Huvud
Strömförsörjning

Prostatit och prostata adenom - vad är skillnaden

Prostatit och prostata adenom är två helt olika sjukdomar, både i naturen och i naturen, men båda påverkar samma mänskliga organ, nämligen prostatakörteln. Vad är skillnaderna mellan dessa prostatit och adenom, vi kommer att prata om i artikeln.

prostatit

Prostatit - denna sjukdom består av inflammation i prostatakörteln. En sådan kropp spelar en mycket viktig roll för män, för om den inte fungerar kan män inte behålla och upprätthålla sexuell aktivitet. Prostatan tillåter dig att utveckla en hemlighet, som för det mesta ingår i spermierna, det vill säga det här är en slags transport. Prostata själv, under spänningsperioden, stänger urinröret, på grund av att spermierna inte fysiskt kan komma in i blåsan. I enkla ord kan arbetet i prostatakörteln jämföras med ventilens funktion.

Inte mindre viktig roll - produktionen av prostaglandiner, som hänvisar till typen av hormoner. Utan korrekt terapi för prostata och prostata körtel adenom kan inte fungera ordentligt, vilket generellt leder till funktionsfel hos hela genitourinary systemet. Terapi av prostatit bör utföras så tidigt som möjligt. Det optimala alternativet är i detta fall terapi som börjar med de första tecknen och symptomen på manifestationen av prostatit.

Prostatit i akut och kronisk form

Det finns två typer av sjukdom hos män:

 • Akut, vilket är sällsynt.
 • Kronisk.

Båda typerna av prostatit uppträder på olika sätt, vilket innebär att behandlingsmetoderna också kommer att vara olika. Det bör noteras att behandlingen av prostatit och BPH är inte lätt att bota, processen ganska tidskrävande och kan inte alltid hjälpa mediciner. Med adenom, som regel, efter operationen, återvinns patienten. Det är mycket viktigt i förevarande fall förebyggande, för vilket det är nödvändigt att veta exakt orsakerna till problem och skillnaden mellan en sjukdom från en annan.

Sjukdomen är som regel infektiös, förekommer som ett resultat av infektion. Det kan finnas olika orsaker till detta, att de kommer att inleda utvecklingen av patologi:

 • Allvarlig hypotermi.
 • Förekomsten i människokroppen av olika infektionsfält (cystit, karies, etc.).
 • Arbeta i sittande läge, såväl som låg aktivitet, vilket framkallar stagnation i bäckenorganen.
 • Oregelbundet sexliv.

Behandling är inte lätt, därför är det nödvändigt att först diagnostiseras från en urolog som ska ordinera en kvalitetsbehandling.

Symtom på prostatit

Prostatit från adenom är annorlunda, det finns också en akut och kronisk form av prostatit. Med akut manifestation av symtomen utvecklas snabbt som ett resultat av den inflammatoriska processen:

 • Temperaturen börjar stiga, frysningar visas.
 • Allmän förgiftning.
 • I ljummen och perineum börjar allvarlig smärta.
 • Urinering blir svår eller till och med omöjlig, på grund av förseningen.
 • Ursprung för urinflöde är ofta smärtsamt, ofta förekommande på natten.
 • Pus kan lämna urinröret.

Sådan symtomatologi, liksom palpation, analyser, kommer att bidra till att identifiera sjukdomen i en akut form.

I den kroniska formen av sjukdoms manifestationen är symtomen ofta ganska svaga, och deras manifestation kommer endast att inträffa under exacerbation. Kroniska tecken kommer att se ut som smärta i ljummen, längst ner i bukdelen och i perineum. Under perioder med exacerbationer blir urinering svår.

Liknande symtom kan vara när blåsan blir inflammerad. Det är på grund av denna inflammatoriska process att den kroniska formen av prostatit ofta återkommer, även med korrekt behandling. För en kvalitativ diagnos ska läkaren ordna leverans av test för att detektera infektion i prostata, eventuella bakterier och organismer.

Det är värt att notera att det är i kronisk form att sjukdomen blir oftare akut. Det är svårare att behandla det, och prognoserna är inte lika bra som det kan tyckas. Allt detta leder till att terapi ska utföras med den första identifieringen av problemet, men det är bättre att använda förebyggande åtgärder. Som regel har män ett problem, för att de inte tar sin hälsa väldigt seriöst.

behandling

Det finns olika metoder, hur man behandlar adenom och prostatit. Något användes för detta folkläkemedel, den andra utväg till medicinsk terapi. När det gäller prostatit har folkmekanismer ännu inte uppfunnits, vilket kan läka av sjukdomen. I den kroniska formen kan förekomma och komplikationer vid fel i arbetet med att identifiera och andra symtom behöver spendera Diagnos och sedan göra en strategi för behandling.

Kvalitativt stöd ges endast av specialister, efter laboratorier och andra typer av undersökningar. När diagnosen och svårighetsgraden bestäms noggrant bestämmer doktorn en behandlingsplan. Ett sådant paket omfattar:

 • Tar droger som dödar virus och bakterier inuti.
 • Laser och magnetisk terapi, ultraljud och andra typer av procedurer.
 • Massage, som ett tillägg till behandling, för att stärka effekten.

Under behandlingen måste du följa vissa regler. Det handlar om att hålla rätt livsstil, kost, ta vitaminer och multivitaminer, för att stödja immunsystemet och träna.

Adenom av prostata

Vissa människor tror att adenomen förekommer som ett resultat av prostatit, men prostatit från prostata adenom är annorlunda. Adenom är en självständig sjukdom, det är en godartad prostatatumör som inte har något att göra med infektion. Men liknar den ovan beskrivna sjukdomssymptom i adenom, som regel, är svårigheten att urinera, så det är viktigt att veta hur man skiljer en adenom i prostata. Tal om adenomens särdrag presenteras nedan.

Adenom - mycket vanligt hos män, främst i ålderdom. Ju äldre en man blir desto större är sannolikheten för en tumör. Prostatens adenom kan härdas endast genom kirurgisk metod, när borttagningsoperationen utförs.

Utvecklat adenom på grund av hormonella förändringar i den manliga kroppen, vanligtvis vid vuxen ålder. Problemet uppträder hos män som är över 40-45 år gamla. Även om symtomen är likartade, men skillnaden mellan adenom och prostatit finns kvar:

 • Patienten börjar försämras och försämrar urinflödet.
 • Själva strålen i urinen under urinering kommer att vara trög eller intermittent.
 • Patienten börjar gå på toaletten oftare, särskilt på natten.
 • Efter urinflödet, kanske läckaget.

Om du hittar dessa symtom måste du kontakta läkaren för hjälp att inte köra adenom och ta bort de obehagliga känslorna i tid.

behandling

Om sjukdomsformen inte försummas, använder urologerna en konservativ behandlingsmetod, där läkemedelspreparat används som kan ta bort ödemet. Dessutom kommer de använda medelna att stoppa den fortsatta utvecklingen av tumören. Om adenomet redan är ganska stort och även följt av komplikationer i form av en fördröjning i urinen, behöver patienten endast kirurgiskt ingripande. Verksamheten utförs med olika metoder, beroende på form av komplexitet och kliniken.

Hittills lider ungefär 80% av männen i världen av adenom, medan behandling ges medicinskt. Det återstående antalet patienter drivs. Som en behandling kan man använda olika droger, inklusive antibiotika. Vissa personer i de tidiga stadierna av problemutvecklingen kan ordineras enkel behandling utan medicinering, men använder folkmedicinska lösningar.

Utseendet av prostatit prostata adenom ska omedelbart diagnostiseras och behandlas. För att göra detta behöver du en undersökning av en urolog som kan upprätta en noggrann diagnos, identifiera svårighetsgraden och förskriva den nödvändiga behandlingen.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Prostatit och prostata adenom

Prostata adenom och prostatit är två vanliga sjukdomar hos män. Många män, som har kommit till urologen och klagar över obehagliga symptom, vet inte vad som skiljer sig åt prostatit och prostata adenom. Dessa sjukdomar är likartade, men skillnaden mellan dem är ganska signifikant.

Vad är skillnaden mellan prostata adenom och prostatit?

Läkare är väl medvetna om skillnaderna mellan adenom och prostatit och kan därför korrekt diagnostisera sjukdomen, för att tilldela patienten effektiv behandling. Kom ihåg detta och om du har problem med genitourinary systemet, var noga med att kontakta en bra urolog.

Prostatit och dess egenskaper

Vill du veta hur man skiljer prostata adenom från prostatit? Då är det första som förstår vilken prostatit hos män och hur det manifesterar sig. Prostatit avser en kronisk eller akut inflammation i körteln som uppträder när bakterierna kommer in i kroppen på grund av skador eller cirkulationssjukdomar i lilla bäckenet.

Oavsett vad som orsakade utseende av prostatit, gör sjukdomen sig själv:

 • ökad urinfrekvens;
 • Utseendet av smärta i underlivet;
 • nedsatt styrka.

Adenom av prostata

När man talar om de största skillnaderna i prostatit från prostataadenom, måste man förtydliga att prostatit - inflammation i prostata och adenom - dess godartade tumör. Det finns en åsikt att adenom är en konsekvens av den inflammatoriska processen, men det är inte så. Denna sjukdom är oberoende och utvecklas vanligtvis på grund av hormonella förändringar. Godartad prostatacancer uppträder ofta hos herrar över fyrtio år.

Distinktiva egenskaper hos adenom och prostatit - en liknande symtomatologi. Liksom vid inflammation i körteln, möter en man efter utseendet av en tumör:

 1. brott mot urinflödet;
 2. frekvent urinering
 3. obehag i buken.

Ett adenom kännetecknas av urininkontinens. Det är anmärkningsvärt att urinvägarna i början av tumörutvecklingen, som kan vara cirka 10 år, är minimala och inte uppfattas av män som ett alarmerande symptom.

Skillnad i diagnosen och behandling av adenom och prostatit

Skillnader i prostata adenom från prostatit tvinga läkare att använda olika diagnostiska metoder för att bestämma dessa sjukdomar. Om det finns en misstänkt inflammation i prostata, analyserar specialister urladdningen ur urinkanalen och rektal undersökning av patienten. Om sannolikheten för att utveckla adenom är hög, leder urologen mannen till att ge blod och ultraljud.

Efter att ha utfört undersökningen och vet skillnaden mellan prostatit och prostataadenom, föreskriver läkare rätt behandling för en person. När prostatit är - mottagande av antibiotika, många antiinflammatoriska läkemedel och medel som stärker immuniteten. Drogterapi kompletteras vanligtvis med prostationsmassage och elektrofores.

Vid ett adenom av en prostata är antibakteriella preparat kraftlösa. För att stoppa tumörens progression skriver specialisterna till patientens cytostatika och alfa-blockerare. Med en signifikant ökning av tumören utförs ett kirurgiskt förfarande för att avlägsna prostatakörteln.

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom?

Oftast vid en doktors mottagning kan du höra patientens uttalanden: "Jag har en prostatit, en läkare!" eller "Jag har ett adenom!". Övervägande vet männen inte ens vad skillnaden mellan dessa sjukdomar är och på basis av symptom ensam gör de en diagnos. Symtom på prostatit och prostata adenom är verkligen lika, men skillnaden mellan dessa sjukdomar är signifikant. Beroende på prostatit eller adenom i patienten, bestämma metoderna för behandling, sannolika komplikationer.

Prostatit och adenom - vad är skillnaden

Prostatit och dess egenskaper

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom i prostata, vilket är annorlunda:

 • frekvent urinering,
 • bränning,
 • smärta vid urinering (dysuri),
 • smärta i könsorganet och nedre delen av ryggen.

Prostatit är akut eller kronisk. I regel är akut prostatit orsakad av gramnegativa bakterier, det är lätt att känna igen och det behandlas med antibakteriella läkemedel. Kronisk icke-bakteriell prostatit är mycket svårare att bestämma, det är inte associerat med kroppsinfektion. Därför hjälper inte antibiotika vid behandling av icke-bakteriell prostatit ofta. Kronisk prostatit noteras hos 35% av männen efter 50 år. Behandling av prostatit innefattar stödjande och medicamentsbehandling. Kirurgisk ingrepp kan vara nödvändig om medicinen misslyckades.

Prostata adenom - hur man känner igen

Prostata adenom - hur man känner igen

Adenom av prostata - en tumör i prostata godartad natur, som ligger inom prostatan, bortom det inte går, inte metastasera, som inte överförs till andra system och organ. Skälen till bildandet av prostata adenom är många, men hormonell omstrukturering av den manliga organismen är av stor betydelse. I grunden bildas adenomen efter 45 år.

Många tror att prostata adenom är en komplikation av prostatit. Detta är dock inte fallet. Prostata adenom är en oberoende sjukdom, till skillnad från akut prostatit, har den inte en smittsam natur. Emellertid har prostata adenom ofta tecken som liknar prostatit, till exempel svårighet att urinera och smärta.

Behandling av adenom innefattar avlägsnande av symptom på sjukdomen och förebyggande av tumörtillväxt. För att göra detta, använd finasterid, alfa-blockerare, växtbaserade läkemedel. I komplicerade fall utförs en operation. Komplikationer av prostata adenom kan vara:

 • hydronefros
 • inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet,
 • kronisk retention av urin,
 • akut urinretention.

Så, de manifestationer av sjukdomar är likartade. Detta förvirrar männen. Behandling, på grund av olika orsaker till sjukdomar, är dock fundamentalt annorlunda och självbehandling, som ofta tillgrips av män, kan vara ineffektiv. Ännu värre, om det mufflar sjukdomssymptomen och översätter det till kronisk form, som belastar kursen och efterföljande behandling. Läs även i våra publikationer:

Likheter och skillnader mellan adenom och prostatit

Prostatit och prostata adenom är de vanligaste sjukdomarna hos det manliga organets urin och reproduktionssystem. Dessa är två typer av patologier, som utmärks av provocerande orsaker, behandlingsmetoder. För att starta rätt behandling måste du bekanta dig med skillnaderna mellan prostatit och adenom. Oberoende skillnad är nästan bortom det manliga könets kraft. Detta beror på en liknande symptomatologi, som är närvarande i båda patologiska processerna.

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln. Adenom är en godartad neoplasm från en ny cellulär vävnad.

Definition av prostatit

Prostatit är det synliga ödemet i prostatavävnaden (mankörteln), denna patologi är nästan 50% av den manliga befolkningen. Prostatens inflammatoriska process sker vid 23-45 års ålder.

symtomatologi:

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

 • problem urinering;
 • misslyckande av genitala funktionens normala funktion
 • frekvent smärta i underdelen av bukhinnan, scrotum, mellanliggande;
 • förändrad sammansättning, kvantitet och kvalitet hos seminalvätska.

Faktorer som leder till inflammatorisk process:

 • penetration av infektion genom urinrörets passage under oskyddat samlag (candidiasis, herpes, ureaplasmosis, gonokocker, klamydia, trichomonader, mikaplazmos);
 • brott mot blodflödet i organen i det inre bäckenet;
 • frekventa avbrott av sexuella handlingar, långvarig avhållsamhet
 • stillasittande livsstil;
 • hypotermi;
 • försvagat immunförsvar;
 • hormonell obalans.

Det finns två typer av akut och kronisk sjukdomskurs:

1. Skarpt flöde. Denna patologi blossar upp omedelbart och släpper ut akut ömhet. I akut form observeras utbrott av smittsamma foci i prostatakörtlarna. Det första symptomet är nedsatt urinering, ibland finns det en fördröjning i urinen, eller frekvent uppmaning att gå på toaletten. Obehagliga symptom åtföljs av problem i det intima livet, obehag i perineum, uppkomsten av akut smärta.

Sårhet irradiates till sacro-lumbar regionen, nedre extremiteter. Patienterna kan stiga till feber. Den lanserade formen kan åtföljas av purulent avvisning. För diagnos av patologi bör du kontakta medicinsk institution för en specialiserad specialist. Läkaren kommer att ordinera leverans av test (blod, urin) för en venerisk sjukdom. För att bekräfta diagnosen utförs en ultraljud.

När patologin har en korrekt diagnostisk bild kan läkaren erbjuda inpatientbehandling.

Terapeutisk behandling består av ett antal procedurer:

Piller för prostata

 • antibiotikabehandling;
 • tar antiinflammatoriska läkemedel;
 • sjukgymnastik;
 • användning av medel för svullnad.

Tidig överlämnad terapi hjälper till att undvika sjukdoms kroniska sjukdom, vilket kan hända på grund av den förlorade tiden. Mycket ofta eliminerar den akuta prostatit efter hypotermin i underbenen.

2. Kronisk inflammation i prostata (prostatit) sker på grund av icke-härdad akut patologi. Faktorerna för patologiutveckling liknar den akuta typen av sjukdomen. Lägg till dem dåliga vanor, försvagning av immunitet, förstoppning. Specialist för diagnos skickar patienten till leverans av test (hemlig prostata, biokemisk analys av plasma). En personlig undersökning består i att utföra palpation. För detta sätter doktorn ett finger i analaskanalen och undersöker prostata.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Terapeutisk behandling liknar behandling av akuta former av inflammation i prostata. Både prostatit och adenom kräver tidig behandling av behandling.

Definition av prostata adenom: likheter och skillnader

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom? Först måste du förstå definitionen av adenom. Skillnaden mellan sjukdomar är att patologin (adenom) framträder på grundval av hormonell obalans i kroppen. Prostatakörteln växer i storlek under hela livet. I vissa fall sträcker sig utseendet på en godartad tumör på prostatakörteln bortom kroppen.

Skillnaden i symptomatologi finns praktiskt taget inte.

Prostata adenom och prostatit har samma symptomatologi:

 • Problem urinering.
 • Smärtsam känsla i botten av bukhinnan som utstrålar benen och ryggen.
 • Minskad styrka.

Skillnaden mellan prostata adenom och prostatit noteras inte bara i orsakerna till manifestation, men också i förfarandet för att genomföra medicinska förfaranden.

Om det finns misstanke om adenom diagnostiseras patienten enligt följande:

 • analysen av plasmaanalyser för hormoner;
 • ultraljudsdiagnostik;
 • patientundersökning genom palpation

Efter att ha bekräftat diagnosen föreskriver specialistspecialisten läkande terapi. Trots likheten i symtomen är behandlingsschemat för båda patologierna helt annorlunda, det här är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom.

När prostatit är initialt hittas patogenen, vilken elimineras i första hand. Adenom behandlas enligt ett schema som förhindrar ytterligare proliferation av godartad neoplasma.

Med små adenomstorlekar används cytostatika, de syftar till att blockera tumörtillväxt. Även i behandlingen finns en fytoterapi. I svåra fall är användningen av en kirurgisk lösning möjlig. Dessa operationer utförs i de fall då tumören har stora dimensioner.

Den största skillnaden mellan adenom och inflammation i prostata är förekomsten av alla slags komplikationer:

 1. Prostatit kan framkalla vesiklar (inflammation i sädesblåsorna), uretrit (markerad med smärta vid samlag), infertilitet, cystisk, urolitiasis.
 2. Med adenom uppstår retentionen av urinutflöde oftast, vilket leder till omöjligheten av fullständig evakuering av urean. En annan komplikation är utseendet av spår av plasma i urinen, stentformationerna i urean.

Diagnos av patologier - vad är skillnaden?

Vid diagnosering av prostatit undersöks blod, urin och urinrör. Vid diagnos av adenom undersöker specialister serumet för hormonella komponenter. Patienten undersöks på en ultraljudsmaskin, det urogenitala systemet skannas.

Syftet med behandlingen beror på orsakerna till patologin. Därför är det mycket viktigt att bestämma den ursprungliga orsaken. För att stoppa tillväxten av tumörer föreskrivs användning av alfa-blockerare, fytoterapi, cytotoxiska läkemedel (läkemedel som hindrar tillväxten av godartad utbildning). När tumörens storlek är för stor används kirurgisk ingrepp. Operationen kan orsakas av borttagning av en del av prostatakörteln, eller hela organet alls.

När patienterna oändligt vänder sig till en urolog kan vissa komplikationer uppstå.

Akut prostatit kan passera till en kronisk sjukdom som har en längre behandling. I detta fall har mannen buksmärta, erektil dysfunktion, ejakulation. Den värsta komplikation som kan uppstå vid otillbörlig behandling av prostatakörteln är degenerering av patologi i prostatacancer.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Vad är prostatit och prostata adenom?

Några män tror felaktigt att prostatit och prostata adenom är en och samma sjukdom. Faktum är att de representerar fundamentalt olika patologier i prostatakörteln. Det är viktigt att förstå deras skillnader, för att inte fördröja sjukdomen, efter att ha kolliderat med allvarliga konsekvenser.

Vad är skillnaderna mellan adenom och prostatit?

prostatit

Detta är inflammation, svullnad i prostata. Som en följd uppträder stagnation i den sämre vätskan som ligger i prostata körtelns lobformiga strukturer. Organs korrekta arbete är brutet, kvaliteten på spermierna minskar. I sperma uppträder inaktiva spermatozoer med nedsatt reproduktionsfunktion.

Orsaker till inflammation:

 • trauma av perineal regionen
 • underkylning botten;
 • dålig blodtillförsel i bäckenområdet;
 • inte behandlade sexuellt överförbara sjukdomar;
 • latenta sexuella infektioner av kronisk kurs
 • bakteriella infektioner;
 • oregelbundet sexuellt liv eller frekvent förändring av sexpartner;
 • frekventa överexcitationstillstånd som inte resulterar i utlösning.

Sjukdomen är akut och kronisk. Den akuta formen har en levande symptomatologi, och den kroniska studien är asymptomatisk. Om den akuta formen inte är helt botad blir den kronisk.

adenom

Adenom av prostata (hyperplasi) är inte en inflammatorisk process - det är proliferationen av prostataceller, vilket bildar en godartad tumör. Processen börjar med utseendet av en liten nodulär. Sjukdomen är extremt sällsynt hos unga män.

Hyperplasi av prostata kan förekomma av flera anledningar, fundamentalt annorlunda än orsakerna till prostatit:

 • kronisk långvarig prostatit;
 • endokrina sjukdomar;
 • överviktig i samband med en stillasittande livsstil
 • ett brott mot hormonell produktion
 • ålder;
 • genetisk predisposition.

I motsats till prostatit har hyperplasi varken akut eller kronisk form. Det finns etapper. Den första etappen kan vara mer än tio år, manifestera sig utan att ge någon särskild uppmärksamhet åt männen. Men de två följande stegen leder till att mannen går till doktorn.

Diagnos av sjukdomar

Diagnos av prostatit

Eftersom prostatit är främst bakteriell, infektiös natur, är diagnosen inriktad på att bestämma orsakssambandet hos sjukdomen.
Först undersöks patienten av en läkare som använder palpationsmetoden. Under samrådet samlar läkaren en anamnes av tidigare sjukdomar. Därefter tas material för laboratorietester: urin, blod, ett smet från urinröret, en hemlighet i prostata, spermier. Att utesluta adenom och bestämma beskaffenheten av inflammationen utförs TRUS, ultraljud. Resultaten för inflammation kommer att skilja sig från de som uppstår med adenom. Om det behövs utförs tomografi biopsi.

Diagnos av adenom

Undersökningen syftar till att studera prostata, graden av tumörtillväxt. Den digitala rektala metoden utförs. Läkaren samlar patientens medicinska historia, inklusive om han har en historia av kronisk prostatit.
Därefter utförs laboratoriet blodprov för att bestämma nivån av hormoner. Det genomförs ultraljud, TRUS, MR, biopsi, röntgen för att bestämma sjukdomsfasen, dess effekt på närliggande organ. Urins kvalitativa egenskaper undersöks.

komplikationer

Komplikationer av prostatit

Om du inte behandlar prostatit kan det leda till infertilitet, kronisk form. Kronisk form leder till adenom eller malign tumörutveckling. Dessutom ökar risken för impotens.

Komplikationer av adenom

I dess effekter är adenom från prostatit annorlunda genom att det leder till sjukdomar i urinvägarna, tarmarna, njurarna. De kan ha den svåraste karaktären, även hotar en mans liv.

slutsats

Video: Elena Malysheva om prostata adenom i programmet "Live Healthily".

Tydligen är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom uppenbart. Följaktligen är behandlingsprinciperna också fundamentalt olika. Därför är det så viktigt att inte göra självständiga diagnostiska antaganden, men vid de första känslorna av obehag, rådfråga en androlog.

Vad är skillnaden mellan prostata adenom och prostatit?

Prostatit och prostata adenom är absolut två olika begrepp. De är sjukdomar i prostatakörteln. De är överlägset vanligast bland männen.

Adenom förekommer som en konsekvens av prostatit, om det inte finns någon behandling i tid eller mot bakgrund av kronisk prostatit. Båda patologierna är ganska farliga för livet och kan leda inte bara till impotens utan också till prostatacancer, som bara kan botas i steg I och II. De efterföljande stadierna av 97% leder till döden. För att förhindra komplikationer behöver du veta vilka sjukdomar som är.

Inflammation av prostata

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln. Det finns två orsaker till detta - stagnation av blod eller infektion som har kommit in i en mans kropp.

Den akuta formen av sjukdomen manifesteras av svåra symptom, den kroniska formen av prostatit är asymtomatisk, ibland uppstår exacerbationer. Under denna period finns obehaglig symptomatologi.

Den största skillnaden mellan inflammation i prostata och adenom är att denna sjukdom är det första steget mot en godartad tumör. Inflammation av prostata leder till ett brott mot styrka, impotens, infertilitet hos män, godartad, malign tumör.

 • stasis av blod eller utsöndring i en stillasittande livsstil, med sällsynta sexuella kontakter;
 • minskad immunitet
 • infektion (klamydia, stafylokocker, gonokocker, Trichomonas);
 • Excitation, som inte slutar med utlösning.

Hur manifesterar sjukdomen sig:

 • Det första symtomet på prostatacetologi - en minskning av libido, ett brott mot kraften;
 • urinering är smärtsam, strålen är intermittent, ibland kommer urin ut i droppar;
 • nattlig urinering (normal man ska inte gå på toaletten på natten);
 • smärta i buken, utstrålande i ljummen, perineum;
 • Om prostatit - bakteriell kan vara allmän berusning av organismen mot denna bakgrund - temperaturen, feber, ledvärk, svettningar, trötthet, aptitstörningar.

Profylax av prostatit är en hälsosam livsstil, motion, rätt näring och obligatorisk undersökning av prostatakörteln minst en gång var sjätte månad. Den största skillnaden mellan prostatit och godartad neoplasma är att adenomen är en konsekvens av prostatit.

Om en man inte har en morgonrörelse är detta redan ett varningsskylt. Var inte skeptisk till detta och tror att problemet kommer att gå över sig själv. Du bör genast se en läkare.

Att engagera sig i självmedicinering är meningslöst, dumt, oacceptabelt. Många män, på grund av problemets delikatesse, vill inte gå till läkare, de letar efter folkmedicin för behandling av prostatit. Dessa tekniker är naturligtvis effektiva, men du bör komma ihåg det endast i samband med den grundläggande läkemedelsbehandlingen. Endast buljonger, propolis, ginseng kan inte bota prostatit.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Adenom av prostata

Prostatit skiljer sig från adenom eftersom prostatit är en inflammation, och adenom är redan en godartad tumör i prostata. Symptom på adenom är nästan samma som för prostatit, men behandlingen är konstruerad på ett helt annat sätt.

Karakteristisk utveckling av adenom hos män över 45 år. Det skiljer sig från inflammation i det att prostatit växer yngre varje år, utvecklas i människans starkare kön efter 30 år.

Utvecklingen av adenom åtföljs av proliferation av prostatakörtelvävnad, med godartade tumörer och noduler som förekommer i den.

Eftersom urinröret passerar genom "kroppen" av prostata, när knölarna prolifererar, kläms det, vilket leder till en överträdelse av urinering.

Ett adenom uppstår av följande skäl:

 • kronisk prostatit;
 • nedsatt hormonproduktion; reducerad immunitet.

Sjukdomen manifesteras på detta sätt:

 • ökad urinfrekvens;
 • frånvaro av erektion
 • natturinering att urinera
 • känsla av ofullständig tömning
 • Om blåsan är full kan urininkontinens förekomma.

Adenom i prostatakörteln har ett karakteristiskt tecken - en långsam utveckling.
Sjukdomen har tre steg:

 1. I - Stegets längd upp till 13 år. Under alla dessa år kommer mannen att känna sällsynta uppmaningar till natturinering, det kommer att bli en flaccidity av ett tryck av urin.
 2. II - Urinflödet blir intermittent, för att kunna gå på toaletten måste männen dra och spänna. Det finns en känsla av ofullständig tömning, bränning, smärta vid urinering, smärta i ljummen och i underlivet.
 3. III - frisättningen av urin sker ofrivilligt.

Behandling av prostata sjukdomar

Idag behandlas prostatit i 100% av 100%, om mannen är över tiden vände sig till hjälp. Kronisk inflammation i prostata kännetecknas av utseende av akuta perioder. I dessa ögonblick borde du kontakta en urolog som föreskriver behandling, droger som hjälper till att ta bort obehagliga symptom. Vård av vår hälsa, daglig träning, läkares rekommendationer, avslutad behandling av medicineringsbehandling, ger fysioterapiteknik utmärkt resultat - prostatit returneras inte.

Viktigt! I människokroppen varje minut produceras många cancerceller, och endast stark immunitet kan undertrycka och koagulera dem. Med minskad immunitet utvecklas rökning, alkohol och försumlig behandling av prostatit, adenom, malign tumör hos 56% av männen.

Behandling av adenom skiljer sig från behandlingen av prostatit. Det är inte möjligt att utföra vissa fysiska procedurer med ett adenom. Huvudbehandlingen syftar till att minska tumören. I vissa fall förskriver läkare kirurgi.

Läkemedlet har redan gått långt framåt, och nu har läkare möjlighet att bedriva verksamhet med minimalt invasiv högteknologisk utrustning. I detta fall utförs inte skär på huden, alla manipuleringar utförs genom punkteringar i huden.

För behandling av prostatit tillämpas inte kirurgisk ingrepp. Cure patologi kan bara droger och fizioprotsedurami, men de som utser en läkare.

Skillnaden mellan prostatit och prostata adenom: hur skiljer man dem?

Prostatit och prostata adenom är vanliga sjukdomar hos den geniturinala kroppen. Deras symtom är liknande: de åtföljs av nedsatt urinering. Män står inför ett problem, ofta inte gå till sjukhuset på grund av falsk skam, försök att behandla dig själv, men denna behandling bara förvärrar hälsa. Båda sjukdomar är farliga och kräver omedelbar intervention av läkare, men du måste kunna skilja skillnaderna mellan dem. Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom?

Funktioner och tecken på prostatit

Prostatit - akut eller kronisk inflammation i prostata. Det kan börja av följande skäl:

 • försämrad blodtillförsel till bäckenorganen;
 • reproduktion av patogena bakterier;
 • på grund av sexuellt överförbara sjukdomar;
 • på grund av perineala skador.

Kronisk prostatit är inte associerad med infektioner. Det manifesterar sig ofta i förare av bilar, som måste sitta hela dagen körning. Ofta är prostatit ett problem för unga män.

Manifestationer av olika typer av prostatit

Forskare identifierade 4 typer av prostatit:

 1. akut bakteriell - orsakas av bakteriell infektion, uppträder oväntat och liknar symptomen på influensa: frysningar, feber, huvudvärk. Detta är en mer sällsynt typ av prostatit;
 2. kronisk bakteriell - kännetecknas av återkommande bakterieinfektioner. Mellan perioder av exacerbation kan symtomen vara obetydliga, ibland känns patienten helt frisk;
 3. kronisk prostatit. I de flesta fall hänvisar prostatit till denna kategori, men den är minst studerad. Den exakta orsaken till denna typ av sjukdom är svår att fastställa. Denna typ av prostatit kan uppstå på grund av effekterna av kemikalier i urinen, immunsystemet svar på tidigare urinvägsinfektioner eller på grund av nervskador i bäckenområdet. Symtom försvinna sedan, försvinna sedan;
 4. asymptomatisk inflammatorisk prostatit brukar diagnostiseras av misstag - under en läkarundersökning eller klagomål om infertilitet. Män med denna form av sjukdomen känner inte något obehag eller smärta, men den smittsamma processen har en skadlig effekt på spermatogena epitelet och den kemiska sammansättningen av sperma.

Vanligtvis indikerar följande obehagliga symptom inflammation i prostata:

 • smärta i underlivet, i ryggen och i könsorganen. Oftast är de med urinering, i avancerade fall, permanenta;
 • snabb, men samtidigt svår smärtsam urinering, med avbrott i flödet;
 • urladdning ur urinröret
 • kränkningsförmåga
 • smärtsamma orgasmer
 • minskad sexuell lust.

I sällsynta fall kan utslag förekomma på penisens huvud. Övergången till kronisk form hotar erektil dysfunktion och ejakulation.

Funktioner av prostata adenom

Normal prostata väger från 20 till 30 g, men med bildandet av en godartad tumör ökar dess vikt till 50-100 g. Hyperplasi börjar med prostata hos inre prostata. Prostata adenom brukar inte gå utöver körteln, så det går inte över till andra organ. Vad är skillnaden mellan prostata adenom och prostatit?

Mer ofta adenom i prostata orsakas av män under hormonell omorganisation. Vanligtvis börjar det dyka upp efter 45 år. Det finns en uppfattning att adenomen uppträder på grund av en utlöst prostatit, men vetenskapliga studier stöder inte denna hypotes. Det finns fler chanser att få prostata adenom:

 • med en genetisk predisposition;
 • leder en fel livsstil
 • män över 55;
 • människor i svart ras;
 • älskare av fetma livsmedel;
 • arbetstagare av skadliga tillverkare.

Med dessa tecken kan du se skillnaden mellan adenom och prostatit.

Manifestationer av prostata adenom

När prostata ökar komprimerar den och blockerar urinröret. Utseendet på en godartad tumör åtföljs av följande symtom:

 • akut urinretention
 • Det finns en falsk uppmaning att urinera, vanligtvis på natten;
 • efter urinering, urinläckage;
 • ibland visas blodet i urinen.

Det är viktigt att stoppa progressionen av tumören i rätt tid. När adenomen startas bildas stenar i blåsan, förgiftning kan uppstå, njursvikt kan utvecklas.

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom? Tillväxten av adenom sker i tre steg:

 • kompenseras - Urinering blir vanligare, det finns ett behov av att urinera på natten. Under dagen förblir den vanliga frekvensen av urinering densamma. Om sjukdomen inte behandlas ökar manens urineringsfrekvens. Det finns falska önskningar. Urinströmmen är svag. Vid detta stadium bildas hypertrofi av musklerna i urinblåsan;
 • subcompensated - Blåsan ökar, dystrofa förändringar utvecklas i blåsans väggar. Urinering blir intermittent, mängden resterande urin ökar. Vid urinering måste du spänna dina muskler, vilket ökar det intravesiska trycket. Urinvägarna dilaterar, musklerna förlorar sin elasticitet. Njurfunktionen är nedsatt. Patienter är ständigt oroliga av törst;
 • dekompenserad - Blåsan sträcker sig på grund av det konstanta överflödet med urinen. Tömning är nästan omöjligt: ​​urin utsöndras i mycket små doser. Det finns svåra smärtor i underlivet, eftersom det finns ett starkt överflöde av urinblåsan. Det hjälper inte ens muskelspänning. I framtiden börjar smärta och uppmaning att urinera försvagas, eftersom urinen redan står ständigt ut med små droppar. Det finns kroniskt njursvikt.

För eventuella symtom som indikerar en prostata sjukdom är ett besök hos urologen nödvändigt. En snabb undersökning och en korrekt diagnos hjälper till att identifiera sjukdomsens första rudiment och förhindra att komplikationer uppstår.

Prostatit och prostata adenom: Vad är skillnaden?

Prostatit och prostata adenom har liknande symtom, så de är ofta förvirrade. Båda dessa sjukdomar påverkar prostata (prostata), men har ett antal grundläggande skillnader.

Viktiga skillnader mellan adenom och prostatit

De viktigaste skillnaderna mellan prostatit och prostata adenom är att prostatit är inflammation i körteln, och adenom är dess tumör, om än godartad.

Funktioner av prostatit och adenom

Skillnader mellan adenom och prostatit spåras i själva väsen av sjukdomen. Prostatit är en kronisk eller akut inflammation i prostata, som härrör från skador på perineum, frekvent hypotermi, infektion i kroppen. Adenom - en godartad tumör som uppträder i vuxenlivet på grund av hormonella förändringar i människans kropp. Det finns en åsikt att prostata adenom utvecklas om prostatit inte behandlas under en längre tid, men detta är inte sant.

Symptom på sjukdomar

Viktiga särdrag hos adenom och prostatit kan hittas i symptomen på dessa sjukdomar. Prostatit gör sig känd:

 • smärtor i underlivet;
 • brinner i urinröret
 • nedsatt kraft;
 • snabb och svår urinering
 • Utseendet av vit eller transparent urladdning från urinröret.

Med prostata adenom finns inte smärta och brännande, men de återstående symtomen är likartade som för prostatit. Dessa är:

 1. frekvent dag och natt urinering;
 2. trög ström av urin;
 3. känsla av ofullständig tömning av blåsan.

Eventuella komplikationer

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom, förutom orsakerna och symtomen? Eventuella komplikationer i avsaknad av adekvat behandling. Om tiden inte tar hjälp av läkare med prostatit, kommer sjukdomen att ta en kronisk form. Patienten kommer att känna sig värre, kan utveckla infertilitet och impotens, prostatacancer.

Om det inte finns någon behandling för adenomen, tillsätts blod i urinen, och stenar bildas i blåsan. Adenom kan orsaka akut urinretention - ett tillstånd där en man behöver en brådskande operation.

Diagnos av prostata adenom och prostatit

Oberoende att svara på frågan om hur man skiljer prostata adenom från prostatit är det omöjligt - likheten hos dessa sjukdomar leder människor av vila. Dessutom kan du, även om du vet skillnaden i prostata adenom från prostatit, göra ett misstag med valet av behandling och förvärra situationen ytterligare. Gör därför inte experiment med din egen hälsa och om du har några misstänkta symtom, kontakta genast urologen.

Att veta vilken prostatit är hos män och hur adenomen manifesterar sig, bestämmer specialister vid undersökningsfasen vilka tester som behöver göras för att göra en korrekt diagnos. Om en prostatit misstänks, måste patienten överföra urinkulturen, ett blodprov och en urinröring. Om läkaren förutsätter ett adenom, tilldelar han först och främst ultraljud, ett blodprov för hormoner och utför funktionella studier av urinvägarna.

Nuans av behandling

Eftersom orsakerna till prostatit är förknippade med infektion av infektionen behandlas sjukdomen med antibiotika, samtidigt som kroppen stärker immunmodulatorer. I adenom måste läkare genomgå en operation. Under kirurgisk ingrepp tas patienten ur urinröret genom urinröret eller ett snitt i bukhålan.

Vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom?

En av de vanligaste sjukdomarna i det genitourära systemet för män är prostatit och prostata adenom. Dessa är helt olika sjukdomar, med olika orsaker och olika behandlingsmetoder. För att påbörja rätt behandling måste du först förstå skillnaden mellan prostata adenom och prostatit. Män sällan skiljer sig sällan från varandra, eftersom symtomen på dessa sjukdomar liknar varandra.

I ett nötskal är prostatit en inflammation i prostatakörteln och adenom är en godartad tumör bestående av nya celler.

Vad är prostatit?

Prostatit är svullnaden i vävnaderna i prostata. Enligt statistiken står nästan hälften av jordens manliga befolkning inför denna sjukdom. Denna sjukdom uppträder oftast hos män i åldern 20 till 55 år.

Orsaker till oro kan vara utseendet på följande tecken:

 • Framväxten av problem med urinering;
 • Utseendet av en funktionsfel i en människas sexuella liv;
 • Hyppig smärta i underlivet, perineum, skrotum;
 • Förändring av kvantiteten och kvaliteten på utlösningen.

Det kan finnas inflammation av någon anledning:

 • Infektion i kroppen genom ett oskyddat samlag. Det kan vara följande infektioner: candidiasis, klamydia, gonokocker, herpesvirus, ureaplasma, trichomonader, mykoplasma;
 • Utseendet på prostatainflammation på grund av cirkulationsstörningar i de nedre organen;
 • Avhållande från sexuell aktivitet under en lång tid, frekvent avbrott i samlag
 • En stillasittande livsstil. Riskgruppen inkluderar förare, kontorsanställda;
 • Konstant hypotermi hos kroppen. Fans av vinter utomhusaktiviteter, dykning, riskerar också att bli urolog
 • Minskade immunitet, frekvent stress;
 • Ändra den hormonella bakgrunden hos en man.

Beroende på formen av sjukdomsförloppet skiljer läkare två typer av prostatit:

 1. Sharp. Denna typ av sjukdom utvecklas mycket snabbt och smärtfritt. Den akuta formen observeras vid förekomsten av infektiösa foci i vävnaderna i prostata. De första symptomen på sjukdomens utseende är ett funktionsstörning vid urinering, det är möjligt att fördröja urinen eller vice versa, frekvent urinering. det finns problem med en intim natur; i perineal regionen finns en skarp smärta som kan ge i nedre rygg eller ben; kroppstemperaturen stiger, patienten börjar feber. Med löpande fall visas purulent urladdning. För att göra en noggrann diagnos skickar doktorn patienten till blod, urin, analys för förekomsten av venerala sjukdomar, för ultraljudsundersökning av de lägre genitala organen.

Efter en noggrann diagnos lägger doktorn patienten på sjukhuset. Behandlingen består av följande procedurer:

 • Behandling med antibiotika;
 • Användning av antiinflammatoriska läkemedel;
 • Utnämning av fysiska förfaranden;
 • Användning av läkemedel som lindrar ödem i prostata.

För att förhindra att sjukdomen blir kronisk är det nödvändigt att följa alla rekommendationer från den behandlande läkaren. Överkyl inte ofta nedre extremiteterna, led ett vanligt sexliv med en vanlig partner.

 1. Kronisk. Oftast är orsaken till utseendet av kronisk prostatit en obehandlad akut form av sjukdomen. Orsakerna till kronisk prostatit liknar i många avseenden den akuta formen. Till detta kan läggas till närvaron av dåliga vanor, svag immunitet, oregelbundna avföring.

För att göra en diagnos, i laboratoriet, görs en analys för prostatens och blodets hemlighet för protein. Med hjälp av palpation kommer urologen att avslöja en inflammatorisk process på prostatakörteln. Metoder för behandling liknar behandling för akut prostatit. Efter återhämtning borde du inte bära tätt underkläder, överkyl, genomgå en tung fysisk ansträngning.

Prostata adenom och dess skillnad från prostatit

Teorier om utseende av prostata adenom är många, men läkare följer huvudversionen - prostata adenom uppstår som en konsekvens av den "hormonella anpassningen" av den manliga kroppen. Efter 40 år har många män en godartad tumör på prostata som inte går utöver körteln.

Symtom som en man kommer att se en läkare är inte mycket annorlunda än prostatit:

 • Problem med urinering: smärtsamma känslor, för frekvent eller sällsynt urinering, bedrägliga uppmaningar;
 • Smärta sensioner i underlivet kan ge i ryggen;
 • Minskad styrka.

Skillnaden mellan prostata adenom och prostatit är inte bara orsakerna till starten men också i behandlingsmetoderna. Om en läkare misstänker prostata adenom, kommer han att tilldela patienten följande diagnos:

 • Leverans av blodprovet till nivån av hormoner;
 • ultraljud;
 • Studie av en människas lägre genitala organ med hjälp av palpation.

Efter att diagnosen har gjorts börjar behandlingen. Den vanligaste frågan hos patienter - vad är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom inom behandlingsområdet? Det visar sig att med liknande symptom är behandlingsmetoderna helt olika. Om patogenen är den främsta orsaken till sjukdomen, och den elimineras, tas adenom för att stoppa tillväxten av en godartad tumör. Om adenomen är liten beskrivs cytotoxiska läkemedel som blockerar tillväxten av utbildning och fytoterapi. Kirurgisk ingrepp används i fall där tumören har nått en alarmerande storlek.

En annan stor skillnad mellan prostatit och prostata adenom är möjliga komplikationer:

 • Prostatit är sannolikt att vezikulita (inflammation i sädesblåsorna), uretrit (uppkomsten av smärta under samlag), infertilitet, utseende av stenar och cystor i prostatan.
 • Med prostata adenom är den vanligaste komplikationen urinretention, oförmågan att helt tömma urinblåsan. Också i urinen finns blodårer, det kan finnas stenar i blåsan.

Om en man har problem vid urinering, intim sfär, det finns smärtor i underlivet, är detta en tvingande orsak till ett besök hos en urolog. Män som först möter sådana symptom är först och främst intresserade av vad som är skillnaden mellan prostatit och prostata adenom. Endast en noggrann diagnos bestämmer typen av sjukdom och patienten kommer att ordineras behandling. Vilken diagnos som helst är det viktigaste att följa alla recept från läkaren och följ noga alla recept. Tidig behandling hjälper till att undvika negativa konsekvenser.