Huvud
Förebyggande

Metoder för effektiv behandling av prostatit hos män i hemmet

Prostatit är en inflammation i prostata som uppstår på grund av en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenet och bäckensbottenmusklerna eller den smittsamma processen i dess vävnader. Det åtföljs av en betydande försämring av livskvaliteten hos en man. Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form.

Förutom konservativ terapi finns det andra effektiva metoder för att bekämpa denna sjukdom. En av de viktigaste är behandlingen av prostatit i hemmet.

Försök dock inte försäkra dig om kvalificerad sjukvård. Först måste du få en läkares samråd, gå igenom undersökningen och identifiera orsakerna till överträdelserna.

Hur man bestämmer förekomsten av prostatit

En korrekt diagnos kan givetvis endast göras av en specialist. Det finns dock vissa tecken som bör göra en man uppmärksamma sin hälsa.

Diagnos av sjukdomen i hemmet är att "inte titta igenom" dessa första alarmerande tecken, och omedelbart kontakta en läkare.

Akut prostatit tillåter inte detta, men oftare finns det en kronisk form av sjukdomen, som långsamt utvecklas med en gradvis ökning av symtomen.

De första tecknen på prostatit

 • ökad uppmaning att urinera
 • en känsla av obehag i ljummen och i könsorganet
 • sexuella störningar.

Med förvärring av tillståndet intensifierar smärtsamma manifestationer, kommer en förvärring, som åtföljs av mer levande symptom:

 • smärta i underlivet
 • smärtsam urinering
 • ofrivillig urladdning av urin vid hakning
 • känsla av smärta under avföring
 • signifikant försämring av erektionen
 • allmän dålig hälsa
 • ökning av kroppstemperaturen.

När man vänder sig till en specialist måste en man genomgå diagnostik och få möten. Det snabbast lösa problemet kommer att hjälpa drogbehandling av prostatit, vilket blir mer effektivt när det kompletteras med beprövade hemmetoder.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma innebär användning av folk recept, massage, fysiska övningar och fysioterapi enheter som hjälper till att hantera sjukdomen och återställa mäns hälsa.

Det är viktigt att förstå att hembehandling av prostatit endast är möjlig i fall av komplikationer av sjukdomen. Komplicerade former eller ofta återkommande sjukdom kräver mer uppmärksamhet och mer allvarliga åtgärder vid behandling.

Recept av traditionell medicin

Terapi av prostatit hos män i hemmet, baserat på folkrecept, hjälper till att lindra smärtsyndromet, lindra inflammation, återställa den vanliga processen med urinering och öka kroppens övergripande ton och dess motståndskraft mot eventuella infektioner.

Pumpa frön i behandlingen av prostatit

Pumpa frön används för att behandla prostatit i mer än ett århundrade. Deras helande effekt beror på innehållet i en stor del av ett element som zink. Manlig kropp behöver daglig zinkintag i kroppen, det här låter dig behålla och bibehålla hälsan. Torkade, men inte stekta pumpafrön används för behandling. De måste skrällas och ätas. För en behandling är vanligtvis ett halv kilo frön tillräckligt. Det innebär att kursen kommer att vara kvar tills "medicinen" är över. Om du upprepar dessa kurser årligen minskar risken för förvärring av kronisk prostatit väsentligt.

Det första sättet: Varje dag måste du äta 30 pumpa frön. Gör detta före måltider, inte rusar, de måste noggrant tuggas.

Det andra sättet: Skalade, rostade pumpafrön passeras genom köttkvarn och lägger till 200 gram honung. Alla blanda väl och rulla bollar lika stora som en valnöt. För behandling av kronisk prostatit äter upp 2 av dessa bollar dagligen. De, som i föregående fall, äter innan de äter. I detta fall kan bollarna inte sväljas, tuggas och suga i två till tre minuter.

Infusion av hassel

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Samtidigt måste barken bryggas dubbelt så länge, eftersom det är mer styvt.

Recept: en matsked av löv (eller bark), hasselbröd i ett glas kokande vatten, stäng ett tätt lock och vänta en halvtimme. Spänn sedan och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Det är bättre att använda färskt material varje gång. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden.

Malurt med prostatit

Malurt är en växt som du kan klara av nästan vilken infektion som helst, inklusive pyogen. Hur kan prostatit behandlas med malurt? Det är bäst att genomföra en omfattande kurs, inklusive intag och tvättning av urinröret. Det tar 100 gram torr malurt, som males i händerna så små som möjligt och siktas genom en sikta. Små fraktioner används för oral administrering i torr form, stora för avkok, från vilka mikroclyster och sprutningar i urinröret görs. Som ett resultat får de en dubbel effekt på kroppen, vilket rensar från infektionspatogenerna, vilket leder till att inflammatoriska processer upphör.

Behandlingen varar en vecka. Torr malurt, oberoende av mat, tas av nypa, tvättas med vatten. Varje dag på kvällen tillverkas mikroclyster och spolning av urinröret med hjälp av avkok.

Ett avkok för mikroclyster och sprutor görs enligt följande. En tesked med en kulle torrgräs malurt häll en liter kokande vatten. Efter kylning till 40 ° C, filtrera. För varje procedur behöver du 50 ml avkokning. Med hjälp av en spruta görs en injektion i anus och in i urinröret. Injektion i urinröret görs plötsligt, så att vätskan rör sig så långt som möjligt. För varje procedur behöver du använda en separat spruta.

Terapeutiska juicer

Effektiv behandling av prostatit i hemmet kan snabbt och privat utföras med hjälp av juice. I kombination med läkemedelsbehandling visar sådana åtgärder bra resultat. Väletablerade grönsaksjuice, som måste konsumeras varje dag för 600 ml. Med prostatitjuice från morötter, betor, är en blandning av gurka och aspargesjuice särskilt lämpliga. Självklart bör detta inte köpas i butiken, men färska, färskpressade juicer. Du kan ta dem kontinuerligt, men minsta kursen är 10 dagar.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har en stor lista över medicinska egenskaper, särskilt det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner.

Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer. Så, till exempel, i 100 g persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och är dessutom den bästa källan till näring för tarmmikrofloran.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Biodlingsprodukter vid behandling av prostatit

Vid hembehandling av prostatit kommer ljus som gjorts på basis av honung eller propolis snabbt att hjälpa till. De förvaras i kylskåp. Använd, sätt in i anusen.

För att göra honungsljus behöver du honung (1 tesked), ägg (1 stycke), mjöl (3 matskedar). Alla blandar och bildar små ljus. Använd en bit två gånger om dagen. Behandlingsförloppet varar i en månad, sedan om en månad eller en och en halv kan det upprepas.

För att göra ljus från propolis, ta 50 g alkohol och jord propolis, blanda och insistera i 2 veckor utan tillgång till ljus, skaka dagligen. Efter insistering indunstas massan i ett vattenbad tills det blir brungult. Därefter blandas den resulterande massan med kakaosmör och suppositorier bildas. Behandling - en bit dagligen i 35 dagar före sänggåendet. Bota sjukdomen hemma på detta sätt kan du för 2-3 kurser med en paus på 8 veckor.

Massage med prostatit

Med prostatit eller för dess förebyggande, rekommenderar urologer prostata massage kurser. Det hjälper till att hantera någon form av kronisk prostatit. Detta beror på förbättring av lokal cirkulation och stimulering av kroppen.

Vad är hemligheten av effektiviteten av massage?

 • normalisering av lokal blodcirkulation
 • förbättring av muskelton
 • säkra utflödet av hemlighet;
 • förbättring av sexuell funktion
 • öka effektiviteten av läkemedelsbehandling.

Massage kan utföras rektalt eller genom perineal vävnad.

Den första metoden anses vara den mest effektiva. Tillgång till prostatakörteln är genom anusen. Det är bäst att överlämna ett sådant tillvägagångssätt till en specialist, eftersom prostatan är ett mycket känsligt organ och dess vävnader kan lätt skadas av mekanisk stress.

Användningen av denna metod för massage i hemmet är också möjligt. Hans man kan göra en partner. Du kan klara dig själv med hjälp av speciella enheter - prostata massager. De har storlekarna och formen, vilket gör det möjligt att säkert komma in i en anus och att utföra nödvändiga åtgärder.

Ett enklare sätt att massage är en extern massage. Det är mindre effektivt, men det utförs utan penetration. Det kan utföras manuellt, pressa och göra cirkulära rörelser i perinealområdet. Massagerare eller lämpliga föremål kan också användas. Till exempel är en bra massage för utomhusprocedurer en boll för tennis. Han sitter på en stol, mannen sitter på toppen och snyggt rullar på den fram och tillbaka. Denna procedur kan utföras flera gånger om dagen, men det är definitivt värt att göra det på morgonen, omedelbart efter uppvaknandet. Det är fem minuter.

Att massera hemma hade den nödvändiga helande och förebyggande effekten och inte orsaka skada, du behöver veta prostata körningens placering, alla rörelser måste utföras med största försiktighet och kontraindikationer måste beaktas.

Kontraindikationer för prostata massage

 • Akut prostatit;
 • Förekomst av tecken på malign lesion av prostata;
 • Förekomst av cyster och stenar i prostatakörteln.

Fysisk utbildning mot prostatit

Alla vet att rörelsen är livet. Aktiv rörelse, regelbunden motion är en god profylax av prostatit orsakad av stillastående fenomen. Om en sådan sjukdom redan existerar, ges goda resultat i behandlingen genom enkla övningar som är tillräckliga för att utföra tre gånger i veckan.

Om det är möjligt är det nödvändigt att genomgå en terapeutisk träning i en medicinsk institution. Men många övningar är tillgängliga för självstudier. De kräver inte extravagans, speciella villkor och kommer att vara ett bra komplement till komplex behandling, vilket möjliggör en snabbare och effektivare behandling av sjukdomen hemma.

Krossar mot prostatit

En mycket effektiv övning som återställer blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, och i prostata, inklusive, är de vanliga knäbanden. Helst måste du krossa 100 gånger, men du behöver inte göra den här engången, du kan dela dem i 2-3 närmar sig med en liten paus.

Om det är svårt att utföra ett sådant antal knep på en gång, måste deras antal gradvis ökas. Tillräcklig behandling och förebyggande belastning blir knep tre gånger i veckan. Squatsna själva borde vara djupa, så låga som möjligt, medan händerna höjs uppåt.

Andra övningar för behandling av prostatit

 • Ligger på magen, raka ben lyfts (20 gånger);
 • "Saxar" - rörelser av raka ben något upptagna från golvet i sittplatsen, händer i stödet något bakom (20 gånger);
 • ligga på ryggen för att dra benen till bröstet så högt som möjligt, lås händerna och stanna så mycket som möjligt, men inte mer än 20 minuter,
 • lägger fötterna ihop, hänger på en tredjedel och trycker ett knä framåt en efter en. Övning utförs i 5 minuter dagligen på morgonen och på kvällen.

En utmärkt övning som förbättrar blodcirkulationen i ett litet bäcken är normal gång. Du måste gå vid varje tillfälle: bara gå runt med jämna mellanrum, flytta på affären för en kort bit till fots, klättra uppför trappan istället för hissen.

Enheter och anordningar för behandling av prostatit

Utvecklingen av modern medicinsk teknik har lett till skapandet av en rad olika apparater för behandling av sjukdomar, som du kan bekämpa denna sjukdom hemma utan regelbundna besök på en medicinsk anläggning.

Apparatens funktion bygger på olika principer, men deras inverkan syftar till att uppnå ett mål - stimulering av prostata, förbättrad blodcirkulation i detta område och eliminering av stillastående fenomen.

Typer av enheter

 • vibration;
 • magnetiska;
 • stimulerande modulerade strömmar;
 • laser.

Varje typ av instrument har sina egna "starka" sidor. Till exempel med användning microvibration snabbt och effektivt elimineras trängsel, förbättra muskeltonus, är den magnetiska effekt som syftar till större analgetisk, antiinflammatorisk, avsvällande verkan.

Det finns också enheter som kombinerar flera arbetsprinciper, de är mer universella.

Lista över de mest kända enheterna

 • Androgyne - en av de vanligaste enheterna för magnetoterapi;
 • Intraton - speciellt rekommenderat för kronisk prostatit, komplicerad av purulent inflammation;
 • Mavit - ger en omfattande åtgärd;
 • Yarovit är en enhet som kombinerar elektromagnetisk och laserstrålning;
 • Vitafon är en universell anordning för behandling av många sjukdomar, inte bara prostatit;
 • Intramag - låter dig kombinera elektrofores och magnetophores med mikro-massage och tvätta urinröret;
 • Prostam är mest effektivt vid behandling av bakteriell prostatit.

Varma bad i kampen mot sjukdomar

Till lymf och blod i människans kropp bättre cirkulerad, det rekommenderas att regelbundet ta varma bad. Vattnet ska inte vara mer än 43 ° C, och tiden för sessionen är kvart i timmen. Istället för vatten, häll heta avkärningar av medicinska örter in i badrummet.

Användning av bad är tillåtet endast i avsaknad av förhöjd kroppstemperatur.

Denna farliga prostatit hos män: tecken än att behandla hemma, en lista över läkemedel

Prostatakörteln är ett viktigt organ som ansvarar för maskulin hälsa, dess genitourinary system, erektil funktion.

Det producerar ett ämne som aktiverar spermierna. Misslyckanden i kroppens aktiviteter leder till kränkningar i människornas reproduktiva sfär.

Prostatit är helt mottaglig för behandling hemma med medicinsk övervakning och efterlevnad av rekommendationerna.

De första symtomen och tecknen på prostata inflammation hos män

I en ung ålder, rådfråga män inte alltid en läkare om de har en snabb utlösning, en minskning av sexuell lust. Detta kan bli ett väckarklocka om starten av prostatit.

Fram till det ögonblick när det blir smärtsamt för en person att gå på toaletten på ett litet sätt, kan det ta flera år. Oftast är prostatit i första hand asymptomatisk.

För att minska libido över tiden tecken på sjukdomen:

 • smärta i perineum, i nedre delen av buken, i pungen
 • ejaculatoriska störningar;
 • utseendet av blod i urinen;
 • medföljande symtom: nervositet, sömnstörningar, depressiva tillstånd, dålig aptit.

Den främsta manifestationen av sjukdomen är ofta urinering, som ibland är allvarligt hämmad och åtföljd av svår smärta. Blod i urinen signalerar uppkomsten av en purulent process i kroppen. De viktigaste symptomen är förknippade med feber, svullnad i körteln.

Är det möjligt att bota prostatit hemma?

Om en patient har en stark förgiftning av kroppen, kommer en uttag från detta tillstånd att kräva behandling i kliniken.

Sjukhusisering behövs om urinering stannar på grund av svullnad i körteln. Kirurgi kommer att ordineras.

I andra fall kan du behandlas hemma. Det är viktigt att följa all doktors rekommendationer.

Hur man hanterar sjukdomen hemma, för att snabbt bli av med det?

Efter undersökningen ordinerar läkaren en behandling som kan tas hemma. Den består av flera punkter:

Medicinska och förebyggande åtgärder omfattar även överensstämmelse med reglerna för en hälsosam livsstil: undviker dåliga vanor och regelbunden fysisk aktivitet. En förutsättning för en snabb återhämtning är näringskorrigering. Från kosten omedelbart rena skarpa, salt, kryddig, rökt mat, fett kött, alkohol, läsk, söta bullar.

Antibakteriella piller och andra läkemedel

När man uppvisar icke-infektiös prostatitisk natur krävs inte antibiotika. Om bakterier går med i sjukdomen kan de inte undvikas.

Oftast föreskrivna droger från grupperna:

 • levofloxacin: Elefloks, Tavanik;
 • ciprofloxacin:Tsifran, Ciprinol;
 • ofloxacin: Zanotsin, Ofloksin.

Tetracyklinmedel används sällan eftersom de har många biverkningar. Undantaget är Unidox Solutab. Intravenöst administrerad: Suprax, Ceftriaxon, Cefspan, Kefadim.

Penicillinfonder från den senaste generationen är populära: Amoxiclav, Augmentin. Mindre vanligt föreskrivna makrolider: Sumamed, Zitrolid, Clarithromycin.

Stearinljuset är väldigt populärt. De lindrar snabbt smärta och spasmer, eliminerar inflammation i infektionsfokus och tar bort puffiness. Vitaprost, Voltaren, diklofenak, Ichthyol suppositorier har stor effektivitet.

Drogen Afala består av växtdelar. Det används endast i komplex terapi med andra läkemedel. Läkemedlet hjälper till med ejakulationssjukdomar. Läkemedlet Prostamol ordineras med en försvagning av erektilfunktionen. Båda drogerna förbättrar blodcirkulationen i orgeln.

Självprostatmassage mot inflammation och erektil dysfunktion

Självmassage är en viktig del i behandlingen av problem med körteln. Med hjälp av proceduren förbättras blodcirkulationen i orgelet, den ackumulerade purulenta hemligheten kläms ut, prostata kommer till ett tillstånd av tonus.

Massage utförs enligt följande:

 1. patienten tar en knä-armbågsställning eller faller på hans sida, böjer knäna;
 2. Pekfingret i handskar, som tidigare oljats ​​med vaselin, injiceras i anuset;
 3. patienten gör strängrörelser på det inflammerade organet. Ett litet tuberkel kan lätt känna sig;
 4. då ökar intensiteten av massagebevegelser. De är gjorda i en cirkel, åtta, ned och uppåt;
 5. i slutet av proceduren bör utföras längs organets centrala fäste.

Varaktighet av massage - 2 minuter beror allt på patientens känslor. Symtomen på en ordentligt organiserad procedur är fördelningen av en liten mängd prostatajuice.

Vad är de fysiska övningarna?

Om orsaken till sjukdomen är ett brott mot blodcirkulationen i kroppen, kan du återställa cirkulationen genom särskilda övningar:

 1. squat. De mest effektiva övningarna för att få kroppen att tona. Crouch borde vara djupt med händerna uppe. Mängd - minst 100 gånger per session. Om det var smärta i benen är musklerna svaga, blodtillförseln till bäckenorganen och körteln är brutna. Du kan göra övningar tre gånger i veckan. För att göra bättre tre tillvägagångssätt 50 gånger vardera med en tre minuters paus
 2. Sax övning. Utför rörelse på golvet, betoning med händerna - bakifrån. Mahi görs tjugo gånger vardera;
 3. lyft av raka ben från läget "ligger på magen". Numret är 20 gånger varje ben.

Effektivt med prostatit kommer att vara övningar för att minska musklerna i sfinkteren. Träna dem flera gånger om dagen, antalet - trettio gånger. Först kommer det att finnas obehagliga känslor.

Effektiv fysioterapi som behandlingsmetod

Det finns många apparater för hembehandling av prostatit.

De mest populära bland män är Vitafon (vibroakustisk apparat) och Almag (designad för magnetoterapi).

Mindre vanliga Darsonval, Electron. Alla enheter har kontraindikationer för användning: organtuberkulos och cancercancer.

Behandling av prostata med folkmekanismer

Prostatit reagerar bra på folkmedicin:

 1. infusion av persilja. Två skedar frön häll ett glas kokande vatten, insistera, coolt. Ta sex gånger om dagen på en matsked på en tom mage;
 2. kamilleinfusion. De används för den kroniska formen av en sjukdom. Du kan ta in och göra enemas;
 3. tinktur av aspen bark. Råmaterial torkas, krossas. Ett hundra gram bark häll ett glas vodka. De lägger den i två veckor på en mörk plats. Ta tjugo droppar före måltiden i två månader;
 4. buljong från lökskal. Råmaterial tvättas, hälls i vatten i en mängd av 750 milliliter, kokas i fem minuter, insisterar en timme, filter. Drick infusionen tre gånger om dagen på en tesked, behandlingsförloppet - en månad;
 5. Dr Neumyvakin rekommenderar användning av en lösning av väteperoxid. Lägg i en fjärdedel av ett glas vatten en droppe vätska och drick på en tom mage. Antalet droppar ökar gradvis. På den andra dagen tills till den tionde - en läggs till. På elfte dagen når mängden peroxid tio droppar;
 6. vitlök infusion. Fyra nagelhackar, häll tre koppar kokande vatten, insistera på natten. På en tom mage drick 50 ml vätska i månaden.

Vad är farlig självbehandling?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Trots att prostatit behandlas framgångsrikt hemma, kan läkarens rekommendationer inte undvikas. Sjukdomen kan maskeras för cystit, tumörsjukdom, neuralgi.

Självbehandling hotar med infertilitet, skleros av prostata, impotens. I svåra fall, med smittsamma sjukdomsformen, är ett dödligt utfall möjligt

Vad som hjälper bäst: recensioner av män och läkare

Läkarna är överens med patienter, eftersom agenten tränger in direkt i det drabbade organet.

Ljus med antibiotika fungerar särskilt bra. Prostamol, enligt läkare, hjälper bara med icke-infektiös typ av sjukdom. Män godkänner användningen av läkemedlet, eftersom det har en bra effekt på erektilfunktionen.

Många patienter får hjälp av mikroclyster med örtinfusioner. Läkarna påminner om att användningen av recept på nationell medicin ska ske i samverkan med andra behandlingsmetoder. Både patienter och läkare är överens om att antibiotika i ett brett spektrum av åtgärder i de flesta fall avlägsnas snabbt från symptomen på inflammation.

Användbar video

Hur man behandlar prostatit hemma med folkmekanismer:

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, vars huvudsymptom är frekvent urinering, smärta i perineum och ett brott mot erektilfunktionen.

Sjukdomen kan behandlas hemma, när den inte sker i komplicerad form. Om sjukdomen är av ett infektiöst ursprung, kommer behandlingen nödvändigtvis inkludera antibakteriella läkemedel.

För komplex behandling av sjukdomen ordineras fysioterapi och självmassage hos det inflammerade orgelet. Recept från det nationella apoteket används tillsammans med traditionell terapi. Med hänsyn till medicinska rekommendationer är prognosen mycket fördelaktig.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

De bästa metoderna för behandling av prostatit i hemmet

Medics säger att 90% av männen är garanterade att möta ett prostatitproblem. Detta beror på moderna realiteter: en stillasittande livsstil, dålig kvalitet näring, stress, brist på vana att ta hand om sin hälsa.

Män vänder motvilligt till läkare om deras sjukdomar och smärtor. Ofta gå till kliniken endast i nödfall. I detta avseende, särskilt relevant för behandling av prostatit i hemmet.

Vad är prostatit och orsakerna till dess utseende

Prostatit är en urologisk sjukdom som uppträder mycket oftare än andra patologier i den urologiska profilen. Det är en inflammatorisk process som uppstår i prostatakörteln. I de tidiga stadierna är det osynligt och inte farligt. Men med en lång tid av sjukdomen uppstår irreversibla förändringar som leder till allvarliga konsekvenser. En av de mest ledsna är manlig infertilitet och impotens.

Orsakerna till prostatit är många. Men de viktigaste två:

 • Stagnerande fenomen i prostata;
 • Infektion av prostata.

Alla andra skäl överlappar på ett eller annat sätt de viktigaste.

Den viktigaste faktorn i utvecklingen av prostatit är ett brott mot blodcirkulationen, vilket resulterar i en ökning av prostata.

För att behandla prostatit i hemmet var den mest effektiva, behöver du veta vad som måste slåss. Bland de samtidiga orsakerna till patologins utveckling:

 • Övervikt
 • En stillesittande livsstil;
 • Förekomst av patogena bakterier och virus i kroppen;
 • Intracellulära parasiter;
 • Inflammatoriska processer i urinröret och rektum;
 • Skador på det lilla bäckenet;
 • Kronisk förstoppning
 • Hypotermi.

Den psykosomatiska orsaken till prostatit är långvarig stress.

Grundläggande principer för behandling av prostatit i hemmet

Moderna läkemedel som syftar till att normalisera prostata är effektiva. Men de flesta är ett mått på förebyggande åtgärder, som hindrar utvecklingen av primär prostatit eller eliminerar symtomen på denna sjukdom. Efter det att läkemedlet återkallas, observeras ofta återfall och patienten tvingas återigen att köpa medicinen.

Behandling av prostatit hos män i hemmet syftar till att identifiera och eliminera orsakerna till patologi, återställande av prostata hälsa. Eftersom de främsta anledningarna är två: stagnation och infektion, måste de betonas.

Erfarenhet att framgångsrikt bli av med prostatit

Oavsett sjukdomens stadium och dess form bör behandling av prostatit hemma innehålla en uppsättning verktyg som aktiverar blodcirkulationen i bäckenområdet. Du kan ta erfarenhet av en av männen som utvecklade symtom på prostatit, vilket bekräftades av diagnosen: det var en ökning i prostata.

Analysera situationen, insåg mannen att den provokerande faktorn var systematisk hypotermi i ett komplex med stillasittande livsstil. Vad gjordes av den här personen:

 • Varje dag i 2 månader gick han inte mindre än 3 km;
 • Dagliga utövade övningar som stimulerar blodcirkulationen i bäckenregionen (ben, gå på skinkorna, knäböj);
 • Utesluten från kosten av kryddig mat;
 • Te och kaffe ersatte bouillon av dogrose.

Dessa åtgärder visade sig vara tillräckliga för botemedel mot prostatit. För att uppnå detta resultat insåg mannen att han är skyldig att skapa för hans organisme sådana villkor som han (kroppen) kunde hantera patologin själv. Dessa tillstånd var stimulering av blodcirkulationen i prostata.

På idrottare som upplever regelbundna påfrestningar vid gränsen för fysiska förmågor minskar testosteronnivån stabilt. Vi sluter till: Tänk på hur man behandlar prostatit, du måste förstå huvudämnet: allting är bra i måttlighet. Detta är en av de grundläggande principerna för hemterapi.

Kriterier för att välja hembehandling för prostatit

Urologer vet att behandlingen av prostatit utan samtidig livsstilsförändring blir ineffektiv. Maximal, det kommer att ta bort symptom och dämpa manifestationen av sjukdomen ett tag. Därför bör någon teknik innefatta åtgärder för att ändra den vanliga sekvensen av händelser.

Det är tillräckligt att göra övningar varje dag i 10-15 minuter, och redan detta ensamt kommer att vara en effektiv hjälp för att bli av med sjukdomen.

Prostatakörteln är en sorts barriär som förhindrar infektion från att komma in i seminalvätskan. Speglar attack av patogener, "tar stöten" skydda avkomma. Det är nödvändigt att hjälpa kroppen att utföra sina uppgifter, bland annat i dietmat är en naturlig antibiotika (honung, vitlök, propolis, pepparrot, ingefära, lök, tranbär, etc.).

Du kan bota prostatit hemma. Men i komplicerade fall är det nödvändigt att ta mediciner. Rätt att välja terapi hjälper urologen. Det blir inte överflödigt att veta vilken av de praktiserande läkarna i denna profil har expertkunskaper och respekteras och är populär hos patienterna. Idag kan du få ett specialistkonsult och på distans.

Behandling av olika former av prostatit hemma

Det finns flera former av prostatit:

Behandling av var och en av dessa sjukdomar har sina egna egenskaper. Det är mycket önskvärt att ordna själv hälsofrämjande rutiner för att genomgå en undersökning och få ett urologsamråd. Således kommer det att bli klart vilken form av patologi som finns.

Efter att ha beslutat att stoppa valet på denna teknik för behandling av prostatit, är det nödvändigt att veta om urologernas uppfattning om en sådan metod. Läkare är säkra på att full återhämtning endast är möjlig med hjälp av en uppsättning åtgärder, inklusive:

 • Antibakteriell terapi;
 • Stimulering av blodcirkulationen i prostatakörteln;
 • sjukgymnastik;
 • Immunkorrektiv terapi;
 • Korrigering av ett sätt att leva.

Antibiotikabehandling

Läkemedelsberedningar av antibakteriell verkan kan ersättas (inte i alla fall!) Med naturliga antibiotika. Dessa inkluderar:

Örter: malört, Echinacea, Calendula officinalis, kanel, kryddnejlika, marshmallow rot, pion, nässlor, Celandine, salvia, kamomill, etc. På basis av dessa naturliga antibiotika förbereder infusioner, sallader, buljonger.. Dessa hälsofrämjande läkemedel framställs i strikt överensstämmelse med recepten av traditionell och traditionell medicin. Följ den rekommenderade mottagningsplanen.

Stimulering av blodcirkulationen i prostatakörteln

Med stillastående prostatit förskriver urologer ofta en prostata-massage. Detta är ett effektivt förfarande, som utförs av en specialist i kliniken. Det finns en åsikt att du kan göra prostata massage själv. Men efter att ha studerat alla subtiliteter av denna procedur blir det klart att detta är mycket svårt, obekvämt och ineffektivt.

En alternativ metod för att stimulera cirkulationen i prostatakörteln är de övningar som rekommenderas av urologerna, springa, gå. Och även mottagning av produkter med denna effekt (vitlöktinkning med honung, vitlökolja, piontinktur).

Fysioterapeutiska metoder för behandling av prostatit

De fysioterapeutiska metoderna för att återställa människors hälsa är:

 • elektrofores;
 • Magnetisk terapi;
 • Ultraljudsterapi;
 • Ozonbehandling;
 • Massage.

Hemma, det finns inget sätt att använda någon av dessa tekniker. Men förtvivlan är inte nödvändig, eftersom de alla hänvisas till kategorin kompletterande terapi.

Immunokorrigerad terapi hemma

Immunkorrektiv terapi är en uppsättning åtgärder som syftar till att korrigera immunitet. En organisms förmåga att motstå olika typer av virus och bakterier kan ökas inte bara genom medicinska preparat. Det finns folkrättsmedel och fytopreparationer av detta handlingsspektrum.

 1. Infusion av nålar;
 2. Tinktur av maskrosrot;
 3. Tinktur av björkknoppar;
 4. Buljong av en hundros;
 5. Frukt och löv av vild jordgubbe;
 6. Bär av viburnum;
 7. Råbärbär;
 8. Avkok av kamille;
 9. Färska grönsaker;
 10. Frukter.

Korrigering av ett sätt att leva

Den moderna personen vet alla fördelarna med en hälsosam livsstil. Det är extremt svårt att ändra sina vanor, men det är nödvändigt för återhämtningens skull. För att få ett positivt resultat är det tillräckligt att gradvis införa mindre förändringar i ditt liv.

Du kan börja med det dagliga genomförandet av en uppsättning övningar som eliminerar stillastående fenomen i bäckenområdet. Var och en tar inte mer än 1,5 minuter att slutföra. Det här är övningar som:

 • "Walking" på skinkorna;
 • Dra i perineum genom att komprimera musklerna;
 • squat;
 • Makhi sparkade i olika riktningar.

Det är viktigt att inse att förändrad livsstil innebär en ständig och systematisk genomförande av vissa hälsofrämjande åtgärder.

Behandling av prostatit med vitlök

Vitlök är ett naturligt antiseptiskt medel, ett effektivt stimulansmedel för manlig styrka. Det finns flera sätt att framställa ämnena som är användbara vid en prostatit. Det första skedet av sjukdomen kommer att hjälpa till med infusion, vilket måste tas inom en månad.

Beredning av ett botemedel mot utveckling av prostatit

 1. På kvällen, ta 4 stora vitlöksklyftor och slipa dem på något bekvämt sätt: på en mixer, med en vitlökskniv eller en kniv.
 2. Häll 750 ml (3 koppar) kokande vatten.
 3. Stäng locket ordentligt och låt stå till morgon. Under en längre period med högtemperaturunderhåll kan en behållare med infusion förpackas med en handduk.
 4. På morgonen på en tom mage ta 50-70 g tinktur. Män med stor kroppsbyggnad och stor vikt kan ta upp till 100 g.
 5. På kvällen upprepas proceduren.

Under dagen kan du äta 2 små vitlöksklyftor. För att bli av med den obehagliga lukten efter måltidets slut tygar du noggrant en liten citronskiva.

Alternativ metod

För att förbereda denna åtgärd behöver du en matsked vitlöksklyfta och 200 ml varm mjölk.

Det rekommenderas att förbereda en metallbehållare i förväg, häll mjölken in i den och sätt den på en långsam eld. Innan mjölken kokas, tillsätt vitlök på den. Koka och simma i 1 minut. Kyld buljongfilter genom en sil och ta 3 matskedar efter en måltid.

Tinktur av förstärkning och återställande åtgärder

För beredningen av denna produkt krävs 0,5 liter alkohol eller kvalitetsvodka. Ta 400 g vitlöksklyftor och skalla dem. Stora dentiklar kan skäras i två. Fyll den färdiga råan med alkohol, tätt stäng locket.

Behållaren med tinktur ska förvaras på en mörk och sval plats. Beredningstid - 3 veckor. När produkten är klar tas den på morgonen och på kvällen till 20 droppar. Ökad dosering rekommenderas inte, eftersom detta läkemedel är effektivt inte bara för prostata reparation, utan också aktivt rengör kärl.

Honung med vitlök med prostatit

För att förbereda denna åtgärd behöver du högkvalitativ honung. Det spelar ingen roll vilken typ det kommer att bli: lime, blom, bukvete, akacia etc. Honung bör göras av bin från pollen och växtnektar, och inte från socker, som matas av dessa insekter till några biodlare.

Kontrollera kvaliteten på honung enligt följande: Ta ett 10-15 cm band av toalettpapper, lägg det 3-4 gånger och gå till marknaden. Be säljaren att lägga en droppe honung på papper och göra egen verksamhet i en halvtimme. Återgå till säljaren och se om det finns våta cirklar runt droppen. Om så är fallet, är honung inte köpt. En droppe av en kvalitetsprodukt bör förbli i samma tillstånd som vid applicering. Utan att sprida och droppa fukt.

Framställning av ett läkemedel

 1. Mala 5 blandade citroner av medelstorlek i en mixer;
 2. Rengör vitlöksklyftor från 5 stora huvuden;
 3. Mala i en mixer och blanda med en citronuppslamning;
 4. Tillsätt 0,5 liter honung och blanda så noggrant som möjligt.
 5. Insistera 7 dagar, placera behållaren i en mörk sval plats;
 6. Ta 1 tesked 3 gånger om dagen tills honungen är borta.

Detta verktyg har en kraftfull antibakteriell och antiviral effekt. Det kan undertrycka inriktning mot inflammation inte bara i prostata, men också i andra organ i kroppen. Behandling av prostatit med vitlök i hemmet är effektiv, men kräver systematisk behandling. Det rekommenderas inte att hoppa över mottagningen av dessa hälsofrämjande läkemedel.

Hur man gör vitlökolja för behandling av prostatit

Ett positivt resultat i mer än 50% av fallen är mottagandet av vitlökolja. Dess åtgärd (med hänvisning till prostatit) syftar till att aktivera blodcirkulationen i prostatakörteln.

Om det i kombination med administrationen av detta verktyg är rekommendationerna från urologer och andro loger att förändra sin livsstil och normalisera näring, är det möjligt att bota kroniska former av prostatit. Men processen är inte snabb, så du måste vara tålmodig och ha uthållighet i att uppnå målet.

 1. Rensa och slipa i en blender denticles från ett stort huvud vitlök;
 2. Placera vattnet i ett glasbehållare och häll 1 glas kvalitets vegetabilisk olja (optimalt - olivolja);
 3. Kompositionen bör infunderas i en vecka på en kall plats. Du kan lägga en behållare på kylskåpets bottenhylla.

För att ta denna åtgärd behöver du citronsaft. Ta olja 1 tesked 3 gånger dagligen före måltiden. Först utspätt med citronsaft i ett förhållande 1: 1. Inträdeslängd är 1 månad.

Heta bad för behandling av prostatit

Bad för örter

Med prostatit utses ofta heta sessila bad med tillsats av buljonger av olika örter. Således erhålles den önskade effekten: ökad blodcirkulation i prostatakörteln. Obligatoriska villkor för att ta bad:

 • Vattentemperaturen i början av proceduren är 36 ° C;
 • Procedurens varaktighet är 15 minuter;
 • Under sessionen höjs temperaturen gradvis till 40-42 ° C.

För att förbättra badarnas effektivitet i vattnet, tillsätt örter som har smärtstillande och antiinflammatorisk effekt:

 • Kamomillapotek;
 • enbär;
 • Calendula officinalis;
 • Johannesört etc.

Örter av örter är beredda på detta sätt:

 • 60-70 g torra örter häll 5 liter kokande vatten;
 • Insistera tills helt nedkylt;
 • Filter.

Barrträd

Barrträd är mest effektiva vid behandling av prostatit hemma. Kraven för förfarandet är desamma. Före början av sessionen hälls nålar med kokande vatten och insisteras i 20 minuter. Filtrera och lägg till badet.

Nålar är en naturlig antiseptisk. Det hjälper till att lindra smärt syndrom och återställa utsöndring av prostatakörteln. Denna procedur är effektiv för att normalisera funktionen av urinering. Proceduren är avslutad 5 minuter efter det att hudens rodnad i vattnet i kroppsdelarna är märkt.

När du blir frågad om hur du ska bli av med prostatit hemma kan du ofta höra rekommendationer om frekventa besök i badet. Faktum är att uppvärmningsförfaranden bidrar till återställandet av människors hälsa. Men du måste veta att i en akut form av sjukdomen är de kontraindicerade.

Microclysters som hem behandling för prostatit

Varje andra man, som har diagnosen prostatit, förskrivs mikroclyster med örter eller mediciner. Microclysters - proceduren för införande av en terapeutisk lösning i ändtarmen. Implementeringsregler:

 • Innan proceduren börjar, rensas rektum med enema med varmt vatten;
 • Samla i en spruta (gummi päron) volym av 50-100 ml av den tidigare beredda läkemedelslösningen;
 • Passar på baksidan, böja benen i knäna och lita något på dem;
 • Ange spetsen av enema i ändtarmen, komprimera päron;
 • Förvara i denna position i 15-20 minuter.

För framställning av avkok används växter av antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. Dessa inkluderar:

 • Blad och knoppar av vit björk;
 • serien;
 • salvia;
 • celandine;
 • kamomill;
 • Calendula officinalis;
 • St John's Wort;
 • Juniper och andra.

hirudotherapy

Behandling med leeches (hirudoterapi) - En lång och framgångsrikt använd metod för att förbättra tillståndet för blodkärl, normalisering av blodcirkulationen, eliminering av stillastående fenomen. För behandling av prostatit utförs inte mer än 5 procedurer med ett intervall på 3-4 dagar.

Tekniken för att utföra proceduren för behandling med leeches:

 • Visuellt dela perineum i två;
 • På båda sidor av den imaginära linjen sätta två löss så att den ena från den andra var i ett avstånd på 1-1,5 cm.

Hirudoterapi är en specifik metod för behandling. Hemma, svår att genomföra, men möjligt.

Andra effektiva behandlingar för prostatit hemma

Pumpa frön

Pumpa frön har ett brett spektrum av åtgärder vid inflammatoriska processer i prostatakörteln: de stimulerar blodcirkulationen, ökar immuniteten, bidrar till utsöndring. En handfull pumpafrön per dag är ett effektivt sätt att förebygga prostatit.

I den akuta formen av denna patologi rekommenderas frön i kombination med honung. Det är bäst att förbereda små bollar som är lämpliga att ta när som helst och var som helst. För att förbereda sådana "piller" slipa frön i köttkvarn eller mixer, blanda med tjock honung och gör bollar med en diameter på 1,5-2 cm.

Tinktur av bark av asp

Ett av de mest effektiva sätten att bota prostatit hemma är tinktur från aspenbark.

Förbered det lätt: 100-200 g krossad bark häll alkohol för att täcka med toppen.

Insistera 14 dagar på en mörk, cool plats. Ta 15-20 droppar 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet - tills fullständig återhämtning.

rön

Förfarandet för behandling av prostatit i hemmet är mycket. Välja det mest lämpliga för dig själv, glöm inte att denna sjukdom kräver en omfattande terapeutisk metod.

Självförtroendet ledde aldrig till bra resultat. Därför är det oerhört viktigt att följa rekommendationerna från specialister, få råd från en urolog och androlog, gå igenom motsvarande studier av deras hälsa.

Hur man bota prostatit hos män med folkrättsmedel hemma

Vad är prostatit?

I enkla termer är prostatit i de flesta fall en inflammation i prostatakörteln. Sjukdomen är ganska vanlig bland sexuellt mogna män. En av de främsta orsakerna till prostatit är stagnation av blod som orsakas av en stillasittande livsstil.

Prostatit ger mycket besvär för en man - obehagliga och till och med smärtsamma förnimmelser i bäckenregionen, problem med urinering och intimt liv. För att behandla denna sjukdom behöver du inte fördröja tills den har gått in i ett kroniskt stadium.

Förutom medicinsk behandling finns det många effektiva traditionella mediciner som kan bota prostatit i hemmet. Du måste bara vara tålmodig och regelbundet utföra vissa åtgärder, för bota inflammation i prostata snabbt är helt enkelt omöjligt.

Folkmedel för behandling av prostatit

- Deep squats. Det är bristen på fysisk aktivitet som oftast orsakar stagnation av blodet och leder till prostatit. Att utföra dagliga 50-100-knep kan antas att sjukdomen med tiden kommer att gå iväg. Det viktigaste är att göra squat rätt - för att göra det djupt, d.v.s. sänka bäckenet under knäna. Först, förmodligen kommer musklerna i benen och skinkorna att skada, men så småningom kommer denna smärta att gå iväg.

- Behandling av prostatit med honung. Om du inte lider av allergi mot honung, kan den här metoden vara effektiv för dig att behandla prostatit med folkmedicin. Honung behöver mycket. Använd dagligen minst 150-200 gr. istället för socker med te. Med tiden kommer problem som orsakas av prostatit att gå iväg, och du kommer tillbaka till ditt vanliga liv.

- Behandling av prostatit med persilja. Det här gröna - ett förråd av vitaminer och spårämnen, som är fördelaktigt för människors hälsa. För att behandla inflammation i prostata måste du äta 50-100 gram. persilja dagligen, eller drick juice (på en matsked) 3 gånger dagligen före måltiderna.

För att uppnå en synlig effekt bör ett av organen eller deras komplex användas i minst 20 dagar.

Behandling av prostatit med folkmedicin, hemma

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln som uppstår på grund av de blodmikrocirkulation störningar hos bäckenmusklerna och bäckenbotten eller infektiösa processen i sina vävnader. Det åtföljs av dysuri, smärta vid urinering och ejakulation, en signifikant försämring av livskvaliteten hos en man.

Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form. Förutom konservativ terapi finns det många folkmekanismer som testats av patienter med prostatit och fått bra recensioner.

Squats - de bästa övningarna från prostatit

Om den underliggande inflammatoriska processen (och inte bakteriell) är det möjligt att blodtillförseln till musklerna som omger prostatakörteln är nedsatt. För att återställa blodcirkulationen finns det ingen bättre och effektivare motion än knep. Först måste du klara provet och försöka sitta med raka händer upptagna ovanför huvudet.

Krympor bör vara djupa, det är att bäckenet inte kan hållas vid eller över knäna. Utförandet av denna övning minst 100 gånger indikerar en bra potential för behandling av prostatit. Smärta i benen är ett tecken på muskelsvaghet och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen och bland annat prostata.

Du behöver inte göra hundratals veckor varje dag, tillräckligt och 3 gånger i veckan. Det enklare alternativet är att göra 3 uppsättningar i rad, 50 gånger vardera, med en paus på 3 minuter mellan olika tillvägagångssätt.

Man bör sträva efter den eftertraktade figuren "ett hundra", komplettera knäbanden med andra övningar:

Att göra "sax", sitter på golvet och lutar händerna strax bakom ryggen (20 gånger varje ben);

Lyftning av raka ben i bakläget (20 gånger).

Ett komplex av dessa övningar kombinerat med sit-ups hjälper till att bli av med prostatit utan medicinering.

Andra övningar för behandling av prostatit

Övning 1. Ligga på ryggen, lägg dina ben över dig så att dina knän är nära ditt ansikte. Dra upp dina ben med händerna och i den här positionen måste du ligga i 3 till 20 minuter. Detta är en mycket effektiv övning och hjälper till med förhöjning av prostatit, men tålamod behövs. Effekten är bättre ju längre du ligger, men inte mer än 20 minuter.

Övning 2. På morgonen, när du vaknar, gör först och främst en perineal massage i fem minuter. Denna massage kommer att rädda dig från stagnation av prostatakörteln. Före måltidet, gör en övrig övning: Stå i full höjd, bena ihop, kasta en tredjedel och i en sådan ställning vänd knä en efter en, först till vänster och sedan höger. Fortsätt att göra det måste inom fem minuter. På kvällen kan övningen upprepas. Första gången kommer det naturligtvis vara svårt, men med tiden kommer du att bli van vid. Och du behöver definitivt inte vara rädd för prostatit, om du gillar att gå.

Biseptol är ett effektivt och billigt antibiotikum

Vid behandling av prostatit symptom såsom urinretention, smärta under utlösning och avsaknad av effekt på förloppet av terapi med makrolider, antisvampmedel, fluorkinolin hjälp Biseptol - lång kända och billigare läkemedel.

Det är nödvändigt att ta 2 tabletter 480 mg 2 gånger dagligen dagligen, i 5-14 dagar.

Komponenterna i läkemedlet tillåter inte bakterier att multiplicera i människokroppen och undertrycka deras tillväxt. Det är effektivt mot mikroorganismer som är resistenta mot effekterna av sulfonamider. Bland indikationerna för att ta drogen finns infektioner i urinvägarna, inklusive prostatit. Biseptol utsöndras från kroppen om 7 timmar.

Bland kontraindikationerna till mottagningen är sådana tillstånd och sjukdomar:

Nedsatt njur- och leverfunktion

Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter;

Patologi av hematopoiesis-systemet.

Med Biseptol måste du noggrant övervaka reaktionen i din kropp. Tecken på överdosering: huvudvärk och smärta i tarmarna, minskad aptit, yrsel. En signifikant biverkning med användning av stora doser av Biseptolum är benmärgsundertryckning. Vid långvarig behandling bör övervakas blodbiokemi.

Avbruten behandling kan leda till en förvärmning av prostatit, infästning av inflammation, feber.

Enligt recensioner av många män som tog biseptol kom lättnad om några timmar, även i de mest försummade fallen

Behandling av prostatit med te med honung

Kronisk prostatit med instabila resultat av behandling med antibiotika och infusioner av örter lämpar sig för honungsterapi. Innan det börjar måste ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos kroppen - är allergisk mot biprodukter, närvaron eller frånvaron av diabetes mellitus, eftersom dessa tillstånd är absoluta kontraindikationer. Det kommer att ta mycket honung, inte mindre än 10 kg. Det ska vara naturligt, lime eller blommigt.

För en dag borde den ätas tillsammans med te cirka 100-200 g, med användning av istället för socker dagligen. Efter en kort tid försämras urinering, urinering försvinner, smärta försvinner, andra indikatorer återgår till normala. Efter en fullständig botemedel mot förebyggande behandling rekommenderas att hon tar varje månad honung i små kurser.

Recept för honung med celandine

Denna folkmedicin används efter en komplex behandling (antibiotika, suppositorier, uppvärmning, terapeutisk gymnastik). Efter avlägsnande av akut inflammation, måste du förbereda ett avkok av torr celandine. Ett hundra gram torra örter hälls i 700 ml kokande vatten, de kokar inte mer än en kvart i timmen. När buljongen kyler lite, filtreras den genom gasbindning. I buljongen måste du lösa upp 500 gram naturlig honung.

Denna lösning lagras i kylskåp i ett glasbehållare. Han är full för mat till 1 msk. sked tre gånger om dagen. Under denna behandlingsperiod är alkohol och andra läkemedel förbjudna. Samtidigt måste du dricka ett avkok av havre. Det tas av ett glas (150-200 ml) 3 gånger om dagen. Havre är berusade i 1,5-2 månader med avbrott - 2 dagar efter var 5: e dag av avkokning. Under sådan behandling är det inte önskvärt att ladda musklerna i perineum, att besöka gymmet bör begränsas. Tillåten sport - springa, gå, simma i poolen.

De första tecken på lättnad kan kännas på en vecka, och det uppnås långvariga resultat av alla som har genomfört en fullständig behandling med honung och celandine. Behandlingen ges även till fall av kronisk prostatit i ett stadium där inget annat än kirurgiskt ingripande hjälper.

Behandling av prostatit med pumpa frön

Pumpa frön har länge använts av läkare vid behandling av prostatit. De är en bra och mycket prisvärd folkemedicin för behandling av denna sjukdom. Eftersom dessa frön innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för någon man vid vilken ålder som helst, behandlar de snabbt prostatit. Du behöver bara äta 30 solrosfrön en dag före måltiderna. Detta är bara den dagliga zinkmängden för kroppen.

Metod 2. Rensa en halv kilo pumpa frön och vrid i köttkvarn. Frön bör inte nödvändigtvis stekas, annars kommer det inte att bli någon helande effekt! Och tillsätt 200 gram honung. Rör om lösningen och gör bollar av ungefär en hasselnöt eller något mer. Du måste lagra dem i kylskåpet, men du kan lägga 10 bitar i förväg för att nå rumstemperatur.

Ät ska vara en boll i en halvtimme före måltid 1-2 gånger om dagen. I detta fall kan bollen inte sväljas snabbt, tugga och suga den i två till tre minuter. Denna folkbehandling av prostatit har en mycket stark botande effekt, så en kurs per år kommer att vara tillräckligt.

Infusion av hassel - ett effektivt botemedel mot prostatit

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Bara vet att barken ska bryggas dubbelt så länge, eftersom den är mer stel.

Så ta en matsked av löv (eller bark) hasselnöt och brygg den i ett glas kokande vatten. Stäng tätt och vänta en halvtimme. Efter din belastning och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen.

Det är bättre att använda nya grenar varje gång, men du kan ansöka och redan använda flera gånger. Vanligtvis en vecka med sådana förfaranden är tillräckligt - och prostatit passerar.

Tinktur av bark av asp

Med prostatit, förutom barken på hasseln, hjälper aspenbarken också. För att förbereda tinkturen behöver du asppenna uppsamlad i början av sapflödet tills blommans knoppar och löv blommar. Denna period kommer att ske under andra hälften av april. Skorpans önskade tjocklek är 3-5 mm.

Efter insamling måste barken torkas i ugnen eller i skuggan. När barken torkar, ta den i en mängd av 100 gram, krossa lite och lägg i en halv liter burk. Toppa med 200 gram vodka, medan barken ska hällas helt. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter denna period, påtrycka infusionen.

Infusion är druckit 3 gånger om dagen och spädar 20 droppar en fjärdedel av ett glas vätska. Ta det innan du äter. Med daglig användning av denna volym barkasinfusion är tillräckligt för 2-2,5 månader. (Se även: Användning av användbara egenskaper hos tall)

Behandling av prostatit med malurt

Malurtre terapi hjälper till med nästan alla inflammatoriska sjukdomar i könsorganet, inklusive prostatit och dödar pyogen infektion. För att genomföra en fullständig behandling, är 100 g torr malurt tillräcklig. Den torkas med händer, medan krossning är så tunt som möjligt, och sedan siktas genom en kolv. Gräset som passerade genom hålen kommer att tas torrt inåt, och det som inte har siktats kommer att vara användbart för att förbereda ett avkok för sprutning av urinröret.

Bitterhet av torr malurt, som passerar genom den mänskliga mag-tarmkanalen, verkar på kroppens rensning och lindrar den av infektionspatogener.

Under de första 3 dagarna, varje 2-2.5 timmar måste du svälja en nypa torr malurt, fukta det med saliv och tvätta det med vatten. Från intag av mat beror inte frekvensen av malurt av Under denna period kan du inte ta en paus mellan metoderna för torrt gräs, även på natten.

Under de närmaste 4 dagarna är malurt inte tagit på natten, och under dagen är det druckit 5-6 gånger om dagen.

På kvällen varje dag måste du göra malurt microclysters. För att göra dem, ta 1 tsk. med en berg av torr malurt. Häll en liter kokande vatten, kyla infusionen till 40 ° C, filtrera, gjut 100 ml. Hälften av denna volym injiceras i anusen på natten. Det finns inget behov av att vara rädd för avföring, de kommer inte att vara.

Den andra halvan (50 ml) injiceras i urinröret. Gör det inte så lätt - du måste trycka på kanten av urinröret till toppen av en miniatyr spruta och injicera dess innehåll kraftigt. Med korrekt genomförande av detta förfarande kommer en avkok av malurt att passera till blåsan. Efter 3-4 dagar med kronisk eller latent prostatit börjar produktionen av den åldrade pusen. Buljongen ska inte vara för kall eller varm, den bästa temperaturen är kroppstemperaturen.

Douchering med mikrocykler upprepas i 7 dagar.

Under hela behandlingsperioden krävs att en strikt diet följs, utan vilken behandling med malurt inte har den önskade styrkan:

Utesluter djurmat, protein, fisk, ägg, godis, mejeriprodukter;

Mängden bröd är begränsat (upp till 200 g), det är endast tillåtet i torkad form;

Du kan inte ta alkohol, röka;

Tillåtna produkter: spannmål, grönsaker och frukt, nötter, solrosolja.

Under denna behandling kan det finnas en förvärring av dolda sjukdomar, en känsla av svaghet, utseendet av ledsmärta. Douchering kan vara längre än 7 dagar, tills fullständig lindring av tecken på prostatit. Med profylaktiskt syfte är det möjligt att genomföra malurtreparation under våren och hösten.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har ett brett utbud av användbara och helande egenskaper, i synnerhet det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner. Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer.

Så, till exempel, i 100 gram persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och dessutom är den bästa källan till näring för vår tarmmikroflora.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Författaren till artikeln: Nina Vladimirovna Sokolova, naturläkare, fytoterapeut