Huvud
Förebyggande

Profylax av prostatit hos män

Inflammation av prostata - prostatit - blir ett allvarligt problem för ett ökande antal män i åldern 30 år. De viktigaste symptomen på denna sjukdom (störningar i urinering och erektion) försämrar livskvaliteten hos människor av ganska ung ålder, minskar reproduktionskapaciteten. Samtidigt är behandlingen av prostatit, särskilt kronisk, en extremt komplex, tidskrävande och dyr uppgift. Det är därför tidig profylax av prostatit hos män är extremt viktigt och bör utföras innan de första tecknen på sjukdomen uppträder.

Liksom för andra sjukdomar är förebyggande av prostatit hos män baserade på kunskap och förebyggande av orsakerna till prostatit. Att veta hur prostatit börjar och fortskrider som ett resultat av vilka faktorer är det möjligt att förebygga eller väsentligt begränsa deras inverkan utan att ge sjukdomen möjlighet att utvecklas.

Orsaker till prostatit

De främsta orsakerna till prostatit är infektionsmedel och blodstasis i det lilla bäckenet. Av infektiösa patogener är de farligaste sexuellt överförbara sjukdomarna: Trichomonas, gonokocker, klamydia, mykoplasma, ureaplasma. Och de sjukdomar som orsakas av dem uppträder ofta asymptomatiskt eller åtföljs av mindre klagomål, och smittade män anser inte att de är sjuka och inte gå till doktorn. Som en följd får infektionen en långvarig karaktär, en kronisk inflammatorisk process som utvecklas till prostatakörteln utvecklas. Dessutom kan prostatit infektiöst ursprung inträffa när penetrationen av patogenen av foci av infektion i pyelonefrit, cystit och andra sjukdomar, särskilt i frånvaro av behandling i rätt tid, och sänkt immunitet.

Stagnation av blod i bäckenet kan bidra till ett antal skäl, bland vilka de viktigaste är bristen på motion, kronisk förstoppning, oregelbundna sexualliv och avbröt umgänge med frånvaron av utlösning.

Profylax av infektiösa orsaker till prostatit

Det verkar som om problemen med förebyggande av sexuellt överförbara sjukdomar länge varit kända för alla. Detta är frånvaron av oavsiktligt samlag och användning av barriärmedel för preventivmedel (kondomer) i samlag med en partner i vars hälsotillstånd du inte är säker. Men män fortsätter att lägga liten uppmärksamhet åt att skydda sig mot infektioner och deras negativa effekter. Regelbundet och fullt sexuellt liv med en vanlig partner minimerar risken för inte bara sexuella infektioner, utan även prostatit och olika erektil dysfunktioner. Om du bryr dig om din hälsa, bör du inte i något fall tillåta oskyddad sex med lediga partners. Om sådana fall var - gå till en omfattande undersökning av de främsta orsakerna till sexuella infektioner (nu kan det göras anonymt och relativt billigt) att vidta behandling om det behövs. Behandla andra sjukdomar som kan leda till smittspridning i tid. Försök att undvika hypotermi, bli våta fötter, sitta inte på kalla ytor och utkast.

Åtgärder för att förhindra stillastående blod i bäckenet

Först och främst måste du leda en aktiv livsstil. Om du spenderar mest tid på jobbet, sitter hemma med bil eller kollektivtrafik och hemma läser eller tittar på tv-stagnerande fenomen i bäckenorganen kan du inte fly. Även sådana elementära aktiviteter som dagliga promenader i 30-40 minuter och morgonövningar är av stor betydelse för att förebygga prostatit hos män. Dessutom finns det många övningar som syftar till att öka blodcirkulationen. Utföra dessa övningar inte bara främjar förebyggande av prostatit, men också kan minska symtomen på sjukdomen har dykt upp för att minska frekvensen av exacerbationer och påskynda läkningsprocessen. Ett utmärkt komplex, vilket förbättrar arbetet och blodtillförseln till musklerna i perineum och prostata, är Kegelövningar.

Kegel komplex

Innan du börjar måste du bestämma själv där perineala muskler är placerade. För detta, vid urinering, försök med godtyckligt stoppa och återuppta urinering. Muskler, spänningen som du kommer att känna på samtidigt, och är musklerna i perineum.

Nu kan du börja övningarna. De består av en serie smidiga och skarpa muskelkontraktioner, liksom spänningsövningar. Smidiga skärningar utförs av växelvis långsam sammandragning och avslappning, skarpa - genom en snabb förändring av avslappning och spänning. Övning för spänning är en långsam sammandragning av perineumets muskler, vilket påminner om spänning i avföringens skull och håller den i några sekunder, följt av en gradvis avkoppling. Varje övning upprepas 5-7 gånger i början av klasserna med en gradvis ökning till 30-45 gånger. Kegelkomplex rekommenderas att utföras dagligen, 3-4 gånger per dag. Att utföra det fulla komplexet på lång tid, det kan göras nästan var som helst och när som helst, medan dess effektivitet när det gäller att förebygga prostatainflammation är mycket hög.

Andra enkla övningar för förebyggande av prostatit hos män

 1. Vanliga squats - gör 5-10 sittplatser dagligen.
 2. "Gå på skinkorna" - sitta på golvet, böj knäna och försök att "gå" på skinkorna. Övning är tillräckligt för att göra en gång om dagen i 3-5 minuter.
 3. Lätt djupt andetag och utandningar med maximal deltagande i magmusklerna - kan utföras i vilken kropp som helst, för 5-10 andnings-utandningar flera gånger om dagen.
 4. Flyger ett rakt ben i stående position med stöd på det andra benet - upp till 50 floppar på varje ben alternerande 1 gång per dag.
 5. Lateral kakel på stammen från stående position - 10-15 sluttningar till höger och vänster 1 gång per dag.
 6. "Birch" - från några sekunder i början av klasserna till 5-7 minuter 1 gång per dag.
 7. "Cykel" från positionen ligger 5-10 minuter om dagen.
 8. Från sittningspositionen på golvet med benen raka, försök att nå ut med fingrarna mot tårna, utan att böja knäna. Det utförs 2-3 gånger i 5 minuter 1 gång per dag.

Dessa övningar kan ingå i morgonträningens komplex, och du kan utföra dem separat, om du har ledig tid.

Förutom gymnastikövningar ges en bra effekt på att stärka blodcirkulationen i bäckenorganen genom massage, speciellt ländrygg och sakral zon. Massageproceduren är användbar inte bara för profylax av prostatit, utan också för att lindra spänningar från ryggen, dessutom är det extremt behagligt. Om möjligt, använd en professionell massörs tjänster minst 2 gånger per år.

För att stärka lokal och allmän immunitet och stimulera blodcirkulationen är kontrastduschprocedurer användbara med tonvikt på området i penis och punk men utan det starka trycket i strålen. Det är bättre att tillbringa en dusch på morgonen Börja med 2-3 minuter om dagen och en liten temperaturskillnad: Först, häll varmt vatten (inte högre än 40 grader), sedan tålbart kallt vatten. Korrekt genomförd dusch bör inte orsaka obehag. Över tiden ökar temperaturskillnaden gradvis, så att kallvattnet är ca 18 grader.

Funktioner av näring i förebyggande av prostatit hos män

Att ändra näringens natur är viktig för dem som lider av kronisk förstoppning, vilket, som redan nämnts, kan göra blodtillförseln till bäckenorganen svårare. I detta fall är det viktigt att aktivera tarmarnas arbete, för vilket det är nödvändigt att inkludera ett stort antal livsmedel som innehåller vegetabiliska fibrer och surmjölksdrycker i kosten. Källor av vegetabilisk fiber är färska grönsaker och frukter, bröd från fullkorn och kli, som kan tillsättes 1-2 tsk. i spannmål och soppa-potatismos. Från fermenterade mjölkprodukter, ge företräde till naturlig kefir och yoghurt, hemlagad yoghurt. Begränsa feta livsmedel, mjölprodukter. Helst bör fet mat, särskilt fasta fetter (ister, margarin) inte användas av män äldre än 40 år, eftersom det bidrar till åderförkalkning, som också kan vara indirekta orsaken till prostatit.

Glöm inte att dåliga vanor, i synnerhet att röka, har negativ inverkan på kärlens tillstånd, vilket orsakar deras kramp och ökad bräcklighet. Därför är det bättre att sluta röka när du har tecken på prostatit.

I förebyggandet av prostatit är därför huvudfokus på en hälsosam livsstil. Om genomförandet av alla rekommendationer är extremt svårt för dig, använd de som du faktiskt kan göra regelbundet - även detta kommer att avsevärt minska risken för prostatit eller fördröja dess förekomst under en längre period.

Patogenetiskt baserad profylax av prostatit

Komplett återhämtning av prostatit är en otrolig framgång för patienten och hans läkare. Ofta är det möjligt att uppnå endast stihanija tecken och övergången till en inflammation i svagt kronisk form som leder till ett adenom. Profylax av prostatit - Det enda sättet att skydda dig från sjukdomen själv och dess konsekvenser.

Urgency av problemet med prostatit och dess förebyggande

Inflammation av prostata är den vanligaste urologiska sjukdomen bland den manliga befolkningen, där majoriteten av patienterna är män i arbetsåldern (25-40 år gamla). Bland alla sjukdomar finns 45-55%. Personer i åldern 50 år har tecken på inflammation i prostatakörteln i 50% av fallen och vid 80 års ålder återfinns sjukdomen hos 90% av patienterna. I 80% av fallen omvandlas prostatit till adenom och övergår kort tid till prostatacancer hos en tredjedel av patienterna.

Den sociala och ekonomiska betydelsen av prostatit är ganska hög. Den psykiska stress som patienten upplever i samband med sjukdomssymtomen finner en negativ manifestation i arbetslivet och familjen, vilket leder till en minskning av patientens effektivitet, effektivitet och sociala aktiviteter. I sådana sällskaps familjer är det ofta en spänd atmosfär mellan makarna, vilket leder till hjärt och kärlsjukdomar hos båda. Behandling av prostatit kräver inte bara betydande materialkostnader för den sjuka, utan även den tid som medicinsk personal har tillbringat.

På grund av längden och den relativa kostnaden för behandling blir det tydligt vikten av förebyggande åtgärder i kampen mot sjukdomen. För att förstå principerna för förebyggande av prostatit, är det nödvändigt att styras i orsakerna och formerna av sjukdomen, eftersom förebyggande åtgärder i detta sammanhang kommer att skilja sig något.

Form av sjukdomen som grund för val av förebyggande metoder

Beroende på anledningarna, infektiös och icke-infektiös prostatit. Infektiös orsakas av bakterier eller virus som tränger in i prostata genom urinröret (urinröret), med blod eller lymfflöde, eller från njurarna och urinblåsan. Icke-infektiös prostatit orsakas av stagnerande fenomen i organ, vilket leder till att utflödet av produkter av cellulär metabolism blir svårt, förgiftningen av dem utvecklas.

Med flödet isoleras akut och kronisk inflammation i prostata. Den akuta formen är ofta smittsam i naturen och åtföljs av svåra symptom. Kronisk prostatit kan vara en följd av otillräcklig eller ofullständig behandling akut eller, som händer oftare, utvecklas på grund av stagnerande fenomen i organen i det lilla bäckenet. Den kroniska formen tar vanligtvis formen av växlande perioder av asymptomatiskt flöde och perioder av förvärmning.

Profylax av prostatit

Det finns primär och sekundär förebyggande av inflammation i prostatakörteln.

Primär prevention innebär åtgärder för att förhindra sjukdomsuppkomsten, sekundär - Åtgärder som syftar till att förebygga sjukdomens återkomst efter behandlingen.

Primär profylax av infektiös prostatit

Primärprofylax av infektiös prostatit består först och främst av förhindra inträdet av mikroorganismer i urinröret. För att göra detta behöver du:

användning av kondomer under samlag

uteslutande av oskyddad coitus och med en beprövad sexuell partner uteslutning av könsorganala kontakter eller användningen av kondomer under deras framställning;

personlig hygien och byte av underkläder tid åtminstone 1: a gången i 2 dagar (normalt varje dag) eftersom mikrofloran närvarande på tvätten kan tränga in i urinröret och sedan längs sitt lopp i prostata;

behandling av infektionsfält i omgivande vävnader och överordnade organ i urinvägarna - njurarna, blåsan;

uteslutning av promiskuösa samlag, även trots användning av kondomer;

Kommission av samlag endast efter den förberedande toaletten av könsorganen minst 15-30 minuter före samverkan.

Primär profylax av icke-infektiös prostatit

Primärprofylax av ickeinfektiös prostatit är förebyggande av långvariga eller ofta återkommande episoder av flytcirkulationsstagnation i bäckenorganen (blod, lymf, prostats hemlighet). Noninfectious nature inflammation i prostata är en civilisationssjukdom, en sjukdom i ett sätt att leva. Det moderna samhället är ett samhälle som är inaktivt, med en kombination av låg rörlighet och sittställning, vilket är den mest skadliga för bäckenorganen. Förebyggande föreslår därför:

ockupation av icke-allvarlig sport, mobil, dynamisk, lagspel;

träna morgonövningar eller fysioterapier med speciellt valda övningar

öka rörligheten om stillasittande arbete (i detta fall, ökad rörlighet innebär inte så mycket sport eller fysisk aktivitet utanför arbetet, som införandet av delar av rörlighet i denna mycket arbete - varm-ups, promenader, dans element var 2-2,5 timmar bo i en sittande ställning);

Det korrekta genomförandet av en av de viktigaste funktionerna i en man - samlag (reduktion eller uteslutning av raster mellan episoder av sexuella relationer).

TIDS tillåten, ersättning av fullständig sexuell kontakt masturbation (vilket innebär att i underhållet av den neuromuskulära tonus erektion komponenten aktivera cirkulerande och uppdatering prostatiska sekretioner);

Sekundär förebyggande

Sekundär profylax av akut och exacerbation av kronisk inflammation i prostata involverar inte bara den korrekta uppfyllandet av kraven för primärprevention, utan också förebyggande åtgärder med hänsyn till de specifika särdragen hos denna sjukdom. Prostatit, vanligtvis:

har säsongsmässighet - utvecklas ofta eller förvärras under hösten och vintern och våren

är sällsynta för personer som har ett oregelbundet sexuellt liv;

förekommer hos personer som ofta lider av uretrit, cystit, förstoppning

passera in i kronisk form efter inte helt behandlad akut prostatit;

manifestera i lätta former men med hög frekvens med otillräckligt riklig dryck;

manifestera sig med täta episoder av medveten retention av urinering;

förekommer i en äldre ålder.

Följaktligen innebär sekundär förebyggande:

bär varma kläder, speciellt uppvärmning av nedre delen av ryggen och ljummen, i den kalla lågsäsongen;

Ökad frekvens av sexuella kontakter av personer som har ett oregelbundet sexuellt liv, särskilt de som tidigare haft akut prostatit

förebyggande mottagande av läkemedel som läkaren valt av de minsta tecknen på genitala organens inflammatoriska processer;

adekvat specialbehandling för första gången akut akut prostatit och förvärringar av kronisk;

Dagligt intag av stora mängder vätska;

Förverkligande av uppmaning att urinera utan lång fördröjning

systematisk (en gång per år) besök hos urologen för diagnostisk PRI (digital rektalundersökning).

Finger rektal undersökning med syfte att tidigt upptäcka förändringar.

Diet och prostatit

För förebyggande är kosten av viss betydelse. Den negativa effekten på prostata är fetma på grund av fettvävnadens förmåga att utsöndra östrogener, vilket negativt påverkar produktionen av testosteron. Testosteron i form av sin aktiva form är det främsta stimulansen för prostataceller. Att minska koncentrationen leder till stagnation i prostata och inflammation. i enlighet därmed, Dieten bör inriktas på att minska koncentrationen av fett i blodet. För att göra detta:

maximal, men inte fullständigt eliminera fet och stekt mat (inte helt, eftersom kolesterol behövs för syntes av testosteron);

helt utesluta öl och annan alkohol

Minska mängden kryddor i mat, begränsa akut mat;

minska mängden snabba kolhydrater i blodet (konfekt, godis, tårta, choklad);

för att förbättra utflödet av prostata utsöndring, använd alfalfa, klorofyll, hortensia i bioadditiver;

För förbättring av arteriellt blodflöde ta extraktet av ginkgo biloba;

för stimulering av venös utflöde ingår i kosten av ginseng, kunglig gelé, honung.

slutsats

Prostatit är en sjukdom i utvecklingen som ett stort ansvar ligger hos mannen själv. Närvaro i hans liv, de främsta orsakerna till sjukdomar, såsom infektioner i urogenitala systemet, avhållsamhet, stillasittande livsstil - en följd av medveten eller omedveten passivitet, mjuk inställning till sin hälsa. Okej, de flesta män börjar flytta till hälsan och försöker bli av med prostatit endast när förebyggande är redan maktlös - när alla åtgärder inte kommer att ge någon effekt.

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Profylax av prostatit i hemmet

Idag kommer vi att tala om förebyggande av prostatit hos män, som kan använda droger och folkmedicin, om vitaminer och goda dieter.

Kortfattat om orsakerna till sjukdomen

Prostatit eller inflammation i prostata kan orsakas av smittsamma och icke-infektiösa faktorer. Här läser om symtomen på sjukdomen.

I det första fallet talar vi om bakterier och, sällan, virus. I det andra stagnationen av blod och utsöndring i prostatakörteln.

DETALJER LÄS UPP HÄR: Orsakerna till prostatit.

Efter ovanstående kommer förebyggandet av prostatit att driva två mål:

 1. Genomförande av åtgärder för att förhindra trängsel i prostatakörteln.
 2. Skydd mot infektion.

Förebyggande av stillastående fenomen

Förebyggande av prostatit omfattar ett brett spektrum av terapeutiska och förebyggande åtgärder som inte bara förebygga prostatacancer, men också förbättra livskvaliteten, förlänger varaktigheten av hans liv.

Tänk på fyra huvudkällor för manlig sexuell hälsa:

 1. livsstil;
 2. Läkemedel av förebyggande verkan: växtkomplex och vitaminer;
 3. Folkmekanismer;
 4. Fysiska övningar.

livsstil

Hur vi lever, vad vi äter och vad vi gör - påverkar vår hälsa direkt.

Det finns saker som är svåra att förändra, till exempel platsen för vår bostad.

I en modern stad är luften och miljön så smutsiga att de utgör ett direkt hot mot vår hälsa.

Därför kommer den första etappen i förebyggande av någon sjukdom att flytta till gynnsammare livsförhållanden. Det här är naturligtvis det svåraste ögonblicket.

Om detta verkar omöjligt, måste du strikt följa resten av grunderna för hanehälsan.

Här ingår även kön. Det spelar ingen roll hur du gör det, det viktigaste är att prostata töms regelbundet, och samtidigt blir du inte smittad.

Strömförsörjning

Profylax av prostatit och rätt näring är oskiljaktiga.

Hur är näring relaterad till prostata? Det verkar vara en prostata i botten av kroppen, och munnen och magen är högre.

Hälsan hos prostata påverkas av vatten-saltbalansen i kroppen, blodflödet och blodkärlets väggar.

Mat påverkar direkt allt detta och kan, hur man förbättrar prostatens hälsa och förvärras.

Uttrycket "hälsosam kost" avser konsumtion av livsmedelsprodukter av naturligt ursprung, utan tillsats av konstgjorda tillsatser (konserveringsmedel, färgämnen, "vegetabiliska fetter").

Observera att detta inte räcker för att äta till fördel för kroppen. Tyvärr är våra smaklökar ofta skadliga för magen.

Vi brukade äta kryddig, salt och kryddig mat, helt glömma smaken av mat utan smakförstärkare. Men den naturliga smaken är trevlig.

För hälsan hos prostata och hela kroppen måste du träna dig själv för att äta lättmåttig mat, vilket inte är, eller det finns mycket små mängder kryddig kryddor, paprika.

Glöm det att det finns majonnäs, ersätt det med vegetabilisk olja. Glöm på "snabbmat", hamburgare, nuggets.

Fler grönsaker, mycket frukt, mindre fet kött. Och allt kommer att bli bra.

Helst om du känner till din dagliga kaloriförbrukning och håller dig till det här värdet väljer du rätt mat. Då kommer du inte ha övervikt, och kroppen blir ung under längre tid.

Vatten - drick så mycket flytande som du vill. För att göra detta, lägg ett glas vatten på skrivbordet eller bredvid den plats där du sitter.

Du kommer inte märka hur snabbt det här glaset blir tomt. Och kom ihåg hur sällan du går för vatten? Paradoxen.

Vattnet ska vara nära, då kommer du att dricka så mycket som du behöver. Förresten, på valsen är vattnet fyllt mycket bättre än en volley. Det är bevisat att dricka en dags vattenstandard i flera steg är mycket svårare än under dagen i halsen.

härdning

I detta fall förstärker vi immunförsvaret och ökar blodflödet i kroppen.

Effekten av härdning på prostata är mycket positiv.

Intern blodcirkulation stimuleras, stagnation inuti körteln elimineras och stämningen stiger.

Därför ingår härdning också i en hälsosam livsstil.

Charge och aktiv livsstil

Fysiska övningar är garant för ett långt och hälsosamt liv. Att driva blod genom kroppen är ett oumbärligt villkor för vårt välbefinnande, detta är det främsta tillståndet vid förebyggande av prostatit.

Det beror på blodstagnation och ackumulering av kalorier, mest åldersrelaterade sjukdomar, övervikt, trötthet och slöhet i hela kroppen.

Speciella övningar från prostatit, vi ska titta lite senare, nu kommer vi att ge några allmänna tips:

 • Gå varje dag! Någon säger att du måste gå minst 8 km per dag. Vi tror att det här är mycket, och inte alla kommer att behärska ett sådant maraton. Därför kommer vi att minska denna siffra två gånger. Det viktigaste är att du går. Om dina ben skadas, desto mer behöver du gå. Bättre med speciella pinnar.
 • Ett par gånger i veckan måste du gå fort eller springa.
 • Delta i bastur och bad. Med försiktighet och utan fanatism, om det krävs av läkare. Allt är bra i måttlighet.
 • Kom ihåg att det inte är antalet kilometer som du gick igenom på en dag, men regelbundet. Vem har gått mer - en nybörjare trött på den tredje dagen av promenader, eller en person som går varje dag i snabb takt genom parken?

Läkemedel för förebyggande åtgärder

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel.

Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

Profylaktiska läkemedel finns i form av rektala suppositorier, lösningar för mikroklyv och oral tabletter.

Vitaprost, Prostalamin - två läkemedel som innehåller ett extrakt av prostata, har inga kontraindikationer, biverkningar också. Stimulerar aktiviteten hos den mänskliga prostatakörteln.

"Styrkan i prostata" kan tillskrivas samma droger.

vitaminer

Låt oss kort redogöra för varför ett vitamin behövs:

 • Vitamin A - profylax av prostata adenom;
 • D-vitamin - dess brist hos män över 55 år bara skyldig till ytterligare användning. Förbättrar cirkulationssystemets funktion, normaliserar blodflödet;
 • Vitamin E och K - Minskad risk för prostatacancer.

Prostata Forte är ett preparat som innehåller glycin, ett extrakt från pumpafrön, zink, vit poppelbark, E-vitamin och andra komponenter som krävs av prostata. Det är ordinerat utan recept, att använda enligt anvisningarna från varje man.

Sådana vitaminer kan inte bara tillhandahålla profylax för prostatit, men bota också en oöppnad kronisk process av den bakteriella typen.

Läkemedel avsedda för behandling av inflammation i prostata rekommenderas inte för användning ensam.

Detta är inte ett kosttillskott, så deras användning kan ha negativ inverkan på kroppen.

Behandla detta med förståelse och konsultera en urolog.

Folkmedel för förebyggande

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.

Du kan använda dem i kombination med honung: 500 gram pumpafrön måste krossas och blandas med 200 gram honung. Kataem från de resulterande grötbollarna och ät 1-2 bollar om dagen. Vi rekommenderar att upplösas.

Bark och blad av hassel - du måste brygga i 15-40 minuter (skäll längre, lämnar mindre), drick ett glas buljong under dagen på en tom mage.

Kastanjeskal kan bryggas och berusas som te. Kastanjens insida måste bryggas - läs detaljerna här (länk till "behandling av prostatit i hemmet").

Juice av äppelbär kan druckas före måltider i mängden en matsked, efter att ha druckit ett glas vatten.

Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.

Det är mycket användbart för prostatas hälsa betraktas som grön: persilja, dill. Roten av ingefära, kokad i kokande vatten, kan du lägga till te 1-2 teskedar.

VIKTIGT ATT VET: Vilka andra effektiva folkmekanismer finns för förebyggande och behandling av prostata.

Massage och träning

massage

Innan vi pratar om fysiska övningar noterar vi att prostatahälsan är användbar för hennes transrectala massage i prostata. För förebyggande, bara en sådan massage i 2-3 minuter.

För att inte lida dig själv, köp en speciell massager för prostata i sexsalonger eller apotek. Eller regelbundet, en gång i månaden, besöka en specialist som bäst gör en sådan massage.

övningar

För prostatas hälsa behövs särskilda övningar. Det finns ett komplex av Kegel, som syftar till att minska bäckens inre muskler.

Detta komplex används ofta av män för att förlänga samlag, snarare än som prostata profylax.

Kärnan är enkel: du behöver spänna och slappna av perineums muskler upp till 30-45 gånger i ett komplex.

Om överdriven entusiasm är belagd med endotation i ändtarmen, oönskade avföring och utseende av inguinal bråck.

Nedan finns en lista över övningar som involverar bäckens inre muskler:

 1. Stå upp rakt, benen tillsammans, händerna längs stammen. Försök andas så att bäckens inspiration skiftas bakåt, och inuti det fanns spänning. Koppla av på utandning. Upprepa denna övning 10-15 gånger långsamt och utan ryckning.
 2. Lägg ner på golvet med ryggen, benen ihop, dina händer vilar på golvet vid midjan. Lyft dina ben 10-15 gånger vinkelrätt mot golvet och sänk det tillbaka. Övningen görs smidigt och utan jerks.
 3. Stå i stället för "vila med händerna liggande", som vid uppskjutningar, höja bäckenet så mycket som möjligt och sänk sedan ner det på golvet. Upprepa 10-15 gånger. Denna övning övas av yogier för att öppna den sexuella chakran och stimulera den manliga makten.
 4. Stå rakt upp, armarna hänger fritt nära höften. Tänk dig att du starkt vill gå på toaletten, men du behöver fortfarande utstå länge. Stam som om du vill behålla allt i dig själv. Koppla av. Detta är en analog av Kegel-komplexet.

Skydd mot infektion

Denna punkt av förebyggande åtgärder innebär att vidta åtgärder för att förebygga och sprida sjukdomar, främst sexuellt överförbara infektioner.

STD är ett antal sjukdomar, vars primära sätt är genom könsorganens slemhinnor från en person till en annan.

Bedömaren av den inflammatoriska processen i sådana fall är bakterier och virus, vilket leder uteslutande parasitärt sätt att leva i värdcellerna.

Tillsammans med prostatit orsakar dessa mikroorganismer infertilitet hos män och kvinnor, inflammation i övre och nedre urinvägarna och individuella "golv" i reproduktionssystemet.

För att undvika STD måste du följa följande regler:

 • Skyddad kön, noggrant val av sexuell partner. Undvik promiskuitet, var inte som djur. Ett sådant nöje kan sätta stopp för ditt framtida liv.
 • Innan du börjar ha ett nära förhållande måste du och din partner ta prov på STD. Detta är en motiverad investering av medel som skyddar dig mot okända infektioner och ökar förtroendet för ditt förhållande.
 • Infektion kan erhållas inte bara genom klassiska sexmetoder, men av alla andra. Skadlig, vid första anblicken kan underhållning - oralsex, sluta för en man med sexuell sjukdom, om en kvinna praktiserar sådana saker med andra partner. Den orala slemhinnan är en utmärkt bärare för det mikrobiella medlet.
 • Om du har oskyddade sexuella kontakter (oavsett vad), köns användning antiseptiska medel (t.ex. Miramistin), omsorgsfullt utformade slemhinna penis, och i anslutning till hennes hud, måste du också fylla läkemedlet in i urinröret under några minuter. Det här är ingen garanti för säkerheten, men riskerna med sjukdomen minskar flera gånger.

Således uppmärksam inställning till kön, selektivitet och trohet - en garanti för manlig sexuell hälsa.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv.

Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig. Om du är ouppmärksam på din kropp, leda en felaktig livsstil, kommer ålderdom kommer till dig så tidigt som 30 år.

Allt du behöver veta om profylax av prostatit

Prostatit anses vara en ganska lättsjuk sjukdom, för att ofta män inte uppmärksammar sina första tecken, och läkaren behandlas redan när sjukdomen har gått i kronisk form. Som ett resultat har patienten allvarliga sjukdomar i det genitourära systemet. För att skydda dig från allvarliga konsekvenser är det väldigt viktigt att förhindra prostatit hos män. Ska betala henne särskild uppmärksamhet åt dem som leder oregelbunden sexliv, drabbades sexuellt överförbara sjukdomar eller kronisk prostatit.

Orsaker till utveckling

För att bestämma åtgärderna för förebyggande av prostatit måste du veta orsakerna som kan leda till det. I de flesta fall förekommer sjukdomen före sexuella infektioner, som under lång tid inte kan manifestera sig på något sätt och stagnera fenomen i bäckenregionen. Andra orsaker är:

 1. Sjukdomar i urinvägarna.
 2. En stillasittande livsstil.
 3. Disorderly sexliv eller, tvärtom, långvarig abstinens.

Här är några intressanta fakta om prostatas hälsa (se infographics i hög upplösning via länken):

 1. Felaktig mat.
 2. Dåliga vanor.
 1. Minskning av kroppens försvar.
 2. Förmåga till förstoppning.

Efter att ha analyserat alla dessa faktorer leda till utveckling av prostatit hos män, är det möjligt att identifiera lämpliga förebyggande åtgärder, varefter, alla kommer att kunna minimera risken för allvarliga sjukdomar.

Förebyggande av infektioner

Profylax av prostatit från ung ålder är att skydda mot infektioner som kan överföras sexuellt. För att göra detta borde du undvika oavsiktligt samlag och alltid använda barriärmetoder för preventivmedel.

Detaljer om förebyggande åtgärder berättas av urologen Shukhrat Arabov:

Om däremot inträffade oskyddade kontakt och du är inte säker på att din partner var helt frisk, måste du undersökas av en läkare, som kommer att göra det möjligt att fastställa förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar på ett tidigt stadium, då det är lätt att behandla och inte leder till oåterkalleliga konsekvenser.

Förebyggande av stillastående processer

Hos män som leder ett stillesittande och inaktivt livsstil, så uppstår stagnation av blod i bäckenregionen. Och detta kan i sin tur provocera en inflammatorisk process i en mans prostatakörtel.

För att undvika detta är det viktigt att tilldela tid för sport och vandring. Men inte mindre viktigt i förebyggandet av stillastående fenomen - regelbundet sex. Faktum är att prostata körs regelbundet tömmas. Det spelar ingen roll hur en man gör det: av onani eller klassiskt kön.

Rätt näring

De män som vill behålla sin prostatas hälsa, är det nödvändigt att uppmärksamma maten. För att göra detta, överskrid inte intaget av den tillåtna mängden kalorier i den dagliga kosten och hålla sig vid dricksregimen. Om mängden vatten du dricker överskrider 2 liter, då tillsammans med urinen, skadliga ämnen och bakterier som kan provocera den inflammatoriska processen elimineras från kroppen.

Det finns många myter om näring. Vi kommer att ge dig de enklaste, men fungerande råd om hur man bygger en hälsosam mans kost. Föreläsningen kommer att genomföras av Alexander Samsonov:

När det gäller det dagliga kaloriintaget av kosten bör denna siffra inte överstiga 3 000 kcal. I detta fall bör mängden proteiner inte vara mindre än 100 gram, kolhydrater högst 400 gram och fetter - inte mer än 70 gram. Om vi ​​pratar om fetter, ska 1/3 av den dagliga kosten vara av animaliskt ursprung, resten - grönsak.

Matlagning är bäst för ett par eller baka i ugnen. Det är också nödvändigt att begränsa mängden kryddig, rostad och alkohol.

Prostatisk massage

Ett av de mest effektiva sätten att undvika stagnation i prostata är hennes massage. För att göra detta är det nödvändigt att agera direkt med fingret. Efter proceduren ökar bäckenet blodcirkulationen och stärker musklerna.

Massage är ett obligatoriskt förfarande vid förebyggande och behandling av prostatit. Detta beror på det faktum att läkemedlet efter genomgången tränger in i blodet och agerar snabbare på det skadade organet.

Det finns dock kontraindikationer för användningen av massage. De inkluderar:

 • Hemorrojder.
 • Förstöring av uretrit.
 • Tuberkulos av prostata.

Tidsförfarande 1-2 min. Antalet sessioner ordineras av en läkare

 • Förstöring av prostatit.
 • Urolitiasis.
 • Adenom eller malign bildning i prostata.

För att göra massage så effektiv som möjligt ska specialisten utföra det. Detta beror på det faktum att patienten inte kommer att kunna slappna av helt och hållet när det gäller självmassage, vilket är en förutsättning för ett kvalitetsförfarande.

Förebyggande övningar

Efter att ha ansett huvudorsakerna till den inflammatoriska processen i prostata, kan du förstå hur man undviker prostatit? Stagnerande fenomen förhindrar olika övningar. För att göra detta behöver du inte spendera mycket tid eller ha speciell fysisk träning. Gymnastik utförs i sittande läge, står och ligger på en hård yta.

Övningar, utgångspositionen för vilken står:

 1. Genom att fokusera på ett ben måste den andra svänga fram och tillbaka med maximal amplitud. I ett tillvägagångssätt bör från 50 till 80 sådana smaker utföras. Då ändras benet.
 2. Variable sluttningar i olika riktningar (minst 30 på varje sida).
 3. Deep squats. Du måste börja med 5 gånger, men med varje träning försöker du öka antalet, vilket leder till 40-50.

Från sittande ställning utförs följande övningar:

 • Den mest effektiva är den så kallade "walking on the buttocks". Det är tillräckligt 2-5 minuter av sådan daglig promenad.
 • Sträcker sig i sittande läge. Fötterna tillsammans. När du gör det, bör du försöka röra handflatorna till fötterna.

Igor Linsky, en rehabiliteringsläkare, kommer att berätta och visa på videon enkla men arbetsövningar som varje man kan utföra för att förhindra inflammation i prostata:

 1. Övning "björk", som många kommer ihåg från skolan.
 2. Det är nödvändigt att dra ut stammen, försöker fokusera på skinkorna och baksidan av huvudet.

Medicinprofylax

Mycket populär är droger för förebyggande av prostatit hos män. Detta beror på att de innehåller biologiskt aktiva och naturliga komponenter som kan användas hemma. Läkaren efter undersökningen kommer att kunna berätta vad som är mer effektivt (ljus eller tabletter) för förebyggande. De mest populära drogerna inkluderar: Vitaprost, Prostamol, Cernilton, etc.

Sådana piller för förebyggande av prostatit, förhindra:

 • Stagnerande processer i bäckenregionen.
 • Utseendet av ödem.
 • Uppkomsten av inflammation i prostata.

Vitaprost är en beredning av animaliskt ursprung, framställt i form av suppositorier och tabletter. Pris för förpackning på apotek i Ryssland från 821 rubel

Separat måste du säga om att ta vitaminer. Läkemedel för förebyggande av inflammatorisk process i prostatakörteln hos män, bör tas ihop i vitaminminerala komplex.

 1. Vitamin A - tjänar till att förhindra utveckling av prostata adenom.
 2. Vitaminer E och K - förhindrar bildandet av en malign tumör.
 3. D-vitamin behövs för alla män. Detta beror på det faktum att efter 50 år är dess mängd i kroppen signifikant minskad, vilket kan leda till kränkningar av blodcirkulationen och stagnation i vävnader.

Användning av kosttillskott

Sammansättningen av kosttillskott (kosttillskott) innefattar aktiva komponenter och andra näringsämnen som ger kvalitativt förebyggande av inflammation i de manliga könsorganen.

Sådana komponenter innefattar:

 • Extrakt av palmetto.
 • Plommonafrikansk extrakt.
 • Gräset sprutas.

Alla dessa ämnen påverkar inte bara den manliga libido, utan också det allmänna tillståndet hos det genitourära systemet.

På grund av sin unika sammansättning:

 1. De ger en kombinerad effekt.
 2. Ge skydd mot prostatit eller hyperplasi.

Folkmekanismer

Människans makt har sedan antiken hjälpt till att bevara populära förebyggande metoder. Profylax av prostatit hemma ger enorma resultat och bidrar till att stärka styrkan utan betydande kostnader. De som bestämmer sig för att använda dem, måste ta hänsyn till kroppens egenskaper och orsaken till sjukdomen. Därför måste du konsultera en läkare innan du väljer en viss metod. Icke-läkemedel för profylax och behandling av prostatit kan vara följande:

 • Buljong, beredd från skålen av hästkastanj. För att förbereda ett läkemedel behöver du 2 matskedar av beredda (krossade) råmaterial, häll 500 ml kokande vatten. Läkemedlet är infunderat i 24 timmar, varefter det filtreras och berusas dagligen på en tom magsäck 1 tsk varje morgon.
 • Ett utmärkt verktyg för män är blomma pollen. Många receptbelagda läkemedel med användningen bidrar till att förbättra styrkan och behandla prostatit. Om det är nödvändigt att förebygga sjukdomen rekommenderas att man äter 1 matsked av denna produkt varje dag. Anmälningsperioden är 1 månad. Efter en kort paus kan den upprepas och så vidare upp till 6 kurser inom 1 år.

På bilden är ett avkok av frön och rötter av persilja ett av många recept av folkmedicin

 • Avkok av persilja frön hjälper till att förhindra prostatit hos män. Förbered det enkelt, bara 2 matskedar råvaror (tidigare strimlad i en frö kaffekvarn) häll 2 glas vatten vid rumstemperatur. Med hjälp av ett vattenbad kokas blandningen och infunderas i 24 timmar. En folkmekanism tas varje morgon på en tom mage
 • En utmärkt effekt påvisades av det dagliga intaget av pumpafrön. Varje dag borde en man äta cirka 30 råa frön innan man äter.
 • För nästa recept måste du slipa (du kan använda köttkvarn) solrosfrön och valnötter (1 kg av varje komponent). Varje dag på en tom mage efter uppvaknandet måste du äta 1 matsked av denna blandning.

Med hjälp av traditionella läkemedel för förebyggande av prostatit är det viktigt att ta hänsyn till de enskilda egenskaperna hos en mans kropp och observera alla proportioner när de förbereds. För att du är helt säker på att du gör allt rätt behöver du en specialistkonsultation.

106 videoklipp med folkrecept för behandling och förebyggande av prostata sjukdomar:

Huvudregeln för att upprätthålla maskulin hälsa är den kvalitativa och aktuella förebyggandet av prostatit. Att undvika sjukdomen är inte lätt, men det är möjligt. Viktigast är det att övervaka din hälsa och livsstil. Och vid utseendet av de första tecken på sjukdom, behöver du se en läkare som kan göra en noggrann diagnos och förskriva en effektiv behandling.