Huvud
Analyser

Hur påverkar proteinintaget effekten hos män - kontraindikationer mot sportnäringsprodukter

När en tjej eller en kille vill på ett allvarligt sätt delta i sport, så kommer de till en tid att möta behovet av att använda bcaa, vitaminkomplex av geynerov och andra kosttillskott. Män behöver ofta ytterligare doser protein och frågan uppstår, men påverkar proteinet kraften, orsakar det någon skada på kroppen denna sportspit eller bara nytta?

Vad är protein?

Om du någonsin varit intresserad av bodybuilding eller fitness, har du hört namnet på detta kosttillskott. Detta är ett element av näring för idrottare som aktivt tränar och behöver ytterligare proteinintag för att bygga muskelmassa. Det finns upp till ett dussin olika typer av denna produkt med metoden för proteinutvinning, koncentration. Det finns en åsikt att män börjar ha problem på grund av det, så det bör bestämmas om sportnäring påverkar potensen.

Protein är en koncentrerad naturlig produkt med hög proteinhalt, som extraherades med en viss metod från konventionella produkter, ibland används även soja för detta. Den största fördelen med denna sportnäring är minsta innehåll av fetter och kolhydrater. Detta är det enklaste, snabbaste sättet att leverera "materialet" till kroppen för muskelfibrer utan "extra" element.

Användningen av protein är motiverad om du är aktivt involverad i sport och du behöver få mer protein. Denna sportnäring innehåller proteiner som extraheras från ägg, stallost, kött, men deras koncentration är mycket högre. Det finns flera huvudtyper:

 1. Koncentrera eller isolera Denna serumprodukt, som används när du snabbt behöver få muskelmassa, är kostnaden vanligtvis högre än alla andra.
 2. Soja. Väl lämpad för vegetarianer, brukade bygga muskelmassa.
 3. Kasein. Ett alternativ med en långsiktig effekt, som ofta tas före sänggåendet, för att ge kroppen protein över hela natten och inte gå ner i vikt.
 4. Egg. Ett av de mest populära alternativen för aktiv muskeltillväxt.

Dessa är bara de mest populära sorterna av sporttillskott som säljs aktivt runt om i världen och används av idrottare. Det påverkar styrkan - nej, om det inte finns någon patologi hos njurarna, levern. Det bör förstås att det finns säkra tillsatser (bcaa, geyner, peredin) och de som hör till gruppen "steroid". Den senare påverkar aktivt produktionen av hormoner, vilket verkligen är en skadlig faktor för män och kvinnor.

Vad gör proteinet?

Huvudelementet som används i kroppen för muskelbyggande är protein. Sporttillskott med detta element kan kallas bcaa, protein, polypeptider. Med regelbundet intag av humant protein kommer kvävebalansen att bibehållas vid den erforderliga nivån och tillväxten av muskelmassa ökar. Proteiner innehåller många aminosyror, kan vara av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung.

De dricker en tillsats för att öka mängden muskler för att förhindra en minskning av energiladdning, som kan påverka träningens gång. Personen får proteinet även när man äter vanlig mat (ägg, kycklingkött, baljväxter), men en man med aktiv sport behöver mer av det för att uppnå önskad effekt. En acceptabel mängd per dag är upp till 3 g pulver per kg vikt. Det här är en säker daglig dosering, som experter och läkare rekommenderar för män aktiva sportaktiviteter. Effekten påverkas inte av denna produkt, men det hjälper:

 • förbättra hälsan
 • bygga muskler
 • bränna fettfyndigheter
 • förbättra utseendet på idrottarens kropp.

Effekten av protein på en mans kropp

Godkännande av denna produkt kommer att vara fördelaktig om du köper beprövade alternativ och inte använder falska. Effekten av protein på styrka i frånvaro av andra sjukdomar hos människor är inte dokumenterad även vid långvarig antagning. Proteintillskott orsakar ofta en kränkning av levern eller njuren, som vanligtvis är förknippad med en överdos.

Frågan uppstår om protein påverkar effekten, vilket jämför denna produkt med anabola tillskott, steroider. Det finns inga vetenskapliga bevis på att proteinpulver har en negativ effekt på "manlig kraft". I vissa fall är det till och med en effekt på styrkan av självhypnoserektion, att intaget av proteinprodukter har negativa konsekvenser. En och anledningen till att du bör rådgöra med en läkare innan du tar denna sportpita - skada i närvaro av andra patologier, till exempel:

 1. Dysbacteriosis. Börjar utvecklas aktivt i närvaro av patogen flora i tarmen, eftersom proteinet för det är näringsbasen. Under sådana förhållanden kan en person ha buksmärta, diarré, flatulens. Det är nödvändigt att minska dosen av protein eller ge upp det helt till full återhämtning.
 2. Allergy. Människor utvecklar en allergisk reaktion mot olika ämnen och protein är inget undantag. I avsaknad av den nödvändiga mängden enzymer som bryter ner proteiner kan dysbios utvecklas.
 3. Njurinsufficiens. Någon njursjukdom är en kontraindikation för att ta kasein eller andra typer av protein. Intaget av stora mängder protein skapar en extra börda på kroppen, vilket kan leda till försämring av hälsotillståndet.
 4. Övermättnad påverkar leveren sämre, sönderdelas i organs celler, omstartar proteinet organet. Återställ normal operation genom att sänka doseringen.
 5. En annan negativ bieffekt är förlusten av kalcium. Detta beror på uttorkning av kroppen, så du borde dricka mer och inkludera i kosten matrika med kalciumfosfater.
 6. Sojaprotein. Detta alternativ påverkar kraften mest, eftersom det innehåller fytoöstrogener som liknar det kvinnliga hormonet östrogen.

Hur påverkar proteinet effekten

Det var en stark åsikt bland människor som aldrig tog sporttillskott, att de negativt påverkar människors hälsa. För nybörjare är det viktigt för män att veta hur proteinet påverkar styrkan och om det verkligen ska frukta. Faktum är att endast fattiga eller billiga proteinprodukter verkligen kan skada. Sådana varianter innehåller skadliga komponenter som påverkar människors hälsa. Det bör noteras att det finns en negativ effekt på sojaproteins styrka, till och med kvalitativ, eftersom den innehåller urenheter av fytoöstrogener.

Det rekommenderas att behålla ett lager av vassleproduktvariant, vilket har hög effektivitet och minimal sannolikhet för biverkningar för hankroppen. Negativa effekter på styrkan är ibland inte så mycket protein, hur många felaktiga träningsplaner. Överdriven stress som går att bära har allvarliga konsekvenser för människors hälsa. Atleten måste återställas efter träningen, äta ordentligt och det kommer inga problem med styrkan. Om du är ny på sporten är det bättre att be om hjälp från en personlig tränare.

Video: Protein och styrka

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Påverkar proteinet effekten?

Mycket ofta på Internet och tidningar för män kan du se artiklar som proteinet har en negativ effekt på styrkan. Människor har olika synpunkter på detta problem. I denna artikel kommer vi att försöka överväga alla argument för och mot användningen av protein och svara på frågan: "Är proteinet och potensen kompatibelt?"

Vad är protein?

Med styrkan förstås totaliteten av möjligheterna för det manliga sexuella systemet för utförandet av samlag. Styrkan påverkas av en mängd olika faktorer under hela livet. Och inte alla dessa faktorer är positiva för styrka. Varför uppfattar människor så negativt användningen av protein? Låt oss räkna ut det.

Protein är ett livsmedelstillsats och består nästan helt av protein, vars koncentration når 80-90%. Fett och kolhydrater i sammansättningen är mycket små. Det används främst av idrottare för att bygga muskler. Det finns ett stort antal av deras arter. Den mest populära är vassle, som är utformad för viktökning. Det är indelat i 2 typer: koncentrera och isolera. Ägget behövs också för att öka muskeln, och soja produceras speciellt för vegetarianer.

Protein och styrka

Den vanligaste åsikten är, som vi redan har nämnt, dess negativa inverkan på styrkan. Kvalitetsproteinet innehåller inte skadliga ämnen för styrka. Den verkliga skadan av styrkan orsakas av steroider, inte protein. Men detta näringstillskott bör vara av hög kvalitet, eftersom billig kan innehålla obestridligt det, även de samma steroiderna. Om du har vänner som tar protein, kommer de att bekräfta detta.

Och ändå, vissa människor som använder protein och inte tar steroider, pratar om en minskning av styrkan. Vad är det med?

För det första är detta en effekt av billig sojaprotein, som innehåller fytoöstrogener - en analog av kvinnliga könshormoner. De har en negativ effekt på styrkan.
För det andra, för att denna tillsats ska negativt påverka kraften, måste den förbrukas i stora mängder, eftersom innehållet i soja är liten.
För det tredje är det bättre att köpa vassleprotein.
Och för det fjärde har vissa män en tillräcklig styrka och de känner inte sin minskning efter att ha tagit soja. Så det här är också ett individuellt inslag i kroppen - någon känner en försvagning av erektion, och vissa gör det inte.

Större negativ skada på styrkan orsakar fysisk stress och felaktig återhämtning efter dem. Vila efter träning bör genomföras i sömn, näring och andra återställande förfaranden. Om personen inte återhämtar sig tillräckligt, kommer effekten att falla, och detta är inte proteins handling alls.

Proteiner kan tas av människor i alla åldrar, eftersom proteinet är naturligt härlett.

Och ändå lider vissa människor av proteinintolerans, men det händer inte så ofta. Biverkningar av proteinintag i sådana fall är allergiska reaktioner och matsmältningsstörningar. Störningen liknar således matförgiftning och åtföljs av diarré och flatulens. I sådana fall rekommenderar läkare att antingen stoppa användningen av protein eller minska dess portioner.

Också ibland kan du höra om de skadliga effekterna av protein på njurarna. Studier utförda på en grupp unga män och kvinnor som tog stora delar av protein (3 gram per kg kropp) i en månad visade att proteinet inte hade några negativa effekter på kroppen. Det enda problemet med användningen av stora delar protein är uttorkning, eftersom omvandlingen av protein tar mycket vätska. I detta avseende måste du dricka ca 2 liter vätska per dag. Det finns emellertid undantag.

Protein kan orsaka reell skada vid njurinsufficiens. I detta fall måste du sluta ta kosttillskott.

Läkare behandlar proteinet positivt

De flesta läkare hänvisar till användningen av protein positivt och påminner om att tillägget har en extra karaktär. Huvuddelen av proteinämnen som kroppen ska få från naturliga produkter som innehåller den - som stuga ost, ägg, fisk och andra.

Innan du tar ett protein är det nödvändigt att samråda med en läkare som kommer att beräkna sin del från beräkningen av dina kroppsparametrar. Ta det i enlighet med träningen och på ett villkorat schema. Den bästa användningsgraden blir 1 gr. för 1 kg av din vikt.

Andra forskare har motsatt synvinkel. De tror att det inte finns något bättre än naturliga produkter och i detta avseende erbjuder de nästan helt till att vägra några tillsatser för att bibehålla hälsan och följaktligen kraften.

Protein och styrka är kompatibla

Vad kan vi säga, svara på frågan som ställs av oss? De flesta läkare godkänner användningen av protein och samtidigt inte råda folk att använda det med vissa sjukdomar. Experter som negativt hänvisar till tillägget är inte helt rätt, eftersom proteinet inte medför några uppenbara negativa effekter på hälsa och potens. Så människor som använder en tillsats behöver konsultera en läkare och fatta sina egna beslut, kom ihåg att "något ämne kan vara ett gift eller ett läkemedel, beroende på del." Så protein och styrka är osannolikt att vara "fiender", snarare kan de kallas "inte hittat ömsesidig förståelse av makar."

Påverkar proteinet effekten?

Sportiga män måste fylla på proteinbutiker i kroppen med ytterligare doser. Samtidigt stiger frågan om fördelarna med sportmedicin i ett nytt perspektiv: påverkar proteinet effekten? Efter att kosttillskott baserat på protein (protein) omvandlas till en integrerad del av sportnäringen. Emellertid delade frågan om effekten av proteiner på erektilfunktion personer i två motsatta lägren.

I det moderna samhället finns en blandad åsikt om effekterna av sportnäring som innehåller protein. Användningen av 80-90% proteinpulver är nödvändigt för idrottare att bygga muskelmassa, bränns under utmattande träning. Vad är dess användning och är det skada?

 1. Förespråkare av protein sportspion anser inte att det är skadligt för människors hälsa, vilket indikerar oupplöslig koppling av styrka med proteiner. För möjligheten att inse ett fullständigt samlag måste män ha proteinmat.
 2. Motståndare att äta protein anser att det är överskott som orsakas av en minskning av styrkan. Koncentrerad produkt förändrar den hormonella bakgrunden hos en mans kropp, som påverkar spermatogenesens mekanism negativt.

Faktum är att användningen av kosttillskott av hög kvalitet inte kommer att orsaka kroppsskada, till skillnad från billiga sojablandningar av protein. Sådana koncentrat innehåller en hög andel fytoöstrogener - ämnen som liknar könshormoner som produceras av honkroppen. Det är östrogener som kan påverka effekten negativt, om du använder sojadioxid i stora mängder.

Enligt medicinsk forskning påverkas nivån av styrka inte av proteinet i sig, utan av skadliga tillsatser i den. Sport överbelastning, liksom ett felaktigt återhämtningsprogram efter dem skadar också erektilfunktionen.

Känna till protein

I idrottsmiljön kallas protein ett kosttillskott, vilket är nödvändigt för idrottare att återställa och öka muskelmassan efter aktiv träning. Koncentrerad massa med ett minsta innehåll av fetter och kolhydrater, är framställt av naturliga produkter rik på proteinhaltiga ämnen. Sportpit fungerar som byggmaterial för restaurering av muskelfibrer. Råmaterialet för proteinutvinning är ägg, sura mjölkprodukter och ibland soja.

För att utveckla muskulaturen måste idrottare träna hårt, så de behöver rätt näring med tillräcklig proteinhalt. Användningen av naturlig mat har dock vissa nyanser - produkterna har olika proteinhalt, olika grader av smältbarhet. Till exempel finns det mycket protein i kött, men det anses vara en tung mat för kroppen. Ägg smälter lätt, men det finns lite protein i dem, och att kombinera två produkter kan bli en tung börda för kroppen.

Fördelarna med sportnäring

Det enklaste och snabbaste sättet att få ett "byggmaterial" för muskler är att konsumera proteinblandningen som en extra mat. Hur påverkar proteinet styrkan, vilken typ av existens?

 • Användningen av vassleprodukt främjar en snabb ökning av muskelfibrerna. Protein av denna art är uppdelad i isolat och koncentreras, råmaterialet för sportnäring är vassle.
 • Det mest populära alternativet som aktiverar muskel tillväxt är äggprotein. Tillsatsen innehåller aminosyror som är viktiga för människokroppen, vilket är få i livsmedelsprodukter.
 • Mindre populär är sojabönpulver, som har ett lågt biologiskt värde. Proteinet baserat på soja innehåller en liten uppsättning aminosyror, dess huvudsakliga minus är fytoöstrogener och låg smältbarhet.
 • För att säkerställa långsiktiga åtgärder väljs tillsatser med kasein. De tas före sänggåendet för att komplettera proteinbutiker hela natten, vilket garanterar skydd mot viktminskning.

Det är innehållet i kvinnliga könshormoner i sammansättningen av sojaprotein som gör det farligt för styrka. Men själva proteinet är nödvändigt för människan, eftersom det är den huvudsakliga beståndsdelen av cellulära strukturer. Sojaadditiver används mest av vegetarianer. Men missbruk av protein med fytoöstrogen hotar män med impotens, speciellt om steroider är kopplade till sportnäring.

Eftersom protein är en helt naturlig substans, stimulerar användningen de naturliga processerna i kroppen. Forskare har visat att proteinets verkan inte påverkar sexuell funktion, påverkar inte sexuella förmågor.

Långvarig användning av höga doser steroider leder till tillfällig infertilitet hos idrottsmän, testikelatrofi, utveckling av sexuella tecken på kvinnlig orientering. Det är med inflytande av syntetiska hormoner som tagits av vissa idrottare att den felaktiga åsikten om proteinets skada för en sexuell hälsa hos en man är associerad. Att komma in i en mans kropp kan steroider undertrycka produktionen av sitt eget testosteron, vilket orsakar en försvagning av sexuell lust. Sant med ökad muskelmassa.

Kärlek och Kreatin

Om proteinet, brinnande fetter och ökande muskelmassa förbättrar idrottarens kropps dragning, berikar kreatin musklerna med energi. Vanligtvis producerar människokroppen kreatin, men idrottare behöver en ökad dos, så ämnet läggs till sportdrycken. När energiprodukten befinner sig i matvägen, sker dess momentana absorption (med 90%), som belastar personen med tidvattenenergi, påverkar kraften. En långvarig diet med näringstillskott kan dock leda till obehagliga konsekvenser:

 • utveckling av puffiness orsakad av ackumulering av vätska i kroppen
 • en uppsättning övervikt på grund av ökad volym fett
 • utseendet av konvulsiva symtom och spasmer (muskel)

Trots det faktum att kreatin kan öka mängden hos en man avsevärt, blir det relevant för män hur kreatin påverkar styrkan, kan den minska erektilfunktionen. Ämnet måste också tas till personer som lider av artrit och muskelatrofi. Effekten på energikomponentens kropp har dock inte studerats fullt ut.

Forskare säger att skadan för människors hälsa inte orsakas av kreatin, men komponenter tillförs till kosttillskottet. Kvalitetsprodukten av kända tillverkare skadar inte reproduktionskapaciteten, men ökar uthålligheten och ökar mängden muskler.

På en människas sexuella hälsa påverkas det ofta inte av idrottssportens inverkan, utan av vissa idrottars sysselsättning. Till exempel kan professionella cyklister uppleva dålig cirkulation i bäckenområdet. Resultatet är en överträdelse av erektilfunktionen, den kan neutraliseras genom genomförandet av speciella övningar som förbättrar människors hälsa.

Vad ska man välja: vassla eller soja?

 1. Enligt läkare påverkar ägg- och vasskoncentratets påverkan inte kraften hos manens sexuella organ. Vasspulver skadar inte produktionen av manliga könshormoner, men det bör användas enligt instruktörens rekommendationer.
 2. Från sojaprotein är det bättre att avstå från de som har sexuella problem, eftersom pulveret innehåller vegetabiliska östrogener. Naturliga hormoner (kvinnliga) bidrar till förskjutningen av hormonmönstret, vilket medför en minskning av styrkan.

Näringsrika pulver med kreatin kommer inte att skada idrottarens maskulin hälsa såvida inte missbrukas av androgena steroider som innehåller testosteron. De är populära bland professionella idrottare. Kroppen påverkas inte av kreatin, utan genom anabola (steroidhormoner) verkan, vilket förbättrar kreatin mot en bakgrund av högkraftbelastningar.

Kan proteinet vara skadligt?

Långsiktigt intag av sportnäring kan inte skada kroppen om produkten är av hög kvalitet. Även användningen av sojaprotein påverkar inte kraften kraftigt med tillräcklig erektion, eftersom innehållet i soja i sport är liten. De skyldiga att minska manlig styrka i det starkare könet är obestämda patologier, vilka förvärras av missbruk av proteinpulver.

Inverkan av objektiva faktorer

Vilka sjukdomar kan orsaka försämring av styrka hos idrottare som får sportnäring med protein?

 • Mängden protein kan provocera en dysbakteri i tarmarna, om den innehåller en patogen mikroflora. Proteinmat blir en grogrund för förökning av ovänliga mikroorganismer, vilket orsakar flatulens, smärta, diarré.
 • Med njursjukdomar är användningen av protein förbjuden, särskilt kasein. Övermättnad av kroppen med proteiner överbelastar levern, så när sjukdomar i lever och njurar minskar dosen av proteinrika livsmedel.
 • Personer med allergier har ofta intolerans mot proteinfoder eftersom de saknar tillräckligt med enzymer som kan bryta ner proteiner. Resultatet är utvecklingen av dysbios.

En bieffekt av mättnad med protein näring är kalciumförlust på grund av uttorkning. Idrottare som äter proteinblandningar bör stärka dricksregimen och berika kosten med produkter som innehåller kalciumfosfat.

Användningen av proteinkoncentrat ersätter inte naturlig mat, näring bör vara full. De flesta läkare anser inte näringstillskottet orsaken till minskningen av styrkan, det handlar om intolerans (enskilt) protein.

Är det sant att proteinet leder till impotens? Hans åsikt om denna fråga delade en professionell bodybuilder.

Influensa av subjektiva faktorer

Studier och erfarenheter av medicinska experter bekräftar att effekten av protein på styrkan inte kan vara negativ. Förutom sjukdomar och fytoöstrogener av sojaprotein bör man inte utesluta kroppens individuella reaktion mot användningen av livsmedelsprodukter från proteinråvaror. Vad kan minska idrottarnas styrka att ta en sportdryck?

 • Psykologisk faktor. Ständiga konversationer kring farorna med protein påverkar inte kraften, men en persons psyke, vilket minskar hans erektila funktion. Från effekten av autosuggestion är ingen immune.
 • Utmattande träningspass. Ökningen i fysisk ansträngning resulterar i en känsla av extrem trötthet. Skyllet för minskning av manlig styrka bör därför inte överföras till protein. Det är viktigt att balansera tiden för vila och träning.
 • Störningar i kosten. I idrottsmiljön finns det en falsk åsikt om utbytbarheten hos normal näring med proteinblandningar som innehåller ett antal användbara ämnen. För aktivt sexuellt liv och återställande av styrka är emellertid bara ett protein inte tillräckligt.

Användningen av protein mot bakgrunden av dagens korrekta regim och en balanserad diet påverkas inte negativt av manliga förmågor. Troligtvis var proteintillskottet falskt eller det fanns nervösa störningar. Resultatet av regelbundna stressiga situationer kan trots allt vara impotens, vars orsak inte alls är vid användning av protein.

För idrottaren är den dagliga proteinnormen 1,5-2 g per kg kroppsvikt. På grund av användningen av proteinkoncentrat (protein) uppträder uppväxten av muskelvävnad mycket snabbare. Särskilt i avsaknad av nervös överansträngning.

Hur skyddar en professionellt förlovad man sig från problem med styrka? Svaret är enkelt - det är värt att föredra högkvalitativt vassleprotein. Den minsta sannolikheten för biverkningar och hög effektivitet av produkten kommer att glädja idrottaren med höga prestationer, överraska människorna runt med kraften av biceps och triceps.

Tips 1: Hur påverkar proteiner styrkan

 • - vassleprotein;
 • - sojaprotein;
 • - gym;
 • - naturliga produkter.

Tips 2: Protein - Myter och verklighet

Protein - skada eller fördel?

Proteiner är inget mer än en normal, helt klar för digestionsprotein, vilket är oumbärligt för muskelstrukturen. När en person är intensivt engagerad i sport och kroppen får otillräckliga mängder protein kan muskelfibrer inte återställas till 100%. Den dagliga normen av protein för en person är 2 gram per kg kroppsvikt. Men för att äta så mycket proteinmat, måste du äta minst 6 gånger om dagen. Det här är inte alltid bekvämt, och pengar för detta räcker inte. Då kommer proteinerna till räddning.

Proteiner är ingen kemi, men koncentrerat protein som erhålls från de vanliga produkterna som förvaras i kylskåp av var och en av oss. Det här är produkter som ägg, kött, fisk, mejeriprodukter etc. Proteiner är av fem typer: 1. Ägg - effektivt och dyrt.
 2. Casein - mindre effektivt.
 3. Soja är idealisk för kvinnor.
 4. Whey - lite effektiv, men billig.
 5. Och till sist är det mest effektiva balanserat, vilket innehåller alla dessa proteiner. Ta det beror på vikt och fysisk aktivitet.

Det finns många myter om protein, och nu kommer jag att skingra högst av dem: • Vissa säger att proteiner har en dålig effekt på styrkan, så det är ganska motsatt. Sedan antiken har proteinmat spelat en positiv roll för styrka. Du kan säga att proteiner är till och med användbara.
 • Det finns också en rykt om att proteiner har en negativ effekt på levern, det är inte heller fallet. För att få proteinet att verkligen skada levern måste du äta minst ett kilo per kilo per dag, vilket är naturligt omöjligt.
 • Det sägs också att protein orsakar beroende. I en mening är det sant, men som de säger "Vi vänjer sig vid goda saker snabbt".

Protein hjälper dig att bygga muskelmassa i rekordtid utan att skada kroppen, men att acceptera det eller inte - det är upp till dig.

Hur proteinet påverkar styrkan

Män som är aktiva i idrott börjar ofta äta protein - en speciell sportnäring för muskeltillväxt. Det finns dock rykten om att proteinet påverkar styrkan, och det är negativt. För att skingra myter och utelämningar måste du förstå vilken typ av tillsats, och hur det kan påverka ett sexuellt liv hos en man.

Våra läsare rekommenderar

Vår konstanta läsare blev av med problem med styrka genom en effektiv metod. Han kollade på sig själv - resultatet av 100% - fullständigt bortskaffande av problem. Detta är en naturlig botemedel baserad på örter. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. En giltig metod.

Vad är protein?

Tillsammans med fetter och kolhydrater är proteiner en viktig del av den mänskliga kosten, eftersom de spelar rollen som "byggmaterial" för tillväxt och utveckling. Dessutom är proteiner en energikälla, och med sin brist börjar levern att förvandla proteiner till fetter för att skapa en reserv av styrka för snabb åtkomst till den. Proteiner börjar absorberas omedelbart vid intag, men denna process är ganska lång i jämförelse med kolhydraternas uppslutning. Av denna anledning är proteinmaten näringsrik och man känner inte som att äta i flera timmar.

Proteiner kallas också speciell sportnäring, som är populär bland professionella idrottare och bara vill hålla sig i form. Det bör noteras att den ideala idrottsformen kan uppnås endast genom litteraturutbildning och korrekt balanserad näring - och med den andra punkten har många svårigheter eftersom det är extremt svårt att övervaka mängden proteiner, fetter, kolhydrater, mineraler och vitaminer. Därför måste man tillgripa protein i banker, vilket framgångsrikt kompletterar den nödvändiga mängden protein.

Män och kvinnor som regelbundet konsumerar denna produkt, uppnår en ökning av muskelmassan och får tillräckligt med energi för full träning. Den nödvändiga mängden protein beror på vilken typ av sport, individuella egenskaper hos en person, intensitet och regelbundenhet att spela sport. För fullständig assimilering av proteiner behöver du dock göra en korrekt kost, där en tillräcklig mängd kolhydrater borde vara närvarande.

Protein hjälper till att uppnå följande mål:

 • ökad muskelvolym;
 • Viktminskning: Fettförbränning brinner mycket snabbare på grund av att proteiner undertrycker känslan av hunger. Även med tillväxten av muskler ökar hastigheten på lipidklyvning, vilket också bidrar till att förlora övervikt;
 • förbättring av hälsan, eftersom proteinet ger regenerering av kroppsceller.

Regelbunden konsumtion av proteinprodukt bidrar till att göra kroppen präglad och uppnå framgång inom idrottsområdet. Ändå rekommenderas att diskutera inkludering av proteincocktails i din kost med en nutritionist som kommer att berätta hur du ska ordentligt och hur ofta du ska dricka den.

Påverkar proteinet effekten?

Protein är av flera slag, men kasein anses vara det mest eftertraktade eftersom det bidrar till att få den nödvändiga massan för idrottaren. Det bör noteras att sportnäring bör väljas noggrant och inte falla för bedrägeriens bete, som ofta förfalskar produkten. Endast certifierat protein skadar inte en person, och ännu mindre har en negativ effekt på manlig styrka.

Proteintillskott påverkar människors hälsa negativt, om produkten är substandard och är gjord av billig soja - i detta fall innehåller den ett kvinnligt hormon - östrogen som undertrycker testosteron. Om en man regelbundet konsumerar sådant protein, kan koncentrationen av manligt hormon falla till en kritisk nivå, och som ett resultat ökar risken för impotens kraftigt. Trots att idrottare som konsumerar sojaprotein märker inte alltid negativa förändringar - det är möjligt att organismens individuella egenskaper påverkar detta.

Vassleprotein och styrka är ganska kompatibla koncept, eftersom det inte skadar människors hälsa. Naturliga preparat som inte innehåller steroider och kosttillskott kommer att fungera till förmån för mannen. Men myterna om impotenta bodybuilders kunde inte tas från början och det kan underlättas av följande skäl:

 • Självhypnos. Det är svårt att tro på oförmåga hos ett proteinpulver, när människor runt säger samma sak, att det är skadligt, och kraften försämras. Detta är särskilt farligt om sådana auktoritativa idrottare säger, eftersom nykomlingarna tror på dem och korsar tillsatsen från deras lista.

Tung träning och kraftig trötthet efter träning. Som regel känner en man efter en lång och intensiv träning en minskning av styrka och brist på erektion. I det här fallet syndar de vanligtvis på det protein som idrottaren drack under träning, men faktiskt påverkas den fysiska belastningen negativt. För att inte möta ett sådant problem är det nödvändigt att korrekt bilda träningsläge och inte att glömma raster, eftersom läsbar vila är en integrerad del av framgången.

Man måste komma ihåg att med utseendet av de första biverkningarna (diarré, flatulens, huvudvärk) är det nödvändigt att sluta använda proteintillskottet och kontakta en läkare. Det hjälper till att ta reda på orsakerna till kroppens negativa reaktion.

Myter om den negativa inverkan

Runt proteintillskott finns det heliga myter om deras skada. Så, vissa hävdar att de orsakar för mycket muskeltillväxt, varför det blir svårt för en man att röra sig. I själva verket ger pulver energi och byggmaterial för muskler, som inte är en delmängd av syntetiska tillsatser (till exempel steroider). Andra säger om de bortskämda inre organen, förmodligen i pulver innehåller skadliga kemikalier som bär blod i hela kroppen. Tyngdpunkten är på njurar och levers skada, men du måste förstå: med rätt dosering och frånvaro av sjukdomar i dessa organ kommer proteinet inte att påverka deras funktion.

Vissa jämför användningen av ett tillsatsmedel med narkotikamissbruk, varifrån det är omöjligt att bli av med. Många idrottare överger proteinet av olika anledningar, och det finns inget beroende av tal. Det antas också att upphörandet av proteinintag är fyllt med utseendet av fett, men medicin motbevisar det. Fettpålagringar växer på grund av hormonell obalans, specifika sjukdomar eller undernäring.

En annan myt handlar om den ekonomiska sidan av frågan. Tillsatsen är verkligen inte billig, men i jämförelse med kostnaden för kycklingfilé eller nötkött ser inte proteinet så dyr ut. Speciellt proteininnehållet i det är mer, och kolesterol och fett är mycket mindre.

I grund och botten har sådan kritik ingen motivering, endast baserad på spekulation och rykten, och inte på officiell forskning. En otillbörlig dos av tillägget kan emellertid faktiskt leda till att biverkningar uppträder, vilket emellertid snabbt försvinna och inte skadar människokroppen mycket.

Läkare och experter inom sportnäring hävdar att vassleprotein inte är farligt för människors hälsa, eftersom proteinet i sig inte gör en man impotent. Om kroniska patologier detekteras kan emellertid pulvret ha en negativ effekt på individuella kroppssystem. Av denna anledning måste du bekanta dig med kontraindikationerna innan du får produkten, och det är lämpligt att besöka läkaren, genomgå ett test för dolda sjukdomar. Den huvudsakliga kontraindikationen är proteinintolerans, men även vid njursjukdomar kan obehagliga konsekvenser uppstå.

Protein ger styrka för fysisk aktivitet och hjälper till att upprätthålla en form i form, medan dess användning inte påverkar styrkan. Myter om hans skada förstärks av den negativa erfarenheten hos människor som misstog det eller förvärvade en produkt av dålig kvalitet. För att vara säker på säkerheten är det värt att konsultera en läkare om doseringen och ta reda på de verifierade leverantörernas kontakter.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Har du problem med erektil dysfunktion? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte?

Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Vad är effekten av protein på manlig styrka: läkarens recensioner

Fördelarna och faror för idrottare en massa rykten, och jag vill ta reda på om proteintillskott på något sätt kan förvärra den intima livet av en man och göra honom till en impotent, eller en myt född av okunnighet om skillnaden mellan steroider och proteiner. Vissa kunskaper inom detta område och läkares åsikter hjälper dig att förstå huruvida protein påverkar styrkan, och i så fall hur.

Om sporttillskott

I de mest frekvent använda sportnäring, i första hand är protein och kreatin, som är viktiga produkter för tillväxt av muskelmassa, öka styrka och uthållighet. Vanlig, även den mest rikliga kosten kan inte ge kroppen av en manlig idrottsman med tillräckligt med byggmaterial, vilket musklerna behöver så mycket.

Protein är en protein näringsämnesblandning som delas i magen till aminosyror som används av kroppen för att bygga egna vävnader (muskler och andra). Proteintillskott kan bestå av 100% proteinkoncentrat eller innehåller en liten mängd kolhydrater och fetter, oftare Omega 3, 6, 9.

Med hjälp av en koncentrerad proteinprodukt kan du bygga muskelvävnad i en accelererad takt.

Ur sitt ursprung är protein:

 • Ägg - innehåller alla nödvändiga aminosyror för människokroppen, balanserad och mycket värdefull. Det kommer från äggvita.
 • Whey - är gjord av vassle (snabb).
 • Soja - mindre populär på grund av lågt biologiskt värde. Har en svag aminosyra "set", är sämre absorberad, innehåller fytoöstrogener.

Den mest vördade bland kroppsbyggare är fortfarande vassleprotein (isolat och koncentrat), utformad för snabbast möjliga viktökning och ägg - som behövs för muskelbyggande.

Sojaadditiver och fytoöstrogener har en negativ effekt på maskulinitet.

Kreatin - naturligt förekommande substans som är närvarande i den mänskliga kroppen och syntetiseras från tre aminosyror: metionin, arginin och glycin, vilka, i sin tur, är viktiga komponenter hos proteinet. Används som en sportnäring inom professionell sport, för att fylla på energireserver. Relativt säkert.

Kreatin är en viktig källa till muskel energi, nästan allt (cirka 95%) lagras i skelettmuskler.

I genomsnitt är kreatintillförseln 120 gram, med en daglig förbrukning på 2 gram, vilket är tillräckligt för vanliga människor. Friidrott, inklusive kroppsbyggnad, föreslår en större konsumtion av kreatin, vars mängd bör regelbundet fyllas på, alla professionella idrottare vet om det.

Vete eller soja

Effekten av protein på styrkan har länge studerats av specialister. Det finns tillräckligt med information om kreatin. Enligt läkare påverkas inte ägg och vassleprotein på potensen negativt. Det kan tas säkert enligt instruktörens rekommendationer. När du väljer ett proteintillskott, var uppmärksam på kompositionen och kvaliteten på produkter som inte bara människors hälsa beror på.

Proteinkoncentrat påverkar inte manliga könshormoner, där "penisarbete" beror. Det är nödvändigt att avstå från en sojaprodukt, som innehåller östrogener av vegetabiliskt ursprung, som kan förskjuta den hormonella bakgrunden hos en man och leda till en minskning av styrkan.

Kan kreatin, vilka yrkesutövare är så angelägna om att förlora den sexuella funktionen? Påverkar kreatin kraften och bör den frukta? Denna fråga kan besvaras otvetydigt: kreatin har ingen negativ effekt och kan inte försvaga sexuell hälsa, men om det är av hög kvalitet och användningen är inom acceptabla gränser.

Kreatin påverkar styrkan i fallet när det används samtidigt med steroidläkemedel, som ofta missbrukas av professionella idrottare. Som svar på kraftbelastningen kan det något öka utsöndringen av anabola steroidhormoner.

I sig är kreatin säkert och används ofta i medicin. Det används för att minska vikt, med kronisk muskeltrötthet och som ett botemedel mot äldre.

Möjliga orsaker till nedgång

Om försämringen av potensen efter att ha tagit proteinet eller kreatinen fortfarande hände, är det viktigt att förstå vad som kan kopplas till detta obehagliga faktum. Enligt läkare kan orsaken till att en mans styrka minskas:

Eftersom kroppens reaktion på tillsatsintag beror till stor del på närvaron eller frånvaron av kroniska sjukdomar, är det nödvändigt att genomgå en preliminär undersökning.

 1. Individuella egenskaper hos kroppen. Anledningen kan vara ganska annorlunda och inte relaterad till intaget av kvalitetstillskott. Mannen var överträffad och trött på utmattande styrketräning.
 2. Billiga protein från soja, som på grund av låga kostnader, skrupelfria tillverkare lägger till sportnäring. Fytoöstrogener av en sojadditiv kan göra oväntad service och vara orsaken till minskning av sexuell solvens.
 3. Placebo effekt. Om alla runt ständigt säger att att äta protein så småningom påverkar människors hälsa och erektion kan minska eller till och med försvinna - i slutändan kan du tro på det.

Protein påverkar potensen, och dessutom påverkar negativt - absolut ogrundad MIGT.

Protein och styrka är kompatibla, men endast med användning av kvalitetsprotein av ägg eller mjölk. Läkarna säger att användningen är relativt säker. För en frisk person ger det ingen skada, och hos män minskar inte sexuell kraft.

Vad pratar läkare om?

Läkare hänför sig generellt till proteintillskott positivt men påminner samtidigt om att dessa endast är hjälpämnen. Den grundläggande kosten hos en man bör bestå av naturligt protein. Hantverkan påverkas kraftigt av steroidläkemedel, som ofta används för snabb muskelmassa.

Kroppens reaktion mot mottagandet av sportnäring kan skilja sig från att utesluta biverkningar, professionell rådgivning behövs.

Effekten av proteinet på styrkan är neutral, det sänker inte det och ökar inte det. Dess användning hos manliga idrottare bör vara rimlig och motiverad.

Hur påverkar proteinet effekten?

Effekten av protein på styrkan undersöks ständigt, eftersom antalet människor som uttrycker olika åsikter om det växer med ökningen av konsumtionen av detta läkemedel. En del hävdar om farorna med protein, den andra - om dess fördelar när man spelar sport. För att förstå hur denna proteinprodukt påverkar styrkan måste du förstå vilken typ av tillsats det är.

Hur påverkar proteinet effekten?

Protein är ett kosttillskott som män använder när man gör sport för att få muskelmassa.

Detta kosttillskott är 90% protein, för fett och kolhydrater finns det få få i den.

Detta ämne erhålls från ägg, soja eller fermenterade mjölkprodukter.

Det finns flera sorter av denna produkt:

 1. Vassle.
 2. Egg.
 3. Sojabönor (isolera och koncentrera).
 4. Milk.
 5. Kasein.

Bland alla dessa sorter är den mest populära bland idrottare kasein, eftersom det bidrar till att snabbt gå upp i vikt. Och det är värt att notera att endast högkvalitativt proteinpulver inte är skadligt för en man, så valet av denna tillsats bör behandlas på ett ansvarsfullt sätt.

Men ändå behöver du uppleva idrottare för sin maskulinitet, påverkar proteinet styrkan?

Protein påverkar effekten endast om den innehåller östrogener (kvinnliga hormoner). Dessa hormoner är närvarande i sammansättningen av en billig sojaprodukt.

Med regelbunden användning av läkemedlet kan uppnås kritisk nedgång i testosteronnivåerna genom att öka östrogen, och som ett resultat man kan utveckla impotens.

Vid användning av ett kvalitetsvassleprotein för styrka är detta läkemedel inte skadligt. Begreppen protein och styrka är inte sammankopplade med varandra om man förbrukar en naturlig beredning utan skadliga tillsatser och steroider. Alla yttranden från protein skada kan höras från de människor som använt billiga imitationer som påverkar potensen och kan orsaka skador på många organ.

0 av 17 jobb slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17

Testet för testosteron är viktigt för många representanter för den starka halvan. Många män är bekanta med sådana begrepp som impotens och erektil dysfunktion, men inte alla vet att dessa problem kan uppstå på grund av bristen på hormon i testosteron.

Test för testosteron hos män kan ske självständigt hemma. Det är ett mycket viktigt hormon, tack vare att libido upprätthålls, erektion kontrolleras, mentala förmågor förbättras, kvalitet, kvantitet och rörlighet för spermatozoa ökar, det påverkar positivt tillväxten av muskelvävnad. Testet för hormon testosteron kommer att hjälpa en man att bedöma tillståndet av reproduktionssystemet.

Test för testosteronbrist kan utföras även innan du går till en specialist. Om resultaten fick dig att tvivla, är det nödvändigt att besöka en urolog och ge en analys till hormoner. Detta test för testosteronnivå ersätter inte referensen till läkaren.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Allt är bra!

Symtom uttrycks inte. Det är okej. Förebyggande av problem med stark manlig styrka kräver minst tid.

Du har måttliga symptom.

Symtom på måttlig svårighetsgrad. Du måste omedelbart ompröva din livsstil. Utöva regelbundet teknikerna för naturlig återställning av styrka.

Det är nödvändigt att konsultera en specialist.

Symtom är allvarlig, sök medicinsk hjälp. Metoder för naturlig återvinning bör användas som underhållsbehandling i samband med läkemedelsbehandling.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Försämring av välbefinnande och allmäntillstånd (allmän hälsa, subjektiva känslor)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Smärta i lederna och muskelsmärta (ländryggsmärta, ledsmärta, ryggsmärta, smärta över ryggen)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Ökad svettning (oväntade / plötsliga perioder med ökad svettning, heta blinkar, oberoende av graden av stress)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Problem med sömn (svårigheter med att somna, under sömnen, med tidigt uppvaknande, trötthet, dålig sömn, sömnlöshet)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Ökat behov av sömn, frekvent känsla av trötthet

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Irritabilitet (en känsla av aggressivitet, irritation över bagage, motlöshet)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Nervositet (inre spänning, noga, ångest)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Ångest (panikattacker)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Fysisk utmattning / minskad vitalitet (allmän prestandaförminskning, minskad aktivitet, minskat självförtroende)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskad muskelstyrka

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Depression (känslor av depression, sorg, tårförmåga, brist på incitament, humörsvängningar, känslor av värdelöshet)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Känner att livstoppen är klar

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Förödelse, känslan av "nått handtaget"

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskar skäggets tillväxt

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskad förmåga och frekvens av sexuella relationer

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskning av antalet morgonrörelser

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Minskad sexuell lust / libido (brist på nöje från kön, brist på lust för sexuella kontakter)

 • ingen
 • svag
 • måttlig
 • uttalad
 • Mycket uttalad

Varför finns det ingen erektion när man använder protein?

Men vissa män som använder dyrt högkvalitativt proteinpulver säger att de har problem i form av försämring av erektionen. Varför är denna effekt av proteinet på styrkan, i så fall?

Det är värt att notera att proteinet inte kan ha negativ inverkan på erektionen, men de medföljande faktorerna, såsom stress, brist på sömn och trötthet, kan väl.

Låt oss försöka ta reda på varför detta kan hända.

Det finns flera anledningar till detta:

 • självhypnos. När alla runt säger att proteinet är skadligt, så småningom börjar du tro på det, och kraften förvärras verkligen.
 • svår trötthet efter träning. Alla säger att proteinet är skadligt, eftersom man efter träning märker en minskning av styrkan. Men ingen tror att det är den fysiska överbelastningen som påverkar den manliga kraften, och inte proteintillskottet. Endast normalisering av regimen och vila hjälper till att återställa normal styrka.
 • obalanserad kost. Många män är övertygade om att en daglig dos av ett proteintillskott kan återställa kroppens kropp med de nödvändiga elementen, men det är inte så. Protein kompletterar bara proteinreserven, och för att återställa styrka och förhindra minskningen av manlig kraft måste du diversifiera din kost;
 • användning av förfalskade droger. Om en man inte klär sig ut genom träning, är minskningen av styrkan troligen på grund av konsumtionen av icke-vassleprodukt, till exempel soja. Köp drogen endast från pålitliga leverantörer.

Naturligtvis kan detta näringstillskott skada en person med njursjukdom, särskilt njursvikt, men för styrka är detta läkemedel inte skadligt.

Expertutlåtande

Alla läkare är överens om att vassleprotein inte skadar kraften, eftersom ett vanligt protein inte kan göra en impotent ut ur en man.

I närvaro av kroniska sjukdomar kan det skada kroppen, så innan du använder den är det värt att rådgöra med en läkare och genomgå en kontroll för att det inte finns några kontraindikationer.

Om det inte finns några kontraindikationer för inträde, kan du säkert använda det, eftersom det bara kommer att gynna. Det är viktigt att nämna att det är bäst att ta protein tillsammans med proteinmat, du kan även blanda det med stallost eller andra produkter. Doseringen och dosen ska ordineras av läkaren individuellt för alla, baserat på parametrar som vikt och höjd hos mannen.

Men fortfarande rekommenderar läkare att man fyller på proteinförsörjning med naturliga produkter, eftersom en man lätt kan köpa ett falskt proteinpulver som kan skada sin hälsa, inklusive att minska styrkan. Använd inte heller denna proteinberedning, om du är säker på förhand att det är skadligt, eftersom effekten av auto-förslag kommer att börja agera. Protein hjälper till att göra kroppen hos en man vacker och bygga muskler efter ett regelbundet besök på gymmet utan att ha en negativ inverkan på kroppen.