Huvud
Analyser

Kronisk prostata: symtom och aktuella behandlingar

Prostatan är en mankörtel, för vilken det är mycket viktigt att inte överkylas, ständigt vara i en varm och bekväm temperatur.

Om du oavsiktligt behandlar tillståndet hos manliga organ kan du lätt känna vad som är en förkylning i prostata, symptomen som män har extremt obehag.

Symptom på förkylning i prostata kan prata om akut eller kronisk sjukdom. Nu anses denna sjukdom vara den vanligaste inom urologiområdet.

Om tidigare bara sådana mogna människor drabbades av en sådan sjukdom från 40 till 60 år, kan det nu observeras hos ungdomar. Var fjärde man är utsatt för sjukdom. Om det inte behandlas går det snabbt i kronisk form, vilket är mycket svårare att behandla och längre.

skäl

Sedentärt arbete för en man är den första orsaken till inflammation i prostata.

Om rummet är tillräckligt kallt och sittutrymmet alltid är kallt, kan kylan fångas varje dag under arbetsprocessen.

Arbeta med dokument som sitter vid datorn ska göras varmt, i en bekväm miljö, annars kan människors hälsa allvarligt undergrävas.

Orsaken till prostatasjukdom kan vara en tidigare överförts inflammation, infektions processer i urogenitala organ, liksom en ohälsosam inställning till sexliv - för lång avhållsamhet eller ökad sexuell lust med promiskuitet.

Men den vanligaste orsaken anses vara hypotermi, på grund av vilken prostata och närliggande organ har lidande. Om det förekommer prostatit från hypotermi, påverkar det könsorganen hos män och orsakar mycket problem.

Orsaken till inflammation i prostata kan till och med vara att mannen bara kylar hans fötter. Symtom hos män i det tidigaste skedet av sjukdomsutvecklingen kan inte detekteras.

Hälsosam och inflammerad prostata

En sådan känsla att allt är i god hälsa, det finns inga problem. Men i själva verket är körteln redan kyld och behöver behandling. Det tidiga skedet flyter in i mer allvarliga former och kan leda till en kronisk sjukdom, varifrån det är extremt svårt att botas.

Om du omedelbart identifierar problemet och börjar läka, kan du undvika mycket problem. Behandling, som börjar för sent, kommer inte att vara så effektiv och kommer att ta en lång form. Även den här förkylnings vanliga förkylning orsakar infertilitet.

symptom

Symtom kan manifestera sig i olika former och former, eftersom varje organism har sin egen individualitet. Också mycket beror på graden av sjukdom, hur långt hon gick. Det finns grundläggande tecken som är vanliga för alla och där du kan exakt bestämma hur manar hälsan.

Om prostata har kylts kan symtom hos män observeras enligt följande:

 • hög temperatur. Vanligtvis sker ökningen omedelbart och kraftigt. På grundval av detta kan du identifiera problemet, samt återkalla processen med hypotermi, den allra senaste situationen, hur länge sedan var det. Superkylning av prostata känner sig omedelbart och inte på en vecka. Det är febrilt tillstånd, frossa;
 • Det finns smärta i ljummen. Detta är en kraftfull skärsensation som ger ett verkligt lidande. Smärtan är inte alltid stark, den kan vara värkande, men fortfarande ganska ansträngande;
 • problem med sexliv, lättnad attraktion. Det kan slå en mans ego väldigt svårt. Men gör inte panik, så ofta är det bara ett tecken på en enkel sjukdom som snabbt kan botas.
 • problem med pall, förstoppning, spasmer i rektumöppningen. Svårigheter med urinering. Det kan förekomma en märklig färg som indikerar förekomst av sjukdom.

Om alla dessa symtom eller ens några hittades, är det värt att säga det till läkaren. Han kommer att skicka för forskning och också omedelbart ordinera terapeutiska åtgärder för att lindra tillståndet.

behandling

Om prostata är förkyld, uppfinna inte obotliga sjukdomar och panik tidigt.

Hittills har många män åtminstone en gång i sitt liv kylt körteln och framgångsrikt genomgått behandling utan några konsekvenser.

En vanlig sjukdom har många sätt att behandla, varav många testas av erfarenhet och tid. Först och främst måste du rapportera ett problem i en klinisk institution där du alltid är redo att hjälpa alla.

En bra specialist kommer inte att döma en sjukdom bara ur patientens ord, även om beskrivningen av symtomen spelar en roll. Han tilldelar omedelbart en diagnos i form av test. Efter att alla tester har slutförts och grundligt studerats, utnämna piller, injektioner och andra typer av behandling. Den mest effektiva metoden är en som innehåller ett helt komplex av åtgärder.

Typer av terapi för förkylning av prostata:

 • antibakteriella. Det är nödvändigt om en kronisk form redan är manifesterad. Detta är en lång process, och behandlingen innebär att man tar antibiotika. Endast en urolog kan ordinera antibiotika, deras dosering, vilket exakt kommer att sammanfalla med graden och intensiteten av sjukdomen. Tidpunkten för behandlingen är också ordinerad av denna läkare. Det finns inget behov av att vara oberoende och bestämma hur många tabletter som ska tas per dag. Dessa frågor bör övervakas av en specialist;
 • Hormon. Det här är en sällsynt typ av behandling, när allting inte hjälper. Återställande av hormonbalansen hjälper till att bota sjukdomen, återställa erektionen. Om läkaren insisterar på att ta hormoner är det här det bästa sättet att uppnå bra resultat i ett enskilt fall.
 • anti-inflammatorisk. Här beror allt på graden av organskada, så behandlingsprocessen kan ta mycket tid och kan vara ganska kort och snabb.
 • terapi som syftar till att återställa immunsystemet. Det anses vara det mest effektiva och det bästa, som på kortast tid kan du bota en förkylning och glömma det för alltid;
 • fysioterapi och massage. När det gäller fysioterapi är denna metod snabb och säker nog. Men prostata massage är inte för alla användbara och säkra. Den akuta formen av förkylningen förbjuder att göra massage, eftersom det bara kan sprida inflammationen mot andra organ, ge ett tryck till infektion av ett antal organ. Massagen ska ordineras av en läkare, och endast en kunnig specialist kan utföra det.
 • operativ ingripande. Denna metod anses vara den senaste, som kan nås. Det används om alla andra typer av terapi har använts, men har inte lyckats. Operationen är inte lätt, vilket kräver en lång återhämtning. Därför är det bättre att konsultera en läkare vid de första symtomen för att inte få till operation, vilket informerar hjärnan om att något är fel med organen.

Vad händer om du inte behandlar en kall i prostata?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

I vissa fall vägrar patienten medvetet behandling av olika skäl. Men en sådan handling talar inte om visdom, eftersom komplikationer kommer, varifrån det är mycket svårare att bli av med att bara hota en vanlig förkylning av prostata.

Om en man har kylt sin ljumsk och inte tar några terapeutiska åtgärder är följande komplikationer möjliga:

 • det finns en kronisk form. De som inte gillar att bli behandlade utsätts för stora bekymmer, eftersom kroniska sjukdomar behandlas långsamt, smärtsamt och med stor svårighet. Det är mycket lättare att klara av en sjukdomens rudiment än att tillåta utvecklingen av krönikor. Frånvaro av behandling leder till organdysfunktion, som inte längre kan åtgärdas.
 • kan utveckla infertilitet, även om man i början var ganska frisk;
 • Blåsan genomgår förändringar som inte alls är bra. Som ett resultat kan inflammation spridas till urinblåsan och njurevävnaden;
 • inflammationen står inte stilla. Kan provocera blåsor hos en man, orsaka sedan hans konstanta återfall
 • irreversibla processer förekommer i själva prostata. Visa abscesser, som inte kan avlägsnas på något sätt, förutom för kirurgi
 • smalning av urinröret. Detta påverkar urinflödet med alla konsekvenser.

förebyggande

En lång vistelse i det svala kan påverka prostata på det mest negativa sättet. Vid badning är det nödvändigt att observera måttlighet och också för att undvika mycket kalla temperaturer i vatten.

Med stillasittande arbete är det ofta nödvändigt att ta små pauser, under vilka det är lämpligt att gå upp och gå runt. Vid kallt väder - använd behaglig uppvärmning underkläder.

På personlig hygien bör inte glömmas bort. Därmed bör kondomer användas för att skydda sig mot infektioner. Det är lätt att få prostata sjukdomar, och att bli av med är inte så enkelt. Därför är det bättre att göra förebyggande, vilket är enkelt vid första anblicken. Frekvent träning kommer att stärka formen och hjälpa till att stärka immunförsvaret.

Relaterade videoklipp

Videon innehåller mycket användbar information om inflammation i prostata:

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Blåsans kyla

Lämna en kommentar 8,815

Detta problem, som en blåsans kallt hos kvinnor och män, är detsamma. Det är viktigt att inte fördröja behandlingen och träffa en läkare vid första tecken på sjukdomen, eftersom ju tidigare behandlingen påbörjas, desto snabbare och mer effektivt det kommer att fungera. Vad är orsakerna till ett kallt organ, vad ska man göra för att kyla i urinblåsan och vilka behandlingar indikeras för patienten?

Orsaker till blåsans kyla

Blåsan är vanligare hos kvinnor än hos den manliga hälften av befolkningen. Allt på grund av den specifika strukturen hos det urogenitala systemet av kvinnan, där patogena bakterier och mikroorganismer är under gynnsamma förutsättningar för att fritt komma in. Ett försvagat immunförsvar spelar också en viktig roll i graden av skydd och effektiviteten i kroppens kamp mot infektioner och exacerbationer. De vanligaste orsakerna till förkylning av urean är:

 • regelbunden superkylning av underkroppen;
 • våta fötter under den kalla årstiden;
 • länge sittande på en kall plats
 • analfabeterhärdning.
Tillbaka till innehållet

Symtom hos män och kvinnor

Tecken på en blås blir tydliga efter några timmar efter att personen har varit i kylan och fått en förkylning. Om blåsan är förkyld är symtomen som följer:

 1. Ofta önskat att tömma urinblåsan, medan volymen av urin är begränsad till några droppar. Önskningar stör varje 5-10 minuter, om så önskas, urinera smärta och brännande känsla.
 2. Urinfärgen förvärvar en mörkare nyans, en skarp lukt manifesteras, i avancerade fall visar urinen blodintag och pus.
 3. Kroppstemperaturen stiger, medan antipyretiska droger inte alltid kan slå ner det. I det här fallet måste du gå till sjukhuset för att se en läkare.
 4. På grund av förgiftning förvärras hälsotillståndet, svaghet, illamående, yrsel.

Symtom hos män, om blåsan är kyld, manifesterar sig i en enklare form och med mindre uttalade symtom. Illamående bryr sig inte så mycket om den starka hälften, eftersom urinledaren är lång och den patogena mikrofloran inte kan slå sig ner och multiplicera. Ofta är manifestationen av sjukdomen förknippad med andra inflammationer som äger rum i kroppen.

Behovet av behandling

För att behandla blastblåsan är det nödvändigt omedelbart så snart de första karakteristiska symptomen uppstått. I detta fall föreskriver läkaren ett antibiotikum som kommer att förstöra patogena mikroorganismer, och stödjande terapi hjälper till att övervinna sjukdomen till slutet. Glöm inte att antibakteriella droger har negativ inverkan på tarmens mikroflora, så läkaren kommer att rekommendera pro-och prebiotika. Terapi är utvalt individuellt, beroende på sjukdomsstadiet och övergripande hälsa.

Om barnet har kylt blåsan, ska du i inget fall självmedicinera och förskriva läkemedel själv. Sjukdom vid otillräcklig behandling sträcker sig till angränsande organ, som påverkar njurarna och orsakar pyelonefrit. I detta fall försvårar barnet snabbt hälsan, temperaturen stiger och symtom på förgiftning uppträder.

diagnostik

Diagnos vid urinblåsan är i laboratorie- och instrumentalmetoder. För att upptäcka inflammation i kroppen måste patienten klara ett blodprov, och om organ har blivit inflammerad, visar analysen en ökning av vita blodkroppar och röda blodkroppar. Analysen av urin och baculovirus hjälper till att identifiera infektionen för att förskriva ett lämpligt antibiotikum.

Instrumentella metoder inkluderar ultraljudsdiagnostik och cystoskopi. I de tidiga stadierna av ultraljudet studien inte visar utvecklingen av patologi och inflammation, så det är avsett för patienter inte alltid. Cystoskopi hjälper till att se förändringarna i vävnaderna i urinblåsan, men svåra fall organet när utveckla cystit, pus är denna metod för diagnos kontraindicerat och används när patienten mår bättre och lugna ner försämringen. Därför läkare oftare, baserat på laboratorieanalyser, som noggrant studeras, och först efter att den föreskrivna behandlingsregimen.

Behandling av sjukdomen

När en kvinna eller en tjej har kylt blåsan och de första symptomen uppträder måste du omedelbart ta en varm dusch och tvätta de yttre könsorganen med ett antibakteriellt medel. Bad med varmt vatten kan inte tas, eftersom de bidrar till utvecklingen av cystit och förvärring av sjukdomen. Då behöver du söka medicinsk hjälp, eftersom självbehandling är farlig.

Medicin hjälp

När en kvinna har en urinblåsa eller en sjukdom utvecklas hos en man, instruerar läkaren att diagnostisera och identifiera en patogen mikroorganism. Därefter förskrivs antibiotika. En smärtstillande eller icke-steroidmedicinering är ordinerad för att blockera smärtsymptomen. Uroseptika hjälper blåsan att övervinna cystit, förbättra organets funktion och lindra försämringen. Efter 3-4 dagar med adekvat behandling förbättras patientens tillstånd, symtomen slutar oroa sig. Men det är viktigt under denna period att inte sluta behandlingen, som läkaren utsett, eftersom sjukdomen hotar att gå in i kronisk form, som då är mycket svårare att bota.

Hembehandling

När inflammation i urinblåsan i det inledande skedet, kan du ta in folk terapi hemma, men först efter samråd med din läkare och tillsammans med mediciner. När en kvinna har kylt blåsan, bör du dricka så mycket vätska som möjligt. Dricka naturligt hjälper till att tvätta kroppen av patogener, och normaliseringen av de organfunktioner. Som en drink passar en enkel rent vatten, grönt te, örtteer och infusioner, juice, fruktdrycker, fruktdrycker gjorda av frukter eller torkade frukter.

 1. Infusion av mintbladen och kamomillblommor hjälper till att lindra exacerbation, döda patogena mikroorganismer, lindra kramp och smärta. För att förbereda infusionen, ta 1 tsk. torkade och krossade örter, häll 750 ml kokande vatten och låt det brygga i 10-15 minuter. Det rekommenderas att sätta honung i färdig dryck, det har också antiseptiska egenskaper, mättar kroppen med vitaminer och antioxidanter.
 2. Infusion av citronskal och mynt hjälper till att ta bort överskott av vätska från kroppen, för att justera urinfunktionen. För att ta en drink, ta 1 citron, slå med kokande vatten och ta bort zest. Skär massan, kombinera den med honung. Zedra häll kokande vatten, låt svalna, och sedan kombinera och krossad massa och honung. Drick under dagen som te eller en drink.
Tillbaka till innehållet

Andra recept

 1. Cystitis och kylda urinläkemedel och hästsvansfält. För beredningen av nuvarande ta 2 msk. l. torkad växt, häll 500 ml kokande vatten och låt det brygga i 10-15 minuter. Drick 3 gånger dagligen före måltiden.
 2. Dill paraplyer används, när uremic kyls, som ett diuretikum. För att dricka ta 3-4 paraplyer med frön, häll ett glas kokande vatten, låt brygga i 15-20 minuter och drick sedan en hel dag, helst oftare.
Behandling av förkylning bör vara omfattande.

Obstruktion av urinogenitala organ bör behandlas på ett komplicerat sätt. Folkterapi hjälper till att bli av med symptom, men vissa sådana metoder räcker inte för en fullständig botemedel. Riskera inte och vägra medicinsk hjälp. Detta kommer att förhindra utvecklingen av exacerbation och sjukdomsflödet i kronisk form.

Behandling hos män

Om en man förkylningar och urinblåsa symptom endast manifesteras behöver vända sig till urolog, som kommer att skicka till de diagnostiska aktiviteter och baseras på resultaten av testerna, ordinera lämplig behandling. Sjukdomen är i ett tidigt skede får behandlas hemma, samtidigt som alla krav i en läkare regelbundet donera analyssystemet.

Men när zastuzhenny blåsa ger en hel del obehag när man kissar i urin synliga blodproppar och pus och smärta spred sig till ländryggen, bör du omedelbart ringa en ambulans, åka till sjukhuset och börja behandla förkylningar blåsa hos män under medicinsk övervakning. När sådana symtom på infektion är sannolikt att drabba urinledarna och njurarna, och det är farligt. I detta fall, föreskriven antibiotiska terapi, uroseptikov, smärtstillande medel och upprätthålla förfaranden. Behandlingstiden beror på försummelse av sjukdomen, men i genomsnitt varar minst 1,5-2 månader

Behandling hos kvinnor

Om kyld blås kvinna till ett akut behov tillgripa behandlingen, eftersom den löpande scenen svårbehandlad och behandlingsperioden förlängs till 2-3 gånger. När infektion i bekräftad, är läkaren skyldig att utse en antibakteriell behandling med antibiotika för viss typ av patogener. Dessutom är en kvinna visas tar diuretika, om nödvändigt - en smärtstillande medel. Skölj örtteer antiseptiska gjort endast i samråd med din läkare, eftersom allvarlig inflammation, de inte bara göra något bra, men skada. När svår smärta visas tar spasmolytika eller steroida piller.

Har kyld prostata: symptom, behandlingsmetoder, möjliga komplikationer

Prostatakörteln är det viktigaste manliga organet, på vars hälsa den reproduktiva funktionen beror. Om en man har kylt prostata, är det viktigt att ta reda på problemet i tid och kontakta den behandlande urologen. Sjukdomen behandlas framgångsrikt, men bara tills den har gått in i kronisk form.

Förkylning av prostata: Hur farligt är hypotermi?

Ofta är män intresserade av huruvida det är möjligt att kyla prostata och hur denna sjukdom manifesterar sig. Köld av prostata är ett fenomen där det finns ett brott mot kroppens funktionalitet på grund av minskad lokal immunitet.

Du kan få en kyla i följande situationer:

 • långsiktig badning i en kall damm;
 • vara i ett utkast eller luftkonditionering
 • för lätta kläder under den kalla årstiden
 • Fel mottagning av en kontrastdusch.

I hälsoprocedurer är moderering också viktigt

Under normala förhållanden är orgelet skyddat. Naturen tillhandahåller mekanismer som inte tillåter att kyla inre organ. För att fånga en prostatakörtel är det möjligt endast på bakgrund av minskad immunitet. En viktig roll i utvecklingen av detta tillstånd spelas av kronisk stress och brist på vitaminer på grund av undernäring och dåliga vanor.

En kall prostata utan snabb behandling kan påminna sig i många år och provocera:

 • kränkningar av urinering
 • försvagning av erektion
 • smärta efter utlösning
 • minskad fertilitet.

Således kan enkel hypotermi leda till utveckling av infertilitet. Denna komplikation händer sällan, och endast tidig behandling kommer att bidra till att förhindra dess utveckling. Om en man har kylt prostata, vad man ska göra i det här fallet bestäms endast av läkaren, efter en detaljerad diagnos.

Symptom på sjukdomen

Superkylning av prostatakörteln kan manifestera sig på olika sätt. Att märka obehag i perineum och jämföra det med en ny hypotermi, är det viktigt att genomgå en undersökning med en urolog så snart som möjligt. Sannolika symtom på prostata:

 • smärta i perineum
 • frekvent uppmaning att urinera
 • svag erektion
 • smärta efter utlösning.

Enligt statistiken är den första platsen bland patienternas klagomål upptagen med smärtsamma känslor. I detta fall kan smärtsyndromet lokaliseras i perineum, i anusområdet eller i underlivet.

Köld av prostata manifesteras oftast av smärta

Smärta i perineum är värkande. De kan sedan förstärka och sedan helt försvinna. Samtidigt gör män ofta ett misstag, och föredrar att ignorera obehag, vilket leder till att smärtsyndromet ökar med tiden, och andra symtom kan gå med i den.

Smärta i anus kan perforera. I detta fall ökar det med belastningen på bäckenet och pubic-coccyx-muskeln, liksom under avföring. Många gånger klagar män på en känsla av tyngd och raspiraniya i ändtarmen, vilket misslyckas med detta tecken på ett symptom på hemorrojder. På grund av lokaliseringsfunktionerna kan prostatakörteln få smärta i bäckenområdet, inklusive anus och nedre ländregionen.

Ett av de vanligaste symptomen är smärtsyndrom i underlivet. Samtidigt känns starka spasmer, vars intensitet sedan ökas, minskar sedan. Mot denna bakgrund utvecklas ofta ett brott mot urinering - frekvent uppmana och en känsla av blåsans konstanta fullhet, även om mannen bara har besökt toaletten.

I vissa fall kan smärta vara helt frånvarande. Patienter får inte märka obehag länge tills sjukdomen går i kronisk form och sedan till prostatit.

Bland tecken på en kall prostata noteras ofta reduktionen av erektion. Detta beror på att blodcirkulationen i kroppen och försämring utflödet av prostatakörteln sekretion, vilket antingen man är svårt att uppnå utlösning, eller det händer alltför snabbt. Jag behöver uppmärksamhet på sådana symptom, eftersom det är ganska problematiskt att återställa en normal erektion.

Principen för behandling

För förkylning av prostata börjar behandlingen med en diagnos. Det är nödvändigt att besöka en urolog och genomgå en omfattande undersökning. För detta ändamål föreskrivs ett övergripande blodprov, ultraljud och rektal palpation av kroppen. Dessutom kan en analys av sekretionen av prostatakörteln förskrivas, med misstankar om utvecklingen av en akut inflammatorisk process.

Hur man behandlar hypotermin hos prostata hos män beror på symtomen och svårighetsgraden av organs funktion.

Behandlingen väljs av en läkare på individuella indikationer

I den inflammatoriska processen anges antibiotika. Typiskt förskriva ett bredspektrum läkemedel - penicilliner eller cefalosporiner. Antibakteriella läkemedel tar en kurs på upp till två veckor. De utses först efter analysen av prostata utsöndring, eftersom det inte är möjligt att identifiera orsakssjukdomens orsaksmedel utan denna undersökning.

Emellertid utvecklas infektiös inflammation med enkel överkylning sällan. Det är vanligtvis möjligt att bota prostatakörteln med antiinflammatoriska läkemedel. Rektala suppositorier används - denna form av läkemedelsfrisättning gör att du snabbt kan leverera den aktiva substansen direkt till ett kylorgan. Läkemedel som används för att behandla:

 • prostatilen;
 • Propolis ljus;
 • ichthyol suppositorier;
 • suppositorier med havtornsolja.

Alla dessa läkemedel lindrar effektivt inflammation och har samtidigt en uttalad immunmodulerande effekt, vilket gör att du snabbt kan återställa kroppens funktionalitet.

Som ett hjälpmedel för att lindra symptom kan användas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - Diklofenak, Nimesil, Affida. De tas för att lindra smärta och minska inflammation utöver rektala suppositorier. Diklofenak dricker 1 tablett 2-3 gånger om dagen, Nimesil och Affida tar ett paket, vars innehåll löses i vatten.

Om immuniteten försämras kan immunostimulanter och vitaminer förskrivas. Om hypotermi och negativa effekter på prostatan skedde mot en bakgrund av stress, används sedativa läkemedel som en ökad belastning på nervsystemet förvärrar sjukdomen.

Förebyggande åtgärder

Förebyggande minskas till uppmärksam attityd mot ens egen hälsa. Du ska alltid klä sig enligt vädret. En viktig roll spelas av valet av linne - det bör endast göras från naturtyger. Det är ofta nog att bära syntetiskt underkläder som orsakar överdriven svettning i ett varmt rum. När man går in i gatan under den kalla årstiden kan detta leda till en superkylning av kroppen.

Det är viktigt att inte misshandla bada i kallt vatten. Att fånga en prostata på en varm sommarkväll är lätt nog om du spenderar för mycket tid i vattnet. Den minsta brisen kommer att räcka för att bli kall.

En viktig roll spelas av tillståndet för människans immunitet. Att försvaga kroppens skyddande funktion leder till att eventuella utkast kan leda till förkylning. Det är nödvändigt att öka immuniteten genom att regelbundet ta ett komplex av vitaminer och uppmärksamma sin egen kost. Från dåliga vanor bör överges. En annan dålig vana, som få människor uppmärksammar är överträdelsen av dagens regim, behandling och brist på sömn. Allt detta leder till stress, vilket bör kunna slåss, annars kommer det att gå in i en kronisk form, och kan framkalla neuros utveckling över tiden. Man bör komma ihåg att hälsan i nervsystemet är en garanti för hela organismens hälsa som helhet.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Kall på penis

Symtom på kölden i penis

Sjukdomen är inte så skrämmande som det kan tyckas vid första anblicken. Att det inte är korrekt för attityd hos många människor som ser allvarligt på detta problem. Katarralsjukdomar hos manliga könsorgan har en betydande mängd skadliga hälsoeffekter. De viktigaste symtomen på sjukdomen är:

 • smärtsamma, obehagliga och obekväma känslor i utförandet av samlag
 • ökad uppmaning att urinera som huvudsymptom för sjukdomen;
 • känsla av klåda och brännande under urinering
 • Utseendet av sekret från pus från urinhinnan.

Orsaker till förkylning av penis

I de flesta fall överförs en köld i penis sexuellt under sexuell handling. Bland de främsta orsakerna till sjukdomsuppkomsten bör identifieras sådana faktorer:

 • alltför tidigt inledande av ett regelbundet sexuellt liv;
 • bristande överensstämmelse med försiktighetsåtgärder vid sexuellt samråd
 • ett stort antal tillfälliga sexpartners och för ofta ersättning;
 • depressiva och stressiga tillstånd
 • problem med immunförsvar av kroppen;
 • ett mycket frekvent tillstånd av överarbete, som en faktor som påverkar förekomsten av sjukdomen;
 • Användning av droger som är droger på hormonell grund.

Kölden i penis orsakas av patogena mikroorganismer som kan skada mjuka vävnader och slemhinnor hos det manliga könsorganet, såväl som det yttre skalet. Mycket ofta stannar de i kroppen och deras närvaro avslöjar inte något.

Kall i penis: behandling

För att välja rätt metoder för behandling av penisens förkylning, bör man använda rekommendationerna från den ansvariga läkaren. För detta är det nödvändigt att besöka den medicinska institutionen och överlämna ett visst antal specialanalyser.

Uppkomsten av en sådan sjukdom innebär början på problem, inte bara för mannen själv, men också för de flesta människor som omger honom. En man börjar känna sig bruten och trött, är inte redo att ta hand om och oroa sig för hans tillstånd. En vuxen man med förkylning i penis blir som ett litet barn.

Problemet är att penisens kalla i sina yttre manifestationer liknar andra sjukdomar som skiljer sig åt i symptomernas likhet och kan ge mycket farliga konsekvenser. Med tanke på dessa omständigheter, och det rekommenderas inte att engagera sig i självmedicinering, är det bäst att lita på en kompetent specialist.

Kall på penis

Kall på penis, annars känd som ureaplasmos, är en analog av kvinnlig blåsan och en ganska obehaglig sjukdom som påverkar det manliga könsorganet. Det kan vara en komplikation av den vanligaste formen av förkylning och dess kurs är allvarligare än hos blåsor hos kvinnor.

Hur ser en kall på en penis ut?

Kärlsmedlet av en peniskall kan komma in i kroppen som en följd av den sexuella handlingen med bäraren av sjukdomen. Följande yttre symtom på sjukdomen uppträder:

 • temperaturen hos patientens kropp stiger kraftigt;
 • Det finns smärtor i lederna och musklerna i hela kroppen.
 • det finns en känsla av allmän svaghet och trötthet, muskelton minskar;
 • det finns en ökning av lymfkörtlar i ljumskområdet.

Liknande symtom kan hänföras till yttre manifestationer av sjukdomen. Direkt på penis finns röda sår, rodnad av förhuden. Kanske uppkomsten av blåsor både på könsorganet själv och på angränsande områden. För en tid innan de inträffar, oftast inom några timmar börjar sjuke att uppleva en brännande känsla i de drabbade områdena, liksom en karakteristisk klåda så svårt med något förvirrad. Vid slutet av dagen efter uppkomsten av bubblor i dessa områden är deras oberoende obduktion, vilket i deras ställe är sår som inte läker under en lång tid. De läker helt inom två veckor.

När blåsorna öppnas, kan det framstå att karaktäristiska utsöndringar, som kvarstår på tvätten under lång tid, när de urineras.

Hur man behandlar en kall på en penis

Behandling av förkylning på penis innebär att man ringer till en läkare, som det viktigaste sättet att bli av med problemet. Bland de testade folkmetoderna kan man utesluta uppvärmningen av inguinen. Metoden är ganska effektiv för att avlägsna sjukdomens huvudsymptom och förhindra vidareutveckling. Dessutom rekommenderas att du köper en salva som heter clotrimazol från apoteket. Använd det tre gånger om dagen, vtriraya i det drabbade området i femton minuter. Varje efterföljande skikt bör appliceras först efter det att den föregående har torkat.

Blåsans förkylning: symptomatologi och behandling hos män

Hos män, om det har kylt blåsan, finns det symtom på blåsan - en inflammatorisk kronisk eller akut sjukdom i slimhinnan i nämnda organ.

Det är nödvändigt att förstå symptomen och orsakerna till denna sjukdom, samt känna till sätten att behandla och förebygga.

Egenskaper, orsaker till sjukdomen

Enligt statistiken lider mankön från cystitis mycket mindre ofta än kvinnan - endast 1% av männen har en kronisk form av sjukdomen.

Det förklaras av särdragen i strukturen hos det manliga genitourära systemet - en lång urinrörskanal, avståndet från utloppet från analen gör det svårt att få infektion i bäckenet, inklusive. och in i blåsan.

Manlig cystit är snabbare och lättare än kvinnlig.

I ett stort antal fall kan inflammation inte bero på att patienten har kylt blåsan, men resultatet av överföringen av infektionen från andra drabbade organ eller effekterna av andra interna faktorer.

På något sätt är orsakerna till sjukdomen:

 • hypotermi - ett fall där en man har kylt organet;
 • ignorerar reglerna för intim hygien;
 • en stark stressfull situation, påverkad immunitet
 • prostatit;
 • adenom;
 • pyelonefrit;
 • uretrit;
 • omvänd urinflöde;
 • venerala infektioner;
 • immunbrist;
 • processer för bildning av stenar i det genitourära systemet;
 • svullnad av prostata;
 • rektumets fistel;
 • tuberkulos av alla slag;
 • andra infektiösa och kroniska inflammatoriska sjukdomar i njurarna, genitourinary system.

Det är viktigt att notera att samma underliggande orsaker kan orsaka olika svårighetsgrad av kursen och följderna av sjukdomen, inte bara i blåsområdet.

Kliniska manifestationer av cystit hos män

Sjukdomen är kronisk och akut.

Akuta manifestationer hos en man som för första gången blev sjuk med cystitis (kylda organ i genitourinärsystemet) eller länge utan att lida av det.

Med en sådan blåsningsköld har de flesta män symptom:

 • täta resor till toaletten, särskilt på natten;
 • "Falska" önskningar;
 • fördelningen av en mycket liten mängd urin;
 • palpabel smärta vid urinering
 • mörk urinfärg;
 • sjukdomskänsla;
 • något förhöjd temperatur.

Den kroniska formen utmärks inte av ljusa symtom, för ett tag är det latent, men en eller två gånger om året finns det en förvärring, främst beroende på att patienten har kylt genitourinärsystemet.

Mannen känner liknande manifestationer:

 • brott mot det vanliga urinläget;
 • försämring av välbefinnande och arbetsförmåga
 • inte akut, men palpabel ömhet vid urinering.

Blåsans kyla hos män manifesterar sig också med sådana symptom:

 • urininkontinens
 • brinner i urinröret, en blåsan med en blåsor;
 • skarpa smärtor i underlivet;
 • känsla av att "bryta" i muskler och leder
 • obehaglig lukt av urin;
 • Förekomsten av pus, blodig inklusion i urinen;
 • smärta i ryggen, nedre ryggen;
 • stark irritabilitet
 • illamående, ibland kräkningar;
 • huvudvärk;
 • brist på aptit;
 • Utseendet av puffiness på ansiktet;
 • febril tillstånd.

Vad ska man göra om man hittar dessa symptom i din man, om han tidigare har kylt organen i det lilla bäckenet? Svaret är enkelt - att kontakta specialistkliniken så snart som möjligt.

Att ignorera manifestationer eller självmedicinering kan vara rätt sätt att allvarliga och farliga för kroppskomplikationer.

Metoder för diagnostiska åtgärder

Innan man utsätter behandlingen speciellt för blåsans förkylning, behöver behandlingsläkaren se till att diagnosen är korrekt - är sjukdomen från att patienten har kylt genitourinärsystemet.

Primär diagnos - extern undersökning, i synnerhet palpation av prostata.

Då måste mannen göra den nödvändiga uppsättningen laboratorietester:

 • analys av urin - avslöjar antalet leukocyter, avslöjar spår av hematuri (blod) och pyuria (pus);
 • undersökning av blodprover - kontrollera förekomsten av olika infektioner i kroppen, nivån på ESR, möjligheten till en allergisk form av sjukdomen;
 • bakteriekultur av urin och element som ingår i urinröret - orsakssjukdomens orsaksmedel bestäms och reaktionen av de detekterade bakterierna mot antibiotika detekteras;
 • skrapning, PCR-studier - kontroll av förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar.

Mekanisk diagnostik är följande:

 • cystografi;
 • Blåsans ultraljud;
 • cystoskopi;
 • uroflowmetry
 • andra urologiska studier.

Utföra medicinska åtgärder

Om blåsan har kylt måste en man följa dessa enkla regler för effektivare behandling och snabb eliminering av symtom:

 • försök att skydda dig mot hypotermi
 • att följa sängvila
 • Ta en stor mängd vätska i någon form - ca 3 liter dagligen;
 • att vägra från alkohol, fet, kryddig, stekt och alltför salt mat, vilket dessutom överbelastar njurarnas arbete.

Det är viktigt att dricka rikligt. Mycket bra hjälper till att lindra villkoret med tranbärsjuice, den måste vara full i rikligt form, du kan lägga till en avkok av kamomill och citron.

Denna anmärkningsvärda växtbaserade medel med antimikrobiell effekt hjälper verkligen i komplex behandling. Du kan också dricka varmt kamomillte med citron.

Drogbehandling består av administrering av antibiotika, smärtstillande medel och antispasmodika, antiinflammatoriska läkemedel, immunterapi och läkemedel som förbättrar blodmikrocirkulationen, homeopati.

Speciellt kan följande läkemedel förskrivas:

 • klistra in "Phytolysin" - vegetabiliskt antibakteriellt antiinflammatoriskt läkemedel;
 • "Monural", "Oletettrin", "Negra", "5-Nok" - antibiotikum innebär att viruscellerna förstörs.
 • "Cystone" är en växtbaserad antiinflammatorisk diuretikum;
 • "Drotaverin", "No-shpa" - smärtstillande antispasmodik.

Det är viktigt att förstå att antibiotika inte kan användas ensam. Som nämnts ovan föreskriver doktorn en viss typ av antibiotikum baserat på resultatet av analys av bakteriosemisk urin.

Denna analys avslöjar orsakssambandet hos sjukdomen och visar vilka antibiotika den har känslighet för.

Ett felaktigt utvalt antibiotikum kan helt enkelt inte hjälpa och kraftigt förvärra hälsotillståndet.

Det enda som en man kan förvänta sig att få från en läkare är att ta 1 paket av läkemedlet "Monural" - det är ett bredspektrum antibiotikum, det får tas i hemläge för att lindra sjukdomen.

Men efter att ha tagit det, behöver du fortfarande få behandling från en urolog, eftersom det inte är botemedel som tar det här läkemedlet, men bara slår ut symptomen.

Antibiotika tas sjuka av läkarens recept, vanligtvis inom en till en och en halv vecka.

Du kan inte avbryta att ta din medicin själv mot bakgrund av lättnad, detta kommer att orsaka utseendet på en kronisk form av blåsor.

Om en man inte återhämtar sig, fortsätter symtomen, då läkaren ger honom en annan, mer potent botemedel.

Vid komplikationer, brott mot urinflödet på grund av det faktum att patienten har kylt organen i genitourinärsystemet och inte kämpade med cystit eller använt självmedicinering kan kirurgiska metoder krävas.

I den kroniska formen av sjukdomen, som orsakas av prostata hos adenom, avlägsnas den senare för att normalisera urinflödet.

I en särskilt försummad form av blåsor (gangrenous), skärs all blödans döda vävnad.

Kirurgi används också för omfattande inflammatoriska processer på blåsans slemhinnor.

Förebyggande av sjukdom

Att det enda fallet med förkylning inte utvecklas till kronisk cystit är det viktigt att genomgå en fullständig behandling.

Misstaget hos många män är att sluta ta antibiotika efter att symptomen har försvunnit.

Om sjukdomen inte behandlas kan den spridas till närliggande organ och sedan omvandlas till pyelonefrit, återflöde av urinledarna, fistelbildning, retention av urinutflöde, gangrän.

Efter en fullständig botemedel, för att undvika utseende av en kronisk form eller komplikationer av symtom, måste en man följa dessa regler:

 • Undvik fall av hypotermi.
 • följ genitalernas hygien
 • i tid för att bekämpa all smittsam eller inflammatorisk sjukdom
 • observera drickssystemet (upp till 2 liter vätska per dag);
 • stärka immuniteten genom tillgängliga metoder.

Sammanfattningsvis vill jag notera att blåsans kyla är en sjukdom som kräver snabb behandling och förebyggande åtgärder för att förhindra det i framtiden.

Att ignorera symtomen på blåsan, avbryta behandlingsförloppet, vårdslös inställning till ens hälsa kan leda till kroniska former och problem som löses endast vid operation.

Blåsans förkylning hos män

Blåsans kyla hos män: symtom och behandling

Blåsans förkylning hos män, vars symptom är ganska typiska, kan göra sig känd av olika anledningar. Oftast är det hypotermi, men det kan finnas andra faktorer. Under alla omständigheter är behandlingen obligatorisk och brådskande.

Orsaker till cystit hos män kan vara sådana faktorer som:

 • allergiska reaktioner i kroppen till några stimuli;
 • negativ ekologi, inklusive ökad strålningsbakgrund
 • närvaro av infektionssjukdomar i njurarna, urinledarna, inflammatoriska processer i prostata;
 • hypotermi, både på lång och kort sikt;
 • Sexuella infektioner;
 • prostatacancer, adenom;
 • penetration av en virusinfektion genom urinledarna, blodet, lymfsystemet;
 • Förekomsten av ett sådant fenomen som urinströmmen
 • tuberkulos inte bara av lungorna utan också av andra organ
 • Förekomsten av en fistel i endotarmen och andra sjukdomar.

Blodkärls orsaksmedel är kocker av olika slag, E. coli, mikroorganismer som orsakar urogenitala infektioner. Cystitis i sig manifesterar inte nödvändigtvis omedelbart - det finns asymptomatiska former som endast upptäcks under rutinundersökningar. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på eventuella förändringar i hälsan, regelbundet genomgå generella undersökningar.

Symtomatologi av sjukdomen

Cystit hos män kan manifestera sig i olika former, idag skiljer experter från två stora grupper:

Akut cystit kan delas in i sådana underarter som:

 • som uppstod för första gången;
 • Förekommer periodiskt och sällan;
 • uppstår ofta.
 • asymptomatisk (stabilt flöde, med exacerbationer);
 • Persistent med exacerbations 2 gånger om året;
 • intercystitisk svår form.

Symtom hos män med blåsans förkylning kan vara följande:

 • urinering svår, smärtsamma, frekventa önskningar på natten, falska uppmaningar;
 • urin grumlig och med pus eller blod är en obehaglig, skarp lukt möjlig;
 • ökad kroppstemperatur;
 • allmän, permanent svaghet, minskad arbetsförmåga
 • urininkontinens
 • smärta i lederna, musklerna
 • smärta i penis, skrot, ljumsk, suprapubisk region;
 • brinner i urinröret.

Vid blåsans kroniska förkylning finns tecken som:

 • dålig hälsa
 • kränkningar av urinering
 • sjuklighet, men inte lika stark som i akut form.

Latent cystit hos en patient kan vara asymptomatisk, vanligtvis upptäcks sjukdomen endast vid undersökning av ljumskområdet.

Diagnos av blåsan

För att börja behandlingen måste du först göra en diagnos, bestämma problemet, sjukdomsformen. I den första etappen utför läkaren en extern undersökning, bestämd sjukdomens särdrag. Vanligtvis är detta en palpation av prostata genom tarmens vägg (ändtarmen). Vidare tilldelas laboratoriestudier, de gör det möjligt att få en mer exakt bild.

Laboratorietester som en läkare kan ordinera:

 1. Den allmänna analysen av urin, som gör det möjligt att bestämma närvaron av hematuri, öka i leukocyterna, förekomsten av slem.
 2. Allmänt blodprov. Resultaten av denna studie kan bestämma formens svårighetsgrad, förekomsten av sådana sjukdomar, en ökning av ESR-nivån, förekomsten av en allergisk form av cystit och andra fenomen.
 3. Urinkokande och urinhaltigt innehåll. Detta gör det möjligt att exakt bestämma patogenen, organismens känslighet för antibiotika.
 4. PCR-studier, som endast administreras om det finns misstankar om att ha sexuellt överförbara infektioner. Samtidigt med en sådan analys utförs skrapning.

Instrumentell forskning utförs, inklusive:

 • cystoskopi;
 • uroflowmetry;
 • ultraljudsforskning;
 • cystografi;
 • urologiska komplexa studier.

Behandling av cystit hos män

Med blåsans förkylning väljer läkaren lämplig behandling. Om formuläret är akut tas alla åtgärder i en sjukhusinställning, men i andra fall är poliklinisk behandling tillåten. Oftast föreskrivs konservativ behandling, vilket ger utmärkta resultat. Om utflödet av urin är svårt, är plast nödvändigt. Sådana åtgärder kan föreskrivas när:

 1. Kronisk cystit, som orsakas av prostata adenom. Vanligtvis utförs excision av prostatavävnad, varefter utflödet normaliseras.
 2. Gangrenous form, när borttagning av alla döda vävnader krävs (utförd i särskilt svåra fall).

När akut form av blåsan kräver en sängstöd, måste du på en dag dricka upp till 3 liter vatten.

Det är inte tillåtet att inkludera i kosten av skarpa, stekta, röka rätter, kryddor, kaffe, alkohol. Läkare rekommenderar att man slutar röka, och som anestesi tar ingen shpa, antispasmodik. För att avlägsna inflammatoriska processer, bidrar buljonger av örter, antibiotika (svarta, oletetrin och andra) bra. Sådana medel är berusade inom 1-1,5 veckor. Om det inte finns några förbättringar, ändrar läkaren behandlingen. För att lindra smärta, rekommenderas att använda kompressor.

I kronisk form är det viktigt att först identifiera alla orsakerna till sjukdomen och välj sedan behandlingen. Till exempel, först måste du eliminera stagnation av urin, och bara sedan utföra ytterligare procedurer. Behandlingen kan vara annorlunda, allt beror på vilken typ av sjukdom som helst:

 1. Med tuberkulos cystitis utse saluzil, fisk steril fett, PASK.
 2. För behandling av interstitiell cystit är hormonella speciella preparat nödvändiga, antiallergiska, antiinflammatoriska.
 3. Strålbehandling utförs lokalt. Om slemhinnans lesion är omfattande, föreskrivs plast.

Fytoterapi kan också ge utmärkta resultat. Vanligtvis är olika läkemedel ordinerat baserat på kamomill, eukalyptus, björk njure, aira och många andra örter. Sådana metoder används varannan månad, om cystitisbehandlingen förlängs.

Komplikationer och förebyggande

När en man redan har kylt blåsan är det nödvändigt att inte bara se doktorn utan också att observera förebyggande åtgärder. Sådana aktiviteter kommer att bidra till att stoppa utvecklingen av sjukdomen, förhindra komplikationer. Den vanligaste är återflödet av urinledarna, pyelonefrit uppträder också sällan. Med komplex form kan fistlar i blåsans hålighet, inflammationskällor, spår av gangrän uppträda. Allt detta åtföljs av akuta förseningar i urinen.

För att undvika komplikationer med cystit är det nödvändigt att observera följande åtgärder:

 • obligatorisk hygien hos könsorganen;
 • undvik upprepade superkylningar;
 • snabb behandling av någon sjukdom
 • förstärkning av immunitet
 • obligatoriskt intag av en stor mängd vätska.

Hos män är cystit inte så vanligt, men det orsakar inte mindre problem än en liknande sjukdom hos kvinnor. Det är viktigt att inte bara starta sjukdomen utan också att genomgå en regelbunden undersökning. Blåsans kyla hos män är farlig eftersom det kan orsaka många allvarliga sjukdomar, till exempel inflammation i prostata. Behandling i detta fall blir svårare.

Blåsans kyla hos män: symptom, behandling

Hos män, om det har kylt blåsan, finns det symtom på blåsan - en inflammatorisk kronisk eller akut sjukdom i slimhinnan i nämnda organ.

Det är nödvändigt att förstå symptomen och orsakerna till denna sjukdom, samt känna till sätten att behandla och förebygga.

Egenskaper, orsaker till sjukdomen

Enligt statistiken lider mankön från cystitis mycket mindre ofta än kvinnan - endast 1% av männen har en kronisk form av sjukdomen.

Det förklaras av särdragen i strukturen hos det manliga genitourära systemet - en lång urinrörskanal, avståndet från utloppet från analen gör det svårt att få infektion i bäckenet, inklusive. och in i blåsan.

Manlig cystit är snabbare och lättare än kvinnlig.

I ett stort antal fall kan inflammation inte bero på att patienten har kylt blåsan, men resultatet av överföringen av infektionen från andra drabbade organ eller effekterna av andra interna faktorer.

På något sätt är orsakerna till sjukdomen:

 • hypotermi - ett fall där en man har kylt organet;
 • ignorerar reglerna för intim hygien;
 • en stark stressfull situation, påverkad immunitet
 • prostatit;
 • adenom;
 • pyelonefrit;
 • uretrit;
 • omvänd urinflöde;
 • venerala infektioner;
 • immunbrist;
 • processer för bildning av stenar i det genitourära systemet;
 • svullnad av prostata;
 • rektumets fistel;
 • tuberkulos av alla slag;
 • andra infektiösa och kroniska inflammatoriska sjukdomar i njurarna, genitourinary system.

Det är viktigt att notera att samma underliggande orsaker kan orsaka olika svårighetsgrad av kursen och följderna av sjukdomen, inte bara i blåsområdet.

Kliniska manifestationer av cystit hos män

Sjukdomen är kronisk och akut.

Akuta manifestationer hos en man som för första gången blev sjuk med cystitis (kylda organ i genitourinärsystemet) eller länge utan att lida av det.

Med en sådan blåsningsköld har de flesta män symptom:

 • täta resor till toaletten, särskilt på natten;
 • "Falska" önskningar;
 • fördelningen av en mycket liten mängd urin;
 • palpabel smärta vid urinering
 • mörk urinfärg;
 • sjukdomskänsla;
 • något förhöjd temperatur.

Den kroniska formen utmärks inte av ljusa symtom, för ett tag är det latent, men en eller två gånger om året finns det en förvärring, främst beroende på att patienten har kylt genitourinärsystemet.

Mannen känner liknande manifestationer:

 • brott mot det vanliga urinläget;
 • försämring av välbefinnande och arbetsförmåga
 • inte akut, men palpabel ömhet vid urinering.

Blåsans kyla hos män manifesterar sig också med sådana symptom:

 • urininkontinens
 • brinner i urinröret, en blåsan med en blåsor;
 • skarpa smärtor i underlivet;
 • känsla av att "bryta" i muskler och leder
 • obehaglig lukt av urin;
 • Förekomsten av pus, blodig inklusion i urinen;
 • smärta i ryggen, nedre ryggen;
 • stark irritabilitet
 • illamående, ibland kräkningar;
 • huvudvärk;
 • brist på aptit;
 • Utseendet av puffiness på ansiktet;
 • febril tillstånd.

Vad ska man göra om man hittar dessa symptom i din man, om han tidigare har kylt organen i det lilla bäckenet? Svaret är enkelt - att kontakta specialistkliniken så snart som möjligt.

Att ignorera manifestationer eller självmedicinering kan vara rätt sätt att allvarliga och farliga för kroppskomplikationer.

Metoder för diagnostiska åtgärder

Innan man utsätter behandlingen speciellt för blåsans förkylning, behöver behandlingsläkaren se till att diagnosen är korrekt - är sjukdomen från att patienten har kylt genitourinärsystemet.

Primär diagnos - extern undersökning, i synnerhet palpation av prostata.

Då måste mannen göra den nödvändiga uppsättningen laboratorietester:

 • analys av urin - avslöjar antalet leukocyter, avslöjar spår av hematuri (blod) och pyuria (pus);
 • undersökning av blodprover - kontrollera förekomsten av olika infektioner i kroppen, nivån på ESR, möjligheten till en allergisk form av sjukdomen;
 • bakteriekultur av urin och element som ingår i urinröret - orsakssjukdomens orsaksmedel bestäms och reaktionen av de detekterade bakterierna mot antibiotika detekteras;
 • skrapning, PCR-studier - kontroll av förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar.

Mekanisk diagnostik är följande:

Utföra medicinska åtgärder

Om blåsan har kylt måste en man följa dessa enkla regler för effektivare behandling och snabb eliminering av symtom:

 • försök att skydda dig mot hypotermi
 • att följa sängvila
 • Ta en stor mängd vätska i någon form - ca 3 liter dagligen;
 • att vägra från alkohol, fet, kryddig, stekt och alltför salt mat, vilket dessutom överbelastar njurarnas arbete.

Det är viktigt att dricka rikligt. Mycket bra hjälper till att lindra villkoret med tranbärsjuice, den måste vara full i rikligt form, du kan lägga till en avkok av kamomill och citron.

Denna anmärkningsvärda växtbaserade medel med antimikrobiell effekt hjälper verkligen i komplex behandling. Du kan också dricka varmt kamomillte med citron.

Drogbehandling består av administrering av antibiotika, smärtstillande medel och antispasmodika, antiinflammatoriska läkemedel, immunterapi och läkemedel som förbättrar blodmikrocirkulationen, homeopati.

Speciellt kan följande läkemedel förskrivas:

 • klistra in "Phytolysin" - vegetabiliskt antibakteriellt antiinflammatoriskt läkemedel;
 • "Monural", "Oletettrin", "Negra", "5-Nok" - antibiotikum innebär att viruscellerna förstörs.
 • "Cystone" är en växtbaserad antiinflammatorisk diuretikum;
 • "Drotaverin", "No-shpa" - smärtstillande antispasmodik.

Det är viktigt att förstå att antibiotika inte kan användas ensam. Som nämnts ovan föreskriver doktorn en viss typ av antibiotikum baserat på resultatet av analys av bakteriosemisk urin.

Denna analys avslöjar orsakssambandet hos sjukdomen och visar vilka antibiotika den har känslighet för.

Ett felaktigt utvalt antibiotikum kan helt enkelt inte hjälpa och kraftigt förvärra hälsotillståndet.

Det enda som en man kan förvänta sig att få från en läkare är att ta 1 paket av läkemedlet "Monural" - det är ett bredspektrum antibiotikum, det får tas i hemläge för att lindra sjukdomen.

Men efter att ha tagit det, behöver du fortfarande få behandling från en urolog, eftersom det inte är botemedel som tar det här läkemedlet, men bara slår ut symptomen.

Antibiotika tas sjuka av läkarens recept, vanligtvis inom en till en och en halv vecka.

Du kan inte avbryta att ta din medicin själv mot bakgrund av lättnad, detta kommer att orsaka utseendet på en kronisk form av blåsor.

Om en man inte återhämtar sig, fortsätter symtomen, då läkaren ger honom en annan, mer potent botemedel.

Vid komplikationer, brott mot urinflödet på grund av det faktum att patienten har kylt organen i genitourinärsystemet och inte kämpade med cystit eller använt självmedicinering kan kirurgiska metoder krävas.

I den kroniska formen av sjukdomen, som orsakas av prostata hos adenom, avlägsnas den senare för att normalisera urinflödet.

I en särskilt försummad form av blåsor (gangrenous), skärs all blödans döda vävnad.

Kirurgi används också för omfattande inflammatoriska processer på blåsans slemhinnor.

Förebyggande av sjukdom

Att det enda fallet med förkylning inte utvecklas till kronisk cystit är det viktigt att genomgå en fullständig behandling.

Misstaget hos många män är att sluta ta antibiotika efter att symptomen har försvunnit.

Om sjukdomen inte behandlas kan den spridas till närliggande organ och sedan omvandlas till pyelonefrit, återflöde av urinledarna, fistelbildning, retention av urinutflöde, gangrän.

Efter en fullständig botemedel, för att undvika utseende av en kronisk form eller komplikationer av symtom, måste en man följa dessa regler:

 • Undvik fall av hypotermi.
 • följ genitalernas hygien
 • i tid för att bekämpa all smittsam eller inflammatorisk sjukdom
 • observera drickssystemet (upp till 2 liter vätska per dag);
 • stärka immuniteten genom tillgängliga metoder.

Sammanfattningsvis vill jag notera att blåsans kyla är en sjukdom som kräver snabb behandling och förebyggande åtgärder för att förhindra det i framtiden.

Att ignorera symtomen på blåsan, avbryta behandlingsförloppet, vårdslös inställning till ens hälsa kan leda till kroniska former och problem som löses endast vid operation.

Vad är orsakerna och hur man behandlar blåsans kyla?

Blåsans förkylning, som påverkar dess inre yta, kallad blåsan.

Anatomiska egenskaper hos kvinnans organism är orsaken till den mer frekventa utvecklingen av denna patologi hos kvinnor, snarare än hos män.

Den kvinnliga urinröret är mer mottaglig för infektion, eftersom den nästan saknar böjar, mycket kortare och bredare än orgel med samma namn hos män.

Överkylning och försvagad immunitet bidrar till en mer aktiv multiplikation av mikroorganismer, trängt igenom urinröret i blåsan, detta är början på blåsan.

skäl

 • våta fötter
 • kall toalett
 • vinterbänkar
 • badar i kallt vatten och i allmänhet - hypotermi hos hela organismen

Utvecklingen av den inflammatoriska processen underlättas av:

 • utmattning
 • bERIBERI
 • trötthet och andra faktorer av försvagning av immunitet, vilket också framkallar faktorer av blåsan

symptom

 • frekvent urinering tillsammans med smärta och brännande
 • urinering finns i små portioner som inte leder till lättnad och eventuella falska önskningar
 • inflammation gör ofta urinen grumlig, möjliga tillsatser av blod, som uppträder vid slutet av urinering, det finns en karakteristisk skarp lukt
 • alla dessa tecken åtföljs av svaghet
 • ökar kroppstemperaturen till 38 grader

Symtom på inflammation tenderar att minska i intensitet under en period av en - två veckor, men ingen behandling är förenat med den akuta formen av övergången till den kroniska fasen, som har raderat symptom.

Cystitis snodd ligger i den verkliga möjligheten att utveckla komplikationer där den inflammatoriska processen sträcker sig till urinledarna och njurarna. Här stiger temperaturen kraftigt, det börjar påtagligt bryta ner nedre delen av ryggen.

förebyggande

 • noggrann personlig hygien
 • snabb behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna
 • stressavvikelse
 • Det är viktigast att tömma blåsan regelbundet och var försiktig med hypotermi

behandling

Om du upplever de första symptomen på cystit är nödvändigt först och främst för att besöka badrummet och skölj noga slemhinna genitalier antibakteriell tvål eller med någon antiseptisk (klorhexidin). Nästa - dra varma strumpor, värm försiktigt underkroppen och ligga bort från förkylningen och stressar i sängen.

Efter att ha kylt blåsan är det nödvändigt att komma ihåg behovet av att konsumera en ökad mängd vätska, som de säger att "tvätta" mikroberna.

När det gäller kosten är det bättre att avbryta skarpa, sura, stekt mat, starkt kaffe och alkohol.

Lägg inte värmare mellan benen, ta varma bad, eftersom överdriven värme främjar utvecklingen av en stigande infektion mot njurarna. Och säkert, vad man inte gör är att skämma bort antibiotika själv. Först ska läkaren ta reda på patogenens natur.

Därför, vid de första tecknen på inflammation, dagen efter att du besökt badrummet, måste du gå till doktorn, även om en dag och alla symtom är borta. Återstår i den patogena mikrofloran i urinen, kan manifestera sig i nästa superkylning. Läkaren kommer att ordinera urin och bacussis och, på grundval av dessa studier, kunna ordinera lämpliga bakteriepreparat.

 • lämpliga bakteriepreparat
 • smärtstillande medel
 • microclysters med varmt vatten
 • torka med desinficering av varma lösningar av mangan, borsyra

Tillräcklig och snabb behandling gör det möjligt att känna positiva resultat redan om tre till fyra dagar när blåsans slemhinna börjar återhämta sig och läka.

Om alla tecken på cystit tillsätts och påtaglig smärta, det finns blod i urinen börjar illamående och kräkningar, frossa, ökad temperatur upp till 38 grader och stoppar urinering, bör din läkare omedelbart kontakta. Sådana symptom är en signal om utvecklingen av akut pyelonefrit, vilket kan leda till akut njursvikt.