Huvud
Strömförsörjning

Onani och onani med prostatit

Prostatit för män är ett allvarligt problem där både den fysiologiska funktionen störs och psykiska problem uppstår mot denna bakgrund. Uppenbarelsen av vissa symtom i patologin åtföljs därefter av brist på självförtroende i deras sexuella förmågor. Många män föredrar onani, i stället för verklig kommunikation med kvinnor, men om det är möjligt att onanera med prostatit, om det finns kontraindikationer eller fördelar, tycker mycket få personer.

Kortfattat om prostatit

När prostata adenom förekommer inflammation i prostata körteln på grund av infektiös eller icke-infektiös natur. Den infektiösa naturen hos sjukdomen utvecklas på grund av patogena bakterier som påverkar prostata genom genitourinärsystemet. Icke-infektiös natur - en mekanisk faktor som direkt påverkar organets funktionalitet.

 • värkande smärta av varierande intensitet i ljummen;
 • svårigheter med urinering
 • svårigheter av sexuell art (erektil dysfunktion, för tidig utlösning).

Den sista punkten är viktigast för någon man, speciellt i frånvaro av andra symtom eller efter botemedel mot sjukdomen. Det är mot bakgrund av sexuella problem som en man åker till onani med prostatit, vilket ersätter normal kön.

Åsikter av läkare om onanism och prostatit

Modern medicin har flera synpunkter på onani i prostata, inklusive de positiva och negativa tolkningarna av denna lektion. Läkarnas åsikter skiljer sig inte från själva begreppet "onani med prostatit", men om hur många gånger denna process tas och graden av utveckling av sjukdomen.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Åsikter "för" onani med prostatit

Många urologer ser fördelarna med onani i händelse av att:

 • Det finns ingen konstant sexpartner - detta utesluter stagnation i prostata, som har en positiv effekt på kroppen själv och ger också en psykologisk och fysiologisk urladdning för kroppen.
 • Onani prostatit uppstår inte mer än 2-3 gånger i veckan - annars finns det en avsiktlig utmattning onaturligt för honom ett sätt som negativt påverkar prostatakörteln i framtiden och i läkningsprocessen själv;
 • Onanerar man onani och kombinerar standard sexliv, inte missbruka mot det första alternativet - det bidrar till en normalisering av den funktionella aktiviteten i prostata, särskilt när naturliga sex har ingen beständighet.

Den grundläggande punkten, när onanering är användbar för prostatit, är frånvaron av stillastående fenomen i körteln. Annars finns det en negativ inverkan på både orgeln själv, och på återhämtningsprocessen under behandlingen, så läkarna råder män att onanera måttligt, om det är nödvändigt eller något annat sätt att uppnå sexuell tillfredsställelse.

Åsikter "mot" onani med prostatit

Läkare rekommenderar inte onani vid prostata adenom i följande fall.

Det finns en konstant sexpartner - i det här fallet kommer masturbation att vara skadlig, eftersom en mans kropp måste ständigt byggas upp från självförnödenhet till ett fullständigt samlag. Vid tidpunkten för sjukdomen med nedsatt funktionalitet hos könsorganen är detta flera gånger svårare, vilket har en skadlig effekt både på själva inflammatoriska processen och på människans psykologiska tillstånd. I detta fall borde onani och prostatit inte finnas tillsammans.

Antalet onanism överstiger 2-3 gånger i veckan - Överdrivning av onani med prostatit har en negativ effekt på prostata, som ligger i inflammationsteget. Detta provar utmattning av körteln, på grund av vilken inflammatorisk process kan ge ett oväntat återfall och försämring av tillståndet.

Att prata om huruvida onanering är användbar för prostatit eller är skadlig bör man ta hänsyn till den psykologiska effekten på hjärnan. Under masturbation fullbordar mannen inte tillfredsställelse, vilket ofta händer med partnern. Detta beror på det faktum att standarden samlag finns en ömsesidig tillgivenhet mellan parterna, vilket är anledningen till hjärnan blir mer tillfredsställelse, känslor och adrenalinkick än vid onani där det finns bara fysisk tillfredsställelse och ofullständig frisättning av spermier. Med frekvent onanism är bildandet av stillastående fenomen ganska naturligt, som i fall av brist på sexuell kontakt.

Onani med prostatit som profylax

Profylax av prostatitmasturbation har en vetenskaplig och ganska logisk förklaring. Alla vet att avhållande av sexuell natur påverkar reproduktionssystemet negativt, för vilket prostatakörteln inte producerar tillräckligt med könshormoner. Det orsakar stillastående fenomen som kan direkt provocera en inflammatorisk process som leder till prostata adenom. Måttlig masturbation minskar förekomsten av stagnation till ett minimum, vilket stöder funktionaliteten hos körteln i tonen.

Sådan profylax förstår endast som en tvångsåtgärd, när det inte finns någon annan form av sexuell kontakt under lång tid. Annars är människokroppen också vana vid onani, vilket negativt påverkar sexuellt beteende i framtiden.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

forum-prostatit.ru - Forum om mäns sjukdomar.

Vi utbyter erfarenheter och metoder för behandling

Prostatit från onani. Min berättelse

moderator: glädje

Prostatit från onani. Min berättelse

Oleg1983 »22 jun 2012, 16:00

Re: Prostatit från onani. Min berättelse

ant »26 jan 2014, 20:40

Re: Prostatit från onani. Min berättelse

BloodStark »Mar 04, 2016, 10:38

Re: Prostatit från onani. Min berättelse

seabee »10 dec, 2016, 10:40

Är onani farligt för prostatit?

Prostatit framkallas i de flesta fall av stagnation av prostata utsöndring och nedsatt cirkulation av bäckenorganen. Detta händer av olika skäl, bland annat på grund av brist på regelbunden utlösning.

Det verkar som om onani kan lösa detta problem. Det finns emellertid ingen överens om att onani med prostatit är användbar eller skadlig. På många sätt bestäms fördelarna och skadorna på onani av ett antal villkor.

När är onani fördelen?

Om en man inte har en permanent partner och avhållsamhet sträcker sig i många månader är onani tillåtet, tillåtet och till och med nödvändigt. Onani i detta fall blir den enda möjligheten att stimulera utsöndringen av prostatakörteln.

Dessutom, med prostatit, förvärras av bristen på regelbundet sex, främjar onani:

 • Minskning av obehag och smärta vid urinering;
 • Förbättra blodcirkulationen;
 • Psykologisk avkoppling;
 • Profylax av prostatsekretionsstasis;

Som ett resultat av ejakulation ökar nivån på vissa hormoner som kontrollerar muskulär aktivitet och påverkar smärta receptorer. Musklerna slappnar av, trycket på urinröret minskar och tömningen av blåsan blir lättare.

Som du vet har stress en negativ inverkan på hälsan. Med prostatit försvårar psykomotionell stress patientens välbefinnande och bördor i sjukdomsförloppet. Ejakulation ger inte bara fysisk, men också psykologisk avkoppling, vilket positivt påverkar det övergripande välbefinnandet.

Onani på bekostnad av

Onani med prostatit är inte fördelaktig i följande fall:

När sjukdomen försämras, orsakar ejakulation ofta märkbar lättnad, men efter ett tag återkommer symptomen. Prostatakörteln vid akut inflammation kräver vila. Onani irriterar ett redan inflammerat organ, vilket negativt påverkar arten av sjukdomsförloppet.

Man tror också att överdriven masturbation leder till infektion av ett inflammerat organ som är mottagligt för verkan av patogena ämnen. I vilken utsträckning detta påstående är sant är det svårt att säga, eftersom det inte finns några studier som bekräftar detta faktum.

Missbruk av onani leder till det faktum att kroppens lobuler inte är helt frigjorda. Resultatet är en stillastående hemlighet. Det finns smärta som uppstår omedelbart efter utlösning. Sålunda är frekvent onani för en frisk man en faktor som predisponerar utvecklingen av prostatit.

Onani mot full samlag

Välja mellan onani och fullständigt samlag, framför allt ges sex. Från en psykologisk synvinkel är känslomässig avkoppling efter att ha varit nära en kvinna många gånger större än de känslor som erhållits efter självtillfredsställelse.

Trots att onani minskar yttringar av stress, i vissa fall, kan motsatt effekt, medan efter samlag markerade uppmjukning av nervsystemet, förbättra sömnkvalitet och en fullständig urladdning till följd av psyko-emotionella utveckling av adrenalin.

Regelbundet kön bidrar till normal tömning av prostatakörteln i kontrast till onani.

Sexuell aktivitet med prostatit bör vara regelbunden, men måttlig. Urologer rekommenderar 3 sexuella handlingar i veckan för både förebyggande och behandling av prostatit.

Vad behöver du komma ihåg?

Baserat på det ovanstående kan ett antal slutsatser dras.

 • Onani är inte förbjudet, men bara om en man inte har något val. Självtillfredsställelse är bättre än långvarig avhållsamhet, men affinitet med en kvinna är bättre än onani.
 • Ta inte del i onani med förvärring av symtom. Onani är förbjuden i infektiös art av inflammation, på grund av risken för aggravation och progression.
 • Frekvent onanering påverkar prostatens funktion negativt. Den tillåtna frekvensen är inte mer än 2-3 gånger i veckan. Daglig självtillfredsställelse kan förvärra sjukdomsförloppet och leda till stasis av utsöndring i prostatakörteln, på grund av ofullständig tömning av organets lobuler;
 • Närhet till en kvinna, i motsats till självtillfredsställelse, minskar stressens manifestation och ger en fullständig psykologisk lättnad.

Masturbation är således inte förbjudet, men det är inte helt korrekt att rekommendera en sådan förebyggande metod. Det är viktigt att förstå att varken onani eller intimitet hos en kvinna kommer att ersätta medicinsk behandling. Regelbunden ejakulation är bara ett sätt att förhindra utveckling av prostatit, men inte bota det.

Onani från prostatit hjälper eller inte?

På frågan om män: "Kan onani orsaka prostatit?", Du kan svara otvetydigt och kategoriskt: "Ja". Inte alla män utvecklar inflammation mot denna bakgrund. Orsakerna till prostatit kan vara infektiös och icke-infektiös.

Problemet med sjukdomar hos manliga organ är ganska känsligt. Inte varje man vänder omedelbart till doktorn, vilket är dumt och hänsynslöst. Med tiden kommer en försumlig inställning till hälsa att bli impotens, även om en man regelbundet engagerar sig i onanism.

Onani kan orsaka prostatit

Det första tecknet på prostatit är en minskning av styrkan, en partiell eller fullständig frånvaro av erektion, särskilt på morgontimmarna.

Ofta ligger orsakerna till detta i det psykologiska tillståndet. Som en konsekvens är det mycket lättare för en ung att tillfredsställa sig självständigt än att kontakta en kvinna.

Om vi ​​pratar om regelbunden onani, så så småningom kommer det att orsaka inflammation i prostata och det är därför. Under samlag med en partner upplever unga inte bara fysiskt nöje, men också psykologiska. I detta fall åtföljs utsöndring av spermier av frisättning av adrenalin, en känsla av njutning i kontakt med partnern är mycket ljusare. Med självtillfredsställelse finns det ingen sådan sak. Det är denna faktor som blir avgörande.

Men många män kan inte ens föreställa sig hur viktigt psykologisk tillfredsställelse är. Sekretionsgraden (spermier) beror på sensornas ljusstyrka under orgasmen.

Om det inte finns någon psykologisk attraktion för partnern, uppstår ofullständig tömning av körtlarna i prostata.

Som ett resultat av detta utvecklas ett stagnerat fenomen av seminalvätska, vilket är en utmärkt odlingsplats för skadliga bakterier. Dessutom kan förkalkningar (stenar) bildas, fibrotiska, cikatriciala förändringar i prostatakörteln. Därför kan vanlig onanering kallas orsaken till prostatit.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Oregelbunden onani

Men medan vanliga sexuella handlingar måste vara närvarande nödvändigtvis! Fullständig frånvaro av regelbundet sexuellt liv kommer att resultera i 100% av prostatainflammation.

Vad kan prova prostatit med oregelbunden onanism:

 • stillasittande livsstil;
 • infektion i de urogenitala kanalerna;
 • venerala sjukdomar;
 • genital herpes.

Även om en mans sexuella liv ibland ersätts av en självbehagsåtgärd bör förebyggande åtgärder vidtas för att utveckla sjukdomen:

 1. Gör en massage i prostatakörteln. Omedelbart det bör noteras, för att inte skrämma hälften av läsarna som förebyggande av prostatit kan bära speciella enheter utan tränger in i ändtarmen. Idag finns det många sådana massörer på läkemedelsmarknaden.
 2. För att förhindra utveckling av prostatit med onanism måste du utföra minst 15-20 minuter gymnastik eller springa på morgonen och kvällarna. Fysiska övningar kommer att förhindra stillastående fenomen.
 3. Mätta livsmedel som innehåller zink. Detta element är mycket viktigt för manlig styrka och erektion.
 4. Att besöka urologen minst 2 gånger om året, särskilt efter 45 år.
 5. Använd folkmedel för förebyggande av prostatit.

Läkare säger inte att onani är ont eller fel. De försöker förmedla till män att onormal självtillfredsställelse är något som händer med psykologisk tillfredsställelse och det som hålls flera gånger om dagen under lång tid.

Episodisk onani, vars syfte är att avlägsna den ackumulerade spänningen, utgör ingen skada.

Kan jag onanera med prostatit?

På forumet kan du se olika svar på den här frågan. Men vi lyssnar fortfarande på experter, vi kan sluta - med prostatit är det inte nödvändigt att engagera sig i onani.

När allt kommer omkring är det någon som är klar - desto störare stör det inflammerade orgelet, ju snabbare det kommer att återhämta sig och den efterlängtade återhämtningen kommer att komma. Till exempel, om en person ständigt berör inflammerade sår på huden, kommer de, troligtvis generellt, aldrig att läka.

Så i fallet med prostatakörteln. Ju mer det är i vila, desto snabbare kommer dess funktion att återställas.

Omedelbart kommer många att få en fråga: "Men hur är stämningen av sperma under avstående?". Faktum är att när kroppen behöver kasta ut överskott av sämre vätska, "det kommer att göra" det utan någon hjälp under pollinering. Dessutom kommer komplexa metoder för behandling av prostatit, som inkluderar antibakteriell terapi, fysioterapi, folkmetoder, att bidra till att återställa blodcirkulationen och förhindra stagnation av sätesvätska.

En annan anledning till varför män är osannolika att vilja engagera sig i onani med prostatit är ett obehagligt symptom som åtföljer prostata inflammation. Under orgasm kan uppstå i huvudet på penis smärta, nedre delen av buken, visas purulent urladdning från ollonet (med purulent prostatit). Och viktigast av allt finns det ingen lämplig erektion, vilket inte heller är särskilt tilltalande. Därför är det bättre att vänta med själva självtillfredsställelsen med prostatit.

Och glöm inte att alla behandlingsmetoder bör förhandlas med en specialist. Självmedicinering kan leda till allvarliga konsekvenser. Oskyddad prostatit i tid kommer att orsaka tillväxt av ett godartat tumör-adenom.

Kan jag onanera med prostatit?

Viktigt!

Ingen mer temperatur och frekvent smärtsam urinering, bränning och urladdning ur urinröret, liksom andra symptom på PROSTATIT! Våra läsare tar råd från Rysslands ledande urolog. Läs mer >>>

De flesta av medelålders manliga befolkningen har någonsin haft prostatit. Oavsett vilken form det förekommer: smittande eller stillastående, känner sig alltid genom att brinna i perineum, urineringstiden och andra obehagliga symptom.

Män med dessa symtom rekommenderas att inte skjuta upp besöket till läkaren.

Sjukdomen kräver en långsiktig komplex behandling, som kan vara i flera månader och till och med i flera år. Eftersom prostatit är en sexuell sjukdom frågar många frågan: "Är det möjligt att onanera med prostatit?".

Otvetydigt är frågan intressant och många urologer följer ett positivt svar. Men vissa experter tror annars och tror att onani kan leda till en förvärmning av prostatit. Det är värt att överväga två motsatta svar mer detaljerat.

Fördelarna med onani med prostatit: är det där?

En av orsakerna till sjukdomen är långvarig avhållsamhet. Om sexuellt organ inte fungerar länge börjar det att atrofi. Med prostatit är avhållande extremt farligt, eftersom det främjar utvecklingen av en kronisk form. Och i värsta fall kan utvecklingen av en cancerous tumör uppstå på grund av långvarig stagnation av utsöndringsjärn, vilket bildar blodproppar i kärlen. Trombos bidrar ofta till svullnad av prostata. Därför framträder denna sjukdom ofta med sådana komplikationer.

Onani med prostatit rekommenderas också för dem som har sexliv är det inte möjligt av någon anledning. Men missbruka inte detta - bara ett par gånger i veckan, eftersom överdriven användning av denna metod leder till dålig sexuell aktivitet.

Så vi kan säga hur onani påverkar prostatit. Sexuell abstinens har en skadlig effekt på prostata och på andra organ i allmänhet. Självklart kommer onani också att vara ett bra förebyggande medel mot manliga sjukdomar.

Sjukdomen kommer att vara omedelbar om den används.

Vladimir Levashov: "Hemligheten med att bli av med prostatit"

Den ledande urologen i landet gav en intervju om hur.

Är skada möjlig?

Men inte alla följer denna teori, och vissa urologer anser det som en skadlig ockupation. Kronisk prostatit kan uppstå från onani, det irriterar det upprepade organet, som orsakar smärtsamma känslor.

Detta gäller särskilt akut form av sjukdomen, där onani och könsbestämning är kontraindicerade. Fortfarande är urologer överens om att onani orsakar risk för infertilitet och utseende av impotens.

Vid den konstanta onanisten (utan aktivt kön) ökas prostatakörteln flera gånger, vilket allokerar mer mängd hemlighet. Organet är emellertid något försvagat och mer mottagligt för penetration av infektioner som orsakar inflammation.

Dessutom kan onani bidra till nedbrytning av nervsystemet. För vissa är själva processen oanständig och utvecklar vidare stress och depression. Därför kan onani ersättas av aktiv fysisk aktivitet, såväl som prostatassmassage.

resultat

Trots experternas gemensamma åsikter kan du tydligt se att processen med onani är både användbar och farlig. Denna lektion är perfekt för att förebygga denna sjukdom.

När svårighetsgraden av sjukdomen är bäst att använda en prostatakörtelmassage. Eftersom en sådan massage skiljer sig åt en stillastående hemlighet, ökar blodflödet. Men glöm inte om läkemedelsbehandling och regelbundna undersökningar av urologen.

Kan jag onanera med kronisk prostatit?

Åsikter om huruvida det är möjligt att onanera med kronisk prostatit hos olika specialister kan vara annorlunda, för Denna process i varje patient kan orsaka olika reaktioner. För någon kommer det att hjälpa till att klara inflammation och minska smärta, och någon annan kommer att irritera det drabbade organets väggar mer. Det kan otvetydigt sägas att hanen kommer att bli skadad av sexuell avhållsamhet, för att utan honom stagnerande fenomen utvecklas ännu mer. För att eliminera stagnation av seminalvätska eller blod är det emellertid mycket effektivare att använda sex, inte onani.

Den senare rekommenderas att tillgripa om det inte finns någon konstant partner eller är förbjuden att ha sexuella relationer på grund av den bakteriella karaktären hos prostatit. Onani har en plats att vara och som en förebyggande åtgärd av sjukdomen, men det ensam kommer inte att räcka för att förhindra sjukdomen. För att lära dig att förebygga sjukdom och när du fortfarande kan göra självtillfredsställelse, om det såg ut, läs vår artikel.

Kort information om prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata, som kan orsakas av en mängd olika faktorer. Beroende på dem är den uppdelad i två grupper: smittsam och stillastående. Sjuka sjuka i det första fallet är patologiska mikroorganismer som faller in i kroppens vävnader genom sexuell kontakt eller från infektionsfält i andra organ av patienten. De kan ta blod eller lymfflöde från de avlägsna organen, så det är så viktigt att behandla varje patologi i slutet.

Oftast ges diagnosen "prostatit" till män i åldern 40 år och äldre. Från denna period är sannolikheten att bli sjuk redan 40-50% och ökar bara med tiden.

Orsaker till stillastående fenomen är övervikt, stillasittande livsstil, lång sexuell avhållsamhet, cirkulationssjukdomar. Förutom ovanstående är det möjligt att påverka utvecklingen av det inflammatoriska fokuset:

 • Felaktig kost
 • Rökning och alkoholmissbruk
 • underkylning
 • Försvagning av immunitet
 • Stress, starka känslor, trötthet
 • Fel hormonell bakgrund

eftersom prostatakörteln är nära relaterad till urinering och erektilfunktion, i händelse av en överträdelse av dess funktioner är det ett misslyckande och deras aktivitet. Typiska symptom är:

 1. Smärta i ljummen, perineum, ger till anus eller länd
 2. Smärta vid urinering, avbrott av strålen
 3. Förekomst av föroreningar i urinen
 4. Smärtsam, för tidig eller försenad utlösning
 5. Försvagad erektion eller brist på det

En man blir irritabel och aggressiv, speciellt med problem med styrka. När prostataförstörelsen, dessa symptom åtföljs av hög temperatur och huvudvärk, ibland illamående, smärta i musklerna. Detta beror på det faktum att inflammerade vävnader börjar producera toxiner. Om sjukdomen inte behandlas, kan det över tiden bli komplicerat före utseendet av stenar, abscess, vävnadsproliferation eller cancer.

För att bli av med prostatit används medicin och fysioterapi, och kirurgisk ingrepp är mindre vanligt. De återstående metoderna kan kallas extra snarare än hjälpmedel. Det är inte tillåtet att tillämpa dem på alla. Det finns också rekommendationer som hjälper dig att bli bättre snabbt. En av dem är ett positivt svar på frågan om det är möjligt att onanera med prostatit. Onani har sina positiva aspekter, vilket kommer att hjälpa till att befria prostata från stillastående sperma och förbättra blodcirkulationen. Det finns dock kontraindikationer mot onanering, som du inte bör glömma bort.

Fördelarna och skadan av onani

Onani kan båda bli ett berg från prostatit och orsaken till att den uppstår, om den överdriver den. Dessutom upplever han inte det psykologiska nöje som kan erhållas från en partner, men det är mycket viktigt. Ur medicinens synvinkel, om du observerar måttlighet, kan du dra nytta av det kardiovaskulära systemet, förbättra din sömn, öka produktionen av lyckliga hormoner. Specifikt, med prostatit från onani får sådana positiva effekter:

 • Förbättra blodcirkulationen
 • Förstärkning av prostatens muskler
 • Utsöndring av toxiner, parasiter tillsammans med en prostatisk hemlighet
 • Förbättra utvecklingen av hemlighet, eftersom kroppen behöver regelbundet utveckla den, snarare än "tomgång"

Kön har samma egenskaper, och i en större volym. Dessutom, med onanism, kan inte hela seminalvätskan komma ut ur kroppen, detta kan endast uppnås med sexuell kontakt. Många experter är benägen att om patienten inte har en partner är det bättre att inte tillgripa onani, men vänta bara på ofrivilliga föroreningar. En sådan åsikt kan dock vara felaktig, eftersom patienter sedan länge har kommit från ungdomar. Det är bäst att konsultera en läkare om vad som är tillåtet för dig i ett intimt förhållande.

Ibland rekommenderas det att göra mer sport, för även under det finns en liten massering av körteln. Det är också användbart att göra prostata massage, eftersom han har samma positiva effekter som självgratifikation. Ett negativt svar på frågan om det är möjligt att onanera med prostatit kommer att vara för de patienter i vilka sjukdomen orsakades av patogena bakterier. Det är också nödvändigt att undvika processen med svår smärta, dålig hälsa.

Ytterligare information

Masturbate till representanter för det starkare könet med prostata är inte tillåtet oftare 2-3 gånger i veckan, annars kan du starkt irritera det inflammerade organs väggar. Det kommer också att bli en utarmning av kroppen på ett onaturligt sätt för honom, vilket inte heller påverkar hälsan positivt. Som förebyggande åtgärd passar masturbation mycket mer. prostata vid denna tid är fortfarande hälsosam, producerar tillräckligt med könshormoner och kommer inte att irriteras med flera handlingar per vecka. Vad säger läkare om förebyggande av prostatit på detta sätt:

 1. Prostatacancer är förhindrad
 2. Förbättrar spermiernas kvalitet
 3. Stabiliserar blodtrycket
 4. Risken för ischemisk sjukdom minskar

För frekventa klasser kan orsaka psykiska problem, en person kommer att börja känna behovet av dem hela tiden. Fortfarande är det bättre att föredra onani till ett fullständigt samlag, det är både psykologiskt och fysiologiskt mer fördelaktigt.

Profylax av prostatit

För att inte lida av prostatit bör männen ägna större uppmärksamhet åt förebyggandet av genitourära sjukdomar från en yngre ålder. För detta är det nödvändigt att leda så hälsosam livsstil som möjligt, för att undvika stress, att sova det önskade antalet timmar, för att fylla bristen på användbara ämnen etc. Dessutom är de viktigaste aspekterna i förebyggandet rätt näring, fysiska övningar och mottagande av folkmedicinska åtgärder. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Rätt näring. Även under prostatit, rådgör läkare patienten att hålla sig vid kostnäring, tk. Felaktig mat kan ge upphov till komplikationer som adenom, konkretioner i prostata, akut retention av urin etc. För förebyggande är det också mycket viktigt, eftersom en man kan fylla underskottet på alla vitaminer och spårämnen, stärka immuniteten och anpassa arbetet i alla interna organ och system. Att segra i kosten av en representant för det starkare könet bör:

 • Lågfett sorter av kött och fisk
 • skaldjur
 • Fermenterade mjölkprodukter
 • Färska grönsaker och frukter
 • Gröna, nötter, torkade frukter
 • Grönt te, juice, komposit, fruktdrycker
 • Porridger, höga zinkfoder

För att hålla maten mer användbara ämnen rekommenderas att det baktas eller ångas, kokas och bättre att vägra från stekning. För att utesluta från menyn alkoholhaltiga och luftade drycker rekommenderas starkt kaffe och te, konserver och halvfabrikat, alltför salta, skarpa, feta rätter. Luta dig inte på sorrel, rädisa, lök, frukt, som innehåller ett stort antal syror. Det är också nödvändigt att minska förbrukningen av bakning, söt.

Särskild fördel för män kan ta med honung och pumpa frön. Den första förstärker kroppens skyddande funktion, hjälper till att förhindra utvecklingen av många patologier, har antiinflammatoriska och baktericidala effekter. Med det ökar styrkan och humöret förbättras, själv verkar han som en afrodisiakum. Pumpa frön innehåller mycket zink, som är nödvändig för syntesen av testosteron - könshormonet som är ansvarigt för erektil funktion, processen med spermatogenes och mycket mer. Bland folkrecepten finns en där båda dessa produkter kombineras i en blandning, som ska äckas både för förebyggande av prostatit och för behandling.

fysisk träning. För förebyggande ändamål är de lämpligaste övningarna de som belastningen går till bäckenområdet och dess organ masseras. Först och främst är det nödvändigt att utesluta Kegels övningar, som tränar pubic-coccyx-muskeln. De tillåter att stärka prostataområdet, förbättra blodcirkulationen i närheten av den. För att slutföra uppgiften måste du först avbryta varje gång du går på toaletten och sedan fortsätta strömmen. Muskeln, som stammar vid denna tidpunkt, är LK-muskeln.

När som helst lämplig för en man, bör du spänna den i 3-5 sekunder, sedan slappna av och upprepa åtgärden ungefär 20 gånger. På en dag är det värt att göra 2-3 sådana tillvägagångssätt, vilket gradvis ökar spänningen till 10 sekunder. Bland de olika övningarna är följande:

 1. Krossar med samtidig spänning av skinkor och anus
 2. Makhi sparkar, armar, backar och lungor
 3. Övningar "Birch", "Scissors", "Bridge"
 4. Går och kör på plats med en hög knähiss

Om du undrar om det är möjligt att engagera sig i onani med prostatit och dess förebyggande, kommer svaret att vara positivt. Även om det i det första fallet är bättre att fråga om doktorns åsikt om denna åtgärd. För att ersätta honom är det bättre att ta en regelbunden, intim affinitet med partnern.

Folkmekanismer. För förebyggande och behandling av prostatit är samma medicinska växter lämpliga. Traditionell medicin erbjuder ett stort antal recept som kan användas hemma, även om vissa produkter redan säljs i färdig form på apotek. Du kan använda nässlor, ginseng att regenerera prostata, ingefära, kamomill, Hjärt, söt flagga rot och kardborre, asp bark, etc. Mannen kan använda sådana recept:

 • Mala persiljaens rötter och fyll dem glas tills hälften. Tillsätt sedan 1 liter vatten till dem och sätt dem på spisen så att de lämnar i ca 10 minuter. Därefter är det nödvändigt att dra på drycken och dryck under dagen istället för vatten
 • Ta en kopp strimlad blad kalanchoe och fylla dem med 500 ml vodka, låt stå i 5 dagar med en mörk, torr plats. Vid beredning, ta 1 tsk per dag i en månad
 • I en termos häll 25 g krossad röd rot, häll 1 liter kokande vatten. Via te filtreras infusionen genom gasbindning och berusad som te, tre gånger om dagen innan man äter
 • I ett glas kokande vatten häll 1 matsked av aspenbark, pulveriserad. Täck den med en tallrik och låt den brygga i ca 30 minuter. De mottagna sätten att dela upp i 4 delar för att acceptera inom en dag (dvs ungefär var tredje timme)
 • Ta bort skalen från mogna kastanjer, hugga den och 2 matskedar råmaterial häll 1 liter kokande vatten. Låt dem införa i en termosnatt och på morgonen sätta i ett vattenbad för att koka hälften av vätskan. Återstående medicin tas 30 droppar tre gånger om dagen

Människor i åldern kommer att vara användbara att göra mikroklysmering för att stärka lokal immunitet och minska redan befintlig inflammation. För att göra detta, passa kamomill, nässla, propolis.

Alkoholtinkturer med medicinska örter kan endast tas helt friska människor. Annars kan etanol leda till komplikationer av existerande sjukdomar.

För att förhindra prostatit är det tillräckligt att ta en kurs med en eller annan recept en gång per år. Var noga med att besöka en läkare och kolla efter denna patologi, särskilt efter 40 år. Om du har några symtom, kontakta också en specialist. sjukdomen kan utvecklas asymptomatiskt i månader och slutligen få känna sig själv.

Onani med prostatit

För närvarande påverkar prostatit inte bara män i avancerad ålder, utan även ungdomar 20-25 år. Illamående växer snabbt yngre, så antalet människor som står inför denna patologi växer stadigt. I årtionden män har prostatit, argumentera om huruvida det finns en fördel med onani med prostatainflammation, eller vice versa, onani och prostata - är oförenliga? Urologer säger att onani är skadligt för människors hälsa, medan androlooger säger att fördelarna med onani är otänkbara. Det är nödvändigt att förstå denna fråga och förstå vem som har rätt.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Vad är prostatit?

Prostatit kallas prostata inflammation. Denna sjukdom beror på smittsamma mikroorganismer eller en stillasittande livsstil. Ofta faller patogener i människokroppen genom urinröret under samlag. Först fortsätter sjukdomen asymptomatiskt, men senare börjar mannen märka följande symtom:

 • Aching, ibland skär smärta i anus (i rektum, på ett djup av 10 cm).
 • Problem med urinering. Inflammat "äpple" ökar i storlek och klämmer urinröret. Därifrån har patienten frekvent uppmaning att gå på toaletten, och själva processen är åtföljd av smärta.
 • Obehagliga känslor i perineum, ljumskområdet, huvudet på penis.
 • Tidig utlösning.
 • Obehag vid samlag (en man gör ont i kön).

klassificering

En man i åldern 24 till 80 kan möta en sjukdom. Tack vare förbättringen av diagnostiska metoder var det möjligt att identifiera orsakerna till patologin. Beroende på sjukdomen är prostatit uppdelad i två typer:

 • Smittsamma (orsakar mikroorganismer).
 • Stagnerande (på grund av stasis av utsöndring i prostatakörteln, på grund av stillasittande livsstil, brist på regelbunden utlösning).

Det anses generellt att den första typen av sjukdom påverkas av män som har en bingeing livsstil. Denna blankett skickas sexuellt. Och för det andra, tvärtom, en blygsam representant för den starkare könet, asketiska eller engagerade i samlag sällan på grund av yttre orsaker (arbets klockor). Även denna sjukdom påverkar äldre män som, på grund av fysiologiska skäl, redan inte kan ha sex.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Uttalanden av urologer

Urologer tror att mannen som plockade upp inflammation i prostatan, bör avstå från onani som sjukdomen ytterligare irritera en redan inflammerad prostata, vilket kommer att förvärra situationen. Järn behöver vila. De jämnar även denna process med utövandet av fysisk aktivitet vid lunginflammation.
Den sjuka personen, som avstod från sexuellt liv och självtillfredsställelse, kan göra felaktiga slutsatser att onani kommer att lindra honom av smärta i perineum.
Onani, enligt experter, ständigt stöder "manliga äpplet" i ett ökat tillstånd, vilket förhindrar att den minskar i storlek. Därför förväntas ingen återhämtning på kort tid. Sjukdomar behandlas inte med onani, men på andra sätt.

Moderna urologer, tvärtom, följer inte deras kollegors åsikter. De argumenterar för att onani är en bra assistent vid behandling av inflammation i prostatakörteln. Onani är ett bra sätt att förebygga sjukdom, men denna handling måste hanteras av representanter för den starka hälften av mänskligheten som är utsatta för prostatit.

Argument av androloger

Det råder ingen tvekan om att om kroppen avlastas under en lång tid börjar den försämras, dess funktion minskar och musklerna atrofi. Och prostatakörteln är inget undantag.
Enligt androloger och sexologer, att avstå från sexuella handlingar eller onani, betyder att du skadar din prostata. Du kan inte bara "tjäna" prostatit, men också "sluta dåligt" till en malign tumör i prostatakörteln.
När hemligheten i prostata stagnerar, lider inte bara detta manliga organ, utan allt som ligger i det lilla bäckenet. Blodförsörjningen där förvärras, det finns risk för blodproppar. Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att masturbation med prostatit gynnar mannen, om de gör det sällan. Bättre, har ett permanent sexuellt förhållande.

Andra slutsatser av androloger:

 • Det finns ingen skada från onani, det är användbart för en inflammerad prostata.
 • Att ha sex är absolut rekommenderat.
 • Sexuell samlag, i närvaro av en sjukdom, bör endast utföras med en permanent partner.
 • Avhållsamhet, oavsett kön eller onani, förvärrar tillståndet i prostatakörteln.

Med inflammation i prostata bör det vara ett vanligt sexliv. Men det rekommenderas inte att byta partnern slumpmässigt eftersom du kan förvärra patologin: den urogenitala infektionen kommer att gå med.
I avsaknad av en partner måste man engagera sig i onanism. Men det borde ske inom rimliga gränser. Missbruk inte metoden. Onani 2-3 gånger i veckan är acceptabelt. Onani kommer att skada prostata om du onanerar flera gånger om dagen.

Argument "för"

Aktivt sexliv borde vara inte bara för förebyggande, men också för terapeutiska ändamål. När det är upphetsat intensifierar blodflödet och påverkar prostatakörtelns vävnader. Och med utlösning går prostats hemlighet, inklusive stillastående, naturligt ut och negativa faktorer elimineras.
Men inte varje representant för mannen är tillgänglig för att engagera sig i sexuella nöjen. I detta fall är onani nödvändigt. Det spelar ingen roll vilken väg en person kommer att använda för att uppnå målet: ett fullständigt samlag eller speciella leksaker och en hand, det viktigaste är att uppnå god utlösning.
Utsläppen av halvvätska kommer under alla omständigheter att ske.

När spermier av en man passerar genom de halvledande kanalerna, läggs prostats hemlighet till den. Och allt detta kastas bort av orgasm. På detta sätt elimineras de patogena partiklarna som ackumuleras i kroppen för en obestämd tid.
Under utlösning kommer musklerna i bäckenet att komma i kontakt, vilket ökar tandkörteln och påverkar hälsan och storleken positivt.

Det händer att med en partner är kön fortfarande inte tillgänglig. Detta beror på en kvinnas sjukdom eller speciell terapi, där det är omöjligt att ha en aktiv sexuell aktivitet. I detta fall kan en mängd olika onani-tekniker som partner göra.

Prostatisk massage

Ett annat bra sätt att utsöndra prostatajuice är massage i prostatakörteln. Inte alla kommer att besluta om ett sådant förfarande. Någon kommer att finna denna väg för smärtsamt, men någon som är oacceptabel för sig själva. I det här fallet kommer sex eller onani att vara bra hjälpare.

Argument "mot"

Trots de positiva konsekvenserna för kroppen finns det många motståndare till onani. Enligt deras mening irriterar någon stimulering ännu mer den redan inflammerade prostata, vilket leder till en större spridning av infektionen.
Därför hjälper inte onani och kön inte bara till prostatit, utan också att provocera sjukdomsövergången till ett kroniskt stadium. Dessutom kan impotens, cancer och infertilitet utvecklas.

Det är bättre att inte engagera sig i onani i patologi, för det är logiskt att ju mindre prostata oroar desto snabbare kommer återhämtningen att komma. Ingen i sitt rätta sinne berör inte färska sår så att de är mer benägna att växa över. Här är samma analogi.
Motståndare till denna åsikt lägger fram avhandlingen: "Om du inte går in i onani, kommer det att bli en stagnation av seminalvätska." Organismen är väldigt smart, och när det kommer att bli nödvändigt för honom att släppa "överskottet", kommer han att göra det med hjälp av föroreningar.
Dessutom har studier av experter visat att prostats hemlighet i onani produceras i en större mängd än vid övning av traditionellt kön. Män som föredrar onani till en kvinna har en förstorad prostata med försvagad ton. Organet i detta tillstånd blir sårbart för bakterier som orsakar sjukdomar, vilket ökar inflammation.

Den psykiska sidan

Ur en psykologisk synvinkel mottar en man, när han onanerar, inte den rätta ansvarsfriheten, lugnet och balansen i psyken, vad händer med kön. Eftersom undermedvetet förstår att onani är en onaturlig process. På grund av detta finns ingen ökning av hormonell aktivitet, och i stället för att slappna av blir en person deprimerad, hans humör är reducerad.

Med ejakulation under sex i en mans kropp finns det en adrenalinhastighet, glädje att älska en kvinna är mycket ljusare och sensation skarpare än med självtillfredsställelse. Men inte alla manliga representanter förstår detta faktum. Utvecklingen av utsöndring beror på psykologisk tillfredsställelse. Ju högre det är desto mer spermier släpps.
Det händer att partnern inte "får" mannen rätt. Hans attraktion för henne är antingen inte stark nog eller frånvarande. Från denna körtel i prostata körteln är inte helt tömd.
Förutom multiplikation av mikroorganismer med stagnerande processer i prostata kan olika förändringar i det manliga "äpplet" utvecklas: ärrbildning, fibrös.

Orsaker till en sjukdom med oregelbunden onani

Även om du observerar det "gyllene medelvärdet" och, förutom sällan onani, regelbundet har sex, kan risken för prostatit inte alltid förebyggas. Anledningen till detta är:

 • Sedentary livsstil.
 • Infektion i urinröret.
 • Sjukdomar av den venerala typen.
 • Herpes är könsorgan.

Prophylax av inflammation i prostata

Även om sex i människans liv uppträder ofta, behöver bara periodisk ersättning av självtillfredsställelse, profylakse av prostatit fortfarande behöva göras.
Förebyggande metoder:

 • Massage i prostata. Traditionellt utförs det av en specialiserad läkare. Men för de män som är rädda för detta förfarande finns det goda nyheter: du kan göra profylakse utan att komma in i ändtarmen. Det finns speciella anordningar som masserar punkten G utan att tränga inuti;
 • Utmärkt förebyggande är fysisk träning. De eliminerar utmärkt alla stagnanta fenomen i körteln. Lämplig gymnastik, jogging, simning. 20 minuter fysisk aktivitet om dagen, och risken för inflammation i prostata kommer att minska många gånger;
 • Det är nödvändigt att inkludera i kosten de livsmedel som är mättade med zink. Detta mikronäringsämne spelar en stor roll för att upprätthålla människors hälsa, stark erektion.
 • Du borde besöka en urolog en gång per år. Efter 45 år - 2 gånger om året
 • Använd folkmedicinska åtgärder för att förebygga inflammation i hankörteln.

Prostatit från onani

Hos män som onanerar från en liten ålder flera gånger om dagen, förekommer prostatit ofta från onani. Från överdriven självtillfredsställelse är prostatakörteln ständigt i ett inflammerat tillstånd, har inte tid att återhämta sig. Hennes ton går ner, hon blir blabby. På grund av detta är risken för kongestiv prostatit stor.
Dessutom påverkar frekvent onani spinalcentra, som är ansvariga för utlösning och erektion.

Andra effekter av onani

Dessutom är den onanera orsaken till prostatit, den påverkar negativt tillståndet i det mänskliga nervsystemet. Efter fullvuxen kön lugnar mannen sig, hans välbefinnande förbättras. Mycket viktigt för bildandet av känslor är utseendet på en kvinna, taktila känslor.
Under onanering, på grund av brist på en partner, är känslomässig uppfattning ersatt av en mans fantasier och irritationen hos hans könsorgan.
Det är bevisat att en persons arbetsförmåga efter masturbation är märkbart minskad. Det kommer en snabb trötthet, fysiska förmågor reduceras. En person blir distraherad, irriterad, deprimerad och likgiltig för den omgivande verkligheten.

Personer med obalanserad psyke har risk för neuroser och andra psykiska störningar.

varning

Om onani blir värre bara på själen, det ger inte moralisk tillfredsställelse, det är bättre att vägra denna typ av träning. För förebyggande och terapeutiska ändamål kommer onani till sådana individer inte att hjälpa. I andra fall, om vi inte tar hänsyn till religiösa personer, kommer onani inte att leda till skada, utan kommer bara att lätta överstödet.

Självmedicinera inte. Innan behandlingen behandlas är det nödvändigt att konsultera en läkare. Annars kan komplikationer förekomma upp till adenom i prostata (godartad tumör) eller cancer (malign tumör).

Onani som förebyggande av prostatit - en myt eller sanning

Myten om fördelarna med onani som en förebyggande åtgärd för inflammation i körteln har en logisk förklaring. Prostata, med lång avhållsamhet, upphör att producera könshormoner i tillräckliga kvantiteter. På grund av denna stagnation förekommer i det manliga "äpplet", vilket ökar risken för adenom.

Men det har visat sig experimentellt att inget kommer att hända med körteln om avhållsamhet observeras. Med hjälp av föroreningar kommer kroppen att bli av med överskott av sämre vätskor, eftersom det måste uppdateras ständigt.

Det är intressant att i kriget, män i sex månader och ett år avstod, för i skyttegrav, särskilt inte onaniruesh. Och ingen hade problem.
Tonåringar och unga män missbrukar onani, förklarar detta genom förebyggande. De har ett beroende. Onani blir en dålig vana. Härifrån försvinner prostata extremt snabbt, och som ett resultat förekommer prostatit vid 14-18 års ålder. Dessutom börjar sådana individer drabbas av osäkerhet, blir snabbt trötta, bli irriterande, ha ett bytbart humör. Detta är en indikation på att överdriven onani påverkar inte bara manorganet, men också nervsystemet.

Onani i små mängder leder inte till inflammation i körteln, men kommer inte heller att vara förebyggande.

Från den frekventa användningen av onani i hankroppen produceras östrogen i stora mängder, vilket är ett kvinnligt könshormon. Som ett resultat börjar en representant för hanen att bilda en siffra för kvinnotypen.

slutsats

Onani i alltför stora mängder leder till inflammation i prostatakörteln - det här är obestridligt. Han bär det och försvagar det. Därför är individer som försäkrar sig om att de gör gott arbete, inte tillåter att utveckla inflammation, det är värt att revidera sina åsikter. Sällsynta lärdomar av onani kommer inte att skada kroppen, men de kommer inte heller att vara till stor nytta, eftersom kroppen i sig visar överskott av partikelvätska.
Prostatit utvecklas från infektionssjukdomar eller stillasittande livsstil. Du borde leda ett anständigt sexliv och spela sport. Då kommer prostatit inte stör dig.
Ur mental synvinkel är onani också skadligt, eftersom det fördröjer individens nervsystem.

Trots experternas gemensamma åsikter kan du tydligt se att processen med onani är både användbar och farlig. Denna lektion är perfekt för att förebygga denna sjukdom.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.