Huvud
Strömförsörjning

Inflammatoriska sjukdomar i prostata (N41)

Vid behov används en ytterligare kod (B95-B98) för identifiering av smittämnet.

I Ryssland Internationella klassificeringen av sjukdomar Den 10: e revisionen (ICD-10) antogs som ett enda normativt dokument för att ta hänsyn till förekomsten, orsakerna till befolkningen att ansöka på medicinska institutioner i alla avdelningar, orsakerna till döden.

ICD-10 introducerades i utövandet av hälsovård inom hela Ryska federationens territorium 1999 av Rysslands ministeriums räkning den 27.05.97. №170

Utgåvan av en ny revision (ICD-11) planeras av WHO i 2017 2018 år.

Akut och kronisk prostatit MKB 10 - till vilken klass, block och punkt som ska tillskrivas sjukdom

En internationell klassificering av sjukdomar är nödvändig för alla moderna läkare. Naturligtvis är det inte nödvändigt att lära det för minne, men det är nödvändigt att förstå de allmänna principerna. Trots allt behövs ICD-koden 10 för att fylla i olika journaler (till exempel ett sjukskrivningsblad eller en statistisk biljett för registrering av slutliga diagnoser).

Sjukdomskoder

Såsom är känt har ICD 10 en hierarkisk struktur där sjukdomarna är indelade i klasser enligt vilket organsystem påverkas. Varje kod består av en bokstav i det latinska alfabetet och flera siffror åtskilda av prickar. Sjukvårdssystemets patologi i denna klassificering hänvisar till XIV-klassen.

Blocket "Sjukdomar hos könnsorgan" innehåller koden från N40 till N51. Dessa inkluderar medfödda och förvärvade sjukdomar i levern och deras bilagor, penis och prostata. Till dem hör till sådana saker:

 • 40 - godartad neoplasma av körteln, inklusive hypertrofi, adenom, myom, fibroma, fibroadenom;
 • 41 - prostata inflammatoriska lesioner och deras komplikationer, inklusive akut och kronisk (eller XP - som det vanligtvis betyder) prostatit, prostats abscess;
 • 42 andra sjukdomar i körteln, som oftare är komplikationer av XP;
 • 51 - lesioner av prostata som orsakas av andra organers eller systemers patologi.

Faktum! Sjukdomar i prostatakörteln bör sökas inte bara bland sjukdomar hos manliga könsorgan. Ibland orsakas de av en helt annan patologi. I detta fall kommer koden för ICD 10 att ligga i andra klasser.

Kodning av akut, kronisk inflammation och deras komplikationer

Denna sjukdom hör till block N.41 i ICD 10 och innefattar prostatit med etablerad och oidentifierad etiologi. Den klassificeras beroende på formuläret (akut eller XP):

 • akut inflammation i körteln -41,0;
 • XP i ICD 10 finns under kod 41.1;
 • Ospecificerad inflammation i prostata -41.9.

Även detta block innehåller abscesser och prostatocystitier - ett tillstånd där inflammation också sprider sig till blåsan. Komplikationer av icke-infektiös art av kroniken tillskrivs block N.42 pMIC 10:

 • närvaron av stenar i prostatakörteln 42,0;
 • trängsel eller blödning - 42,1;

Viktigt! I denna artikel ges noterna av de vanligaste prostata sjukdomarna och deras komplikationer. De övriga patologiska förhållandena kan hittas genom att ladda ner eller köpa boken "International Classification of Diseases of the Tiende Revision".

Inflammation av prostata orsakad av STI

Hos män i åldrarna 25-40 år utvecklas akut inflammation i prostata ofta på grund av infektion med klamydia eller Trichomonas. I klassificeringen av sjukdomar i denna patologi tilldelas sin egen kod som hänför sig till punkt I, block A.50-A.64 (sexuellt överförbara infektioner). Akut eller XP kodas enligt följande:

 • orsakad av gonokocker - A.54.2 +;
 • orsakad av infektion med Trichomonas - A.59.0 +.

Hos patienter med tuberkulos kan XP förekomma på grund av intag av en syrabeständig stav i prostatakörteln. I det här fallet kodas det av A18.1 +.

Att tilldela en kod till denna eller den sjukdomen är det möjligt att endast ha rimliga skäl. Det vill säga först måste du bekräfta diagnosen. För att göra detta måste du noggrant intervjua, undersöka och undersöka patienten, tilldela honom ytterligare kliniska undersökningar. Det är bara möjligt att upprätta diagnosen på ett tillförlitligt och korrekt sätt med resultaten av analyser och instrumentella undersökningsmetoder.

ICD-10. Inflammatoriska sjukdomar i prostata

Frekvent urinering med små nedskärningar i buken är en inflammation i prostatakörteln, som män på 30-40 år utsätts för. I den internationella statiska klassificeringen av sjukdomar har prostatit kod 41. Vad är denna sjukdom och vad är arten?

En man bör vara uppmärksam på att urinera på flera sätt

Typer av prostatit i ICD

I medicinsk praxis finns en specialutgåva-referens - "International Classification of Diseases", som innehåller all nödvändig information om en viss sjukdom. Inflammation i prostatakörteln har sin egen kodning: MKB 10 prostatit N 41 - en sjukdom i urinvägarna.

Följande typologi av sjukdomen används:

 1. Prostatit av akut form (nummer 0).
 2. Prostatit är av kronisk form (nummer 1).
 3. Abscess av prostata (figur 2).
 4. Inflammation av prostata i kombination med blåsor (figur 3).
 5. Andra sjukdomar av inflammatorisk natur (figur 8).
 6. Ospecificerad prostata sjukdom (nummer 9).

För orsakerna till sjukdomen utmärks följande typer:

 1. Prostatit associerad med infektion (klamydia, gonorré, ureaplasma); viral (bihåleinflammation, njursjukdom); kombineras.
 2. Stagnerande prostatit - uppstod på grund av andra faktorer:
 • kränkning av hormonbalans
 • sjukdomar av kall och allergisk natur
 • superkylning och överhettning;
 • stillasittande livsstil;
 • missbruk av dåliga vanor
 • kirurgisk ingrepp.
Internationell klassificering av sjukdomar - Prostatit

Infektionssjukdom i akut form

I ICD 10 hänvisar akut prostatit till inflammatoriska infektioner, vars utseende provoceras av skadliga mikroorganismer inbäddade i vävnadsskiktet. Mekanismen för utveckling av den akuta formen innefattar direkt bakteriell skada som försvårar sjukdomsförloppet. Prostatit kan förvärras efter att biopsianalysen har utförts.

De tecken som tillåter att känna igen den akuta formen av inflammation i prostatakörteln är följande:

 • signifikant ökning av kroppstemperaturen (mätning av axillär och rektal)
 • smärta i lumbosakral segmentet, ljumskan;
 • spasmodiska nackdelar under tömning;
 • nattlig urinering inte fullständigt med föroreningar av blod och pus;
 • generell försämring av hälsan
 • permanenta migrän.

Om du hittar ovanstående symtom ska du omedelbart ringa en ambulans hemma, eftersom mannen behöver akut övervakning på sjukhuset. Den medicinska personalen diagnostiserar den inflammatoriska processen genom visuell inspektion, kroppstemperaturen mäts nödvändigtvis. Utnämnd kompletterande studier: laboratorietester av blod och urin, cytologi, grödor för val av antibiotika. Bredt använda metoder för ytterligare tekniker, såsom ultraljudsdiagnos av prostata, biopsysegment i prostata, beräknad tomografi hos bäckenorganen.

Prostatakörteln

Obligatorisk behandling av akut form är antibiotikabehandling under en period av en till sex månader (Doxycyklin). Använda terapeutiskt syfte i kombinationsimmunstimulerande droger (Echinacea tinktur), antibakteriella medel ( "Miramistin"), anti-inflammatoriska läkemedel ( "diklofenak" "nimesulid").

Under behandlingen ska patienten konsumera tillräckligt med vätskor för att hålla det genitourära systemet som fungerar. Detta kommer att fungera som förebyggande av andra urinvägar och njursjukdomar.

Löftet om en bra behandling är det korrekta valet av droger. Med tanke på produktiv användning av läkemedel planteras grödor på organismens känslighet för antibiotika. Läkemedel av denna typ väljs individuellt med hänsyn till sjukdomens egenskaper.

Förloppet av sjukdomen i kronisk form

Kronisk prostatitkod för ICD 10 förekommer inte med så svåra symptom som akut form. Det finns två typer av sjukdom: bakteriell och icke-bakteriell inflammation i prostata.

Med prostatit orsakad av bakterier uttrycks symtomen som följer:

 • svår smärta och smärta vid urinering
 • känsla av brännande och klåda i könsorganen;
 • brott mot fysisk lust och erektil funktion
 • huvudvärk;
 • spasmer i nedre delen av buken med lumbago i lår och ländrygg;
 • låg nivå av samlag.
Metastaser i prostatakörteln

Med dessa tecken bör du konsultera en läkare så att du kan göra ett test och göra en diagnos. Under undersökningen med hjälp av palpation kommer läkaren att bestämma storleken på prostatakörteln och, om nödvändigt, förskriva andra typer av diagnostik.

Utan att misslyckas, tar läkare urin och blodprov. Enligt förhöjda vita blodkroppar, erytrocyter och erytrocytsedsättningshastighet kan man se att en inflammatorisk process observeras. Effektiv är ultraljudsdiagnostik av prostata. Denna metod bestämmer tydligt storleken och gränserna på prostatakörteln. Också tillgripa studien av den prostatiska sekretionen, där bakterierna som orsakade inflammation i körteln finns. Indikatorn för erytrocytceller kommer att överstiga normen.

Ingen bakterieform präglas av minskad sexuell funktion och periodisk smärta i bukregionen. För det korrekta uttalandet av slutsatsen är det också nödvändigt att klara laboratorietester där ett stort antal leukocyter bestäms.

MKB 10 kronisk kronisk kronisk behandling behandlas effektivt med hjälp av komplex terapi med iakttagande av beteendereglerna:

 • att utesluta frekvent förändring av sexuella partners;
 • Överkyl inte inguinalområdet;
 • behandla genitourära sjukdomar;
 • öka fysisk aktivitet
 • undvik stressiga upplevelser
 • att leda ett intimt liv regelbundet.
Vad är prostatit visuellt?

Inte en bakteriell typ av prostatit är mycket lättare att eliminera än den bakteriedödande formen. Huvudplatsen i behandlingen är tagen av droger som lindrar inflammation och blockerande smärta (ketonazol, no-shpa) och antibiotika (makropen, azitromycin). Dessutom föreskrivs mediciner för att förbättra cellfunktionen ("Metiluratsil", "Timalin", "Levamizol"). Behandlingstiden är från en och en halv till två månader.

För att förhindra kränkningar av tarmmikrofloran, använd läkemedel med prebiotika.

Komplexet använder massage prostatakörteln med hjälp av en speciell teknik för fingerteknik. Användbara sessioner är fysioterapi (uppvärmning, medicinska enemas), normalisering av bäckens organens cirkulationssystem.

Vad ska man äta under prostatit?

Från början, urin sjukdom måste följa en speciell diet, vilket eliminerar alkohol, fet mat, söta bakverk, bakverk, salta och kryddiga smaksatta rätter, te- och kaffedrycker. Förbjudna svampar, baljväxter, halvfabrikat.

Menyn ska innehålla höga zinkhalt: pumpafrön, sjö delikatesser. För att ge företräde bör gröt på helkorn, grönsaker (förutom - kål, eftersom den deltar i flatulens), torkade frukter och mejeriprodukter.

Operativa metoder för prostatabehandling

Kirurgisk ingrepp används i de fall då läkemedelsbehandling var ineffektiv. I grunden handläggs operationen i sådana situationer när komplikationer uppstod (abscesser, prostata adenom). Den moderna kirurgiska industrin erbjuder följande alternativ för avlägsnande av prostatakörteln:

 • prostatektomi (hel prostataavlägsnande);
 • resektion (borttagning av körtelsegmentet);
 • skär av förhuden
 • punktering av purulent bildning.

För att fixa resultatet av behandlingen av prostatit är det nödvändigt att skydda din kropp mot provocerande faktorer. Huvudförhållandet är regelbundet sex med en partner. Vid de första manifestationerna av inflammation i prostata måste du kontakta en urolog för en undersökning.

Beskrivning av prostatit ICD 10

För många representanter för det starkare könet är oroliga tecken upprepade besök på toaletten, särskilt på natten och obehag i könsorganet. Deras ångest orsakas inte förgäves, eftersom symtomen indikerar förekomst av prostatit, som är upptagen i ICD-10 som en allvarlig inflammatorisk process av prostata. En sådan sjukdom är inte ovanlig i vår tid, det påverkar var fjärde man i åldern fyrtio och äldre. Vilken plats upptar prostatit ICD 10 och hur man känner igen det och botar det?

Användbar information om klassificering av sjukdomar på internationell nivå

Till att börja med är det värt att förklara vad ICD 10 är och varför den skapades. I Ryssland utvecklas en internationell klassificering av sjukdomar, som är en normativ handling, där alla sjukdomar, deras orsaker och symtom samt de dödliga resultaten från dem är etablerade. Nummeret 10 anger numret på datauträkningen. År 2017 planeras att ompröva data igen. Det allmänna systemet klassificerar alla allvarliga sjukdomar och patologier i specifika sektioner som måste förstås av varje läkare. ICD 10 används i många länder som ingår i hälsosamhället.

Huvudmålet med den internationella klassificeringen av sjukdomar är att skapa ideala villkor för registrering, med hjälp av grupperade data. Samtidigt samlas den nödvändiga informationen från alla länder och städer i världen. ICD krypterar informationen, nämligen en specifik diagnos är tilldelad den verbala diagnosen. I den här formen kan den mottagna informationen lagras under en längre tid, och vid behov kan den hämtas när som helst.

Sammansättningen av den internationella klassificeringen av sjukdomar väljs noggrant, all information är tydligt grupperad på grundval av statistiska parametrar. Detta är nödvändigt för att snabbt behöva någon information, den kan hittas och höjas för ytterligare praktisk forskning.

Struktur av den internationella klassificeringen av sjukdomar:

 1. Sjukdomar som har inträffat efter epidemin.
 2. En illamående av hela kroppen.
 3. Uppkommit patologier (trauma).
 4. Sjukdomar, vars orsak kan vara människans övergripande utveckling.
 5. Externa sjukdomar i huden och slemhinnorna.

Klassificeringsdata presenteras i tabellformat, där stora grupper och undergrupper av sjukdomar identifieras, vilka tilldelas en tresiffrig eller fyrsiffrig kod. Och i en komposition kan innehålla liknande i manifestation av sjukdomen.

Koder för prostataens inflammatoriska process

Utan tvekan har inflammation i prostatakörteln sin position i den internationella klassificeringen av sjukdomar under lång tid och bestäms av läkare enligt den normativa lagen. Denna sjukdom hör till XIV-gruppen, undergruppen "Sjukdomar i könsorganen hos män". Vid klassificeringen av sjukdomar har prostatit kodnummer 41. Det är också vanligt att lägga till ytterligare en siffra för att separera sjukdomar i det genitourära systemet enligt utvecklingssätten och sjukdomsformen:

 • Akut form av prostatit - № 41
 • Kronisk prostatit - 41,1
 • Purulent inflammation i prostata vävnaden - № 41.2
 • Sjukdom där blåsan och prostaten påverkas samtidigt - Nr 41.3
 • Annan inflammation i samband med prostatakörteln - Nr 41.8
 • Inflammatorisk prostata, återstående ospecificerad - Nr 41.9

Ofta i medicinsk praxis karaktäriseras akut och kronisk prostatit av siffror med tillägg av bokstäver, till exempel kodnummer 41 används för den kroniska formen av sjukdomen och nr 41O är för akut.

Inflammation av prostata för män är en allvarlig sjukdom, vilket resulterar i ett antal biverkningar som också registreras i den internationella klassificeringen av sjukdomar. Dessa inkluderar:

 1. Stenar bildade i prostatakörteln - nr 42
 2. Stagnation av blod eller blödning i prostatas vävnader - Nr 42.1
 3. Förlust av körtelfunktionen - Nr 42.3
 4. Andra upptäckta prostata patologier - Nr 42.8
 5. Andra oidentifierade sjukdomar i körteln - Nr 42.9

Kronisk form av prostatit i den internationella klassificeringen av sjukdomar

Det visar sig att kronisk prostatit har ett kodnummer 41,1 i International Classification of Diseases, betyder det sin närvaro bland sjukdomar i urin- och könsorganen nummer 00 - nummer 99. Det kan vara av två subtyper: bakterie- och asymtomatiska, som praktiskt taget inte visar några symptom. Endast urinfunktionen och kapaciteten för samlag kan uppenbaras i oförutsägbar form.

Bakterieformen kännetecknas av inflammation i prostatakörteln, vars manifestationer kommer att vara obehagliga och smärtsamma känslor under urinering, kränkningar av sexuella funktioner, minskad självkänsla och uppvisande av aggression och irritabilitet. Livskvaliteten hos sådana patienter förändras värre. Specialister diagnostiserar denna sjukdom mer än 7% av männen över hela världen. Och de yngsta patienterna som lider av ett sådant problem är bara 20 år gamla.

Med en sådan sjukdom förändras blod, urin och prostatsekretioner markant. Enligt statistiken är de viktigaste klagomålen hos patienter ett svårt besök på toaletten med smärta, kränkningar under och efter samlag, psykiska störningar. För diagnos av kronisk bakteriell prostatit hänvisas till följande metoder:

 • Ultraljudsundersökning.
 • Allmän analys av blod och urin.
 • Sperma.
 • Magnetic resonance imaging (MRI).
 • Uroflowmetry och andra.

Att behandla denna typ av sjukdom refererar inte alltid till läkemedel. Ibland krävs en omfattande metod för att eliminera sjukdomen, inklusive en kurs av fysioterapi och antibiotikabehandling, för att minska smärtssyndrom och bättre absorption av droger via vävnader. Eller användning av antiinflammatoriska och antibakteriella medel och utföra en massage i prostatakörteln. Efter att ha genomgått hela behandlingsförloppet och efter genomfört en serie undersökningar är det nödvändigt att observera en högkvalificerad urolog. Också glöm inte att besöka en läkare för förebyggande, minst en gång var sjätte månad.

Prostatit XB 10

Vad är kronisk prostatit hos män: definition, symptom och behandling

Enligt de senaste uppgifterna uppnådde incidensen av kronisk prostatit hos befolkningen 35%. Och om 15 år sedan förekom sjukdomen bland män från 45 år, sedan år 2015 diagnostiseras sjukdomen även hos unga, ålder 20-25 år. Ofta förekommer kronisk prostatit hos män i åldern 30 år. Om vad som orsakar patologin orsakas, metoderna för dess diagnos och karakteristiska symptom kommer vi att diskutera denna artikel. För det praktiska uppfattandet i materialet finns en bild och video om ämnet.

Orsakerna och mekanismen för utvecklingen av kronisk prostatit

Vad är det här, kronisk prostatit? Denna term i medicin kallas långvarig inflammation i prostatakörteln. Formen av sjukdomen uppträder i avsaknad av behandling av akut kurs, förvärrad av den snabba utvecklingen av patogen mikroflora i prostata.

I 90% av fallen är orsaken till inflammation i prostatakörteln mikroorganismer. Vid nonspecifik prostatit är orsaken till sjukdomen den vanliga patogena eller villkorligt patogena mikrofloran. Bakterier av denna typ finns ständigt på kroppen och i en mans kropp, men deras koncentration är otillräcklig för infektion av prostata.

Specifik mikroflora (Trichomonas, Mycobacterium tuberculosis, etc.) är orsaken till infektiös kronisk prostatit.

I sjukdomsmekanismen identifierar urologer två infektionsvägar.

Stigande eller urinogen

Mikroorganismer kommer in i prostatakörteln genom urinröret. Normalt är prostatens hemlighet steril, det vill säga det finns inga bakterier i vätskan. Med penetration av mikroflora i prostata, infektion sker, börjar inflammationsprocessen.

En annan fara är den lymfogena vägen, där mikroorganismer tränger in i prostatakörteln med lymf. Vanligtvis uppstår detta när närliggande organ är infekterade med körteln (cystit, hemorrojder).

Hematogen infektion

Denna väg kännetecknas av närvaron av en organism i kroppen, som kommer in i prostatakörteln med en blodström. Sjukdomar som framkallar utvecklingen av prostatit hos män, den mest mångsidiga: från tandkaries till influensa. Ett nödvändigt tillstånd för utveckling av inflammation är venös trängsel i prostata.

Fördjupningsfaktorer är indelade i två grupper:

 1. Medfödd - associerad med prostatas anatomiska egenskaper (cirkulationssystemet och muskelvävnadens struktur).
 2. Förvärvad - tidigare överförda infektionssjukdomar, organtrauma, alkoholmissbruk, rökning, hypotermi och så vidare.

Separat eller i kombination orsakar dessa orsaker akut inflammation i prostatakörteln. I detta skede betalar män vanligtvis inte tillräckligt med uppmärksamhet åt behandling, eller använder folkmedicinska lösningar utan att besöka en urolog. Som ett resultat går sjukdomen in i remissionsteget (utan uttalade symtom). En sjuk man slutar behandling, mikrofloran fortsätter att utvecklas i körteln, det finns en kronisk prostatit.

Klassificering av kronisk prostatit

I den ryska urologin används det system som föreslagits av US National Institute of Health 1995 för att klassificera kronisk prostatit. Samma schema följs av urologer från andra länder tack vare dess bekvämlighet.

Stages av kronisk prostatit:

 • 1 grad - bakteriell prostatit i akut flöde;
 • 2 grad - kronisk bakteriell;
 • 3 grader - abakteriell prostatit i kronisk form eller kronisk bäckensmärta syndrom CPPS. Det finns två underkategorier: A - inflammatorisk kronisk prostatit, B - inte inflammatorisk;
 • 4 grader - kronisk prostatit utan symptom (histologisk).

Ryska läkare ersätter ibland ordet "scen" med "kategori". I okunniga män finns förvirring i klassificeringen, så vet att dessa ord är identiska.

Enligt den internationella klassificeringen av ICD-sjukdomar är 10 kronisk prostatit av klass N 41.1. Informationen kommer att hjälpa om du söker en beskrivning av sjukdomen genom medicinska kataloger.

De viktigaste symptomen på den kroniska formen av sjukdomen

Symtom på sjukdomen är olika för olika typer av kronisk prostatit. Se tabellen, där symptomen ordineras för ett visst fall.

Sårhet i urinblåsans urladdning;

Svag urinström;

Smärta i perineum, höfter, rektum, glanspenis. Ökar vid körning.

· Slemhinnor ur urinröret.

· Smärta i penisens huvud, i höftens område

· Smärtsamma symtom förvärras av långvarig frånvaro av intimt liv eller tvungen avbrott i samlag.

I remissionstiden (utan förvärring) försvinner några av symtomen, smärtan minskar. Mannen lugnar sig och skriver av situationen för självständig helande. Men utan behandling förblir foci av infektion i prostatakörteln, under förvärring av kronisk prostatit, symtomen mer uttalade. Det kan hända att temperaturen stiger till 37,5.

Konsekvenserna av sjukdomen är olika. Ofta finns det skleros av blåsans och prostats nacke, organets cancer och adenomets utseende. Ökad risk för att utveckla erektil dysfunktion och infertilitet - orsaken till att sänka nivån på testosteron. Sådana komplikationer svarar fullt ut frågan om hur farlig den kroniska prostatit är.

Utan diagnos kan sjukdomen inte botas. Inga folkrättsmedel kommer att hjälpa, om typ av patogen inte identifieras och en allmän klinisk bild inte är etablerad. Situationen är komplicerad av det faktum att kronisk prostatit ofta har ett latent flöde, där det inte finns några symtom. Att identifiera sjukdomen i en dold form hjälper till att studera blod och instrumental undersökning.

Diagnos av kronisk prostatit

Symtom på kronisk prostatit hos män liknar dem hos andra prostatiska sjukdomar:

Därför är det nödvändigt att utföra differentialdiagnostik för att veta exakt vilken patologi som uppstod. Med detta ändamål tillämpas i modern diagnostik laboratorie- och instrumentforskning.

Laboratoriediagnostik

Efter att läkaren samlar in en anamnese (intervjuer patienten) måste mannen gå igenom följande tester:

 • ett allmänt blodprov
 • blodprov för PSA;
 • allmän analys av urin;
 • studie av prostats utsöndring.

För att få en prostatahemlighet, blir en man ombedd att tömma blåsan, sedan göra en rektal kroppsmassage. Den urladdade vätskan undersöks under ett mikroskop för att detektera leukocyter. Om i synfältet 2-3 leukocyter - detta indikerar frånvaron av prostatit. Mängd mer än 10 st. indikerar närvaron av en inflammatorisk process i prostatakörteln.

Blodtestet börjar med en allmän analys. Misstanke om kronisk prostatit kommer att uppstå med följande indikatorer:

 • sedimenteringshastighet av erytrocyter (ESR) - från 5 mm / h;
 • stabokonukleära leukocyter - mer än 4 delar;
 • hemoglobinnivån är mindre än 110 g / 1;
 • leukocyter - mer än 10 i synfältet.

För att klargöra diagnosen och utesluta andra sjukdomar är det nödvändigt att genomföra ett blodprov för prostata-specifikt antigen-PSA. Beroende på ålderns ålder har indikatorn olika värden:

 • upp till 40 år - mindre än 2,5 ng / mg;
 • 40-50 - mer än 2,5 ng / mg;
 • från 51 till 60 år - mer än 3,5 ng / mg;
 • 61-70 år - mer än 4,5 ng / mg;
 • över 71 år - mer än 6,5 ng / mg.

Förändringen av PSA-nivåerna i blod och urin och därtill hörande sjukdomar, se tabellen.

Dessutom, med en kronisk prostatit, utförs ett allmänt urintest. Med utvecklingen av inflammation i prostatakörteln är följande förändringar i kompositioner märkbara:

 • leukocyter;
 • epitelceller;
 • icke-specifika bakterier;
 • trichomonader, gonokocker och andra patogener.

I modern urologi är det vanligt att ta ett tre-stegs urinprov, med tanke på metodens större noggrannhet.

Instrumentundersökning

Den mest exakta definitionen av kronisk prostatit möjliggör TRUS-metoden - transrektal ultraljud. Kärnan i tekniken är att genomföra en ultraljud i anus av anordningen. Tack vare anslutningen av prostatakörteln till rektumväggen blir det möjligt att studera organ i detalj och för att avslöja patologin. Om du inte kan hålla en TRUS, spendera du en ultraljud. I det här fallet är det möjligt att upptäcka en förändring i prostatakörteln och dens densitet, närvaron av konkrement, abscesser, fibrösa foci och så vidare.

Dessutom kan doktorn hänvisa till CT (datortomografi) och MRI (magnetisk resonansbildning). Dessa metoder gör det möjligt att identifiera prostatacancer och fungera som ett hjälpmedel för att upprätta en differentialdiagnos.

Om en man tidigare har hittat en IVO (infarktisk obstruktion), kommer en röntgenundersökning att vara nödvändig för att bestämma orsaken mer exakt och förskriva den nödvändiga behandlingen.

Metoder för behandling av kronisk prostatit

Kronisk prostatit hos män är svår att behandla. En uppsättning åtgärder krävs, inklusive medicinering, fysioterapi och kost. För mer information om behandling av sjukdomen, se denna artikel.

Övningar för kronisk prostatit

Det finns en uppsättning övningar som syftar till att förbättra blodmikrocirkulationen i prostata och hälsofrämjande. När sjukdomen hjälper Kegel motion, vilket är användbart inte bara för kvinnor, men för män.

Använd istället för morgonövningar följande gymnastik:

 1. Fötter på axelns bredd, händer för att ansluta bakom huvudet. Vid inandning suger sig långsamt, sprider knäna, vid utandning återgår till utgångsläget.
 2. Fötterna tillsammans, händerna längs kroppen. Alternativt böja benen i knäna, lyft dem så högt som möjligt. Upp till 10 repetitioner.
 3. Suck, händer ner till golvet. Vid inandning, stå upp långsamt och sprida armarna. Benen växelvis avsatt. Vid utandning återgå till utgångsläget.
 4. Ligga på magen och sätta en tennisboll under den. Krossa händerna i golvet, rulla bollen över golvet. Upp till 7 gånger.
 5. Ligga på ryggen, böj knäna och placera en boll mellan dem. Vid inandning komprimera knäna, vid utandning - slappna av. Börja med tre övningar, öka antalet till nio.
 6. Nätverk på golvet, vilar på händerna. Under skinkorna sätta bollen, rulla den med könsorganen och skinkorna.

Titta på en video om ämnet motion i kronisk prostatit i slutet av artikeln.

Fall där kirurgi är nödvändigt

Kronisk prostatit hos män kräver ingen kirurgisk behandling. Ett undantag är komplikationer som utgör ett hot mot patientens hälsa och liv. Idag används kirurgisk behandling för endoskopisk kirurgi. Med denna metod uppträder minimal invasiv intervention, mannen är snabbare rehabiliterad efter behandling, kroppen är mindre skadad.

I vilka fall är operationen nödvändig:

 1. Skleros av prostata.
 2. Beräknar i prostata (stenar).
 3. Skleros av den sällsynta tuberkeln.
 4. Adenom av prostata.

I det akuta skedet av sjukdomen är operation kontraindicerad. Behovet av kirurgisk behandling bestäms av kirurgen, baserat på den övergripande kliniska bilden.

Prognos för kronisk prostatit

Läkare är försiktiga med att förutsäga sjukdomsutfallet. Komplett återhämtning sker i sällsynta fall. Ofta passerar kronisk prostatit i ett stadium av lång (lång) remission. Symtom försvinner, blod och urinindikatorer normaliseras. Trots detta, om du inte följer doktorns rekommendationer och recept, kan kronisk prostatit bli mer aktiv och orsaka komplikationer.

Prostatacancerkod av μb 10

De flesta män ser inte behovet av att övervaka sin hälsa på rätt nivå tills de har allvarliga sjukdomar som hotar livet. Det finns många sådana sjukdomar, men det mest komplexa av dem är prostatacancer. Världshälsoorganisationen klassificerar alla sjukdomar enligt ICD-koden 10, och inkluderar även prostatacancer. Denna sjukdom i prostata under lång tid ger inga tecken, så oftast finns den i de sista etapperna. Men för att skydda dig själv och så tidigt som möjligt för att lära dig om utvecklingen av en sådan farlig sjukdom kan du regelbundet besöka en läkare.

Vad är cancer?

Denna prostata sjukdom är en aktiv process för bildande och tillväxt av en tumör som passerar i prostatakörteln. Utvecklingen av denna process åtföljs alltid av en ganska specifik reaktion hos organismen, tack vare vilken det är möjligt att diagnostisera i de tidiga stadierna.

Ofta utvecklas onkologi vid de initiala stadierna nästan asymptomatiskt, därför är det ganska svårt att diagnostisera det med några tecken. Tydliga symptom börjar dyka upp i de sista etapperna, men i speciella fall kan de observeras i de första etapperna.

Om prostata sjukdomen diagnostiseras så tidigt som möjligt kommer alla åtgärder av inflytande på det att vara uteslutande terapeutiska.

Vem är i riskzonen?

Denna prostatasjukdom, som vilken annan prostatasjukdom som helst, har vissa grupper. Riskgrupperna är de personer som mest sannolikt utvecklar den. Oftast i rollen som faktorer som bidrar till utvecklingen är:

 • Förändringar i hormonhalten.
 • Uppskjuten infektionssjukdomar.
 • Adenom av prostata.
 • Åldersgrupp från 60 år.
 • Ärftlig predisposition.
 • Hypertrofi.

Karaktäristiska symptom på cancerutveckling

Symtomen för att upptäcka förekomsten av cancer i den första eller andra graden är i regel nästan omöjlig. Men när sjukdomen fortskrider, ökar trycket på blåsan vilket leder till problem med urinering.

De viktigaste symptomen på cancer:

 • Betydande problem med urinering.
 • Förekomst av en liten mängd blod i urinvägarna.
 • En svag jet.
 • Känsla av att brinna när du går på toaletten.
 • Full blåsans sensation.
 • Hyppig uppmaning att urinera.
 • Inkontinens.

Hur diagnostiseras cancer?

Att diagnostisera en sådan allvarlig sjukdom som cancer bör behandlas med allt ansvar, i regel omfattar det följande studier:

 • Ultra-sound.
 • Biopsi.
 • Tumörmarkör.
 • Rektal undersökning.

Det är genomgången av dessa studier som bestämmer förekomsten av sjukdomen så exakt som möjligt.

Malign utbildning enligt ICD 10

ICD 10 är ett dokument som är en internationell klassificering. Den används som en av baserna för den mest kompletta klassificeringen av sjukdomar. Dess revision hålls en gång om 10 år. Användningen av detta dokument på internationell nivå bidrar till att säkerställa jämställdhetsstrategier för behandling av sjukdomen. Dessutom, tack vare användningen, tillhandahålls så kallad jämförbarhet av material. Klassificering enligt ICD 10-koden kommer att bidra till att bestämma sjukdomen så noggrant som möjligt.

Prostatacancer i detta dokument tilldelas den andra sektionen. I detta avsnitt anges olika neoplasmer, vilka under sin utveckling kan sträcka sig utanför gränsen för ett organ.

Koden för denna sjukdom i prostatakörteln enligt ICD är c61.

Vilka utvecklingsstadier är karaktäristiska för cancer enligt ICD-kod 10

Det är vanligt att skilja 4 steg i cancerutveckling. De kan kännetecknas av ICD 10 enligt följande:

 1. Oavsiktlig diagnos vid undersökningen. Cellerna är inte mycket förändrade, de ser ut som friska. Symtom observeras inte.
 2. Kännetecknas av det första symptomets utseende - problem med urinering. När du utför palpation kan du hitta en nod. Utvecklingen av metastaser har ännu inte börjat.
 3. Aktiv utveckling av sjukdomen och dess spridning till andra organ. Accelererad process för metastasbildning. Nederlaget av lymfkörtlar, uppkomsten av specifika symtom.
 4. Den största progressionen av sjukdomen. Berörda celler sprids i hela kroppen.

Malaktig utbildning: förebyggande åtgärder

En av de främsta förebyggande åtgärderna för denna prostata sjukdom är den regelbundna genomgången av förebyggande undersökningar.

Detta gäller särskilt för män över 45 år. Denna grupp män bör undersökas årligen. Denna undersökning innehåller typiskt följande:

 • Definition av PSA-nivå.
 • Rektal undersökning.
 • Ultra-ljuddiagnostik.

Korrekt behandlade kroniska sjukdomar i prostatakörteln spelar en mycket viktig roll vid förebyggande av cancer. Detta beror på det faktum att orsaken till utvecklingen av denna sjukdom ofta är den ständiga inflammationen eller återfallet av inflammatoriska processer.

Och, naturligtvis, den rätta vägen för livet. Detta är en av de mest effektiva och enkla åtgärderna för att förhindra denna sjukdom i körteln.

Sammanfattningsvis kan vi säga att prostatacancer är en av de mest smutsiga manliga sjukdomarna. Diagnostisera det i de tidiga stadierna är ganska svårt, eftersom det praktiskt taget inte visar symtom. Som regel diagnostiseras det i ett tidigt skede av en slump. Denna sjukdom kännetecknas av manifestationen av symtom vid de sista utvecklingsstadierna. Enheten för tillvägagångssätt för behandling av denna sjukdom i prostata beror på att den ingår i ICD-koden. Med snabb diagnos och korrekt behandling är förutsägelserna ganska fördelaktiga.

Prostatit ICD 10

Klassificering av sjukdomen "Prostatitis ICD" finns för att fullständigt och kvalitativt kunna bedöma situationen för prostatacancer hos män. För statistisk analys av dessa data finns det hela avdelningar i medicinska institutioner som kontrollerar korrektheten av kodningen av någon sjukdom och gör statistiska rapporter. Baserat på dessa rapporter görs en slutsats om kvaliteten på vården och dess effektivitet.

Klassificering av sjukdomen

N41 - koden för prostatit ICD. Detta är en vanlig chiffer för ett patologiskt tillstånd som inte indikerar en komplikation och bara talar om prostataens inflammatoriska process. I de flesta fall exponeras denna kod när man identifierar tecken på inflammation och inte entydiga slutsatser om processens varaktighet.

Akut prostatit MKB 10 kodas av chiffern N41. 0. Denna kod indikerar ofta en akut process som är väl behandlingsbar. Detta tillstånd är förknippat med bakteriell inflammation och kräver omedelbar antibakteriell behandling.

N41.1. - kod på ICD 10, som indikerar förekomst av inflammation i prostata i längre tid än 6 månader, vilket innebär att förkortningen av processen.

Ofta i medicinska kort kan du se diagnosen "Chronicles. prostatit ", som utställs av en urolog och kräver konstant uppföljning av doktorn och genomgången av sex gånger per år av fysioterapeutiska förfaranden.

N41.2. - Internationell kod för prostatit, som åtföljs av abscessering. En sådan komplikation åtföljs ofta av en akut process utan adekvat patogenetisk behandling, utsedd i tid.

Statistiska data om prostata sjukdom enligt ICD 10

Förekomsten av kronisk prostatit ICD 10 är mycket hög. Detta beror på det faktum att de flesta män inte har en önskan att genomgå förebyggande undersökningar en gång om året från en urolog. Situationen försvåras av uthållig hypotermi, vilket bidrar till sjukdomens utseende och dess dolda kurs. I detta fall, ofta en minskning av sexuell funktion, depression av humör, kränkning av urinering. Med ingen medicinsk hjälp fortskrider sjukdomen och kan resultera i bildning av godartade eller maligna förändringar i prostata.

Akut prostatit är mycket sällsynt och är ofta associerad med en bakteriell lesion av körteln. Ofta är det stafylokocker, streptokocker. Dessa mikroorganismer orsakar inte en gradvis störning av funktionen, som vid en kronisk sjukdomskurs, utan en plötslig och plötslig framväxt av ett patologiskt tillstånd. Vid rätt sjukvård är tidpunkten för processen sällsynt, men underlåtenhet att ge hjälp under de första 24-48 timmarna kan leda till komplikationer som skulle medföra en jämn kirurgisk borttagning av körteln.

Onkologiska sjukdomar i prostata

Den internationella bedömningen av godartade lesioner av prostatakörteln leds av prostata adenom. Den främsta orsaken till detta tillstånd är bristen på behandling av inflammatoriska processer i körteln.

Klassificering av prostatit med ICD 10-koder tillåts inte bara för att förbättra och klargöra typerna och komplikationerna av denna sjukdom, utan också bidragit till att lösa detta problem på statsnivå.

Nu i varje klinik finns en urolog som på grund av sina kvalifikationer kan ge den nödvändiga hjälp under tiden för att rädda människors hälsa.

Genom att förenkla diagnostik och vidareutbildning av de anställda på någon specifik inflammation i reproduktionssystemet, är prostatit en positiv trend till en minskning av frekvensen av sjukdomen bland befolkningen.

Formen av prostatit: En beskrivning av ICD 10

Hur ses prostatit i ICD 10? Tänk på huvudlistorna i sjukdomsregistret och koder som tilldelas prostatit. För att inte skriva ett långt namn på sjukdomen har Världshälsoorganisationen utfärdat en särskild handbok där varje sjukdom har sin egen kod. I stället för ett långt namn i patientkortet indikeras sålunda endast koden. Detta gör det möjligt för läkare runt om i världen att förstå varandra och inte vara förvirrad i namn och diagnoser.

Innehållet i artikeln

Vad är ICD 10

Katalogen för ICD 10 ger inte bara möjlighet att klassificera sjukdomar utan också att samla, systematisera och analysera data från olika delar av världen samt analysera dödligheten från en viss sjukdom.

Den första guiden skapades i slutet av XIX-talet och inkluderade endast de sjukdomar som ledde till döden. Därefter kompletterades katalogen upprepade gånger, och idag fungerar den internationella klassificeringen av den 10: e revisionen, vilken innefattar sjukdomar av sektioner med klassificering enligt typerna av en specifik sjukdom.

Prostatit enligt klassificeringsenheten

Prostatit i referensboken hänvisar till sjukdomar i genitourinary system (14: e klass), kvarteret av sjukdomar hos det manliga reproduktionssystemet (№40-№51), avsnittet i prostataens inflammatoriska processer (avsnitt №41). arter:

 • akut formnummer 41,0;
 • kronisk prostatit ICD-nr 41.1;
 • purulent inflammation (abscess) -№41.2;
 • Prostatocystitis - №41.3;
 • Andra inflammatoriska processer i prostata - №41.8;
 • ospecificerad - nr 41.9.

Så, enligt registret, klassificeras prostatit vanligtvis enligt sjukdomsförloppet.

Dekodningskoder

Vilka koder har prostatit i ICD-registret 10? Vidare - sorter och avkodning av olika typer av sjukdomar med beskrivning och orsaker.

Nr 41-0 akut form

Akut prostatit är en akut lesion av prostatakörteln på grund av en inflammatorisk process orsakad av infektion i könsorganet eller stagnation av vätska i körteln. Som ett resultat sväller prostata och purulenta foci av infektionsform i den.

Orsaker: Infektion med viral eller bakteriell infektion, liksom stagnation av prostatahemligheten på grund av långvarig avhållande från sexuell aktivitet.

Risken för förvärring av sjukdomen finns för varje man, och tyvärr ökar risken med åren (hos män under 50 år observeras sjukdomen hos 25% och efter 50 - i 50% av mankön).

Typer och symptom på akut prostatit:

 1. Catarrhal - manifesterade störningar och smärta vid urinering.
 2. Follikulär - patienten klagar över smärta i perineum och anus, liksom en förhöjd kroppstemperatur på upp till 38 ° C.
 3. Purulent - akut smärta i ljummen, smärtsam urinering, kroppstemperatur upp till 39 ° C.

Sjukdomen är fylld med konsekvenser och störningar i det genitourära systemet, så det kräver tidig diagnos och behandling.

Nr 41-0 kronisk prostatit

Kronisk form är en inflammation i prostata som har en kronisk karaktär. Sjukdomen förvärras mot bakgrund av nedsatt immunitet, hypotermi, virusinfektion eller oregelbundet sexuellt liv.

Huvudskillnaden från akut prostatit är att den akuta formen uppstår kraftigt och har uttalade symtom, medan den kroniska fortsätter med ett mindre uttalat symptom och är svårt att behandla eftersom det periodiskt återkommer.

Risken för kronisk prostatit ökar efter 40 år.

 • stillasittande livsstil, vilket leder till stagnation av vätska i prostatakörteln;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • för tidigt avbrott av samlag som en preventivmetod
 • hypotermi;
 • pyelonefrit;
 • infektion i genitourinary systemet.

Symtom: smärta vid urinering, svag erektion, smärta i buken, frekvent uppmaning att urinera.

Nr 41-2 prostata abscess

Abscess är uppkomsten av abscesser i prostatakörteln som orsakade akut eller kronisk prostatit. Oftast uppträder en abscess mot bakgrund av otillbörlig eller felaktig behandling.

Behandling av en abscess beror på det stadium där det upptäcktes. Vid det inledande skedet är det möjligt att göra med medicinska behandlingsmetoder. Om du börjar sjukdomen, utan operation, kommer problemet att botas.

Nr 41-3 Prostatocystitis

Prostatocystitis är en infektionssjukdom i det genitourinära systemet, vilket kännetecknas av en lesion av prostata och blåsan samtidigt.

Infektionen från prostata går oftast in i urinblåsan, men det finns också omvända infektionsmetoder. I genitourinary systemet (som i andra kroppssystem) är alla organ sammankopplade, så infektion av ett organ innebär att man smittar andra. Det är därför det är så viktigt i tid att söka hjälp av en kvalificerad specialist.

Nr 41-8 andra prostata sjukdomar

Denna kategori innefattar andra specificerade prostata sjukdomar, i synnerhet stenar, blödning och stasis av utsöndring, såväl som atrofi av körteln.

Nr 41-9 Övriga ospecificerade sjukdomar

Sjukdomar i prostata av okänt ursprung med blandade symtom.

Prostatit i ICD 10 är klassificeringen av sjukdomssorter för bekväm analys, insamling och lagring av data.

ICD-10: prostatit

Prostatit är ett av de vanligaste problemen i urologin. Av denna anledning är det viktigt för läkaren att känna till klassificeringen av sjukdomen, vilket hjälper till att korrekt diagnostisera och bestämma taktiken för att behandla patienten.

Vad är prostatit?

Denna patologi är en inflammatorisk process i prostata, vilket i de flesta fall påverkar män över 50 år. Vanligtvis förekommer prostatit i kronisk form och är associerad med adenom i körteln, akut inflammation är sällsynt.

Sjukdomen är provocerad av stagnation i prostata, vilket skapar en idealisk miljö för patogen mikroflora. I patogenesen är närvaron av samtidiga kroniska patologier, liksom patientens speciella sätt att leva, viktigt.

Inflammatoriska sjukdomar i prostata

Inflammation av prostata i den internationella klassificeringen av sjukdomar ges en plats enligt avsnitt 41. Denna rubrik består av underrubriker som hjälper till att korrekt formulera en diagnos, bestämma de behandlingstakter som kommer att vara mest effektiva i den befintliga formen av patologi.

ICD-koder 10

Avsnitt N 41 i den internationella klassificeringen av sjukdomar har 6 underavsnitt.

Akut prostatit

Akut inflammation är inte vanlig, påverkar vanligtvis unga män. De kommer att klaga på en frekvent uppmaning att gå på toaletten, smärta i perinealområdet, intensifieras under urinering.

Också i urinen kommer att observeras trådliknande tillsatser av gulaktig färg, tillsammans med spermier kan tilldelas blod.

En särskiljande egenskap hos akut prostatit - det allmänna tillståndet hos patienten lider också. Patienter blir lustiga, svaga, eventuellt en ökning av kroppstemperaturen. Sexuell funktion lider ofta, vilket kan leda till infertilitet.

Detta tillstånd kräver ofta sjukhusvistelse, eftersom risken för allvarliga komplikationer är hög.

Akut prostatit i ICD 10 kodas enligt följande - N 41,0.

Kronisk prostatit

Kronisk inflammation i prostata är mycket vanligare, särskilt hos äldre män. Därför är hr. prostatit i ICD har en separat underavdelning.

Med en sådan sjukdomsförlopp kommer patienterna att observera sin periodiska exacerbation, under vilken de kommer att få klagomål om smärtsamma känslor av den värkande naturen, främst i perinealområdet. Det är möjligt att bestråla smärta i nedre delen av ryggen eller det inre lårområdet.

Med återfall finns klagomål om obehag vid urinering och en känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekventa nattliga uppmaningar. Kännetecknande för symtomen på "våta skor", där resterande droppar efter frisättning av urin kvarstår på skor.

Kod för kronisk prostatit N 41.1 i ICD 10, är ​​denna form ofta associerad med prostata adenom. Detta bör komma ihåg, eftersom sådana patienter måste övervakas ständigt av en specialist för att förhindra malignitet i processen.

Läs artiklar om behandling av bakteriell och infektiös prostatit hos män.

Abscess av prostata

Denna komplikation kan provoceras både av dåligt behandlad akut prostatit och av andra orsaker.

Till exempel infektionssjukdomar i genitourinary och andra kroppssystem, några kirurgiska ingrepp.

Prostens abscess är under kod N 41.2 och kännetecknas av bildandet av ett purulent hålrum i prostata vävnaderna.

Förutom det markerade smärtssyndromet i perinealområdet kommer det allmänna tillståndet att förvärras hos patienter.

Abscess åtföljs av en stark förgiftning av kroppen, vilket uppenbaras av svaghet, hög kroppstemperatur, snabb hjärtfrekvens och frekvens av andningsrörelser.

Om den lämnas obehandlad, det finns en mycket stor risk för genombrott abscess i buken och bäckenet, vilket kan orsaka en extremt farligt tillstånd - en inflammation i bukhinnan, eller peritonit. I sådana fall slutar sjukdomen ofta i ett dödligt fall, så det kan inte försenas med sjukhusvistelse och behandling.

Andra gruppsjukdomar

Kod N 41.3 tilldelas patologin för prostatocystitis, där den inflammatoriska processen lokaliseras i prostatakörteln och urinblåsan. Den kliniska bilden kännetecknas av närvaron av symptom på akut prostatit och cystit samtidigt.

De ovan beskrivna symtomen är förenade med klagomål av en karaktäristisk smärta hos en dolkkaraktär efter avslutad urinering, liksom urladdning av blod i urinen.

I det här avsnittet av den internationella klassificeringen är tillgänglig kod N 41.8, under vilka det finns andra inflammatoriska sjukdomar i prostata.

Denna kryptering i medicin används sällan i fall där patienten utsätts diagnos av asymtomatisk prostatit eller aseptisk inflammatorisk process av kroppen.

mom N 41,9 inkluderar prostatit av ospecificerad etiologi. I sådana fall kan specialister inte identifiera orsakssambandet till sjukdomen, eller patienten har ett symptom på kronisk bäckensmärta.

I sådana situationer är det inte heller möjligt att bestämma orsaken till sjukdomen.

Läs av den här artikeln hur man gör massage om du förlåt hemma.

slutsats

Denna sjukdom är mycket vanlig hos män och kan orsaka olika allvarliga komplikationer.

Internationell klassificering av stor betydelse för behandling av prostatacancer inflammation i någon etiologi som ICD 10 kod tillåter prostatit som exakt fastställa vilken typ av sjukdomen, att formulera en diagnos och genomföra effektiv behandling patologi.