Huvud
Skäl

Lökskallar för prostata sjukdomar: recept och rekommendation för behandling

Män som lider av genitourinary problem är redo att göra något för att bli av med dem.

Många använder mediciner, och vissa uppmärksammar recept på traditionell medicin.

Vi kommer att demontera hur lökskalken vid ett adenom av en prostata appliceras.

Vad är användbar folkmedicin?

Lökskalet med prostatit och adenom har följande användbara effekter:

 • minskar försiktigt inflammation
 • har antibakteriell effekt
 • tonar upp och ger styrka;
 • innehåller ett stort antal antioxidanter, förlänger kroppens ungdom;
 • Har en mild diuretisk effekt, vilket inte tillåter slagg, virus och bakterier att ligga kvar i kroppen.
 • stärker immunförsvaret
 • förhindrar smittspridning i hela kroppen;
 • ökar nivået av hemoglobin, förbättrar blodtillförseln till organ, inklusive prostatakörteln.

Användningsregler

Naturliga råvaror har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar, men ofta i struktur av dessa eller andra ämnen kommer andra komponenter in.

Det är bättre att rådgöra med en läkare om lämpligheten och säkerheten vid applicering av denna eller den avkok / infusion på basis av lökskal.

Det är viktigt att välja en god lök, helst är det nödvändigt att ta en som odlas i din trädgård. När du köper grönsaker på marknaden, se till att de är lokala och odlade utan att använda många kemikalier.

Löket måste vara helt, utan tecken på förstörelse eller ruttning. Skal med en torr lök kan försiktigt avlägsnas och vikas i en vävnadspåse. Innan du använder infusioner, avkok eller annat sätt kommer sköljningen att sköljas väl.

För matlagning är det bättre att använda emaljerade rätter, eftersom skalet är ett kraftfullt naturligt färgämne, blir det lätt att bli av med det.

Folk recept

Låt oss lista populära metoder för alternativ medicin:

 1. dekokt. Blanda en liter kokande vatten och ett glas krossade råvaror, sätt på eld, koka i en timme. Under nästa timme är massan insisterad, insvept. Ta produkten efter varje måltid i en mängd av femtio milliliter. Behandlingsförloppet: en månad. Därefter behöver du en paus i två veckor, då kan du upprepa kursen.
 2. alkohol tinktur. Blanda det krossade skalet och alkoholen 70% i ett förhållande mellan 1 och 6. Insistera en vecka, dränera. Håll i en flaska mörkt glas i svalan. Ta en matsked tre gånger om dagen;
 3. grädde. Till grund är det nödvändigt att ta vaselin eller någon annan neutral fet kräm. Skala skalen så mycket som möjligt och blanda med basen, proportionerna - en till två. Låt stå i två veckor, förvara i en mörk glasburk i kylan. Användning: Smörj det drabbade området varje dag innan du går och lägger dig.
 4. medicinsk olja. Basen är olivolja. Skinkorna behöver hälften så mycket som oljorna. Förbered så här: Blanda smöret med så mycket som möjligt hackade skal, insistera i två veckor. Applicering: liknar grädde;
 5. te. Koka på detta sätt: Ta ett par skedar av råmaterialet (krossat), fyll det med en tekanna, häll kokande vatten, insistera i storleksordningen tjugo minuter. Drick varmt. Om det behövs kan du lägga till honung till drycken. Medlet kan användas under lång tid. Förbättringar i de flesta fall är märkbara i en månad från början av förfarandet. Om tiden är begränsad kan du använda ett något annorlunda recept: koka ett glas vatten och en sked med skal i en minut, häll i en termos, insistera på natten, använd det på morgonen. Dryck, infunderad under natten, har en ännu mer uttalad terapeutisk effekt;
 6. extrahera. Det är nödvändigt att förbereda buljongen och koka den sedan tills vätskans volym minskar med hälften. Ta en månad för en tesked 2-3 gånger om dagen.

Vinnaren av prostatit - behandling av lökskal och lök hemma

Traditionell medicin har alltid varit populär, användningen av naturliga växtämnen, deras milda kostnader, mutor.

Ett sådant ämne är lök. Fördelarnas fördelar och medicinska egenskaper är kända för alla, det finns många olika användningsområden lökskal, fjädrar eller löken själv för behandling av en mängd olika sjukdomar. Det hjälper lök och när man blir av med prostatit.

Lök, dess beståndsdelar, verkan på kroppen med prostatit

Växten har många användbara ämnen:

 • järn - ökar hemoglobin, förbättrar blodcirkulationen
 • fluor Förbättrar ämnesomsättningen
 • zink - Gynnsam effekt på människors hälsa (förbättrar kraften, stärker reproduktiv funktion)

 • pektiner - ta bort skadliga ämnen från kroppen
 • kalium - normaliserar hjärtets arbete
 • jod - förbättrar sköldkörtelfunktionen, förhindrar hormonella misslyckanden
 • eteriska oljor - spela rollen som antiseptisk
 • flavonoider - aktivera hela organismens arbete
 • fruktos, glukos - Energikälla
 • vitaminer B, E - stödja immunsystemet
 • kvertitsin - förhindrar utveckling av tumörer
 • flyktiga Antimikrobiellt medel
 • organiska syror - säkerställa en normal metabolism
 • För behandling av prostatit har löken alla nödvändiga egenskaper:

  1. antibakteriella;
  2. antiinflammatoriska;
  3. återställa immunitet
  4. diuretika;
  5. normaliserande libido;
  6. förbättra ämnesomsättningen
  7. lugnande.

  Vid behandlingen används alla beståndsdelar.

  Folk recept

  Lök används som kryddor för olika rätter, kompressor, avkok, bad. Den används också i råform.

 • Färska lök förbättrar kraften, kvaliteten på den fina vätskan.
 • Det rekommenderas att använda natten på huvudet av lök och en viss mängd under hela dagen. Gröna lök behandlar också inflammation i prostata.
 • I gröna lök innehåller mer zink, i lökarnas huv - mer antimikrobiella egenskaper.
 • Lökens juice, drick 1 msk. sked efter att ha ätit, fungerar som en diuretikum.
 • Kashitsu från växten och en viss mängd honung - 3 teskedar efter att ha ätit tre gånger om dagen - minskar svullnad, svullnad.
 • Tinktur av hackad lök och alkohol (1 till 1) konsumeras från stenar i prostata, 1 sked före måltider.
 • Grind 15 glödlampor och 1 grönt äpple, sätt blandningen i en väskväska, fäst vid skrotet eller underlivet, applicera värme på toppen - perfekt lindrar smärta.
 • VARNING! För att använda medicinen gjort omedelbart behöver du inte göra mycket avkok eller grus för framtiden, egenskaperna minskar.

  Idealiskt lämpliga för behandling av bakteriell prostatit är lökfrön:

  • frö slipa, lägg till honung - 1 msk. sked före varje måltid.
  • frön fyllda med kallt vatten, på ett vattenbad insistera i ungefär en halvtimme. Fröer att rengöra, infusion av att dricka i en varm form en halv kopp tre gånger om dagen.
  • Behandling utförs i 4 veckor, ta sedan en paus.

  Behandling av prostatitlök skinnar hemma

  Användningen av lökskal för prostatit är också varierad.

  Lökskal från prostatit: recept:

  1. Shelukh ska tvättas, hällas i kokande vatten (ca 0,7 liter), efter 5 minuter tillsättes i en timme, avlägsna partiklarna av skinka. Avkok lökskal med en prostatitdryck på en matsked 3 gånger om dagen. Mottagningstiden för en sådan anläggning är 4 veckor, om så önskas, efter 2 veckor börjar en ny kurs.
  2. Framgångsrik tinktur av skinka och hassel - ett halvt glas lövträ blandat med inte tätt fyllt med ett glas skal, tillsätt kallt vatten och koka i ca 10 minuter. Använd före måltider 3-4 gånger om dagen.
  3. Skal hasselnötsskal, kombinera med 0,5 kopp skinkar, häll i kokande vatten, lämna i måttlig värme i en timme, sedan på natten lämna på en mörk plats. Att använda på 0,05 ml 2 gånger om dagen, under 3 veckor.

  Kontra

  Denna växt (rå) rekommenderas inte för att behandla prostatit hos sjukdomar:

  • matsmältningssystemet;
  • hjärta, blodkärl;
  • njure, lever.
  • Det finns en allmän intolerans, en allergi.

  Kanske en sjukdom i överdosering.

  Behandlade varma eller kalla lök är ofarliga.

  Med vilka förfaranden som ska kombineras för större effekt

  Användning av lök - folkmedicin. I förebyggande av prostatit hjälper det.

  För att behandla prostatit med självmedicinering kan inte göras, ska du se en läkare.

  Behandling av prostatit omfattar alla befintliga tekniker - antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel, fysioterapi, övsterapi, örtmedicin.

  Behandling med lök ska inte ersätta grundbehandlingen, eftersom tillägget fungerar väl som funktion.

  Bra lindrar smärta från utsidan, inte verkar på slemhinnan.

  Det är också nödvändigt att komma ihåg om en diet - mer vegetativ mat, för att utesluta alkohol.

  På något sätt blir kroppen van vid och slutar reagera effektivt, så det är värt att ta raster, 2-3 veckor. Du kan använda ett annat verktyg under pausen.

  Behandlingsförloppet överstiger inte oftast mer än 30 dagar, det innebär att man använder infusioner och avkok. Användningen av lök i mat är möjlig hela tiden, oavsett behandling.

  slutsats

  Lök är ett effektivt botemedel, spridda överallt. Behandling med ett sådant verktyg kommer inte att medföra kostnader. Det är värt att komma ihåg om kontraindikationer, rådfråga en expert. Glöm inte huvudbehandlingen, särskilt med en smittsam typ av prostatit, är förmågan att starta sjukdomen stor.

  Behandling av prostatit lökhaltiga skinkor

  Valnötter, honung och propolis, persiljajuice, morotblad, avkok och tinkturer av medicinalväxter - det finns så många recept för prostatit att det är omöjligt att räkna.

  Och det är nödvändigt att räkna upp för alltid. Dessa inkluderar behandling av prostatitlökskal. Dess fördel ligger i harmlöshet, tillgänglighet och effektivitet. Men hur mycket kommer en sådan behandling att bli effektiv, och kommer det inte att skada?

  Principen för lökskalan vid behandling av prostatit

  Buljong av lökskalar är en mycket känd remedie för helt olika sjukdomar, och det är också en utmärkt naturlig färgämne för ägg till påsk. Dessutom antas det att en sådan infusionsbrunn hjälper till att bekämpa problemet med håravfall. När man specifikt talade om prostatit användes sådana recept även i Ancient Rus.

  Varför tror man att inflammation i prostata kan botas med hjälp av en lökskal? Det är allt i sin sammansättning. Studier har visat att det innehåller en stor mängd användbara ämnen, både organiska och oorganiska:

  • Vitamin E (om användning av vitaminer i prostata är skrivet i en separat artikel);
  • Kaliumsalter;
  • Vitamin P;
  • Saltsalter;
  • Vitamin PP;
  • flavonoider;
  • Vitamin B;
  • karotenoider;
  • Askorbinsyra;
  • flyktig;
  • Silic acid;
  • Kalciumsalter.

  Det är också känt att skinkarna innehåller naturliga antioxidanter som har en mycket viktig effekt på människokroppen. När prostatit spelar en viktig roll, immunitet, förmåga att motstå virus och infektioner. Således har den vattenhaltiga lösningen erhållen genom att laga lökskalor en immunmodulerande förmåga. Så, behandlingen av inflammation i prostata passerar något snabbare och viktigast - utan skada.

  Detta är ett bra antiviralt och antiinflammatoriskt läkemedel, som har en antiseptisk effekt. I allmänhet har lökskalkar en mångfacetterad inverkan på människokroppen.

  • Stimulerar blodcirkulationen;
  • Stärkar kapillärerna
  • Ökar permeabiliteten hos blodkärlens väggar;
  • Agerar som ett diuretikum;
  • Stimulerar regenereringsprocesser.

  Från all information som erhållits kan vi dra slutsatsen att behandlingen av prostatitlökskal är möjlig, men endast om den används som en ytterligare terapeutisk metod. Först av allt är det viktigt att ta medicin, fysioterapi och motionsterapi.

  Det är också nödvändigt att eliminera orsaken till inflammation i körteln och ompröva din livsstil. Det vill säga, ett enda skink hjälper inte att bota prostatit, men om du använder det som ett extra fytoterapeutiskt verktyg kommer resultaten att bli, och de kommer inte att vara långa när de kommer.

  Recept av avkok och infusioner från lökskalan för behandling av prostatit

  dekokt

  Skala skålen, överför den till en emaljpanna och häll kokande vatten, ca 700 ml. Släck och låt det simma i ytterligare 5 minuter. Låt sedan stå i ca 1 timme, dränera. Det rekommenderas att använda tre gånger om dagen för en halv matsked.

  infusion

  Behandling av prostatit hemma med lökskal kan också göras genom infusion. Den är beredd inte mindre än en avkok. Det är nödvändigt att ta ett glas skål och tvätta det i vatten, lägg sedan det i en kopp och häll en halv liter vatten. Sätt på elden, låt koka, och låt på ugnen i ytterligare 7 minuter, medan du gör en liten eld. När denna tid passerar, ta bort från plattan och lägg åt sidan i 40 minuter. Stam, lägg till 3 matskedar honung, och ta: 3 gånger om dagen för ett halvt glas.

  Infusion med en hassel

  På lökskinnarna kan du lägga till inte bara älskling, men också, till exempel, hassel. För att förbereda en helande infusion, måste du blanda dessa två komponenter: den första - ett glas, den andra - en halv mugg. Häll dem med kallt vatten, sätt på en spis och låt det simma i 7 minuter. Därefter dräneras, och du kan ta. Drick rekommenderas inte mer än 4 gånger om dagen, före måltid.

  Buljong med hasselnötter

  Nötter anses också vara en effektiv lösning i kampen mot inflammation i prostata, så du kan använda detta recept: 50 g hasselnötskal och 2 msk skalad lök häll i en 2 liter kokad vattenkokare med full kokt vatten. Gör en liten eld och låt koka buljongen i en timme. Sedan i 5 timmar måste du sätta det på en mörk sval plats, så att läkemedlet är infunderat. Ta det 70 g två gånger om dagen i högst 3 veckor.

  Möjlig behandling av manliga prostatitlökskal i form av salvor. Och det är också lätt att laga mat. Det är nödvändigt att köpa lite neutral kräm, till exempel petrolatum, och blanda den med hackad skal i ett förhållande mellan 3 och 1 eller 2. Därefter måste du byta salva i en maträtt av mörkt glas och förvara på ett svalt ställe. Det rekommenderas att applicera grädden på natten.

  Hur man lagar en avkok, infusion, tinktur eller extrakt från lökskal från prostatit?

  I de tidiga stadierna av inflammation i prostatakörteln är infusioner eller extrakt från lökskalor bra. De används också ofta för att förhindra denna obehagliga sjukdom. Det bör dock komma ihåg - att behandla infektiös prostatit med hjälp av lökskalor ensam är mycket oönskad. I detta fall behövs antibiotika och andra mediciner.

  Lök innehåller ett antal spårämnen som har en positiv effekt på människors hälsa. Dessa inkluderar zink, järn, koppar. Därför rekommenderar läkare att män äter lök i stora mängder. Dessutom påverkar löken ganska bra kraften och saktar åldrandet av kroppen.

  Med kronisk prostatit kan du använda tinktur, avkok eller infusion. Ganska användbart koncentrerat extrakt (dock för beredning måste du först införa). Traditionell medicin erbjuder inte ett recept på denna mirakelbehandling. Medicin från lök hjälper till att lindra smärta, inflammation, ödem i prostatakörteln, och har därför tjänat popularitet och erkännande bland folket.

  Hur man lagar buljonger

  Recept 1. Avkok av renade lökskalor med prostatit. Du måste ta löken och försiktigt ta bort skinkorna från den. Då ska den sköljas noggrant med rent, kallt eller varmt vatten. Lök kan läggas till mat eller det finns ett enkelt sätt - det är också mycket användbart. Buljongen bör beredas enligt följande:

  • mäta 700 ml vatten och häll det i en kastrull;
  • Det är bättre att använda renat vatten från filtret.
  • Vänta tills vattnet kokar och släng det 4 msk lökskal.
  • koka bör vara i 6-7 minuter;
  • avlägsna från plattan, tillåta att brygga, sedan spänna;
  • Den resulterande vätskan är en timme eller något längre.

  Förvara läkemedlet bättre i en glasflaska, på en sval plats. Ta avkok tre gånger om dagen på en fullständig tesked. Det är möjligt att behandlas på detta sätt i en månad - under denna tid bör människans välbefinnande förbättras.

  Recept 2. Healing avkok av lök och hasselnötskal. Lök och hasselnötter ska avskalas. För avkokning måste du ta 70 hasselnötskal, tre matskedlar av lökskal och två liter kallt vatten. Förberedelsearbete:

  • Alla ingredienserna läggs i en kastrull och hälls med rent vatten;
  • koka på låg värme i en timme;
  • ta bort buljongen från elden och låt den brygga;
  • Efter tre timmar ska läkemedlet filtreras.

  Du kan konsumera ett avkok av en tredjedel av ett glas två gånger om dagen. Den beräknade behandlingstiden är 21 dagar. Efter några månader bör det upprepas. Buljongen från lökskalar har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter, så det hjälper till att bli av med obehagliga symptom.

  Viktigt! Förbered lökbuljongen för behandling av kronisk prostatit och kan finnas på andra recept. Emellertid är dessa två mest eftertraktade och testade.

  Hur man förbereder infusioner och tinkturer

  Recept 1. Alkoholtinktur från prostatit. Det är nödvändigt att rengöra löken, och skålen är väl krossad och placerad i en glasskål. Där lägger du till alkohol eller vodka med femtio till sjuttio grader. Förhållandet mellan ingredienserna bör vara 1: 6. Infuse i minst sju dagar, varefter dränera.

  Då kan tinkturen placeras i ett mörkt och, viktigast av allt, coolt ställe - så det kommer att lagras mycket bättre. Ät en matsked eller en tesked inuti. Under behandling med antibiotika är det absolut förbjudet att ta tinkturen.

  Recept 2. Infusion av lökskal från kronisk prostatit. Ta löken och rengör den noggrant. Skallarna kan också samlas gradvis - det kan lagras under lång tid, eftersom det inte försämras. Receptet på matlagning:

  • två matskedar av skal sätta i en liten metall kastrull;
  • tillsätt 400 ml varmt kokt vatten;
  • koka på ett vattenbad i 15-20 minuter;
  • ge en tinktur en liten vyholonut, dränera sedan;
  • lägg på en sval mörk plats i 6-7 timmar.

  Med kronisk prostatit bör infusionen tas 1-2 matskedar tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är vanligen 10-14 dagar. Då måste du ta en paus på 2-3 månader och ta en kurs igen.

  Recept 3. Infusion av löv av hassel och lökskal.För att förbereda läkemedlet behöver du ett halvt glas blad. Lök måste rengöras för att göra en full glas kopp. Receptet på matlagning:

  • Sätt ingredienserna i en kastrull och tillsätt 500 ml rent vatten.
  • vänta tills det kokar, lossa sedan elden och koka i 5 minuter;
  • Vänta tills vätskan svalnar, och dra sedan av det.

  Du måste dricka infusion 3-4 gånger om dagen, en halv kopp kommer att räcka. Behandlingsförloppet varar 14 dagar, och det bör upprepas en gång per år. Parallellt med infusionsintaget kan du äta lök i en rå eller kokad form (det ska dock inte stekas). Det är också önskvärt att äta vitlök, persilja, persilja - de innehåller zink och andra ämnen som är användbara för människors hälsa.

  Hur man förbereder ett extrakt

  Koncentrerad lökskallextrakt är ett utmärkt verktyg för behandling av kronisk prostatit. Du kan förbereda dig själv eller köpa på ett apotek. Vanligtvis används detta läkemedel för att behandla hudsjukdomar och ärr, men det har också en positiv effekt på prostatakörteln.

  Receptet för dess förberedelse är enkelt, så alla kan göra extraktet. Först måste du ta ett avkok av lökskal (dess recept är ovan). Det ska hällas i en kastrull och kokas över låg värme tills hälften av vattnet förångas. Ta extraktet med prostatit bör vara mycket försiktig, noggrant observera dosen. Behandlingsförloppet varar i en månad.

  Faktum! Lökskal används för komplex behandling av prostatacenomen. Det kan också användas för att bekämpa cystit, pyelonefrit och andra inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet.

  Kontra

  Det visar sig att dessa droger inte bara kan gynna, men också skada. Därför är det före deras mottagning önskvärt att samråda med läkaren - han kommer säkert att säga om mannen får behandlas på detta sätt. Kontraindikationer för intag av lökbuljonger, infusioner och extrakt:

  • akut pankreatit
  • exacerbation av magsår;
  • individuell intolerans mot lök
  • allergiska sjukdomar;
  • mottagning av potenta läkemedel.

  Under behandling av skal är det absolut förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker. De kommer inte bara att försvaga läkemedlets effekt men kan allvarligt skada människors hälsa. Även med kronisk prostatit behöver du andra mediciner, såväl som fysioterapiprocedurer. Komplex behandling hjälper mycket bättre.

  Lök- och lökskal från prostatit och adenom: användbara egenskaper och recept

  Många män är medvetna om konsekvenserna av en smittsam sjukdom - prostatit. När de lider av denna sjukdom, känner de smärta på nedre delen av ryggen och i de intima zonen. Börja störa intermittent och svår urinering. Varje dag har patienten tankar om hur man snabbt kan härda denna sjukdom. Medicin hjälper från deras sida, men från dem finns biverkningar. Det finns ingen medicin för behandling, där du kan använda de användbara egenskaperna hos lök och lökskal.

  Lök och lökskal från prostatit och adenom

  Du kan använda andra folkmekanismer, till exempel en pumpa eller valnöt, men det är värt att prova och lök. När allt kommer omkring, i sin sammansättning en stor mängd användbara ämnen. Från det kan du göra komprimering, avkok eller infusion. Vår kropp absorberar lätt vitaminerna i denna grönsak och tack vare dem blir det friskare.

  Innan du börjar behandla den här produkten bör du först lära dig om dess egenskaper. Mannen har länge använt lökskal för medicinska ändamål. Denna produkt stärktes och botade matsmältningssystemet, cirkulations- och andningsorganen.

  struktur

  Den positiva effekten uppnås på grund av den gröna biokemiska kompositionen. Den består av:

  • Vattenlösligt vitamin C, dvs askorbinsyra som behövs för att stimulera immunsystemet.
  • Fettlösligt vitamin E, neutraliserande kolesterol.
  • Vitamin PP, nikotinsyra.
  • Antiinflammatorisk substans -quercetin.
  • Phytoncides - aktiva substanser.
  • Mineralsalter med en diuretisk effekt.

  Alla dessa ämnen bidrar till en snabb återhämtning, så du måste använda lök för medicinska ändamål och varje man ska introducera denna grönsak i hans kost.

  Visste du att om du inte uppmärksamma symptom på prostatit, så småningom sjukdomen leda till impotens och ännu värre, till utvecklingen av cancer.

  Användbara egenskaper

  Det visar sig att om du ständigt använder lök kan du uppnå följande resultat:

  1. Immuniteten kommer att stärkas, skyddande celler kommer att utvecklas, d.v.s. antikroppar.
  2. Svampar, virus, bakterier från vilka inflammation börjar, elimineras.
  3. Effekten av anestesi, anestesi är gjord.
  4. Celler är bättre medföljande med blod, liksom i prostatavävnad, blod cirkulerar (detta är nödvändigt för att erektion uppstått).
  5. Det finns en normalisering av blodtrycket.
  6. Sluta att dela upp cancerceller.

  Utan tvekan kan denna universella grönsak härda av prostatit och andra sjukdomar.

  Har lök och lökskal

  Lökskal kan hjälpa till med prostatit och adenom, för att vara effektiv, det kommer inte räcka för att bara använda det, du måste följa olika regler. Först av allt du måste äta rätt. På feta livsmedel, stekt kött, måste du glömma ett tag. Magen är svår att smälta av sådan mat, så det är bättre att ersätta det med fisk och skaldjur. Frukt och grönsaker är också användbara för att äta under behandling.

  Du borde äta mejeriprodukter, sluta röka och dricka alkohol. Dessutom måste en man ha en permanent partner för intima möten. Om du följer dessa regler blir effekten av att använda lök större.

  Indikationer och kontraindikationer

  Använd denna produkt kan vara omedelbart efter detektion av problem med urinering med konstant värk i smärtan i underlivet och nedre delen av ryggen. Sedan dess måste vi seriöst ta hand om vår hälsa genom att använda folkmetoder i samband med drogbehandling.

  Det är bättre att använda alla tillgängliga medel för att bli bra. Från det parallella intaget av läkemedel kommer det ingen skada. Men glöm inte kontraindikationer.

  När du inte kan använda lökprodukter:

  • Om det finns en individuell intolerans.
  • Observation av en strikt diet.
  • Om det finns en sjukdom i magen eller tarmarna.
  • Bukspottkörteln känner sig själv.
  • Om patienten har förtjockning av blodet, eftersom lökrengöringen påverkar det.

  Ansökningsregler

  Naturligtvis, innan du börjar använda lökfjädrar, bör du konsultera en urolog och genomgå en fysisk undersökning. Specialisten kommer också att ordinera antibiotika i kombination med fysioterapiprocedurer och folkmetoder.

  Patienten bör komma ihåg att lökskal ska användas som en extra metod för att förhindra kroppen från prostatit. Denna produkt används i form av infusioner, medicinska buljonger, extrakt, alkoholtinkturer. Således börjar vävnaden i prostata att expandera snabbare och behandlingen blir effektivare.

  recept

  Traditionell medicin erbjuder många olika recept. Ett gott resultat uppnåddes av många patienter med följande infusioner.

  Metod nummer 1

  Här görs allt enkelt och enkelt. Av produkterna måste du ha:

  • 1,5 msk. honung.
  • 250 ml vatten.
  • 0,5 koppar skinka.
  1. Skålen tvättas i kallt vatten.
  2. Sedan blötläggs det i varmt vatten och lägger på en tallrik för att värma upp.
  3. Koka i låg värme i 10 minuter. Ta bort behållaren från elden, lägg av den och lägg den av i 1 timme.
  4. Efter denna tid måste du lägga till älskling till honung. Ta drogen du behöver fem dagar för en halv kopp. Då är det värt att göra en saltlindning. För detta ändamål är det nödvändigt att lösa saltet (125 g) i vatten (1 liter). Salt appliceras före sänggåendet. Från och med nästa dag börjar de behandla igen lökinfusion (5 dagar). Att använda detta verktyg på dig själv kan du se dess effektivitet, eftersom problem med urinering börjar försvinna.

  Metod nr 2

  För beredning av denna infusion är det nödvändigt att använda:

  • Lökskal - 2,5 ssk.
  • Vatten - 400 ml.

  Också, som i föregående recept, tvättas skalen. Häll hett vatten i skålen med skålen och lägg den på en svag eld. Efter 3-5 minuter avlägsnas löken från elden, läggas åt sidan i en timme. En filtrerad produkt tas en halv kopp före måltiden. För att bli behandlad med denna infusion behöver du två veckor, då måste du vila så mycket om och om igen, börja ta botemedlet enligt samma schema.

  Metod nummer 3

  Alkoholtinktur kan tillverkas från:

  • 0,5 kopp hackad skal.
  • 1 kopp vodka.

  Det är nödvändigt att hälla skinkorna med vodka och sätta i en förseglad skål för att insistera på en vecka. Klar tinktur filtreras och tas före måltider om 5 ml. Det rekommenderas inte att ta antibiotika vid denna tidpunkt.

  Det finns andra sätt att laga medel från lökskal, men dessa recept anses vara de mest populära enkla och lika effektiva. Som ett resultat kan vi säga detta: Förtvivlan inte om du upplever symptom på prostatit. Det finns många sätt att bli av med dem, till exempel kan du använda lökskalvar och uppnå goda resultat av detta.

  Behandling av prostatit lökhaltiga skinkor

  Sedan urminnes tider har healers fokuserat på lök skinn, som har en gynnsam effekt på hela kroppen och bekämpar sjukdomar såsom prostatit. Vid de första stadierna av prostataadenom, förutom läkemedelsbehandling av prostatakörteln, kan denna folkmetod användas.

  Effekter av prostatainflammation

  Adenom av prostata, enkel prostatit, detta är enbart en manlig sjukdom. Detta beror på de specifika funktionerna i prostatakörteln. Det är hon som deltar i manlig erektion, och producerar också en speciell juice, tack vare vilka spermier som lever utanför testiklarna länge.

  Detta organ ligger under blåsan och omsluter helt urinröret. Genom det passerar också en kanal genom vilken spermien går in i könsorganet genom urinröret.

  Därför, om det finns inflammation i prostatakörteln, ökar i storlek och började sätta press på urinröret, vilket försämrar processen för urinering. I de allvarligaste fallen utsöndras inte urinen i allmänhet från kroppen och börjar komma in i njurarna.

  Eftersom prostatakörteln är ett rent manligt organ har behandlingen vissa specifika egenskaper.

  I medicinsk praxis finns det två sätt att behandla:

  • drogbehandling;
  • kirurgisk ingrepp.

  Den sistnämnda behandlingsmetoden tillämpas endast vid de värsta konsekvenserna, när det inte går att göra något annat än för att avlägsna denna körtel.

  Men tillsammans med dessa metoder rekommenderar vissa experter att vända sig till traditionell medicin.

  För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att ta hand om människors hälsa ständigt och ge tillräckligt med tid. Först och främst är detta en hälsosam livsstil, utan dåliga vanor och med måttlig fysisk aktivitet.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  Är det möjligt att behandla prostata adenom hemma

  När man talar om metoderna för behandling av denna sjukdom, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt sjukdomsstadiet.

  I de första stadierna, adenomet låter dig inte veta om dig själv, och för att avslöja det, behöver du se en läkare.

  Vid de mest allvarliga stadierna uppträder obehag vilket framgår av följande:

  • dålig och frekvent urinering, som orsakas av en smalning av urinröret med en inflammerad körtel;
  • dålig erektil funktion
  • frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten;
  • ryggsmärta.

  Sådana symptom, som omedelbart behöver se en läkare, är extremt stadium av sjukdomen, som måste behandlas med mediciner och andra medicinska metoder. Men om patienten vände sig till doktorn i tid, och han diagnostiserades med prostataadenom i de första etapperna, då förutom läkemedelsbehandling kan du utföra behandling och folkmedicin.

  Lök sköljer som ett sätt att besegra prostatit

  På läkena hos lök och skinken har det länge varit känt. Folkläkare och i vår tid gör ett avkok av lökskal, vilket hjälper till att övervinna denna sjukdom. Självklart finns det många skeptiker som tycker att det är omöjligt att bli av med prostatit endast på folkliga sätt.

  Men många läkare, som talar om ett adenom, anser att denna sjukdom förekommer av en brist i människans kropp av några viktiga element som i överflöd finns i lökskal.

  Innan du pratar om hur man förbereder ett avkok av lökskal, måste du förtydliga vilka viktiga element som finns i lök.

  Lök är rik på följande spårämnen:

  • Först och främst är detta ett komplex av vitaminer B, C, E, PP, som helt enkelt är nödvändiga för den manliga kroppen.
  • i det är sådana element som karoten, kalcium, järn, kalium, fosfor, det vill säga de som behövs av män;
  • organiska syror, phytoncider, flavonoider.

  Naturligtvis har skinken också dessa beståndsdelar, endast i stora mängder.

  I allmänhet rekommenderas en avkok av lök och skinka, och många rekommenderar att man tar hänsyn till kroppens allmänna hälsa, eftersom det ökar kroppens allmänna immunitet.

  Det är viktigt att veta att förutom behandling av prostatit med hjälp av olika mediciner och buljong från lökskal, måste du leda en hälsosam livsstil, bli av med dåliga vanor, träna och äta rätt.

  Recept för buljonger från lökskal

  Det finns flera recept. Var och en av dem har vissa funktioner, men deras syfte är en, för att rädda mannen från de obehagliga konsekvenserna av denna sjukdom. Det viktigaste att komma ihåg är att innan man bestämmer sig för att förbereda ett avkok, är det bättre att konsultera en expert dessutom.

  • Det är nödvändigt att ta lökskalv och skölj det väl under rinnande vatten. Därefter häll 700-750 ml vatten i en behållare och koka den på en eld. När vätskan kokar, läggs skålen i det, och det kokas igen på en öppen eld i ca 5 minuter.

  Därefter bör den resulterande buljongen infunderas i en timme. Företrädesvis bör denna procedur inte ske i solen. Efter en timme bör buljongen filtreras väl genom gasbindning och läggas i kylskåpet.

  Ta det nödvändigt för ½ matsked tre gånger om dagen. Komplexet av sådan behandling bör inte vara längre än en vecka. Sedan görs en paus i flera veckor, och hela processen måste upprepas på nytt.

  • För att förbereda buljongen måste du ta ett glas lökskalv och ett halvt glas hasselblad. Naturligtvis måste de tvättas med rinnande vatten. Allt detta placeras i en behållare och fylls med kallt vatten ca 500-700 milliliter. Koka i brand, inte mer än 7 minuter.

  När buljongen är klar måste den filtreras genom gasbindning, häll sedan i en annan behållare och lägg i kylskåpet. Ta det du behöver en fjärdedel av glaset 3 gånger om dagen. Den allmänna behandlingen av sådan behandling bör inte vara längre än 5 dagar. Då är det en paus, och du kan återuppta det om några veckor.

  • Följande recept är. Ta några matskedar av lökskal (högst 2-3) och 50 gram hasselnötskal. Allt detta tvättas noggrant under rinnande vatten. Preliminärt i tanken måste du hälla 2 liter vatten, som kokar. Det innehåller skinkor och skal, och allt detta kokas i ungefär en timme på en långsam eld. Efter tillagning sätts behållaren med buljong på en mörk plats i 5 timmar.

  Ta det nödvändigt i tre veckor till 70 gram på morgonen och på kvällen.

  Dessa recept är utvecklade på grundval av erfarenhet, vilket är känt under lång tid. Det är känt att i de byar där invånarna inte har stor inkomst för dyra läkemedel, används dessa recept länge, medan de är till nytta.

  Trots att dessa lök recept är tidtestad och rekommenderas av många experter inom traditionell medicin, är det bättre att konsultera den behandlande läkaren, eftersom han bara är helt ansvarig för patientens hälsa och är intresserad av sin fulla återhämtning.

  Behandling av denna sjukdom med lökskal är en effektiv metod i sjukdomens inledande skeden.

  Om allt är igång, och patienten kommer att vända sig till doktorn, när sjukdomen börjar utvecklas och passeras i mer allvarliga former, kan läkemedel och procedurer inte uteslutas.

  Behandling av prostatit: folkrecept från lökskal


  Lök skinn är utmärkta läkemedelsinfusioner och extrakt av skal lök används för förebyggande av hjärtsjukdomar, akut respiratorisk sjukdom, och behandling av andra virusinfektioner, sjukdomar i mag-tarmkanalen. Och även de läkemedel som tillverkas enligt receptet på strålningsskalet från hjälp av prostatit. Det handlar om behandlingen av den senare med hjälp av en båge och kommer att diskuteras.

  Det är en vanlig sjukdom som uppträder hos män över medelåldern. Tom bidrar ofta inte bara till sjukdomens infektiösa natur utan också av en stillasittande livsstil och en olämplig diet. Och om sjukdomen har manifesterat sig, behöver du inte fortsätta sitta på plats och omedelbart ta upp hennes behandling.

  Användbara egenskaper av lökskal från prostatit

  Lökskalan innehåller många användbara ämnen som hjälper till att bekämpa sjukdomar. Olika infusioner och dekoktioner kan innehålla sådana element som:

  • phytoncid är ett antiseptiskt medel. Hjälper till att bekämpa inflammatoriska processer och bakterier, infektioner;
  • Järn - ett element vars närvaro ökar nivået av hemoglobin i kroppen;
  • antioxidanter;
  • karoten;
  • vitaminer från grupp A
  • vitaminer i grupp B;
  • kaliumsalter, fosfor;
  • kvarts - en av de biologiskt aktiva antioxidanterna, som har ett naturligt ursprung och är det starkaste av alla; medel från det hjälper till med allergier, virus, har antiinflammatorisk effekt.
  En sådan sjukdom som prostatit, i sig är inte farligt, men dess närvaro försämrar avsevärt livskvaliteten för patienten och fungerar som en gynnsam bakgrund till utvecklingen av andra, mycket mer allvarliga sjukdomar.

  Läkemedlet för prostatit är inte det enda som recept från lök hemma är användbara. Effekter av lök och lökskalor:

  • Allmän förstärkning av mänsklig immunitet, toning, ger styrka.
  • Förhindra utveckling och spridning av bakterier genom hela kroppen.
  • En av orsakerna till utseende av prostatit är utseendet av infektion i prostatakörteln eller på grund av en sjukdom, till exempel angina eller uretrit. Lök hjälper till att begränsa utvecklingen av denna infektion.
  • Antiinflammatorisk effekt - en viktig effekt vid behandling av lökskal från prostatit, eftersom prostatit i sig är en inflammation i prostatakörteln.
  • Antimikrobiell effekt.
  • Urindrivande effekt på kroppen - rengöring av kroppen från gifter, utsignalen från föroreningar och avfallsprodukter spridnings bakteriell infektion. Detta bidrar till att bekämpa stasis i substansens kropp, vilket i sin tur kan ge upphov till prostatit.

  Lökskal recept för prostatit

  1. Lökskalad te: Ett enkelt recept för daglig användning. Till att börja med är det nödvändigt att krossa lökskallar, skölja det och ett par teskedar av sådan massa för att brygga som vanligt te med kokande vatten. Drycken ska infunderas i två till tre timmar. Därefter kan du använda den i små sippor. Du kan också också mängden lökskal för att behandla prostatan, stärka immunitetskokningen i rent vatten och låt det brygga hela natten. På morgonen ta fram frukost. För att lökat ska smaka bättre, får det läggas till honung.
  2. Infusion av lökskal med hassel: ett fullt glas skal och ett halvt glas blad av hassel. Allt detta blandas och hälls kallt vatten. Därefter bör allt detta kokas i sju minuter. Stam och äta också före måltiden högst fyra gånger om dagen.
  3. Avkok med hasselnötter: två matskedar lökskalv och 50 gram skal från hasselnötter. Att somna i det kokande vattnet i förväg - två liter kommer att räcka. Matlagning tar ungefär en timme på en långsam eld. Fortsätt att insistera några timmar, från fem till sex och kan börja ta - 50 gram på morgonen och kvällen, under längre tid än tre nedel.Posle kan ta en paus i användningen av verktyg, i ungefär två veckor och repetera kursen.
  4. Salva - för att förbereda salvan behöver en grädde, neutral karaktär, inte ha en smal specialisering. Därefter behöver du bara blanda grädden med finhackad lökskal. Vid massan av skalen bör hälften vara så mycket som grädden. Denna salva används vanligtvis före sänggåendet. Håll det på en sval plats i en behållare med mörkt glas.
  Om du använder droger från lökskalor regelbundet är chanserna att bli av med eller förebygga prostatit mycket större. I denna fråga är konstans viktig och återigen en hälsosam livsstil.

  För att undvika uppkomsten av oväntade reaktioner i kroppen. Det kan vara en allergisk reaktion på elementen i lök, vilket kan uppstå på grund av dess frekventa användning. Det är viktigt att du inte glömmer dina kroppens särdrag under behandlingen.

  Även för behandling av prostatit kan du använda recept med användning av andra medicinska örter - St John's wort, goldenrod, lakritsrot. Komponenterna i dessa örter hjälper till med behandling av bakteriell prostatit.

  Lökskal som ett botemedel mot prostatit

  Vid behandling av prostatitlökskal är det nödvändigt att inte glömma att följa vissa åtföljande regler. Lök är ett utmärkt botemedel mot behandling och förebyggande, men det här är inte all behandling. Denna metod för behandling är endast ytterligare, men effektiv.

  Med prostatit bör man inte glömma rätt näring. Det är önskvärt att utesluta fet mat från din kost. Som en ersättning för feta livsmedel kan du konsumera mer skaldjur. Glöm inte användbarheten av grönsaker och frukter. Det är lämpligt att äta mer mejeriprodukter under måltiden.

  Nyligen har behandling med lökskal av prostatit blivit mycket populär.

  Behandla prostatit är mycket lättare och effektivare om du slutar röka och dricka alkoholhaltiga drycker. Det är användbart att gå in för sport, gå ut för lätt jogging, gå oftare. En mycket viktig faktor vid behandling av prostatit är ett konstant sexuellt liv.

  Lök med prostatit är ett bra verktyg för förebyggande och behandling av denna sjukdom. Regelbunden användning av folkrecept ökar chanserna att härda sjukdomen.

  Efter att ha konsulterats en specialist, om en kirurgisk operation är onödig och att man undviker användning av mediciner (till exempel på grund av deras avstötning från kroppen), är lök ett utmärkt ytterligare argument i kampen mot sjukdomen. I början av sjukdomsutvecklingen är det värt att ta hand om din kost och komponenter i den vanliga menyn, att tänka på en icke-stillesittande livsstil. Det är viktigt att stärka din immunitet, och bågen hjälper perfekt till att klara av denna uppgift.

  Enkelt och effektivt. Vi behandlar prostatit lökhaltiga skinkor

  Bland de folkmekanismer som används för att behandla prostatit är kända, såsom pumpa, valnöt, morotlöv, persiljajuice och många andra. I denna artikel är all uppmärksamhet på lökskallarna värdig. Dekoktioner och infusioner från lökskalar har en bestående effekt vid behandling av prostatit och i motsats till de nyaste medicinerna orsakar inte skada kroppen. Detta är verkligen ett enkelt och prisvärt sätt att bli av med en obehaglig sjukdom.

  Kirurgisk ingrepp, medicinering är ordinerad för allvarliga former av prostatacancer. I de inledande skeden rekommenderas läkare främst att återvända till en hälsosam livsstil. När det gäller lökskalv - det här är ett underbart hjälpverktyg, en värdig assistent i kampen mot sjukdomen. Lök själv är ett förråd av vitaminer. Infusioner, kompresser, buljonger från lökskal absorberas väl av kroppen, läker, stärker och det är viktigt i prostatit, lindrar inflammation.

  Här är en av recepten, buljong från lökskal:

  1) Skölj och skala skalen i kokande vatten (700 ml). Släck eld i 5 minuter. Efter buljongen bör insisteras i minst en timme och försiktigt filtreras. Du kan äta en månad, tre gånger om dagen för en tesked räcker.

  Även i antikens Rus behandlades läkemedelsmännen med känd prostatit vid receptet baserat på lökskal, vissa av dessa recept bevaras, så vi kan säkert tala om det här verktyget som en beprövad ålder och bevisad effektivitet. Idag är diagnosen och behandlingen av prostatit en fråga för urologer. Recept från lökskal är bara en ytterligare metod för behandling, men deras användbarhet kan inte tvivlas. Skal, tack vare den unika sammansättningen av vitaminer och spårämnen, tar bort slaggen och har en positiv effekt på viktiga vitala organ: njurarna, lungorna och hjärtat.

  Infusion av lökskal och hassels - ett annat tillförlitligt verktyg för behandling av prostatit:

  2) Ett halvt glas hasselblad och ett glas lökskall fylls med kallt vatten och koka i 7 minuter. Stam och ta innan du äter, äta inte mer än fyra gånger om dagen.

  Om du använder droger från lökskalor regelbundet är chanserna att bli av med eller förebygga prostatit mycket större. I denna fråga är konstans viktig och återigen en hälsosam livsstil. Fysisk träning, dagbehandling, hälsosam kost, avslag på alkohol och rökning - allt detta förbättrar kroppens tillstånd och i kombination med behandling av prostatit kan lökskalken spela sin helande roll. Förutom antiinflammatoriska funktioner lindrar överflödet av medicinska mikrodelar av lökskalken ödem, smärta, förbättrar blodcirkulationen och normaliserar kroppsförsvarets mekanismer (immunitet).

  Lökbuljong med hasselnötter - Ett effektivt recept för behandling av prostata. Förbered dig snabbt:

  3) Ett par matskedar av skal och 50 gram. Skal av hasselnöt sätta i kokt vatten (2l). Koka på låg värme i en timme, lämna sedan i 5 timmar på en mörk plats. Applicera inte mer än 3 veckor, 70 gram på morgonen och på kvällen.

  Hjälp: prostatit är en uteslutande manlig sjukdom. Visas vid vilken ålder som helst. Orsakerna till utvecklingen av prostatit avslöjas inte fullständigt. Experter tror att inflammation i prostata är en av tecknen på manlig åldrande.

  En samling recept för behandling av prostatitlökskalar räknar med dussintals effektiva metoder för beredning, vi gav exempel på de mest populära, provade och testade. Med sin skickliga användning kan du skydda dig själv och bli av med alla problem som är förknippade med prostatit, och ändå, glöm inte: behandling med sådana recept är bara förebyggande av sjukdom. Att en läkare deltar i behandlingen av prostatit är extremt viktigt.