Huvud
Behandling

Tecken på berusning med prostatit

Prostatakörteln är inte bara det organ som är ansvarigt för manlig genitourär aktivitet, det är ett helt system som i allt högre grad utsätts för negativa influenser av den externa och interna miljön. Tänk inte att prostatacancer kan resultera i den mest banala lokala hypotermin eller oskyddad sex. I det här fallet är det värt att gå djupare än att bara söka upp ytliga fakta.

Det är värt att notera att prostatakörteln ändras med ålder och som vilken vävnad den blir gammal, men det finns metoder för inflytande som kan hjälpa till att sakta ner processen. Dessutom är det värt att uppmärksamma endast en vanlig sjukdom, hur du kan uppdatera hela din kropp och förhindra bildandet av sexuella problem, samt minska risken för prostata sjukdom i tre!

Intoxicering av kroppen

Alla vet om en sådan faktor som toxiner - Dessa skadliga giftiga ämnen träder in i kroppen och interagerar med det. Olika toxiner rör sig längs blodkärlen tillsammans med blodceller och måste avlägsnas genom "tömningssystemet". Det finns bara inte en stor "men" - inte alla toxiner kan lämna vår kropp så lätt och de förblir i de intercellulära utrymmena. Dessa slaggar rör sig genom våra organ och fartyg.

I sin tur slagg Det här är produkterna av metabolism, som gradvis ackumuleras i kroppens och organens individuella celler. Det är en slags bearbetad substans i vår ämnesomsättning. Det finns: urinsyra och urea, kreatin, kreatinin, ammoniumsalter etc.

Effekt av berusning på prostatakörteln

Det är uppenbart att kroppen är igensatt och det är mycket dåligt för hälsa och hälsa i allmänhet, men vad har prostatakörteln och hur påverkar denna indikator det? För att göra detta är det värt att överväga några faktorer som konkretiseras i denna situation.

Nästare av prostata

Först och främst är det nödvändigt att uppmärksamma det faktum att prostatakörteln ligger i närheten av tarm och urinblåsan. Allt detta innebär att prostata sjukdomar kan börja på grund av denna närhet. Om det är en fråga om igensättning, bör du överväga effekten av berusning på tarmarna och urinvägarna.

Tarmar - spelar rollen som en renare i vår kropp. Det är också en stor immunförmåga. Därför är det nödvändigt att dra slutsatsen: Om din tarm är slaggad, reduceras kroppens skyddsfunktioner! Risken för infektionssjukdomar ökar, och detta kan leda till akut prostatit. En annan sak är förstoppning. De kan också inträffa när tarmen inte fungerar ordentligt på grund av att den täpps. Det är ett känt faktum att oregelbundna avföring och förstoppning kan leda till skador på prostatakörteln och dess inflammatoriska processer.

Blåsan - allt är enkelt, olika giftiga ämnen kommer nödvändigtvis att utsöndras genom urinen, vilket innebär att det kommer att fungera genom speciella utåtgående sätt. Prostatakörteln är direkt kopplad till urinkanalerna. De bearbetade toxinerna kommer att ligga i omedelbar närhet av prostata, vilket kan leda till mild mild inflammation.

Prostata "vid gunpoint"

Du bör veta att toxiner rör sig genom kärlen, vilket innebär att de kan bildas i form av plack på blodbanorna och bli ett hinder för det normala flödet av blod. Prostatakörteln behöver tidig näring och korrekt intag av blodkärl. På detta beror på dess prestanda. Med undernäring förekommer stagnation i prostatakörteln, vilket leder till prostatit och minskar också sexuell funktion hos män.

En annan faktor - lever! Det är denna kropp som producerar viktiga hormoner, både hos kvinnor och hos män. Kom ihåg att om din lever är starkt igensatt kan den leda till hormonell obalans. Som ett resultat kommer den manliga sexuella funktionen och korrekt utsöndring av prostata att falla! Detta bör inte tillåtas, eftersom restaureringen av hormonell bakgrund är en mycket lång process.

Glöm inte att ofta gifter leder till övervikt, vilket gör att du kan minska produktionen av testosteron. Detta är

Orsaker till kroppsförorening

Vad bidrar till kroppens igensättning och vad bör man undvika?

 • överätande - leder till fetma, vilket är farligt för din manliga hälsa.
 • Överfyllning med animaliska fetter och stärkelser - inte bara klättrar kroppen, men ökar också risken för prostatacancer.
 • Hyppig användning av kryddiga livsmedel - kan öka blodflödet till prostatakörteln, och om kärlen även bär giftiga ämnen, kan det inte undvika inflammation.
 • Alkohol, droger, tobak - alla vet att detta inte bara förstör dig som en person, men också det fysiska tillståndet försämras kraftigt. Immuniteten minskar och blodflödet stryks, vilket i sin tur skadar prostata.
 • mediciner - Den långa användningen av antibiotika och andra läkemedel påverkar ditt immunförsvar, vilket ökar risken för infektionssjukdomar!
 • fysisk inaktivitet - En stillasittande livsstil leder till en stagnerande prostatit, liksom till igensättning av din kropp!

Allt detta förvärrar inte bara din hälsa och minskar ditt biologiska liv, men leder också till en överträdelse av sexuella funktioner samt sexuella sjukdomar.

Hur känner man igen förgiftningen av kroppen?

 • Snabb trötthet, irritabilitet och nervositet.
 • Huvudvärk kommer med periodicitet.
 • Chilliness, svettning och svaghet.
 • Lätt sömnstörning.
 • Brott mot avföring, liksom flatulens.
 • Obehaglig lukt från munnen, plack på tungan eller bitterhet i munnen.
 • Hud manifestationer: akne, syt, torrhet i huden, zhiroviki.
 • Ökat eller minskat blodtryck.

Om du har dessa symtom, bör du genast normalisera ditt sätt att äta, spela sport och dricka.

Intoxikation som ett symptom!

Sjukdomar i prostatakörteln är den främsta anledningen till att en man kommer till en urolog. Det finns många olika sjukdomar i prostata, men det vanligaste idag är prostatit! En sådan sjukdom kan misslyckas mycket ljust i en akut form eller kan flöda ganska omärkligt under en tid.

Tecken på allmän förgiftning kan också bli ett symptom på en akut form av infektiös typ av prostatit. Det finns en ökning i temperatur, led- och muskelsmärta, huvudvärk och andra uppräknade faktorer av berusning.

Om du har upptäckt den här eller den här sjukdomen i prostatakörteln, och du startade medicinsk behandling, rengör du först och främst din kropp. Detta hjälper dig att snabbt hantera sjukdomen, eftersom kroppsfunktionerna kommer att återställas. Om du rengör dina tarmar, kommer ditt immunförsvar att startas igen och infektioner blir lättare att kämpa.

Kom ihåg att om du, när du är i rusförgiftning, börjar ta mediciner, då kommer deras aktivitet inte bara att minska, men effekterna kan vara snedvridna. I detta fall kommer användningen av "piller", nämligen resultatet att vara oförutsägbart!

Analys av blod och urin för urinsyra - normen, orsakerna till ökade eller minskade värden, behandling och kost

En biprodukt av metabolismen av purinbaser belägna i blodplasma i form av natriumbas - är urinsyra eller sten, vars innehåll i blod, är urin en diagnostisk markör, symptom på inflammation, avsättning av kristaller, störningar av purin metabolism. Både höga och låga hastigheter indikerar patologiska mekanismer i kroppen.

Vad är urinsyra

Organisk substans, bildad som en biprodukt av utbytet av puriner under metabolismen, kallas urin (sten) syra. Average dess innehåll är inte skadligt för kroppens vävnader, men vid höga koncentrationer i blodet börjar samlas i brosk, leder, vilket får dem att aktivt inflammation. Saltkristaller bidrar till ökad risk för akut inflammation. En förhöjd nivå av substansen uppträder när urinsystemet fungerar dåligt (med njurstenar). Ökningen av urinsyra i blodet kallas hyperurikemi.

formeln

Den organiska substansen tillhör klassen av dibasiska syror, den har utseende av vita kristaller. Vid en ämnesomsättning i människokroppen bildar sura och mellersta salter, kallade urater. Det finns två former - laktam och liktamnoy. För första gången upptäcktes den svenska apotekskemisten Scheele 1776, syntetiserad av Gorbachevskijs konstgjorda metod 1882.

Analys för urinsyra i blodet

Mätningen av innehållet i denna metabolit är inte en standardanalys, det ordineras av läkaren vid misstanke om sjukdomar som stör metabolism eller normal funktion av njurarna. För att studera syrainnehållet i plasma tas blod från åren på morgonen i en tom mage, i en mängd av 5-10 ml. Biokemisk analys i laboratoriet görs ungefär en dag med hjälp av speciella serum, enzymer.

Vad visar urinsyra i ett blodprov?

Metabolitinnehållet visar tillståndet för alla kroppens grundläggande system, typ och kvalitet av näring, graden av ämnesomsättning. Förhöjda nivåer av urinsyra betyder en felfunktion i njurarna, levern eller ämnesomsättningen. Dålig näring, en ökning eller minskning av fructosinnehållet i kosten påverkar omedelbart mängden syra i blodplasman. Överskott av syntes av substansen leder till avsättning av överskott av salter, störningen av den normala utbytet av nukleinsyror.

Förklaring av blodprovet

Mängden metaboliter av purinbaser i den biokemiska analysen av blodet i det gamla provet indikeras med förkortningen "urin. syror ", i de nya elektroniska, kliniska datorprogrammen - den latinska förkortningen" UA ". Substansinnehållet uttrycks i kilogram per liter blodplasma, vilket indikerar antalet molekyler som ingår i blodet.

norm

Om analysen visar att metabolithalten ligger i övre eller nedre gränsen, ska behandlingsläkaren tilldelas ytterligare laboratorie-, instrumentstudier, i mer detalj, för att samla patientens medicinska historia. Den extrema indikatorn kan indikera en utvecklad patologisk mekanism, vars tidiga diagnos kommer att undvika många av symtomen och komplikationerna (njursjukdomar). Den fysiologiska normen för urinsyra i blodet är:

 • hos barn under 14 år - 120-320 μmol / l;
 • hos vuxna kvinnor - 150 - 350 μmol / l;
 • hos vuxna män - 210-420 μmol / l.

Urinsyra i blodet ökar

I terapi finns två typer av hyperurikemi: primär och sekundär. Idiopatisk eller primär är den sjukdom som uppstod från arv hos en muterad gen som är ansvarig för normal klyvning av puriner. Diagnostiserad hos barn under det första året av livet är sällsynt. Sekundär hyperurikemi förekommer av flera orsaker: organs patologi (leversjukdom), undernäring. Det finns ofta hos äldre, i samband med artrit, med gikt.

Symtom på överskott

Med en liten ökning av metabolitenivå förändras patientens hälsotillstånd inte. Betydande hälsoskador orsakas av ständigt hög eller upprepad hyperurikemi. Den kliniska bilden, dess intensitet beror samtidigt på patientens ålder:

 1. Barn upp till 14-15 år har permanenta tecken på hudproblem: hudutslag, skalning, klåda, psoriasis. Påverkar den fysiska utvecklingen hos barn under tre år.
 2. Män äldre än 50-55 år lider av ledsmärta under rörelse och i vila, extremitetens puffiness, giktattacker.
 3. Män och kvinnor i medelåldern lider av svår klåda, vätning av utslag på kroppen, smärta.
 4. Kvinnor lider av skelettens mikroflora, frekventa attacker av förvärring av candidiasis. Hyperurikemi leder till långa oregelbundenheter i menstruationscykeln.

skäl

Hyperurikemi kan orsakas av två huvudorsaker till en ökning av koncentrationen av urinbaser: ett brott mot utsöndring av njurarna och en ökad sönderdelning av puriner. Dessutom kan vissa droger orsaka ökad koncentration av metaboliter vid utbyte av puriner, till exempel diuretika. Högt innehåll kan orsakas av bildandet av deras depå - ackumuleringen av kristallint salt.

Skälen till insättningen kan vara:

 1. Sjukdomar i urinvägarna. När njurarna inte klarar av filtreringsfunktionen, bestämmer metaboliterna sig i vävnaderna i lederna, utvecklar gikt.
 2. Endokrina sjukdomar. Diabetes, acidos benägenhet att orsaka omfattande klyvning av puriner, och som ett resultat, att en hög koncentration av de slutliga metaboliterna, som inte har någon tid att matas ut via njurarna.
 3. Felaktig mat, svält, överflöd av kött i mat, mejeriprodukter.

Urinsyra sänks

En minskning av metabolitkoncentrationen diagnostiseras av en läkare när två eller flera biokemiska blodplasmaanalyser visade en syrekoncentration under den nedre gränsen. Tillstånd orsakas av en minskning i produktions metabolit, ökad tilldelning från kroppen i urin, galla, kollapsen av syran genom enzymet urikas, som är en komponent av vissa läkemedel för att bekämpa gikt.

skäl

Bland de skäl som orsakar en minskning av antalet metaboliter av puriner är följande utmärkande:

 • ärftlig brist på xantinoxidas - en sjukdom där det inte finns någon omvandling av xantin till den slutliga metaboliten på grund av bristen på enzymer;
 • förvärvat brist av xantinoxidas;
 • lågpurin eller lågprotein diet;
 • ökad frisättning av ämnet med urin
 • Fanconi syndrom - den omvända absorptionen av syra i renal tubulerna minskar maximalt;
 • Familjär njurhypicemi är en ärftlig sjukdom som orsakas av en mutation av gener som är ansvarig för omvänd absorption av purinmetaboliter.
 • en ökning i fluidens extracellulära volym.

behandling

Behandlingen av tillståndet av hypo-uricemi består i diagnos av en sjukdom som orsakade en minskning av metabolitenhalten. Om sjukdomen är ärftlig, obotlig, ordinerar läkaren läkemedel som stoppar symtomen på sjukdomen. Obligatorisk grund för behandling är kost, livsstilsförändring. Patienten, för att övervaka tillståndet, tilldelas analysen varje vecka, sedan varje månad.

Hur sänker du mängden urinsyra i blodet

För att minska metabolitkoncentrationen används läkemedelsbehandling: diuretika, enzympreparat, läkemedel som minskar absorptionen av ämnet genom renal tubulerna. För bakgrundsbehandling, för att minska innehållet av biprodukter, är det nödvändigt att justera kosten - minska intaget av mat som innehåller ett stort antal puriner, deras baser. Kost med ökad urinsyra hos kvinnor måste nödvändigtvis innehålla fetter av animaliskt ursprung - det förhindrar obalansen hos könshormoner.

Medicinsterapi

För att behandla en reducerad eller förhöjd syrahalt används följande läkemedel:

 1. Allopurinol. Läkemedlet, tillgängligt i form av tabletter, 30 eller 50 st. i förpackningen. Hypouricemic, anti-gouty. Förhindrar syntesen av enzymet xantinoxidas, vilket ökar produktionen av purinbaser till de slutliga metaboliterna, metaboliska produkter. Från de positiva egenskaperna kan identifieras kumulativ effekt, en mjuk gradvis inverkan. Minus av läkemedlet är en aggressiv effekt på hjärt-kärlsystemet.
 2. Etamid. Används för att minska koncentrationen av syra, genom att minska dess reabsorption av renal tubulerna. Har en tablettform av frisättning, kontraindicerad för barn under 14 år, patienter med njurinsufficiens, hjälper till att ta bort överskott av salter. En positiv egenskap hos läkemedlet är effekten av att minska syntesen av puriner, minskar innehållet av natriumsalter, negativt - en stark inverkan på njurarna, som kan provocera ett organsvikt.
 3. Sulfinpyrazon. Ökar utsöndringen av syra genom njurarna med hjälp av förbättrad diurese. Formen av frisättning - droppar eller tabletter. Droppar ordineras primärt till barn. Fördelarna med att använda drogen är en mild men kraftfull effekt. Nackdelar - utsöndrar kalium och natrium från kroppen.
 4. Benzbromanon. Förhindrar återabsorption av metaboliten tillbaka i blodomloppet. Producerad i form av kapslar, tabletter. Kontraindicerat för personer med njursjukdom. Fördelarna med läkemedlet - kumulativ effekt av terapi, minus - främjar retention av salter, vatten i den intercellulära vätskan.

diet

När han diagnostiserar en patient en förändring i den normala nivån av syra, ges han en speciell diet. Korrigering av näring kommer inte att bota sjukdomen, men det kommer att bidra till att nivån av metaboliten ligger inom gränserna för normen. Förteckningen över förbjudna och tillåtna produkter beror på huruvida substansinnehållet ökar eller sänks. På hög nivå är det förbjudet att äta proteinfoder, fruktos. Om innehållet i ämnet sänks, är dessa livsmedel tvärtom obligatoriska för konsumtion.

Behandling med folkmedicin

För att minska syranivåer för att öka dess utsöndring via njurarna, är det rekommenderat att använda infusioner, dekokter av björklöv, tranbär, angelica rot, blad. Örter främjar utsöndringen av njursyra, vilket minskar dess innehåll. Förbered drycken från infusionen enligt följande:

 • Tillsätt två matskedar torra örter till ett glas kokande vatten;
 • täcka med lock i 2-3 timmar;
 • använd en matsked 2 gånger om dagen före måltiderna.

Örter, rötter betraktas som ett kraftfullt medel för att avlägsna salter. För att bekämpa inflammation i lederna, avlägsna urinbasen, behandla gikt, kan du förbereda en hemlagad salva från roten på burken. Agrimony har en utmärkt antiinflammatorisk effekt, ökar utsöndringen av skadliga ämnen, det finns en minskning av urinsyra i blodet, surhet i urinen. Om syran ökar, med regelbunden användning märker patienterna en minskning av smärtssyndromet, en minskning av leddödem. Så, för att göra en salva från burdockens rötter bör följande vara:

 • ta 4-5 enheter av grundkockrot, vaselin, en matsked alkohol;
 • Blanda till en konsistens av tjock gräddfil;
 • Applicera på den drabbade leden
 • linda i en handduk eller blöja;
 • lämna för natten.

Hur man ökar urinsyra

Efter att ha upptäckt en låg koncentration av ämnet bör läkaren föreskriva ytterligare studier för att identifiera sjukdomen eller tillståndet som orsakade en minskning av mängden slutlig metabolit av puriner. Tilldela läkemedel, en specialdiet med högprotein, vitaminer, en minskning av saltintaget. För att eliminera minskningen av blodets syrainnehåll är det nödvändigt att eliminera orsaken till dess utseende. Hjälper till att minska risken för hyporinutrition genom korrekt behandling av rent vatten.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Vad är urinsyra

Det är ingen hemlighet att människokroppen fungerar normalt, om blodet, urinen, hormonnivåerna ligger inom vissa gränser och slås ned om en av parametrarna överskrids eller är otillräcklig. En av indikatorerna som väsentligt påverkar en persons tillstånd är nivån av urinsyra. Det är inte känt av hearsay, idrottsmän, människor, med problem med artärtryck, leder.

symptom

Urinsyra består av fina partiklar av natriumsalter. Det är värt att notera att de inte skadar kroppen själva, de utför även en viktig funktion i proteinmetabolism men går in i cirkulationssystemet genom oxidation, vilket bidrar till att kväve avlägsnas från kroppen. Syran utsöndras tillsammans med urea, njurarna är ansvariga för detta, men om den senare påverkas, samlas natriumsalten i kroppen och orsakar många patologier.

Bland de viktigaste manifestationerna som indikerar ett ökat urinsyraindex, noterar läkare:

 • hudsjukdomar hos barn. Vid överskridande av normen för natriumpartiklar hos spädbarn kommer det att vätas dermatit, allergiska reaktioner, psoriasis, vilka inte är mottagliga för standardmetoder för behandling. Det bör noteras att rodnad inte är begränsad till den övre delen men sprider sig genom hela kroppen. Hos äldre barn är symtomen på hyperurikemi: nattkväll (dagtid) urininkontinens, smärta i buken, talproblem, stammar
 • inflammatoriska processer i lederna. Hos män över femtio år påverkas ofta fötterna, ofta ulnar och knä. I avsaknad av behandling utvecklas patologi, som åtföljs av rodnad av drabbade områden, deras deformation, smärta sensioner, även med mindre rörelser.
 • smärta i ländryggsregionen, periodisk renal och inguinal kolik;
 • minskad vitalitet;
 • snabbt bildad tartar.

skäl

För att förebygga ackumulering av natriumsalter i kroppen är det nödvändigt att tydligt förstå orsakerna till hyperurikemi:

 • ökat intag av puriner i kroppen. Livsmedel som innehåller en stor mängd kolhydrater, kött, fettprodukter, orsakar levern att arbeta i förstärkt läge, varvid en del av den bildade urinsyra inte visas, och deponeras i inre organ;
 • alkoholmissbruk
 • en kraftig ökning av natriumsalter i samband med döden mass cell (lunginflammation, psoriasis, leukemi, eller blyförgiftning ammoniak), minskade blod syra-bas balans (svält, ketoatsidoticheskaya, mjölksyra acidotisk koma vid diabetes);
 • kränkning av metaboliska processer av natriumsalter orsakad av brist på ett antal enzymer (hypothyroidism, levercirros, Girkes sjukdom);
 • stör störningar hos njurarna, vilket resulterar i att urinsyra inte utmatas i sin helhet
 • överdriven fysisk ansträngning
 • en lång period av att ta vissa mediciner (diuretika, anti-cancer, anti-tuberkulosläkemedel).

Förteckning över nödvändiga analyser

För att detektera en förhöjd urinsyra i kroppen är ett biokemiskt blodprov tillräckligt, men ytterligare dagliga urintester är föreskrivna för bekräftelse. Det bör noteras att denna typ av diagnos inte är en klassisk biokemi, den föreskrivs enbart med misstankar om en metabolisk störning, såväl som funktionsfel i urinvägarna, i synnerhet njurarna.

Huvudvillkoren för ett tillförlitligt resultat är rätt förberedelse för studien.

Hur man förbereder sig för leverans

För att få det mest tillförlitliga resultatet om parametrarna av urinsyra i kroppen med denna diagnosmetod är det nödvändigt:

 • Begränsa intaget av alkoholhaltiga drycker minst 24 timmar före provtagningen.
 • ge upp kaffe, te, juice
 • rökare bör sluta röka i minst 1 timme
 • i 2 dagar före testet bör du begränsa intaget av puriner i kroppen, växla till en vegetabilisk diet;
 • i 10-14 dagar är det önskvärt att sluta eller sluta ta läkemedel, annars, i utnämningen för att specifikt beskriva systemet samt doseringen av droger.
 • natten innan för att ge upp fysisk och psyko-emotionell stress, stress.

På grund av det faktum att blodprovtagningen sker på morgonen på tom mage, bör den sista måltiden vara senast 7:00, pausen ska vara minst 12 timmar.

Det är extremt oönskat att genomföra en studie om urinsyra efter radiologiska, rektala diagnoser, ultraljud samt fysioterapiprocedurer.

Förklaring av resultat

Avkodningen av det biokemiska blodprovet för hyperurikemi visar inte bara närvaron och nivån av natriumsalter utan även huvudorganens tillstånd, oavsett om deras metabolism störs. Om diagnosen visade att det finns mycket urinsyra i kroppen, har funktionen av njurarna, levern, störts, organismens metaboliska processer har misslyckats.

Normal prestanda

Det bör noteras att indikatorerna för mängden urinsyra i människokroppen läggs ner genetiskt och ärar. Människor med medfödd hög natriumhaltsalter kännetecknas av kreativa ambitioner, entusiasm, hög aktivitet.

Normen för nivån av natriumsalter i kroppen är:

 • hos kvinnor - från 160 till 320 μmol / liter;
 • män - från 200 till 420 μmol / liter;
 • Barn från nyfödda räkna är upp till 311 mmol / liter, upp till 1 år - 90-372 mmol / liter, upp till en ålder av 14 - 120 till 300 mmol / liter;
 • Efter 65 års ålder utjämnas urinsyrahalten men bör inte överstiga 500 μmol / liter.

Övergången av den övre gränsen indikerar hyperurikemi och kräver behandling.

Men en plötslig ökning av nivån som observerades i idrottare vid kraftig fysisk ansträngning, från rättvisare kön under långvariga restriktioner på mat, när man äter livsmedel som innehåller stora mängder protein.

Behandling av abnormiteter

Med tanke på att en hög halt av natriumsalter ofta parade med externa faktorer (undernäring, överdriven belastning) terapi är komplex, läkemedel sänka urinsyranivåer och utmatning dess överskott, rätt kost och utan att medge inträngande av puriner i kroppen.

Men förutom att återställa den normala mängden salter inkluderar terapi även behandling av den underliggande sjukdomen, om det var orsaken till ökade urinsyrahalter.

läkemedel

Det medicinska stadiet av terapi för att minska urinsyrahalten består av flera grupper av läkemedel:

 • läkemedel som minskar de överskridna normativa indikatorerna. Sådana karakteristiska egenskaper är besatta av läkemedlet Probenecid;
 • medel, vars åtgärder syftar till att sänka produktionen av natriumsalter i kroppen. Ofta utsedd: Colchicin, Allopurinol, Benzbromaron;
 • läkemedel vars huvudsakliga funktion är att översätta deponering av salter från vävnader i blodet och stimulera utsöndring tillsammans med urin. Representanten för denna grupp är läkemedlet Tsinhoven;
 • diuretika: Mannitol, Furosemid, Lasix;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för att lindra smärta.

Traditionell medicin

Behandling med folkläkemedel för överskott av urinsyra bör utföras under överinseende av den behandlande läkaren, strikt följa de rekommenderade doserna och mottagningsreglerna och endast som ett tillägg till den medicinska delen av behandlingen. Bland hemmet har avkok från löv av lövbär och björk, roten av Burdock, pärongrenar visat sin effektivitet. För att förbereda infusionen, ta 2 matskedar torr bas, häll ett glas kokande vatten, låt det brygga. Dosering: 1 msk. l. två gånger om dagen.

För att minska syranivån kan du ta färskpressad pepparrotjuice, pumpor, jordgubbar.

förebyggande

Det är värt att notera att en tydlig förebyggande metoder för att förhindra uppkomsten av förhöjda nivåer av natriumsalter - är inte tillräckligt för att begränsa inträde i kosten driven purin, inte missbruka alkohol, söta bakverk, håller årliga blodprover, vid förskrivning av läkemedel för att studera deras inverkan på förändringar i sammansättningen blod.

Rätt näring

Det är nödvändigt att uppmärksamma, förutom läkemedelsbehandling, för att lindra de viktigaste symptomen, måste du begränsa användningen av sådana livsmedel:

 • alkoholhaltiga drycker, alla typer av läsk, energi, starkt te, dryck som innehåller kaffe;
 • saltning, rökt kött, alla slags färdiga såser, kryddor med mycket natrium i kompositionen;
 • kött (stekt, rökt, saltat), köttprodukter (korv, korv, korv), rika buljonger;
 • Syran, Spenat, alla baljväxter, rädisa;
 • konfekt, bakverk.

Under kosten måste du följa dricksregimen, du måste dricka cirka 2,5 liter vätska om dagen, vars huvudsakliga del ska vara rent vatten, det hjälper till att ta bort överflödiga salter. Det mesta av vätskan är bättre att använda på morgonen.
I patientens kost är det nödvändigt att inkludera färska grönsaker, dietkött, oozedda frukter, bär, mejeriprodukter, färskpressad juice.

Det bör noteras att var 7: e dag ska göras avlastning. I sådana perioder måste du hålla fast vid mono-diet, föredra kockost, sura mjölkprodukter.

effekter

Om en tidig hänvisning till en läkare och lämplig behandling kan ett överskott av urinsyra i blodet framkalla ett antal farliga sjukdomar:

 • gikt, inflammatoriska processer i lederna, åtföljd av svår smärta och en minskning av funktionaliteten hos den senare;
 • bildning av stenar i urinledarna, njurarna;
 • stark förgiftning av kroppen
 • kronisk form av artrit.

De svåraste och ibland dödliga konsekvenserna av en ökad nivå av urinsyra i blodet är hjärtinfarkt, ischemisk sjukdom, angina.

Hyperurikemi eller överskott av urinsyra i blodet är en signal från kroppen om ett signifikant fel och förekomsten av patologier i urinvägarna. Det är nödvändigt att veta hur man kan förebygga och också bli av med denna sjukdom.

Besegra allvarlig njursjukdom är möjligt!

Om följande symptom är kända för dig som är första hand:

 • konstant smärta i nedre delen av ryggen;
 • svårighet att urinera
 • brott mot blodtrycket.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Sjukdomen kan botas! MÖJLIGT! Följ länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling.

Orsakerna till bildandet av urinsyrakristaller i urinen

Urinsyrahalten i urinen är en indikator på välbefinnandet eller patologin för metaboliska processer i kroppen. Dess långsiktiga överskott leder till utvecklingen av gikt, hjärt-kärlsjukdomar och njursjukdomar. Vilka faktorer bestämmer urinsyran i urinen? Hur man undviker sin ökning och vad ska man göra om testen redan är dålig?

Foto 1. Den mest kända manifestationen av överskott av urinsyra är gikt, ledvärk. Källa: Flickr (Chris Morgan).

Vad är urinsyra

Urinsyra (MC) bildas vid det sista steget av purinförfall. Puriner är kemiska föreningar som ingår i nukleinsyramolekyler. Med andra ord är de komponenter av DNA och humant RNA. De lagrar och överför arvelig information, deltar i energiutbytesprocesser och kroppens allmänna ämnesomsättning.

Urinsyra bildas i levern. Det utsöndras i form av svagt lösliga natrium- och kalium (urat) salter genom urinvägarna. Med avföring lämnar ungefär en tredjedel av MC, med urin - de återstående två tredjedelarna.

Cirkulation och omvandling av puriner är under strikt kontroll av kroppen. Deras överskott leder till ett antal sjukdomar som utvecklas gradvis, men i vissa fall blir irreversibla. Det enklaste exemplet på purinföreningar är koffein (i kaffe) och teobromin (en komponent av te). De stimulerar hjärnan och den fysiska aktiviteten.

Det är intressant! Människor som är genetiskt bestämda av höga nivåer av puriner utmärks av deras kraftfulla, kreativa tänkande. I genier är urinsyrahalten 20 gånger högre än för vanliga människor. Podogry var sjuk: A. Makedonska, Chaplin, Beethoven, Pushkin, Newton, Christopher Columbus och många andra forskare, poeter, musiker, politiker.

Parametrar av urinsyra i urinen

Purinföreningar har endogent ursprung (syntetiseras av kroppen) och exogena (kommer från mat). För bildandet av urinsyra spelar ursprunget för puriner ingen roll. Kroppen försöker sitt bästa för att bibehålla den optimala nivån i ämnesomsättningen i blodet, och tar överskott ut.

Normen av urinsyra i daglig urin är:

 • För män - 2,1-4,2 mmol / 1
 • För kvinnor - 1,5 - 3,5 mmol / l

En normal person på en normal dag för kroppens bildning från 12 till 30 g MK. Ju mer det är i blodet, desto mer utsöndras det i urinen. Analysen för innehållet i MC i urinen visar hur mycket det utsöndras av njurarna per dag. Med mängden utsöndrad urinsyra kan man bedöma nivån av ämnesomsättningen av puriner i kroppen.

Överskott av urinsyra i urinen kallas urikosuri.

Var uppmärksam! Patologi börjar med en koncentration av urinsyra i blodet som motsvarar 388 μmol / l. Det är med denna siffra att dess salter börjar falla ut i form av kristaller, sedimentera i kärlen.

Orsaker till ökad urinsyra

innehåll urinsyra i en persons eller hans urins blod beror på:

 • enskilda egenskaper hos proteinmetabolism
 • ålder av
 • mat predilections
 • livsstil
 • kön, kvinnor har en lägre nivå än män
 • blodgrupp - i bärarna i grupp 3 är nivån högre.

Naturliga orsaker till fluktuationer i MK: s nivå:

 • intensiv träning, styrka
 • ålder - ju äldre personen är, desto mer
 • graviditet de senaste 3 månaderna
 • Tid på dagen - på morgonen mer än på kvällen når skillnaden 10%
 • mat - övervägande i menyn med proteiner, biprodukter, sura grönsaker, röka produkter
 • fasta, snäva dieter
 • frekvent användning av alkohol
 • röka.

urikozurii i kroppen inträffar när du tar följande läkemedel:

 • droger från tryck
 • diuretika
 • kortikosteroider
 • Acetylsalicylsyra, tas regelbundet i små doser
 • antibiotika
 • immunsuppressiva medel
 • antineoplastiska medel
 • sockersubstitut - xylitol, sorbitol.

Sjukdomar där urikosuri observeras:

 • endokrina patologier - diabetes, hypotyroidism
 • kolmonoxidförgiftning, bly, ammoniak
 • blod onkologi
 • acidosis - försurning av kroppen, när blodets pH sjunker
 • anemi
 • anorexi
 • cirros
 • njurpatologi.

Var uppmärksam! Den vanligaste orsaken till ökad purinmetabolism är överskott av proteinmat, brist på grönsaker i kosten och försurning av kroppen, vilket beror på en ohälsosam diet.

Symtom och tecken

Det är extremt svårt att misstänka ökad urinsyrabildning i de tidiga stadierna utan speciella test. Urikozuria under lång tid är asymptomatisk. En uttalad klinisk bild uppträder om den höga grad av renedbrytning behålls under lång tid.

Foto 2. Problem med urinering - ett av tecknen på ackumulering av urinsyra. Källa: Flickr (ilonatermors).

Symptom som åtföljer en hög koncentration av urinsyra i urinen:

 • Urineringens frekvens
 • ändra färgen på urinen till en rödaktig, skarp lukt
 • Urin utsöndras ofta, men i små portioner
 • smärta, smärta vid urinering
 • smärta, gnidning, kolik i njurområdet, i underlivet
 • torr mun, illamående
 • svaghet, dåsighet, illamående, huvudvärk
 • hög temperatur
 • ökat tryck
 • smärta i lederna.

Var uppmärksam! Oftare detekteras närvaron i urin med hög koncentration av urinsyra i en laboratorieundersökning av annan anledning eller under rutinmässig medicinsk undersökning.

Diagnos av urikosuri

Ökad urinsyra i urinen kan endast detekteras vid studie av daglig urin i laboratoriet. Den allmänna analysen av morgonurin är inte informativ.

 • följa en proteinfri diet med låg fetthalt
 • utesluta alkohol
 • utesluta medicinering (om möjligt)
 • att avstå från allvarlig fysisk ansträngning
 • drick tillräckligt med vatten.

Regler för insamling av daglig urin:

 • börja samla urin på morgonen, men du kan inte ta den första delen
 • All urin hälls i en behållare, som bör förvaras på en sval, mörk plats
 • avsluta samlingen på morgondelen av den andra dagen
 • Mängden uppsamlad urin mäts och registreras
 • för analys är det tillräckligt att ta en portion av 100-150 ml, resten häller.

Var uppmärksam! Läkaren som beställde undersökningen bör informeras om alla mediciner som tagits, fel i kosten, livsstilsegenskaper (till exempel arbete på nattskiftet).

behandling

Den huvudsakliga behandlingen för att minska mängden urinsyra i kroppen är kosten. Patienten är ordinerad en diet, som domineras av grönsaker, frukter, grönsaker med låg fetthalt, porr på vattnet.

Utesluta från kosten kommer att behöva

 • fett kött, ungt kött, slaktbiprodukter, buljong i benet
 • Rökt fisk, konserverad fisk, stekt fisk, röd fisk
 • korvprodukter av industriell produktion
 • kolsyrade drycker, industriella juicer baserade på xylitol, sorbitol, fruktos
 • choklad, kaffe, starkt te
 • mjölksyraprodukter
 • svamp
 • puls
 • sorrel, rabarber, tidiga gröna.

När kosten inte räcker, utförs läkemedelsbehandling, som syftar till att:

 • upplösning och utsöndring av urat - Blemaren, Asparcum, Allopurinol
 • normalisering av urinflödet - Kanefron, Urolesan.

När uratsten finns i njurarna, tas urinblåsan bort. Stenarna krossas och avlägsnas med försiktiga metoder, med hjälp av laser-, radiovågs-, ultraljudstekniker. Om de inte kan användas, gör de en kavitoperation för att ta bort stenarna.

Urinsyrakristaller i urinen

Medicin går snabbt framåt, gamla sätt att testa blir föråldrade, nya ersätter dem. Trots detta är många kända metoder för forskning fortfarande nödvändiga för att läkare ska upprätta en diagnos - till exempel urinanalys. Bland annat kan urinsyra hittas i provet. I denna artikel kommer vi att överväga orsakerna till ökad urinsyra i urinen, symtom och behandling av en patient med detta tillstånd.

Innehållet i artikeln

Vad är urinsyra, och var kommer den ifrån?

Till att börja med är njurarna där urinen bildas organet för utsöndring. Av detta följer att de är ansvariga för utsöndringen av ämnesomsättningsprodukter (metabolism), och därför kan bedömas inte bara på patologi urinvägarna för urinanalys, utan även kränkningar i hela kroppen. Till exempel ett misslyckande i ämnesomsättningen.

Att veta detta kommer vi till nästa fråga, vad är urinsyra? Det är en produkt av sönderfall av puriner - kvävebaser, molekyler som spelar en mycket viktig roll i kroppen. I synnerhet är purinbaser en del av DNA: n. Under den normala metabolismsprocessen bildas puriner från konsumerad mat, som används i "konstruktionen" av de rätta molekylerna, och sedan utnyttjas deras överskott. Med detta bortskaffande bildas urinsyra, det här är en normal och naturlig process. Så, om någon har urinsyrakristaller i urinen, är det i sig inte ett problem? Tyvärr, men kristallerna visar fortfarande en patologi.

Faktum är att i normal urinsyra bildas i liten mängd och utsöndras under fysiologisk hantering. Men om det bildas för mycket, eller urinering uppstår med störningar uppträder processen för utfällning av saltkristaller. Små kristaller blir "attraktionspunkter" för andra kristaller, och så småningom bildas en sten. Resten kommer att bero på var exakt stenen bildades. Om det är en njure, gör det ofta svårt att tömma urin, vilket leder till hydronekros (dilaterad njursvätska) och njursvikt. Stenen kan också falla ned i urinledaren, vilket kommer att orsaka renal kolik, som åtföljs av svår smärta. Sten i blåsan traumatiserar väggarna och kan växa till en mycket stor storlek, och kan också gå till urinröret och prova en fördröjning i urinen. Även om stenen inte fastnar någonstans, traumarar den fortfarande de omgivande vävnaderna, de skadade områdena blir inflammerade, bakterier går in där och processen är vidare komplicerad av infektion.

Och det här är tyvärr bara ett "ansikte" av överskott urat. Den andra är ackumuleringen av urinsyra i andra kroppsvätskor, inklusive i ledvätskan, vilket leder till gikt. Det är en inflammatorisk sjukdom som orsakas av salthalten, vilket påverkar ett eller flera leder.

Den tredje faran gäller framtida mödrar och är förknippad med ett sådant hotande tillstånd som eclampsia. Att öka nivån av urinsyra i graviditeten kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning risk, och enligt vissa källor överskott urinsyra förut inte bara utvecklingen av havandeskapsförgiftning, men också direkt provocerar det.

Som du har lyckats förstå är både patologierna i urinvägarna och gikt och eklampsi mycket obehagliga, och det är bättre att inte vänta på deras förekomst. Om en person har ökat urinsyra i urinen, är det därför nödvändigt att klargöra diagnosen och genomgå den nödvändiga behandlingen.

Sammanfattningsvis överväga de tecken som kan prata om en hög grad av urinsyra:

 • svullnad i lederna;
 • rodnad eller blek av huden i lederna
 • gemensam, varm eller smärtsam att röra;
 • allvarliga ryggsmärtor
 • blod i urinen;
 • snabb urinering.

Effekten av olika faktorer på nivån av urinsyra

Så vi fick reda på att urinsyrahalten kommer att öka när man äter mat rik på puriner. Sådana produkter innefattar:

 • skaldjur (ansjovis, sardiner, makrill, tonfisk, kammusslor, musslor);
 • svamp;
 • ärter och andra baljväxter;
 • lever och andra biprodukter;
 • kött, särskilt i stora mängder;
 • alkohol.

Om du inte har ökat nivån av urinsyra och det inte finns några karakteristiska symptom behöver du inte specifikt undvika dessa produkter (men det borde givetvis inte missbrukas). Men om en person har en liknande patologi så behöver han en ganska strikt diet, vilket kommer att bidra till att undvika allvarliga och farliga konsekvenser av överskott av puriner.

Också förutom de nämnda produkterna kan urinsyra öka vissa droger. Bland dessa läkemedel:

 • levodopa;
 • Aspirin och andra beredningar innehållande salicylsyra;
 • cyklosporin;
 • vitamin B.3 (niacin, nikotinsyra);
 • hydroklortiazid.

Klara sig för analysen

Så rekommenderas patienten en analys av urinsyra i urinen. Förberedelserna för studien är ganska enkla:

 • Diskutera med läkaren alla mediciner som du tar för att förtydliga vilken av drogerna som kan påverka analysens noggrannhet.
 • Eliminera användningen av alkohol en dag före analysen och under leveransen.
 • Ange vilken behållare som ska användas för insamling av daglig urin.

Processen för att erhålla materialet för analys

Daglig diagnos av urin krävs för diagnos.

 1. Förbered en behållare för urin.
 2. På morgonen, urinera utan att ta ett prov.
 3. Notera tiden och börja sedan samla urin. Före varje urinering och efteråt, tvätta händerna noggrant.
 4. Förvara provet i kylskåp.
 5. Efter slutet av det dagliga intervallet mäter mängden urin, skriv ner hur mycket som producerats, blanda och töm 50 ml i en steril engångsbehållare.
 6. Ta så snart som möjligt den här behållaren till laboratoriet.

Vid bedömning av resultaten måste man ta hänsyn till att standarderna i laboratorierna kan skilja sig åt beroende på analysmetoden och den utrustning som används. Som en konsekvens bör de normer som nämns här inte användas för att bedöma reella indikatorer. Vanligt för olika laboratorier är att barnets indikatorer kommer att skilja sig från det normala för en vuxen.

Exempel på analys (patient D förhöjd urinsyra nivå, resten av resultaten är normala).

Prostatit urinsyra

Hej vänner. Jag vill dela med dig av användbar information med alla som inte vet vad som hörs smärta vid urinering och en försvagad erektion.

För ett år sedan lyckades jag bli av med prostatit. Jag gjorde det utan dyra mediciner och komplicerad behandling. Utan läkare, vem, om bara att riva av pengarna. Själv, hemma, totalt i två veckor förstörde kronisk prostatit, plågade mig i åratal och förbättrade fortfarande kraften kraftigt. Jag var botad själv, och om en minut kommer jag att berätta för dig hur du också kan bli av med denna måltid. Förmodligen svårt att tro på det? Det är självklart svårt. Jag har bara en hemlighet om vilken jag ska gå vidare. Det hjälper dig också.

Prostatit uppträdde för 8 år sedan. Sedan arbetade han på byggarbetsplatsen och kyldes prostata. Dessutom var det dåligt härda intima sjukdomar. Inte särskilt farligt, men fortfarande. Dessutom var jag inte den tystaste perioden i mitt liv, jag bröt upp med min fru, vilket resulterade i att jag var väldigt nervös. I allmänhet har allt detta inte haft den bästa effekten på immunitet, och jag tjänat prostatit. Det var drabbningar i perineum, svårigheter och frekvent urinering och allt annat. Har lämnat analyser, har gått eller har utfört inspektioner, har diagnosen visat sig vara sann. Sedan dess började min hårda kamp mot sjukdomen.

Under åren av behandling har jag försökt allt, kanske, och massage, antibiotika, ljus och olika folkmedicin. Jag hade flera läkare, jag gick ens till medicinens armaturer, som anses vara bäst i vår stad. Naturligtvis var några resultat från allt detta - akuta manifestationer av prostatit avlägsnades, men kronisk prostatit som det var och förblev. Jag ska få en förkylning eller, till exempel, jag skakas, allt kommer ut igen.

Men till och med detta började redan användas och har nästan försonats med en prostatit. Men problem med styrka, som, som doktorn sa, är en direkt följd av sjukdomen och förekommer hos 90% av män som har prostatit. Först kraften blev trög, och började sedan periodiskt försvinna helt. Och det skrämde mig redan noggrant. Jag är bara 47 år och slutade mitt sexuella liv vid denna ålder, jag var inte alls redo.

Med en dålig kraft började problem uppstå i familjen (redan med sin andra fru), och de började ofta svära. Hon är yngre än mig, det finns inga barn (bara från hennes första äktenskap), så hon var verkligen rädd att hon skulle lämna mig för en annan. Allt detta pågick. Och troligen skulle det ha hänt en dag. En kvinna kan inte utan könsbestämning, och om en man inte uppfyller henne eller uppfyller det dåligt, så kommer hon gradvis att falla av kärlek och lämna sedan för en annan. Livets lag. Lyckligtvis hände det inte!

Jag lyckades inte bara förbättra potensen, utan också bli av med kronisk prostatit helt! Kinesiska urologiska patchar "ZB PROSTATIC NAVEL PLASTER" hjälpte, som han köpte bara för att han inte längre visste vad han skulle göra. Men som det visade sig blev de mest effektiva. Och effekten av dem kändes nästan omedelbart.

Morning erection Jag har 10 år var inte, även innan problemen med kraft i allmänhet. Och sedan var det redan 2 dagar efter början av tillämpningen av dessa patchar. Och inte bara det erektion blev nästan sten, fortfarande mycket vill ha sex. Precis som i sin ungdom, kände det mycket länge inte detta och lyckades ens glömma hur det är. Det vore önskvärt att knappast skynda på alla successivt, det är bra, fruen var i närheten. Över tiden från plåster blev det bara bättre.

Kärlek blev verkligen som den unga, men allting annat började försvinna tecken på prostatit. Efter en fullständig behandling (cirka 3 veckor) passerade jag test, och de visade att det inte fanns någon prostatit. Detta har redan hänt före, när det behandlades med antibiotika, men då returnerade prostatit alltid inom några månader. Och nu har det varit mer än 10 månader, och det var inte där. Inte ett enda tecken, och under denna tid ett par gånger hade jag en dålig förkylning på grund av arbete.

För att vara ärlig kan jag själv inte tro det blev av med prostatit och impotens. Även om det är skrivet på sajten att patcharna är gjorda för ny teknik, men detsamma. Trots allt de hjälpte faktiskt ännu bättre än de dyraste drogerna och antibiotika. Och inte bara jag.

Jag rådde dessa fläckar flera av mina vänner, som också hade prostatit (pratade med dem på ett av forumen) och de hjälpte också patchar. De blev också av med kronisk prostatit, och de hade också problem med styrka. Därför kan vi med viss säkerhet säga att jag inte bara är lycklig, men att plåster faktiskt har en effektiv terapeutisk effekt. I allmänhet rekommenderar jag till alla starka kön som har problem med kraft och prostata.

För ett år sedan försökte jag först kinesiska urologiska lappar «ZB PROSTATIC NAVEL PLASTER», och sedan dess verkade det som om han vuxit yngre med 10 år. Jag kände den första påtagliga effekten på tredje dagen. Smärtan började gå, frekvent urinering upphörde. Analyser visade en långsam men säker återhämtning. Och en månad senare flygde jag redan som på vingar!

Jag frågar alla vänner, och som just har försökt och som redan har botat - skriv din feedback.

Det är väldigt intressant att veta vem de här urologiska fläckarna hjälpte till.