Huvud
Analyser

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Drogbehandling av prostata hos män: hur man behandlar och vilka mediciner som ska användas

Den 21: a århundradet övergång till stillasittande stillasittande livsstil orsakade spridningen av prostata sjukdomar av olika former och genesis.

Medicin har varit och är fortfarande det mest effektiva sättet att behandla dem. Andra metoder för prostata terapi används som komplementära och förstärkande.

Vilken läkare kan ordinera mediciner?

Från en prostata av ett läkemedel utan referens från läkaren att inte acceptera. Endast på utser urologen. Med ett adenom i prostata är det nödvändigt att ansöka om androlog vid sin närvaro i den givna vårdavdelningen, i frånvaro - även till urologen. För behandling av prostata är läkemedel ordinerad av onkologen.

Sjukdomar i prostata

Den största svårigheten att diagnostisera prostata sjukdomar - symptomen och den kliniska bilden i de flesta av dem är exakt densamma. Huvudet av tecknen på att en man har startat en av följande prostata sjukdomar är svårighet med urinering. De härrör från det faktum att den förstorade i storleken av järn komprimerar urinrörets kanal.

Avgränsa följande patologier av prostata.

prostatit

De var sjuka eller sjuka hälften av alla män. Generellt förekommer prostatit hos personer med det starkare könet över fyrtiofem.

skilja:

 • akut infektiös;
 • kronisk infektiös;
 • kronisk icke-bakteriell;
 • kronisk asymptomatisk prostatit.

Den vanligaste orsaken till prostatit är en bakterieinfektion. Många artiklar av denna resurs ägnas åt prostatit och metoderna för dess behandling.

Ett exempel på en effektiv prostata medicin är listan:

 • injektioner av antibiotikumet "Ceftriaxon";
 • Injektionen av nonsteroid Ketorolac för att lindra akut smärta;
 • tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering;
 • komplex injektion "Prostatilen".

Adenom av prostata

Prostata adenom är en ökning av prostata storlek på grund av en godartad tumör i den. När sjukdomen utvecklas, ersätts prostatacellerna gradvis av en bindväv. Den förstorade prostaten pressas av urinledaren.

Detta är en åldersrelaterad prostata sjukdom, manlig klimakteriet. De första tecknen kan dyka upp i trettiofem år, hälften av patienter äldre än 65 lider av adenom.

När sjukdomen fortskrider i sin rena form skiljer sig sjukdomen:

 • frånvaro av smärta i bäckenregionen
 • utsöndring av blod i urinen;
 • ökad svårighetslösning
 • frekventa önskningar, särskilt på natten
 • svag, intermittent urinström;
 • känsla av blåsans konstanta fullhet, även efter att ha lämnat toaletten.

Dessa symtom kan öka eller minska, ofta oavsett kurs och närvaro av behandlingen.

Deras amplifiering observeras:

 • med stress
 • dricka alkohol
 • parallellt med prostatit.

Tabletter från prostata (namn) vid första steget av prostata adenom:

 • antibiotikum "levorin";
 • injektion av nonsteroid Ketorolac för att lindra smärta
 • tabletter "Dalfaz" för att förbättra urinering;
 • komplex injektion "Prostatilen";
 • "Interferon" för att förbättra immuniteten
 • "Finasteride" (tabletter) - ett hormonalt läkemedel från prostata för män;
 • medel för att förbättra blodcirkulationen "Trental";
 • inhibitor av 5-alfa-reduktas doxazosin.

I de efterföljande stadierna av prostata adenom behandlas kirurgiskt används läkemedel vid remissionstiden. Om nodal hyperplasi (en typ av adenom) läs här.

vesiculitis

Vesikulit (akut, kronisk) - inflammation i vesiklar (seminala vesiklar), vilket återspeglas i prostata tillståndet. Vanligtvis är det en komplikation av obehandlad uretrit, prostatit, gonorré.

I akut form känns patienten smärta vid avföring, ejakulering, och i sedvanliga vätskan märks bloddroppar. Temperaturen stiger. Den kroniska formen åtföljs av trubbiga smärtor på olika ställen i det lilla bäckenet med urinering.

Det behandlas med antibiotika, droger från makrolidgrupper och fluorokinoloner. Anestesi, laxermedel och bäddstöd är föreskrivna. Suppuration avlägsnas genom kirurgi.

Efter normalisering av temperaturen rekommenderas fysioterapi:

 • badtunnor;
 • värmekuddar;
 • massera genom ändtarmen av seminal vesiklar.

I avsaknad av resultatet - blåsning av blåsorna, deras tvätt, massage.

karcinom

Prostatacancer är en malign tumör. Oftast händer det hos män över åttiotalet. Orsaken till förekomsten är inte exakt fastställd. Det var en ökad förekomst bland personer vars släktingar led av ett sådant syndrom, liksom män vars kost upptas av animaliska fetter.

I ett tidigt skede är prostatacancer ofta asymptomatisk. Vidare åtföljs utvecklingen av sjukdomen av symptom som liknar prostata adenom och prostatit.

Den tredje etappen kännetecknas av:

 • smärta i perineum
 • minskad erektion.

I sista skedet i benen intill körteln förefaller organen metastaser.

Det behandlas uteslutande genom kirurgisk ingrepp i en medicinsk institution. För mer information om olika tumörer, se vår artikel.

sarkom

Sarkom - skiljer sig från prostatacancer genom att främst spridas bland ungdomar. Symtomen är desamma som med onkologi. Mycket allvarlig smärta i underlivet, i perineum vid metastaseringsstadiet. Han behandlas kirurgiskt i en medicinsk institution.

Prostata cyst

Det är bildandet av områden i prostatan fyllda med vätska. Ofta förekommer cystor i prostata tills organet upptäckts av misstag under undersökningen. På detta stadium föredrar läkare observation, föreskriva medicinering.

Vid urinering och erektionsstörningar föreskrivs en punktering: kaviteterna är genomborrade, en speciell lösning införs i dem. Med stora håligheter föreskrivs suppuration kirurgi.

Stenar i prostata

Dras av stagnation av prostatahemligheten på grund av inflammation i körteln, som komplikationer efter skador och operationer, tränger ibland från njurarna. I sin rena form manifesterar prostata stenar sig inte. Men med infektionens inflytande löser mikroorganismer på dem, vilket leder till konsekvenser och symtom som liknar bakteriell prostatit.

Behandling av prostata hos män - läkemedel:

 • mottagning av antibiotika;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • folkmekanismer;
 • kirurgiskt;
 • laseravlägsnande.

skleros

Med skleros (fibros) är prostaten skrynklig på grund av degenerationen av klyftan och spridningen av bindväv, vilket gör att urinledaren, de sämsta kanalerna, klämmer.

Som ett resultat, patienten:

 • förlorad sexuell lust;
 • smärta i perineum
 • retention av urinering
 • trög ström av urin;
 • blåsan är inte helt tömd.

Skleros utvecklas vanligtvis från kronisk prostatit i avsaknad av behandling, försvagning av immunitet, allergier, mekaniska effekter på körteln.

Distinguish det från prostatit och adenomdiagnostik med hjälp av:

 • TRUSY prostata (ultraljud av prostata genom ändtarmen);
 • Röntgen av prostata;
 • MRI av prostata.

En farlig sjukdom uppstår hos medelålders män.

Ren läkemedelsbehandling av prostatakörteln är värdelös, kirurgisk ingrepp är nödvändig. Men även det garanterar inte botemedel. Om otillbörliga åtgärder vidtas leder sjukdomen till brist på styrka, infertilitet, prostatacancer.

abscess

När abscessen uppträder, kommer suppuration av vävnad från körtelvävnaden från körens infektionssjukdom mot bakgrund av hypotermi, venös stasis, nedsatt immunitet och diabetes mellitus.

symptom:

 • smärta i perineum
 • svårighet med urinering
 • allmän förgiftning av kroppen
 • temperatur till fyrtio och däröver;
 • svåra frossa;
 • svettning;
 • hjärtklappning;
 • smärta vid urinering, avföring
 • bildandet av rundhet över pubis;
 • vid avbrott i en abscess - pus i urinen och avföring.

Hur man behandlar prostata hos män, vilka läkemedel?

Med prostatit och andra infektionssjukdomar i prostata

Indikation - förekomst av infektion, bakterie, virus eller svamp.

Kontraindikationer - resistens mot denna typ av antibiotika, alkoholintag.

När man väljer ett antibiotikum bör det förstås att det finns ett stort antal av dem, och alla hjälper på något sätt till att utrota skadliga mikroorganismer. Bredspektrum antibiotika verkar på alla patogener, men mycket effektivare droger för prostata, fängslade av skaparna för specifika mikroorganismer. Specialiserade antibiotika bekämpar specifika typer av mikrober mycket bra, men de brukar också ha ett brett spektrum av åtgärder.

Disorderly, slumpmässig mottagning av antibiotika skadar bara behandling. Mikrober anpassar sig till nya märken snabbare än läkemedelsföretag lyckas ändra dem.

Vad du läser i katalogen om ett mycket effektivt läkemedel för tjugo år sedan, för idag är det sannolikt, hopplöst föråldrat.

Individuell missbruk förekommer i kroppen hos en viss patient, om han tidigare använt detta antibiotikum.

Valet av en viss typ av antibiotikum beror på vilken typ av patogen som detekteras. Identifiera det genom laboratoriemetoder.

Därför skyndar inte goda läkare att förskriva ett antibiotikum, för det första förskriver de en analys av prostatajuice för att identifiera patogenen. Därefter görs en annan analys för att bestämma reaktionen av denna patogen speciellt i patientens kropp till ett antal antibiotika som är mest lämpade för dess förstöring.

Allmänna rekommendationer för att ta antibiotika:

 1. Antibiotika förstör inte bara skadliga mikroorganismer, men också infödda mikroflora. Efter att ha tagit dem rekommenderas det att förskriva mottagandet av probiotika för att återställa det.
 2. Antibiotika orsakar ibland allergier, kandados. Om det finns sådan föreskriva en kurs av antihistaminer för behandling av prostata hos män.
 3. Långvarig (mer än två veckor) mottagande av antibiotika förstör levern. Mot denna utnämna en kurs av hepatoprotektorer.
 4. Tabletter för prostatakörteln tas för mat. Antibiotika förstör slemhinnan i magen. Mellanmålet sparar dig från ett sår.
 5. Det är förbjudet att minska doserna på egen hand, även om du tror att du har återhämtat dig och inte har någon ytterligare behandling. Om du gör det kommer den obrutna fienden att återvända!

Akut infektiös prostatit behandlas med specialiserade antibiotika i tre till fem veckor med snabb behandling. Effekten efter att ha tagit mediciner från prostata hos män känns redan under de första dagarna. Med överensstämmelse med systemet för att ta mediciner, återhämtar patienten helt. I slutet av kursen tar de igen test. När du upptäcker patogener, upprepa kursen.

Vanligtvis med akut bakteriell prostit behandlas de med fluorokinoloner. De är effektiva mot många bakterier, tränger in i körteln och ackumuleras i den.

Än att behandla en prostata hos män - läkemedel?

Behandling av prostata är medicinering:

 • "Ofloxacin";
 • "Ciprofloxacin";
 • "Gatiloksatsin";
 • "Moxifloxacin";
 • "Lomefloxacin".

"Cefotaxim" är mycket effektiv, har inga biverkningar. Norfloxacin, förutom att bekämpa infektion, har en immunmodulerande effekt.

"Zovirax", "Gerpevir" används för virusinfektion i prostata.

Fler antibiotika för behandling av prostatit:

Antibiotika av alla listade arter tas i form av injektioner (mest effektiva), rektala suppositorier, tabletter.

Om patienten inte botas, behandlades han felaktigt, sjukdomen blir kronisk. Det är mycket svårare att bota. Patienten känner inte de första resultaten om några veckor. Kurserna upprepas många gånger, ibland med avbrott. Återhämtningen kommer att vara i upp till sex månader och mer, särskilt om kosten inte respekteras.

Med kronisk prostatitutnämning:

De är särskilt effektiva vid kongestiv inflammation: den patogena floran utvecklas intensivt exakt mot bakgrund av ackumulering av sekretioner. Sammanställningen av antibiotika i körteln bidrar till att förhindra återfall.

För att besegra prostatit används sex grupper av anitobiotika:

Brett spektrum av åtgärder:

 1. penicilliner
  Den äldsta gruppen antibiotika, som är väl studerad. Läkare vill förskriva dem för behandling av prostata: här kommer du inte att misstas. Men i de flesta fall är deras effektivitet lägre än för moderna medel.

Amoxiclav - pulver, tabletter, oral suspension. En enstaka dos på 250-500 mg, dagligen - upp till 2000 mg, det vill säga tre till fyra gånger om dagen.

Amoxicillin - tabletter. En enstaka dos av 500-1000 mg, dagligen - upp till 3000 mg, det vill säga tre till fyra gånger om dagen.

 • Aminoglikazidy
  De används när en specifik patogen av prostata sjukdom inte detekteras.

  Gentamicin - endast injektioner. 2-5 mg per kilo av patientens vikt, en till tre gånger om dagen.

  Kanamycin är bara en injektion. En engångsdos på 500 mg, dagligen 1000-2000 mg. 2-4 gånger om dagen.

  5-NOC-dragee. Endosdos på 100-200 mg, dagligen upp till 800 mg. 4 gånger om dagen.

 • makrolider
  Deras fördelar är låg toxicitet, de ackumuleras i vävnaderna i prostata och fortsätter att fungera länge.

  Josamycin - tabletter. En engångsdos på 250 mg, 500 mg, 750 mg, dagligen - 1000-2000 mg. Tre gånger om dagen.

  Azitromycin - tabletter, pulver till injektion. Endos 150, 300 mg, daglig - 300, 600 mg. En eller två gånger om dagen.

 • Specialiserade antibiotika:

  1. Tsefalospariny
   De används mot anaeroba infektioner i prostata, proteser, hemofila stavar, streptokocker, stafylokocker.

  Ceftriaxon - Endast injektioner intramuskulärt, intravenöst. Hosta en gång om dagen för 1000-2000 mg.

  Cefuroxim - Endast injektioner intramuskulärt, intravenöst. En enstaka dos av 750-1500 mg, daglig 2000-6000 mg. Tre gånger om dagen.

 • tetracykliner
  Mot chlamydia, mykoplasma.

  Tetracyklin - tabletter. Enkeldos - 250 mg, dagligen - upp till 1000 mg. 4 gånger om dagen.

  Doxycyklin - tabletter. Enkeldos - 100 mg, dagligen - 200 mg. Två gånger om dagen.

 • fluorokinoloner

  Inte droger av val. Utmärkt tränger in i prostatavävnaden och ackumuleras där. Bra mot gram + och grambakterier, klamydia, ureaplasma, mycoplasma gardnerella.

  Oflaksakin - kapslar av 200 mg, 400 mg. 1 gång per dag.

  Ciprofloxacin - tabletter, injektioner. Endosdos 200 mg, 400 mg. Dagligen - upp till 800 mg. Två gånger om dagen.

 • Med prostata adenom

  Levorinum Det finns data om effektiviteten att ta detta antibiotikum för att minska storleken på prostata adenom, dysursfenomen. subjektiv förbättring av hälsan.

  Tabletter 500 000 enheter, tabletter kind för att suga 500 000 enheter. brun, söt, med smak av kakao, vanillin.

  I förpackningen - 25, 50, 100 stycken. Tabletterna tas oralt 4 gånger om dagen. Kursen är tre månader. Två veckor efter examen kan kursen upprepas.

  Kontraindicerat i sjukdomar i mag-tarmkanalen, lever, sår. När du tar det måste du övervaka dess effekt på levern

  Försök inte förskriva en prostatabehandling med antibiotika, baserat på ovanstående. Det ideala systemet som passar alla finns inte. Individuellt behandlingsschema bestäms endast av en läkare.

  Även ett glas vin vid middagen neutraliserar effekten av antibiotika. Gå med i ett samhälle av nykterhet för behandlingsperioden.

  Andra mediciner

  Med prostatit

  Nesteroidy. För att eliminera smärta i ljummen och perineum applicera icke-steroider. De bästa av dem - "Diclofenac", "Ketorolac"). På samma sätt används ketoprofen, ibuprofen, meloxikam (tabletter, injektioner, suppositorier för prostata) enligt ett liknande schema. Intag av dessa läkemedel, för behandling av prostatakörteln hos män, påverkar matsmältningssystemet negativt. Mottagningssystemet är därför vanligtvis tre dagar, då fortsättningen efter ett veckans intervall. "Ketorolac" tas en gång, endast med akut smärta.

  Spasmolytika. Om orsaken till smärtan inte är själva inflammationen, men spasmen av perineala muskler med stillastående prostatit, spasmolytika, är muskelavslappnande medel bra.

  För att förbättra urinering - en grupp av alfa-1-blockerare:

  • Tabletter "Dalfaz", "Kamiren", "Sonirid Duo";
  • Blockers av alfa-adrenoreceptorer i form av kapslar, tabletter. Denna grupp av droger påverkar de släta musklerna i själva körteln och själva blåsan. Under deras åtgärd är urinen bättre fördelad och tömd bort. Exempel: Doxazosin, Tamsulosin, Omnic.

  För att förbättra immuniteten. Även i närvaro av skadliga faktorer kan patologin inte vara om patienten inte hade minskat immunförsvaret för prostata.

  För att öka den används immunmodulatorer:

  • tabletter "Tactivin", "Interferon", ökande immunitet;
  • "Levamisol" - stimulator av T-lymfocyter;
  • tabletter, inklusive natriumkärnat, ökar aktiviteten hos makrofager;
  • läkemedel "Immunal", "Metilitacil" för att höja cellulär immunitet.

  Fitopreparat inte så snabbt och effektivt, men ofarligt.

  De innehåller mineraler, växtbaserade extrakt som har en komplex handling:

  • lindra inflammation
  • smärta;
  • spasmer i körteln;
  • vissa dödar även bakterier.

  De är lämpliga för regelbunden tillträde under sjukdom, eftergift och för profylax. Tabletterna Prostalamin, kapslar Prostate Forte är populära.

  "Prostatilen" (Ijection) komplexa läkemedel för prostata, som kombinerar flera funktioner. Det är utformat för att stärka immunitet, blodkärl, glandulära cellväggar, normalisera blodcirkulationen, återställa vävnader. Alla dessa processer med hans hjälp accelereras ibland.

  Med prostata adenom

  Hormonala preparat. Läkemedel i prostata återställer balansen mellan könshormonerna hos en man, hans sexuella funktion. Det bästa av dessa produkter är finasterid i form av tabletter.

  Ljus. Med hjälp av ljus förbättras effektiviteten vid behandling av adenom genom bättre leverans av läkemedel till körtelen jämfört med oral administrering. Stearinljus från prostata adenom, för män, injiceras i ändtarmen så djupt som möjligt efter svaghet och avföring.

  Ljus-suppositorier huvudkomponenten är kokosnötolja för snabb passage av läkemedel genom tarmväggen.

  Enligt den aktiva substansens sammansättning är de uppdelade i:

  1. Antibakteriell.
  2. Vitamin.
  3. Anti-inflammatorisk.
  4. Kramplösande.
  5. Antiseptisk.
  6. Magnetisk med bariumferrit.

  För antiinflammatoriska suppositorier är voltaren särskilt effektiv.

  Naturliga ingredienser används ofta:

  För behandling av prostata ljus görs på grundval av antibiotika, spasmolytika, propolis preparat boskap körtlar olestezin droger prostatilen, viferon, bioprost, prostopin.

  Användningen av suppositorier med prostatit eliminerar:

  • inflammation i prostata
  • smärta;
  • svullnad;
  • körtelns funktion återställs;
  • förbättrar blodcirkulationen;
  • utvecklingen av vaskulär trombos upphör.

  Antibakteriell behandling av vesikulit med suppositorier utförs på basis av makrolider, fluorokinoloner.

  Tillägg till läkemedelsbehandling

  Förutom läkemedelsbehandling av prostata:

  slutsats

  Differentiering av prostata sjukdomar vid diagnos är den avgörande faktorn för effektiv behandling. Det är viktigt att undvika vanliga missuppfattningar, till exempel att adenom är en komplikation av kronisk prostatit, vilket kommer att uppstå om det inte behandlas. Den korrekta definitionen av typen av sjukdom hjälper till att bestämma medicinen för behandling.

  Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

  I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

  För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

  För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

  Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

  Tecken på prostatit hos män

  Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

  Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

  Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

  Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

  Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

  En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

  1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
  2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
  3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
  4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
  5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
  6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
  7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

  Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

  antibiotika

  Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

  I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

  • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
  • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
  • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

  Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

  smärtstillande medel

  Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

  Alfablockerare

  En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

  De vanligaste drogerna är:

  1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
  2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

  Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

  Muskelavslappnande medel

  De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

  Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

  Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

  För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

  Fytoterapeutiska läkemedel

  De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

  vitaminer

  Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

  Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

  Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

  Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

  1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
  2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
  3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
  4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
  5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

  Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

  Prostatilen för injektioner

  Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

  Angivanden för antagning:

  • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
  • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
  • Biverkningar: Ej identifierad.
  • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

  Vitaprost

  Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

  Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

  Prostamol Uno

  Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

  Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

  Peponen

  Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

  Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

  Topplista över de bästa drogerna för prostatit - vi väljer effektiva läkemedel för behandling

  Välj det bästa läkemedlet för prostatit utan speciell träning kommer inte att fungera - för stor är deras sortiment på hyllorna på apotek. Vi erbjuder för att hjälpa en detaljerad granskning av droger för behandling av prostatit, vilket verkligen hjälper.

  Vad ska vara ett bra läkemedel för prostatit?

  Goda läkemedel måste uppfylla ett antal krav:

  Effekt mot maximalt antal symtom (ömhet, urodynamiska störningar, svullnad i vävnaderna, minskad libido och styrka);

  Prostatropnost (återvinning och skydd av prostataceller från riskfaktorer - inflammation, hypotermi, infektioner, åldersrelaterade förändringar);

  Kompatibilitet med andra läkemedel;

  Säkerhet och frånvaro av allvarliga biverkningar

  Minsta begränsningar för användningen.

  Förberedelser från prostatit kommer att vara mycket effektiva om du använder dem i komplex terapi och strängt enligt recept.

  Översikt över de mest effektiva drogerna för prostatit med en beskrivning och pris

  Afalaza

  Homeopatiska pastiller baserade på antikroppar till endoteliala NO-syntas och prostataspecifikt antigen (PSA).

  Har en uttalad effekt mot:

  Brott mot urinering (dysuri);

  Patologisk proliferation av vävnader.

  På grund av sin naturliga sammansättning har den en kontraindikation - överkänslighet mot läkemedlets komponenter och tolereras väl.

  Det är möjligt att använda tabletter för att förebygga kroniska sjukdomar i geniturinvägarna.

  Kräver en långsiktig behandlingstid (minst 16 veckor).

  Att köpa en medicin Behöver inte läkares recept.

  En förpackning på 100 tabletter kostar cirka 550 rubel.

  Afala

  Homeopatisk beredning i tabletter för resorption, innehållande antikroppar mot PSA.

  Behandling med läkemedlet hjälper till att bli av med:

  Inflammation och hypertrofi av prostatavävnad.

  Nackdel - den terapeutiska effekten utvecklas gradvis.

  Priset på 100 tabletter är 400 rubel.

  Galavit

  Den bästa immunmodulatorn för behandling av prostatit i ljus och tabletter.

  Stimulerar immunsvar mot inflammatorisk reaktion i vävnader, eliminerar smärtssyndrom och svullnad av vävnader.

  Effektivt för alla infektioner i urogenitalt distrikt.

  Det tolereras väl, har inga kontraindikationer, förutom överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

  Kostnaden för 20 tabletter - 480 rubel., 10 ljus - 900 rubel.

  Vitaprost

  En linje av rektala suppositorier och tabletter baserat på prostataxtraktet, vars effektivitet bekräftas många års praktik av urologer.

  Den har antiinflammatorisk och enkelverkande effekt.

  Suppositorier Vitaprost plus förstärkt antibiotikum lomefloksatsinom.

  Drogen normaliserar storleken på prostata, eliminerar smalningen av urinröret, förbättrar sexuell funktion. Förhindrar utveckling av komplikationer.

  Läkemedlet är tillåtet för de flesta patienter, inklusive äldre.

  Stearinljuset lagras i kylskåpet.

  Priset på suppositorier är cirka 1000 rubel. för 10 stycken, tabletter - 1200-1300 rubel.

  Cernilton

  Ett växtmedel innehållande pollen av medicinalväxter, rik på flavonoider, aminosyror, vitaminer, mineraler och enzymer.

  Användbar inte bara för prostata, men för hela kroppen:

  Eliminerar inflammation och svullnad i prostata;

  Eliminerar dysursjukdomar;

  Förbättrar trofism och metabolism i vävnader.

  Framställd i förpackningen på 100 och 200 tabletter.

  Det genomsnittliga priset är från 1600 till 2700 rubel.

  Dessutom produceras Cernilton Forte, vilket är mer praktiskt att använda.

  Kostnaden för 50 tabletter - 1900 rubel.

  Spemann och Spemann Forte

  Indisk medicin baserad på extrakt och pulver av ayurvediska medicinska växter.

  Det stimulerar mikrocirkulationen i vävnader behandlar dysuri, normaliserar reologi och sammansättningen av sperma motilitet.

  Beräknad kostnad - 479 rubel.

  Effekt Röd rot

  Ett nytt läkemedel från den populära tillverkaren Evalar.

  Det produceras i form av en lösning, på grund av detta har den hög biotillgänglighet. Det är avsett för behandling av kronisk prostatit.

  Eliminerar de karakteristiska symptomen:

  Förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen i prostatakörteln.

  Ökar styrkan.

  Det finns begränsningar för användning i samband med alkoholhalt - patologi i levern och hjärnan, 18 år, tromboflebit, överkänslighet mot läkemedelskomponenter, alkoholism.

  De som är obekväma eller kontraindicerade för att dricka alkoholtinktur, kan köpa röda rotter, som är relaterade till bioadditiver.

  Kostnaden för lösningen är 209 rubel.

  Prostamol Uno

  De bästa kapslarna för prostatit, enligt patienter.

  Som ett verksamt ämne används ett extrakt av krypande palm.

  Ökar styrkan, försvagar smärtssyndromet, normaliserar urinering.

  Eventuell mottagning för förebyggande ändamål.

  Skillnaden från konkurrenter tillämpas en gång om dagen.

  Läkemedlet tillverkas i förpackningen med 30, 60 och 90 kapslar.

  Priset från 869 till 2139 rubel.

  Gentos

  Homeopatisk botemedel från det kända företaget Bittner. Det produceras i droppar och tabletter.

  Det förbättrar blodcirkulationen och metabolism i prostatas vävnader, minskar symtomen på inflammation - puffiness, ömhet. Stimulerar minskad styrka.

  effektiv vid akuta och kroniska tillstånd.

  Kostnaden är från 380 till 760 rubel.

  prostatilen

  Medicin för behandling av prostatit i form av injektionslösning och suppositorier för rektal användning på basis av prostataxtraktet.

  Normaliserar prostatafunktionerna, eliminerar inflammation, dysuriska manifestationer av prostatit. Ökar manlig styrka.

  Läkemedlet har inga kontraindikationer (undantaget är överkänslighet mot ljusets komponenter).

  Förpackningar med 5 och 10 ljus produceras.

  Kostnaden för ljus varierar från 350 rubel. upp till 650 rubel.

  Pris 5 ampuller 350 rubel.

  Ichthyol ljus

  en bra budgetmedel för behandling av akut och kronisk prostatit - ett ljus med ichthyol. De eliminerar inflammation, har smärtstillande effekt. Det aktiverar blodtillförseln hos det urogenitala systemet. Förhindra infiltration och bildandet av stagnation.

  Behandling med ichthyol är begränsad hos patienter med intolerans mot ljuskomponenter.

  Kostnaden för 10 ljus är 80 rubel.

  Omnic

  Prescription för behandling av prostata sjukdomar.

  Aktiv substans - tamsulosin - blockerar selektivt alfa 1-adrenerga receptorer är lokaliserade i organ i det urogenitala området, och därigenom minska deras ton och normalisera urodynamik.

  Tack vare den selektiva åtgärden tolereras läkemedlet väl och orsakar inte en ökning av blodtrycket.

  Det är bättre än andra att hantera nedsatt urinering.

  Det kännetecknas av ett bekvämt applikationsschema - en gång om dagen, på morgonen.

  Nackdel med läkemedlet är läkemedelsinteraktionen med vissa läkemedel (diklofenak, warfarin, andra alfa 1-adrenoblocker).

  Paket med 10, 30 och 100 kapslar produceras.

  Kostnaden varierar från 380 till 2500 rubel beroende på förpackningen.

  Fokusin

  Har farmakologiska egenskaper, som liknar Omnic.

  Tillverkas i förpackningen med 30, 90 och 100 stycken.

  Genomsnittspriset är från 450 till 1100.

  Finasta

  Tabletter för oral administrering baserat på finasterid - en specifik läkemedelssubstans som reglerar testosteronmetabolism.

  Effekt bekräftas av många års klinisk praxis.

  När prostatit är ordinerat för att normalisera urodynamiken, för att normalisera den patologiskt förändrade prostata storleken och förhindra komplikationer.

  Avser receptbelagda läkemedel.

  Det tas en gång om dagen. Med en prostatit visas en kort terapeutisk kurs - 10 dagar.

  Nackdelen är en minskning av sexuell funktion och en försämring av kvaliteten på seminalvätska.

  Pris 30 tabletter 330 rubel.

  Penester

  Läkemedlet innehåller finasterid.

  Rekommendationer för användning och principen om terapeutisk verkan liknar Finast.

  Priset för 30 tabletter är 500 rubel., 90 st. - 1290 rubel.

  Prostagut förte

  Kapslar för oral administrering innehåller ett koncentrat av palmfrukter Sabal.

  Effekten av att ta kapslar med prostatit:

  Stimulerar immunsvaret mot den inflammatoriska reaktionen;

  Undertrycker inflammation, smärta och svullnad;

  Normaliserar den hormonella bakgrunden;

  Eliminerar obehag vid urinering

  Läkemedlet tolereras väl, kompatibelt med andra läkemedel och tillåts förare.

  Ta 2 gånger om dagen i en månad.

  Förpackning av 60 kapslar kostar 900 rubel.

  Prostaplant

  Ett läkemedel med en aktiv substans från en palmkrypning.

  Operationsprincipen liknar Prostagut Fort.

  Den appliceras en gång om dagen.

  Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren personligen för varje patient.

  Kostnaden för 30 kapslar är 510 rubel.

  prostanorm

  Extrakter av medicinska växtråvaror - lakrits, Johannesjurs, echinacea och goldenrod i tabletter och lösningar för internt bruk.

  Läkemedlet inhiberar tillväxten av mikroflora, vilket stimulerar den patologiska processen. Normaliserar diuresis, eliminerar inflammation och smärta.

  Har en liten korrigerande effekt i förhållande till manliga könshormoner.

  Läkemedlet är kontraindicerat vid akut glomerulonefrit.

  Priset varierar från 130 till 300 rubel, beroende på volymen på flaskan.

  Voltaren

  När prostatit används i form av rektala suppositorier.

  Den antiinflammatoriska och smärtstillande effekt på grund av innehållet av diklofenak, som tillhör den kategori av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).

  Hjälper till att bli av med smärtsyndromet, särskilt uttalat i sjukdoms inledande skede.

  Stärker terapi med antibiotika, prostatotropa och naturläkemedel.

  Brist - irriterar de slemhinniga organen i matsmältningen, kan prova gastrit och sår i matsmältningssystemet.

  Kostnaden för ett paket med 5 ljus - 339 rubel.

  indometacin

  Representant för NSAID-teamet.

  För behandling av urologiska inflammationer används den rektala formen av frisättningen.

  Eliminerar smärta, hämmar syntesen av inflammatoriska mediatorer, hämmar utvecklingen av den inflammatoriska processen.

  Minus droger - sannolikheten för gastropatier.

  Kostnaden för 10 ljus av indometacin 298-400 gnidning.

  prostakor

  Ampullmedel för behandling av prostatit på grundval av proteiner erhållna från prostata hos nötkreatur.

  Minskar svullnad av vävnader, infiltration, stagnation. Aktiverar lokal blodcirkulation. Normaliserar de rheologiska egenskaperna hos den seminala vätskan, urinvägarnas arbete.

  Effektiv för behandling av kronisk form.

  10 ampuller kostar 400 rubel.

  Samprost

  Ett injektionsläkemedel baserat på ett extrakt av bovin prostata som används vid behandling av kronisk prostatit.

  Förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i urinogenitala organ, ökar muskeltonen i urinvägarna. Det förhindrar trombos, infiltration och trängsel i prostata.

  10 ampuller kostade 490 rubel.

  Vezomni

  Kombinerad lösning för behandling av inflammation i prostata med trasig urodynamik.

  Aktiva ingredienser tamsulosin och solifenacin stärker farmakologiska effekterna av varandra, varigenom eventuellt förbättra urodynamik och uppnå fullständig lindring av symptom motsvarande - fördröjnings urinering, falsk och smärtsam urinträngningar, urininkontinens.

  Det tas en gång om dagen.

  Priset för 1 paket är ca 1700 rubel.

  Permikson

  Ett läkemedel innehållande palmkoncentrat krypande.

  Det startar den antiinflammatoriska mekanismen:

  Undertrycker syntesen av biologiska mediatorer leukotrienes och prostaglandiner, stimulerande inflammation;

  Aktiverar mikrocirkulationen i peritoneumets organ

  Minskar blodkärlets permeabilitet.

  Påverkar inte styrkan och hormonnivåerna.

  För ett paket med 30 kapslar måste betala 800 rubel.

  Uroprost

  Suppositorier för rektal användning.

  Innehåller aktivt ämne från prostataxtraktet.

  Den har anti-inflammatorisk aktivitet, normaliserar tonen urogenitala området, aktiverar blodförsörjningen av det urogenitala systemet, förhindrar bildandet av tromber, infiltrerar stagnation.

  Stimulerar immunsvaret mot den patologiska processen.

  Effektivt för förebyggande av adenom och prostatahyperplasi.

  Nackdel - finns sällan i apotek.

  10 ljus kostar 700 rubel.

  Genferon

  Immunomodulator i form av rektala suppositorier med analgetisk effekt.

  Sammansättningen av läkemedlet innefattar en kombination av ämnen med olika farmakologiska egenskaper:

  Vitamin-liknande förening taurin;

  Mänsklig interferon, immunokorrektor.

  Genom att aktivera lokal immunitet minskar det inflammatoriska och stillastående fenomenet. Minskar produktionen av biologiska ämnen som stimulerar den inflammatoriska reaktionen. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnaderna i urinvägarna.

  Ökar effektiviteten av antibiotikabehandling.

  Paketpriset är ca 800 rubel.

  viferon

  Droginterferonmänniska, vitamin E och C. Aktiverar immunsvaret, blockerar multipliceringen av virus och bakterier.

  Stimulerar regenereringsprocesserna i vävnaderna i urinogenitala organ.

  Producerad i ljus av olika doser. Den rätta dosen väljs av läkaren.

  Den genomsnittliga kostnaden för ett paket för en vuxen är från 500 rubel.

  antibiotika

  Med specifik prostatit i samband med bakteriepatogener krävs antibiotikans intag.

  Vilka antimikrobiella medel som behandlar patienten i ett visst fall, bestämmer doktorn av undersökningsresultaten.

  Var uppmärksam! Innan du börjar ta antibiotika bör du läsa bruksanvisningen. De flesta antibiotika inleder läkemedelsinteraktioner med andra droger.

  Yunidox Solutab

  Till doxycyklin är den aktiva substansen, de flesta mikroorganismer med vilka utvecklingen av patologiska processer i prostata är associerade känsliga.

  Kontraindicerat i svåra patologier av njurar, lever, porfyri.

  Tabletter dricker hel eller löses i 1 msk. l. vatten.

  Doseringen bestäms av läkaren individuellt.

  För behandling av prostatit krävs två paket, som var och en kostar 416 rubel.

  ofloxacin

  Tjeckisk antibiotikum fluorokinolon-serien.

  Eliminerar orsaken till specifika prostatit - patogena bakterier.

  Varaktigheten av den terapeutiska kursen och doseringsregimen väljs av läkaren personligen.

  Pris 10 tabletter 200 rubel.

  Tavanic

  Franskt antimikrobiellt medel. Innehåller vänsterhänt isomer av ofloxacin och därigenom förstärker den antimikrobiella aktiviteten.

  Finns i 5 och 10 tabletter. Priset är 560 och 1000 rubel.

  I svåra former av sjukdomen är det möjligt att administrera Tavanic i form av en droppare. 1 flaska kostar 1100 rubel.

  Levolet

  indisk analog av Tavanik.

  Har omfattande antimikrobiell aktivitet.

  Skillnad från originalet betyder en mängd doser och ett mer överkomligt pris (250-670 rubel.).

  vilprafen

  Ett av de starkaste antibiotika. Innehåller makrolid Jozamycin.

  Effektiv mot alla patogener med vilka prostatit kan vara associerad.

  Eliminerar källan till inflammation, hjälper till att snabbt hantera sjukdomen.

  Har ett minimum av kontraindikationer.

  Pris 800 rubel för 10 tabletter.

  Sammanfattning

  Terapi av prostatit utförs med läkemedel med olika farmakologiska egenskaper. Kombinationen av läkemedel fungerar bäst med sjukdomen. Vad exakt läkemedel är lämpliga i ett visst fall beror på orsaken till inflammationen och de medföljande symptomen. Oavsett att försöka utse eller nominera läkemedel är det inte nödvändigt, det är bättre att ta itu med urologen som är mer kompetent i denna fråga.