Huvud
Behandling

Är det möjligt att bota kronisk prostatit med folkmedicin?

Prostatit är en allvarlig sjukdom i samband med de inflammatoriska processerna i könsorganen, varav en är prostata. Börja behandling av prostatit, inklusive värt att uppmärksamma folkmetoder.

Kronisk prostatit uppträder under en lång period. Dess symtom manifesteras mycket senare än vid akut prostatit, och behandling är ordinerad under lång tid. Symptomernas manifestation kan vara i olika former:

 • Med smärta i ljumskområdet;
 • Med smärta vid urinering
 • Med anal smärta
 • Med ofta går på toaletten;
 • Med en känsla av tyngd i inguinalzonen;
 • I frånvaro av excitation och erektion
 • Med en svag excitation av sexuella organet;
 • Med smärta vid utlösning
 • Med spontan ejakulation;

Om de flesta symptomen upptäcks ska du omedelbart kontakta din läkare och ta provet efter att ha lämnat alla nödvändiga test.

Traditionella behandlingsmetoder

Många män undrar om det är möjligt att bota kronisk prostatit med folkmekanismer. Svaret ligger i effektiviteten av metoder för behandling av traditionell medicin. Många läkare rekommenderar denna metod, som en av de viktigaste metoderna, tillsammans med prostata massage och användningen av antibiotika. Folkmekanismer består av naturliga ingredienser som har en positiv effekt på alla organ i människokroppen.

Effektiv behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Denna behandlingsmetod har en positiv effekt på bäckens organers funktioner. Förbättrar blodcirkulationen, tromblikvidisering, de skadade cellerna i prostata vävnaderna återställs. Dessutom har folkrättsmedel inte kemiska tillsatser som skadar kroppen under behandlingen. En sådan behandling är emellertid endast effektiv i de tidiga stadierna av sjukdomen och ger ett positivt resultat i kombination med antibiotika. För att behandla prostatit, förlita sig endast på droger av nationellt ursprung kan du, men det är för länge och i försummade fall - inte särskilt effektivt.

Behandling med växtfrön

Så det traditionella sättet att behandla sjukdomen är pumpa frön. De innehåller en stor mängd zink, vilket är en av huvudkomponenterna som är nödvändiga för produktion av testosteron hos män. Frön eliminerar hormonella misslyckanden i kroppen. Du bör äta en handfull frö innan du äter i två månader. Du kan göra honunggröt från pumpa frön. Råvaror bör slipas i köttkvarn eller kaffekvarn och blandas med honungsbi. Ta internt genom att lösa innan du börjar äta. Den populära behandlingen av kronisk prostatit med denna metod har en positiv effekt.

Pumpa frön med honung hjälper till att bekämpa kronisk prostatit

Persilja frön. Mala frön till en pulverformig konsistens och späd ett par matskedar med en liter vatten. Ta tre gånger dagligen före måltiderna.

Behandling med tinkturer baserad på frukt av träd

Hur man behandlar kronisk prostatit med folkmedicin, kastanjer kommer att uppmana. I kampen mot sjukdomen kommer att hjälpa magen - en slags kastanj. Esculusens frukter är giftiga och olämpliga för konsumtion, men barken har medicinska egenskaper. Ett moget kastanjeträd anses vara i september, då är skalet mättat med näringsämnen och det förvärvar läkemedelsvärdet.

Innan köttet förbereds skall skalet torkas något vid rumstemperatur. Torra råmaterial kokas med kokande vatten. För effektiv behandling måste du dricka ett glas om dagen innan du äter. Denna infusion har också en annan effekt på kroppen - det ökar aptiten. Av denna anledning använder många människor enemas efter att ha tillsatts lite varmt vatten till infusionen. Före användning måste du rengöra ändtarmen när du går på toaletten. Det är tillrådligt att placera enemas en gång om dagen, före sänggåendet.

Päron som ett sätt att effektivt behandla kroniska folkmedicinska läkemedel. Bra hjälp vid behandling av prostatitfrukter av päronträd. Det är bäst att dricka fruktkompot. Denna metod är lämplig för både behandling och förebyggande. Ett alternativt alternativ på vintern är att torka bladens och fruktens päronträd. Örtete från detta råmaterial kommer att förhindra utseende av kronisk prostatit och kommer också att bidra till en tidig återhämtning.

Behandling med avkok baserade på träråvaror

Behandling av kronisk prostatit hos män kommer att hjälpa folkemedicin som baseras på hasselnöt. Det är nödvändigt att ta några grenar av hassel, dess lövverk, häll hett vatten och koka i ca 10 minuter. Därefter svalna infusionen naturligt. Kyld buljong måste filtreras och hällas i en behållare, som liknar bäckenets utseende. Torka vätskan med varmt vatten och doppa grenen i 20 minuter. Sådana bad bör tas varje dag.

Behandling av prostatit med folkmedicin, vars huvudkomponent är asp. Barken från trädet avlägsnas under perioden för juiceuppsamlingen. Det är viktigt att det inte blommar vid den tiden. Aspen tar bort det övre lagret på 3 millimeter, varefter det torkas i solen eller i rummet. Torr bark ska krossas i små bitar och hällas med alkohol, utspätt med vatten i ett förhållande av 1: 1. Insistera råmaterial rekommenderas i ungefär två veckor och placeras på en mörk torr plats. För bästa effekt ska tinkturen skakas en gång om dagen under tillagningstiden. Vid slutet av den tilldelade tiden ska vätskan filtreras genom ett filter i form av en te-sik eller med gasbindning. Behandlingsförloppet med denna infusion är 2 månader. Priming är nödvändig för 1 milliliter per dag före måltid, tidigare utspätt med en liten mängd vatten.

Behandling med medicinska örter

Svalört. Det är nödvändigt att blanda torrt gräs med alkohol och insistera i en glasburk ca 10 dagar. Därefter är det nödvändigt att spänna tinkturen och ta 1 milliliter tre gånger om dagen innan den spolas ut med vatten. Efter en tio dagars behandling, måste du ta en paus i en och en halv vecka och börja sedan ta botemedlet igen.

Alkohol tinktur celandine - ett populärt botemedel mot prostatit!

Grön persilja. För att få saften måste du krossa råvaran bra. Den mottagna vätskan tar på en tesked före varje måltid.

Kalanhoyya. Växtens saft har en antiinflammatorisk effekt. Ämnenna i det förstör aktivt bakterier som skadar celler. Växtens löv måste finhackas och krossas tills juice erhålls. För korrekt förberedelse bör du samla ett glas av denna massa och häll sedan 2,5 glas alkohol. Den resulterande blandningen infunderas i 5 dagar på en mörk plats. Om du tar detta läkemedel kommer du att ta bort tumören, förbättra blodcirkulationen i bäckenorganen och normaliserar också trycket. Ta tinktur rekommenderas innan du äter, en tesked en gång om dagen.

Avgifter vid behandling av prostatit

Tja bort inflammationen i samlingen av willow-te, ginseng och påssjuka. Du kan lägga till lite lakrits för dem. Örter i lika stora mängder måste hällas med kokande vatten och insistera i ca 30 minuter. Därefter kyles buljongen. Ta ett glas om dagen, före måltiderna. Denna samling kan tillsättas i nuvarande form till propolis genom att göra ljus. En blandning av dessa medicinska komponenter kommer att avlägsna inte bara inflammation, utan även svullnad, liksom smärta vid urinering.

Ett utmärkt botemedel är en blandning av mint, nässla, hästslag och ringblommor. Calendula kommer att lindra inflammation och ha en antiseptisk effekt, och förbättrar också blodcirkulationen. Den terapeutiska mynten kommer att förbättra njurarnas arbete, lindra känslan av obehag när man går på toaletten. Nettle kommer att berika kroppen med vitaminerna A, B, C, öka antalet lecitinkorn och förbättra kvaliteten på spermierna. Dessutom kommer det att berika blodet med järn och öka immuniteten. Skoghästslag har en helande och antibakteriell effekt, och tar bort toxiner från kroppen. För att få ett avkok av dessa örter, måste du blanda dem i lika stora proportioner och hälla kokande vatten. Insistera på ett par dagar. Ta skedar före varje måltid.

Juicer i kampen mot sjukdomen

Effektivt i kampen mot prostatit och behandling av juice. Det är viktigt att förstå att den inköpta produkten är gjord av pulver och inte har några användbara egenskaper. Det är därför behandlingen innebär närvaro av färska produkter - frukt och grönsaker.

Juice från morötter hjälper till att förbättra potensen, öka spermatozoas aktivitet och deras kvalitet. Vätskan ska druckas ungefär ett halvt glas per dag före varje måltid. På grund av det faktum att koncentrerad juice kan leda till att huden gulnar, bör den spädas med vatten i ett förhållande av 1: 1.

Naturliga juicer är effektiva hjälpmedel i kampen mot prostatit!

Juicen från färska gurkor kommer att sänka trycket, förbättra blodcirkulationen och ta bort svullnad. Koncentratet ska spädas med vatten 1: 1 och drick en liter om dagen på tom mage. Sådan behandling är dock kontraindicerad för dem som har njur- och magsjukdomar.

Bietenjuice förbättrar blodcirkulationen i kroppen, hjälper till att eliminera toxiner och förbättrar också blodtrycket. Dessutom ger betorna en helande effekt. Utspädd vätska måste tas dagligen före varje måltid.

Andra metoder

För att förhindra utseende av kronisk prostatit, bör utföras och förebyggas. Detta är nödvändigt för att varna framväxten av nya sjukdomar och förhindra utvecklingen av en redan existerande sjukdom. Genom att utföra enkla åtgärder, som används av folkmedicin, kommer det att bidra till regelbundna sexuella handlingar, förbättra patientens fysiska prestanda och normalisera livsstilen.

Du bör börja spela sport för att förbättra fysisk prestanda. Systematiska träningsövningar hjälper till att förbättra blodcirkulationen, stärka blodkärlens väggar och muskelvävnad. Uthållighetsövningar hjälper också till att bli av med problem med övervikt och kommer att normalisera den hormonella bakgrunden. Som en konsekvens, bättre hälsa och ökad styrka.

Ta mat som är rik på vitaminer. Dessa inkluderar kokt fisk, kycklingkokad filé, broccoli, morötter, färska tomater och gurkor.

Det rekommenderas att ta medel som stärker immuniteten. De bästa immunostimulanterna är färsk frukt och grönsaker. Det optimala alternativet är färskpressad juice.

Dessutom är det obligatoriskt att besöka den behandlande läkaren för undersökning av prostata.

Många behandlingsmetoder har positiva recensioner, men antibiotika, prostatamassage och naturprodukter, rekommenderas av traditionell medicin, bör bli din prioritet.

Metoder för behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Behandling av kronisk prostatit med folkmedicin är en effektiv metod för att bekämpa denna vanliga sjukdom. Kronisk prostatit är en ren manlig åkomma, som kännetecknas av inflammatoriska processer som förekommer i prostatakörtelns vävnader. Denna sjukdom tar ledande plats bland sjukdomar som är associerade med organen i det genitourära systemet för män.

Orsaker och tecken på kronisk prostatit

Som studier visar, är orsaken till sjukdomen ofta bakterieinfektioner som framkallar utvecklingen av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Bland de farliga mikroorganismer som stör verkligheten i prostatakörteln kan det finnas E. coli, stafylokocker, streptokocker, orsaksmedel av gonorré, tuberkulos, trichomoniasis.

Kronisk prostatit drabbar ofta män som är inaktiv livsstil regelbundet bära en smal, obekväma kläder, är föremål för frekvent exponering för kyla, få prostata trauma och lidande orkit, uretrit, cystit eller pyelonefrit.

Den kroniska formen av prostatit är något annorlunda än akut. För den akuta formen av sjukdomen kännetecknas av uttalade symptom, medan kronisk prostatit kan vara asymptomatiska eller med kvardröjande symptom som patienten under en lång tid inte kan ges betydelse. Symtom på kronisk prostatit kan observeras under perioder av exacerbationer. Symptomen på sjukdomen är:

 • smärta i ljummen som uppstår vid urinering
 • smärta i perineum, som stör vid avföring
 • obehag och konstant uppmaning till toaletten;
 • vikt observerad i underlivet;
 • svag erektion eller total frånvaro av det;
 • utlösning åtföljd av smärtsamma förnimmelser
 • godtycklig utlösning.

Detektion av symtom på sjukdomen indikerar behovet av att söka hjälp från en specialist.

Behandling av kronisk prostatit med folkmetoder

Om läkaren diagnostiserat kronisk prostatit, bör du inte rusa för att behandla den med alla möjliga dyra läkemedel. Som övningar visar, är folkmekanismer för kronisk prostatit också kända för deras effektivitet vid bekämpning av sjukdomen. Så, den mest populära är behandlingen av sjukdomen med hjälp av pumpa frön, som är rika på zink, som är nödvändiga för att förbättra människors hälsa. För att behålla en tillräcklig mängd zink i kroppen kan du äta cirka 30 frön om dagen.

Om du tar en behandling med pumpa frön minst en gång per år, då kan du glömma prostatit för alltid. För att förbereda ett folkdroger behöver du 500 gram råa frön, som måste skalas och slipas med köttkvarn. I den resulterande blandningen tillsätt 200 gram honung, är den färdiga vattnet bruten i bollar som inte är större än hasselnöt. Du måste använda cirka två bollar om dagen i en halvtimme före en måltid. De återstående räkningarna kan lagras i kylskåpet.

Snabbt bli av med prostatit och kan vara med hjälp av hassel, med både barken och lövverket. Det är nödvändigt att bryta 1 matsked av huvudbeståndsdelen i torr form för 1 kopp kokande vatten. I det här fallet bör man inte glömma att barken är hårdare än bladen, och det tar längre tid att brygga det. Efter filtrering är tinkturen klar för användning. Under dagen behöver du dricka ett glas av denna tinktur och bryta den i 3-4 måltider.

Som ett effektivt verktyg för att bekämpa kronisk prostatit har asp visat sig, varifrån tinkturen är beredd. Förberedelsearbetet är enkelt nog. Behöver bark av asp, samlas i andra hälften av april. Under denna period börjar sapflödet. Endast förtorkad bark ska användas. Så, 100 gram av en liten strimlad ingrediens bör placeras i en kapacitet av minst 500 ml och häll 200 gram vodka. Se till att hela barken är täckt med vätska. Därefter ska behållaren vara tätt stängd och sätta på en mörk plats. Efter två veckor måste tinkturen filtreras. Använd färdig tinktur bör vara minst tre gånger om dagen för 15 droppar och späd den med vätska. Behandlingsförloppet är ungefär en månad till slutet av den beredda infusionen.

Det bästa sättet att förbättra potensen var hela tiden persilja, som används i stor utsträckning vid behandling av prostatit. Resultaten av dess tillämpning är avlägsnandet av inflammatoriska processer och den absoluta restaureringen av sexuella funktioner.

Om du misstänker misstanke om kronisk prostatit, måste du konsumera tre matsked persilja juice hela dagen en halvtimme före måltiderna.

Från frön av persilja är det möjligt att förbereda ett medicinskt avkok. För att göra detta behöver du 4 teskedar frön, som måste hällas med kokande vatten och kokas på låg värme i flera minuter. Använd den resulterande buljongen ska vara i den kalla formen av 6 matskedar om dagen, uppdelad i flera mottagningar.

Bli av med prostatit kommer att hjälpa lök frön, som i en lika stor andel ska blandas med honung. Ta blandningen måste vara en tesked tre gånger om dagen.

Behandlingen av sjukdomen med propolis-extrakt är också effektiv. För dess beredning bör 40 gram propolis indunstas i 96% alkohol. Den förångade propolen blandas med kakao och ljus bildas från den resulterande massan, vilken bör användas rektalt inte mer än en gång om dagen. Varaktigheten av sådan behandling ska vara minst två månader.

Helande ljus kan också tillverkas av en blandning av rågmjöl med honung och ägg. För skörd behöver du ta 3 msk. skedar av mjöl, ägg och 1 tsk honung. Alla ingredienser ska blandas före provet, varifrån ljusen bildas. Tjockleken på varje ljus ska inte vara mer än en centimeter. Klar ljus ska administreras rektalt på morgonen och före sänggåendet i en månad. Efter en vilodag är det lämpligt att upprepa behandlingen.

Du kan förbereda en effektiv tinktur av bihoney och gnidade lök, som tas i förhållandet 1: 3. Klar ingredienser hälls med 500 gram vitt vin och insisterar på en vecka. Du ska ta 2-3 matskedar av denna tinktur i en halvtimme före måltiderna.

För nästa tinktur ta ett kastanjeskal med nålar, som helt enkelt bryggs och fylls i stället för te.

Bota av en obehaglig sjukdom kan vara och med hjälp av en valnöt, blandad med pepparrot och basilika. För att förbereda ett läkemedel måste du blanda 2 matskedar valnötblad med två matskedar basilikblad och åtta matskedar pepparrot. Alla blandade ingredienser hälls i en liter rött vin och kokas på låg värme i högst 10 minuter. Efter kylning och spänning kan tinkturen förbrukas. Ta det tre gånger om dagen för 100 ml.

Behandling av kronisk prostatit med juice

När kronisk prostatit rekommenderas ofta intag av juice, som är nödvändiga för att fylla den saknade mängden urinsyra i kroppen.

För detta ändamål kan du använda sparrisjuice i en volym av minst en halv liter dagligen.

För medicinska ändamål kommer juice från bär av svart älskling att passa. Samtidigt måste du följa vissa regler för att ta denna drink. Innan morgonmottagningen av 1 bordssked juice är det nödvändigt att dricka ett glas destillerat vatten. Behandlingstiden bör vara minst en vecka. I praktiken noterades ganska ofta en liten temperaturhöjning, som inte skulle vara rädd. Detta är ett säkert tecken på att behandlingsprocessen är framgångsrik.

Eftersom en lång asymptomatisk kurs av sjukdomen är möjlig, vilket inte utesluter komplikationsutvecklingen krävs regelbundna urologiska undersökningar i genomsnitt två gånger om året.

Förebyggande behandling till en urolog kan förhindra utvecklingen av sjukdomen, och förlänger ofta livet.

Kronisk prostatit folkmedicin. Folkmedel mot prostatit

prostatit - En av de vanligaste manliga sjukdomarna. Nästan varje äldre man kan bli sjuk om den. Men män i främsta livet (25-35 år) är också i fara.

Faktorer som bidrar till uppkomsten av denna sjukdom, mycket. De viktigaste är:

- stillasittande livsstil
- Missbruk av alkoholhaltiga drycker
- Rökning;
hypotermi
- Sexuella infektioner.

Det finns flera typer av prostatit: akut och kronisk. Och följaktligen ett antal av sina egna

Symtom på kronisk prostatit:

vid akut prostatit det finns ömhet med frekvent urinering, kroppstemperaturen stiger till 40 grader, det finns en chill och en generell sjukdom. Denna form av prostatit kännetecknas av ödem i prostata, vilket kan leda till en försening i urinering. Om de första symtomen uppstår är det nödvändigt att snarast kontakta en urolog, annars kan sjukdomen gå till ett kroniskt stadium.

Som regel, om du inte behandlar prostatit, då efter 3 - 6 månader, går det obemärkt kronisk form med alla de resulterande symptomen. Sjukdomen är lethargisk och det kan finnas en exacerbation om ogynnsamma faktorer förekommer.

Risken för prostatit är att den kan leda till andra obehagliga sjukdomar, som fibros, vasiculit, erektil dysfunktion och infertilitet.

För att förhindra sådana komplexa konsekvenser är det nödvändigt att genomgå en behandling av prostatitbehandling så snart som möjligt. Ett individuellt program ska utse en läkare.

Vid behandlingen är det också möjligt att ansöka folk recept. Människors behandling av kronisk prostatit kan förbättra patientens övergripande tillstånd efter flera dagar med att använda ett eller annat läkemedel.

Kronisk prostatit folkmedicin

Här är några av dem folk recept, som kommer att bidra till att bli av med kronisk prostatit:

1. Grind 1 msk. en sked av vintergröna örter med paraply, häll ett glas brant kokande vatten. Behållaren ska lindas och låt sitta bra i ca 2 timmar, sedan belastning. Infusion bör tas tre gånger om dagen för ¼ kopp före måltider.
2. Ät på en tom mage för 100 g. Pumpa frön utan hud för en dag. De kommer att fylla det dagliga kravet på kroppen i zink och hjälpa till vid behandling av prostatit. Behandlingsförloppet bör vara minst en månad.

3. Rensa 0,5 kg pumpa (inte stekt!) Fröer och hugga dem. Lägg till 200 gr. honung. Från den resulterande blandningen rulla bollarna om storleken, ungefär, något mer än hasselnoten. Bollar ska lagras i kylskåpet (du kan försprid några stycken för att bli lite varm). Ät 1 boll i en halvtimme innan du äter. I detta fall måste pärlan tuggas under lång tid (i flera minuter). Detta läkemedel har en uttalad terapeutisk effekt och kommer att vara tillräckligt en kurs per år.
4. Förutom frön är det användbart att använda pumpajuice. Den måste vara full i 200 ml. per dag i tre veckor.

5. Människors behandling av prostatit bör vara omfattande. Prova ett annat recept: blanda 100 g honung, 300 g hackad lök, 600 ml. torrt vitt vin. Infusera i en vecka på en sval mörk plats, ofta skaka. Den resulterande infusionen ska filtreras och tas före måltider för 3 msk. sked 3 gånger om dagen.

6. En mycket bra botemedel mot behandling av prostatit, speciellt om orsaken till sjukdomen är sexuellt överförbara sjukdomar, är lökfröna. Mala frön och blanda det resulterande pulvret med samma mängd honung. Ta inte mer än en tesked tre gånger om dagen.

7. Att behandla prostatit och hjälpa frön av persilja. Ta 4 teskedade hackade frön och häll dem 250 ml brant kokande vatten. Koka på medium värme i 15 minuter, helst i ett vattenbad, sedan kyla och spänna. Avkok ta 5-6 gånger om dagen för 1 msk. sked.

8. Häll i en behållare 1 tesked persilja frön och häll 250 ml kallt vatten. Insistera på åtta timmar. Infusion tar 4 gånger om dagen för ¼ kopp.
Förutom frön kan folkbehandling av prostatit utföras och äta roten av färsk persilja.
9. Päron är ett mycket effektivt verktyg som inte bara hjälper till med behandling, men också för att förebygga kronisk prostatit. Den terapeutiska effekten observeras om några dagar, och den långa användningen av kompote från päron kan leda till en fullständig botemedel mot denna sjukdom. Du kan torka frukterna och pärlbladet för vintern för att använda dem för att göra kompote och läka te.

10. Ta en halv hård päron och 400 g. Från jordgubbar, pressa ut saften från dem. Blanda blandaren erhållen juice, en mogen banan och 1 msk. sked av bryggerjäst till en homogen massa. Ta 1 glas av denna blandning före måltid, inte mer än tre gånger om dagen.
11. Blanda ägget med en tesked honung och 3 msk. skedar av mjöl (råg) tills en tät homogen massa erhålls. Rulla de små ljusen (halva tjockleken på lillfingret) och lägg dem i frysen. Du måste sätta ett sådant ljus efter tömning av tarmarna på morgonen och på kvällen. Behandlingsförloppet bör vara minst en månad, varefter det är nödvändigt att ta en veckors paus och sedan upprepa kursen.

12. Blanda i lika delar gräs hästfält, björkblad och hassel gemensamt. Det är nödvändigt att ta 4 msk. sked den resulterande blandningen, häll dem 1 liter vatten, koka i 5 minuter, infunder 60 minuter. Decoction dryck 100 ml 3 gånger om dagen, alltid 1 timme före måltider, en månad, ta sedan en paus i 10 dagar. Om det behövs bör folkbehandling av prostatit upprepas på detta sätt.

13. Det viktigaste i behandlingen av kronisk prostatit är att förebygga återfall. Därför är det nödvändigt att använda medel för att förbättra immuniteten. Pollen kommer att hjälpa till i detta. För att förhindra användningen av 10 g av pollen per dag är chockdosen 30 g. Pollen tar bättre på morgonen 15 minuter före eller under måltiden, men under inga omständigheter sent på natten eller vid sänggåendet. Denna behandling bör vara minst en månad, varefter - 1 månadspaus. På ett år rekommenderas att genomföra 4-6 sådana kurser.

De mest effektiva recepten på folkmedicin för behandling av prostatit

Behandling av prostatit med folkmedicin är ett brådskande ämne för många medlemmar av det starkare könet som vill bli av med problemet självständigt hemma utan att tillgripa kemiska mediciner och kirurgiska ingrepp.

Många män i deras erfarenhet har visat att härdning av prostatit med folkmedicin är väldigt verklig, viktigast av allt, en kompetent metod och obligatorisk rådgivning med en urolog.

Hembehandling

Patienten ansöker oftast för kvalificerad medicinsk vård när sjukdomen går i ofrånkomlig form eller blir kronisk. Detta tillvägagångssätt är extremt osäkert för hälsan. Vid inträde till en specialist är det nödvändigt att få vid de första symptomen på manifestation av prostatit:

 • Obehag i ljummen;
 • Svår och smärtsam urinering
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • Minskade potens, svag erektion och accelererad ejakulation;
 • Ökad trötthet och nervositet.

Den första fasen av prostatit är lätt att behandla, speciellt folkmekanismer. Därför kan en erfaren urolog försena med utnämningen av läkemedelsbehandling och rekommendera att tillämpa beprövade "farmors recept". Vilka Vi kommer nu att beskriva detta i detalj.

Det mest effektiva sättet för traditionell medicin

Helande örter

Vid det första skedet av sjukdomen och med uthållig remission visade de sig mycket väl:

 • Persilja. För att behandla prostatit, frön, löv och rötter av växten används. Från frön och rötter bereds tinkturer enligt samma recept: 1 matsked av läkemedlet hälls med 100 gram kokande vatten och insisterade på en dag. Från den lummiga delen av växten rekommenderas att pressa och omedelbart använda juice.
 • Malört. De första dagarna när det finns smärtsyndrom i perineum och könsorgan, äta en nypa torrt gräs och drick med vatten var 2-3 timmar, oavsett måltid. Vidare är det möjligt att göra avkok av salvia och timjan i ett förhållande av 1: 4 (250 ml vatten åberopade matsked blandning) och dricka 20 gram 3 gånger per dag, en halvtimme före måltider för en månad.
 • Svalört. Släpp saft av växten i ett glas varmt kokt vatten. Ta inåt med 10 droppar och dagligen öka dosen med en droppe. När mängden av läkemedlet uppnås i 40 droppar, fortsätt behandlingen i ytterligare 2 veckor, utan att ändra dosen. Även med prostatit kan du spendera en dag med mikroclysters. För att förbereda den injicerade lösningen är det nödvändigt att häll 1 matsked torrbladlade blad med 2 koppar vatten och koka. Kyld lösning till rumstemperatur är klar för användning.

För behandling av prostatit tinktur kan använda följande: Wormwood blommor, blad av hassel, åkerfräken, knotweed och Daisy i lika stora mängder häll kokande vatten och dra i ett par timmar.

Som regel tas alla tinkturer 1-2 matskedar 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Pumpa frön

Pumpafrön - ett magasin av nyttiga vitaminer, mikro och makroelement för den manliga kroppen, vars användning kan förhindra utvecklingen av prostata- och inflytande för en snabb återhämtning i utvecklingen av sjukdomen.

Denna huskur hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, eliminerar stagnation i det urogenitala systemet, aktiverar processen för tillbakadragandet av urin från blåsan och kan inte gå prostatit kronisk.

Det enklaste sättet att äta pumpafrön i sin rena form: Endast 30-40 korn per dag kommer att behövas för förebyggande ändamål för att förhindra utvecklingen av sjukdomar i det geniturära systemet för män. För behandling av prostatit kan du använda följande recept:

 • Honungskulor. Kilogram pumpa frön twist i en köttkvarn och blanda med två glas honung. Blandning av pumpa-honung ska placeras i ett par timmar i kylskåp. Efter förtjockning kan du skulpta små bollar (ca 1,5 cm) och skicka det färdiga läkemedlet tillbaka till kylskåpet. Ett sådant botemedel mot prostatit är mycket gott och används som en söt godis en halvtimme före en måltid. Den terapeutiska kursen bör hållas en gång per år i minst en månad.
 • Pumpa pulver. Torkade pumpa frön måste slipas i en mixer eller kaffekvarn innan du får mjöl. Det resulterande torra pulvret rekommenderas att tas flera gånger om dagen, tvättas ner med en riklig mängd vatten. Behandlingsförloppet varar ungefär en månad och upprepas var sjätte månad.

Viktigt tillägg: Vid beredning av läkemedel måste fröet vara renat ur huden, så alla härdande ämnen kommer att bevaras i produkten.

Många experter på medicinen hemma hävdar att det bästa folket åtgärda för prostatit är lök och lökskal. Det finns många olika sätt att använda lök för att förbättra tillståndet för prostata:

 1. Det är mycket användbart för ett manligt reproduktionsorgan att äta varje dag på ett litet löklök och dess gröna fjädrar.
 2. Lökskall tvättas och kokas i kokande vatten i 5 minuter. När buljongen är infunderad, bör den filtreras och konsumeras 1 matsked 3 gånger om dagen i en månad.
 3. Vid akut utveckling av inflammatorisk process i prostata körs 3 små lökar på en liten rivare, häll 3 koppar kokande vatten och låt det sitta en dag. Ta 50 ml varje timme.
 4. Lökfrön har också stor effektivitet vid behandling av prostatit. Ripe frön måste torkas, slipas i en kaffekvarn, blandas i lika stora kvantiteter med honung och läggas i kylskåpet. Ta 1 tsk efter att ha ätit 3 gånger om dagen.
 5. Innan du lägger dig i sängen kan du äta nypressad juice med en medellampa blandad med honung - den koncentrerade blandningen har många aktiva substanser som är nödvändiga för att behandla sjukdomen.

mumien

Organisk produkt av naturligt ursprung - mamma - har länge varit van vid behandling av prostatit. Startar mottagningsmomiten:

 • Inflammationen i prostatakörteln minskar och försvinner helt och hållet;
 • Döv smärta i bäckenregionen är dulled;
 • Det allmänna tillståndet hos det genitourära systemet förbättras.

Den mest kända metoden att använda mamma med prostatit är att ta 0,2 gram av produkten 2 gånger om dagen, tvättas ner med morot, blåbär eller havtornsjuice. På 10 dagar ska läkemedelsdosen fördubblas (upp till 0,4 gram) och ta ytterligare 10 dagar. Tredje 10 dagar borde mumman redan tas i en dos av 0,6 gram. Efter en veckors paus upprepas den månatliga behandlingscykeln.

Honung och Bee Products

Behandla prostatit med folkläkemedel enkelt, om en man inte har en allergisk reaktion mot biodlingsprodukter. Honung och dess derivat är inte snabbverkande medel mot sjukdomen, men behandling med hjälp kommer inte att göra mycket skada på kroppen:

 1. Honung är en unik produkt som har fördelaktiga och helande egenskaper för kroppen. Därför används honung för prostatit i varje andra folkmedicin. Så några buljonger, tinkturer och infusioner för oral administrering sötas med en naturlig sockersubstitut.
 2. Tinktur av propolis - ett populärt botemedel mot behandling av kronisk prostatit hos män, som används systematiskt under lång tid. 100 gram slipad propolis blandas med 200 ml 96% alkohol. Blandningen placeras i en glasburk och insisterade i en vecka, skaka periodiskt. Klar tinktur filtreras och placeras i kylskåpet. Vi förbrukar 1 matsked några timmar före sänggåendet.
 3. Pollen är ett riktigt förråd av vitaminer och mikroelement för mänens hälsa. Eftersom det inte behöver uppfinna inga recept: att minska stressen i grenen, för att förbättra blodcirkulationen i prostatakörteln och normaliseringen av den totala sexuell aktivitet helt har 1-2 teskedar ren produkt 3 gånger om dagen. För att förhindra utvecklingen av sjukdomsupprepningar rekommenderas pollen att användas regelbundet.
 4. Beespine (döda kroppar) används aktivt för att behandla prostatit. Från det är beredda tinkturer, salvor, avkok och pulver. Alla recept är elementära enkla, till exempel för att förbereda ett missfall mot prostatit är det nödvändigt att hälla 100 gram podmor i 15 minuter med brant kokande vatten. När produkten är något kall, pressas massan ut och värms till den smärtsamma platsen i form av en kompress.
 5. Bivax stimulerar manlig styrka och förhindrar utveckling av prostatit. Ta produkten på tom mage för 1 tsk i 2-3 månader, gör sedan en månadsavbrott och upprepa kursen.

Hem rektala ljus

För att bota prostata med folkmedicin, är det nödvändigt att använda rektala suppositorier med hemmagjord propolis snabbt i kombination med huvudterapin.

För att förbereda ljus måste du ta en liten bit propolis som väger 7-8 gram frysning och hugga in i smulor. Smälta 20 gram kakaosmör på ett vattenbad och blanda med den beredda biodlingsprodukten. Från den mottagna massan gör vi små ljus långt i 1,5-2 sm (ska visa 10-12 ljus). Det är nödvändigt att använda ett stiftpiller per dag rektalt på natten. Med kronisk prostatitbehandling är 2-3 månader med avbrott per månad.

Ett annat sätt att göra ljus: 100 ml pumpaolja blandas med samma mängd propolis-extrakt och sätts på ett vattenbad innan alkoholen är förvrängd. Sedan tillsätts 5 ml essentiell olja av gran och tea träd till blandningen, de väntar på att kyla och bilda ljus. Användning av suppositoriet är detsamma som i föregående fall.

Glinoterapiya

Vid behandling av prostatit kan folkläkemedel användas lera i form av applikationer på en öm punkt. I något apotek kan du köpa terapeutisk lera och späd med vatten till konsistensen av tjock gräddfil. Lerkakan ska vara insvept i linne eller bomullstyg. Den resulterande appliceringen appliceras på nedre delen av buken och grenområdet, griper grunden av skrot och anus. För att värma inte går, måste du sätta i sig i ett ullsjal, ligga under en filt och ligga ner med en lerkompressor i ett par timmar.

Efter lerterapin ska huden tvättas med varmt vatten och torkas torrt. Ibland kan under proceduren smärta i prostatakörteln förvärras. Men enligt folkläkare kommer det ingen skada från lera till kroppen, bara en aktiv regenerering av de drabbade cellerna.

Barrträd

Om orsaken till prostatit är förknippad med utvecklingen av bakteriell infektion, kommer en mycket bra antimikrobiell effekt att tillhandahållas av barrböjor. I sin makt:

 • Bedöva och lindra inflammation från prostata;
 • Återställ kroppssekretioner;
 • Koppla av och förbättra urinflödet.

För beredning av barrskoncentrat måste du ta 200 gram tallgrenar (du kan gran eller ceder), häll 2 liter kokande vatten och simma i 2-3 timmar. Vid slutet av denna tid kommer det mesta av vattnet att koka och buljongen blir till ett extrakt.

Förbered koncentratet omedelbart innan du tar ett bad, det ska vara friskt. Vattennivån i badet är ungefär till mitten av bröstet, lägre är det möjligt, högre kategoriskt är kontraindicerat. Inom 15 minuter är det nödvändigt att mala området i det lilla bäcken tills en liten rodnad uppträder, vilket aktiverar blodcirkulationen. Vid daglig administrering av behandlingar är behandlingstiden 10-14 dagar.

Fysisk aktivitet

När grunden för utvecklingen av prostatit inte är en bakteriell och en viral process, störs blodcirkulationen av musklerna kring prostatakörteln mycket ofta. I det här fallet föreslår traditionell medicin att blodcirkulationen ska cirkuleras med effektiva övningar, massage och speciella asanas av yoga.

Överensstämmelse med kost

Under behandlingens gång för prostatit måste folkläkemedel följa vissa regler om näring utan vilken behandling som inte har maximal effektivitet:

 • Vid beslutet av diagnosen "prostatit" borde en man sluta röka och dricka alkohol.
 • Patienten bör förstå att feta livsmedel, söta kolsyrade drycker och cateringprodukter är källor till dåligt kolesterol vilket stör blodcirkulationen och påverkar flödet av prostatit negativt.
 • Lök, vitlök, pepparrot, persilja och persilja är naturliga folkmedel för inflammatoriska processer i prostatakörteln. Daglig användning av dessa produkter lindrar smärtsymptom, svullnad och accelererar återhämtning.
 • Att äta med prostatit bör bara bestå av användbara, naturliga produkter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt källor till zink - fisk, skaldjur och pumpafrön.

Fördelarna med juice och komposit

Riklig dryck hjälper kroppen att hantera inflammation i prostatakörteln, reglerar cirkulationen av lymf och aktiverar blodflödet. På dagen borde en vuxen man dricka minst 2,3-3 liter vätska (rent stillvatten, naturliga juice, te och osötade kompott).

Förpackade juicer från stormarknader kommer inte bara att vara till nytta, men de kan också skada en försvagad organisme - framkalla förvärringar av sjukdomen. En annan sak hemgjorda juicer, som ger en person med alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, minskar de negativa faktorer som orsakar sjukdomsutvecklingen och återställer immunsystemet.

Med prostatit har rödbetor, morot, sparris och gurksaft en positiv effekt på hankroppen. Du kan experimentera och göra blandningar av färskpressad färsk. Björk, pumpa, granatäpple och tomatjuice anses vara användbara. Även med prostatit kommer kompot från torkade frukter (äpplen, päron, aprikoser) att vara relevant.

Oavsett hur populärt de populära remedierna för prostatit är är det svårt för dem att konkurrera med farmakologins innovativa resultat. Därför är ett integrerat sätt att behandla sjukdomen det rätta beslutet!

Kronisk prostatit: behandling med folkmekanismer

De människor som är "trötta" av sjukdomen och vill veta hur man bota kronisk prostatit hos män genom folkmedicin ska vara redo för långtidsbehandling. Om tillståndet förvärras kan du inte skjuta upp besöket till läkaren, risken för allvarliga komplikationer vid intag av läkemedelsinfusioner utesluts inte.

Vad är prostatit och orsakerna till dess utveckling

Prostatit kallas inflammatorisk process, lokaliserad i prostatakörteln. Symptom på sjukdomen - ett brott mot urineringsprocessen - orsakas av komprimering av urinröret, kring vilket prostatan ligger.

I de flesta fall utvecklas sjukdomen på grund av:

 • penetration i vävnaderna av körtlar av gram-positiva, gramnegativa eller urogenitala infektioner;
 • störningar i blodcirkulationen i det lilla bäckens organ, vilket leder till stagnerande fenomen av blod i venerna;
 • brott mot dränering av prostatafolliklarna (stasis of secretion).

Män i riskzonen är:

 • ledande stillasittande livsstil;
 • övervikt, dåliga vanor
 • föredrar att avbryta samlag, snarare än att använda andra preventivmetoder;
 • sällan in i ett intimt förhållande.

Mycket ofta kan inflammatorisk process utvecklas mot bakgrund av uretrit, akut cystit, urolithiasis och mekanisk skada. Även sådana sjukdomar som tonsillit, bihåleinflammation, bronkit, karies, analfissurer, kolit kan bidra till utvecklingen av prostatit.

Bland orsakerna till exacerbation av kronisk prostatit kan också kallas:

 • hypotermi;
 • tung fysisk aktivitet
 • trötthet;
 • konstant neuro-emotionell stress;
 • hormonella störningar;
 • användning av skadlig mat.

Hur blir prostatit kronisk?

Isolera akut och kronisk prostatit. Den första formen av sjukdomen förekommer i tre steg:

 • katarral inflammation;
 • follikulär;
 • parenkymal.

Den inflammatoriska processen börjar med förändringar i prostatas slemhinna vävnader (1: e scenen).

Om behandlingen påbörjas på detta stadium kommer återhämtningen att ske om en vecka.

Som ett resultat av stagnation orsakad av svullnaden i kanalväggarna kan enskilda lobuler av körtelen bli inflammerade (2 steg).

I frånvaro av behandling förekommer patologiska förändringar i parenkymala och interstitiella vävnader.

Den tredje etappen av akut prostatit kan slutföras:

 • abscess, om det finns en fusion av enskilda abscesser;
 • återhämtning;
 • utveckling av den kroniska formen av sjukdomen.

Således, om akut prostatit inte behandlas av en föreskriven av läkarmottagningen, kommer det nödvändigtvis att gå in i kronisk form.

Hur effektivt är folkmedicin?

Effektiviteten av behandling av kronisk prostatit med folkmetoder beror på särdragen i sjukdomsförloppet, som kan fastställas först efter en medicinsk undersökning. Diagnostik gör det möjligt att ta reda på:

 • orsaker till prostatit;
 • Förekomsten av irreversibla förändringar eller deras frånvaro;
 • om det finns samtidiga sjukdomar och komplikationer;
 • varaktighet av flödet.

När det finns symptom som är karakteristiska för prostatit, är det inte nödvändigt att engagera sig i självmedicinering, först och främst behöver du se en läkare. Baserat på undersökningens resultat kan följande behandlingsmetoder definieras:

 1. Terapi med användning av läkemedel (antibiotika, alfa-blockerare, antidepressiva, lugnande medel, immunstimulatorer, medel för justering av nivån av urinsyra, vitaminer).
 2. Kirurgisk ingrepp.
 3. Ytterligare terapi (traditionell medicin, massage och andra).

En viss typ av läkemedel, liksom alla hjälpförfaranden, ordineras endast av en läkare om det finns lämpliga indikationer.

Inte alltid folkmedicin för kronisk prostatit hjälper till att förbättra patientens tillstånd. Det kan finnas följande skäl till detta:

 • enskilda personers egenskaper
 • förekomst av sekundära infektioner;
 • utvecklingen av inflammatoriska processer i angränsande organ.

Därför är frågan om huruvida det är möjligt att bota kronisk prostatit med folkmekanismer, inte otvetydigt besvarad. Om patientens tillstånd tillåter användning av hemmet, kommer hjälp med att förbättra patientens välbefinnande avsevärt. I ett komplex med kursmedicin finns det även en chans till full återhämtning.

Behandling med användning av örter ensam är endast möjlig med kronisk icke-infektiös prostatit.

Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

Du kan behandla prostatit och hemma med hjälp av ljus, avkok och infusioner av örter för internt bruk. Folkmekanismer bidrar till att förlänga åldringsstadiet och med förhöjning bidrar till förbättring av patientens tillstånd.

Det mest effektiva sättet att behandla kronisk prostatit hos män är:

 • propolis;
 • frön av pumpa;
 • persilja;
 • kamille apotek;
 • aspen bark.

Produkt från biodling - Det bästa folkmedicin för kronisk prostatit. Ett sätt att använda det är att göra ljus. De är gjorda av vax, propolis och fläskfett, andelen komponenter - 1: 1: 4.

I det smälta fettet på vattenbadet tillsättes propolis först och efter det är det upplöst. Efter noga rör om allt, bör blandningen vara homogen, utan klumpar och lägg i kylskåpet. Dimensioner av ljus: 3 cm i längd och 1 cm i diameter.

Pumpa frön Det är användbart att använda och under eftergivningsperioden och med exacerbationer. I det första fallet är det tillräckligt att äta dem i rå form för 100-150 g dagligen. I andra - pumpa frön används bäst tillsammans med honung.

För att underlätta av komponenterna kan vara "piller" :. 500 g torkade malda frön blandas med 200 g honung, låt blandningen att tjockna och uppdelades i små portioner, varefter ger varje form av pärlor med en diameter av 2 - 3 cm "Tabletter" måste ha dagligen 1 bit i 2 - 3 veckor. Ät dem på morgonen innan du äter: Tugg inte, svälj inte, håll bara i munnen tills du är helt upplösad.

När symtomen på sjukdomen försvinner kan bollarna ätas ytterligare. De har en positiv effekt på tillståndet i alla kroppssystem. Dessutom, med sin långa inträde, kan en man helt återhämta sig från denna sjukdom.

Dessutom det persilja Det är användbart att använda färskt, från det du kan förbereda infusioner för att eliminera symtomen på kronisk prostatit i det akuta skedet. 1 msk. l. häll fröet från växten i ett glas kokande vatten och efter 10 minuters stam. Ta var 4: e timme för 70 ml. Från persiljan kan du pressa saften. Den ska vara full för mat till 1 msk. l.

Apotekskammel hjälper till att lindra inflammation och eliminera smärta i prostatit. Med exacerbationer är enemas från en varm buljong bra. För ett förfarande är ett glas lösning tillräcklig. För att göra det, bör den angivna volymen kokande vatten bryggas 1 msk. l. gräs. De måste göras 1 till 2 gånger om dagen.

När symtomen försvinner kan kamillebehandlingen fortsättas. Infusion, kokad enligt samma recept, du måste dricka ett halvt glas två gånger om dagen.

Förbered ett botemedel från askskorpa företrädesvis i en termos. Det tar 1 msk. l. råvaror (du kan köpa på apoteket eller skaffa dig själv) och 0,25 liter kokande vatten. Brew en drink bättre innan du lägger dig: som en följd av långvarig insistering kommer fördelarna att bli större. Efter att ha vaknat på morgonen borde du dricka allt på en gång.

slutsats

I avsaknad av oåterkalleliga förändringar i prostatakörteln och kommer sannolikt neyrodistrofii fullständig behandling av kronisk prostatit, folk rättsmedel så kan påskynda läkningsprocessen.

Kämpa mot kronisk prostatit folkmekanismer? Det är enkelt!

Prostatit är vår tids plåga. Om du observerar obehagliga symptom, kontakta omedelbart en urolog. Endast en specialist kan ordinera dig en medicinering.

Behandlingen kommer att vara lång och ganska aggressiv. Det är mer sannolikt att sjukdomen efter avlägsnande av akuta symptom passerar in i kronisk form. Då är det vettigt att ägna stor uppmärksamhet åt behandlingen av kronisk prostatit folkmekanismer.

Kom ihåg att traditionell medicin inte på något sätt innebär att den huvudsakliga behandlingen avbryts, men det är ett effektivt tillägg till det. Att utesluta allergiska reaktioner och eventuella komplikationer är att det är värt att samråda med en specialist.

Bra hälsa, kära läsare. Välkommen till Alexander Burusov - en expert på herrklubben "Viva Man".

Och i denna artikel fortsätter vi vår kommunikation om ämnet kronisk prostatit. Låt oss försöka förstå hur effektiv behandlingen av sjukdomen är med folkliga medel.

Våra förfäder lämnade oss många gamla och mycket effektiva recept. Tänk på några folkmekanismer för kronisk prostatit.

Behandling med vitlök

Vitlök har den starkaste antibakteriella egenskaper, kan suspendera den aktiva multiplikationen av patogena bakterier i prostata. Har en bieffekt i form av en specifik lukt. Men för ett bra resultat är alla medel bra.

Dela vitlökshuvudet i skivor, vik dem i en burk och fyll i kokande vatten; Håll under det stängda locket i 12 timmar. Kassera sedan den resulterande vätskan och drick två gånger om dagen på en tom mage för 100 gram. Ta infusion tar minst en månad, så du måste förbereda det dagligen.

Beekeeping produkter behandling

De läckande egenskaperna hos honung är kända sedan antiken. Hans förmåga lindra inflammation och bedöva används aktivt i prostatacancer. Det finns följande folkrecept:

 • Te med honung är det enklaste sättet att förebygga och behandla. Naturlig lime eller blomst honung i mängden 100-200 gram bör ätas dagligen, helst avlägsna socker från kosten. Om du har diabetes, detta recept för dig kontraindicerat.
 • Hämta det på apoteket propolis på alkohol. För en halv kopp vatten tillsätt 40 droppar tinktur. I 1,5 månader, ta 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.
 • Apian Podmore, Med en hastighet av 2 matskedar per 0,5 liter vatten dopas 2 timmar på låg värme, filtreras, druckas 3 gånger om dagen och äter en sked full av honung. Förvara i kylan.
 • 200 g honung blandad med 200 g lök, krossad i en gruel, häll 0,5 liter cahors. Den resulterande potionen är blandad och gömd i 2 veckor på en mörk plats. Före användning, filtrera; drick före måltiden 4 gånger om dagen för 45 ml.
 • När gammal hjälper prostatit väl. celandine med honung. Ett avkok av 100 g torrt gräs och 700 ml vatten framställes; Efter 15 minuters kokning sätts buljongen och blandas med 500 g honung. Det rekommenderas att dricka 1 matsked 3 gånger om dagen före måltiden.

Detta är en mycket effektiv behandling av kroniska prostatit folkmekanismer.

Pumpa frön behandling

Ett tillgängligt och pålitligt verktyg i kampen mot manskador. Även 30 frön om dagen på tom mage är tillräckliga för att få kroppen en daglig dos zink, vilket är det huvudsakliga mineralet vid behandling av kronisk prostatit.

annan enkelt recept: 0,5 gram kärnor av torkade pumpa frön malda, tillsätt 200 g honung, blanda massan och mögelbollarna från den om storleken på en valnöt. På dagen kan du äta 1-2 bollar i en halvtimme före en måltid. Tugga bör vara följande i 2-3 minuter.

Fröer används endast råa, i alla fall inte i stekt form. Ta under månaden; lagra på en sval plats. En sådan behandling per år är tillräckligt, och risken för återfall kommer att minskas mycket.

Behandling med aspbark

De antika läkarna gav oss kunskap om hur man behandlar kronisk prostatit med folkmekanismer. De botade manliga sjukdomar tinktur av aspen bark.

Det är nödvändigt att förbereda det i början av våren, även innan knoppens budding. Barktjocklek 3-5 mm torkad, slipa, somna i en torr glasburk och häll ett glas vodka. Behållaren måste fyllas till toppen.

Då tätt slutna behållare är dolda på en mörk plats i 2 veckor. Efter tiden dekanteras läkemedlet. 20 droppar tinktur utspädd i en fjärdedel av ett glas vatten, drick innan du äter. Mängden mottagen infusion kommer att ligga i 1-1,5 månader.

Behandling med en hassel

Överraskande egenskaper är hasselnöt. Du kan brygga och barka och lämnar i sin tur.

Tänk bara på att den hårda barken är lagad 2 gånger längre. Därefter insisteras det erhållna läkemedlet i 30 minuter, och de äts och druckas under dagen i 4 uppdelade doser.

Kastanjebehandling

Om sjukdomen har tagit kronisk natur, mycket användbar grön skal av kastanj med nålar. Den bryggs som te eller används för att förbereda mikroblogg 2 gånger i veckan för 250 mg.

En väl förberedd infusion av brunskal av mogen frukt hjälper mycket. Knivskorpor finhackad, häll i en behållare 3 stora skedar, häll 0, 5 liter brant kokande vatten, lämna i värmen i 10-12 timmar. Kaka sedan och indunsta i ett vattenbad till en volym av 200 ml.

Ta 30 droppar på tom mage före varje måltid. När du har druckit all potion, ta en paus i 2 veckor. Du måste upprepa kursen tre gånger.

Malm behandling

Malurt är den mest kraftfulla naturligaantiinflammatoriskt medel, vilket förstör en purulent infektion.

Torka händerna 100 gram malurt till så mycket som möjligt krossat tillstånd. Under de första 3 dagarna, inte exklusive natten, varje 2-2.5 timmar för att svälja en nypa malurtpulver, pressad med vatten. Under de närmaste 4 dagarna tas malurt 5-6 gånger, förutom natttimmar.

Alla 7 dagar rekommenderas att göra en mikroenema i anus och urinröret. För att uppnå önskat resultat måste man glömma bort dåliga vanor, ge upp djurmat, fisk, söt och avsevärt minska konsumtionen av bröd.

Inträde av malurt inuti, douching, strikt diet - ge totalt ett mycket stabilt resultat.

Behandling med juice

Alla vet persilja är ett lagerhus av vitaminer och mineraler. Behandling av detta kryddiga gräs är mycket enkelt. Du måste klämma en matsked juice och dricka den fräsch före varje måltid.

För medicinska ändamål gäller de också persilja frön. Ta 4 små skedar med pulverformiga frön, koka i ett glas vatten i 15 minuter, kyla, drick på matsked upp till 6 gånger om dagen.

En kraftfull effekt har sparrisjuice. Om du tänker byta till behandling av kronisk prostatit folkmedicin, är aspargesjuice oväsentlig tack vare det stora antalet zink.

En dag ska dricka minst 0,5 liter. Fördelarna med drycken ökar betydligt om juice av morötter, gurka, kål läggs till saft av asparges. Det är önskvärt att inte sänka volymen av huvudjuicen.

En anmärkningsvärd naturlig botemedel är juice av svarta elderbär bär. På morgonen, under 14 dagar, drick ett glas vatten med en sked honung, och efter 15-20 minuter - 2 matskedar juice.

Var inte rädd om kroppstemperaturen under de första dagarna av intaget ökar något. Detta är en vanlig process. Fortsätt behandlingen, temperaturen kommer att minska.

Läkning bad

Som ett tillägg till huvudbehandlingen användes helande bad tallnålar. 20 minuters avkoppling kommer att hjälpa prostata att klara av smärta och inflammation.

Var uppmärksam på din hälsa. Kom ihåg att traditionell medicin fungerar bra i samband med drogbehandling.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov