Huvud
Strömförsörjning

Orsaker, huvudsymptom, diagnos och behandling av kongestiv prostatit hos män

Stagnerande prostatit är en av de typer av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men hos unga människor förekommer det ganska ofta. Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för denna typ av sjukdom är kongestiv.

Mekanism för bildande

Kongestiv prostatit - en manipulations prostata inflammatorisk, som uppstår på grund av sekre stagnationen i prostata lobules och förknippas ofta med nedsatt venöst utflöde av blod från perineum. Kliniskt är sjukdomen kännetecknas av en dov värkande smärta i bäckenområdet, donera till den lumbala regionen och nedre extremiteterna.

Mekanismen för bildande av kongestiv inflammation i prostatakörteln är som följer:

 • Mot bakgrund av predisponeringsfaktorer sker en avmattning i metaboliska processer i det lilla bäckens kärl, vilket medför att blodcirkulationen i könsorganen och rektumområdet störs.
 • Prostatakörtlar ackumulerar en stor del av utsöndring, som i avsaknad av regelbundet sexuellt liv överflödar prostata, bidrar till utvecklingen av den inflammatoriska processen;
 • Det finns måttliga obehagsmakningar i perinealregionen, som har förmågan att intensifiera vid lyftning av vikter, hämmad avföring och under samlag.

För män är det viktigt att frisätta prostata regelbundet från den ackumulerade hemligheten. Om detta inte händer övergår körteln med vätska och blod, vilket påverkar hela reproduktionssystemets tillstånd.

Grundläggande vyer

Det finns flera typer av sjukdomar, där det finns stillastående fenomen i prostata:

 1. venös. Det manifesteras i sådana fall när det finns patologiska förändringar i venös systemet. I närvaro av åderbråck i de nedre extremiteter sjukdomar expanderar och blod är i det venösa systemet, pelvisk, varpå venös stås fortskrider i prostata och orsaka sjukdom.
 2. kongestiv. Denna form av sjukdomen utvecklas när delar av prostatakörteln inte tömmas fullständigt, varför den fortfarande är full av blod. Detta leder till en ökning av inflammatorisk process. Kongestiv prostatit är vanligast hos mogna män.
 3. kronisk. Denna form av prostatit utvecklas som en följd av oregelbundet sexuellt liv, eller dess ersättning av onani. Också praktiken att avbryta sexuella handlingar, en stillasittande livsstil, överdriven vikt, dålig blodtillförsel, stress - allt detta leder till en kronisk sjukdom. Huvudindikatorn för förekomst av kronisk kongestiv prostatit är fördelningen av ejakulat i form av blodproppar. Prostaten kan öka i storlek.
 4. infektiös. Infektion som kommer in i prostata genom genitourinary systemet vid tidpunkten för överbelastning av prostatit, ökar inflammatorisk process och förvärrar det allmänna tillståndet.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av följande skäl:

 • förstoppning;
 • Stående eller sittande arbete
 • inaktivt sätt att leva
 • försvagning av immunitet.

Alla dessa faktorer leder till stagnation av blodcirkulationen i nedre extremiteterna och bäckenområdet.

Ofta kan stasis i prostatakörteln detekteras även hos ungdomar på grund av frekventa onaneringar eller orsakas av penetrering av olika bakterier i prostatavävnaden.

skäl

Det finns ett antal skäl som kan orsaka stasis av utsöndring i prostatakörteln:

 • kroniska inflammatoriska processer i lilla bäckenet;
 • långvarig bakteriell infektion;
 • hypodynami, stillasittande livsstil;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • ökad sexuell aktivitet som leder till sexuell utarmning
 • masturbation;
 • användning av avbrutet samlag som förebyggande metod
 • otillräcklig tömning av prostata;
 • otillräcklig syntes av en skyddande substans - lysozym i prostata;
 • minskad förmåga att regenerera skadade vävnader;
 • hypotermi av kroppen, och speciellt av underbenen;
 • endokrina patologier, sexuell dysfunktion;
 • sjukdomar i venesystemet (åderbråck, vaskulit, hemorrojder);
 • frekvent förstoppning, urinretention i urinröret.

De flesta män undrar: Vad är den främsta orsaken till blodstasis i prostata?

Specialister har fastställt att huvudorsaken är åderbråck i nedre extremiteterna. Detta leder till att blodcirkulationen i det lilla bäcken är trasigt och prostatan är fylld med blod.

Också orsaken till denna sjukdom kan vara inflammatoriska processer i rektum och litet bäcken, och ibland sjukdomar som är hormonella.

Ofta kan prostatsekretion av prostata orsakas av akuta eller kroniska sjukdomar, vilka är av infektiös natur. Infektionen går in i prostatakörteln genom urinröret eller från ändtarmen genom lymfatiska och blodkärl.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Stagnerad prostatit är inte akut, så många patienter vet inte ens att de är sjuka. Emellertid har denna sjukdom några tecken på vilka den kan detekteras.

Ett karakteristiskt symptom på denna sjukdom är förekomsten av störningar i det genitourära systemet.

Den första fasen av sjukdomsutvecklingen kännetecknas av en inflammatorisk process i utsöndringskanalerna, deras epitel exfoliates, vilket leder till smärtsam urinering. I svåra fall kan urinering helt saknas.

Ett annat karakteristiskt tecken på sjukdomen är den gradvisa utvecklingen av sexuell dysfunktion, som så småningom utvecklas mer och mer. Det finns också en brännande känsla i grenområdet med urinering, svårigheter och ökat obehag vid avföring, ofta ökar kroppstemperaturen.

På stillastående fenomen i prostata anger dessutom:

 • obehag och smärta i underlivet, i rektum och i ljummen, ökar med fysisk aktivitet;
 • morbid, alltför snabb utlösning, vilket leder till en minskning av sexuell aktivitet, en förlängd återhämtningsperiod;
 • när förvärring av sjukdomen utvecklar erektil dysfunktion, vilket är en av de vanligaste orsakerna till att gå till läkaren;
 • svårighet i urinprocessen (rezi, brännande, frekvent uppmaning, känsla av ofullständig tömning av blåsan);
 • Försämring av arbetskapacitet, ofta följd av irritabilitet och närhet.

Stagnation i prostata hemlighet, omfattning av symptom, vilka kan variera från mild värkande smärta i perineum till partiell förlust av effektivitet, kännetecknas av förmågan att utveckla kliniska atypiska.

Det finns smärtor som skärning och värk, som i huvudsak är belägna i ljumsken, anal och ryggradens områden, ge insidan av låren, ben eller rygg, samt en negativ inverkan på en mans hälsa.

diagnostik

Eftersom prostatainflammation har några symptom gemensamt för sexuella störningar och utsöndringssystem, är det viktigt att skilja denna sjukdom från cystit, erektil dysfunktion, prostatahypertrofi och andra sjukdomar.

Det är omöjligt att diagnostisera "stagnerande prostatit", och förlita sig endast på ett antal patientklagomål. I de flesta fall krävs en ytterligare undersökning.

Diagnos av kongestiva fenomen i prostatan innefattar:

 • digital rektal undersökning för bedömning av hemorroida åder;
 • mikroskopi av den prostatiska sekretionen på patogena bakterier, tester för antibiotisk känslighet;
 • ultraljudsundersökning av prostata (ibland kan det kräva ytterligare användning av röntgenmetoder);
 • en allmän analys av blod och urin, ett tre-skott test
 • om nödvändigt - hormonell undersökning och samråd med endokrinologen.

Ibland inflammation i prostatan kan vara en följd av sjukdomar i cirkulationssystemet, som inkluderar: åderbråck, hemorrojder, vaskulit, trombos, etc. vid diagnos av denna smygande sjukdom är det viktigt att undersöka kroppen noggrant för att utesluta andra sjukdomar..

behandling

Stagnerande inflammation i prostatakörteln är en farlig form av sjukdomen, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och ens liv. Det är väldigt viktigt att i tid och på rätt sätt behandla stagnation i prostata och bäckenorganen.

Behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln bör vara omfattande, inklusive:

 • drogterapi;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsterapi, massage och mycket mer.

Standardbehandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring av livsstil (arbets- och vilostyrning, rätt näring, motion, vanligt kön etc.).
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet med hjälp av befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Dessutom innebär behandling (och som också är viktigt, förebyggande) av kronisk prostatit:

 • diet, som innehåller ett stort antal grönsaker och frukter, en minskning av kosten av feta och stekta;
 • medicinska örter (Johannesört, periwinkle, ginseng, pion, nässla, burdock, etc.).

De grundläggande läkemedelspreparaten

Hur man behandlar stillastående prostatit?

För att behandla sjukdomen snabbt och effektivt föreskriver urologen en omfattande medicinsk behandling, bland annat:

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfa-blockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektiv för behandling av inflammation i prostata och är säker för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp blad, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att besegra stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer bara symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer den obehandlade sjukan att återkomma igen och igen.

Det finns problem som inte accepteras. En av dem är kronisk prostatit. Känsla symptom på inflammation i prostatakörteln, fördröja många män besöket till en läkare tills den sista. Att märka tecken på inflammation i prostata är att det är värt att omedelbart besöka en urolog för att påbörja behandlingen i tid och inte drabbas av allvarliga konsekvenser.

Symtom och behandling av kronisk prostatit hos män

Stagnerande prostatit är ett faktiskt urologiskt problem som oroar både män i sina åldrar och ungdomar från 25-30 år. Det kräver individuellt tillvägagångssätt i varje enskilt fall och är mycket svårt att behandla. Med ett brett symptomatiskt intervall är sjukdomen svår att diagnostisera.

För varje man kan det manifestera sig på olika sätt. Identifiera det i de tidiga stadierna kan bara använda moderna diagnostiska metoder som används aktivt i medicinska centra. Det är väldigt viktigt att bestämma sjukdomen i rätt tid och korrekt välja metoder för behandling. Annars kan negativa konsekvenser för människors hälsa inte undvikas.

Endast en kvalificerad specialist kan utföra denna uppgift. I inget fall kan du engagera sig i självmedicinering av kongestiv prostatit, när de första tecknen uppträder bör du gå till en specialiserad medicinsk institution. Vad är så farlig stillastående prostatit? Vilka är dess huvudsakliga symptom och manifestationer? Hur man identifierar och behandlar den urologiska sjukdomen på ett effektivt sätt. I denna artikel kommer vi att överväga i detalj alla de listade frågorna.

Sjukdom med farliga konsekvenser

Stagnerande prostatit är en av de farligaste sjukdomarna. Hans grad av påverkan på den manliga kroppen likställs med cancer eller tuberkulos. Det medför livshotande hälsokonsekvenser, som är mycket svåra att bli av med, trots prestationerna och den höga tekniken i modern medicin.

Många män förstår fortfarande inte allvaret av denna urologiska sjukdom, följaktligen följande negativa konsekvenser: en trasig erektion, snabb utveckling av impotens, adenom och prostatacancer. För att förstå hur farlig en sjukdom är, behöver du lära dig mer om det. Så, vad är kronisk inflammation i prostatakörteln eller stagnerande prostatit?

Vad behöver jag veta?

Kongestiv eller kronisk prostatit, är en manuell urologisk sjukdom i prostata som orsakar inflammation och är svår att diagnostisera.

Resultatet av hans otillbörliga eller otillbörliga behandling är en minskning av styrkan, erektil dysfunktion, psykiska störningar, problem med urinering, nervösa nedbrytningar och stress.

Sjukdomen är ofta inte av smittsam ursprung och utvecklas på grund av förekomsten av stillastående fenomen av utsöndring eller blod i prostatakörteln. I sin tur är de konditionerade av ett antal andra faktorer. Om dem och prata.

Faktorer av utveckling av kongestiv inflammation

Faktorer som orsakar stagnation i prostata, mycket. Den första och vanligast är ett brott mot sexuellt liv, förknippat med oregelbundet sexliv eller långvarig avhållsamhet. Negativt påverkar tillståndet och obehaglig känsla under samlag, dess frekventa avbrott.

Sådana kränkningar i människans sexuella system kan leda till stagnation av sekret i prostatakörteln, vilket resulterar i kongestiv prostatit.

Den andra faktorn i utvecklingen av sjukdomen är inflammation i bäckenorganen, som är resultatet av hypotermi, hög fysisk ansträngning, nervös spänning. En infektion som orsakar inflammation hos ett visst bäckenorgan kan genom urinröret gå in i prostata och orsaka en inflammatorisk process i den.

Den tredje allvarliga och vanligaste faktorn - en kränkning av det venösa utflödet, vilket är resultatet av en stillasittande livsstil, minskad fysisk aktivitet, åderbråck små bäcken, långa och täta samlag. Stagnerande prostatit kan också orsaka trauma eller skador på bäckenorganen.

De uppräknade faktorerna förekommer ofta i olika kombinationer med varandra, de kan kompletteras med orsakerna till en individuell karaktär. För att ta reda på de exakta orsakerna till utvecklingen av en urologisk sjukdom, kan du bara gå igenom en fullständig läkarundersökning.

De viktigaste symptomen på sjukdomen

Symtom på kongestiv prostatit manifesterar sig inte omedelbart och har i varje fall en individuell karaktär. I de tidiga stadierna visas de i formuläret:

 • stretching smärta i ljummen, urinrör, perineal region;
 • brännande känslor i urinblåsan och urinröret;
 • starka smärtsamma förnimmelser.

Med utvecklingen av kongestiv prostatit stärks smärtssyndromet och har en stabil karaktär. Urinering blir smärtsam, smärta i ljumsken - skarp och paroxysmal. Det finns problem av sexuell natur, så småningom kommer full impotens, ofta i ljummen finns det skarpa "pricks" med smärtsam bestrålning i anusen.

Mannen har ett ohälsosamt utseende och ett smärtsamt tillstånd, åtföljd av en ständig känsla av svaghet över en lång tidsperiod. Det finns obehag, smärta av varierande intensitet med inguinal lokalisering.

Kronisk prostatit inte hänvisa till antalet akuta sjukdomar, så män som lider av det kan vara för många år omedvetna om det, vilket är anledningen till det är mycket viktigt att känna till grundläggande symptom som pekar på stagnation i prostatakörteln. Mycket ofta framträder de som en inflammation i excretionskanalerna, som ett resultat - avskalning av kanalepitel och smärtsam urinering.

I vissa fall kan den avbrytas helt. Om dessa symptom och manifestationer upptäcks är det nödvändigt att snarast samråda med en läkare för diagnos av inflammation och effektiv behandling med minimal förlust av sexuella möjligheter.

Effektiv behandling

Metoder och metoder för behandling av prostatit i modern medicin är många. Utländska och inhemska medicinska centra engagerade i förebyggande och behandling av stillastående fenomen i prostata, utöva medicinska, fysioterapeutiska och kirurgiska metoder.

Varje dag växer antalet män som kämpar med sjukdomen i traditionell medicin. Vilket sätt att behandla sjukdomen ger störst möjliga effekt, se nedan, har studerat funktionerna.

Medicinska preparat

Medicinsk behandling av kronisk prostatit utförs av antibakteriella medel, alfa-adrenoblocker, muskelavslappnande medel, hormonella och fytoterapeutiska läkemedel.

Antibakteriella läkemedel behandlar effektivt stillastående prostatit orsakad av infektioner. De tas utan misslyckande i kombination med andra droger. Valet av ett specifikt antibiotikum påverkas av bakterien som parasiterar prostata, patientens känslighet mot läkemedlet och ett antal andra faktorer.

Antibiotikabehandling innebär oftast att man tar i föreskrivna doser av makrolider, beta-laktammedel och aminoglykosider. De behandlar ganska stillastående kronisk prostatit i kombination med fysioterapi.

Alpha-adrenoblocker är effektiva mediciner som ger avslöjandet av sfinkter. De inhiberar verkan av pulserna som ökar muskeltonus hos glatt muskulatur, förbättra tillståndet och hälsotillstånd hos patienten, öka hastigheten av urinering, minska spasm och minska trycket i blåsväggen.

De mest populära alfa-andrenoblockerna är tropafen, fentolamin, prazosin, alfuzosin.

Fytoterapeutiska läkemedel är effektiva läkemedel som används i kombination med andra behandlingsmetoder. De lindrar inflammation, svullnad, smärta, har antibakteriell effekt.

Hormonala droger är läkemedel som återställer obalansen mellan androgener och östrogener. De minskar antalet körtlar i prostata vävnaden, minskar inflammation och hindrar dess utveckling.

Muskelavslappnande - grupp av läkemedel som verkar på tvärstrimmiga muskler som ligger i mellangården, minska sin ton, vilket i sin tur minskar den smärta och spänning bäckenbotten, tar bort känslan av fullkomlighet och tryck.

Sjukgymnastik och dess roll i effektiv behandling

Sjukgymnastik behandling av stagnation i prostatan massage, motionscentral, som syftar till att stärka och avkopplande bäckenbottenmuskulaturen, neyromodulnoe behandlingseffekt på akupunkturpunkter.

Massor av prostata är ett av de mest effektiva sätten att behandla stillastående prostatit. Det förbättrar blodcirkulationen och eliminera stasis sekretion, normaliserar muskeltonus i prostatan och bländare förstärker effekten av antibiotika, återställa funktionen hos prostata kanalerna.

De viktigaste kontraindikationerna för sitt beteende: prostatacancer, cysta, stenar av vilken storlek som helst i prostata, ofullständig tömning av blåsan.

Effektiv i kampen mot stasis i prostata och övningar för att stärka och slappna av i bekkenbottens muskler. De har en bra avkopplande och utvecklande effekt på perineumets muskler, förhindrar utvecklingen av stagnation i det lilla bäckens organ.

Akupunktur eller akupunktur är en effektiv behandlingsmetod, med införande av speciella nålar i huden på tydligt definierade ställen. Effekten av denna metod syftar till att aktivera processer som accelererar återhämtning i kroppen.

Neuromodulatorbehandling innebär elektroterapi som syftar till att eliminera smärtssyndrom vid inflammation. Det kan utföras på flera sätt. En av de vanligaste - stimuleringen av nervändar i ryggmärgen. Den bärs på ryggen genom huden.

Inte mindre effektiv och en metod för laserbehandling. Det verkar på nervändar och celler, vilket bidrar till behandlingen av kongestiv prostatit. Kombinationen av dessa metoder kommer att ge den snabbaste möjliga effekten.

Kirurgiska metoder

Kirurgiska metoder för behandling av stagnation i prostata är den sista utväg som tillgodoses när andra specificerade metoder inte ger resultat. De hålls i sällsynta fall visas genom förträngning av urinröret i en sådan utsträckning, att urinering blir omöjligt, prostatisk abscess, tackla utflödet genom sädesblåsa sekret, eller utveckling av prostata adenom skleros.

Traditionell medicin

Behandling av kronisk prostatit folkmedicinen innebär läkare uppmuntrade urologer som är perfekt i kombination med andra behandlingar, vilket ger en god effekt. De bästa sätten i kampen mot stagnation är avkok och infusioner baserade på propolis, persilja, pumpa frön och röd rot. De underlättar urinering, minskar nivån av smärta, lindrar inflammation.

Om du inte vet hur man behandlar stillastående prostatit, kontakta en specialist. Han kommer att välja den mest effektiva uppsättningen medicinska procedurer för en snabb återhämtning. Kom ihåg att otydlig behandling av sjukdomen kan leda till irreparabla konsekvenser.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Stagnerande prostatit: orsaker, symptom och behandling

Kongestiv prostatit - inflammation i prostatan är en icke-infektiöst ursprung associerat med ihållande stagnation i venerna i bäckenet, vilket leder till störningar av dränering i loberna i prostatakörteln. Bildandet av sjukdomen påverkas också av ett antal faktorer, inklusive metabola sjukdomar, hypodynamia, abstinens och så vidare. Stillastående prostatit kallas trängsel prostatit.

Stagnerande prostatit är inte ett sällsynt fenomen. Det diagnostiseras hos 40% av alla män med prostatit. Och i riskgruppen, både ungdomar i fertil ålder och män efter 60 år och äldre.

Orsaker till kronisk prostatit

Orsakerna till kongestiv prostatit ligger i flera faktorer:

På första plats bland orsakerna till utvecklingen av stillastående prostatiteksperter sätter sexuella störningar och misshandel av sexuellt liv. Särskilt farligt i detta avseende är ofta återkommande sexuell upphetsning utan efterföljande fysiologisk tömning av hemligheten. Detsamma gäller ofullständig utlösning med avbrutet samlag, liksom i frånvaro av känslomässig färgning under intimitet, med onani.

Läkare säger att överflödig sexualitet är en fara, särskilt om de föregås av långvarig avhållsamhet.

Anatomiska orsaker. För det första kommer leda till stagnerande fenomen att vara förekomsten av en nätverksliknande form av den urogenitala venösa plexusen. För det andra påverkar prostatakörtelns otillräckliga näring den medfödda svagheten hos venösa väggar och åsidosystemet i venerna.

Skada. Eventuellt lidit ryggradsskada, ryggmärgsskada, försämring av innervation påverkar negativt tillståndet hos prostatakörteln.

Anomalier i utvecklingen av närliggande organ - blåsan, tarmarna.

Fysisk inaktivitet. Om man leder en stillasittande livsstil, leder detta till det faktum att blodet stagnerar i bäckenorganen sker venös stasis och inflammation i prostatakörteln.

Orsaken till utvecklingen av kongestiv prostatit kan vara ryggradssjukdomar. Detta är en osteochondrosis, en hernierad intervertebral skiva. Sådana fenomen bidrar till bildandet av en förlängd spasma, eller tvärtom leder till en expansion av prostata-kärl, vilket är orsaken till dess bakteriella inflammation. I så fall, om fartygen minskat under en lång tid, orsakar det dålig cirkulation, och om de är tvärtom, under en lång tid förlängs, främjar bildandet av stagnation. Båda faktorerna är lika farliga när det gäller utveckling av prostatit.

Otillbörligt påverkas prostatakörtelns tillstånd av kroppsalkohol (orsakar förlamning av små kärl) och nikotinsyra (orsakar långvarig spasma av små kärl). I kombination med en stillasittande livsstil kan dåliga vanor leda till utveckling av stillastående prostatit.

Störa saltbalansen i kroppen, vilket bidrar till utvecklingen av kronisk prostatit, kan följande faktorer: systemisk hypotermi, överdriven näring, hormonstörningar, underlåtenhet att följa dricka regimen, kronisk kolit med diarré, brist på kalium i kroppen.

En ökning av lokal temperatur i bäckenregionen jämfört med kroppstemperaturen i allmänhet kan leda till utveckling av stillastående prostatit. Speciellt är det farligt om detta fenomen observeras permanent, vilket är möjligt med sådana sjukdomar som: varicocele, åderbråck, hemorrojder.

Symtom på kongestiv prostatit

Symtom på kongestiv prostatit indikerar inte alltid tydligt problem med prostatakörteln, vilket ofta vilseleder patienter.

Den kliniska bilden av sjukdomen är som följer:

De obehagliga känslor som uppstår inom perineumområdet kommer fram. Smärtan kan vara svag, visas periodiskt. De strålar in i sakrumsregionen, in i skönhetszonen. Obehagliga känslor tenderar att öka efter en lång vistelse i sittande läge. På liknande sätt påverkar stående arbete.

Patienter indikerar mild pollakiuria dagligen (frekvent urinering), nocturi (frekvent urinering på natten), i vissa fall - stranguria (droppvis droppvis). Men vid de inledande stadierna av sjukdomsutvecklingen är sådana missförhållandestörningar dåligt uttryckta, så män tenderar att vara försonade med dem. Frekvent urinering sällan, men kommer ibland ibland fram och bidrar till framväxten av nödvändiga uppmaningar.

Kanske utseendet på en överflödig blåsan, känslan av en främmande kropp i perineum och ändtarmen.

På natten kan en man vara störd av långvariga och smärtsamma erektioner som uppstår orimligt. Sexuell samlag, aktiv fysisk aktivitet, tömning av blåsan, denna erektion avlägsnas.

Åren i underbenen är ofta dilaterade, eventuellt hemorrojder, utvidgning av pungen.

För stillastående prostatit kännetecknas en minskning av libido, för tidig utlösning, trög erektion eller frånvaron om det finns tillräckliga förutsättningar för detta.

Hemospermi med stänk av blod i sperma är ofta också tillräckligt.

Indirekta tecken som indikerar stillastående prostatit är ökad trötthet, smärta i nedre extremiteterna, neurotiska störningar.

Diagnos av kongestiv prostatit

Diagnos av kongestiv prostatit innefattar nödvändigtvis en palpation undersökning av prostatakörteln, den bakre urinröret. I detta fall avslöjar läkaren sin ökad eller minskad känslighet. Det är möjligt att extrahera en skarp aseptisk hemlighet.

En annan informativ metod för att diagnostisera stagnerande fenomen i prostatakörteln är organets räteografi. Förfarandet tolereras väl av patienter, tar inte mer än 15 minuter. Det gör att du kan bedöma kränkningarna av venöst utflöde, kärltonens tillstånd och deras elasticitet. Förekomsten av dystrofa förändringar i körtelvävnaden indikeras av svårigheten av blodflödet till det.

Ytterligare information om organets tillstånd kan erhållas genom echomatografi av körteln, ultraljud av bäckenorganen.

När det gäller laboratoriediagnostiska metoder kommer patienten att behöva passera följande prov:

Allmän analys av urin, urinkultur på mikrofloran, tripartit urinalys. Urinkultur upptäcker inte patogena mikroorganismer. Analyser av klamydia är oftast negativa.

Hemligheten i prostata och ejakulera. I detta fall uttrycks leukocytos inte i hemlighet, men det finns skikt av flerskiktigt plana och cylindriska epitel.

Blod för koagulering, tromboelastografi.

Behandling av kronisk prostatit

Behandling av kongestiv prostatit innefattar genomförandet av antiinflammatorisk behandling. För detta ändamål tilldelas patienter acetylsalicylsyra, Trental. Också kunna ta bort inflammation ett sådant läkemedel som Escuzan.

För att uppnå långvarig eftergivenhet, för att bli av med stillastående fenomen i prostatakörteln tillåts heparinbehandling. Introducera läkemedlet intravenöst, dosen väljs av läkaren. Det tar två behandlingskurser i 4 dagar med en paus i samma period.

Om patienter lider av allvarligt smärtssyndrom, vilket förekommer sällan, föreskriva smärtstillande läkemedel. I ett komplext behandlingsschema måste läkemedel för utspädning av blod (Curantil, Acetylsalicylsyra, Nictinsyra, Escuzan) finnas närvarande.

Överensstämmelse med den allmänna ordningen visas. Det är viktigt för patienter att hålla sig till kostnäring med begränsningen av feta och akuta produkter. Mat bör balanseras med den obligatoriska införandet i kosten av grönsaker, frukter, smör, fermenterade mjölkprodukter. Tarm och urinblåsan ska tömmas i rätt tid.

Inte mindre viktigt är samlag, med regelbundna sexuella handlingar. Detsamma gäller sexuell hygien. Det är viktigt att avstå från att dricka alkohol, från att röka, eftersom detta leder till ökade stillastående fenomen. Skadliga yrkesfaktorer bör minimeras - det är vibrationer, hypotermi, inaktivitet, långvarig fysisk aktivitet.

Läkare rekommenderar till sina patienter dagliga övningar från komplexet av motionsterapi (den bästa träningen för prostatit). De bör omfatta stress, för att förbättra andning, men en ökning av tonen i bäckenbottenmuskulaturen, mage, desto högre fysisk aktivitet, särskilt när prostatit är en följd av inaktivitet, desto bättre. Du måste göra promenader, simma, sport. Om arbetet tvärtom är förknippat med ökad fysisk ansträngning, är det nödvändigt att byta ut det med viloperioder. Vid denna tidpunkt ska benen hållas i ett upphöjt läge. Att bära elastiska strumpor för åderbråck är obligatorisk.

Vitaminbehandling är en viktig del av behandlingen. Patienter rekommenderade intaget av vitamin-komplex -. UniCAP, Pangeksavit, Undevit, Gendevit etc. Formuleringar fosfor (Fytin, Lipotserebrin osv.) Tillåta normalisera CNS-aktivitet. Med depressiva stämningar är glutaminsyra möjlig. Tinktur av valerian, calendula, motherwort används för ökad irritabilitet. Om nervsystemet i nervsystemet är mer uttalat, anges neurologernas samråd.

Förberedelser som hjälper till att stärka blodkärlens väggar, förbättra blodcirkulationen - det här är Venoruton, Trental, Complamine. Normalisering av mikrocirkulationen i organen i det lilla bäckenet uppnås på grund av den månatliga behandlingen av Halidor.

Kirurgisk ingrepp utförs om stagnerande prostatit orsakas av valvulär insufficiens hos venerna i nedre extremiteterna.

Om patienten klagar över en dysursjukdom, är utnämningen av Pantogam möjlig. Detta läkemedel kan minska frekvensen av uppmaning att urinera, bli av med otillräckliga nattliga erektioner utan att äventyra erektilfunktionen i allmänhet.

När det gäller fysioterapiteknik kan ett positivt resultat uppnås genom en komplex tillämpning av magnetisk laserverkan.

Generellt svarar stillastående prostatit väl mot behandlingen och har en positiv prognos. Emellertid den längre fördröjningar mannen med referens till fackmannen, desto större är risken för olika komplikationer inklusive kronisk prostatit, bakteriell prostatit, BPH, varicocele, infertilitet, impotens, och så vidare.

Behandling av kronisk prostatit: en överblick över traditionella metoder

Stagnerande prostatit är en av undersorterna av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men även hos unga människor finns en sådan mängd prostatit.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen är en stillasittande livsstil, promiskuösa samlag eller omvänt oregelbundet sex.

Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för en mängd prostatit är kongestiv.

Sjukdomen uppstår som ett resultat av stagnation av blod i bäckenorganen eller stasis av utsöndring i prostatakörteln, kan vara infektiös och icke-infektiös. Avser den kroniska formen av prostatit, eftersom symptomen är sällan akuta, utvecklar sjukdomen oftare omärkligt.

Kliniska manifestationer drabbar periodiskt smärta i ändtarmen, ljummen, perineum, liksom kränkningar av urinering och sexuellt liv.

Stagnerande prostatit är en farlig form av inflammation i prostata, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och jämn liv. Det är mycket viktigt att diagnostisera och behandla stillastående fenomen i prostata och bäckenorganen i tid.

Behandling av kongestiv prostatit är komplex:

 • mediciner;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsbehandling och mycket mer.

Vid behandling av kronisk prostatit är ett individuellt tillvägagångssätt viktigt, därför bör man inte självmedicinera, först efter att ha läst tipsen på forumet. Diagnos av sjukdomen och urvalet av terapi bör utföras i en medicinsk institution, en läkare av en urolog. Oberoende försök att återhämta sig kan inte bara vara värdelösa men också skadliga, eftersom värdefull tid kommer att saknas, och komplikationer kan uppstå.

Behandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring i livsstil: arbets- och viloproblem, rätt näring, motion, vanligt kön etc.
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet: befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Terapi för behandling av kongestiv prostatit inkluderar ett flertal tekniker, innefattande reflexterapi, installation örter apiotherapy, elektriska, ultraljudsbehandling, girudoterapiya, elektrofores, massage bad med örter och andra. Låt oss betrakta några av dem mer detaljerat.

 • Installationsterapi. Med en spruta eller ett mjukt ihåligt rör med en spruta införs en blandning i urinrörets öppning, som består av preparat som ordineras för oral administrering. Således påverkar de rätta drogerna den sjuka kroppen på lokal nivå.
 • Elektrofores. Droger (du kan kombinera flera) under påverkan av likström tränger igenom huden, urinrör och rektum, som påverkar organet direkt.
 • Ultraljud. Ultraljudsvågor stimulerar blodcirkulationen i bäckenorganen, främjar vävnadsreparation, förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, ökar sexuell lust.
 • Laserterapi. Infraröd strålning förbättrar prostatakörteln, ökar kroppens fysiska uthållighet och normaliserar människans allmänna tillstånd.
 • Massage. Denna typ av terapi rekommenderas för behandling av kronisk prostatit i första hand. Massage återställer prostata kanalernas trasiga patency, förbättrar blodcirkulationen och muskeltonen i kroppen.

Hur man botar stillastående prostatit: droger och väsentliga läkemedel

För att behandla sjukdomen var snabb och effektiv, föreskriver urologen en omfattande behandling med mediciner.

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfablockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektivt för behandling av prostatit och är säkert för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp löv, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att bota stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer endast symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer obehandlad prostatit att återvända tills patienten har avslutat hela behandlingen.

Effektiva medel för stillastående prostatit för hembehandling

Folkmedel för behandling av kroniska typer av prostatit används framgångsrikt för att bli av med sjukdomen.

Detta är ett av de fall då läkare välkomnar en sådan metod, eftersom återhämtningen är lång och styrkan i naturläkemedel kompletterar den grundläggande behandlingen av inflammation och stillastående fenomen.

Läkande örter och växter används för att göra bad, infusioner som behöver tas oralt och som tillsatser till rätter. Mest av allt erkänns naturliga läkemedel som har antiinflammatoriska, diuretiska, antibakteriella egenskaper.

Ju bättre att behandla stillastående prostatit?

De mest effektiva lösningarna för stillastående prostatit, som kan användas hemma:

Att förbereda fitosborov populära växter såsom lind, kvickrot, pepparmynta, nässla, salviablad, åkerfräken, calendula, havreutsäde, poppel knoppar, kamomill, groblad blad.

Hur man behandlar med aloe vid stagnation av prostatit

En av de mest framgångsrika agenterna vid behandling av prostatit är aloe. Denna opretentiösa växt finns på fönsterbänkarna i många hus. Det später ut blodet och förbättrar dess mikrocirkulation i bäckenorganen, lindrar inflammation och svullnad, höjer sexuell lust, stimulerar immunceller, främjar regenerering av prostataceller. För behandling av aloe ska tas in, förkokt infusion. Aloe löv kan helt enkelt ätas utan föregående förberedelse, 2-2,5 cm dagligen före frukost.

Hemma är det bra att göra prostata massage. För detta ändamål borde du köpa en speciell enhet. Det första förfarandet bör utföras i en medicinsk institution och observera läkarens handlingar.

Medicin för kronisk prostatit: homeopati och dess tillämpning

Läkemedel för kongestiv prostatit inkluderar begränsande utspädningar av olika ämnen, beroende på syftet med läkemedlet, ämnena är indelade i grupper. När sjukdomen försämras tas piller med innehållet i apis, belladonna, aloe, kvicksilver, akonit och bryon. När du byter prostata vävnad - en tablett innehållande konium, thuja, selen, sepia, staphysagria, lycopodium.

Bland recensionerna för behandling av homeopatiska läkemedel finns det motsatta. Vissa tror att sådan behandling inte räcker, medan andra tvärtom berömmer sin effektivitet. Men alla är överens om att homeopati inte skadar.

Populära homeopatiska medel för prostata behandling:

 • Afala - 200-300 rubel;
 • Prostasan - 500-600 rubel;
 • Sabal prostata - 200-300 rubel;
 • Sabal-homaccord - 400-600 rubel.

Kongestiv (stillastående) prostatit: orsaker, symptom, behandling och konsekvenser

Prostata sjukdom smittsam natur som utvecklar mot bakgrund av stagnation i bäckenet och cirkulationsrubbningar, benämnd "kronisk (stillastående) prostatit."

Det finns inget enda tillvägagångssätt för behandling hittills, eftersom det inte finns några tydliga idéer om orsakerna och mekanismerna för patologins utveckling.

Om patienten har klagomål, men det finns inga inflammatoriska förändringar i prostats utsöndring, tror västerländska experter att det är mer berättigat att prata om syndromet för kronisk bäckensmärta.

Orsaker till kronisk prostatit

Enligt de ledande ryska urologerna (Pushkar, Lopatkin, Segal), överdiagnos av prostatit efter att förfarandena utförs leder till "iatrogen" kronisk prostatit.

De flesta forskare tror att utvecklingen av kongestiv prostatit underlättas av följande:

 • kränkningar av hemodynamik och mikrocirkulation i organen i det lilla bäckenet;
 • psykosomatiska störningar;
 • trängsel (trängsel).

trängsel - det allmänna begreppet Det främjar utsöndringen av prostata acini stagnation i frånvaro av lämplig avrinning (ingen regelbunden utlösning), och ökad blod fyller bäckenvenerna, vilket resulterar i venös påfyllning och prostata nizhnepuzyrnom plexus.

Det finns en åsikt av forskare (Arnoldi och medförfattare) att syndromet för kronisk bäckensmärta i kombination med stillastående fenomen leder till utvecklingen av kronisk prostatit, eftersom det finns funktionella störningar.

Till ytterligare predisponeringsfaktorer inkluderar:

 • hypotermi;
 • användning av avbrutet samlag som en metod för preventivmedel,
 • för långvarig sexuell kontakt
 • stress (ökad psykomotional belastning);
 • fetma;
 • brist på adekvat fysisk aktivitet
 • masturbation;
 • kronisk nikotinförgiftning;
 • comorbidities associerade med åderbråck av små bäckenet, rektum patologi, kränkning av motorisk funktion av tarmen på hypoton typ (tendens till förstoppning).

Symtom på kongestiv prostatit hos män

Varje patient kan ha individuella manifestationer av symptom på kongestiv prostatit, men generellt är följande:

 • dysursjukdomar (störningar i urinering),
 • smärta i skrot, testiklar, penis, inguinalområden.

I det här fallet finns det ingen patologi i utsöndringen av prostata, urin utan tecken på inflammatoriska förändringar, med rektal palpation, prostata har tecken på stagnation:

 • degig, lös konsistens;
 • ömhet i palpation.

Om du inte vidtar åtgärder ökar symtomen på kongestiv prostatit gradvis och förvärrar livskvaliteten. Med den långvariga prostatit av någon etiologi lider erektilfunktionen.

Om patienten har feber, generell svaghet, ökade symtom - sannolikt är det en akut inflammatorisk process i prostatakörteln. Man tror att bakteriell prostatit uppträder åtta gånger oftare än den bakteriella.

Erektil dysfunktion med kongestiv prostatit representeras av följande klagomål:

 • otillräcklig för genomförandet av samlagsrörelse
 • tidig utlösning
 • sprängning av orgasmiska känslor;
 • omöjlighet att nå orgasm
 • obehag under och efter samlag.

Mot bakgrund av en lång stagnation av sekretionen kan förkalkningar (stenar) i prostatakörteln bildas. När den sekundära mikrobiella floran är fäst, utvecklas en kronisk beräknad bakteriell prostatit, vilket gör behandlingsregimer tyngre och mer prediktiva.

Diagnostiska åtgärder

Redan på basis av anamnese under samtalet med patienten är det möjligt att identifiera faktorerna för trängsel.

En man bör vara redo för följande frågor:

 • Hur vanligt är ejakulation?
 • Vad är varaktigheten av samlag, funktionerna i utlösning, tillfredsställelse med kvaliteten på sexuellt liv?
 • Attityd mot onani?
 • Är det tillräckligt med motion?
 • Finns det några dåliga vanor?
 • Hur fungerar preventivmedel i ett par?
 • Var det könsbestämda sjukdomar?

Under den fysiska undersökningen uppmärksammas åderbråck i spermatorn, en ökning av noderna i hemorrhoid plexus.

Dessa förutsättningar är viktiga förutsättningar vid utveckling av kronisk prostatit.

Förutom den allmänna analysen av urin och blod är en mikroskopisk undersökning av juicen av prostatakörteln obligatorisk.

dessutom utföra PCR diagnostik för STI, att utesluta specifik inflammation.

tidsbeställning 3-glasprov är motiverad med tecken på leukocyturi i urinen.

Plantering är hemlig på floran och känslighet för antibiotika utförs med inflammatoriska förändringar i utsöndringen av prostata.

Undersökning av genitourinär tuberkulos tillåter att exkludera specifika etiologier av processen.

Män i åldern 45 år visas som utförande screening test för prostatacancer, om det finns fokala förändringar enligt ultraljud.

sperma visar brott mot spermatogenes.

Från instrumental diagnostik är det tillräckligt att göra transrectal ultraljud av prostata, seminal vesiklar och organ i pungen med doppler.

Behandling av kronisk prostatit

I frånvaro av patogener av STI, är mikrober, ett ökat antal leukocyter, utövande av antibiotikabehandling inte motiverad, och behandlingen syftar till att stoppa det kroniska smärtsyndromet.

Om data tas emot för inflammationsprocessen föreskrivs antibiotika med hänsyn till patogenen.

Mest använda droger fluorokinolon serien: Norfloxacin, Levofloxacin, Perfloxacin och andra.

Om den kroniska prostatit uppträder mot bakgrund av prostata adenom med en överträdelse av urinflödet, kommer situationen att korrigera alfa-blockerare. Ibland, enligt indikationer, förbättras deras verkan genom utnämning av 5 alfa-reduktashämmare. När du väljer alfa-adrenoblokatorov ta hänsyn till antalet blodtryck, med hypotension, är det att föredra att stanna vid det mest selektiva läkemedlet, till exempel, Urorek (Silodosin).

I situationer där det finns tecken på nedsatt urinering med stillastående prostatit, är det tillräckligt att använda en alfa-blockerare i 1 till 3 månader, som en av komponenterna i komplex behandling.

Enligt instruktionerna för användning, en positiv effekt hos patienter som får Uroreka utvecklar inom 2 veckor från början av behandlingen, med någon effekt på blodtrycket hos patienten är mycket sällsynta på grund av den höga selektiviteten av den aktiva substansen endast till receptorerna i blåsan. Urorek kan ta lång tid, är kronisk prostatit schema som följer: 1 till 8 mg en gång dagligen från 1 till 3 månader.

Om smärtssyndromet uttrycks används muskelavslappnande medel och antispasmodika:

Du kan använda ljus baserat på NSAID, till exempel Diklovit.

Växtberedningar

Fytopreparationer används mer för förebyggande ändamål eller som en del av allmän terapi.

Sammansättningen av naturliga läkemedel är annorlunda, frågan är fortfarande effektiv fram till nu. Västexperter lägger inte särskild vikt vid växtbaserad behandling, även om vissa privata kliniska studier visar effekten av att ta naturliga växtbaserade läkemedel med kronisk prostatit.

Förteckning över preparat på växtbasen:

Fytoterapeuter tror att du kan använda dekokningar kokta hemma från användbara växter.

Följande växter har anti-ödem, antiinflammatorisk och diuretisk verkan:

 • persilja (root),
 • frön av dill,
 • burdock rot,
 • tranbärblad,
 • björnsöga (björnbär),
 • fälthästslag,
 • tranbärblad.

Dekoktioner tas 3 gånger om dagen på tom mage, örterna kan alterneras.

Bra inflammation i prostatakörteln, inklusive fenomenet trängsel, microclysters. Dessutom är antiinflammatorisk, anti-ödem stimulerande effekt på tarmarna, vilket minskar manifestationen av hemorrojder, normaliserar avföringen, underlättar avföring.

Mikrocykler med kongestiv prostatit kan göras på basis av oljor: havtorn, olivolja, linfrö. Oljetemperaturen är ungefär 36-39 grader. Volymen 20 - 30 ml.

I örtdekoket för mikrocykler kan du lägga till 2% lidokain, vilket kommer att underlätta smärtssyndromet.

Mikrolykster kan alterneras med hjälp av rektala suppositorier. Som ett effektivt läkemedel för topisk behandling som används ljus på grundval av prostatilen: Vitaprost, Vitaprost Plus (med mer allvarlig inflammation i prostata operations prostatilen stärkt antibiotikum).

Vissa patienter med kronisk prostatit svarar väl på användningen av suppositorier med havtorn, ichthyol.

Om det inte finns några stenar i prostata körs 10 till 12 massage sessioner för att förbättra dräneringen av acini.

God dränering hjälper till att fastställa funktionen av utsöndringskanalerna med kronisk prostatit sjukgymnastik behandling: prostata elektrostimulering, ultraljudbehandling, laserterapi, magnetisk terapi, elektrofores.

Tips för en patient med kronisk prostatit

Efterleva principerna om riktig näring, är kost med kongestiv prostatit likadan näring i prostatit utan stagnation.

Normalisera rytmen i sexlivet, förlängd abstinens är också skadligt för tillståndet i prostatakörteln, liksom sexuella överflöd.

Förläng inte längden på samlag, särskilt med användning av konstgjorda stimulanser. På grund av det ökande trycket i kärlarna i de partiella vesiklarna och ödem kan en kärlväg bryta, vilket leder till utvecklingen av vesikulit med hemospermi (blod i spermier).

Avbrutet samlag framkallar utvecklingen av kongestiv prostatit, så det är bättre att använda kondomer eller andra preventivmedel.

Gå in för sport, fysiska övningar aktiverar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Det finns en särskild gymnastik med stillastående prostatit.

Överkyl inte kroppen, klä sig ihop med vädret.

Se till att pallarna är korrekta, tillåter inte förstoppning.

I tid med ett förebyggande mål, besök urologen, eftersom du med en liten inflammation i prostata kan klara av lokal behandling och fytoterapi. En uttalad inflammatorisk process mot stagnation kräver långvarig behandling med antibakteriella läkemedel, som inte har den bästa effekten på immunsystemets funktion som helhet.

Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare

1 499 visningar totalt, 2 visningar idag