Huvud
Analyser

Vad är det och varför används prostataxtraktet: En beskrivning av ämnet och preparat som baseras på det

Sjukdomar av peristals och erektil dysfunktion påverkas i viss utsträckning av huvuddelen av den manliga befolkningen på hela planeten.

Och en av huvudkomponenterna i många läkemedel som syftar till att härda dessa sjukdomar är extraktet från prostata tjurkalvarna.

Utdrag av prostata - vad är det?

Extrakt av prostata är ett komplex av alkaliska peptider, en slags "extrakt" (koncentrat) med antiflogistisk effekt.

Förhindra aggregering av blodplättar, det har en skyddande effekt på prostata. Tillsammans ger detta möjlighet att korrigera den nedsatta funktionella körteln, liksom organ som är nära förknippade med det.

Naturen av denna naturliga beredning är polypeptid. Det erhålls från vävnaderna i prostata körtlar av ung manlig boskap. För första gången togs ett användbart extrakt tillbaka och mottogs 1985 i en av Sovjetunionens militära medicinska akademier. Och fram till nu är det ett effektivt och påstådd komplex av alkaliska peptider, annars - ett extrakt av prostatan, som ursprungligen kallades Prostalin.

Studier av läkemedlet utfördes vid Vetenskapliga Forskningsinstitutet. Gör Ota under beskydd av RAMS. Under studien visade Prostatilen utmärkt resultat vid behandling av reproduktionsstörningar och erektil dysfunktion hos män.

ichenymi det avslöjades att prostatilen botemedel kan:

 • för att eliminera misslyckanden vid infiltrering av prostatan och därigenom avlägsna dess puffiness;
 • öka antalet lecitinkorn som ingår i utsöndringen av acini;
 • stimulera blåsans ton
 • att normalisera sekretorisk funktion av epitelceller;
 • på grund av dess antiaggregant aktivitet för att minska risken för blodproppar;
 • förhindra utvecklingen av venös trombos i prostata;
 • Att minska smärta och obehag hos dem som lider av peristaltiska sjukdomar;
 • förbättra copulativa funktioner;
 • att normalisera parametrarna i prostatakörteln, minska den i volym;
 • eliminera dysursfenomen;
 • för att minska exacerbationer av obstruktiva och irriterande symtom vid godartad hyperplasi;
 • öka hastigheten på urinflödet och reducera mängden resterande urin i volymen;
 • för att minimera risken för exacerbationer av abakteriell prostatit, som är kronisk;
 • förbättra mikrocirkulationen blodflödet i väggarna i urinblåsan i expansionskraft oskadade kärl, därigenom återställa leverans till vävnader som erfar hypoxi, syretillförsel;
 • att normalisera blåsans trofiska
 • för att minska nivån på hans hyperaktivitet
 • stimulera regenereringsprocesser;
 • tillhandahålla moduleringseffekter på T- och B-komponenter i immunsystemet, liksom dess NK-aktivitet, som ansvarar för den antivirala skydd, vilket resulterar i kroppens motståndskraft mot olika patogena inflytanden, oberoende av deras natur i hög grad.

Efter avslutad forskningskomplex, 1992 fick han klinisk användning. Samtidigt uppträdde de första preparat som framställdes av NPC "Citomed". Senare överfördes dokumentationen om fondernas tekniska produktion till många producenter från CIS-länderna, som fortsatte produktionen av detta läkemedel under deras handelsnamn.

Numera är extraktet en viktig komponent i många olika droger som används vid behandling av olika slags prostata sjukdomar:

 • Samprost;
 • Vitaprost;
 • Uroprost;
 • prostakor;
 • Prostatilen.

Typ av problem

Oftast används läkemedlet som ett rektalt stötpiller (suppositorium). Också framställd i form av tabletter, täckta med en löslig skyddande beläggning och ett pulver-lyofilizat, som används för framställning av intramuskulärt administrerade lösningar.

vittnesbörd

Användning av läkemedlet indikeras när:

 • inflammationer i prostatakörteln (i synnerhet - prostatit), vilka bär både akuta och kroniska former;
 • framväxande problem med urinering;
 • postoperativa komplikationer som uppstår efter avslutad kirurgisk ingrepp;
 • Infertilitet, provocerad av inflammatoriska processer som sker i könsorganen;
 • interoreceptiva copulativa abnormiteter;
 • godartade prostatatumörer (hyperplasier).

Hur ansöker du?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Beroende på doseringsformen används prostataxtraktet på följande sätt:

 • tabletter. Instruktion föreskrivna intag av en tablett 2 gånger per dag (företrädesvis på morgonen och på kvällen. Tabletter skyddas av en speciell beläggning, upplöses om de sväljs. Efter förtäring av läkemedlet skall tvättas ned med en mängd vätska som är tillräcklig för att den skall nå magen. Mottagningen kan utföras oberoende av konsumtion av livsmedel. Den dagliga dosen kan variera av den behandlande läkaren baserat på sjukdomsgraden.
 • suppositorier (ljus). De ska administreras rektalt - 1 stiftpiller per dag efter rening av enema eller naturlig tarmrörelse (avföring). Omedelbart efter administrering av suppositorier med prostataextrakt av patienten tillråds att ligga ner i bädden till kroppen över de nästa 30-40 minuter, nödvändigt för fullständig upplösning och absorption organ i den rektala väggen, det är i horisontellt läge. Instruktionerna indikerar att behandlingsförloppet är: för kronisk prostatit - 10, vid godartad hyperplasi - 15 dagar. Behandlingstiden varierar också av den behandlande läkaren baserat på sjukdomens allvarlighetsgrad.
 • lösning baserad på pulver-lyofilizat. Här levereras extraktet till patientens kropp intramuskulärt (1 injektion per dag). För att förbereda injektionen används 0,9% natriumkloridlösning. Proportioner - 1 dos per 1 ml lösning. Behandlingsförloppet kan ta från 5 till 10 dagar (enligt läkarmottagarens bedömning). Om det behövs kan kursen upprepas efter en period på en månad.

Kontra

Den huvudsakliga och enda kontraindikationen för att ta drogen för vuxna män är intolerans mot de ämnen som utgör extraktet.

Det kan fastställas av den behandlande läkaren genom testning för allergiska reaktioner.

Det rekommenderas inte att applicera prostataxtraktet till barn och ungdomar som inte har uppnått vuxen ålder. Använd inte läkemedlet till kvinnor, eftersom reaktionen av deras organismer på ett sådant verktyg kan vara oförutsägbart.

kostnaden för

På prostataxtraktet skiljer sig priset beroende på dess procentandel i beredningen, vilken i olika former och sorter kan variera.

Nedan är en lista över produkter som indikerar innehållet av den aktiva substansen, i vilken extraktets roll är prostata tjurkalvar, frisättningsform och läkemedelspriset:

 • Samprost - Aktivt ämne 5 mg, lyofilizat till injektionsvätska, lösning 10 injektionsflaskor med pulver, pris 444 rubel;
 • Vitaprost - Aktiv beståndsdel 20 mg rektala suppositorier, förpackning för 10 suppositorier, pris 1179 rubel;
 • Vitaprost - aktiv beståndsdel 20 mg, förpackning med 20 tabletter, pris 1179 rubel;
 • Uroprost - Aktiv substans 50 mg, rektala suppositorier, förpackning för 10 suppositorier 682 rubel;
 • prostakor - Aktivt ämne 5 mg, färdig injektionsvätska, lösning, förpackning för 10 ampuller 384 rubel;
 • prostatilen - Aktiv beståndsdel 30 mg, rektala suppositorier, förpackning för 5 ljus, pris 375 rubel.

Relaterade videoklipp

Kliniska studier och erfarenhet av användning av preparat som innehåller prostataxtrakt:

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostataxtrakt

innehåll

Ryskt namn

Latinskt ämnesnamn Prostataxtrakt

Farmakologisk grupp av ämne Prostataxtrakt

Modell klinisk farmakologisk artikel 1

Egenskaper. Ett djur av animaliskt ursprung, polypeptid natur, erhållen från vävnaden i prostatakörteln hos tjurar och gobies som har uppnått sexuell mognad.

Farmakologisk verkan. Kombinerad läkemedel, har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

Indikationer. Kronisk prostatit, tillstånd före och efter operation på prostatakörteln, godartad prostatahyperplasi.

Dosering. In / m, 5-10 mg, en gång om dagen, i 5-10 dagar. Lyofilisat före injektion löses i 1 ml 0,25-0,5% lösning av prokain, 0,9% NaCl-lösning eller vatten för injektion. Om det behövs, upprepa kursen (efter 1-6 månader).

Rektal, 1 ljus efter avföring eller enema 1 gång per dag. Efter introduktionen är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 min. Behandlingstid - minst 10 dagar - med kronisk prostatit, minst 15 dagar - med godartad prostatahyperplasi.

Bieffekt. Allergiska reaktioner.

[1] State Register of Medicines. Officiell publikation: i 2 volymer - M.: Medical Council, 2009. - T.2, del 1 - 568 sid. del 2 - 560 s.

Vad är ljus med prostataxtrakt och vad kostar dem?

Extrakt av prostata i ljus används aktivt för att behandla prostatit, liksom andra urologiska problem. Detta beror på den komplexa verkan av detta ämne, liksom den snabba positiva dynamiken i behandlingen när den används tillsammans med andra terapier. Utnämningen är lämplig för kroniska inflammatoriska sjukdomar i könsorganen, akut inflammation i prostata och BPH.

Med tanke på ett ganska brett spektrum av indikationer är det nödvändigt att få en uppfattning om ursprunget till ett sådant intressant ämne. Subtiliteterna av dess användning är också viktiga. Låt oss undersöka mer detaljerat nyanser av åtgärden, såväl som specificiteten av behandlingen med detta läkemedel.

Vad är grunden för behandlingen?

Den aktiva komponenten i ljuset är en animalisk substans som extraheras från det representativa organet för nötkreatur - tjurar som har nått puberteten. Det är faktiskt ett protein som utlöser en oberoende restaurering av prostatavävnad hos människor.

Innovativa metoder för extraktion säkerställer peptidkedjans integritet, liksom deras maximala approximation av humana proteiner, vilket praktiskt taget eliminerar möjligheten att utveckla en allergisk reaktion på läkemedlet. Användningen av ett stearinljus gör att den aktiva ingrediensen kan komma direkt i det inflammatoriska fokuset och ha en omedelbar effekt.

Förutom Organotropona åtgärder ljus har en kärlvidgande, trombocythämmande, immunmodulerande effekter och en positiv effekt inte bara på prostatan kroppen, men också på blåsan. På sådana effekter baserad applikation läkemedel för akuta och kroniska former av prostatit, efter kirurgiska ingrepp, samt inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet.

Prostataxtrakt ger vasodilatation och blodflöde inte bara till själva körteln, men också till blåsans väggar. På grund av detta är kirtlens vävnader mättade med syre och är mer aktivt återställda, ödemet avlägsnas, förhindras utvecklingen av trombi i venoler.

Även ljusen avlägsnar inflammationen av urea-väggarna och minskar därigenom dess hypertonicitet. Lättnad med urinering, liksom minskning av uppmaningen till det kan kännas efter de första dagarna av användning.

Läkemedlet ger blodflöde och vasodilation av prostata.

Hur man ansöker

Dosering för en vuxen är ett suppositorium per dag. För att uttrycka det krävs efter avföring. Denna punkt är värd att hålla för att undvika trängsel att tömma tarmarna på grund av införandet av ett ljus. Före användning är det nödvändigt att genomföra hygieniska förfaranden, tvätta händerna med tvål.

Läkemedlet injiceras med en mjuk tryckande rörelse av fingret i analöppningen. Därefter är övningar eller engagemang i fysisk aktivitet oönskade. Det rekommenderas att ligga ner i 20 minuter. Under denna tid smälter ljusets feta bas och det aktiva ämnet tränger in i fokus av inflammation.

Om rekommendationerna observeras är möjligheten till överdosering utesluten. I kliniska prövningar har effekten på nervsystemet och förmågan att kontrollera mekanismer inte identifierats. Uppenbarelsen av en allergisk reaktion på läkemedlet kan vara urtikaria. Om ett karaktäristiskt utslag inträffar bör användningen avbrytas och konsulteras av din läkare.

Varianter av beredningen

Stearinljus med extrakt av prostata produceras aktivt av många tillverkare, eftersom problemet med prostatit och urologiska inflammationer är ganska relevant för närvarande. Producenterna experimenterar med doser och kombinationer, vilket ändrar namnet på läkemedlet. Ett karakteristiskt drag hos nästan alla varianter är att roddelen är "enkel", enligt vilken det kan bestämmas huruvida förberedelsen hör till manliga sfären.

Doseringen varierar från 20 mg till 100 mg extrakt i ett fettbaserat suppositorium. Naturligtvis påverkar detta inte bara den positiva farmakologiska effekten. Priset beror också på tillverkaren och dosen som används. Så, de enklaste varianterna kan kosta ungefär 300 rubel. Och de mest varierade - ca 1500 rubel. Ett alternativ till att använda ett ljus kan vara ett extrakt av prostata för injektion. Det är ett pulver i injektionsflaskor som löses före användning med novokain.

Samprost porer. för in №10

Vitaprost Plus av ljus №10 (Nizhpharm)

Prostatilenum av ett ljus № 5 (Cytomed)

Uroprost ljus №10 (Altpharm)

Prostatilen ljus № 5 (Lekhim)

Tidigare måste urologer ordinera Lomefloxacin i tabletter, men systemisk åtgärd var inte tillräckligt för att förstöra fokusen på inflammation. Kombinerat ljus hjälper inte bara till att ta bort symtomen på sjukdomen, men också för att effektivt eliminera orsaken. En viktig positiv punkt för läkemedelsutveckling är kombinationen av extraktet med andra substanser som agerar självständigt eller förstärker den huvudsakliga aktiva substansen. Så, som en del av lomefloxacin Vitaprost plus har en aktiv antibakteriell effekt, neutralisering av den underliggande orsaken till en inflammation - en bakteriell infektion, och extraktet var snabbt återställer vävnadscancer genom att neutralisera inverkan av bakteriella medel.

Läkemedlet har en aktiv antibakteriell effekt.

 • Mot bakgrund av användningen av ljus finns en normalisering av erektila och sexuella funktioner. Den första effekten uppnås genom att underlätta och förbättra blodcirkulationen samt syremättnad av celler. Spermatogenes normaliseras genom att optimera sekretionen av körteln. Dessa egenskaper används aktivt av specialister för behandling och förebyggande av infertilitet.
 • Operativa insatser kräver också aktiv återhämtning efter deras beteende. Lanseringen av reparationsprocesser främjar en snabbare återställning av prostatafunktioner, så sådana läkemedel kan ordineras i postoperativ period i upp till två veckor.
 • Många experter för att undvika trombos i körteln utser ljus och före operationen, eftersom de har egenskapen att sätta blodet ut och förhindra utvecklingen av blodproppar.
 • Blåsans inflammation minskar efter applicering av de första två ljusen.

Akut och kronisk inflammation med bakteriellt komponent eller utan den, bildas som ett resultat av en skada eller en stillasittande livsstil, aktivt behandlas av specialister med hjälp av extrakt från prostata. Den åter snabbt vävnadsstruktur och fysiologisk funktion av prostata, vilket bidrar till en normalisering av män hälsa, liksom försvinnandet av obehag av inflammation. Det innebär att behandling med dessa ljus, tack vare effektiviteten och mångsidigheten, kan vara en effektiv komponent i en uppsättning åtgärder för att eliminera manliga problem i urologin.

Instruktioner för användning av droger, analoger, recensioner

Instruktioner från tablets.rf

Huvudmenyn

Endast de senaste officiella instruktionerna om användning av läkemedel! Instruktioner för läkemedel på vår hemsida publiceras i oförändrat form, där de är fästade på drogerna.

Prostataxtrakt

Läkemedelsberedningar av mottagningsfirman utser patienten endast av doktorn. HÄR INSTRUKTIONER FÖR MEDICINSKA ARBETARE ENDAST.

Beskrivning av den aktiva substansen Prostataxtrakt / Prostataxtrakt.

Formel, kemiskt namn: ingen tillgänglig data.
Farmakologisk grupp: organotropa läkemedel / läkemedel som reglerar funktionen hos det genitourinära systemet och reproduktion / verktyg som påverkar ämnesomsättningen i prostata och korrigerar urodynamiken.
Farmakologisk aktivitet: Prostatropisk, normaliserande metabolism i prostatakörteln.

Farmakologiska egenskaper

prostataextrakt är en beredning av polypeptid natur, djur, som är härledd från prostata tjurar och stutar nått puberteten. Läkemedlet reducerar leukocytisk infiltration av prostatan, dess svallning, ökar mängden lecitin granuler hemliga acini, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, stimulerar tonus av blåsan. Den har antiaggregant aktivitet, minskar bildandet av trombi, förhindrar utvecklingen av venös trombos i prostata. Minskar obehag och smärta, förbättrar copulatorisk funktion, eliminerar dysursfenomen. Främjar normaliseringen av ejakulatet och parametrarna i prostatakörteln. Minskar volymen av prostatakörteln. Minskar svårighetsgraden av obstruktiva och irritativa symptom på godartad prostatisk hyperplasi och ökar den maximala genomsnittliga volymen av urin flödeshastighet och minskar residualurin. Minskar risken för exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit. Det förbättrar blodcirkulationen i blåsväggen, vilket utvidgar intakta blodkärl, minskar syretillförseln till vävnaderna upplever hypoxi. Förbättrar blåsans trofism, stimulerar regenereringsprocesser. Förbättrar kontraktil och adaptiv aktivitet av detrusor, ökar blåsans kapacitet. Minskar hyperaktiviteten hos blåsan. Förorsakar inte förändringar i indikatorerna för allmän urinanalys, biokemisk och klinisk blodanalys.

vittnesbörd

Kronisk prostatit, godartad prostatahyperplasi, tillstånd före och efter operation på prostata.

Metod för applicering av prostataxtrakt och dos

Extrakt av prostata injiceras intramuskulärt, rektalt. Intramuskulärt, en gång om dagen, för 5 till 10 mg, i 5 till 10 dagar; Före injektionen upplöses lyofilizatet i 1 ml 0,9% natriumkloridlösning, 0,25-0,5% prokainlösning eller vatten för injektion. Vid behov, efter 1-6 månader, upprepa kursen. Rektalt administreras 1 dos av 1 ljus en gång om dagen efter emalj eller avföring. det är önskvärt att vara tålmodig efter rektal administrering i sängen i 30 till 40 minuter; Varaktigheten av behandlingen för kronisk prostatit är minst 10 dagar, med godartad prostatahyperplasi - minst 15 dagar.

Kontraindikationer för användning

Överkänslighet, ålder till 18 år.

Begränsningar av användningen

Applicering under graviditet och amning

Läkemedlet är inte avsett för kvinnor.

Biverkningar av prostataxtrakt

Interaktion av prostataxtraktet med andra ämnen

När det kombineras ökar prostataxtraktet toxiciteten hos icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. När det kombineras ökar prostataxtraktet aktiviteten av orala antikoagulantia. Läkemedel som blockerar tubulär utsöndring, i kombination med ett prostataxtrakt, saktar ut dess utsöndring.

överdos

Handelsnamn på preparat med prostataxtraktets aktiva substans

Kombinerade preparat:
Lomefloxacin + Prostataxtrakt: Vitaprost® Plus.

Extrakt av prostata

Artikel om ämnet: "Extrakt av prostata." Läs mer om behandling av sjukdomen.

Extrakt av prostata - ett ämne av en polypeptid natur, ett extrakt från vävnaden i prostatakörteln av tjurkalvar som har uppnått sexuell mognad. Det är en del av drogerna som används för att behandla sjukdomar i prostata. Den är tillgänglig i form av ett stötpiller och lyofilizat för framställning av en lösning för intramuskulär injektion

Farmakologiska egenskaper

Har en organotropisk effekt på den mänskliga prostatakörteln. Hjälper till att minska ödem, stagnation av utsöndring, leukocytinfiltration i prostatakörteln, normaliserar sekretoriska funktionen hos epitelceller. Har antiinflammatorisk effekt, har antiaggregativ aktivitet, förhindrar bildandet av venös trombos i prostatakörteln

berättelse

I mitten av 80-talet i forskningslaboratoriet vid Military Medical Academy. SM Kirov från prostatakörteln av boskap var isolerad komplex av alkaliska peptider - ett extrakt av prostata. Den resulterande substansen kallades "Prostalin".

Extraktet rekommenderades för klinisk användning 1992 under varunamnet "Prostatilen". Den första tillverkaren av läkemedlet var MBTTC "Citomed" (St. Petersburg). Senare överfördes teknisk dokumentation för läkemedlet till ett antal tillverkare i CIS-länderna, där det också producerades under andra handelsnamn.

Klinisk användning

Kliniska studier utförda på basis av FGBU "NIIAG im. Ott "RAMS, visade att användningen av" prostatilen "vid behandling av erektil dysfunktion och reproduktionsstörningar hos unga män bidrar till att minska smärta, återställa den vanliga frekvensen av urinering, förbättra libido, normaliseringen av mikrocirkulationen och venösa flödet i prostatakörteln, samt förbättring av ejakulatindex (ökning av antal och rörlighet hos spermatozoa).

Indikationer för användning

 • Kronisk prostatit
 • Stater efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln
 • Godartad prostatahyperplasi

Kontra

Överkänslighet mot läkemedelskomponenterna

anteckningar

 1. ↑ Encyklopedi av läkemedel och apoteksprodukter - Prostataxtrakt
 2. ↑ Tkachuk VN, Gorbachev AG, Khavinson V. Kh. Användning av prostatilen vid behandling av patienter med kronisk prostatit. / Journal of Urology and Nefrology, No. 6, 1991, sid. 40-43.
 3. ↑ Shukri Al SH, Petrishchev NN, Gorbachev AG prostatilen Påverkan på hemostas parametrar i kronisk prostatit (klinisk-experimentell forskning) // Journal "Urology och Nephrology», № 3, 1997, s.38- 41
 4. ↑ Al Shukri S. Kh., Bobkov Yu.A., Gorbachev AG, Kuzmin IV, Tkachuk VN Användningen av prostatilen i urologi // Journal of Urology, No. 6, 2003, s.32- 36
 5. ↑ UroWeb.ru - Urologisk informationsportal - Fakta om Prostatilena
 6. ↑ BESTÄLLNING AV DEN RUSSISKA FEDERATIONEN AV DEN 17.12.92 N 329 OM GODKÄNNANDE FÖR MEDICINSK ANVÄNDNING
 7. ↑ Business Petersburg - "Citomed" föreslog försiktigt konkurrenter att betala
 8. ↑ Sel'kov SA, Petlenko SV, Selkova MS Prostatilen Användning av läkemedel vid behandling av kronisk prostatit associerad med genitala och reproduktiva störningar // Magazine "Andrology och Genital kirurgi», № 3, 2012, s. 97-100
 9. ↑ Metod för behandling av patienter med fördröjning av urin efter kirurgiska operationer på magen och bäckens organ. Ryska federationens patent 2007175
 10. ↑ Al-Shukri SH, Gorbatjov AG, Borovets S.Yu., Ya Belousov, Kuzmin IV, Chushkin KA resulterar prostatilenom långtidsbehandling av patienter med benign prostatahyperplasi // Journal "Urology", Nr 6, 2006, sid. 22-26

Vid behandling av kronisk prostatit har läkemedlet "Samprost" visat sig vara ett relativt nytt ord i moderna läkemedel. Det är utformat för att återställa funktionerna i blåsan och prostata.

Som grund för produktionen av läkemedlet är peptider, erhållna som ett extrakt av prostata hos unga tjurar. Peptider, de är också biologiskt aktiva proteiner, extraheras genom sublimering i vakuumkammare och vid utloppet ser de ut som ett pulver.

Extrakt av prostata avlägsnar inflammation och svullnad, skyddar kroppens vävnader, har antiaggregationsegenskaper. Det minskar avsevärt smärta och obehag, förbättrar blodcirkulationen och bidrar därför till att berika prostata vävnaderna med näringsämnen. Bland läkemedlets lika viktiga egenskaper är immunmodulerande funktion, vilket är särskilt viktigt mot bakgrund av inflammatoriska processer.

I läkemedelsbutiker kan drogen samprost säljas under olika kommersiella namn. De vanligaste är: "Vitaprost" (Vitaprost forte); "Prostatilen", "Raveron", "Prostacor", "Samprost".

Extrakt av prostata: grundläggande egenskaper

"Samprost" är ordinerat för akut och kronisk inflammation i prostatakörteln, liksom för komplikationer orsakade av kirurgisk ingrepp. Som ett stödmedel förskrivet för problem med urinering, adenom och vissa typer av infertilitet.

De mest lämpliga är suppositorierna "Samprost", även om läkemedlet också är tillgängligt i form av tabletter och pulver för injektioner. I beskrivningen som bifogas varje förpackning sägs att ljusen har en organotropisk effekt, det vill säga att de direkt påverkar prostatakörteln och blåsan utan att påverka andra organ.

Att komma in i körtelvävnaden, bidrar de aktiva substanserna till att avlägsna ödem, vilket underlättar de smärtsamma förnimmelserna. "Samprost" förhindrar utseende av spasmer och blodproppar, normaliserar blodflödet.

Redan med den första applikationen av ljusen förbättrar blåsans ton, underlättar urineringsprocessen, normalisera sekretionen av prostats utsöndring. Den slutliga härden främjas av peptider, vilka förhindrar aktiviteten hos patologiska patogener av sjukdomen.

Utdrag av prostata av boskap är verkligen effektiv vid behandling av ett av de viktigaste manliga problemen i vår tid. Förutom ovanstående egenskaper har ljusen också andra användbara effekter:

 • ökad styrka och sexuell aktivitet;
 • skydd av prostats bihålor mot sträckning och deformation;
 • återställande av epitelet i huvudkanalulus i körteln;
 • reduktion av leukocytantal i vävnader och utsöndring;
 • ökning av antalet lecitinkorn i hemlighet;
 • normalisering av bildandet av avföring och en kvalitativ förbättring av ejakulatets sammansättning;
 • förbättring av blodkoagulerbarhet.

I sin natur hänvisar extraktet av de aktiva substanserna i tjurens gecko till bioregulära peptider av klassen av cytomediner. För människor som är långt ifrån medicin kan detta förklaras tydligare: stearinljus baserade på peptider återställer nästan alla funktioner i körteln som påverkas av den patologiska effekten av infektions orsakssamband.

På grund av den unika framställningsmetoden berövas peptider några egenskaper som är farliga för människokroppen och kan orsaka negativa reaktioner (t ex allergiska). Att komma in i kroppen delas de upp i aminosyror och ackumuleras inte i leverns eller andra organers celler.

Metod för applicering

Stearinljus "Samprost" rektal - innebär att de ska införas i ändtarmen för 1 st. morgon eller kväll. Det rekommenderas att tarmarna tömmas före förfarandet för att inte stimulera avföringsprocessen med läkemedlet. Idealiskt, självklart, ta enema. Det rekommenderas inte att utföra aktiva rörelser efter införandet av ett ljus. Det är bäst att bara ligga ner i en halvtimme.

Glöm inte de grundläggande hygienreglerna:

 1. Innan du använder drogen tömmer du tarmarna.
 2. Perineum och anusområdet bör tvättas med varmt vatten och tvål.
 3. Tvätta händerna noggrant.
 4. Svälj försiktigt anusområdet för att uppnå en torr yta.
 5. Smörj pekfingret på höger hand med vegetabilisk olja eller petroleumgel, sätt försiktigt in ljuset i anuset och skjut det framåt.
 6. Ta bort anusområdet med en pappershandduk för att samla den kvarvarande oljan.
 7. Tvätta händerna med tvål och vatten.
 8. Ta ett liggande läge i 30-40 minuter för att förhindra att drogen släpper utåt.

Varaktigheten av kursen bestäms av läkaren. Beroende på arten av sjukdomen och den allmänna svårighetsgraden av kursen kan ljus förskrivas i upp till 15 dagar. Den upprepade kursen är tillåten inte tidigare än i 2-4 veckor.

Det rekommenderas att regelbundet analysera utsöndringen av prostatakörteln genom applicering av ljuset "Samprost" för att övervaka behandlingsdynamiken. Beroende på resultaten kommer läkaren att kunna justera den komplexa behandlingen, i tid kommer att förskriva antibiotika, stödja komplex och örtberedningar.

Även om överdosering av "Samprost" inte registrerades under hela tiden som den var på marknaden, rekommenderas det inte att öka dosen som ordinerats av läkaren självständigt. Sannolikheten för biverkningar är låg.

Vissa patienter noterade:

 • liten klåda i anusen (högst 10% av fallen)
 • uppblåsthet (0,1-1% av fallen);
 • diarré (0,1-1%);
 • allergi (mindre än 0,01%).

OBS: Viktig information

Köp inte drog utan receptbelagd läkare. Självtillämpning av "Samprost" kommer inte att medföra återhämtning. Effektiviteten av peptider är endast möjlig med komplex terapi, vilket inkluderar ett antal åtgärder.

Endast en läkare kommer, efter att ha utfört lämpliga analyser av prostata, att bestämma vilka antibiotika som ska behandla infektionen och inflammationen. Läkemedlet "Samprost" fungerar som ett skyddande och återställande element. Det är inte avsett att användas som en enda medicinsk apparat.

Kom ihåg att ingen mindre viktig roll vid behandling av prostatit spelas av massage, rätt näring, speciellt utvald fysisk aktivitet, såväl som fysioterapi (inklusive magnetoterapi).

Är detta läkemedel dyrt?

Prostataxtraktanaloger (prostataxtrakt) beskrivs i enlighet med medicinsk terminologi, kallade "synonymer" - utbytbara för effekter på kroppen av droger som innehåller en eller flera av samma aktiva substanser. När du väljer synonymer, överväga inte bara deras kostnad, men också produktionslandet och tillverkarens rykte.

 1. Beskrivning av beredningen
 2. Lista över analoger och priser
 3. recensioner
 4. Officiell bruksanvisning

Beskrivning av beredningen

Prostataxtrakt - hjälper till att minska ödem, leukocytinfiltration och trombos venoler prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar mängden lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, har antiaggregantaktivitet.

Lista över analoger

Var uppmärksam! Listan innehåller synonymer för prostataxtrakt (prostataxtrakt), som har en liknande komposition, så du kan välja en ersättare själv, med hänsyn till formuläret och dosen av läkemedlet ordinerat av läkaren. Ge företräde till tillverkare från USA, Japan, Västeuropa, samt kända företag från Östeuropa: KRKA, Gedeon Richter, Aktavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

recensioner

Nedan följer resultaten av undersökningar av besökare på webbplatsen om prostataxtraktmedicin (prostataxtrakt). De speglar respondenternas personliga känslor och kan inte användas som en officiell rekommendation vid behandlingen av detta läkemedel. Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en kvalificerad sjukvårdspersonal för personlig behandling.

Vad är suppositorier med prostataxtrakt och vad är priserna på dem

Prostataxtrakt är en beredning som erhålls från prostata körtlar av nötkreatur (tjurar, unga tjurar, når sexuell mognad). Det används som ett läkemedel administrerat intramuskulärt, genom munnen, genom rektum (rektala suppositorier). Tänk på en dosform av prostataxtraktet, som ett ljus.

effekt

Extrakt av prostata är en av komponenterna i många moderna ljus. De används för att behandla prostata sjukdomar, tack vare de unika egenskaperna hos de aktiva substanserna (peptider härrörande från behandling av vävnaderna i prostatakörtlarna hos tjurar). Deras egenskaper:

 • Tropism (affinitet) till prostatavävnad.
 • Regulatorisk effekt av alla dess funktioner.

När man går in i kroppen ackumuleras peptider selektivt av prostata vävnaden. Användning i form av ljus accelererar flödet i vävnaden på grund av extraktens goda absorption. Peptider har en reglerande effekt på processerna för vävnadsmetabolism, reducerar inflammation i prostata, puffiness på grund av förbättrat blodflöde, vilket i slutändan minskar storleken på körteln, förbättrar urinprocessen. Tabell över beredningar innehållande extraktet i form av ljus:

Mängden extrakt av prostata (mg)

Andra aktiva beståndsdelar (mg)

Antal ljus per förpackning

Paketpris (rub.)

Zinksulfat 100, vitamin E 100

158-252 i Ukraina, upp till 500 i Ryska federationen

När kan jag använda

Förutom de aktiva ingredienserna innehåller suppositorier med prostataxtrakt basen för volymbildning. På grund av förekomsten av Lomefloxacin skiljer sig priset på Vitaprost plus väsentligt. Lomefloxacin förbättrar antibakteriell effekt av bovint extrakt, dess närvaro utökar indikationerna för användning av suppositorier med prostataxtrakt, ökar deras pris. Antibiotikumet gör det möjligt att använda denna doseringsform i akut bakteriell prostatit, för att förbereda kirurgiska ingrepp på prostatakörteln. Andra indikationer för användning av bovint extrakt kan innefatta:

 1. Stater efter operation på prostatakörteln.
 2. Kronisk prostatit av någon etiologi.
 3. Godartad prostatahyperplasi.

Alla dessa tillstånd behöver förbättra prostatakörtelns cirkulation, vilket ökar blodets leukocytaktivitet. Villkor skapas för manifestationen av kroppens immunsystems antibakteriella verkan. Som ett resultat av användningen av läkemedlet minskar puffinessen hos körtelvävnaden, dess storlek förbättras och urinering blir svårare. Förbättring av urinering är också associerad med direkt verkan av bovint extrakt på musklerna i blåsans sphincter; det förbättrar processen för avslappning av glattmuskelstrukturer.

Hur man ansöker

Stearinljus med bovint extrakt av prostata är ovalformade bolusar av en storlek som är lämplig för införande i ändtarmen. De används strikt enligt doktors recept, appliceras en gång om dagen efter tarmrörelser eller tarmrengöring. Efter införandet av ett ljus i ändtarmen ska 30-40 minuter ligga i ett horisontellt läge för bättre absorption av läkemedlet.

Det totala antalet procedurer bestäms av läkaren. Vanligtvis är det 7-10-15 dagar, det kan finnas en längre användning av läkemedlet efter undersökningarna. Det finns beskrivningar av förebyggande användning av bovint extrakt utan tecken på exacerbation av prostatit två gånger om året i 7 dagar.

Bovint extrakt av prostata tolereras väl. Den enda kontraindikationen för användningen är individuell intolerans i form av en allergisk reaktion. Det kan förutses om mannen tidigare haft en matallergi mot nötkött (det är sällan). Om klåda, brännskador, utslag och andra obehagliga känslor inträffar efter att du använt nötkreaturet, bör du sluta använda det, kontakta en läkare.

Ljus Prostatilen ger en lätt laxerande effekt, vilket inte alla män gillar. Utnämning av suppositorier Vitaprost plus (som beskrivet av tillverkaren) kan leda till biverkningar associerade med förekomst av lomefloxacin. Dessa är:

 • Dysbacteriosis.
 • Ljuskänslighet.
 • Lymfadenopati, blödning.
 • Störningar i bildandet av skelettet.
 • Allergiska tillstånd.

Dysbacteriosis utvecklas med långvarigt intag av läkemedlet (mer än en månad), vilket inte är ovanligt vid kronisk prostatit. Ökad känslighet för solljus är tillgänglig i alla preparat av gruppen fluorokinoloner. Beskrivning av lymfadenopati, blödning är associerad med läkemedlets effekt på hematopoiesis-systemet. Effekten på bildandet av benvävnad är en kontraindikation för utnämningen av suppositorier Vitaprost plus män under 18 år.

Glöm inte att behandlingen av några sjukdomar i prostatakörteln utförs under övervakning av en urolog. Utnämningen av suppositorier med prostataxtrakt är bara en del av en omfattande behandling. För att effektivt bli av med problem med prostatakörteln måste du vara uppmärksam på livsstilen med att inkludera tillräcklig fysisk aktivitet (särskilt med arbetsstil). Urologer rekommenderar att man utesluter från mat akut mat, drycker som innehåller koffein. Ett viktigt villkor för framgången med behandlingen är tillräcklig sexuell aktivitet.

Extrakt av prostata

Extrakt av prostata är ett läkemedel av animaliskt ursprung. Den har en polypeptid natur. Detta extrakt extraheras från prostata vävnad av unga tjurar som har uppnått sexuell mognad. Den aktiva substansen ingår i den grundläggande farmakologiska sammansättningen av läkemedel som används för att behandla inflammation i prostatakörteln. Detta kombinerade ämne verkar selektivt - reducerar dess ödem och graden av leukocytinfiltrering.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Hur extraktet fungerar

Extrakt av prostata påverkar positivt kroppens urinsystem: påverkar muskeltonen, normaliserar urineringsprocessen genom att förbättra trofismen hos blåsans väggar. Och också tar bort inflammation i urinröret. På grund av terapeutiska egenskaper hos bovint extrakt ökar blåsans kapacitet och det finns en markant minskning av dess hyperaktivitet. Effekten kvarstår länge efter behandlingen.

Den aktiva substansen i prostata av djur erhålls under bearbetningen av vävnaderna från nötkörteln. Sådana strukturella enheter kallas peptider - det här är en speciell typ av protein som är nödvändigt för byggandet av varje cell i människokroppen.

Egenskaper hos den aktiva substansen:

 • reglering av prostatakörtelns funktionalitet;
 • reduktion av prostatsekretionsstasis;
 • allmän hälsoeffekt på hela organismen
 • stimulering av reproduktiv funktion hos män;
 • snabb absorption av den aktiva komponenten.
 • minska svullnaden i prostatakörteln, vilket bidrar till en minskning av dess storlek - som ett resultat förbättras urinprocessen
 • minska längden på det inflammatoriska förfarandet i det urogenitala systemet;
 • förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen.

Extraktet från prostata innehåller lomefloxacin. Det är ett antibiotikum av naturligt ursprung, som används vid behandling av akut bakteriell och kronisk inflammation, såväl som specifika sjukdomar i prostata.

Lomefloxacin ökar den antimikrobiella effekten av grundämnet. Detta verktyg används ofta före och efter operation på prostata. Detta görs för att minska risken för olika komplikationer.

Indikationer för användning

Alla de smärtsamma förhållandena hos patienterna är på ett eller annat sätt kopplade till ett brott mot mikrocirkulationen i en mans penis. När cirkulationsfunktionen återställs ökar plasma-leukocytegenskapen.

På grund av den grundläggande komponenten i prostataxtraktet, visar kroppen aktiviteten mot virusen, de metaboliska processerna accelereras också, regenereringsfunktionerna är mycket manifesterade.

Användningen av prostataxtraktet indikeras när:

 • kronisk och akut form av prostatit;
 • före och efter operation på prostata
 • adenom;
 • prostatacancer stadium I.

Typ av problem

 • tabletter;
 • injektionsvätska, lösning
 • suppositorier rektal.

Tabletformen av läkemedlet är den vanligaste i apoteksnätet. Dosering väljs av en specialist individuellt för varje patient. Användning av medicinering anges efter en måltid.

Extrakt av prostata absorberas snabbt i matsmältningsorganet, men en del av den aktiva substansen förstörs av magsaftens verkan.

Rektala suppositorier föredrages. Denna dosform har den bästa absorptionen av läkemedlet och en snabbläkningseffekt.

Applikationsfunktioner

Läkemedel med prostataxtrakt tolereras väl av patienter, men har ett antal biverkningar. Den vanligaste är den individuella intoleransen av komponenterna i läkemedlet. Det manifesterar sig i form av lokala utslag i huden, som nässelfeber. Om patienten har en negativ reaktion på att äta nötkött, är läkemedlet med nötkreativt ämne kategoriskt kontraindicerat.

Lösningen för intramuskulär administrering är ett koncentrerat flytande extrakt av nötkreaturs prostata. Den aktiva komponenten bidrar till att minska ytan av ödem, förhindrar utseende av djup ventrombos av prostata. Det normaliserar också sekretoriska funktionen hos epitelceller, vilket stimulerar muskeltonen i blåsan. Minskar trombos, det vill säga läkemedlet har antiaggregant aktivitet. Injektionerna rekommenderas av en läkare för behandling av akuta former, såväl som de centrala och svåra skeden av sjukdomen.

Att ta droger med prostataxtrakt är bara en del av den komplexa behandlingen. För att effektivt behandla inflammation i prostata är det nödvändigt att fokusera patientens uppmärksamhet på hans livsstil. Det är viktigt att justera strömförsörjningen. Urologer rekommenderar en korrigering av näring: utesluter skadlig mat och drycker som innehåller koffein. Ett viktigt villkor för framgången med behandlingen är intensiv fysisk och sexuell aktivitet.

Farmakologiska egenskaper

Extrakt av prostata kan eliminera funktionsfel i prostatakörtelns infiltrationssystem. Från organen i genitourinary systemet - ökar hastigheten på urinutflödet minskar mängden resterande urin. Effekten av läkemedlet bidrar till en minimal risk för exacerbationer av icke-bakteriell prostatit.

Det aktiva ämnet eliminerar alla dysursänkande fenomen. Extrakt av prostata återställer mikrocirkulationen av blodflödet i blåsans väggar på grund av expansionen av oskadade kärl. Sålunda levereras syre och näringsämnen till cellerna, vilket normaliserar urinblåsans trofiska och reducerar dess hyperaktivitet.

På grund av antiaggregant aktivitet minskas också risken för blodproppar. Extrakt av prostata normaliserar de fysiologiska parametrarna i prostatakörteln.

Läkemedlet kan stimulera regenerativa processer, ha en modulerande effekt på vissa delar av immunsystemet, och även på den immunologiska kedjan som är ansvarig för antiviralt skydd. Som ett resultat är organismernas motståndskraft mot patogena influenser, oavsett deras natur, signifikant ökad.

Prostataxtrakt accelererar motiliteten hos spermier. Denna egenskap påverkar positivt den reproduktiva funktionen. Det finns en återhämtning av ett stort antal patienter som lider av infertilitet, vilket orsakas av kronisk prostatit.

Klinisk användning

Under perioden med kliniska prövningar fann man att användningen av prostataxtraktet i en komplex behandling av erektilproblem hos män bidrar till:

 • reduktion av smärtssyndrom;
 • ökad sexuell lust;
 • minskning av urineringens frekvens, såväl som falska och nattliga uppmaningar;
 • förbättring av mikrocirkulationen i prostatakörteln;
 • normalisering av kroppens reproduktiva funktion.

Under appliceringen av prostataxtraktet, förändras laboratorieparametrarna i ejakulatet - spermatogenesen normaliseras.

Naturliga peptider har möjlighet att förbättra blodcirkulationen. Detta minskar risken för vaskulär trombos, hjälper till att minska ödem och stillastående fenomen i penis.

Bovin prostata är en källa till protein, nukleinsyra och fettsyror, liksom närliggande näringsämnen, som är nödvändiga för att de inre organen fungerar ordentligt.

Interaktion av prostataxtraktet med andra ämnen

Detta läkemedel interagerar negativt med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - det ökar toxiciteten hos NSAID.

Extraktion från bovin prostata ökar aktiviteten av orala antikoagulantia.

Läkemedel som blockerar utsöndringen av tubuler, när de används tillsammans med prostataxtraktet saktar sakta bort från kroppen.

Extrakt av prostata är kompatibel med alla antibakteriella läkemedel som används för att behandla prostatit.

Kontra

Kontraindikationer är överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Vid första tecken på allergi måste du omedelbart sluta ta medicinen och kontakta en läkare.

Det rekommenderas inte att använda extrakt av prostata tillsammans med antikoagulantia för att undvika blödning.

Använd försiktighet med NSAID om en historia av GI-sjukdom är närvarande.

Absolut kontraindikation är peptisk sår i mage och tolvfingertarmen, liksom förekomsten av DIC-syndrom och trombi.

Extrakt av prostata irriterar magslemhinnan, därför rekommenderas det inte att ta drogen på tom mage.

Biverkningar av kroppen

Eventuella lokala allergiska reaktioner: urtikaria. Sällan: Blödning av olika ursprung, emboli.

Innan användning, läs instruktionerna för läkemedlet. Mottagning av ett läkemedel utförs endast efter samråd med läkaren och strikt under hans kontroll. För att undvika förekomsten av biverkningar är det nödvändigt att genomföra en omfattande undersökning av kroppen.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Prostataxtraktpreparat

Internationellt namn: Prostataxtrakt

Doseringsform: lyofilizat för beredning av lösning för intramuskulär injektion, suppositorier rektal

Farmakologisk aktivitet: Vitaprost är en kombinerad förberedelse med en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av ödem, leukocytinfiltrering av prostata.

indikationer: Kronisk prostatit, komplikationer efter operation på prostatakörteln.

Predstatin

Internationellt namn: Prostataxtrakt

Doseringsform: lyofilizat för beredning av lösning för intramuskulär injektion, suppositorier rektal

Farmakologisk aktivitet: Det är en kombinationsdrog, har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av ödem, leukocytinfiltrering av prostata.

indikationer: Kronisk prostatit, komplikationer efter operation på prostatakörteln.

prostatilen

Internationellt namn: Prostataxtrakt

Doseringsform: lyofilizat för beredning av lösning för intramuskulär injektion, suppositorier rektal

Farmakologisk aktivitet: Prostatilen - en kombinerad beredning, har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av ödem, leukocytinfiltrering av prostata.

indikationer: Kronisk prostatit, komplikationer efter operation på prostatakörteln.

Samprost

Internationellt namn: Prostataxtrakt

Doseringsform: lyofilizat för beredning av lösning för intramuskulär injektion, suppositorier rektal

Farmakologisk aktivitet: Samprost är en kombinerad beredning som har en organotropisk effekt på prostata. Minskar graden av ödem, leukocytinfiltrering av prostata.

indikationer: Kronisk prostatit, komplikationer efter operation på prostatakörteln.