Huvud
Behandling

Kronisk prostata: symtom och aktuella behandlingar

Prostatan är en mankörtel, för vilken det är mycket viktigt att inte överkylas, ständigt vara i en varm och bekväm temperatur.

Om du oavsiktligt behandlar tillståndet hos manliga organ kan du lätt känna vad som är en förkylning i prostata, symptomen som män har extremt obehag.

Symptom på förkylning i prostata kan prata om akut eller kronisk sjukdom. Nu anses denna sjukdom vara den vanligaste inom urologiområdet.

Om tidigare bara sådana mogna människor drabbades av en sådan sjukdom från 40 till 60 år, kan det nu observeras hos ungdomar. Var fjärde man är utsatt för sjukdom. Om det inte behandlas går det snabbt i kronisk form, vilket är mycket svårare att behandla och längre.

skäl

Sedentärt arbete för en man är den första orsaken till inflammation i prostata.

Om rummet är tillräckligt kallt och sittutrymmet alltid är kallt, kan kylan fångas varje dag under arbetsprocessen.

Arbeta med dokument som sitter vid datorn ska göras varmt, i en bekväm miljö, annars kan människors hälsa allvarligt undergrävas.

Orsaken till prostatasjukdom kan vara en tidigare överförts inflammation, infektions processer i urogenitala organ, liksom en ohälsosam inställning till sexliv - för lång avhållsamhet eller ökad sexuell lust med promiskuitet.

Men den vanligaste orsaken anses vara hypotermi, på grund av vilken prostata och närliggande organ har lidande. Om det förekommer prostatit från hypotermi, påverkar det könsorganen hos män och orsakar mycket problem.

Orsaken till inflammation i prostata kan till och med vara att mannen bara kylar hans fötter. Symtom hos män i det tidigaste skedet av sjukdomsutvecklingen kan inte detekteras.

Hälsosam och inflammerad prostata

En sådan känsla att allt är i god hälsa, det finns inga problem. Men i själva verket är körteln redan kyld och behöver behandling. Det tidiga skedet flyter in i mer allvarliga former och kan leda till en kronisk sjukdom, varifrån det är extremt svårt att botas.

Om du omedelbart identifierar problemet och börjar läka, kan du undvika mycket problem. Behandling, som börjar för sent, kommer inte att vara så effektiv och kommer att ta en lång form. Även den här förkylnings vanliga förkylning orsakar infertilitet.

symptom

Symtom kan manifestera sig i olika former och former, eftersom varje organism har sin egen individualitet. Också mycket beror på graden av sjukdom, hur långt hon gick. Det finns grundläggande tecken som är vanliga för alla och där du kan exakt bestämma hur manar hälsan.

Om prostata har kylts kan symtom hos män observeras enligt följande:

 • hög temperatur. Vanligtvis sker ökningen omedelbart och kraftigt. På grundval av detta kan du identifiera problemet, samt återkalla processen med hypotermi, den allra senaste situationen, hur länge sedan var det. Superkylning av prostata känner sig omedelbart och inte på en vecka. Det är febrilt tillstånd, frossa;
 • Det finns smärta i ljummen. Detta är en kraftfull skärsensation som ger ett verkligt lidande. Smärtan är inte alltid stark, den kan vara värkande, men fortfarande ganska ansträngande;
 • problem med sexliv, lättnad attraktion. Det kan slå en mans ego väldigt svårt. Men gör inte panik, så ofta är det bara ett tecken på en enkel sjukdom som snabbt kan botas.
 • problem med pall, förstoppning, spasmer i rektumöppningen. Svårigheter med urinering. Det kan förekomma en märklig färg som indikerar förekomst av sjukdom.

Om alla dessa symtom eller ens några hittades, är det värt att säga det till läkaren. Han kommer att skicka för forskning och också omedelbart ordinera terapeutiska åtgärder för att lindra tillståndet.

behandling

Om prostata är förkyld, uppfinna inte obotliga sjukdomar och panik tidigt.

Hittills har många män åtminstone en gång i sitt liv kylt körteln och framgångsrikt genomgått behandling utan några konsekvenser.

En vanlig sjukdom har många sätt att behandla, varav många testas av erfarenhet och tid. Först och främst måste du rapportera ett problem i en klinisk institution där du alltid är redo att hjälpa alla.

En bra specialist kommer inte att döma en sjukdom bara ur patientens ord, även om beskrivningen av symtomen spelar en roll. Han tilldelar omedelbart en diagnos i form av test. Efter att alla tester har slutförts och grundligt studerats, utnämna piller, injektioner och andra typer av behandling. Den mest effektiva metoden är en som innehåller ett helt komplex av åtgärder.

Typer av terapi för förkylning av prostata:

 • antibakteriella. Det är nödvändigt om en kronisk form redan är manifesterad. Detta är en lång process, och behandlingen innebär att man tar antibiotika. Endast en urolog kan ordinera antibiotika, deras dosering, vilket exakt kommer att sammanfalla med graden och intensiteten av sjukdomen. Tidpunkten för behandlingen är också ordinerad av denna läkare. Det finns inget behov av att vara oberoende och bestämma hur många tabletter som ska tas per dag. Dessa frågor bör övervakas av en specialist;
 • Hormon. Det här är en sällsynt typ av behandling, när allting inte hjälper. Återställande av hormonbalansen hjälper till att bota sjukdomen, återställa erektionen. Om läkaren insisterar på att ta hormoner är det här det bästa sättet att uppnå bra resultat i ett enskilt fall.
 • anti-inflammatorisk. Här beror allt på graden av organskada, så behandlingsprocessen kan ta mycket tid och kan vara ganska kort och snabb.
 • terapi som syftar till att återställa immunsystemet. Det anses vara det mest effektiva och det bästa, som på kortast tid kan du bota en förkylning och glömma det för alltid;
 • fysioterapi och massage. När det gäller fysioterapi är denna metod snabb och säker nog. Men prostata massage är inte för alla användbara och säkra. Den akuta formen av förkylningen förbjuder att göra massage, eftersom det bara kan sprida inflammationen mot andra organ, ge ett tryck till infektion av ett antal organ. Massagen ska ordineras av en läkare, och endast en kunnig specialist kan utföra det.
 • operativ ingripande. Denna metod anses vara den senaste, som kan nås. Det används om alla andra typer av terapi har använts, men har inte lyckats. Operationen är inte lätt, vilket kräver en lång återhämtning. Därför är det bättre att konsultera en läkare vid de första symtomen för att inte få till operation, vilket informerar hjärnan om att något är fel med organen.

Vad händer om du inte behandlar en kall i prostata?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

I vissa fall vägrar patienten medvetet behandling av olika skäl. Men en sådan handling talar inte om visdom, eftersom komplikationer kommer, varifrån det är mycket svårare att bli av med att bara hota en vanlig förkylning av prostata.

Om en man har kylt sin ljumsk och inte tar några terapeutiska åtgärder är följande komplikationer möjliga:

 • det finns en kronisk form. De som inte gillar att bli behandlade utsätts för stora bekymmer, eftersom kroniska sjukdomar behandlas långsamt, smärtsamt och med stor svårighet. Det är mycket lättare att klara av en sjukdomens rudiment än att tillåta utvecklingen av krönikor. Frånvaro av behandling leder till organdysfunktion, som inte längre kan åtgärdas.
 • kan utveckla infertilitet, även om man i början var ganska frisk;
 • Blåsan genomgår förändringar som inte alls är bra. Som ett resultat kan inflammation spridas till urinblåsan och njurevävnaden;
 • inflammationen står inte stilla. Kan provocera blåsor hos en man, orsaka sedan hans konstanta återfall
 • irreversibla processer förekommer i själva prostata. Visa abscesser, som inte kan avlägsnas på något sätt, förutom för kirurgi
 • smalning av urinröret. Detta påverkar urinflödet med alla konsekvenser.

förebyggande

En lång vistelse i det svala kan påverka prostata på det mest negativa sättet. Vid badning är det nödvändigt att observera måttlighet och också för att undvika mycket kalla temperaturer i vatten.

Med stillasittande arbete är det ofta nödvändigt att ta små pauser, under vilka det är lämpligt att gå upp och gå runt. Vid kallt väder - använd behaglig uppvärmning underkläder.

På personlig hygien bör inte glömmas bort. Därmed bör kondomer användas för att skydda sig mot infektioner. Det är lätt att få prostata sjukdomar, och att bli av med är inte så enkelt. Därför är det bättre att göra förebyggande, vilket är enkelt vid första anblicken. Frekvent träning kommer att stärka formen och hjälpa till att stärka immunförsvaret.

Relaterade videoklipp

Videon innehåller mycket användbar information om inflammation i prostata:

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Har kyld prostata: symptom, behandlingsmetoder, möjliga komplikationer

Prostatakörteln är det viktigaste manliga organet, på vars hälsa den reproduktiva funktionen beror. Om en man har kylt prostata, är det viktigt att ta reda på problemet i tid och kontakta den behandlande urologen. Sjukdomen behandlas framgångsrikt, men bara tills den har gått in i kronisk form.

Förkylning av prostata: Hur farligt är hypotermi?

Ofta är män intresserade av huruvida det är möjligt att kyla prostata och hur denna sjukdom manifesterar sig. Köld av prostata är ett fenomen där det finns ett brott mot kroppens funktionalitet på grund av minskad lokal immunitet.

Du kan få en kyla i följande situationer:

 • långsiktig badning i en kall damm;
 • vara i ett utkast eller luftkonditionering
 • för lätta kläder under den kalla årstiden
 • Fel mottagning av en kontrastdusch.

I hälsoprocedurer är moderering också viktigt

Under normala förhållanden är orgelet skyddat. Naturen tillhandahåller mekanismer som inte tillåter att kyla inre organ. För att fånga en prostatakörtel är det möjligt endast på bakgrund av minskad immunitet. En viktig roll i utvecklingen av detta tillstånd spelas av kronisk stress och brist på vitaminer på grund av undernäring och dåliga vanor.

En kall prostata utan snabb behandling kan påminna sig i många år och provocera:

 • kränkningar av urinering
 • försvagning av erektion
 • smärta efter utlösning
 • minskad fertilitet.

Således kan enkel hypotermi leda till utveckling av infertilitet. Denna komplikation händer sällan, och endast tidig behandling kommer att bidra till att förhindra dess utveckling. Om en man har kylt prostata, vad man ska göra i det här fallet bestäms endast av läkaren, efter en detaljerad diagnos.

Symptom på sjukdomen

Superkylning av prostatakörteln kan manifestera sig på olika sätt. Att märka obehag i perineum och jämföra det med en ny hypotermi, är det viktigt att genomgå en undersökning med en urolog så snart som möjligt. Sannolika symtom på prostata:

 • smärta i perineum
 • frekvent uppmaning att urinera
 • svag erektion
 • smärta efter utlösning.

Enligt statistiken är den första platsen bland patienternas klagomål upptagen med smärtsamma känslor. I detta fall kan smärtsyndromet lokaliseras i perineum, i anusområdet eller i underlivet.

Köld av prostata manifesteras oftast av smärta

Smärta i perineum är värkande. De kan sedan förstärka och sedan helt försvinna. Samtidigt gör män ofta ett misstag, och föredrar att ignorera obehag, vilket leder till att smärtsyndromet ökar med tiden, och andra symtom kan gå med i den.

Smärta i anus kan perforera. I detta fall ökar det med belastningen på bäckenet och pubic-coccyx-muskeln, liksom under avföring. Många gånger klagar män på en känsla av tyngd och raspiraniya i ändtarmen, vilket misslyckas med detta tecken på ett symptom på hemorrojder. På grund av lokaliseringsfunktionerna kan prostatakörteln få smärta i bäckenområdet, inklusive anus och nedre ländregionen.

Ett av de vanligaste symptomen är smärtsyndrom i underlivet. Samtidigt känns starka spasmer, vars intensitet sedan ökas, minskar sedan. Mot denna bakgrund utvecklas ofta ett brott mot urinering - frekvent uppmana och en känsla av blåsans konstanta fullhet, även om mannen bara har besökt toaletten.

I vissa fall kan smärta vara helt frånvarande. Patienter får inte märka obehag länge tills sjukdomen går i kronisk form och sedan till prostatit.

Bland tecken på en kall prostata noteras ofta reduktionen av erektion. Detta beror på att blodcirkulationen i kroppen och försämring utflödet av prostatakörteln sekretion, vilket antingen man är svårt att uppnå utlösning, eller det händer alltför snabbt. Jag behöver uppmärksamhet på sådana symptom, eftersom det är ganska problematiskt att återställa en normal erektion.

Principen för behandling

För förkylning av prostata börjar behandlingen med en diagnos. Det är nödvändigt att besöka en urolog och genomgå en omfattande undersökning. För detta ändamål föreskrivs ett övergripande blodprov, ultraljud och rektal palpation av kroppen. Dessutom kan en analys av sekretionen av prostatakörteln förskrivas, med misstankar om utvecklingen av en akut inflammatorisk process.

Hur man behandlar hypotermin hos prostata hos män beror på symtomen och svårighetsgraden av organs funktion.

Behandlingen väljs av en läkare på individuella indikationer

I den inflammatoriska processen anges antibiotika. Typiskt förskriva ett bredspektrum läkemedel - penicilliner eller cefalosporiner. Antibakteriella läkemedel tar en kurs på upp till två veckor. De utses först efter analysen av prostata utsöndring, eftersom det inte är möjligt att identifiera orsakssjukdomens orsaksmedel utan denna undersökning.

Emellertid utvecklas infektiös inflammation med enkel överkylning sällan. Det är vanligtvis möjligt att bota prostatakörteln med antiinflammatoriska läkemedel. Rektala suppositorier används - denna form av läkemedelsfrisättning gör att du snabbt kan leverera den aktiva substansen direkt till ett kylorgan. Läkemedel som används för att behandla:

 • prostatilen;
 • Propolis ljus;
 • ichthyol suppositorier;
 • suppositorier med havtornsolja.

Alla dessa läkemedel lindrar effektivt inflammation och har samtidigt en uttalad immunmodulerande effekt, vilket gör att du snabbt kan återställa kroppens funktionalitet.

Som ett hjälpmedel för att lindra symptom kan användas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - Diklofenak, Nimesil, Affida. De tas för att lindra smärta och minska inflammation utöver rektala suppositorier. Diklofenak dricker 1 tablett 2-3 gånger om dagen, Nimesil och Affida tar ett paket, vars innehåll löses i vatten.

Om immuniteten försämras kan immunostimulanter och vitaminer förskrivas. Om hypotermi och negativa effekter på prostatan skedde mot en bakgrund av stress, används sedativa läkemedel som en ökad belastning på nervsystemet förvärrar sjukdomen.

Förebyggande åtgärder

Förebyggande minskas till uppmärksam attityd mot ens egen hälsa. Du ska alltid klä sig enligt vädret. En viktig roll spelas av valet av linne - det bör endast göras från naturtyger. Det är ofta nog att bära syntetiskt underkläder som orsakar överdriven svettning i ett varmt rum. När man går in i gatan under den kalla årstiden kan detta leda till en superkylning av kroppen.

Det är viktigt att inte misshandla bada i kallt vatten. Att fånga en prostata på en varm sommarkväll är lätt nog om du spenderar för mycket tid i vattnet. Den minsta brisen kommer att räcka för att bli kall.

En viktig roll spelas av tillståndet för människans immunitet. Att försvaga kroppens skyddande funktion leder till att eventuella utkast kan leda till förkylning. Det är nödvändigt att öka immuniteten genom att regelbundet ta ett komplex av vitaminer och uppmärksamma sin egen kost. Från dåliga vanor bör överges. En annan dålig vana, som få människor uppmärksammar är överträdelsen av dagens regim, behandling och brist på sömn. Allt detta leder till stress, vilket bör kunna slåss, annars kommer det att gå in i en kronisk form, och kan framkalla neuros utveckling över tiden. Man bör komma ihåg att hälsan i nervsystemet är en garanti för hela organismens hälsa som helhet.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...

Diagnos och behandling av prostata förkylningar

Underkylning är huvudfaktorn i prostata sjukdom (med andra ord, det är vanlig förkylning av prostata). I de tidiga stadierna av förkylningen är det svårt att upptäcka det. Sjukdomen uppenbaras inte förrän patienten har förhöjd kroppstemperatur och akut smärta i ljumskområdet.

Risken för prostatit

Prostatit är en mycket farlig sjukdom som utvecklas hos var tredje man som har korsat den trettioåriga gränsen. Dessutom, ju längre patientens ålder, desto högre sannolikhet för en prostatisk sjukdom. De viktigaste faktorerna som leder till sjukdom i körteln är följande:

 • stillasittande livsstil;
 • överdriven användning av alkohol och tobak
 • låg sexuell aktivitet
 • hypotermi.

Om de första 3 poängen låter dig förhindra sjukdomen med hjälp av en hälsosam kost och regelbunden motion. När en man har kylt prostata, är det en utlösande faktor, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för sjukdomsutvecklingen.

Prostatkölden har följande karaktäristiska tecken: det är en skarp smärta i underlivet, inguinalområdet, i rektum och penis. Sådana smärtsamma känslor åtföljs av en kraftig försämring av kroppens styrka och ökad svaghet. Dessutom minskar den sjuka aptiten och det finns ett behov av rikligt vattenintag. Periodisk kan förstoppning uppträda tillsammans med förgiftning.

Först, efter hypotermi, har den sjuka inte några tydligt uttryckta symtom, men sjukdomsutvecklingen kan ske i latent form. Varaktigheten av denna process är ganska ofta flera år. I detta fall tar prostatit form av en kronisk sjukdom.

Med en lång tid av sjukdomen kommer patienten att vara svår att urinera. Det beror på att den svullna prostatakörteln kommer att komprimera urinröret. Och i försummat form kan prostatit leda till infertilitet och fullständig sexuell dysfunktion.

Diagnos av prostatit och sätt att behandla

Tidig diagnos kan framgångsrikt bota inflammation i prostatakörteln, och sannolikheten för återfall kommer att vara extremt låg. Den största svårigheten att diagnostisera prostatit är frekventa remissioner, under vilka en person ställer upp en resa till behandlingsläkaren. Mycket ofta indikerar otydlig upptäckt av inflammation en kronisk form av sjukdomen. I det här fallet blir det omöjligt att helt läka.

För närvarande är den mest effektiva metoden för diagnos en doktors undersökning på ett rektalt sätt. Samtidigt analyseras ett blod- och urinprov för bacussis och utsöndringen av prostata. Från moderna metoder för diagnostik är det möjligt att notera ultraljud, CT och NMRT.

Efter prostats hypotermi och insamling av lämpliga tester är specialister ordinerad behandling.

Oftast föreskrivs en lång tid av antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel och immunmodulatorer. Även en ganska effektiv behandlingsmetod är fysioterapi, kombinerad med direktmassage i körteln. I närvaro av en försummad form av inflammation är patienten på sjukhus, behandlingen av prostatit utförs genom operation.

Om en felaktig behandling föreskrivs kan patienten ha symtom på inflammation i de närliggande inre organen (blåsan, rektum, etc.). Detta kan väsentligt komplicera processen för ytterligare behandling och öka tiden för återhämtning. Dessutom kommer det att bli en kraftig försämring av välbefinnandet.

För att undvika inflammation i prostatakörteln och efterföljande obehagliga följder bör förebyggande åtgärder vidtas. För att göra detta är det i första hand nödvändigt att undvika kroppens hypotermi, och under den kalla årstiden bära underbyxor och varma strumpor. Dessutom borde en man ha ett aktivt sexliv med samma partner.

Behöver också utsätta kroppen för vanlig fysisk aktivitet (laddning, körning, simning, etc.). Du borde ge upp tobak och mycket alkohol. Sådana åtgärder kommer att stärka immuniteten hos hela organismen och hjälpa till att undvika olika infektioner som åtföljer prostatacancer.

Förkylning av prostata

Kall i prostata hos män

Prostata hos män är en av patologierna för den andrologiska urogenitala typen. Sjukdomsförloppet kan vara akut eller kronisk. Hittills är förkylningens vanliga förkylning den vanligaste urologiska sjukdomen. I tidigare tider manifesterades det sig endast i åldern 45-60 år, men nu har sjukdomen väsentligt "föryngrats" och åldern för de som är sjuka är ganska annorlunda. En sådan diagnos ställs alltmer till människor som är 25-30 år.

Hittills är prostatit inte en sällsynt sjukdom, det observeras hos var fjärde man. Kölden i prostata är farlig eftersom sjukdomen saknar en kronisk form och att den inte kan hanteras irreversibla konsekvenser.

Köld av prostata: symtom

Symptom på förkylning inkluderar periodisk huvudvärk, smärta i rektum och skrot, brännande känsla i urinröret, ökad nervositet, snabb urinering. Om något av ovanstående symptom inträffar bör du omedelbart kontakta en läkare för noggrann undersökning och utnämning av en behandlingssätt, vars längd är direkt beroende av sjukdoms svårighetsgrad.

Med prostata vanlig förkylning är smärtan huvudsakligen koncentrerad i perinealområdet, i underlivet och dess djup. Speciellt märkbart manifesteras de under urinering, lokaliserad i urinröret och skrotum. Kanske utseendet av smärta i sakrummet, midjeområdet, vilket påverkar förmågan att korrekt diagnostisera sjukdomen. Smärta kan spridas till buken och underbenen. Beroende på arten och formen av prostatit kan det finnas en mängd smärta. De kan pressa, dra, pricka, från tid till annan för att expandera och bränna.

Smärta för förkylning av prostata är ett mycket viktigt symptom som kräver ökad uppmärksamhet. I ett antal fall är smärtan långvarig, i andra situationer flyttar de från ett område av kroppen till en annan. Akut bakteriell inflammation i prostata kännetecknas av en brännande, sprängande smärta. Närvaron av dragande migrerande smärta talar om kronisk prostatit. Med en förvärring av sjukdomen kan det finnas en ökning av symtom, särskilt mot bakgrund av en tidigare förkylning. Inom några dagar kan smärta dyka upp och försvinna. Sådana symtom kan leda till att patienten inte sätter sig i tid för hjälp, medan smärta är det första och huvudmärket för prostatit.

Behandling av prostatacancer

Vid behandling av prostatakylningar bör man hålla sig till uppfyllandet av vissa villkor som är nödvändiga för en framgångsrik upplösning av problemet. Först och främst är kvalifikationen av en urolog, som bestämmer patientens förtroende för honom, av stor betydelse. Det är också viktigt att korrekt diagnostisera sjukdomen, följt av överensstämmelse med alla recept från den behandlande läkaren, tidpunkten för alla förfaranden, överensstämmelse med tidpunkten för deras varaktighet. Om poliklinisk behandling är föreskriven kan det ta upp till en och en halv och en halv år.

Idag har medicinsk vetenskap en viss uppsättning metoder för behandling av denna sjukdom, som vanligtvis används i ett komplex. Patienten själv är inte i stånd att bestämma för sig själv vilka metoder för behandling av sjukdomen som kan ge honom betydande hjälp. Liknande kan sägas om en sådan välkänd metod, som prostata massage. Med tanke på det föregående rekommenderas inte patienten att engagera sig i självmedicinering, men istället föreslås att en specialist konsulteras för att ge all nödvändig hjälp. Placera inte höga förhoppningar på traditionell medicin, med tanke på det är en panacea för alla möjliga sjukdomar. Metoder för traditionell medicin bevisar sin egen effektivitet endast i kombination med traditionella behandlingsmetoder.

Kyla av prostata, hur man behandlar?

Elektrostimulering är en av de vanligaste behandlingarna för prostatit. Applied Appliance bestämmer i hög grad arten av behandlingen av sjukdomen, det har också värdet av läkarens förmåga att behandla honom. Elektrostimulering visar störst effektivitet i kombination med laserbestrålning. Ett positivt resultat av behandlingen är endast möjlig vid en liknande symbios av terapeutiska metoder.

Magnetoterapi är som regel inte en självständig typ av behandling, den används endast i kombination med andra terapeutiska metoder. Risken vid användning av denna behandlingsmetod är minimal, det är praktiskt taget smärtfri. Den mest beprövade och allmänt använda metoden för behandling av prostataköld är ultraljudstransrectal typterapi. Förfarandet är helt smärtfritt, andelen av det positiva resultatet är högt, perfekt kombinerat med fonofarezom.

Användningen av prostata-massage som ett medel för att behandla prostatit motiverar inte sig själv om det finns stenar i prostatakörteln eller foci av purulent infektion. I det fallet, om prostata är inflammerat, är det oönskade att utföra prostata-massage.

Kall i prostata, än att behandla?

För att utföra en framgångsrik behandling av prostataförkylning är tidig diagnos av sjukdomen nödvändig. Om diagnosen utförs korrekt, reduceras risken för återkommande sjukdom kraftigt. I det här fallet uppstår komplikationer som följd av remission, vars resultat är patientens permanenta uppskjutande av besök hos den behandlande läkaren. Om sjukdomen upptäcks sent, kan resultatet vara överflödet i kronisk form. Om detta redan har hänt blir en fullständig botemedel mot sjukdomen omöjlig.

Att genomföra en rektal läkarundersökning är det absolut mest effektiva sättet att diagnostisera förkylning. Denna typ av undersökning innebär samtidig administrering av urin och blodprov till hemligheten hos prostata och bakpos. Till moderna metoder för diagnos av prostataköld ingår ultraljud, NMR, CT.

Lämplig behandling kan ordineras av specialister efter att ha samlat nödvändiga test för hypotermi i prostatakörteln.

I de flesta fall ordineras patienten en långsiktig kurs för att ta antibiotika, immunmodulerande läkemedel och antiinflammatoriska läkemedel. Effektiv är en direktmassage i prostata, kombinerad med fysioterapi. Om det finns en tillräckligt försummad form av inflammatorisk process, ska patienten vara sjukhus, även behovet av kirurgisk ingrepp är möjlig.

Om det uppstod ett fel vid utnämningen av behandlingsmetoder och terapimetoderna är felaktigt utvalda kan patienten få inflammatoriska symptom i angränsande inre organ. Det kan vara en rektum, en urinblåsa, en cholisk bubbla. Den fortsatta behandlingen av behandlingsprocessen blir mer komplicerad, den tid som krävs för fullständig återhämtning ökar. Patientens hälsotillstånd kan försämras avsevärt.

För att undvika flödet av processen för ytterligare inflammation i prostata och de därmed sammanhängande obehagliga processerna är det nödvändigt att genomföra förebyggande åtgärder. I det här fallet, överköl inte kroppen, under den kalla årstiden ha varma strumpor. En mycket viktig faktor för en man är att upprätthålla ett aktivt sexliv med samma partner. Slumpmässigt sex har ingen positiv effekt på hälsan.

Regelbunden fysisk aktivitet, som simning, löpning, morgonövningar är bra för kroppen. Rök inte och ta för mycket alkohol. Kombinationen av sådana åtgärder bidrar till behandling av prostataköld och förebyggande av förekomst i framtiden.

Förkylning av prostata: behandling med folkmekanismer

Behandling av prostatit med folkmedicin hjälper män att övervinna denna smittsamma sjukdom. Vitlök, som har visat sig med olika sjukdomar, visade sin egen effektivitet vid behandling av prostatit.

Med förkylning av prostata, undertrycker vitlök hela infektionen, men det sker inte alltid snabbt. I en månad bör du ta en speciell tinktur av vitlök. För att göra det måste du mala fem vitlöksklyfta, häll ett par glas kokande vatten och insistera i tolv timmar. Efter detta måste tinkturen filtreras noggrant. Du kan ta det ett halvt glas på en tom mage en halvtimme före måltiderna.

Det är allmänt känt att kombinationen av vitlök med andra naturläkemedel är ett utmärkt folkmedicin för behandling av prostatit. Vitlökens helande egenskaper är kända för alla, men få människor vet att persilja också är effektiv vid behandling av prostatit på grund av dess helande egenskaper. En bra lösning är infusion av persilja frön, du kan också bara dricka juice.

För att förbereda tinktur från persilja används rötterna för denna växt. De är finhackade så att cirka fyra matskedar erhålls. Denna mängd hälles i ett glas kokande vatten och insisterade i femton minuter. Ta den mottagna tinkturen ska vara tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiden för en matsked.

Pumpa frön är bra för att behandla förkylningar av prostata, vars användning är tillåten i rå form. Tinktur av pumpafrön beredas helt enkelt. Dessa frön i mängden 20 gram krossas och hälls med kokande vatten i volymen av ett glas. Insistera på kokande vatten är nödvändigt i fyrtio minuter, ta tinkturen är nödvändig tre gånger om dagen för 70 ml i en halvtimme före måltider.

Användningen av traditionell medicin innebär att metoder för behandling av prostataförkylning är effektiva och säkra. För medicinska ändamål kan du beteckna svarta vinbär och hasselnöt. Buljonger från dessa produkter är enkla att förbereda. Mutterblad skördas på hösten. Efter en bra tvätt måste de torkas i två till tre dagar. Därefter skall de torkade bladen slipas och förpackas i en papperspåse. Håll valnötbladet på ett torrt, mörkt ställe med konstant fukt och temperatur. Avkodning av dem är mycket användbart vid behandling av prostatit. För att förbättra effekten är det nödvändigt att lägga till tallålar eller tallnålar.

Förkylning av förkylning

Förkylning av förkylning innehåller ett antal primära och sekundära åtgärder som syftar till att förhindra möjligheten att få denna sjukdom.

Primäråtgärder inkluderar:

 • upprätthålla en aktiv livsstil
 • mångsidig och riktig näring
 • kontroll över konsumtionen av salt och kryddig mat, vilket reducerar den applicerade dosen av alkohol i näringsdieten;
 • ett ordnat sexliv;
 • appliceras i tid behandling av inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen i kombination med eliminering av förstoppning.

Förutom alla ovanstående, förebyggande åtgärder för att förhindra förkylning av prostata inkluderar speciell gymnastik som är nödvändig för en stillasittande livsstil och relaterat arbete. Den består av fotrörelser, i utseende, som påminner om cykling, sit-ups, grenmuskler och retursion av anusen. Gymnastik bidrar till att stärka det små bäckens muskler och förbättra blodcirkulationen i dem.

De sekundära åtgärderna innefattar förebyggande åtgärder för att undvika återfall efter avslutad behandling. Tyngdpunkten är på regelbundna besök hos läkaren, eftersom sjukdomsupprepade sjukdomar kan förekomma utan synliga symtom. Det är obligatoriskt att genomföra en studie av sekretionen av prostata. Människor över åttio år bär ultraljud av prostatakörteln för att bestämma antigenet av prostata-specifik typ.

Konsekvenser av prostatas förkylning

Konsekvenserna av prostatakylningar kan vara så beklagliga att de borde vara kända för alla män, eftersom detta inte bara gäller för sig själva utan även deras partner.

Sådana följder inkluderar mentala störningar, nervösa nedbrytningar. Tidigare kan en mild och omtänksam man bli grov och obalanserad. Det finns smärtsamma känslor under urinering och ejakulation, vilket är orsaken till problem i sexuella relationer och försvagning av begär för representanter för motsatt kön.

Kanske framväxten av cystit, alla typer av testikelsjukdomar. Erektionen försämras kraftigt, eftersom innervationen av de områden som är ansvariga för sin mekanism försvagas.

Om prostatit inte botas kan det utvecklas till prostata adenom, med efterföljande övergång till prostatacancer.

Kölden i prostata minskar produktionen av testosteron, som i sig är orsaken till många problem för människors hälsa.

Med prostatit finns det en multiplikation av patogena bakterier som har förmågan att övergå under samlag med en partner och provocera hennes utveckling av alla sorters sjukdomar.

Förkylning av prostata

Ett av de viktigaste manliga organen är prostatakörteln. Ur hennes tillstånd beror inte bara den reproduktiva funktionen, utan också den sexuella aktiviteten hos en vuxen man. Köld av prostata kan orsaka obehaglig hälsa, och också leda till andra negativa konsekvenser. För närvarande noterar läkare förekomst av prostatit hos vart fjärde man som har nått femtio år. På ett tidigt stadium uppenbarar sig inte sjukdomen, det kan upptäckas senare när dess första symptom blir uppenbart.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Symptom på sjukdomen

Obehagliga upplevelser i könsorganet bör vara det första tecknet på sjukdomsuppkomsten. Om mannen kommer ihåg om hypotermien är det dags att se en läkare. Vanligtvis uppvisar prostatit sig sju dagar efter hypotermi.

De vanligaste symptomen på förkylningen är följande symtom:

 1. En kraftig ökning av kroppstemperaturen, åtföljd av frossa med febrilt tillstånd.
 2. Akut eller traumatisk smärta i perineum.
 3. Försvagning av sexuell libido och erektion problem.
 4. Svårigheter med tarmrörelser och urinering, obehagliga känslor i sfinkteren.

Förekomsten av ett eller flera av dessa symtom är en indikation på förekomsten av prostatit och ett tillfälle att kontakta en läkare.

orsaker till

Det bör noteras att hypotermi inte är den enda orsaken till denna obehagliga sjukdom, även om den är den vanligaste källan. Noggrant övervaka deras hälsa om män som är förtjusta i att simma i kallt vatten, betalar inte noggrann uppmärksamhet åt att tempereras med rätt balanserad kost.

Det finns andra faktorer som påverkar starten av prostatit, en av dem är en stillasittande livsstil. En långvarig vistelse på kontoret på en stol i kombination med en låg temperaturregim bidrar till sjukdomens utseende.

Skadliga vanor, såsom rökning, alkoholmissbruk bidrar också till förekomst av prostatit.

Långtidsuppehåll eller omvänt, frekvent samlag med olika partner leder till ett brott mot människors hälsa.

Om du misstänker att det finns några problem med prostatakörteln, bör du kontakta din läkare. Frånvaro av symptom i de tidiga stadierna och deras ignorering bidrar ytterligare till uppkomsten av en kronisk behandling av prostatit.

En försummad sjukdom leder till irreversibla konsekvenser, inklusive förlust av sexuell aktivitet och infertilitet.

Diagnostiska förfaranden

Ju tidigare en man söker medicinsk hjälp, desto effektivare blir behandlingen, och risken att återuppta sjukdomen blir lägre. Några män skjuter upp resan till doktorn, upplever tillfällig lättnad. Detta beteende är farligt eftersom sen diagnos av prostatit kan upptäcka en kronisk form, vilket är mycket svårare att behandla. Dessutom är försummade fall inte mottagliga för att slutföra botemedel.

I receptionen intervjuar läkaren patienten för hypotermi eller andra bidragande faktorer och utför sedan en rektal undersökning. Tillståndet hos prostata diagnostiseras genom palpation genom ändtarmen.

Tillsammans med detta skickas mannen för test: blod, urin. Ta bakteriekulturer av urin, såväl som sekret från prostatakörteln, för att bestämma vilken patogen organism som orsakar inflammation och vilka antibiotika det är känsligt för.

Bakposev kan inte identifiera patogenen, vilket indikerar att det finns ett virus eller en infektion som koncentreras inuti cellerna. Deras behandling tar mer tid och ansträngning.

På rekommendation av en läkare kan en man skickas till andra studier: ultraljud, CT, NMR.

Behandling av prostatacancer

I samtliga fall innefattar behandling av förkylning administrering av bredspektrumantibiotika. Samtidigt förskrivs antiinflammatoriska och immunmodulerande läkemedel.

Antibiotika tar lång tid från 2 till 6 veckor. Drogerna orsakar obehagliga biverkningar, men det är väldigt viktigt att sluta behandlingen för att förhindra att en kronisk sjukdom uppstår. Under behandlingen upprepas upprepade analyser för att övervaka behandlingen, vid behov justera läkemedlets recept.

En alternativ behandlingsmetod använder droger som kan minska prostatakörteln och därmed underlätta urinering. Några utväg till växtbaserade livsmedel.

En sjukvårdspersonal kan ordna en massage eller annan fysioterapi.

Under behandlingen bör följande uppgifter följas:

 • vägra från kryddig mat, kaffe;
 • utföra fysiska övningar
 • leda ett sexuellt liv
 • följ komforttemperaturen.

Uppfyllandet av ovanstående regler bidrar till att förbättra blodcirkulationen, stärker immuniteten, därför kommer en man att bli av med sexuell impotens, minimera risken för återkommande.

I fall av allvarliga kroniska former av prostatit är behandlingen att patienten tas till sjukhuset för operation, så det är viktigt att inte låta sjukdomen gå in i en trög stat.

antibiotika

Antibakteriella läkemedel har blivit utbredd vid behandling av olika typer av sjukdomar, inklusive prostatit. Deras popularitet beror på ett antal fördelar jämfört med andra läkemedel.

 • snabb upptäckt och förstörelse av orsaken till sjukdomen
 • bli av med inflammation;
 • som påverkar bakterier och virus, påverkar inte mänskliga celler;
 • har ett brett spektrum av åtgärder
 • olika metoder för användning: oralt, externt, intramuskulärt eller intravenöst.

Eftersom prostatit kan vara akut eller kronisk för behandling, används olika grupper av antibiotika. Bli av med kronisk prostatit kommer att hjälpa antibiotika baserade på fluorokinolon:

Preparat smälter lätt i magen, från där de kommer in i kroppens celler. Andra grupper kommer att vara effektiva vid behandling av sjukdoms akuta förlopp, t ex tetracykliner:

De har hög exponering för bakterier som orsakar prostatit, men de har svåra biverkningar.

Antibiotika i penicillinfamiljen är säkra för en person utan allergiska reaktioner. Rekommendera ofta följande verktyg:

Cefalosporiner används i injektioner, matsmältningskanalen är dåligt uppsluten. Men de förstör effektivt bakterier. Dessa inkluderar:

Det säkraste av ett antal antibiotika är makrolider. De visar sällan allergiska reaktioner, det finns ingen negativ effekt på levern och njurarna, det finns ingen förstöring av lederna. På grund av okunnig effektivitet är de dock sällan föreskrivna för behandling av prostatit:

Antiinflammatoriska läkemedel

Om uppgiften med antibiotika är förstörelsen av orsakssambandet till sjukdomen, är antiinflammatoriska läkemedel avsedda att bekämpa inflammation. Som antiinflammatoriska läkemedel vid behandling av prostatit används icke-steroida läkemedel som stoppar intaget av allergiska ämnen i kroppen:

 • diklofenak;
 • ibuprofen;
 • propolis;
 • thiotriazolin;
 • prostatilen;
 • havtornsolja;
 • Ichthyol i kronisk prostatit.

Förbättring av tillståndet hos en man kan observeras efter ett par timmar efter starten av behandlingen.

Alfablockerare

Förutom dessa läkemedel vid behandling av förkylnings prostata används alfa-blockerare. De hjälper:

 1. Minska blodsockret.
 2. Expandera blodkärlen.
 3. Smala avståndet i bronkierna.
 4. Försvaga de släta musklerna.
 5. Minska blodtrycket.

Vid behandling av prostatit används följande läkemedel:

sjukgymnastik

Prostatit är en allvarlig sjukdom hos det manliga könsystemet, vilket kräver ett integrerat tillvägagångssätt under överinseende av en specialist. I ett antal fall kan läkaren samtidigt med antibiotika ordinera fysioterapiprocedurer för att underlätta välbefinnandet och övergripande positiva effekter på patientens kropp.

Det bör noteras att fysioterapi vid akut sjukdom, såväl som kronisk obotlig och purulent prostatit är begränsad. Det är nödvändigt att överge verksamheten med hjälp av värme och massage.

I andra fall kan användningen av fysioterapi hjälpa till att lindra smärta, bidra till en snabb återhämtning.

 • Hårdvarustimulering av prostata med strömmar. Förfarandet främjar blodcirkulationen, vävnadsförnyelse, återställande av utflödeskanalernas funktioner.
 • Gymnastikövningar. Hemma kan du delta i träning, vilket förbättrar välbefinnande, upptonning och immunitet.
 • Laserterapi med infraröd eller UV-strålning. På grund av proceduren minskar smärtintegreringen, blodflödet ökar, metabolism accelereras.
 • Elektrofores - kvittot av mediciner sker på grund av deras penetration genom huden. Har antiinflammatorisk effekt.
 • Magnetisk terapi. Sjukgymnastik, som inte har kontraindikationer eller biverkningar.
 • Mudbehandling används också ibland för att behandla prostatas förkylning.
 • Massage i prostata. Det ordineras efter att bli av med de flesta inflammations- och smärtssyndrom. Den är tillverkad på två sätt: manuell och hårdvara.

Prostatisk massage

Massage i prostatakörteln möjliggör återuppbyggnad av kanalen, förbättrar absorptionen av droger i vävnaderna, stärker prostatens muskler och påverkar även venös och lymfatisk utflöde positivt.

Prostationsmassagen har egna indikationer och kontraindikationer.

Det används som ett sätt att behandla prostata förkylningar, samt att få en hemlighet i prostatakörteln för diagnostiska studier.

Kontraindikationer mot prostata massage:

 • prostatit komplicerad av inflammation i närliggande organ
 • misstanke eller närvaro av onkologiska sjukdomar i prostata;
 • stenar eller prostatacystrar;
 • rektumssjukdomar med ett brott mot täckmantlets integritet
 • tuberkulos av prostata
 • adenom i prostata.

Hur görs prostationsmassage manuellt:

Fingeret sätts in i anus av patienten, med hjälp av vilken alla lobes och spår i prostata körs masseras genom ändtarmen.

Under hårdvarunassagen används tryckluft.

Förebyggande åtgärder

Sjukdomen är lättare att förebygga än att behandla, så för de som bryr sig om sin hälsa och föredrar att använda förebyggande åtgärder finns det flera tips för att undvika prostatit:

 1. Tillåt inte hypotermi. Klä på väder beroende på säsong.
 2. På stillasittande arbete måste du ta raster och fylla dem med fysisk aktivitet.
 3. Undvik promiskuitet. Sexuellt liv borde vara regelbundet och med en partner.
 4. Engagera i härdning.
 5. Att ge tid till fysiska övningar.
 6. Minska dåliga vanor.

Konsekvenser av sjukdomen

Med tiden lämnar den upptäckta prostatit med korrekt behandling inte ett spår och är osannolikt att återvända, särskilt om man observerar förebyggande åtgärder. Men i avancerade fall kan sjukdomen bli komplicerad och leda till obehagliga konsekvenser:

 1. Övergång till kronisk form. Kroniska sjukdomar behandlas längre, svårare, dyrare.
 2. Det finns en stor risk att vara oförskämd.
 3. Övergången av komplikationer till andra organ, till exempel blåsan och njurarna.
 4. Provoking andra sjukdomar associerade med reproduktionssystemet, såsom cystitis.
 5. Konstanta problem med urinering.
 6. Utseendet av purulenta formationer, vars avlägsnande kräver kirurgisk ingrepp.

Konsekvenserna av obehandlad prostatit påverkar livskvaliteten väsentligt och är fulla av obehagliga komplikationer. Därför är det bättre att följa enkla förebyggande åtgärder och förbli friska och fulla av styrka en man.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Prostatit från hypotermi: är det möjligt och vad ska man göra?

Underkylning är en av faktorerna i utvecklingen av prostatit. Detta gör att en man vidtar åtgärder för att säkerställa att han inte kyla prostata. För utveckling av prostataens inflammatoriska process, förutom hypotermi, är andra villkor nödvändiga. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Inte bara är det kallt att skylla på

Inte varje man som överlevde hypotermi, har nödvändigtvis prostatit från effekterna av denna faktor. För att utveckla en "kall prostata" behöver du en kombination av flera villkor. Dessa är:

 • Minskad funktionell aktivitet i prostatakörteln.
 • Minskad immunstatus.

Prostatit från någon hypotermi kan utvecklas mot en bakgrund av minskat blodflöde i prostata, stasis av dess utsöndring. I sig själv minskar lokal hypotermi blodflödet. Detta tillstånd kan "skryta" män med nedsatt fysisk aktivitet (som är lätt att kyla) i kontorsarbete, bristen på regelbunden fysisk aktivitet.

Låg sexuell aktivitet minskar också blodflödet i prostata. Det är tillräckligt för att sådana människor sätter sig ner i en kall bil på vintern och även på sommaren kan du inte använda järn för att sitta. Betalningen för detta är en kall med utseendet av symtom på sjukdomen.

Kall förekommer med immunitet, vars intensitet är säsongsbetonad, individuell för varje person. Oftast kan prostatakörteln kvävas under övergångsperioden (vår, höst) med kontrasterande förändringar i temperaturregimen. Epidemisituationen är viktig. Med sexuell kontakt med patienter med influensa, ARI, sexuell partner, som har sexuellt överförbara infektioner, kan en kall man bli mer verklig med prostatit, eftersom nivån på hans immunitet sänks. För att göra detta är det ibland tillräckligt att kyla dina fötter eller ha en allmän hypotermi.

Manifestationer av sjukdomen

Symtom på prostatit uppträder strax efter köldens kyla, beror på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet. I den akuta processen är processen av två grupper av symptom obligatorisk. Dessa är:

 • Urogenitalt.
 • Symtom på allmän förgiftning.

Manifestationer av förgiftning av kroppen är ospecifika, förekommande i några akuta infektionssjukdomar, orsakade av inflytandet av sönderfallsprodukterna hos mikrober, virus och kroppens egna vävnader. Denna ökning av kroppstemperaturen, generell svaghet, svettning, huvudvärk, minskad aptit. Vanligtvis minskar dessa manifestationer efter att ha tagit antipyretika (de ska endast användas när kroppstemperaturen stiger över 38º). Kroppstemperaturen, som inte når dessa figurer, hjälper kroppen att klara infektionen genom att producera specifika interferoner, immunkroppar.

Genitourinary symptom kan vara många. Mer vanliga tecken på nedsatt urinering, sexuell aktivitet. Dessa är:

 • Svårighet att urinera med smärta vid början och slutet av urinproduktionen.
 • Minskning av erektionsnivå, för tidig utlösning.

Störningar av urinutskiljning, ömhet av urinering förklaras av en ökning av storleken på den inflammerade prostatakörteln. Det klämmer i början av urinröret. Processen av sammandragning av muskeln som kontraherar urinröret blir smärtsam på grund av kontakt med inflammerad prostata vävnad, om det blir chill. Smärtan hos perineum av olika intensitet kan vara det enda symptomet på förkylningen.

Samma smärtsamma process blir samlag efter hypotermi, när det finns en sammandragning av muskler när ejakulat utstötas. Dess utbrott sker även vid ofullständiga erektioner, som avskyr en man, skapar osäkerhet i hans "förmågor". I närvaro av akut eller kronisk inflammation i prostata passerar sådan impotens efter en fullständig behandling av förkylningen.

Än verkligen hjälp

Om en person har kylt prostata, bör du snarast söka behandling för en läkare som kommer att förklara vad man ska göra för en snabb återhämtning. Akut inflammation utan fullvärdig behandling passerar i kronisk form, blir orsaken till manlig infertilitet, disharmoni av sexuellt liv. Innan behandlingen av sådan förkylning ska behandlas måste läkaren ange diagnosen och tillämpa olika undersökningsmetoder.

Läkare klargör det faktum att hypotermi, hur kunde kyla prostata bär rektal undersökning (genom ändtarmen påtaglig smärtsam förhårdnad av körteln). Tilldela blodprov, urin för att klargöra förekomsten av inflammation, lokalisering av processen i urinvägarna. Urinkulturen genomförs, utsöndring av prostatakörteln för att identifiera patogenen, dess känslighet mot antibiotika.

Ofta kan patogenen inte identifieras, även med stor svårighetsgrad av processen. Detta förklaras av virusets eller intracellulära lokalisering av infektionen, vars behandling är svårare. Genomföra ultraljud av genitourinary systemet, mindre ofta andra manipuleringar enligt doktorens eget gottfinnande.

En obligatorisk del av behandlingen av akut prostatit är utnämningen av bredspektrum antibiotika. Oftast i okomplicerade situationer används fluorokinoloner 3-4 generationer under en period av 2 till 6 veckor, beroende på resultaten av studierna, vilka måste upprepas många gånger. Svåra fall kräver användning av makrolider, en kombination av antibiotika. Långtidsanvändning av antibiotika är obehaglig av biverkningar, för vilka män slutar ta medicin utan att informera läkaren. Detta är en av faktorerna i utvecklingen av kronisk sjukdom.

På andra sätt att behandla prostatit används läkemedel som minskar kirtlens storlek, vilket förbättrar urinering, fytoterapi. Alla möten väljs individuellt, med hänsyn till organismens egenskaper, mikrobiell flora. Allmänna rekommendationer är obligatoriska:

 1. Regelbundet sexliv.
 2. Uteslutning av kryddiga rätter, drycker som innehåller koffein.
 3. Undvik hypotermi.
 4. Fysisk utbildning, sport.

Vid efterlevnad av dessa råd av läkaren elimineras orsakerna till försening av ett blodspår i organen i ett litet bassäng, nivån av immunitet stiger, förkylningar är mindre ofta. Försvaga symptomen på impotens. Prostatit, som inträffade en gång, när det var möjligt att kyla prostatakörteln, i sådana fall upprepas inte.