Huvud
Analyser

Vilken läkare behandlar prostatit

Ett gynnsamt resultat vid behandling av någon sjukdom beror helt på doktorn, och detta är ett faktum att även läkare själva kommer att bekräfta. Detsamma gäller för prostatit, eftersom denna komplexa manliga sjukdom kräver en korrekt diagnos och i framtiden omfattande och kompetent terapi.

Det är svårt att tro, men även behandlingens längd beror helt och hållet på doktorn. Inflammation av prostata manifesterar sig på många sätt, börjar med problem med urinering och slutar med hög feber. Om liknande symptom uppmärksammades, och det finns misstankar om förekomsten av denna sjukdom, vilken läkare ska behandlas med prostatit?

Urologist - en läkare för behandling av prostatit

Så, om en man tittar på några problem i könsorganet, och även om det finns "störningar" i urinsystemet, måste han vända sig till en enda läkare - en urolog. Vid första mottagningen i ett poliklinik är det viktigt att vara uppmärksam på hur läkaren utför sitt arbete, eftersom det är av honom att behandlingens varaktighet och slutresultatet nu kommer att bero på.

Vidare är det lämpligt att samtala omedelbart flera läkare av denna specialisering. Men preliminärt kommer det att vara nödvändigt att skicka ett antal undersökningar som med redan redo resultat att besöka kontor av urologer.

Hur urologen diagnostiserar prostatit

Det första du kan förvänta dig av en urolog är en anamnese. Med andra ord gör doktorn en konversation med patienten, där han klargör vissa frågor om sitt personliga liv, inklusive intima, och frågar i detalj alla klagomål och symptom.

Därefter måste du undersöka patienten. Palpation är ett sätt att undersöka en patient, under vilken läkaren bestämmer prostata körningens storlek, konsistens och ömhet. Baserat på detta kan urologen göra en preliminär diagnos av förekomsten av prostatit.

För att bekräfta diagnosen tilldelar doktorn en serie studier. Ett blod- och urintest är obligatoriskt, ofta förutom detta, utsöndras prostatakörteln för att bestämma antalet leukocyter, amyloidkroppar och lecitinkorn.

Analys av urinrörets utsöndring hjälper till att avgöra om körteln inte har påverkats av urinröret. För att göra detta, smutsa med en speciell sond med en tampong, som injiceras direkt i urinröret.

Att bestämma arten av prostatit och när en misstänkt infektiös etiologi sår blod. Det kommer att bidra till att identifiera en grupp av patogena mikroorganismer som har bosatt sig i en mans kropp.

På grundval av hur en läkare utför en omfattande undersökning och hur många eller få tester han tilldelar, kan vi avgöra vilken läkare som ska behandlas med prostatit, urologen på polikliniken vid propiska eller den som arbetar i en annan institution.

Vilka andra läkare är involverade i behandlingen av prostatit?

Till vilken läkare som ska ta itu med en akut prostatit eller kronisk redan är det redan känt, men det är också nödvändigt att veta vad inte bara med urologen som den sjuka mannen borde träffa.

Ofta vid behandling av inflammation i prostatakörteln ordineras fysioterapeutiska metoder för att påverka inflammatorisk process i kroppen. Så på de procedurer som urologen kommer att rekommendera kommer patienten att träffas med sjukgymnast.

Sådana förfaranden innefattar:

 • bad;
 • elektrofores;
 • Magnetfält;
 • ultraljud;
 • elektroplätering;
 • Ljusterapi;
 • inductothermy;
 • Mikrovågsbehandling;
 • Laserterapi.

Ett effektivt behandlingsschema kan inte vara effektivt om inte åtgärder vidtas för att stärka immunförsvaret. Och det betyder att en annan läkare som deltar i behandlingen av prostatit är en immunolog.

Förresten, när det gäller frågan om vilken läkare som vill ansöka om kronisk prostatit, kan du också svara det för immunologen, men först efter en konversation med urologen och genomföra en undersökning av patientens blod och urin.

Inflammation av prostatakörteln i denna form kräver en immunförsvars immunfunktion, och endast immunologen kan ordinera rätt läkemedel.

Psykoterapeut vid behandling av prostatit

Problem i könsorganet, speciellt med kronisk kronisk prostata, påverkar ofta en persons psyke. För honom är oförmågan att leda ett helt sexuellt liv jämförbart med världens ände. Det finns komplex i detta avseende, stress, ilska och djup depression.

Terapeutläkaren utför vanligtvis inte bara konversationer med patienten utan utser också lugnande medel som hjälper till att hantera deprimerat tillstånd och stämmer in för behandling.

Psykoterapeuten spelar en särskild roll vid behandling av prostatit, för om patienten återvinner självförtroende och tror på återhämtning kommer det att komma mycket snabbare.

Vi behandlar en prostatit hos läkaren: till vilken expert att ta itu med?

Nästan varje man står inför sjukdomar i genitourinary systemet.

Det är inte alltid möjligt att bestämma exakt vilken sjukdom som har tagit sig över, och till exempel kräver prostatit - den inflammatoriska processen i prostata körningen omedelbar behandling.

Det är viktigt att veta vilken läkare som ska behandla med prostatit hos män.

I artikeln kommer vi att tala om vad man ska göra med prostatit, vilken läkare som ska gå till och hur man bestämmer om en bra specialist.

Varför är det bättre att inte självmedicinera?

Många vet inte vilken läkare som ska gå med prostatit och börja engagera sig i självmedicinering. Men du kan bara förlora tiden, vilket i hög grad förvärrar situationen.

Det är också möjligt att skada dig själv genom att göra fel diagnos på Internet eller på råd av vänner, och dricka i samband med onödiga eller olämpliga antibiotika och andra mediciner. Använd i sådana fall folk recept Det är också farligt (folkmedicin ska användas bättre för att förebygga prostatit).

Helt tillstånd av kroppen kan bestämmas först efter leverans av en grupp av test.

Det är värt att komma ihåg det inflammation i prostata kräver komplex behandling, vissa mediciner hjälper inte, men kan skada andra inre organ, eller fysiska övningar ensamma påverkar inte behandlingen på ett väsentligt sätt utan rätt farmakologiska medel.

Symtom och var du ska gå

Om följande symptom observeras är det nödvändigt att agera brådskande:

 • en känsla av överflöd av blåsan, men det finns en fysisk omöjlighet att tömma det;

 • frekvent uppmaning att urinera, smärta samtidigt
 • olika föroreningar i urinen, semen;
 • sämre erektion, snabb utlösning;
 • smärta i ljummen, bakre ryggen
 • tyngd i underlivet;
 • nervositet;
 • trötthet;
 • sömnighet eller sömnlöshet
 • eventuellt domningar i perineum (på grund av felaktig blodcirkulation).
 • Åtgärden består av ett omedelbart besök till närmaste medicinska institution - offentligt eller privat - det finns ingen stor skillnad.

  Var noga med att besöka den privata kliniken av licensen om tillhandahållande av sjukvård!

  I receptionen kommer resten eller registret att hänvisa till rätt specialist. Nedan kommer vi att prata med någon som behandlar prostata hos män.

  Vilken läkare behandlar prostatit hos män?

  Vilken typ av läkare ska jag kontakta prostatit? Behandling av eventuella problem i genitourinärsystemet hanteras av en läkare urolog, hans specialisering är ganska omfattande. När de första symptomen på prostatit skickas till honom.

  De kan också riktas till andrologist - specialist i reproduktionssystemet, om den mest uttalade sexuella dysfunktionen, andrologisten, om det behövs, kommer att referera till urolog.

  Hur man bestämmer om en bra specialist?

  Inledningsvis kan du samråda med vänner, släktingar - kanske har de mött sådana problem och säkert vet en bra doktor.

  Lita på besökarnas åsikter på olika forum eller på ljusa reklamwebbplatser är det inte värt det.

  Vanligtvis betalas nästan alla recensioner för eller skrivs av samma personal på kliniken.

  Det är bäst om möjligt att besöka flera läkare, det är redan möjligt att bestämma kvalifikationerna hos en specialist vid den första sessionen.

  vid prostatit läkaren urologen kommer noga att studera medicinsk historia, kommer att vara uppmärksam på de angivna symptomen och erfarenheterna.

  Utnämna en fullständig läkarundersökning för att utesluta andra sjukdomar med liknande symtom:

  • Undersökning + anal palpation för att bestämma storleken på inflammationen;
  • mätning av kroppstemperatur
  • urinalys, daglig insamling är möjlig om urinering är nedsatt
  • smet uretrisk
  • generellt blodprov, hormonanalys, biokemisk blodinsamling;
  • bestämning av förekomsten av infektioner
  • spermagramma;
  • stängsel av sekretionen av prostata;
  • Ultraljud av prostata, bäckenorganen.

  Då behandlar läkaren prostatit, kommer att skicka till andra specialister för att hjälpa hela kroppen, sedan utse en fullvärdig behandling som inkluderar:

  • behandling med antibiotika, läkemedel som minskar inflammation och smärta;
  • mottagning av medel för att höja nivån av immunitet
  • utarbeta rätt diet;
  • sjukgymnastik;
  • övningsterapi;
  • prostata massage (om nödvändigt);
  • recept på traditionell medicin är möjliga.

  Om det inte finns något förtroende för läkaren efter den första resan till honom är det bättre byta specialist.

  Med en prostatit till vilken läkare kommer urologen att skicka?

  Läkaren som läker prostatit, Först av allt kommer patienten att skicka:

  1. sjukgymnast - En specialist som förbättrar kroppens tillstånd med hjälp av fysik - laser, magnetfält, ultraljud, el.

  I det här fallet är effekten på prostatakörteln, Effekten av förskrivna läkemedel kommer att bli bättre.

  Blodcirkulationen kommer att förbättras, då uttag av onödiga ämnen kommer att bli snabbare.

 • Till läkaren - endokrinolog, det kommer att hjälpa till med hormonjustering.

  Deras inflytande på prostatakörteln är stor, det kommer att återställa rätt metabolism.

 • immunolog, vilket kommer att återställa immunsystemet, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på det allmänna tillståndet och snabb återhämtning.
 • Till terapeuten, han kommer att upprätta en psykologisk tillstånd hos patienten, hjälpa till att klara av depression. sömnlöshet, nervositet, utvecklad mot bakgrund av prostatit.
 • slutsats

  Nu vet du vilken läkare som ska behandla prostatit. Med en sådan sjukdom kan du inte tveka, du måste snarast gå till en medicinsk institution, eftersom komplikationer kan utvecklas. En specialist i Urology, det är viktigt att välja en bra läkare. Det är också nödvändigt att ta prov och behandlas av andra specialister.

  Vilken typ av läkare ska jag kontakta när jag får symptom på prostatit?

  Prostatit är på listan över de mest obehagliga och farliga manliga sjukdomarna. Tyvärr reduceras medeltiden för patienter med denna diagnos årligen. Tidigare trodde man att prostata manifesterade endast hos äldre, men i den moderna världen uppstår symtom hos män i alla åldrar.

  Olika faktorer kan provocera patologiska processer: hypotermi, infektion, brist på intima relationer, otillräcklig motorisk aktivitet.

  Sjukdomen manifesteras av obehagliga och ganska smärtsamma symtom - obehag i underlivet, urinrörelser, intimitetsproblem, lumbago i perinealområdet. Sådana symptom kräver ett omedelbart besök till läkaren. Låt oss ta reda på vilken läkare som behandlar prostatit hos män.

  Varför är passivitet farlig?

  Medicinsk statistik visar att bland de patienter som diagnostiserats med "prostatit" finns unga män - 25-30 år. Tyvärr ignorerar många människor symptom eller föredrar att behandlas oberoende.

  För det första beror det på den psykologiska faktorn - inte varje man bestämmer sig för att berätta för doktorn om ett sådant ömtåligt problem. Om du inte konsulterar en läkare i tid kommer symptomen dock att utvecklas och orsaka allvarligt obehag.

  Vad väntar på en man utan kvalificerad behandling:

  • Smärta vid urinering
  • Stagnerande processer i bäckenorganen;
  • Försvagad immunitet;
  • infertilitet;
  • Smärta i inguinal och analområdena;
  • Kränkningsförmåga
  • Fever.

  För att utesluta möjligheten till utveckling av patologiska processer är det nödvändigt att besöka läkaren i tid och att strikt följa alla rekommendationer. Dessutom är det viktigt att leda en hälsosam livsstil för att förebygga patologi:

  1. Mer att flytta och spela sport;
  2. Ät rätt
  3. Titta på samlag
  4. Om möjligt eliminera påverkan av negativa externa faktorer.

  Vilken läkare kommer att hjälpa till med prostatit?

  Det är viktigt att förstå att det är omöjligt att bota prostatit oberoende, hemma. Behandlingsschemat väljs individuellt i enlighet med en uppsättning kriterier:

  • Patientens ålder
  • Allmänt skick;
  • Samtidiga sjukdomar;
  • Intensitet av symtom.

  Dessutom finns det flera former av prostatit, för vilka var och en en individuell terapi är vald.

  Urologi är ett omfattande medicinskt fält, som omfattar patologier i genitourinary systemet. Med tanke på att urologi är nära sammanflätad med andra medicinska anvisningar - andrologi, gynekologi och barnläkare - kan inte kallas en urolog endast en manlig specialist.

  Urologi kombinerar fyra hotellriktningar - man, kvinna, barn och geriatrisk. Specialister i en smal profil finns dock inte på alla kliniker. Det är därför som det är nödvändigt att träffa en urolog som bestämmer en preliminär diagnos, föreskriva ytterligare diagnostiska åtgärder och rekommendera att referera till andra relevanta specialister.

  En annan specialist som behandlar behandling av manliga sjukdomar är en andrologist. Om det finns en möjlighet är det bättre att kontakta honom med karaktäristiska tecken på prostatit. Tyvärr är området för medicin - andrologi - ganska unga och erfarna läkare av den här profilen svår att hitta.

  Vad är en urolog som skiljer sig från en andrologist? Specialisering av urologen - utsöndringssystemet och sexuell dysfunktion, provocerad av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Andrologistens uppgift är att avslöja patologiska processer inom könsområdet. Om vi ​​talar om prostatit, då en mer lämplig och specialiserad specialist - andrologist.

  Vilka läkare behandlar prostatit

  I de inledande stadierna utvecklas patologin asymptomatiskt och som regel vänder en man till doktorn redan när sjukdomen är tillräckligt startad. Först och främst är det kopplat till psykologiska faktorer - män till sista utmaningsbesöket till specialisten, och patologiska processer utvecklas och utvecklas.

  Många män går till receptionen när sjukdomen redan finns i en kronisk fas, och sannolikt är det dags att missa ögonblicket för konservativ terapi i samband med sjukgymnastik.

  Om du känner de karakteristiska symptomen, men vet inte vilken läkare som ska konsultera en prostatit, besök terapeuten. Läkaren kommer att bedöma villkoret och hänvisa till en specialiserad specialist.

  urolog

  Med tanke på att det är svårt att hitta en andrologist i hushållskliniker, hänvisas patienter med tecken på prostatit till en urolog. Denna läkare specialiserar sig på patologiska processer som förekommer i organen i excretionssystemet, vilket är associerat med reproduktionssystemet.

  Urologen utför en undersökning, samlar in en anamnese och på grundval av de mottagna uppgifterna läggs en preliminär diagnos. Den första undersökningen innebär palpation av prostata, det enda sättet att bestämma närvaron av inflammatorisk process och omfattningen av dess spridning. Patienten ska vara redo att svara på följande frågor:

  • När de första tecknen på patologi uppträdde;
  • Vad exakt är symtomen;
  • Hur starka är symtomen
  • Allmän hälsa.

  Dessutom kan urologen tilldela samtidiga studier:

  1. Blodprov;
  2. urin~~POS=TRUNC;
  3. Analys av utsöndringen av prostatakörteln för att bekräfta närvaron av patogen mikroflora.

  andrologist

  Det här är en läkare som endast handlar med manliga patologier. Han kallas den kvinnliga gynekologens manliga motsvarighet. Andrologi är en av de unga medicinska anvisningarna, varför inte alla medicinska institutioner har en sådan specialist.

  Om det finns en androlog i en medicinsk anläggning är det naturligtvis bättre att boka med denna specialist. Läkaren utför diagnostik, utfärdar en riktning för ultraljud och magnetisk resonansbildning.

  För mer exakt diagnos kan en specialist förskriva TRUS-transrectal ultraljud. Sonden sätts in i ändtarmen - den här tekniken gör det möjligt att noggrant undersöka prostatakörteln och få en informativ bild av patientens tillstånd.

  sjukgymnast

  I regel måste patienten besöka sjukgymnastens kontor vid behandlingsstadiet. Professionella fysioterapiprocedurer syftar till att

  1. Eliminering av stillastående fenomen i prostatakörteln;
  2. Normalisering av blodcirkulationen;
  3. Eliminering av inflammation;
  4. I kombination med andra terapeutiska åtgärder påskyndar fysioterapiprocessen återhämtningen.

  Som rutiner utser specialisten:

  • Ultraljudsexponering;
  • Behandling av magnetiska vågor;
  • Akupunktur.

  Komplexet av fysioterapeutiska förfaranden främjar bättre penetration av medicinska preparat i fokus för inflammation och aktiverar blodflödet. Beroende på patientens tillstånd och patologins symtom utförs fysioterapi på sjukhus eller patienten kommer bara till rutinerna.

  Riktningen till fysioterapeuten ges av en urolog eller andrologist.

  immunolog

  Om frågan uppstår, vem behandlar prostata hos män, glöm inte om immunologen. Samråd med denna specialist kan också hjälpa till med att välja rätt behandling. Faktum är att de patologiska processerna i prostatakörteln ofta manifesteras mot bakgrund av en minskning av immuniteten.

  Immunolog delar patientprofil Survey - genomför immunogram, på basis av vilken läkare bedömer patientens tillstånd och behandlingsschema målar immunmodulatorer - droger som aktiverar skydds funktioner i kroppen.

  psykoterapeut

  Till psykoterapeuten vid en prostatit adress sällan, och det är förgäves. Konsultation av en specialist är nödvändig, eftersom patienten, mot bakgrund av problem med erektion och potens, har konstant irritabilitet, är mannen besatt av sina egna problem i den intima sfären.

  Oftast erektil dysfunktion och försvagad styrka - symptomen på en kronisk form av patologi. På detta stadium stänger mannen, blir aggressiv, visar missnöje. Terapeuten hjälper till att klara det deprimerade tillståndet.

  Försumma inte hjälp av denna specialist, eftersom sjukdomen ofta uppstår mot bakgrund av stressiga situationer och depression som orsakas av svårigheter i den intima sfären. Andra psykologiska faktorer som kan utlösa utvecklingen av patologiska processer:

  • Stress på jobbet;
  • Allvarlig fysisk och psykisk stress;
  • Frekventa nervstammar.

  Att bedöma patientens tillstånd ordinerar läkaren en behandlingsförlopp som syftar till att stabilisera moralen. Utsedda lugnande medel, om det behövs, genomgår patienten hypnos, vilket förhindrar vidare utveckling av depressivt tillstånd.

  dietist

  Ett oundgängligt villkor för framgångsrik återhämtning är en kompetent, balanserad kost. För att skapa rätt, kan den enskilda kosten endast en erfaren nutritionist.

  Baserat på undersökningarna och resultaten av testen gör specialisten en meny där det alltid finns inga feta och skarpa livsmedel, alkohol, starkt te. Dieten måste innehålla vitaminer (C och E), fiber och mineraler (järn, zink, magnesium och kalcium). Denna diet bidrar till att stärka immunförsvaret.

  Det första mötet med en specialist

  Det första mötet med urologen och andrologen är i många avseenden lika. För det första frågar läkaren patienten för att identifiera patologins symptom som är karakteristisk för patologin och göra en preliminär diagnos.

  I fallet med prostatit är det omöjligt att diagnostisera utan palpation. Detta är det enda sättet att bestämma förekomsten av inflammation, dess intensitet och lokalisering. Baserat på arten och intensiteten av symtomen, tilldelar doktorn en lista över tester - laboratorium och hårdvara.

  Förteckningen över huvudanalyser:

  • Rektal undersökning
  • Studie av utsöndringen av prostata;
  • Analysen av urin är generell och bakteriologisk;
  • Smet från urinröret (tillåter att identifiera sexuella infektioner);
  • Undersökning av ejakulatet
  • Transrectal ultraljudsundersökning av prostata;
  • Biopsi (hjälper till att utesluta diagnosen - prostatacancer);
  • Dator eller magnetisk-nukleär tomografi i bäckenorganen.

  Diagnosen syftar framför allt till att utesluta tumörer - godartade och maligna. Eftersom symtomen på neoplasm och prostatautveckling är liknande.

  Studierna bidrar också till att bestämma arten av sjukdomen:

  1. bakteriell;
  2. Akut är inte bakteriell;
  3. Kronisk.
  • Beskriver läkemedelsbehandling
  • Tilldelar en prostata massage.

  Principer för behandling

  Det bör noteras att behandlingen av prostatit är en ganska lång och komplex process. Ju längre patienten inte gick till doktorn, desto mer försummade den patologiska formen och följaktligen desto svårare kommer behandlingen att vara.

  För att behandlingen ska vara effektivast och snabb, kombinerar specialister flera typer av terapi:

  1. Prostatamassage - enligt statistiken är detta det mest effektiva och effektiva sättet att behandla;
  2. sjukgymnastik;
  3. Förstärkning av immunitet
  4. Antibakteriell terapi - ordineras i akut form av prostatit.

  Alla terapeutiska åtgärder är inriktade på:

  • Aktivering av blodflödet i det lilla bäckens organ
  • Eliminering av inflammation;
  • Restaurering av erektion och sexuell funktion.

  Även efter full återhämtning borde en man regelbundet besöka en urolog eller andrologist, vilket hjälper till att undvika återfall. Dessutom beror framgångens framgång i stor utsträckning på det förtroende som uppstår mellan patienten och läkaren, så du måste ta så nära att välja en specialist.

  förebyggande

  När det gäller prostatit, som med någon patologi, är det mycket lättare att förebygga sjukdomen än att slösa bort tid, energi och pengar på dess behandling. För att skydda dig mot sådana patologiska processer behöver du:

  • Två gånger om året för att besöka en urolog - det är inte lika tungt som en lång och ganska obehaglig behandling;
  • Observera principerna om riktig näring - mer fräscha och hälsosamma livsmedel, mindre feta och salta livsmedel;
  • Skydda och stärka immuniteten - det kan vara övningar i poolen, massage, akupunktur;
  • Att flytta och spela sport;
  • Överkyl inte, undvik utkast när det är möjligt.
  • Två gånger per år för att dricka vitamin- och mineralkomplex.

  Det viktigaste är att lyssna på alla kroppens signaler. Eventuell smärta eller obehag är en signal som du behöver besöka en läkare, genomgå en undersökning och följ noga alla recept.

  Till vilken läkare att ta itu med en prostatit hos män

  Hos män diagnostiseras inflammation i prostatakörteln ofta. För att lyckas bli av med sjukdomen bör du veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män. Kontakta kliniken om följande symptom uppstår:

  • tecken på katarralsjukdom - feber, svaghet, illamående
  • Utseendet av smärta i perinealområdet, vilket ökar med urinering eller avföringsprocessen.
  • Hyppig uppmaning till toaletten, som inte leder till lättnad - delar av urin är små, det är omöjligt att tömma blåsan;
  • ökad irritabilitet och nervositet.

  Utseendet på sådana symtom ses med prostatit hos en man och kräver behandling av en läkare.

  Till vilken läkare som ska behandlas för behandling av en prostatit

  Inte alla vet vem som behandlar prostatit, men när du går till en polyklinik kommer han omedelbart att skickas till en urolog. När du kontaktar en läkare måste du vara förberedd för följande:
  Läkaren genomför en undersökning och finner ut patientens anamnese, vilket kan påverka prostatit hos en man. Ger också anvisningar till test:

  • klinisk analys av urin;
  • en tredelad del av urinen;
  • upptäckt av sexuellt överförbara infektioner
  • studie av prostats utsöndring.

  Undersökning av prostatakörteln, som kan utföras rektalt.
  I sjukdomens kroniska förlopp, om du vet vilken läkare som kan bota prostatit hos män, ska du söka ytterligare undersökning:

  • analys för att bestämma volymen av kvarvarande urin;
  • undersökning av patientens sperma
  • Ultraljud av det urogenitala systemet.

  Efter att ha fastställt med prostatit, vilken läkare som ska tillämpa, är det viktigt att göra det i rätt tid och inte försöka bota sjukdomen själv. Man bör komma ihåg att om läkarens palpation inte avslöja några förändringar, men tecken på prostatit är närvarande, bör du gå igenom en ytterligare undersökning och gå till urologen igen. Tidig behandling är extremt viktigt för män.

  Behandling av prostatit

  Cure prostatit med snabb behandling av urologen är inte svårt. Droger som används för att bli av med sjukdomen, presenterade en stor mängd. Endast en läkare kan ordinera ett lämpligt läkemedel, eftersom självmedicinering sannolikt kommer att skada dig själv. Medicinering kan innehålla följande:

  1. Användning av rektala suppositorier. Varaktigheten av behandlingen överstiger inte 10 dagar. Varken kommer att minska smärta, men har också en antibakteriell effekt.
  2. Injektioner - Snabba åtgärder. Förbättra arbetet med immunitet och stimulera kärlsystemet.
  3. Instillation. Det är nödvändigt när situationen försummas och effekten direkt på problemplatsen är nödvändig. Läkemedlet injiceras genom urinrörets yttre bländare efter fullständig blåsningstömning.
  4. Antibiotika i form av tabletter. Tillämpad i fallet när orsakssjukdomens orsaksmedel detekteras exakt. Tilldelad genom analys.

  En viktig punkt i behandlingen av inflammation i prostatakörteln är användningen av läkemedel som syftar till att stärka immuniteten. Liksom någon inflammation orsakas prostatit ofta av banal hypotermi. Om det avslöjas att orsaken till sjukdomen i utvecklingen av bakterier, kommer immunmodulatorer att förbättra immunitetsarbetet för att återställa kroppen efter att ha tagit antibiotika.
  Ofta rekommenderar urologen en man att massera prostata. Det är inte nödvändigt att vägra ett sådant förfarande, eftersom detta är ett effektivt verktyg vid komplex behandling av sjukdomen.

  Mycket viktig massage prostata

  Prostasmassage är ett fingerverk direkt på prostatakörteln. Ofta masserar läkaren för att få den hemlighet som krävs för studien. Även prostata massage kan användas för att behandla den framväxande patologin. Ett sådant förfarande kan uteslutande utföras av en specialist - en urolog eller andrologist, utan att använda verktyg, bara en engångshandske på läkarens hand.

  Åtgärden av prostatsmassage är som följer:

  • Patenten i prostata-kanalerna återställs, vilket bidrar till en förbättring av utflödet av utsöndring.
  • Blodflödet förbättras, och tillsammans med det intensifierar verkan av antibakteriella läkemedel.
  • Prostatens muskeltonus återställs, vilket positivt påverkar ett sexuellt liv hos en man.
  • Venös och lymfatisk utflöde från körteln förbättras signifikant.

  På grund av mekanisk stimulering av nervändarna under prostatastimeringen ökar blodcirkulationen, prostatakörteln är mättad med syre och näringsämnen som är nödvändiga för normal drift. Under massagen utsöndras sekret, och därigenom frigörs mikroorganismer som orsakar sjukdom.

  Om det inte finns någon behandling kan det finnas komplikationer

  Om du försummar referensen till en specialist står en man inför komplikationer av prostatit. Dessa inkluderar:

  1. skleros av prostata och urineringstörning.
  2. utseendet av purulent inflammation i prostata.
  3. inflammation i testiklarna.
  4. minskad libido.
  5. i de mest försummade fallen - manlig infertilitet.

  Detta måste beaktas när det finns en önskan att vänta tills sjukdomen "upplöses" självständigt.
  Med snabb tillgång till rätt läkare och genomförandet av alla hans recept är det möjligt att bli av med sjukdomen och leva ett helt liv. Efter återvinning återställs urinering, möjligheten till normalt sexuellt liv återställs. Man bör komma ihåg att sjukdomen i avsaknad av behandling kan nå det stadium där kirurgiskt ingrepp krävs.

  Vilken typ av läkare ska jag rådgöra med en prostatit?

  Problemet med en intim natur, ger prostatit mycket besvär för män. När allt kommer omkring är det här problemet blir mer akut med åldern, men inte alla kommer att kunna komma till kliniken vid minsta tecken och symtom på prostatit i början av sjukdom och ställa frågor, som läkaren behandlar prostatit.

  Prostatit - vad är risken för din hälsa

  Tidigare påverkar denna sjukdom främst äldre män, men nu mer och mer yngre prostatit: sjukdomen kan också påverka trettioårsåldern, och även tjugofem ungdomar. Vad är risken för denna sjukdom?

  Negativt inflytande på hälsan från framväxten och utvecklingen av prostatit kan kallas följande faktorer:

  • smärtsam urinering
  • problem med uppkomsten och upprätthållandet av erektion
  • försämring av blodcirkulationen i bäckenorganen;
  • avbrott i immunsystemets arbete;
  • I avsaknad av korrekt behandling kan infertilitet uppstå.

  Sedan utseende av prostatit, känner många män bara generad att gå för att se en läkare, kanske utvecklingen av en akut form av sjukdomen i en kronisk. (Symptom på kronisk prostatit finns i vår artikel). Denna form är härdbar mycket svårare. Av detta skäl bör ett besök hos en läkare inte skjutas upp. Men vilken typ av läkare ska jag kontakta om jag misstänker en prostatit? Vilken läkare behandlar denna sjukdom?

  Läkaren som hjälper dig

  Om du har ont i underlivet, det brinner och stickningar med urinering, liksom problem med erektion, ska du omedelbart gå till en medicinsk anläggning. Och för att inte plåga personalen i registret, locka uppmärksamhet hos utomstående, borde du veta att en läkare som kan hjälpa dig först och främst är en urolog. Det är denna specialist som ger riktningen för de nödvändiga testen, håller den första undersökningen och kan göra en preliminär diagnos.

  Efter att ha passerat de föreskrivna testerna, föreskriver urologen ett behandlingsschema som passar dig. När allt kommer omkring, beror effektiviteten av någon typ av behandling i stor utsträckning på kroppens individuella egenskaper. Och det betyder att läkaren, när han besöker honom, ska berätta om sina sjukdomar och individuella egenskaper, till exempel intolerans mot vissa mediciner eller en allergisk reaktion mot dem.

  OBS! Eventuella tecken på sjukdom och smärta i underlivet bör varna dig och tvinga dig att se en läkare. En urolog är läkaren som kommer att ordinera en diagnos och förskriva dig en botemedel.

  Förutom en urolog kan många män behöva råd och behandling från en psykoterapeut. Prostatit, förutom de negativa effekterna på hälsa och hälsa, orsakar psykologiskt trauma. I kombination med det faktum att män sällan berättar om detta problem, finns det ett tillstånd av depression som påverkar livskvaliteten och humöret.

  Grundläggande metoder för behandling av prostatit

  Så med läkaren bestämde vi oss. Anvisningar för analyser utnämns, efter mottagandet sätts den slutliga diagnosen. Och om det låter som "prostatit", ordineras en specifik behandling. Vilken typ av behandling kan ordineras och vilka är de viktigaste rekommendationerna för att få de bästa resultaten av det?

  Behandling av prostatit hos män är baserad på ett helt komplex av åtgärder. Låt oss lista de viktigaste.

  1. Smärtstillande medel - eftersom denna sjukdom kännetecknas av smärta, som kan vara av varierande intensitet, måste läkaren först och främst neutralisera dem.
  2. Förberedelser för att förbättra och stimulera cirkulationen i bäckenorganen, vilket bidrar till att stagnerande fenomen i detta område upphör.
  3. Medel som syftar till att förstöra infektionsfokus och dess vidare spridning. Trots allt kan patogena mikroorganismer och infektion orsaka utveckling av prostatit, och därför kommer förstörelsen av sjukdomsårsaken snart att bli av med den.
  4. Sjukgymnastik - denna uppsättning procedurer anses vara återhämtning efter neutralisering av källan till inflammation.

  Dessa inkluderar:

  • prostata massage;
  • övningsterapi;
  • exponering för AC magneter för att förbättra blodmikrocirkulationen i prostata.

  Alla listade metoder för behandling av prostatit kommer att vara mest effektiva om hela sekvensen av deras prestanda utförs och mottagningsläget inte bryts.

  OBS! Behandling av en akut form av prostatit behandlas snabbare om det diagnostiseras i tid. Och överflödet av den akuta formen av prostatit till kronisk ökar ibland behandlingen av prostatit.

  Läkemedel som används för att behandla prostatit:

  • en grupp av fluorokinoler - lefokcin, nolitsin, sparflo;
  • antibakteriella läkemedel - penicillingrupp: ampicillin, ampiox, carbenicillin.

  Behandling av prostatit med användning av mediciner slutar inte. Ett antal förebyggande och stödjande åtgärder bör vidtas. Detaljer om förberedelserna för behandling av prostata är här.

  Nästa steg

  Eftersom denna sjukdom är allvarlig och inte överensstämmer med sig själv, bör man noggrant överväga dina känslor efter behandlingen, eftersom med prostatit är sjukdomens återkommande sannolikhet. För att förhindra detta ögonblick är det nödvändigt att konsultera en immunolog efter behandlingen, eftersom det är vår immunitet som gör det möjligt att skydda kroppen från alla slags virus.

  Immunologen kommer att berätta om förebyggande åtgärder som syftar till att förbättra immuniteten. Om du tar multivitaminpreparat i ett komplex i fysioterapi (vattenbehandlingar, träningsterapi, massage, akupunktur), ökar kroppens motståndskraft negativt mot negativa miljöeffekter, förbättrar prestanda hos hela immunsystemet.

  Och inte den sista rollen spelas av livsstilen i allmänhet. Övergivande av alkohol och nikotinberoende, tillräckligt med fysisk aktivitet hela dagen, liksom lämplig näring, allt detta kommer att stärka din hälsa, förbättra vitaliteten och bibehålla din hälsa.

  Efter att ha behandlat vilka manifestationer av prostatit och vilken läkare som behandlar denna sjukdom, liksom med de grundläggande metoderna för behandling och förebyggande, kan du alltid vara uppmärksam på små sjukdomar som kan leda till allvarliga problem och i tid att konsultera en läkare. Hälsa till dig i många år!

  Till vem som ska gå med prostatit

  Ur orsaken beror inte bara rätt ordinerad medicinering, utan också med vilken specialist en man behöver konsultera. En läkare som inte på ett tillförlitligt sätt grundar orsaken, kan inte ordinera nödvändiga läkemedel.

  Bland de infektiösa orsakerna till prostatit är specifika och icke-specifika. Specifika patogener innefattar gonokocker, Trichomonas, Mycoplasma, Chlamydia.

  Till icke-specifika patogener är:

  • streptococcus;
  • Staphylococcus aureus;
  • Pseudomonas aeruginosa;
  • Tarmbacillus.

  För detektering av ett smittämne uppsamlas data om patientens sexuella liv noggrant, sekretionen av prostatsekretionen utförs och serologi diagnostiseras.

  Bland de icke-infektiösa faktorerna orsakar följande:

  • allergisk. I det här fallet kan allergi vara på läkemedel, mat, smörjmedel för sex eller kondomer. Allergiska tester används för att identifiera orsaken.
  • Stagnerande fenomen. Förekommer med stillasittande livsstil eller med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, vilket medför att blodet stagnerar i venerna i prostatakörteln. För diagnos används ultraljud av prostata kärl med dopplerografi.
  • Hormonala störningar. Förklara utseendet av inflammation i prostatakörteln hos män under klimakteriet. För diagnos används ett blodprov för innehållet i könshormoner.

  Med prostatit ska läkaren konsulteras när följande symtom uppträder:

  • Överträdelse av urineringshandlingen (urinretention, urinflöde droppe per droppe);
  • Smärta i den suprapubiska regionen;
  • Brott mot sexuell funktion, erektil dysfunktion, minskad libido.

  Prostatit hos män behandlas endast av en läkare efter en fullständig undersökning av patienten. Det är därför inte rekommenderat att engagera sig i självmedicinering och när de första tecknen uppträder bör du omedelbart kontakta en läkare.

  Vem konservativt behandlar prostatit?

  Den behandlande prostatit läkaren heter urologen. Han behandlar problemet med diagnos och konservativ (medicinsk) behandling av inflammation i prostata. Algoritm för att hjälpa en urolog med en patient med symptom på prostatainflammation:

  • Noggrann granskning av alla patientklagomål;
  • Samling av epidemiologisk historia och sjukdomshistoria;
  • Preliminär diagnos;
  • Utnämning av nödvändiga undersökningsmetoder;
  • Utför differentialdiagnostik;
  • Definition av den slutliga diagnosen;
  • Syfte med lämplig behandling.

  Om du inte kan kontakta en urolog måste du gå till en allmänläkare eller kirurg med prostatit. I vetenskapliga institut och stora kliniker finns en smalare specialist som behandlar frågor om manlig hälso - ochrolog.

  När sjukdomsårsaken upprättats ska läkaren hänvisa patienten till en närstående specialist för behandling av prostatit.

  Vid sjukdomens allergiska natur är det nödvändigt att konsultera en allergiker, som ska göra en ytterligare undersökning, identifiera allergenet och förskriva den nödvändiga behandlingen. För en specifik infektion rekommenderas att kontakta venereologen. I närvaro av icke-specifik smittämne, är nödvändigt patientens prostata med inflammation att skicka till infektionssjukdomar, eftersom kroppen kan vara en kronisk infektion som kräver omedelbar återjustering. Om hormonbalansen bryts i kroppen rekommenderas endocrinologistråd.

  Vem behandlar kirurgiskt prostatit?

  Inflammation av prostata körteln är en allvarlig sjukdom som kräver en ansvarsfull inställning till vilken läkare att välja. I de sena stadierna av patologin, i närvaro av en kronisk process eller komplikationer, är det nödvändigt att kontakta kirurgen och bestämma frågan om kirurgisk behandling.

  Om läkaren behandlar prostatit medicinskt, men under lång tid det inte finns någon positiv effekt av behandlingen, indikerar detta tecken en allvarlig sjukdomsförlopp och kräver kirurgisk ingrepp. Innan operationen rekommenderas att konsultera en läkare med ultraljudsdisposition för att bestämma tillståndet hos prostata och kärl.

  Spara länken eller dela användbar information i sociala. nätverk

  Vilken läkare behandlar prostatit hos män

  Ofta behöver en man som lider av prostatit hjälp med att välja en specialist. För första gången inför ett ömtåligt problem tvivlar patienten om han korrekt bestämde doktorns kompetens.

  Fördröjd behandling av sjukdomen är starkt kontraindicerad, så att du inte kan fördröja besöket till en specialist länge. För att undvika ett stort antal komplikationer, en tydlig manifestation av symptom, är det nödvändigt att veta vilken läkare som behandlar prostatit hos män.

  Kort beskrivning av sjukdomen

  Prostatit är nederlaget för prostata-inflammatorisk process. Agenter för inflammation är bakterier och sexuellt överförbara infektioner.

  1. Minskad fysisk aktivitet (utveckling av en stagnerande process i bäckenorganen).
  2. Olika allergiska reaktioner.
  3. Patologi av den hormonella bakgrunden.
  4. Felaktig livsstil, hypotermi, diabetes mellitus.
  5. Oskyddad sex.
  • Brott mot urinering (snabb eller sällsynt);
  • försvagning eller brist på erektion
  • smärta vid avföring, urinering, samlag i skönhetsområdet
  • ibland okontrollerad frisättning av ejakulatet från penis.
  • allmänna test av blod, urin;
  • staket av prostatsekretionen;
  • spermier samling;
  • Ultraljudsundersökning av bäckenorganen;
  • staket för upptäckt av sexuellt överförbara infektioner.

  Prostatit ger mycket obehagliga känslor. Enligt statistiken är åldersgränsen för sjukdomen från 30 till 70 år. Sjukdomen är farlig genom en kronisk process, infertilitet.

  Till vem som ska ta itu med de första symptomen på prostatit

  De första symptomen på sjukdomen är oftast brinnande i underlivet, skärande smärta med tömning av urinblåsa och erektil dysfunktion.

  Något av manifestationerna kräver brådskande samråd med läkaren.

  För att inte slösa tid på ett primärt möte med en terapeut behöver du veta vilken läkare som ska behandlas med prostatit hos män.

  Medvetenhet i denna fråga kommer att bidra till att spara pengar när du besöker en betald klinik och din tid på ett offentligt sjukhus.

  Urologist är en specialist som utför behandling och diagnostik av patienter som lider av störningar i arbetet med reproduktiva och urinvägar. Det är denna läkare som kommer att behövas när det finns tecken på prostatit.

  Manlig urolog behandlar följande sjukdomar:

  • uretrit;
  • epididymit;
  • STD (gardnerellez, klamydia, herpes, ureaplasmos);
  • patologi av prostata;
  • cystit, uretrit
  • orkit;
  • infertilitet hos män.

  Viktigt! Varje man som fyllt 35 år är rekommenderad att besöka urologen minst en gång per år. Tidig diagnos låter dig bestämma eller utesluta en eventuell sjukdom, vidta nödvändiga förebyggande åtgärder.

  Efter att ha utfört diagnostiska aktiviteter kommer urologen att utse en omfattande terapi som syftar till att eliminera sjukdomen.

  Vem ska jag kontakta om det inte finns någon urolog

  I avsaknad av den nödvändiga specialisten i det lokala polikliniken uppstår frågan - vem behandlar prostatit hos andra män än urologen.

  Denna situation är möjlig i städer med liten befolkning eller landsbygd.

  Genomför rätt diagnos, föreskriv nödvändig medicineringskanal:

  Kvalificeringen av dessa läkare gör att du kan vara välkänd i frågor om manlig hälsa. Beslutet om ett ömtåligt problem bör inte skjutas upp endast på grund av avsaknaden av en smal specialist.

  Vid en allvarlig klinisk bild, samtidigt komplikationer, ges patienten en hänvisning till en annan klinik, som är tekniskt bättre rustad.

  Prostatit och prostata adenom - vad är skillnaderna?

  Specialister som arbetar med prostatit

  Frågan till vilken läkare som ska gå med prostatit löst. Men i medicinsk praktik är situationer möjliga där komplex terapi krävs. För att utföra fullvärdig behandling krävs ibland följande specialister:

  dietist

  Orsaken till sjukdomen hos det manliga reproduktionssystemet kan vara överviktig, undernäring, minskad fysisk aktivitet. Utan att följa rekommendationer från en nutritionist, kommer behandlingen inte att ge de önskade resultaten, eller den positiva effekten kommer inte att hålla länge.

  Nutritionisten ger patienten en individuell diet som utesluter användningen av en obegränsad mängd feta, kryddiga och salta livsmedel. Dieten är mättad med användbara ämnen och spårämnen.

  immunolog

  Prostatens nederlag är ett tecken på ett försvagat immunförsvar. Bakteriell prostatit är huvudorsaken för att förskriva läkemedel som stimulerar immunsystemet. Behandling innebär obligatorisk användning av immunostimulantia.

  Drogerna som ingår i terapin inhiberar också arbetet med kroppens försvar, så utan ytterligare stöd blir det svårt att bli av med sjukdomen.

  psykolog

  Prostatit obalanser någon man. Mentala tillstånd påverkas åtminstone av det obehag som upplevs.

  Om sjukdomen åtföljs av en erektionsförlust krävs specialistens hjälp.

  Långtidsbehandling av sjukdomen orsakar utveckling av depression, hemlighet, aggression.

  Det finns en stor sannolikhet att bilda ett psykiskt hinder i kommunikation med motsatt kön.

  Under perioder av exacerbation kan en man tro att hans problem är en global skala som inte kan lösas. Psykologen kan rädda patienten från sådana tankar och överleva sjukdomen.

  sjukgymnast

  Procedurer i fizkabinete stimulerar blodcirkulationen i de drabbade och stillastående platserna i det lilla bäckenet. Behandlingsprocessen accelereras betydligt och bildandet av oönskade komplikationer förhindras. Utrustningen kan påverka prostata med ultraljud, magnetisk och laserstrålning.

  Lär av den här artikeln hur farlig prostatit är.

  Endast överensstämmelse med alla rekommendationer från läkare kommer att bidra till att bli av med prostatit utan konsekvenser.

  slutsats

  Du kan inte förvänta dig självförstöring av sjukdomen. Varje patologisk process på området för människors hälsa kräver noggrann diagnos och komplex terapi. Tidig överklagande till en specialist, korrekt behandling och förebyggande åtgärder hjälper till att leva ett helt liv utan att återvända till prostatit.

  Prostatit, vilken läkare läker?

  Prostatit är en sjukdom där prostatavävnad är inflammerad. Fysiologiskt ligger den strax under urinblåsan runt urinvägarna. Om prostata ökar i storlek blir därför passage av urin svårare.

  Om tecken på prostatit utvecklas bör du kontakta en urolog - en läkare som utför diagnostik och behandling av manliga könsorganssjukdomar.

  Orsakerna till prostatit

  • Penetration av patogena bakterier i körtelvävnaden.
  • Brist på rörlighet, på grund av vilken blodcirkulationen störs och prostatan saknar syre.
  • Oregelbunden karaktär av sexuell aktivitet. Tillståndet i prostatakörteln påverkas negativt av långvarig avhållsamhet, alltför intensivt sexliv, liksom avbrutna intima handlingar.
  • Skada på körningens placering i hanteringen av motorfordon, med sysselsättning i yrket i samband med skakning, systematisk vibration, aktiv belastning på perinealområdet.
  • Fel i immunsystemet som orsakats av undernäring, alkoholmissbruk, stress, rökning, överarbete.
  till innehållet ^

  Störande symtom: hur manifesteras prostatit?

  • Smärta sensioner av värk eller skär naturen, lokaliserad i underlivet och nedre ryggen mot en bakgrund av värk över hela kroppen.
  • Frekvent urinering.
  • Svårighet att tömma urinblåsan. Denna process åtföljs av skärning, bränning, och i slutet drar man känslor i perineum.
  • Sexuella störningar: minskad sexuell lust tills dess fullständig frånvaro, snabb utlösning, smärta vid utlösningsprocessen. På natten kan det finnas en långvarig erektion.
  • I ett antal fall uppstår urladdning ur urinröret. I urinen kan du märka vita inslag som liknar flingor eller filament.

  Dessa är vanliga tecken som indikerar ohälsa i prostatakörteln. För varje typ av denna sjukdom, sin egen specifika symptomatologi.

  Typer av prostatit: egenskaper och huvudsymptom

  1. Akut prostatit

  Det uppstår som ett resultat av infektion i körteln med patogena bakterier. Till de allmänna tecknen på prostatakörtelns patologi läggs följande:

  • Frossa och feber;
  • stark skarp eller drabbad smärta i ljummen, ländrygg och perineum;
  • akut urinretention
  • urladdning ur urinröret.

  2. Bakteriell prostatit i kronisk form

  Som ett resultat av långvarig hypotermi börjar överträdelser av urinering, sexuell avhållsamhet, när penetrering av patogena mikroorganismer i körteln börjar inflammation.

  Förutom de vanliga tecknen på prostatit uppmärksammar patienterna smärtsamma förnimmelser i skrotet, i perineum, i underlivet. Ofta är det ett brott mot kraften.

  3. Icke-bakteriell kronisk prostatit

  Av alla typer av denna sjukdom är detta det vanligaste. Hans utseende underlättas genom penetration i körteln av virus, urin. I vissa fall har denna sjukdomsform en autoimmun natur.

  Patienter klagar på att det periodiskt uppstår smärta i ljummen, ihållande smärta i bäckenområdet.

  4. Stagnerande prostatit

  Den främsta orsaken till sjukdomsutvecklingen är ett oregelbundet sexuellt liv.

  Allmänna kliniska manifestationer av prostatit kompletteras med en signifikant minskning av erektion och sexuell behandling, suddiga känslor vid utlösning.

  5. Kronisk prostatit av asymptomatisk natur

  Det finns en åsikt att denna form av sjukdomen är en manlig åldersrelaterad egenskap hos kroppen. En särskiljande egenskap är avsaknaden av sjukdoms huvudsakliga manifestationer. Det enda tecknet på problem är närvaron i urinen hos ett betydande antal bakterier och leukocyter.

  En korrekt bild av denna sjukdomsform kan identifieras endast genom biopsi eller under kirurgisk ingrepp vid behandling av andra liknande sjukdomar.

  Prostata adenom: skillnad från prostatit

  Med prostatit förväxlas godartad prostatahyperplasi, känd under föråldrad idag, namnet "prostata adenom". Detta är namnet på den neoplasma som bildas i körtelvävnaden. Det börjar med utseendet av en liten nodulosa, som så småningom växer. Som ett resultat ökar körteln i storlek, vilket förhindrar ett normalt utflöde av urin.

  Till skillnad från prostatit har orsakerna till denna sjukdom inte klarats fullständigt. Endast det åldersrelaterade förhållandet är korrekt noterat: risken för adenom ökar signifikant hos äldre män.

  Till vilken läkare som ska ta itu med en prostatit

  Behandling av sjukdomar hos könsorganet är övervakat av en urolog eller urolog och androlog. I syfte att fastställa den korrekta diagnosen ska han genomföra en första undersökning av könsorganen och föreskriva nödvändig diagnostik.

  diagnostik

  Vid misstanke om inflammation i prostatakörteln används följande diagnostiska metoder.

  • För att bestämma konditionens tillstånd är fingerundersökning genom anusen.
  • För att bedöma tillståndet hos körteln föreskrivs ultraljud av prostata.
  • För att studera funktionerna vid urinering utförs uroflowmetri.

  Efter att ha fastställt diagnosen och avslöja graden av utveckling av sjukdomen kan urologen utse ett samråd med patienten till andra specialister: en immunolog, en fysioterapeut, en nutritionist.

  Egenheterna i kursen av olika former av sjukdomen, diagnos och förebyggande av inflammation i prostata beskrivs av urologen i den här videon:

  Seger över prostatit: hur man återhämtar sig från sjukdom

  Efter diagnosen och diagnosen föreskriver urologen komplex terapi.

  • Om den bakteriella naturen hos sjukdomen identifieras, föreskrivs antibiotika. Ett specifikt läkemedel väljs av urologen beroende på vilken typ av patogen som orsakade inflammation.
  • För att normalisera hormonbalansen är hormonbehandling ordinerad.
  • När exacerbationsperioden passerar utförs prostata-massage.
  • För att förbättra effektiviteten av behandlingen rekommenderas fysioterapi.
  • När komplikationer av sjukdomen uppstår, används kirurgiskt ingrepp ibland.
  till innehållet ^

  Folkmetoder i kampen mot inflammation i prostata

  Som sekundär behandling tillåter urologer användningen av folkliga metoder för att behandla sjukdomen.

  • 1. örtteer, som inkluderar: renfana, kamomill blommor, mjölon, klöver, johannesört, tranbär, rölleka, salvia.
  • 2. En effektiv folkmedicin i behandlingen av prostatit har visat sig vara ivan-te eller kiprej. För att göra medicinskt te, en tesked gräs, måste du hälla 200 ml varmt vatten, insistera på en termos i minst 10 timmar. Läkemedlet används 100 ml två gånger om dagen.
  • 3. Mumiye - ett ämne av naturligt ursprung, som innehåller komponenter av mineral och organiskt ursprung. Läkemedlet kan köpas i apotekskedjan i form av kapslar, suppositorier, tabletter.
  • 4. Användningen av ingefära hjälper till att återställa normalt blodflöde, normalisera produktionen av testosteronhormonet, avlägsna berusning. Roten av denna växt kan ätas rå och torkas.
  • 5. Vid behandling av prostatit kan du använda heta badar. Effekten är baserad på det faktum att musklerna slappnar i, vilket förbättrar blodtillförseln hos den inflammerade körteln.

  Prostatit är inte en mening som sätter ett kors på människors hälsa. Tidig behandling till läkaren, korrekt diagnos och komplex terapi i kombination med livsstilsjusteringar hjälper till att hantera sjukdomen och leda ett helt liv.