Huvud
Strömförsörjning

De mest effektiva sätten att behandla prostatit med folkmekanismer

Prostatit är ett av de allvarligaste problemen med dagens modernitet. Sjukdom, vilket orsakar mycket problem och obehag. Denna sjukdom kräver behandling. Innan du börjar ta mediciner och förgiftar sjukdomen med kemiska preparat, prova folkläkemedel för prostatit.

Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, som är inflammatorisk och kräver kirurgisk behandling. Den främsta orsaken till sjukdomen är dålig blodcirkulation i bäckenorganen eller smittspridningen. De första yttringarna av prostatit, vilket är vad den smärta och sveda vid urinering, kränkning av styrka, täta urinträngningar, bör du omedelbart kontakta en urolog och börja behandlingen. Annars riskerar du att bli en olycklig ägare till kronisk prostatit.

Behandling av prostatit med folkmedicin: fördelar med traditionell medicin

Kronisk prostatit behöver lång behandling. Första platsen ges till medicinska preparat. Allt beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Behandla prostatit med folkmekanismer väl i samband med traditionell behandling och justering av det vanliga sättet att leva.

Populära metoder för behandling av prostatit har ett antal fördelar:

 • Nästan aldrig ge biverkningar.
 • Hög portabilitet.
 • Stärker patientens immunförsvar.
 • Kan kombineras med mediciner.
 • Att bli av med samtidiga sjukdomar.
Effektiv behandling av prostatit med folkmekanismer

Behandling av prostatit i hemmet är endast tillåtet efter samråd med din läkare. Sådan behandling kan leda till allergiska reaktioner på komponenter av läkemedel eller komplikationer efter vissa fysiska övningar.

Folkmedel för prostatit hos män

Folkmetoder för behandling av prostatit är mer än hundra metoder för att bli av med sjukdom en gång för alla. Här, och fysiska övningar, och behandling med örter, enemas. Vi kommer att prata mer om varje metod.

Enkla övningar för behandling av prostatit

fysisk träning

Det har redan upprepats nämnts att huvudorsaken till prostatit är dålig blodcirkulation i bäckenorganen, vilket orsakar stillastående processer. För att cirkulera blodet med maximal effektivitet är det nödvändigt att stimulera det med fysisk ansträngning. Om prostatan är bakteriell, så är denna metod osannolikt att visa effektiviteten.

När icke-bakteriell prostatit hjälpas av fysisk aktivitet

Mot prostatit har en hel uppsättning övningar utvecklats:

 • Knäböj. Ett av de effektiva sätten att behandla. Squat bör vara så djupt som möjligt, häng inte på knänivån. Endast djuphuggning ger ett positivt resultat. På en dag måste du utföra upp till 100 sittplatser. Om en sådan övning är för mycket för dig, minska den till 3 gånger i veckan. Du kan dela upp hundra sit-ups i tre metoder. Om nästa dag du störs av smärta i dina ben - detta är ett tecken på svaghet i musklerna i underbenen och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen, inklusive prostata.
Hur man gör squats
 • Späd squats med sax. Varje ben utförs upp till 20 gånger.
Övning sax
 • Ligga på magen, bör du räta ut dina ben. Upp till 20 gånger.
 • Vi ligger på baksidan, höja våra ben så att knäna är nära ditt ansikte. Vi omfamnar våra ben med våra händer och i denna position fryser vi i 20 minuter. Det visar sig att ligga mer - ljug mer, desto effektivare är träningen.
 • Från prostatit hos män hjälper massan av perineumbrunnen. Först tidigt på morgonen, efter att ha vaknat, sen innan du äter, står i full tillväxt. Det kommer att rädda dig från stillastående processer i prostata.

Varför är det nödvändigt att behandla prostatit med folkmekanismer

Det vanligaste sättet att bota prostatit är att ta växtbaserade läkemedel.

Växtberedningar

Förberedelser baserade på örter tillskrivs ett antal otänkbara åtgärder:

 • Kämpar mot virus och inflammationer.
 • Bekämpning och avlägsnande av spasmer.
 • Smärtsam handling.
 • Hemostatisk funktion
Fytoterapi har bara en nackdel - varaktigheten av behandlingen

I denna traditionella metod finns det en nackdel - dess varaktighet. Fytoterapi är bra inte bara på prostata, utan också på kroppen som helhet. Positivt påverkar levern och magen. Därför kommer mottagandet av läkemedel baserade på olika örter vara mycket mer lojala. Du och att bli av med prostatit kommer att gå framåt och stärka din immunitet.

Folk recept för behandling av prostatit

Det finns ett antal rekommendationer som förbättrar effekten av fytopreparationer:

 1. Hemma behandlas prostatit med avkok, juice, tinkturer, vilka används inåt.
 2. Fytoterapi, i kombination med elektrofores, ökar ibland effektiviteten av behandlingen.
 3. Vid framställning av en alkoholtinktur använder jag den övre delen av växterna för framställning av buljonger - rötter.

Folk recept från prostatit för internt bruk

Det finns sådana recept för terapi och förebyggande av sjukdom. De är lätta att förbereda:

 • Blad av vanlig björk, gräs och löv tranbär dvulomnoy nässlor blandas i lika proportioner med gräsplanen murgröna blad Potent gås och salviablad. Den resulterande torra blandningen är viktig för att blanda grundligt. För att förbereda buljongen behöver du 10 gram samling. Det är nödvändigt att hälla 300 ml brygga och 10 minuter för att värma i ett vattenbad. Låt det brygga i ca 2 timmar och dränera. Avkok är berusad i varm form för 1/4 - 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid.
Gras övervintra paraply
 • Bladet av paraplyjurt, Johannesjurt, frukten av enbäret, plantainens löv är stora, björnbäret är ett vanligt ört-celandine stort. För att förbereda samlingen tas varje komponent jämnt. Före användning ska samlingen krossas noggrant i ett pulver och häll 250 ml kokande vatten och koka i 5 minuter. Vi insisterar 2 timmar och filtrerar. Ta fytoterapi i ett halvt glas i en varm form 4 gånger om dagen 20 minuter efter att ha ätit.
 • Helichrysum blommor är vanliga, blommor fläder, nässlor ört, gräs gemensam toadflax, en frukt, blommor och renfana rötter kvickrot blandat med gräs, rölleka, svalört och frukterna av Schisandra chinensis i lika delar. Tillräckligt 10 g samling häll 300 ml kokande vatten på ett vattenbad i ca 20 minuter. Låt oss brygga i 2 timmar och filtrera. Kokt avkok tas oralt i form av värme till en fjärdedel - en halv kopp 3 gånger om dagen en timme före måltid.
Immortelle sandig
 • Blad av björk, cowberry löv, horsetail gräs, rhizom av valerian officinalis och selleri rhizome luktfri - lika. 10 g av fytosporan fylls med 300 ml kokande vatten, upphettas i ett vattenbad under 10 minuter och insisteras i 2 timmar. Den filtrerade buljongen ska tas i en varm form 1/2 kopp 3 gånger om dagen en timme före en måltid.
Rhodiola rosea
 • Ett annat effektivt recept med rhodiola rosea. För att förbereda läkemedlet används endast växtens rot. Torkad och hackad rhodiola rot ska hällas 200 ml kokande vatten och koka i 15 minuter i ett vattenbad. Låt det brygga i 1 timme, dränera och ta ett halvt glas om dagen två gånger.
 • Effektivt botar symtomen på prostatit ört celandine. På basis av saften av denna ört, gör en alkohollösning. För att göra detta, i proportioner på 1: 1, kombinera juice av celandine och alkohol. Behandlingsförloppet är 2 månader. För mottagning finns det ett helt schema: medicinen tas endast på tom mage. För varje 50 mg vatten varje dag, tillsätt en droppe lösning. Så snart antalet droppar når 30, börjar vi minska dosen. Denna metod klarar sig perfekt med förebyggande av adenom, borttagning av puffiness, blockerar bildandet av polyper och andra neoplasmer, är en utmärkt förebyggande metod för cancer tumörer, främjar god immunitet.
Kalanchoe

Behandling med Kalanchoe visade sig vara ett bra verktyg. Vi samlar ett glas Kalanchoe blad, häll 0,5 liter vodka och insistera 5 dagar. Ta tinktur ska vara en gång om dagen, en tesked.

Behandling av prostatit i hemmet av folkmekanismer

De bästa folkmekanismerna för prostatit bereddes av naturen själv. Från tidigt i tider har healare och trollkarlar försökt hjälpa män som är ensamma med prostata sjukdomar. De inkluderade kronisk prostatit.

Fröer av pumpa skalade

Effektivt bekämpar sjukdomen ett antal av följande offentligt tillgängliga produkter:

 • Pumpa frön. I traditionell behandling är denna produkt inte den sista platsen. Vid första tecken på sjukdom rekommenderas att man äter 30 solrosfrön om dagen. Detta är ett bra förebyggande av prostatit. Kämpar perfekt mot prostatit hos män - pumpa-honungskulor. De görs helt enkelt. 0,5 kg raka pumpafrön rullas genom köttkvarn och lägger till 200 g honung. Från denna blandning rullar vi små bollar. Av utseende bör de likna en genomsnittlig hasselnöt. Varje dag måste du äta 1 till 2 bollar. För att bollarna ska försämras, förvara dem på en sval plats.
Hacka pumpa frön i en mugg
 • Häll pumpa frön i en mixer nästan till ett pulverformigt tillstånd. Ta två matskedar i en halvtimme före måltider, tvättas med rent vatten eller vatten med honung, vilket är att föredra. Detta är en av de effektiva behandlingsmetoderna för män med prostatit. En kurs om året räcker.
Aspen bark med prostatit
 • Aspen bark. Denna komponent av fytoprodukt bör samlas in ordentligt. Fytoterapeuter rekommenderar att man lagrar aspenbark i slutet av april, då inga knoppar och första blad visade sig. Torka det noggrant och krossa det. Vi tar en volym om 1 liter och fyller 1/3 av askens bark och resterande utrymme är översvämmade med vatten. Blandningen insisteras i två veckor, då filtreras den mycket bra. Infusion tas tre gånger om dagen på en matsked. Denna behandlingsmetod har en negativ - tinkturen är ganska bitter.
Persilja med prostatit
 • Persilja. Denna växt har länge varit en mänsklig berömmelse. Det kan ta bort inflammation och svullnad, maximalt förbättra människans tillstånd. Fröet och roten av växten används i terapin. Du kan dricka persilja juice en halvtimme före måltiderna. Några krossar fröna i pulver och häll sedan kokande vatten och stå på spisen i 10-15 minuter.
Vitlök är ett effektivt botemedel mot prostatit!
 • Vitlök är en populär och effektiv behandlingsmetod. För framställning av tinkturer använder vi 5 vitlöksklyfta, som hälls i 0,5 liter kokande vatten och låt det brygga för en dag. Efter en noggrann ansträngning är läkemedlet redo. Det tas i en mängd av 50 gram dagligen före måltiderna.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

När det gäller prostatit i kronisk form är det helt omöjligt att bota sjukdomen, men att faktiskt minska dess obehagliga symptom. Folkmedel för kronisk prostatit är tillgängliga och effektiva om de används i samband med medicinering.

Kronisk prostatit behandlas med fytoterapi. Den mest effektiva är skumkål, kamomill, rosmarin, bärbär. På grundval av dessa örter är beredda avkok, vilka tas oralt enligt ett visst schema. Så skinniga, rosmarin och björnbär kombinerar i lika delar, tillräckligt för 1 tesked av varje komponent, häll 300 ml varmt vatten och insistera i ca 3 timmar. Den färdiga "elixiren" tas på en tom mage på flera sippor.

Bland de mest effektiva sätten att behandla sjukdom är honung och alla honungsprodukter. Dess naturliga komponenter kan bota kronisk prostatit och korrigera patientens allmänna tillstånd: stärka immuniteten, ge kroppen alla nödvändiga mineraler och vitaminer. För behandling av kronisk prostatit, använder män ljus med propolis, naturlig honung och pollen och avskum. Effektiv folkmedicin för prostatit är ett glas varm mjölk med tillägg av 1 matsked honung. Om dryckesdelarna inte är allergiska, underlättar det det övergripande tillståndet.

Profylax av prostatit med folkmekanismer

Huvudprinciperna för behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

 1. Underhålla en hälsosam livsstil
 2. Folkmekanismer kombineras med massage
 3. Det är viktigt att ställa in en lång period av behandling. Var inte rädd för biverkningar. Många komponenter kommer att kunna rensa din kropp och dra ur allting onödigt. Om du märker förändringar i kroppen inte bättre under behandlingen, kontakta en läkare.
 4. Behandlingstiden tar en månad, och i vissa fall ännu mer. Det är väldigt viktigt att slutföra kursen.

Traditionell medicin behöver alltid en partner. I sin roll verkar genomförbar fysisk aktivitet, rätt näring och regelbundet, intimt liv.

Effektiv hembehandling av prostatit hos män

Inflammation av prostatakörteln i medicin kallas prostatit. Orsaken är ofta en kränkning av blodmikrocirkulationen i bäckenregionen. Det är inte uteslutet utvecklingen av en sådan sjukdom i den smittsamma processen i vävnaderna i prostata. Sjukdomen förvärrar inte bara människans livskvalitet, utan leder även till allvarliga komplikationer i reproduktionssystemet. En olycklig följd är patologins kroniska karaktär. En variant av terapi för män kommer att vara behandling av prostatit hemma med hjälp av naturläkemedel.

Vad är prostatit?

Sjukdomen är en inflammation i prostatakörteln som ett resultat av verkan av negativa externa eller interna faktorer. Mer vanligt är den bakteriella formen av prostatit. Det provoceras av patogena bakterier som kommer in i prostata från rectum, urinblåsan och urinröret. Sjukdom enligt kursens art är akut och kronisk. Den senare formen har mindre levande symtom.

En möjlig orsak till prostatit anses också som en stillasittande livsstil, vilket orsakar stillastående fenomen i bäckenområdet. Oavsett sjukdomens etiologi kännetecknas den av följande symtom:

 • trötthet, depression, slöhet;
 • ökad uppmaning att urinera på natten;
 • accelererad utlösning;
 • obehag och smärta i skrotan, ljummen, underlivet och nedre delen av ryggen;
 • brinnande känsla i perineum;
 • Utseendet i urin av flytande blodproppar - "strängar" och ibland - av blod eller pus;
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan.

Behandling av prostatit

Om det finns tecken på en prostatakörtelsjukdom, bör du kontakta en urolog. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt. Lämplig behandling kommer endast att ske efter en doktors diagnos. Behandling av olika former av prostatit har egna system och metoder:

 1. Bakteriell. Antibakteriella läkemedel från gruppen av penicilliner, makrolider och fluorkinoler används för att bekämpa denna form. För avlägsnande av inflammation används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: Nurofen, Naklofen. Minska blåsans ton hjälper alpha-adrenoblockers, förbättra det psykologiska tillståndet - sedativa (Afobazol).
 2. Kronisk. Det kan behandlas med pumpa frön, persilja och svart älskling.
 3. Kronisk. Det är viktigt att undvika eskalerande faktorer som hypotermi, förstoppning, tidig tömning av blåsan. Medicin används på samma sätt som i akut form: antibiotika, NSAID, antidepressiva medel.

Dessa är klassiska regimer för behandling av olika former av prostatit. Oavsett arten av sjukdomsförloppet använder läkare flera traditionella metoder för att bekämpa impotens. Förteckningen över sådana metoder innefattar:

 1. En diet. Det syftar till att lindra tarmarna. För att göra detta måste du ge upp skadlig mat. I kosten istället för det ingår ett stort antal grönsaker, frukter, örter, flingor och fettsorter av kött och fisk.
 2. Massage. Det genomförs genom urinröret eller anusen. Målet är att öka blodflödet i prostata.
 3. Kirurgisk ingrepp. Denna behandlingsmetod anses vara radikal, därför utförs den på allvarliga indikationer.
 4. Gymnastik. Det syftar till att eliminera stagnerande fenomen i bäckenområdet. Squats och walking på plats anses vara effektiva, men det finns andra effektiva övningar. Mot denna bakgrund måste du sluta röka och alkohol.

Hembehandling

Den egentliga hembehandlingen är att den bara kommer att fungera i ett tidigt skede. Formen av sjukdomen med komplikationer eller frekventa återfall kräver en mer allvarlig inställning när man tar mediciner. Effektiv hembehandling av prostatit baseras på fytoterapi, korrekt näring, motion och en användbar massage i prostata. Vissa metoder väljs beroende på patologins form:

 1. Döma av recensionerna är det möjligt att eliminera symptomen på akut prostatit snabbare. Denna form av sjukdomen är 1-2 månader lång. Behandling kan vara upp till sex månader. Sittbad hjälper till att förbättra cirkulationen. Effektiv mot den akuta formen kommer att vara sokoterapiya. Patienten rekommenderas att ta betorjuice (härdad), gurkor, morötter och sparris. Också användbart kommer att vara fytogener med kalendula, horsetail, yarrow, nässla och andra örter. Om sjukdomen orsakas av bakterier, kan patienten inte undvika att ta antibiotika. Folkmetoder används mot bakgrunden av huvudbehandlingen.
 2. Den kroniska formen måste behandlas mycket längre. Detta beror på frekventa återfall av sjukdomen. Med problemet kan klara avkokningar av färska eller torkade örter och växter. Den kroniska formen av prostatit kräver en förändring av näringsättet. Öka den försvagade immuniteten och gör upp med bristen på vitaminer hjälper bipollen. Det är viktigt att inkludera fler bär i kosten, till exempel:
  • körsbär;
  • tranbär;
  • björnbär;
  • vinbär;
  • jordgubbar;
  • blåbär;
  • körsbär.

medicin

Effektiv hembehandling av prostatit utförs inte bara med hjälp av folkmetoder. En poliklinisk patient kan ta medicineringen. Tillvägagångssättet till behandling är komplicerat, så läkaren ordinerar flera droger samtidigt. Beroende på sjukdomens och symptomens etiologi används följande kategorier av läkemedel:

 1. Antibakteriell. Den första patienten föreskrivs fluorokinoler. Antibiotikan i den andra linjen är tetracykliner, makrolider och penicilliner. Ett av de vanligaste antibiotika för prostatit är biseptol. Det är baserat på den eponyma komponenten, tillhör kategorin fluorokinoloner. Läkemedlet har en baktericid och antimikrobiell effekt. Prostatit är en direkt indikation på användningen av Biseptol. Den genomsnittliga dosen är 960 mg två gånger om dagen. Fördelen med verktyget finns i ett brett spektrum av åtgärder. Av biverkningar, huvudvärk, nedsatt aptit, yrsel. Kontraindikationer:
  • individuell intolerans
  • allergi mot läkemedlets komponenter;
  • patologi av hematopoiesis-systemet;
  • lever- eller njurinsufficiens.
 2. Alpha-blockerare. Nödvändigt att slappna av urinrörets smidiga muskler och blåsans hals. Alfuzosin används ofta i denna grupp av läkemedel. Indikationer för användning är sjukdomar i urinering. Sammansättningen innehåller samma substans - alfuzosin. Effekten av läkemedlet är att minska trycket i urinröret och minska resistensen mot urinströmmen. ta 5 mg varje morgon och kväll. Fördelen med drogen är att det inte påverkar förmågan att köra. Som ett resultat av mottagningen är huvudvärk, torr mun, svaghet, hudutslag möjliga. Kontraindikationer:
  • ortostatisk hypotension
  • leverinsufficiens;
  • individuell överkänslighet
 3. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Lindra smärta och inflammation Ibuprofen kan anses vara effektivt. Läkemedlet har antipyretiska, antiinflammatoriska och analgetiska effekter. Fördelen med läkemedlet är dess höga biotillgänglighet. Indikationer för användning är smärtor av olika etiologier. Dosering för vuxna är 3-4 tabletter 200 mg per dag. Kontraindikationer och biverkningar av Ibuprofen är många - specificera dem i instruktionerna.
 4. Kramplösande. Eliminera spasmer av blodkärl och därtill hörande smärtsam cider. Traditionellt använder denna grupp drogen No-shpa. Basen av drogen är drotaverin. Ämnet har en antispasmodisk effekt. Indikationer för användning är spasmer av smala muskler i urinvägarna. Doseringen är 120-240 mg (3-6 tabletter). Efter att ha tagit p-piller upplever vissa patienter en minskning av blodtrycket, sömnlöshet, förstoppning, yrsel, illamående. Kontraindicerat läkemedel när
  • överkänslighet;
  • laktasinsufficiens;
  • lågt hjärtutgångssyndrom.

banker

Användningen av burkar med prostatit ger en förbättring av blodcirkulationen i bäckenområdet. Detta normaliserar arbetet hos de organ som finns i det. Sätt burkarna på ytterkanten av sakrumet i nivå med 2-3 sakrala ryggkotor. Med inflammation i prostata i detta område observeras smärtsamma tätningar och dilaterade kapillärer. Före installation av burkarna är det nödvändigt att behandla huden med alkohol. Följande åtgärder utförs:

 • med hjälp av scarifier utförs flera snitt,
 • sätt krukorna i 10-15 minuter (på grund av vakuumet går blodet ut);
 • ytterligare banker avlägsnas och blod avlägsnas med steril bomullsull;
 • Plåtsplatsen är förseglad med ett bakteriedödande gips;
 • Förfarandet upprepas varannan vecka med en kurs på upp till 3-5 sessioner.

bad

Behandling av prostatit med folkmekanismer innebär användning av vattenprocedurer. Dessa är brickor som förbättrar blodtillförseln till bäckenorganen. Ta dem behöver minst 15-20 minuter. Brickor är sessila, du kan sjunka bara till midjenivå, inte hela kroppen. Den bästa effekten kommer att vara med ett enkelt sittande i badet och samtidig slipning av bäckenregionen och perineum. Andra rekommendationer för genomförande av vattenprocedurer:

 • läkare råder att lägga till buljonger i medicinska örter, till exempel kamille, salvia, gurka, lind;
 • Det är bättre att genomföra proceduren på kvällen innan du lägger dig.
 • Tillåt inte hypotermi efter att badet har tagits.
 • för att säkerställa massagen av en ström av varmt vatten med måttligt tryck för att rikta underifrån uppåt till perineum.

övningar

Avlägsnandet av lymfatisk stasis i bäckenet hjälper till med fysiska övningar. Aktiviteten är viktig, eftersom en stillasittande livsstil provocerar en prostatitfaktor. En man rekommenderas att regelbundet regelbundna promenader eller joggar om hälsotillståndet tillåter. I dagens regim måste man nödvändigtvis delta i morgonövningarna. Efter det måste du massera perineumet i några minuter. Bland övningarna (gymnastik) är särskilt effektiva:

 1. Knäböj. Cirka 3 gånger i veckan för att göra 3 uppsättningar av 50 sit-ups. Mellan tillvägagångssätten bör det finnas en paus på 3 minuter.
 2. Rotation av bäckenet. Det är nödvändigt att stå upprätt, placera fötterna på axelns bredd, lägg händerna på midjan. Vidare i denna position är det nödvändigt att göra cirkulära rörelser med ett bäcken 10 gånger en sida / den andra.
 3. Går på skinkorna. Det är nödvändigt att sitta på golvet, räta benen. Nästa måste du flytta skinkorna, göra flera "steg" framåt och bakåt.

massage

Professionella urologer råder alla män med prostatit för att utföra prostata-massage. Denna procedur förbättrar lokal blodcirkulation, ger stimulering av kroppen, bra muskelton och utsöndring av utflödet, ökar sexuella möjligheter. Massage utförs på olika sätt: rektalt eller genom perineal vävnad. Den första metoden anses vara effektivare. Instruktioner för att utföra massagen rektalt:

 • Använd medicinska handskar;
 • med hjälp av petroleumgel eller grädde;
 • Sätt försiktigt in det i anusen till ett djup av 5 cm;
 • i 1,5 minuter massera försiktigt prostata med lätt sträckande rörelser, trycka så att det inte finns någon känsla av smärta.

Strömförsörjning

En annan viktig del av effektiv hembehandling av prostatit är näring. Balanserad kost leder till lindring av symtomen på sjukdomen, påverkar gastrointestinalt arbete positivt. Exkludera från kosten är nödvändiga produkter som:

 • starkt kaffe och te;
 • choklad;
 • söta efterrätter;
 • fett kött och fisk
 • köttbiprodukter;
 • rökning, pickles, sylt och sylt snacks;
 • alkohol;
 • Skarpa grönsaker som vitlök, även ett par denticles;
 • kolsyrade drycker;
 • konserverad mat;
 • halvfabrikat;
 • fett kött och grönsaksbuljonger;
 • mat med smakämnen, färgämnen och konserveringsmedel.

När prostatit behöver mat med mycket zink. Det främjar normal spermaproduktion och förbättrad erektion. Zink kan erhållas från baljväxter, skaldjur, kycklinglever, nötter. Det anses effektivt för inflammation av prostata som kocototerapi. Bland andra användbara produkter med denna sjukdom är:

 • färska frukter och grönsaker;
 • fettfattiga sorter av kött och fisk;
 • sura mjölkdrycker;
 • sojaprodukter;
 • ost;
 • kockost;
 • bovete, vete, havregryn;
 • löst te
 • kompott, fruktdrycker.

Folkmekanismer

Behandling av prostata med folkmedicin innebär att man använder juiceterapi, avkok och infusioner av frön, rötter och blommor av medicinska växter. Tillämpningen av dessa metoder har sina egna särdrag:

 • När man kombinerar folkmetoder med elektrofores ökar effektiviteten av behandlingen.
 • För beredning av alkoholtinkturer rekommenderas att man använder stammar, löv och blommor av växter, brygg bättre rotdelen med kokande vatten.
 • När du väljer ingredienser måste du följa instruktionerna tydligt och när du tar dem, observera dosen.

tinkturer

Sådan behandling av prostatit folkmusik rättsmedel är alkoholhaltig dryck som produceras genom infusion av alkohol eller regia frukter, frön, kryddor och medicinalväxter. Med andra ord är det ett extrakt från en växt. Tinkturer används både inom och utanför. Fördelen med tinkturer är att alkohol extraherar medicinska substanser från växten, vilket garanterar deras långsiktiga bevarande och ger medicinska egenskaper.

Tinkturer kan beredas för framtida bruk och används i 2-3 år. Med prostatit anses sådana recept vara effektiva:

 1. Tinktur från calagan (tinder). Ta 50 g av växten, torka den, häll en flaska vodka, tillsätt 1,5 tsk. lakrits. För att smaka måste du skriva in 4-5 kaffebönor. Häll innehållet i en glasbehållare, skicka till en mörk plats i 1 månad. Vid slutet av denna period dränerar du med hjälp av gasbindning. Att ta en mottagning av 1 msk. dagligen.
 2. Tinktur av propolis. Lägg marken propolis i glas. Fyll produkten med alkohol i ett förhållande 1: 2. Ta sedan bort behållaren i 1 vecka i ett torrt skuggat område. En gång om 3 dagar blandar tinkturen. Ett färdigt tillvägagångssätt är genom en dubbelviktsgas. Ta dagligen 30-40 droppar tinktur för 0,5 kopp varm mjölk. För att öka effekten, dessutom, varje dag, introducera i anus en blandning av ett par droppar propolis och en något uppvärmd tjära.
 3. Tinktur från aloe. Ta 500 g löv av denna växt, finhackad. Lägg sedan till dem 500 ml semisweet eller starkt vin och 500 ml flytande honung. Rör ingredienserna, skicka i en vecka till kylskåpet. Sedan spänna och konsumera dagligen 3 gånger före måltiden, ta 1 tsk vardera.

buljong

Mer enkel matlagning skiljer sig från decoktioner. De är vattenextrakt från delar av en växt med grovare struktur. Dessa inkluderar blad, trä, rötter, knölar. De kräver en längre värmebehandling. Mot prostatit anses följande dekoktioner vara effektiva:

 1. Av bladens björk. Behöver ta 2 matskedar. rå, torr eller fräsch, slipa den. Den grönsaksdel hälls med 2 liter kokande vatten. Därefter ska agenten lämnas i ca 1 timme så att den är infunderad. Innan mottagningen av avkoksavloppet dricker du hela dagen.
 2. Från löken av lök. Det är nödvändigt att ta bort torrskalet från 5-7 glödlampor. Hon hällde 700 ml vätska, koka upp och koka i ca 5 minuter. Läkemedlet ska infunderas inom 2-3 timmar. Innan du börjar använda buljongen behöver du spänning. Drick denna volym vätska under dagen.
 3. Av fänkål. Ta 1 tsk. frön av dill, bark av tjaktorn, citronmelja, fälthästar och 3 tsk. enbär och stalker. Blandning av örter koka några minuter efter kokning, lämna i ett par timmar. Ta 100 ml dagligen. Upprepa proceduren 3 gånger.

Pumpa frön

En unik komposition av pumpafrön kan ge den manliga kroppen den nödvändiga zinken. Varje dag måste du äta minst 30 stycken. Det är bättre att göra detta innan du äter. En sådan mängd frön innehåller en daglig zinkhastighet. Det finns ett annat sätt att använda den här produkten:

 • rensa 0,5 kg pumpa frön;
 • vrid dem med köttkvarn;
 • tillsätt ca 200 g honung, mixa;
 • att göra en blandning av små bollar av en mutter;
 • Att skicka på en hylla av ett kylskåp;
 • ät ett "godis" i 30 minuter innan du äter.

Malm behandling

Växthusväxten kan eliminera pyogena infektioner och generellt bekämpa inflammatoriska sjukdomar. Dess effektivitet beror på en bitter smak. Hela behandlingsförloppet kräver cirka 100 g gräs. Råvaror måste återvinnas för hand och sedan siktas genom en kolander. Den osealeda delen används för att förbereda ett avkok för att torka. Mörken som har passerat genom kolvens hål tas i torr form inuti.

Intaget av gräs inuti beror inte på att äta. Det är viktigt att observera behandlingens regelbundenhet under behandlingen. Du kan inte sakna dem även på kvällen. Ordningen för användning av markdörr malört är följande:

 1. De första 3 dagarna med en period av 2-2,5 timmar, svälja en nypa torra råmaterial, fuktar med saliv och tvättar med vatten.
 2. De kommande 4 dagarna använder endast gräset 5-6 gånger om dagen.
 3. Varje kväll, utföra mikroclysters. För 1 liter kokande vatten är det nödvändigt att ta 1 tsk. torr malurt. Därefter filtreras tvättmedlet och kastas för en 100 ml procedur. På natten injiceras hälften av den angivna volymen i anusen. Den andra delen används för urinröret. För detta ändamål pressas urinrörets kanter mot spetsen av en liten spruta. Därefter injiceras innehållet skarpt. Douchering upprepas i en vecka.

Konventionell bakpulver kan ha en komplicerad effekt på prostatakörteln. När den används externt, tar den bort inflammation och skadliga bakterier, hjälper till att återställa skadade vävnader, eliminerar smärta, klåda och brännande. Det finns 2 huvudsakliga sätt att använda soda i prostatit:

 1. Baden. För 2 liter varmt kokt vatten ta 1 tsk. jod och 1 msk. soda. Rör om att ingredienserna kan lösas upp. Häll lösningen i bassängen, sätt in den och vänta ungefär en halvtimme. Förbättring observeras efter den tredje sessionen.
 2. Lavemang. Före proceduren, gör en normal svaghet med kamomillbuljong. Vidare i 250 ml vatten är det nödvändigt att lösa upp 2 msk. soda. Vätskans temperatur bör ligga nära människokroppens temperatur. Med sprutan måste du injicera lösningen i anusen. Enema är regelbunden 2 gånger i veckan.

Aspen bark

Aspensbarkens sammansättning innefattar glykosider, eterisk olja, organiska syror, tanniner, karoten, flavonoider. Dessa ämnen bidrar till bra svettning, vilket förbättrar urinering. Med prostatit kan aspenbarken förstöra bakterier, avlägsna galla och eliminera inflammation. Kontraindikationer för användning är problem med avföring och känslighet för kompositionen. Du kan använda aspenbark på följande sätt:

 1. Buljong. Ta den torkade barken i en mängd av 100 g. Häll i 1 behållare 1 liter kokt vatten. Koka blandningen över låg värme i en kvart i timmen. För mottagning före varje måltid är det nödvändigt att använda 250 ml buljong.
 2. Tinktur. Ta disk med en volym på mer än 1 liter, sätt 200-250 g torra råmaterial. Häll sedan 0,5 liter vodka eller alkohol. Insistering måste vara i 14 dagar. För att ta 20 droppar av läkemedlet. De konsumeras tre gånger om dagen före måltiderna.
 3. Utdrag. Det här verktyget baseras på askbark måste köpas på apoteket. Det bidrar till att stärka immunförsvaret, vilket också är användbart för prostatakörteln. Drick 15 droppar före måltiderna.

Bee Products

Propolis anses vara effektivt bland naturliga antibiotika. Det tar bort inflammation, eliminerar smärt syndrom. Hemma är propolis bildad av stearinljus, som injiceras i ändtarmen varje dag i en månad. Kursen får upprepas efter 8 veckor. Inne i propolisens tinktur tar 40 droppar, tas för 1 glas vatten. Denna procedur upprepas i 1,5 månader.

Behandling av prostatit hemma snabbt

Vissa folkliga metoder för behandling av prostatit hjälper dig att bli av med det snabbare. Dessa är inte enskilda metoder, men en kombination av flera på en gång. Schemat för snabb behandling innefattar:

 1. Massage i prostata. Det är nödvändigt att göra det dagligen. Med pekfingret sätts in i anusen, massera prostata körteln.
 2. Ström. En man borde konsumera mer skaldjur, nötter, bönor, kycklinglever. Dagligen är det nödvändigt att äta 30 pumpa frön.
 3. Varmt bad. För att ta emot det måste du använda örtdekok med kamille. Efter en akut tid rekommenderas en kontrastdusch med ett litet tryck.
 4. Sports. Daglig övning bör innehålla aktiv vandring. Flera gånger i veckan är det nödvändigt att göra ett komplex av 100-150 sittplatser i 3-4 tillvägagångssätt.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Effektiva metoder för behandling av prostatit

Vid första tecken på inflammation inte behöver tänka länge om de ska söka hjälp från en medicinsk institution, eftersom effektiv behandling av prostatit beror på tid och kvalitet behandling påbörjas. Det finns heller ingen anledning att ekonomisera vid diagnos av sjukdomen, eftersom den rätta orsaken är hälften av behandlingen.

Prostatit är en välkänd sjukdom i vår tid, vilket är svårt att bota hemma utan hjälp av en erfaren läkare. Patienter bör alltid komma ihåg att otimlig och felaktig behandling leder till framväxten av en kronisk form, farligare för människors hälsa, och även svår att bota. Eftersom den försummade formen har egenskaper att förvärra, kan sjukdomsprogressionen resultera i obehagliga komplikationer för en man, såsom prostataadenom eller cancer. Dessa sjukdomar kan emellertid inte kallas de enda komplikationerna av denna sjukdom, eftersom bristen på erektion och manlig infertilitet också betraktas som konsekvenserna av obehandlad prostatit.

Vad är syftet med behandlingen av sjukdomen?

Prostatit kan för närvarande vara inflammatorisk eller bakteriell i naturen, vid identifieringen av vilken patienten upplever stagnerande processer som förekommer i prostatakörteln. Deras utveckling påverkas av ett stort antal negativa faktorer som säkert kan hänföras till undernäring och bristen på hälsosam HLS.

Det är därför som behandling av en sådan sjukdom som prostatit nödvändigtvis måste vara komplex, vilket kommer att säkerställa det mest effektiva resultatet. Men vi får inte glömma att behandlingen av någon sjukdom måste börja med diagnosen. Läkaren efter undersökningen, ifrågasätta, samt bekanta med ett antal tester identifierar noggrant orsakerna till prostatit och bestämmer sjukdomsfasen.

För att snabbt övervinna denna patologi är det nödvändigt att utföra en uppsättning åtgärder som läkaren kommer att utse direkt efter undersökningen:

 • eliminering av infektionen som orsakade patologin;
 • restaurering och förbättring av blodflödet som ger prostatakörteln;
 • eliminering av alla stillastående processer som uppstod i kroppen efter utveckling av prostatit.

Behandlingen av sjukdomen utförs ofta på poliklinisk basis - undantaget är den patologiska kroniska banan, avancerad och akut prostatit, som inte är mottaglig för dessa behandlingsmetoder.

För att snabbt och effektivt bota sjukdomen bör patienten observera en omfattande behandling av prostatit, vilket innefattar följande åtgärder, vilket ger en bestående effekt:

 • tar antibiotika
 • Prestationen av en massage som utförs på prostatakörteln.
 • fysioterapi metoder;
 • normalisering av immunitet
 • Exercise course execution;
 • användningen av medicinska örter som en extra terapi.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur man bota sjukdomen med antibiotika

Denna metod är en obligatorisk del av behandlingen, eftersom välvalda läkemedel kommer att lindra kroppen av orsaken till inflammation och tillåter inte infektion att träffa angränsande organ.

Obehandlad användning av antibiotika kommer att tillåta:

 • att utveckla resistens hos bakterier och mikrober till en viss grupp droger;
 • bryta mot vitala organens tillstånd
 • förvärra sjukdomsförloppet.

Som ett resultat kommer kroppen att bli immun mot antibiotika, vilket leder till komplikationer och långvarig behandling.

Eftersom behandling av prostatit är tillräckligt länge anses kontraindikationer och allvarliga biverkningar vara ett allvarligt skäl att vägra att ta farliga antibiotika. Läkemedlet ska ha egenskaper som gör det möjligt att tränga igenom vävnader, slemhinnor och andra hinder, annars kommer fördelarna med att ta det att vara minimal.

Nu i medicinsk praxis finns det sådana metoder som en försöksbehandling, där patienten kommer att ges ett visst läkemedel, endast i reducerad dos än vad det grundläggande behandlingsalternativet kräver.

Därefter kommer läkaren att noggrant övervaka patienten och bedöma kroppens reaktion på receptbelagda läkemedel. Om patienten är utesluten komplikationer kommer specialisten att utse en "fullständig" behandling med detta läkemedel.

Prostatit (någon form) är inte en smittsam sjukdom, så du kan inte vara rädd att den kommer att överföras till samarbetspartnern genom sexuell kontakt. Det finns dock fall där orsaken till prostatit är en sexuellt överförbar sjukdom som överförs genom samlag. Den vanligaste infektionen av denna typ är klamydia, en behandlingsmetod som är ganska svår och lång.

En av egenskaperna hos celler av klamydia är att de blir mottagliga för en viss grupp läkemedel endast när deras bas redan är fullständigt bildad och cellerna har passerat minst hälften av deras livscykel.

De mest effektiva drogerna som används för att eliminera denna form av prostatit är:

 • zithromax;
 • kloramfenikol;
 • Diksitsiklin;
 • Dzhozamizin;
 • Erytromycin.

Standardanvändningen av dessa antibiotika är 2 veckor.

Ytterligare terapier

Förutom att ta antibiotika kan den behandlande läkaren ordinera hjälpmetoder för att bli av med prostatit.

Massage i prostata

Behandlingen av denna sjukdom syftar till att tidigt avlägsna smärtsamma symptom, för vilka det finns olika metoder. Massage i prostata anses vara en av dem, eftersom många experter konstaterar att behandling av prostatit utan det är absolut omöjligt. Denna metod förbättrar patientens hälsa avsevärt efter den första sessionen, vilket framgår av många recensioner.

För att utföra denna metod måste patienten ta en knä-armbågsställning, där alla nödvändiga muskler i kroppen är helt avslappnad. Läkaren lägger på handskar, lägger på händerna en speciell gelkomposition och sätter in ett finger i ändtarmen. Då känner han sig för prostata, sträcker trycket i 1-3 minuter. Tack vare detta uppträder en snabb och obestämd pressning av sekretionen i urinröret, längs vilket utflödet uppträder. Förutom denna isolering har denna metod en positiv egenskap.

Som ett resultat av massage finns:

 • aktivering och återställande av blodcirkulationen i prostata;
 • förbättra kroppens motståndskraft mot infektioner;
 • acceleration och snabb läkning av vävnader.

Akupunktur, behandling med mikrovågor och kirurgisk lindring från prostatit

Dessa behandlingsmetoder återställer blodcirkulationen i prostata och förbättrar syremetabolism som uppträder i cellerna.

Denna metod, som akupunktur idag betraktas som relativt ny, tillåter det:

 • eliminera stillastående processer;
 • aktivera kroppens arbete.

Akupunktur ordineras till patienter med någon form av prostatit, såväl som män som lider av resterande smärta, som kännetecknas av bäckenregionen.

När mikrovågorna utsätts för kroppen ökar temperaturen i perineum till 39-40 grader, vilket medför en ökning av blodflödet, expansion av blodkärl och aktivering av immunceller för att bekämpa infektion.

Dessutom minskas krampen i muskelkroppen hos könsorganen, vilket leder till bättre utsöndring, liksom eliminering av obehaglig smärta.

I vissa fall är snabb och fullständig behandling av sjukdomen endast möjlig vid kirurgi. Det är värt att veta att denna behandlingsmetod används vid behandling av någon form av sjukdomen. Eftersom det är ett resultat av prostatit i kroppen bildas ofta abscesser - stora ackumuleringar av pus, du behöver inte förvänta dig att de kommer att försvinna på egen hand. Pus måste tas bort kirurgiskt och så snart som möjligt.

Hembehandling

Förutom ovanstående behandlingsmetoder kommer följande metoder att vara ganska effektiva:

 • rektala suppositorier;
 • microclysters;
 • Sittande bad med avkok av medicinska örter.

Detta sätt att eliminera prostatit, som rektala suppositorier, är väldigt populär, strax efter den första veckan av appliceringen noterar patienterna en beständig positiv effekt. Du kan köpa dem på apoteket eller göra det själv. Användningen av mikroenema minskar smärta nästan omedelbart efter appliceringen.

Den bästa positiva egenskapen är utrustad med mikroclysters med användning av olja och vissa komponenter:

Alla komponenter i mikrocykler har antiinflammatoriska egenskaper, vilket resulterar i en signifikant ökning av kroppens försvar.

Sedentary Baths med medicinalväxter hjälper till att slappna av i perineums muskler, minska smärta och ta tillbaka full sömn. I detta fall bör temperaturen hos sådana bad inte vara mer än 36 grader.

Moderna metoder och metoder för behandling av prostatit: hur snabbt att bli av med inflammation i prostata?

Många män undrar hur man bota prostatit snabbt och effektivt.

För att uppnå en remission med kronisk prostatit, och i händelse av en akut - för att bli av med smärtsam smärta, är det nödvändigt att genomgå ett antal olika förfaranden.

Kampen mot prostatit bör utföras på ett komplicerat sätt, bara på detta sätt kan du lyckas.

Hur man besegrar prostatit? Vilka är de mest moderna behandlingsmetoderna för prostatit hos män? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Det fanns tecken: vad ska man göra?

Varje sjukdom är bättre botad i början, så det är viktigt att bestämma symptomen på sjukdomsuppkomsten. De primära tecknen på prostatit är obehag och smärta i perineum, svårighet med urinering, problem med styrka. Med kronisk prostatit kan symtomen vara eller inte vara särskilt störande.

Men även med denna form har prostatit periodiska exacerbationer. Vilken läkare behandlar prostatit? Vid de första tecknen som resulterade ovan är det nödvändigt att ta kontakt med läkare-urologen som kan erbjuda modern behandling av prostatit. Och bara under klinikkens villkor kan du avgöra om ditt tillstånd är prostatit, och i så fall vilken typ av sjukdom är sjukdomen. Detta är mycket viktigt för att välja rätt behandling för prostatainflammation hos män.

Hur kan jag behandla prostatit? Tänk på olika metoder och metoder.

Behandling av prostatit hos män

Hur man behandlar prostatit hos män? Kampen mot prostatit utförs i flera riktningar. Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln hos män syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen, avlägsnande av symtom och ökad immunitet.

sjukgymnastik

Mot prostatit kan du ansöka fizioprotsedury. De innehåller en kombination av olika metoder och används mycket ofta.

Typ av procedurer väljs individuellt för varje enskilt fall. Kursen av fysioterapi har en positiv effekt inte bara på den underliggande sjukdomen utan också på hela organismen.

Det finns flera typer av hårdvara fysioterapi:

 1. Galvanisering. Exponering för likström.
 2. elektrofores är en variant av galvanisering, med användning av läkemedel.
 3. Ultraljud. Effekter med hjälp av en rektal radiator.
 4. Magnetisk terapi. Nästan har inga kontraindikationer.
 5. Nuvarande högfrekvens och högspänning. För detta ändamål används speciella enheter - källorna till "Luch" -vågorna. Exponeringen sker med hjälp av den rektala radiatorn installerad i apparaten.

Du kan tillämpa procedurerna samtidigt med medicinerapi utan att oroa dig för metodernas kompatibilitet. Fysioterapeutiska förfaranden har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall av individuell intolerans.

Hur man behandlar prostata inflammation hos män? Prostatamassage är en effektiv metod för behandling av prostatit, tidtestad. Med hjälp blir en av de viktigaste medicinska problemen uppnådd: avlägsnandet av prostatakörtelnets stagnanta sekretion. Stimulering av prostata förbättrar också blodcirkulationen i prostatas vävnader.

Denna procedur för behandling av prostatit görs genom anus. Prostatakörteln masseras genom ändtarmen. I det här fallet måste du övervaka om hemligheten är markerad. Frånvaro av utsöndrad vätska kan indikera allvarliga komplikationer. Massagebanan består som regel av 10 sessioner.

Glöm inte fysisk aktivitet. Det finns specialdesignade komplex av terapeutisk gymnastik för behandling av prostatit, vilket möjliggör förbättrad blodcirkulation i det drabbade organet och normaliserar metaboliska processer.

medicinering

Antibiotika används för att behandla prostatit. Men om de är generella åtgärder kan de inte få den korrekta effekten. Speciellt utvecklade preparat används för att behandla infektiös prostatit.

Hur ska jag behandla prostatit? Det är viktigt att komma ihåg att medicinering beror på vilken typ av prostatit.

Universal för den akuta och kroniska formen av sjukdomen är:

För att bekämpa virus som är djupt inuti den drabbade kroppen används piller och injektioner av makrolidgruppen:

Effektiva antibiotika utan biverkningar för injektion:

Antibiotika med immunostimulerande effekt:

För att förbättra immuniteten gäller också:

Det är värt att komma ihåg att ordningen för behandling av prostatit hos män föreskrivs strikt av den ansvariga läkaren. Läkemedel i form av tabletter tas naturligtvis självständigt, men om injektioner föreskrivs vid behandling av prostatit, är ett polikliniskt besök på kliniken nödvändigt. Hemma kan en injektion endast utföras av en person som åtminstone har en första läkarutbildning.

ljus

Ljus - ett sätt att behandla prostatit hos män. De ger ett bra terapeutiskt resultat, både med akut prostatit och med kronisk.

Propolis är den huvudsakliga aktiva substansen, men det finns andra komponenter. Tack vare dem kan ljus ha olika effekter.

  1. Ichthyol ljus förbättra blodflödet, desinficera och bedöva.
  2. För alla typer av prostatit gäller ljus med papaverin, som kan lindra smärta och spasmer, normalisera blodcirkulationen.
  3. Stearinljus med prostatylen De lindrar svullnad och inflammation, eliminerar blodproppar och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv för sexuella störningar som förekommer mot en bakgrund av prostatit.
  4. närvaro belladonna (belladonna) kan lindra inflammation i prostata och smärta. Genom deras verkan liknar ljusen diklofenak.
  5. Methyluracil suppositorier används för att snabbt återställa prostata.
  6. CVecha Vitaprost är effektiva inte bara vid behandling av prostatit, men också i adenom, störningar i styrka och infertilitet.
  7. Voltaren Det är känt i form av tabletter, suppositorier och injektioner. Det har antipyretisk, analgetisk och antiinflammatorisk effekt.
  8. Ljus med antibiotika.

Om billiga och effektiva ljus från prostatit kommer du att läsa i artikeln.

Vi har förberett en lista över droger för behandling av prostatit:

Och få reda på i artikeln om behandling av prostatit i hemmet.

Folkmetoder

Hur man hanterar prostatit? Du kan använda traditionell medicin. Behandling av prostatit på detta sätt kan visa bra resultat. Det finns många recept som tillåter dig att uppnå sjukdomsförgiftning eller till och med helt bli av med prostatit. Mycket effektiv är de zinkrika pumpafrön, som är användbara för varje man.

Huvudvillkoren för sådan behandling är självdisciplin, du måste ta infusioner och avkok regelbundet. Men det måste komma ihåg att för varje läkemedel finns en viss behandling för prostatit, vilket också är oönskat.

Bastu och bastu

Hur man behandlar inflammation i prostata? Uppvärmning. Det har en positiv effekt på prostatakörteln, både i behandling och i profylaktiska ändamål.

Sådana förfaranden normaliserar blodcirkulationen och tonkärlen.

För älskare att bada i badet, kan du rekommendera en asp kvast.

Aspen innehåller spårämnen som hjälper till att lindra inflammation i prostata.

Men att besöka bad och ta varma bad är inte möjligt med en markant förvärring av sjukdomen. Annars kan du prova en stark svullnad av prostata.

diet

Överensstämmelse med kost tillåter kroppen att klara av sjukdomen mer framgångsrikt. Endast mat som lätt smälter av kroppen ska ätas. Denna mängd grönsaker och frukter, fet fisk och kött.

Neka att ha från:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • starkt kaffe och te;
 • kryddiga produkter och kryddor;
 • feta och stekta livsmedel;
 • kolsyrade drycker;
 • svamp.

Första hjälpen

Den första hjälpen med prostatit är detta: om det finns tecken på förvärring är det oacceptabelt att dricka alkohol och ha sex. Det är farligt att engagera sig i självmedicinering, du kan förlora värdefull tid. Hemterapi ger resultat först efter en noggrann diagnos, som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Med en mild form av prostatit är vanligtvis en poliklinisk behandling ordinerad. Tilldela läkemedel, procedurer och sängstöd. Hospitalisering är nödvändig för purulenta och parenkymala komplikationer. På ett sjukhus används den korrekta behandlingen av prostatit under konstant tillsyn av medicinsk personal.

Andra metoder

Bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit kan noteras hälsosvält och en speciell diet.

Dess väsen är att rena kroppen och väcka sin dolda potential. Medicinsk svält är inte lämplig för alla, eftersom det har många kontraindikationer.

En sådan ny metod för behandling av prostatit är mest motiverad i fall då patienten är överviktig.

Metoden för professor Neumyvakin för behandling av prostatit förtjänar uppmärksamhet. Forskaren erbjuder recept för behandling med natron och väteperoxid.

Metoden bygger på teorin om att sjukdomen utvecklas som ett resultat av kroppens "försurning". De föreslagna fonderna är utformade för att återställa syrabasbasen i kroppen, vilket eliminerar orsaken till sjukdomen.

Ortomolekylär behandling med prostatit är ett modernt behandlingsschema för denna sjukdom. En sådan metod består av följande: att välja ämnen och mikrodelar individuellt för varje patient.

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit kan noteras och andra:


Och få reda på mer i artikeln, vad är nyanserna för att behandla prostatit hos män.

termer

Hur länge behandlas prostatit? Prostatit kan botas, men tiden för behandling av prostatit beror på sjukdomsbristningen. Sjukdomen kan orsaka irreversibla processer i vävnaderna i prostata. I det här fallet kan man bara prata om remission av kronisk prostatit. Om du har rådfrågat en läkare i tid, är det troligt att behandlingen av prostatit kommer att bli effektiv och snabbt.

Varaktigheten av behandling av prostatit beror till stor del på patienten. Om det handlar om att behandla akut prostatit, då med strikt överensstämmelse med de behandlande läkarnas rekommendationer kan besväret besegras på kort tid. Ibland med prostatit är kirurgisk ingrepp nödvändig. Hur mycket kronisk prostatit behandlas hos män? Tyvärr kan behandlingstiden för kronisk prostatit ta månader och år.

Varför behandlas inte prostatit? Kanske behöver du ändra behandlingsplanen eller gå till en annan läkare.

Mer information om behandling av prostatit i hemmet kommer du att lära dig här.

slutsats

Nu vet du hur man botar för prostatit. Denna sjukdom, även om den är mycket obehaglig, men sällan ett hot mot livet. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit är härdbar. Och viktigast av allt - Förtvivla inte och hålla sig till en positiv attityd. Det är bevisat att emotionell lyftning kan göra mirakel.