Huvud
Förebyggande

Medicin för prostatit

Behandling av prostatit är omöjligt utan medicinering. Men du kan inte bara gå till apoteket och köpa flera läkemedel märkta "från prostatit". För effektiv behandling bör en kompetent behandlingsregimen ordineras. Hur är ett läkemedel för prostatit hos män utvalda?

Vad är medicinsk behandling av prostatit?

Det finns en lista över läkemedel som är viktigt vid behandling av prostatacancer inflammation, oavsett vilken typ av sjukdom (akut eller kronisk prostatit).

Dessa inkluderar:

Var och en av dem har en viss inverkan på det sjuka organet.

Antibakteriella läkemedel

Antibiotika urologen utser alltid en infektiös prostatit och i sällsynta fall med icke-infektiös. De har en antibakteriell effekt, det vill säga att de hjälper till att eliminera alla patogener från kroppen.

Det finns många grupper av sådana droger som är uppdelade beroende på vilken typ av bakterier som ska undertryckas. Men allt har läkarna tillgripit bredspektrumantibiotika - en penicillin, tetracyklin och så vidare.

Läkemedelsbehandling av manlig prostatit med dessa läkemedel varar från 2 till 6 veckor, och i vissa fall kan det ta upp till 2 månader. Om antibiotikabehandling med utvalda antibiotika inte fungerar, genomförs en ytterligare studie för att identifiera en specifik grupp bakterier för "riktade" terapi.

Ofta utsedda medel:

Hormoner vid behandling av prostatit

Ofta under inflammation i prostata, är organets erektilfunktion förlorad. För att återställa det, såväl som positivt påverka den hormonella bakgrunden hos män, praktiskt i alla fall, läkare förskriva hormonella droger. De bidrar till avlägsnande av inflammation och kan även bedövas.

Vad är alfa-blockerare?

Prostatit kan ge en sådan komplikation som problem med urinering. För att förenkla denna process måste du slappna av dina muskler. Hjälp att göra denna alpha-blockerare. De släpper muskelvävnaden genom att verka på receptorerna i cellerna i urea och prostata.

Bland drogerna i denna åtgärd kan du välja "Fentolamin" och "Amikacin".

Rektala ljus

Läkemedelsbehandling av prostatit kan inte utan rektala suppositorier. I allmänhet är denna form av frisättning av droger idealisk, eftersom så aktiv terapeutisk substans blir "direkt mot målet".

På grund av detta är den antiinflammatoriska och analgetiska effekten på det sjuka organet mycket snabbare. Dessutom är de säkrare, eftersom de inte har en negativ inverkan på njurarna och leveren.

Rektala suppositorier behövs för att lindra smärta, inflammation och kamp mot patogena mikroorganismer. Det finns ett stort urval av ljus för symptomatisk behandling, och läkaren kan ordinera detta eller det läkemedlet i denna form, för att inte överbelasta lever och njurar.

Det finns även varianter med biodlingsprodukter, och även barnet vet om fördelarna med honung och propolis.

Även sådana rektala suppositorier som:

Preparat stimulerande immunitet

Antibiotika "rengör" kroppen av alla mikroorganismer och lämnar ingen person till och med en positiv mikroflora. För att undvika farliga och oönskade konsekvenser, såsom virussjukdomar, är det nödvändigt att ge kroppen den önskade mängden vitaminer och mineralämnen.

Så återställs kroppens skyddande funktioner, motverkar inte bara den redan existerande prostatit, utan även många andra sjukdomar, är möjligheten att bli smittade alltid där. Särskilt viktiga är immunmodulatorer vid behandling av prostatit hos äldre män.

Miorelaxanter mot prostatit

Muskelavslappnande medel minskar muskeltonen. På grund av detta förbättras blodflödet och prostatsjuice börjar strömma normalt. Så ofta ordineras muskelavslappnande medel, som "Midokalm", som en bedövningsmedel.

Medicinsk behandling av prostatit i hemmet är möjlig, men endast om det inte finns några komplikationer, och patienten går med på att regelbundet besöka urologen för konsultationer och upprepade studier.

Det är viktigt att alla mediciner som beskrivits ovan inte kan tas i sig, och det är bäst att besöka en läkare först. Bristen på kompetent behandling kan leda till operationsbordet.

Prostatit hos män drogbehandling

Behandling av prostatit hos män ger dig medicinsk möjlighet att ta bort svullnad i prostata på kortast möjliga tid, minska inflammation och bli av med symtom som nedsatt buksmärta, nedsatt urinering.

Ta inte medicinen själv hemma i alla fall. Det finns flera typer av prostatit. För varje typ av patologi finns en specifik behandlingsregim.

Dessutom, när medicinering föreskrivs, beaktas åldern för män, hur mycket prostatakörteln påverkas, förekomsten av sekundära sjukdomar.

Vilka läkemedel används för att behandla

 1. Antibakteriella preparat. Behandling innebär användning av penicillin, fluorokinoloner, tetracyklinmedel, cefalosporiner, makrolider. De ackumuleras i prostatakörteln, vilket påverkar en skadlig infektion. På grund av intaget av antibiotika minskar inflammationen, den främsta orsaken till bakteriell prostatit är infektionen. De frisätter antibiotika i form av tabletter, injektioner, suppositorier. De vanligaste läkemedlen: Ciprofloxacin, Lomefloxacin, Gatiloxacin, Moxifloxacin, Ofloxacin.
 2. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel. Huvudkomponenterna för sådana läkemedel är diklofenak, ketoprofen. Dessa medel används när initialt stadium av prostatit diagnostiseras. Medicin utmärker smärta och inflammation. Produceras nästan alltid i form av rektala suppositorier. Behandlingen innebär användning av Midokalm, Metokarbamol, Ibufen, Baclofen, Diklofenak.
 3. Spasmolytiska droger. Analoger av dessa läkemedel är muskelavslappnande medel. Den aktiva beståndsdelen är baclofen. Det påverkar kroppens släta muskler, vilket leder till att spasmer elimineras och smärta försvinner. Det används ofta för att behandla inflammation i prostatacaclofen.
 4. Alfa-blockerare. Den huvudsakliga effekten av dessa läkemedel syftar till att eliminera smärta och lindra spasmer. Komponenterna kan agera på nervceller, blodkärl, vilket resulterar i - smärtan minskar. Dessutom ger den återställda blodcirkulationen möjlighet att mata prostatakörteln med de nödvändiga ämnena. Behandlingen utförs av Terazozin, Doxysosin, Alfuzosin, Tamsulosin. Används för att behandla kronisk prostatit.
 5. Immunmodulerande medel. Minskad immunitet är en av de viktigaste orsakerna till prostatit hos män. Därför ordineras droger för behandling som stimulerar immunsystemet och aktiverar det. Behandla prostatit följt av Vitrum, Immunal, Pentoxil, Cycloferon, Viferon.
 6. Smärtstillande. I vissa fall är prostatit åtföljd av svår smärta, gnugga med urinering. Smärtstillande medel hjälper till att bara ta bort detta symptom. Men smärtstillande medel kan behandla prostatit. Läkare kan ordinera för avlägsnande av smärtsyndromet Analgin, Novokain. Experter rekommenderar användning av mikrocykler, eftersom det visar sig vara en direkt effekt på prostata. Tabletter har en mindre uttalad effekt.
 7. Hormoner. I vissa fall förekommer prostatit hos män mot bakgrund av ett funktionsstörning i hormonsystemet. Normalisera produktionen av viktiga komponenter för prostata hälsa kommer att hjälpa Androkur, Flutamid, Cyproteronacetat. Kategoriskt förbjudet självbehandling hemma med sådana droger.
 8. Antikolinerge läkemedel. De vanligaste är Oxibutinin, Trospium. Dessa läkemedel bidrar till att normalisera urinering, öka kraften och återställa blodcirkulationen.
 9. Biologiska regulatorer (även kallade peptider). Dessa läkemedel används för medicinsk behandling. Huvudkomponenterna är naturliga extrakt från nötkreaturs prostata. Tack vare dessa komponenter tas puffiness bort, inflammationen minskar. De mest kända är Vitaprost, Prostatilen.
 10. Lugnande droger. Mot bakgrund av sjukdomen hos män minskar kraften, det finns problem med erektion - penis har inte alltid den nödvändiga fastheten för samlag. Och trots allt är det, för företrädarna för det starkare könet, ett "slag under bältet". Dessa obehagliga symptom påverkar människans psyke. Lugnande droger hjälper till att återställa människors nervsystem. Särskilt relevant är sådana mediciner, om en man upplever varje dag stress relaterad till yrkesaktivitet. En av de ljusaste företrädarna för Novo-Passit. I vissa fall föreskrivs lugnande medel. Du kan köpa sådana mediciner endast på recept. Stör ej administreringstiden och doseringen kan inte. Dessa droger är beroendeframkallande och inte bara hos män.
 11. Antihistamin medicinering. Hjälp att ta bort rapporteringen av prostatakörteln. Difenhydramin används ofta i prostatit. Använd läkemedlet hemma är förbjudet. Han är narkotiska.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Medicin för prostatit

Prostatit - den vanligaste manliga sjukdomen, och i allt högre grad är de sjuka män från 30 till 40 år, och även i senare ålder upplever nästan alla människor obehag i prostatakörteln. Ju tidigare du börjar behandla prostatit, desto mer kommer det att finnas en chans till full återhämtning, vilket kommer att säkerställa ett fullständigt sexliv och bli av med obehagliga konsekvenser.

Rekommenderas att själv prostatit, eftersom det kan leda till komplikationer av sjukdomen och orsaka allvarliga hälsoproblem i allmänhet. Medicinsk behandling av prostatit kräver ett integrerat tillvägagångssätt och genomförandet av ett antal aktiviteter som utses under strikt övervakning av en kvalificerad specialist.

Diagnos av prostatit

Diagnos av prostatit innefattar följande typer av studier:

 • Rektal palpation av prostata.
 • Ultraljud av prostatakörteln kan produceras på två sätt: genom den främre bukväggen och genom ändtarmen.
 • Studie av utsöndringen av prostata.
 • Bestämning av antalet könshormoner.
 • Blodtest för prostataspecifikt antigen.

Före behandlingen måste patienten genomgå en diagnostisk undersökning för att identifiera orsaken och omfattningen av prostatit. De procedurer som utförs under diagnosen kan ge lite obehag och smärta, men de måste gå vidare.

Typer av läkemedelsbehandling av prostatit

Ett positivt resultat av behandling av prostatit kan uppnås med ett omfattande tillvägagångssätt. Det innebär att läkemedelsbehandling av prostatit innefattar utnämningen av följande droger:

 • antibakteriella;
 • alfa-blockerare;
 • hormonell;
 • muskelavslappnande medel;
 • immunmodulerande;
 • rektala suppositorier.

Det är värt att notera att behandlingen i varje enskilt fall kan vara olika. Det beror på svårighetsgraden av sjukdomen, dess orsaker, den speciella strukturen av prostatakörteln, närvaron eller frånvaron av allergiska reaktioner mot läkemedel, och de individuella egenskaperna hos enskilda män.

Antibakteriella läkemedel

Antibakteriell terapi med prostatit är av stor betydelse, och även om det inte är unikt, men grundläggande, som i de flesta fall förekommer prostatit på grund av penetration i infektionsdelen. Antibiotika - detta är det viktigaste läkemedlet för förstörelse av patogener. Men för att förskriva antibakteriella läkemedel måste läkaren - urologen, se till att prostatit är bakteriell och inte orsakad av en överträdelse av blodflödet i det lilla bäckens organ. Annars kan utnämningen av antibiotika inte bara hjälpa, men också skada.

I de flesta fall faller valet av läkare vid behandling av prostatit på medicinerna i en grupp fluorokinoloner. Dessa inkluderar: ciprofloxacin, lomefloxacin, ofloxacin, moxifloxacin, gatiloxacin och andra. Dessa läkemedel är effektiva på grund av hög antibakteriell aktivitet, god permeabilitet i prostatavävnad, med brett spektrum antimikrobiella verkan och förmåga att ackumuleras i prostatan genom oral administrering.

Med kronisk prostatit kommer antibakteriella preparat av tetracyklin-serien - doxycyklin, metacyklin - att vara den mest effektiva; makrolider - erytromycin, oleandomycin; cefalosporiner - cefalexin.

Alpha-adrenoblockerare

Läkemedelsbehandling av prostatit innefattar ofta drogerna i gruppen alfa-adrenoblockerare. Dessa är substanser som verkar på receptorerna hos prostata och blåsans ytliga muskelceller. Till följd av detta slappnar musklerna från spasmer, normalisering av sphinkersna under urinering och förbättrar utflödet av urin som faller in i prostatakörlens kanaler. Läkemedlen i gruppen av alfa-adrenoblocker innefattar: amikacin, gentamicin, fentolamin, prazosin.

hormonell

Av drogerna som används för hormonbehandling kan du identifiera: androkur, flutamid, cyproteronacetat och andra. Behandling med hormoner har två åtgärder - antiinflammatorisk och stimulerande erektilfunktion.

Hormonbehandling är endast föreskriven på strikta indikationer, eftersom det kan orsaka irreparabel hälsorisk. Som ett antiinflammatoriskt medel användes glukokortikoider - perdnisolon, hydrokortison. De introduceras genom elektrofores. De hjälper till att eliminera inflammation och hjälpa till med snabb läkning av vävnader. Som ett medel för att stimulera erektion föreskrivs hormonbehandling strikt enligt indikationer, eftersom den oberoende produktionen av hormoner kan gå av helt. Detta tillstånd kallas farmakologisk kastration.

Muskelavslappnande medel

Preparat av denna grupp fungerar som en bedövning tack vare deras förmåga att avlägsna den ökade muskeltonen, öka blodflödet i bäckenorganen och utflödet av prostatajuice. Dessa inkluderar droger som: midokalm, metokarbamol, baclofen.

Immunomodulerande läkemedel

Förutom den komplexa behandlingen av läkemedelsbehandling av prostatit är ofta utnämningen av immunmodulerande läkemedel. Deras åtgärder syftar till att stimulera cellulär och humoristisk immunitet. Det mest effektiva läkemedlet i detta område är polyoxidonium. Det ökar kroppens motståndskraft mot svamp, virala och bakteriella infektioner, stimulerar antikroppsproduktion och återställer immunreaktionen av kroppen i ett tillstånd av immunbrist.

Rektala ljus

Tillsammans med mediciner som tas oralt rekommenderas det att använda aktuella preparat. Ett bra tillägg i detta fall är det rektala suppositoriet. De kan ordineras av en läkare, både under en period av förvärring av sjukdomen och för förebyggande. Ljus kan vara med antibiotika, med spasmolytika, med biodlingsprodukter, på grundval av komponenter i prostata körtlar av nötkreatur och andra. Men de har alla en positiv effekt på prostata. Detta är eliminering av ödem, inflammation och smärta. De bidrar också till att etablera sexuella funktioner och förhindra utveckling av trombos av små kärl, förbättra blodcirkulationen och återställa normal urinering. Ljusa representanter i denna grupp är: bioprost, viferon, ostezin, prostopin, prostatilen.

Prostatit är en vanlig sjukdom i vår tid, från vilken, med rätt tillvägagångssätt och professionell behandling, kan du bli av med dig helt. Det finns också metoder för förebyggande, vetande och användning som du kan undvika denna sjukdom och dess obehagliga konsekvenser.

Förteckning över de bästa medicinerna för män i behandlingen av prostatit

inflammation i prostatan massan skapar obehag för de sjuka, men farligare är konsekvenserna av sjukdomen - infertilitet, impotens, cancertumörer, ytterligare spridning av sjukdomen i hela urogenitalsystemet. Behandling av prostatit hos män är ordinerad av en urolog, beroende på orsaken till sjukdomen.

Former av medicinering

Vilken organism som helst är en individ och valet av läkemedel görs enligt patientens allmänna tillstånd, data från laboratorieundersökningar, stadium av sjukdomsprogression.

I de flesta fall gäller följande:

 1. Genom instillationer - införandet av droger via urinröret direkt till problemområdena. Det utförs under villkor för medicinska institutioner, uteslutande av professionell medicinsk personal.
 2. Injektioner - används för att aktivera vaskulära och autoimmuna system. Fördelen med administreringssättet är den snabba penetrering av aktiva substanser i de drabbade områdena.
 3. Mikroklizmami - specialiserade droger med en minsta volym. Används i sällsynta fall - används inte i stor utsträckning.
 4. Antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ - undertryck den befintliga processen med inflammation.
 5. Rektala suppositorier - de har en bedövningsmedel, förbättrar ämnesomsättningen.
 6. Tabletform - används ofta antibakteriella läkemedel, ett brett spektrum av effekter. En smalbaserad version används för att bestämma en patogen mikroorganism som har trängt in i kroppen.

Ofta föreskrivna läkemedel

Vad man ska ta med prostata hos män, bestämmer läkaren.

Fördelar med läkemedelsbehandling av prostatit

Prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Det startade skedet av denna patologi orsakar många problem, även om det finns en effektiv läkemedelsbehandling av prostatit. Män behöver bara besöka en läkare så att han skriver ut de nödvändiga drogerna.

Självdiagnostik och självbehandling kan inte göras, eftersom många sjukdomar har liknande symptom, kan endast en specialist förstå dem. Till exempel förvirras prostatit ofta med prostata adenom, men det är olika sjukdomar, även om behandlingen kan vara liknande.

Särdrag hos sjukdomen

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, i samband med vilken dess funktion förändras. Men i själva verket produceras prostata en speciell vätska, som ligger till grund för spermier. Därför minskar denna sjukdom en mans förmåga att bli gravid, begränsar sitt sexuella liv, hotar att bli en massa komplikationer.

Att bestämma, än att behandla sjukdomen, förstår läkaren först orsaken till sitt utseende. I ung ålder utvecklas prostatit ofta som ett resultat av tidigare sexuella infektioner, till exempel chlamydia.

Även prostatakörteln kan bli inflammerad på grund av långvarig, konstant hypotermi, till exempel vid vinterfiske. Möjliga stillastående fenomen i bäckenorganen på grund av inaktiv, stillasittande livsstil, detta är också orsaken till inflammation i prostata.

Män i medelåldern får en sådan sjukdom oftare i form av komplikationer efter inflammation, konstant stress, virusinfektioner, till exempel influensa. Hos äldre är inflammation i prostata på grund av långvarig sexuell avhållsamhet. Påverka även sjukdomsförloppet generellt immunbrist, många kroniska sjukdomar.

Att provocera en inflammatorisk process i prostatakörteln eller andra manliga könsorgan kan orsaka skada på den här delen av kroppen. Av stor betydelse är den normala nivån av hormoner. Med sin överträdelse misslyckas alla vitala processer i människokroppen.

Formen av sjukdomen

De huvudsakliga behandlingsriktningarna beror på patologins form. Inflammation av bakteriellt ursprung kan vara akut eller kronisk. Men sjukdomen av icke-bakteriellt ursprung har ofta en kronisk kurs. Symtom kommer att manifesteras på olika sätt, men behandlingen kommer också att skilja sig åt.

Den akuta formen av bakteriell inblandning av prostata utvecklas snabbt. Det finns symtom på förgiftning av kroppen, män känner stark, oacceptabel smärta. Men att bota denna form av medicinering är lättare och snabbare.

För att behandla kronisk prostatit är inte så lätt är återfall möjliga. Det är gradvis en kronisk inflammation, utvecklas långsamt. Ofta denna form åtföljs av ytterligare inflammatoriska processer i närliggande organ, till exempel cystit (inflammation i urinblåsan).

Tecken på överträdelser

De första symptomen på prostatit är vanligtvis inte förknippade med lesioner i prostatakörteln. I början av den inflammatoriska processen känns en person nervös, trött, irriterad, men det är skrivet av för stress, stress på jobbet. Men när urinprocessen börjar skapa svårigheter, åtföljs av oacceptabel smärta, kommer ett beslut om undersökningen.

Standard symtom på sjukdomen:

 • ömhet med urinering
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten;
 • Stretch smärta i perineum och pubic region;
 • möjlig smärta i penis, ger in i anusen
 • urinen blir grumlig
 • ökning i kroppstemperatur till 38 grader.

Med sådana manifestationer söker man ofta medicinsk hjälp. Vid detta inledande skede är behandlingen av prostatit hos män inte svår, har ett bra resultat. Praktiskt taget har inga komplikationer, passerar inte in i det kroniska scenen.

Men nästan varje fjärde man med sådana symptom rusa inte till läkaren. Med tiden sprider sig sjukdomen vidare, det finns allvarligare symptom. Det finns en gradvis minskning av potens, det finns ingen morgon erektion, det är möjligt att snabbt ejaculera. I urinen kan man hitta droppar blod, vita fibrer eller flingor. I detta skede är sjukdomen mycket svårare att bota.

Viktigt! Du kan inte lämna prostatit utan behandling, eftersom komplikationen kan vara kronisk (obotlig) stadium och cancer.

De huvudsakliga anvisningarna för behandling

Baserat på undersökningens resultat bestämmer urologen en individuell behandlingsplan för varje patient. De mest goda resultaten ges av komplex behandling, vilket inkluderar läkemedel, terapeutisk massage i prostata och perineum. Recept av traditionell medicin fungerar som ytterligare stöd för kroppen, stärka immuniteten, återställa organets arbete. Fysioterapi används framgångsrikt, dess metoder arbetar noggrant men effektivt på kroppen.

Det mest effektiva sättet att behandla inflammation i prostata är läkemedel.

Moderna medel utgör ett komplex, vilket inkluderar:

 • antibakteriella medel;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • alfa-blockerare;
 • antispasmodik (muskelavslappnande medel);
 • immunomodulatorer;
 • bedövningsmedel;
 • hormoner;
 • peptider (biologiska regulatorer).

Individuellt för en patient kan ett komplex av läkemedel variera, men de huvudsakliga behandlingsriktningarna förblir desamma. Det är nödvändigt att ta bort inflammationen, ta bort bakterieinfektionen och återställa arbetsförmågan hos prostatakörteln.

Antibakteriella medel

Antibiotika används för att bli av med de bakterier som orsakade sjukdomen. Med hjälp av sådana läkemedel avlägsnas akut inflammation snabbt, den kroniska banan av patologi minskar. Läkemedlet kan ordineras för användning i form av tabletter, injektioner, rektala suppositorier.

Antibakteriella medel förskrivs efter analys och detektering av patologiska virus. Standardbehandling med antibakteriella läkemedel tar 3 veckor. Antibiotika för behandling av prostatit hör till gruppen fluorokinoloner eller tetracykliner.

Preparat av gruppen av fluorokinoloner tas oralt, har goda effekter, har mycket mindre biverkningar. Den aktiva substansen ackumuleras i prostatakörteln, bekämpar effektivt infektionen. De mest populära medicinerna i denna serie är levofloxacin, Avelox.

Antibiotika av tetracyklingruppen är oftare i form av salvor, krämer. Dessa läkemedel behandlar framgångsrikt sjukdoms kroniska stadium, är aktiva mot svampar, en mängd olika virus. De vanligaste drogerna i denna serie är tetracyklin, klortetracyklin, minocyklin.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Sådana mediciner är föreskrivna om antibiotika inte har givit resultat, eller orsaken till prostatit var inte bakterier. Dessa medel är väl hjälpade i början av sjukdomen. De minskar ömhet, lindrar inflammation, minskar feber.

Föreskriva ofta rektala suppositorier och injektioner av diklofenak, ketoprofen tabletter. Läkemedel har ett antal kontraindikationer, de har en negativ effekt på magen och leveren. För att minska biverkningarna av icke-steroida läkemedel har en kort antagningstid, till exempel 3 dagars ljus, då - en veckopaus. Behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.

Alfablockerare

Den främsta manifestationen av inflammation i prostata är svårighet att urinera. Återvinning av excretionssystemet underlättas genom användning av alfa-blockerare, de bidrar även till att förbättra tillståndet hos reproduktionssystemet. Dessa läkemedel har en direkt effekt på nervceller som styr funktionen av urinblåsan och urinröret. Under påverkan av aktiva substanser passerar läkemedlet en spasma, musklerna slappnar av. Som ett resultat:

 • smärta vid urinering
 • inflammation avlägsnas;
 • minskat ödem i körteln;
 • utflödet av urin återställs.

Blodcirkulationen återställs, och därför får prostatakörteln den nödvändiga näring och syre. Läkemedlen hjälper framgångsrikt i behandlingen av sjukdoms kroniska stadium. Ofta utses Terazozin, Doxazosin, Alfuzozin, Gentamicin. Behandlingskursen ska vara lång, i genomsnitt - ca 8 månader. Dessa läkemedel behandlar inte prostata, men eliminerar de obehagliga symptomen på sjukdomen, och detta är urinretention.

antispasmodika

Läkemedel av detta slag är nödvändiga vid kraftig exacerbation av displayer av en prostatit. Akut retention av urinutflödet är svårt att tolerera av patienter, så det är nödvändigt att snabbt ta bort spasmen. Detta görs av alfa-blockerare, men mycket långsamt. Spasmolytics klarar av problemet snabbare och mer framgångsrikt.

Utnämner vanligtvis No-Shpu, Baralgin, Baclofen. Liknande läkemedel är muskelavslappnande medel. Dessa är läkemedel som verkar på penisens glatta muskler. Smärta med urinering elimineras genom att spasmen avlägsnas. Musklerna i perineum slappar också av, vilket har en ökad ton under sjukdomen.

immunomodulatorer

Att minska kroppens försvar är en av orsakerna till prostatit. Hans behandling blir meningslös utan att förstärka immuniteten. Föreskriver vanligtvis Immunal, Pentoxil, Cycloferon.

Väl beprövade rektala suppositorier Viferon. Sammansättningen av dessa ljus innehåller ett komplex av vitaminer, kakaosmör. Den aktiva substansen är Interferon alfa-2. Rektala suppositorier har immunostimulerande och antiinflammatoriska effekter, tolereras väl, har en bestående effekt.

analgetika

Inflammation i prostata körs nästan alltid med smärta. Stark rezi kan känna under urinering. För att lindra detta symptom, förskriva smärtstillande medel, till exempel Analgin, Novokain.

Läkemedel i tabletter är inte särskilt effektiva, det är bättre att använda mikroclyster. Leverans av ett läkemedelssubstans sker direkt till problemet, vilket påskyndar processen. Matsmältningssystemet, lever med njurar deltar inte i behandlingen av droger, så lider inte av dem.

Hormonala läkemedel

I vissa fall utvecklas sjukdomen på grund av ett funktionsstörning i ett människors hormonella system. De föreskrivna läkemedlen är utformade för att stimulera syntesen av saknade hormonella substanser. Androkur, Ciproteronacetat, Dexametason är också till hjälp. Självmedicinska hormonella medel är oacceptabelt. Ofta sker hormonbehandling redan i avancerade stadier av sjukdomen, såväl som i närvaro av en tumörprocess.

Viktigt! Hormonläkemedel kan endast ordineras av en läkare, eftersom dessa läkemedel kan orsaka irreparabel skada på den manliga kroppen. En av komplikationerna vid användning av hormoner är farmakologisk kastration.

Peptider (biologiska regulatorer)

Dessa är beredningar av naturligt ursprung, de är ett extrakt av prostatakörteln av nötkreatur. En aktiv biologisk substans har en stimulerande effekt på människokroppen. Minskar ödem i prostata, minskar inflammationen. Cirkulationen förbättras markant, vilket gör att du kan återställa styrkan.

Populära mediciner

Läkare föredrar att ordinera mediciner som kombinerar flera användbara egenskaper samtidigt. Så, till exempel, när du tilldelar rektal suppositorier Vitaprogress, kan du lösa flera problem på en gång. Dessutom verkar agenten snabbt, det kan ordineras för akuta och kroniska stadier av inflammation.

 • att kämpa med patogena bakterier;
 • minska inflammatorisk process
 • återställa urinprocessen
 • minska urinretention
 • att lindra spasmen från blåsans muskler;
 • förbättra spermiernas kvalitet.

Effektivt behandla inflammation hos män medicinsk hjälp av Prostamol Uno, Prostalamin, Prostate Forte och andra droger. Några av dessa läkemedel kan tas som profylaktiska, vilket är väldigt bekvämt. Åldersförändringar i reproduktionssystemet leder till sjukdomar, så i en viss ålder, utan att vänta på symptom, kan du dricka en kurs av speciella läkemedel. Det är bättre att undvika sjukdom än att behandla det senare.

Viktigt! Endast specialister kan ordinera behandlingen. På TV: n, kan Internet, reklambroschyrer för att fatta beslut om läkemedel inte. Endast en specialist kan ta hänsyn till människokroppens egenskaper, se till hur läkemedlet kommer att påverka honom.

Komplex behandling är nyckeln till återhämtning

Inflammation av prostata är vanligare hos medelålders män, men i ungdomar kan du köra din hälsa på liknande problem. Det är nödvändigt att ansöka om recept på läkemedel till en läkare, organismen har många funktioner som endast en specialist vet om.

Terapi bör vara omfattande, först då kommer ett positivt långsiktigt resultat att säkerställas. Behandling bör säkerställa:

 • upphörande av den inflammatoriska processen
 • förbättring av blodcirkulationen i bäckenorganen;
 • säkerställa ett normalt utflöde av utsöndring från prostata;
 • avlägsnande av kramp av muskler i utsöndringssystemet och perineum;
 • återställande av urinutflödet;
 • eliminering av erektil dysfunktion
 • avlägsnande av ödem i prostata;
 • stimulering av styrka.

Sjukdomar hos könsorganen hos män är mycket dramatiska, ofta är det nödvändigt att dricka en kurs av lugnande medel. Inflammation av prostatakörteln åtföljs av en minskning av potens, det kan finnas problem med erektion, till exempel kommer penis inte att ha tillräckligt med hårdhet för att utföra samlag. Allt kommer att påverka den manliga psyken. Läkaren kommer att kunna rekommendera bra lugnande medel, vilket kommer att återställa lugnet till en mans nervesystem. Ibland är lugnande medel förskrivna. De kan vara beroendeframkallande, så du kan inte bryta dosen och timing att ta.

slutsats

Inflammation i prostatakörteln är en smärtsam sjukdom. Svårighetsgrad i urinflödet är svårt att tolerera. Men män gillar inte att gå och se en läkare, de föredrar att uthärda. Endast en sådan sjukdom kommer inte att passera, tillståndet kommer bara att förvärras. Den ackumulerade urinen börjar gifta kroppen, symtom på förgiftning kommer att dyka upp.

Det är bäst att få en uppfattning om sjukdomarna och söka medicinsk hjälp vid de första symptomen. Specialister kan välja läkemedel för förebyggande åtgärder. Män efter 40 års ålder måste besöka urologen årligen och vidta förebyggande åtgärder mot deras hälsa. Detta kommer att undvika många obehagliga sjukdomar.

Behandling av prostatit, etiologi och symtom på sjukdomen

Inflammation av prostata körteln är en vanlig anledning till att en man ska gå till en urologisk klinik.

Behandling av prostatit är att identifiera orsaken till sjukdomen och utnämning av speciella läkemedel för att förbättra käftens funktion.

Dessutom spelar den aktiva rollen i livet, regelbunden träning och fysisk terapi en viktig roll i terapin.

Dessutom har urologer inget emot behandling av prostatit med användning av traditionella medicinrecept. För att undvika förvärring av sjukdomen är det bättre att applicera dem samtidigt med läkemedelsbehandling.

Orsakerna till inflammation i prostata är:

 • stagnation i bäckenområdet på grund av stillasittande livsstil;
 • sexuellt överförbara sjukdomar;
 • urinvägsinfektion;
 • långvarig abstinens från kön;
 • avbrott av samlag
 • komplikationer efter kateterisering av urinröret
 • konstant superkylning;
 • missbruk av alkohol, kryddig och kryddig mat;
 • infektioner av andra organ (t.ex. angina, bihåleinflammation, lunginflammation, karies) mot försvagad immunitet.

I form av flödet isoleras akut och kronisk prostatit.

Beroende på den etiologiska faktorn skiljer sig följande former av sjukdomen:

 • Akut bakteriell prostatit orsakas huvudsakligen av gram-negativ patogen mikroflora. Detta är E. coli (Escherichia coli), gonokocker (Neisseria gonorrhaeae), Trichomonas (Trichomonas vaginalis).
 • Kronisk bakteriell prostatit diagnostisera i nästan 30% av fallen. Dess främsta orsak är infektion med klamydia (Chlamydia trichomonas), ureaplasma (Ureaplasma urealyticum), mykoplasma (Mycoplasma). Sjukdomen kan förekomma antingen ensam eller som en komplikation av den akuta formen av prostatakörtelns inflammatoriska process.
 • Granulomatös prostatit är relativt sällsynt. Det orsakar syfilis, könsorganets tuberkulos, svampinfektioner.
 • Kronisk icke-bakteriell prostatit förekommer i de flesta fallen hos män över 50 år. Dess främsta orsak är åldersrelaterade cirkulationsstörningar.

Hemligheten i prostatakörteln har en viss antimikrobiell aktivitet och hanterar effektivt infektionen.

Därför uppträder vanligtvis utvecklingen av en bakteriell typ av patologi i närvaro av stillastående fenomen i könsområdet. Av denna anledning anser vissa experter att bakteriell prostatit är den första etappen av icke-infektiös kronisk inflammation.

Den akuta formen av sjukdomen är vanligen åtföljd av sådana symptom:

 • känsla av tyngd i perineum, särskilt i sittande läge
 • frekvent uppmaning att urinera, ibland är de falska på grund av kompressionen av urinröret, förstorad i storlek av körteln;
 • svår, smärtsam urladdning av urin;
 • smärta i perineum med bestrålning i penis och anus
 • känsla av närvaron av en främmande kropp i ändtarmen
 • smärta under tarmrörelsen
 • ökning i temperaturen till 38 - 40 ° C.

Om behandlingen av akut prostatit startas snabbt, förbättras patientens tillstånd redan 3: e-4: e dagen. I avsaknad av adekvat terapi föreligger emellertid en risk för att utveckla en purulent abscess av prostata. Detta kräver omedelbar medicinsk vård i en sjukhusinställning. Nedan listar vi tecknen på kronisk prostatit.

smärta. Det är av varierad natur, kan uppstå under urinering, ejakulering eller i vila. Intensiteten beror på många faktorer. Ibland klagar en man helt enkelt på en tunghet, och i vissa fall behövs en bedövning. Lokalisering av smärta är också annorlunda - i perineum, glanspenis, testiklar eller rektum.

Micturition störningar. Detta är en frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten, en svag, intermittent ström av urin, en känsla av att blåsan inte är tillräckligt tömd. Brott mot den sexuella funktionen uppträder i form av tidig utlösning eller försvagning av erektionen.

Psykologiska symptom. Patienter klagar över sömnlöshet, ökad svettning, irritabilitet, snabb trötthet. Dessa tecken passerar i en remissionfas och förvärras under aktiveringen av processen. Specialister betonar att det är nödvändigt att skilja adenom i prostatakörteln från dess inflammation.

Adenom är godartad hyperplasi (ökning i storlek) hos orgeln. Denna sjukdom är förknippad med åldersrelaterade förändringar i den hormonella bakgrunden hos en man och kräver samråd med andrologen. Behandling av prostatit läkaren producerar genom att förskriva läkemedel för lokalt (suppositorium) och systemisk användning (tabletter och injektioner vid sjukdoms akuta sjukdom).

Terapi riktar sig till:

 • stoppa bakteriell aktivitet;
 • förbättring av mikrocirkulation och cirkulation;
 • eliminering av ödem;
 • upphörande av den inflammatoriska processen
 • normalisering av utflöde av utsöndring från prostata;
 • förbättring av immunsystemet;
 • om nödvändigt, korrigering av hormonella störningar.

Enligt patientens recensioner ökar effektiviteten av läkemedelsbehandling av prostatit med samtidig konsumtion av buljonger och tinkturer från olika medicinska växter:

 • olja från pumpa frön;
 • löv, rötter och frukt av persilja;
 • biodlingprodukter (honung, propolis, perga, zabrusi);
 • bark av asp
 • celandine juice;
 • Skal av kastanj
 • tinktur av hemlock.

Nyligen har socotyping blivit populär. Denna teknik hjälper till att rengöra kroppen av toxiner, stärka immunsystemet, normalisera arbetet i tarmar, lever och njurar, och stabilisera vikten. Förutom behandling av prostatit hjälper cocoterapi till att hantera många andra kroniska sjukdomar. Detaljer om denna metod kan läsas på specialiserade forum.

Behandling av prostatit hos män: läkemedel och principen om deras verkan

Förutom sådan fysioterapi som transrektal massage i prostatakörteln, termisk mikrovågsterapi, vid behandling av prostatit, förskriver män sådana läkemedelskategorier:

 • antibiotika;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • beredningar på växt och biologisk basis
 • angioprotektorer och vasodilatormedel;
 • a-adrenerga blockerare;
 • antispasmodika;
 • hämmare av 5-a-reduktas;
 • immunomodulatorer.

Antibakteriella läkemedel för behandling av prostatit hos män förskrivs nästan alltid oavsett sjukdomsformen. Detta är inte helt korrekt.

Behovet att använda antibiotika bör bekräftas av resultaten från laboratorietester. Gör den så kallade bakposev hemliga prostata. Studien visar inte bara närvaron eller frånvaron av patogen mikroflora, men också dess känslighet mot vissa antibakteriella läkemedel.

Varaktigheten av behandlingen är från 2 till 4 veckor, om det behövs, fortsätt i ytterligare en månad. När läkemedlet ordineras beaktas dess förmåga att ackumuleras i vävnaderna i prostatakörteln. Fluoroquinoloner, antibiotika i penicillinkoncernen, lincosamider, tetracykliner, makrolider äger denna egenskap. Ibland antimikrobiell behandling indikeras och med risk för komplikation av icke-infektiös prostatit genom bakteriell infektion. Dosering av droger beräknas individuellt baserat på ålder, patientens tillstånd och närvaron av samtidiga sjukdomar i njurarna, leveren, matsmältningssystemet.

För att behandla akut prostatit hos män föredrar läkare injektioner och växlar sedan till tabletter. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) används för att eliminera smärta och svullnad. Effekten av droger är baserad på inhibering av prostaglandinsyntes och blodplättsaggregering, de viktigaste faktorerna i utvecklingen av inflammatorisk process och åtföljande ömhet, feber och svullnad.

Vid behandling av prostatit hos män är läkemedlen lämpliga för topisk applicering i form av ljus. Detta säkerställer en snabb intag och maximal koncentration av den aktiva substansen i organ. Spasmolytika och a-adrenoblocker underlättar urinering med inflammation i prostata. Svårigheter med att tömma blåsespecialisterna är inte bara förknippade med mekanisk komprimering av urinröret med en förstorad prostata.

Orsaken till detta symptom är också en reflex spasm av urinvägens smidiga muskler. Svårighet att urinera, inte helt utmattad blåsan kan orsaka sekundär bakterieinfektion, ackumulering av sand och bildande av stenar. Adrenoblockers verkan utvecklas gradvis. Nästan 90% av patienterna noterade förbättring efter 1 till 2 veckor efter starten av behandlingen. Spasmolytika "fungerar" lite snabbare, dessutom lindrar de smärtan.

Fytopreparationer (Prostamol, Afala, etc.) och medel som bygger på utsöndring av prostatakörteln (Prostatilen) i form av tabletter eller ljus har en komplex effekt. De har inte lika uttalad effekt som syntetiska läkemedel.

För behandling av prostatit hos män används läkemedel-fytopreparationer antingen som en del av komplex terapi eller i eftergift för förebyggande av sjukdomsförstöring. Angioprotektorer kan användas i form av kapslar eller salvor för extern användning. Deras åtgärder är inriktade på att normalisera blodcirkulationen i prostatakörteln. Förbättring av venöst utflöde främjar snabb avlägsnande av inflammatoriskt exsudat och eliminering av puffiness.

Immunomodulatorer vid behandling av prostatit hos män används för att stärka kroppens försvar. Faktum är att försvagning av immunitet inte spelar den minsta rollen i utvecklingen av inflammation, i så fall ökar risken för olika bakteriekomplikationer. Utbredd användning av preparat av tymus körtel, interferoner, stimulatorer av sin egen immunitet.

Dessutom används multivitaminkomplex för behandling av prostatit hos män (vilket läkemedel att välja patienten bestämmer, beroende på pris och tillverkare). Med en stark nervös spänning uppvisar sömnlöshet ett ljust lugnande medel och antidepressiva medel. Om ultraljudsundersökning av organens urinvägar uppvisade ackumulering av sand i njurarna väljs lämpliga läkemedel för att förhindra att sten bildas.

Hur man behandlar prostatit hemma: kost, motion, recept av traditionell medicin

Prostatakörteln är huvudorganet hos det manliga könsystemet, så många är intresserade av behovet av hormonbehandling i utvecklingen av den inflammatoriska processen. Experter är överens om att sådana mediciner endast är nödvändiga i avsaknad av effekten av huvudterapin av avancerad prostatit. I synnerhet gäller följande:

Preparat av gruppen glukokortikoider (Prednisolon, Cortison). För att minska biverkningar och systemiska effekter, ordineras de topiskt med hjälp av elektrofores.

inhibitorer 5-α reduktas. Läkemedel i denna grupp är inte hormoner. Mekanismen för deras verkan är baserad på att minska effekten av androgener på prostatakörteln. Således reduceras organs storlek och symptomen på prostatit lindras.

Testosteron för att förbättra sexuell funktion. Utnämnd extremt sällan av medicinska skäl och efter blodprov för innehållet i större hormoner. Läkare råder att öka effektiviteten av läkemedelsbehandling och minska dess längd med medel från arsenalen av traditionell medicin.

Hur man behandlar prostatit med folkrecept:

 1. Skal kastanjarna och finhacka skalen och häll den med ett glas vodka. Infusera på en sval torr plats i 14 till 20 dagar. Torka sedan och tillsätt 100-150 ml rent vatten vid rumstemperatur. Ta 10 droppar två gånger om dagen på tom mage i 2 veckor. Då måste du göra en sju dagars paus och upprepa behandlingen.
 2. Olja från pumpa frön rekommenderas att dricka på en matsked före varje måltid.
 3. Värm ett glas vegetabilisk olja på ett vattenbad och tillsätt 2 matskedar vatten till det. av mark propolis och fortsätt uppvärmning tills fullständig upplösning. Den erhållna blandningen används som en salva 1 gång per dag före sänggåendet. Behandlingstiden är 28 till 30 dagar.

En bra effekt har en regelbunden massage i prostata. Du kan göra det själv, be om hjälp från en älskad eller använd en av de speciella enheterna, i en mängd presenterade på den moderna marknaden. Kontraindikation för massage är bildandet av stenar i prostatakörteln (beräknad prostatit).

Även denna procedur rekommenderas inte för försvagning av sjukdomen, som åtföljs av smärta och feber. Dessutom, när man bestämmer sig för att bota prostatit, hjälper fysiska övningar. Moderata sportbelastningar tjänar som en utmärkt profylax av kongestiva fenomen i bäckenområdet, hjälper till att bekämpa fetma.

Urologer rekommenderar att man utför sådana element av gymnastik:

 1. Kegelövningar består av rytmisk spänning och avslappning av skrotmusklerna. De måste utföras minst 30 gånger 3 till 4 gånger om dagen.
 2. Går på trappan eller lyfter knäna till bröstet medan du står.
 3. Knäböj.
 4. Björk. "
 5. Öka dina ben upp på tvärstången.

Du kan också göra video yoga lektioner. Cure prostatit kommer att hjälpa inverterade asanas, andning övningar. Men det betyder inte att du efter att ha tränat kan fortsätta att leda en stillasittande livsstil. För effektiv profylax av prostatit och impotens rekommenderar experter att representanter för det starkare könet flyttar så mycket som möjligt.

Ett bra komplement till de traditionella metoderna för behandling av sjukdom är hirudoterapi. Kursen är 8 till 9 procedurer, det är bättre att starta dem i början av en akut inflammatorisk process.

Effektiviteten av manipulering beror på följande faktorer:

 • under leech-förfarandet släpps substansen hirudin, vilket spädar blodet och underlättar dess cirkulation;
 • ödem försvinner på grund av utsöndring av inflammatoriska exsudater;
 • Reflexverkan på aktiva punkter i bäckenområdet och könsorganen.

Det är nästan omöjligt att behandla prostatit utan att observera en lämplig diet. Det är nödvändigt att ge upp alkohol, kryddig, rökt, kryddig och salt mat. För att ge företräde följer juicer från gröna grönsaker (särskilt spenat, gröna), fettfattiga sorter av kött och fisk, drick mycket vätskor (vatten, komposit, fruktdrycker).

På alla åldrar är zink användbart. Detta mineral stimulerar spermatogenes, förbättrar kvaliteten på hankönet. I stora mängder finns det i nötkött, pinjenötter, jordnötter, baljväxter.

Men trots alla ansträngningar från läkare är det omöjligt att bota försummade former av icke-bakteriell eller infektiös prostatit med uttalat ödem och smärtssyndrom med hjälp av mediciner och fysioterapi. I sådana fall kommer endast kirurgi att hjälpa till. För att undvika det måste du övervaka din vikt, delta i lämplig ålders- och hälsosport. Det är också nödvändigt att undvika hypotermi, för att förhindra utvecklingen av kroniska infektioner.

Förberedelser för behandling av prostatit: en jämförande egenskap

Val av läkemedel för behandling av inflammation i prostatakörteln kräver ett individuellt tillvägagångssätt. Vid förskrivning av läkemedel måste läkaren ta hänsyn till förekomsten av kontraindikationer, egenskaperna vid sjukdomsförloppet och kostnaden för droger för behandling av prostatit.

Deras korta översikt ges i tabellen:

Uppenbarligen är sortimentet av medel för behandling av inflammation i prostatakörteln bred. Men höga kostnader betyder inte alltid effektivitet. Välj ett läkemedel för behandling av prostatit och deras dosering ska bara vara en läkare. Samråd med en specialist är också nödvändig innan du använder traditionell medicin med honung eller medicinska örter.