Huvud
Massage

Är kronisk prostatit hos män behandlade?

Många patienter, efter att ha läst om diagnosen prostatit, panik. Det verkar som om de som män aldrig fullt ut inser sig själva. I ett försök att klara av sina erfarenheter glömmer de om att behandlingen påbörjas. I händelse av en försummad form av sjukdomen blir det svårare att bli av med det.

Inte alla vet om prostatit behandlas eller inte, och också om det är möjligt att undvika övergången till ett kroniskt stadium. För att klara problemet är det nödvändigt att inte bara identifiera källa och orsaker till överträdelser utan också att välja rätt läkare, att genomgå undersökning och följa läkares rekommendationer.

Identifiera problemet

Män identifierar ofta prostatit och impotens. Men även om begreppen är nära besläktade överlappar de inte alltid. Därför bör tidig upptäckt av prostatit vara uppmärksam på:

 • ömhet och brinnande i urinröret
 • frekvent uppmaning att urinera
 • allvarlighetsgrad i ljummen
 • smärta i underlivet.
Förändringar i prostatit

Det är värt att notera att symptomen på prostatit hos män i det inledande skedet kanske inte kan observeras. Var fjärde patienten har en sjukdom utan synliga manifestationer. Därför kan kontakt med en läkare vara otrolig.

När det är uppenbara symptom, ska du omedelbart kontakta en specialist. Störande tecken är:

 • överträdelse av urogenitala funktioner
 • smärta i bäckenet
 • minskad sexuell aktivitet.

Modern medicin har ett brett utbud av metoder för att bli av med prostatit. Med en snabb diagnos att läka sjukdomen kan det bli utan konsekvenser.

Vem ska jag kontakta om jag utvecklar prostatit?

Många män tvivlar på om kronisk prostatit behandlas. Även om sjukdomen noteras i ett försummat stadium kan patienten hjälpas till att klara av prostatit. Övergången från det akuta skedet till det kroniska anses vara allvarligt. Men i det här fallet startade behandlingen i tid kommer att bidra till att minska symtomen och bota sjukdomen.

Undersökning av en läkare med misstanke om prostatit

Det är nödvändigt att checka in med en läkare. I vissa fall kräver patienten ett omfattande samråd med olika specialister.

 1. Först och främst behöver du kontakta en urolog. Läkaren specialiserar sig på sjukdomar i det genitourära systemet hos patienter.
 2. En annan manlig specialist är en andrologist. Det kommer att bidra till att lösa inte bara problemet med urinen, utan även reproduktionssystemet.
 3. Om det finns purulenta abscesser, kommer en kirurgs samråd att krävas. I vissa fall krävs kirurgi.
 4. För utdelning av ytterligare terapi är det nödvändigt att besöka sjukgymnast. Han kommer att rekommendera procedurer som hjälper till att återställa människors hälsa.
 5. Om en man föll i depression efter att ha upptäckt sjukdomen, behöver du besöka en psykoterapeut.

Förutom huvudläkare kan andra specialister behövas. De är nödvändiga när prostatit orsakas av vissa sjukdomar i kroppssystemen. I händelse av en tendens till trombos och problem med cirkulationssystemet är ett samråd med hematologen nödvändigt. Om prostatit orsakas av hormonella förändringar är det viktigt att besöka en endokrinolog.

Examinationer och test

Vid läkares tidpunkt är det nödvändigt att beskriva symptom och förändringar i kroppen så mycket som möjligt. Var inte blyg, för en läkare kan felaktigt ordinera behandling om det inte finns några problem att få veta.

Fingerundersökning av prostata

Efter att ha samlat en anamnese ska läkaren genomföra en undersökning av prostatakörteln. Förfarandet är mycket obehagligt för många patienter, eftersom det genomförs genom anus. Det är dock nödvändigt att identifiera sjukdomsfasen. Under processen att känna kan läkaren identifiera orsaken till störningarna i kroppen. Ofta uppstår symtomen på grund av:

Under palpationen kommer prostats hemlighet att tas för bakteriologisk analys.

Därefter skickas patienten för ultraljud. Förfarandet är nödvändigt för att bekräfta eller återkalla den förinställda diagnosen.

Ultraljudsundersökning av prostata

Bland laboratorietesterna isoleras en allmän analys av urin och blod. På dem kommer det att vara möjligt att avslöja överträdelser i kroppen, förekomsten och omfattningen av inflammatorisk process.

Ett viktigt steg är blodprovet för PSA med prostatit. Med en ökning av antigenens nivå i blodet är det möjligt att diagnostisera adenom eller malign neoplasma i prostatakörteln. Dessa sjukdomar är allvarliga komplikationer av prostatit.

Allmänt och PSA blodprov

De nödvändiga undersökningarna kan vara mycket obehagliga för en man. Men det är värt att komma ihåg att utan dem kan du inte bli av med prostatit. Då kommer den kroniska formen av sjukdomen inte att botas.

Läkarnas rekommendationer

Många patienter som lyckades bli av med prostatit, lämna positiv feedback. De noterar att förutom att ta medicin, hjälpte de sig av läkares rekommendationer. Läkare rekommenderas att följa enkla regler som kommer att påskynda återhämtningsprocessen.

 1. Innan du tar medicin, bör kosttillskott noga läsa instruktionerna. Det är viktigt att fonderna inte påverkar urinfunktionen, vilket kan öka symtomen på sjukdomen.
 2. Det är värt att notera användningen av kaffe, alkohol.
 3. Det är viktigt att ändra kosten. Det är nödvändigt att utesluta kryddig mat, såser och kryddor. De påverkar prostatakörteln, vilket gör att det sväller. Därför kan urinering vara mycket svårt.
 4. Det är värt att dosera för att besöka bastun och bastu. Förfarandet påverkar cirkulationen i bäckenorganen, varigenom urinering kan öka.
 5. Det är viktigt att följa alla recept från urologen, att ta föreskrivna läkemedel. Annars kan prostatit lätt gå till adenomen.


Behandling av kronisk prostatit är inte en lätt uppgift. Men om du följer rekommendationerna från honom kan du också bli av med den. Terapi utförs med hjälp av:

Det är värt att komma ihåg att förutom behandling är det viktigt att regelbundet besöka en läkare. Han måste övervaka dynamiken, och vid behov justera behandlingen.

livsstil

Innan du tar medicin, bör du tänka på din egen livsstil. Utan sin normalisering är det inte möjligt att klara problemet.

Aktiv hälsosam livsstil hindrar utseende av prostatit

 1. Det är värt att ta hand om bekväma underkläder. Det ska inte pressa könsorganen och orsaka obehag.
 2. Det är viktigt att inte tillåta hypotermi vid badning. På vintern är det nödvändigt att värma med termiskt underkläder.
 3. Du måste definitivt sluta röka och dricka alkoholhaltiga drycker. De kan förvärra förloppet av prostatit.
 4. Det är nödvändigt att normalisera kosten. Mat bör vara användbart, berikat med proteiner, kolhydrater och vegetabiliska fetter. Det behövs tre gånger om dagen. Det är viktigt att utesluta skadliga akuta, salta, feta livsmedel som förvärrar kroppens tillstånd.
 5. Det är värt att göra sport, för att utesluta stagnation i bäckenorganen. Ett utmärkt val kan springa, cykla, simma.

Är prostatacancer behandlad hos män?

Är prostatit behandlad hos män? Svaret på den här frågan kan endast erhållas genom att djupt tränga in kärnan i problemet. Prostaten i sig är ett manligt organ och de inflammatoriska processer som äger rum i den är en urologisk sjukdom, vilket inte alls är en stor sällsynthet.

Om du har ett allmänt begrepp för detta organ (prostata), kan det noteras att det ligger mitt i det manliga reproduktionssystemet, som omger blåsans hals och kanalen av urinering. Inflammation av prostata, beroende på graden och försummelsen av sjukdomen, kan skapa problem i samband med manlig styrka. En kvinna som är i kontakt med en person som för närvarande har prostatit har bara 60% chans att bli gravid säkert.

Vad är prostatit och vad är orsakerna till det

Denna sjukdom människor utsätts av två skäl, enligt vilket det är jämnt indelat i två huvudgrupper:

 • För det första är det möjligt att bära stillastående prostatit av icke-infektiöst ursprung.
 • Den andra gruppen innehåller infektiös prostatit.

Sjukdomen uppträder oftast den första gruppen på bakgrunden av dålig immunitet, minskad kroppens motståndskraft, efter stark hypotermi, tvångsstillasittande livsstil, arbetsrelaterad eller på grund av andra orsaker för befintliga. Sjukdomen orsakas i detta fall, både med lång avhållsamhet och med patologisk hypersexuell aktivitet, vilket kan indikera psykiska störningar.

Smittsam inflammation i prostatakörteln beror på att få infektioner, virus, bakterier och svampceller under samlag, men utesluter inte utvecklingen av sjukdomen som en bieffekt mot bakgrund av allvarliga kroniska sjukdomar, skador som tenderar att visa sig under en viss period. Detta är bihåleinflammation, tonsillit, cystit och ett antal andra krämpor som har en bestående form av kronisk natur eller predisposition mot den.

Prostatit kan utvecklas på grund av tidigare skador, cirkulationssjukdomar i det lilla bäckenet, hormonella misslyckanden och androgenbrist. Dessutom, som orsakande medel fungerar ofta som E. coli, klamydia coli Pseudomonas, Streptococcus, mykoplasma, ureaplasma, enterokock, Kochs bacill.

Prostatit är akut infektiös, och det finns flera underarter av kronisk prostatit.

Symtom på prostatit

En av de första tecknen på sjukdomen är urinen med uppkomsten av vissa svårigheter, då - en smärtsam, män minskade signifikant nivå av styrka, men risken att bli impotent praktiskt taget obefintlig. Dessa manifestationer påverkar främst den erektila varaktigheten och kvaliteten på slutet av den sexuella handlingen. Vid utlösning kan det förekomma funktionsfel som inte fanns före. Det kan till exempel inträffa tidigare än vanligt, utan orgasm eller inte alls. Vidare spelar rollen redan en rent psykologisk faktor, och styrkan kan minska ännu mer på grund av dessa skäl.

I grund och botten kollar allt för att ignorera problemet, men du bör hitta tid och börja med behandling med ett allvarligt tillvägagångssätt tills ett effektivt resultat uppnås. Fråga om huruvida det är möjligt att bota prostatit, vi kan anta att i det här fallet beror allt på önskan, allvarlig attityd till problemet och en grundlig inställning till lösningen. Sammanfattar och baserat på år av vetenskaplig forskning och erfarenhet av medicinska professorer kan vi säkert säga att prostatit är härdbar.

Behandling av prostatit i hemmet

Prostatit hos män av någon typ har en tillräckligt uttalade symtom, och med hjälp av detaljerad medicinsk undersökning klargörande nyanser och som definierar en specifik form och graden vanvård sjukdom efter behandling.

Behandlas prostatit hemma? Traditionell behandling av icke-traditionella metoder spelar just nu en stödjande roll och kan ingå i den allmänna listan över utvalda behandlingsmetoder i ett integrerat tillvägagångssätt. Användningen av medicinska örter, som hjälper till att lindra inflammation och stoppa utvecklingen av prostatit, är i grunden ett korrekt beslut, men kräver medicinsk övervakning.

De vanligaste verktyg, såsom röd rot, persilja, pumpafrön, avkok av johannesört, kamomill, salvia, ringblomma, echinacea tinktur på björk knoppar. Effekten av behandlingen beror till stor del på ett korrekt genomförande av livsstil med möjlighet att kombinera arbetsliv med avslappning och hälsosam sömn, som utför funktionen av återställningskraften och effektiviteten hos organismen. Här bör du vara uppmärksam på kostens organisation och tänka över kosten.

Kroppen ska få en tillräcklig mängd vitaminer, mikroelement, kolhydrater, protein och fiber. När det gäller skarpa och stekta rätter är deras överskott i alla fall oönskade. Prostatit kan botas helt, men med tillämpning av åtgärder och recept av läkare tills symtomen på sjukdomen helt försvinner. Prostatit en av förutsättningarna är en fysisk aktivitet, användbar för jogging, rask promenad varje dag, sysselsättning som kan betalas minst en timme motion, idrott, inklusive knäböj och övningar för att stärka musklerna i pressen. Skadliga vanor är oförenliga med sportaktiviteter, som skadar sjukdomsförstörelsen. Om du vägrar dem kommer prostatan att förses med syre genom att öka blodflödet till kroppen.

Nyligen är en av de populära metoderna för att påskynda återhämtningen massor av massage, och idag kan det göras inte bara manuellt. På detta stadium används innovativa massageapparater i medicinska institutioner. Målet är att påverka hud- och muskelvävnaden, vars receptorer sänder signaler till centrala nervsystemet.

Medicin för prostatit

Medicinsk behandling innefattar utnämning av antibiotika, som syftar till att stoppa multiplikationen av patogener. Trots den snabba uppkomsten av märkbar effekt efter starten av medicinering, för att förhindra att det är omöjligt för progression till mer allvarliga eller latent form av att ta emot en kurs vanligtvis varar mer än en månad, och det kan inte avbrytas, och det är nödvändigt att passera helt.

Antibiotika väljs, med hänsyn till resultaten av kliniska tester, en detaljerad undersökning, en detaljerad fråga om patienten. Detta tillvägagångssätt bygger på att patientens känslighet bestäms för vissa läkemedel och typer av patogener. Dessutom finns det ett antal antibiotika med otillräcklig eller fördröjd penetration i vävnader, vilket knappast kommer att nå sekretionen av prostatakörteln.

För moderna förberedelser av optimal åtgärd är det möjligt att ange amoxicillin, fluokinolon, levofloxacin, ciprofloxocin, levomycetin, trimetoprim. Dosen av antibiotikumet väljs på ett sådant sätt att man får en bakteriedödande effekt som är något annorlunda än den bakteriostatiska effekten.

I början av behandlingen rekommenderas patienten fullständig vila, strikt efterlevnad av sängläge, intag av antipyretika och smärtstillande medel.

Det är inte alltid nödvändigt att behandla prostata, för denna fråga kräver ett individuellt tillvägagångssätt för varje patient.

Med korrekt tillvägagångssätt och iakttagande av alla recept från läkaren är ett komplett botemedel mot prostatit det vanligaste resultatet som väntar på personer som har genomgått denna sjukdom.

Prostatit behandlas eller inte

Prostatit behandlas eller inte, och hur man förhindrar det?

Kan jag bota kronisk prostatit hos män? Många män med prostatit är mycket oroliga över sin hälsa, som ofta faller i depression och stoppar ytterligare behandling efter en misslyckad behandling. Denna situation kan leda till att det blir ett kroniskt stadium av sjukdomen. Men ge inte omedelbart upp, det är bättre att tänka på om kronisk prostatit behandlas eller inte. Det är dock möjligt att uppnå detta, det är nödvändigt att få mycket tålamod och göra ansträngningar.

Vad är prostatit, orsakerna och symtomen på sjukdomen?

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, som är det inre organet i det genitourära systemet hos män. Den omger platsen där urinflödet lämnar blåsan och består huvudsakligen av körtelceller.

Dessa celler producerar en speciell hemlighet som släpps samtidigt med spermatozoa under utlösning, vilket skapar en gynnsam miljö för uppfattningen i honkroppen.

Den kroniska scenen av prostatit kan förekomma av olika orsaker, som inkluderar:

 • penetration av skadliga bakterier i prostata från en närliggande urinrör;
 • infektion från fokus av inflammation i prostata samtidigt med lymf eller blod;
 • kroppens hypotermi
 • alkoholmissbruk
 • stillasittande arbete;
 • förstoppning;
 • masturbation;
 • avbrutet samlag, liksom långvarig sexuell upphetsning, som inte slutar med utlösning.

Eftersom många patienter är intresserade av frågan huruvida det är möjligt att bestämma början av utvecklingen av sjukdomen i tid, är det värt att veta att prostatit hos män i vissa fall inte kan ge några symptom och inte uppenbarar sig på något sätt. Men oftast uttrycker han sig omedelbart, och de många symptomen på sjukdomen gör att en man går till läkaren för medicinsk hjälp. Ta inte del i självmedicinering, eftersom du kan försämra tillståndet av din hälsa avsevärt, vilket kommer att leda till utveckling av kronisk prostatit, liksom andra obehagliga sjukdomar.

Huvud tecken på prostatisk sjukdom innefattar:

 • smärta i ljummen
 • frekvent uppmaning att tömma blåsan;
 • försämring av arbetsförmågan
 • generell sjukdom
 • utsöndring från urinväggen, som ofta observeras på morgonen när tarmen tömms.

Om du har ett eller flera symptom, ska du genast se en läkare.

Behandling av sjukdomen

Eftersom många män är intresserade av, om det är möjligt att bota prostatit, bör veta att prostatit kan botas, men det kommer att kräva strikt följsamhet till medicinska rekommendationer, komplexa terapi och tålamod.

Innan behandlingen påbörjas är det nödvändigt att genomgå en fullständig läkarundersökning, vilken innefattar:

 1. Analys av urin, blod och urladdning av prostata.
 2. Ultraljud av det urogenitala systemet.
 3. Uroflowmetry är bestämningen av graden av urinutsöndring.

Baserat på de erhållna resultaten gör doktorn en plan för behandling av denna sjukdom och patienten kommer efter avslutad behandling att kunna svara på frågan om prostatit behandlas.

Huvuddelen av terapeutisk terapi innefattar:

 • Användningen av antibakteriella och antivirala läkemedel;
 • Reflexbehandling, hirudoterapi och annan fysioterapi;
 • Prostata massage, som har ett allmänt stärkande syfte.

Vi måste också komma ihåg att det verkliga positiva resultatet, som tillåter att botas av prostata, är att patienten inte behöver avstå från samlag. Mer skada kommer att medföra följande situation - om det finns ett litet och för stort intervall mellan intim affinitet, som varar i veckan eller till och med en månad.

Förebyggande åtgärder

För att förhindra inträngning av infektiösa organismer i prostatakörteln, är det nödvändigt att behandla inflammatoriska manifestationer såsom tonsillit, karies, kolecystit, osv..

Med permanent förstoppning krävs det att man i dietprodukterna innehåller en stor mängd fibrer:

Försumma inte behandlingen av prostata sjukdomar bara för att i närvaro av symtom på sjukdomen behåller patienten förmågan att slutföra samlag. Denna situation kan sluta mycket dåligt och leda till infertilitet och impotens. Varje man över 30 år måste nödvändigtvis besöka en läkare för läkarundersökning, vilket möjliggör tidig upptäckt av de första tecknen på sjukdomen och förhindrar dess vidare utveckling.

Den största svårigheten är behandling av prostatit orsakad av herpesviruset, vilket är mycket svårt att utvisa från kroppen och det börjar med jämna mellanrum sin verkan. I det här fallet bör behandling tas emot av båda parter för att inte upprepa smitta med herpes med framgångsrik behandling.

Varje man som lider av prostatit bör komma ihåg att du inte behöver bli av med denna sjukdom med hjälp av råd från vänner eller bekanta. Det finns olika fall av sjukdomsförloppet och för att få effektiv behandling, måste du alltid söka medicinsk hjälp.

Börja en tidig behandling för prostatit - det här är huvudregeln som hjälper män snabbt återhämta sig. Lanserad sjukdom behandlas snabbt. Men i de inledande stadierna av terapeutisk behandling är det helt tillåtet. Apotekare erbjuder effektiva piller för prostatit. Men de är många, och varje läkemedel har sina egna egenskaper. Vilka tabletter ska man välja för behandling eller förebyggande? För att svara på denna fråga kommer den här artikeln att hjälpa till - i det sammanställer vi en lista över de bästa metoderna (efter kostnad och kvalitet) och gör en kort genomgång av varje läkemedel.

Hur väljer man rätt?

Först och främst är det värt att notera att det inte är nödvändigt att välja tablett för behandling eller förebyggande av prostata enbart fokusera enbart på listor och recensioner på internet - det kan vara farligt, eftersom det inte plockas upp medicinering kan bara göra skada. Tabletter mot prostatit, det är bättre att välja en läkare.

Läkaren kommer att genomföra en serie tester, bekräfta diagnosen, bestämma den exakta formen och scenen för prostatit och också lära sig de enskilda egenskaperna hos mannen. Baserat på den information som erhållits, kommer specialisten att förbereda ett behandlingsprogram och en lista över tabletter som måste tas av en viss patient.

Behandling av akut och kronisk prostatit innebär att man tar olika typer av tabletter från olika symtom. Det kan vara:

 1. Antibiotika.
 2. Anestetiska tabletter.
 3. Remedier för inflammation.
 4. Blockerare.
 5. Läkemedel som förbättrar blodflödet och eliminerar stillastående formationer.

Vi kommer att sammanställa en lista över tabletter för behandling och profylax av prostatit och lära oss också om deras syfte, indikationer, mottagningsegenskaper, priser etc.

Medel mot patogen flora

Prostatit åtföljs ofta av infektion med bakteriell flora, vilket orsakar allvarliga komplikationer. För att eliminera skadliga patogener måste du ta antibiotika. Förutom att eliminera bakterier, bidrar antibiotiska tabletter till att minska förgiftningen och stoppa inflammation.

Tyvärr är det ofta omöjligt att bota prostatit utan antibiotika. I recensionerna kan du hitta många historier som män vägrade ta dessa medel, fruktade biverkningar, och som ett resultat lanserade deras sjukdom.

Ofta behandling av akut och kronisk prostatit, läkare ordinera till sina patienter piller från följande lista: amoxiclav, ciprofloxacin, ofloxacin eller azitromycin.

Amoxiclav i prostatit är oftast ordinerad för män. Detta beror på hög kvalitet till ett relativt överkomligt pris på drogen. En annan fördel är att läkemedlet har ett brett spektrum av åtgärder, och det kan ordineras för alla patogener av prostatit.

Läkemedlet finns på listan över penicillinmedel (var försiktig - många människor har allergier mot penicilliner). Amoxiclav tabletter är belagda med en filmliknande lättlöslig vit beläggning. Förpackad i antingen injektionsflaskor eller blåsor.

Kostnaden för tabletter: från 190 rubel (375 mg).

Ciprofloxacin är ett antibiotikum slagsmål med alla grupper av skadliga mikroorganismer som framkallar utvecklingen av smitt prostatit: grampositiva och aeroba, gramnegativa och anaeroba. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är ciprofloxacinhydroklorid.

Vid okomplicerad prostatit i inledningsskedet föreskrivs Ciprofloxacin 250 mg per dag. I svåra fall måste du dricka 500 milligram två gånger om dagen. Inträdeslängden är cirka 10 dagar.

Det kostar ett läkemedel från 32 rubel (tabletter 500 mg, i ett paket med 10 st.).

Detta läkemedel från listan över effektiva tabletter från en prostatit har antimykotisk, protivoprotozojnym och antibakteriell verkan. Det tillhör kategorin bredspektrum antibiotika. Det tar en gång om dagen i ett år. Kursen varar i tre dagar, men om det behövs kan doktorn antingen förlänga kursen eller förskriva ett annat antibiotikum för att förbättra effekten.

Priset är från 120 rubel. (500 mg, i förpackningen 3 tabletter).

Starka tabletter som kan döda gram-positiva och gramnegativa mikroorganismer under en minimal tidsperiod som orsakar prostatit hos män. Behandlingen börjar med en engångsdos på 200 mg. Med komplicerad prostatit kan den dagliga dosen ökas till 800 mg. Beroende på graden av sjukdomen kan kursen vara från 3 till 10 dagar.

Det är värt en låda med 10 tabletter (400 mg) från 30 rubel.

antiinflammatorisk

Prostatit är alltid en inflammation i prostata. Dessutom, om de lämnas obehandlade, inflammation i vävnaderna kommer snabbt att utvecklas, vilket orsakar mycket obehagliga symptom (smärta, urinretention beroende på kompression i urinkanalen, erektionsproblem). Ofta minskar inflammationen, det är möjligt att ta bort symptomen på prostatit. För män denna läkare ordinerar medicin från listan över icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak, meloxikam, Nimesulid, etc.).

 • Diklofenak.

Tabletter är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med uttalad analgetisk, antipyretisk och antiinflammatorisk effekt. Diklofenakens verkan mot inflammation baseras på det faktum att komponenterna minskar bildningen av så kallade prostaglandiner. De är orsaken till inflammatoriska processer i prostatit.

Det är värt ett läkemedel med 25 rubel. (ett förpackning med 1 tablett med 50 mg) till 50 rubler. (en låda med 20 tabletter av 100 mg).

Meloxicam är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med antiinflammatoriska och antipyretiska effekter. Mottagning av tabletter är endast möjlig under recept och under direkt kontroll av läkaren. Det är han som bestämmer dosen och varaktigheten av behandlingsförloppet.

Kostnaden för läkemedlet i apotek - från 45 rubel. för en låda med 20 st.

Nimesulidpiller lindrar inflammation i prostata och hjälper till att sänka värmen och minska smärta. En ytterligare effekt är utspädningen av blod, det vill säga att läkemedlet hjälper till att ta bort blodproppar i kärlen. Standardförloppet för att ta detta NSAID är 15 dagar, men behandlingens längd kan justeras av läkaren beroende på patientens tillstånd.

Det finns en låda med 20 st. (100 mg) från 65 rubel.

Grupp av alfa-blockerare

Prostatit i 85% av fallen åtföljs av svårigheter med urinering - en man upplever ständigt uppmanar, men det är normalt att gå på toaletten inte kan. För att normalisera processen kan du ta speciella läkemedel - alfa-adrenoblockerare. I recensionerna talar bra om Tamsulozin och Omnik.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i kompositionen är tamsulosinhydroklorid. Dosen av läkemedlet syftar till att koppla av de postsynaptiska a1A-adrenerge receptorerna i de glatta musklerna i prostata och i blåsans hals. Terapeutisk effekt uppnås endast 4 timmar efter tillträde.

Doseringen av tabletter är 400 milligram. Förpackad i lådor med 30 st., Kostnaden - från 430 rubel.

Omnik är en korrigering av urodynamik: det hjälper till att lindra symtomen genom att eliminera spasmer i prostata och blåsans nacke; minskar trycket i urinröret och ökar urinflödet. Doseringen av tabletter är 400 milligram. På en dag accepteras 1 pc. På apotek kan detta läkemedel hittas i förpackningar med 10 och 30 kapslar. Priset är från 430 rubel.

Mot smärta

Om en prostatit förvärras när mannen plågas av starka smärtor, är det nödvändigt att acceptera spasmolytisk. Dessa tabletter slappnar av i mjukvaran i prostata, förbättrar blodcirkulationen och därmed stoppar smärtan. Oftast rekommenderar läkare att ta följande tabletter: No-shpu, Papaverin, Baralgin.

But-shpa är en vanlig högkvalitativ spasmolytisk, som så snabbt som möjligt tar bort smärta när den förvärrar prostatit. Det finns tabletter nästan omedelbart. Plus ett läkemedel är det minsta antalet kontraindikationer och biverkningar - det är därför som No-spa ofta föreskrivs av läkare.

Mottagandet av No-shps är symptomatiskt, det vill säga man behöver inte genomgå en hel kurs. Det tas vid behov, när smärtan är smärtsam. Men att döma av läkarens recensioner är mer än 2 tabletter av denna antispasmodiska dryck fortfarande inte värt det. Om även ett par tabletter inte hjälpte till att avlägsna allvarlig smärta, är orsaken till deras förekomst väldigt seriös och enkla tabletter som bedövar det kan inte elimineras.

Kostnaden för No-shpy - från 66 rubel. för en låda med 6 tabletter.

Nästa läkemedel från listan över tabletter som kan tas med prostatit är Baralgin. Vid inträdet försvagas urinröret komprimerat av inflammerad och förstorad prostatakörtel och undertrycker därmed smärta. Det är dock värt att komma ihåg att Baralgin, liksom alla andra medel, har en tillfällig effekt, men tar inte bort smärtan permanent. Därför kan män inte ta bara en tablett med antispasmodik - de måste användas tillsammans med antibiotika eller antiinflammatoriska läkemedel.

Det kostar Baralgin från 220 rubel. för en låda med 20 tabletter.

Detta läkemedel hjälper till att slappna av i prostatavävnaden och öka blodets ledningsförmåga längs kärlen. Till skillnad från No-Shpa och Baralgina, ger inte omedelbar hjälp, det borde tas kurser. Men efter kursens slut kommer effekten att hålla länge. Upptagningstiden bestäms av läkaren (kan vara från ett par veckor till en månad). Efter avslutad behandling är det möjligt att ta Papaverine i en minsta dos (60 mg var tredje dag) för förebyggande för att undvika remission.

Det är värt ett läkemedel från 40 rubel. för 20 st.

andra

Ofta rådgör läkare sina patienter förutom läkemedel för att dricka vitamintillskott och naturliga komplex som innehåller ämnen som är användbara för prostata. Här är en liten lista över kvalitetspiller som är lämpliga för behandling av prostatit:

 1. Cyston är en naturlig förberedelse som hjälper till att ta bort toxiner (de ackumuleras när de tar starka antibiotika), och främjar också utsöndringen av stenarna i prostata-kanalerna. Oftast föreskrivs det med kalkylform av prostatit.
 2. Bulls könsdel är ett kinesiskt medel som hjälper till att stärka styrkan (det lider ofta med prostatit). Kompositionen innehåller extrakt från bovin testiklar, ginseng, dodder, citrongräs.
 3. Fuzhunbao - Kinesiska tabletter för generell förstärkning av kroppen, förstärkning av styrkan, förbättring av prostataens sekretoriska aktivitet. Sammansättningen av läkemedlet innehåller roten till kinesisk ginseng, ginseng, gorilla, svamp lingzhi, dereza, medicinal alpinia.
 4. Rödrot - detta kosttillskott innehåller bara vitaminer, spårämnen och andra användbara kemikalier av naturligt ursprung. Huvudkomponenten är en tepod som påverkar blodcirkulationen och lymfflödet, vilket minskar eller förhindrar eventuella stillastående processer.

Så vi sammanställde en lista över de mest populära tabletterna som används för att behandla prostatit. Observera att denna information endast tillhandahålls för informationsändamål.

Välj inte din medicin själv. Faktum är att i ett fall kan ett särskilt läkemedel vara effektivt, och i det andra är det kontraindicerat. Därför ska en läkare välja ett piller mot prostatit. På grundval av data om form och stadium av prostatit kommer en specialist att kunna avgöra vilka tabletter som är mest effektiva för en viss patient. Ta inte risker och engagera sig i självmedicinering - det kan vara farligt!

Kan jag bota kronisk prostatit: recensioner och tips

Idag är inflammation i prostatakörteln en sjukdom inte bara hos män i en fast ålder, utan också hos unga män. Hundratusentals män över hela världen är redan urologpatienter, men inte alla kan snabbt komma ut ur kontoret. Är det möjligt att bota prostatit, speciellt en som har gått in i ett kroniskt stadium?

Varför är kronisk prostatit farligare än akut?

Akut prostatit kännetecknas av extremt ömhet hos könsorganen. Patienten kan inte tänka på något annat än smärta i ljummen. Han finner det svårt att sitta, gå, ligga bara ner. Att leva ständigt med sådan smärta är omöjligt. Under tiden är läkare mycket mer rädda för patienter med kronisk prostatit än hos sjukdomen i den akuta fasen, och det är därför.

Patientens ålder

Akut prostatit uppträder ofta hos ungdomar. Ålder i behandlingen av prostatit spelar ibland en viktig roll. Den unga organismen är mycket bättre att klara av sjukdomar, inklusive inflammation. Immunsystemet hos unga har också en större potential. Slutligen har åldersmän nästan alltid samtidiga sjukdomar. Detta, för det första, blir ofta en källa till komplikationer, och därför kommer fullständig härdning av prostatit att bli mycket svårare. För det andra komplicerar samtidiga sjukdomar och begränsar listan över läkemedel som är acceptabla för upptagande av sådana patienter. Urologen måste ta hänsyn till faktorer som högt blodtryck, komplikationer av patientens lever och njurar, och i anmärkningen till många läkemedel är dessa sjukdomar en kontraindikation för antagning. Slutligen är det värt att härda prostatit, eftersom det finns nya problem i sådana patienter, och att doktorn fortsätter.

Tröskel för tålamod

Den tid som passerar mellan utseendet av symtom i patienten och hans ankomst till läkaren vid akut prostatit är mycket lägre. Troligtvis började den inflammatoriska processen nyligen, och därför har den patogena mikrofloran ännu inte lyckats komma in i intilliggande vävnader. Med kronisk prostatit har den akuta fasen gått under lång tid, och det är ofta asymptomatisk. Mindre olägenheter tycks vara tillfälliga för patienten, och ibland tar det flera år att gå till doktorn, när livet äntligen har börjat anpassa sig till den progressiva kroniska prostatit. Oavsett om det är möjligt att bota sjukdomen, kommer bara läkaren att kunna berätta.

Olika patogener

Akut prostatit i den överväldigande majoriteten av fallen orsakas av virus och bakterier som tränger in i människans organ genom oskyddad samlag. Är prostatit behandlad hos män som fick sjukdomen i dessa fall? Mänskligheten har lärt sig att bekämpa 99% av alla kända mikroorganismer, och denna kamp är ganska framgångsrik. Grunden för behandlingen av kronisk prostatit är inte borttagandet av patogen mikroflora, men förbättringen av blodmikrocirkulationen i prostatakörteln. För att sprida blod, förbättra tillståndet för blodkärl, öka lokal immunitet - dessa uppgifter är mycket svårare.

Korrekt behandling är ett integrerat tillvägagångssätt

Kan jag permanent bota kronisk prostatit? Ja, om behandlingen är komplex. Dessa ord säger att det är nödvändigt att observera exakt allt, absolut alla rekommendationer från urologen. Att ignorera ens en punkt kommer att göra behandlingen meningslös, och den terapeutiska kursen måste upprepas på nytt. Ett integrerat tillvägagångssätt för behandling av kronisk prostatit innefattar:

 • mottagning av läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • massage i prostatakörteln;
 • behandling med folkmekanismer
 • korrekt fysisk aktivitet - motionsterapi.

I de mest extrema fallen kan kronisk prostatit behandlas med operation. Som regel sker detta i mycket försummade fall, när det finns en degenerering av urinvävnaderna och deras signifikanta sammandragning. Detta kan också gälla för patienter med abscess eller prostata adenom.

Medicinsterapi

Huruvida prostatit behandlas på ett sjukhus, eller om en man genomgår en terapeutisk kurs hemma, utan piller idag, är det här omöjligt att föreställa sig. I den inflammatoriska processen i prostatakörteln är kroppen svår att hantera infektionen på egen hand, och den behöver hjälpas. Tack vare intaget av antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel i blodet börjar män cirkulera kemiska föreningar som är aktiva mot virus och bakterier. Hur kan prostatit behandlas korrekt? Så, även läkemedel är nödvändiga exakt som föreskrivs av läkaren. Reglerna är följande:

 1. Ett läkemedel kan inte ersättas av en annan utan att rådfråga läkaren. Om kostnaden för medicinen på apoteket tycks vara för hög för sin låga budget, är det bättre att ringa till läkaren och fråga om en eventuell ersättning för analogen.
 2. Tiden för medicineringen måste följas. Om du tar ett läkemedel på en tablett tre gånger om dagen betyder det att du behöver dricka dem efter 8 timmar och inget annat. Endast på detta sätt är det möjligt att uppnå en konstant koncentration av de aktiva komponenterna i medlet i kroppen och en hög effektivitet av läkemedlet.
 3. Tidpunkten för medicineringen bör också observeras. Även om patienten har förbättrats är avbrytande behandling omöjlig. Detta kan leda till en hemsk följd - en minskning av bakteriens känslighet i prostata mot denna typ av antibiotikum. Den inflammatoriska processen bara går på en stund i "sleep" tillstånd, och sedan hävda sig med ny kraft, och fick tidigare och visade goda resultat läkemedlet kommer inte längre exponering för bakterier.
 4. Alla tabletter kan inte tvättas med mjölk, te, kaffe eller juice, särskilt citrusfrukter. Några av dessa drycker minskar absorptionen och smältbarheten av läkemedlet, vilket innebär att läkemedlets effektivitet blir lägre. Komponenterna av andra drycker från denna lista kan reagera med antibiotikumets aktiva substans och ge en helt oväntad och till och med farlig hälsoeffekt. Denna rekommendation anges som regel av tillverkaren i annoteringen till läkemedlet.

sjukgymnastik

Det här är den typ av terapi som manliga patienter sällan uppmärksammar, med tanke på tidsfördriv på sofforna på sjukgymnas kontor meningslöst. Vare sig vi behandlar kronisk prostatit hos sådana män eller inte? Sannolikheten för framgångsrik behandling minskar signifikant. Sjukgymnastik hjälper till att öka blodflödet i bäckenområdet. Om du kommer ihåg att patienten samtidigt tar mer och antiinflammatoriska läkemedel, visar det sig att prostata körteln kommer att få en större mängd läkemedelskomponent än tidigare. Detta kommer att påskynda behandlingen avsevärt.

Massage i prostata

Denna metod är den mest kontroversiella av alla presenterade. För det första är en sådan massage inte alltid användbar, och med förvärring av kronisk prostatit kan det till och med vara farligt. För det andra är män väldigt skadade mot främmande kroppar och manipuleringar som utförs i deras ändtarma. Detta orsakar överdriven spänning i bäckenområdet. Slutligen bör en sådan massage endast utföras av en specialist med erfarenhet, och även i stora städer kan de räknas på fingrarna.

Om vi ​​talar om en prostata-massage på ett positivt sätt, är det verkligen kapabelt att lindra stagnation i detta organ. Denna metod ordineras vanligen när medicinen inte visar bra resultat och kronisk prostatit fortskrider. Slutligen hjälper massagen av prostatakörteln att härda impotens i samband med stillastående fenomen, och återupptagandet av aktivt sexliv är värt sådana plågor.

OBS! Det finns många kontraindikationer för prostatakörteln, och det är nödvändigt att se till att det är säkert för din hälsa!

Behandling med folkmedicin

Förvånansvärt kan även en urolog, en anhängare av traditionell medicin, ange behovet av att ta buljonger av vissa örter, men allt detta bör ske inom ramen för komplex behandling. Är kronisk prostatit behandlad uteslutande med örter? Naturligtvis inte, och att förföra fyto-terapeut på detta poäng är inte värt det. Tillfällig förbättring av välbefinnande är den enda effekt som kan uppnås. Vanligtvis tas det för fullständig botning av kronisk prostatit.

Men folkmedicin är inte förgäves överförs från generation till generation. Medicinsk örter innehåller många användbara ingredienser, och några av dem - även antiinflammatoriska ämnen, är så nödvändiga för behandling av prostatit. Som en godläkningsåtgärd fytoterapi kan vi nämna tranbärslöv som har bakteriedödande verkan och verkligen hjälper till att behandla inflammation, inte bara i prostata, utan även i urinblåsan. Detta faktum har officiell bekräftelse och kan användas av urologer.

Fysisk aktivitet

Vid inflammation i prostata kan du inte ligga i soffan, men fysisk aktivitet bör vara speciell, användbar. Alla sporter måste nu genomgå ett noggrant urval av en läkare. Till exempel, om en man är förtjust i ridning, bör han sluta träna, och kanske ändra sportshobbyen till en annan sort. Så prostatit kan botas snabbare och viktigast - för alltid, för det här är vad varje patient uppnår med en kronisk form av inflammation. Också med många medicinska centra finns det särskilda LFK-kontor där läkaren kommer att visa dessa övningar, tack vare vilken prostatit behandlas snabbare.

Separat stoppar vi på Kegel övningar, eftersom de är skapade speciellt för män med prostatit. Uppgiften, som ligger till grund för dem, är att lära sig att hantera de processer som produceras av bäckenorganen. Den muskulösa styrkan hos en mans urino-genitala organ kommer att öka många gånger. En separat bonus är att förbättra situationen med erektion, styrka och jämn libido.

Kronisk prostatit - inte för alltid

Kan jag permanent bota kronisk prostatit? Patienternas svar svarar positivt på denna fråga. Alla som har gått igenom den här vägen kommer att råda exakt vad som hjälpte honom. Men prostatit kan härdas endast när det behandlas individuellt och inte formellt. Hos en man tar behandlingen av kronisk prostatit endast en månad, medan en annan kommer att behöva spendera ett år på detta, eventuellt mer. Det är viktigt att inte förtvivla och förstå att en man går till ett bra mål - sin egen hälsa och välbefinnande. Om du passerar den här vägen tillsammans med din familj och släktingar, kommer testet bara att rally nära människor och göra dem starkare.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Att döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida... och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • smärta i underlivet, skrot, perineum
 • upprörd urinering
 • sexuell dysfunktion.

Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Följ länken och ta reda på hur en urolog, en läkare av högsta kategori, VG. Andrievsky rekommenderar behandling av prostatit...

Prostatit - tecken på män, behandling och symtom

Prostatit är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna hos män efter 30 år. Varje medlem i det starkare könet vet vad prostatit är, och alla hoppas att en obehaglig sjukdom kommer att omgå honom.

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln, som behandlas inte bara med läkemedel, men vissa folk rättsmedel, beprövade. I sin tur, prostatakörteln eller prostata - en glandular-muskel organ hos män, som ligger i området för urinblåsan och urinkontroll, samt att ge en speciell hemlighet som ger sperma en flytande konsistens.

Beroende på ursprunget kan sjukdomen vara bakteriell eller icke-bakteriell, beroende på kursen - akut eller kronisk. Akut prostatit orsakas oftast av gramnegativa bakterier, det är lätt igenkänt och behandlat med antibiotika.

De viktigaste symptomen på prostatit inkluderar smärta, svårigheter och smärtsam urinering, sexuell dysfunktion. Symtomatiker är mycket obehagliga, därför är det nödvändigt att behandla prostatit när de första tecknen återfinns.

skäl

Den främsta orsaken till prostatit är penetrering av infektion i körteln, vilket i stor utsträckning underlättas av prostata i det lilla bäckenet.

De viktigaste sätten att infektera i prostata:

 • fallande - infektionen kommer in i prostatakörteln med urin.
 • Stigande - infektionen kommer in i prostatakörteln genom urinröret.
 • hematogen - infektionen kommer in i prostatakörteln med blodflöde.
 • lymfogen - infektionen träder in i prostatakörteln med en ström av lymf.

De främsta orsakerna och riskfaktorerna för prostatit hos män:

 • stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet (stagnation av blod i prostatakörteln).
 • kränkningar av normal rytm av sexuell aktivitet - oregelbundet kön, långvarig avhållsamhet.
 • hypotermi i barndom, ungdom eller vuxen ålder (speciellt den motsvarande delen av kroppen).
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, trichomoniasis, gardnerellez eller gonorré).
 • En annan orsak kan vara ett trauma mot det lilla bäckens vävnader och organ.
 • minskad immunitet hos pojkar, pojkar och män.
 • obalanserad mat (stekt, fet, söt mat är 70% av kosten). Överdriven användning av alkohol.

Alla av dessa tillstånd kan bidra till både penetration av bakterier i prostata och orsaka stagnerande processer, dålig blodtillförsel till bäckenorganen, vilket i sin tur leder till en ökning av antalet mikroorganismer och progression av inflammation. I detta avseende är det nödvändigt att bota prostatit i tid, då kommer komplikationer inte stör dig.

Tecken på prostatit hos män

Täta urinträngningar, svag urintryck och skarp smärta under processen, kroppstemperaturen stiger, en brännande känsla i perineum, smärtsamma tarmrörelser - dessa är de första tecknen på akut prostatit hos män. Det är också nödvändigt att uppmärksamma sådan klinisk symptomatologi:

 • intermittent och svår urinering;
 • kränkning av mekanismen för erektion
 • Utseendet av att brinna i urinröret och i perineum;
 • ökad brådska för tarmrörelse;
 • sträcker urladdning ur urinröret;
 • flytande fibrer i urinen;
 • långa erektioner, accelererad ejakulation;
 • manifestation av orgasm i en raderad form;
 • ökning av övergripande kroppsutmattning
 • ångest, mental depression;
 • en signifikant minskning av styrkan.

Det är värt att notera att i kronisk form av prostatit kan symptom inte uppträda alls och ytterligare tecken läggs till.

Symtom på prostatit

I de flesta fall börjar akut prostatit med symtom på feber till 39-40 ° C, feber och frossa. Urinering är svår och smärtsam. Prostata svullnad utvecklas, vilket kan orsaka en akut försening i urinering. Dessutom är smärtan i perineum, som ges till inguinalområdena, ganska ljusa.

När det gäller kronisk prostatit, blir det i sällsynta fall resultatet av en akut process, men i regel utvecklas den primära kroniska prostatit med raderad symptomatologi. Från den akuta formen av kronisk skiljer det sig att det sker utan uttalade tecken, det vill säga latent, utan märkbara symptom.

Under perioden av akuta prostatit patienter orolig symptomen av tryckkänsla i mellangården och anus, dov smärta, som sträcker sig till rumpa, perineum, ändtarm, ljumsken.

Tecken på kronisk prostatit hos män:

 • signifikant försämring av erektionen
 • minskad libido;
 • försvagning av strålen under urinering;
 • värkande smärta i perineum, sacrum, rektum
 • obehagliga känslor och brinner i urinröret;

Ibland försummar patienter symptomen på prostatit och hoppas på närvaron av prostata adenom. Detta bör under inga omständigheter tolereras, eftersom behandlingen av adenom är fundamentalt annorlunda än hur man behandlar prostatit.

effekter

Vad händer om du inte behandlar prostatit med antibiotika och andra medel? Du väntar på sådana komplikationer:

 • minskad styrka;
 • infertilitet;
 • utmattningssmärta i perineum;
 • depression etc.

För att förhindra effekterna av prostatit, måste du ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa, bli screenad och behandlad hos en urolog i tid.

Behandling av prostatit

Vid den uttryckta förgiftningen visas misstanke om purulent process sjukhusvistelse. Patienter med okomplicerad akut prostatit genomgår behandling i en urolog eller andrologistisk poliklinik.

För att bota prostatit måste du följa ett komplex av speciella händelser som konsekvent ersätter varandra. Än att behandla en prostatit, läkemedel som utnämner eller nominerar i första hand - antibiotika, speciellt om det är en fråga om ett infektiöst sjukdomssjukdom.

Drogbehandling består av utnämningen av sådana läkemedel:

 • antibakteriella läkemedel - behandling görs för att döda infektionen;
 • Antiinflammatoriska läkemedel används för att lindra inflammation, vilket är typiskt för denna sjukdom;
 • droger som förbättrar blodcirkulationen;
 • droger som lindrar spasmen i urinröret

Som en extra åtgärd föreskrivs ofta massage i prostata. Det främjar en snabb återhämtning, liksom en minskning av smärta. Enligt feedback är detta en mycket användbar procedur. Intervention av kirurger rekommenderas om den urogenitala kanalen minskas och borttagning av prostata adenom krävs.

Hur man behandlar prostatitkomplexet? För att göra detta, använd alla möjliga metoder, utse:

 • diet, livsstil förändring;
 • drogbehandling;
 • fysioterapeutiska förfaranden;
 • prostata massage och motionsterapi;
 • symptomatisk behandling;
 • folkmekanismer för prostatit
 • behandling av samtidig patologi
 • psykoterapi.

Också glöm inte att behandlingen av prostatit med folkmedicin ger bra resultat endast i samband med huvudterapin. Därför rekommenderas att inte engagera sig i självmedicinering hemma.

Behandling med antibiotika

Antibiotika är nödvändiga för akut och kronisk bakteriell prostatit, även i en symptom med lågt symptom, och även som en testbehandling i den icke-infektiösa karaktären av prostatit, som en testbehandling. Därför måste du, innan du påbörjar en behandlingsperiod, genomgå ett test och bestämma typen av patogen.

Läkemedelsbehandling av prostatit innefattar användningen av olika antibiotika, som har ett brett spektrum av åtgärder:

 1. Makrolider (Zitrolid, Vanilid, Sumamed).
 2. Tetracykliner (Doxycyklin).
 3. Penicilliner (Amoxiclav, Augmentin, Flemoclav, Flemoxin Solutab).
 4. Cefalosporiner (Suprax, Cefotaxime, Kefadim, Cefspane).
 5. Fluoroquinoloner (Ciprinol, Ofloxin, Eleflox, Zanocin, Tavanic)

Det är värt att komma ihåg att behandlingsregimen ordineras strikt av en specialist, där användningen av antibiotika tar en av de ledande länkarna i kedjan.

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Behandling av prostatit hemma är tillrådligt i kronisk form. I detta fall kan behandling med folkläkemedel hjälpa till att öka kroppens övergripande motstånd och lindra smärta.

 1. Ta 2-3 gram torra, pulveriserade knölar i orkidéerna, dra en liten mängd vatten, häll sedan 500 ml kokande vatten och koka i 10 minuter över en liten eld. Därefter insistera 30 minuter, belastning och ta tre gånger om dagen för en halv kopp.
 2. Avkok från altheas rot - 40 gram fyll med 200 ml vatten och koka i en halvtimme, ta 60 ml måltider 3 gånger om dagen.
 3. Propolis extrakt är inte dåligt. Den erhålles genom indunstning av 40 gram propolis i 0,2 liter 96% alkohol. Gör från 0,1 gram extrakt och 2 gram kakaosmörsstearin och sätt in dem rektalt en gång om dagen. Kursens längd är 2-3 månader, med avbrott per månad.
 4. Avkok av selleri - 20 gram fyll med 200 ml vatten och koka 12 minuter, drick 100 ml från 3 till 4 gånger om dagen.
 5. Som ett hjälpmedel rekommenderar folkmedicin användningen av frön från vissa växter. De mest användbara är pumpa frön, eftersom de berikar din kropp med linolsyra och zink. Om du bestämmer dig för att göra av med prostatit, använd frön av vallmo, sesam och solrosfrön.

Dessutom innebär behandling med folkrättsmedel ett fullständigt avslag på alkohol.

Stearinljus med propolis från prostatit

För behandling av prostatit i första etappen kan du använda speciella ljus med propolis, som du själv kan göra hemma.

För att göra detta, ta 50 g mark propolis och häll 50 mg 96% etylalkohol. Insistera på en avskild plats i 2 veckor, glöm inte att skaka dagligen. Vid slutet av perioden indunstas infusionen av propolis i ett vattenbad tills brungul färg erhålls och mjukas till konsistens av honung.

Parallellt smälter 20 g kakaosmör i ett vattenbad och blandas med 1 g av den erhållna propolen. Av den resulterande massan tillverkas 10 rektala ljus och skickas till förvaring i kylskåp. Ett ljus injiceras rektalt på natten varje dag. Ansökningsperiod 30-35 dagar. Det rekommenderas att gå igenom 3-4 kurser med ett intervall mellan dem i 30-60 dagar.