Huvud
Förebyggande

Effektiv behandling av prostatit i hemmet

Ett viktigt steg i att återställa och upprätthålla maskulin hälsa förblir behandlingen av prostatit i hemmet. Sådan behandling hjälper till att klara problemet. Men försum inte kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man förstår att en man har prostatit

Det finns tecken som bör varna en man. Om de är, ska du genast gå till urologen. Diagnos av prostatit i hemmet är att "inte se" de första alarmerande tecknen.

De första tecknen på prostatit

 • Känsla av obehag i ljummen och i könsorganet.
 • Ökad uppmaning att urinera.
 • Sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet ökar smärtsamma känslor. Det finns en risk för exacerbation, som åtföljs av livliga symptom:

 • smärta i underlivet.
 • smärtsam urinering.
 • signifikant försämring av erektionen.
 • allmän dålig hälsa.
 • ökning av kroppstemperaturen.
Ökad kroppstemperatur

Hur man behandlar prostatit hemma

Metoder för att behandla prostatit i hemmet, baserat på växtbaserade läkemedel, massage, övningar som hjälper till att hantera sjukdomen och förbättra människors hälsa.

Hembehandling

Folk recept för att hjälpa män

Behandling av prostatit hos män i hemmet, baserat på människors recept kommer att bidra till att lindra smärta, minska inflammation, förbättra urinering processen, förbättra den övergripande tonen i kroppen och ökar dess motståndskraft mot någon sjukdom.

Traditionell medicin hjälper till att bekämpa prostatit!

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön har använts för att bekämpa sjukdomen i mer än ett sekel. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor mängd zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Används torkad, men inte stekt pumpa frön. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Kursen kommer att gå till dess att "medicinen" är över. Upprepande kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första alternativet

Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta innan du äter noggrant genom att tugga.

Det andra alternativet

Renade pumpa frön passerar genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. Dagligen ät upp 2 bollar. De konsumeras före måltiderna och tuggas noggrant.

Recept med malurt

Malurt är en växt som klarar av eventuell infektion. Hur kan prostatit behandlas med malurt? En komplex kurs utförs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som är riven i händerna och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Malurt med prostatit

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan har avancerat så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Behandling med juice

Effektiv behandling utförs med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Välprövad vegetabilisk frisk, som måste konsumeras dagligen för 600 ml. Lämplig juice från morötter, betor, en blandning av gurka och sparris. De accepteras ständigt, minsta kursen är 10 dagar.

Ett bra botemedel är juice från bärbär. Ta en gång om dagen, på morgonen på tom mage, en matsked i 10 dagar. Innan du tar juice måste du dricka ett glas rent vatten. Detta är en medicinsk växt som har biverkningar och kontraindikationer. Därför bör elderbärsaft inte behandlas utan att rådfråga en läkare.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Ett effektivt verktyg är ljus gjorda på basis av honung eller propolis. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra ljus från propolis, ta 50 gram alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Den resulterande massan blandas med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Cure prostatitis hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Ljus med propolis

Massage med prostatit

Med sjukdom eller förebyggande åtgärder rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Massage åtgärder

 • Normalisering av lokal cirkulation.
 • Förbättring av muskelton.
 • Ge ett utflöde av hemlighet.
 • Öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.
 • Förbättra sexuell funktion.
Fingermassage i prostata

Massage utförs rektalt eller genom perineal vävnad. Den första metoden är mest effektiv. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen, eftersom den ligger bara 5-6 cm från den. Förfarandet är enkelt, massagen görs med ett finger med lätta cirkulära och pressrörelser. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostata är ett anbudsorgan och dess vävnader är lätt skadade.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Utförs manuellt, pressar och gör cirkulära rörelser i perinealområdet. Det är möjligt att använda massageapparater eller lämpliga föremål. En bra massage för utomhusprocedurer är en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Proceduren utförs flera gånger om dagen. Det är nödvändigt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter. En sådan massage, om den utförs regelbundet, kommer att lindra stillastående fenomen i bäckenorganen och prostatakörteln.

När du inte kan göra en prostata massage

 • Akut prostatit.
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata.
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Det finns ett stort antal enheter för behandling av prostatit. De hjälper till att behandla denna sjukdom hemma utan regelbundna resor till en medicinsk anläggning. Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Varianter av apparater enligt handlingsprincipen

 • Vibration.
 • Stimulerande modulerade strömmar.
 • Magnetic.
 • Laser.

Varje enhet har sina egna "starka" sidor. Med hjälp av mikro-vibration snabbt och effektivt eliminerar stagnation, ökar muskeltonus, magnetisk påverkan mer syftar till smärtstillande, antiinflammatoriska, anti-ödematös effekt. Det finns enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella. Vilken typ av apparat för behandling av prostatit i hemmet att välja beror på den specifika situationen efter att ha hört en specialist.

De mest populära enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi.
 • Intraton - rekommenderas speciellt för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation.
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning.
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit.
 • Mavit - har en komplicerad effekt.
 • Intramag låter dig kombinera elektro- och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret.
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.
Apparaten Enkel

Fysisk aktivitet mot prostatit

Vi vet alla uttrycket att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan. De behöver inte särskilda villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex terapi, de kommer att låta dig bota prostatit hemma snabbare och effektivt.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst bör du crouch 100 gånger, dela övningen i 2-3 tillvägagångssätt med en liten paus. Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva måste vara djupa, armarna går upp.

Några fler övningar för att behandla prostatit

 • Ligger på buken lyfts de raka benen (20 gånger).
 • "Saks" - Rörelserna av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger).
 • Ligga på ryggen, dra dina ben i bröstet så högt som möjligt. Ta tag i dem med händerna och håll dig kvar i denna position så länge som möjligt, men inte mer än 20 minuter.
 • Sätt fötterna ihop, krossa på en tredjedel, skjut knäna framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

förebyggande

Prophylax av prostatit i hemmet är nödvändigt både för att förhindra sjukdomen, och så att den inte går i kronisk form och inte är "övervuxen" med komplikationer. Om prostatit redan är bekant för en man, då när man väljer metoder för förebyggande måste man överväga orsakerna. Med inflammatorisk natur är det nödvändigt att tillhandahålla snabb behandling, frånvaron av provokerande faktorer, för att höja immuniteten. Om orsaken är stillastående fenomen, så är de viktigaste ansträngningarna inriktade på att övervinna dem och återställa normal blodcirkulation.

Prostatit förebyggande åtgärder

 • Aktivt sätt att leva på.
 • Tidig behandling av inflammatoriska sjukdomar.
 • Behåll en normal kroppsvikt.
 • Balanserad näring.
 • Regelbunden motion eller sportgymnastik.
 • Regelbundet sexliv.
 • Profylaktisk massage.

Profylax av prostatit hos män i hemmet - är den fysiska aktiviteten. Män med stillasittande arbete är mer benägna att utveckla prostatit. Överdrivenhet förvärrar situationen, eftersom belastningen på organen ökar och den fysiska aktiviteten minskar. Rökning och alkohol påverkar försiktigt blodkärlsförhållandena och förvärrar blodcirkulationen, vilket påverkar bäckensorganens tillstånd. Risken för prostata sjukdom ökar. För förebyggande åtgärder måste du hålla din kropp i god form, tillåta inte övervikt, sluta röka och begränsa intaget av alkohol.

En balanserad kost, när kosten innehåller tillräckligt med fibrer, vitaminer, mikroelement, hjälper till att upprätthålla människors hälsa. I kosten måste nödvändigtvis vara grönsaker och frukter, färska juicer, spannmålsprodukter bröd. Användbar mängd spannmål, kött bör föredras för fettsyror. Fisken bör väljas fett, eftersom den innehåller omega-3-fettsyror - ämnen som stör de oxidativa processerna i kroppen. De hjälper till att stödja hjärtats arbete och säkerställa normal blodtillförsel till alla organ, inklusive prostata.

God blodcirkulation i bäckenorganen, full blodtillförsel av prostatakörteln kommer att vara ett bra förebyggande av inte bara stillastående fenomen i detta område utan även inflammatoriska processer. Av denna anledning bör friska män efter 40 år träna prostata massage kurser och nödvändigtvis minst ett par gånger i veckan för att utföra en uppsättning 2-3 övningar som syftar till att förbättra och bibehålla blodtillförseln till kroppen.

Hur man behandlar prostata hemma: effektiva metoder

En hälsosam prostatakörtel är nyckeln till ett framgångsrikt liv för en man.

De vanligaste prostata sjukdomarna vid första skedet kan behandlas hemma, observera en hälsosam livsstil, äta ordentligt.

Med oacceptabla smärtstillande attacker kan du använda läkemedel.

Vid vilka sjukdomar är det möjligt att behandla hemma?

Uppenbarelserna av de flesta prostata problem är vanligtvis:

 • problem med urinering (frekvent uppmaning, fördröjning av urinering);
 • klåda, brinnande
 • smärta i underlivet, perineum
 • problem i den sexuella sfären;
 • trötthet, irritabilitet.

Prostatakörteln är benägen för sådana sjukdomar som:

cysta prostata är en form av fördjupning i köldens hälsosamma vävnader, fylld med vätska. Ibland är inflammation i prostatakörteln åtföljd av bildandet av cyster. Initialt är neoplasmer små, inga besvär uppstår, med deras tillväxt börjar problem med urinering.

Det bildas som en följd av verkan av mikroorganismer och inflammatoriska processer. Behandla sådan patologi medicinskt, fytoterapi, om det inte finns någon risk för livet - det finns ingen suppuration och reproduktion av cyster.

Annars väljer du punktering eller fullständigt avlägsnande av cysten. Cysten brukar uppstå på grund av felaktig behandling av prostatit.

cancer prostata är en verkligt farlig sjukdom, onkogena celler sprider sig aktivt och attackerar friska celler. Den första fasen av cancer, utan bildandet av metastaser, är sannolikt att behandlas hemma med användning av mediciner och under vaksam öga hos en läkare.

prostatit - Prostatakörtelns inflammatoriska process, har flera typer av utvecklings- och orsaker till förekomsten. Purulent och akut prostatit i närvaro av hög temperatur kan inte behandlas av prostata hemma, andra typer av sjukdom behandlas framgångsrikt utanför sjukhuset.

stenar - Organiska och oorganiska täta ämnen, förekommer i prostatakörteln ganska sällan, bildas som ett resultat av utvecklingen av stillastående prostatit - Stasis av substanser som utsöndras av körteln, blod. Behandla en sådan sjukdom framgångsrikt hemma, kirurgi är endast nödvändig om den inte är effektiv i 2 månader med droger. Läs på vår hemsida om bildandet av förkalkningar och ärr;

adenom prostata - proliferation av prostatavävnad som ett resultat av en ökning av manliga hormonet (testosteron). En sådan godartad tumör är inte farlig, men ökningen börjar klämma urinröret, vilket leder till betydande problem. Har sjukdomen tre steg, varav 2 behandlas framgångsrikt hemma.

Till vilken läkare ska man ta itu med?

Om du har problem med urinering, andra problem med genitourinary systemet, behöver du kontakta en specialist i urologi. Endast han kan, efter att ha samlat alla prov och undersökningar, bestämma närvaron av denna eller den sjukdomen. Endast en urolog kan ordinera en effektiv behandling för prostata. Dessutom kräver de flesta sjukdomar kontinuerlig övervakning.

Hur man behandlar prostata hemma?

Först av allt måste du följa ett antal regler:

 1. Överhett inte, överhett inte.
 2. Lyft inte tunga föremål.
 3. Töm regelbundet tarmarna, blåsan.
 4. Avvisa alkohol, kaffe, rökning.
 5. Att leda en aktiv livsstil.
 6. Gå till rätt näring.

Rätt näring är:

 • vägran från skarp, stekt, starkt salig;
 • införlivande i kosten av sura mjölkprodukter, grönsaker och frukter;
 • äta spannmål;
 • vägran av mjölprodukter
 • val av drycker som inte innehåller koffein (mors, infusioner, avkok).

Dessutom glöm inte bort terapeutisk träning i måttliga mängder.

Övningar bör inriktas på att förbättra mikrocirkulationen av blodet i bäckenregionen ("cykel", "sax", svängning av pressen, uppskjutningar). Morgon och kvällsövningar är lämpliga.

Hur man behandlar prostata hemma? Behandling av prostata hemma kan ske medicinskt och med hjälp av traditionell medicin.

medicinering

Medicin kan hjälpa till att lindra smärta, inflammation. Läkemedel måste tas precis som ordinerat av läkaren!

Ibuprofen. Lindrar smärta och inflammation (prostatit, cyste). Dosering väljs av läkaren när inflammation elimineras, 1 till 2 tabletter om dagen, högst 4, tas för att lindra smärta.

Kontraindikationer:

 • njursvikt
 • kardiovaskulära sjukdomar.

För enkel urinering gäller alfa-adrenoblockerare.

Tamsulosin. Används med problem med urinering - det slappnar av i musklerna i urinvägarna, vilket signifikant bidrar till urinsöndring. Det indikeras i prostatit, cyste, utsöndring av stenar, olika tumörer, bestrålning.

Kontraindikationer:

 • lever- och njurinsufficiens
 • överkänslighet mot läkemedlet.

Dikloffenak. Det finns tabletter och rektala suppositorier. Det används för att eliminera inflammation, minska smärta.

Kontraindikationer:

 • njursvikt
 • kardiovaskulära sjukdomar.

Papaverin. Spasmolytisk - minskar spasmer, vilket minskar smärta och expanderar urinröret för framgångsrikt avlägsnande av stenar. Appliceras med prostatit, adenom, den första fasen av cancer, cysta och stenar i prostata.

Kontraindikationer:

 • ålderdom
 • njursvikt
 • glaukom.

För att fullt ut behandla prostatit och cyster av bakteriellt ursprung använder antibiotika, de väljs av läkaren, baserat på testresultaten. Sten från prostata tas bort på grund av effekterna av läkemedel.

Traditionell medicin

Folk recept är bra för att behandla prostata sjukdomar hemma.

gälla:

 • buljonger för brickor;
 • infusioner;
 • hemlagade ljus.

Prostatacyst behandlas tinktur av burdock juice - 0,5 ny burdock häll 0, 1 liter vodka, insistera på en dag. Ta 1 msk. innan du äter.

Lätt smärta med hjälp av prostatit avkok av persilja - 100 gram krossad växt per liter kokande vatten. Applicera en halv kopp 3 gånger om dagen.

Stenar hjälper till att ta fram dryck från roten av färgämnen - Att mala på en mugg 1 tsk pulver, häll kokande vatten, spänna och dricka tre gånger om dagen.

Prostata adenom behandlar väl pumpa juice, drick det är nödvändigt för varje törst, liksom pumpa frön med honung. De dricker linfrö och havtornsolja två gånger om dagen.

När prostatacancer rekommenderas avkok av celandine, calendula och cocklebur, ta i lika stora mängder, häll ett glas kokande vatten. Under dagen ett glas avkok att dricka.

För att lindra smärta i någon prostata sjukdom hjälp rektala hemlagade ljus. Propolis förånga och mjukna i ett vattenbad, bild avlånga ljusstänger, frysa. Används för smärta tamponger, impregnerad med gran eller havtornet olja väl lindra smärta.

Konsekvenser av försummelse av sjukdomen

Konsekvensen av någon av de sjukdomar som presenteras kommer att vara en övergång till ett svårare stadium, liksom:

slutsats

Ingen vill spendera tid på ett sjukhusbädd, hus och väggar behandlas! Urologen bör regelbundet undersöka patienten, han kan behandlas hemma. För en produktiv behandling av prostata hemma, läkemedel, folkrecept, och även leda en hälsosam livsstil, äta bara användbara livsmedel.

Hur bota prostatit hemma

Prostatit är en allmän term som innebär ett antal inflammatoriska processer i prostatakörteln. Nästan varje man i hela livet står inför denna sjukdom och tänker hur man behandlar prostatit hemma. Symtom i varje organism manifesterar sig på olika sätt. För att behandla prostatit, passar män också på egen väg.

Vi behandlar prostatit hemma

Behandling av prostatit hemma innebär användning av olika örter och tinkturer. Vanligtvis fylls recept av en granne eller Internet, män har ingen ansvar för sin hälsa. Helt beroende av sådan behandling är inte nödvändig - du kan skada din kropp. Folkmekanismer används i samband med grundläggande behandling.

Behandling av prostatit i hemmet är verkligt. Det ger resultat, speciellt om du kombinerar flera tekniker samtidigt.

Kommer hjälpa till att bota prostatit gymnastik. Särskilda övningar har en positiv effekt på hankroppen. De ger inte upphov till stagnation i det lilla bäckenet.

Dessutom förbättrar avsevärt livsmedlets tillstånd. Det måste vara balanserat och komplett. Naturligtvis bör du omedelbart utesluta alkoholhaltiga drycker. Minska konsumtionen av feta livsmedel. Det skulle vara trevligt att komma in i menyn pumpa frön och gröna.

För män är kön inte bara kärlekskul, men också hälsa. Med oregelbundna sexuella handlingar utvecklar män stagnation i prostatakörteln som orsakar tillväxt av bakterier. Följaktligen börjar inflammation, vilket är problematiskt att erövra.

Att bli av med sjukdomen i sina inbyggda väggar

Hus och väggar behandlas! Detta är känt för alla. Behandling av prostatit hemma normaliserar det psykologiska tillståndet, så i vila är sjukdomen lättare att behandla. Och med prostatit. Var och en av männen kan bota en obehaglig sjukdom hemma, utan stor kostnad. Det är också värt att veta att det är bättre att lära sig att lyssna på din kropp för att eliminera de obehagliga manifestationerna av prostatit i framtiden.

massage

Du kan börja med en massagekörning. Det behövs för att eliminera stasis av utsöndring, som avlägsnas av fingret i urinröret. Övningar för inflammation är olika för varje typ av prostatit. Du kan få reda på dem från en urolog eller läsa den på World Wide Web.

lök

Det verkar som den vanliga bågen, vad kan den göra? Mycket. Om en man innan du lägger sig kommer att äta ett löklök (det är möjligt med någonting), så kommer infektionen i prostatan att förångas tillräckligt snabbt. Folket känner till ett speciellt recept för behandling av prostatit.

Det är nödvändigt att suga 100 gram lök i 600 ml torrt vin (vit). Låt stå i 10 dagar. Töj sedan. Ta tre teskedar en dag före måltiderna. Lämplig som ett hjälpmedel och effektivt medel, minskar inflammation.

bad

Ett varmt badrum med en kamomill upplöst i det gör att du snabbt kan ta bort smärta och generellt obehag. Så snart som spasmer och obehagliga känslor lämnar, sätt på duschen. Spruta vattnet till prostatakörteln, byt ut vattnet (från varmt till kallt). Dessa manipuleringar påverkar också inflammerad prostata positivt.

Användbara spårämnen

Zink är ett viktigt element för män. Dess brist orsakar störningar i hormonsystemet, så det kommer att vara användbart att använda produkter med dess innehåll, till exempel pumpa.

Gymnastiska övningar

För behandling av prostatit i hemmet är det bra att gå. Om du arbetar nära hemmet är det bättre att gå. Kroppen kommer då att tacka dig. En passiv livsstil är en av orsakerna till prostatit hos män.

Strömförsörjning

Väl samordnat arbete i matsmältningssystemet är en hälsorisk. Undvik förstoppning, för på den här tiden finns det högt tryck på prostatakörteln. Du kan ta ett laxerande, men bättre förebyggande. Dieten måste balanseras, att dricka mer flytande.

rubdown

Denna metod är lämplig för de män som av olika anledningar inte kan använda en kontrastdusch. Torkning påverkar väl kroppens allmänna tillstånd, det blir lättare att bekämpa inflammatorisk process. Vattenmanipulation görs bäst på morgonen eller före sänggåendet. Det är lämpligt att utföra dem på en gång. Ben och händer ska vara varma, temperaturen i huset är ca 19 grader.

microclysters

Traditionella läkare tillsammans med läkare berömmer denna metod för att eliminera symtom med prostatit. Enema för män är gjort med vatten uppvärmt till 38 grader. Det lägger till lugnande avkrok, som salvia, en tur. De är mobila nog att hjälpa till att bli av med symptomen på inflammation.

lera

Du kan köpa den på apoteket. De av männen som föredrar allt naturligt, det är värt att leta efter det nära floderna. Placeringen av lerauppsamlingen bör inte vara förorenad - bristen på maskiner, fabriker, egen trädgård. Det är nödvändigt att droppa djupt in i ett par meter, där leran är ren, kunna härda prostatit.

För att använda det måste du förbereda. Torka i solen eller nära värmare. Stora bitar kan krossas med en hammare, så de torkar snabbt ut. Efter torkning, gör ett lera pulver. Bli av med överskott - rötter, stenar, partiklar. Lös upp lera i en träskål så att den är helt dold under vatten. Låt stå i flera timmar, rör sedan om och lämna ett tag. Sand, formad på botten, ta bort och torka.

Klar vikt (tjock) kan användas som lotioner. För att göra detta lägger du leran på en ullduk, som mäter 10 x 10 cm. Placera överlägget på undersidan av buken och fäst det med limpasta. Håll i två timmar. Regelbundna bandage kan besegra prostatit.

Folkmekanismer

Behandla prostatit i en hemmiljö endast vid sjukdomens första skede. Medel som tas från folket kan avsevärt lindra tillståndet, minska symptomen på manifestationer av prostatit.

Propolis är en vanlig metod. Den har en antiinflammatorisk effekt, som snabbt lämnar sådana obehagliga känslor som brännande och smärta. Propolis gör ljus för ytterligare introduktion i kroppen. Effekten kan ses nästan omedelbart.

Persilja hjälper också. Ja, vanliga gröna från kylskåpet. Du måste ta sina rötter eller frön (ett halvt glas), fyll i en liter vätska. Insistera på ungefär en timme. Drick hela dagen istället för vatten.

Päron - en användbar frukt med prostatit. Komposit av dem lindrar inte bara en man från inflammation i prostata, men sänker även blodsockernivån. Denna metod används av personer med typ 2-diabetes.

Som ett alternativ, rekommendera celandine. Experter varnar för att användningen bör vara försiktig, eftersom celandine är giftigt och kan leda till obehagliga konsekvenser. Förbered infusionen korrekt.

Juice Celandine blandad med alkohol i lika delar. Drick varje dag innan den tidigare späds med vatten. 50 ml vatten / 1 droppe färdig infusion. Behandlingsförloppet är 60 dagar, sedan en paus på tio dagar. Innan du använder den här metoden, kontakta en läkare.

Användbara rekommendationer

För att besegra inflammationen och förhindra ett misslyckande i "andra hjärtat" hos en man, bör man följa vissa regler under hela livet.

 • Stöd den optimala vikten för din tillväxt (du kan beräkna din vikt på ett speciellt bord).
 • Konserveringsmedel och kosttillskott bör uteslutas.
 • Ta bort från kosten mat som framställs av vete (dess frånvaro förhindrar symptomen av prostatit).

Hur man bota prostatit - detta kommer att diskuteras i följande video:

Behandling av prostatit med folkmedicin, hemma

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln som uppstår på grund av de blodmikrocirkulation störningar hos bäckenmusklerna och bäckenbotten eller infektiösa processen i sina vävnader. Det åtföljs av dysuri, smärta vid urinering och ejakulation, en signifikant försämring av livskvaliteten hos en man.

Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form. Förutom konservativ terapi finns det många folkmekanismer som testats av patienter med prostatit och fått bra recensioner.

Squats - de bästa övningarna från prostatit

Om den underliggande inflammatoriska processen (och inte bakteriell) är det möjligt att blodtillförseln till musklerna som omger prostatakörteln är nedsatt. För att återställa blodcirkulationen finns det ingen bättre och effektivare motion än knep. Först måste du klara provet och försöka sitta med raka händer upptagna ovanför huvudet.

Krympor bör vara djupa, det är att bäckenet inte kan hållas vid eller över knäna. Utförandet av denna övning minst 100 gånger indikerar en bra potential för behandling av prostatit. Smärta i benen är ett tecken på muskelsvaghet och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen och bland annat prostata.

Du behöver inte göra hundratals veckor varje dag, tillräckligt och 3 gånger i veckan. Det enklare alternativet är att göra 3 uppsättningar i rad, 50 gånger vardera, med en paus på 3 minuter mellan olika tillvägagångssätt.

Man bör sträva efter den eftertraktade figuren "ett hundra", komplettera knäbanden med andra övningar:

Att göra "sax", sitter på golvet och lutar händerna strax bakom ryggen (20 gånger varje ben);

Lyftning av raka ben i bakläget (20 gånger).

Ett komplex av dessa övningar kombinerat med sit-ups hjälper till att bli av med prostatit utan medicinering.

Andra övningar för behandling av prostatit

Övning 1. Ligga på ryggen, lägg dina ben över dig så att dina knän är nära ditt ansikte. Dra upp dina ben med händerna och i den här positionen måste du ligga i 3 till 20 minuter. Detta är en mycket effektiv övning och hjälper till med förhöjning av prostatit, men tålamod behövs. Effekten är bättre ju längre du ligger, men inte mer än 20 minuter.

Övning 2. På morgonen, när du vaknar, gör först och främst en perineal massage i fem minuter. Denna massage kommer att rädda dig från stagnation av prostatakörteln. Före måltidet, gör en övrig övning: Stå i full höjd, bena ihop, kasta en tredjedel och i en sådan ställning vänd knä en efter en, först till vänster och sedan höger. Fortsätt att göra det måste inom fem minuter. På kvällen kan övningen upprepas. Första gången kommer det naturligtvis vara svårt, men med tiden kommer du att bli van vid. Och du behöver definitivt inte vara rädd för prostatit, om du gillar att gå.

Biseptol är ett effektivt och billigt antibiotikum

Vid behandling av prostatit symptom såsom urinretention, smärta under utlösning och avsaknad av effekt på förloppet av terapi med makrolider, antisvampmedel, fluorkinolin hjälp Biseptol - lång kända och billigare läkemedel.

Det är nödvändigt att ta 2 tabletter 480 mg 2 gånger dagligen dagligen, i 5-14 dagar.

Komponenterna i läkemedlet tillåter inte bakterier att multiplicera i människokroppen och undertrycka deras tillväxt. Det är effektivt mot mikroorganismer som är resistenta mot effekterna av sulfonamider. Bland indikationerna för att ta drogen finns infektioner i urinvägarna, inklusive prostatit. Biseptol utsöndras från kroppen om 7 timmar.

Bland kontraindikationerna till mottagningen är sådana tillstånd och sjukdomar:

Nedsatt njur- och leverfunktion

Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter;

Patologi av hematopoiesis-systemet.

Med Biseptol måste du noggrant övervaka reaktionen i din kropp. Tecken på överdosering: huvudvärk och smärta i tarmarna, minskad aptit, yrsel. En signifikant biverkning med användning av stora doser av Biseptolum är benmärgsundertryckning. Vid långvarig behandling bör övervakas blodbiokemi.

Avbruten behandling kan leda till en förvärmning av prostatit, infästning av inflammation, feber.

Enligt recensioner av många män som tog biseptol kom lättnad om några timmar, även i de mest försummade fallen

Behandling av prostatit med te med honung

Kronisk prostatit med instabila resultat av behandling med antibiotika och infusioner av örter lämpar sig för honungsterapi. Innan det börjar måste ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos kroppen - är allergisk mot biprodukter, närvaron eller frånvaron av diabetes mellitus, eftersom dessa tillstånd är absoluta kontraindikationer. Det kommer att ta mycket honung, inte mindre än 10 kg. Det ska vara naturligt, lime eller blommigt.

För en dag borde den ätas tillsammans med te cirka 100-200 g, med användning av istället för socker dagligen. Efter en kort tid försämras urinering, urinering försvinner, smärta försvinner, andra indikatorer återgår till normala. Efter en fullständig botemedel mot förebyggande behandling rekommenderas att hon tar varje månad honung i små kurser.

Recept för honung med celandine

Denna folkmedicin används efter en komplex behandling (antibiotika, suppositorier, uppvärmning, terapeutisk gymnastik). Efter avlägsnande av akut inflammation, måste du förbereda ett avkok av torr celandine. Ett hundra gram torra örter hälls i 700 ml kokande vatten, de kokar inte mer än en kvart i timmen. När buljongen kyler lite, filtreras den genom gasbindning. I buljongen måste du lösa upp 500 gram naturlig honung.

Denna lösning lagras i kylskåp i ett glasbehållare. Han är full för mat till 1 msk. sked tre gånger om dagen. Under denna behandlingsperiod är alkohol och andra läkemedel förbjudna. Samtidigt måste du dricka ett avkok av havre. Det tas av ett glas (150-200 ml) 3 gånger om dagen. Havre är berusade i 1,5-2 månader med avbrott - 2 dagar efter var 5: e dag av avkokning. Under sådan behandling är det inte önskvärt att ladda musklerna i perineum, att besöka gymmet bör begränsas. Tillåten sport - springa, gå, simma i poolen.

De första tecken på lättnad kan kännas på en vecka, och det uppnås långvariga resultat av alla som har genomfört en fullständig behandling med honung och celandine. Behandlingen ges även till fall av kronisk prostatit i ett stadium där inget annat än kirurgiskt ingripande hjälper.

Behandling av prostatit med pumpa frön

Pumpa frön har länge använts av läkare vid behandling av prostatit. De är en bra och mycket prisvärd folkemedicin för behandling av denna sjukdom. Eftersom dessa frön innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för någon man vid vilken ålder som helst, behandlar de snabbt prostatit. Du behöver bara äta 30 solrosfrön en dag före måltiderna. Detta är bara den dagliga zinkmängden för kroppen.

Metod 2. Rensa en halv kilo pumpa frön och vrid i köttkvarn. Frön bör inte nödvändigtvis stekas, annars kommer det inte att bli någon helande effekt! Och tillsätt 200 gram honung. Rör om lösningen och gör bollar av ungefär en hasselnöt eller något mer. Du måste lagra dem i kylskåpet, men du kan lägga 10 bitar i förväg för att nå rumstemperatur.

Ät ska vara en boll i en halvtimme före måltid 1-2 gånger om dagen. I detta fall kan bollen inte sväljas snabbt, tugga och suga den i två till tre minuter. Denna folkbehandling av prostatit har en mycket stark botande effekt, så en kurs per år kommer att vara tillräckligt.

Infusion av hassel - ett effektivt botemedel mot prostatit

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Bara vet att barken ska bryggas dubbelt så länge, eftersom den är mer stel.

Så ta en matsked av löv (eller bark) hasselnöt och brygg den i ett glas kokande vatten. Stäng tätt och vänta en halvtimme. Efter din belastning och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen.

Det är bättre att använda nya grenar varje gång, men du kan ansöka och redan använda flera gånger. Vanligtvis en vecka med sådana förfaranden är tillräckligt - och prostatit passerar.

Tinktur av bark av asp

Med prostatit, förutom barken på hasseln, hjälper aspenbarken också. För att förbereda tinkturen behöver du asppenna uppsamlad i början av sapflödet tills blommans knoppar och löv blommar. Denna period kommer att ske under andra hälften av april. Skorpans önskade tjocklek är 3-5 mm.

Efter insamling måste barken torkas i ugnen eller i skuggan. När barken torkar, ta den i en mängd av 100 gram, krossa lite och lägg i en halv liter burk. Toppa med 200 gram vodka, medan barken ska hällas helt. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter denna period, påtrycka infusionen.

Infusion är druckit 3 gånger om dagen och spädar 20 droppar en fjärdedel av ett glas vätska. Ta det innan du äter. Med daglig användning av denna volym barkasinfusion är tillräckligt för 2-2,5 månader. (Se även: Användning av användbara egenskaper hos tall)

Behandling av prostatit med malurt

Malurtre terapi hjälper till med nästan alla inflammatoriska sjukdomar i könsorganet, inklusive prostatit och dödar pyogen infektion. För att genomföra en fullständig behandling, är 100 g torr malurt tillräcklig. Den torkas med händer, medan krossning är så tunt som möjligt, och sedan siktas genom en kolv. Gräset som passerade genom hålen kommer att tas torrt inåt, och det som inte har siktats kommer att vara användbart för att förbereda ett avkok för sprutning av urinröret.

Bitterhet av torr malurt, som passerar genom den mänskliga mag-tarmkanalen, verkar på kroppens rensning och lindrar den av infektionspatogener.

Under de första 3 dagarna, varje 2-2.5 timmar måste du svälja en nypa torr malurt, fukta det med saliv och tvätta det med vatten. Från intag av mat beror inte frekvensen av malurt av Under denna period kan du inte ta en paus mellan metoderna för torrt gräs, även på natten.

Under de närmaste 4 dagarna är malurt inte tagit på natten, och under dagen är det druckit 5-6 gånger om dagen.

På kvällen varje dag måste du göra malurt microclysters. För att göra dem, ta 1 tsk. med en berg av torr malurt. Häll en liter kokande vatten, kyla infusionen till 40 ° C, filtrera, gjut 100 ml. Hälften av denna volym injiceras i anusen på natten. Det finns inget behov av att vara rädd för avföring, de kommer inte att vara.

Den andra halvan (50 ml) injiceras i urinröret. Gör det inte så lätt - du måste trycka på kanten av urinröret till toppen av en miniatyr spruta och injicera dess innehåll kraftigt. Med korrekt genomförande av detta förfarande kommer en avkok av malurt att passera till blåsan. Efter 3-4 dagar med kronisk eller latent prostatit börjar produktionen av den åldrade pusen. Buljongen ska inte vara för kall eller varm, den bästa temperaturen är kroppstemperaturen.

Douchering med mikrocykler upprepas i 7 dagar.

Under hela behandlingsperioden krävs att en strikt diet följs, utan vilken behandling med malurt inte har den önskade styrkan:

Utesluter djurmat, protein, fisk, ägg, godis, mejeriprodukter;

Mängden bröd är begränsat (upp till 200 g), det är endast tillåtet i torkad form;

Du kan inte ta alkohol, röka;

Tillåtna produkter: spannmål, grönsaker och frukt, nötter, solrosolja.

Under denna behandling kan det finnas en förvärring av dolda sjukdomar, en känsla av svaghet, utseendet av ledsmärta. Douchering kan vara längre än 7 dagar, tills fullständig lindring av tecken på prostatit. Med profylaktiskt syfte är det möjligt att genomföra malurtreparation under våren och hösten.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har ett brett utbud av användbara och helande egenskaper, i synnerhet det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner. Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer.

Så, till exempel, i 100 gram persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och dessutom är den bästa källan till näring för vår tarmmikroflora.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Författaren till artikeln: Nina Vladimirovna Sokolova, naturläkare, fytoterapeut

De bästa metoderna för behandling av prostatit i hemmet

Medics säger att 90% av männen är garanterade att möta ett prostatitproblem. Detta beror på moderna realiteter: en stillasittande livsstil, dålig kvalitet näring, stress, brist på vana att ta hand om sin hälsa.

Män vänder motvilligt till läkare om deras sjukdomar och smärtor. Ofta gå till kliniken endast i nödfall. I detta avseende, särskilt relevant för behandling av prostatit i hemmet.

Vad är prostatit och orsakerna till dess utseende

Prostatit är en urologisk sjukdom som uppträder mycket oftare än andra patologier i den urologiska profilen. Det är en inflammatorisk process som uppstår i prostatakörteln. I de tidiga stadierna är det osynligt och inte farligt. Men med en lång tid av sjukdomen uppstår irreversibla förändringar som leder till allvarliga konsekvenser. En av de mest ledsna är manlig infertilitet och impotens.

Orsakerna till prostatit är många. Men de viktigaste två:

 • Stagnerande fenomen i prostata;
 • Infektion av prostata.

Alla andra skäl överlappar på ett eller annat sätt de viktigaste.

Den viktigaste faktorn i utvecklingen av prostatit är ett brott mot blodcirkulationen, vilket resulterar i en ökning av prostata.

För att behandla prostatit i hemmet var den mest effektiva, behöver du veta vad som måste slåss. Bland de samtidiga orsakerna till patologins utveckling:

 • Övervikt
 • En stillesittande livsstil;
 • Förekomst av patogena bakterier och virus i kroppen;
 • Intracellulära parasiter;
 • Inflammatoriska processer i urinröret och rektum;
 • Skador på det lilla bäckenet;
 • Kronisk förstoppning
 • Hypotermi.

Den psykosomatiska orsaken till prostatit är långvarig stress.

Grundläggande principer för behandling av prostatit i hemmet

Moderna läkemedel som syftar till att normalisera prostata är effektiva. Men de flesta är ett mått på förebyggande åtgärder, som hindrar utvecklingen av primär prostatit eller eliminerar symtomen på denna sjukdom. Efter det att läkemedlet återkallas, observeras ofta återfall och patienten tvingas återigen att köpa medicinen.

Behandling av prostatit hos män i hemmet syftar till att identifiera och eliminera orsakerna till patologi, återställande av prostata hälsa. Eftersom de främsta anledningarna är två: stagnation och infektion, måste de betonas.

Erfarenhet att framgångsrikt bli av med prostatit

Oavsett sjukdomens stadium och dess form bör behandling av prostatit hemma innehålla en uppsättning verktyg som aktiverar blodcirkulationen i bäckenområdet. Du kan ta erfarenhet av en av männen som utvecklade symtom på prostatit, vilket bekräftades av diagnosen: det var en ökning i prostata.

Analysera situationen, insåg mannen att den provokerande faktorn var systematisk hypotermi i ett komplex med stillasittande livsstil. Vad gjordes av den här personen:

 • Varje dag i 2 månader gick han inte mindre än 3 km;
 • Dagliga utövade övningar som stimulerar blodcirkulationen i bäckenregionen (ben, gå på skinkorna, knäböj);
 • Utesluten från kosten av kryddig mat;
 • Te och kaffe ersatte bouillon av dogrose.

Dessa åtgärder visade sig vara tillräckliga för botemedel mot prostatit. För att uppnå detta resultat insåg mannen att han är skyldig att skapa för hans organisme sådana villkor som han (kroppen) kunde hantera patologin själv. Dessa tillstånd var stimulering av blodcirkulationen i prostata.

På idrottare som upplever regelbundna påfrestningar vid gränsen för fysiska förmågor minskar testosteronnivån stabilt. Vi sluter till: Tänk på hur man behandlar prostatit, du måste förstå huvudämnet: allting är bra i måttlighet. Detta är en av de grundläggande principerna för hemterapi.

Kriterier för att välja hembehandling för prostatit

Urologer vet att behandlingen av prostatit utan samtidig livsstilsförändring blir ineffektiv. Maximal, det kommer att ta bort symptom och dämpa manifestationen av sjukdomen ett tag. Därför bör någon teknik innefatta åtgärder för att ändra den vanliga sekvensen av händelser.

Det är tillräckligt att göra övningar varje dag i 10-15 minuter, och redan detta ensamt kommer att vara en effektiv hjälp för att bli av med sjukdomen.

Prostatakörteln är en sorts barriär som förhindrar infektion från att komma in i seminalvätskan. Speglar attack av patogener, "tar stöten" skydda avkomma. Det är nödvändigt att hjälpa kroppen att utföra sina uppgifter, bland annat i dietmat är en naturlig antibiotika (honung, vitlök, propolis, pepparrot, ingefära, lök, tranbär, etc.).

Du kan bota prostatit hemma. Men i komplicerade fall är det nödvändigt att ta mediciner. Rätt att välja terapi hjälper urologen. Det blir inte överflödigt att veta vilken av de praktiserande läkarna i denna profil har expertkunskaper och respekteras och är populär hos patienterna. Idag kan du få ett specialistkonsult och på distans.

Behandling av olika former av prostatit hemma

Det finns flera former av prostatit:

Behandling av var och en av dessa sjukdomar har sina egna egenskaper. Det är mycket önskvärt att ordna själv hälsofrämjande rutiner för att genomgå en undersökning och få ett urologsamråd. Således kommer det att bli klart vilken form av patologi som finns.

Efter att ha beslutat att stoppa valet på denna teknik för behandling av prostatit, är det nödvändigt att veta om urologernas uppfattning om en sådan metod. Läkare är säkra på att full återhämtning endast är möjlig med hjälp av en uppsättning åtgärder, inklusive:

 • Antibakteriell terapi;
 • Stimulering av blodcirkulationen i prostatakörteln;
 • sjukgymnastik;
 • Immunkorrektiv terapi;
 • Korrigering av ett sätt att leva.

Antibiotikabehandling

Läkemedelsberedningar av antibakteriell verkan kan ersättas (inte i alla fall!) Med naturliga antibiotika. Dessa inkluderar:

Örter: malört, Echinacea, Calendula officinalis, kanel, kryddnejlika, marshmallow rot, pion, nässlor, Celandine, salvia, kamomill, etc. På basis av dessa naturliga antibiotika förbereder infusioner, sallader, buljonger.. Dessa hälsofrämjande läkemedel framställs i strikt överensstämmelse med recepten av traditionell och traditionell medicin. Följ den rekommenderade mottagningsplanen.

Stimulering av blodcirkulationen i prostatakörteln

Med stillastående prostatit förskriver urologer ofta en prostata-massage. Detta är ett effektivt förfarande, som utförs av en specialist i kliniken. Det finns en åsikt att du kan göra prostata massage själv. Men efter att ha studerat alla subtiliteter av denna procedur blir det klart att detta är mycket svårt, obekvämt och ineffektivt.

En alternativ metod för att stimulera cirkulationen i prostatakörteln är de övningar som rekommenderas av urologerna, springa, gå. Och även mottagning av produkter med denna effekt (vitlöktinkning med honung, vitlökolja, piontinktur).

Fysioterapeutiska metoder för behandling av prostatit

De fysioterapeutiska metoderna för att återställa människors hälsa är:

 • elektrofores;
 • Magnetisk terapi;
 • Ultraljudsterapi;
 • Ozonbehandling;
 • Massage.

Hemma, det finns inget sätt att använda någon av dessa tekniker. Men förtvivlan är inte nödvändig, eftersom de alla hänvisas till kategorin kompletterande terapi.

Immunokorrigerad terapi hemma

Immunkorrektiv terapi är en uppsättning åtgärder som syftar till att korrigera immunitet. En organisms förmåga att motstå olika typer av virus och bakterier kan ökas inte bara genom medicinska preparat. Det finns folkrättsmedel och fytopreparationer av detta handlingsspektrum.

 1. Infusion av nålar;
 2. Tinktur av maskrosrot;
 3. Tinktur av björkknoppar;
 4. Buljong av en hundros;
 5. Frukt och löv av vild jordgubbe;
 6. Bär av viburnum;
 7. Råbärbär;
 8. Avkok av kamille;
 9. Färska grönsaker;
 10. Frukter.

Korrigering av ett sätt att leva

Den moderna personen vet alla fördelarna med en hälsosam livsstil. Det är extremt svårt att ändra sina vanor, men det är nödvändigt för återhämtningens skull. För att få ett positivt resultat är det tillräckligt att gradvis införa mindre förändringar i ditt liv.

Du kan börja med det dagliga genomförandet av en uppsättning övningar som eliminerar stillastående fenomen i bäckenområdet. Var och en tar inte mer än 1,5 minuter att slutföra. Det här är övningar som:

 • "Walking" på skinkorna;
 • Dra i perineum genom att komprimera musklerna;
 • squat;
 • Makhi sparkade i olika riktningar.

Det är viktigt att inse att förändrad livsstil innebär en ständig och systematisk genomförande av vissa hälsofrämjande åtgärder.

Behandling av prostatit med vitlök

Vitlök är ett naturligt antiseptiskt medel, ett effektivt stimulansmedel för manlig styrka. Det finns flera sätt att framställa ämnena som är användbara vid en prostatit. Det första skedet av sjukdomen kommer att hjälpa till med infusion, vilket måste tas inom en månad.

Beredning av ett botemedel mot utveckling av prostatit

 1. På kvällen, ta 4 stora vitlöksklyftor och slipa dem på något bekvämt sätt: på en mixer, med en vitlökskniv eller en kniv.
 2. Häll 750 ml (3 koppar) kokande vatten.
 3. Stäng locket ordentligt och låt stå till morgon. Under en längre period med högtemperaturunderhåll kan en behållare med infusion förpackas med en handduk.
 4. På morgonen på en tom mage ta 50-70 g tinktur. Män med stor kroppsbyggnad och stor vikt kan ta upp till 100 g.
 5. På kvällen upprepas proceduren.

Under dagen kan du äta 2 små vitlöksklyftor. För att bli av med den obehagliga lukten efter måltidets slut tygar du noggrant en liten citronskiva.

Alternativ metod

För att förbereda denna åtgärd behöver du en matsked vitlöksklyfta och 200 ml varm mjölk.

Det rekommenderas att förbereda en metallbehållare i förväg, häll mjölken in i den och sätt den på en långsam eld. Innan mjölken kokas, tillsätt vitlök på den. Koka och simma i 1 minut. Kyld buljongfilter genom en sil och ta 3 matskedar efter en måltid.

Tinktur av förstärkning och återställande åtgärder

För beredningen av denna produkt krävs 0,5 liter alkohol eller kvalitetsvodka. Ta 400 g vitlöksklyftor och skalla dem. Stora dentiklar kan skäras i två. Fyll den färdiga råan med alkohol, tätt stäng locket.

Behållaren med tinktur ska förvaras på en mörk och sval plats. Beredningstid - 3 veckor. När produkten är klar tas den på morgonen och på kvällen till 20 droppar. Ökad dosering rekommenderas inte, eftersom detta läkemedel är effektivt inte bara för prostata reparation, utan också aktivt rengör kärl.

Honung med vitlök med prostatit

För att förbereda denna åtgärd behöver du högkvalitativ honung. Det spelar ingen roll vilken typ det kommer att bli: lime, blom, bukvete, akacia etc. Honung bör göras av bin från pollen och växtnektar, och inte från socker, som matas av dessa insekter till några biodlare.

Kontrollera kvaliteten på honung enligt följande: Ta ett 10-15 cm band av toalettpapper, lägg det 3-4 gånger och gå till marknaden. Be säljaren att lägga en droppe honung på papper och göra egen verksamhet i en halvtimme. Återgå till säljaren och se om det finns våta cirklar runt droppen. Om så är fallet, är honung inte köpt. En droppe av en kvalitetsprodukt bör förbli i samma tillstånd som vid applicering. Utan att sprida och droppa fukt.

Framställning av ett läkemedel

 1. Mala 5 blandade citroner av medelstorlek i en mixer;
 2. Rengör vitlöksklyftor från 5 stora huvuden;
 3. Mala i en mixer och blanda med en citronuppslamning;
 4. Tillsätt 0,5 liter honung och blanda så noggrant som möjligt.
 5. Insistera 7 dagar, placera behållaren i en mörk sval plats;
 6. Ta 1 tesked 3 gånger om dagen tills honungen är borta.

Detta verktyg har en kraftfull antibakteriell och antiviral effekt. Det kan undertrycka inriktning mot inflammation inte bara i prostata, men också i andra organ i kroppen. Behandling av prostatit med vitlök i hemmet är effektiv, men kräver systematisk behandling. Det rekommenderas inte att hoppa över mottagningen av dessa hälsofrämjande läkemedel.

Hur man gör vitlökolja för behandling av prostatit

Ett positivt resultat i mer än 50% av fallen är mottagandet av vitlökolja. Dess åtgärd (med hänvisning till prostatit) syftar till att aktivera blodcirkulationen i prostatakörteln.

Om det i kombination med administrationen av detta verktyg är rekommendationerna från urologer och andro loger att förändra sin livsstil och normalisera näring, är det möjligt att bota kroniska former av prostatit. Men processen är inte snabb, så du måste vara tålmodig och ha uthållighet i att uppnå målet.

 1. Rensa och slipa i en blender denticles från ett stort huvud vitlök;
 2. Placera vattnet i ett glasbehållare och häll 1 glas kvalitets vegetabilisk olja (optimalt - olivolja);
 3. Kompositionen bör infunderas i en vecka på en kall plats. Du kan lägga en behållare på kylskåpets bottenhylla.

För att ta denna åtgärd behöver du citronsaft. Ta olja 1 tesked 3 gånger dagligen före måltiden. Först utspätt med citronsaft i ett förhållande 1: 1. Inträdeslängd är 1 månad.

Heta bad för behandling av prostatit

Bad för örter

Med prostatit utses ofta heta sessila bad med tillsats av buljonger av olika örter. Således erhålles den önskade effekten: ökad blodcirkulation i prostatakörteln. Obligatoriska villkor för att ta bad:

 • Vattentemperaturen i början av proceduren är 36 ° C;
 • Procedurens varaktighet är 15 minuter;
 • Under sessionen höjs temperaturen gradvis till 40-42 ° C.

För att förbättra badarnas effektivitet i vattnet, tillsätt örter som har smärtstillande och antiinflammatorisk effekt:

 • Kamomillapotek;
 • enbär;
 • Calendula officinalis;
 • Johannesört etc.

Örter av örter är beredda på detta sätt:

 • 60-70 g torra örter häll 5 liter kokande vatten;
 • Insistera tills helt nedkylt;
 • Filter.

Barrträd

Barrträd är mest effektiva vid behandling av prostatit hemma. Kraven för förfarandet är desamma. Före början av sessionen hälls nålar med kokande vatten och insisteras i 20 minuter. Filtrera och lägg till badet.

Nålar är en naturlig antiseptisk. Det hjälper till att lindra smärt syndrom och återställa utsöndring av prostatakörteln. Denna procedur är effektiv för att normalisera funktionen av urinering. Proceduren är avslutad 5 minuter efter det att hudens rodnad i vattnet i kroppsdelarna är märkt.

När du blir frågad om hur du ska bli av med prostatit hemma kan du ofta höra rekommendationer om frekventa besök i badet. Faktum är att uppvärmningsförfaranden bidrar till återställandet av människors hälsa. Men du måste veta att i en akut form av sjukdomen är de kontraindicerade.

Microclysters som hem behandling för prostatit

Varje andra man, som har diagnosen prostatit, förskrivs mikroclyster med örter eller mediciner. Microclysters - proceduren för införande av en terapeutisk lösning i ändtarmen. Implementeringsregler:

 • Innan proceduren börjar, rensas rektum med enema med varmt vatten;
 • Samla i en spruta (gummi päron) volym av 50-100 ml av den tidigare beredda läkemedelslösningen;
 • Passar på baksidan, böja benen i knäna och lita något på dem;
 • Ange spetsen av enema i ändtarmen, komprimera päron;
 • Förvara i denna position i 15-20 minuter.

För framställning av avkok används växter av antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. Dessa inkluderar:

 • Blad och knoppar av vit björk;
 • serien;
 • salvia;
 • celandine;
 • kamomill;
 • Calendula officinalis;
 • St John's Wort;
 • Juniper och andra.

hirudotherapy

Behandling med leeches (hirudoterapi) - En lång och framgångsrikt använd metod för att förbättra tillståndet för blodkärl, normalisering av blodcirkulationen, eliminering av stillastående fenomen. För behandling av prostatit utförs inte mer än 5 procedurer med ett intervall på 3-4 dagar.

Tekniken för att utföra proceduren för behandling med leeches:

 • Visuellt dela perineum i två;
 • På båda sidor av den imaginära linjen sätta två löss så att den ena från den andra var i ett avstånd på 1-1,5 cm.

Hirudoterapi är en specifik metod för behandling. Hemma, svår att genomföra, men möjligt.

Andra effektiva behandlingar för prostatit hemma

Pumpa frön

Pumpa frön har ett brett spektrum av åtgärder vid inflammatoriska processer i prostatakörteln: de stimulerar blodcirkulationen, ökar immuniteten, bidrar till utsöndring. En handfull pumpafrön per dag är ett effektivt sätt att förebygga prostatit.

I den akuta formen av denna patologi rekommenderas frön i kombination med honung. Det är bäst att förbereda små bollar som är lämpliga att ta när som helst och var som helst. För att förbereda sådana "piller" slipa frön i köttkvarn eller mixer, blanda med tjock honung och gör bollar med en diameter på 1,5-2 cm.

Tinktur av bark av asp

Ett av de mest effektiva sätten att bota prostatit hemma är tinktur från aspenbark.

Förbered det lätt: 100-200 g krossad bark häll alkohol för att täcka med toppen.

Insistera 14 dagar på en mörk, cool plats. Ta 15-20 droppar 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet - tills fullständig återhämtning.

rön

Förfarandet för behandling av prostatit i hemmet är mycket. Välja det mest lämpliga för dig själv, glöm inte att denna sjukdom kräver en omfattande terapeutisk metod.

Självförtroendet ledde aldrig till bra resultat. Därför är det oerhört viktigt att följa rekommendationerna från specialister, få råd från en urolog och androlog, gå igenom motsvarande studier av deras hälsa.