Huvud
Massage

prostatit

prostatit - en inflammatorisk sjukdom i prostata, den vanligaste sjukdomen hos det genitourära systemet hos män. Prostatit kan vara akut eller kronisk. Vanligtvis påverkar patienter i åldern 25-50 år. Enligt olika data lider 30-85% av män över 30 år av prostatit. Symtom på prostatit innefattar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Diagnosen av prostatit upprättas av urologen och andrologen oftare på en typisk klinisk bild. Dessutom en ultraljud av prostata, bakoposev prostatisk utsöndring och urin.

prostatit

prostatit - inflammation i den prostatala körteln - prostata. Manifest frekvent urinering blandas med blod, pus i urinen, smärta i penis, skrotum, ändtarm, sexuell dysfunktion (erektil dysfunktion, tidig utlösning, etc.), ibland urinretention. Kanske prostatisk abscessbildning, inflammation i testiklarna och bihang, som hotar att infertilitet. Klättring infektion leder till inflammation i de övre sektionerna av urogenitalsystemet (cystit, pyelonefrit).

Prostatit utvecklas under penetrering av det infektiösa medlet, som kommer in i prostatavävnaden i den urogenitala kanalen (urinrör, urinblåsan), eller från en avlägsen inflammatorisk fokus (lunginflammation, influensa, angina, furunkulos). Det finns ett antal riskfaktorer som ökar sannolikheten för att utveckla prostatit.

Förberedande faktorer

Risken för prostatit ökar med hypotermi, närvaron i anamnesen av specifika infektioner och tillstånd, åtföljd av stagnation i prostatas vävnader. Tilldela följande faktorer som ökar sannolikheten för prostatit:

 • Allmänt förkylning (enkel eller permanent, relaterad till arbetsförhållanden).
 • En stillasittande livsstil, en specialitet som tvingar en person att sitta länge i sittande läge (datoroperatör, förare etc.).
 • Konstant förstoppning.
 • Störa den normala rytmen av sexuell aktivitet (överdriven sexuell aktivitet, långvarig avhållsamhet, ofullständig utlösning under saknar emotionell färgning "vanliga" samlag).
 • Närvaron av kronisk sjukdom (kolecystit, bronkit) eller kronisk infektiös foci i kroppen (kronisk osteomyelit, obehandlade karies, tonsillit, och så vidare. D.).
 • Uppskjutna urologiska sjukdomar (uretrit, cystit, etc.) och sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gonorré).
 • State, vilket hämning av immunsystemet (kronisk stress, oregelbundna och otillräcklig näring, regelbunden brist på sömn, ett tillstånd av överträning i idrottare, och så vidare. D.).

Det antas att risken för att utveckla prostata ökningar av kronisk förgiftning (alkohol, nikotin, morfin, och så vidare. D.). Några av Urology hålls i området av forskning visar att en predisponerande faktor i förekomsten av prostatit är en kronisk perineal trauma (vibrationer, stötar) av bilister, motorcyklister och cyklister. Men den överväldigande majoriteten av experter tror att alla dessa faktorer är inte de verkliga orsakerna till prostatit, men bara för att förvärra latent inflammation i vävnaderna i prostatan.

En avgörande roll i förekomsten av prostatit spelas av stagnerande fenomen i prostatacentret. Kränkning av kapillärt blodflöde orsakar en ökning av lipidperoxidation, ödem, exsudation prostatavävnad och skapar förutsättningar för utveckling av infektionsprocessen.

etiologi

Såsom det infektiösa medlet i akut prostatit kan verka Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus), enterokocker (Enterococcus), Enterobacter (Enterobacter), Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas), Proteus (Proteus), Klebsiella (Klebsiella) och Escherichia coli (E. coli). De flesta mikroorganismer avser villkor patogena floran och prostatit orsakar endast närvaron av andra predisponerande faktorer.

Inflammation i kronisk prostatit beror vanligtvis på polymikrobiella föreningar.

Symtom på prostatit

Symtom på akut prostatit

Det finns tre steg av akut prostatit, som kännetecknas av närvaron av en viss klinisk bild och morfologiska förändringar:

 • Akut catarrhal prostatit. Patienter klagar över frekvent, ofta smärtsam urinering, smärta i hjärtkärnan och perineum.
 • Akut follikelprostatit. Smärtan blir mer intensiv, ibland utstrålar de i anusen, blir värre med avföring. Urinering är svårt, urin följer en tunn ström. I vissa fall finns det en fördröjning i urinen. Subfebril eller måttlig hypertermi.
 • Akut parenkymal prostatit. Den uttryckta allmänt förgiftningen, en hypertermi upp till 38-40 ° С, frossa. Dysursjukdomar, ofta akut urinretention. Skarp, throbbing smärta i perineum. Svårighetsgrad av avföringens skull.
Symtom på kronisk prostatit

I sällsynta fall blir kronisk prostatit resultatet av en akut process, men i regel utvecklas primär kronisk prostatit med raderade symtom. Temperaturen stiger ibland till subfebrila värden. En patient med kronisk prostatit noterar obehagliga känslor eller svag smärta i perineum, obehagliga känslor under urinering och avföring. Det mest karakteristiska symptomet på kronisk prostatit är skarpt urladdning ur urinröret i avföringens skull.

Man bör komma ihåg att den primära kroniska prostatiten utvecklas under en lång tid. Det föregås av prostatos (stagnation av blod i kapillärerna), som gradvis omvandlas till abakteriell prostatit (den första fasen av inflammation).

Kronisk prostatit är ofta en komplikation av den kroniska inflammatoriska processen orsakad av orsaksmedlet för en specifik infektion (klamydia, trichomonas, ureaplasma, gonokocker). Symtom på en specifik inflammatorisk process maskerar i många fall manifestationerna av kronisk prostatit. Kanske en liten ökning av smärta vid urinering, svag smärta i perineum, mager urladdning från urinröret under avföring. En mindre förändring i den kliniska bilden och tillsatsen av kronisk prostatit går ofta obemärkt för patienten.

Kronisk prostatit kan uppenbaras av en brännande känsla i urinröret och perineum, dysuri, sexuell dysfunktion, ökad total trötthet. Konsekvensen av kraftbrott (eller rädsla för dessa sjukdomar) blir ofta mental depression, ångest och irritabilitet. Den kliniska bilden av kronisk prostatit inkluderar inte alltid alla, utan undantag, de listade grupperna av symtom, varierar i olika patienter och varierar över tiden.

Det finns tre huvudsakliga syndrom, karakteristiska för kronisk prostatit:

 • Smärta syndrom med kronisk prostatit

Det finns inga smärta receptorer i prostata vävnaden. Orsaken till smärta vid kronisk prostatit är nästan oundviklig, på grund av riklig innervation av bäckenorganen, involvering i nervvägarnas inflammatoriska process.

Patienter med kronisk prostatit klagar på smärta av varierande intensitet - från svag, värkande till intensiv, störande sömn. Det finns en förändring i besvärets art (exacerbation eller försvagning) vid utlösning, överdriven sexuell aktivitet eller sexuell avhållsamhet. Smärta utstrålar i pungen, sacrum, perineum, ibland i ländryggen. Man bör komma ihåg att smärtan i nedre delen uppstår inte bara med prostatit. Orsaken till smärta i detta område kan vara osteokondros och ett antal andra sjukdomar.

 • Dysursyndrom (urineringstörning)

Som ett resultat av inflammation med kronisk prostatit ökar volymen av prostata som komprimerar urinläkaren. Ureteralumen minskar. I en patient med prostatit, frekvent uppmaning att urinera, en känsla av ofullständig tömning av blåsan. Dysuriska fenomen uttrycks som regel i de tidiga stadierna av kronisk prostatit. Då utvecklas kompensationshypertrofi av muskelskiktet i blåsan och urinledarna. Symtom på dysuri under denna period försvagar och växer sedan med dekompensering av anpassningsmekanismer.

 • Sexuella störningar vid kronisk prostatit

Vid de första stadierna av kronisk prostatit kan det utvecklas en diskretion som uppenbarar sig annorlunda hos olika patienter. Patienter kan klaga på frekventa nattliga erektioner, raderade orgasmer eller nedsatta erektioner. Accelererad ejakulation är förknippad med en minskning av tröskelnivån för excitering av orgasmiska centrum. Smärtsamma känslor under utlösning kan leda till att en patient avvisas med prostatit från sexuell aktivitet. Senare blir sexuella störningar mer uttalade. På ett avancerat stadium av kronisk prostatit utvecklas impotens.

Graden av sexuell frustration i kronisk prostatit bestäms av många faktorer, inklusive - den sexuella konstitutionen och den psykologiska stämningen hos patienten. Potensstörningar och dysuri kan bero på både förändringar i prostatan och patienten suggestibility som upptäckten av kronisk prostatit han förväntar oundvikliga utvecklingen av sexuella dysfunktioner och urinvägar. Särskilt ofta utvecklas psykogen dyspotens och dysuri i förtrogna, oroliga patienter.

Impotens, och ibland - och hotet om möjliga sexuella dysfunktioner tolereras starkt av patienter med prostatit. Ofta finns det en förändring i karaktär, irritabilitet, mumling, överdriven oro för ens egen hälsa och till och med "återkallande till sjukdom".

Komplikationer av prostatit

Komplikationer av akut prostatit

I avsaknad av snabb behandling av akut prostatit finns det en signifikant risk att utveckla en prostes abscess. Med bildandet av ett purulent fokus i prostatakörteln, stiger temperaturen hos patientens kropp till 39-40 ° C och kan förvärva en hektisk karaktär. Värmeperioderna alternerar med uttalade frossa. Skarpa smärtor i perineum gör det svårt att urinera och göra avföring omöjligt. Långvarig svullnad i prostatakörteln leder till en akut försening i urinering. I sällsynta fall öppnar abscessen spontant i urinröret eller rektum. När urinröret öppnas i urinröret uppträder purulent grumlig urin med en obehaglig skarp lukt, när den öppnas i rektum innehåller avföringen pus och slem.

Komplikationer av kronisk prostatit

För kronisk prostatit är en vågliknande kurs med perioder av långvarig remission karakteristisk, under vilken inflammationen i prostata fortskrider latent eller manifesterar sig med extremt dåliga symtom. Patienter, som inte störs av någonting, slutar ofta behandlingen och behandlas endast med komplikationer.

Spridningen av infektion längs urinvägarna med kronisk prostatit orsakar förekomsten av pyelonefrit och blåsan. Den vanligaste komplikationen för kronisk prostatit är inflammation i testiklarna och epididymis (epididymorchitis) och inflammation i de partiella vesiklarna (vesikulit). Resultatet av dessa sjukdomar är ofta infertilitet.

Diagnos av prostatit

En typisk klinisk bild förenklar diagnosprocessen för akut och kronisk prostatit. Om prostatit misstänks är rektal undersökning av prostata obligatorisk, under vilken urologen utför en utsöndring av prostatakörteln. Mikroflorans känslighet bestäms (sådd av prostatsekretion och bacussis av urin).

För att upptäcka strukturella förändringar (tumörer, cystor, adenom, etc.) och differentiering av prostatit från andra sjukdomar i prostata körteln sker ultraljud av prostata. Att utesluta eller bekräfta utvecklingen av infertilitet möjliggör ett spermogram.

Behandling av prostatit

Terapi av akut prostatit

Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik. Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med akut prostatit genomgår antibakteriell behandling. Förberedelser väljs med hänsyn tagen till det smittsamma medlets känslighet. Bredt använda antibiotika som kan tränga in i prostata vävnad (ciprofloxacin, etc.). Med utvecklingen av prostatisk abscess utförs endoskopisk transrektal eller transuretral öppning av abscessen.

Akut prostatit är en sjukdom med en uttalad tendens till kronisk. Även vid tidig adekvat behandling blir resultatet av en akut behandling hos mer än hälften av patienterna kronisk prostatit.

Terapi av kronisk prostatit

Konvalescens kan uppnås inte alltid med adekvat, konsekvent behandling och iakttagande av läkarens rekommendationer, det är möjligt att eliminera obehagliga symtom på prostatit och uppnå en långvarig eftergift.

Behandling av kronisk prostatit bör vara omfattande. Patienten ordineras långa kurser av antibakteriella läkemedel (i 4-8 veckor). Prostata massage, fysioterapi, korrigering av immunitet. Patienten ges rekommendationer för livsstilsförändringar.

 • Antibakteriell behandling för kronisk prostatit

Val av typ och dos av antibakteriella läkemedel samt bestämning av varaktigheten av behandlingsförloppet utförs individuellt. Läkemedlet är valt baserat på mikroflorans känslighet baserat på resultaten av urinkulturen och utsöndringen av prostata.

 • Prostatisk massage för kronisk prostatit

Prostationsmassagen har en komplex effekt på det drabbade organet. Under massagen pressas den inflammatoriska hemligheten som ackumuleras i prostatakörteln ut i kanalerna och går sedan in i urinröret och avlägsnas från kroppen. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen i prostata, vilket hjälper till att minimera stillastående fenomen och säkerställer bättre penetration av antibakteriella läkemedel i vävnaden hos det drabbade organet.

 • Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att förbättra blodcirkulationen används laser exponering, ultraljudsvågor och elektromagnetiska svängningar. Om det är omöjligt att genomföra fysioterapeutiska procedurer ordineras patienten med varma medicinska mikroclyster.

 • Immunkorrektion för kronisk prostatit

Att minska övergripande immunitet är ofta en av de predisponeringsfaktorer som ökar risken för att utveckla kronisk prostatit. Vidare förvärras immunförsvaret av upprepade långsiktiga kurser av antibiotikabehandling. Med en kronisk, långvarig aktuell prostatit visas en immunologs samråd för att välja taktiken för immunokorrigerande terapi.

 • Ändra livsstil och vanor med kronisk prostatit

Införandet av vissa förändringar i livsstilen hos en patient med kronisk prostatit är både en botande och förebyggande åtgärd. Patienten rekommenderas att normalisera sömn och vakenhet, anpassa dietregimen och leda måttlig fysisk aktivitet.

Profylax av prostatit

Profylax av prostatit består i eliminering av riskfaktorer. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, alternativa stillesittande arbeten och med perioder av fysisk aktivitet, regelbundet och helt äta. För förstoppning bör laxermedel användas. En av de förebyggande åtgärderna i prostatit är normaliseringen av sexuell aktivitet, eftersom både överdriven sexuell aktivitet och sexuell abstinens är riskfaktorer vid utveckling av prostatit. När symptom på en urologisk eller venerisk sjukdom uppträder, behöver du rådgöra med en läkare i tid.

prostatit

Vad är det

prostatit - är en manlig sjukdom där en representant för det starkare könet har en inflammatorisk process prostata, provocera uppkomsten av ett antal obehagliga symptom. Denna körtel ligger i kroppen av ett starkare kön under blåsan. Som symptom prostatit en person uppenbarar smärta i underlivet eller tillbaka, liksom i perineum. I det här fallet är det ett brott mot urinering, dessutom ökar ångan. Med utlösning känner en man smärta. Prostatakörteln är enbart ett manligt organ.

Sällan med prostatit diagnostiseras patienten med uretrit, vesiculitis. Om patienten är äldre kan han ha en parallell adenom prostatacancer.

Patogenes (vad händer)

prostata producerar en vätska som då blir grunden för spermier. Orsakerna till dess inflammatorisk natur är ofta bakteriell infektion, trauma, allvarlig hypotermi, problem med blodcirkulationen i bäckenorganen, hormonella störningar i kroppen, oregelbunden sexliv. Sjukdomen är typisk för män i olika åldersgrupper, men oftast förekommer prostatit hos personer som ännu inte är 50 år gamla.

Typer av prostatit

Behandling av prostatit varierar beroende på vilken form av sjukdomen som uppstår hos en man. Till exempel, bakteriell prostatit kan fortsätta som i akut form och hur kronisk sjukdom. Oftast diagnostiseras det också prostatit icke-bakteriell, fortsätter som en kronisk sjukdom. Denna typ av prostatit kallas också kronisk bäckensmärksyndrom. Hos sådana patienter observeras alla symptom som är karakteristiska för prostatit, men det finns ingen utsöndring av prostata bakterier.

Akut bakteriell prostatit kännetecknas av snabb utveckling. Personen lider av svår smärta medan det finns tecken på allmän förgiftning. Symtom i den kroniska formen av sjukdomen är mycket mindre uttalad. I detta fall manifesterar sig sjukdomen sig gradvis.

Och om förloppet av prostatit av akut form slutar som regel med fullständig botemedel av sjukdomen, då med kronisk prostatit, uppträder återfall ganska ofta. Detta bör beaktas vid behandling av prostatit hemma. Dessutom, i närvaro av inflammerade stenar i prostatakörteln, är sjukdomsbehandling en mer komplex process.

Med icke-bakteriell prostatit (kronisk bäckensmärta) utvecklar en person allvarliga smärtor som är lokaliserade i bäckenregionen, könsorganen, perineum. Symtom på inflammation i prostata detekteras inte. Denna sjukdom är vanlig bland moderna män i olika åldersgrupper, men oftast drabbar sjukdomen människor 35-45 år gammal. Hittills har experter gjort flera antaganden om vad som orsakar denna form av prostatit. Så det finns en teori om huruvida detta syndrom provocerar nederlaget för prostata vävnad av bakteriell natur. Dessutom finns det en åsikt att sjukdomen manifesteras på grund av att urinen tränger in i prostatakörteln.

Som vi redan har sagt är det möjligt akut och kronisk sjukdomsförloppet. Samtidigt provas utseendet av akut prostatit oftast av gramnegativa bakterier. Denna form av sjukdomen är relativt lätt att diagnostisera och behandla genom antagning antibiotika. Samtidigt finns det mycket vanliga fall bland män kronisk icke-bakteriell prostatit, vilket är svårare att diagnostisera och har ingen samband med en viss infektion i en smittsam natur. Därför kan behandling med antibiotika i kronisk prostatit inte ge den korrekta effekten. Enligt statistiken lider cirka 35% av männen över 50 år av kronisk prostatit.

Orsaker till prostatit

Utvecklingen av prostatit underlättas av ett antal specifika orsaker. Mycket ofta uppträder tecken på prostatit hos de män som leder ett oregelbundet sexliv, utsätts ofta för hypotermi och trauma. Vidare kan prostatit utvecklas som en följd av minskning av immunitet, försämring av blod och lymfa cirkulationen i bäckenorganen manligt hormon som ett resultat av misslyckande, vilket framkallar en androgyn misslyckande viss nivå. Ett antal infektioner som är sexuellt överförda anses också som en faktor som bidrar till manifestationen av prostatit. Följaktligen uppträder prostatit ofta hos män efter oskyddad samlag.

Dessutom uppträder symptomen på prostatit ofta mot bakgrund av patientens närvaro av vissa hinder vid utgången från urinblåsan (stenar, tumörer etc.).

Utvecklingen av bakteriell prostatit i omkring 80% av fallen framkallar kolon bacill, i andra fall är orsaksmedlet andra bakterier. En ytterligare faktor som bidrar till sjukdomen är det faktum att bakterier används som näringsämne för egen utveckling av prostatajuice. Bakterierna kommer in i prostata genom blodet och från den infekterade urinröret kan de komma in i prostata genom lymfa. Detta fenomen uppstår på grund av prostatens speciella struktur och blodtillförseln. Prostatakörteln har inga egna blodkärl, och blodtillförseln passerar genom flera små kärl. Det beror på det svaga blodflödet i körtelvävnaderna som stagnerande fenomen uppstår ofta och infektioner utvecklas.

Därför kan alla faktorer som direkt påverkar prostata (för intensiv eller omvänt, ett sällsynt sexliv, kateterisering, etc.), vara en utgångspunkt i utvecklingen av prostatit.

Symtom på prostatit

Symtom på prostatit av akut form manifesteras av en kraftig temperaturökning. Patienten lider av frossa, hans ryggvärk, smärta i musklerna och lederna. I perineum känner en man ett visst obehag och en känsla av okarakteristisk värme. Det kan bilda en svullnad, prostata ökar i storlek. Uppmanar till urinering blir vanligare och patientens urin blir grumlig. Med tiden, när du rör perineum, det finns smärta, vilket blir mer intensivt med ett starkt tryck på prostata. Senare till de allmänna symtomen på akut prostatit tillsätts smärtsamma känslor i nedre delen av ryggen och i könsorganet. Ibland kan smärta spridas till andra delar av kroppen. Patienten klagar över en märkbar ökning av natturets urinering, medan han i urinprocessen plågas av en brännande känsla. Med akut prostatit finns det tecken på allmän förgiftning av kroppen. I vissa fall, på grund av utvecklingen av lokal inflammation i prostatakörteln, börjar patienten sepsis. I sådana fall behöver en person omedelbar sjukhusvård och akutbehandling.

Kronisk prostatit, som är bakteriell i naturen, uppträder ofta generellt inte asymptomatiskt, men det kan prova utseendet på tecken på urinvägsinfektion hos mannen som uppstår som en komplikation av sjukdomen. Dessutom, i detta fall utseendet på följande tecken på prostatit: ömhet vid utlösning, närvaro av blod i spermierna, konstant utseende urladdning ur urinröret. Möjlig manifestation av smärta i området mellan anus och skrot. Senare kan en man drabbas av sexuell dysfunktion, som uppstår av de beskrivna symtomen.

Diagnos av prostatit

För korrekt diagnos är det viktigt att närma sig diagnosen prostatit på ett komplicerat sätt. För det första utför specialisten en undersökning och undersökning av patienten. Läkaren utför en digital rektalundersökning, där han identifierar några symtom på prostatit - ömhet och svullnad i prostata.

Styrd av de insamlade uppgifterna beslutar han om att patienten utses för att sova urin för att fastställa orsakerna till infektion. För att erhålla exakta resultat jämförs kulturerna i tre urinprover. För att göra detta analyseras urinen som samlas i början av urinering från mittenpartiet, och de utsöndringar som erhålls med prostasmassage efter urinering analyseras. Om det finns ett ökat antal kolonier av bakterier, bekräftas prostatit.

För att undvika fel vid diagnos av prostatit är det viktigt att utesluta vissa sjukdomar, av vilka vissa liknar dem hos prostatit. Detta är appendicit, cystit, prostatacancer, urininkontinens, godartad prostatahyperplasi, pyelonefrit.

Ett blodprov utförs också, i vilket resultat, med prostatit, finns en ökning av antalet leukocyter och tillväxten av sänkningstakten erytrocyter. Dessutom är patienten tilldelad och ytterligare metoder för forskning - ultraljud av prostata och organ i närheten, computertomografi eller magnetisk resonansbildning.

Behandling av prostatit

Behandlingen av prostatit innefattar en medicinsk behandling och efterföljande underhållsbehandling. Kirurgisk ingrepp utförs om effekten av konservativ behandling var otillfredsställande.

Vid behandling av akut prostatit är det viktigt att genast genomföra systemisk antibakteriell behandling. Oftast utser den behandlande läkaren patienten trimetoprim-sulfametoxazol, tetracyklin, fluorokinoloner. Vid manifestation av prostatit som en följd av venerala sjukdomar innefattar behandlingen också att ta ceftriaxon, doxycyklin och andra.

Behandlingen fortsätter beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Det kan vara från två dagar till sju dagar. Efter huvudrätten utser doktorn patienten en kurs av underhållsbehandling.

Under underhållsbehandling är det viktigt att upprätthålla en mild ordning, helst bäddstöd. Måste vara tillräckligt hydratisering, inklusive att åtminstone dricka åtta glas vatten varje dag. Patienten kan ta analgetika, betyder med antipyretisk effekt. Möjlig periodisk tillämpning vid behandling av prostatitssittande bad. Med akut bakteriell prostatit efter adekvat behandling återställs patienten helt. Det är sällsynt att manifestera komplikationer: Ibland beror på prostatit av akut form hos män kan utvecklas abscess eller fistel Prostata.

Vid behandling av kronisk prostatit övas användningen av långvariga kurser av antibakteriella läkemedel: de ordineras under en period av 4-8 veckor.

Om patienten har kronisk prostatit, är det nödvändigt att genomgå en prostationsmassage, vilket väsentligt underlättar patientens övergripande tillstånd. När den icke-bakteriella prostatit används för att lindra dess symtom, antikolinergika beredningar, liksom analgetika. För att bli av med kronisk kronisk smärta i prostata är behandling nödvändig Alfablockerare och och muskelavslappnande medel. Införandet av analgetika för patienten övas med syftet att eliminera spasmerna i urinblåsan. Ofta föreskrivs också fysioterapeutiska metoder som syftar till att stimulera prostatakörtelns nerver och omgivande vävnader. Som en typ av terapi rekommenderas periodisk onani, vilket hjälper till att skydda mot utseende av svullnad i prostata vävnaden. Dessutom finns hittills ett antal tekniker som gör det möjligt att normalisera metaboliska processer i prostata vävnader, förbättra blodcirkulationen, stimulera prostata musklerna. För att göra detta gäller elektro, laserterapi, magnetterapi och andra effektiva metoder.

Dessutom finns det folkmekanismer som används för att behandla prostatit. De kan användas som samtidig behandling, men kräver samordning av alla sätt att behandla sjukdomen med en specialist.

Men även med rätt sätt att behandla sjukdomen uppträder prostatitreppor mycket ofta. Så, enligt statistiken, upprepas sjukdomen i ungefär hälften av fallen.

Om alla ovanstående behandlingsmetoder är ineffektiva bestämmer läkaren huruvida det ska utföras. I detta fall är det en fråga om transuretral resektion av prostata. Under denna operation elimineras alla infekterade vävnader helt. En sådan operation är ordinerad för äldre patienter, trots allt, efter det har utförts kan en person utveckla infertilitet. Ibland ges patienter också prostatektomi - kirurgisk ingrepp, under vilken prostata och omgivande vävnader är helt borttagna. Efter en sådan operation kan en person utvecklas impotens och urininkontinens.

Behandling av prostatit med läkemedel

Behandling av prostatit i akut form utförs med hjälp av antibiotika. För att uppnå maximala resultat av terapi bör du välja rätt förfarande för administration och inte avbryta behandlingen med antibiotika. Längre mottagande av sådana droger är nödvändigt för kronisk prostatit: ibland kan behandlingen vara upp till tre månader. Dessutom inkluderar behandlingen immunmodulerande läkemedel. Hur man behandlar prostatit med hjälp av läkemedel bestäms uteslutande av en specialist. Härdningen av sjukdomen är dock helt svår. För att förhindra återkommande sjukdom är det viktigt att noggrant följa alla recept från den behandlande läkaren. I detta fall kan användningen av alkoholhaltiga drycker och svår hypotermi och andra faktorer utlösa sjukdomsfallet. Även en stressig situation kan ha en negativ inverkan.

Förutom mediciner för prostatit används fysioterapiprocedurer ofta i terapi. Dessutom behandlas prostatit med en laser som effektivt regenererar vävnad, ultraljud, permanent magnetfält, ozonterapi, etc.

Behandling av prostatit i hemmet

Under behandlingen av sjukdomen tillåts parallell behandling av prostatit hemma. För att göra detta använder vi de beprövade folkmetoderna, som har en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet hos den manliga kroppen och på lindring av tillståndet med prostatit.

Även i de tidigaste tiderna använde folkläkare vanliga pumpafrön för att behandla inflammation i prostata. Det faktum att pumpafrön innehåller en mycket stor mängd zink, ett element som är extremt nödvändigt för varje manlig kropp, oavsett ålder. För att lindra sjukdomen, rekommenderar folkmedicin att du förbrukar trettio pumpa frön framför en av måltiderna. Detta måste göras varje dag, och kroppen kommer att förses med den nödvändiga dagliga zinkhastigheten.

Det finns ett annat sätt att behandla prostatit med hjälp av pumpa frön. Det är nödvändigt att skalla ungefär ett halvt kilo frön och vrida dem i köttkvarn. Det bör noteras att ett sådant läkemedel för prostatit endast kommer att fungera om icke-rostade pumpa frön används. I den resulterande massan tillsätts honung - ca 200 gram. Lösningen ska vara väl blandad och formad en sorts bollsocker, storleken på en mutter. Dessa medicinska godis ska förvaras på en sval plats. Det finns bollar du behöver innan du äter, en eller två varje dag. Dessa sötsaker behöver en lång tugg eller snäpp i munnen. En sådan medicin för prostatit påverkar positivt människans hälsa. Det räcker att upprepa den här kursen av hembehandling en gång per år.

Hur man behandlar prostatit hemma kan du lära av många publikationer av recept av traditionell medicin. Till exempel behandling av sjukdomen med bark av asp. Barken måste samlas i början av saftrörelsen, det vill säga på våren, innan knoppblomman blommar. Barkens tjocklek ska vara upp till fem millimeter. Den uppsamlade barken måste torkas i ugnen lite, varefter hundra gram bark ska krossas och hällas i barken med 200 gram vodka. I det här fallet bör barken vara helt täckt med vätska. Denna blandning bör infunderas på en mörk plats i två veckor. Därefter filtreras infusionen och druckas tre gånger om dagen, droppar tjugo droppar per 100 g vatten. Du måste ta medicin för prostatit innan du äter, och behandlingsperioden kommer att ta cirka två månader.

För behandling av prostatit används folkmedicin för sototerapi. Användningen av en stor mängd färsk juice stimulerar utsöndringen av en manlig urinsyra från kroppen, vilken absorberas i musklerna och orsakar ofta sjukdomar i prostata. För detta ändamål, en ny morotjuice, blandad med juice av sparris, gurkor och betor. Särskilt användbart i detta fall är aspargesjuice: det rekommenderas att dricka en halv liter om dagen.

Ett annat gott för män dricker - juice från bär av svart älskling. Den ska vara full i morgon, före frukost, en matsked varje. Du måste konsumera juice i minst tio dagar. Under behandlingen av juice kan patienten få feber. Detta är en vanlig process som indikerar att terapin fungerar. Och för långvarig lagring av äggbärsjuice kan du lägga till lite ättika på den.

Kastanjeskal kan också hjälpa dem som lider av prostatit. För att göra detta, ta ett nytt skal med nålar och brygg det. För att förbereda buljongen hälls den krossade skalskalan med kokande vatten och insisterar. Avkok används istället för te. Det är också möjligt att använda sådant avkok för enemas.

Brun, mogna kastanjer kan också användas för att behandla prostatit. För att göra detta, separera skålen av kastanjer, hugga det och häll över tre matskedar skal med kokande vatten över natten. På morgonen filtreras infusionen och ångas i ett vattenbad tills ca 200 g vätska förblir i behållaren. Ta buljongen tre gånger om dagen, före måltider, trettio droppar. Drick buljongen tills den är över. Behandlingen av kastanjens hud upprepas efter två månader. Det rekommenderas att du tar tre sådana kurser.

För behandling hemma kan patienter med prostatit använda persilja juice: det tas tre gånger dagligen före måltider, en matsked. Persilja innehåller en stor mängd vitamin A och vitamin C, vilket gör det väldigt användbart för den manliga kroppen. Ett avkok av persilja frön är inte mindre effektivt. För att laga matet måste du mala fröet till pulverets konsistens, varefter fyra skedar av detta pulver häller kokande vatten (ett glas) och kokar i femton minuter. Avkok ta en matsked flera gånger om dagen (upp till sex gånger).

Örter hemlock och celandine är lämpliga för att förbereda tinkturer för behandling av prostatit. Dock bör man komma ihåg att hemlås är ett gräsmatta gräs. För en halv matsked av båda örterna behöver du hälla 100 g alkohol. Infusionen är beredd i tio dagar på en mörk plats, varefter den filtreras. Du måste använda infusion på morgonen 30 minuter innan du äter. För att göra detta, i en liten mängd vatten eller mjölk måste du lägga till en droppe infusion på den första dagen. Nästa dag är antalet droppar redan två, etc. Det är på den trettionde dagen använder en person trettio droppar infusion. Ytterligare nedräkning följer i omvänd ordning, och på sextionde behandlingen återkommer patienten igen till en droppe infusion.

Också i hemmet kan du förbereda ett avkok av örtgården, björkblad och björnbärbjörn. En blandning av örter häller kokande vatten och insisterar. Efter spänning används två matskedar innan de äts.

Dessutom kan du förbereda och andra buljonger: för att behandla prostatit framgångsrikt använt löv och skäll hasselnöt, burdock rot, vår primrose.

Behandling av prostatit med ljus

Propolis har länge ansetts vara ett mycket bra verktyg för att bekämpa inflammatoriska processer. Extrakt av propolis kan användas som ett element i komplex behandling av prostatit. För att förbereda det läkemedel som används för behandling måste du indunsta 40 gram propolis i 200 ml ren alkohol. När propolis extraktet är färdigt blandas 0,1 g av extraktet med 2 g kakaosmör. Denna blandning måste bildas i form av ett ljus och införas i ändtarmen på natten. Sådan behandling fortsätter varje dag i en månad. Cirka en och en halv månad kan kursen upprepas igen. Propolis kan också tas oralt: för denna användning 20% ​​alkohol tinktur av propolis. 40 droppar av denna tinktur löses i 100 g vatten. Ett sådant läkemedel för prostatit tas i fyrtiofem dagar innan man äter. Du kan också ta en behandling med pollen, som konsumeras av en dessertsked på morgonen och på kvällen en halvtimme innan du äter.

För en annan typ av ljus, ta tre matskedar rågmjöl, som lägger till en tesked rå ägg och honung. En homogen deg tillverkas av lösningen, från vilken ljus bildas, vilka är ungefär en centimeter i diameter. Ljus ska sätta i frysen. De sätts in i anusen på kvällen och på morgonen. Behandlingen varar i fyra veckor, om det behövs kan det upprepas om en vecka.

Behandling av prostatit med andra metoder

Det finns också en speciell gymnastik med vilken du kan lindra patientens tillstånd med prostatit. Hur man behandlar prostatit med övningar? För att göra detta måste de göras på morgonen. Efter att ha vaknat i fem minuter måste du göra en lätt perineal massage. Det hjälper mycket effektivt att undvika stagnation av prostata. Övning, som hjälper till att bli av med sjukdomen, måste du göra enligt följande: Stå upp exakt i full höjd, benen i samma bredd på axlarna. Därefter görs en squat omkring en tredjedel. I detta läge måste du flytta dina knän framåt en efter en i fem minuter. Samma övning kan utföras igen före sänggåendet. Ursprungligen är det svårt att utföra, men då visas färdigheter. Det finns andra övningar som är användbara för patienter med prostatit. Det måste emellertid beaktas att under träning bör det inte finnas någon betydande belastning på bäckenområdet. För att förebygga och behandla prostatit är det dessutom användbart att gå mycket.

För att förbättra cirkulationen blod och lymfa I kroppen kan du regelbundet applicera varma bad, medan vattentemperaturen inte ska vara mer än 43 grader. Det här badet varar ungefär tjugo minuter. Terapeutiska sessilbad framställs också med avkodning av ovan nämnda örter.

Applicerade och uppvärmda mikroclyster. För dem, en salvie av salvie, vänder. Temperaturen för lösningen som används för enema bör vara 38 grader.

Uppvärmningsförfaranden för patienter med kronisk prostatit finns också hemma. Det kan vara en paraffinapplikation, en värmepanna, uppvärmd salt eller sand.

Det är viktigt att vara uppmärksam på mat: den ska vara så balanserad som möjligt. Patienter med prostatit är förbjudna att dricka kaffe, alkohol, kakao, kryddig eller salt, rökt.

Den viktigaste aspekten vid behandling av prostatit i hemmet är emellertid den ständiga övervakningen av den behandlande läkaren och godkännandet av alla metoder som används av honom.

Profylax av prostatit

För att säkerställa adekvat profylax av prostatit måste en man först och främst ta hand om efterlevnaden av alla normer för intim hygien. Tillåt inte långvarig hypotermi. Profylax av prostatit ger möjlighet att ändra den dagliga kosten. Det är viktigt att minimera användningen av dessa livsmedel och livsmedel som resulterar i regelbunden utveckling förstoppning, som negativt påverkar blodflödet till bäckenorganen. Det handlar om fet, söt mat, såväl som stekt mat. En man måste ständigt se till att blåsan töms regelbundet och fullständigt. Du bör inte tillåta otydlig urinering.

Inte mindre viktigt för förebyggande av prostatit och vanligt sexliv. I det här fallet bör man inte tillåta oskyddad sex med lediga partners för att undvika smitta med infektionen.

Om en man förblir i sittande ställning under lång tid är det väldigt viktigt att ta raster i stillasittande arbeten, under vilket man får en dynamisk uppvärmning. Viktigt och träna fysisk träning, regelbunden träning.

Profylax av prostatit ger årliga förebyggande samråd och undersökningar för en urolog. Denna artikel ska vara obligatorisk för de män som redan är trettio år gamla.

Dessutom är det nödvändigt att ta ansvar för att upprätthålla en hälsosam livsstil: att sluta röka, inte tillåta alkoholmissbruk.

Komplikationer av prostatit

Som en komplikation av både akut och kronisk prostatit uppstår ett antal allvarliga sjukdomar och tillstånd. Så, hos en man som har lider av prostatit, kan mängden manliga könshormoner minska avsevärt, vilket leder till minskad sexuell lust. Som en konsekvens uppvisar en person permanenta problem med erektion. Dessutom svårigheter med potential en man med prostatit kan förekomma som ett resultat av ett antal psykologiska problem.

En annan allvarlig komplikation av kronisk prostatit - infertilitet, vilket förekommer hos cirka 40% av patienterna med kronisk sjukdom.

Ibland noteras komplikationer av prostatitbildning sten och cystor Prostata. En ännu mer formidabel komplikation är skleros prostata: ett tillstånd när körteln reduceras och upphör att fungera fullständigt. Med detta irreversibla tillstånd är patienten dömd till konstant smärta, problem med urinering, sexuella störningar.

Adenom av prostata, som är en godartad enhet, utvecklas också ofta som en konsekvens av prostatit. Med ett adenom är kirurgiskt ingrepp oundvikligt.

Den mest formidabla komplikationen av prostatit hos män - prostatacancer, som är fylld med de allvarligaste konsekvenserna.

Alla dessa komplikationer, såväl som direkt sjukdom med kronisk prostatit, försämrar livet för en man. Därför är det lämpligt att behandla prostatit på rätt tid.

Prostatit - symtom, orsaker och behandling av prostatit

Prostatit (Lat. prostatit) - inflammation (svullnad) av prostatavävnad.

Sjukdomens namn kommer från orden "prostata" (prostata) + "itis" (inflammation).

Prostata (prostata) - Detta är ett rent manligt organ, så sjukdomen prostatit refererar till manliga sjukdomar. Prostatakörteln är ett litet järn-muskulärt organ belägna i bäckenet nedan blåsan på ett sätt som omfattar den initiala urinröret (uretra). När prostata inflammerar, kläms det urinröret och därigenom skapar en man med ett urinproblem, vilket är huvudsymptomet hos en prostatit hos en man. På bilden, ett tydligt exempel:

Prostatens roll (prostata) - Utveckling av en speciell hemlighet, som blandas med seminalvätska, stöder spermatozoas aktivitet, liksom deras motståndskraft mot ogynnsamma förhållanden.

Enligt statistiken är för närvarande (2015) nästan hälften av männen på hela jorden sjuka med prostatit, i grunden är de från 20 till 50 år gamla.

Symtom på prostatit

Huvud tecken på prostatit:

- upprörd urinering
Smärta i underlivet, skrot, perineum;
- Störning av sexuell funktion (sexuell dysfunktion)
- problem med utlösning
- Förändring av kvantiteten och kvaliteten på ejakulatet (spermier).

Tecken på akut prostatit (första tecken på prostatit):

- ökning av kroppstemperatur till 39-40 ° C
huvudvärk
- frossa, feber
- smärta i musklerna och nedre delen av ryggen
- smärta i lederna
- känslor av obehag (svullnad och överdriven värme) i perinealområdet
- smärtsam beröring av perineum
- frekvent urinering med frekventa uppmaningar
- smärtsam urinering, brinnande med urinering
- grumling av urin
blod i urinen
- urladdning ur urinröret

Symtom på kronisk prostatit

Kronisk prostatit skiljer sig från akut akut och ihållande sjukdom, ofta utan tydliga kliniska symptom.

Symtom på kronisk prostatit:

feber
Smärta mellan skrot och anus
- smärta i nedre delen av ryggen
- Cystit, särskilt återkommande cystit.

Komplikationer av prostatit

Om symptomen på prostatit inte uppmärksammas och inte söka läkarvård kan följande komplikationer uppstå:

 • utveckling av manlig infertilitet
 • vesikulit (inflammation av sällsynta vesiklar);
 • epididymit (inflammation i testiklarna och deras bilagor);
 • övergången av sjukdomen från akut till kronisk;
 • smalning och ärrbildning i urinröret
 • obstruktion av blåsan med akut urinretention, vilket kräver kirurgisk behandling
 • svår smärta i perineum
 • frekvent cystit
 • abscess (suppuration) av prostata, vilket kräver kirurgisk ingrepp;
 • pyelonefrit och annan njurskada
 • sepsis.

Orsaker till prostatit

Nu överväga de främsta orsakerna till prostatit.

 • infektion (sexuellt överförda sjukdomar) - chlamydia, herpesvirus, Trichomonas, ureaplasma, mykoplasma, cytomegalovirus, gonokocker, svamp släktet Candida (anroparen som trast), E. coli (Escherichia coli), enterokocker och andra kan påverka urinröret och identifieras i prostatavävnad;
 • stillasittande och stillasittande livsstil;
 • kränkningar av blodcirkulationen och lymfcirkulationen i det lilla bäckens organ
 • långvarig sexuell avhållsamhet, samt avbrutet samlag eller artificiell förlängning av samlag
 • stress: mental och fysisk överbelastning
 • hyppig hypotermi hos kroppen;
 • ett felfunktion i immunsystemet
 • brist på vitaminer (beriberi) och mikroelement
 • hormonell obalans
 • överträdelse av allergisk status.

Typer av prostatit

Enligt kriterierna från American National Institute of Health (NIH USA) från 1995 utmärks fyra kategorier av prostatit:

- Kategori I - Akut prostatit;
- Kategori II - Kronisk bakteriell prostatit;
- Kategori III - Kronisk prostatit / kronisk bäckensmärksyndrom (CP / CPPS):
• Kategori IIIa - Kronisk prostatit / kronisk bäckensmärksyndrom med tecken på inflammation;
• Kategori IIIb - Kronisk prostatit / kronisk bäckensmärksyndrom utan tecken på inflammation.
- Kategori IV - Asymptomatisk (asymptomatisk) kronisk prostatit.

Ibland nämns inte heller denna klassificering av kronisk granulomatös prostatit.

I sin tur skiljer sig de flesta specialister:

Under sjukdomsförloppet:

Akut prostatit;
- kronisk prostatit

Beroende på orsakerna till sjukdomen:

- bakteriell prostatit
- icke-bakteriell prostatit

Basera på detta, urskilja:

Akut bakteriell prostatit;
- kronisk bakteriell prostatit
- kronisk abakteriell prostatit

Diagnos av prostatit

Diagnosen av prostatit fastställs av läkaren under en personlig undersökning. Vid undersökning:

- En digital rektal undersökning av prostatakörteln utförs.
- tar en hemlighet av prostata
- blodprov och urinprov
- Tester för sexuellt överförbara infektioner tas.
- Ultraljud (ultraljud) eller TRUS (transrectal ultraljud);
- uroflowmetri, övervakning av dygnrytmen vid urinering
- sådd urin och utsöndring av prostatakörteln med bestämning av floraens känslighet för olika antibakteriella läkemedel;
- Prostata biopsi (om nödvändigt).

När diagnosen är viktigt att se till symptomen orsakas inte av uretrit (inflammation i urinröret) eller andra sjukdomar som kan leda till ihållande infektion i urinblåsa eller njurar.

Behandling av prostatit

Behandling av prostatit kan börja först efter den exakta etableringen av sjukdoms typ och form, där ytterligare framgång i behandlingen beror på att behandlingsmetoderna är olika.

Patienter med akut prostatit med allvarlig förgiftning, feber, dåligt allmäntillstånd kräver akut inhalation och intravenös administrering av antibiotika. Lätta fall av akut prostatit kan behandlas och poliklinik.

Behandling av prostatit utförs på följande sätt:

Medicinsterapi

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel.

"LIKOPROFIT®" är ett komplex av naturliga komponenter. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ackumuleras i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. * På grund av den komplexa och balanserad komposition inträffar eliminerar svårigheter associerade med urinering, försvagning av smärtssyndromet. (1) Komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit *.

Antibiotika. Antibiotika ordineras för bakteriell (infektiös) prostatit. Om orsaken till sjukdomen inte är bakterier och virus kommer behandling med antibiotika inte att ge ett resultat. Samtidigt kan antibiotika bota nästan alla akuta infektioner. Valet av antibiotika för akut prostatit bör baseras på resultaten av att bestämma typen av mikroorganism som orsakade infektionen och dess individuella känslighet mot antibiotika.

Bland antibiotika mot prostatit kan identifieras - "Trimetoprim-sulfametoxazol" fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Moxifloxacin", "sparfloxacin" "Ciprofloxacin"), makrolider ( "erytromycin", "midecamycin," "spiramycin"), "Chloramphenicol". "Tetracyklin" och derivat används oftast ("Minocycline", "Doxycyklin").

I prostatit associerad med sexuellt överförbara sjukdomar används "Ceftriaxone" och "Doxycyklin" eller "Ofloxacin".

Läkemedel tas från 48 timmar till 1 vecka (se anvisningar för beredningar).

För avlägsnande av kronisk smärta i perineala och bäckenregionerna, föreskrivs alfa-adrenoblocker och muskelavslappnande medel.

Alfa-blockerare ( "Tamsulosin", "prazosin") och spasmolytika slappna också musklerna i prostatan och urinblåsan, vilket bidrar till att förbättra urinflödet och minska symtomen.

För att avlägsna den skyddande effekten hos bäckenbottenmuskulaturen, för att minska kompression av inflammerad prostata, samt minska smärta kan utse muskelavslappnande medel ( "Diazepam", "baklofen", "Pregabalin").

Tunga patienter tilldelade intravenösa vätskor och diuretika som framkallar överdriven urin, och som en konsekvens - profilaktiruet berusning, och utvecklingen stigande urinvägsinfektioner (cystit, pyelonefrit).

För att lindra symtomen på icke-bakteriell prostatit förskriva analgetika, antipyretika och antikolinerga läkemedel.

När förstoppning rekommenderas användningen av mjukgörande laxerande typ vaselinolja.

Vidare föreskrivs underhållsbehandling.

Stödjande terapi

Stödande terapi för prostatit innefattar:

- vila
- viloläge
- riklig drink (inte mindre än 8 glas vatten om dagen)
- Sessile varma badkar
- Mjukt sittplatser efter behov.

Massage i prostata (prostata). Med kronisk prostatit är ordinär prostata massage ordinerad, vilket är det mest effektiva botemedlet för prostatit.

Diet. Vissa patienter i behandlingen av prostatit föreskrev en diet: uteslutande av akuta och feta livsmedel, sura drycker och koffein.

Gynnsam för behandling av prostatit påverkar och regelbunden ejakulation, vilket kan främja dränering av prostatsekretionerna.

Patienter med akut urinretention uppvisar överlagrad temporal suprapubisk fistel eller periodisk kateterisering av blåsan.

Kirurgisk ingrepp

Kirurgisk behandling av prostatit är endast föreskriven om behandlingen med medicamentliga metoder inte leder till de önskade resultaten, såväl som i fallet då prostata blockerar urinflödet. Dessutom är kirurgiskt ingripande i detta fall inte tilldelat unga människor. Det kan leda en man till infertilitet.

Kirurgi skiljer följande sätt att behandla prostatit:

Transuretral resektion av prostata - Avlägsnande av alla smittade vävnader.

prostatektomi - kirurgi för att ta bort prostata, omgivande vävnader, inklusive seminala vesiklar. Denna operation kan leda till ytterligare impotens och inkontinens hos patientens urin.

Behandling av prostatit med folkmekanismer

prostatit behandling hemma folkmusik rättsmedel gör att patienten inte besöker en läkare, men det är inte alltid motiverat, eftersom om orsaken är inflammation i prostatan infektion bota sin egen är osannolikt att hända. Ändå nådde följande folkrättsmedel från prostatit oss från morföräldrar:

Pumpa frön (vita frön). Vita frön med prostatit användes i antiken, då ordet "medic" ersattes av en "healer". Pumpa frön har mycket zink, vilket är nödvändigt för att någon ska behålla hälsan hos det geniturära systemet. För behandling behöver du bara äta innan du äter 30 frön om dagen.

Du kan också använda följande metod: 500 g stekt vita frön, avlägsna skalet och vrid i köttkvarn. Lägg till dem 200 g honung och blanda noggrant. Gör från medelstora bollar, storleken på en valnöt. Dessa bollar måste tas för 1 st. 30 minuter före måltid, lösa 2-3 minuter, 1-2 gånger om dagen. Förvara produkten i kylskåp, men innan du tar det, ta en halvtimma bort från kylskåpet, så att de ligger vid rumstemperatur.

Hasselnoten (hasselnöt). 1 msk. Sked bladen eller barken av hasselnöt bryggs i ett glas kokande vatten (stäng glaset i 30 minuter tätt lock). Därefter spänna och ta ¼ kopp 4 ess per dag. Du kan brygga en efter en, då barken, då bladen. Kurs - 1-2 veckor.

Aspen. I andra hälften av april, när aspen sapflödar, innan knopp och träd löv börjar blomma, samlar vi en bark 3-5 mm tjock. Torka sedan barken i ugnen eller i skuggan. Efter torkning, ta 100 g bark, krossa den något och sätt i en halv liter burk. Bark häll 200 gram vodka, men så att den helt täcker den krossade barken. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Sedan spänna och ta innan måltider 3 gånger om dagen, spädning 20 droppar tinktur av ¼ kopp vatten.

Kastanj. Kastanj, som sitt skal, gör ett utmärkt jobb, inte bara med prostatit, men också med adenom. För att förbereda ett läkningsmedel använd ett skal med spines, vilket måste bryggas och berusas istället för te. Även från denna buljong kan du göra mikroclysters, 250 ml 2 gånger i veckan.

För att förbereda ett botemedel från kastanjen i sig, är det nödvändigt att skala det från skalen, vid en tidpunkt då kastanjen redan är brun. Skala skalen. 3 msk. Skedar av strimlad skal häll 600 g kokande vatten över natten. Torka sedan av botten och förånga det till 200 g i ett vattenbad. För att använda detta medel är det nödvändigt på en tom mage, 3 gånger om dagen för 30 droppar. Behandlingsförloppet är tills behandlingen är klar. Därefter måste du göra en 2 månaders paus och upprepa kursen. Sammanlagt gör 3 kurser av behandling.

Propolis (bilim). Propolis används för att behandla kronisk prostatit. denna biprodukt är en kraftfull antiinflammatorisk och antispasmodisk. Det kan också användas i kombination med läkemedelsbehandling av prostatit.

För att förbereda produkten behöver du 20 g propolis för att indunstas i 200 ml alkohol. Därefter blandas 0,1 g av den erhållna produkten med 2 g kakaosmör. Från den erhållna produkten, gör ett ljus som sätts in i ändtarmen på natten. Behandlingsförloppet är 1 månad, sedan pausen i 4-6 veckor och kursen upprepas.

Stearinljus. För beredning av medicinska ljus från prostatit från degen är det nödvändigt i 3 msk. Skedar av rågmjöl lägger till en tesked honung och ägg. Alla blandar och tillverkar av detta tunna tunna ljus, inte mer än 1 cm i diameter. Gjutna ljus fryser i frysen. Frosna ljus sätts in i anusen på morgonen och kvällen, helst efter avföringen. Behandlingsförloppet - 4 veckor, en vecka paus och igen 4 veckor.

Persilja. Persilja är en anmärkningsvärd ört, berikad med ett stort antal vitaminer och mineraler, tar bort prostataens inflammatoriska process och återställer kroppens sexuella funktioner.

För att behandla prostatit med persilja, måste du ta sin juice för 1 msk. sked 3 gånger om dagen, en halvtimme före måltiderna. För samma ändamål kan du applicera och frön av persilja, som måste slipas i ett pulver. 4 tsk pulver häll 1 kopp kokande vatten och låt produkten koka i ytterligare 15 minuter, sedan kallt. Ta ett avkok av 1 msk. sked 4-6 gånger om dagen.

Celandine och Hemlock (hemlock - giftigt gräs). För en halv matsked av varje ört, häll 100 g alkohol. Låt agenten brygga på en mörk plats i 10 dagar. Tincture stam och dricka varje morgon i en halvtimme före måltiderna. För detta, i ett glas med vatten på den första dagen lägg till 1 droppe tinktur, på andra dagen 2 droppar, 3 - 3, och så vidare tills 30 dagar (droppar). Räkna sedan ner i omvänd ordning för att minska. Hel kurs - 60 dagar.

Juice från sparris. För behandling av prostatit är juice från asparges med betor, morot och gurka juice utmärkt. För det önskade resultatet ska en dag dricka minst 600 ml juice.

Specialister noterar också att om saft från asparges är mycket obehagligt för dig och du inte kan dricka det, tvinga inte dig själv och ge upp denna åtgärd.

Juice från svarta elderbär bär. Efter sömn drick ett glas vatten. Sedan, efter 15 minuter, drick 1 msk. en sked elderbärsaft. Du måste dricka innan du äter. Minsta behandlingssättet är 10 dagar. En biverkning kan vara en ökning av kroppstemperaturen, vilket kommer att indikera starten på läkningsprocessen från prostatit.

Profylax av prostatit

För att förhindra utseende av prostatit måste du följa följande rekommendationer från specialister:

- att avstå från ett oordnat sexuellt liv
- vägrar att ta alkoholhaltiga drycker, rökning och narkotiska droger
- Att äta mat berikad med vitaminer, och också för att undvika skadlig mat.
- upprätthålla immunsystemet på rätt nivå
- undvik hypotermi
- delta i sport eller motionsterapi
- försena inte samlag
- tillåta inte långvarig överexcitation utan utlösning.

Till vilken läkare ska man ta itu med?

Video om prostatit

Diskutera prostatit på forumet

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT®
1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122;

tags: prostatit behandling av prostatit, prostatit symptom symptom på prostatit, smärta i prostatit, kronisk prostatit behandling av prostatit hos män hemma, hur man behandlar prostatit botemedel mot prostatit, ljus från prostatit, en diet för prostata örter från prostatit behandling av prostatit folk botemedel, prostatitvideo, förebyggande av prostatit, prostatitmassage, prostatitläkare, diagnos av prostatit, de första tecknen på prostatit.