Huvud
Skäl

Onani och onani med prostatit

Prostatit för män är ett allvarligt problem där både den fysiologiska funktionen störs och psykiska problem uppstår mot denna bakgrund. Uppenbarelsen av vissa symtom i patologin åtföljs därefter av brist på självförtroende i deras sexuella förmågor. Många män föredrar onani, i stället för verklig kommunikation med kvinnor, men om det är möjligt att onanera med prostatit, om det finns kontraindikationer eller fördelar, tycker mycket få personer.

Kortfattat om prostatit

När prostata adenom förekommer inflammation i prostata körteln på grund av infektiös eller icke-infektiös natur. Den infektiösa naturen hos sjukdomen utvecklas på grund av patogena bakterier som påverkar prostata genom genitourinärsystemet. Icke-infektiös natur - en mekanisk faktor som direkt påverkar organets funktionalitet.

 • värkande smärta av varierande intensitet i ljummen;
 • svårigheter med urinering
 • svårigheter av sexuell art (erektil dysfunktion, för tidig utlösning).

Den sista punkten är viktigast för någon man, speciellt i frånvaro av andra symtom eller efter botemedel mot sjukdomen. Det är mot bakgrund av sexuella problem som en man åker till onani med prostatit, vilket ersätter normal kön.

Åsikter av läkare om onanism och prostatit

Modern medicin har flera synpunkter på onani i prostata, inklusive de positiva och negativa tolkningarna av denna lektion. Läkarnas åsikter skiljer sig inte från själva begreppet "onani med prostatit", men om hur många gånger denna process tas och graden av utveckling av sjukdomen.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Åsikter "för" onani med prostatit

Många urologer ser fördelarna med onani i händelse av att:

 • Det finns ingen konstant sexpartner - detta utesluter stagnation i prostata, som har en positiv effekt på kroppen själv och ger också en psykologisk och fysiologisk urladdning för kroppen.
 • Onani prostatit uppstår inte mer än 2-3 gånger i veckan - annars finns det en avsiktlig utmattning onaturligt för honom ett sätt som negativt påverkar prostatakörteln i framtiden och i läkningsprocessen själv;
 • Onanerar man onani och kombinerar standard sexliv, inte missbruka mot det första alternativet - det bidrar till en normalisering av den funktionella aktiviteten i prostata, särskilt när naturliga sex har ingen beständighet.

Den grundläggande punkten, när onanering är användbar för prostatit, är frånvaron av stillastående fenomen i körteln. Annars finns det en negativ inverkan på både orgeln själv, och på återhämtningsprocessen under behandlingen, så läkarna råder män att onanera måttligt, om det är nödvändigt eller något annat sätt att uppnå sexuell tillfredsställelse.

Åsikter "mot" onani med prostatit

Läkare rekommenderar inte onani vid prostata adenom i följande fall.

Det finns en konstant sexpartner - i det här fallet kommer masturbation att vara skadlig, eftersom en mans kropp måste ständigt byggas upp från självförnödenhet till ett fullständigt samlag. Vid tidpunkten för sjukdomen med nedsatt funktionalitet hos könsorganen är detta flera gånger svårare, vilket har en skadlig effekt både på själva inflammatoriska processen och på människans psykologiska tillstånd. I detta fall borde onani och prostatit inte finnas tillsammans.

Antalet onanism överstiger 2-3 gånger i veckan - Överdrivning av onani med prostatit har en negativ effekt på prostata, som ligger i inflammationsteget. Detta provar utmattning av körteln, på grund av vilken inflammatorisk process kan ge ett oväntat återfall och försämring av tillståndet.

Att prata om huruvida onanering är användbar för prostatit eller är skadlig bör man ta hänsyn till den psykologiska effekten på hjärnan. Under masturbation fullbordar mannen inte tillfredsställelse, vilket ofta händer med partnern. Detta beror på det faktum att standarden samlag finns en ömsesidig tillgivenhet mellan parterna, vilket är anledningen till hjärnan blir mer tillfredsställelse, känslor och adrenalinkick än vid onani där det finns bara fysisk tillfredsställelse och ofullständig frisättning av spermier. Med frekvent onanism är bildandet av stillastående fenomen ganska naturligt, som i fall av brist på sexuell kontakt.

Onani med prostatit som profylax

Profylax av prostatitmasturbation har en vetenskaplig och ganska logisk förklaring. Alla vet att avhållande av sexuell natur påverkar reproduktionssystemet negativt, för vilket prostatakörteln inte producerar tillräckligt med könshormoner. Det orsakar stillastående fenomen som kan direkt provocera en inflammatorisk process som leder till prostata adenom. Måttlig masturbation minskar förekomsten av stagnation till ett minimum, vilket stöder funktionaliteten hos körteln i tonen.

Sådan profylax förstår endast som en tvångsåtgärd, när det inte finns någon annan form av sexuell kontakt under lång tid. Annars är människokroppen också vana vid onani, vilket negativt påverkar sexuellt beteende i framtiden.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Prostatit och onani

Inflammation av prostata körteln är en ganska vanlig sjukdom idag. Orsakerna till sjukdomen och dess symtom är kända, men vissa män är oroade över ämnet: "Prostatit och onani." Det är ingen hemlighet att många företrädare för den starka hälften av mänskligheten är engagerade i självbefrielse.

Därför är frågan: det är möjligt att utveckla prostatit på grund av onani, det låter mycket relevant. Dessutom finns det en åsikt att onani används som en av metoderna för behandling av prostata adenom. För att förstå denna fråga är det nödvändigt att upprätta orsakseffektrelationer som kan provocera sjukdomstillväxten.

Varför sprider adenom?

Vad orsakar prostatens patologi? Förresten, hos män översteg fyrtioårig tröskel, risken för sjukdomen är nästan 50%, i riskgruppen kan vara varje sekund. Den främsta orsaken till denna sjukdom är ett brott mot blodcirkulationen i bäckenregionen och stasis av prostata hos sekret. Dessutom kan följande riskfaktorer identifieras:

 • En stillesittande livsstil, till exempel stillasittande arbete.
 • Missbruk av stark alkohol och nikotin.
 • Oregelbundet sexuellt liv: perioder av sexuell aktivitet är avskilda med långvarig avhållsamhet.
 • Försvagad immunitet.
 • Underkylning kroppen.
 • Venereal sjukdomar.
 • Urinvägsinfektion.

Med tanke på dessa egenskaper blir effekten av onani på prostatit uppenbar. Mer exakt, inte själva faktumet av onani, utan missbruk av självgratifikation.

Observera att inflammation i prostatakörteln anses vara en infektionssjukdom, med en oskyddad pilosakt eller självtillfredsställande process, ökar risken för infektion i genitourinärsystemet många gånger.

Dessutom, med onanism, är prostatakörteln i ett förstorat tillstånd. Hon passerar genom en stor mängd blod och blir mer benägen för infektionssjukdomar. Därför är utvecklingen av prostatit från frekvent onani sannolikt.

behandling

Amerikanska urologer har sagt att behandling av prostatit med onani är den mest effektiva metoden för återhämtning. Efter ett så högt uttalande var den medicinska världen uppdelad i två läger: En del anser att amerikanska kollegas påstående är orimligt, andra villkorar sig ovillkorligen med en sådan teknik. Som vanligt är sanningen någonstans i mitten. Låt oss försöka förstå detta problem på egen hand. Till att börja med definierar vi symtomen på sjukdomen.

 1. Skarp och periodisk smärta i inguinalområdet, vilket ofta ger in i anusen.
 2. För tidig utlösning tar kroppen längre tid att återhämta sig från samlag.
 3. Minskad sexuell lust.
 4. Hyppig uppmaning att urinera, åtföljd av bränning i den urogenitala kanalen.
 5. Minska kroppens vitala aktivitet: svaghet, irritabilitet, oförmåga.

Dessutom förvärrar långvarig sexuell avhållande endast situationen: smärtsamma känslor blir permanenta och orsakar obehag för patienten. Onani med prostatit bidrar till att sluta smärta. Av vilka följer slutsatsen om de positiva förändringarna i behandlingen av problemet.

missuppfattningar

Kan jag onanera med prostatit? Som nämnts ovan hjälper självtillfredsställelse att lindra smärta, men lättnad är tillfällig. På kort tid kommer smärtan att återvända och tvinga personen igen att tillgripa onani.

Glöm inte att sjukdomsorgan behöver vila. Detta kan jämföras med det faktum att en person regelbundet exponerar den för mekanisk verkan vid läkning av ett öppet sår.

Med tanke på att onani stöder prostatakörteln i ett förstorat tillstånd, kan det antas att prostatit utvecklas till en kronisk form. Följaktligen förvärrar frekvent ockupation av onani endast patientens tillstånd: kronisk prostatit från onani stimulerar utvecklingen av impotens och infertilitet.

Dessutom noterar läkare ofta en förvärring av prostatit efter onanering, så för sjukdomsperioden är det bättre att avstå från självtillfredsställelse och ersätta dem med fullfjädrade sexuella handlingar. Glöm inte säkerhet:

 • Undvik kontakt med lediga partners.
 • Avbryt inte samlag.
 • Använd preventivmedel.

Med tanke på att varje persons kropp är unik är det bättre att samråda med den behandlande läkaren i denna fråga för att undvika eventuella komplikationer.

Förebyggande åtgärder

Observera att om en av organen inte upplever en belastning börjar den att atrofi. Detta uttalande gäller med avseende på prostatakörteln. Den långa frånvaron av sexuell aktivitet är en av orsakerna till patologin. Därför kommer förebyggandet av prostatit av onanering, i frånvaro av en permanent sexuell partner, att vara mycket effektiv.

slutsats

Kan prostatit behandlas med onani? Det finns ännu inget exakt svar på denna fråga. För vissa människor anses denna process för oanständig, vilket medför en extra belastning på nervsystemet.

Denna aspekt kan inte betraktas som effektiva behandlingsmetoder.

Kan jag få prostatit från onani? Ett sådant resultat är ganska troligt, särskilt om en person inte observerar personlig hygien. Kan jag onanera med kronisk prostatit? Definitivt inte, detta kommer att leda till oönskade konsekvenser och förvärra patientens tillstånd.

Malysheva om fördelarna med onani, video

Sammanfattningen kan vara följande: Om självtillfredsställelse är en integrerad del av ditt liv, försök sedan minska antalet sådana handlingar. För att förbättra tillståndet, använd traditionella metoder, som medicinering.

Onani med prostatit: Frälsning eller skada?

Onani har länge varit föremål för kontroverser vanliga människor och medicinsk personal i olika riktningar - urologer, psykologer, terapeuter, neurologer, Urologer. Oftast uppstår frågan om lämpligheten av självtillfredsställelse hos en man med inflammation i prostatakörteln. Onani och prostatit - Begreppen är kompatibla, eller bättre under sjukdomen, men avstår från sexuell upphetsning och självtillfredsställelse av sina önskningar?

Innehållet i artikeln

Åsikter av onani förespråkar

Som regel är det män utan medicinsk utbildning, som inte har sexpartner. Deras främsta argument för att försvara sig själv är:

Förresten är händerna en av de smutsigaste delarna av människokroppen, eftersom de berörs av allt, från telefonens skärm och pengar i butiken till dörrhandtaget på toaletten. Att ignorera detta tillstånd kan medföra stora problem för mannen, och i själva verket är renheten bland det starkare könet mycket litet.

Tydligen handlar alla dessa argument om friska människor, men om man i männens liv finns onani med diagnosen prostatit är situationen ganska annorlunda.

Onani och prostata

Till att börja med bör du komma ihåg vad som händer med en mans kropp med onani. Dessa är permanenta friktioner som irriterar prostatakörteln. Men den inflammerade prostatan behöver vila. Ja, abstinens leder till smärta, men onanism leder till ännu mer smärtsamma förnimmelser. Om orsaken till prostatit är infektion, är situationen ännu mer komplicerad. Såsom är känt, har bakterier förmågan att migrera till angränsande organ, till exempel i partiella vesiklar. En sådan man kommer att förses med blåsor.

Vad händer mer med prostatakörteln med entusiasm för onani? Normalt utsöndrar prostatan exakt den mängd hemlighet som krävs för ett normalt sexuellt liv. Om en människas sexliv blir mer mättat, kan du gradvis märka en ökning av mängden sekretion. Och med onani. Masturbation främjar inflammerad prostata för att arbeta på kanten av sina möjligheter. Det blir försvagat och mer tillgängligt för infektioner. Även om en frisk man ofta är involverad i onani, kan prostatit i honom framstå som en följd av en vanlig kall sjukdom.

Onani och nervsystemet

Med prostatit är staten av nervsystemet hos en man av stor betydelse. Så, sexuell upphetsning - ett normalt fenomen för någon representant för det starkare könet, så uppfattat av naturen. Det är därför män, oftare unga killar, tycker att det är nödvändigt att ta bort denna upphetsning så snart som möjligt och masturbation för detta passar så bra som möjligt. Självtillfredsställelse kan praktiseras när som helst, det viktigaste - att hitta en plats för integritet med dig själv. Men kan masturbation helt ersätta samlag?

Vid sexuellt intyg eller handling uppträder människans excitation eller händer gradvis, i processlask partnershi. Parets önskan växer, och här är en sexuell handling, och båda parter är nöjda. En man känner en stolthet av det faktum att flickan bredvid honom tyckte om det tack vare hans ansträngningar.

Nu är det fortfarande att jämföra denna situation med onani. Så när man är upphetsad börjar mannen att producera starka handfriktioner, men det är väldigt svårt att få tillfredsställelse självständigt. Han måste öka och öka takten. När utlösningen har inträffat känns mannen trött och trasig, men det är inte läskigt. Ofta läggs känslor till känslan av skam och depression.

Om den sexuella handlingen kan vara stolt och du vill njuta av det, måste onaniets omständigheter försiktigt döljas, omedelbart glömt och aldrig komma ihåg. Gradvis leder detta till neuroser, eftersom människor verkar leva ett dubbelliv.

Adrenalin är ett stresshormon

Det finns ytterligare en skillnad mellan onani och samlag. Med onanism frisätts en stor mängd adrenalin i blodet, och denna frisättning sker för snabbt. Adrenalin är ett stresshormon som leder en person till ett uppblåst tillstånd. Minska mängden av detta hormon i kroppen kan bara träna. Under samlag måste en man aktivt flytta för att behaga partnern. Med onanism händer detta inte, och adrenalinns nivå, även i slutet av självgratulationslagen, är fortsatt hög. Om vi ​​lägger till detta är skammen av det som hände, i slutändan blir mannen i stånd till en omotiverad aggressiv handling.

Onani och en man med prostatit

Onani för en patient med inflammation i prostata är kontraindicerad? I de flesta fall ja, men det kan finnas undantag.

Så, om en man inte har en partner, och han kommer inte ihåg den sista sexuella handlingen, är sällsynta sessioner av självbefrielse tillåtna. Det är viktigt att de inte är vanliga, och att det inte blir vana i alla fall. Onani ska endast tas som ett sällsynt förstahjälpmedel.

Det är önskvärt för en man att lära sig att klara sina önskningar utan onanering. För att göra detta, i protokollet när patienten känner en skynda av blod till könsorganen, måste du gå in för sport. Även om du inte har någon gymutrustning till hands, kan du alltid göra några push-ups från golvet, sit-ups eller lyfta kroppen. Detta kommer att ta bort spänningen. Dessutom kommer ett sådant gym med fem minuter att hjälpa till att återhämta sig. Blodtillförseln hos alla organ kommer att förbättra mycket försiktigt och taktfullt. Mannen kommer att öka volymen av muskler, och med dem - och självförtroende. Han blir mindre nervös och orolig, och lugn är en viktig faktor vid behandling av prostatit.

Sexuellt samlag och en man med prostatit

Så masturbation och en man med diagnos av prostatit - en kombination som är farlig för hälsan hos den senare. Och om han har en sexpartner löses alla sina problem? Läkare här är redo att ge rekommendationer och regler:

 1. Inget avbrutet samlag. Denna preventivmetod bidrar bara till utvecklingen av prostatit och har en väldigt negativ effekt på nervsystemet.
 2. Frekvensen av sexuella handlingar bör vara 1-2 gånger i veckan. Alltför frekvent intimitet kommer att ge en man en känsla av svaghet och kommer att äventyra den normala funktionen hos den inflammerade prostata. Sällsynt närhet är inte heller normen.
 3. Det är nödvändigt att ha sex endast i kondom. Det bör komma ihåg att prostatit är en inflammation, och det kan enkelt överföras från partner till partner. Om en man uppskattar och respekterar sin dam kommer han att ta hand om sin hälsa och ge henne möjlighet att använda barriärmetoder för preventivmedel. Dessutom kommer behandlingspartnern att ta mycket tid, och om paret planerar att träffas och efter att mannen är botad av prostatit, kommer ignorering av kondomen att skjuta upp intimitetens ögonblick i obestämd tid.
 4. Oralsex är också oönskade igen på grund av möjligheten att sprida den inflammatoriska processen, men nu - i partnets munhålighet.

slutsats

Så, från masturbation, kommer en man med prostatit inte att bli friskare. Dessutom bör onani inte tas som en metod för behandling. Efter att ha fått en tvivelaktig tillfällig tillfredsställelse kommer en man att få många problem, bland annat med psyken. I extrema fall måste alla önskningar och uppmaningen till självtillfredsställelse patienten prata med sin läkare, som professionellt kan föreslå hur man ska bli av med denna vana.

Prostatit och onani

Män är benägen för sjukdom och ibland inte den trevligaste. Även om företrädare för den manliga delen av befolkningen och hänvisar sig till ett starkt kön, men ofta skakar synden dem plötsligt och utan varning. Prostatit sover inte och dess fasta tentakel täcker män i alla åldersgrupper utan undantag. Hur är den här smutsiga sjukdomen i samband med onani?

Prostatit - typer och effekter på hälsan

De nyaste studierna av forskare har kommit till en fenomenal slutsats - prostatit och onani måste oupplösligt existera i en gemensam symbios. Syndrom av prostata av någon etymologi behandlas framgångsrikt med onani. I vad är en sådan lysande sammankoppling?

Varje kompetent andrologistisk urolog vet att det finns två former av prostatit:

 • infektiös (bakteriell);
 • stillastående.

Sjukdomens första kurs är inneboende hos frivolösa människor och som inte bryr sig särskilt om skyddet. Sjukdomar som överförs sexuellt är de främsta källorna och patogenerna av prostatit. Här är en kort lista över venerala infektioner som är farliga för deras asymptomatiska kurs:

 • trikomonasinfektion;
 • chlamydia;
 • mykoplasma etc.

Skadliga bakterier i bokstavlig mening av ordet "gift" spermier, vilket gör det undermåligt. I sin tur påverkar den infekterade seminalvätskan prostata, vilket orsakar inflammation. Som ett resultat - en person börjar lida av smärta i underlivet, klagar på ett smärtsamt urinflöde, är utlösningen störd.

Den andra varianten av sjukdomen är inneboende i motsatser. Bärare av bakteriell prostatit hos majoriteten - ungdomar, oläsliga i sexuella relationer eller inte gissa om deras dolda infektioner. Stagnerad prostatit är prerogativ för personer som inte har ett aktivt sexliv och har ett stillesittande jobb. Utan orgasm och rörelse störs blodcirkulationen, musklerna försvagas och spermierna stagnerar i testiklarna. Detta har en mycket negativ effekt på prostatakörteln och orsakar inflammation och kronisk sjukdom. Varje infektionssjukdom (från angina till pyelonefrit) kan också provocera en kronisk sjukdom.

Onani med prostatit är det bästa förebyggandet

Onani är ett verkligt magiskt verktyg i kampen mot prostatit. Ja, ja, du tolkade inte. Om du av någon anledning har minskat libido, behöver du inte ofta sex och inte har en sexuell partner, den gamla sätt att hjälpa dig att undvika prostatasjukdom och även förbättra dess funktion. Onani utför följande funktioner:

 • förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen;
 • stärker musklerna i prostata
 • bidrar till regelbunden frisättning av skadligt spermier.

Därför, om du fortfarande tvivlar på om det är möjligt att onanera med prostatit, är det otvetydiga svaret ja! Det är inte bara möjligt, men det är också nödvändigt! Detta är ett utmärkt sätt att bli av med möjliga manifestationer av sjukdomen, rensa kroppen av infektionsfält och ge dig ett gott humör!

Stabiliseringen av spermier i testiklarna är mycket farlig, eftersom det orsakar tillväxten av skadliga bakterier och deras skadliga effekter på prostata. En stillesittande livsstil och brist på sexuellt liv ökar bara den negativa påverkan på prostata. Därför är det bästa förebyggandet av prostatit onani. Detta är uppfattningen av kompetenta specialister och moderna forskare. Men det finns också anhängare av en annan version. Mina patienter använder ett bevisat medel som kan bli av med urologiska problem i 2 veckor utan mycket ansträngning.

Är det möjligt att onanera med en prostatit?

Vissa läkare följer den diametralt motsatta synpunkten, med tanke på att onani orsakar irreparabel skada i prostatacancer. Påstås, att engagera sig i självtillfredsställelse eller sex med prostatit är likvärdigt att rippa bort den nyligen läckta huden med ett nytt sår. De hävdar att medan det finns fokus på inflammation, är det bästa sättet att avstå från någon sexuell komfort.

Men när det finns en rimlig fråga - hur du bli av med stillastående spermier, vilket är den största fienden av återhämtning, läkare hänvisar till samorazreshenie problem genom ofrivilliga Nocturnal föroreningar. Absolut illogiskt och oprofessionellt skäl:

Följaktligen är självfredningsförfarandet en riktig räddningstång för att driva ut stillastående frö och träna muskelfibrer.

Glöm inte att om sjukdomen har förvärrats, då tillsammans med medicinsk onani är det nödvändigt att genomgå behandling med speciella mediciner. Komplex terapi kommer oundvikligen att leda dig till en lyckad återhämtning!

Är onani farligt för prostatit?

Prostatit framkallas i de flesta fall av stagnation av prostata utsöndring och nedsatt cirkulation av bäckenorganen. Detta händer av olika skäl, bland annat på grund av brist på regelbunden utlösning.

Det verkar som om onani kan lösa detta problem. Det finns emellertid ingen överens om att onani med prostatit är användbar eller skadlig. På många sätt bestäms fördelarna och skadorna på onani av ett antal villkor.

När är onani fördelen?

Om en man inte har en permanent partner och avhållsamhet sträcker sig i många månader är onani tillåtet, tillåtet och till och med nödvändigt. Onani i detta fall blir den enda möjligheten att stimulera utsöndringen av prostatakörteln.

Dessutom, med prostatit, förvärras av bristen på regelbundet sex, främjar onani:

 • Minskning av obehag och smärta vid urinering;
 • Förbättra blodcirkulationen;
 • Psykologisk avkoppling;
 • Profylax av prostatsekretionsstasis;

Som ett resultat av ejakulation ökar nivån på vissa hormoner som kontrollerar muskulär aktivitet och påverkar smärta receptorer. Musklerna slappnar av, trycket på urinröret minskar och tömningen av blåsan blir lättare.

Som du vet har stress en negativ inverkan på hälsan. Med prostatit försvårar psykomotionell stress patientens välbefinnande och bördor i sjukdomsförloppet. Ejakulation ger inte bara fysisk, men också psykologisk avkoppling, vilket positivt påverkar det övergripande välbefinnandet.

Onani på bekostnad av

Onani med prostatit är inte fördelaktig i följande fall:

När sjukdomen försämras, orsakar ejakulation ofta märkbar lättnad, men efter ett tag återkommer symptomen. Prostatakörteln vid akut inflammation kräver vila. Onani irriterar ett redan inflammerat organ, vilket negativt påverkar arten av sjukdomsförloppet.

Man tror också att överdriven masturbation leder till infektion av ett inflammerat organ som är mottagligt för verkan av patogena ämnen. I vilken utsträckning detta påstående är sant är det svårt att säga, eftersom det inte finns några studier som bekräftar detta faktum.

Missbruk av onani leder till det faktum att kroppens lobuler inte är helt frigjorda. Resultatet är en stillastående hemlighet. Det finns smärta som uppstår omedelbart efter utlösning. Sålunda är frekvent onani för en frisk man en faktor som predisponerar utvecklingen av prostatit.

Onani mot full samlag

Välja mellan onani och fullständigt samlag, framför allt ges sex. Från en psykologisk synvinkel är känslomässig avkoppling efter att ha varit nära en kvinna många gånger större än de känslor som erhållits efter självtillfredsställelse.

Trots att onani minskar yttringar av stress, i vissa fall, kan motsatt effekt, medan efter samlag markerade uppmjukning av nervsystemet, förbättra sömnkvalitet och en fullständig urladdning till följd av psyko-emotionella utveckling av adrenalin.

Regelbundet kön bidrar till normal tömning av prostatakörteln i kontrast till onani.

Sexuell aktivitet med prostatit bör vara regelbunden, men måttlig. Urologer rekommenderar 3 sexuella handlingar i veckan för både förebyggande och behandling av prostatit.

Vad behöver du komma ihåg?

Baserat på det ovanstående kan ett antal slutsatser dras.

 • Onani är inte förbjudet, men bara om en man inte har något val. Självtillfredsställelse är bättre än långvarig avhållsamhet, men affinitet med en kvinna är bättre än onani.
 • Ta inte del i onani med förvärring av symtom. Onani är förbjuden i infektiös art av inflammation, på grund av risken för aggravation och progression.
 • Frekvent onanering påverkar prostatens funktion negativt. Den tillåtna frekvensen är inte mer än 2-3 gånger i veckan. Daglig självtillfredsställelse kan förvärra sjukdomsförloppet och leda till stasis av utsöndring i prostatakörteln, på grund av ofullständig tömning av organets lobuler;
 • Närhet till en kvinna, i motsats till självtillfredsställelse, minskar stressens manifestation och ger en fullständig psykologisk lättnad.

Masturbation är således inte förbjudet, men det är inte helt korrekt att rekommendera en sådan förebyggande metod. Det är viktigt att förstå att varken onani eller intimitet hos en kvinna kommer att ersätta medicinsk behandling. Regelbunden ejakulation är bara ett sätt att förhindra utveckling av prostatit, men inte bota det.

Onani från prostatit hjälper eller inte?

På frågan om män: "Kan onani orsaka prostatit?", Du kan svara otvetydigt och kategoriskt: "Ja". Inte alla män utvecklar inflammation mot denna bakgrund. Orsakerna till prostatit kan vara infektiös och icke-infektiös.

Problemet med sjukdomar hos manliga organ är ganska känsligt. Inte varje man vänder omedelbart till doktorn, vilket är dumt och hänsynslöst. Med tiden kommer en försumlig inställning till hälsa att bli impotens, även om en man regelbundet engagerar sig i onanism.

Onani kan orsaka prostatit

Det första tecknet på prostatit är en minskning av styrkan, en partiell eller fullständig frånvaro av erektion, särskilt på morgontimmarna.

Ofta ligger orsakerna till detta i det psykologiska tillståndet. Som en konsekvens är det mycket lättare för en ung att tillfredsställa sig självständigt än att kontakta en kvinna.

Om vi ​​pratar om regelbunden onani, så så småningom kommer det att orsaka inflammation i prostata och det är därför. Under samlag med en partner upplever unga inte bara fysiskt nöje, men också psykologiska. I detta fall åtföljs utsöndring av spermier av frisättning av adrenalin, en känsla av njutning i kontakt med partnern är mycket ljusare. Med självtillfredsställelse finns det ingen sådan sak. Det är denna faktor som blir avgörande.

Men många män kan inte ens föreställa sig hur viktigt psykologisk tillfredsställelse är. Sekretionsgraden (spermier) beror på sensornas ljusstyrka under orgasmen.

Om det inte finns någon psykologisk attraktion för partnern, uppstår ofullständig tömning av körtlarna i prostata.

Som ett resultat av detta utvecklas ett stagnerat fenomen av seminalvätska, vilket är en utmärkt odlingsplats för skadliga bakterier. Dessutom kan förkalkningar (stenar) bildas, fibrotiska, cikatriciala förändringar i prostatakörteln. Därför kan vanlig onanering kallas orsaken till prostatit.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Oregelbunden onani

Men medan vanliga sexuella handlingar måste vara närvarande nödvändigtvis! Fullständig frånvaro av regelbundet sexuellt liv kommer att resultera i 100% av prostatainflammation.

Vad kan prova prostatit med oregelbunden onanism:

 • stillasittande livsstil;
 • infektion i de urogenitala kanalerna;
 • venerala sjukdomar;
 • genital herpes.

Även om en mans sexuella liv ibland ersätts av en självbehagsåtgärd bör förebyggande åtgärder vidtas för att utveckla sjukdomen:

 1. Gör en massage i prostatakörteln. Omedelbart det bör noteras, för att inte skrämma hälften av läsarna som förebyggande av prostatit kan bära speciella enheter utan tränger in i ändtarmen. Idag finns det många sådana massörer på läkemedelsmarknaden.
 2. För att förhindra utveckling av prostatit med onanism måste du utföra minst 15-20 minuter gymnastik eller springa på morgonen och kvällarna. Fysiska övningar kommer att förhindra stillastående fenomen.
 3. Mätta livsmedel som innehåller zink. Detta element är mycket viktigt för manlig styrka och erektion.
 4. Att besöka urologen minst 2 gånger om året, särskilt efter 45 år.
 5. Använd folkmedel för förebyggande av prostatit.

Läkare säger inte att onani är ont eller fel. De försöker förmedla till män att onormal självtillfredsställelse är något som händer med psykologisk tillfredsställelse och det som hålls flera gånger om dagen under lång tid.

Episodisk onani, vars syfte är att avlägsna den ackumulerade spänningen, utgör ingen skada.

Kan jag onanera med prostatit?

På forumet kan du se olika svar på den här frågan. Men vi lyssnar fortfarande på experter, vi kan sluta - med prostatit är det inte nödvändigt att engagera sig i onani.

När allt kommer omkring är det någon som är klar - desto störare stör det inflammerade orgelet, ju snabbare det kommer att återhämta sig och den efterlängtade återhämtningen kommer att komma. Till exempel, om en person ständigt berör inflammerade sår på huden, kommer de, troligtvis generellt, aldrig att läka.

Så i fallet med prostatakörteln. Ju mer det är i vila, desto snabbare kommer dess funktion att återställas.

Omedelbart kommer många att få en fråga: "Men hur är stämningen av sperma under avstående?". Faktum är att när kroppen behöver kasta ut överskott av sämre vätska, "det kommer att göra" det utan någon hjälp under pollinering. Dessutom kommer komplexa metoder för behandling av prostatit, som inkluderar antibakteriell terapi, fysioterapi, folkmetoder, att bidra till att återställa blodcirkulationen och förhindra stagnation av sätesvätska.

En annan anledning till varför män är osannolika att vilja engagera sig i onani med prostatit är ett obehagligt symptom som åtföljer prostata inflammation. Under orgasm kan uppstå i huvudet på penis smärta, nedre delen av buken, visas purulent urladdning från ollonet (med purulent prostatit). Och viktigast av allt finns det ingen lämplig erektion, vilket inte heller är särskilt tilltalande. Därför är det bättre att vänta med själva självtillfredsställelsen med prostatit.

Och glöm inte att alla behandlingsmetoder bör förhandlas med en specialist. Självmedicinering kan leda till allvarliga konsekvenser. Oskyddad prostatit i tid kommer att orsaka tillväxt av ett godartat tumör-adenom.

Kan jag onanera med prostatit?

Prostatit i människans liv är ett allvarligt problem som leder till en störning av reproduktionssystemets fysiologiska funktioner. Mot bakgrund av de problem som uppstått uppstår psykologiskt obehag och brott i sexuellt liv ofta.

Många undrar om det är möjligt att engagera sig i onani med prostatit. Kommer det inte att medföra ännu fler problem, vilka är normer och begränsningar.

Lite om prostatit

Prostatit kan ha en smittsam och icke-infektiös karaktär av utbildning. När en infektion uppstår förekommer infektion i prostata genom urinröret, till exempel under samlag. Icke-infektiös prostatit förekommer av andra skäl (stenar, cyster) och påverkar direkt funktionen hos körteln.

De viktigaste och vanligaste symptomen på prostatit är:

 1. Aching och dra smärta i nedre delen av ryggen, ljummen.
 2. Brott mot den sexuella aspekten (erektil dysfunktion).
 3. Förändringar i urinering (försvagning av strålen, okontrollerad tömning av blåsan, nattlig uppmaning att tömma)

Den frekventa orsaken till onani för en man är exakt förekomsten av sexuella problem. Som ett alternativ till det normala samlaget väljer en man onani med prostatit.

Expertrecensioner

Trots den snabba utvecklingen av medicin har läkare inte bestämt sig för yttrandet om fördelarna eller riskerna med onani med prostatit. Vissa människor anser att onani inte är strikt indikerad vid en sjukdom. Resten av experterna föreslår att ett sådant alternativ till kön är tillåtet när man tar bort mer inflammation och inte kommer att medföra komplikationer.

Fördelarna med onani med prostatit

Onani med prostatit rekommenderas i följande fall:

 • Det finns ingen sexuell partner för regelbundna sexuella handlingar (det är nödvändigt att uppdatera prostats hemlighet från tid till annan och stimulera kroppen att träna en ny, för att avlägsna psykisk stress);
 • masturbation process producerade ca 3 gånger per 7 dagar (mer frekvent masturbation kommer direkt utmattning kropp och slemhinnor, som negativt påverkar den helande effekten av läkemedel);
 • Onani sker sällan, växelvis med naturligt samlag (den här metoden är lämplig om ett normalt samlag sker sällan och inte ständigt).

Den främsta orsaken till rekommendationen av onani-läkare för prostatit är att förebygga stasis i glandulärorganet. Annars kan det finnas en negativ effekt på återställningsförfarandet och prostatens allmänna tillstånd. Du kan tillgripa onani bara ett måttligt antal gånger, i avsaknad av en annan möjlighet att uppleva sexuell urladdning.

Onani-onani i sjukdomsperioden

Inte alla specialister godkänner ett sådant alternativ till kön. Dessutom rekommenderar många inte sex på något stadium av sjukdomen.

Eventuell skada som kan erhållas med onanism:

 1. Organet blir mer sårbart för de flesta infektioner och bakterier.
 2. En nervös och psykologisk instabilitet förvärvas (om mannen ursprungligen trodde att sådana yrken är en synd eller något dåligt).
 3. Utan aktivt kön kan kroppens förmåga att utveckla spermier, vilket ofta leder till infertilitet.
 4. Med tiden ökar utsöndringen och körteln, kronisk prostatit är fäst, vilket är svårt att behandla.

Under behandlingen av prostatit är den mest signifikanta nackdelen med onanering skada på slemhinnan, vilket leder till upprepad eller mer akut inflammation. Det rekommenderas att irritera det smärtsamma organet så lite som möjligt tills fullständig återhämtning.

Det är värt att notera att prostatan har en naturlig funktion, genom vilken den självständigt kan frigöra sig från överskott av utsöndring och seminal vätska.

Onani som profylax av prostatit

Onani som profylax av prostata sjukdom har en vetenskaplig förklaring. Experter hävdar att den långa frånvaron av sexuell aktivitet med motsatt kön leder till störningar i genitourinary systemet.

Vilken typ av problem kan masturbation förhindra:

 • hormonell obalans (med långvarig frånvaro av könet bryts ordningen för att producera nödvändiga hormoner);
 • stasis och inflammation i körteln;
 • brist på tonus i prostata (onani fyller på kroppens ton är inte helt);
 • psykologiska och nervösa spänningar i kroppen (det är känt att sexuell kontakt kan ta bort den ackumulerade stressen).

Denna förebyggande metod kan endast användas om det inte finns någon möjlighet till naturlig sexuell kontakt under lång tid. Kroppen kan utveckla en vana av onani, en sexuell handling med en partner i framtiden kan inte ge den önskade effekten.

Fördelar och nackdelar med prostata masturbation

Bland män som lider av prostatit (inflammation i prostatakörteln) finns debatter och diskussioner om farorna och fördelarna med onani (onani) i denna sjukdom. Debatter om detta problem uppstår mellan urologer och androloger. Den första, som en regel, försäkrar onanismens skada, och den senare - med båda händerna röstar till förmån för onani med prostatit. Låt oss förstå i diametralt motsatta metoder för icke-standardmedicinskt eller tvärtom skadligt förfarande. Tänk på båda sidornas argument.

Androloger har argumenterat för farorna eller fördelarna med onani i åratal.

Vad är det här sjukdomen?

Prostatit bör förstås som inflammation i prostatakörteln. I allmänhet är patogener patogener av prostatit, vilket tillåter oss att prata om sjukdomsinfektiösa natur. Ofta infekterar ämnen in i kroppen under samlag direkt i urinröret (en uppåtgående infektionsväg).

 1. Uppnå smärta (i sällsynta fall - skärning) i perinealregionen.
 2. Svår uppförande av urinering (en man upplever smärtaintensiering, klarar av ett litet behov, på grund av kompression av urinrörsinfarktprostata).
 3. Problem med sexuell funktion (smärtsamt samlag, för tidig utlösning, etc.).

Men det finns fall då prostatit är en följd av migration av patogener genom blodomloppet från andra inflammerade organ, till exempel, mandelformade körtlar i angina eller inflammerade lungor i händelse av lunginflammation, etc. Det är därför det är så viktigt att övervaka din hälsa, i tid för att sanitera de inflammatoriska processerna av någon lokalisering.

klassificering

Som praktiken visar påverkan på alla åldersgrupper i det starkare könet. Det är registrerat både hos män i avancerad ålder och hos mycket unga individer. På grund av det faktum att moderna diagnosmetoder är ganska informativa, är det vanligt att dela prostatit i 2 arter på grund av sjukdomen:

 • infektiösa (patogener - patogena mikroorganismer);
 • stillastående (orsaken - stasis av en hemlighet i körteln från frånvaro av regelbundna ejakuleringar).

Om vi ​​delar patienterna baserade på moraliska och etiska sidan av frågan, i slutändan kan man dra slutsatsen att den smittsamma formen av utsatta män, vars sexuella liv, för att uttrycka det milt, kan kallas promiskuitet, och "blygsamhet", som ansluter sig till de känsliga frågorna om asketism och väntar på prostatit stillastående. Sjukdomen kan förekomma mot bakgrund av ett gott allmänt hälsotillstånd.

Argumenter av urologer

Urologer, läkare som anser att onani med prostatit är skadlig, säger att den inflammerade prostata bör störas så lite som möjligt. Deras synvinkel är att onanering är en process, på grund av vilken den inflammerade körteln ständigt irriteras. När allt kommer omkring behöver den sjuka kroppen vila, säger dessa läkare.

Och så jämför de skadan av onani med prostatit med skador på lungan, orsakad av fysisk ansträngning i lunginflammation. Och avstå från sexuell aktivitet upplever patienten smärta i perinealområdet (effekten av den inflammatoriska processen). Och så kan patienten enligt urologer göra de felaktiga slutsatserna att masturbationens handling kommer att hjälpa till att lindra smärta.

Onani, enligt experter i det geniturinära systemet, stöder körteln i ett förstorat tillstånd, vilket på något sätt verkar för att eliminera inflammation. Deras huvudsakliga uppgift är att lindra smärtan och eliminera orsaken till sjukdomen, men inte onanering.

Urologer av det gamla humöret är i allmänhet skarpa motståndare till onani med inflammation i prostatakörteln. Dessa kretsar är av den uppfattningen att onani inte bär någon som helst nytta och kan orsaka endast skada: göra prostatamuskler svagare och själva kroppen slappa. Och i allmänhet kan hota med så allvarliga komplikationer som:

 1. Impotens.
 2. Efterföljande infertilitet.
 3. Adenom av prostata.

Många moderna urologer tror att onani är användbart.

Men urologerna, som stämmer överens med modern medicin, tvärtom, förklarar fördelarna med onani i behandlingen av prostatit. Till exempel har amerikanska läkarna visat att onani - en utmärkt metod för att förhindra prostatit: hur särskilda förebyggande åtgärder, visar detta förfarande de män som var i riskzonen för denna sjukdom.

Andrologists uppfattning

Bara att säga att om kroppen inte utsätts för en belastning under en längre tid, förr eller senare kommer det att börja brytas ned (atrofiska förändringar och minskningen av dess funktioner). Detta gäller också för prostata. Androloger och sexologer hävdar enhälligt att avhållande från sexuellt liv (inklusive onani) med prostatit är otvetydig skada. Trots allt, om inte utsätta prostata laster kan inte bara förvärra sjukdomen, men också bidra till utvecklingen av maligna tumörer (cancer) prostata. När allt kommer omkring, med stasis av en hemlighet som produceras av prostata, lider blodtillförseln hos de återstående organen i det lilla bäckenet. Blodet "stagnerar" bara, vilket bidrar till trombos i kärlen på denna anatomiska plats. Därför är den logiska slutsatsen - onani med prostatit användbar.

Du kan sammanfatta andrologernas åsikter om onani med några korta, men kapacitiva slutsatser:

 • med prostatit, det finns ingen skada från onani. Onani fördelar inflammerad prostatakörteln;
 • Kön är inte kontraindicerat, men tvärtom rekommenderar vi;
 • Sexuellt liv vid sjukdom bör genomföras med en konstant partner;
 • avhållande från sex och onani skadar människors hälsa.

Med prostatit behöver du ett vanligt sexliv. Det rekommenderas inte samtidigt att ha promiskuösa samlag, i själva verket är det i detta fall möjligt att förvärra processen ännu mer genom att ansluta sig till könsorganets infektion (den så kallade urogenitala infektionen). Om det inte finns någon partner, spelar det ingen roll. Onani kommer att komma till räddningen. Men missbruk inte denna metod. Fördelarna kommer från onani med en mångfald av högst två eller tre gånger i veckan. Skadan av onani med prostatit kan uppstå om du är oerhört inblandad i det - flera gånger om dagen.

Onani med prostatit

För närvarande påverkar prostatit inte bara män i avancerad ålder, utan även ungdomar 20-25 år. Illamående växer snabbt yngre, så antalet människor som står inför denna patologi växer stadigt. I årtionden män har prostatit, argumentera om huruvida det finns en fördel med onani med prostatainflammation, eller vice versa, onani och prostata - är oförenliga? Urologer säger att onani är skadligt för människors hälsa, medan androlooger säger att fördelarna med onani är otänkbara. Det är nödvändigt att förstå denna fråga och förstå vem som har rätt.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Vad är prostatit?

Prostatit kallas prostata inflammation. Denna sjukdom beror på smittsamma mikroorganismer eller en stillasittande livsstil. Ofta faller patogener i människokroppen genom urinröret under samlag. Först fortsätter sjukdomen asymptomatiskt, men senare börjar mannen märka följande symtom:

 • Aching, ibland skär smärta i anus (i rektum, på ett djup av 10 cm).
 • Problem med urinering. Inflammat "äpple" ökar i storlek och klämmer urinröret. Därifrån har patienten frekvent uppmaning att gå på toaletten, och själva processen är åtföljd av smärta.
 • Obehagliga känslor i perineum, ljumskområdet, huvudet på penis.
 • Tidig utlösning.
 • Obehag vid samlag (en man gör ont i kön).

klassificering

En man i åldern 24 till 80 kan möta en sjukdom. Tack vare förbättringen av diagnostiska metoder var det möjligt att identifiera orsakerna till patologin. Beroende på sjukdomen är prostatit uppdelad i två typer:

 • Smittsamma (orsakar mikroorganismer).
 • Stagnerande (på grund av stasis av utsöndring i prostatakörteln, på grund av stillasittande livsstil, brist på regelbunden utlösning).

Det anses generellt att den första typen av sjukdom påverkas av män som har en bingeing livsstil. Denna blankett skickas sexuellt. Och för det andra, tvärtom, en blygsam representant för den starkare könet, asketiska eller engagerade i samlag sällan på grund av yttre orsaker (arbets klockor). Även denna sjukdom påverkar äldre män som, på grund av fysiologiska skäl, redan inte kan ha sex.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Uttalanden av urologer

Urologer tror att mannen som plockade upp inflammation i prostatan, bör avstå från onani som sjukdomen ytterligare irritera en redan inflammerad prostata, vilket kommer att förvärra situationen. Järn behöver vila. De jämnar även denna process med utövandet av fysisk aktivitet vid lunginflammation.
Den sjuka personen, som avstod från sexuellt liv och självtillfredsställelse, kan göra felaktiga slutsatser att onani kommer att lindra honom av smärta i perineum.
Onani, enligt experter, ständigt stöder "manliga äpplet" i ett ökat tillstånd, vilket förhindrar att den minskar i storlek. Därför förväntas ingen återhämtning på kort tid. Sjukdomar behandlas inte med onani, men på andra sätt.

Moderna urologer, tvärtom, följer inte deras kollegors åsikter. De argumenterar för att onani är en bra assistent vid behandling av inflammation i prostatakörteln. Onani är ett bra sätt att förebygga sjukdom, men denna handling måste hanteras av representanter för den starka hälften av mänskligheten som är utsatta för prostatit.

Argument av androloger

Det råder ingen tvekan om att om kroppen avlastas under en lång tid börjar den försämras, dess funktion minskar och musklerna atrofi. Och prostatakörteln är inget undantag.
Enligt androloger och sexologer, att avstå från sexuella handlingar eller onani, betyder att du skadar din prostata. Du kan inte bara "tjäna" prostatit, men också "sluta dåligt" till en malign tumör i prostatakörteln.
När hemligheten i prostata stagnerar, lider inte bara detta manliga organ, utan allt som ligger i det lilla bäckenet. Blodförsörjningen där förvärras, det finns risk för blodproppar. Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att masturbation med prostatit gynnar mannen, om de gör det sällan. Bättre, har ett permanent sexuellt förhållande.

Andra slutsatser av androloger:

 • Det finns ingen skada från onani, det är användbart för en inflammerad prostata.
 • Att ha sex är absolut rekommenderat.
 • Sexuell samlag, i närvaro av en sjukdom, bör endast utföras med en permanent partner.
 • Avhållsamhet, oavsett kön eller onani, förvärrar tillståndet i prostatakörteln.

Med inflammation i prostata bör det vara ett vanligt sexliv. Men det rekommenderas inte att byta partnern slumpmässigt eftersom du kan förvärra patologin: den urogenitala infektionen kommer att gå med.
I avsaknad av en partner måste man engagera sig i onanism. Men det borde ske inom rimliga gränser. Missbruk inte metoden. Onani 2-3 gånger i veckan är acceptabelt. Onani kommer att skada prostata om du onanerar flera gånger om dagen.

Argument "för"

Aktivt sexliv borde vara inte bara för förebyggande, men också för terapeutiska ändamål. När det är upphetsat intensifierar blodflödet och påverkar prostatakörtelns vävnader. Och med utlösning går prostats hemlighet, inklusive stillastående, naturligt ut och negativa faktorer elimineras.
Men inte varje representant för mannen är tillgänglig för att engagera sig i sexuella nöjen. I detta fall är onani nödvändigt. Det spelar ingen roll vilken väg en person kommer att använda för att uppnå målet: ett fullständigt samlag eller speciella leksaker och en hand, det viktigaste är att uppnå god utlösning.
Utsläppen av halvvätska kommer under alla omständigheter att ske.

När spermier av en man passerar genom de halvledande kanalerna, läggs prostats hemlighet till den. Och allt detta kastas bort av orgasm. På detta sätt elimineras de patogena partiklarna som ackumuleras i kroppen för en obestämd tid.
Under utlösning kommer musklerna i bäckenet att komma i kontakt, vilket ökar tandkörteln och påverkar hälsan och storleken positivt.

Det händer att med en partner är kön fortfarande inte tillgänglig. Detta beror på en kvinnas sjukdom eller speciell terapi, där det är omöjligt att ha en aktiv sexuell aktivitet. I detta fall kan en mängd olika onani-tekniker som partner göra.

Prostatisk massage

Ett annat bra sätt att utsöndra prostatajuice är massage i prostatakörteln. Inte alla kommer att besluta om ett sådant förfarande. Någon kommer att finna denna väg för smärtsamt, men någon som är oacceptabel för sig själva. I det här fallet kommer sex eller onani att vara bra hjälpare.

Argument "mot"

Trots de positiva konsekvenserna för kroppen finns det många motståndare till onani. Enligt deras mening irriterar någon stimulering ännu mer den redan inflammerade prostata, vilket leder till en större spridning av infektionen.
Därför hjälper inte onani och kön inte bara till prostatit, utan också att provocera sjukdomsövergången till ett kroniskt stadium. Dessutom kan impotens, cancer och infertilitet utvecklas.

Det är bättre att inte engagera sig i onani i patologi, för det är logiskt att ju mindre prostata oroar desto snabbare kommer återhämtningen att komma. Ingen i sitt rätta sinne berör inte färska sår så att de är mer benägna att växa över. Här är samma analogi.
Motståndare till denna åsikt lägger fram avhandlingen: "Om du inte går in i onani, kommer det att bli en stagnation av seminalvätska." Organismen är väldigt smart, och när det kommer att bli nödvändigt för honom att släppa "överskottet", kommer han att göra det med hjälp av föroreningar.
Dessutom har studier av experter visat att prostats hemlighet i onani produceras i en större mängd än vid övning av traditionellt kön. Män som föredrar onani till en kvinna har en förstorad prostata med försvagad ton. Organet i detta tillstånd blir sårbart för bakterier som orsakar sjukdomar, vilket ökar inflammation.

Den psykiska sidan

Ur en psykologisk synvinkel mottar en man, när han onanerar, inte den rätta ansvarsfriheten, lugnet och balansen i psyken, vad händer med kön. Eftersom undermedvetet förstår att onani är en onaturlig process. På grund av detta finns ingen ökning av hormonell aktivitet, och i stället för att slappna av blir en person deprimerad, hans humör är reducerad.

Med ejakulation under sex i en mans kropp finns det en adrenalinhastighet, glädje att älska en kvinna är mycket ljusare och sensation skarpare än med självtillfredsställelse. Men inte alla manliga representanter förstår detta faktum. Utvecklingen av utsöndring beror på psykologisk tillfredsställelse. Ju högre det är desto mer spermier släpps.
Det händer att partnern inte "får" mannen rätt. Hans attraktion för henne är antingen inte stark nog eller frånvarande. Från denna körtel i prostata körteln är inte helt tömd.
Förutom multiplikation av mikroorganismer med stagnerande processer i prostata kan olika förändringar i det manliga "äpplet" utvecklas: ärrbildning, fibrös.

Orsaker till en sjukdom med oregelbunden onani

Även om du observerar det "gyllene medelvärdet" och, förutom sällan onani, regelbundet har sex, kan risken för prostatit inte alltid förebyggas. Anledningen till detta är:

 • Sedentary livsstil.
 • Infektion i urinröret.
 • Sjukdomar av den venerala typen.
 • Herpes är könsorgan.

Prophylax av inflammation i prostata

Även om sex i människans liv uppträder ofta, behöver bara periodisk ersättning av självtillfredsställelse, profylakse av prostatit fortfarande behöva göras.
Förebyggande metoder:

 • Massage i prostata. Traditionellt utförs det av en specialiserad läkare. Men för de män som är rädda för detta förfarande finns det goda nyheter: du kan göra profylakse utan att komma in i ändtarmen. Det finns speciella anordningar som masserar punkten G utan att tränga inuti;
 • Utmärkt förebyggande är fysisk träning. De eliminerar utmärkt alla stagnanta fenomen i körteln. Lämplig gymnastik, jogging, simning. 20 minuter fysisk aktivitet om dagen, och risken för inflammation i prostata kommer att minska många gånger;
 • Det är nödvändigt att inkludera i kosten de livsmedel som är mättade med zink. Detta mikronäringsämne spelar en stor roll för att upprätthålla människors hälsa, stark erektion.
 • Du borde besöka en urolog en gång per år. Efter 45 år - 2 gånger om året
 • Använd folkmedicinska åtgärder för att förebygga inflammation i hankörteln.

Prostatit från onani

Hos män som onanerar från en liten ålder flera gånger om dagen, förekommer prostatit ofta från onani. Från överdriven självtillfredsställelse är prostatakörteln ständigt i ett inflammerat tillstånd, har inte tid att återhämta sig. Hennes ton går ner, hon blir blabby. På grund av detta är risken för kongestiv prostatit stor.
Dessutom påverkar frekvent onani spinalcentra, som är ansvariga för utlösning och erektion.

Andra effekter av onani

Dessutom är den onanera orsaken till prostatit, den påverkar negativt tillståndet i det mänskliga nervsystemet. Efter fullvuxen kön lugnar mannen sig, hans välbefinnande förbättras. Mycket viktigt för bildandet av känslor är utseendet på en kvinna, taktila känslor.
Under onanering, på grund av brist på en partner, är känslomässig uppfattning ersatt av en mans fantasier och irritationen hos hans könsorgan.
Det är bevisat att en persons arbetsförmåga efter masturbation är märkbart minskad. Det kommer en snabb trötthet, fysiska förmågor reduceras. En person blir distraherad, irriterad, deprimerad och likgiltig för den omgivande verkligheten.

Personer med obalanserad psyke har risk för neuroser och andra psykiska störningar.

varning

Om onani blir värre bara på själen, det ger inte moralisk tillfredsställelse, det är bättre att vägra denna typ av träning. För förebyggande och terapeutiska ändamål kommer onani till sådana individer inte att hjälpa. I andra fall, om vi inte tar hänsyn till religiösa personer, kommer onani inte att leda till skada, utan kommer bara att lätta överstödet.

Självmedicinera inte. Innan behandlingen behandlas är det nödvändigt att konsultera en läkare. Annars kan komplikationer förekomma upp till adenom i prostata (godartad tumör) eller cancer (malign tumör).

Onani som förebyggande av prostatit - en myt eller sanning

Myten om fördelarna med onani som en förebyggande åtgärd för inflammation i körteln har en logisk förklaring. Prostata, med lång avhållsamhet, upphör att producera könshormoner i tillräckliga kvantiteter. På grund av denna stagnation förekommer i det manliga "äpplet", vilket ökar risken för adenom.

Men det har visat sig experimentellt att inget kommer att hända med körteln om avhållsamhet observeras. Med hjälp av föroreningar kommer kroppen att bli av med överskott av sämre vätskor, eftersom det måste uppdateras ständigt.

Det är intressant att i kriget, män i sex månader och ett år avstod, för i skyttegrav, särskilt inte onaniruesh. Och ingen hade problem.
Tonåringar och unga män missbrukar onani, förklarar detta genom förebyggande. De har ett beroende. Onani blir en dålig vana. Härifrån försvinner prostata extremt snabbt, och som ett resultat förekommer prostatit vid 14-18 års ålder. Dessutom börjar sådana individer drabbas av osäkerhet, blir snabbt trötta, bli irriterande, ha ett bytbart humör. Detta är en indikation på att överdriven onani påverkar inte bara manorganet, men också nervsystemet.

Onani i små mängder leder inte till inflammation i körteln, men kommer inte heller att vara förebyggande.

Från den frekventa användningen av onani i hankroppen produceras östrogen i stora mängder, vilket är ett kvinnligt könshormon. Som ett resultat börjar en representant för hanen att bilda en siffra för kvinnotypen.

slutsats

Onani i alltför stora mängder leder till inflammation i prostatakörteln - det här är obestridligt. Han bär det och försvagar det. Därför är individer som försäkrar sig om att de gör gott arbete, inte tillåter att utveckla inflammation, det är värt att revidera sina åsikter. Sällsynta lärdomar av onani kommer inte att skada kroppen, men de kommer inte heller att vara till stor nytta, eftersom kroppen i sig visar överskott av partikelvätska.
Prostatit utvecklas från infektionssjukdomar eller stillasittande livsstil. Du borde leda ett anständigt sexliv och spela sport. Då kommer prostatit inte stör dig.
Ur mental synvinkel är onani också skadligt, eftersom det fördröjer individens nervsystem.

Trots experternas gemensamma åsikter kan du tydligt se att processen med onani är både användbar och farlig. Denna lektion är perfekt för att förebygga denna sjukdom.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.