Huvud
Massage

Antiinflammatoriska läkemedel för cystitis

Lämna en kommentar 3,752

Hur man bestämmer vad som är mer effektivt - "Nimesil" med cystit eller "Gentamicin" i närvaro av ett stort antal läkemedel på apotek? För ett korrekt svar på denna fråga måste du ha en obligatorisk undersökning och uppföljning med läkaren. Med ineffektiv behandling av blåsans inflammation, blir sjukdomen en kronisk, återfallande form. Låt oss försöka lista ut vad som fungerar bäst för smärta, vilket orsakar många problem och obehagliga upplevelser.

Vad är cystitis?

Cystitis är en inflammation i blåsans slemhinnor. På grund av de anatomiska egenskaperna hos uppbyggnaden av det genitourära systemet påverkas kvinnor oftast av denna sjukdom. Cystitis uppstår med utvecklingen av en smittsam process i blåsan. Predisponerande faktorer är oftast hypotermi, urologiska och gynekologiska inflammatoriska sjukdomar, långsiktig förstoppning, oregelbunden tömning av urinblåsan, försummelse av sexuell hälsa. Med cystit hos kvinnor bidrar också graviditeten och förlossningen till utvecklingen av sjukdomen. Patienter orolig obehag av sveda och smärta vid urinering är urinmängd vid varje urinering minskas i urinen kan förekomma strimmor av blod, utveckla urininkontinens. När infektionen sprider sig på urinvägarna stiger temperaturen.

Vilka antiinflammatoriska läkemedel används för att behandla blåsan?

De vanligast föreskrivna antibakteriella läkemedlen:

 • antibiotika ("Monural", "Augmentin", "Cefuroxime", "Gentamicin");
 • Nitrofuraner (Furadonin, Furagin);
 • fluorokinoloner (Ciprofloxacin, Norfloxacin);
 • oxikinolin ("nitroxolin").

Aminoglykosider ( "Gentamycin", "Amikacin") är de droger val visas på uretrit, pyelonefrit. Antiinflammatoriska medel ( "Ibuprofen", "Nimesil", "Indometacin") kan minska smärta symptom, reducerad temperatur, lindra inflammation i urinblåsan. Spasmolytika ( "Baralgin", "Spazmalgon", "drotaverin") minskar reflex muskelspasmer och förbättra urinflödet. Fitopreparat ( "Kanefron", "Cystone", "Phytolysinum", "Monurel") har ett diuretikum och en mild antiinflammatorisk effekt. Av cystit hos kvinnor används vid behandling av vaginala stolpiller med antibakteriell effekt ( "Polizhinaks", "Hexicon", "Betadine", "Palin").

Varför behöver vi antiinflammatoriska droger och deras typer?

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) används för att eliminera inflammation i urinblåsan på grund av deras förmåga att inhibera syntesen av specifika substanser - aktivatorer inflammation. NSAID minska inflammation och svullnad i slemhinnan i urinblåsan, förbättra mikrocirkulationen, lindra smärta och muskelspasmer reflex. Beroende på graden av anti-inflammatoriska eller analgetiska effekten av läkemedlen är uppdelade i två grupper: NSAID med hög antiinflammatorisk aktivitet "Indometacin", "Aspirin", "diklofenak" "piroxicam" "nimesulid" "Ibuprofen") och NSAID med hög analgetisk effekt ("Analgin", "Paracetamol", "Ketorolac").

Hur tar man antiinflammatoriska läkemedel?

Behandling av cystit med tabletterade NSAID leder ofta till komplikationer i form av magbesvär, gastrit, erosioner på magslemhinnan. För att minska sannolikheten för biverkningar, tar de en kort kurs, helst med mat och drick ett fullt glas vatten. Med de existerande sjukdomarna i matsmältningsorganen, för att mildra den irriterande effekten, byter de till administreringsvägen eller använder antiinflammatoriska suppositorier för cystit.

De mest använda drogerna

"Indometacin" har en uttalad antiinflammatorisk och analgetisk effekt. Den vanliga dosen av läkemedlet - 1 tablett 3 gånger om dagen efter måltiden. För behandling av akuta tillstånd, använd ett ljus två gånger om dagen tillsammans med tabletter. "Ibuprofen" ( "Ibuprom", "Nurofen" hjälper till med smärta och inflammation i urinvägarna Fördelen av preparatet -.. Tja tolereras, en sällsynt utveckling av biverkningar Det är en av de minst irriterande för magen drogen bland NSAID Tilldela till 400-600 mg 3-4. gånger per dag. "Nimesil" ( "nimesulid" "Naiz") på grund av selektiv verkan på enzymerna i den inflammatoriska processen har svag traumatisk effekt på slemhinnan i magen, under upprätthållande av starka antiinflammatoriska och analgetiska egenskaper. "Nimesil" i inflammatorisk process i blåsan utse 100 mg två gånger om dagen.

Tabletter från cystit för kvinnor

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Cystitis är en obehaglig sjukdom i genitourinary systemet, förknippad med en stark inflammatorisk process i blåsan. Det vanligaste problemet är provoceras av bakterier som kan ha tagit sig in i urinledarna på grund av bristande hygien eller svår hypotermi, vilket innebär en betydande minskning av immunitet. Vid behandling av cystit hos kvinnor är det viktigt att först utesluta gynekologisk patologi, eftersom de i vissa fall kan ha liknande symtom på inflammation i urinblåsan. När du eliminerar patologin kan du använda effektiva piller.

Tabletter från cystit för kvinnor

Hur man börjar behandla cystit hos kvinnor?

När man eliminerar symtomen på sjukdomen är det viktigt att inte bara ta de föreskrivna pillerna utan även följa en viss livsstil:

 • observera dricksregimen, så att bakterier inte ackumuleras i det urogenitala systemet;
 • Varma kläder, vid behandlingstidpunkten, bör sängkläder endast användas av naturliga tyger.
 • att vägra att utföra sexuell aktivitet
 • noggrant övervaka intim hygien, men det är strängt förbjudet att använda några geler och tvål.
 • ta extra vegetabiliska antiinflammatoriska avkroppar, lämplig kamomill, timjan och kalendula.

Orsaker till cystit hos kvinnor

OBS! Efter att ha tagit bort akuta symptom behöver en kvinna ägna mer tid åt hennes hygien. Cystit vanligen provocerad av bakterier som kan komma in i kvinnans kropp från tjocktarmen och under samlag, den så kallade post-coital cystit.

Monural mot cystit hos kvinnor

Detta antibakteriella medel av ett brett spektrum av verkan används för återkommande och akuta attacker av blåsan. Dess fördel ligger i möjligheten att använda tabletter även under graviditeten, när andra antibiotika är förbjudna.

Monural används för återkommande och akuta attacker av blåsan

Accepterar monural i en enstaka dos, vilket är lika med 3 g aktiv substans. Urologer rekommenderar att du tar pillret 2-3 timmar före sänggåendet, tvättar det med vatten minst 100 ml. Tillräcklig vätska garanterar maximal absorption av aktiva substanser. Vid akuta attacker av blåsan hos kvinnor en dag efter den första dosen rekommenderas att dricka ytterligare 3 g monural.

OBS! Trots möjligheten att använda drogen under graviditeten, bör laktation överges i amning i 1-2 dagar efter Monural.

Nitroxolin i utvecklingen av cystit hos kvinnor

Dessa tabletter refererar också till antibiotika. De används för att undertrycka många bakteriologiska urininfektioner, inklusive blåsor. Nitroxolin är också lämplig för behandling av cystit, utlöst av kirurgiska ingrepp och installation av en båt.

Nitroxolin används för att undertrycka många bakteriologiska urininfektioner, liksom cystit

För att uppnå den önskade effekten får en kvinna vanligen 100 g aktiv substans 4 gånger om dagen. Behandling med hänsyn till ytterligare symtom och anamnese hos patienten kan vara upp till 3 veckor men inte mindre än 10 dagar.

OBS! Nitroxolin, som de flesta antibiotika, är ett universellt botemedel mot blåsor. Detta innebär att de kan användas av män och barn om det behövs. Men det är viktigt att noggrant beräkna dosen och antalet receptioner.

Nevigramon mot inflammation i blåsan

I sin effekt liknar detta läkemedel Nitroxolin, men det har en mycket hög kostnad. Det används i alla fall av utveckling av cystit, men endast om dess källa är bakterier. Vanligtvis tolereras väl av patienter. I vissa fall kan det prova akuta tarmsjukdomar och klåda i huden.

Nevigramon kan ta två ordningar. Vid den första behandlingsvarianten krävs det först att 1 g av den aktiva ingrediensen dricker 4 gånger om dagen. Den bästa effekten uppnås med medicinen som tas en timme före en måltid. Efter 7 dagars behandling överförs patienten till sparsam terapi, vilket inkluderar att ta 500 mg Nevigramon 4 gånger om dagen, även under veckan. Vid en lätt sjukdomsgrad krävs att 1 g tabletter tas inom en vecka också 4 gånger om dagen.

OBS! Detta antibakteriella läkemedel kan inte tas under de första 12 veckorna av graviditeten. Efter denna period föreskrivs vanligtvis en dos på 500 mg aktiv ingrediens, vilket är obligatoriskt när barnet bär 4 gånger per timme före måltid.

Furagin mot inflammation i genitourinary systemet

Det ordineras ofta i närvaro av symtom på blåsan. Furagin avser läkemedel av gruppen nitrofuraner som har antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Du kan ta ett läkemedel under den akuta perioden av blåsan och med mild mild manifestation.

Furagin har en antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt

Med svåra symtom på sjukdomen tas Furagin 4 gånger om dagen i två doser. Under detta schema fortsätter behandlingen i 7-10 dagar. När symtomen har receded eller blåsan är mild, ska 2 tabletter mediciner tas 3 gånger om dagen.

OBS! Urologer i utnämningen Furagina rekommenderas starkt att följa en proteindiet med en minsta mängd kolhydrater. Det är särskilt viktigt att ge upp snabba kolhydrater, som finns i godis och bullar.

Rulid i akut och mellanstadiet av blåsan

Kvinnor, detta läkemedel ordineras endast i närvaro av svåra symtom på sjukdomen. Рулид gäller antibiotika med ett brett spektrum av verkningar av en klass av makrolider. Det kännetecknas av mycket låg toxicitet, vilket möjliggör förskrivning av ett antibiotikum till patienter med ökad känslighet.

Med tanke på svårighetsgraden av problemet kan Rulid i cystitis ordineras enligt ordningen med 150 mg av den aktiva ingrediensen på morgonen och kvällen eller 300 mg endast på morgonen. Varaktigheten av behandlingen varierar från graden av cystit och kan ta upp till 14 dagar.

Spasmolytika mot cystit hos kvinnor

Nospanum

Det hänvisar till ett av de mest kraftfulla antispasmodiska läkemedlen som får användas vid akut behov, och även förskriva under graviditeten. Ett undantag kan endast göras under första trimestern när behandlingen väljs noga med en minimal mängd medicinering. Vid problem med blåsan rekommenderas det att ta upp till 240 mg av den aktiva ingrediensen per dag. Med svår smärta kan du dricka två No-Shpy tabletter samtidigt, vilket är 80 mg. Behandlingen brukar inte vara mer än 4-5 dagar. Med samma princip tas Drotaverine.

papaverin

Papaverinpreparat i form av suppositorier

Vanligtvis ges denna medicin i form av rektala suppositorier, eftersom denna behandling visar ett snabbt och långsiktigt resultat. Men med blåsor kan du också ta papaverin i tabletter. Med tanke på svårighetsgraden av graden av skada på de släta musklerna kan patienten ta 40-60 mg av den aktiva ingrediensen upp till tre gånger om dagen. Behandlingen fortsätter också normalt i 5 dagar, men ibland kan kursen fortsättas upp till 14 dagar.

Pentalgin

Medlet har en snabb spasmolytisk effekt. Det kan inte tas under graviditeten, medan amning också är kontraindicerat. Pentalgin tas med i beaktande av smärtsyndromets svårighetsgrad i cystit. Vanligen tas piller 1-2 gånger om dagen för en dos. Med svåra spasmer kan du ta tre tabletter av Pentalgine per dag. Varaktigheten av behandlingen är 3-5 dagar.

Pentalgin har en snabb spasmolytisk effekt

OBS! Dessa läkemedel ordineras för att undertrycka det kraftiga smärtssyndromet som åtföljer blåsan. Spasmolytika slappna av de släta musklerna, lindra från att gnugga och brinna.

Antiinflammatoriska läkemedel med cystit hos kvinnor

Faspik

Drogen är nonsteroidal, vilket möjliggör ett minimum av kroppsskada. I den klassiska könssjukdomen hos kvinnor rekommenderas att ta 0,4 g Faspik 2-3 gånger om dagen. Vid svåra inflammatoriska processer och i akut stadium av cystitis kan dosen vara 0,4 g av läkemedlet var 4-6 timmar. Den rekommenderade behandlingsperioden är 5-7 dagar.

nimesulid

Ett populärt antiinflammatoriskt medel i ett brett spektrum av action Nimesulide

Ett populärt antiinflammatoriskt medel med ett brett spektrum av åtgärder. För problem med urinväg och urinblåsa rekommenderas att du tar 100 mg Nimesulide tabletter på morgonen och på kvällen. Behandlingstiden väljs vanligen individuellt för varje patient. Vanligtvis går det inte över en vecka. Nimesulid kan tas utan hänsyn till mat.

Nyz läkemedel i form av tabletter

Produceras i flera former, med cystit utse piller, eftersom de är mycket snabbare för att lindra inflammation. Med tanke på svårighetsgraden av symtomen är det nödvändigt att ta 100-200 mg aktiv ingrediens på morgonen och kvällen. När du tar Naise i form av tabletter, rekommenderas att du tar medicinen i 20-40 minuter före måltid. Vid användning av tabletter som löser upp i vatten tas de i slutet av måltiden eller efteråt. Behandling med Naizom fortsätter i 5-10 dagar.

OBS! Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel bör inte tas vid den första förbättringen. Det krävs att passera hela behandlingen, annars kommer patologin att återvända och mer kraftfulla piller kommer att behövas för att eliminera det.

Probiotika för kvinnor med blåsor

Atsipol

Ett läkemedel som inte har kontraindikationer. Det bör inte tas endast med individuell intolerans. Vid problem med blåsan rekommenderas kvinnor att ta 1 kapsel Acipol 3-4 gånger om dagen med samma intervall. Behandling med hänsyn till patientens tillstånd fortsätter i 5-8 dagar.

bifiform

Ett läkemedel som används för alla typer av dysbakterier. Fyller snabbt den sjuka mikrofloran med användbara bakterier. Behandling innebär att du tar Bififorma en dos 3 gånger om dagen före måltid eller efter det. Behandlingstiden beror på graden av utveckling av inflammationsprocessen och kan vara 14-21 dagar. Det är tillåtet efter att ha tagit bort akut stadium av blåsan för att dricka Bifiform för profylax inom en vecka.

OBS! Cystitis utvecklar sig aldrig isolerat från andra sjukdomar. Oftast provoceras det av bakterier från slidan och mag-tarmkanalen. Intaget av probiotika ökar återhämtningen och elimineringen av inflammation.

Cystitis: En översikt över smärta och inflammationsmedel

Cystit - urinvägsinfektion - en sjukdom som kännetecknas av en ljus kliniska bilden, diagnos svårigheter som inställningen inte orsaka en läkare eller en person med tillräcklig erfarenhet. Ofta smärtsam urinering, åtföljd av ett ibland svårt smärtsyndrom och utseendet av blod i urinen - det är dess karakteristiska egenskaper.

Att gå med denna sjukdom till jobbet är omöjligt att leva och arbeta fridfullt: det slår helt ut ur den vanliga rutan. I en sådan situation är det bara fråga om behandling som berörs: vad kan man göra för att stoppa dessa outhärdliga rez vid urinering?

Det är värt att säga omedelbart att begränsningen av vätska här är oacceptabel! Tänk inte att inflammationen stannar, om du inte urinerar. Tvärtom är en stor mängd surgjord vätska (till exempel tranbärsjuice), som de säger, vad läkaren föreskrev. Syrareaktion av urin bidrar till att skapa bakterierna ogynnsamma förhållanden för vidhäftning (vidhäftning) till blåsans väggar och urinflödet spolar dem.

Denna metod är obligatorisk, men extra. Hur snabbt eliminera smärta och klara av inflammation i blåsan? Vi kommer att diskutera detta ytterligare.

Körning av cystitterapi

Varje sjukdom har två parallella riktningar:

 • etiologisk eller etiotropisk - eliminerar orsaken till sjukdomen;
 • den andra - symptomatiska - hjälper till att snabbt lindra patientens liv och eliminera de symptom som stör honom.

Funktioner av etiotropisk terapi

Trots de stora prestationerna av medicin är inte alla sjukdomsorsaker kända, det är följaktligen inte alltid möjligt att genomföra etiologisk terapi.

Cystitis är inte relevant. Det är bevisat att orsakssymptom för cystit är bakterier, därför är det viktigaste sättet att etiotropisk behandling för cystit är antibiotika. Ingen kan dock omedelbart säga vilken typ av bakterier (eller deras förening) utlöste utvecklingen av cystit i varje enskilt fall.

Detta kräver en individuell studie: sådd urin. Det innebär odling av bakterier på specialmedier, definitionen av deras art, och sedan om det behövs en studie om känsligheten för antibiotika. En sådan studie är kostsam och tyvärr inte alltid informativ, eftersom det finns tekniska svårigheter.

Utför sådan diagnostik endast i vissa situationer, tydligt föreskriven i algoritmerna för diagnos och behandling. Vanligtvis är dessa komplicerade, återfall och sjukhusformer av blåsor. Dessutom tar analysen tid: vanligtvis upp till sex arbetsdagar.

Under denna tid kan bakterier blomstra i en frodig färg, så den första behandlingstiden ordineras omedelbart, utan att vänta på resultaten. Det är uppenbart att effektiviteten hos det antibiotikum som föreskrivs i denna situation är statistiskt sannolikt. Valet av läkemedlet är baserat på standarder: det finns en lista över antibiotika som verkar på de flesta bakterier hos de flesta patienter med cystit.

Därför bör en läkare som bygger på moderna standarder rekommendera ett antibiotikum för behandling av blåsan. Att välja en effektiv och säker som möjligt antibiotika bidrar till att eliminera patogener inte påverkar den normala mikrofloran och obehöriga att ta läkemedlet på en "mäktigaste" eller "som hjälpte en granne" - kan vara ett slag mot immunsystemet utan att utöva den önskade effekten.

Tänk inte på läkare analfabet eller om läkemedlet är substandard, om den första kursen av etiotropisk behandling var ineffektiv. Av ovanstående är det uppenbart att detta kan hända. Här kommer den andra raden av behandling till räddning: symptomatisk.

Funktioner av symptomatisk behandling: eliminera signalen "SOS" eller hjälp?

Symtomatisk behandling är dubbelt:

 1. Symptom på sjukdomen är smärta, det är en signal från kroppen att något är fel med det. Avslöja smärtan, vi eliminerar "SOS" -signalen och maskerar inflammationen: det verkar som att behandlingen inte längre behövs, eftersom ingenting stör. Detta tillvägagångssätt är fyllt med komplikationer och återfall.
 2. Å andra sidan har de använda läkemedlen antiinflammatorisk effekt, eliminerar muskelspasmer, återställande av normal blodcirkulation. Följaktligen hjälper symtomatisk terapi blåsan att hantera inflammation.

Och det är det verkligen! En vändpunkt i normerna för behandling av okomplicerad cystit var en jämförande studie av antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. I den en grupp av patienter som behandlas med antibiotikumet ciprofloxacin, och den andra - symptomatisk medicinering från gruppen av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel), ibuprofen. På sjunde dagen av sjukdomen kände 75% av patienterna i grupp 1 och 60% i den andra gruppen helt frisk. Sjukdomens återfall inträffade hos en tredjedel av patienterna som tog Ibuprofen.

På grundval av dessa data, vid den första i livet episod av okomplicerad cystit och med återkommande okomplicerad cystit, rekommenderas den första dagen att behandlas med symptomatiska medel. Om de inte hjälper, kommer läkaren att rekommendera antibiotika.

Om patienten har urolithiasis, striktur i urinvägarna, tumörer, några kirurgiska ingrepp har utförts, så föreskrivs antibiotika från den första dagen av sjukdomen.

Med tanke på ökningen av resistens (resistens) mot antibiotika och de potentiella biverkningarna började deras användning behandlas noggrantare.

Således rekommenderades långsiktiga behandlingskurser med små doser vid behandling av komplicerat och återkommande, liksom postkoital cystit (uppkomna hos kvinnor efter samlag) omedelbart. Nu används antibiotika endast om andra förebyggande metoder är ineffektiva.

Ett exempel på en föreslagen behandling av behandling med cystit

Asymtomatisk bakteriuri (när bakterier finns i urinodling, men inga symptom inte bryr sig), enligt de normer för 2014, som behandlats med antibiotika endast hos gravida kvinnor och de som har en operation på bäckenorganen och urinvägarna. I andra fall används alternativa medel.

Symtomatisk behandling är således ett kraftfullt verktyg. Fördel eller skada det kommer att medföra? Det beror på hur de använder det. Okontrollerad användning av anestetika under lång tid maskerar sjukdomen, och kompetent komplex symptomatisk behandling kan främja återvinning utan antibiotika.

Sådant komplex inkluderar:

 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • antispasmodika;
 • växtbaserade preparat;
 • immunotropa läkemedel;
 • östrogenutbyten;
 • probiotika;
 • vaccinpreparat.

Preparat för behandling av blåsan

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID)

NSAID: er blockerar prostaglandiner (mediatorer och inflammatoriska aktivatorer) och därigenom hämmar inflammationsprocessen.

Syftet med behandlingen med dessa läkemedel är att stoppa huvudtemperna för inflammation:

 • ödem och de resulterande mikrocirkulationsstörningarna;
 • smärta och reflex spasm i muskulaturen;
 • störningar i det inflammatoriska organets funktion.

Det här är en stor grupp droger, vars funktion är beroende av den kemiska strukturen. Till exempel uttrycks den maximala antiinflammatoriska aktiviteten i indometacin och det minsta i aspirin och ibuprofen. Å andra sidan är det bättre att eliminera smärtssyndromet ketorolak och ketoprofen, och mindre på det kommer att påverka ibuprofen och naproxen.

NSAID rekommenderas inte under längre perioder av användning på grund av den höga risken för allvarliga biverkningar. Erosioner och sår i matsmältningsorganet på bakgrund av NSAID har även utpekats som en separat kategori av sjukdomar: NSAID-gastropatier. Den största risken i denna riktning är indometacin och ketoprofen och kallar mest sällan en sådan bieffekt av diklofenak och ibuprofen. Antiinflammatoriska läkemedel av selektiv aktivitet (meloxikam, nimesulid, celecoxib) kan signifikant minska risken för sådana komplikationer.

Att ta NSAID kan utlösa utvecklingen av stroke, trombos, blödning, hypertoni och andra oönskade reaktioner.

Läkaren hjälper dig att välja det mest effektiva och säkra läkemedlet med hänsyn till den individuella kliniska situationen och därtill hörande sjukdomar.

Långvarig självbehandling är farlig både genom utveckling av biverkningar och genom ineffektiv behandling av den underliggande sjukdomen och därtill hörande komplikationer.

antispasmodika

Spasmolytika är en stor grupp droger som används vid behandling av olika sjukdomar. Effekten av dessa medel är att eliminera krampen i släta muskler, som, till skillnad från de tvärgående strimmiga musklerna, kontragerar och slappnar ofrivilligt. Arbetet med organ som består av släta muskler styrs av det autonoma nervsystemet.

Under påverkan av kramplösande läkemedel blås spasm uppkommer under blåskatarr, kramper vid urinering i samband med överaktiv blåsa sammandragning elimineras genom direkt aktion. Myotropa läkemedel förändrar balansen i cellmembranet i muskelvävnaden, vilket reducerar cellens kontraktila förmåga. Till denna grupp hör tillhörande drotaverin, papaverine, bentsiklan, bendazol.

But-spa och papaverine är de mest populära drogerna i denna grupp.

But-shpa är tillgänglig som en lösning och 40 mg tabletter. Den genomsnittliga dagliga dosen är 120-240 mg. Kontraindikationer för användningen av läkemedlet är allvarliga hjärt-, njur- och leverinsufficiens, såväl som individuell intolerans. Nursing mödrar rekommenderas inte att använda No-shpu; under graviditeten kan läkemedlet användas till läkare.

Växtberedningar

Ortopreparatets roll vid behandling av cystit är fortfarande tillhörande. Å ena sidan ingår de inte i de internationella behandlingsstandarderna på grund av att de inte motsvarar de två principerna för bevisbaserad medicin:

 • ingen storskalig, placebokontrollerade studier bekräftar effekterna av drogen (dvs., när en grupp av patienter som tar läkemedlet, och den andra - "napp" - en inert substans, utan att veta det);
 • Det finns inga tydliga data om farmakokinetiken och farmakodynamiken.

Å andra sidan är växtbaserade läkemedel så attraktiva på grund av deras uppenbara säkerhet och de upplevda effekterna som ingen behandlingsregim kan göra utan dem.

I de ryska normerna för behandling av återkommande okomplicerade urinvägsinfektioner år 2014 listas växtbaserade läkemedel bland alternativa (dvs sekundära, möjliga) terapier.

Nästan alla växtbaserade preparat erbjuder liknande effekter i cystitis:

 1. Förbättra effekten av antibiotika och ha egen antimikrobiell aktivitet.
 2. Ha antiinflammatorisk effekt, minska smärta, svullnad, återställ mikrocirkulationen.
 3. Ha en diuretisk effekt.
 4. Eliminera spasmer, rezi vid urinering.
 5. Vissa bidrar till en ökning av immunitet, upplösning av stenar och förhindra förekomst av återfall.

Således verkar det som att örtberedningar ersätter alla andra grupper av symtomatiska droger efter resultat av behandlingen. Samtidigt finns inga oönskade reaktioner mot bakgrunden av användningen av dessa läkemedel.

Fytoterapi är emellertid vanligtvis inte tillräckligt för att snabbt och effektivt eliminera symtom och förhindra återfall, så denna grupp av droger används i frånvaro av temperatur, svår smärtssyndrom eller med andra terapier. Vi listar några av förberedelserna baserade på växtextrakt.


Urolean (Arterium, Ukraina) - En läkemedelsberedning baserad på extraktet av frön av vilda morötter, örter av oregano, horsetries of hop, eteriska oljor av pepparmynta, gran och ricinolja. Det finns i två doser: kapslar och droppar. Läkemedlet tas före måltid. Kapslar en för tre gånger om dagen och droppar 8-10 per bit socker 3 gånger om dagen. Vid akuta sjukdomar är behandlingsperioden 5-7 dagar och i kroniska fall ökar den till en månad.

Kanefron H (Bionorica CE, Tyskland) - ett läkemedel som innehåller specialutdrag av hundra tusendeltal, kärlek och rosmarin. Vuxna rekommenderas att använda 2 tabletter 3 gånger om dagen. Drogen är också tillgänglig i form av en lösning, du kan använda 50 droppar tre gånger om dagen. Det ryska samhället av obstetrikare och gynekologer genomförde en jämförande studie av användningen av Kanefron H och antibiotika vid behandling av blåsor hos gravida kvinnor. Det visade att symptomen snabbt stannade i gruppen som tog Kanefron N.

Ciston ("Himalaya", Indien) - En kombinerad fytopreparation, bestående av extrakt av sju växter. Används 2 tabletter 2 gånger om dagen, men med akut smärta kan den inte användas. Graviditet är inte en kontraindikation för antagning. Långtidsbehandling rekommenderas, en litolytisk effekt är möjlig (det vill säga komponenterna i läkemedlet är kapabla att lösa upp stenar).


Monument (Zambon, Italien) - ett preparat innehållande högkoncentration tranbärsekstrakt och vitamin C. Det rekommenderas att använda 1 tablett över natten under lång tid. Under graviditeten är läkemedlet kontraindicerat.

Phytolysin (Herbapol, Polen) innehåller vattenkomponenter av löv och frukt av persilja, horsetail, björk och eteriska oljor. Preparatet framställes i form av en pasta, men appliceras i form av en suspension. Före användning är det nödvändigt att läsa instruktionerna, eftersom läkemedlet har en lista över kontraindikationer.

GF Corp. (Ryssland) - Ett säkert homeopatiskt medel som har antiinflammatoriska och sanitiserande effekter. Det rekommenderas för komplex terapi, för behandling av exacerbation av kronisk cystit. Att lösa 5 granuler 3-4 gånger om dagen i 20 minuter före eller en timme efter en måltid. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Immunotropa läkemedel

Eftersom sjukdomen alltid bestäms av sambandet mellan aggressiviteten hos mikroben och människokroppens skyddskrafter är ökad immunitet en av metoderna för symptomatisk behandling.

Immunomodulatorer kan bota cystit i de tidiga stadierna av inflammation genom att ändra immunsvaret. I denna grupp är en speciell plats upptagen av alfa-interferoner (AIFN), som endast verkar på insolventa länkar av immunitet utan att påverka normala parametrar. En av företrädarna för denna grupp är Genferon.

Genferon (ZAO Biocad, Ryssland) innehåller, förutom AIFN, aktinisk anhydrid av taurin och lokalbedövning av bensokain. Producerad i form av rektala och vaginala suppositorier (suppositorier) på 500 tusen eller 1 miljon IE. Det rekommenderas att använda i kombination med ett antibiotikum 2 gånger om dagen vid behandling av blåsan i 10 dagar, sedan en gång om dagen varannan dag i 40 dagar för att förhindra återfall. En stor studie i Ryssland har visat en god effekt vid behandling av kronisk cystit och hög säkerhet. Gravida kvinnor får ta 2-3 trimester.

Andra medel

Probiotika och östrogenpreparat rekommenderas för cystit i samband med ett brott mot normal mikrobiocenos i tarmen och vagina, liksom åldersrelaterad östrogenbrist.

Gruppen av vaccinpreparat kommer att undersökas i detalj i artikeln om förebyggande av cystit.

Också experter rekommenderar att vid behandling av blåsan följa en speciell diet.

Använd ett antibiotikum för cystit eller gör med symptomatisk behandling? Svar på denna fråga och hjälp för att undvika oönskade konsekvenser för kroppen kan bara läkaren. Det är han som väljer en lämplig uppsättning droger som tillåter att stoppa sjukdomssymptomen utan att ha en bieffekt och för att förhindra utveckling av komplikationer och återfall.

Till vilken läkare som ska ansöka

För utnämning av behandling för akut cystit, kan du kontakta terapeuten eller urologen. I vissa fall, särskilt hos patienter med återkommande eller kronisk hantering av urinvägsinfektion, måste du konsultera en gynekolog, veneriska, infektionssjukdomar, immunologi, nefrologi.

Vår video med diet tips för blåsor:

Tabletter från cystit: en lista över läkemedel och tabletter

Ofta drabbas kvinnor av cystit: nästan 90% av alla kliniska fall av blåsor förekommer hos kvinnornas kvinnliga del. I motsats till populär tro är cystit inte på något sätt en oskyldig sjukdom. Den överförda cystitisen utan adekvat behandling leder till utvecklingen av många allvarliga komplikationer, fängslade med funktionsnedsättning och en signifikant minskning av livskvaliteten. Det är därför uppenbart att det är oacceptabelt att engagera sig i självmedicinering. Så snart de första tecknen på sjukdomen dyker upp, behöver du se en läkare och genomgå en lämplig undersökning.

Men inte allt är så enkelt. Det händer ofta att de första tecknen på sjukdomen stiger upp och växer. En kvinna upplever smärtsamma manifestationer av blåsor: drabbningar, brinnande och motstånd, frekvent uppmaning att urinera, etc. men det finns inget sätt att komma till toaletten just nu.

Livets rytm dikterar dess förhållanden, det är inte alltid lätt att komma till en urolog: det har helt enkelt inte tillräckligt med tid, familj, arbete, stora köer. Därför kan en kvinna i bästa fall få till en urolog mitt i en sjukdom, när det är viktigt att börja behandlingen.

Före någon kvinna i en sådan situation uppstår frågan: Vad ska man göra, hur man hjälper dig själv, vilka piller du ska ta med blåsor?

Detta material innehåller information om de viktigaste drogerna som för närvarande används för att behandla sjukdomar i excretionssystemet.

Det är viktigt att komma ihåg att självmedicinering, utan deltagande av en läkare och genomförande av nödvändiga studier - inte är den bästa lösningen. Cystit kanske inte är en oberoende sjukdom, förekommer inte isolerat utan i samband med sjukdomar i de genitala organen och andra inre organ (inklusive njure: nefrit, pyelonefrit, urolitiasis, och att endast en liten del av de möjliga samtidiga patologier).

Den "obehandlade" cystiten förvandlas snabbt till en kronisk form, och detta är den direkta vägen till funktionshinder. Strukturerna för blåsan förstörs, kroppen förlorar sin elasticitet, cystisk bildas över tid ökar risken för malign transformation av vävnader på grund av den konstanta inflammation.

Cystitis utvecklas ofta på grund av penetrering i urinkanalen av patogen och opportunistisk mikroflora (i de allra flesta fall talar vi om E. coli). Därför är den vanligaste orsaken till cystitisutveckling ett brott mot hygienregler, bland annat med tät syntetiskt underkläder, strängar etc.

Utveckling av cystit kan provoceras av partnerens mikroflora (den så kallade deflorationsvarianter).

Även cystit utvecklas ofta på grund av blandade infektioner. I detta fall är sjukdomen sekundär och utvecklas mot bakgrund av sexuella infektioner.

En översikt över cystititabletterna för att lindra smärta och inflammation från platsen "min familjedoktor"

Antibiotika för blåsor

För några 30-40 år sedan krävde cystit inte användningen av antibakteriella läkemedel, det var nog för en kvinna att ta fytoterapeutiska läkemedel en stund, observera reglerna för personlig hygien, en viss diet och sjukdomen receded.

Nu har allt förändrats på allvar. Infektionsmedel har inte svarat på antibakteriella substanser av naturligt ursprung. Nu, utan antibiotika, är behandlingen inte komplett. Vidare blir nu blåsan nästan alltid en kronisk form.

Moderna antibiotika, särskilt när det gäller tabletter från cystit i ett brett spektrum av åtgärder, orsakar många biverkningar och har många kontraindikationer. Därför är deras okontrollerade mottagning oacceptabel. Innan du börjar ta mediciner måste du göra ett urintest och identifiera en viss patogen, bestämma dess känslighet mot antibiotika. Först efter detta väljs ett specifikt antibakteriellt läkemedel. I svåra försummade fall (när granulering utvecklas i blåsan och andra komplikationer) utser läkaren installationer med collargoll.

För att bestämma effektiviteten av behandlingen, efter mottagandet av antibiotika, återges urinen till näringsmedia.

Några läkemedel som används för att behandla cystit:

Nolitsin, liksom analoger av nolicin - Norbaktin, Normaks. Det är en antibakteriell förberedelse av ett brett spektrum av åtgärder. Det föreskrivs endast i fall då mottagandet av andra antibiotika visade ineffektivitet, eftersom det är ett reservdrog. Det betyder att smittämnen inte har utvecklat motstånd mot det. Den aktiva substansen - norfloxacin tillhör gruppen fluorokinoloner. Andra preparat av gruppen fluorokinoloner har visat sig vara effektiva: Ciprofloxacin, Ofloxacin. Pris Nolycin är tillgängligt och är cirka 100 rubel.

Monural. Knappast den mest populära drogen mot urinvägsinfektioner. Det ordineras även med obekräftad cystit (utan urinalysresultat). Den monorala är ordinerad som en terapeutisk lösning för akut cystitis. Med en kronisk form av sjukdomen är denna åtgärd ineffektiv, eftersom att bota kronisk cystit med en enda kurs av antibiotikum är omöjligt. Monoral är en stark uroantiseptisk. Det ungefärliga priset är 350 rubel.

Palin. Det används för behandling av urinvägsinfektioner. Antibiotikum avser preparaten av kinolongruppen. En av de viktigaste aktiva substanserna är pipemidsyra. Används för att behandla cystit, infektiös pyelonefrit med en stigande infektion. Priset är ca 200 rubel.

Nitroksolin. Läkemedlet tillhör antibiotikagruppen av oxikinoliner. Det används inte bara för cystit, men för andra smittsamma lesioner av excretionssystemet.

Nevigramon. Den huvudsakliga aktiva substansen är nalidixsyra. Läkemedlet används för att behandla infektioner i urinvägarna och är mycket effektivt. Priset är ganska högt, ca 2000 rubel.

Furagin. Används som Furagin själv, och hans analog, Furamag. Det används med den beprövade känsligheten hos orsakssystemet för blåsor till Furagin. Kostnaden för drogen är ca 100-200 rubel.

Furadonin. Basen för läkemedlet är nitrofuran, som har antimikrobiella egenskaper. Det skiljer sig från ett relativt lågt pris - cirka 50 rubel.

Rulid. En kraftfull antibakteriell förberedelse av ett brett spektrum av åtgärder. Avser drogerna i makrolidgruppen. Det är ett antibakteriellt medel av halvsyntetisk natur. Har många biverkningar, så kan endast utses av en specialist. Priset är ca 800 rubel.

nolitsin

Tabletter Nolitsin tillhör den farmakologiska gruppen antibiotika, visar antimikrobiell effekt på bakterier och patogena mikroorganismer. Läkemedlet används för att behandla inflammatoriska sjukdomar i det genitourinära systemet: cystit, uretrit, pyelonefrit hos akut och kronisk kurs och förebyggande av återfall.

dos: läkemedlet administreras oralt.

Infektiös cystit (akut okomplicerad) - 0,4 g 2 r / dag, kurs i 3-5 dagar;

Förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner om det finns exacerbationer minst 3-4 gånger om året - 0,2 g en gång per natt i 6-24 månader.

Biverkningar från matsmältningssystemet:

Illamående och kräkningar;

Smärta i den epigastriska regionen

Ökad nivå av AST, ALT.

Biverkningar från genitourinary systemet:

Hur man behandlar cystit med tabletter hos kvinnor

25 augusti 2016

Allmän information

cystit Är en sjukdom oftast drabbad av kvinnor. Vad är cystit och dess tecken är välkända för dem som har denna sjukdom gått i kronisk form, och detta händer ofta tillräckligt. Därför, hur man behandlar cystit, kvinnor som är benägen för denna sjukdom bör nödvändigtvis rådfråga en läkare, eftersom självbehandling av cystit kan leda till oönskade följder.

Ändå har det för närvarande inte mycket bråttom för många kvinnor som upplever obehagliga symptom för att ta reda på vilka läkemedel cystitisen ska ordineras av en läkare. Många lider av att brinna och skär med urinering, från frekventa önskningar och vill samtidigt inte besöka en läkare som kommer att berätta för dig hur denna sjukdom behandlas och hur man behandlar cystit snabbt och effektivt. Men när en kvinna kommer till en läkare är hennes tillstånd redan mycket allvarligt och klagomål som: "Jag har svår smärta, jag kan normalt inte gå på toaletten..."Specialister lyssnar hela tiden.

För närvarande erbjuder modern farmakologi många läkemedel för behandling av cystit och andra sjukdomar i det genitourära systemet. Men varje kvinna som försöker snabbt cure cystit i hemmet och bli av med smärta och obehagliga symtom borde tydligt inse att alla cystitidläkemedel som lindrar en sjukdom i 1 dag inte kan användas okontrollerbart. Cystitis är inte alltid en oberoende sjukdom. Ibland uppstår det i samband med sexuella infektioner, sjukdomar i genitourinary sfären, urolitiasis, pyelonefrit. Därför kan botemedel mot cystit i viss tid minska svårighetsgraden av symtomen på sjukdomen, men inte bli av med sjukdomen helt.

vid kronisk blåsan kvinnan förändrar gradvis celler i blåsarmembranet och cyster bildas, som senare kan omvandlas till maligna former, vilket leder till utvecklingen blåsans cancer.

Struktur av genitourinary system hos män och kvinnor

Därför är det oavsett hur effektivt ett ämne för cystit inte erbjuds av bekanta eller apotekare på apotek, det är bättre att göra en preliminär undersökning och få en doktorsavhandling.

Cystit hos kvinnor, symtom och behandling med droger

Det huvudsakliga orsakssystemet för blåsan är kolon bacill, därför, akut cystitis utvecklas på grund av att man bär syntetiskt underkläder, brott mot personliga hygienregler.

Ibland är blåsan en följd av trauma (deflorationscystitis eller konsekvens av skador i samlag). Att bestämma hur man behandlar denna sjukdom bör noteras att den kan utvecklas mot bakgrund av sexuella infektioner.

Listan över läkemedel för cystit hos kvinnor är ganska stor, eftersom cystit är en kvinnlig sjukdom (enligt läkare, 80%) i samband med strukturen hos kvinnliga genitala organ. I nätverket finns olika recensioner om drogerna, varje forum har många olika åsikter. Men ändå om vad det finns mediciner än att behandla en cystit hos kvinnor, rekommenderar majoriteten av användarna att fråga experter.

Behandling av kronisk cystit hos kvinnor beror på många faktorer. Det är viktigt att ta hänsyn till arten av sjukdomen, orsakssambandet till den smittsamma processen, lokalisering.

För läkare som ordinerar droger och bestämmer vad man ska dricka och vilka metoder för behandling som ska träna är följande klassificering viktig:

De som behandlar denna sjukdom på egen hand, är osannolikt att bli av med obehagliga symptom på en dag. Cystitis, som regel, fortsätter smärtsamt och provar ett antal obehagliga symptom:

 • frekvent urinering
 • skarpa smärtor och svår brännande känsla efter tömning av urinblåsan;
 • känner att blåsan är ständig full;
 • liten ökning av kroppstemperaturen;
 • Utseendet i blodets och slemens urin.

Första hjälpen för blåsor bör ges korrekt, så i första hand behöver en kvinna kontakta en urolog. Innan man utser behandling för kronisk cystit eller bestämmer hur man bota en akut sjukdomsform, ordinerar läkaren en serie studier. I synnerhet

 • allmän analys
 • Nechiporenko analys;
 • cystoskopisk undersökning;
 • Blåsans ultraljud.

Innan behandling ges för akut cystitis antibiotika och andra medel leder urologen kvinnan till gynekologen. Om cystit är orsakad av infektioner som överförs sexuellt, är det efter att ha granskat gynekologen och ett givet smet som läkaren bestämmer hur man botar sjukdomen.

Normalt, efter en grundlig undersökning, ordinerar läkaren ordningen och förklarar kvinnan hur man behandlar cystit i hemmet. Men ibland utöver läkemedel utser doktorn också fysioterapi, blåsans instillation. Behandling av cystit hos hemmet med snabbpiller är endast möjlig med svaga former av sjukdomen. Men samtidigt är det nödvändigt att strikt följa det föreskrivna systemet och alla rekommendationer, vad man ska göra med cystitis hemma.

Orsaker till cystit hos kvinnor

Vad orsakar cystit hos kvinnor?

Enligt medicinsk statistik är blåsan en följd i 80% av fallen Escherichia coli, i 15% - resultatet av exponering stafylokocker aureus, i 5% - andra bakterier.

Oftast manifesteras cystitis mot bakgrunden av inflammatorisk process i skeden eller i sjukdomar hos könsorganen hos kvinnor. Han kan också följa med tuberkulos av kvinnliga könsorgan.

Ytterligare faktorer som framkallar blåsor:

 • stenar i urinblåsan;
 • pyelonefrit;
 • stillastående urin med diverticula;
 • graviditet(på grund av förändringar i genitourinary organens mikroflora på grund av hormonell justering);
 • diabetes mellitus, onkologiska sjukdomar, allergi(form av konstant intag av läkemedel);
 • utföra kirurgiska operationer och manipuleringar, endoskopisk undersökning (på grund av trauma mot slemhinnan);
 • klimakteriet(på grund av brist på östrogener i kroppen).

Cystit hos män, symtom och medicinering

Tecken på en cystit hos män märks mycket mindre ofta än hos kvinnor. Denna sjukdom drabbar i regel män efter 45 år. Symtom på denna sjukdom hos män är densamma som hos kvinnor.

Orsakerna till sjukdomen kan vara som följer:

 • urolitiasis;
 • bristande respekt för personlig hygien
 • kroniska sexuella infektioner;
 • urinrörsträngning;
 • försämring av immunsystemet.

Vad man ska göra med en akut form av sjukdomen, borde en man alltid fråga en urolog. Det är specialist som föreskriver droger för behandling av blåsor hos män. För detta ändamål används antibiotika, antispasmodik, fytopreparationer, anestetika och fysioterapi.

Medicin för blåsor

antibiotika

Antibiotika för blåsor är för närvarande mycket relevanta, som med ofullständig akut form av sjukdomen blir den gradvis en kronisk. Vilka antibiotika för kvinnor att ta blåsan beror först och främst på utnämningen av en läkare. Listan över antibiotika för cystit hos kvinnor är nu ganska bred.

Föreskriva också antibiotika för pyelonefrit, uretrit och andra sjukdomar. Det måste dock komma ihåg att starka antibiotika i tabletter alltid har ett antal biverkningar. De starkaste antibiotika har alltid en viss negativ effekt på kroppen. Detta gäller först och främst antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder. Listan över bredspektrum antibiotika som används för att behandla cystit är också bra. Men det är bäst att bestämma patogenen och dess känslighet mot antibiotika innan behandlingen påbörjas. Läkaren väljer det bästa botemedlet för cystit hos kvinnor med hänsyn till resultaten av sådana test. Det är i detta fall att tabletterna eller pulvret från cystitis behandlar sjukdomen så snabbt och effektivt som möjligt.

Om saken är försumbar och försämras granulering i blåsan, en kurs av instillationer kan utses av collargol. Efter avslutad behandling bör urinkulturen upprepas för att kontrollera om sjukdomen var läkt.

Med blåsan utses tetracyklin (tetracykliner inkluderar doxycyklin, minocyklin, tetracyklin) sumamed, liksom analoger av Sumamed - azitromycin, Azitrotsin och andra, Tseforal (en analog av Ceforal- Supraks). I fall av cystit kan läkaren också ordinera ett antibiotikum amoxiclav (Amoxiclav innehåller amoxicillin och klavulansyra), och amoxicillin.

Antibakteriella läkemedel, som specialisten oftast kan utse vid blåsning:

monural

Antibiotikum, som ofta föreskrivs för patienter med akut sjukdom. Det är faktiskt om akut cystit utvecklas med blod.

Detta läkemedel är ordinerat även utan ett preliminärt urintest. monural är ett kraftigt uroantiseptiskt, ett fosfonsyraderivat.

Pulvret, granulatet och suspensionen Monural produceras. Medlet behandlar den akuta formen av sjukdomen väl, men kronisk cystit bör behandlas med andra läkemedel.

Priset från 350 rbl.

nolitsin

Relativt billiga tabletter är bredspektrum antibiotika från gruppen av fluorokinoloner innehållande norfloxacin. Dessa är tabletter mot cystit hos kvinnor, en snabb behandling med mottagning som alltid noteras, eftersom de flesta bakterier har en hög känslighet för den aktiva komponenten.

Om utsett någon annan medicin för cystit, en tablett eller några tekniker som inte medför den önskade effekten, fluorokinoloner är narkotika reserv.

Fluorokinoloner-gruppen innefattar norfloxacin, ciprofloxacin, ofloxacin. Vilka tabletter från en cystit för att kvinnor föredrar, definierar eller bestämmer doktorn som parallellt kan utse eller nominera tabletter vid en cystit på gräs. Normax kostar från 150 rubel. Norbaktin - från 130 rubel., Priset på läkemedlet Ciprofloxacin - från 300 rubel.

Priset är från 250 rubel.

nitroksolin

Detta medel är en analog av 5NOK, ett antibiotikum nitroksolin är medlem i gruppen av oxikinoliner.

Acceptera medlet är användbart när tecken på infektionssjukdomar i urinvägarna (uretrit, pyelonefrit, cystit, epididymit).

Hur man ansöker läkemedlet, som ska tas i den allmänna behandlingsregimen, bör bestämmas av en specialist. Hur man dricker nitroxolin beror först och främst på utnämningen av en läkare. Som regel tas drogen 3-4 gånger om dagen i 10 dagar.

Priset är från 70 rubel.

Palin

Palin - Antimikrobiella, uroantiseptiska kapslar, antibiotikum i kinolonserien. Medicin Palin hjälper till med infektioner i det genitourära systemet i händelse av att patogenerna är känsliga för pipemidsyra.

Anvisningarna säger att man tar denna cystitis med 400 mg två gånger om dagen i 10 dagar.

Priset från 300 rbl.

furagin

Analog - ett botemedel FURAMAG (kostnaden för Furamag - från 400 rubel.).

Preparat är ett derivat av nitrofuran, den bör vara full av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i genitourinary systemet. Medicinering med en sådan aktiv komponent används om bakteriekulturen bestämmer patogenens känslighet för Furagin.

Relativ snabb hjälp med blåsor uppmärksammas när man tar botemedlet: visar intaget av 0,1-0,2 g av läkemedlet två gånger eller tre gånger om dagen i en vecka eller mer. Kursen kan upprepas efter 10 dagar.

Kostnaden för 280 rubel.

nevigramon

Antibiotikum, som kan behandla sjukdomar i urinvägarna. nevigramon utse och med blåsor.

Aktiv komponent nalidixinsyra demonstrerar uttalad antibakteriell aktivitet.

Obehagliga symtom i cystit kan elimineras genom att ta 1 g av läkemedlet 4 r. inom en vecka.

Pris från 3300 gnid.

rulid

Semisyntetiskt antibiotikum från gruppen av makrolider. rulid - Antimikrobiella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, kan behandlas med urogenitala infektioner. Det kan endast användas efter att en läkare utses.

Snabb lättnad kommer när du tar 150 mg två gånger om dagen.

Priset är från 1100 gnid.

furadonin

Ett billigt antimikrobiellt medel innehållande nitrofuran. furadonin ansöka om bakteriell infektion i urinvägarna.

Hur man tar beror på destinationen. I de flesta fall tar du drogen 3-4 gånger om dagen i 8 dagar.

furatsilin, relaterat till gruppen av nitrofuraner, verkar effektivt vid bakteriell skada på urinvägarna. Furacilin med cystit används för sköljning.

streptocid

Antimikrobiellt läkemedel. streptocid Den har en bakteriostatisk effekt mot Escherichia coli, gonokocker, streptokocker, meningokocker och andra.

Streptocid är ordinerat inuti, ta det 4-6 gånger om dagen.

kloramfenikol

Antimikrobiellt medel. kloramfenikol fungerar effektivt i förhållande till ett brett spektrum av mikroorganismer. Ta 3-4 gånger om dagen, behandlingen tar minst en vecka.

Effektivitet av medel

De som är intresserade av hur snabbt att bli av med cystit, bör det noteras att bakterierna över tiden blir resistenta mot antibiotika. Därför finns det en möjlighet att vid behandling av cystit kan en svag effekt eller fullständig frånvaro av det observeras med användning av sådana droger: ampicillin (ofta Ampicillin är ineffektivt i E. coli), furadonin, furagin, Biseptol, cefalexin, cefradin). Det är mycket viktigt att samråda med en specialist som vet allt om cystitis innan du tar mediciner och kan avgöra vad som hjälper snabbt och effektivt.

Samtidigt med antibiotika förskrivs andra läkemedel, särskilt fytopreparationer, antispasmodika, liksom immunostimulanter (viferon etc.) Viferon-suppositorier innehåller alfa-interferon, vilket aktiverar immunsystemet. Det finns också andra droger av denna typ: Namnet på ljuset för blåsan hos kvinnor kommer att bli uppmanat av läkaren, som förskriver en behandlingsregim.

Fitopreparat

Bredt används vid behandling av genito-urininfektioner är örter och dessa produkter baserade på växtbaserade komponenter. Örter för cystit hos kvinnor är effektiva i den komplexa behandlingen. Läkemedel som innehåller örter ordineras vanligtvis om sjukdomen är okomplicerad, smärtan är inte för stark, det finns ingen temperatur. I allmänhet innebär komplex behandling användningen av läkemedel som innehåller växtbaserade komponenter och andra medel: antiinflammatoriska antibakteriella läkemedel.

tsiston

Herbal botemedel, som innehåller mer än tio olika extrakt av medicinska örter.

Det finns en diuretikum, antiinflammatorisk, antimikrobiell effekt. Om du har en drink tsiston länge bidrar alla komponenter till att inflammationen i urinsystemet minskar.

Vid samtidig administrering med antibiotika förbättras effekten av den senare. Om patienten har sjuka njurar (urolithiasis), hjälper läkemedlet att lösa upp stenarna.

Pris från 450 gnid.

Cowberry löv

lingonblad har antiinflammatoriska, diuretika, sammandragande, antibakteriell effekt, hjälpa till att bota sjukdomar som utvecklas som ett resultat av verkan av Staphylococcus aureus.

Cowberry löv används för cystit, pyelonefrit, nefropati hos gravida kvinnor och gonorrhea, kyla osv. Biverkningen kommer att bidra till att stärka antibiotikas verkan, öka immunitet.

Från detta gräs kan du laga te, men för detta rekommenderas att man använder torra råvaror i förpackningar.

Monurel

Hemma kan du också använda tranbärsjuice. Tranbär är ett botemedel som går in i många folkmedel för blåsor. Denna bär har en antimikrobiell, diuretisk effekt, det finns till och med namnet "naturligt antibiotikum". Det finns bevis att efter att ha tagit 300 mg Morse dagligen från tranbär, minskar frekvensen av återkommande sjukdom.

Det är också möjligt att lindra sjukdomsförloppet, för att säkerställa dess snabbare botemedel. I sammansättningen av tranbär finns tanniner som inte tillåter bakterier att fästa vid blåsans väggar. Därför införandet av tranbär i kosten - ett utmärkt förebyggande av återkommande cystit, liksom skydd mot bakteriernas attack.

Monurel - tabletter, som i själva verket är ett koncentrerat extrakt av tranbär. Därför noteras den bästa åtgärden när patienten tar denna åtgärd under lång tid.

Priset från 500 rbl.

Extraktet av tranbärfrukt innehåller också kapslar Uroprofit. Strukturen också innefattar organ Uroprofit mjölon bladextrakt, åkerfräken gräsplanen, vitamin C. Kosttillskott verktyg är, den behöver för att ta 2 kapslar per dag.

kanefron

Anläggningens struktur kanefron innehåller en kombination av växtdelar (rosmarin, älskling, guld-thousander). Det finns sådana typer av medicin: lösning, dragees.

Om du upprepade gånger tar denna åtgärd, med cystit, det minskar svårighetsgraden av smärta, minskar sannolikheten för exacerbationer i kronisk form av sjukdomen. Detta läkemedel med vegetabiliskt ursprung kombineras med antibiotika, tolereras av patienterna väl.

Phytolysinum

Phytolysinum (grön pasta) är ett vatten-alkohol extrakt av nio örter och ett antal oljor - salvia, tall, orange. Denna kombination har en diuretikum, antispasmodisk, antiinflammatorisk effekt.

Vittnesmålen av dem som använder denna lösning berättar att det aktiverar processen att ta bort sand från njurskyddet och urinledarna.

Notera att detta betyder - inte salva för applicering topiskt, och beredningen av suspensionen som bereds genom upplösning av en tesked organ i ett glas varmt vatten. Receptionen varar inte mindre än två veckor.

Urolesan

Beredningen är av vegetabiliskt ursprung, det inkluderar hummer, vild morot extrakt, oregano, pepparmynta, granolja. Liksom andra uroantiseptika, Urolesan fungerar som en diuretikum, spasmolytisk, koleretisk verkan.

Behandlingen varar från 1 till 4 veckor, dosen ordineras av en läkare.

Priset från 250 rubel.

shed

Kombinerad växtbaserad botemedel, som fungerar positivt på urinblåsan och urinsystemet som helhet. uroseptikov shed används också för terapi och förebyggande av urolithiasis. Aktiverar antibiotics påverkan.

Det rekommenderas att användas som kosttillskott. På dagen utse 1 till 5 piller tre gånger.

Kostnaden är från 500 rubel.

antispasmodika

Du bör ta hänsyn till användning av antispasmodik: listan över droger av denna typ är ganska omfattande.

Det är dock bäst med starka smärtstillande droger Nospanum, Drotaverinum, vilka är isokinolinderivat. Dessa läkemedel - myotropa antispasmodika - har en stark spasmolytisk effekt på glatta muskler. De slappna av de inre organen och därmed minska smärta. Men det är väldigt viktigt att förstå att dessa droger inte kan bota sjukdomen: de lindrar bara smärtan.

Som biverkningar orsakar de slapphet, dåsighet, yrsel.

Drotaverina hydrochloride

Producerade tabletter, kapslar, injektioner, vilka inkluderar Drotaverinum.

Läkemedlet är indicerat för smärta sensioner, inklusive i sjukdomar i urinvägarna. Det här är ett slags akut "första hjälpen": verktyget gör att du snabbt kan ta bort smärtan - ungefär en halvtimme efter att du tagit.

Läkemedlet har ingen negativ effekt på nervsystemet.

But-shpa (analog av Drotaverin)

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Om cystitis smärta är mycket stark, ger bra resultat med cystitis ett NSAID. Dessa läkemedel ger antipyretisk och analgetisk effekt, de används som en del av komplex behandling. Hur mycket tid du kan dricka sådana mediciner, bör du fråga din läkare. På kroppen verkar de relativt försiktigt, överförs normalt, smärtan går snabbt.

Sådana läkemedel kan köpas utan recept, de används hemma. Men det är bättre att minska intaget av sådana droger till ett minimum, eftersom deras administrering kan påverka njurarnas och leverens tillstånd negativt. Använd inte NSAID under graviditeten.

ibuprofen

Ett relativt billigt läkemedel som kan användas för barn och vuxna. Ger smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. ibuprofen fungerar snabbt, men det rekommenderas fortfarande inte för gravida kvinnor och barn under 6 år.

Faspik

Sammansättningen av Faspik Ibuprofen kommer in, men koncentrationen är mycket högre.

Även analoger av Ibuprofen är läkemedel Nurofen, Ibuklin (som en del av läkemedlet innehåller Ibuklin ibuprofen och paracetamol). Gå till något tematiskt forum, du kan hitta många rekommendationer om användningen av dessa verktyg. Men det är bäst att få läkares råd.

Priset från 120 rbl.

probiotika

Eftersom utvecklingen av cystit beror inte bara till staten i urinvägarna, men också i strid med tarmen och vaginal mikroflora, vid behandling av cystit gäller probiotiska preparat. Modern medicin rekommenderar många sådana mediciner som innehåller laktobaciller och bifidobakterier. De återställer mikrofloran hos kvinnor och tjejer, och påverkar även dess tillstånd efter att ha tagit antibiotika. Ofta används droger bifiform, RioFlora Balance, Atsipol, Hilak Forte, Rio Flora Immuno.

Folkmedel för blåsor

Tar på receptbelagda piller från sk blåsa, kan kvinnan öva den parallella behandlingen av folk rättsmedel, som i huvudsak är komplementära terapier.

Det är känt att tabletten från inflammation i urinblåsan hos kvinnor bör förskrivas av läkare, men också traditionella lösningarna bör inte användas utan kontroll, eftersom det bara kan förvärra situationen.

Men vissa metoder som kan användas hemma är ganska effektiva. Dessutom är de lätta att göra och lätta att använda.

De mest populära metoderna är:

 • Drick varje dag avkok av fänkålsfrön, vilket lindrar smärta och minskar inflammation. Du kan också laga mat dill extrakt, hälla kokade frön. Denna drink är dock kontraindicerad mot hypotoni och personer som lider av gallblåsesjukdomar.
 • För behandling av denna sjukdom används hirs. För att få en drink behöver du 2 msk. l. hirs häll 2 koppar kokande vatten, koka sedan i 5 minuter. Efter att läkemedlet har stått i ytterligare 5 minuter måste vätskan dräneras och druckas på den första dagen av sjukdomen med 1 msk. l. varje timme, på andra dagen - 3 msk. l. varje timme, den tredje - ett halvt glas buljong. Behandling kan vara upp till 7 dagar.
 • Med cystit hjälper buljongkamille. Du kan också laga infusionen, häll 1 msk. l. örter 1 glas kokande vatten och insisterar 15 min. Drick en tredjedel av glaset tre gånger om dagen innan du äter. Det finns också homeopatiska läkemedel och kosttillskott, som inkluderar kamille.
 • Persilja är en effektiv behandling för denna sjukdom. Du kan laga mat infusion av persilja frön, vik 1 tsk. persilja, tidigare strimlad, med två glas kallt vatten. Ta efter att läkemedlet är infunderat i 10 timmar. Denna mängd medel måste tas under dagen, dricka i små doser. Det är också möjligt att konsumera persilja frön i ren form, som tidigare har grindat dem.
 • Bredt applicerad lingonblad (du kan se ett foto av hur denna växt ser ut). För att förbereda produkten behöver du 1 msk. l. tranbär och häll ett glas kokande vatten. Efter en timmes insats, använd ett halvt glas tre gånger om dagen före måltiderna.
 • Det används ofta för att behandla systolisk soda. Från det förbereda en lösning med en hastighet på 1 msk. l. läsk för 1 liter kokt vatten. Du måste dricka en lösning för 1 msk. l. tre gånger om dagen. Dessutom kan ett medel som kallas en sodavätning spruta det urogenitala området.

Vid behandling av cystit används också homeopatiska läkemedel. Men homeopati i denna sjukdom kräver också utnämning av en specialist och ansökan under hans övervakning.

Förebyggande av cystit

Det finns flera enkla regler som undviker blödningens återfall.

 • Det är viktigt att hålla sig till hygienreglerna: Byt underkläder varje dag, tvätta sig ordentligt och regelbundet.
 • Det är lämpligt att bära bomullsunderkläder, använd en mjuk handduk, applicera en icke-smaksatt duschgel och tvål med ett neutralt pH.
 • Det rekommenderas varje dag att dricka en tillräcklig mängd vätska - inte mindre än en och en halv liter.
 • Det är viktigt att tömma blåsan i tid.
 • Det rekommenderas att diet: Använd inte kaffe, uteslut alkohol, skarpa, salta, röka rätter.
 • Överkyl inte kroppen.

Om du följer dessa regler kan du undvika återfall av sjukdomen.

utbildning: Hon tog examen från Rivne State Basic Medical College med examen i apoteket. Graduerad från Vinnytsia State Medical University. MI Pirogov och praktik på sin bas.

Arbetslivserfarenhet: Från 2003 till 2013 - arbetade som apotek och chef för apotekets kiosk. Hon beviljades med examensbevis och betygsskick för sitt långa och flitiga arbete. Artiklar om medicinska ämnen publicerades i lokala publikationer (tidningar) och på olika Internetportaler.

Jag håller med om att en bra doktor är hälften av slaget, så kommer utnämningarna att bli läskliga. Den antibiotika är sig själv i den akuta fasen, men av egen erfarenhet kan jag säga att fler goda örter för att dricka extra, något surt, t ex tranbär, cystit eftersom bakterier i den sura miljön i urinblåsan inte föda. Så jag köper med det här syftet, där, och tranbär och hästslag, vilket minskar spasmer, så jag oroar mig inte så mycket.

Alltid behandling bör utse en läkare, en sak läkare är som utsetts helt enkelt de dyraste drogerna och inte det faktum att det är i det här fallet, är de lämpliga. Behöver bara komma till en bra urolog, för att slutligen lösa detta problem. Jag hjälpte Pankratiev Yuri Leonidovich arbetar på kliniken Niarmedic är läkaren bra, hans patienter inte tala illa om honom.

Tack så mycket för dina kommentarer! Efter att ha läst allt bestämde jag mig själv med valet av medel för behandling, även om jag kommer att gå till doktorn ändå. Och på de första dagarna kommer jag att ta ditt råd. Tack alla.

Nytt år sitter jag hemma. Innan det nya året gick jag till badet. Och hon sprang genom snön och hålet blev köpt. Förgäves Vad dricker jag PHYTOLISINE. Glöm inte att dricka det varmt och socker en sked att lägga enligt instruktionerna. Han är alltid i zasashnikom lögnerna. ja sill behövde inte äta glömt. Nu kommer de att ta medicinen Novicin. och jag tror att på morgonen blir allt bra.

Ingen talar om den hårda behandlingen av cystit, varken läkare eller patienter. Jag botade på något sätt av blåsor, ljuger, lider, tempereras. En granne kom till mig, tittade på mig, gick och tog sporadisk, snatched på gatan, den är full på gräsmattor växande. Hon sa att han skulle bryggas och dricka en lösning.

Ett bra läkemedel för behandling av cystitis Urolesan. Själv det botades. Och förut det - jag försökte inte bara. Jag drack antibiotika, och en månad senare började allting på nytt. Och grönsaker droppar som hjälpte. Det är fantastiskt!

Om mig själv kan jag säga att jag bara undviker denna obehagliga sjukdom. Jag rekommenderades av läkaren att dricka uprofyte där och kompositionen är vad du behöver för urinvägarnas hälsa. (Cranberry fruktextrakt, bearberry blad, åkerfräken ört och vitamin C) och tack vare dessa komponenter i mina obehagliga symptom i samband cystit har blivit mycket mindre frekvent.

Antimikrobiell exakt borde läkaren välja, för nu är det för vissa antibiotika och beroende att pobochka är onödigt. Och kronisk blåsan är väldigt lätt att tjäna, säger jag på den faktiska erfarenheten. Därför är det nödvändigt att strikt följa doktors föreskrifter utan egen aktivitet. Jag har nu blåsor varje offseason förvärras, och om jag inte tar det i tid, kommer det att blomstra våldsamt. Jag börjar genast en riklig varm dryck, jag värmer upp i ett varmt bad. Och om bland alla arbetsveckan, den uroprofit föredrar, det finns komponenter i antimikrobiella med organiska syror, och de ger inte inflammationen värre.

Jag visste inte att kryddig mat kunde prova cystitis. Och jag älskar både saltade och paprika, men här är det som händer. Jag av denna anledning bara har exacerbationer ofta, och inte för att hypotermi. Så kom ihåg det också.

Ibland, när det plötsligt förvärras, och till doktorn, finns det inget sätt att komma in i det, och så, utan antibiotikum, stannar du. Sista gången hjälpte mig verkligen Uroprofit med tranbär och mjölon i sammansättningen, vilket avsevärt minskad inflammation i urin och diuretika är också ganska bra. Tack vare hästslaget och smärtsensorationerna mjukades avsevärt. Så uppmärksamheten som verktyget klart förtjänar

Jag dricker från blåsan Urolesan och Nolitsin. Nolitsin 3 dagar och Urolesan ungefär en vecka för att konsolidera effekten. Den här behandlingen till min läkare rekommenderade för 5 år sedan, sedan brukar jag använda exacerbationer ungefär en gång per år. Tidigare har cystitis försvagats nästan varje månad, det är nu mycket bättre, så systemet är bra.

Jag botade kronisk cystit definitivt. Flickor, min historia är väldigt lång, men jag försäkrar dig att jag försökte alla medel, kringgåde en massa urologer, men alla till ingen nytta. På frågan om behandlingstillvägagångssättet är alltid allvarligt, eftersom hon har en medicinsk bakgrund och jag förstår att för mig chemu.Posledny urolog ordinerats en diet på en bakgrund av medicinsk behandling, det vill säga - att växla protein och proteinfria dagar. dvs 3 dagar åt jag kött, fisk, kakor där och äter inte frukt, då 3 dagar inget kött, fisk, ägg, bara fruktgrönsaker, juice och mjölk. Och så 3 veckor tills behandlingen är över. Faktum är att medan vi äter mat rik på proteiner av animaliskt ursprung blir alla vätskor i vår kropp sura pH mindre än 5, inklusive urin. Mikroorganismer utvecklas mycket bra i denna miljö. När vi äter maten av vegetabiliskt ursprung blir pH högre än 5, mediet blir närmare alkaliskt, i en sådan miljö lever de flesta mikroorganismer inte. Mjölk och mejeriprodukter, men av animaliskt ursprung, men mycket rik på kalcium och andra mineraler, skiljer sig kvalitativt från köttet och orsakar en pH-reaktion som liknar kroppen i kroppen. Som ett resultat, sade jag i slutet av behandlingen om mina observationer till urologen, som inte hjälpte mig med behandling, men genom kosten spred hon hennes händer. Hon föreskrev en diet för att orsaka pH-stress i bakteriekolonierna i min blåsa. Men så snart jag började äta köttprodukter så var det smärta. Läkaren kan inte rådgöra med vad jag råder, nämligen avslag på köttprodukter. Det strider mot de etablerade normerna för en mat, på den eller det här läser alla läkare, det är det nödvändigt att alla. Detta är dock inte så. Speciellt i det här århundradet, när du inte kan hitta rent kött i butikerna, är det fyllt med antibiotika, konserveringsmedel, färgämnen och andra kemikalier, jag kontrollerade det på egen hand. Jag lämnade långsamt köttet. Först, jag åt bara fisk. (Kyckling, nötkött, ägg, lever, korv, alla som jag inte äta) Så ungefär en månad, den första dagen naturligtvis glömma matsalen tog en hacka, men tanken på bordet och gav sin make).because sug efter kött hålls. Jag luktade även det kokta köttet eller gravy verkade äckligt. En månad senare lämnade fisken. När jag slutade äta att döda mat glömde jag vilken cystitis. Jag slutade att vara rädd för förkylningen, sexuella handlingar blev smärtfria, jag blev mindre benägna att bli sjuk med förkylningar. Det viktigaste - på denna diet förändras medvetandet. Mentalt du blir mer balanserad, är stress inte rädd, det finns koncentration koncentration på jobbet, är bara bra humör! Jag gick till Bajkalsjön, vilade kropp och dusho th, är en magisk plats! Tillbaka Jag började göra yoga och självutveckling, det var inte svårt för mig, för det visade sig vara allvarliga yogis - vegetarianer. Jag har aldrig haft några illusioner om veganism eller vegetarianism förut, och jag gillade verkligen att äta stekt revben, en tunna nötkött. Men efter att ha gått igenom detta helvete med blåsor, förlorade jag nästan allt, även jag själv. Jag bytte till vegetarism, inte för att "hjärntvättad" eller "kom in i en sekt" nej. Allt hände enligt receptet på läkare, protein och proteinfria dagar, kom ihåg? Om du inte omedelbart kan överge köttet, gå till fisken, som jag gjorde, då kommer det att komma. Jag rekommenderar att du ändrar kosten gradvis. Och yoga förstås det här är en mycket viktig sak! Jag gör det själv, utan tränare, och allt i mitt liv har förändrats, jag lever bara och glädjer! Jag önskar alla god hälsa, tacka de som har läst! Ljus, lycka, positiv till dig! Lev i gott samvete, i harmoni och i harmoni med naturen!

Hallå Jag har redan druckit mycket droger och tyvärr hjälper inget mig! Även Monural! Vad ska jag göra?

En bra botemedel mot blåsor är tinktur från björnar, men det visar sig att det är mycket svårt att förbereda dem på rätt sätt. På en resurs skriver de att bladen inte kan utsättas för temperaturbehandling, å andra sidan, vad du behöver brygga med kokande vatten, och ännu bättre - att insistera på alkohol (och alkohol med blåsor i allmänhet är oönskade). Efter sådana motstridiga åsikter bestämde jag mig för att bara leta efter en kemist med ett redan förberedt extrakt. Det första som fångade mitt öga - uroprofit. Det bärbär - det här är baisseör, hästslag, tranbär. Så jag köper det och stör inte

En bra spasmolytisk effekt ligger i fältets häststång. Och alla vet tranbär och mjölon, som har anti-inflammatorisk effekt och är utmärkt diuretikum.

Jag drack Monural, plus jag drack Cyston. Det hjälpte snabbt nog

alla metoder är säkert bra, men det spelade ingen roll hur mycket jag försökte. mitt sätt att behandling av cystit är mycket lång, men hittills har jag inte provat nefrodez genomtänkt cystit neizlechim.pereprobovala och antibiotika, och alla kända och monural kanefron, men ingenting hjälpte. sedan försökte i en komplex växtbaserade lechitsya.potom riktar sig till läkare en, vtoromu.krugom ordinerats antibiotika och jag letade efter ett vänligare sätt att lösa detta problemy.togda jag vände sig till en annan läkare, som utsett min Frälsare, jag blev av med nefrodez.nakonets smärta, ihållande lust till badrummet och allmänt obehaglig känsla av att när som helst jag var tvungen att hitta någonstans bezhat.ochen glad som fortfarande gjorde sin egen och behandlades ofarlig noeffektivnym läkemedel.

Om behandling inte hjälper, behöver du definitivt ändra systemet. Men det jag förstod för mig själv är att antibiotikan från cystit fungerar snabbare tillsammans med örter - antibiotikumet dödar bakterierna och örterna återställer blåsan och dess väggar efter inflammation. För mig i detta avseende är cysten mycket lik - genom att välja komponenter och av naturlighet.

Jag kan inte stå emot antibiotika. min reaktion på dem är konstig - det börjar skaka. och cystit i flera år plågade så att sista gången och mage och rygg ont och även fötterna svällde. Under natten var alla symtomen borta. bara en gång levererat Biomedis. och efter ett par dagar glömde jag vad det handlade om och redan för ett år sedan kommer jag inte ihåg längre. inhemsk teknik :))

För mig i sista exacerbationen rekommenderade doktorn till ett antibiotikum att spendera en drink på cystenium. Läkemedlet jag gillade och kompositionens säkerhet (helt naturlig), och ganska bra effektivitet: i behandlingskomplexet ganska snabbt och symptomen avtog och inflammationen gick. Har nu bestämt det och för profylakse att ta en drink - en kurs på bara 2 veckor, och lång eftergift ges

Jag hör alltid alltid till en läkare, jag utser mig aldrig någonting. speciellt med cystit. Den här gången tillsattes läkaren till antibiotikumet av Sextafag, ett läkemedel där bakteriofagen, så behandlingen var snabbare och effektivare ibland. Smärtan och svängningarna gick snabbt, vilket är mycket viktigt för mig.

Droger skiljer sig mycket från cystit, det vore bra att välja läkare med mediciner, men jag hade en situation och jag kunde inte gå till läkaren personligen, så jag rådde med en läkare på cystitisbehandling.

Bra artikel. Förresten kan jag säga av egen erfarenhet att du behöver omfattande behandling, inte bara antibiotika, för om det tas ofta, kommer den att börja att framkalla resistens hos bakterier och stoppa dem att agera, men också naturläkemedel, som till exempel Tsistenium. Det var han i kombination med antibiotika som han tog. Det finns en beredning i form av ett pulver, som måste lösas i rätt mängd vatten och tas. Detta är ett komplex av örter som hjälper till att lindra inflammation i blåsan och förhindrar bakterier att utvecklas. Smaken av cystenium är trevlig. Jag tog drogen i två veckor. Så nu går inte blåsan, eller snarare dess symtom.

Jag är lite obehagliga symptom börjar omedelbart uroprofit drink start, han komplexa åtgärder och en helt naturlig dessutom innehåller ett extrakt av tranbär, åkerfräken, mjölon och C-vitamin - det bara mig snabbt symptom tar upp denna tsiston såg, så jag hjälpte inte alls.

Det är väldigt viktigt att observera förebyggandet, mycket bra sätt i artikeln berättas.