Huvud
Symptom

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Behandling av prostatit, etiologi och symtom på sjukdomen

Inflammation av prostata körteln är en vanlig anledning till att en man ska gå till en urologisk klinik.

Behandling av prostatit är att identifiera orsaken till sjukdomen och utnämning av speciella läkemedel för att förbättra käftens funktion.

Dessutom spelar den aktiva rollen i livet, regelbunden träning och fysisk terapi en viktig roll i terapin.

Dessutom har urologer inget emot behandling av prostatit med användning av traditionella medicinrecept. För att undvika förvärring av sjukdomen är det bättre att applicera dem samtidigt med läkemedelsbehandling.

Orsakerna till inflammation i prostata är:

 • stagnation i bäckenområdet på grund av stillasittande livsstil;
 • sexuellt överförbara sjukdomar;
 • urinvägsinfektion;
 • långvarig abstinens från kön;
 • avbrott av samlag
 • komplikationer efter kateterisering av urinröret
 • konstant superkylning;
 • missbruk av alkohol, kryddig och kryddig mat;
 • infektioner av andra organ (t.ex. angina, bihåleinflammation, lunginflammation, karies) mot försvagad immunitet.

I form av flödet isoleras akut och kronisk prostatit.

Beroende på den etiologiska faktorn skiljer sig följande former av sjukdomen:

 • Akut bakteriell prostatit orsakas huvudsakligen av gram-negativ patogen mikroflora. Detta är E. coli (Escherichia coli), gonokocker (Neisseria gonorrhaeae), Trichomonas (Trichomonas vaginalis).
 • Kronisk bakteriell prostatit diagnostisera i nästan 30% av fallen. Dess främsta orsak är infektion med klamydia (Chlamydia trichomonas), ureaplasma (Ureaplasma urealyticum), mykoplasma (Mycoplasma). Sjukdomen kan förekomma antingen ensam eller som en komplikation av den akuta formen av prostatakörtelns inflammatoriska process.
 • Granulomatös prostatit är relativt sällsynt. Det orsakar syfilis, könsorganets tuberkulos, svampinfektioner.
 • Kronisk icke-bakteriell prostatit förekommer i de flesta fallen hos män över 50 år. Dess främsta orsak är åldersrelaterade cirkulationsstörningar.

Hemligheten i prostatakörteln har en viss antimikrobiell aktivitet och hanterar effektivt infektionen.

Därför uppträder vanligtvis utvecklingen av en bakteriell typ av patologi i närvaro av stillastående fenomen i könsområdet. Av denna anledning anser vissa experter att bakteriell prostatit är den första etappen av icke-infektiös kronisk inflammation.

Den akuta formen av sjukdomen är vanligen åtföljd av sådana symptom:

 • känsla av tyngd i perineum, särskilt i sittande läge
 • frekvent uppmaning att urinera, ibland är de falska på grund av kompressionen av urinröret, förstorad i storlek av körteln;
 • svår, smärtsam urladdning av urin;
 • smärta i perineum med bestrålning i penis och anus
 • känsla av närvaron av en främmande kropp i ändtarmen
 • smärta under tarmrörelsen
 • ökning i temperaturen till 38 - 40 ° C.

Om behandlingen av akut prostatit startas snabbt, förbättras patientens tillstånd redan 3: e-4: e dagen. I avsaknad av adekvat terapi föreligger emellertid en risk för att utveckla en purulent abscess av prostata. Detta kräver omedelbar medicinsk vård i en sjukhusinställning. Nedan listar vi tecknen på kronisk prostatit.

smärta. Det är av varierad natur, kan uppstå under urinering, ejakulering eller i vila. Intensiteten beror på många faktorer. Ibland klagar en man helt enkelt på en tunghet, och i vissa fall behövs en bedövning. Lokalisering av smärta är också annorlunda - i perineum, glanspenis, testiklar eller rektum.

Micturition störningar. Detta är en frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten, en svag, intermittent ström av urin, en känsla av att blåsan inte är tillräckligt tömd. Brott mot den sexuella funktionen uppträder i form av tidig utlösning eller försvagning av erektionen.

Psykologiska symptom. Patienter klagar över sömnlöshet, ökad svettning, irritabilitet, snabb trötthet. Dessa tecken passerar i en remissionfas och förvärras under aktiveringen av processen. Specialister betonar att det är nödvändigt att skilja adenom i prostatakörteln från dess inflammation.

Adenom är godartad hyperplasi (ökning i storlek) hos orgeln. Denna sjukdom är förknippad med åldersrelaterade förändringar i den hormonella bakgrunden hos en man och kräver samråd med andrologen. Behandling av prostatit läkaren producerar genom att förskriva läkemedel för lokalt (suppositorium) och systemisk användning (tabletter och injektioner vid sjukdoms akuta sjukdom).

Terapi riktar sig till:

 • stoppa bakteriell aktivitet;
 • förbättring av mikrocirkulation och cirkulation;
 • eliminering av ödem;
 • upphörande av den inflammatoriska processen
 • normalisering av utflöde av utsöndring från prostata;
 • förbättring av immunsystemet;
 • om nödvändigt, korrigering av hormonella störningar.

Enligt patientens recensioner ökar effektiviteten av läkemedelsbehandling av prostatit med samtidig konsumtion av buljonger och tinkturer från olika medicinska växter:

 • olja från pumpa frön;
 • löv, rötter och frukt av persilja;
 • biodlingprodukter (honung, propolis, perga, zabrusi);
 • bark av asp
 • celandine juice;
 • Skal av kastanj
 • tinktur av hemlock.

Nyligen har socotyping blivit populär. Denna teknik hjälper till att rengöra kroppen av toxiner, stärka immunsystemet, normalisera arbetet i tarmar, lever och njurar, och stabilisera vikten. Förutom behandling av prostatit hjälper cocoterapi till att hantera många andra kroniska sjukdomar. Detaljer om denna metod kan läsas på specialiserade forum.

Behandling av prostatit hos män: läkemedel och principen om deras verkan

Förutom sådan fysioterapi som transrektal massage i prostatakörteln, termisk mikrovågsterapi, vid behandling av prostatit, förskriver män sådana läkemedelskategorier:

 • antibiotika;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • beredningar på växt och biologisk basis
 • angioprotektorer och vasodilatormedel;
 • a-adrenerga blockerare;
 • antispasmodika;
 • hämmare av 5-a-reduktas;
 • immunomodulatorer.

Antibakteriella läkemedel för behandling av prostatit hos män förskrivs nästan alltid oavsett sjukdomsformen. Detta är inte helt korrekt.

Behovet att använda antibiotika bör bekräftas av resultaten från laboratorietester. Gör den så kallade bakposev hemliga prostata. Studien visar inte bara närvaron eller frånvaron av patogen mikroflora, men också dess känslighet mot vissa antibakteriella läkemedel.

Varaktigheten av behandlingen är från 2 till 4 veckor, om det behövs, fortsätt i ytterligare en månad. När läkemedlet ordineras beaktas dess förmåga att ackumuleras i vävnaderna i prostatakörteln. Fluoroquinoloner, antibiotika i penicillinkoncernen, lincosamider, tetracykliner, makrolider äger denna egenskap. Ibland antimikrobiell behandling indikeras och med risk för komplikation av icke-infektiös prostatit genom bakteriell infektion. Dosering av droger beräknas individuellt baserat på ålder, patientens tillstånd och närvaron av samtidiga sjukdomar i njurarna, leveren, matsmältningssystemet.

För att behandla akut prostatit hos män föredrar läkare injektioner och växlar sedan till tabletter. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) används för att eliminera smärta och svullnad. Effekten av droger är baserad på inhibering av prostaglandinsyntes och blodplättsaggregering, de viktigaste faktorerna i utvecklingen av inflammatorisk process och åtföljande ömhet, feber och svullnad.

Vid behandling av prostatit hos män är läkemedlen lämpliga för topisk applicering i form av ljus. Detta säkerställer en snabb intag och maximal koncentration av den aktiva substansen i organ. Spasmolytika och a-adrenoblocker underlättar urinering med inflammation i prostata. Svårigheter med att tömma blåsespecialisterna är inte bara förknippade med mekanisk komprimering av urinröret med en förstorad prostata.

Orsaken till detta symptom är också en reflex spasm av urinvägens smidiga muskler. Svårighet att urinera, inte helt utmattad blåsan kan orsaka sekundär bakterieinfektion, ackumulering av sand och bildande av stenar. Adrenoblockers verkan utvecklas gradvis. Nästan 90% av patienterna noterade förbättring efter 1 till 2 veckor efter starten av behandlingen. Spasmolytika "fungerar" lite snabbare, dessutom lindrar de smärtan.

Fytopreparationer (Prostamol, Afala, etc.) och medel som bygger på utsöndring av prostatakörteln (Prostatilen) i form av tabletter eller ljus har en komplex effekt. De har inte lika uttalad effekt som syntetiska läkemedel.

För behandling av prostatit hos män används läkemedel-fytopreparationer antingen som en del av komplex terapi eller i eftergift för förebyggande av sjukdomsförstöring. Angioprotektorer kan användas i form av kapslar eller salvor för extern användning. Deras åtgärder är inriktade på att normalisera blodcirkulationen i prostatakörteln. Förbättring av venöst utflöde främjar snabb avlägsnande av inflammatoriskt exsudat och eliminering av puffiness.

Immunomodulatorer vid behandling av prostatit hos män används för att stärka kroppens försvar. Faktum är att försvagning av immunitet inte spelar den minsta rollen i utvecklingen av inflammation, i så fall ökar risken för olika bakteriekomplikationer. Utbredd användning av preparat av tymus körtel, interferoner, stimulatorer av sin egen immunitet.

Dessutom används multivitaminkomplex för behandling av prostatit hos män (vilket läkemedel att välja patienten bestämmer, beroende på pris och tillverkare). Med en stark nervös spänning uppvisar sömnlöshet ett ljust lugnande medel och antidepressiva medel. Om ultraljudsundersökning av organens urinvägar uppvisade ackumulering av sand i njurarna väljs lämpliga läkemedel för att förhindra att sten bildas.

Hur man behandlar prostatit hemma: kost, motion, recept av traditionell medicin

Prostatakörteln är huvudorganet hos det manliga könsystemet, så många är intresserade av behovet av hormonbehandling i utvecklingen av den inflammatoriska processen. Experter är överens om att sådana mediciner endast är nödvändiga i avsaknad av effekten av huvudterapin av avancerad prostatit. I synnerhet gäller följande:

Preparat av gruppen glukokortikoider (Prednisolon, Cortison). För att minska biverkningar och systemiska effekter, ordineras de topiskt med hjälp av elektrofores.

inhibitorer 5-α reduktas. Läkemedel i denna grupp är inte hormoner. Mekanismen för deras verkan är baserad på att minska effekten av androgener på prostatakörteln. Således reduceras organs storlek och symptomen på prostatit lindras.

Testosteron för att förbättra sexuell funktion. Utnämnd extremt sällan av medicinska skäl och efter blodprov för innehållet i större hormoner. Läkare råder att öka effektiviteten av läkemedelsbehandling och minska dess längd med medel från arsenalen av traditionell medicin.

Hur man behandlar prostatit med folkrecept:

 1. Skal kastanjarna och finhacka skalen och häll den med ett glas vodka. Infusera på en sval torr plats i 14 till 20 dagar. Torka sedan och tillsätt 100-150 ml rent vatten vid rumstemperatur. Ta 10 droppar två gånger om dagen på tom mage i 2 veckor. Då måste du göra en sju dagars paus och upprepa behandlingen.
 2. Olja från pumpa frön rekommenderas att dricka på en matsked före varje måltid.
 3. Värm ett glas vegetabilisk olja på ett vattenbad och tillsätt 2 matskedar vatten till det. av mark propolis och fortsätt uppvärmning tills fullständig upplösning. Den erhållna blandningen används som en salva 1 gång per dag före sänggåendet. Behandlingstiden är 28 till 30 dagar.

En bra effekt har en regelbunden massage i prostata. Du kan göra det själv, be om hjälp från en älskad eller använd en av de speciella enheterna, i en mängd presenterade på den moderna marknaden. Kontraindikation för massage är bildandet av stenar i prostatakörteln (beräknad prostatit).

Även denna procedur rekommenderas inte för försvagning av sjukdomen, som åtföljs av smärta och feber. Dessutom, när man bestämmer sig för att bota prostatit, hjälper fysiska övningar. Moderata sportbelastningar tjänar som en utmärkt profylax av kongestiva fenomen i bäckenområdet, hjälper till att bekämpa fetma.

Urologer rekommenderar att man utför sådana element av gymnastik:

 1. Kegelövningar består av rytmisk spänning och avslappning av skrotmusklerna. De måste utföras minst 30 gånger 3 till 4 gånger om dagen.
 2. Går på trappan eller lyfter knäna till bröstet medan du står.
 3. Knäböj.
 4. Björk. "
 5. Öka dina ben upp på tvärstången.

Du kan också göra video yoga lektioner. Cure prostatit kommer att hjälpa inverterade asanas, andning övningar. Men det betyder inte att du efter att ha tränat kan fortsätta att leda en stillasittande livsstil. För effektiv profylax av prostatit och impotens rekommenderar experter att representanter för det starkare könet flyttar så mycket som möjligt.

Ett bra komplement till de traditionella metoderna för behandling av sjukdom är hirudoterapi. Kursen är 8 till 9 procedurer, det är bättre att starta dem i början av en akut inflammatorisk process.

Effektiviteten av manipulering beror på följande faktorer:

 • under leech-förfarandet släpps substansen hirudin, vilket spädar blodet och underlättar dess cirkulation;
 • ödem försvinner på grund av utsöndring av inflammatoriska exsudater;
 • Reflexverkan på aktiva punkter i bäckenområdet och könsorganen.

Det är nästan omöjligt att behandla prostatit utan att observera en lämplig diet. Det är nödvändigt att ge upp alkohol, kryddig, rökt, kryddig och salt mat. För att ge företräde följer juicer från gröna grönsaker (särskilt spenat, gröna), fettfattiga sorter av kött och fisk, drick mycket vätskor (vatten, komposit, fruktdrycker).

På alla åldrar är zink användbart. Detta mineral stimulerar spermatogenes, förbättrar kvaliteten på hankönet. I stora mängder finns det i nötkött, pinjenötter, jordnötter, baljväxter.

Men trots alla ansträngningar från läkare är det omöjligt att bota försummade former av icke-bakteriell eller infektiös prostatit med uttalat ödem och smärtssyndrom med hjälp av mediciner och fysioterapi. I sådana fall kommer endast kirurgi att hjälpa till. För att undvika det måste du övervaka din vikt, delta i lämplig ålders- och hälsosport. Det är också nödvändigt att undvika hypotermi, för att förhindra utvecklingen av kroniska infektioner.

Förberedelser för behandling av prostatit: en jämförande egenskap

Val av läkemedel för behandling av inflammation i prostatakörteln kräver ett individuellt tillvägagångssätt. Vid förskrivning av läkemedel måste läkaren ta hänsyn till förekomsten av kontraindikationer, egenskaperna vid sjukdomsförloppet och kostnaden för droger för behandling av prostatit.

Deras korta översikt ges i tabellen:

Uppenbarligen är sortimentet av medel för behandling av inflammation i prostatakörteln bred. Men höga kostnader betyder inte alltid effektivitet. Välj ett läkemedel för behandling av prostatit och deras dosering ska bara vara en läkare. Samråd med en specialist är också nödvändig innan du använder traditionell medicin med honung eller medicinska örter.

Medicin för prostatit

Behandling av prostatit är omöjligt utan medicinering. Men du kan inte bara gå till apoteket och köpa flera läkemedel märkta "från prostatit". För effektiv behandling bör en kompetent behandlingsregimen ordineras. Hur är ett läkemedel för prostatit hos män utvalda?

Vad är medicinsk behandling av prostatit?

Det finns en lista över läkemedel som är viktigt vid behandling av prostatacancer inflammation, oavsett vilken typ av sjukdom (akut eller kronisk prostatit).

Dessa inkluderar:

Var och en av dem har en viss inverkan på det sjuka organet.

Antibakteriella läkemedel

Antibiotika urologen utser alltid en infektiös prostatit och i sällsynta fall med icke-infektiös. De har en antibakteriell effekt, det vill säga att de hjälper till att eliminera alla patogener från kroppen.

Det finns många grupper av sådana droger som är uppdelade beroende på vilken typ av bakterier som ska undertryckas. Men allt har läkarna tillgripit bredspektrumantibiotika - en penicillin, tetracyklin och så vidare.

Läkemedelsbehandling av manlig prostatit med dessa läkemedel varar från 2 till 6 veckor, och i vissa fall kan det ta upp till 2 månader. Om antibiotikabehandling med utvalda antibiotika inte fungerar, genomförs en ytterligare studie för att identifiera en specifik grupp bakterier för "riktade" terapi.

Ofta utsedda medel:

Hormoner vid behandling av prostatit

Ofta under inflammation i prostata, är organets erektilfunktion förlorad. För att återställa det, såväl som positivt påverka den hormonella bakgrunden hos män, praktiskt i alla fall, läkare förskriva hormonella droger. De bidrar till avlägsnande av inflammation och kan även bedövas.

Vad är alfa-blockerare?

Prostatit kan ge en sådan komplikation som problem med urinering. För att förenkla denna process måste du slappna av dina muskler. Hjälp att göra denna alpha-blockerare. De släpper muskelvävnaden genom att verka på receptorerna i cellerna i urea och prostata.

Bland drogerna i denna åtgärd kan du välja "Fentolamin" och "Amikacin".

Rektala ljus

Läkemedelsbehandling av prostatit kan inte utan rektala suppositorier. I allmänhet är denna form av frisättning av droger idealisk, eftersom så aktiv terapeutisk substans blir "direkt mot målet".

På grund av detta är den antiinflammatoriska och analgetiska effekten på det sjuka organet mycket snabbare. Dessutom är de säkrare, eftersom de inte har en negativ inverkan på njurarna och leveren.

Rektala suppositorier behövs för att lindra smärta, inflammation och kamp mot patogena mikroorganismer. Det finns ett stort urval av ljus för symptomatisk behandling, och läkaren kan ordinera detta eller det läkemedlet i denna form, för att inte överbelasta lever och njurar.

Det finns även varianter med biodlingsprodukter, och även barnet vet om fördelarna med honung och propolis.

Även sådana rektala suppositorier som:

Preparat stimulerande immunitet

Antibiotika "rengör" kroppen av alla mikroorganismer och lämnar ingen person till och med en positiv mikroflora. För att undvika farliga och oönskade konsekvenser, såsom virussjukdomar, är det nödvändigt att ge kroppen den önskade mängden vitaminer och mineralämnen.

Så återställs kroppens skyddande funktioner, motverkar inte bara den redan existerande prostatit, utan även många andra sjukdomar, är möjligheten att bli smittade alltid där. Särskilt viktiga är immunmodulatorer vid behandling av prostatit hos äldre män.

Miorelaxanter mot prostatit

Muskelavslappnande medel minskar muskeltonen. På grund av detta förbättras blodflödet och prostatsjuice börjar strömma normalt. Så ofta ordineras muskelavslappnande medel, som "Midokalm", som en bedövningsmedel.

Medicinsk behandling av prostatit i hemmet är möjlig, men endast om det inte finns några komplikationer, och patienten går med på att regelbundet besöka urologen för konsultationer och upprepade studier.

Det är viktigt att alla mediciner som beskrivits ovan inte kan tas i sig, och det är bäst att besöka en läkare först. Bristen på kompetent behandling kan leda till operationsbordet.

Medicin för prostatit hos män

Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

Symtom på en organismförgiftning.

Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

Symtom på långvarig inflammation i prostata:

Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

Svår urinering tillsammans med bränning;

Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

Ungefärliga system av svavel-P:

En halv tablett på natten en gång;

1 tablett på natten en gång;

2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

Illamående och kräkningar,

Huvudvärk och yrsel,

Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

Populära botemedel mot prostatit

I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Afala

Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

Produkten har kontraindikationer:

Nekros av körtelvävnad,

Onkologiska sjukdomar i prostata.

Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

oxacillin

Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

Prostamol Uno

Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

Vitaprost

Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

prostatilen

Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

prostanderivat

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

Växtbaserade läkemedel för prostatit

I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

Speman

Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Fortezh

Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

Bangshil

Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

Pro-Essence

Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

Kontraindikationer:

Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

Likoprofit

Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

Bark av afrikansk plommon;

Blad av ginkgo bilobate;

Frukt av en dvärg palm.

Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

Peponen

Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

Immunomodulatorer för prostatit

För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

Galavit

Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.

Fördelar med läkemedelsbehandling av prostatit

Prostatit är den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Det startade skedet av denna patologi orsakar många problem, även om det finns en effektiv läkemedelsbehandling av prostatit. Män behöver bara besöka en läkare så att han skriver ut de nödvändiga drogerna.

Självdiagnostik och självbehandling kan inte göras, eftersom många sjukdomar har liknande symptom, kan endast en specialist förstå dem. Till exempel förvirras prostatit ofta med prostata adenom, men det är olika sjukdomar, även om behandlingen kan vara liknande.

Särdrag hos sjukdomen

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, i samband med vilken dess funktion förändras. Men i själva verket produceras prostata en speciell vätska, som ligger till grund för spermier. Därför minskar denna sjukdom en mans förmåga att bli gravid, begränsar sitt sexuella liv, hotar att bli en massa komplikationer.

Att bestämma, än att behandla sjukdomen, förstår läkaren först orsaken till sitt utseende. I ung ålder utvecklas prostatit ofta som ett resultat av tidigare sexuella infektioner, till exempel chlamydia.

Även prostatakörteln kan bli inflammerad på grund av långvarig, konstant hypotermi, till exempel vid vinterfiske. Möjliga stillastående fenomen i bäckenorganen på grund av inaktiv, stillasittande livsstil, detta är också orsaken till inflammation i prostata.

Män i medelåldern får en sådan sjukdom oftare i form av komplikationer efter inflammation, konstant stress, virusinfektioner, till exempel influensa. Hos äldre är inflammation i prostata på grund av långvarig sexuell avhållsamhet. Påverka även sjukdomsförloppet generellt immunbrist, många kroniska sjukdomar.

Att provocera en inflammatorisk process i prostatakörteln eller andra manliga könsorgan kan orsaka skada på den här delen av kroppen. Av stor betydelse är den normala nivån av hormoner. Med sin överträdelse misslyckas alla vitala processer i människokroppen.

Formen av sjukdomen

De huvudsakliga behandlingsriktningarna beror på patologins form. Inflammation av bakteriellt ursprung kan vara akut eller kronisk. Men sjukdomen av icke-bakteriellt ursprung har ofta en kronisk kurs. Symtom kommer att manifesteras på olika sätt, men behandlingen kommer också att skilja sig åt.

Den akuta formen av bakteriell inblandning av prostata utvecklas snabbt. Det finns symtom på förgiftning av kroppen, män känner stark, oacceptabel smärta. Men att bota denna form av medicinering är lättare och snabbare.

För att behandla kronisk prostatit är inte så lätt är återfall möjliga. Det är gradvis en kronisk inflammation, utvecklas långsamt. Ofta denna form åtföljs av ytterligare inflammatoriska processer i närliggande organ, till exempel cystit (inflammation i urinblåsan).

Tecken på överträdelser

De första symptomen på prostatit är vanligtvis inte förknippade med lesioner i prostatakörteln. I början av den inflammatoriska processen känns en person nervös, trött, irriterad, men det är skrivet av för stress, stress på jobbet. Men när urinprocessen börjar skapa svårigheter, åtföljs av oacceptabel smärta, kommer ett beslut om undersökningen.

Standard symtom på sjukdomen:

 • ömhet med urinering
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten;
 • Stretch smärta i perineum och pubic region;
 • möjlig smärta i penis, ger in i anusen
 • urinen blir grumlig
 • ökning i kroppstemperatur till 38 grader.

Med sådana manifestationer söker man ofta medicinsk hjälp. Vid detta inledande skede är behandlingen av prostatit hos män inte svår, har ett bra resultat. Praktiskt taget har inga komplikationer, passerar inte in i det kroniska scenen.

Men nästan varje fjärde man med sådana symptom rusa inte till läkaren. Med tiden sprider sig sjukdomen vidare, det finns allvarligare symptom. Det finns en gradvis minskning av potens, det finns ingen morgon erektion, det är möjligt att snabbt ejaculera. I urinen kan man hitta droppar blod, vita fibrer eller flingor. I detta skede är sjukdomen mycket svårare att bota.

Viktigt! Du kan inte lämna prostatit utan behandling, eftersom komplikationen kan vara kronisk (obotlig) stadium och cancer.

De huvudsakliga anvisningarna för behandling

Baserat på undersökningens resultat bestämmer urologen en individuell behandlingsplan för varje patient. De mest goda resultaten ges av komplex behandling, vilket inkluderar läkemedel, terapeutisk massage i prostata och perineum. Recept av traditionell medicin fungerar som ytterligare stöd för kroppen, stärka immuniteten, återställa organets arbete. Fysioterapi används framgångsrikt, dess metoder arbetar noggrant men effektivt på kroppen.

Det mest effektiva sättet att behandla inflammation i prostata är läkemedel.

Moderna medel utgör ett komplex, vilket inkluderar:

 • antibakteriella medel;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • alfa-blockerare;
 • antispasmodik (muskelavslappnande medel);
 • immunomodulatorer;
 • bedövningsmedel;
 • hormoner;
 • peptider (biologiska regulatorer).

Individuellt för en patient kan ett komplex av läkemedel variera, men de huvudsakliga behandlingsriktningarna förblir desamma. Det är nödvändigt att ta bort inflammationen, ta bort bakterieinfektionen och återställa arbetsförmågan hos prostatakörteln.

Antibakteriella medel

Antibiotika används för att bli av med de bakterier som orsakade sjukdomen. Med hjälp av sådana läkemedel avlägsnas akut inflammation snabbt, den kroniska banan av patologi minskar. Läkemedlet kan ordineras för användning i form av tabletter, injektioner, rektala suppositorier.

Antibakteriella medel förskrivs efter analys och detektering av patologiska virus. Standardbehandling med antibakteriella läkemedel tar 3 veckor. Antibiotika för behandling av prostatit hör till gruppen fluorokinoloner eller tetracykliner.

Preparat av gruppen av fluorokinoloner tas oralt, har goda effekter, har mycket mindre biverkningar. Den aktiva substansen ackumuleras i prostatakörteln, bekämpar effektivt infektionen. De mest populära medicinerna i denna serie är levofloxacin, Avelox.

Antibiotika av tetracyklingruppen är oftare i form av salvor, krämer. Dessa läkemedel behandlar framgångsrikt sjukdoms kroniska stadium, är aktiva mot svampar, en mängd olika virus. De vanligaste drogerna i denna serie är tetracyklin, klortetracyklin, minocyklin.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Sådana mediciner är föreskrivna om antibiotika inte har givit resultat, eller orsaken till prostatit var inte bakterier. Dessa medel är väl hjälpade i början av sjukdomen. De minskar ömhet, lindrar inflammation, minskar feber.

Föreskriva ofta rektala suppositorier och injektioner av diklofenak, ketoprofen tabletter. Läkemedel har ett antal kontraindikationer, de har en negativ effekt på magen och leveren. För att minska biverkningarna av icke-steroida läkemedel har en kort antagningstid, till exempel 3 dagars ljus, då - en veckopaus. Behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.

Alfablockerare

Den främsta manifestationen av inflammation i prostata är svårighet att urinera. Återvinning av excretionssystemet underlättas genom användning av alfa-blockerare, de bidrar även till att förbättra tillståndet hos reproduktionssystemet. Dessa läkemedel har en direkt effekt på nervceller som styr funktionen av urinblåsan och urinröret. Under påverkan av aktiva substanser passerar läkemedlet en spasma, musklerna slappnar av. Som ett resultat:

 • smärta vid urinering
 • inflammation avlägsnas;
 • minskat ödem i körteln;
 • utflödet av urin återställs.

Blodcirkulationen återställs, och därför får prostatakörteln den nödvändiga näring och syre. Läkemedlen hjälper framgångsrikt i behandlingen av sjukdoms kroniska stadium. Ofta utses Terazozin, Doxazosin, Alfuzozin, Gentamicin. Behandlingskursen ska vara lång, i genomsnitt - ca 8 månader. Dessa läkemedel behandlar inte prostata, men eliminerar de obehagliga symptomen på sjukdomen, och detta är urinretention.

antispasmodika

Läkemedel av detta slag är nödvändiga vid kraftig exacerbation av displayer av en prostatit. Akut retention av urinutflödet är svårt att tolerera av patienter, så det är nödvändigt att snabbt ta bort spasmen. Detta görs av alfa-blockerare, men mycket långsamt. Spasmolytics klarar av problemet snabbare och mer framgångsrikt.

Utnämner vanligtvis No-Shpu, Baralgin, Baclofen. Liknande läkemedel är muskelavslappnande medel. Dessa är läkemedel som verkar på penisens glatta muskler. Smärta med urinering elimineras genom att spasmen avlägsnas. Musklerna i perineum slappar också av, vilket har en ökad ton under sjukdomen.

immunomodulatorer

Att minska kroppens försvar är en av orsakerna till prostatit. Hans behandling blir meningslös utan att förstärka immuniteten. Föreskriver vanligtvis Immunal, Pentoxil, Cycloferon.

Väl beprövade rektala suppositorier Viferon. Sammansättningen av dessa ljus innehåller ett komplex av vitaminer, kakaosmör. Den aktiva substansen är Interferon alfa-2. Rektala suppositorier har immunostimulerande och antiinflammatoriska effekter, tolereras väl, har en bestående effekt.

analgetika

Inflammation i prostata körs nästan alltid med smärta. Stark rezi kan känna under urinering. För att lindra detta symptom, förskriva smärtstillande medel, till exempel Analgin, Novokain.

Läkemedel i tabletter är inte särskilt effektiva, det är bättre att använda mikroclyster. Leverans av ett läkemedelssubstans sker direkt till problemet, vilket påskyndar processen. Matsmältningssystemet, lever med njurar deltar inte i behandlingen av droger, så lider inte av dem.

Hormonala läkemedel

I vissa fall utvecklas sjukdomen på grund av ett funktionsstörning i ett människors hormonella system. De föreskrivna läkemedlen är utformade för att stimulera syntesen av saknade hormonella substanser. Androkur, Ciproteronacetat, Dexametason är också till hjälp. Självmedicinska hormonella medel är oacceptabelt. Ofta sker hormonbehandling redan i avancerade stadier av sjukdomen, såväl som i närvaro av en tumörprocess.

Viktigt! Hormonläkemedel kan endast ordineras av en läkare, eftersom dessa läkemedel kan orsaka irreparabel skada på den manliga kroppen. En av komplikationerna vid användning av hormoner är farmakologisk kastration.

Peptider (biologiska regulatorer)

Dessa är beredningar av naturligt ursprung, de är ett extrakt av prostatakörteln av nötkreatur. En aktiv biologisk substans har en stimulerande effekt på människokroppen. Minskar ödem i prostata, minskar inflammationen. Cirkulationen förbättras markant, vilket gör att du kan återställa styrkan.

Populära mediciner

Läkare föredrar att ordinera mediciner som kombinerar flera användbara egenskaper samtidigt. Så, till exempel, när du tilldelar rektal suppositorier Vitaprogress, kan du lösa flera problem på en gång. Dessutom verkar agenten snabbt, det kan ordineras för akuta och kroniska stadier av inflammation.

 • att kämpa med patogena bakterier;
 • minska inflammatorisk process
 • återställa urinprocessen
 • minska urinretention
 • att lindra spasmen från blåsans muskler;
 • förbättra spermiernas kvalitet.

Effektivt behandla inflammation hos män medicinsk hjälp av Prostamol Uno, Prostalamin, Prostate Forte och andra droger. Några av dessa läkemedel kan tas som profylaktiska, vilket är väldigt bekvämt. Åldersförändringar i reproduktionssystemet leder till sjukdomar, så i en viss ålder, utan att vänta på symptom, kan du dricka en kurs av speciella läkemedel. Det är bättre att undvika sjukdom än att behandla det senare.

Viktigt! Endast specialister kan ordinera behandlingen. På TV: n, kan Internet, reklambroschyrer för att fatta beslut om läkemedel inte. Endast en specialist kan ta hänsyn till människokroppens egenskaper, se till hur läkemedlet kommer att påverka honom.

Komplex behandling är nyckeln till återhämtning

Inflammation av prostata är vanligare hos medelålders män, men i ungdomar kan du köra din hälsa på liknande problem. Det är nödvändigt att ansöka om recept på läkemedel till en läkare, organismen har många funktioner som endast en specialist vet om.

Terapi bör vara omfattande, först då kommer ett positivt långsiktigt resultat att säkerställas. Behandling bör säkerställa:

 • upphörande av den inflammatoriska processen
 • förbättring av blodcirkulationen i bäckenorganen;
 • säkerställa ett normalt utflöde av utsöndring från prostata;
 • avlägsnande av kramp av muskler i utsöndringssystemet och perineum;
 • återställande av urinutflödet;
 • eliminering av erektil dysfunktion
 • avlägsnande av ödem i prostata;
 • stimulering av styrka.

Sjukdomar hos könsorganen hos män är mycket dramatiska, ofta är det nödvändigt att dricka en kurs av lugnande medel. Inflammation av prostatakörteln åtföljs av en minskning av potens, det kan finnas problem med erektion, till exempel kommer penis inte att ha tillräckligt med hårdhet för att utföra samlag. Allt kommer att påverka den manliga psyken. Läkaren kommer att kunna rekommendera bra lugnande medel, vilket kommer att återställa lugnet till en mans nervesystem. Ibland är lugnande medel förskrivna. De kan vara beroendeframkallande, så du kan inte bryta dosen och timing att ta.

slutsats

Inflammation i prostatakörteln är en smärtsam sjukdom. Svårighetsgrad i urinflödet är svårt att tolerera. Men män gillar inte att gå och se en läkare, de föredrar att uthärda. Endast en sådan sjukdom kommer inte att passera, tillståndet kommer bara att förvärras. Den ackumulerade urinen börjar gifta kroppen, symtom på förgiftning kommer att dyka upp.

Det är bäst att få en uppfattning om sjukdomarna och söka medicinsk hjälp vid de första symptomen. Specialister kan välja läkemedel för förebyggande åtgärder. Män efter 40 års ålder måste besöka urologen årligen och vidta förebyggande åtgärder mot deras hälsa. Detta kommer att undvika många obehagliga sjukdomar.