuduppgiften för ett sådant mångfacetterat tillvägagångssätt är att eliminera fokusen på skador och eliminera motsvarande symtom.

Populära antiinflammatoriska läkemedel med prostatit

Läkemedel nummer 1 i närvaro av infektion i prostata är antibiotika. De hjälper till att bli av med patogenen direkt. Som praktiken visar, efter avslutad behandling med dessa medel (7-14 dagar), minskar huvudsymptomatologin, men försvinner inte helt.

För en lång och ihållande helande effekt är det absolut nödvändigt under hela återhämtningsperioden att ta mediciner som kan bekämpa kronisk inflammation. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit (NSAID) skapas bara för detta.

De blockerar frisättningen av histamin och prostaglandin i blodet, vilket minskar kroppens svar på den patologiska processen.

Efter användning av NSAID kan patienten observera följande effekter inom några timmar:

 • Reduktion av smärta;
 • Minskar kroppstemperaturen;
 • Normalisering av urinering;
 • Förbättrad välfärd.

Med långvarig användning kan dessa läkemedel minska svullnaden i prostata och återställa aktiviteten hos männs sexuella funktion.

De mest populära företrädarna för denna grupp läkemedel är diklofenak och Ibuprofen.

De har båda följande effekter på kroppen och prostata:

 • smärtstillande;
 • antipyretikum;
 • Undertryck fokusering av inflammation.

På grund av denna effekt på manlig kropp ingår antiinflammatoriska läkemedel med akut prostatit alltid i den obligatoriska listan över läkemedel för att lindra stora symtom.

Administreringssätt och dosering för prostatit

Oftast kan du hitta NSAID i form av tabletter och kapslar. I denna form är de bra för att behandla praktiskt taget vilken som helst sjukdom. När det gäller inflammation i prostatakörteln är det bättre att välja diklofenak eller Ibuprofen i rektala suppositorier.

När de införs i rektum har de följande fördelar, jämfört med orala former:

 1. Lokal åtgärd. Tack vare den anatomiska närheten av prostata till anusen är det möjligt att avsiktligt använda hela dosen av läkemedlet.
 2. Passage av levern. Läkemedlet absorberas av små kärl i tarmplexus och går inte in i det "biokemiska laboratoriet" i kroppen, där det genomgår kemiska förändringar och förlorar omkring 40% av dess effektivitet.
 3. Långvarig effekt. Även om övergångsprocessen av den aktiva substansen genom tarmväggen och kapseln i hankirteln tar längre tid än vid intag, ökar varaktigheten av läkemedlets effekt. Med den här funktionen kan du använda ljus mindre ofta än tabletter.
 4. Komplicerad påverkan på alla bäckenorganen. Inflammation på ett ställe leder alltid till att problemet sprids till närliggande. Introducerar suppositoriet i anuset, behandlar patienten prostata och alla närliggande strukturer.

Diklofenak frisätts i ljus av 50 mg, Ibuprofen - 60 mg. Tillträdesform: 1 administrering före sänggåendet under behandlingsperioden (ungefär en månad). Dagsdosen beror på svårighetsgraden av den patologiska processen och bör inte överstiga 100 respektive 240 mg.

Effektiviteten av droger ökar med parallell användning av fysioterapeutiska förfaranden och mediciner som utvider kärlen i prostata (alfa-blockerare, antispasmodik).

Ytterligare antiinflammatoriska läkemedel

Antiinflammatorisk effekt tillhandahålls även av följande droger och produkter:

 • Tiatriazolin. Förutom att påverka det patologiska fokuset, hjälper det prostatacellerna att regenerera;
 • Propolis är en biodlingsprodukt, som har en komplex struktur. Det verkar på hela organismen, vilket ökar lokalt immunförsvar. Utmärkt vid terapi av prostatit;
 • Ichthyol i ljus används för den kroniska formen av sjukdomen. Har smärtstillande, regenerativ, antiinflammatorisk effekt. Praktiskt taget inga kontraindikationer;
 • Prostatilen - ett nytt kombinationsmedicin som kan förbättra metaboliska processer i det skadade organet, eliminera stagnation av blod och minska aktiviteten av immunsystemets patologiska respons.
 • Havtornsolja. I form av suppositorier används mycket lång tid. Verkningsmekanismen liknar den för Ichthyol. Ibland orsakar en brännande känsla i anusen.

Hur och när ska man använda?

Antiinflammatoriska läkemedel med kronisk prostatit eller akut form tillskrivs alltid. Om det finns en mikrobe eller någon annan skadafaktor, kommer det att bli en reaktion av kroppen med frigörande av inflammatoriska mediatorer.

Oralt intag av NSAID eller andra droger vid problem med körteln är relativt ineffektivt.

Tabletter kan bli berusade i de fall då patienten har en organisk patologi i ändtarmen (atresi, yttre hemorrojder, postoperativt tillstånd) och införandet av suppositorier är omöjligt. Under sådana förhållanden är det nödvändigt att öka dosen av läkemedlet för att uppnå en tillräcklig koncentration av den aktiva substansen i prostata.

slutsats

Trots populariteten av dessa läkemedel är det nödvändigt att diskutera administrationsregimen med den behandlande läkaren innan behandling påbörjas, för att endast han kan ordinera antiinflammatoriska läkemedel med prostatit.

Antiinflammatoriska läkemedel för prostatit

Akut eller kronisk inflammatorisk lesion av prostata vävnad åtföljs av en klar klinisk symptomatologi, som försämrar människans livskvalitet avsevärt, påverkar hans psyko-motionella balans och ger också mycket fysiskt obehag.

Effektiv behandling av denna patologi ger ett omfattande tillvägagångssätt, inklusive användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel i olika former.

Funktioner av antiinflammatorisk behandling för prostatit

Denna sjukdom hos det manliga reproduktionssystemet kan åtföljas som en generaliserad inflammatorisk process genom prostata, och bildandet av lokala inflammatoriska foci. Om den patologiska processen inte gick i kronisk form och inte ledde till utveckling av allvarliga komplikationer, då detta sjukdomen låter sig framgångsrikt till konservativ terapi.

En av de viktigaste länkarna i den komplexa behandlingen av prostatit är läkemedel från gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).

När en medicinsk specialist utser en man med en akut eller kronisk form av prostatitläkemedel från NSAID-gruppen, räknar han med sådana farmakologiska effekter:

 • normalisering av kroppstemperaturen;
 • minskning av intensiteten av inflammatorisk reaktion;
 • eliminering av tecken på allmän förgiftning och feber (med akut prostatit)
 • minskning av smittspridningen hos smittsamma patogener i körtelvävnaden;
 • lindring av smärta och spasmer
 • partiell normalisering av urinprocessen.

Non-steroidala antiinflammatoriska läkemedel för behandling av prostatit finns i form av tabletter, rektala suppositorier, injektioner och kapslar.

Tabletmedicin

Den otvivelaktiga fördelen med tablettformerna av antiinflammatoriska läkemedel är användarvänlighet. Den genomsnittliga varaktigheten av den terapeutiska effekten från att ta en tablettform av NSAID är från 15 minuter till en halvtimme. Sådana droger är effektiva när det är nödvändigt för att ge nödhjälp till en man som upplever svårt smärtssyndrom med akut prostatit.

I klinisk praxis finns urologer mest populära Non-steroidala antiinflammatoriska läkemedel för behandling av prostatit.

Bland dem är:

 1. Solpafleks. Detta läkemedel är tillgängligt i form av kapslar innehållande den aktiva ingrediensen Ibuprofen i en dos av 300 mg. Preparatet Solpaflex har antiinflammatorisk, analgetisk och antipyretisk effekt. Vid akut eller kronisk kollision av inflammatorisk process i prostatakörteln ordineras män 1 eller 2 kapslar av läkemedlet 2 gånger om dagen. Den totala dagliga dosen av läkemedlet får inte överstiga 4 kapslar. Det här läkemedlet rekommenderas inte för störningar av hematopoiesis, sjukdomar i mag-tarmkanalen, allvarliga allergier, såväl som vid akuta och kroniska sjukdomar i njurarna och leveren.
 2. Dikloberl. Tabletts antiinflammatoriska medel innehåller en aktiv komponent av diklofenaknatrium i en dos av 100 och 50 mg. Dicloberte reducerar effektivt inflammation, normaliserar kroppstemperaturen, lindrar spasmen och smärtan, och minskar också puffiness i prostata. Ta detta läkemedel rekommenderas 3 gånger om dagen för 1 tablett vid måltidstid. Den totala dagliga dosen av Diclobber ska inte överstiga 150 mg. Drogen är strängt förbjuden att användas för män som lider av magsår och duodenalsår.
 3. ketonal. Detta antiinflammatoriska läkemedel finns i form av kapslar och tabletter. Läkemedlets aktiva substans är ketoprofen. Läkemedlet har förmågan att absorberas snabbt genom matsmältningsorganets slemhinna, samtidigt som den ger en långvarig effekt av anestesi. För att minska intensiteten hos den inflammatoriska reaktionen vid akut och kronisk prostatit, ordineras män Ketonal 1 tablett 2 gånger om dagen efter att ha ätit.

Som ett alternativ Sådana antiinflammatoriska läkemedel kan ordineras till de listade läkemedlen:

 • Nimesulid (Nimesil);
 • movalis;
 • meloxikam;
 • diklofenak;
 • Movasin;
 • Ibuprom;
 • Nurofen.

Antiinflammatoriska läkemedel i form av injektioner

Injektionsbehandling av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kan rekommenderas för de män som är i ett tillstånd av intensiv förvärring av prostatit, åtföljd av svår smärta, tecken på allmän förgiftning, ökad kroppstemperatur och muskelvärk.

Som regel är injektionsformer av NSAID används i kombination med immunostimulanter och antibakteriella läkemedel. För att lindra det allmänna tillståndet föreskrivs män injicerbara läkemedel av nimesulid, diklofenak och meloxicam.

Läkemedelsberedning meloxikam effektivt hantera det intensiva smärtssyndromet och inflammatoriska processen. Använd denna medicin rekommenderas inte mer än 5 dagar i rad, annars finns det risk för erosiva och ulcerativa skador i mag-tarmkanalen. Med extrem försiktighet bör detta läkemedel användas till patienter som lider av bronkial astma.

Läkemedelsberedning nimesulid med framgång ges till patienter i äldre och äldre åldersgrupper, vilket beror på dess goda tolerans. Det rekommenderas inte att använda detta läkemedel för behandling av patienter med allvarliga hjärt-kärlsjukdomar (inklusive hypertoni) samt diabetes mellitus.

Det tidigare nämnda antiinflammatoriska läkemedlet diklofenak Det kan inte användas till patienter som lider av magsår och duodenalsår. Dessutom är det oförenligt med alkohol och påverkar förmågan att köra fordon, eftersom det saktar ner reaktionen.

suppositorier

Rektala antiinflammatoriska suppositorier är ett av de mest effektiva sätten att behandla kronisk eller akut prostatit. En viktig fördel med denna dosform är förmågan att agera direkt på inflammationsfokuset, kringgå lever och njurar.

Rektala antiinflammatoriska suppositorier ordineras oftare till patienter för långvarig behandling av kronisk form av inflammatorisk lesion av prostata. Förutom den antiinflammatoriska komponenten, I sammansättningen av kombinerade suppositorier kan man se analgetiska och antibakteriella ämnen.

På grund av den höga effektiviteten vid behandling av kronisk och akut prostatit har sådana läkemedel visat sig:

 1. Prostopin. Detta medel baserat på vegetabiliska komponenter innehåller bivax, propolis, royal gelé och honung. Dessa biprodukter har en kraftfull antioxidant och antiinflammatorisk effekt. Suppositorier Prostopin är ett effektivt sätt att förebygga hyperplastiska förändringar i prostatakörteln. Dessutom har komponenterna av läkemedlet en skadlig effekt på patogener av bakteriell och viral natur. I regel föreskrivs ljus en enhet om dagen före sänggåendet. Den totala behandlingen är minst 14 dagar.
 2. Voltaren. Den aktiva komponenten i suppositorier är diklofenak. Läkemedlet har en hög absorptionspotential genom tarmslimhinnan med efterföljande intag av glandular prostata vävnad. Sedan införandet av suppositoriet och före starten av en analgetisk effekt, passerar ett genomsnitt på 1 timme. Medicinska specialister ordinerar en enhet av drogen 2 gånger om dagen, på morgonen och före sänggåendet. Om en man samtidigt fick detta läkemedel i form av tabletter och rektala suppositorier är den dagliga dosen av suppositorier 1 enhet.
 3. Vitaprost. Denna produkt har en markerad bakteriedödande, anti-edematös, analgetisk och antiinflammatorisk effekt. Dessutom kan Vitaprost förbättra kvaliteten på prostatakörtelns utsöndring. Rektala suppositorier Vitaprost rekommenderas att använda efter att ha utfört en renande mikroclyster, vilket förbättrar absorptionen av läkemedlet. Den totala behandlingen är minst 10 dagar per ljus per natt.

Framgångsrik behandling av prostatas inflammatoriska lesion kan inte realiseras utan fysioterapi, omfattande medicinsk behandling, dietterapi och aktiviteter för att normalisera livsstilen.

Medel för antiinflammatorisk verkan och deras användning vid prostatit

Antiinflammatoriska läkemedel är en av de mest eftersökta riktningarna inom läkemedelsindustrin.

Läkemedel av denna kategori används effektivt vid behandling av skador, inflammatoriska processer, akuta kroniska sjukdomar.

Antiinflammatoriska läkemedel med liknande medicinska index skiljer sig åt på sättet som de påverkar människokroppen.

Det finns två huvudgrupper av PVS:

 • icke-steroida (icke-hormonella) antiinflammatoriska läkemedel (NSAID);
 • icke-hormonella, som har antiinflammatoriska, analgetiska, antipyretiska egenskaper;
 • steroidala (hormonella) antiinflammatoriska läkemedel (SPVS).

Icke-steroida (NSAID)

Principen om NSAID är att förhindra bildandet av ämnen som kallas prostaglandiner, vilket kan utlösa utvecklingen av feber, liksom smärta och muskelkramper.

Denna uppgift uppnås genom att blockera enzymerna av cyklooxygenas typ 1 och 2 (COX-1 och COX-2). Det är med deras hjälp att prostaglandin produceras.

NSAID är mer säker och mångsidig i jämförelse med SPV men har en nackdel - det blockerar COX-1, som bildas med användning av en substans att förhindra förstörelsen av magslemhinnan, som är exponerad för saltsyra närvarande i kompositionen av magsaft.

På grund av utvecklingen av modern farmakologi har selektiva NSAID förbättrats. Moderna NSAID: er blockerar endast COG-2. Och, till skillnad från SPVS, utövar inte hormonella inflytanden. Således delades NSAID i två kategorier: icke-selektiva och selektiva.

NSAID används ofta vid behandling av olika sjukdomar, vars huvudsakliga betydelse är:

 • artros;
 • reumatoid artrit
 • ländryggssmärta;
 • ryggsmärta
 • huvudvärk;
 • migrän;
 • akut gikt
 • dysmenorré (menstruationsvärk);
 • benvärk orsakad av metastaser;
 • måttlig smärta på grund av inflammation eller trauma mot mjukvävnad;
 • postoperativ smärta
 • smärta i Parkinsons sjukdom;
 • feber (feber);
 • intestinal obstruktion;
 • njurkolik;
 • prostatit.

Nonsteroid-läkemedel, som SPVS, har en lista över kontraindikationer, bland vilka:

 • Magsår
 • duodenalsår;
 • njursjukdom (i vissa fall tillåts ett begränsat intag av NSAID);
 • ökad eller minskad blodkoagulerbarhet;
 • graviditetstiden
 • Barnets amningstid
 • allergiska reaktioner från patientens kropp till denna grupp av droger.

Dessutom kan det finnas biverkningar, uttryckta som en förändring i blodets flythet och inflammation eller irritation i väggarna i magen.

oselektiv

Non-selective NSAIDs är föråldrade läkemedel som har en skadlig effekt på mag-tarmkanalen, neutraliserande COX-1.

Icke-selektiva NSAID är härledda från syror:

 • acetylsalicylsyra - Aspirin och dess varianter, Diflunizal, Salasat;
 • arylpropionsyra - Ibuprofen, Flurbiprofen, Naproxen, Ketoprofen, Tiaprofeninsyra;
 • antranilsyra - Flufenam och Mefenaminsyror;
 • arylättiksyra - Diklofenak, fenoklofenak, Fentiazac;
 • geteroariluksusnoy - Ketorolac, Amtolmetin;
 • metansulfonsyra - Analgin;
 • indol / inden-ättiksyra - Indometacin, Sulindak;
 • enolikovoj, i synnerhet oksikamy - Piroxicam, Tenoxicam, Meloxicam, Lornoxicam.

selektiv

Selektiva NSAID - en modern medicinska läkemedel som påverkar endast COX-2, vilket gör att COX-1 frigör ämnen som förhindrar förstörelsen av magslemhinnan.

Selektiva NSAID: er är:

 • lumiracoxib - Prexis;
 • parecoxib - Dinastat;
 • rofecoxib - Denebol;
 • celecoxib - Celebrex;
 • etoricoxib - Arkosia.

Antiinflammatoriska läkemedel i urologi hos män

Preparat med antiinflammatorisk effekt vid behandling av urologiska sjukdomar hos män används i följande fall:

 • uretrit;
 • prostatit;
 • cystit;
 • urolitiasis;
 • balanopostit.

En av de vanligaste sjukdomarna som kräver användning av NSAID är prostatit. Denna sjukdom orsakas av inflammation i prostatakörteln på grund av infektion, hypotermi, stress, stillasittande livsstil och nedsatt immunitet.

I kombination med antibiotika används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel med prostatit. NSAID prostatit används för att försvaga kroppens reaktion att vända sjukdomsförloppet inleddes och även för att bekämpa kronisk inflammation, kännetecknande för sjukdomen.

Användning av antiinflammatoriska läkemedel med prostatit, det är möjligt att uppnå positiva resultat inom några timmar, nämligen:

 • mjukgöring eller fullständig lindring av smärta;
 • normalisering av kroppstemperaturen;
 • återställande av normal urinering
 • förbättring av patientens allmänna välbefinnande.

Injektionsvätska, lösning Diclofenac

Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit, som oftast används som huvudbehandling:

Dessutom används hjälpmedicinska läkemedel:

Suppositorier och injektionsvätska, lösning Prostatilen

Ovanstående antiinflammatoriska läkemedel med prostatit påverkar mest effektivt kroppen när de tas i form av ljus. Men i vissa fall är oral användning tillåten.

Obligatorisk användning av antiinflammatoriska läkemedel med kronisk kronisk prostatit. Förutom alla ovanstående läkemedel för den kroniska naturen hos sjukdomen används Indometacin. Han hanterar effektivt sjukdomssymptomen, men har ett stort antal olika kontraindikationer. Indomethacin är därför endast föreskrivet i brådskande situationer.

Förutom läkemedel av NSAID-gruppen föreskrivs också andra läkemedel för effektiv behandling av kronisk prostatit:

 • antibiotika: Moxifloxacin, hemifloxacin, levofloxacin;
 • Alfablockerare: Alfuzozin, Finasterid, Artesin;
 • vitaminer.

Steroid (SPVS, WVTR) han

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Steroid PVA - hormonella droger, överlägsen NSAIDs på grund av kroppens verkningsgrad, men med långvarig konsumtion av beroendeframkallande. Dessutom har SPVS en lista över kontraindikationer och starka biverkningar, därför utsetts de av läkare endast vid speciellt behov.

De vanligaste drogerna:

 • kortison;
 • Maksideks;
 • Dexamethason Sin;
 • Oftan-Dexametason;
 • prednisolon;
 • Sinalar Sin;
 • Berlikort;
 • Kenalog;
 • Nazakort;
 • Polkortolon;
 • triamcinolon;
 • flutsinar;
 • ftorokort;
 • Betametason.

Användningen av PTCA är effektiv vid behandling av systemiska sjukdomar och lindring av symtom i bindväv och leder:

PTCA kan också användas för att behandla näsan och halsen och andra icke-infektiösa inflammatoriska processer i kombination med antibiotika.

Biverkningarna som orsakas av SPVS-gruppens läkemedel kan bero på flera faktorer: dosen, metoderna för att ta och läkemedlets egenskaper. När topisk applicering av PTCA kan visa en försämring av resistens mot sjukdom.

Vid systemisk konstant användning av ett preparat finns risk för att sjukdomsförteckningen visas:

 • arteriell hypertoni;
 • magsår i magsäcken;
 • steroid vaskulit
 • hypertrikos;
 • Cushings syndrom;
 • steroid diabetes;
 • psykos;
 • förlust av kalium;
 • myokarddystrofi;
 • osteoporos;
 • tuberkulos;
 • vatten och natriumretention.

Kontraindikationer för användning av PTCA beror på närvaron av följande symptom och sjukdomar:

 • tuberkulos och andra infektionssjukdomar;
 • osteoporos, inklusive i postmenopausala perioden
 • benägenhet till trombos;
 • diabetes mellitus;
 • magsår i duodenum och mage;
 • mentala störningar
 • arteriell hypertoni;
 • graviditetstiden
 • närvaron av den smittsamma processen i luftvägarna, liksom i lederna.

Relaterade videoklipp

Om antiinflammatoriska suppositorier för behandling av prostatit:

Antiinflammatoriska läkemedel är effektiva läkemedel som behövs i modern medicin. De kan förbättra tillståndet hos patientens organism på kortast möjliga tid. Liksom alla läkemedel har antiinflammatoriska läkemedel en lista med begränsningar. Det största problemet med användning av antiinflammatoriska läkemedel beror på det faktum att ofta mediciner av denna typ uppfattas som en panacea för alla sjukdomar och används utan att ordinera en läkare. Det här är farligt eftersom det efter att symptomen på sjukdomen har eliminerats skapas en pseudo känsla av återhämtning. Men orsaken till symtomen är sannolikt inte löst, och den kan börja utvecklas, vilket kommer att få allvarliga konsekvenser. Dessutom kan all slags biverkningar och negativa reaktioner som är förknippade med kontraindikationer av läkemedel i denna grupp med missbruk av NSAID och NSAID.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Antiinflammatorisk med prostatit. Vad ska man välja?

En verklig katastrof bland den manliga befolkningen som har korsat medelåldern är prostatit. Förtvivlan dock inte. Läkemedel, inklusive antiinflammatoriska läkemedel, med prostatit i kombination med icke-medicinska metoder har en positiv effekt att bekämpa sjukdomen.

Bra hälsa, i samband Alexander Burusov - expert på herrklubben "Viva Man". Idag ska vi prata om rollen som antiinflammatoriska läkemedel vid behandling av prostatit.

Vad är prostatit?

Prostatit är en urologisk sjukdom som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. På grund av sin anatomiska struktur är detta en rent maskulin sjukdom.

Inflammation uppträder med ett antal patologiska faktor: Stagnation av urin, infektion, autoimmuna och allergiska reaktioner etc.

Prostatakörteln (prostata) spelar en viktig roll i kroppen:

 • muskelfibrer i prostatakörteln är ansvariga för processen med urinering, med inflammation i prostata denna funktion är bruten;
 • Prostas sexuella funktion är att delta i utlösning;
 • Prostaglandiner, som aktiverar testosteron, syntetiseras i prostata - så här framgår prostatakörtelns endokrina funktioner.

Sjukdom i prostata gör dysfunktion i alla dessa "tjänster", så behandlingen bör startas omedelbart. Antiinflammatoriska läkemedel med prostatit förskrivs som en del av en allmän behandling för att stoppa inflammation.

Former av prostatit

Prostatit utmärks av kategorier beroende på genen:

 • akut form (Bacterial) uppstår på grund av lesioner i prostatan patogener båda sidor (Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa) och bakterierna som utgör mikrofloran av organismen (stafylokocker, enterokocker, etc);
 • kronisk bakterieform Den utvecklas i frånvaro av ett korrekt svar hos patienten till den initiala sjukdomsförloppet utlöses av ett parti av underkylt, oregelbunden eller olägligt tömma blåsan, oregelbunden eller inget sex, stillasittande livsstil, etc.;
 • för kronisk icke-bakteriell form långa smärtsamma förnimmelser i perineum och bäcken är karakteristiska i avsaknad av kliniska tecken på inflammation;
 • kronisk asymptomatisk form, som namnet antyder kännetecknas av frånvaron av symtom, bestäms endast analytiskt (förekomsten av leukocyter i urinen indikerar en inflammatorisk process i prostata).

Tecken och symtom

Den kliniska manifestationen av den inflammatoriska lesionen i prostata manifesterar sig som ett symptom som:

 • svårighet att urinera, åtföljd av sår i urinröret, suprapubisk smärta;
 • erektil dysfunktion
 • konstant smärta, från värkande bakgrund till akut, åtföljd av frekvent illamående, febera tillstånd.

behandling

För behandling av prostatit, en helhet en uppsättning aktiviteter. Dessa är medicinska och fytopreparationer, massage- och apparatprocedurer, dietterapi.

Korrekt utvalda läkemedel efter laboratorietester (blod och urinprover) bestäms av sjukdomen, kvalitativt förbättrar patientens liv redan i de inledande stadierna av behandlingen.

antibiotika

En grupp antibiotika och antimikrobiella medel eliminerar bakterieinfektioner. Beroende på orsaksmedlet är behandlingsläkaren tilldelad det mest effektiva botemedlet för denna typ av patogen.

Typer av antibiotika som används:

 • amoksitsillinovaya gruppen används för akuta och kroniska former av prostatit: Amoxiclav i tabletter, suspensioner eller injektioner, Augmentin, etc.;
 • tetracyklin den antimikrobiella gruppen representeras av semisyntetiska läkemedel: Doxycyklin, Metacyklin;
 • makrolider (antibiotika av den senaste generationen av ett brett spektrum av åtgärder) är särskilt effektiva vid kontroll av intracellulära mikroorganismer: tabletter eller injektioner av azitromycin eller Wilprafen;
 • antimikrobiella medel typ av ciprofloxacin har också immunmodulerande funktioner, formen av frisättning - tabletter och kapslar;
 • antivirala medel: Zovirax, Acyclovir, etc. är förskrivna i prostatitens virala karaktär;
 • antibiotika brett spektrum av åtgärder med minimala biverkningar - injektioner av cetrifaxon, cefotaxim etc.

I kombination med antibiotika ta antifungala medel för att undvika utveckling av patogen svampmikroflora på grund av undertryckandet av dess intag av anitibiotika.

Grupp av antiinflammatoriska läkemedel

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel med prostatit är utformade för att eliminera fokusen på inflammation, för att avlägsna temperaturen och svullnaden av vävnader. NSAID har också en analgetisk effekt. De flesta av dessa läkemedel produceras både i tabletter, och i suppositorier, salvor, krämer, geler.

Vid behandling av prostatit används tabletter:

 • antiinflammatoriskt brett spektrum av verkan: Ibuprofen, diklofenak, Indometacin, Nyz, Nimesil, Ketoprofen;
 • för lindring av svår smärta utnämning: Ketorol, Movalis, Diklofenac i injektioner;
 • NSAID i form av rektala suppositorier: Diklofenak, Voltaren, Ketonal, Genferon, Proctosedil, etc.

Antiinflammatoriska orala läkemedel har en obehaglig bieffekt - med långvarig användning kan de patologiskt påverka gastrointestinala slemhinna, inklusive sårbildning. Därför föreskriver läkaren, om det är möjligt, lättare injektioner och antiinflammatoriska rektala suppositorier.

Den sistnämnda formen är också bra eftersom den ligger i ändtarmen i prostata närmaste närhet, påverkar de närliggande vävnaderna lokalt och förlängs.

Spasmolytika och alfa-blockerare

Om den analgetiska effekten av antiinflammatoriska läkemedel inte räcker, används antispasmodika. antispasmodika lindra överskottsspänningar av organ och vävnader, ha en avkopplande effekt.

blockerare - substanser som minskar vaskulär ton, tryck, vilket säkerställer avlägsnande av spasmer och ökad ton av släta muskler. När det gäller deras användning vid behandling av prostatit bidrar adrenoblocker som används vid komplex terapi till förbättring av urinprocessen.

Hormonala preparat

För att undertrycka proliferation av prostatatumörer används östrogenbaserade läkemedel. Men långvarig användning av hormonella droger leder till förlust av styrka.

venotoniki

Bättre blodtillförsel till prostata kallas venotoniserande droger. Dessa inkluderar: Eskuzan, Glivenol, Detraleks, etc.

Alternativa antiinflammatoriska läkemedel

Som ytterligare icke-syntetiska läkemedel som antiinflammatoriska i prostatit är det möjligt att rekommendera rektala suppositorier på grundval av havtorn och olja ichthyol suppositorier.

suppositorier På grundval av havtorn har olja länge framgångsrikt använts inom olika områden av medicin som en effektiv naturlig botemedel som minskar inflammation. Kontraindikation i honom är en-enskild intolerans.

Ichthyol ljus ha en unik förmåga att läka skadade vävnader, effektivt avlägsna inflammation och puffiness, perfekt bedövning. Ange ichthyol ljus så mycket som möjligt.

Lokalt påverkar den skadade vävnaden i prostatakörteln, ichthyol främjar deras återhämtning. Ichthyol ökar effekterna av andra läkemedel, såsom antibiotika.

Ytterligare bredspektrum antiinflammatoriska läkemedel med prostatit:

 • prostatilen, komplex beredning av animaliskt ursprung, indikeras för användning i prostatit, problem med urinering, åldersrelaterade dysfunktioner i prostata. Det är tillgängligt i form av en lösning för intramuskulära injektioner, rektala suppositorier;
 • propolis - En biodlingsprodukt, unik i sin kemiska sammansättning och medicinska egenskaper, finns i form av tinkturer, oljor, suppositorier. Har läkande, antiinflammatorisk och smärtstillande effekt.

Om du tar NSAID-läkemedel bör du följa vissa regler, eftersom antiinflammatoriska icke-steroider är osäkra. För att skydda magslimhinnan, om drogen används oralt, ta ett piller mycket vatten, inte mindre än ett glas.

Samtidigt kan två eller flera olika antiinflammatoriska läkemedel inte tas, vilket kan neutralisera den positiva effekten. Varaktighet av behandling med NSAID, utesluter alkohol.

Nesteroider, som redan nämnts ovan, har en sådan negativ manifestation som en skadlig effekt på matsmältningsorganet. Därför försöker läkaren att förskriva antiinflammatoriska läkemedel i form av injektioner eller rektalt.

slutsats

Prostatit är en allvarlig sjukdom, och kräver långvarig komplex behandling. Trots den stora mängden läkemedel på läkemedelsmarknaden bör behandling av prostata-inflammation endast utföras efter att orsaken till sjukdomen har fastställts och under direkt övervakning av en specialist.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov